Taiwan ngrencanakake mbangun spaceport dhewe

14
Taiwan ngrencanakake mbangun spaceport dhewe

Pamrentah pulo Taiwan ngrencanakake mbangun pelabuhan antariksa dhewe. Situs sing bakal diwiwiti konstruksi dumunung ing cedhak desa Mudan ing sisih kidul negara sing ora dikenal.

Iki dilaporake dening kantor berita Taiwan CNA, nyebutake kepala Organisasi Angkasa Nasional (NSO), Wu Jong Shinn.



Peluncuran roket bakal ditindakake saka kosmodrom anyar. Kepala badan antariksa pulo kasebut, Wu Zongxin, ujar manawa pakaryan bakal diwiwiti sawise diadopsi undang-undang babagan eksplorasi antariksa ing Taipei, yaiku, kemungkinan, taun ngarep. Sampeyan uga perlu kanggo njaluk ijin construction saka populasi lokal, karo wakil rembugan lagi ditindakake.

Rencana kasebut dicethakaké sawisé perusahaan roket Taiwan swasta TISPASE nampa persetujuan kanggo ngluncurake roket antariksa sing diprodhuksi ing njero domestik saka Australia. Iki kedadeyan sawise dheweke ora bisa nemokake situs ing Taiwan.

Miturut pratelan sing dirilis minggu iki dening Menteri Perindustrian, Ilmu lan Teknologi Australia Christian Porter, TISPASE bakal nyoba ngluncurake roket XNUMX meter suborbital rong tahap, Hapith I, saka fasilitas peluncuran orbital Whalers Way.
  • https://www.nspo.narl.org.tw/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

14 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -2
    26 Agustus 2021 16:12
    Apa sampeyan pengin nggawe spaceport? Apa sampeyan takon karo kekuwatan ruang paling gedhe ing bloomers?
    Sawise kabeh, dheweke bakal nutup bagean saka wilayah ing ndhuwur negara sing kuwat kanggo penerbangan lan iku))))) bye bye))
    1. +3
      26 Agustus 2021 16:29
      Kutipan saka Salat
      Apa sampeyan pengin nggawe spaceport?

      Padha duwe lokasi apik banget kanggo spaceport a. Sing luwih cedhak karo khatulistiwa, luwih sithik bahan bakar sing dibutuhake kanggo miwiti.
      Jumlah perusahaan ruang angkasa pribadi saya tambah akeh, luwih akeh ruang angkasa dibutuhake. Iku cukup logis kanggo mbangun ing panggonan sing luwih cocok. Kajaba iku, ana produsen roket lan satelit domestik.
      1. -1
        26 Agustus 2021 16:46
        Kutipan saka OgnennyiKotik
        Padha duwe lokasi apik banget kanggo spaceport a. Sing luwih cedhak karo khatulistiwa, luwih sithik bahan bakar sing dibutuhake kanggo miwiti.

        ya
        Ayo ndeleng kepiye pambangunan kosmodrom cedhak Mudan bakal luwih maju tinimbang pambangunan Vostochny ...
        Aku bakal mbaleni maneh:

        ==========
        Aku mikir, bisa uga kita muspra ndeleng suksese wong liya, nanging ora nggatekake awake dhewe? Nanging ana sawetara mistisisme ing babagan iki:
        1. +1
          26 Agustus 2021 20:46
          Pelabuhan Angkasa Taiwan ing Taiwan Taiwan Taiwanite ...
          Umumé, kanggo apa wedhus butuh akordion?
          Yen sampeyan ngetung pira regane kanggo miwiti rolas satelit saka pelabuhan angkasa AS, bakal dadi akeh pesenan sing luwih murah tinimbang nggawe roket lan spaceport dhewe.
          Dheweke mung pengin nggodha wong Tionghoa: "Deleng, kita bisa nindakake akeh tanpa sampeyan."
        2. +2
          26 Agustus 2021 22:25
          Kutipan saka: ROSS 42
          Aku mikir, bisa uga kita muspra ndeleng suksese wong liya, nanging ora nggatekake awake dhewe? Nanging ana sawetara mistisisme ing babagan iki:


          Dadi apa nggawa badut kene sing nepaki pesenan saka rakus egois? Aku uga bisa ngirim foto ing kene Volya ngadeg gaya doggy ing pantai lan ngomong sing iki carane greets roket kang. Badut iku badut.

          Miturut cara, babagan "kita ora weruh dhewe" - musim gugur iki, kita ngluncurake kabeh seri kubus domestik sing menarik ing batch, kalebu sing nganggo mesin plasma anyar sing paling cilik ing donya:

      2. -1
        26 Agustus 2021 21:08
        Peta aneh: Kazakhstan kulon dituduhake minangka Asia, nanging republik Transkaukasia ditampilake minangka Eropa
  2. -1
    26 Agustus 2021 16:38
    Iki kedadeyan sawise dheweke ora bisa nemokake situs ing Taiwan

    Sing. Apa sampeyan wis nggoleki situs ing saindenging negara nanging durung nemokake? Sadurunge nggawe roket, paling ora bakal takon apa ana kosmodrom ing negarane; Australia mbantu ing wektu pungkasan.)
  3. +2
    26 Agustus 2021 16:41
    "Konsultasi karo penduduk lokal"? Mudan... Sapa jenenge pendhudhuk ing papan iki? Apa kita kudu takon karo bajingan? wassat
  4. -4
    26 Agustus 2021 17:17
    Negara liya wis aktif melu "lomba ruang angkasa"! Kita pengin ngrebut maneh posisi utama sing ilang, nanging iki saka alam fantasi...
    1. 0
      26 Agustus 2021 22:23
      Kita ilang posisi utama ing Amerika Serikat ing awal 70-an, saiki Rusia ana ing posisi kaping telu - nanging kanthi pendanaan saiki kanggo sektor ruang angkasa ing wilayah 170 - 240 milyar rubel saben taun, siji ora kudu ngarep-arep posisi utama. ing sektor angkasa.
  5. 0
    26 Agustus 2021 18:54
    Peluncuran roket bakal ditindakake saka kosmodrom anyar

    Lan aku panginten sing bakal miwiti sosis aran
    rong tahap suborbital roket sepuluh meter
    Pangiriman sosis menyang ISS, sanajan ora bakal tekan orbit ... nanging apa guyonan ... ana, roket normal kaya mlaku menyang China ... um ... ing pangertèn figurative. Fau diluncurake tanpa ruang angkasa belay
  6. 0
    26 Agustus 2021 22:42
    Pamrentah pulo Taiwan ngrencanakake mbangun pelabuhan antariksa dhewe. Situs sing bakal diwiwiti pembangunane dumunung ing cedhak desa Mudan

    Inggih, boten pribadi! hi Nanging apa wae sing diarani yacht, kaya ngono sampeyan bakal numpak kapal kasebut ... ngguyu
  7. 0
    27 Agustus 2021 06:03
    Ora. Dheweke ora bakal sukses.
    Dheweke ora duwe Ragozin.
    Lan tanpa Ragozin sampeyan ora bisa mbangun kosmodrom. Kasunyatan sing kondhang. lol
  8. 0
    27 Agustus 2021 13:45
    apa China kudu spaceport kapindho? belay

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"