Cuplikan saka adegan jeblugan gas ing bangunan 9-lantai cedhak Moskow diterbitake

123

Rincian pisanan saka papan darurat ing Noginsk cedhak Moskow muncul. Laporan saka departemen regional Kamentrian Situasi Darurat nyatakake yen bledosan gludhug ing bangunan 9-lantai, sing pungkasane nyebabake ambruk sebagian struktur salah sawijining lawang.

Ing cuplikan saka Noginsk, sing diterbitake ing jaringan sosial, sampeyan bisa ndeleng ukuran ambruk. Konstruksi saka lantai loro nganti lantai papat saka bangunan sangang lantai ora tahan. Miturut informasi paling anyar, sawetara wong bisa uga ana ing sangisore reruntuhan.

Telung wong dievakuasi saka apartemen sing rusak dening penyelamat. Iki wong wadon siji lan anak loro. Ing wayahe, limang korban dikenal.

Miturut data awal, ambruk kasebut disebabake dening jeblugan gas domestik.

Kira-kira rong rolas tim penyelamat lan petugas pemadam kebakaran kerja ing papan kasebut. Alasan kanggo bledosan gas rumah tangga ora dilapurake saiki.
  • VK/Overheard Domodedovo
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

123 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    8 September 2021 08:14
    Gas sial, ing kutha kasebut mung ana ing boiler mini utawa pembangkit listrik termal!
    1. +6
      8 September 2021 08:22
      Ing kutha kita, mung digunakake ing CHP
      1. +5
        8 September 2021 08:27
        Kabeh uripku mung nganggo listrik, nalika pindhah menyang wilayah liyane, lan ana gas, sampeyan terus-terusan nyusup, yen sampeyan pengin nggunakake gas ing omah, nggawe sistem ventilasi kanggo pasokan lan knalpot.
        1. + 20
          8 September 2021 09:38
          Salawase uripku mung nganggo listrik,


          Wong mlarat....utowo jutawan. Kompor gas lan pemanas banyu wis setya ngadeg ing Khrushchev wiwit taun 67. Nanging kapitalisme teka, lan kabeh wong dumadakan pengin kompor lan speaker "Eropa", lan ditransfer menyang kamar turu kanthi pasukan meja "enterprising".
          Apa selang karet ing USSR? Sampeyan ora bisa ngumbah pipa nganggo sledgehammer, ora ana kabel listrik ing jejere kabel gas. Kaya stopkontak ing jedhing. Saiki chudnenko - pipa banyu wis diganti saka baja menyang plastik. Lan kasunyatan sing ing USSR iku bagéan saka sistem grounding protèktif lan equalization potensial ing jedhing - kabeh sing tanggung jawab kanggo fasilitas electrical ora peduli. Ing lawang mlebu, kabeh perusahaan narik panganan menyang kothak Dom-ru lan sampah liyane, kepiye? Lan ora Care carane ... Gas riser? Lan ing podo karo, nanging sisih dening sisih, ing tabung plastik. Sapa sing ngelingi paling sethithik 25 cm ing reresik ing sangisore jejeg ing pipa baja 2 meter saka persimpangan?
          Ora peduli. Iki carane aku pengin.
          1. +4
            8 September 2021 09:48
            Ing wilayah Murmansk, ana diskon liar kanggo listrik kanggo pangguna kompor listrik. Kajaba iku, ing taun 1976, aku entuk meter listrik ing omah anyar, sing aku dianggep minangka pilihanku. Iku ngadeg ing landing, lan ora ing apartemen. .lan aku mung rampung pisanan. Mung mbokmenawa ing taun 2000-an, tukang listrik guess apa Ajaib iku, njupuk mati lan rodo sijine ing awak nalika aku ana ing segara.
            1. -1
              8 September 2021 09:56
              Ing wilayah Murmansk kanggo pangguna kompor listrik ana diskon liar ing listrik

              Oke kanggo sampeyan, aku njabat ing ZabVo lan ing Sakhalin. Garrison tanpa gas. Ing mangsa iku bungahaken. 2 kopecks kilowatt * jam. (ing endi wae 4 kopecks). Nanging diobong ing counter kanggo 25 rubles. Mesthi, kabeh wong nyolong - perlu kanggo anget. Lan adus bocah-bocah, lan ngumbah .... Wiring ing omah wis leleh ing mangsa. Lan kanggo njagong tanpa cahya kanggo dina iku apik banget. Ana kompor minyak tanah ing saben apartemen kanggo saben wong.
              Saiki listrik pancen gratis -
              ing USSR, sampeyan bakal nguripake gelombang mikro karo ceret listrik lan banyu panas listrik ing mesin ngumbah karo gnashing untu.
              1. +6
                8 September 2021 10:14
                Wilayah Murmansk ing USSR minangka sing pertama ing produksi listrik per kapita, kW / h biaya kurang saka 2 kopecks, aku ora bisa ngomong angka sing tepat aku kelalen Ya, ing barak, kanthi kabel, ana sungkowo, padha diobong kaping pindho. cadangan. Utamané ing sangang-crita bangunan, kabeh padha lor.. Pemanasan, panel beton frontal karo windows, walled munggah ing panel dhewe lan ing saben kamar, warmed fasad lan apartemen, wiring. ana uga ing pipa wesi, sing langsung dipasang ing panel beton bertulang ing pabrik beton bertulang. Dadi wiring ditindakake kanthi cadangan. Konsumsi listrik yen ora ngirit 300 kW / jam. Layanan listrik darurat kerja langsung ing mangsa, cahya ing omah banjur metu kanggo 400 10 menit, lan padha wis ing Panggonan.
                1. 0
                  8 September 2021 10:25
                  Konsumsi listrik yen sampeyan ora ngirit 300 kW / jam.

                  Komunisme, jancok awakmu... ngguyu Lan saiki ayo ngetung. 300 kWh kanggo 4 kopecks - 12 rubles. Iki mung pensiun farm kolektif ing 70s. Sing wong wadon tuwa mung saperangan bolam 100 watt, lan kompor listrik supaya mung ketel sing bisa digodhog yen perlu cepet. Butuh wektu suwe ing kompor minyak tanah, apa maneh kanggo panas kompor.
                  1. 0
                    8 September 2021 10:31
                    Ya, sampeyan ora bisa pindhah menyang pensiun farm kolektif ing USSR Saiki sampeyan bisa pindhah menyang sisih lor karo loro bojo kerja jujur, yen mung mayoritas manggon kanggo ndeleng.
                  2. +2
                    8 September 2021 11:47
                    Ora mung kompor minyak tanah ing desa-desa, nanging uga ana gas minyak tanah. Mbahku nggunakake malah nalika dheweke wis duwe kompor gas sing mbukak ing botol gas. Ing gas kerosene, banyu bisa digodhog kaping pirang-pirang luwih cepet tinimbang ing kompor minyak tanah primitif. Ya, lan dheweke uga duwe kompor listrik.)
                  3. 0
                    8 September 2021 13:07
                    Rega listrik ora beda adoh karo jaman biyen. Banjur 4 kopecks, saiki luwih saka 4 rubles, meh siji kanggo siji. Taun iki, ing Juli lan Agustus, amarga AC lan panas, aku mbayar 2 rubel saben wulan kanggo listrik.
              2. +1
                8 September 2021 10:50
                Kutipan saka dauria
                Oke kanggo sampeyan, aku njabat ing ZabVo lan ing Sakhalin.

                Ya, oke. 41 msd. Buzz isih padha.
                Kabel ing omah ora dirancang kanggo "tuwuh kanthi cepet" ing jumlah peralatan listrik ing apartemen siji - sing siji wektu! Pemanas saka kabel listrik sing ilang yaiku potongan pipa asbes kanthi spiral tatu lan konsumsi daya> 8 kW - iku loro! Pasokan listrik ing omah pejabat multi-apartemen ora didandani amarga kekurangan bahan lan spesialis - iki telu. Awake dhewe ndhudhuk parit kanggo ngganti kabel menyang omah ...
                Kutipan saka dauria
                Ana kompor minyak tanah ing saben apartemen kanggo saben wong.

                Wong wadon enom karo kompor minyak tanah iki nampa Burns fatal. Bojone ana ing latihan, lan dheweke nyampur bensin lan minyak tanah. Bojone bali nalika wis dadi duda. Kahanan diganti nalika garnisun disambungake menyang saluran listrik sing dibangun ...
          2. 0
            8 September 2021 18:08
            Kaya stopkontak ing jedhing.

            Aku ndeleng kanthi mripatku dhewe ing bangunan lima tingkat ing area Preobrazhenskaya Square - ora mung ing jedhing, nanging ing tembok sing ana bathtub - sepuluh sentimeter ing ndhuwur pinggir, dibangun ing tembok, karo kabel internal - sing, ora gun poto-propelled, nanging desain.
          3. -1
            8 September 2021 18:56
            Omahe sapa? ... Wiwit sampeyan, banjur yen sampeyan pengin, kanthi mandiri nginstal saluran kabel miturut GOST saka pipa gas luwih lanjut. Yen sampeyan pengin, nggawa 220 menyang lantai kasebut kanggo "Dom-ru" supaya ora mlebu ing tameng elektronik sampeyan ...
            Banjur sampeyan ndeleng .. Pasang gratis, bali 100500 kaping, ndandani utawa nyetel telek pelanggan, lan uga mbayar kanggo nyelehake kothak layang ...
    2. + 18
      8 September 2021 08:23
      Kutipan: Vladimir_2U
      Gas sial, ing kutha kasebut mung ana ing boiler mini utawa pembangkit listrik termal!

      faktor manungsa.
      1. -5
        8 September 2021 08:32
        Quote: Dedkastary
        faktor manungsa.

        Lan ana akeh ing kene!
        Srakah sing duwe "harta negara kita", birokrat sing berdaulat lan kabeh sing duwe kabeh lan kabeh sing ana ing negara kita ... ditambah karo "faktor manungsa", bodho sing duwe omah lan liya-liyane ....
        1. +7
          8 September 2021 09:13
          Kutipan saka roket757
          Srakah sing nduweni "harta nasional kita", para birokrat berdaulat

          Ya wis. Sawise kabeh, birokrat dhewe nginstal peralatan gas, ngganti sambungan, nyambung hoses, ora ngerti kang gedhe-gedhe, ora nindakake mriksa taunan saka kondisi technical saka peralatan dening organisasi specialized, ora nglilani inspektur menyang Apartemen, etc., etc. . aran
          1. 0
            8 September 2021 09:48
            Kutipan saka: LIONnvrsk
            Ya wis.

            Darurat, sistem otomatisasi protèktif kudu lan kontrol mung dening organisasi sing sah lan tanggung jawab !!!
            Banjur pasang meteran, segel lan nyopot denyushka, muga-muga, nanging bakal JAGA KESELAMATAN WARGA ... ora, ora ngerti, ora krungu. , awake dhewe, awake dhewe!
            1. -2
              8 September 2021 09:57
              Kutipan saka roket757
              Banjur, sijine meter, segel lan nyuwek dhuwit, iku olèh, nanging sampeyan bakal njupuk care saka safety warga ... ora, utawa

              Inggih, ya, nanging sampeyan pengin nggunakake gas gratis, lan malah wis diinstal kabeh kanggo sampeyan gratis?
              Endi kabeh sensor APS sing dipasang ing apartemen saiki?
              1. -1
                8 September 2021 10:08
                Kutipan saka: LIONnvrsk
                Endi kabeh sensor APS sing dipasang ing apartemen saiki?

                Nalika lan ing ngendi weker kebakaran dipasang ing sektor swasta??? ya malah ing apartemen ladies???
                Kutipan saka: LIONnvrsk
                Inggih, ya, nanging sampeyan pengin nggunakake gas gratis, lan malah wis diinstal kabeh kanggo sampeyan gratis?

                Lan iki umume LUCU, aku ora pengin mbantah ... sampeyan.
                1. -1
                  8 September 2021 10:13
                  Kutipan saka roket757
                  ing swasta??? ya malah ing apartemen ladies???

                  Lan ing ngendi swasta, yen mbanting ing lantai 9. Kita wis ngecor sensor dadi naleni udakara limang taun ing bangunan anyar. Sawise sawetara wektu sawise pindhah lan ndandani, 99% dibongkar dening warga.
                  1. +2
                    8 September 2021 10:32
                    Sistem otomatisasi darurat / protèktif ngirim ora kasedhiya kanggo ANYONE, kajaba kanggo organisasi operasi / kontrol !!! Iku perlu kanggo tindakake iki lan njupuk ngukur saka og lan technical alam kanggo wong-wong sing nglanggar ATURAN!
                    Aku duwe gas sak operasi. wis telung set peralatan rusak FOR ... Aku tuku lan nginstal anyar, certified siji, Aku nindakake kabeh resmi !!!
                    Ngomong-ngomong, ibu mertuaku uga nginstal kabeh sing dibutuhake kanggo ibuku lan saiki aku turu kanthi tenang!
                    Tanggung jawab kudu MUTUAL! Nanging wiwit sawetara warga ora pengin ngerti iki, iku perlu kanggo njupuk langkah coercive, gumantung ing framework peraturan, aturan!!!
                    Nanging, ora ana sing kudu nyingkiri, iki TANGGUNG JAWAB, KESELAMATAN !!! Saben uwong kudu mbayar iki, ora mung warga individu!
                    1. -3
                      8 September 2021 10:43
                      Apa sampeyan gulung-gulung, sayang. Salah siji birokrat sing disalahake kanggo sampeyan, banjur sampeyan nginstal peralatan resmi certified lan deleng tanggung jawab MUTUAL. Apa sampeyan wiwit ngerti yen dheweke ngomong babagan birokrat, nanging sampeyan ora pengin ngakoni? aran
                      1. +5
                        8 September 2021 12:44
                        Kutipan saka: LIONnvrsk
                        Apa sampeyan gulung-gulung, sayang.

                        Iki kaya apa?
                        Kutipan saka: LIONnvrsk
                        rujuk menyang TANGGUNG JAWAB SALING.

                        Lan aku tansah nulis lan bakal nulis sing STICK DOUBLE-EDGED!!!
                        Golek conto sing jelas, nyata nalika PEGAWAI, pegawe negara nindakake sing bener, EFEKTIF, tumindak sing pancen bisa / kudu nyegah kedadeyan kasebut, tragedi ... Aku, aku, aku ngakoni kesalahanku, aja ragu-ragu.
                        Cetha kanggo kula yen masalah iki, iki mung kasus nalika mung karya efektif sing bisa nggawa BAGUS, amarga ora ana wong liya, kanthi inisiatif dhewe, sing bakal ngatasi iki!
                        Ana pangecualian, nanging mung konfirmasi aturan umum!
                        Umpamane sing jelas aku eling/sinau - HARAP-HARAP ING GUSTI, NANGING ORA NGALAI DIRI!!! mulane, kanggo kabeh wong sing cedhak / penting kanggo aku, aku nginstal otomatisasi protèktif ... lan ora gampang! saka sisih buruh gas, mula perang kudu ditindakake, sing lengkap! Miturut cara, iku larang banget!!! Lan aku percaya yen otomatisasi protèktif, kanggo wong miskin, paling ora, kudu diinstal kanthi biaya "properti umum" ... lan "abdi rakyat" kudu miwiti / netepake proses iki !!!
                        Apa sampeyan bisa ngomong yen aku ora RIGHT lan aku njaluk sing ngluwihi?
                        PS Miturut cara, kita "listrik" wis diinstal elektronik, meter otomatis united menyang jaringan informasi siji!!! saiki sampeyan ora kudu ndeleng soko, count, ngirim data ... kajaba kontrol, kanggo DHEWE! Oh penak! Kita nindakake kabeh kanthi GRATIS !!!
                        Aku duwe las "bocor" ing pipa gas, sing disambungake mung dening karyawan perusahaan gas CENTRAL, tetep tanpa pasokan gas nganti pirang-pirang dina, amarga dheweke pengin nyuwek dhuwit kanggo PEKERJAAN! Kabeh wis Mbayar kanggo aku, miturut kontrak lan ... aku kudu perang maneh.
          2. +2
            8 September 2021 12:02
            Kancaku wis ngganti sawetara set eyeliner "disertifikasi" sajrone sawetara taun! Mung siji non-standar for sale. Lan ing kutha saiki lagi ngganti pipa ing bangunan apartemen. Metu saka lemah 60 sentimeter, luwih horisontal ing sadawane tembok saka meter nganti siji setengah, mlebu omah lan nyebarake apartemen. Sing nggumunake, ing bagean horisontal ing endi katup mati, 3/4 bends cendhak dilas. Colokan kuningan berdinding tipis dipasang ing tape FUM. Ing katon, kaya sing aku ora wani nyelehake banyu adhem ing omahku. Kanggo unscrew wong, ora malah menit, detik wektu! Ing ngarsane kosong lan kasedhiya kanggo kabeh wong! Jeblugan dudu bledosan, nanging gampang banget kanggo nggawe geni!
          3. 0
            8 September 2021 17:59
            Kutipan saka: LIONnvrsk
            Ya wis. Sawise kabeh, birokrat dhewe nginstal peralatan gas, ngganti sambungan, nyambung hoses, ora ngerti kang gedhe-gedhe, ora nindakake mriksa taunan saka kondisi technical saka peralatan dening organisasi specialized, ora nglilani inspektur menyang Apartemen, etc., etc. .

            Kanggo nggawe cetha, aku bakal nerangake! Ora ana kantor penjualan negara !!!
            Kabeh LLCs gas dodolan diduweni dening pedagang pribadi, minangka aturan, kanthi akun lepas pantai !!! Patut, ora ana kontrol sing tepat, paling asring mung counter mriksa / pracaya. Nyambungake sembarang peralatan gas biaya dhuwit jaran!
            PySy Yen ana sing kasengsem, utilitas banyu uga pribadi, duweke ing lepas pantai Inggris!
            1. -1
              8 September 2021 21:16
              Quote: Sling cutter
              Kanggo nggawe cetha, aku bakal nerangake! Ora ana kantor penjualan negara !!!
              Kabeh LLCs gas sales diduweni dening pamilik pribadi

              Dadi "birokrat negara" sing kudu disalahake?
              Negara wajib ngembangake lan nyetujoni norma lan aturan kanggo desain, instalasi lan operasi fasilitas mbebayani lan ngawasi implementasine ing kabeh tahapan.
              Sampeyan, minangka pangguna peralatan gas, kudu nggawe persetujuan, kalebu. lan kanggo pangopènan, kudu pitunjuk ing aturan nggunakake (paling iki cilik karo kita) lan kudu tundhuk karo aturan iki. Lan yen sampeyan tiba-tiba ngethok garis sampeyan, ora mbukak jendhela sadurunge ngobong gas, utawa ora nutup tunyuk inlet sawise nyiyapake cemilan dhewe, utawa ora ngresiki panggangan ventilasi saka pelumas lan bledug, utawa digawe panas dhewe nganggo gas, lsp . lsp, banjur birokrat ora ana hubungane. Iki tegese sampeyan minangka pembunuh potensial kanggo awake dhewe, kulawarga lan tangga-tanggane. Lan ora ana sing kudu disalahake babagan perdagangan. Siji aplikasi kanggo Rostekhnadzor lan kantor jaksa lan dheweke bakal bajingan yen pancene ora cukup.
              Lan kanca sing ngomong babagan birokrat, kaya aku ngerti, pengin negara meksa Miller teka ing gubug lan nggantung analis gas, kunci otomatis, proteksi otomatis lan sistem mati kanthi gratis, uga ing varian sing ora bisa diakses. kanca iki. DEMAGOGI! Lan birokrat ora ana hubungane. Mulai karo dhewe.
              Lampu mati, pager ambruk, mesin mobil macet,
              Waos sing sehat dicopot Utawa maling menek menyang apartemen,
              Aku ora seneng film kasebut, sampeyan mlebu telek ...
              Saben bencana nduweni panjelasan siji...
              Saben liberalis ngerti - Iku salah Putin!
              1. 0
                8 September 2021 22:42
                Kutipan saka: LIONnvrsk
                Lan birokrat ora ana hubungane. Mulai karo dhewe.

                Aku bakal pitutur marang kowe iki, Aku krungu kano kosong iki ing situs iki, ing total, wis maca carane 9 taun lunga.
                Utamane nrenyuhake iki "miwiti saka dhewe", lan sajak moronik iki kanggo penyayang humor spade sing kurang berkembang mental. am
                Saiki babagan birokrat. Apa aku ngerti ... mmm, loro saka pengalaman dhewe lan saka komunikasi karo kancaku, asisten kanggo salah siji wakil banget misuwur saka Duma, iku luwih apik kanggo sampeyan ora ngerti, nanging yen sampeyan ngomong iku, banjur format ora. padha, lan sampeyan ora bakal pracaya iku salah siji, liyane kamungkinan. Dadi yen ing sketsa cendhak, ing stroke cendhak, apa sing krungu, venality posisi (ing pangertèn harfiah), semen Argentina ing wutah lengkap, "dobel-barreled", "rear-wheel drive" lan ora ana nomer mau. , "biru" minangka pilihan sing paling entheng. Aku meneng..., meneng wae...
                Dadi, minangka praparrr kita biyen ngomong, "aja pour kefir menyang populasi." nglirik
                1. -1
                  8 September 2021 22:53
                  Quote: Sling cutter
                  "ora usah tuang kefir neng bokong"

                  Quote: Sling cutter
                  kano kosong

                  Demagogy maneh. Kathah tembung lan boten wonten ing makna topik. Apa sampeyan nutup kran banyu sawise masak? Apa sampeyan mbukak jendhela? Apa sampeyan nglanggar aturan sing disaranake? Yen ya, banjur turu lan ndedonga supaya tanggane uga tumindak. Yen ora, iku perlu kanggo oblige "birokrat negara" kanggo nemtokake eavesdropper karo klub kanggo sampeyan, lan saben-saben kudu ngalahake sampeyan ing sirah sawise nglanggar aturan kanggo operasi peralatan gas. Lan ora bakal ana bledosan! ya
                  Inggih, utawa download karo ngandika saka Lyokha teka - nggawa supaya! Mungkin sampeyan begja lan bledosan bakal mungkasi! ya
                  1. 0
                    8 September 2021 23:06
                    Kutipan saka: LIONnvrsk
                    Demagogy maneh. Kathah tembung lan boten wonten ing makna topik.

                    Setuju, kan ngebully.... hi Utawa Mungkin iku negazzzz
                    1. 0
                      8 September 2021 23:08
                      Ing kono kita bakal mungkasi! hi
        2. + 10
          8 September 2021 09:19
          Lan apa sing kudu ditindakake para pamilik lan birokrat? Ora bisa ngenteni kanggo pour slop ing wong? Iku isin, kanca, lan metu saka panggonan. Ing kutha cilikku kanggo 20 ewu wong, gas saka jaman Soviet. Ana bledosan silinder ing omah pribadi, ing bangunan dhuwur, malah nalika iku perlu kanggo nggunakake silinder ing 90s, ora. Iki minangka faktor manungsa sing murni, mbok menawa dudu kulawarga sing sejahtera, wong tuwa sing lara, bocah-bocah. Bangunan lima lantaiku saka taun 86 - ora ana darurat siji-sijia sing nganggo gas. Ora ana kobongan biasa uga. Tudung kudu dipriksa kanthi rutin dening utilitas / perusahaan gas. Gratis, kanthi piranti. Sawise padha arep njupuk dhuwit saka kula, padha njupuk kula mudhun ing undhak-undhakan. Supaya gas cepet-cepet kaya mengkono, sampeyan kudu ninggalake burner mbukak nganti suwe lan jendhela ditutup. Mbayangno mambu ing konsentrasi iki. Aku ora ngilangi sabotase, utawa ndhelikake jejak kejahatan. Nanging paling kamungkinan, wong sing ora banget sober lali kanggo nutup burner, lan nalika tangi, dheweke murub rokok.
          1. -6
            8 September 2021 09:50
            Kutipan: URAL72
            Lan apa sing kudu ditindakake para pamilik lan birokrat? Ora bisa ngenteni kanggo pour slop ing wong? Iku isin, kanca, lan metu saka panggonan.

            Apa sampeyan mikir kanthi apik babagan apa sing sampeyan tulis?
            Apa sampeyan tau maca babagan topik sing muncul sawise saben kedadeyan kasebut, TRAGEDI ???
            Kutipan: URAL72
            Nanging paling kamungkinan, wong sing ora banget sober lali kanggo nutup burner, lan nalika tangi, dheweke murub rokok.

            Apa tingkat kesadaran sampeyan babagan masalah iki?
            1. +2
              8 September 2021 10:03
              Iki kabeh pengalaman urip 46 taun, lan aku manggon ing kutha-kutha beda saka rong republik pasca-Soviet. Perusahaan gas tanggung jawab kanggo safety gas, lan perusahaan energi tanggung jawab kanggo safety listrik. Saiki biasane perusahaan swasta. Lan apa babagan pejabat? Sampeyan ngerti dhewe - geni, bledosan dumadi utamané ing kulawargané disadvantaged. Pemilik normal mesthi apik. Lan ya, aku nulis babagan penyebab, dudu akibat. Apa sing kedadeyan saiki, ora ana informasi ing artikel kasebut, lan aku ora kasengsem ing spekulasi sing ora aktif. Sincerely, penduduk omah gasified kanthi pemanasan individu.
              1. +3
                8 September 2021 10:22
                Kutipan: URAL72
                Sampeyan ngerti dhewe - geni, bledosan dumadi utamané ing kulawargané disadvantaged.

                Ya, ya, nanging nalika sawetara bajingan untwisted sambungan pipo ing ngleboke lan njeblug babagan th carane !!!
                Alasan iki!!! lan supaya, Srakah!
                KESELAMATAN urip warga minangka PERAWATAN NEGARA, sanajan liwat organisasi sing sah !!! Lan mung panguwasa pengawas negara sing bisa ngontrol sepira tanggung jawab wong sing duwe wewenang nindakake tugase!
                Kita butuh pendekatan sing sistematis lan ora ana wong ing negara kita, kajaba badan negara, bisa ngatur kabeh kaya sing dikarepake! Iku mung kedaden sing kita ora bisa dipercaya soko penting kanggo wong ing sisih kita!!! Inggih, sampeyan ora bisa lan iku!
                Apik utawa ala ... mung cara!
                Miturut cara, aku simpati marang wong-wong sing ngaku yen ing Kulon fungsi kontrol kasebut sebagian dicegat dening perusahaan asuransi sing ngasuransiake rumah tangga ... nanging kita durung ngembangake budaya \ praktik mung sistem kasebut ... kudu ngerti iki lan ngakoni!
                1. 0
                  8 September 2021 10:31
                  Kita butuh pendekatan sing sistematis lan ora ana wong ing negara kita, kajaba badan negara, bisa ngatur kabeh kaya sing dikarepake! "

                  Kita mbokmenawa ora ngerti saben liyane. Sampeyan mung mbuwang kabeh ing birokrat, lan saiki ora ana wong kajaba dheweke "bisa ngatur kabeh kaya sing dikarepake." Aparat negara kita wis mundhak ngluwihi ukuran, mula aku mikir iki kudu ditangani dening HOA, koperasi omah, lan, yen perlu, nelpon layanan sing cocog, preduli saka posisi pemilik / penyewa apartemen.
                  1. +1
                    8 September 2021 12:16
                    Kutipan: URAL72
                    Kita mbokmenawa ora ngerti siji liyane.

                    Pitakonan kasebut dudu babagan anane / ora ana HEAP OF OFFICIALS, nanging babagan organisasi karya manajerial, struktur kontrol sing tepat !!! Lan ya, iku kabeh diwiwiti kanthi DASAR LEGISLATIF sing bener!!! Napa inspektur dibutuhake yen dheweke ora bisa mlebu ruangan sing, BISA, aturan kanggo ngoperasikake peralatan gas dilanggar, nggawa BAHAYA NYATA kanggo wong liya ???
                    Kita duwe akeh MASALAH, BEDAN sing mung bisa ditanggulangi saka TOP! Pitakonan iku, apa ana sing obah, KERJA ing arah iki ??? Iki minangka inti saka pratelanku marang aparat negara, sing lungguh ing gulu wong sing ndhukung!
                    Sing. ora kanggo mbatalake, ora kanggo buyar, rasah, nanging kanggo nggawe wong bisa FOR GOOD, kanggo safety warga lan tanggung jawab tartamtu kanggo tumindak lan FOR INACTION!
                    Wis jelas saiki?
          2. 0
            8 September 2021 10:20
            Dina iki ing Yekaterinburg, bangunan sangang lantai mbledhos, bisa uga akibat sing padha.
          3. +1
            8 September 2021 10:25
            Kutipan: URAL72
            Supaya gas cepet-cepet kaya mengkono, sampeyan kudu ninggalake burner mbukak nganti suwe lan jendhela ditutup. Mbayangno mambu ing konsentrasi iki.

            Bener! Campuran gas-udara sing njeblug dibentuk ing konsentrasi gas 4,5-9,5%. Wong kanthi yakin mambu gas wis diwiwiti saka 1%. ya
            1. 0
              8 September 2021 12:24
              Detektor gas, nalika dipasang kanthi bener, dipicu ing konsentrasi gas kira-kira 10% ... i.e. padha bakal mblokir dalan gedhe, banjur gumantung sing bakal ngenteni, ventilate kamar utawa langsung serangan karo korek!
              1. 0
                8 September 2021 18:01
                Sensor sing digunakake ing tambang ngukur konsentrasi ing sepuluh persen. Bener, padha ora murah lan bakal larang banget kanggo nglengkapi kabeh omah gasified karo sistem kuwi.
            2. 0
              8 September 2021 17:56
              Metana, yaiku gas rumah tangga, njeblug ing konsentrasi 5 nganti 16%. 7-9% minangka bledosan paling kuat. Ndhuwur mung Burns metu. Tanpa tambahan odorants, ora mambu. Suhu kontak yaiku 650 derajat. Asil tes saka lembaga riset khusus. Wong-wong mau ngomong iki nalika mulang aku dadi penambang.
      2. +4
        8 September 2021 08:41
        "Faktor manungsa sialan" sepisan maneh ngowahi tumindak becik dadi bencana.
      3. -4
        8 September 2021 08:58
        Kekurangan sistem pendidikan ing ngendi sekolah ngajar integral, lan dudu fitur listrik, pasokan gas utawa panggunaan telpon. Akibaté, banjur inspektur nyatakake yen mateni arus listrik kanthi daya luwih saka 0.1 A, ora ngerti yen ora ana arus tanpa voltase, lan wong awam ora bisa mbedakake selang gas saka banyu.
        1. +4
          8 September 2021 09:07
          Akibaté, banjur inspektur nyatakake yen mateni arus listrik kanthi daya luwih saka 0.1 A, ora ngerti yen ora ana arus tanpa voltase,

          Nanging ing kasus iki, inspektur bener. Iku saiki sing matèni, ora voltase.
          Kekurangan sistem pendidikan ing ngendi sekolah ngajar integral, lan dudu fitur listrik, pasokan gas utawa panggunaan telpon.

          Iki paling kamungkinan ora kerugian, nanging fitur saka sistem pendidikan. Tingkat pendidikan umum wis mudhun, kawruh sing diduweni ing mata pelajaran ora cukup, lan ora ana pelajaran khusus babagan cara nggunakake telpon lan kompor gas.
          1. -3
            8 September 2021 09:51
            Bener, Sugeng. Kanggo kejut listrik, pisanan kabeh, ana voltase mbebayani dibutuhake, paling sethithik domestik ing 220 V, paling ora industri ing 0,4 kV, tanpa iku ora bakal ana saiki.
            Tingkat pendhidhikan wis mudhun utawa ora, saiki angel dakanggep. Nanging nyatane yen kurikulum sekolah ora nyebutake lan ora nyebutake fitur teknologi lan peralatan rumah tangga sing penting banget sajrone abad kepungkur, aku bisa ngomong.
            1. 0
              8 September 2021 14:57
              Kanggo kejut listrik, pisanan kabeh, ana voltase mbebayani dibutuhake, paling sethithik domestik ing 220 V, paling ora industri ing 0,4 kV, tanpa iku ora bakal ana saiki.

              Secara teoritis, voltase saka 40 V dianggep mbebayani. Nanging ing praktik, sanajan 220 V ora bakal mateni sampeyan.
              Nanging 127V, sing digunakake ing Kulon, nduweni kekuatan saiki sing gedhe, lan luwih ngancam nyawa. Mula, grounding diwenehake ing kabeh peralatan listrik Kulon lan ing jaringan listrik omah.
              Umumé, ing sembarang saiki ana loro voltase lan pasukan. Nanging daya luwih mbebayani.
              1. -1
                8 September 2021 15:55
                Sugeng rawuh! Sing bener sing kudu dibuktekake. Kekuwatan saiki bakal utamané gumantung ing voltase. Lan manca 127 volt, yen padha beda-beda saka kita, kaya Amerika, banjur mung karo frekuensi saka 60 Hz marang 50 kita. Nanging ana sing ngandhani yen prabédan frekuensi iki ora penting kanggo keamanan. I = U / R ing panyerakan pisanan, ngendi voltase wigati tombol uga daya (ie energi) saka sumber voltase mbebayani iki.
                1. -1
                  9 September 2021 08:32
                  Sugeng rawuh! Sing bener sing kudu dibuktekake. Kekuwatan saiki bakal utamané gumantung ing voltase.

                  Sugeng. Sampeyan wis nguwasani program fisika kelas 8 kanthi sampurna.
                  Saiki sampeyan duwe pitakonan kanggo 9: carane gun stun, voltase kang tekan 80-90 ewu volt, nanging ing wektu sing padha wong ora mati?
                  1. 0
                    9 September 2021 08:45
                    Kanggo sawetara alesan, sapa kejiret ing misunderstanding saka dhasar saka sirkuit listrik wiwit pirembagan bab arus nyasar, bedhil stun, pickups, lan kasus abstrak liyane. Ya, amarga energi impact lan durasi uga. Keamanan listrik penting lan cocog karo jaringan listrik industri lan domestik. Bantahan babagan kilat sekolah lan bedhil stun ora ana gunane.
                    Lan akeh minus sing diklumpukake dening pesenku ngomong babagan tingkat pendhidhikan sing sithik banget lan kesalahpahaman dhasar babagan kabutuhan, pisanan, voltase, voltase kanthi energi lan daya sing cukup.
                    1. 0
                      9 September 2021 09:08
                      sapa kejiret ing misunderstanding saka dhasar saka sirkuit listrik wiwit pirembagan bab arus keblasuk, bedhil stun, Pickups, lan kasus abstrak liyane.

                      Aku kuciwa. Aku panginten sampeyan bakal ngakoni kesalahan sampeyan. Nanging ora. Luwih gampang nyalahake wong liya yen awake dhewe bodho kanthi pendidikan sing ora apik. Aku menehi conto karo bedhil stun supaya sampeyan ngerti yen ora voltase sing mateni, nanging kekuatan saiki.
                      Keamanan listrik penting lan cocog karo jaringan listrik industri lan domestik. Bantahan babagan kilat sekolah lan bedhil stun ora ana gunane.

                      Kita ngomong babagan keamanan. Sampeyan elinga hukum Ohm, sing apik banget. Nanging padha kelalen sing hukum iki kanggo bagean saka sirkuit lan ora njupuk menyang akun akeh kahanan nyata. Lan ing wektu sing padha, sampeyan ora njupuk menyang akun resistance, kang padha luwih wigati. Yen sampeyan ana ing a tikar karet, sampeyan bakal tetep urip. Yen barefoot ing lantai udan, resistance kurang, kekuatan saiki luwih gedhe, kemungkinan kaslametané kurang.
                      Lan manca 127 volt, yen padha beda-beda saka kita, kaya Amerika, banjur mung karo frekuensi saka 60 Hz marang 50 kita.

                      Frekuensi ora ana hubungane. Kanthi daya ketel sing padha 2000 W, saiki ing jaringan 220 volt bakal kurang saka ing jaringan 127 volt. Lan wiwit wiwitan bebaya yaiku kekuwatan arus, jaringan kasebut luwih mbebayani kanggo urip.
    3. + 14
      8 September 2021 08:26
      Sampeyan kudu ngakoni yen kabisan intelektual warga individu ora ngidini operasi peralatan gas ing bangunan apartemen.
      1. -2
        8 September 2021 08:34
        Wis mesthi ana cara pengaruhe sing luwih utawa kurang efektif ing kabeh jinis "kabisan intelektual" !!! Kontrol negara, angger-angger, aturan lan wajib liyane kanggo nindakake!
        1. +3
          8 September 2021 09:13
          Kontrol negara
          Ora ana kontrol sing bisa ngganti tanggung jawab pribadi, kudu diakoni manawa sawetara warga ora duwe lan ora bakal duwe, luwih gampang ditransfer saka gas menyang listrik. Kanggo layanan umum, yen aku nelpon dinas gas (ambune kaya), teka 5-10 menit, mriksa kabeh, mriksa, ngukur. Pranyata ora mbebayani, burner mbengkongaken. Dheweke lunga tanpa njupuk rubel.
          1. +1
            8 September 2021 09:42
            Kutipan saka Trapp1st
            luwih gampang kanggo ngalih saka gas menyang listrik.

            Spesialis apa wae bakal ngandhani, Mbuktekake manawa ora luwih gampang lan larang banget kanggo nggawe maneh sing wis ana, dieksploitasi!
            Bangunan anyar, minangka pilihan, nanging mung nalika ana kapasitas nyisakke, jaringan distribusi wis siyap lan ana akeh, akeh nuansa liyane.
    4. +1
      8 September 2021 09:20
      Kutipan: Vladimir_2U
      Gas sialan

      ngguyu Wong kuna puluhan ewu taun kepungkur: geni sial ! alangan...
      1. +2
        8 September 2021 09:23
        Kutipan saka Paranoid50
        Wong kuna puluhan ewu taun kepungkur: geni sialan! alangan...

        Dadi kene lan geni lan gas bebarengan, bener! Lan bodhone wong enom karo kacilakan wong tuwa nganti numpuk, apa maneh wong mendem ...
    5. +2
      8 September 2021 10:56
      Kutipan: Vladimir_2U
      Gas sial, ing kutha kasebut mung ana ing boiler mini utawa pembangkit listrik termal!

      Ing apartemene wong tuwaku, aku uga nemokake kompor biasa. Ing tengah kutha, ing bangunan papat-crita 5-mlebu ing avenue. Iki digawe panas karo kayu utawa batu bara, dikuwasani katelu saka pawon. Ing pekarangan ana gudang kayu kanggo saben apartemen. Nalika "gas sialan" dianakaké, aku ora bisa njlèntrèhaké ukuran liburan. Ora ana Taun Anyar, utawa 7 November karo Dina Mei. Padha mbokmenawa ngrayakake paling sethithik sak minggu, miturut kenangan kanak-kanak, uga, kanggo wektu sing suwe banget.
  2. +7
    8 September 2021 08:24
    Lan ing pirang-pirang kutha cilik, wong kepeksa ngalih menyang pemanasan gas individu ing bangunan apartemen. Lan ing antarane penyewa ana alkoholik, lan wong tuwa sing sepi ...
    1. +2
      8 September 2021 08:26
      Kutipan: Sergeyj1972
      Lan ing pirang-pirang kutha cilik, wong kepeksa ngalih menyang pemanasan gas individu ing bangunan apartemen. Lan ing antarane penyewa ana alkoholik, lan wong tuwa sing sepi ...

      apik yen cilik
      lan yen bangunan dhuwur kanthi pemanasan otonom ing saben apartemen disewa?
      Aku wis ndeleng iki luwih saka sepisan, nanging ora ing Rusia
      ing Chisinau iki dianggep pakewuh

      Aku simpati karo para korban
      1. 0
        8 September 2021 08:35
        Yen sampeyan nginstal peralatan sing dilisensi kanthi otomatisasi, mula ora ana sing bakal kedadeyan. Mung perlu kanggo ngawula ing wektu, lan ora mung ngirim pembayaran.
        1. +4
          8 September 2021 08:37
          Kutipan saka dimy44
          Mung perlu kanggo ngawula ing wektu, lan ora mung ngirim pembayaran.

          pangopènan nang pribadi real estate - sirah pemilik
          1. 0
            8 September 2021 08:53
            Mesthi wae. Maksudku peralatan kasebut kudu ngalami pemeriksaan teknis lengkap sawise sawetara wektu. Aku weruh carane dheweke mriksa saiki - bakal teka, bakal mriksa hood, mlebu.
            1. 0
              8 September 2021 10:04
              Aku weruh carane dheweke mriksa saiki - bakal teka, bakal mriksa hood, mlebu.

              Iku aneh sing saiki kita Urut saka mriksa norma, hood, kabeh burner diuripake lan kabeh sambungan lan tunyuk "sniffed" karo piranti.
      2. +2
        8 September 2021 08:38
        Ing Sochi, iki uga ditindakake, nanging durung njeblug, mbok menawa amarga rega omah, sing duwe omah njaga peralatan amarga kecerobohan dheweke ora pengin ana ing dalan.
    2. +3
      8 September 2021 08:34
      Pemanasan gas individu ing bangunan panel sangang lantai ora mung omong kosong, nanging uga omong kosong !!! Ing kamar non-pojok ing lantai ndhuwur ing kahanan iki, sampeyan ora bisa panas ing kabeh - lan bakal dadi anget. Nanging kanggo ngganti kompor gas ing wektu "jagung" kanggo modern, apa kalbu iki ora ngidini sembarang pengawasan negara? Conto sing paling gampang: Eyang masak daging kanggo sup kubis, masak nganti suwe, kanthi gas sithik. Aku ngemas lan lunga menyang toko (marang tangga, putu ing omah tangga). Dheweke nutup lawang, gas nyebul metu. Slab kuna ora bakal tumpang tindih dhewe. Sak jam mengko dheweke teka, nguripake lampu ing lorong. Kabeh!!! Lan aja kuwatir babagan bau sing kuwat. Aku dhewe kudu nyusup sawise korona kadhangkala - ora ana setengah saka ambune kaya ora ana.
      1. +2
        8 September 2021 08:44
        Anakku tuku apartemen ing Novorossiysk ing bangunan anyar, komplek gedhe, mula ketel gas dipasang ing saben apartemen.
        1. +3
          8 September 2021 08:46
          Dadi anyar. 99 saka 100 bangunan sangang lantai ing negara kasebut luwih gampang dibongkar tinimbang diowahi dadi pemanasan individu. Kita pindhah cara liyane - padha sijine kamar ketel ing yard kanggo 5-7 omah.
          1. +2
            8 September 2021 09:16
            Ing Novosibirsk, kita uga praktek boiler gas kanggo microdistricts, siji bubar mbledhos.
            1. +2
              8 September 2021 09:29
              Kutipan saka ASAD
              Ing Novosibirsk, kita uga praktek boiler gas kanggo microdistricts, siji bubar mbledhos.

              Umumé, kabeh omah boiler iki kanggo microdistrict, etc. omong kosong murni. Iku mung sing sembarang pembangkit listrik termal (lan sing paling akeh ing Rusia) wis minangka sampah langsung ora mung awu, nanging uga uap superheated ing jumlah komersial. Iku SAMPAH!!! Jaringan wis suwe, mung kudu dijaga lan didandani. Lan kita dikandhani manawa luwih larang.
      2. +2
        8 September 2021 09:10
        Sak jam mengko dheweke teka, nguripake lampu ing lorong. Kabeh!!!

        Bakal ana boom cilik. para ahli ngomong yen supaya apartemen ambruk, gas saka burner kudu 2 dina.
        1. +3
          8 September 2021 09:23
          Kutipan: kamulyan1974
          para ahli ngomong yen supaya apartemen ambruk, gas saka burner kudu 2 dina.

          Iki minangka spesialis sing melu pencegahan lan pangopènan. Mulane asile kaya mangkene.
          Kompor gas rata-rata, sing dilengkapi 4 pembakar, nggunakake rata-rata saka 1,2 m3 / jam nganti 2,5 m3 / jam gas.
          Apartemen siji-kamar turu ing soket rata-rata 160m3.
          Gas cair mbentuk campuran sing bisa njeblug karo hawa kanthi konsentrasi uap propana 2 nganti 1%,
          Sejatine matematika prasaja. Kita njupuk kabeh rata-rata. Kita entuk 5 jam. Mesthi ora jam, nanging ora rong dina!
          1. +2
            8 September 2021 09:53
            sampeyan ora bisa mbantah karo matematika.
            Nanging, ventilasi dirancang supaya karo siji burner sing bisa digunakake ora ana konsentrasi mbledhos. Yen ora, kita bakal duwe atusan bledosan saben dina. Kesalahan rumah tangga biasa, kayata kompor sing kebanjiran banyu, ora bakal nyebabake bledosan. Ventilasi ora bisa digunakake, utawa kabeh 4 burner kanthi sengaja diuripake, utawa yen ventilasi ora bisa digunakake, bocor terus suwe lan ora dideteksi.
    3. +6
      8 September 2021 09:05
      Kutipan: Sergeyj1972
      Lan ing antarane penyewa ana alkoholik, lan wong tuwa sing sepi ...

      apik
      Mulane aku kaget karo kegiatan "miusators" saka kiriman pisanan:
      Kutipan: Vladimir_2U
      Gas sial, ing kutha kasebut mung ana ing boiler mini utawa pembangkit listrik termal!

      Apa sampeyan wis tau manggon karo tanggane sing ora nyukupi, utawa sampeyan mikir yen warga negara sing taat hukum kudu manggon ing tong bubuk? Aku mesthi duwe pendapat lan bakal tetep karo dheweke yen ing multi-apartemen, bangunan dhuwur, warga duwe sawetara masalah karo pasokan banyu, kanthi kondisi atap, kanthi lawang reresik, kanthi ndandani elevator lan kondisi. saka chutes sampah lan cahya house umum - padha butuh gas sing BISA nggawa karusakan lan pati wong ing siji, wayahe paling inopportune.
      Ana omah lan pondokan pribadi - supaya "karbonat".
      Lan Sergey ngeweruhi kanthi bener, aku mung pengin nambah manawa wong tuwa rentan kanggo macem-macem serangan jantung, stroke, masalah memori, ana akeh sebab liyane kenapa pasokan gas JUST kudu diganti dadi listrik ...
      Aku ngaturake bela sungkawa marang para korban.
      1. +3
        8 September 2021 10:22
        Apa sampeyan ora isin amarga ora bisa ngontrol nomer ing tagihan pemanasan, nalika kanggo apartemen rong kamar ing April ing sisih kidul Rusia tagihan 3,5 ewu rubel bisa teka? Utawa banyu panas ing prices papan, luwih kaya kadhemen. Boiler gas individu lan pemanas banyu gas ing apartemen mbantu nyingkirake penjahat saka perusahaan manajemen.
        1. 0
          8 September 2021 10:25
          Kutipan: Sergey Alexandrovich
          Boiler gas individu lan pemanas banyu gas ing apartemen mbantu nyingkirake penjahat saka perusahaan manajemen.

          Lan ketel modern banget aman, ana akeh katup sing mateni gas yen ana bocor, utawa ora ana pembakaran.
    4. +3
      8 September 2021 09:28
      Aku ora bakal ngomong sing padha dipeksa kanggo ngalih menyang dadi panas individu, iku mung luwih duwe bathi saka mbayar kanggo dadi panas dening pembayaran. Aku duwe pemanasan individu. Wis umur 12. Ora ana darurat, sanajan pompa banyu pecah, Italia. Dheweke mung ora nguripake. Kabeh taun iki nyewo manggon - mahasiswa medical.
  3. -2
    8 September 2021 08:25
    Apa sampeyan duwe pitakon kanggo perusahaan konstruksi? Omah ambruk, lan teras ngadeg. Sanajan ing 90% jeblugan gas ana faktor manungsa.
    1. -4
      8 September 2021 08:28
      Kutipan: PRAVOCator
      Apa sampeyan duwe pitakon kanggo perusahaan konstruksi?

      Apa pigura beban-bearing uga metu?
      Aku iki aneh
      cetha yen tembok bata mabur metu saka bukaan
      nanging beton bertulang
  4. -9
    8 September 2021 08:26
    Utawa Mungkin iku ora gas, nanging teroris Ukraina?
    Layanan khusus utamane nyekel ISIS sing dilarang, nanging ora nggatekake.
    1. 0
      8 September 2021 08:33
      Kanthi sifat karusakan, jelas ana sing njeblug ing siji apartemen.
      Yen ana serangan teroris, mesthi bakal ana karusakan liyane.
      Elinga paling ora bledosan omah ing 99.

      Lan ya, aku nyaranake mriksa papan ing sangisore sofa kanggo anane Ukrainia.
  5. +5
    8 September 2021 08:32
    Konsekuensi abot saka bledosan gas kanthi karusakan saka lawang mlebu amarga kasunyatane tinimbang pigura kayu lan lawang, wong wiwit nginstal jendhela logam-plastik lan lawang wesi. , lan lawang kayu mabur metu karo jambs. Ing wayahe, jendhela logam-plastik kanthi pita elastis sing nutup lan lawang logam, nalika bledosan gas, nggawe pasukan tambahan kanggo detonasi, mulane kabeh serambi ambruk.
    1. 0
      8 September 2021 09:19
      Kutipan: Saka Tomsk
      Ing jendhela kayu, kaca kanthi manik-manik kaca mabur nalika bledosan

      Yen sampeyan wis tau ndeleng jendhela kayu, sampeyan kudu ngeweruhi sing ana rong kaca tingal, kang siji, ing njero, ora bisa "mabur metu karo manik-manik kaca" njaba.
      1. 0
        8 September 2021 12:20
        Aku manggon ing telung apartemen. Kanthi pigura beda, taun konstruksi beda. Dadi ing endi wae ana prangko ing njaba!))))) Ya, lan ing prinsip, aku durung nate ndeleng manik-manik glazing ing jendhela sing madhep menyang njero))))
        1. 0
          8 September 2021 12:52
          Kutipan saka minus
          Ya, lan ing prinsip, aku durung nate ndeleng manik-manik glazing madhep menyang jendela))))

          Aku isih duwe jendhela iki. Ora loro pigura karo siji kaca ing saben, nanging siji pigura. Iki digawe saka rong bagian lan unscrews supaya sampeyan bisa ngumbah kaca ing njero. Mulane, siji kaca dilebokake saka njaba, lan liyane saka njero.
  6. 0
    8 September 2021 08:37
    Selaras karo aturan / peraturan .... + otomatisasi protèktif, layanan sing dipantau dening badan NEGARA !!!
    Sanajan, dheweke nyoba mbuktekake luwih saka sepisan yen fungsi CONTROL kudu didelegasikan menyang perusahaan asuransi ....
  7. +5
    8 September 2021 08:39
    Alamiah, diwenehi sikap saka pedunung kanggo gas lan peralatan gas. Sawijining kenalan saka inspektur ngandika: padha nindakake inspeksi, padha wis cukup weruh bab kuwi sing siji kudu kaget ora ing mbledhos, nanging ing njeblug arang banget. Contone: selang menyang kompor saka jaman Soviet, kabeh garing, lan dibungkus tape listrik biru; hood dianggo terus-terusan, minangka poisons kompor; tunyuk wis disegel karo putty, minangka liwat gas; kompor gas dicopot, dipasang listrik, pipa dipalu nganggo sumpit kayu; ing kolom "tukang", kang mbuwang metu gearbox karo automatics, lan nggawa gas langsung menyang burner liwat tutup werni banyu; suhu short-circuited lan sensor vakum ing kolom, lan saluran ventilasi walled munggah sawise ndandani, iki umume ing meh saben apartemen katelu.
    Iku mung isin yen tanggane nandhang sangsara marga saka freaks.
  8. 0
    8 September 2021 08:43
    Kira-kira limang taun kepungkur ana syarat kanggo saben wong nginstal meter gas. Ana akeh perusahaan sing njupuk karya iki. Sewulan sadurunge undang-undang kasebut ditrapake, undang-undang kasebut dicabut. Iku medeni kanggo mikir carane akeh jeblugan bakal ana.
  9. 0
    8 September 2021 08:46
    Quote: Dedkastary

    faktor manungsa.

    Sawetara wong cukup pinter kanggo nyelehake tangki propana ing loteng. Lan padha wiwiti sumpah nalika sampeyan ngomong sing bisnis iki ora mimpin kanggo apik, padha ngandika, iku ora bisnis, loteng sandi, Aku apa aku arep.
  10. +2
    8 September 2021 08:52
    Miturut data awal, ambruk kasebut disebabake dening jeblugan gas domestik.

    Sampeyan ora perlu kanggo gasify, nanging kanggo electrified! Listrik ora njeblug! Lan luwih gampang kanggo transportasi. Lan perlu kanggo ngolah gas dadi listrik ing lapangan.
    1. +2
      8 September 2021 09:44
      Sejatine, umume kobongan disebabake kabel listrik lan peralatan listrik sing rusak, mula dadi masalah. Geni asring pindhah menyang lantai ndhuwur, ngobong kabeh lawang. Sampeyan mung ora perlu menek karo tangan cilik bengkong ngendi sampeyan ora ngerti. Akeh banget "tukang" pegatan. Kanggo sawetara taun aku nyewa apartemen ing Kyiv ing Voskresenka - saben taun ing 1 Januari, apartemen padha burned ing bangunan ngelawan. PING TELU! Tanggane sing kaya ngono luwih gampang dipateni.
    2. +1
      8 September 2021 11:21
      Listrik luwih larang, konversi tambahan ditambahake nalika ngobong gas lan ngasilake listrik. Efisiensi banget adoh saka 100% kanthi konversi iki. Ing negara kita, sampeyan ngerti, stasiun tenaga hidroelektrik lan pembangkit listrik tenaga nuklir ora ngasilake listrik sing akeh banget.
  11. +1
    8 September 2021 09:22
    Sakdurunge, kabeh wong langsung ngrasakake bocor gas sethithik lan nelpon geng darurat. Saiki gas meh ora mambu.
    Miturut standar, zat khusus sing mambu kuat ditambahake ing gas kasebut. Ana curiga banget yen manajer "efektif" ngetung, mula nalika ana bocor, warga mung ora mambu gas.
  12. 0
    8 September 2021 09:24
    Kayane ing kutha gedhe apa wae, ana omah sing nganggo kompor gas lan omah sing nganggo kompor listrik. Aku wis biasa karo kompor gas, katon trep banget kanggo aku. Apa aku kudu nyerah mung amarga wong liya njupuk segelas gas? Kanggo sapa wae sing wedi gas, aku nyaranake pindhah menyang omah sing "bebas gas". Masalah ditanggulangi.
  13. +2
    8 September 2021 09:29
    Meksa, wajib, tanpa pangecualian, kanggo nglengkapi kabeh papan omah kanthi detektor gas lan katup tutup gas elektromagnetik. Mung cara iki lan ora liya.
    1. +2
      8 September 2021 09:38
      Kutipan saka Der Spiegel
      Kanthi peksa, kanggo oblige tanpa pangecualian

      Sampeyan ora bisa malah oblige, nanging mung sijine iku kanggo kabeh nyewo, ngomong, ing beyo saka mrikso utama, kang kita wis mbayar kanggo taun kanggo ora ana kang ngerti ngendi. Utawa sijine ing biaya, ing cicilan tanpa bunga kanggo sawetara taun. Banjur mung kalebu sèket rubel sasi ing pembayaran saben wulan, nganti pembayaran lengkap. Biaya awal bisa dibiayai dening negara. Kajaba iku, sampeyan bisa ngatur panggantos kompor gas kuna. Pensiunan bisa nindakake iki kanthi gratis. Negara ora bakal mlarat.
    2. 0
      8 September 2021 10:56
      Pemotongan gas dadakan bisa dadi luwih mbebayani. Pembakar ing kompor lan kolom tanpa perlindungan bakal tetep urip; nalika pasokan gas diterusake, kahanan bakal saya tambah.
  14. +1
    8 September 2021 09:30
    Analyzer gas dibutuhake ing saben apartemen lan ing pendaratan, kanthi otomatis mateni pasokan gas nalika sensor dipicu. Silinder gas ing bangunan apartemen kudu dilarang banget.
  15. +1
    8 September 2021 09:59
    Operasi aman peralatan gas rumah tangga, masalahe KOMPLEKS, NEGARA !!!
    Iki utamané katon ing panggonan kompak warga ing omah multi-apartemen, kang khas kanggo kabeh kutha kita!!!
    Aku sumpah sing duwe "warisan publik", ing pejabat, legislatif lan paling ndhuwur ora MUNG!!!
    Diwenehi akeh ... kudu ngurusi wong sing menehi kabeh !!!! kapasrahake, delegasi, lsp.
    Negara, pisanan kabeh, ngurus warga negara, ing kabeh wilayah penting, ing wiwitan !!!
    Iki dudu impen lan angen-angenku, dadi kudune! Yen ora ... sampeyan dhewe ngerti apa bedane.
    1. 0
      8 September 2021 11:01
      Owah-owahan sing kerep banget ing aturan lan peraturan nggawe wong bingung. Akeh scammers mlaku-mlaku ngubengi apartemen kita lan wedi karo paukuman kanggo ventilasi, pasokan gas utawa meter listrik. Perusahaan manajemen uga dosa kanthi intimidasi kanthi ngirim kertas sing meragukan lan ngirim dhaptar lan pengumuman sing meragukan. Akibaté, malah sing kudu diijini mlebu ora diijini mlebu ing apartemen.
      1. 0
        8 September 2021 12:53
        Kabeh kudu ... prasaja, cetha, miturut standar, ing jadwal lan EFISIEN!
        Sing. iku perlu kanggo mulihake urutan ing rangking lan ing atine wong!
        Sapa sing bisa nindakake saiki, tanpa nundha proses tanpa wates???
  16. +1
    8 September 2021 11:44
    Jumlah komentator kanthi tulus ngrembug babagan gas domestik kaget! ngguyu
    1. 0
      8 September 2021 12:55
      Sawise ngadhepi masalah iki! Bisa uga ora ana sing bakal ngganggu sampeyan.
  17. Komentar wis dibusak.
  18. 0
    8 September 2021 13:21
    Kecenderungan wong kita kanggo histeria kanthi alesan apa wae pancen apik tenan. Nang endi wae gas bakal kacilakan, lan wiwit: nglarang gas ing apartemen, miwiti repressions, oblige soko diinstal, mateni gas karo iki lan sing, sawetara omong kosong liyane.

    Mikir sedhela. Kita duwe puluhan wong saben taun saka jeblugan gas rumah tangga - ing saindenging negara. Ewonan mati ing kacilakan mobil. Ewonan uga dadi korban kriminal. Ewonan wong klelep nalika nglangi. Saben taun, kira-kira 100 bocah mati amarga metu saka jendhela. Kira-kira 200 bocah mati saben taun sekolah ing kelas pendidikan jasmani.

    Aneh yen durung ana sing ngusulake kanggo konkrit kabeh jendhela lan nglarang pendidikan jasmani.
    1. 0
      8 September 2021 15:01
      Kecenderungan wong kita kanggo histeria kanthi alesan apa wae pancen apik tenan.

      Ora, wong kita ora bakal histeria.
      Pejabat histeria, nyoba nggawe alesan lan nuduhake kabutuhan, lan nggawe ide gila.
  19. +1
    8 September 2021 15:01
    Kutipan saka: tralflot1832


    Ngomong karo penulis proyek omah lan Kontraktor sing nindakake karya listrik. Contone, omah duwe 6 lawang - ing ruang paling ngisor ana 2 lemari - telu kiwa lan telu tengen. Liwat tangga ing pipa plastik, garis kabel vertikal, liwat 9 tameng karo counter
    (kanggo 4 apartemen). Pitungan - 1,5 - 2 kW saben apartemen (2000 W / 220 V = 10 Ampere - maca apa sing dituduhake ing tutup stopkontak Soviet). Mulane bagean salib saka kabel horisontal -1,5 mm2. Mula bagean kasebut
    dalan vertikal (x kanggo 36 apartemen), Kabeh - ora ana saham (kaya kabeh - lawang karton,
    papan skirting lan architraves digawe saka birch). "Park" saka apartemen Soviet - 1 TV, 1 kulkas, 1 wesi, 7-8 bolam lan kabeh iki ora tau diuripake ing wektu sing padha.
    "Park" saka apartemen modern - multicooker, ceret listrik, stirralki, "loro-crita" kulkas-freezers, online Panggangan, dishwashers, air conditioners (lan kabeh 1,5-2 kW saben), lan malah dadi panas listrik, uga, etc. lsp.
    Akibaté, ing sawijining dina, garis vertikal overcurrent ing lawang dipanasake dadi abang saka 1 nganti 9 ing pipa PVC, digabungake kanthi rapet kanthi apik.
    "liwat" bundel kabel kanggo interkom, radio, kabel TM, telephony, Internet menyang monolitik
    massa plastik-tembaga (+ segara kumelun lan bau).
    Kene sampeyan tanpa bensin .... Coba potong saka 9 nganti 0 shtraba gedhe lan nyuwek metu
    saka iku konglomerat kasebut. Sabanjure, sampeyan kudu nggawe dalan anyar lan ndandani lawang mlebu.
    Apa sampeyan bakal ngomong bagean ENCREASED anyar? Apa gunane? Apa sampeyan mikir, kabel saka gardu trafo menyang omah
    sing diwilang - tengen, engineer padha, i.e. kasebut 2 kW saben apartemen x 36 x 6 = 216 apartemen,
    sing. 2000 Ampere Yaiku, sampeyan paling ora nyelehake vertikal saka ril, kabel bakal mati menyang TP, lan saliyane
    sel trafo ing gardu trafo uga bakal mati - ora ana kW siji maneh - uga dirancang - sapisan, lan mbayar manungsa waé kanggo jumlah saluran udara saka gardu trafo menyang kantor anyar, toko lan pub - langit ora katon - loro.
    Akibaté - yen sampeyan pindhah menyang listrik ing tas turu Soviet biasa - copot kabeh kabel horisontal apartemen, kabel vertikal omah, gali kabeh kebon ngarep lan copot kabel listrik.
    saka TP menyang omah, tulung TP dhewe,
    Lan sampeyan bakal seneng.
  20. 0
    8 September 2021 16:36
    Kutipan saka: LIONnvrsk
    Kutipan saka roket757
    Srakah sing nduweni "harta nasional kita", para birokrat berdaulat

    Ya wis. Sawise kabeh, birokrat dhewe nginstal peralatan gas, ngganti sambungan, nyambung hoses, ora ngerti kang gedhe-gedhe, ora nindakake mriksa taunan saka kondisi technical saka peralatan dening organisasi specialized, ora nglilani inspektur menyang Apartemen, etc., etc. . aran

    Mangkene spesialis diijini mlebu, Nanging prosedur iki wis suwe diowahi dadi SEWA, teka, biyen langsung njupuk dhuwit, saiki nulis kertas, peralatan gas, ya, miring!
  21. 0
    8 September 2021 17:31
    Kutipan: Sergey Alexandrovich
    Listrik luwih larang

    urip manungsa?
  22. -1
    8 September 2021 18:56
    Bejo yen tembok siji bisa slamet, yen ora kabeh lantai ndhuwur bakal ambruk.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"