Review militèr

Rusia ngumumake kompetisi internasional kanggo nggawe monumen Kursk Bulge

85

Memorial khusus kanggo acara dramatis ing mangsa panas 2023 bakal katon ing wilayah Kursk ing Agustus 1943. Ing babagan iki, Rusia ngumumake kompetisi internasional kanggo nggawe monumen Kursk Bulge.


Informasi kasebut dilaporake ing situs web dening militer Rusiasajarah masyarakat (RVIO).

Organisasi iki, bebarengan karo administrasi regional Kursk, minangka penyelenggara kompetisi. Wakil ketua masyarakat, Nikolai Ovsienko, ngandhakake yen sing paling apik bakal dipilih saka opsi sing diwenehi.

Gubernur wilayah Kursk Roman Starovoit percaya yen mlebu tingkat internasional bakal nggedhekake jumlah peserta kanthi nambahake wong manca, uga nambah pilihan sing wis ana.

Rusia ngumumake kompetisi internasional kanggo nggawe monumen Kursk Bulge

Nganti saiki, pitung proyek kanggo peringatan anyar wis diajukake. Bubar iki dianakaké pangrungon umum, sing melu udakara 200 wong. Iki padha residents saka distrik Ponyrovsky, ngendi tugu bakal didegaké, uga wakil saka pusat regional. Warga lokal ngusulake kanggo ngrampungake monumen pusat kompleks peringatan kasebut. Proposal iki didhukung dening dewan seni kompetisi.

Peperangan Kursk dianggep minangka salah sawijining perang utama Perang Patriotik Agung. Iki diwiwiti tanggal 5 Juni 1943, lan rampung ing tanggal 23 Agustus kanthi kekalahan Nazi.
Foto sing digunakake:
https://rvio.histrf.ru/
85 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Volkof
    Volkof 25 Agustus 2021 15:16
    + 14
    Ora perlu pengetan, pasang tandha geni sing langgeng ing pirang-pirang basa .... Lan wenehi dhuwit menyang mesin telusuran - pira prajurit tanpa jeneng sing ana ing papan patine kanggo tanah air ... mbusak T-34-85, padha tau ana! Bebener babagan perang ora mesthi trep ...
    1. demiurge
      demiurge 25 Agustus 2021 15:22
      +3
      Aku bakal ndhukung. T-60 lan T-70 kudu ngadeg ing pedestal. Iku padha sing njupuk paceklik tank 41-43 ing pundak. Ya, ora bisa ditampilake, nanging bakal bener. Ing jejere bisa uga Yak-1 lan La-5, sing nyeret langit liwat Kursk Bulge. Lan sampeyan ora bisa lali gunners. Lan prajurit.

      Lan 34-85 kudu diselehake ing wates kulon lan wétan wilayah Kaliningrad. Kanggo dieling-eling.
      1. 76 USSR
        76 USSR 25 Agustus 2021 15:32
        +1
        Lan kenapa ora T-34 utawa KV-1, amarga kita ngomong babagan Kursk Bulge?
        1. demiurge
          demiurge 25 Agustus 2021 15:43
          +3
          Carane akeh T-34 lan KV-1 ing Kursk Bulge, lan carane akeh T60s lan T-70s ana?
          1. Starover_Z
            Starover_Z 25 Agustus 2021 15:55
            0
            Kutipan saka demiurge
            Carane akeh T-34 lan KV-1 ing Kursk Bulge, lan carane akeh T60s lan T-70s ana?

            Lan yen sampeyan sijine tugu, banjur ora piyambak. Perang kasebut ora ana ing sak panggonan tartamtu, lan mulane aku mikir luwih apik kanggo nggawe kompleks monumen, cilik, nanging kanggo kabeh papan perang ing Kursk Bulge lan dalan, supaya bisa ditindakake. mbeta wisata, bocah sekolah, mahasiswa, turis manca.
            Banjur aku mikir bakal tetep memori lan pentinge wilayah sing ana perang kasebut.
          2. 76 USSR
            76 USSR 25 Agustus 2021 16:03
            +1
            Aku bisa uga salah, nanging, miturut pendapatku, T-34 menang ing operasi Kursk.
        2. tovarich-andrey.62goncharov
          tovarich-andrey.62goncharov 26 Agustus 2021 18:08
          +1
          T-34-76 dadi tepat. T-34-85 muncul kira-kira setaun sabanjure.
      2. mordvin 3
        mordvin 3 25 Agustus 2021 15:40
        + 10
        Kutipan saka demiurge
        T-60 lan T-70 kudu ngadeg ing pedestal.

        Simbahku ing BT-7 ana.

    2. tovarich-andrey.62goncharov
      tovarich-andrey.62goncharov 26 Agustus 2021 18:07
      +1
      A memorial dibutuhake, nanging wong wewenang kudu nindakake lan mutusaké, ora jenderal wedding (T-34-85). Lan babagan "kalah sing ngrusak" aku durung maca apa-apa ing endi wae. Zadolbali bocah-bocah iki USE.
  2. Wolf
    Wolf 25 Agustus 2021 15:20
    +1
    Asli tekan tingkat "Telpon Tanah Air" bakal dadi monumen sing pantes kanggo acara kasebut.
    1. Wolf
      Wolf 25 Agustus 2021 15:23
      +1
      Peperangan iki bakal dieling-eling nganti pirang-pirang abad lan kudu ana pengetan sing pantes.
      1. Wolf
        Wolf 25 Agustus 2021 15:31
        +2
        Yen kita kandha yen ora ana siji-sijia, iki minangka teladan: Ora Ana Jiwa utawa Ora Ana Jiwa, Anglo-Axis ujar: "Ora Ana Badan" (Ora Ana Badan) badan = badan.
        Iki beda utama antarane wong-wong mau lan kita, kanggo kita manungsa nyawa kanggo awak!
        Tugu KOMPONEN ROHANI ORA BADAN, raga bakal cepet sirna, JIWA LANGGENG, mulane kita gawe tugu, ing ruang jiwa.
      2. Volkof
        Volkof 25 Agustus 2021 15:37
        -4
        Lan apa sampeyan ngerti babagan perang iki, babagan perang tank cedhak Prokhorovka? Lan luwih apik kanggo ngelingi episode iki ing konteks kabeh perang, yen ora, gambar banget unsightly bakal mbukak munggah, lan mundhut tank umume dianggep, lan yen muni losses mung ing perang tank, akeh ora bakal tahan bebener kuwi . .. tank Jerman mandheg, nanging apa biaya?!
        1. Labrador
          Labrador 25 Agustus 2021 17:31
          +7
          Tank Jerman mandheg, nanging apa biaya?!

          Ayo kula takon sampeyan: apa ana ukuran sing bisa ditampa saka biaya Kamenangan, nalika kaslametane bangsa lan negara ana ing sisih liya?
          Utawa saka seri: ah! Pira wong sing bakal slamet yen Leningrad dipasrahake marang mungsuh?
          1. Volkof
            Volkof 25 Agustus 2021 22:00
            -2
            ana sawetara ukuran ditrima saka rega Victory

            Aku ora bakal ngidini sampeyan takon! Ambune kaya telek! Lan kanggo apa iki, apa sampeyan duwe jeneng Mehlis? Negara lan bangsa, planet, galaksi! Uga Leningrad? Apa sampeyan ora provokator? Sejenis pop Gapon! Apa sampeyan kerep ditampani ing pasuryan?
            1. Labrador
              Labrador 26 Agustus 2021 07:57
              +1
              Aku ora bakal ngidini sampeyan takon! Ambune kaya telek!

              Ora, nggih, yen pendapat sampeyan "mambu akeh telek", banjur matur nuwun kanggo ora nuduhake.
              1. tovarich-andrey.62goncharov
                tovarich-andrey.62goncharov 26 Agustus 2021 18:11
                +2
                Guys - iku apik kanggo babakan! Iki minangka tema suci. Nanging moderat semangat kanggo trolls, mangga.
        2. alch3mist
          alch3mist 25 Agustus 2021 21:49
          +1
          yen sampeyan muni mung ing perang tank, akeh sing ora bakal tahan bebener iki ... Tank Jerman mandheg, nanging apa biaya?!

          Mbayangno laporan babagan pertandingan hoki: "ing babak kapindho, tim kita ngalahake mungsuh kanthi skor 5: 1. Skor akhir pertandingan yaiku 10: 6, lawan tekan semifinal, tim kita mulih. ."
          Pinten wong Jerman kalah nalika nyiapake serangan ing Prokhorovka? Apa losses padha mbayar kanggo ora break liwat ing pungkasan? Yagene dheweke ora nyerang kanthi strategis sawise iku?
          1. Volkof
            Volkof 25 Agustus 2021 22:12
            +1
            Aku menehi saran supaya katon:
            https://www.youtube.com/watch?v=3r0hc57npSw
            Akeh wektu sing angel lan kesalahan sing ana gandhengane karo jangkoan perang iki. Ya, padha menang, nanging owah-owahan radikal ... Utamané karo tanggal preian lan kamenangan sing ditampa umum ... Ing kasunyatan, kabeh kedadeyan ing wektu sing beda ...
          2. ora ana wong75
            ora ana wong75 26 Agustus 2021 09:41
            -2
            Pinten wong Jerman kalah nalika nyiapake serangan ing Prokhorovka?

            "Yahudi sing lincah" Manstein ora rencana nyerang Prokhorovka. Sawise ngrusak pertahanan ing sisih kidul Kursk Bulge, Hausser diluncurake ing Rotmistrov. Lan loro-lorone padha arep nyerang. Perang cedhak Prokhorovka ana.
            kanthi hormat
            1. Volkof
              Volkof 26 Agustus 2021 15:26
              0
              5TA Rotmistrova ana ing Reserve Front, dheweke diparengake saka cadangan kanggo ngilangi terobosan lan numpes klompok tank serangan Jerman ... Dheweke mlebu perang saka pawai ing bagean-bagean lan ing papan sing ala, lan Jerman ngadeg kanthi siap. posisi sawise regrouping liyane! Dheweke nembak Macan saka jarak sing adoh ing bagean kabeh tentara Rotmistrov kanthi meh ora ana kerugian .... 5TA ilang 400 tank ing sedina tanggal 12 Agustus ... Dina iki minangka sing paling tragis ... Titik balik dumadi saka Agustus 9 nganti 16 Agustus, Jerman mandheg, getihen lan wiwit mundur! Sapa sing teka karo perang tank sing bakal teka lan kenapa dheweke ngrayakake 12 Agustus tinimbang 16 Agustus ora jelas !!!
              Sinau sejarah ... Aku menehi link menyang penulis, sejarawan Valery Zamulin! Waca bukune, nonton pidato ... Lan kesimpulan sampeyan bakal owah.
              1. tovarich-andrey.62goncharov
                tovarich-andrey.62goncharov 26 Agustus 2021 18:17
                0
                5 Pengawal...
              2. ora ana wong75
                ora ana wong75 26 Agustus 2021 21:31
                +1
                Ngapunten, apa sampeyan ora nganalisa Pertempuran Prokhorov ing peta ing sekolah? Ngapunten, sampeyan malah lulus sekolah?
                Dadi, ing 10 Juli, Hitler mrentahake "sukses" kanthi urutan. Ing wektu iki, 2nd SS Panzer Corps Hauser wis break liwat perang (lan ora ngenalaken ing terobosan) pertahanan ing sisih kidul Kursk Bulge ing wilayah Prokhorovka. Manstein mutusake kanggo ngganti arah jotosan lan njupuk Kursk liwat Prokhorovka. Ayo ngomong yen sampeyan Paul Hausser ... Yen sampeyan mbukak peta topografi, sampeyan bakal weruh Kali Psyol ing sisih lor-kulon, lan ril sepur ing sisih kidul-wétan, sing ngarah menyang Prokhorovka.
                Ing wayah sore tanggal 11 Juli, ing sisih kiwa sampeyan, ana omah dagang "Kepala Mati". Dheweke kepeksa nindakake operasi nyerang, amarga tatanan perang dheweke nyabrang Kali Psyol kaping 4. Yen dheweke munggah ing pertahanan, dheweke bakal remuk ing bagean. Mung maju, supaya ninggalake kali angkoro ing mburi.
                Ing sisih tengen, TD "Reich" mbela. Dheweke nyekel pertahanan ing sadawane tanggul sepur. Tumindak kasebut diwatesi dening unit bedhil lan tank ing sisih pertahanan. Gampang kanggo ndeleng manawa garis pertahanan Reich TD tegak lurus karo arah serangan ing Prokhorovka. Akhire, ing tengah, ing najis panah saka Leibstandarde Trade House. Yen dheweke ora gelem maju ing najis iki, sisih kiwa ("Kepala Mati") bakal pisah saka tengah lan tiba ing lingkungan. Yen tengah mundur lan nyoba kanggo dig ing, banjur bakal nggawe ancaman saka mungsuh menyang mburi Reich TD. Mulane, ing "Leibstandarte" dipindhah ing najis.
                Pamrentahan Uni Sovyèt duwé maksud kanggo nyerang dhasar wedge karo pasukan tentara Rotmistrovsk. Nanging nalika maju, sisih kiwa garis serangan - desa. "Oktober" dijupuk dening Hausser.
                Mangkono, loro-lorone padha dipeksa, ing ancaman saka kekalahan, kanggo nyerang ing najis antarane Kali Psyol lan railway. Mulane, perang cedhak Prokhorovka minangka counter.
                Ing endi lan sapa sing ndeleng tembakan tank Soviet saka posisi sing wis disiapake?
                kanthi hormat
                1. Volkof
                  Volkof 26 Agustus 2021 21:36
                  -1
                  Aku menehi saran supaya katon:
                  https://www.youtube.com/watch?v=3r0hc57npSw
                  Ing sekolah, dheweke maca crita saka Khrushchev, dilarang nulis bebener, utawa luwih ora mungkin, lan arsip kabeh diklasifikasikake ... Jerman, umume, ora bisa diakses ... Saiki kabeh mbukak. ...
                  Waca Valery Zamulin lan ... ndeleng kanthi jelas ...
                  1. ora ana wong75
                    ora ana wong75 26 Agustus 2021 22:41
                    0
                    Apa hubungane Khrushchev karo? Miturut memoar Manstein, aku nerangake kahanan operasional !!!
                    kanthi hormat
                    1. Volkof
                      Volkof 27 Agustus 2021 01:37
                      0
                      Monstein isih dadi tukang crita ....
                  2. ora ana wong75
                    ora ana wong75 26 Agustus 2021 23:53
                    0

                    Valery Zamulin menehi saran marang wong kaya sampeyan supaya bisa ndeleng cahya. Lan dheweke nentang distorsi fakta, nulis ulang sejarah. Ing endi ing kirimanku ditulis yen perang Prokhorov dumadi ing 12 Juli lan rampung ing dina sing padha?
                    kanthi hormat
                    1. Volkof
                      Volkof 27 Agustus 2021 01:33
                      0
                      Saben taun ing 12 Juli, mengeti perang tank dirayakake ing lapangan Prokhorovsky.

                      Apa sing kudu dirayakake? Operasi Citadel iki gagal nganti 16 Juli ...
                      Lan perang tank, sing ora kelakon lan sing lagi dirayakake, ana episode, lan dina iku ilang, sanajan ing pungkasan, total, ana asil positif ... Kita mulihake sejarah lan takon pitakonan. , lan ora main dolanan bocah-bocah .... Hakim muncul ... perang Prokhorovka dudu perang tank cedhak Prokhorovka ... Ana kesalahan sing ora akurat ...
                      1. ora ana wong75
                        ora ana wong75 27 Agustus 2021 08:58
                        0
                        Sampeyan, miturut Zamulin, nindakake "Trick with Ears". Ora ana sing ilang ing tanggal 12 Juli. Zamulin sing ditresnani ujar ing teks kosong yen masalah kerugian ing Peperangan Prokhorov tetep mbukak lan ora ditliti. Apa sampeyan maca kiriman sampeyan dhewe? Apa ana perang cedhak Prokhorovka? Iku, sing sampeyan nulis: "Perang Prokhorov ora perang tank cedhak Prokhorovka ...". Babagan tankiness kang .... Sampeyan ndeleng, Hausser mung duwe tank lan infantri motorized ... Dadi apa perang iki?
                        kanthi hormat
            2. tovarich-andrey.62goncharov
              tovarich-andrey.62goncharov 26 Agustus 2021 18:16
              0
              Inggih, mesthi. Sawetara njupuk posisi pertahanan kanthi senjata lan tank anti-tank sing kuwat, sing optik Zeiss ndeleng kita kaping pindho. Lan ing tangan liyane - Rotmistrov karo T-70, BT-7 ing jumlah bab 500 Unit. + sethitik T-34 dadi sirah-on. Mekaten, singkatipun. Nganti saiki, ing memoar beda, cuaca beda, medan perang ana ing jurang, utawa rata, utawa ing bolongan. Lan iki perang tank sing bakal teka?
              1. Volkof
                Volkof 26 Agustus 2021 21:26
                -1
                Nalika komisi teka kanggo ngerteni sebabe tentara tank dirusak ing 1 dina, Khrushchev teka karo perang tank gedhe sing bakal teka, saka ngendi sikil tuwuh !!! Supaya kanggo Gamelan liwat kahanan kang dhuwur lan paling dhuwur padha guilty, padha cleverly teka karo tank oncoming perang kanggo sajarah! Nanging dheweke ora ana ... Para tanker nindakake tugas kasebut, perang kaya pahlawan ... Nanging sapa lan carane nyetel tugas iki, lan carane dheweke ndhelikake bebener, sawise nemokake perang tank paling gedhe, saiki kita ngerti .. .Wong Jerman duwe tank sing rusak kanthi posisi diseret kanggo didandani, lan tank lan tanker kita kobong ing lapangan ....
                Lan apa sing kedadeyan sajrone pertahanan Crimea lan sajrone operasi nyerang Kharkov ing musim semi 1942, rambute ngadeg ing pungkasan ... Lan awu saka akeh komandan apes iki ing tembok Kremlin ing Red Square! Mungkin iki wektu kanggo kaadilan?
                Mehlis...
                Sawisé séda amarga penyakit jantung tanggal 13 Februari 1953, dhèwèké dikremasi. Guci karo awu diselehake ing tembok Kremlin ing Red Square ing Moskow.
                1. ora ana wong75
                  ora ana wong75 26 Agustus 2021 22:43
                  0
                  Vasilevsky lan Vatutin nyetel tugas kasebut.
                  kanthi hormat
                  1. Volkof
                    Volkof 27 Agustus 2021 01:42
                    0
                    Vasilevsky minangka wakil saka Markas Besar. lan malih, dheweke koordinasi keputusan penting karo Supreme ... Cadangan strategis, kaya Front Steppe, dadi bawahan ...
                    1. ora ana wong75
                      ora ana wong75 27 Agustus 2021 08:49
                      0
                      Sawise rebuff saka Rokossovsky (aku ngutip dialog ing ndhuwur). Vatutin dipercaya data intelijen lan ora ndeleng papan catur. Tanpa consecrating peran Turing, kita bakal ngumbara ing telung pines saka Peperangan Kursk.
                      kanthi hormat
                2. stalkerwalker
                  stalkerwalker 26 Agustus 2021 23:21
                  +1
                  Kutipan saka Volkov
                  Lan awu saka akeh komandan apes iki ing tembok Kremlin ing Red Square! Mungkin iki wektu kanggo keadilan

                  Muga-muga sampeyan ninggalake awu para komandan militer ing jaman Perang Patriotik Agung. Padha perang sabisane. Lan ing Crimea, lan cedhak Kharkov ing Maret 43, ngendi Manstein sijine mate ing telung gerakane kanggo Vatutin. Mbalik ing 42, Panglima Agung ngandika "Aku ora duwe Hindenburgs ..."
                  Lan ing awal Agustus 43rd, padha Manstein ngatur fun kanggo Front Voronezh ing wilayah Akhtyrka, nganti maneh Vatutin marang saka Markas dening swara saka IVS sing Papan catur lan operasi Rumyantsev iku ora kompatibel. Lan perang cedhak Akhtyrka rampung ing 31 Agustus. Sing, minggu sawise dijupuk saka Kharkov.
                  Kutipan saka Volkov
                  5TA ilang 400 tank ing sawijining dina tanggal 12 Agustus ... Dina iki minangka sing paling tragis ... Titik balik

                  5 GvTA ora ngenalaken menyang perang ing bagean. Nanging najis sing sempit ora bisa ngenalake kabeh tank kanthi lahar ing wilayah sing amba sing nutupi pinggir. Paling awon, ora ana dhukungan artileri sing apik, uga dhukungan penerbangan sing apik saka 2 VA.
                  Lan ana ing Juli. Kahanan cuaca ing esuk tanggal 12 Juli ora ngidini kru pesawat serangan darat menyang udara. Iki luwih nambah posisi tank korps tentara P. A. Rotmistrov, sing dipeksa nyerang ora mung tanpa dhukungan saka aviator, nanging uga kanthi dhukungan artileri banget.
                  1. Volkof
                    Volkof 27 Agustus 2021 01:39
                    -1
                    5 GvTA ora ngenalaken menyang perang ing bagean.

                    Ing bagean, langsung saka Maret, ing telung eselon ....
                    1. ora ana wong75
                      ora ana wong75 27 Agustus 2021 08:46
                      +1
                      Kalih...
                      kanthi hormat
  3. SERGE semut
    SERGE semut 25 Agustus 2021 15:24
    + 23
    Saiki, pitung proyek kanggo peringatan anyar wis dikirim ... lan uga bakal nambah pilihan sing wis ana.
    memorial Soviet lawas lan sampurna.
    1. paco.soto
      paco.soto 25 Agustus 2021 17:36
      +5
      https://xn----ctbjbwiqaaccdifcs7d.xn--p1ai/muzej-trete-ratnoe-pole-rossii.html
      Iki minangka situs museum sing apik ing Prokhorovka, saka ngendi foto monumen sampeyan.
    2. Victorio
      Victorio 26 Agustus 2021 14:16
      +2
      Quote: SERGE semut
      memorial Soviet lawas lan sampurna.

      ===
      dadi kok mbangun liyane? outshine, surprise lan laporan ing karya rampung!?
  4. ora ana wong75
    ora ana wong75 25 Agustus 2021 15:30
    -16
    Mesthine ana Enigma sing rusak ing pedestal.
    Pertempuran Kursk minangka perang gedhe pisanan sing dimenangake dening Allan Turing.
    kanthi hormat
    1. ora ana wong75
      ora ana wong75 25 Agustus 2021 15:59
      +1
      Minusators, waca memoar Vasilevsky, banjur takon "kelelawar" - dheweke bakal ngomong sing bener ...
      kanthi hormat
      1. 76 USSR
        76 USSR 25 Agustus 2021 16:14
        +4
        Mlaku-mlaku menyang kandhang lan diwawancarai kelelawar, ora ngerti. Lan babagan Vasilevsky?
        1. ora ana wong75
          ora ana wong75 25 Agustus 2021 16:20
          -1
          "Karya Kabeh Urip" ing rong jilid... Deleng ing kandhang.
          kanthi hormat
          1. 76 USSR
            76 USSR 25 Agustus 2021 16:30
            +2
            Lan apa lumbung kudu apa karo, banjur iku mbokmenawa ing perpustakaan.) IE. ing salah siji saka volume Vasilevsky, utawa malah ing loro, aku bakal maca kesimpulan marshal bab kontribusi Turing kanggo kamenangan ing Peperangan Kursk dadi luwih sing saliyane wong lan wreckage saka Enigma, iku ora bakal teka ing atine kanggo mbangun. apa wae ing alas? Dadi?
            1. ora ana wong75
              ora ana wong75 25 Agustus 2021 16:35
              +2
              Nuwun sewu, lumbung ing Tatar punika dados kraton. Aku mikir yen ana "akuarium" karo "kelelawar" ing kraton sampeyan, mesthi ana perpustakaan! Ya, entuk volume Lost Victories dening Manstein saka gudang. Sampeyan bisa mbandhingake peta saka rong buku lan maca babagan obrolan Vasilevsky karo Stalin.
              kanthi hormat
    2. 76 USSR
      76 USSR 25 Agustus 2021 16:00
      +6
      Ing Peperangan Kursk, wong Soviet menang, dadi ora perlu kanggo exaggerate peran Turing. Ya, sekutu bareng karo perintah Soviet "mandheg" informasi babagan rencana operasi Citadel, nanging sinis banget kanggo mbangun Enigma karo Turing ing pedestal - iki akeh banget sampeyan ...
      1. ora ana wong75
        ora ana wong75 25 Agustus 2021 16:01
        -5
        Ngapunten, sinisme punika???
        kanthi hormat
        1. 76 USSR
          76 USSR 25 Agustus 2021 16:12
          +5
          Kanggo mbangun ing pedestal ing mengeti kamenangan ing Peperangan Kursk pecahan saka Enigma, lan kanggo count kamenangan ing perang utamané minangka kamenangan kanggo Turing. Aneh yen aku kudu nerangake iki.
          1. ora ana wong75
            ora ana wong75 25 Agustus 2021 16:24
            -2
            Lan kenapa tiba-tiba muncul ide kanggo ngalih menyang pertahanan strategis? Lan carane Stalin pisanan nambani dheweke? Intelijen Soviet ora nindakake operasi kanggo konfirmasi data saka Bletchley Park?
            kanthi hormat
      2. Gardamir
        Gardamir 25 Agustus 2021 16:17
        -3
        Wong Soviet menang perang Kursk
        Sing persis apa SOVIETApa hubungane borjuis saiki karo perang kasebut? Kanggo perang kasebut? Apa kru tank Soviet pancen mati kanggo tricolor, kanggo musik Tchaikovsky?
        1. 76 USSR
          76 USSR 25 Agustus 2021 16:20
          +8
          Apa padha mati kanggo monumen Enigma lan Turig ing kuburan massal? Apa sampeyan ngomong babagan, kita ngomong babagan sing beda banget ing dialog mikro iki.
          1. Gardamir
            Gardamir 25 Agustus 2021 16:29
            -4
            Apa sampeyan babagan
            Maksudku, ora tricolors utawa panyengkuyung enigma ora duwe hak kanggo nggunakake memori saka wong Soviet mati.
            1. 76 USSR
              76 USSR 25 Agustus 2021 16:54
              +7
              Aku setuju babagan wong-wong Kulon, nanging wong-wong Rusia kabeh ana hubungane karo wong-wong Soviet sing menangake Pertempuran Kursk. Aku lair ing USSR, aku manggon ing Rusia, iki padha kanggo kula.
              1. Gardamir
                Gardamir 25 Agustus 2021 17:11
                +3
                Aku lair ing USSR, aku manggon ing Rusia, iki padha kanggo kula.
                Aku ora ngomong babagan sampeyan lan aku. Inisiator monumen iki, organisasi sing nyoba nggantung plakat kanggo ngurmati Mannerheim. Negara iki dikuwasani dening wong sing ora duwe wektu kanggo nandur modal ing pangembangan Rusia, dheweke kudu tuku sekuritase Amerika.
                1. Komentar wis dibusak.
                2. 76 USSR
                  76 USSR 25 Agustus 2021 17:32
                  +2
                  Aku setuju karo sampeyan, mula aku wis suwe ora milih ing pemilihan lan umume abstrak saka politik kaya ngono. Aku yakin mung siji, sing miturut Uni, tandha karo Mannerheim, pedestal karo pecahan Enigma lan monumen Turing ing situs Peperangan Kursk ora bakal teka ing pikiran ... klelep...
                  1. ora ana wong75
                    ora ana wong75 25 Agustus 2021 18:20
                    -1
                    Nyuwun pangapunten, apa sampeyan mbingungake sekutu lan mungsuh ing WWII? Utawa sampeyan mutusake kanggo mbucal kabeh wong menyang tumpukan lan ngadegake monumen? Miturut cara, aku ora nulis babagan Mannerheim ...
                    kanthi hormat
                  2. ora ana wong75
                    ora ana wong75 25 Agustus 2021 22:12
                    0
                    lan monumen Turing ing situs Pertempuran Kursk ... Kita wis teka ...

                    Pranyata KK Rokossovsky wis mudhun, minangka bukti saka "dialog sing menarik" karo Vatutin:

                    Vatutin: Sawise kabeh, sampeyan dhewe ngusulake ngluncurake serangan tanpa ngenteni Jerman ngluncurake kanggo ngganggu rencanane!
                    Rokossovsky: Aku dianggep iki bisa lan perlu sadurunge penyebaran prajurit mungsuh lan nggawa menyang siyap kanggo nyerang. wayahe wis ilang. Saiki kita kudu ngenteni serangan Jerman lan ketemu kaya sing dikarepake.
                    Vatutin: Apa sampeyan yakin manawa Jerman bakal miwiti ing mangsa ngarep?
                    Rokossovsky: Pancen mesthi! Kurang saka seminggu, Jerman bakal nyerang ing rong arah bebarengan - ing Olkhovatka lan ing Oboyan.
                    ...
                    Vatutin: Nanging kita kudu nindakake soko!
                    Rokossovsky: A efek apik bakal diwenehi dening pre-emptive artileri preparation ing target reconnoitered sadurungé wiwitan serangan mungsuh.

                    Minangka asil saka persiapan counter-barrage, pasukan Model diserang artileri ing posisi wiwitan ing sisih lor Kursk Bulge ...
                    Apa sampeyan bisa menehi komentar babagan wawasan lan variasi sing luar biasa ing panemu Konstantin Konstantinovich?
                    Yen ora Turing, banjur Cat?
                    kanthi hormat
                  3. ora ana wong75
                    ora ana wong75 26 Agustus 2021 12:43
                    0
                    sing miturut Uni, tandha karo Mannerheim, pedestal karo pecahan Enigma lan monumen Turing ing situs Peperangan Kursk ora bakal teka ing pikiran.

                    Aku elinga almarhum Medunov ing "Malaya Zemlya" "mulihake" dugout. Lan dheweke narik Leonid Ilyich menyang dugout iki kanggo nostalgia bebarengan lan ngrampungake masalah sing penting ...
                    Sampeyan uga bisa "mulihake" ptop lan nggodho Darkest ana ...
                    Isaev bakal keplok - dheweke wis nyanyi ode kanggo manuk kanggo taun. Aku tak roso kesengsem sing teka munggah karo iki banget ptops nalika makarya minangka hitman a.
                    kanthi hormat
                  4. Ingvar 72
                    Ingvar 72 27 Agustus 2021 09:16
                    -1
                    Kutipan: 76 USSR
                    Aku setuju karo sampeyan, mula aku wis suwe ora milih ing pemilihan

                    Sampeyan salah. Sampeyan sing milih United Russia, amarga saben wong sing ora teka ing jajak pendapat kanthi otomatis milih United Russia. Kanthi swara sampeyan, kamenangan para pemakan Rusia bisa diraih.
                    Lan rega saka Jeksa Agung bisa ngetokake setengah jam wektu sampeyan, teka lan milih marang EP utawa ngrusak biluten. hi
              2. Ingvar 72
                Ingvar 72 27 Agustus 2021 09:11
                -1
                Kutipan: 76 USSR
                Aku setuju babagan wong-wong Kulon, nanging wong-wong Rusia kabeh ana hubungane karo wong-wong Soviet sing menangake Pertempuran Kursk.

                Wong-wong wis kaiket, nanging sing kuwasa terus-terusan nolak jaman Soviet. Lan padha merek USSR, ngaku mung galoshes diprodhuksi ing kono.
            2. ora ana wong75
              ora ana wong75 25 Agustus 2021 18:29
              -1
              Persis!!! Marang kita apa "Steppe Front" lan carane iku kawangun?
              Apa alesan kanggo perang cedhak Prokhorovka?
              Sampeyan minangka Guardian of Memory!
              kanthi hormat
          2. ora ana wong75
            ora ana wong75 25 Agustus 2021 16:41
            -2
            Aku wong sinis lan aku mikir sing monumèn paling apik bakal dadi komputer kuantum. Lan kanggo pangembangan komputasi kuantum, kabeh cara apik.
            kanthi hormat
            1. 76 USSR
              76 USSR 25 Agustus 2021 16:59
              +3
              Ngapunten, sinisme punika???

              Aku wong sinis lan aku mikir sing monumèn paling apik bakal dadi komputer kuantum.

              Cetha, spesialis IT sinis kanthi volume Manstein minangka pad mouse.
              1. ora ana wong75
                ora ana wong75 25 Agustus 2021 18:21
                0
                Sampeyan lali babagan rong volume Zhukov ...
                kanthi hormat
    3. alch3mist
      alch3mist 25 Agustus 2021 22:20
      0
      Mesthine ana Enigma sing rusak ing pedestal.
      Pertempuran Kursk minangka perang gedhe pisanan sing dimenangake dening Allan Turing.

      Sejarawan Romawi Tacitus: "Ing saben perang, saben wong nganggep sukses kanggo awake dhewe, lan salah sijine kacilakan."
      Menteri Luar Negeri Italia Galeazzo Ciano (1903-1944) ing taun 1942: "Kaya biasane, kamenangan duwe satus bapak, lan asor minangka bocah yatim piatu."
      Yagene wong Rusia (mungkin) diobong kanthi tresna marang "bapak" manca? Kolya-s-urenggoy liyane?
      1. ora ana wong75
        ora ana wong75 25 Agustus 2021 23:19
        0
        Ndhuwur, aku nyebutake sumber sing diterbitake ing USSR. Apa sampeyan bisa mbantah wong-wong mau? Aku ora tau menyang Urengoy lan aku ora ngerti sapa ana. Iki banget "Kolya" kanca utawa sponsor sampeyan?
        kanthi hormat
    4. tovarich-andrey.62goncharov
      tovarich-andrey.62goncharov 26 Agustus 2021 18:20
      0
      Bisa uga. Mung "sekutu" ing wong saka Great Britain lali marang kita bab iki. Dadi bungahmu mmm .... rada sepihak.
  5. Irit
    Irit 25 Agustus 2021 15:31
    -1
    Yen mung dheweke bakal nulis apa wilayah sing diparengake kanggo memorial, kepinginan tartamtu, utawa kondisi. Dadi mung disiram karo gambar, saiki ing komputer sampeyan bisa kanthi gampang nggambarake apa wae. Mung, aku njaluk supaya ora mung proyek sing diwenehake, nanging uga model monumen peringatan uga kudu disetujoni, utawa ora disetujoni ....
    1. Egoza
      Egoza 25 Agustus 2021 15:39
      +3
      Quote: Irit
      Mung, aku njaluk supaya ora mung proyek sing diwenehake, nanging uga model monumen peringatan uga kudu disetujoni, utawa ora disetujoni ....

      Lan ahli kudu mriksa lan nyetujoni. Banjur maneh bakal nyiyapake barang sing ora dingerteni tinimbang tank Soviet.
  6. michael3
    michael3 25 Agustus 2021 15:52
    +6
    Lan nalika "Monumen Masa Depan Dibunuh", dikhususake kanggo taun 90an?
    1. Peter ora pisanan
      Peter ora pisanan 25 Agustus 2021 17:19
      +4
      Lan nalika "Monumen Masa Depan Dibunuh", dikhususake kanggo taun 90an?

      Dadi misale jek monumen kasebut dibangun ing Yekaterinburg, lan diarani Pusat Yeltsin. Mung ana kabeh dicampur lan sakperangan alesan 90s disebut taun seneng.
      Angkat tangane sapa sing lagi seneng?
      1. Peter ora pisanan
        Peter ora pisanan 25 Agustus 2021 18:05
        +1
        Ya, miturut kasunyatan manawa "+" sing muncul langsung dikompensasi kanthi "-", tegese 50% peserta obrolan VO seneng ing taun 90-an lan setuju karo Naina Yeltsina babagan "suci" ing taun-taun kasebut. Utawa ngandika sing ana akeh peserta sing durung lair ing taun, lan padha ora ngerti apa-apa ala bab wong-wong mau.
  7. Bshkaus
    Bshkaus 25 Agustus 2021 16:51
    +5
    Lan apa, apa kita ora duwe cukup monumen Perang Dunia II ing negara kasebut? Given ukuran perang, kita duwe kabeh bagéan Eropah saka negara kanggo Volga kudu studded karo monumen ing saben sudhut.
    Sampeyan bisa, mesthi, nutup tank cyclopean ing ukuran padha karo Volgograd Motherland, lan malah liyane, nganti break budget.
    Ana akeh memorial, ora ana gunane kanggo nambah lan nambah. Memori perang kudu beda, utamane ing ati lan ngrawat para veteran sing isih ana.
    Ayo mbangun omah sing apik kanggo wong-wong mau, nyedhiyakake wong tuwa karo abdi, ngatur pekarangan kanggo wong cacat ing antarane, nyedhiyakake mobil, yen perlu, karo sopir, kanthi tembung, nyedhiyakake urip sing layak. Aku ora ngomong babagan nalika pejabat menehi roti utawa ngatur orkestra ing ngisor jendela. Malah tanpa wong-wong mau, kita kudu ngajari anak-anak kita kanggo mbantu, menyang toko kanggo dheweke, lsp. Ora ana akeh veteran maneh, lan nalika para pemenang urip luwih elek tinimbang sing dikalahake, iki pancen lali babagan prestasi lan pengkhianatan.
  8. 75 Sergey
    75 Sergey 25 Agustus 2021 17:26
    +5
    Tugu kasebut ora kudu didegake kanggo senjata, nanging kanggo wong sing luwih kuwat tinimbang baja.
    1. Vovk
      Vovk 25 Agustus 2021 20:31
      +1
      Ana monumen unik sing dijupuk kanggo jiwa, bisa uga ana conto saka wong-wong mau?

      Monumen kanggo pahlawan-sappers "Explosion", 113 km saka dalan gedhe Volokolamsk.

      Monumen kanggo siswa (Kharkiv).

      Prokhorovka.
  9. Aziz
    Aziz 25 Agustus 2021 21:42
    +1
    Mungkin ing beyo saka dana kompetisi iki kanggo sijine supaya monumen ana?
    Quote: SERGE semut
    memorial Soviet lawas lan sampurna.
  10. isv000
    isv000 25 Agustus 2021 21:54
    0
    Rusia ngumumake kompetisi internasional kanggo nggawe monumen Kursk Bulge

    Penyebaran tentara tank, kanthi permanen, cedhak Kursk bakal dadi tawaran paling apik kanggo kamenangan! ... hi
    1. ora ana wong75
      ora ana wong75 25 Agustus 2021 23:37
      -1
      Yen sampeyan ngomong babagan 1st GTA, dina iki minangka jenis "konfederasi" unit militèr, sing Mellentin kanthi tepat ngandika: "Rusia wis nggawe instrumen sing ora bakal bisa dimainake."
      kanthi hormat
      1. isv000
        isv000 26 Agustus 2021 12:00
        +2
        Kutipan saka: nobody75
        "Rusia wis nggawe instrumen sing ora bakal bisa dimainake."

        Kita wis main, cedhak Kursk... hi
        1. ora ana wong75
          ora ana wong75 26 Agustus 2021 12:33
          0
          Aku ngomong babagan sing anyar dibentuk ...
          kanthi hormat