Review militèr

Divisi Cuaca Bad. Korvet rudal Angkatan Laut Soviet

40

Wis bola-bali diamati ing Naval angkatan laut USSR duwe katergantungan sing luar biasa: luwih cilik kapal perang kasebut, luwih migunani.
Isih durung jelas apa kapal penjelajah abot saka Angkatan Laut USSR. Kapal gedhe kanthi pamindahan 50 ewu ton mung ditinggalake mung gangguan pahit: kerumitan sing dhuwur lan biaya sing dhuwur, kekurangan infrastruktur pesisir kanggo panyebaran lan, umume, tujuan sing ora jelas nggawe TAVKR ora efektif lan, mung ora ana gunane - ora ana siji saka tugas Originally diutus kanggo wong-wong mau TAVKRs ora bisa ngatasi, lan tugas-tugas sing ana ing daya wis ditanggulangi ing cara sing luwih murah lan luwih efisien.

Cruisers Soviet lan BODs tumindak luwih yakin. Kapal-kapal kasebut nindakake layanan militer ing kabeh pojok segara, kanthi rutin ing zona pertempuran lan kanthi waspada mirsani pasukan "mungsuh sing mungkin". Sawetara malah bisa "ndemek" mungsuh urip: ing 1988, BOD andhap asor saka 2nd rank (penjaga) "Selfless" ambruk ing dek saka USS Yorktown rudal cruiser karo flurry baja, kabongkar setengah saka sawijining kru. prau lan instalasi Mk-141 kanggo ngluncurake rudal anti-kapal Harpoon. Para pelaut Amerika kudu nundha pelayaran Segara Ireng nganti luwih apik.

Dina iki, "Selfless" dumunung ing sisih ngisor, lan kapal Angkatan Laut AS bebas nindakake latihan Sea Breeze ing Segara Ireng. Konvensi Montreux nglarang kapal perang negara-negara non-Segara Ireng ing Segara Ireng sajrone luwih saka 21 dina, nanging formalitas kasebut ora ngganggu wong Amerika - saben telung minggu kapal kasebut menyang Segara Ireng. Marmara, lan sawise sawetara jam padha bali. Mangkono, kapal penyelamat "Gresp" Angkatan Laut AS wis nindakake operasi nyilem ing pelabuhan Odessa wiwit Mei 2012.

Yen kapal kelas utama cekap makili kapentingan USSR ing jembar segara, prau rudal dibangun Soviet, kanggo sijine iku ing jargon Internet, padha mung diobong. Ing pangertèn harfiah, padha ngobong penghancur, kapal transportasi, prau ... Sembarang mungsuh diijini menyang sampah. Prau cilik padha aktif disedhiyakake menyang angkatan laut negara-negara donya katelu, sing luwih nambah kemungkinan nggunakake pertempuran.
Kadhangkala, misale jek yen sinking Eilat perusak diwenehi wigati banget - prau rudal duwe kamenangan gedhe liyane. Contone, serangan wani ing Karachi dening prau rudal Angkatan Laut India (Soviet Project 205) ing Desember 1970. Sawetara kapal perang Pakistan lan telung transportasi padha kacemplungake. Ing kesimpulan, kembang api sing apik banget diwenehake - roket P-15 nyebul 12 tank gedhe sing ana ing pesisir fasilitas panyimpenan minyak.
Pangembangan teknologi elektronik lan roket wis bisa nggawe sing luwih nggegirisi gaman. Évolusi prau rudal ing USSR nyebabake nggawe kelas kapal perang sing anyar - proyek kapal rudal cilik kanthi kode 1234 sing gampang dieling-eling.

Gadfly

Gumpalan prakara pertempuran kanthi total pamindahan 700 ton. kacepetan Full 35 knots. Jangkoan pelayaran saka kursus ekonomi ngidini sampeyan nyabrang Samudra Atlantik (4000 mil kanthi 12 knot). Crew - 60 wong.
Ora kebeneran yen MRK pr.1234 diarani "pistol ing kuil imperialisme." Kaliber utama yaiku enem peluncur rudal anti-kapal P-120 Malachite! Jeneng kompleks langsung nuduhake jarak tembak sing dikira - 120 km. Bobot wiwitan amunisi monstrous yaiku 5,4 ton. Massa saka hulu ledak yaiku 500 kg, sawetara rudal dilengkapi karo hulu ledak khusus. Kacepetan marching roket yaiku 0,9M.

Kajaba iku, kompleks persenjataan kapal roket cilik kalebu:
- Sistem pertahanan udara Osa-M kanggo pertahanan diri kapal (20 rudal anti-pesawat, jarak tembak efektif - 10 km, wektu muat ulang peluncur - 20 detik. Bobot peluncur tanpa amunisi - 7 ton).
- sistem artileri kembar AK-725 kaliber 57 mm (mengko diganti karo 76 mm laras tunggal AK-176)
- RTOs modern pr.1234.1 padha tambahan dilengkapi 30-mm AK-630 senapan serbu dipasang ing sisih mburi superstructure.

Malah kanthi mripat telanjang, sampeyan bisa ndeleng carane kakehan kapal kanthi gaman lan sistem tempur. Minangka kanggo Assessment sober saka RTOs pr.1234, para pelaut padha ambivalent babagan kapal iki: ing tangan siji, salvo padha ing daya kanggo sawetara Hiroshima, ing tangan liyane, survivability kurang, seaworthiness miskin lan banget sethitik kasempatan kanggo nggayuh. kadohan saka serangan rudal. Komando Angkatan Laut AS mamang babagan "fregat rudal": penerbangan AUG survey 100 ewu kothak kilometer saka papan ing jam - Rusia kudu optimists gedhe supaya nyana kanggo pendekatan unnoticed. Kahanan kasebut saya tambah amarga masalah standar ing pertempuran angkatan laut - sebutan target lan panuntun dhumateng. Sarana radio-elektronik RTO dhewe ndadekake bisa ndeteksi target permukaan ing jarak horizon radio (30-40 km). Menembak rudal kanthi jarak lengkap bisa ditindakake kanthi anané sarana eksternal saka sebutan target (contone, pesawat Tu-95RTs). Nanging, kekuwatan gedhe saka kapal-kapal cilik iki malah meksa Armada 6 AS kanggo ngetung. Wiwit taun 1975, kapal rudal cilik wis ajeg dilebokake ing skuadron operasional kaping 5 Armada Segara Ireng: akeh lan ana ing ngendi-endi, dheweke nggawe akeh masalah kanggo para pelaut Amerika.
Senadyan tujuan langsung - perang nglawan kapal "mungsuh sing mungkin" ing segara sing ditutup lan zona segara sing cedhak - RTOs pr 1234 kasil ngrampungake tugas kanggo nglindhungi tapel wates negara, nyedhiyakake latihan tempur kanggo penerbangan lan armada, lan malah digunakake minangka kapal anti-kapal selam, dene, tanpa kudu numpak sarana khusus kanggo nglawan kapal selam.

SAM "Osa-M"

Secara total, 1234 kapal rudal cilik saka macem-macem modifikasi dibangun ing proyek 47: 17 miturut desain dhasar, 19 miturut pr sing luwih apik 1234.1, 10 RTO ing versi ekspor pr roket "Onyx" dipasang).
Saliyane katon saka sistem gegaman anyar lan stasiun jamming, siji saka beda antarane RTOs pr.1234.1 imperceptible saka njaba saka versi dhasar ana ing ngarsane opens geni ing Papan - saiki pelaut padha kasedhiya karo roti panggang anyar.

Ukuran awak kapal ekspor pr.1234E tetep padha. Pembangkit listrik kasusun saka telung mesin diesel kanthi kapasitas 8600 liter saben. s, nyediakake kacepetan lengkap 34 knots. (ing proyek dhasar ana mesin kanthi kapasitas 10 ewu hp) Awake dikurangi dadi 49 wong. Pendingin hawa lan kulkas tambahan pisanan dipasang ing modifikasi ekspor RTO kanggo nambah kahanan urip kru.

RTO saka Angkatan Laut Aljazair "Reis Ali" pr. 1234E

Persenjataan serangan wis diganti: tinimbang rudal anti-kapal Malachite, kapal kasebut nampa pluru anti-kapal P-15 ing rong peluncur kembar sing ana ing sisih. Kajaba iku, kanggo nambah stabilitas pertempuran, loro peluncur PK-16 ditambahake kanggo nyetel jamming pasif. Tinimbang radar Titanit, radar Rangout lawas dipasang, ing wektu sing padha, tutup sing nyengsemake saka radar Titanit ditahan kanggo soliditas.
Kabeh kapal rudal cilik diwenehi jeneng "cuaca", tradisional kanggo kapal patroli heroik Perang Patriotik Agung - "Breeze", "Monsoon", "Fog", etc. Kanggo iki, formasi RTO diarani "divisi cuaca ala."

Asil ing dash: Ivanov → susu, Petrov → susu, Sidorov → Petrov

Akeh rudal P-15 sing kadaluwarsa mungkasi karir minangka target udhara kanggo nyedhiyakake latihan tempur kanggo penembak anti-pesawat. Nalika rudal diowahi dadi target RM-15M, sirah homing dipateni, lan hulu ledak diganti karo ballast. Tanggal 14 April 1987, Armada Pasifik nganakake latihan tempur kanggo latihan ngusir serangan misil. Kabeh kedadeyan kanthi serius: RTOs "Musson", RTOs "Whirlwind" lan MPK No.
Isih durung jelas kepiye carane iki bisa kedadeyan. Sarana pertahanan diri gagal ngusir serangan kasebut, lan rudal target kanthi hulu ledak inert nyerang superstruktur Monsoon RTO. Sawetara saksi tragedi kasebut duwe kesan yen kepala rudal target ora dipateni. Iki dibuktekake kanthi jalur penerbangan roket lan "prilaku" ing tahap pungkasan. Saka iki, kesimpulan digambar: kelalaian pidana ditindakake ing pangkalan, lali kanggo mateni pencari rudal. Versi resmi ujar manawa kanthi kebetulan, mabur ing lintasan balistik, roket kasebut nyerang Monsoon RTO tanpa ngarahake. Tangane sing ora katon, kapal kasebut bakal mati ing dina iki.
Divisi Cuaca Bad. Korvet rudal Angkatan Laut Soviet

Pati saka Monsoon

Komponen bahan bakar roket nyebabake bledosan volumetrik lan geni sing kuat ing njero kapal. Ing detik pisanan, komandan lan akeh perwira tiwas, uga wakil komandan pisanan saka Primorsky Flotilla, Laksamana R. Temirkhanov. Miturut akeh ahli, alesan kanggo geni ganas lan kumelun beracun minangka bahan saka struktur ora mung Monsoon, nanging uga meh kabeh kapal perang modern. Iki minangka wesi aluminium-magnesium - AMG. Bahan pembunuh nyumbang kanggo nyebarake geni kanthi cepet. Kapal kasebut de-energized, ilang komunikasi intra-kapal lan radio. Pompa pemadam kebakaran mandheg. Macet meh kabeh lawang lan lawang. Sistem geni lan sistem irigasi kanggo busur lan majalah buritan amunisi dirusak. Supaya bledosan durung wayahe, para pelaut bisa rada mbukak tutup saka rong karo rudal anti-pesawat kanggo ngurangi tekanan internal.

Sawise mriksa suhu bulkheads ing area pigura 33rd, konco kang ana rong karo rudal anti-pesawat, lan nggawe manawa bulkheads panas, para pelaut nyadari yen kapal kasebut ora ana apa-apa.
Ing wayah wengi, Monsoon RTO ambles 33 mil kidul babagan. Askold, njupuk mayat 3 wong sing diobong nganti jerone 39 kilometer.

Sawisé perusak Sheffield URO ing taun 1982 saka rudal Exocet sing ora njeblug, para ahli militer Barat nyimpulake manawa akeh bahan sing bisa diobong, utamane paduan aluminium, nyumbang kanggo nyebarake geni kanthi cepet. Wiwit taun 1985, superstruktur kapal-kapal Amerika wis diisolasi karo silikat felt digabungake karo fiberglass. Insinyur Inggris ngembangake insulasi sing disebut "counterflame" kanggo nglindhungi struktur saka geni. Nanging, wesi AMG isih akeh digunakake ing galangan kapal.

Lan iki bisa disebut kacilakan, nanging ketoke sapisan ora cukup. Ing tanggal 19 April 1990, latihan lan tembak tempur ditindakake ing Baltik kanggo latihan ngusir serangan rudal. Ing kahanan sing padha, rudal target kena Meteor RTO, nuthuk sawetara antena ing superstruktur kapal. Fly iku sethitik ngisor - lan tragedi bisa kelakon maneh.

"Corvettes rudal" ing perang

Sajrone kedadeyan ing Teluk Sidra (1986), kapal penjelajah Amerika USS Yorktown ("pahlawan") Segara Ireng sing padha nemokake target cilik 20 mil saka Benghazi. Iku RTO Libyan "Ein Zakuit", crept munggah menyang Amerika ing kasepen radio, simulating prau fishing. Malah jangka pendek (mung rong giliran antena) kalebu radar mbukak kapal rudal cilik lan nyegah serangan kasebut. Peluncuran rong rudal "Harpoon" RTO diobong lan tenggelam sawise 15 menit. Ora ana katrangan sing tepat babagan perang kasebut: sawetara sumber ngubungake kematian RTO amarga tumindak sukses pesawat berbasis operator. Amerika uga nyebut kapal rudal cilik liyane sing dirusak dening pesawat "Entrance". Bisa dipercaya manawa Ein Mara RTO liyane rusak ing perang iki - kudu ngalami perbaikan darurat kanthi ngilangi karusakan pertempuran ing Pabrik Primorsky ing Leningrad, ing taun 1991 bali menyang armada Libya maneh kanthi jeneng "Tariq ibn Ziyad. ".

"Ein Zakuit"

Yen adhedhasar data kasebut, para pamaca sing ditresnani wis nyimpulake yen RTO pr.1234 lemah lan ora ana gunane, mula aku saranake supaya sampeyan sinau babagan ing ngisor iki. sejarah.

Pertempuran laut ing pesisir Abkhazia tanggal 10 Agustus 2008 minangka pertempuran tempur serius pisanan Angkatan Laut Rusia ing abad kaping XNUMX. Mangkene kronologis singkat saka acara kasebut:
Ing wayah wengi tanggal 7-8 Agustus 2008, detasemen kapal saka Armada Segara Ireng menyang segara saka Teluk Sevastopol lan tumuju menyang Sukhumi. Detasemen kasebut kalebu kapal pendarat gedhe "Caesar Kunikov" karo perusahaan marinir sing dikuatake ing kapal, lan pengawale - MRK "Mirage" lan kapal anti-kapal selam cilik "Muromets". Wis ing kampanye, padha digabung karo kapal kebangkrutan gedhe Saratov, kang budhal saka Novorossiysk.
Ing tanggal 10 Agustus, limang prau Georgia kacepetan dhuwur ninggalake pelabuhan Poti kanggo ketemu. Tugase yaiku nyerang lan nglelebke kapal kita. Taktik serangan dikenal: prau cilik cepet sing dilengkapi rudal anti-kapal sing kuat tiba-tiba nyerang kapal pendaratan gedhe lan lunga. Kanthi skenario sing sukses, asile "kejut lan kagum." Atusan pasukan terjun payung mati, kapal sing kobong lan laporan sing menang Saakashvili: "Kita nyegah intervensi", "Rusia ora duwe armada, ora bisa apa-apa." Nanging ternyata sebaliknya. Vesti bisa ngumpulake informasi rinci saka peserta ing perang iki:
18 jam 39 menit. Pengintaian radar Rusia nemokake sawetara target sing obah kanthi cepet ing dalan tempur menyang pambentukan kapal kita.
18.40. Prau mungsuh nyedhaki kadohan kritis. Banjur saka kapal penggedhe "Caesar Kunikov" volley dipecat saka MLRS A-215 "Grad". Iki ora mungkasi Georgians, padha nambah kacepetan lan nyoba kanggo tekan sing disebut "zona mati" ngendi senjata roket ora ana guna. Kapal misil cilik Mirage diprentahake kanggo numpes mungsuh. Jarak menyang target yaiku 35 kilometer. Preparation kanggo serangan, petungan - kabeh wis rampung mung sawetara menit. Pertempuran laut tansah cepet.
18.41. Panglima "Mirage" menehi prentah "Volley!". Roket pisanan menyang target. A sawetara detik mengko - kaloro. Wektu penerbangan menyang prau Georgia "Tbilisi" mung 1 menit 20 detik. Jarak antarane mungsuh kira-kira 25 kilometer.
Kenek roket pisanan ing kamar mesin prau "Tbilisi". A detik mengko - laporan liyane - mencet nomer loro ing wheelhouse. Ing radar kapal kita kanggo 30 detik ana suar kuwat, kang tegese karusakan lengkap saka target, diiringi release gedhe saka energi termal.
18.50. Panglima Mirage menehi prentah kanggo ngganti posisi. Kapal kanthi kacepetan dhuwur mangkat menyang pesisir, nggawe U-turn lan maneh tiba ing dalan tempur. Radar nuduhake mung 4 target. Salah siji saka wong-wong mau, prau Georgian, wis tambah kacepetan, maneh nyedhaki kapal kita. "Mirage" mbukak geni saka sistem pertahanan udara "Osa".
Ing wektu iki, jarak dikurangi dadi 15 kilometer. Rudal nyerang sisih pinggir prau Georgia, sing langsung ngrokok, alon-alon lan nyoba ninggalake garis geni. Liyane saka kapal Georgia disengage saka perang, nguripake banget ing arah ngelawan. Mirage ora ngoyak mungsuh sing dibuwang, ora ana perintah kanggo ngrampungake.

Saka laporan saka komandan Mirage MRK menyang kapal penggedhe: "Saka limang target, siji rusak, siji rusak, telu metu saka pertempuran. Konsumsi rudal: anti-kapal - loro, anti-pesawat - siji, ora ana kerugian ing antarane personel. Ora ana karusakan ing kapal kasebut."

Ing taun 2012, Angkatan Laut Rusia duwe 10 RTO pr.1234.1 lan 1 RTO pr.1234.7. Given negara angel saka Angkatan Laut domestik, kapal andhap asor iki support apik - operasi sing ora mbutuhake expenses gedhe, ing wektu sing padha, padha kebak makaryakke kualitas pertempuran, kang sepisan maneh dikonfirmasi perang angkatan laut ing pesisir Abkhazia.
Wangsulan: Bab ingkang utama - ora kanggo nyetel tugas mokal kanggo kapal rudal cilik, cara liyane kudu digunakake kanggo counter kelompok serangan operator pesawat.

RTO "Zyb" ing parade ing St

Tradhisi nggawe senjata angkatan laut sing efektif banget ora dilalekake - ing Rusia direncanakake kanggo mbangun seri 10 kapal rudal cilik pr 21631 "Buyan". Total pamindahan RTO saka jinis anyar bakal nambah kanggo 950 ton. Jet banyu nyedhiyakake kacepetan 25 knot. Persenjataan serangan kapal anyar bakal dikuwatake kanthi munculé Kompleks Penembakan Universal Shipborne (UKKS) - 8 sel peluncuran kanggo ngluncurake rudal kulawarga Kaliber. Pimpinan RTO pr.21631 "Grad Sviyazhsk" wis diluncurake, ing 2013 bakal nambah kekuatan tempur armada Kaspia.
Pengarang:
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. recon
    recon 8 September 2012 06:48
    +6
    dijogo! Ukuran ora mesthi penting :)
    1. itr
      itr 8 September 2012 11:30
      +1
      Recon iku carane wong mikir, nanging wanita kudu yakin ngguyu
      1. Auchan
        Auchan 8 September 2012 16:14
        -15
        Kutipan saka itr
        dijogo!

        Apa sing kudu disimpen? "Ein Zakit" sing apik banget?
        Kutipan saka Diesel
        Mal, ya wani!! sedulur

        Liyane surak patriot



        Secara objektif, RTO 1234 ora kuwat, rawan lan ora duwe daya. Lan iki dibuktekake kanthi pirang-pirang kasus pati - kabeh RTO Libya dirusak.
        Sarana pertahanan diri saka RTOs ora ngidini nyegat malah rudal P-15 alon gedhe, lan Musson diobong lan ambruk saka rudal target latihan.

        Kapabilitas RTO mung cukup kanggo njupuk ing prau Georgian karo pamindahan 50 ton, padha ora cukup kanggo liyane. Angkatan Laut Soviet mutusake kanggo ngirit dhuwit, nanging wong kikir mbayar kaping pindho - RTO ing perang padha tenggelam saben wektu kaya bak
        1. PLO
          PLO 8 September 2012 17:14
          +8
          Secara objektif, RTO 1234 ora kuwat, rawan lan ora duwe daya. Lan iki dibuktekake kanthi pirang-pirang kasus pati - kabeh RTO Libya dirusak.

          mrk 1234 minangka kapal sing paling apik kanggo wektune, sing nindakake tugas sing ditugasake kanggo dheweke, lan upaya sampeyan nampilake minangka kapal lengkap sing bisa nglawan aug dhewe ing samodra mbukak katon konyol nganti ora lucu.

          kabeh RTO Libya dirusak.

          ing pirang-pirang konflik, dheweke digunakake kanthi eksklusif, tanpa pengintaian lan dhukungan udara, mesthine ing kahanan kaya ngono, dheweke ora bisa nggunakake kemampuane kanthi lengkap.

          lan "Monsoon" burned mudhun lan ambruk saka rudal target latihan.

          apa sampeyan pengin kapal 650t nyekel jotosan kaya cruiser?
          Sheffield padha sank saka kenek dening exocet, kang ora malah njeblug

          Sarana pertahanan diri saka RTO ora ngidini nyegat malah pluru alon P-15 sing gedhe

          Dianggep manawa p-15 bakal tumindak kaya misil target, sampeyan ngerti apa tugas sing disedhiyakake sadurunge petungan sistem pertahanan udara Osa?
          Aku luwih yakin yen aku ora bakal nembak kabeh sing bisa ditindakake saka telung kapal kasebut sanalika rudal mlebu ing wilayah jangkoan pertahanan udara, lan nalika jelas manawa rudal kasebut langsung menyang kapal kasebut, kasep
          .
          mrk 1234 minangka kapal sing apik banget kanggo nglindhungi zona segara sing cedhak nalika digunakake kanthi bener

          Aneh. Dideleng saka karakteristik kinerja, Buyan anyar luwih ringkih tinimbang Gadfly: kacepetan luwih murah, seaworthiness luwih elek. Sanajan luwih elek - MRK 1234 "Gadfly" ora bisa nggunakake gegaman kanthi gelombang luwih saka 5 poin, lan tembak saka sistem pertahanan udara busur asring ora bisa ditindakake ing segara dhuwur - ing gelombang sing paling sithik, peluncur kasebut kepunjulen.

          Miturut cara, Buyan anyar, sanajan 1,5 kaping luwih gedhe, umume ora duwe sistem pertahanan udara normal.


          Buyan-M meh ora bisa diarani banget, seaworthiness cukup konsisten karo téater kang lagi dibangun (Kaspia lan Segara Ireng).
          mung aku setuju karo sampeyan yaiku perlu kanggo sistem pertahanan udara pertahanan diri jarak cendhak sing normal kanggo kabeh kapal cilik kaya iki,

          IMHO, sampeyan kudu versi modern saka Dagger ing UVP (lan mbusak bend mburi kapindho saka ing kono), ing mangsa UVP kanggo pluru 9m100, utawa sistem pertahanan udhara karo rudal rvv-srk kaya rim-116, lan ora anachronisms. kaya drum lan menara
          1. Auchan
            Auchan 8 September 2012 18:18
            -4
            Kutipan saka olp
            mrk 1234 minangka kapal sing paling apik kanggo wektune, sing nindakake tugas sing ditugasake kanggo dheweke.

            Apa kaluwihan MRK 1234 tinimbang "nyamuk" cilik 183R lan 205 (gambar)?
            Prau-prau iki kanthi pamindahan 60 ton lan 200 ton, ora kaya 1234 sing luwih gedhe lan ora ana gunane, nggegirisi puluhan kapal.
            Kesimpulan: mrk 1234 ora duwe kaluwihan. Ing perang lokal, 205 rampung ngatasi (elinga perang Indo-Pakistan). Lan kanggo operasi sing luwih serius, kapal normal dibutuhake, lan dudu pelvis kasebut sing ora bisa nindakake apa-apa.

            Kutipan saka olp
            iku kaya kapal lengkap sing bisa nglawan Aug dhewe ing samodra mbukak katon konyol nganti ora lucu.

            "Ein Zakit" ora perang ora karo Aug, nanging karo cruiser "Yorktown". Lan babar blas nesu.
            Sanajan ing sawijining wektu ana "nyamuk" cilik nglelebke Eilat

            Kesimpulan: prau rudal minangka barang sing kepungkur, kanthi tekane sistem senjata angkatan laut anyar, RTO lan prau apa wae dadi target sing karat. Ing taun 1973, ora ana 54 rudal anti-kapal sing ditembakake dening wong Arab sing kena target.
            Kutipan saka olp
            mrk 1234 minangka kapal sing apik banget kanggo nglindhungi zona segara sing cedhak nalika digunakake kanthi bener

            Tugas sing padha bisa ditindakake kanthi kapal.
            Kabeh padha, MRK ora bisa nglawan malah serangan dhasar saka udhara, nduweni kacepetan lan efisiensi sing luwih murah

            Kutipan saka olp
            ing pirang-pirang konflik, dheweke digunakake kanthi eksklusif, tanpa pengintaian lan dhukungan udara, mesthine ing kahanan kaya ngono, dheweke ora bisa nggunakake kemampuane kanthi lengkap.

            Paradoks, prau rudal Project 205 ngrusak pelabuhan Karachi kaping pindho lan nglelebke kabeh sing ana ing dermaga. Prau-prau kasebut lumaku ing wates jarak, ora ana sing nutupi, lan uga ora ana pengintaian udara. Mung dhewe.
            1. PLO
              PLO 8 September 2012 18:51
              +1
              Apa kaluwihan MRK 1234 tinimbang "nyamuk" cilik 183R lan 205 (gambar)?
              Prau-prau iki kanthi pamindahan 60 ton lan 200 ton, ora kaya 1234 sing luwih gedhe lan ora ana gunane, nggegirisi puluhan kapal.
              Kesimpulan: mrk 1234 ora duwe kaluwihan. Ing perang lokal, 205 rampung ngatasi (elinga perang Indo-Pakistan). Lan kanggo operasi sing luwih serius, kapal normal dibutuhake, lan dudu pelvis kasebut sing ora bisa nindakake apa-apa.

              mrk 1234 ora imbs dibandhingake karo 183r / 205 prau rudal, iku tutugan logis saka konsep cilik serangan rudal prau / kapal dening Ngartekno nambah kemampuan serangan, nginstal ing paling sawetara sistem pertahanan udhara efektif, Tambah pinunjul ing seaworthiness amarga Tambah relatif tipis ing pamindahan nganti 600t
              ing kabeh kahanan sing rka 183r / 205 mrk nuduhake awake dhewe kanthi sampurna, dheweke bakal nindakake kanthi apik lan luwih apik.

              "Ein Zakit" ora perang ora karo Aug, nanging karo cruiser "Yorktown". Lan babar blas nesu.
              Sanajan ing sawijining wektu ana "nyamuk" cilik nglelebke Eilat

              Kesimpulan: prau rudal minangka barang sing kepungkur, kanthi tekane sistem senjata angkatan laut anyar, RTO lan prau apa wae dadi target sing karat. Ing taun 1973, ora ana 54 rudal anti-kapal sing ditembakake dening wong Arab sing kena target.

              Apa sampeyan mikir yen ana 1234 tinimbang 205, banjur Yorktown kudu mbukak kingston
              lan aja bingung Israel 1770t sing disebut WWII destroyer karo 9000t Ticonderoga cruiser, nalika Ein Zakit murub salvo, cruiser bakal ngadhepi meh tartamtu pati.

              Tugas sing padha bisa ditindakake kanthi kapal.
              Kabeh padha, MRK ora bisa nglawan malah serangan dhasar saka udhara, nduweni kacepetan lan efisiensi sing luwih murah

              nanging karo otonomi kurang, seaworthiness lan efficiency


              Kesimpulan: prau rudal minangka barang sing kepungkur, kanthi tekane sistem senjata angkatan laut anyar, RTO lan prau apa wae dadi target sing karat.

              prinsip aku setuju
              IMHO, kapal dibutuhake kanggo ngontrol zona pesisir, ing / lan ora luwih saka 1000 ton, kanthi senjata rudal sing kuat, sistem pertahanan diri jarak cendhak normal kaya Thor, GAS waras, kanggo ngganti prau rudal 205, MRK 1234 lan MPK 1124


              Paradoks, prau rudal Project 205 ngrusak pelabuhan Karachi kaping pindho lan nglelebke kabeh sing ana ing dermaga. Prau-prau kasebut lumaku ing wates jarak, ora ana sing nutupi, lan uga ora ana pengintaian udara. Mung dhewe.

              1234 uga bakal ditindakake
              1. Auchan
                Auchan 8 September 2012 19:30
                0
                Kutipan saka olp
                instalasi paling sawetara sistem pertahanan udara efektif, Tambah pinunjul ing seaworthiness

                Ora ana sing ditindakake. Sistem pertahanan udara dadi ora ana gunane, lan prau pr.205 paling ora duwe artileri anti-pesawat ing busur. Ing taun 1234, belahan bumi ngarep ora dilindhungi - mung "Tawon" sing ora ana guna lan AK-725 sing luwih ora ana gunane ing buritan.
                Kutipan saka olp
                Apa sampeyan mikir yen ana 1234 tinimbang 205, banjur Yorktown kudu mbukak kingston

                Ora, aku mikir yen prau rudal minangka barang sing kepungkur, aku wis ngomong babagan iki:
                Kutipan saka SWEET_SIXTEEN
                Kesimpulan: prau rudal minangka barang sing kepungkur, kanthi tekane sistem senjata angkatan laut anyar, RTO lan prau apa wae dadi target sing karat.





                Kutipan saka olp
                ing kabeh kahanan sing rka 183r / 205 mrk nuduhake awake dhewe kanthi sampurna, dheweke bakal nindakake kanthi apik lan luwih apik.

                Kutipan saka olp
                1234 uga bakal ditindakake

                Yen sampeyan ora bisa ndeleng prabédan, kok mbayar luwih?
                Kutipan saka olp
                nanging karo otonomi kurang, seaworthiness lan efficiency

                Pernyataan sing ora ana buktine - prau cilik wis rampung tugase. Ing biaya minimal lan tanpa mundhut.
                Lan yen sampeyan pengin operate karo konsep "otonomi" lan "seaworthiness" - sampeyan kudu mbangun kapal karo pamindahan saka ing paling 2000 ton.
                Kutipan saka olp
                IMHO, kapal dibutuhake kanggo ngontrol zona pesisir, ing / lan ora luwih saka 1000 ton, kanthi senjata rudal sing kuat, sistem pertahanan diri jarak cendhak normal kaya Thor, sane GAS

                Helikopter dibutuhake kanggo kapal kontrol cedhak lapangan. Iki minangka faktor kunci.
                1. PLO
                  PLO 8 September 2012 19:58
                  0
                  Ora ana sing ditindakake. Sistem pertahanan udara dadi ora ana gunane, lan prau pr.205 paling ora duwe artileri anti-pesawat ing busur. Ing taun 1234, belahan bumi ngarep ora dilindhungi - mung "Tawon" sing ora ana guna lan AK-725 sing luwih ora ana gunane ing buritan.

                  tawon luwih migunani tinimbang kabeh artileri sing digabungake, nanging ora bakal nylametake sampeyan saka serangan udara, luwih sithik saka rudal anti-kapal,

                  Yen sampeyan ora bisa ndeleng prabédan, kok mbayar luwih?

                  ana prabédan, Kapabilitas kapal mundhak akeh luwih saka rega

                  Pernyataan sing ora ana buktine - prau cilik wis rampung tugase. Ing biaya minimal lan tanpa mundhut.
                  Lan yen sampeyan pengin operate karo konsep "otonomi" lan "seaworthiness" - sampeyan kudu mbangun kapal karo pamindahan saka ing paling 2000 ton. - prau cilik wis rampung tugas. Ing biaya minimal lan tanpa mundhut.

                  Pernyataan sing ora dibuktekake

                  Helikopter dibutuhake kanggo kapal kontrol cedhak lapangan. Iki minangka faktor kunci.

                  ora bisa nggawe kapal universal cilik kanthi helikopter (sanajan nganggo hangar)
                  ora ana zona pesisir mung kanggo kapal, sampeyan bisa operate saka pesisir, lan kita ora duwe helikopter cahya
                  1. Santa Fe
                    8 September 2012 22:30
                    0
                    Kutipan saka olp
                    tawon luwih migunani tinimbang kabeh artileri sing digabungake

                    Sistem pertahanan udara kapal Osa-M dirancang kanggo numpes target udara ing zona cedhak, uga kanggo murub ing target permukaan. Jarak tembak ing target udara - 9 ... 10 km, dhuwur interception - 5 km.
                    Ing kahanan modern, sistem pertahanan udara Osa mung bisa nyegat helikopter. Kasus karo "Meteor" lan "Monsoon" unequivocally konfirmasi sing "Tawon" ora bisa nglawan malah rudal anti-kapal primitif ing sawetara kahanan.
                    Ing RTOs, pr.1234 "Osa" ora kasil ditemokake - kanthi gelombang luwih saka 4 bal, peluncur kepunjulen, nggawe shooting mokal.

                    Kutipan saka olp
                    au ora bakal nylametake sampeyan saka serangan udara, luwih sithik saka rudal anti-kapal

                    Panemu sing ora biasa banget. eseman Napa AK-630 lan Phalanx digawe?

                    Kutipan saka olp
                    ora bisa nggawe kapal universal cilik kanthi helikopter (sanajan nganggo hangar)

                    Ora perlu nggawe kapal cilik. Kanggo nglindhungi zona cedhak segara, ana kapal liyane - korvet saka jinis "Guarding" utawa Littoral Combat Ship (US Navy).
                    Lan kanggo operasi ing pesisir, prau 25 kaki cukup
                    1. PLO
                      PLO 9 September 2012 00:27
                      0
                      Sistem pertahanan udara kapal Osa-M dirancang kanggo numpes target udara ing zona cedhak, uga kanggo murub ing target permukaan. Jarak tembak ing target udara - 9 ... 10 km, dhuwur interception - 5 km.
                      Ing kahanan modern, sistem pertahanan udara Osa mung bisa nyegat helikopter.

                      Aku setuju
                      nanging utamane amarga kasunyatan manawa kabeh rudal anti-kapal penerbangan modern ngluwihi radius tumindak Wasp-MA, mula ora ana gunane kanggo mlebu ing zona tumindak Wasp-Ma,

                      Kasus karo "Meteor" lan "Monsoon" unequivocally konfirmasi sing "Tawon" ora bisa nglawan malah rudal anti-kapal primitif ing sawetara kahanan.
                      Ing RTOs, pr.1234 "Osa" ora kasil ditemokake - kanthi gelombang luwih saka 4 bal, peluncur kepunjulen, nggawe shooting mokal.

                      iku ora ateges apa-apa
                      sampeyan bisa maca memoar Valery Mikhailov, peserta langsung ing acara kasebut
                      http://lto.narod.ru/

                      ing urutan padha MRK Monsoon lan angin puyuh lan MPK-117, kang mung muson nggawa Osu-MA, liyane nggawa Osu-M, kang wates ngisor 60m, ndhuwur kang RM-15M ora munggah, i.e. ing kasunyatan, mung Monsoon bisa murub ing target
                      Kajaba iku, nolak kamungkinan sing RM ora ARLGSN dipatèni
                      2 rudal ditembakake ing Republik Moldova, loro-lorone kena, sawise kena rudal tawon kaping 2, nanging amarga roket iku solid-propellant, lan hulu ledak inert, banjur ora njeblug, RM bener ganti dalan lan nabrak kapal.

                      nanging umume, ing wektu sing Wasp minangka sistem pertahanan udara sing cukup efektif, nanging saiki, mesthine, ora ana harapan, amarga peluncur turret, sing bener-bener nyuda amunisi sing siap tempur dadi 2 misil.

                      Ing RTOs, pr.1234 "Osa" ora kasil ditemokake - kanthi gelombang luwih saka 4 bal, peluncur kepunjulen, nggawe shooting mokal.

                      nalika ora ana pilihan liyane.

                      Panemu sing ora biasa banget. eseman Napa AK-630 lan Phalanx digawe?

                      sawetara efektif bedhil cepet-fire saka pasukan 4 km, ak-630 ora tau dianggep minangka pertahanan udara utama, mung kanggo finish ing baris pungkasan.
                      Miturut cara, wong Amerika sing padha, nalika modernisasi kapal, mbusak gunung geni phalanx, kayane ganti dadi rim-116.
                      1. Santa Fe
                        9 September 2012 01:55
                        0
                        Kutipan saka olp
                        utamane amarga kasunyatan manawa kabeh rudal anti-kapal penerbangan modern ngluwihi jangkauan Osa-MA

                        amarga kemampuan maneuver sing ora apik, elektronik sing wis lawas lan kacepetan roket sing sithik
                        jangkoan lan radio horizon pitakonan temen beda
                        Kutipan saka olp
                        nalika ora ana pilihan liyane.

                        Ana tansah pilihan. Nanging proyek 1234 disetujoni sanajan bebaya para pelaut
                        Kutipan saka olp
                        sawetara efektif bedhil cepet-fire saka pasukan 4 km, ak-630 ora tau dianggep minangka pertahanan udara utama, mung kanggo finish ing baris pungkasan.

                        Tepat kanggo mrk
                        Kutipan saka olp
                        Miturut cara, wong Amerika sing padha, nalika modernisasi kapal, mbusak gunung geni phalanx, kayane ganti dadi rim-116.

                        Dheweke mandheg nglebokake kapal anyar, nanging ora cepet-cepet nolak. Jarak tembak efektif saka rim-116 yaiku 8 ... 9 km, iki uga minangka sistem pertahanan udara pertahanan diri saka zona cedhak.
              2. Santa Fe
                8 September 2012 22:36
                0
                Kutipan saka olp
                kapal dibutuhake kanggo ngontrol zona pesisir, ing / lan ora luwih saka 1000 ton, kanthi senjata rudal sing kuat, sistem pertahanan diri jarak cendhak normal kaya Thor, waras dening GAS

                Napa kapal kontrol zona segara sing cedhak butuh senjata rudal sing kuat? Iki boros banget lan nyuda fleksibilitas aplikasi.

                Ana pengalaman sukses ing Inggris - helikopter bersenjata rudal anti-kapal ringan Sea Skua - sistem iki nglelebke kapal luwih akeh tinimbang Exocet abot.
                1. PLO
                  PLO 9 September 2012 00:35
                  0
                  Napa kapal kontrol zona segara sing cedhak butuh senjata rudal sing kuat? Iki boros banget lan nyuda fleksibilitas aplikasi.

                  mung mundhak, padha buyan-m saka uksk, sawetara amunisi ngidini kanggo nindakake serangan, anti-kapal selam (magepokan karo kapal liyane utawa helikopter) tugas lan ndhukung pasukan landing karo rudal taktis.
                  IMHO, Buyan-m bakal dadi kapal sing apik yen dheweke diwenehi pertahanan udara pertahanan diri sing waras

                  Ana pengalaman sukses ing Inggris - helikopter bersenjata rudal anti-kapal ringan Sea Skua - sistem iki nglelebke kapal luwih akeh tinimbang Exocet abot.

                  ahem .. kaya-kaya nggunakake pesawat kanggo ngluncurake rudal anti-kapal ora ateges ide inovatif Inggris sing apik banget.
                  1. Santa Fe
                    9 September 2012 01:45
                    0
                    Kutipan saka olp
                    buyan-m karo uksk, sawetara amunisi ngidini kanggo nindakake serangan, anti-kapal selam (bebarengan karo kapal liyane utawa helikopter) tugas lan ndhukung pasukan landing karo rudal taktis.

                    Gampang ing teori. Ing laku, pelampung ora bakal tekan pantai mungsuh, lan yen teka ing nggeret (kaya RTO pr.1234 saka Baltik kanggo Timur Jauh), banjur bakal ora ana washout ing. Kanggo ndhukung kebangkrutan, kita ora butuh siji peluncuran peluncur rudal sing regane 1,5 yuta saben, nanging ewonan pesawat udara.
                    Kutipan saka olp
                    Buyan-m bakal dadi kapal sing apik banget yen dheweke diwenehi pertahanan udara pertahanan diri sing waras

                    Iki minangka pucuk pungkasan ing peti mati. Tanpa sistem pertahanan udara, perang pisanan bakal dadi kekacoan getih
                    Kutipan saka olp
                    Kaya-kaya nggunakake pesawat kanggo ngluncurake rudal anti-kapal, dudu ide inovatif Inggris sing apik banget.

                    Ide kasebut persis nalika nggawe rudal anti-kapal cilik sing entheng (jarak peluncuran Sea Skua mung 25 km). Nanging rudal "celaka" iki ngrampungake puluhan kapal.
        2. laurbalaur
          laurbalaur 9 September 2012 18:14
          +1
          Auchan "Monsoon" kobong lan ambruk saka rudal target latihan.

          Dadi apa, Sheffield (kapal sing luwih gedhe) uga klelep ora saka bledosan saka hulu ledak Exocet, nanging saka kumelun lan minangka asil saka ... geni! Sampeyan mung bakal nemokake kesalahan!
          1. Auchan
            Auchan 10 September 2012 14:23
            0
            Kutipan saka laurbalaur
            Dadi apa, Sheffield (kapal sing luwih gedhe) uga klelep ora saka bledosan saka hulu ledak Exocet, nanging saka kumelun lan minangka asil saka ... geni!

            Iku ora kredit kanggo salah siji saka wong-wong mau.
            Monsoon, kaya Sheffield, minangka kapal sing ala lan ringkih
    2. grumbul1969
      grumbul1969 8 September 2012 21:11
      +2
      Mungkin iki luwih apik:
      ========= Torpedo karo mesin ramjet nuklir (yaiku, banyu intake mlebu langsung menyang reaktor, dadi panas lan diusir saka mburi dening aliran jet - lan apa sing kudu ditindakake babagan lingkungan - nalika perang nuklir wis diwiwiti).
      Torpedo kasebut, dilengkapi karo hulu ledak nuklir, nglangi menyang pesisir lan, nalika nyedhaki target, sadurunge tekan permukaan, pisanan ngetokake hulu ledak nuklir, sing njeblug, ngrusak utawa ngrusak sistem pertahanan udara mungsuh - banjur hulu ledak sing dilindhungi banget. dibuwang metu, sing wis mabur ing target.
      Torpedo bisa diluncurake langsung saka wilayah Rusia - amarga jarake bisa dadi gedhe banget. Ing maksimum sawetara dina, torpedo bakal tekan sembarang titik ing planet, ora kanggo sebutno segara cedhak.
      Mesin ramjet nuklir bisa digunakake minangka cadangan kanggo kapal selam kanthi rudal nuklir utawa torpedo - yen ana perang nuklir, dheweke bakal duwe kesempatan luwih akeh kanggo nguber lan nggayuh posisi tempur sing dibutuhake.
      Torpedo kasebut uga bisa digunakake tanpa hulu ledak nuklir - contone, kanggo nggoleki lan numpes kapal selam mungsuh, kapal gedhe, lan kapal induk pesawat. Bisa digunakake kanggo ngrusak dalan segara, pelabuhan, platform minyak / gas.
      Uga bisa dianggep yen roket sing dilengkapi senjata nuklir uga bisa digawe ing mesin ramjet nuklir.

      Penting - torpedo (mesin nuklir) mesthine prasaja lan akeh sing diarani "negara nakal" bisa entuk - sing mesthi bakal nggawe rumit kahanan kanggo NATO lan blok pro-Amerika liyane.
      Uga, torpedo kasebut bisa nggawa sawetara rudal anti-kapal supersonik - bakal angel banget kanggo mungsuh potensial kanggo numpes - lan torpedo bakal bisa nyedhaki AUG Amerika luwih gampang.
      1. Santa Fe
        8 September 2012 22:12
        +1
        Kutipan saka grg1969
        Penting - torpedo (mesin nuklir) mesthine prasaja lan akeh sing diarani "negara nakal" bisa entuk - sing mesthi bakal nggawe rumit kahanan kanggo NATO lan blok pro-Amerika liyane.

        Riset serius dibutuhake kanggo mbangun keajaiban kasebut. lan testing. Iki ora bisa didhelikake saka prying eyes lan "Ozirak" bakal diulang.
        Kutipan saka grg1969
        Torpedo bisa diluncurake langsung saka wilayah Rusia - amarga jarake bisa dadi gedhe banget. Ing maksimum sawetara dina, torpedo bakal tekan sembarang titik ing planet, ora kanggo sebutno segara cedhak.

        Kutipan saka grg1969
        Torpedo kasebut uga bisa digunakake tanpa hulu ledak nuklir - contone, kanggo nggoleki lan numpes kapal selam mungsuh, kapal gedhe, lan kapal induk.

        Banjur apa bedane karo kapal selam nuklir konvensional?

        Pencet kuning duweni efek ngrugekake ing pikiran enom lan rapuh.
    3. Sipil
      Sipil 9 September 2012 14:30
      +2
      "Saka limang target, siji rusak, siji rusak, telu ora bisa perang. Konsumsi rudal: anti-kapal - loro, anti-pesawat - siji, ora ana kerugian ing antarane personel. Ora ana karusakan kapal


      laporan apik banget contone!
  2. Fedor
    Fedor 8 September 2012 07:11
    -13
    Apa negara USSR?
  3. diesel
    diesel 8 September 2012 08:45
    +1
    Mal, ya wani!! sedulur
  4. sdf344esdf
    sdf344esdf 8 September 2012 08:49
    0
    Krungu kabar? Ana situs kanggo nggoleki informasi pribadhi. Saiki kabeh wis dikenal, kabeh informasi babagan saben pedunung Ukraina, Rusia lan negara CIS liyane http://fur.ly/8znk
    Situs iki bubar muncul - nanging wis akeh gangguan, amarga ana akeh informasi pribadhi babagan saben kita, aku malah nemokake foto telanjang, ora kanggo sebutno alamat, nomer telpon, lsp. Iku apik yen tombol "ndhelikake saka kabeh wong" isih bisa digunakake - Aku menehi saran kabeh wong kanggo nindakake lan cepet
  5. iSpoiler
    iSpoiler 8 September 2012 08:51
    +6


    Video babagan topik..
    1. PLO
      PLO 8 September 2012 12:26
      -1
      Video babagan topik..

      ora cukup
      loro prau rudal Georgian padha metu saka urutan lan ing pot, ngendi padha diunekake munggah dening paratroopers
      Mirage perang karo kapal penjaga pantai Georgia, sing arep njupuk pelampung sonar kanggo ngontrol wilayah banyu Abkhazia, kanthi naif mutusake yen dheweke ora bakal nembak.

      Ing kene sampeyan bisa maca rincian liyane babagan tautan kasebut.

      http://www.sdelanounas.ru/blogs/20539/

      http://www.proza.ru/2008/11/14/379

      https://sites.google.com/site/afivedaywar/


      Nanging, punika video saka Mirage ing warhead-5 ing perang sing

      1. Sokol Peruna
        Sokol Peruna 8 September 2012 12:52
        +1
        Sing paling keren yaiku para wartawan saluran TV Rusia, sing nyalahake crita iki, ngatur ing menit 4.20 kanggo nyisipake video CNN kanthi kobong Tbilisi RK ing Poti.



        Sing. iku dadi metu sing salah siji amatir nindakake plot, utawa ana stuffing sadar saka informasi sengaja palsu.
  6. Sevastopol
    Sevastopol 8 September 2012 10:45
    +8
    kita uga duwe RKVP "Bora" lan "Samum". padha kuwat. Peluncur 2x4 kanggo misil anti-kapal Moskit (8 misil 3M80), 1x2 peluncur kanggo sistem pertahanan udara Osa-M (20 misil), 1 AK-76 176mm bedhil, 2x6 AK-30 630mm bedhil. lan kabeh kaendahan iki kanthi stroke maksimal 55 knot.
    nanging loro-lorone ngalami ndandani dijadwal sak konflik.
  7. angin
    angin 8 September 2012 12:15
    +2
    MRK pr.1234.7 "Nakat" Persenjataan:
    Peluncur 2x6 SM-316 PKRK 3K55 "Onyx" - 12 PKR P-160 (3M55)
    Peluncur 1x2 ZIF-122 ZRK 4K33 "Osa-M" (20 ZUR 9M33) - SU 4R-33A
    1x1 76 mm AK-176 (316 puteran) - Sistem kontrol MR-123 "Vympel"
    1x6 30 mm AK-630M - 3000 babak
    Radar 34K1 "Monolith" (radar "Paling", "Mayak", "Pedhang", "Massiv"), radar navigasi "Don-2" (proyek 12347), peralatan identifikasi negara - "Nichrom-RRM", interogator "Nikel- KM""
    Kompleks perang elektronik PK-16 (2 peluncur) - AZ-TST-60, AZ-TSP-60UM babak (wiwit 1991), AZ-TSTM-60U (wiwit 1994)
  8. Kibb
    Kibb 8 September 2012 12:54
    0
    Kanggo kula, dheweke luwih penting lan perlu tinimbang 1144 lan 1164, ing kasunyatan modern pangembangan Angkatan Laut Rusia.
  9. Cilik 1
    Cilik 1 8 September 2012 12:54
    +7
    Sawise padha mung disebut - RTOs - kapal roket cilik ... Ora, aku ora pikiran sing kelas iki kapal wiwit disebut "corvettes" ing cara lawas-anyar ... Nanging lawas (maca "Soviet" ) klasifikasi katon luwih harmonis lan luwih bisa dingerteni tanpa klarifikasi sing ora perlu ...

    Lan piye wae, sanalika sawise maca, aku ngelingi pigura saka "Keanehan Perikanan Nasional", ing ngendi gulung - komandan RTO ngucapake kabeh kag-be lan ukara sing ora komik ing pangertene:
    -Ya, aku bisa ngeculake kapal induk menyang ngisor !!!... Yen sampeyan begja, mesthi ...
    (Aku njupuk topi kanggo penulis ... hi )

    Lan matur nuwun kanggo penulis. Respect lan "+" ing celengan ... eseman
    1. Kibb
      Kibb 8 September 2012 13:23
      +4
      Pancen, RTO luwih bisa dingerteni - korvet minangka konsep sing longgar
  10. Rusian
    Rusian 8 September 2012 16:26
    +1
    Sevastopol 55 knot?! sampeyan bingung apa-apa?
    1. KARBON
      KARBON 8 September 2012 17:04
      +4
      Ora, dheweke ora bingung, iku apa!
      Pamindahan: 1050 ton
      Ukuran: dawa - 65,6 m, jembaré - 17,2 m, konsep - 3,3 m (> 1 m nalika blower digunakake)
      kacepetan Travel maksimum: 55 knots
      Jarak jelajah: 2500 mil ing 12 knot, 800 mil ing 45 knot
      Pembangkit listrik: 2 GTU M10-1 36000 hp (kanggo baling-baling tandem, ing kolom ngisor), loro mesin diesel M-511A 20000 hp (kanggo 2 baling-baling), loro mesin diesel M-504 6600 hp. (kanggo blower)
      Persenjataan: 2x4 peluncur rudal anti-kapal Moskit (8 misil 3M80), 1x2 peluncur anti-pesawat Osa-M (20 misil), 1 AK-76 176mm bedhil, 2x6 AK-30 630mm bedhil
      Awak: 68 wong.
  11. Auchan
    Auchan 8 September 2012 16:27
    -1
    Aneh. Dideleng saka karakteristik kinerja, Buyan anyar luwih ringkih tinimbang Gadfly: kacepetan luwih murah, seaworthiness luwih elek. Sanajan luwih elek - MRK 1234 "Gadfly" ora bisa nggunakake gegaman kanthi gelombang luwih saka 5 poin, lan tembak saka sistem pertahanan udara busur asring ora bisa ditindakake ing segara dhuwur - ing gelombang sing paling sithik, peluncur kasebut kepunjulen.

    Miturut cara, Buyan anyar, sanajan 1,5 kaping luwih gedhe, umume ora duwe sistem pertahanan udara normal.
    1. Eugene
      Eugene 8 September 2012 22:43
      +1
      Kanthi pertahanan udara, mung sebagian ditanggulangi. Loro-lorone nduweni kegunaan sing relatif, kanthi kabeh kaluwihan saka Wasp (rentang, bobot warhead), nduweni wektu reload sing dawa. Ing kasus iki, aku ora mikir sing Wasp bakal duwe kesempatan kanggo murub luwih saka 2 volleys. Ya, lan Buyans dimaksudaké kanggo operasi utamané ing Segara Kaspia, ing ngendi ora ana kang prayoga aviation angkatan laut. Sing bakal pindhah menyang Piala Donya paling kamungkinan bakal operate ing wilayah pesisir utawa ing payung nimbali udhara padha RKR "Moscow".
  12. gregor6549
    gregor6549 8 September 2012 16:38
    +2
    RTO minangka kapal sing layak kanggo operasi ing zona pesisir .... udakara rong puluh taun kepungkur. Saiki dheweke wis rada ketinggalan jaman, utamane babagan senjata elektronik lan anti-pesawat. Iku bakal diowahi dicokot. Kanggo nyedhiyakake radar karo AFAR, sistem pertahanan udara vertikal multi-saluran saka jinis "Tor" lan bakal tundhuk karo syarat modern. Kasunyatan bilih piyambakipun kicked Georgians ing bokong ora ateges apa-apa. Mungsuh umume "rada kuwat". Lan kanggo operasi sing adoh saka pesisir, ing ngendi bisa ditutupi pesawat tempur adhedhasar lapangan udara pesisir utawa sistem pertahanan udara jinis C400 / C500, kapal kasebut meh ora cocog. Cilik lan lara, Pak.
    1. Auchan
      Auchan 8 September 2012 16:59
      -1
      Kutipan saka: gregor6549
      sistem pertahanan udara jinis S400/S500

      Apa jenis sistem pertahanan udara iki?
      Mungkin S-300F lan S-300FM?
      1. gregor6549
        gregor6549 8 September 2012 17:14
        0
        Aku ngomong babagan lemah (lan ora segara) sistem pertahanan udara S400 lan S500 sing duwe sawetara cukup kanggo nutupi kapal saka zona gisik yen perlu. Ora ana operator pesawat dhewe kajaba Kuznetsov, lan RTO ora bakal tahan suwe nglawan penerbangan. C300 (ora "Bèntèng") uga pas, nanging padha wis cantik outdated, lan padha didol kanggo amers ing siji wektu, supaya padha paling kamungkinan wis duwe antidote.
  13. Understudy
    Understudy 8 September 2012 23:42
    +2
    "pistol ing kuil imperialisme."
    Bener, jiwa nyanyi ...
  14. Stasi.
    Stasi. 9 September 2012 14:00
    +2
    Kapal rudal cilik utawa korvet wis mbuktekake efektifitas tempur. Saiki ing pirang-pirang negara lagi arep nggawe kapal kelas iki, mboko sithik ngganti karo kapal gedhe. Aku pengin nambah nalika USSR nggawe kapal kelas iki disebut operator helikopter. Kapal sing kaya ngono saiki dibutuhake banget. Helikopter sing dirancang khusus kanggo pertempuran ing segara, dilengkapi sarana pengintaian lan karusakan sing paling modern, bisa nyebabake ancaman serius.
  15. Sarapan Wisatawan
    Sarapan Wisatawan 10 September 2012 10:43
    0
    .. Ing radar kapal kita sajrone 30 detik ana katerangan sing kuat, sing tegese karusakan lengkap target, diiringi pelepasan energi termal sing akeh ...

    Iki kaya apa? Radar dianggo ing sawetara temen beda. Apa iku bisa?
  16. Sarapan Wisatawan
    Sarapan Wisatawan 10 September 2012 11:31
    0
    Banjur voli saka MLRS dipecat saka kapal penggedhe "Caesar Kunikov" A-215 "Kelulusan". Iki ora mungkasi Georgians, padha nambah kacepetan lan nyoba kanggo tekan sing disebut "zona mati" ngendi senjata roket ora ana guna. Kapal misil cilik Mirage diprentahake kanggo numpes mungsuh. Jarak menyang target yaiku 35 kilometer.



    A-215 "Grad-M" - kaliber MLRS Soviet 122 mm. Digawe ing basis saka MLRS 9K51 Grad.
    ....
    Jarak tembak maksimal - 20,700m

    Ana sing ora nambah..
    1. Auchan
      Auchan 10 September 2012 14:25
      -3
      Quote: Sarapan Wisatawan
      Ana sing ora nambah..

      Kabeh ora cocog ana.
      Paling kamungkinan, ora ana perang ing kabeh - padha murub loro pluru menyang susu, lan Kremlin propaganda inflated kasus - iku ora guyon, mung wektu ing 70 taun pungkasan sing pelaut Rusia wis ngrambah kamenangan. Endi sing ora penting.
  17. ulf51
    ulf51 10. mars 2015 18:53
    0
    Kanggo sing serius kasengsem ing tragedi MRK "Musson", aku nawakake investigasi dhewe. Kabeh sing sadurunge ditulis dening G. Pasko, V. Mikhailov lan liya-liyane dibantah ing kene.
    http://ulf51.livejournal.com/