Review militèr

Nicholas II lan kamenangan ing Perang Donya I

277
Nicholas II lan kamenangan ing Perang Donya I

Pati papat kekaisaran



Biasane yen Perang Donya I ngrusak papat kekaisaran. Lan iku, mesthi, bener, lan sampeyan ora bisa argue karo sing ... Kene mung telung kekaisaran liyane: Austro-Hungaria, Jerman lan Ottoman - kawangun backbone saka "negara tengah". Lan wong-wong mau sing kalah ing perang, banjur ambruk.

Rusia, cukup aneh, ana ing sisih para pemenang, lan ing Februari 1917 iki wis cukup ketok, nanging iki ora nylametake dheweke saka bilai lan ambruk ... Ing kana, Winston Churchill banget nangisi babagan iki, yen, dheweke ngomong, Rusia kaya kapal, sing wis meh mlebu ing pelabuhan, lan sampeyan duwe "nasib ala". Kepiye carane dheweke jujur? Pitakonan liyane.

Sudut pandang sing apik banget yen perang borjuis (imperialis!) lan kekalahan kasebut minangka penghubung pambuka sing apik kanggo simfoni revolusi sosial, sing kudu disambut kanthi tulus, siji ora pengin nimbang. Piye wae iku banget brutal lan ora menarik.

Nanging kasunyatan tetep: Perang Donya I dadi banget "krisis super" saka Kakaisaran Rusia ora bisa metu.

Ya, ana revolusi ing Jerman uga. ING kalah Jerman. wis после kekalahan nyata. Minangka reaksi kanggo kekalahan iki.

Kakaisaran Austro-Hungaria ambruk. Minangka asil saka asor lan sawise iku. Kaya Kakaisaran Ottoman, sing cukup logis.

Nanging Rusia ana ing sisih pemenang, nanging miturut asil, uga "nyilem jero", saka kang ora bisa metu maneh.

Nanging kanggo "menang" Prancis lan Inggris (uga, dening cara, Inggris lan Prancis kekaisaran), kahanan ing mburi 1918 ora katon banget rosy: negara nandhang losses abot banget, loro ekonomi lan demografi. Kanggo Prancis (ing wilayah sing padha "Front Kulon" njupuk Panggonan lan ing ngendi bagéan utama saka perang njupuk Panggonan), kahanan iki umume sedih banget. Bagéan penting saka negara iki numpes.


Kakaisaran Inggris sing bangga, sanajan ora nglawan perang gedhe ing negara ibune, nemoni posisi negara sing ora bisa mbayar kewajiban finansial sajrone perang. Padha katon kaya pemenang banget, banget banget.

Sawise Perang Donya I, Eropa sacara sakabehe ora meh padha karo "taman kembang", lan sanajan karusakan umume kurang saka sawise Perang Dunia II, kahanan politik, ekonomi lan sosial ing kana angel banget.

Eropa pasca perang yaiku Eropa ing krisis. Eropah, sing njupuk wektu sing suwe banget kanggo ngerti, nanging pungkasane ora bisa ditindakake.

Ing asas, malah kamenangan militer Rusia ing Perang Donya I lan partisipasi sakteruse ing Konferensi Perdamaian Versailles ora ngrampungake kabeh masalah. Mesthine, iki bakal nyingkiri acara sing paling brutal, nanging ...

Malah yen ana kamenangan marang Kaiser lan kaisar Austria, kita bakal duwe negara sing mundur lan miskin kanthi akeh sisa-sisa sosio-politik, masalah tanah sing ora bisa dirampungake, lan sistem politik sing ora bisa dimangerteni (autokrasi ora bisa digunakake ing kene). Lan mayuta-yuta petani sing menang sing teka saka perang "Jerman", sing bakal langsung ngadhepi tatanan patriarki.

Lan apa sing bakal teka saka iku?

Iku angel banget kanggo ngomong, nanging ing kene ana conto sing padha (sing ora perang ing Perang Donya I) Spanyol piye wae ora duwe optimisme. Utawa luwih, iku ora duwe ing kabeh.

Spanyol ora mung ora nandhang kerugian ing Perang Donya I, nanging malah bisa entuk bathi sethithik saka iku (iku duwe bathi kanggo ngedol bahan mentah lan sumber daya karo panganan nalika kabeh wong ana ing perang!), Nanging banjur kabeh dadi awry - lan nganti perang sipil 1936-1939. Lan ana kekacauan, protes sosial lan represi. Ana akeh perkara, kalebu Jenderal Franco. Caudillo saka Spanyol dening sih-rahmaté Gusti Allah ...

Ing Italia semi-agraris sing relatif mundur, Mussolini dadi kuwasa (lan ngadeg ing jejere raja!) ... Ing Portugal sing mundur banget, Salazar teka ing Olympus ...

Resep kanggo revolusi kasebut


Sing prédhiksi, persis carane acara bakal berkembang ing wilayah kita sawise kamenangan Rusia ing Perang Donya I banget, banget angel (iki dudu fantasi kanggo sampeyan nulis).

Nanging kasunyatane tetep: kontradiksi sosial sing angel, arkaisme sistem negara, kemunduran ekonomi (teknis) lan utang militer ora bakal ilang. Lan mayuta-yuta para veteran Perang Agung bakal bali saka ngarep, sing meh ora cocog karo model Rusia Ibu kuno saka model 1914.

"Lepota" bisa uga ora bisa. Lan kabeh iki nglawan latar mburi kekacauan ing Eropa Tengah. Lan tuwuhing partai fasis ing Eropa kidul...

Umumé, Kakaisaran Rusia katon banget kuna malah sadurunge Perang Donya I (marang latar mburi kakuwasan anjog).

Apa sing bakal katon sawise dheweke?

Aku malah angel ngomong. Piye wae aku disiksa dening keraguan sing ora jelas babagan kemegahan kekaisaran Romanov sing bisa ditaklukake kabeh. Sampeyan ndeleng, donya iki kanthi cepet obah maju, lan Nikolai Aleksandrovich, karo views politik ing modernitas, ing 1920 ing kepala Urut saka daya gedhe bakal katon rampung ridiculous.

Cukup aneh, nanging Perang Donya I banget nyepetake dalan kasebut crita, nuthuk metu saka kandhang, minangka unviable ing kahanan angel, kekaisaran Ottoman lan Austro-Hungaria. Padha lunga, iku kabeh.

Kepiye carane tsarist Rusia "ngrembaka kanthi cepet" ing taun 20-an lan 30-an?

Iku angel malah mbayangno. Ing tangan siji, ya, ora bakal ana asor saka kekaisaran lan jalaran gravest saka Perang Sipil, lan iki plus ageng.

Ing sisih liya, sistem negara saka kekuwatan gedhe, ora padha karo Prancis utawa Jerman, nanging meh padha karo versi Romania-Spanyol (monarki kuno + pemilik tanah gedhe-bangsawan lan miskin ing sawah) - iki piye wae banget. konyol ing jaman revolusi industri ilmiah?

Sing, kita bisa kanthi aman ngomong sing sawise kamenangan saka Kaiser Jerman lan Habsburg Austria-Hongaria masalah saka Kakaisaran Rusia tenan bisa liwat gendheng. Lan model pangembangan kasebut "ilitarian", yaiku, de facto banget, banget mowing, kaya-kaya kaya India modern lan beda banget karo China "totalitarian" saiki, sing mungkasi kemiskinan.

Lan ora ana alesan kanggo owah-owahan dhasar ing model masyarakat ing paradigma saiki saka Kakaisaran Rusia. Sawisé kamenangan ing 1918 (1917?) Lan pawai menang liwat Berlin menyang tahta kraton, baris baris kanggo Anugrah, pangkat lan awis (tanah) distribusi. Lan ora bakal kalebu petani saka bajak.

Ya, sing "saka bajak" ora bakal menehi apa-apa materi utawa politik. "Buka kerja" - sing kabeh obrolan. Lan wong-wong iku wong sing sregep, biasa nyerang bayonet, dibaptis nganggo geni, dibuwang nganggo serpihan ...

Apa sing bakal teka saka kabeh iki?

mung Gusti Allah sing ngerti.

Yaiku, resep kanggo revolusi (perang sipil) ing Rusia sing menang после Perang Donya I banget prasaja: ing ngarep, petani felt kaya "non-sapi", lan elit wiwit duwe masalah serius ...

Bisa makutha Romanov bisa kanggo ngrampungake karo kahanan iki? Iku angel banget kanggo ngomong.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
i.pinimg.com
Artikel saka seri iki:
Kisah babagan carane Bolshevik nggulingake Tsar Nicholas
277 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 20 September 2021 18:08
    + 14
    Ing tangan siji, ya, ora bakal ana asor saka kekaisaran lan jalaran gravest saka Perang Sipil, lan iki plus ageng.
    Ragu banget, banget. Lan perang sipil bakal kelakon ing kasus apa wae, mung ing bentuk kerusuhan, tanpa welas asih marang kabeh pihak, nanging ora ana gunane mung ing mripate sing duwe kekuwatan ... Lan penulis dhewe nulis iki, nanging ora ngerti kanthi lengkap. .
    "Buka kerja" - sing kabeh obrolan. Lan wong-wong iku wong sing sregep, biasa nyerang bayonet, dibaptis nganggo geni, dibuwang nganggo serpihan ...
    1. Kayala
      Kayala 20 September 2021 18:29
      + 30
      Artikel kasebut umume semrawut lan ora ana apa-apa. Kamenangan apa sing ditulis penulis? Ana ing ngendi? Inggih, ora ngetung terobosan Brusilov. Ya, ana kepahlawanan, ya ana Osovets, nanging ing endi paling ora siji kamenangan sing bakal ngganti asil perang kanggo kita? Lan padha ora saka tembung ing kabeh. Mung tukang roti sing dibenturi watu, utamane Moldova, sing ndeleng kamenangan sing ora ana lan ora nate.
      1. pinter bokong
        pinter bokong 20 September 2021 18:47
        +4
        Artikel babagan apa?
        1. Pribadi89
          Pribadi89 20 September 2021 20:07
          -1
          Aku yen RI menang ing Perang Dunia I mesthi kaya ngene
          "Nanging kacilakan dheweke yaiku kamenangan. -
          Konco mbukak - kekosongan.

          Ana kuliah menarik dening Fursov sampeyan bisa nonton



          Panemu iki diucapake

          "ESOK": - Kenapa februari kalah? __ Andrey Fursov: - Pitakonan iki, utawa luwih, jawabane, disambungake karo spesifik Rusia, panguwasa Rusia lan wong Rusia. Penulis apik Oleg Markeev (tilar donya ing taun 2009 ing kahanan sing ora jelas) nulis:

          Rahasia Rusia dumunung ing kasunyatan manawa massa ora bisa ngasilake piramida kekuwatan. Hierarki lan kelengkapan sing kejem kasebut ora ana ing alam amorf. Panguwasa Rusia tansah nggawa gagasan piramida saka njaba, kepincut karo tatanan lan kemegahan negara-negara jaban rangkah. Nanging ora padha, nanging massa dhewe mutusaké: apa kanggo mbungkus ing mucus menehi urip, nutritious menyang ndhuwur karo jus menehi urip, utawa nolak, ngidini kanggo manggon ing dhewe, supaya dumadakan numpes piramida iki. karo siji push kuat saka energi bubbling saka guwa-garba. Iku mung pitakonan wektu lan sabar saka massa ... Massa mung katon kaya jeli saka dhuwur piramida. Ing njero, iki ndhelikake kisi kristal sing kaku, saka ngendi iku mbentuk rod sing nusuk piramida daya sabanjure sing digawa saka luar negeri, lan mung rod kasebut menehi stabilitas lan integritas piramida. Perlu ditarik maneh - lan ora ana sing bakal nylametake piramida negara saka ambruk
          1. mmaxx
            mmaxx 21 September 2021 03:55
            +9
            Utamané Markeev iki delirious. Apa dheweke duwe mripat? 1000 taun sajarah luwih utawa kurang dikenal. Kene padha disebut Rurik. Apa daya iki saka Swedia, utawa soko langsung diekspor? Rurik lan kanca-kanca nindakake soko temen beda saka Swedia. Nanging, kaya kanca-kanca liyane ing negara liya. Inggih, lan sanes-sanesipun. Sampeyan ora ngerti apa dheweke menehi conto?
            Cahya, yomayo.
      2. Nikon O'Conor
        Nikon O'Conor 20 September 2021 20:12
        +5
        Penulis nyoba nyingkirake riwayat alternatif:
        Yaiku, angel banget kanggo prédhiksi persis kepiye kedadeyan ing wilayah kita sawise kamenangan Rusia ing Perang Dunia I (iki dudu fantasi kanggo sampeyan nulis).

        Nanging dheweke dhewe nyoba mbayangake AI iki.
        Romanov pungkasan ora bisa ngganti apa-apa, klan ageng adipati gedhe wis kapentingan dhewe, lan padha ora cocog karo kapentingan Kakaisaran.
        Kakehan kapentingan, ibukutha, lan UTANG sing melu ambruk Kakaisaran. Lan Saint Nicholas ... iki dudu Peter Agung kanggo sampeyan, sing ngethok sirahe pengkhianat ...
    2. Olezhek
      20 September 2021 18:32
      +3
      Lan perang sipil mesthi kedadeyan, mung ing bentuk kerusuhan, tanpa welas asih marang kabeh pihak.


      Iku angel kanggo prédhiksi kaya mengkono. Nyuwun
      1. wong liyo1985
        wong liyo1985 20 September 2021 18:33
        +3
        Susah

        Cukup, tanpa Februari ora ana Oktober, tentara bakal nyuda kerusuhan tanpa masalah, pitakonan yaiku jumlah getih.
        1. mmaxx
          mmaxx 21 September 2021 03:59
          +6
          Ing perang, tentara dadi beda. Pesenan nomer 1 wis cukup lan para perwira mung dipateni. Lan iki tegese sawise sawetara wektu bakal miwiti mateni tanpa Ordo No.. 1. Kaya ing Jerman, contone.
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 22 September 2021 15:27
          +1
          Kutipan saka: strannik1985
          Cukup, tanpa Februari ora ana Oktober, tentara bakal nyuda kerusuhan tanpa masalah, pitakonan yaiku jumlah getih.

          Masalahe yaiku tentara akhir Perang Dunia I adoh saka tentara 1904-1905. Korps perwira biasa wis dibuwang lan dikumbah kanthi "panji kimia", lan personel pangkat lan pangkat wis kesel perang. Lan yen sajrone perang sampeyan isih bisa ngrujuk marang kasunyatan sing lagi nembak agen Jerman sing nggawa pati saka Rusia, banjur sawise perang rampung, iki ora bakal bisa digunakake maneh. Lan yen Sosialis-Revolusioner padha wiwit agitating sing iki dudu kerusuhan, nanging nuntut, ngomong, kanggo redistribusi adil saka tanah, banjur tentara dhewe bisa murub.
        3. PenasaranKatya
          PenasaranKatya 24 September 2021 13:57
          +1
          tanpa Februari ora ana Oktober, tentara bakal nyuda kerusuhan tanpa masalah,


          Sapa sing dadi tentara?
          Lan apa dheweke bakal nglawan bangsane?
      2. dhokter
        dhokter 20 September 2021 19:05
        -10
        Iku angel kanggo prédhiksi kaya mengkono.

        Apa ana kanggo prédhiksi. Kamenangan iku kamenangan, lan kalah iku kalah.

        Mesthi ora bisa luwih elek. nglirik
      3. amunisi
        amunisi 20 September 2021 19:19
        + 11
        Kutipan: Olezhek
        Iku angel kanggo prédhiksi kaya iki.

        Ing video iki ana pendekatan sing wicaksana kanggo mangsuli pitakon - Apa sing bakal kelakon?
        Sampeyan mung kudu mikir babagan iki.. lan bisa nganalisa.
        Pendekatan iki minangka fasisme Rusia (sing wis duwe oyod sing kuwat) .. utawa apa wae.
        Apa cara katelu (jinis lan harmonis) bisa? Kita ora bisa ngerti iki.
        1. kanggo
          kanggo 21 September 2021 01:05
          -5
          Quote: amunisi
          lan bisa nganalisis.

          Lan kabeh bakal dadi Feng Shui.
          Sampeyan ora bisa nganalisa urip.
          Ya, manungsa iku fana, nanging bakal dadi setengah masalah. Sing elek iku kadang ndadak mati, iku trik!
    3. paul3390
      paul3390 20 September 2021 18:43
      + 17
      Lan perang sipil mesthi kedadeyan

      Sanalika ing taun 1916-17, ing taun XNUMX-XNUMX, panyebaran petani spontan saka tanah sing duwe tanah, ngarep langsung ambruk. Lan kita begja banget yen pasukan utama Jerman dikuwasani ing Kulon. Sampeyan bisa mbayangno swasana ati ing tentara - anjir dhewe, ing omah padha nuduhake kasugihan utama negara, tanah - malah tanpa kula! A pepadhamu ana ngethok Piece kanggo awake dhewe, lan aku, kaya woodpecker ing parit, tetep metu, neraka ngerti apa? Lan apa sing bakal kelakon nalika aku mulih - aku wis telat kanggo divisi? Ninggalake sisa-sisa sing ora ana gunane..

      Ing kahanan kaya mengkono, iku wis fisik mokal kanggo njaga tentara tempur-siap ing ngarep .. Minangka usaha tanpa guna saka pamaréntah interim kanggo piye wae flutter militèr mbuktekaken .. RI ora duwe kesempatan. Mriya kabeh - nganti Nopember 1918, nalika Nemchura pungkasane nyerah. Nganti setaun - ora ana sing bakal nandhang kahanan kaya ngono.
    4. Pilat2009
      Pilat2009 20 September 2021 20:30
      -11
      Kutipan: Vladimir_2U
      Lan perang sipil mesthi kedadeyan

      Ora kasunyatan. Aku bakal pitutur marang kowe yen rezim tsarist bosok banget alus. Kabeh jinis Lenin lan Stalins dibuwang menyang Siberia lan manggon ing kono cukup apik, sok-sok oncat lan miwiti aktivitas subversif maneh. Nanging yen Stolypins lan Denikins lan Trepovs. teka kanggo daya, banjur supaya iku bakal bisa kanggo ngindhuksi rampung.
      1. sidoroff
        sidoroff 20 September 2021 20:45
        +9
        Trepov tilar donya ing taun 1906, Stolypin tiwas ing taun 1911, Denikin ora dadi punisher.
        lan ing kondisional 1918 karo tsar sampeyan ora bisa ngalahake kabeh petani lan Cossack artisan.
        sampeyan ora bisa mbubarake - mayuta-yuta wong liwat perang lan duwe gaman.
      2. Kronos
        Kronos 20 September 2021 21:41
        + 19
        Inggih, tiyang-tiyang bule ngupados nindakakên ing tanah ingkang dipun rebut, mila malah kecalan panyengkuyungipun ing Siberia.
        1. mmaxx
          mmaxx 21 September 2021 04:02
          +1
          Lan ing Siberia, wong-wong ora duwe alesan kanggo ndhukung Kekuwatan Soviet. Kene Kolchak apes mutusaké kanggo dadi alesan kuwi.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 22 September 2021 15:38
            +5
            Kutipan saka mmax
            Lan ing Siberia, wong-wong ora duwe alesan kanggo ndhukung Kekuwatan Soviet. Kene Kolchak apes mutusaké kanggo dadi alesan kuwi.

            Aku langsung kelingan anekdot janggut babagan menehi Nicholas II Ordo Revolusi Oktober - kanggo kontribusi gedhe kanggo nggawe kahanan revolusioner ing negara.
            1. mmaxx
              mmaxx 22 September 2021 16:47
              +2
              Dadi Ilyich nyathet kontribusi pribadi laksamana sing gedhe kanggo panyiapan sukses Sov. Daya ing Siberia.
      3. Wilayah-25.rus
        Wilayah-25.rus 21 September 2021 09:05
        +9
        Ora kasunyatan, Aku bakal pitutur marang kowe yen regime tsarist bosok banget alus
        Pembantaian Lena, ekspedisi Punitive saka detasemen Resimen Pengawal Urip Semenovsky ing Railway Moscow-Kazan. dalan, (Januari 1905. Softness lan cepet-cepet apik Apa roti Prancis ora macet ing untu?
        1. Pilat2009
          Pilat2009 22 September 2021 10:36
          -7
          Kutipan: Region-25.rus
          Ora kasunyatan, Aku bakal pitutur marang kowe yen regime tsarist bosok banget alus
          Pembantaian Lena, ekspedisi Punitive saka detasemen Resimen Pengawal Urip Semenovsky ing Railway Moscow-Kazan. dalan, (Januari 1905. Softness lan cepet-cepet apik Apa roti Prancis ora macet ing untu?

          Ora, ora macet. Mbandhingake eksekusi Lena karo eksekusi ing Novocherkassk ing taun 1960-an, Kanthi taun 37, lan serangan punitive, uga, carane teroris kudu dianggep?
          1. Wilayah-25.rus
            Wilayah-25.rus 22 September 2021 11:20
            +3
            Dadi, kepiye sampeyan ngatasi teroris?
            mimpin kanggo ora kentekan niat wong teroris? Inggih, kancaku, mbokmenawa nalika Pengawal Rusia nyerang serangan amarga ora mbayar gaji (kira-kira. Lan padha), sampeyan bisa njagong lan samubarang kang angel tangan karo bungahaken? - "Dadi bajingan! Bodho! Osh apa padha mikir! Pambrontakan marang panguwasa! Teroris!" Dadi? Apa sampeyan wis kerja sedina sajrone urip sampeyan? Utawa "ibu-uni-panggonan anget ing kantor"?
          2. andibut
            andibut 22 September 2021 15:29
            +2
            mbandhingake eksekusi Lena karo eksekusi ing Novocherkassk ing taun 1960-an

            Ya, pancen ora ana cara kanggo mbandhingake acara sing umume acak ing Novocherkassk karo perjuangan sistematis nglawan para pekerja sing wani golek kahanan kerja sing luwih apik.

            serangan punitive, uga, carane teroris kudu dianggep?

            sampeyan bisa mbantah kaya ngono yen populasi negara kasebut dianggep teroris. Senajan wong normal ing pikiran sing bener bakal nelpon teroris Semenovites ing kasus iki.
      4. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 22 September 2021 15:35
        +1
        Kutipan saka Pilat2009
        Ora kasunyatan, Aku bakal pitutur marang kowe yen regime tsarist bosok banget alus, kabeh limo Lenins lan Stalins padha diasingake menyang Siberia lan manggon ing kono ora ana apa-apa, sok-sok oncat lan miwiti aktivitas subversif maneh.

        Dadi dheweke ora nggulingake rezim tsarist. eseman Rezim tsarist perang nglawan wong sing salah - ancaman utama teka saka "elit" dhewe, saka wong sing dihormati saka partai hukum.

        Lan, kanthi cara, sampeyan bisa nyana tumindak sing nyukupi saka pimpinan negara ing ngendi agen departemen keamanan ngatur lan ngarahake mateni gubernur jenderal ibukutha kaping pindho, sing uga dadi anggota Surname.
    5. finch
      finch 20 September 2021 21:13
      +2
      Yen mbah duwe kontol, dheweke bakal dadi mbah! ngguyu Lan raja-rag ora duwe penis, dheweke duwe organ seksual, nanging ora duwe penis - paradoks fisiologis pungkasan saka kaisar! Sing kabeh crita, kanggo Penny!
    6. Vadim237
      Vadim237 21 September 2021 21:14
      -4
      Sing paling penting yaiku negara kasebut ora bakal dijarah dening Perang Sipil, lan sawise kamenangan ing Jerman, rakyate dhewe bakal mulai mrentah lan Kakaisaran Rusia bakal mulang kabeh sing diduweni Jerman lan Austria-Hongaria minangka piala Rusia. mesthi bisa nguwasani Bosphorus lan Dardanelles - Finlandia ora bakal ninggalake Rusia, mesthine bakal dadi parlementer lan ora ana sing kaping 41 sing diatur Hitler kanggo kita. Nanging sayange, sejarah wis mbangun dalan sing eri lan getih - akibate sing isih dibubarake lan bakal dibubarake nganti suwe.
      1. PenasaranKatya
        PenasaranKatya 24 September 2021 14:02
        +1
        > Rusia bakal nguwasani Bosphorus lan Dardanelles

        Yagene sampeyan mutusake yen ana wong sing bakal menehi sampeyan?
        Kowe ngerti pepatah "Janji ora nikah"?
  2. Alanart
    Alanart 20 September 2021 18:12
    +9
    Sawisé Perang Donya II, Kakaisaran Inggris ambruk, kaya Prancis. Ah, ayo, para pemenang.
    1. Olezhek
      20 September 2021 18:28
      +2
      Perang Donya II ambruk Kakaisaran Inggris, Prancis uga. Oh, ayo, para pemenang


      USSR lan AS mbantu.
      1. ROSO 42
        ROSO 42 20 September 2021 18:42
        +8
        Kutipan: Olezhek
        USSR lan AS mbantu.

        Ayo kula mangu-mangu babagan "bantuan Amerika", nanging babagan pengaruh sosialisme, kamp sosialis lan USSR, aku bakal ujar manawa wiwitan gerakan pembebasan nasional ing jagad iki ora ditindakake dening Amerika Serikat, nanging kanthi conto kasebut. nggawe negara sosialisme pisanan ing donya, ora preduli carane dheweke nambani saiki.
        1. Alf
          Alf 20 September 2021 20:26
          +7
          Kutipan saka: ROSS 42
          Minangka kanggo "Bantuan Amérika", mugi kula mangu

          Lan pinten Inggris mbayar utang Amerika? Yen memori sandi serves kula, kanggo 50 WW1 ngrusak, Britain marang Azores kanggo negara. Lan iki mung ing awal perang.
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 22 September 2021 15:40
          +2
          Kutipan saka: ROSS 42
          Minangka kanggo "Bantuan Amérika", mugi kula mangu

          Aja ragu - ing perjuangan kanggo pasar, Amerika Serikat aktif mbantu numpes sistem kolonial karo proteksionisme sawijining. Elinga carane USSR lan AS teka bebarengan ing PBB kanggo ngukum agresi Inggris lan Prancis marang Mesir.
    2. Pilat2009
      Pilat2009 20 September 2021 20:34
      -1
      Kutipan saka Alanart
      Sawisé Perang Donya II, Kakaisaran Inggris ambruk, kaya Prancis. Ah, ayo, para pemenang.

      Prancis?Ambruk?Wah, aja bingung koloni karo metropolis dhewe.
      1. Alanart
        Alanart 20 September 2021 22:17
        +1
        Inggih, maksudku kekaisaran kolonial. Kanggo kabeh wis jelas karo wong Inggris - raja, kekaisaran. Lan iki, misale jek, duwe republik. Sabanjure, nomer
  3. Viktor Tsenin
    Viktor Tsenin 20 September 2021 18:15
    + 16
    Pemilik mahkota Nikolashka the Bloody ora bisa lan ora bakal bisa ngatasi apa wae sing ana. Artikel kasebut seneng karo obyektivitas, nolak ambegan para raja.
    1. 210okv
      210okv 20 September 2021 18:41
      +7
      Dinasti Romanov ngalami degenerasi spiritual lan fisik. Dheweke ora bisa mrentah negara maneh.
      1. Alanart
        Alanart 20 September 2021 19:30
        +8
        Ora Romanovs, nanging Holstein-Gottorp. Ras Eropa sing normal, kepencut ing incest lan perkawinan sing raket.
        Kita, teh, dudu Israel, kulawarga iku tedhak turune bapak. Romanovs rampung ing abad kaping 18.
    2. ROSO 42
      ROSO 42 20 September 2021 18:47
      + 21
      Kutipan: Viktor Tsenin
      Pemilik mahkota Nikolashka the Bloody ora bisa lan ora bakal bisa ngatasi apa wae sing ana.

      Lan aku bakal pitutur marang kowe luwih akeh, mung panyiapan kekuwatan Soviet sing bisa ngliwati dalan industrialisasi (ora mesthi sampurna). Energi, industri, wiwitan likuidasi buta huruf, sekolah pelatihan kejuruan, macem-macem kursus ... Apa iki bisa ditindakake miturut tsarisme? Ana keraguan manawa Perang Dunia II bisa rampung kanthi beda ... Kanggo wong Rusia ...
      1. Viktor Tsenin
        Viktor Tsenin 20 September 2021 19:23
        + 15
        Panemu sing duwe dhasar. Nazi, kanthi cara, miturut memoar, kesengsem banget karo sistem Soviet anyar, daya tahan warga sing digabung karo gagasan lan prestasi negara sing diowahi.
      2. Vadim237
        Vadim237 21 September 2021 21:23
        -2
        Hitler ora bakal kelakon ing Jerman - lan industrialisasi bakal luwih cepet, amarga kabeh infrastruktur ora bakal rusak dening perang sipil, paling ora mobil-bangunan mesin-alat pesawat-bangunan mesin-bangunan kapal lan liyane saka industri, sanajan ora akeh ing negara, wis ana lan dikembangaké, lan ing cara, industri traktor padha muncul karo partisipasi Western padha - minangka sak industrialisasi ing USSR.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 22 September 2021 15:42
          +2
          Kutipan: Vadim237
          Hitler ora bakal kelakon ing Jerman

          Iku bakal beda. Ora muspra yen Foch ngomong babagan 20 taun gencatan senjata: asor Versailles mesthi nyebabake revanchism, lan wuta para penjamin Versailles lan injeksi langsung menyang Jerman - basis kanggo kebangkitan Reich.
          1. Vadim237
            Vadim237 22 September 2021 19:55
            -1
            Paling ora sing anyar iki meh ora kaya Hitler.
        2. nick7
          nick7 26 September 2021 03:35
          +2
          [kutipan]. amarga kabeh prasarana ora bakal rusak amarga perang sipil, paling ora bangunan pesawat mesin-mesin bangunan mobil [kutipan]
          Sepisan maneh, sampeyan mbantah saka sudut pandang masyarakat industri, nanging monarki iku feodalisme, sing ora kasengsem ing alasan sampeyan. Sistem manajemen sing penting, ora kasugihan murni. Tsar, minangka wong paling sugih ing donya, bisa tuku pabrik traktor ing negara-negara, mbangun pembangkit listrik Dneprohydroelectric lan nindakake elektrifikasi paling ora ing St. nanging pemilik tanah Nikolai mung ora mikir apa traktor dibutuhake sawise kabeh, petani ngganti traktor. Penguasa feodal ora butuh industri massa. Nyatane, negara liya bisa berkembang mung kanthi nggulingake utawa nyegah panguwasa feodal.
          Sistem ekonomi feodal ora bisa industrialisasi lan kasugihan Republik Ingushetia ora ana gunane.
      3. DwellerNet
        DwellerNet 23 September 2021 12:49
        +3
        Sadurunge revolusi ana korupsi total rampant. Padha ngrampok kabeh wong, wiwit saka petani lan pungkasan karo persediaan kanggo tentara. Kabeh spesialis sing kompeten dicopot (dirusak) saka ngatur negara, ngganti karo "dhewe", kanthi prinsip persahabatan lan kesetiaan, sing mung melu penipuan lan nyolong. Apa ora ngelingake sampeyan apa-apa?
  4. alavrin
    alavrin 20 September 2021 18:17
    +9
    Ing kene akeh gumantung marang kuwalitas manungsa. Kanggo kula, Nicholas II minangka tsar paling awon sawise ... uga, aku ora ngerti, Anna Ioannovna, utawa liyane. Organik ora bisa mimpin. Aku kelingan Blok kang: "Aku nolak - kaya-kaya skuadron wis nyerah."
    1. Andrey Chizhevsky
      Andrey Chizhevsky 20 September 2021 18:28
      +5
      Kaisar pungkasan ora bisa mimpin saka tembung "pancen". Dheweke kudu prentah sawetara jinis resimen cadangan ing kabupaten Zakhryukinsk .. Lan ing kene ana kekaisaran - lan apa kekaisaran! Dheweke duwe perdana menteri sing apik - Stolypin - lan sing dipangan dening camarilla pengadilan, ora tanpa bantuan saka tsar. Sabanjure iku alam..
      1. Viktor Tsenin
        Viktor Tsenin 20 September 2021 19:26
        +5
        Kaya Nicholas 2, iku categorically mokal kanggo mimpin apa-apa, biasa-biasa wae ing kabeh.
        Miturut cara, kasunyatan sing isih dadi-disebut. martir suci minangka tandha indikatif lan keputusan sing ora becik saka ROC, kanthi hormat marang ROC.
        1. Andrey Chizhevsky
          Andrey Chizhevsky 21 September 2021 06:23
          0
          Kabeh titik ing kene dudu Nikolai ditembak ing ruang paling ngisor saka Ipatiev House - nanging kabeh kulawarga kaisar pungkasan dipateni, apa sing disalahake bocah-bocah? Lan yen padha digawa menyang pangkat martir gedhe, banjur padha nggawa bapak, miturut dhaptar, supaya bisa ngomong.
          1. Viktor Tsenin
            Viktor Tsenin 21 September 2021 10:59
            +3
            Kulawarga kasebut mesthi ora disalahake, nanging isih ana babagan wong tartamtu. Sampeyan ngerti carane adil bakal nemtokake, ing naungan pasamuwan, tanggal paweling kanggo korban Minggu Getih, ora kurang wong lan ora kurang lugu.
            1. Andrey Chizhevsky
              Andrey Chizhevsky 21 September 2021 11:06
              +3
              Nuwun sewu - nanging kita ngrembug khusus Nicholas. Lan sampeyan mratelakake mangu-mangu babagan "kasucian" sing aku setuju banget. Malah judhul artikel sing ngomong babagan kamenangan Republik Ingushetia karo raja kasebut ora masuk akal.
              1. Andrey Chizhevsky
                Andrey Chizhevsky 21 September 2021 11:24
                +2
                Nanging yen aku nyelidiki sethithik babagan topik iki kanggo ngenali Nicholas minangka martir gedhe, aku percaya yen keputusan sing digawe dening para hierarki Gréja Ortodoks Rusia banjur rada dipolitisasi. mbayar lan mratobat padha "beradab" ad nauseam West.
          2. Reptiloid
            Reptiloid 21 September 2021 12:00
            +4
            Kutipan: Andrey Chizhevsky
            ...... Bocah-bocah padha luput apa? Lan yen padha digawa menyang pangkat martir gedhe, banjur padha nggawa bapak, miturut dhaptar, supaya bisa ngomong.
            anak-anake Tsar----------------------------------------------------------------------------iang XNUMX XNUMX .
            ... Bocah-bocah sing disalahake kanggo apa?..
            ya, ing apa? Lan padha tatu lan padha mati.
            1. Andrey Chizhevsky
              Andrey Chizhevsky 21 September 2021 15:55
              -3
              Aku ngerti, mateni bocah enom mung amarga bapake dadi raja iku normal kanggo sampeyan? Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener? Kanthi paukuman kasebut, wong bisa lunga adoh.
              1. Reptiloid
                Reptiloid 21 September 2021 16:50
                +1
                Apa kraton Rusia sing sepisanan dipateni? Sinau materi lan basa Prancis? Pira sing tiwas? Piye wae ora ana sing mratobat
                Putrane Nicholas 2, mantan pewaris tahta, ya, bocah cilik.. Liyane wong diwasa. Arsip --- ora mbukak nganti saiki. Umumé, Bolsheviks ngrancang nyoba.
                Apa aku kudu mratobat iki? Mergo bocah-bocah buruh sing, sadurunge umur mayoritas, wiwit kerja ing wektu kasebut, ora ana sing mratobat .... Padha lumpuh, padha mati .... Sampeyan ora nesu .... Lan H2 dhewe? Ngalahake tahta, ilang kesempatan kanggo nylametake nyawane wong sing ditresnani.
                Sampun kathah kalepatan ingkang dipun tulis....
                1. Andrey Chizhevsky
                  Andrey Chizhevsky 21 September 2021 17:07
                  -6
                  Bolsheviks ngrancang nyoba? Aja konyol! Pengadilan (sanajan ing taun-taun kritis) tegese terdakwa (ing kasus iki, Nikolai) kudu duwe pangayoman, lan kanggo ngadili anak-anake ... Lan kanggo kejahatan apa? Apa salah karo wong-wong mau? Utawa apa sampeyan mikir yen kabeh kesalahane amarga bapake dadi raja? Dadi sampeyan mikir yen Romanov nglawan tembok? Yen ana pengadilan, siji tsar bakal diadili kaya ngono. Inggih, mesthi, ratu. Nanging ora ana anak. biru-blooded "were. Apa sampeyan ngomong, are sampeyan dermawan kita?
                  1. Reptiloid
                    Reptiloid 21 September 2021 17:36
                    0
                    Elinga tsars Rusia sing tiwas ing abad kepungkur. mratobat
                    1. Andrey Chizhevsky
                      Andrey Chizhevsky 21 September 2021 18:53
                      -2
                      Yagene aku kudu mratobat? Yen sampeyan ngerti huruf kasebut, mula jenengku dudu Yurovsky. ngguyu Lan aku uga ora ana hubungane karo patine kaisar liyane ... Nanging ayo bali menyang pitakonan sing dakkarepake - apa sampeyan mikir yen mateni anak-anak raja pungkasan iku sah? Aku mbaleni - iki pembunuhan lan dudu eksekusi, muga-muga sampeyan ngerti bedane.
    2. 210okv
      210okv 20 September 2021 18:43
      +1
      Sampeyan uga bisa mbandhingake karo Peter the Second .. Nanging dheweke ilang nalika isih enom.
      1. Alanart
        Alanart 20 September 2021 19:35
        +1
        Inggih, sampeyan ngerti, sampeyan bisa, mesthi, mbandhingake. Nanging Pyotr Alekseevich nomer 2 tilar donya nalika umur 14 taun. Piye wae, ora ana kesempatan kanggo wong lanang kasebut kanthi praktis.
        Miturut cara, iki Romanov pungkasan. Sawise dheweke ora ana maneh Romanovs
    3. ROSO 42
      ROSO 42 20 September 2021 18:55
      +6
      Kutipan saka alavrin
      Ing kene akeh gumantung marang kuwalitas manungsa. Kanggo kula, Nicholas II minangka tsar paling awon sawise ...

      Lan wong-wong mau, para raja, mung ana ing kertas sing dipilih dening Gusti Allah. Nanging nyatane, dheweke melu petualangan kasebut karo subyek, sing nggumunake, kepiye, ing wektu sing padha, ana sing bisa ditindakake ing Rusia tanpa pengadilan kerajaan iki, sing luwih penting:
      Carane nyenengake sore ing Rusia
      Katresnan, sampanye, sunset, jalur
      Ah, musim panas iku abang, nyenengake lan mlaku-mlaku
      Carane nyenengake sore ing Rusia

      Balls, ayu, lackeys, junkers
      Lan waltzes saka Schubert (utawa iku Strauss?) Lan crunch saka roti Prancis
      Katresnan, sampanye, sunset, jalur
      Carane nyenengake sore ing Rusia

      Nuwun sewu, nanging status sosial kanthi lair ... Ana sing ala, lan ... wis ditetepake maneh.
      1. Ora_fighter
        Ora_fighter 20 September 2021 23:04
        +9
        Wis diinstal. Iki minangka papan sing ditutup kanthi checkpoint ing metu kanthi lampu lalu lintas pribadi ing dalan umum, kanthi toko dhewe, penata rambut, gym lan liya-liyane, lan bis sing nggawa bocah menyang sekolah kanthi tulisan "sekolah Inggris" lan lampu kilat oranye. lampu. Saben dina aku weruh :( Iki dudu elit kita.
      2. Andrey Chizhevsky
        Andrey Chizhevsky 21 September 2021 06:29
        +2
        Lagu konyol ... Sampanye .. Junker ... Crunch of rolls .. Maca Gilyarovsky - kanthi pena lan mripate sing cetha, adoh saka kabeh sing romantis.
        1. ROSO 42
          ROSO 42 21 September 2021 07:16
          +2
          Kutipan: Andrey Chizhevsky
          Maca Gilyarovsky - kanthi pena sing cetha lan mripate ...

          ... akeh artikel lan buku sing ditulis babagan fénoména lan acara sing dideleng utawa saiki. Apa sing diterangake minangka "adoh saka romantis" ora ana hubungane karo kraton (Nanging, kaya tembung lagu "Elang Putih").
          ==========
          Aku uga kudu maca, aku wis maca wiwit umur enem. Kadhangkala ing sekolah ing kelas siji aku kudu maca buku kanggo siswa maca, nalika guru metu ing urusan resmi ... Ana sing banget pegel.
          hi
          1. Andrey Chizhevsky
            Andrey Chizhevsky 21 September 2021 08:11
            +1
            Ora ana hubungane karo kraton.Yen ora nggatekake rezim sing ana ing jaman semana-yaiku otokrasi.Dadi masalahe bisa didebat..
            1. ROSO 42
              ROSO 42 21 September 2021 08:18
              +1
              Kutipan: Andrey Chizhevsky
              Ora ana hubungane karo kraton.Yen ora nggatekake rezim sing ana ing jaman semana-yaiku otokrasi.Dadi masalahe bisa didebat..

              Yen sampeyan ngati-ati, banjur aku:
              Kutipan saka: ROSS 42
              Nanging nyatane, dheweke melu petualangan kasebut karo subyek, sing nggumunake carane, ing wektu sing padha, ana soko bisa ing Rusia tanpa pengadilan kraton iki

              Iki minangka pendapat pribadi (lan ora mung) yen tsar (raja) dimainake dening retinue (ing kasus kita, pengadilan kerajaan), sing ora mesthi sampurna ... Iku kabeh.
              hi
              1. Andrey Chizhevsky
                Andrey Chizhevsky 21 September 2021 09:08
                +1
                Iku uga titik moot. Kasunyatan bilih camarilla pengadilan asring mung scoundrels lan careerists malah ora rembugan. Nanging peran bearer mahkota uga penting. Contone, padha Peter ing nomer siji ... Utawa John Vasilyevich . . Lan tsar pungkasan sing kita rembugan yaiku panguwasa sing ora ana gunane.
                1. ROSO 42
                  ROSO 42 21 September 2021 09:10
                  +2
                  Kutipan: Andrey Chizhevsky
                  Contone - Peter padha ing nomer siji ... Utawa John Vasilievich ..

                  Peranan individu ing sejarah mesthi ana lan ... ya
          2. Reptiloid
            Reptiloid 21 September 2021 12:06
            +1
            Kutipan saka: ROSS 42
            .......==========
            Aku uga kudu maca, aku wis maca wiwit umur enem. Kadhangkala ing sekolah ing kelas siji aku kudu maca buku kanggo siswa maca, nalika guru metu ing urusan resmi ... Ana sing banget pegel.hi
            ngormati! hi Aku wis maca wiwit umur 4,5 taun. lol ing taman kanak-kanak aku maca buku kanggo maca ing panjaluk saka guru.
            1. ROSO 42
              ROSO 42 21 September 2021 12:20
              +1
              Kutipan saka Reptilian
              ngormati! Aku wis maca wiwit umur 4,5 taun. ing taman kanak-kanak aku maca buku kanggo maca ing panjaluk saka guru.

              Minangka salah sawijining kanca ngandika: "Kita urip ing mlarat, lan yen aku ora lair lanang, mesthi ora ana dolanan ..." lol
              1. Reptiloid
                Reptiloid 21 September 2021 12:43
                +1
                Kelas! apik Kaya iki kanggoku ---- ing umur 4,5 taun, wong tuwaku saka Timur Jauh dikirim menyang mbah putri, pensiunan guru, kanggo mangsa panas. Ing kana dheweke duwe kubus kanthi huruf, lan kertu gambar. Lan mesin kasir liyane saka huruf lan suku kata, aku bungah lan kabeh cepet. Iki ora ana ing omah karo wong tuwaku. Dheweke ora entuk sadurunge.Ing taiga, ing situs, ing geologi, ing omah tanpa fasilitas karo kompor ...... Sajrone kekurangan, intensified dening periode navigasi.
                Aku cepet-cepet sinau maca "kanggo aku" ..... Aku ora ngelingi persis babagan aritmetika .... Nanging aku ngetung nganti 300 bocah cilik umur 2 taun ..... bocah SD entuk buku " Ing Labyrinth of Numbers". Iki babagan operasi aritmetika, uga aljabar lan geometri. Kemajuan diwiwiti langsung ngguyu hi
              2. Reptiloid
                Reptiloid 21 September 2021 12:51
                +1
                Aku maca kabeh. Ana uga sing kaya ngono --- padha manggon ing barak --- ing pinggir segara. Banyu digawa, diwutahake menyang tong minyak sepisan seminggu. Pemanasan, Nanging, ana.
    4. Olkhovsky
      Olkhovsky 20 September 2021 19:14
      +7
      Kanggo kula, Nicholas II minangka tsar paling awon sawise ... uga, aku ora ngerti, Anna Ioannovna, utawa apa wae.

      kene! Ing kene, kanca-kanca, masalah utama monarki yaiku yen ana suku sing ora ana gunane dadi raja, mula bakal angel banget kanggo rakyat. Lan mbuwang / ngganti sistem monarki luwih angel tinimbang jinis pamrentahan liyane. Sistem borjuis sengsara saiki mung nyenengake aku - bakal ambruk luwih cepet tinimbang sing dipikirake.
      1. Pilat2009
        Pilat2009 20 September 2021 20:38
        -6
        Kutipan: Olkhovsky
        Sistem borjuis sengsara saiki mung nyenengake aku - bakal ambruk luwih cepet tinimbang sing dipikirake.

        Kenapa dheweke bakal ambruk? Presiden Abadi, mayoritas Abadi ing Duma.
        1. Olkhovsky
          Olkhovsky 20 September 2021 20:59
          +3
          Kabeh ruffy ing Civil lan 37m padha Cut metu

          Nanging aku ora setuju karo iki. Ing umur 37, dheweke nggawe prekara, lan ora nyingkirake perbedaan pendapat. Warga sipil diwenehi mungsuh kelas, dinosaurus kuno.
        2. Drago
          Drago 21 September 2021 17:59
          0
          Ing bobot saka kabodhoan dhewe lan kewan omo sistemik saka kapitalisme.
      2. Dart2027
        Dart2027 20 September 2021 21:21
        -5
        Kutipan: Olkhovsky
        Sistem borjuis sengsara saiki mung nyenengake aku - bakal ambruk luwih cepet tinimbang sing dipikirake.

        Carane akeh abad luwih cepet?
    5. Alf
      Alf 20 September 2021 20:29
      +6
      Kutipan saka alavrin
      Aku kelingan Blok kang: "Aku nolak - kaya-kaya skuadron wis nyerah."


      Wigati kanggo taun pronunciation, malah banjur iku cetha kanggo akeh.
  5. Bogalex
    Bogalex 20 September 2021 18:25
    +3
    "Rusia, cukup aneh, ana ing sisih para pemenang, lan ing Februari 1917 cukup jelas <...>"
    Pernyataan sing kontroversial banget. Mung ing Februari 1917, adoh saka kabeh cetha.
    1. tatra
      tatra 20 September 2021 19:45
      0
      Lan sawise Revolusi Februari, dadi cetha yen tentara Rusia ora bakal menang, lan ing kene ana urutan No. arep perang lan mati tanpa sebab. Lan serangan musim panas saka tentara Rusia gagal.
      1. Pilat2009
        Pilat2009 20 September 2021 20:43
        -5
        Kutipan saka tatra
        Lan sawise Revolusi Februari, dadi cetha yen tentara Rusia ora bakal menang

        Lan dheweke ora kudu menang, dheweke mung kudu sabar.
        1. mmaxx
          mmaxx 21 September 2021 03:35
          +1
          Lho, nggih.. kula piyambak kepengen. Nanging wis kaping pirang-pirang "pemenang" utawa umume ora melu ngapusi para pemenang? Ya, terus-terusan. Ing bunder saka kanca, siji kudu untu wesi. Lan apa Rusia bisa nentang Inggris lan Prancis? Masalah selat kasebut kanggo "sekutu" pancen ngelawan karo kepentingan Rusia. Maksimum bakal menehi sawetara ajur, kayata Galicia.
          1. Olezhek
            21 September 2021 06:11
            +2
            Ing bunder saka kanca, siji kudu untu wesi. Lan apa Rusia bisa nentang Inggris lan Prancis? Masalah selat kasebut kanggo "sekutu" pancen ngelawan karo kepentingan Rusia. Maksimum bakal menehi sawetara ajur, kayata Galicia.


            Aku wedi yen sawise perang Rusia bakal duwe kejutan diplomatik gedhe.
            Lan, sing paling penting, pitakonan pisanan: kapan kita bakal mbayar utang, sing ditresnani?
            1. mmaxx
              mmaxx 21 September 2021 10:33
              0
              Mitra kasebut ora mung menehi apa-apa, nanging uga bakal njupuk. Cukup kanggo ngelingi kahanane Putih. Kanthi kamenangan wong kulit putih, negara bakal dadi semi-jajahan. Sing paling akeh yaiku ngimpi babagan Konstantinopel.
              Mangkono uga V. I. Lenin nulungi wong Turki kanthi tulusing ati. Kabeh pratelan dilalekake.
          2. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 22 September 2021 15:55
            +1
            Kutipan saka mmax
            Masalah selat kasebut kanggo "sekutu" pancen ngelawan karo kepentingan Rusia. Maksimum bakal menehi sawetara ajur, kayata Galicia.

            Lan dheweke bakal njaluk otonomi sing wiyar kanggo Polandia nganti kamardikan. Kanggo masalah Polandia, Kakaisaran ditekan banget nalika perang.
        2. Evilillion
          Evilillion 21 September 2021 08:21
          +1
          Lan banjur ngarep-arep supaya padha diundang kanggo mlebu pasrah, kaya wong Prancis ing tanggal 45.
  6. Gardamir
    Gardamir 20 September 2021 18:25
    + 15
    Aku maca maneh kaping pindho. Ing kene komunis disalahake amarga runtuh Uni Soviet. Inggih, Kakaisaran Rusia ambruk ing asas padha. Politbiro banjur meksa Tsar Jenderal kanggo turun tahta. Bentenipun iku ana akeh pasukan ing Kakaisaran ing wektu iku lan siji (Bolsheviks) bisa kanggo nyimpen negara. Lan ing 1991-93, ing nalisir, ana mung siji pasukan sing pengin numpes kanggo kesenengan sedhela.
    1. lele
      lele 20 September 2021 18:33
      + 12
      kepengin numpes kanggo kasenengan sedhela.

      Jancok dhewe sedhela, lagi lemu telung puluh taun. ngguyu
      1. Gardamir
        Gardamir 20 September 2021 18:39
        + 14
        nglemu
        Luwih becik yen padha lemu dhewe. Dadi wong narik potongan pungkasan saka cangkeme
        Mahkamah Agung negara (SC) nglarang Rusia saka breeding kéwan farm ing plot kebon.
        1. lele
          lele 20 September 2021 18:54
          +7
          Durung krungu bab iki. Hmmm, sing luwih adoh menyang alas - dadi apik, kanggo neraka karo. negatif
        2. luwih gagal
          luwih gagal 20 September 2021 19:20
          +5
          Denda kanggo pitik saka 10 ewu ..., iki jenis bintang ...
          1. Vadim237
            Vadim237 21 September 2021 21:30
            -2
            Denda iki kanggo wong-wong sing bakal nyebarake ternak ing wilayah sing ora manggon wong-wong - yaiku, pondokan sing arep ngaso lan ninggalake - nanging mangga berkembang biak ing wilayah omah sampeyan.
            1. luwih gagal
              luwih gagal 21 September 2021 22:03
              0
              (saka Chipollino) Kanggo udan biasa - 100 lire, kanggo udan deres - 200 lire, kanthi gludhug lan kilat - 300 lire .... aran
        3. Evilillion
          Evilillion 21 September 2021 09:20
          0
          Larangan sing bener, pisanan, standar Veterinary, sing bakal tundhuk, kaloro, yen sampeyan melu bisnis kasebut, banjur ndhaftar minangka pengusaha individu. Ing wektu sing padha, kita duwe undang-undang sing setya banget babagan kebon sayur lan nenek karo ember tomat ing toko, ing EU sing padha sampeyan ora bakal ngedol apa-apa saka plot pribadi, amarga sampeyan ora peduli, kabeh ana miturut kuota. lan kudu ora ana produksi bayangan.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 22 September 2021 15:58
            0
            Kutipan saka EvilLion
            ing EU padha, sampeyan ora bakal ngedol apa-apa saka plot pribadi, amarga sampeyan ora Care, kabeh ana miturut kuota, lan kudu ora produksi bayangan.

            EMNIP, sampeyan isih bisa ngedol, nanging tundhuk kasedhiyan sertifikat kanggo produk lan produksi lan selaras karo kabeh standar lan norma. Inggih, iki babagan carane nggawe panjaluk marang pengrajin tunggal sing padha karo perusahaan gedhe. eseman
    2. tatra
      tatra 20 September 2021 19:48
      -1
      Lan kasunyatan banget mbukak. Mungsuh komunis ora mung nyekel USSR, nanging uga mbuktekake yen dheweke ora pengin urip bebarengan ing negara sing padha, mula dheweke dibagi USSR dadi "kamardikan kamardikan", lan nggawe dismemberment saka USSR. liburan negara utama ing kabeh republik USSR padha dijupuk. Mung Putin banjur dadi "isin" lan dijenengi "Hari Kamardikan".
    3. Reptiloid
      Reptiloid 21 September 2021 12:15
      +1
      Kutipan: Gardamir
      ...... Politbiro banjur meksa Tsar Jendral mundur. Bentenipun iku ana akeh pasukan ing Kakaisaran ing wektu iku lan siji (Bolsheviks) bisa kanggo nyimpen negara. Lan ing taun 1991-93, sebaliknya.? ....
      Sing paling penting, Bolshevik njupuk tanggung jawab kanggo njaga negara lan kabeh sing kedadeyan. Saka 91 ora ana sing makili masalah tanggung jawab kanggo negara. Malah
      Ora mikir babagan. Isih. Tujuan sing beda-beda --- kasugihan pribadi
    4. Vadim237
      Vadim237 21 September 2021 21:27
      -1
      Ora, ing 80s lan awal 90s, USSR minangka sistem rampung fizzled metu lan ambruk mati, lan komunisme karo gagasan dadi utopia unattainable cetha kanggo masyarakat, kang meh kabeh wong ngetung.
  7. luwih gagal
    luwih gagal 20 September 2021 18:28
    + 10
    Miturut pikiran, yen otokrat luwih pinter, Kakaisaran Rusia ora kudu melu squabble iki. Sawise Perang Rusia-Jepang, Nikolashka kudu nglanggar perjanjian sekutu karo Prancis lan Inggris, supaya sampeyan ndeleng, lan umume Perang Donya I ora bakal kelakon. Nanging sayangé, ah, Nikolashka pisanan provokasi perang karo Jepang, shamefully ilang iku, maintained hubungan sekutu karo Inggris, kang nyedhiyani kabeh support bisa kanggo Jepang, lan ing pungkasan, Prancis lan Inggris pigura kanggo Perang Donya I lan seduluré. Georg mbuwang Nikolashka sawise revolusi, nolak menyang papan perlindungan, supaya emas ora bali lan ora tanggung jawab kanggo pesenan militèr unfulfilled. Aku ora bakal kaget yen acara ing ruang paling ngisor saka Ipatiev House dibayar ing kilogram ...
    1. Doccor18
      Doccor18 20 September 2021 18:43
      +2
      Kutipan saka faiver
      Kakaisaran Rusia umume ora kudu melu grombolan iki

      Kaya iki? Lan sapa sing bakal ngrampungake masalah Inggris ing medan perang? wassat

      beda banget karo China "totalitarian" saiki, sing wis mungkasi kemiskinan.

      Saiki ana akeh, akeh miliarder ing China, nanging durung ngatasi kemiskinan ...
      1. luwih gagal
        luwih gagal 20 September 2021 18:46
        +1
        Kaya iki? Lan sapa sing bakal ngrampungake masalah Inggris ing medan perang?
        Yagene padha lali Prancis?
        1. Doccor18
          Doccor18 20 September 2021 19:20
          +1
          Kutipan saka faiver
          Napa wong Prancis lali?

          Biola pisanan mesthi dadi Anglo-Saxon, lan Prancis "ing swiwi" ...
      2. Alf
        Alf 20 September 2021 20:33
        +1
        Kutipan saka doccor18
        Lan sapa sing bakal ngrampungake masalah Inggris ing medan perang?

        Salah siji saka Inggris ngandika, Britain bakal perang Jerman nganti tetes getih pungkasan saka prajurit Rusia pungkasan.
    2. Olezhek
      20 September 2021 18:46
      +3
      Miturut pikiran, yen otokrat luwih pinter, Kakaisaran Rusia ora kudu melu squabble iki. Sawise Perang Rusia-Jepang, Nikolashka kudu nglanggar perjanjian sekutu karo Prancis lan Inggris, supaya sampeyan ndeleng, lan umume Perang Donya I ora bakal kelakon.


      Ganteng... nglirik
    3. paul3390
      paul3390 20 September 2021 18:50
      +5
      Nikolashka kudu nglanggar perjanjian sekutu karo Prancis lan Inggris

      Banjur - nemchura tanpa pilihan bakal mbalek menyang pools paddling lan wong arrogant, lan Republik Ingushetia - bakal ditinggal piyambak karo Jerman lan Austria. Nyatane, iku persis kedadeyan 20 taun sabanjure. Nanging Uni Soviet sing kuwat - bisa nolak serangan EU 1.0, lan malah - isih menang. Apa Republik Ingushetia Romanov bakal slamet? Ya, kanggo apa-apa! Dheweke ora bisa nolak sanajan karo sekutu dheweke .. Kanthi kabeh akibat kanggo kita ..
      1. luwih gagal
        luwih gagal 20 September 2021 18:57
        0
        Bisa uga kanggo Prancis, nanging ora kanggo Inggris, aja lali babagan armada ... Lan babagan kerugian Jerman ing perusahaan Prancis, lan Austria-Hongaria ora dadi pemain nglawan RI ...
        1. paul3390
          paul3390 20 September 2021 19:02
          +2
          Stopudovo Prancis. Bayangake yen ing taun 1914 Jerman ing Front Kulon bakal duwe rolas korps ekstra - lan kabeh bakal dadi jelas. Wong sing ora sopan - apa sing bakal ditindakake tanpa Prancis? Kajaba iku - aja lali yen Kaiser, ora kaya Aloizevich, isih duwe armada perang sing rada lara, lan - kabeh kemungkinan kanggo nguatake luwih lanjut.

          Austria - piyambak, mesthi, ora pemain, nanging ing aliansi karo Jerman - apa liyane. Bayonet ekstra 3 yuta, sanajan kualitas ora dhuwur banget, ora guyon kanggo sampeyan. Kajaba iku, Austria-Hongaria isih duwe industri prayoga banjur, sawetara pabrik Skoda worth apa .. Apa RI wis akèh padha karo?
          1. luwih gagal
            luwih gagal 20 September 2021 19:13
            0
            isih ana armada perang sing lara,
            - LAN? Inggris njupuk massa lan napuk armada kasebut ing sup ...
            Sajroning tandhing karo Prancis lan Inggris, Jerman ora kalah banget, apa gunane industri Austria-Hongaria, yen wadyabalane padha dibuwang menyang buntut lan mane. Ya, lan Kaiser ora bakal munggah menyang Rusia sawisé dicekel Prancis, piala kasebut ora mung kudu dicekel, nanging uga dicerna, lan banjur perang karo Inggris kanggo koloni Prancis. Sawise kabeh, yen ora ana ancaman kanggo Jerman saka tanah, kenapa narik kucing kanthi barang-barang pribadi?
            1. paul3390
              paul3390 20 September 2021 19:26
              +5
              Sampeyan bisa ngelingake aku - nalika Inggris ngalahake Jerman ing segara ?? Lan - ing acara saka kamenangan cepet liwat Prancis, Jerman wis saben kesempatan kanggo Ngartekno nambah armada linear. Cukup kanggo ndeleng apa lan pira sing ana ing slipways ..

              Apa kerugian? Yèn nalika perang ing Marne saora-orane ana TIGA korps Jêrman ing ngriku, mêsthi pêrang ana ing kono. Bebarengan karo mundhut.

              Inggih, sampeyan menehi .. Lan kok Nemchura menek kanggo kita kanggo sewu taun? Kajaba iku, loro kekaisaran kasebut mesthi ora bakal bisa bebarengan. Kanggo saben-dening definisi bakal nimbang pepadhamu minangka mungsuh. Lan cepet utawa mengko, dheweke bakal nyoba ngilangi ancaman kasebut.

              Minangka kanggo Austria kang mimpin - sampeyan piye wae banget optimistis .. Ya - kampanye 1914 rampung, ing umum, ing sih kita, nanging - maca apa biaya! Lan carane kakehan padha nyuwil menyang kita kuwat sak iki wektu .. Umumé, Peperangan Galicia ing kaping tenan Hung ing imbangan .. Yen kabeh iku supaya prasaja - kok kita ora njupuk Wina, ngomong, ing Eve Taun Anyar 1915?
              1. luwih gagal
                luwih gagal 20 September 2021 19:37
                -1
                nalika Inggris ngalahake Jerman ing segara?
                - Jutland, ya, kerugian Inggris luwih gedhe, nanging armada perang Kaiser sawise perang ora bisa nindakake operasi militer lengkap, ora kaya Inggris ..
                1. paul3390
                  paul3390 20 September 2021 19:45
                  +2
                  Opo kuwi?? Duwe kelangan mung siji ing under-cruiser Blucher, apa dheweke kelangan efektifitas pertempuran ??
                  1. luwih gagal
                    luwih gagal 20 September 2021 19:50
                    0
                    maca babagan karusakan ing kapal liyane ...
                    1. paul3390
                      paul3390 20 September 2021 20:08
                      0
                      Lan apa? Dheweke ora bisa ndandani nganti pungkasan perang ??
                      1. luwih gagal
                        luwih gagal 20 September 2021 20:17
                        0
                        Dheweke bisa ndandani, nanging ..., nanging ora menyang Inggris maneh kanggo perang umum, lan Scheer, yen memoriku bener, nolak bangsawan sing diwenehake dening Kaiser ...
                      2. paul3390
                        paul3390 20 September 2021 20:20
                        0
                        Dadi sapa sing mbantah? Nanging Jutland mesthi dudu kamenangan Inggris, sanajan unggul kaping pindho. Saiki pikirake - apa sing bakal kelakon yen Jerman bisa kanthi cepet ngrampungake kabeh sing ana ing saham? Lan ing acara tiba Prancis, padha bakal sukses. Lan - kepiye tumindakmu ing mangsa ngarep..
                      3. luwih gagal
                        luwih gagal 20 September 2021 20:45
                        +2
                        mesthi ora kamenangan Inggris
                        - sing ninggalake segara konco? Kanggo Inggris, senadyan mundhut, banjur sing menang? Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing Peperangan Kursk kerugian USSR Ngartekno ngluwihi losses Jerman, nanging kamenangan iku kita ...
                        Sawise tiba Prancis, piala isih kudu dicerna ...
                      4. mmaxx
                        mmaxx 21 September 2021 04:16
                        0
                        Nalika wong ngetung tank ing cedhak Prokhorovka, dheweke lali yen Jerman sing menang banjur scrabble tanpa istirahat menyang Dnieper lan ing sawetara papan ing sanjabane. Deleng ing globe pikiran biasane ora cukup. ngguyu
                      5. mmaxx
                        mmaxx 21 September 2021 03:39
                        +2
                        Sawise Jutland, segara pungkasane dadi Inggris. Miturut kasunyatan iki, iku cetha sing kamenangan .
                  2. Sergey Valov
                    Sergey Valov 20 September 2021 20:34
                    +1
                    Apa Blucher tiwas ing Jutland?
              2. wong liyo1985
                wong liyo1985 20 September 2021 20:07
                +3
                Bisa ngelingake

                Ing syarat-syarat? Inggris ing segara diduweni, iku wong Jerman sing mbantah dominasi Inggris, lan ora kasil. Dominasi ing segara njamin sukses blokade, sing nyebabake kekurangan sumber daya, akeh kematian kelaparan lan, pungkasane, revolusi. nglirik
                1. paul3390
                  paul3390 20 September 2021 20:10
                  +1
                  ya wis. Nanging apa kita ngomong babagan kahanan sing rencana Schlieffen bisa ditindakake lan Prancis ditarik saka perang? Inggih, mikir babagan pira lan apa sing bisa diluncurake dening Jerman .. Lan ing wektu apa ..
                  1. wong liyo1985
                    wong liyo1985 20 September 2021 21:04
                    0
                    Nanging kita ngomong babagan kahanan

                    Banjur ora ana gunane yen Jerman cepet-cepet perang ing segara, sawise Prancis bakal ana Rusia, kemungkinan gedhe Italia bakal gabung karo blok kasebut, 5-10 taun lan Kaiser bakal duwe armada sing bisa ditindakake. nggawe ancaman kanggo Inggris, nanging sing terakhir (paling kamungkinan) bakal setuju bantuan karo Amerika .
                    1. luwih gagal
                      luwih gagal 20 September 2021 21:22
                      +1
                      sawise Prancis bakal ana Rusia
                      - Apa, yen Rusia netral?
                      1. wong liyo1985
                        wong liyo1985 20 September 2021 21:31
                        0
                        Ing wektu kekalahan hipotetis Prancis, RIA bakal duwe wektu kanggo nyerang Prusia Timur lan AVI Nyuwun
                      2. wong liyo1985
                        wong liyo1985 20 September 2021 21:39
                        0
                        Lan yen ora ana "Idin", banjur kontradiksi tetep karo Austria-Hongaria, ing wektu iku sekutu paling cedhak saka Jerman. Ing urip nyata, H2 miwiti perang ngliputi teroris Serbia.
                      3. luwih gagal
                        luwih gagal 20 September 2021 21:48
                        0
                        Dadi yen ora ana "Idin", mesthine kahanan karo wong Serbia bakal beda ...
                      4. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 22 September 2021 16:08
                        0
                        Kutipan saka faiver
                        - Apa, yen Rusia netral?

                        Amarga nantang dominasi segara iku proses sing dawa. Lan Jerman ing kene lan saiki duwe tentara sing menang sing bisa ngilangi ancaman saka Timur. Inggih, carane Inggris teka menyang persetujuan karo Rusia lan mlebu "Russian steamroller" kanggo awake dhewe?

                        Umumé, apa sing kudu dikandhakake - argumentasi bakal padha karo Hitler ing taun 1940 ing rapat ing Berghof. Untunge, ideologi Reich Katelu ngadeg ing dhasar ideologi Reich Kapindho. Istilah sing padha Lebensraum muncul sadurunge Adolf. Lan ora dikandhakake marang dheweke utawa para pengikute yen Lebensraum kanggo Jerman Wétan langsung wewatesan karo Tanah Air Jerman. Iki ngendi nasib njupuk kita. Kompas Jermanik nunjuk menyang Timur.
                      5. luwih gagal
                        luwih gagal 22 September 2021 16:12
                        0
                        Kayane aku maca yen Kaiser luwih waras ....
                      6. Olezhek
                        22 September 2021 18:53
                        0
                        Dadi yen ora ana "Idin", mesthine kahanan karo wong Serbia bakal beda ...


                        Kayane aku maca yen Kaiser luwih waras ....


                        Sampeyan ndeleng, sing daktresnani, wong Kulon dhasar ora ngerti apa tegese "koeksistensi sing tentrem".
                        Inggih, Jerman duwe sikap khusus banget marang Rusia.
    4. wong liyo1985
      wong liyo1985 20 September 2021 19:33
      0
      Miturut pikiran

      Aku ora bisa, standar emas ora ngidini.
      1. luwih gagal
        luwih gagal 20 September 2021 19:45
        0
        Aku nulis - dadi otokrat sing luwih pinter, nanging dheweke ora luwih pinter ... hi
        1. wong liyo1985
          wong liyo1985 20 September 2021 20:05
          0
          Banjur ora sawise REV, iku kasep.
          1. luwih gagal
            luwih gagal 20 September 2021 20:19
            0
            Nah iki pilihan...
    5. Kronos
      Kronos 20 September 2021 21:48
      0
      Iku mokal. Rusia wis entuk silihan lan Inggris lan Prancis wis tuku akeh ing ekonomi.
  8. antivirus
    antivirus 20 September 2021 18:29
    -5
    ana akeh bisnis ---- apa sing bakal kelakon sawise kamenangan ing Perang Dunia I ?? - kabeh wis jelas bebarengan - KITA MIKIR SURVEI SOSIAL miturut umur rata-rata 25 (???????? - NDELENG LIFE LIFE IN RI).
    Lan kita nampa ---- HA-HA, FLEA. HAHA BLOK
    apa karo Polandia, Finlandia lan Turki ing Yerzerum lan luwih kanggo Konstantinopel (angles bakal menehi adoh ??)?
    Rebo Asia ana pemberontakan,
    Zheltorossia menyang Yapami?
    Cossacks minangka wong sing kapisah, piala apa sing bakal ditampa, nanging dudu petani Vologda?
    kategori licik "sadar diri saka wong" ing pinggiran lan Carpathians "(Przemysl lan Lviv - kita?)

    lan pungkasan - pinten sampanye bisa diombe kanggo para pangeran nganti para petani sing buta huruf, sing menang, sinau maca lan nulis?
    kanggo pungkasan - carane mbayar utang militer - karo apa? jenis-mangan, lamin lan batu bara karo lenga? lan kepiye para petani? - iki minangka kontradiksi ing kelas penguasa, para pakan.

    PS: suwene wektu kanggo ngrampungake masalah kasebut (yen wis ditanggulangi, banjur sapa?), Ora ana dhuwit, sing ora kasedhiya kanggo 20 taun ngarep.
  9. paul3390
    paul3390 20 September 2021 18:34
    + 15
    Republik Ingushetia wis masalah insoluble - pitakonan petani .. Kanggo petani ing patch sing, karo bantuan saka bajak lan sawetara jenis ibu, diprodhuksi gandum marketable dijarno .. Nyatane, bagean ageng saka populasi ing kekaisaran makarya mung kanggo pangan dhewe. Iki tegese ora ana papan kanggo entuk sumber daya kanggo industrialisasi. Sanadyan manungsa, utawa pangan, utawa financial. Pabrik-pabrik kasebut ora bisa diwenehake buruh, amarga ora bakal diwenehi panganan. Lan - ora ana dhuwit. A bunder ganas, kekaisaran Romanov ora solvable ing asas. Kanthi kabeh pilihan mangsa sing bakal teka saka kene ..

    Sampeyan bisa ngetutake dalan saka Kulon - mung kanggo njupuk jatah saka petani lan meksa wong-wong mau bisa kanggo jatah ing kutha-kutha. Lan tanah - kanggo Ngartekno nggedhekake lan mechanize tetanèn kanggo nambah produktivitas lan nyedhiyani buruh karo pangan. Nanging - iki ora ngatasi masalah keuangan, sing ditanggulangi dening Barat kanthi rampokan total koloni. Sapa sing bakal dirampok Romanov?

    Lan mung Bolsheviks ketemu kapercayan lan wani ing piyambak, wis digawa metu loro industrialisasi lan collectivization ing pimpinan Stalin. Mangkono, nyedhiyakake industri kanthi sumber daya manungsa lan sarana kanggo menehi panganan.

    Kepiye carane dheweke nindakake? Ya, SD! Padha ngrampok negara kanggo balung, lan ing Panggonan pisanan - petani! Kang, kanggo kredit, ora tau didhelikake. Sejatine, panguwasa saiki nindakake perkara sing padha, mung pitakon yaiku rampokan menyang ngendi.

    Apa RI Romanov bisa nindakake sing padha karo tumindak Bolshevik? Ora kanggo urip! Usus kuru mikir negara, dudu kesejahteraane dhewe. Ora kaya wong-wong mau..

    Kesimpulane gampang - kita kabeh bakal duwe khan yen RI slamet sawise Perang Dunia I. Kanggo WWII sing ora bisa dihindari - dheweke mesthi ora bakal slamet, kemungkinan menang nol. Lan paling kamungkinan, iku bakal ambruk malah sadurunge iku, ing bobot saka kontradiksi sing wis ora ditanggulangi kanggo abad lan inconsistency lengkap cara urip internal karo kasunyatan modern ..
    1. Overlock
      Overlock 20 September 2021 21:07
      -2
      Kutipan saka paul3390
      Kanggo petani ing tembelan, kanthi bantuan bajak lan sawetara jinis ibu, ngasilake gandum sing ora bisa dipasarake.

      Ora mesthi ing cara sing. Kakaisaran Rusia nduwe posisi utama ing tetanèn donya: ing 14 taun pisanan ing abad kaping 15, wilayah sing ditanduri tambah 10%, panen gandum 20%, panen gandum per kapita luwih saka 5637%. Panen gandum reged - 92,5 yuta poods (1 yuta ton) - Panggonan pisanan ing donya (setengah saka panen rye ing donya, posisi kaping pindho ing panen gandum), uga panggonan 1 ing ekspor gandum - 647,8 yuta poods (10,61 yuta ton) saka gandum. Volume total ekspor gandum udakara 651 yuta rubel. Rusia peringkat pisanan ing produksi lan ekspor mentega (1 ton mentega diekspor).
      Nanging perang sing ora perlu nuntut prajurit, lan ing 2 taun pisanan perang, 6 yuta diarani. wong tani. Ing provinsi tanpa wong kiwa: ing Moscow - 44%, Amur - 43%, Tomsk - 42%, Ufa - 30%, Perm 29% saka farms. Pira jaran sing dijupuk! Sabanjure yaiku bola salju.
      1. paul3390
        paul3390 21 September 2021 18:46
        0
        Eh .. Sampeyan kudu wis katon sing persis menehi potong marketable .. Lan padha menehi - kanggo sisih paling, gedhe tani tani. Rata-rata petani - menehi udakara 6 sen saben taun. Lan iki rata-rata kanggo RI. Massal - lan sadurunge ora tekan ..
      2. Usher
        Usher 22 September 2021 02:32
        -2
        Kutipan: Overlock
        Kutipan saka paul3390
        Kanggo petani ing tembelan, kanthi bantuan bajak lan sawetara jinis ibu, ngasilake gandum sing ora bisa dipasarake.

        Ora mesthi ing cara sing. Kakaisaran Rusia nduwe posisi utama ing tetanèn donya: ing 14 taun pisanan ing abad kaping 15, wilayah sing ditanduri tambah 10%, panen gandum 20%, panen gandum per kapita luwih saka 5637%. Panen gandum reged - 92,5 yuta poods (1 yuta ton) - Panggonan pisanan ing donya (setengah saka panen rye ing donya, posisi kaping pindho ing panen gandum), uga panggonan 1 ing ekspor gandum - 647,8 yuta poods (10,61 yuta ton) saka gandum. Volume total ekspor gandum udakara 651 yuta rubel. Rusia peringkat pisanan ing produksi lan ekspor mentega (1 ton mentega diekspor).
        Nanging perang sing ora perlu nuntut prajurit, lan ing 2 taun pisanan perang, 6 yuta diarani. wong tani. Ing provinsi tanpa wong kiwa: ing Moscow - 44%, Amur - 43%, Tomsk - 42%, Ufa - 30%, Perm 29% saka farms. Pira jaran sing dijupuk! Sabanjure yaiku bola salju.

        tukang roti kristal?
      3. andibut
        andibut 22 September 2021 15:39
        0
        Volume total ekspor gandum udakara 651 yuta rubel. Rusia peringkat pisanan ing produksi lan ekspor mentega (1 ton mentega diekspor).


        uga minangka papan pisanan ing Eropah kanggo keluwen, bola-bali kanthi stabil saben 5-7 taun. "Kita ora bakal rampung, nanging kita bakal njupuk metu" - motto banjur, wiwit gandum lan pangan kanggo Republik Ingushetia tegese padha karo lenga lan gas kanggo Federasi Rusia.
      4. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 22 September 2021 16:22
        0
        Kutipan: Overlock
        Ora mesthi kanthi cara kasebut. Kakaisaran Rusia nduwe posisi utama ing tetanèn donya: ing 14 taun pisanan ing abad kaping 15, wilayah sing ditanduri tambah 10%, panen gandum 20%, panen gandum per kapita luwih saka 5637%. Panen gandum reged - 92,5 yuta poods (1 yuta ton) - Panggonan pisanan ing donya (setengah saka panen rye ing donya, posisi kaping pindho ing panen gandum), uga panggonan 1 ing ekspor gandum - 647,8 yuta poods (10,61 yuta ton) saka gandum. Volume total ekspor gandum udakara 651 yuta rubel.

        Masalahe yaiku babagan ngasilake, Rusia isih ketinggalan ing negara-negara Eropa - kaping 2-3. Nanging sing paling awon, tetanèn nyerep jumlah populasi negara sing ora proporsional, luwih saka 75%. Sampeyan wis ditulis babagan panen komersial.
        Ana uga ambush karo mesin tetanèn. Ing bagéan Eropah saka Kakaisaran, sapratelon saka plows kayu, 98% saka harrows kayu (kurang saka katelu) utawa kayu karo untu wesi (luwih saka rong pertiga). Nanging uga ana bajak, sing ing bagean sing padha ana kira-kira padha karo bajak - 6 lembar.
    2. Drago
      Drago 21 September 2021 18:07
      -1
      Aku setuju karo sampeyan. Aku mung pengin ngelingake sampeyan babagan siji liyane sing mbantu
      Eropa kanggo ngrampungake pitakonan petani. Iki imigrasi menyang Amerika Serikat. Miturut sawetara data, mung saka Jerman ing periode 1880-1900 imigrasi menyang Amerika Serikat.
      7 yuta wong.
  10. stafford41
    stafford41 20 September 2021 18:37
    +1
    Penulis, kanthi dhasar apa dheweke percaya yen Rusia menang ing Perang Dunia I, mesthi ana Konferensi Perdamaian Versailles?
    1. Olezhek
      20 September 2021 18:40
      0
      Penulis, kanthi dhasar apa dheweke percaya yen Rusia menang ing Perang Dunia I, mesthi ana Konferensi Perdamaian Versailles?


      Tsarskoye Selo?
      1. stafford41
        stafford41 20 September 2021 18:41
        +2
        Ya, malah Berlin. Bakal beda banget yen Rusia melu minangka kekuwatan sing menang
        .
        1. luwih gagal
          luwih gagal 20 September 2021 18:44
          +3
          Umumé, Rusia ora ana apa-apa ing Perang Donya I ...
          1. svp67
            svp67 20 September 2021 18:56
            +1
            Kutipan saka faiver
            Umumé, Rusia ora ana apa-apa ing Perang Donya I ...

            Rusia duwe kapentingan ... kanggo mbalekake Konstantinopel lan Hagia Sophia menyang Kristen Ortodoks, lan banjur nguwasani selat kanthi akses menyang Segara Mediterania.
            1. luwih gagal
              luwih gagal 20 September 2021 19:01
              +1
              Ana kapentingan, nanging ora ana kesempatan, Rusia-Jepang jelas nuduhake iki. Aku ora ngerti kepiye carane sampeyan bisa sekutu karo negara sing dadi sekutu mungsuh sampeyan ...
              1. svp67
                svp67 20 September 2021 19:04
                -2
                Kutipan saka faiver
                Ana kapentingan, nanging ora ana kesempatan,

                Lan ing kene aku ora setuju. Inggih, soko, nanging ing ngarep iki tentara Rusia tumindak luwih saka sukses. Malah padha nindakake landing ing tlatah Turki, sukses
                1. luwih gagal
                  luwih gagal 20 September 2021 19:15
                  +5
                  Sukses siji operasi lan sukses perusahaan militer minangka rong perkara sing beda ...
            2. paul3390
              paul3390 20 September 2021 19:08
              +9
              Selat karo akses menyang Segara Mediterania kanggo njupuk kontrol

              Nanging sing bakal menehi wong kanggo njupuk soko! Malah yen padha wis dianakaké metu kanggo kamenangan . Inggris bakal lay mudhun karo balung - nanging ora bakal ngidini Selat sembarang. Lan karo armada Inggris - ora Romanov Republik Ingushetia kanggo bokong kepala.
            3. Eug
              Eug 20 September 2021 19:12
              +4
              Inggris padha (lan) banget nentang. Miturut tata-tata, Selat kasebut mesthine Yunani, ing kontrol ketat saka Inggris dhewe. Nanging - padha janji, nyadari yen bakal angel banget kanggo melu Rusia. Lan ing kana dheweke ngrampungake tugas geopolitik sing paling angel, nanging difasilitasi dening pamrentah Rusia dhewe ...
            4. tatra
              tatra 20 September 2021 19:53
              0
              Saka "buku memoar" Grand Duke Alexander Mikhailovich
              Babagan awal perang: "Ing obrolan karo aku, dheweke ngakoni yen dheweke bisa nyingkiri perang yen dheweke mutusake ngganti Prancis lan Serbia, nanging dheweke ora pengin iki. Ora ketompo carane fatal lan siji- ing sisih aliansi Franco-Rusia, Rusia kepengin netepi kewajiban sing ditampa."
              Apa sampeyan ngaku yen Perang Donya I minangka predator kanggo Kakaisaran Rusia?
              1. Olezhek
                20 September 2021 19:56
                0
                yen dheweke bisa nyingkiri perang yen dheweke mutusake ngiyanati Prancis lan Serbia,


                iya ta? Lan apa sing bakal ditindakake Jerman yen ngalahake Prancis ing Kulon?
                1. tatra
                  tatra 20 September 2021 20:04
                  -2
                  Aku, ora kaya sampeyan, ora seneng ngira. Aku menehi bukti yen Nicholas II bisa nolak partisipasi Rusia ing Perang Donya I, sing kanthi cara akeh nyebabake dheweke, dinasti Romanov, lan Kekaisaran Rusia mati.
                  1. smaug78
                    smaug78 20 September 2021 20:44
                    -2
                    Wanita minangka slogan ing repertoar dheweke. Conto Austria-Hongaria, sing dadi gumantung ing Jerman, pseudo-kiwa ora ngerti. ngguyu
                  2. Overlock
                    Overlock 20 September 2021 20:59
                    +3
                    Kutipan saka tatra
                    Nicholas II bisa nolak partisipasi Rusia ing Perang Donya I

                    Nolak kanggo ndhukung Serbia tegese Rusia ora tanggung jawab kanggo kewajibane - lan iki bakal nyebabake pamindhahan saka politik donya. Selaras karo tekanan eksternal ora mung ora nyuda tekanan iki, nanging, sebaliknya, nguatake, meksa mungsuh geopolitik ngupaya konsesi liyane. Pameran Imperial ora ngidini Nicholas lolos saka perang, sanajan masalah politik domestik ing negara kasebut luwih mbebayani.
                    1. skeptis jahat
                      skeptis jahat 22 September 2021 15:08
                      0
                      Nolak ndhukung Serbia tegese Rusia ora tanggung jawab kanggo kewajibane

                      Apa Rusia duwe kewajiban marang Serbia?
                2. Alf
                  Alf 20 September 2021 20:38
                  +2
                  Kutipan: Olezhek
                  yen dheweke bisa nyingkiri perang yen dheweke mutusake ngiyanati Prancis lan Serbia,


                  iya ta? Lan apa sing bakal ditindakake Jerman yen ngalahake Prancis ing Kulon?

                  Bakal njupuk Inggris rapet. Armada kapal selam bakal ngidini, lan malah armada permukaan, duwe pangkalan pasokan sing cedhak, fasilitas ndandani lan mbukak akses menyang segara.
  11. 547807955
    547807955 20 September 2021 18:37
    -7
    Mayuta-yuta jiwa Ortodoks ora bakal kobong ing Perang Sipil - paling ora, nanging ewonan gréja bakal ngadeg, dudu masjid.
    1. luwih gagal
      luwih gagal 20 September 2021 18:42
      +5
      Apa saiki wis ewonan?
    2. saber
      saber 20 September 2021 19:03
      +8
      Lan apa sing bakal diwenehake, lan saiki ewonan pasamuwan menehi? Mungkin perlu mbangun sekolah, rumah sakit, taman kanak-kanak, lsp.
    3. tatra
      tatra 20 September 2021 19:59
      -2
      Ya, yen mungsuh internal lan eksternal Bolshevik ora ngeculake Perang Sipil kanthi tujuan ngrebut Rusia, mayuta-yuta wong Rusia ora bakal mati ing kono.
      Mangkono uga, yen sampeyan, mungsuh saka komunis Bolshevik, ora nyekel RSFSR, ora bakal ana kematian super luwih saka 1991 yuta wong sawise 15.
      Nanging sampeyan, kaya biasane, "ora ana hubungane", lan "filantropi sing luar biasa" sampeyan ora ditrapake kanggo para korban rakyat ing jaman pra-revolusioner utawa ing jaman pasca-Soviet.
    4. mmaxx
      mmaxx 21 September 2021 03:45
      +1
      Nah, pasamuwan-pasamuwan wis diwulang maneh. Apa dadi luwih apik? Apa budaya kasebut tuwuh banget? Kanggo dhuwur sing ora bisa digayuh? Soko imperceptibly .... Lan ana ora cukup sekolah lan taman kanak-kanak. Lan liyane.
      Gréja punika bab pungkasan sing perlu. Ing sangisore raja, ana pira cacahe ....
  12. stafford41
    stafford41 20 September 2021 18:48
    +1
    Kutipan saka faiver
    Umumé, Rusia ora ana apa-apa ing Perang Donya I ...

    Mbok. Utamane sawise kasunyatan. Nanging dheweke (Perang Donya I) kontemporer Rusia pengin melu, wiwit aliansi militer Franco-Rusia sing diarahake marang Jerman rampung. Lan iki 1893.
  13. Troll jahat
    Troll jahat 20 September 2021 18:53
    +8
    Kutipan sing dipilih.
    Lan apa sing bakal teka saka iku?

    Iku angel banget kanggo ngomong

    Yaiku, angel banget kanggo prédhiksi persis kepiye kedadeyan ing wilayah kita sawise kamenangan Rusia ing Perang Dunia I (iki dudu fantasi kanggo sampeyan nulis).

    Apa sing bakal katon sawise dheweke?

    Aku malah angel ngomong.

    Kepiye carane tsarist Rusia "ngrembaka kanthi cepet" ing taun 20-an lan 30-an?

    Iku angel malah mbayangno.

    Apa sing bakal teka saka kabeh iki?

    mung Gusti Allah sing ngerti.

    Bisa makutha Romanov bisa kanggo ngrampungake karo kahanan iki? Iku angel banget kanggo ngomong.


    Apike maca analisis sing jero babagan kahanan sejarah saka wong sing wis ngerti sejarah!
  14. Adol
    Adol 20 September 2021 19:00
    +3
    Apike.
    Aku bakal nambah: penulis ora nyebutake partisipasi Amerika Serikat. Kontribusi kang, miturut memoar Marshal Foch, dadi nemtokake. Tanpa amers, kahanan berkembang dadi-dadi ...
    1. paul3390
      paul3390 20 September 2021 19:11
      +2
      Ayo - serangan Jerman pungkasan cedhak Amiens diusir tanpa Amerika .. Lan sawise iku - Jerman bodho ora duwe sumber daya kanggo paling sawetara jenis kegiatan .. Kabeh dadi ketok banget. Bener, Jerman wis nindakake serangan kasebut ora kanggo kamenangan, nanging kanggo negosiasi kahanan perdamaian sing bisa ditampa ..

      Dadi - Amerika, kaya biasane, teka ing scuffle. Aja lali kelet metu buntut bangga - iku kaya mung thanks kanggo kita kabeh menang .. Ha!
      1. Alf
        Alf 20 September 2021 20:41
        +2
        Kutipan saka paul3390
        Ayo - serangan pungkasan saka Jerman cedhak Amiens diusir tanpa Amerika.

        Tanpa MILITER Amerika, nanging tanpa INDUSTRI?
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 22 September 2021 16:25
          0
          Kutipan: Alf
          Tanpa MILITER Amerika, nanging tanpa INDUSTRI?

          Lan non-partisipasi industri Amerika ing Perang Donya iku Fantastic. Kanggo modal nyerahake bathi kasebut?

          Isolasi AS ora ateges ngilangi awake dhewe saka kabeh bidang. Isolasi sing padha ing jaman Roosevelt II mung protes marang partisipasi langsung Amerika Serikat ing perang, nanging ora ana sing nglawan nyuplai partai sing perang. eseman
          1. Olezhek
            22 September 2021 18:45
            0
            Lan non-partisipasi industri Amerika ing Perang Donya iku Fantastic. Kanggo modal nyerahake bathi kasebut?


            Kados pundi anggen kula matur... menawi kula wonten ing panggenanipun, kula boten badhe mbiyantu para Entente.
            Sing, Entente kudu menang, nanging ing biaya luar biasa efforts .
            Jerman kudu dikalahake, nanging negara Kakaisaran Inggris kudu dadi bencana (apa yen Rusia-Prancis ora penting maneh).

            Ambruk Kakaisaran Inggris sawisé Perang Donya I - mbayar kerugian saka kekurangan bahan militer.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 23 September 2021 15:45
              0
              Kutipan: Olezhek
              Kados pundi anggen kula matur... menawi kula wonten ing panggenanipun, kula boten badhe mbiyantu para Entente.
              Sing, Entente kudu menang, nanging ing biaya luar biasa efforts .
              Jerman kudu dikalahake, nanging negara Kakaisaran Inggris kudu dadi bencana (apa yen Rusia-Prancis ora penting maneh).

              Apa sampeyan ngusulake supaya ora ngluwihi Perang Donya, pembongkaran jagad kolonial lan redistribusi global dadi rong tumindak kanthi istirahat rong puluh taun? nglirik
              1. Olezhek
                23 September 2021 21:24
                0
                Iku nggodho. Kabeh bareng. Nyuwun
  15. Adol
    Adol 20 September 2021 19:02
    +2
    Kutipan saka faiver
    Umumé, Rusia ora ana apa-apa ing Perang Donya I ...


    Delengen, mangga, kahanan ing Rusia, ing acara kamenangan Entente, entuk "potongan" tanah sing menarik banget. Kardinal, aku malah bakal ngomong
    1. luwih gagal
      luwih gagal 20 September 2021 19:18
      0
      Nikolasha wis nyoba kanggo smear sawetara saka "mundur" sadurunge lan nindakake sing paling apik, rakus ora mimpin kanggo apik, asil dikenal - ruang paling ngisor saka Ipatiev House ...
    2. mmaxx
      mmaxx 21 September 2021 02:51
      0
      Aku ora percaya yen potongan iki diwenehake marang kita kaya ngono. Iki wis tau kedaden sadurunge lan kene maneh. ngguyu
    3. skeptis jahat
      skeptis jahat 22 September 2021 15:10
      0
      Delengen, mangga, kahanan ing Rusia, ing acara kamenangan Entente, entuk "potongan" tanah sing menarik banget. Kardinal, aku malah bakal ngomong

      Apa sampeyan ngomong babagan?
  16. Eug
    Eug 20 September 2021 19:09
    +3
    Yen Rusia (banjur USSR), dipimpin déning Bolsheviks, senadyan kabeh kangelan, aktif nyoba kanggo dadi negara - pimpinan donya, nalika kurban alternatif kanggo path umum ditampa pembangunan sosial-ekonomi, banjur, tetep ing paling monarki. (sanajan ora bakal menehi), paling ora borjuis-demokratis , Rusia paling kamungkinan bakal ambruk utawa wilayah ageng bakal "mudhun" saka iku, kang ateges bab sing padha. Dene kula, mesthi.
  17. parusnik
    parusnik 20 September 2021 19:09
    +9
    Artikel kanthi semangat "Kadang, ndeleng saka teras ing plataran lan ing blumbang, dheweke ngomong babagan apike yen dumadakan mimpin dalan lemah saka omah utawa mbangun jembatan watu ing blumbang. , ing kono bakal ana toko-toko ing loro-lorone, lan supaya para pedagang njagong ing kono lan ngedol macem-macem barang cilik sing dibutuhake dening para petani. "(c)
    1. Olezhek
      20 September 2021 19:40
      +2
      Nah iki kanca klasik, klasik tenan!
      Pak Manilov katon adoh lan ndeleng kabeh kanthi jelas ...
      1. parusnik
        parusnik 20 September 2021 20:04
        +4
        Sampeyan wis kasil ngandhani sing maca carane apik yen sampeyan dumadakan nggawe dalan lemah saka omah. eseman
  18. berang-berang1982
    berang-berang1982 20 September 2021 19:50
    +1
    Prancis ora dadi kekaisaran, penulis, mesthi, bungah, sijine iku ing par karo Kakaisaran Inggris.
    Ing Februari 1914, Pyotr Nikolaevich Durnovo ngirim cathetan marang Nicholas II, ing ngendi dheweke prediksi kanthi akurat banget babagan perang donya ing mangsa ngarep lan akibate kanggo Rusia.
    Sedhela banget, supaya ora kesel: 1. Tandhing bersenjata antarane Inggris lan Jerman, sing dadi perang militer antarane rong kelompok negara. 2. Sawisé Perang Russo-Jepang, Rusia tindak rapprochement karo Inggris, kang ana kesalahan gedhe. 3. Hubungan persahabatan karo Jerman dilanggar. 4. Beban utama perang bakal tumiba ing Rusia, iku bakal dadi jenis battering ram. 5. Rusia durung siyap perang. 6. Kapentingan Rusia lan Jerman ora tau konflik. 7. Sanadyan menang nglawan Jêrman, botên wontên paedahipun. 8. Perang dhewe ora ana gunane kanggo Rusia utawa Jerman. 9. Akibaté perang, Rusia bakal ana ing negara anarki lengkap. 10. Salah siji saka culprits utama perang - Inggris
    Sang Prabu ora mirengake, iku luput banget.
    1. Olezhek
      20 September 2021 19:58
      0
      Kapentingan Rusia lan Jerman ora nate mbantah


      Bisa uga bener, nanging sawise ngalahake Prancis, Jerman mesthi bakal pindhah menyang sisih wétan ...
      Ora ana pilihan. Lan apa sing kudu ilang? Nyuwun
      1. berang-berang1982
        berang-berang1982 20 September 2021 20:08
        +1
        Kutipan: Olezhek
        nanging sawise ngalahake Prancis, Jerman mesthi bakal pindhah menyang wétan ...

        Wiwit jaman Alexander III, Rusia wis dadi aliansi pertahanan sing kuat karo Prancis, karo Jerman - ing hubungan kulawarga.
        Ana jinis imbangan.
        1. luwih gagal
          luwih gagal 20 September 2021 20:27
          0
          Kita ora butuh aliansi pertahanan iki karo Prancis ...
          1. berang-berang1982
            berang-berang1982 20 September 2021 20:46
            0
            Kutipan saka faiver
            Kita ora butuh aliansi pertahanan iki karo Prancis ...

            Ya, kang Durnovo nuding metu, iki ngrusak iku, uga rapprochement karo Inggris.
      2. luwih gagal
        luwih gagal 20 September 2021 20:25
        0
        Jerman mesthi belok wetan...
        - pitakonan banget kontrovèrsial, Aku ora, kok?
        1. Karabin
          Karabin 20 September 2021 21:00
          0
          Kutipan saka faiver
          Aku ora mikir kenapa?

          Ekspansi ruang urip. Tema iki populer ing Jerman ing taun XNUMX-an, suwe sadurunge Nazi.
          1. luwih gagal
            luwih gagal 20 September 2021 21:17
            -1
            Ekspansi ruang urip
            - Jupuk Prancis lan mbok menawa koloni kanggo expansion ora muter?
            1. Karabin
              Karabin 20 September 2021 21:37
              -1
              Kutipan saka faiver
              njupuk alih Prancis lan

              Apa sing ditindakake Entente karo Jerman lan Austria-Hongaria sawise kamenangan? Kapindho ambruk, nggawe akeh negara anyar. Kolonisasi ora diramalake. Dibuwang saka Jerman dening Prancis
              wilayah regejegan. Inggih, kontribusi. Ora ana pendhudhukan lan dismemberment. Ngalahaké Jerman, iku bakal padha. Bagean tanah lan dhuwit regejegan. Nanging bangsa "beradab". Liyane bab wong barbar Rusia ing sisih wétan, konsep Eropah ora ditrapake kanggo wong-wong mau, lan ana akèh papan.
              1. luwih gagal
                luwih gagal 20 September 2021 21:45
                -1
                Lha kuwi pendapatmu, pendapatku beda...
              2. Evilillion
                Evilillion 21 September 2021 08:18
                0
                Tanah ing Prancis luwih aji tinimbang kadurjanan ing wetan. Nanging, yen Jerman ngalahake Prancis ing pasuryan, banjur bakal setengah alangan kanggo tanggi, pisanan utawa soko. Yen Jerman wiwit ngancam dadi kekuwatan saka Atlantik nganti Samudra Pasifik, kabeh wong bakal wedi, kaya nalika Perang Dunia II, nalika kamenangan Jerman nglawan USSR ora ana gunane kanggo sapa wae ing jagad iki, manawa bakal ana pitakonan liyane saka USSR. , nanging kanggo nindakake soko karo Jerman ing setengah saka Eurasia sing bakal angel.
            2. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 22 September 2021 16:26
              0
              Kutipan saka faiver
              - Jupuk Prancis lan mbok menawa koloni kanggo expansion ora muter?

              Ora oke. mung Wétan langsung wewatesan karo Tanah Air Jerman. Iki ngendi nasib njupuk kita. Kompas Jermanik nunjuk menyang Timur.
          2. skeptis jahat
            skeptis jahat 22 September 2021 15:21
            +1
            Ostforschung ora padha Drang nach Osten. Nasionalis Slavia ing tengah abad kaping 19 nyipta crita horor iki adhedhasar gagasan abad kaping 19 sing ora cocog kanggo Jerman ing pungkasan abad kaping 20 lan awal abad kaping 13.
      3. Alf
        Alf 20 September 2021 20:42
        +1
        Kutipan: Olezhek
        Kapentingan Rusia lan Jerman ora nate mbantah


        Bisa uga bener, nanging sawise ngalahake Prancis, Jerman mesthi bakal pindhah menyang sisih wétan ...
        Ora ana pilihan. Lan apa sing kudu ilang? Nyuwun

        Duwe konco Inggris unconquered lan workshop industri sawijining tengen segara?
        1. wong liyo1985
          wong liyo1985 20 September 2021 20:59
          0
          Duwe konco

          Dheweke ora duwe tentara darat sing kuwat kanggo perang dhewe ing darat.
          1. Alf
            Alf 20 September 2021 21:03
            0
            Kutipan saka: strannik1985
            Duwe konco

            Dheweke ora duwe tentara darat sing kuwat kanggo perang dhewe ing darat.

            Iku bener. Nanging duwe kabeh kekuwatan industri ing Amerika Serikat ing mburi kita, ditambah karo cadangan tenaga kerja kabeh kekaisaran, bebarengan karo Amerika Serikat lan Jerman, mundur lan perang ing Rusia ... .
            1. wong liyo1985
              wong liyo1985 20 September 2021 21:18
              0
              Iku bener.

              Pancen bener, nanging kanggo mujudake kekuwatan iki, butuh wektu, paling ora setahun, kanggo nglumpukake, nyiyapake, nyapih tentara kanggo ngganti Prancis, lan banjur ndharat ing Eropa.
              1. Alf
                Alf 20 September 2021 21:21
                0
                Kutipan saka: strannik1985
                Iku bener.

                Pancen bener, nanging kanggo mujudake kekuwatan iki, butuh wektu, paling ora setahun, kanggo nglumpukake, nyiyapake, nyapih tentara kanggo ngganti Prancis, lan banjur ndharat ing Eropa.

                Lan tengen maneh. Apa Jerman bakal ngrusak Rusia sajrone sewulan? Apa wis ketemu tentara sing biasane lan kanthi tenang?
                1. Olezhek
                  21 September 2021 10:10
                  0
                  Apa Jerman bakal ngrusak Rusia sajrone sewulan? Apa wis ketemu tentara sing biasane lan kanthi tenang?


                  Ngalahake Prancis, Jerman, ing prinsip, ing siji moncong bisa njupuk tentara Rusia saka peta
                  Ala lan ah. Inggih, ayo kanggo nem sasi, nanging bisa.
                  Ing kana tingkat teknis negara-negara kasebut ora bisa dibandhingake.
                  Ing urip nyata, ing tanggal 14, umume wong Jerman ana ing sisih kulon.
                  Nanging malah kurang cukup kanggo kita ing Prusia Wétan.
                  Kapan kabeh tentara meriem Jerman teka ing Front Wétan.
                  Lan kabeh aviation, kalebu Zeppelins, kang ora duwe apa-apa kanggo njupuk mudhun.
                  Lan bebarengan karo Austria-Hongaria lan Turki ... uga, aku nyuwun sampeyan.


                  "biasane lan tenang mobilisasi tentara" ya.
                  1. Evilillion
                    Evilillion 21 September 2021 13:58
                    0
                    Kanggo nem sasi, iku ora kamungkinan sing tingkat perang ora padha lan mob. cadangan. Ing taun mesthi. Mung wong Jerman ora bakal diwenehi iki, sanajan Cyberia kadhemen tetep ora dienggoni, lan Rusia ora duwe kekuatan kanggo iku.
                  2. luwih gagal
                    luwih gagal 21 September 2021 15:19
                    +1
                    Ngalahake Prancis, Jerman, ing prinsip, ing siji moncong bisa njupuk tentara Rusia saka peta
                    - kanggo tujuan apa? Perang karo Rusia mbutuhake sumber daya sing akeh, manungsa lan materi, lan akeh wektu isih dibutuhake. Kaiser siap macet?
                    1. Olezhek
                      22 September 2021 18:30
                      0
                      Ngalahake Prancis, Jerman, ing prinsip, ing siji moncong bisa njupuk tentara Rusia saka peta
                      - kanggo tujuan apa


                      Dominasi lengkap ing bawana Eropa
            2. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 22 September 2021 16:33
              +1
              Kutipan: Alf
              Iku bener. Nanging duwe kabeh kekuwatan industri ing Amerika Serikat ing mburi kita, ditambah karo cadangan tenaga kerja kabeh kekaisaran, bebarengan karo Amerika Serikat lan Jerman, mundur lan perang ing Rusia ... .

              Lan ing tangan liyane, iku worth iku, duwe tentara wis mobilized lan duwe pengalaman pertempuran lan ora duwe mungsuh ing tanah ing taun sabanjuré, ninggalake konco Rusia, kang Inggris bisa mlebu perang kanggo awake dhewe - kaya ing Napoleon. ? Apa ora luwih apik kanggo ngrampungake masalah iki "colossus karo kaki lempung"lan tenang demobilize paling tentara, kang digunakake aimlessly njaga tapel wates karo Rusia? Iki bakal mulihake tetanèn lan menehi impetus kanggo industri kapal padha. Banjur sampeyan bisa kanthi aman nyiyapake kanggo perang ing segara lan nindakake" Plan Z ". .. oh, mungkasi , iki karo Reich sabanjuré. eseman
              Ing cendhak, bantahan kanggo perang darat kondhang: kita duwe tentara, sampeyan ora bisa njupuk Pulo karo tentara, kanggo mbangun armada sampeyan kudu demobilize tentara, nanging iki ora menehi ancaman saka Timur. . Kesimpulane katon jelas.
              1. Olezhek
                22 September 2021 18:29
                0
                Lan ing tangan liyane, iku worth iku, duwe tentara wis mobilized lan duwe pengalaman pertempuran lan ora duwe mungsuh ing tanah ing taun sabanjuré, ninggalake Rusia konco,


                Persis! A kasempatan sajarah kanggo "solusi final kanggo pitakonan Russian".
    2. Dart2027
      Dart2027 20 September 2021 21:34
      0
      Kutipan saka Beaver1982
      Kapentingan Rusia lan Jerman ora tau konflik.

      Jerman, ya, nanging ana uga AVI, lan iki ngendi kangelan wiwit. Minangka prakara kasunyatan, yen Kaisar Franz Joseph wis tilar donya sawise mbenerake 10 taun kurang, banjur bakal ana pilihan. Masalahe yaiku wong sing dislametake dening tentara Rusia saka paling ora ilang makutha yaiku Russophobe sing hardened lan kabeh wektu ngupayakake kabijakan sing musuhan karo dheweke.
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 22 September 2021 16:38
      0
      Kutipan saka Beaver1982
      6. Kapentingan Rusia lan Jerman ora tau konflik.

      Uh-huh ... utamane babagan ekspor / impor gandum (ekspansi rye Jerman taun 1913-1914) lan ing Selat. eseman
      Mangkono, ing taun kepungkur, impor rye meh tikel kaping pindho impor 1912 lan rata-rata kanggo 1908-1912. Fenomena iki diterangake kanthi ora ana pajak gandum iki ing negara kita, uga kanthi pambentukan premi ekspor gandum ing Jerman ing bentuk pengembalian bea. Impor roti saka luar negeri, kanthi wutah sing cukup ing Kakaisaran, katon luwih ora dikarepake, amarga akeh sing digiling ing pabrik sing ana ing wilayah tapel wates, lan bran diekspor bali menyang Jerman, dene glepung didol menyang pasar konsumen - nang negara. Mangkono, impor gandum saka Jerman, ing inti, impor glepung ing wangun sing ngidini importir Jerman supaya ora mbayar tugas dhuwur ing glepung. Kanggo ngilangi fénoména sing ora dikarepake iki, Supremely disetujoni tanggal 1 Mei 1914, sawijining hukum ditanggepi babagan ngetrapake bea cukai ing gandum impor.
  19. Adol
    Adol 20 September 2021 19:57
    0
    Kutipan saka paul3390
    Ayo - serangan Jerman pungkasan cedhak Amiens diusir tanpa Amerika .. Lan sawise iku - Jerman bodho ora duwe sumber daya kanggo paling sawetara jenis kegiatan .. Kabeh dadi ketok banget. Bener, Jerman wis nindakake serangan kasebut ora kanggo kamenangan, nanging kanggo negosiasi kahanan perdamaian sing bisa ditampa ..

    Dadi - Amerika, kaya biasane, teka ing scuffle. Aja lali kelet metu buntut bangga - iku kaya mung thanks kanggo kita kabeh menang .. Ha!


    Deleng, mangga, format partisipasi Amerika. Ora kabeh dadi prasaja .... Ing Entente, tanpa amers. Ana mung kasunyatan sajarah. Ora dibantah. Sampeyan bisa kanggo kokwaca lan tarik kesimpulan saka kang, tenan, ing macem-macem cara. Nanging, paling ora, kudu dideleng fakta lan faktor partisipasi AS. Iki pancen menarik.
  20. Bogatyrev
    Bogatyrev 20 September 2021 20:10
    +3
    Gagasan artikel kasebut jelas.
    Kanggo kula, mung jawaban kanggo pitakonan sing ora ana - apa sing kudu kedadeyan supaya ora ana revolusi ing Rusia? Faktor apa sing kudu dibuwang?

    Ing ngisor iki faktor sing nyebabake revolusi:
    1. Swasana "ilite" liberal, sing mutusake ngganti otokrasi dadi republik.
    2. Pemahaman obyektif dening inteligensia militèr-teknis babagan perlu kanggo owah-owahan ing negara lan perlu kanggo lompatan industri.
    3. Masalah industri lan pasokan pangan kanggo tentara lan kutha.
    4. Sukses agitasi revolusioner ing tentara lan ing mburi.
    5. Ketimpangan sosial alam bébas kanthi latar mburi "kawicaksanan" wong nalika perang.

    Iku kabeh ana, lan ora ana sing bisa mbuwang apa-apa. Sanadyan raja, utawa sawetara monarkis.
    Revolusi ora bisa dihindari.
    1. Overlock
      Overlock 20 September 2021 20:54
      -1
      Kutipan: Bogatyrev
      Kanggo kula, mung jawaban kanggo pitakonan sing ora ana - apa sing kudu kedadeyan supaya ora ana revolusi ing Rusia? Faktor apa sing kudu dibuwang?

      Ing ngisor iki faktor sing nyebabake revolusi:
      1. Swasana "ilite" liberal, sing mutusake ngganti otokrasi dadi republik.
      2. Pemahaman obyektif dening inteligensia militèr-teknis babagan perlu kanggo owah-owahan ing negara lan perlu kanggo lompatan industri.
      3. Masalah industri lan pasokan pangan kanggo tentara lan kutha.
      4. Sukses agitasi revolusioner ing tentara lan ing mburi.
      5. Ketimpangan sosial alam bébas kanthi latar mburi "kawicaksanan" wong nalika perang.

      Iku kabeh ana, lan ora ana sing bisa mbuwang apa-apa. Sanadyan raja, utawa sawetara monarkis.
      Revolusi ora bisa dihindari.

      Aku setuju karo posisi sampeyan, kajaba sing pungkasan - revolusi dadi ora bisa dihindari amarga perang. Stolypin foreswing iki lan ngandika metu marang perang, nalika Lenin mung seneng kanggo asor Rusia ing perang iki. Senadyan bab utama, sawise kabeh, ana konspirasi para elit - ing 25 Februari 1917, Nicholas II mbubarake Duma Negara.
      Duma ora gelem bubar, kanthi efektif miwiti kudeta. Pasukan padha ditimbali Pétrus. Sanalika, dumadakan, roti ilang ing kutha, lan kerusuhan gandum wiwit, kekacauan wiwit. Ing latar mburi kraton (Adipati Agung), jenderal (tentara), konspirasi intelijen Inggris lan Prancis lan Masonik (deputi Duma, Sosialis-Revolusioner lan Menshevik), Kakaisaran ambruk.
  21. IgorIP
    IgorIP 20 September 2021 20:11
    +7
    Kutipan saka saber
    Lan apa sing bakal diwenehake, lan saiki ewonan pasamuwan menehi? Mungkin perlu mbangun sekolah, rumah sakit, taman kanak-kanak, lsp.

    Gréja lan tavern nggawa bathi luwih akeh tinimbang sawetara sekolah lan rumah sakit ing kana!))
  22. Adol
    Adol 20 September 2021 20:13
    +3
    Kutipan saka Beaver1982
    Prancis ora dadi kekaisaran, penulis, mesthi, bungah, sijine iku ing par karo Kakaisaran Inggris.
    Ing Februari 1914, Pyotr Nikolaevich Durnovo ngirim cathetan marang Nicholas II, ing ngendi dheweke prediksi kanthi akurat banget babagan perang donya ing mangsa ngarep lan akibate kanggo Rusia.
    Sedhela banget, supaya ora kesel: 1. Tandhing bersenjata antarane Inggris lan Jerman, sing dadi perang militer antarane rong kelompok negara. 2. Sawisé Perang Russo-Jepang, Rusia tindak rapprochement karo Inggris, kang ana kesalahan gedhe. 3. Hubungan persahabatan karo Jerman dilanggar. 4. Beban utama perang bakal tumiba ing Rusia, iku bakal dadi jenis battering ram. 5. Rusia durung siyap perang. 6. Kapentingan Rusia lan Jerman ora tau konflik. 7. Sanadyan menang nglawan Jêrman, botên wontên paedahipun. 8. Perang dhewe ora ana gunane kanggo Rusia utawa Jerman. 9. Akibaté perang, Rusia bakal ana ing negara anarki lengkap. 10. Salah siji saka culprits utama perang - Inggris
    Sang Prabu ora mirengake, iku luput banget.


    Lan koloni Prancis nalika taun 1914? Nyebrang?
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 20 September 2021 20:23
      -3
      Kutipan saka Seld
      Lan koloni Prancis nalika taun 1914? Nyebrang?

      Prancis duwe wilayah jaban rangkah, lan uga duwe kebebasan, kesetaraan lan persaudaraan, wiwit taun 1870.
  23. smaug78
    smaug78 20 September 2021 20:35
    0
    Kakaisaran Inggris sing bangga, sanajan ora nglawan perang gedhe ing metropolis
    Epigone Samsonov liyane sing sempit utawa mung korban saka Ujian Negara Bersatu ngguyu
  24. Overlock
    Overlock 20 September 2021 20:39
    0
    Umumé, Kakaisaran Rusia katon banget kuna malah sadurunge Perang Donya I (marang latar mburi kakuwasan anjog).

    Kesimpulan sing kontroversial banget. Yen kita sinau serius, gambar kasebut ora nyenengake:
    1. Panen gandum reged - 5637 yuta poods (92,5 yuta ton) - Panggonan pisanan ing donya (setengah saka panen rye ing donya, posisi kaping pindho ing panen gandum), uga panggonan 1 ing ekspor gandum - 1 yuta poods (647,8 . 10,61 yuta ton) gandum;
    2. Rusia peringkat pisanan ing produksi lan ekspor mentega (1 ton mentega diekspor);
    3. Ing wayah wengi revolusi, pendapatan nasional negara yaiku 16,4 milyar rubel (7,4% saka total donya) - papan kaping papat sawise AS, Jerman lan Kakaisaran Inggris;
    4. Ing babagan tingkat pertumbuhan pendapatan nasional, Kakaisaran Rusia luwih dhisik tinimbang akeh negara, lan ing wektu tartamtu, contone, saka 1908 nganti 1917. padha ing antarane sing paling dhuwur ing periode kasebut, luwih saka 7% ing sawetara taun;
    5. Panggabungan Rusia ing industri donya ing taun 1913, miturut macem-macem prakiraan, saka 5,3% (panggonan kaping lima ing donya) [81] nganti 12,73% (panggonan katelu ing donya);
    6. Saka 1894 nganti 1914 ing Kakaisaran Rusia, produksi batu bara tambah 306%, lenga - nganti 65% ​​(wutah mandheg ing taun 1901, mula ora ana paningkatan), emas - nganti 43%, tembaga - nganti 375. %; wesi tuang - kanthi 250%; wesi lan baja - dening 224%. Rusia nyedhiyakake 50% ekspor endhog donya; iku diduweni 80% saka produksi flax donya.
    7. Anggaran negara saka 1031 yuta rubel. ing 1894 tambah, ing 1916 meh quadrupled - 4 milyar rubles.
    Nalika sampeyan bisa ndeleng, ekonomi makarya lan cukup apik. Pitakonan yaiku kepiye pengaruhe kanggo kesejahteraan wong biasa - biasa-biasa wae. Mulane jumlah pemogokan ing antarane buruh mundhak, sanajan mung 27% saka populasi negara sing manggon ing kutha kasebut.
    Korupsi, manajemen miskin saka aparat administratif, perang sing ora kasil minangka pemicu revolusi Rusia. Lan nalika proses diwiwiti, kabeh ambruk.
    1. Kronos
      Kronos 20 September 2021 22:15
      +2
      85% minangka petani, yaiku, siji-sijine negara maju ing wektu kasebut kanthi tingkat pendhudhuk kutha sing sithik, lan iki, ora bisa nggayuh terobosan industri lan pangembangan negara kanthi sakabehe.
    2. mmaxx
      mmaxx 21 September 2021 02:49
      +2
      Yen katon ing gambar iki, katon persis kuna.
    3. Vadim237
      Vadim237 21 September 2021 21:44
      -3
      Pemicu revolusi ing St. Petersburg yaiku disinformasi kanggo populasi sing bakal kekurangan pangan ing toko, liberal, konspirator, nglawan latar mburi iki lan latar mburi kegagalan ing perang, ngeculake revolusi, nanging padha nguripake. metu dadi pancen ora bisa ngatur negara lan perang, kang matèni wong-wong mau nalika Bolsheviks dipimpin déning Lenin teka kuwasa lan Kaiser Jerman, iku perlu kanggo wong njupuk Rusia metu saka perang, lan Lenya coped brilliantly karo peran iki.
  25. Cipollino
    Cipollino 20 September 2021 20:55
    +1
    Nikolai II ... passion-bearer ... sing getihen dibedakake dening kabodhoan, alkoholisme lan arrogance sinis. Dheweke mung nambani wong sing ditresnani dening garwane Alix saka Hesse-Darmstadt ... loro-lorone ana hubungane karo Ratu Inggris Victoria lan dikutuk sanajan nganggo basa Inggris.
    Padha anget Rasputin lan crooks padha ...
    Petani lan buruh kanggo Romanovich padha ora wong saka tembung - ing kabeh. Lan iki luwih saka 80% saka populasi Republik Ingushetia.
    Ora ana prospek kanggo RI kanthi "pemimpin" kaya ngono.
    Perang Sipil diluncurake dening Entente liwat bantuan kanggo "gerakan putih". Lan nyatane, ing pirang-pirang aspek, wis dibentuk.

    Penulis kudu nyinaoni luwih jero babagan faktor-faktor sing ndadékaké pangembangan acara. Kalebu pengaruh gagasan sosialis ing prolitator donya lan kesadaran massa kabeh bangsa.
    Banjur artikel bakal dadi luwih objektif lan luwih jero.
    Dadi ... kanggo pemahaman figurative ...

    Abd al-Wahhab al-Bayati
    LENIN (diterjemahake saka basa Arab, Irak)

    Swarane Lenin cetha lan jero, kaya aliran gunung.
    Kaya sinar matahari, mabur ngubengi planet,
    Tekan spanduk nuju subuh...
    Ing bumi sing wis tangi, kembang-kembang mekar.
    sedulur! Ing murid sampeyan nuduhake liwat
    Fitur jagad anyar ...
    lsp...
    1. berang-berang1982
      berang-berang1982 20 September 2021 21:10
      -2
      Kutipan: Cipollino
      Nikolai II ... passion-bearer ... sing getihen dibedakake dening kabodhoan, alkoholisme lan arrogance sinis.

      kasengsem.
      Kanggo pisanan aku krungu babagan alkoholisme Nikolai Alexandrovich, saka sumber apa informasi kasebut?
      Dheweke uga ora beda karo arogansi sinis, dheweke gampang komunikasi.
  26. utara 2
    utara 2 20 September 2021 20:55
    -1
    Sajarah ora ngenali swasana ati subjunctive, apa wae, mulane kudu dicathet yen, saliyane Nicholas II sing ora duwe spine, liberal Barat, jenderal bobrok wis raging ing Rusia, lan kabeh diwiwiti kanthi kalah perang ing Turki lan karo bilai Tsushima.
    Kamulyan kanggo Varyag lan Rudnev, nanging pirang-pirang kapal banjur nyerah marang Jepang tanpa perang. Jumlah isin kaya iki ora tau ana ing armada Rusia, sajrone sewu taun sejarahe, lan Bolshevik mung njupuk kekuwatan sing ditinggalake dening liberal lan Nicholas II. Lan ora Bolsheviks sing meksa Nicholas kanggo abdicate. Akibaté, sanajan ing Perang Donya I, Nicholas ora bisa mrentah kanthi jeneng kamenangan Rusia. Kekirangan ora mung teka. Ripens kanggo taun.
    Nanging isih, siji bisa guess apa sing bakal kelakon kanggo Rusia yen panguwasa kuwi mrentah, kaya, ngomong, Catherine Agung, lan ora Nicholas II. Kaping pisanan, Rusia, mbok menawa, ora bakal melu perang. Lan yen wis mlebu, banjur saiki Bosphorus lan selat ing Segara Marmara bakal dadi Rusia, Konstantinopel bakal dadi Rusia, lan Cossacks Rusia bakal manggon ing pesisir Bosphorus, lan wong Turki manggon ing Asia Minor. sing ora pengin manggon ing pesisir Rusia saka Bosphorus. Para liberal lan Nicholas II banjur mung nyebul Kakaisaran Rusia. Apa maneh Bosphorus lan Konstantinopel kanggo wong-wong mau. Iku apik yen paling ora Stalin Agung ngumpulake Kakaisaran ing taun 1940, ing pribadi USSR, menyang wates nyata saka liberal lan Nicholas saka Kakaisaran profaned.
    1. Dart2027
      Dart2027 20 September 2021 21:37
      -4
      Quote: utara 2
      Turki kalah perang

      Siji endi?
      1. utara 2
        utara 2 20 September 2021 21:53
        +1
        Kutipan saka Dart2027
        Quote: utara 2
        Turki kalah perang

        Siji endi?

        Salahku. Mesthine "perang Jepang sing kalah." Kula nyuwun pangapunten awit kelampahan saha kalepatan kula.
        1. Dart2027
          Dart2027 20 September 2021 22:36
          -3
          Aah, aku weruh. Banjur aku kaget banget.
  27. abc_alex
    abc_alex 21 September 2021 03:19
    +2
    Ya, ana revolusi ing Jerman uga. ing Jerman kalah. Malah sawise kekalahan nyata. Minangka reaksi kanggo kekalahan iki.


    ??? Yagene kedadeyan kasebut? Cukup kanggo ndeleng peta penyebaran prajurit saka negara perang kanggo ngerti yen Kakaisaran Jerman ora kalah perang. Ya, dheweke ora duwe kekuwatan kanggo menang perang. Nanging ing Compiègne, gencatan senjata rampung, ora nyerah. Lan yen ora kanggo revolusi ing Jerman, kabeh bisa rampung karo redistribusi Eropah.
    Nanging Rusia kalah perang. Malah saka sudut militèr. Pasukan Jerman ngadeg ing wilayahe.

    Ing asas, malah kamenangan militer Rusia ing Perang Donya I lan partisipasi sakteruse ing Konferensi Perdamaian Versailles ora ngrampungake kabeh masalah. Mesthine, iki bakal nyingkiri acara sing paling brutal, nanging ...


    lirih ngandika. Dheweke nitahake. Cukup kanggo maca ing kahanan apa Rusia nampa silihan saka Prancis lan Inggris lan mbayangno apa jenis bolongan financial "sekutu" bakal mimpin ekonomi Rusia ing basis saka kewajiban utang. Lan aja nganggep reparasi. Sekutu lan Jerman bakal dirampok lan Rusia bakal napsu cukup.

    "Lepota" bisa uga ora bisa. Lan kabeh iki nglawan latar mburi kekacauan ing Eropa Tengah. Lan tuwuhing partai fasis ing Eropa kidul...


    Ora "bakal". Tanpa mangu-mangu. Ing Rusia, wiwit 1916, surplus appraisal wis dikenalaké. Tegese ijol-ijolan barang antarane kutha lan negara lumpuh. Negara kasebut ngalami hiperinflasi. Lan sacoro prakteke kabeh industri wis diarahake maneh menyang tatanan militer lan kudu diowahi. Kanggo sing pemerintah ora duwe dhuwit. Lan yen sampeyan sijine kabeh, minangka H2 biyen, "ing masyarakat", sing, Pethel ing bolt, ing pangarep-arep sing Mungkin Gusti Allah bakal bantuan, banjur inflasi ing negara umume bakal akselerasi kanggo unprecedented Heights lan revolusi bakal miwiti. ora kanggo politik, nanging mung kanggo alasan ekonomi.
    Banjur "sekutu" bakal teka karo IOUs. Lan ing Prancis padha ora ing rubles, nanging ing GOLD.

    Sampeyan ndeleng, donya iki kanthi cepet obah maju, lan Nikolai Aleksandrovich, karo views politik ing modernitas, ing 1920 ing kepala Urut saka daya gedhe bakal katon rampung ridiculous.

    Dheweke katon ora luwih apik ing taun 1902. Panemu lan tumindake minangka ciri khas saka abad kaping 18 lan 19. Ora mung kaya ngono, ing wulan Februari, dheweke dibuwang saka tahta ora dening "Carbonari" lan "Jacobins", nanging dening jenderal "pribumi" lan para abdi dalem. Dheweke entuk kabeh wong. Dhewe lan bojone. Kanggo pasangan. Lan bali ing taun 1916.

    Lan ora ana alesan kanggo owah-owahan dhasar ing model masyarakat ing paradigma saiki saka Kakaisaran Rusia.

    Ngapa ora? Bangsawan Rusia, sing ora duwe wulu, nyelehake jumlah sing dramatis ing paprangan. Korps perwira tentara kekaisaran ngganti karakter kelas banget. Lan ana alesan kanggo owah-owahan paradigma. Loro ekonomi lan sosial. Nanging H2 ora bisa nindakake kanthi tepat. Ya, lan ora mungkin dheweke ngerti babagan dheweke.


    Apa sing bakal teka saka kabeh iki?
    mung Gusti Allah sing ngerti.
    Yaiku, resep kanggo revolusi (perang sipil) ing Rusia sing menang sawise Perang Dunia I banget prasaja: ing ngarep, petani felt kaya "non-sapi", lan elit wiwit duwe masalah serius ...
    Bisa makutha Romanov bisa kanggo ngrampungake karo kahanan iki? Iku angel banget kanggo ngomong.


    Yagene kahanan sing durung mesthi kuwi? Kene kabeh mung cetha banget. Romanov the Last ora bisa ngatasi kahanan kasebut. Aku mbaleni maneh, dheweke dicopot saka kekuwatan dening "dhewe", sing ngerti dheweke luwih apik tinimbang sejarawan modern. Dheweke diterangake kanthi jelas yen dheweke ora duwe entitas lan ora bisa ngatur negara. "Dheweke nangis...". Ing kahanan sing tanggi ora sijine sampeyan ing Penny, lan sing adoh umume nganggep sampeyan pengkhianat, sampeyan kudu syaraf baja lan pangerten cetha saka kahanan. Lan H2 tau duwe salah siji utawa liyane.
    Kajaba iku, ing pasca perang Rusia, dheweke ora duwe cara kanggo ngatur negara kasebut. piranti. Masalah ekonomi ora ditanggulangi ing kerangka sistem politik sing ana. Represi gedhe-gedhe dibutuhake kanggo wong tani, supaya bisa meksa kabeh kasangsaran ing mburine, utawa marang sing duwe tanah, supaya bisa ngrebut tanahe lan ditransfer menyang petani.
    1. Evilillion
      Evilillion 21 September 2021 08:09
      0
      Lan apa bab reparations, karo kabeh kepinginan kanggo ora nyuwek Jerman luwih saka padha duwe, lan kanggo pai iki, isih ana liyane. Ing kasunyatan, kabeh peserta ing WWI meh podho 2 Yahudi saka guyon sing ngendi padha "loro mangan g .... lan entuk apa-apa metu saka iku." Pawulangan, Nanging, ora pindhah menyang mangsa, lan sawise 20 taun, Prancis lan Inggris lungguh ing kursi padha, sawise kang kekaisaran mung crumbled.
    2. Evilillion
      Evilillion 21 September 2021 08:11
      -1
      Lan Bolsheviks njupuk tanah adoh, ana 25 persen, petani mangan sethitik, nanging ing asas, sadurunge collectivization, masalah tanah ora ditanggulangi, lan ora bisa dirampungaké, amarga wis 100 taun pungkasan karo.
  28. Evilillion
    Evilillion 21 September 2021 08:02
    0
    "Tujuane perang apa wae yaiku perdamaian, luwih becik tinimbang sadurunge."

    Yen kita nganggep yen Republik Ingushetia bakal slamet nganti nyerahake Kakuwasan Pusat, mula kanggo sapa jagad iki luwih apik? Sing lucu, aku ora bisa nemokake dheweke kajaba para jenderal. Rusia ora bakal diwenehi selat, malah ngekspor roti sing bisa dipasarake pungkasan karo populasi kita sing keluwen dhewe (nanging kita bakal ngelingi 1 yuta ton gandum, sing dikirim USSR menyang Prancis ing taun 1947, nalika ana sawetara paceklik) kudu dadi persis kaya iki utawa kanthi ril sepur. Lan ing latar mburi kabeh iki, pirang-pirang yuta wong, sing biasa mateni, akeh sing bali menyang omah-omah sing ambruk nalika ora ana bojone, sing, kaya Sholokhov, "ora bisa duwe lanang", lan bojo kanggo setahun ana.

    Lan uga mekanisasi peternakan tuan tanah lan nyurung petani sing wis dadi superfluous menyang kutha-kutha sing ora ana sing nunggu, lan ora ana kerja.
  29. Adol
    Adol 21 September 2021 08:38
    0
    Kutipan saka Beaver1982
    Kutipan saka Seld
    Lan koloni Prancis nalika taun 1914? Nyebrang?

    Prancis duwe wilayah jaban rangkah, lan uga duwe kebebasan, kesetaraan lan persaudaraan, wiwit taun 1870.

    Kita ngerti, maca.
    Fraternite, Liberte, Egalite...
    Nanging sing paling apik - Aligote
  30. Adol
    Adol 21 September 2021 08:43
    0
    Kutipan saka: abc_alex
    Ya, ana revolusi ing Jerman uga. ing Jerman kalah. Malah sawise kekalahan nyata. Minangka reaksi kanggo kekalahan iki.


    ??? Yagene kedadeyan kasebut? Cukup kanggo ndeleng peta penyebaran prajurit saka negara perang kanggo ngerti yen Kakaisaran Jerman ora kalah perang. Ya, dheweke ora duwe kekuwatan kanggo menang perang. Nanging ing Compiègne, gencatan senjata rampung, ora nyerah. Lan yen ora kanggo revolusi ing Jerman, kabeh bisa rampung karo redistribusi Eropah.
    Nanging Rusia kalah perang. Malah saka sudut militèr. Pasukan Jerman ngadeg ing wilayahe.

    Ing asas, malah kamenangan militer Rusia ing Perang Donya I lan partisipasi sakteruse ing Konferensi Perdamaian Versailles ora ngrampungake kabeh masalah. Mesthine, iki bakal nyingkiri acara sing paling brutal, nanging ...


    lirih ngandika. Dheweke nitahake. Cukup kanggo maca ing kahanan apa Rusia nampa silihan saka Prancis lan Inggris lan mbayangno apa jenis bolongan financial "sekutu" bakal mimpin ekonomi Rusia ing basis saka kewajiban utang. Lan aja nganggep reparasi. Sekutu lan Jerman bakal dirampok lan Rusia bakal napsu cukup.

    "Lepota" bisa uga ora bisa. Lan kabeh iki nglawan latar mburi kekacauan ing Eropa Tengah. Lan tuwuhing partai fasis ing Eropa kidul...


    Ora "bakal". Tanpa mangu-mangu. Ing Rusia, wiwit 1916, surplus appraisal wis dikenalaké. Tegese ijol-ijolan barang antarane kutha lan negara lumpuh. Negara kasebut ngalami hiperinflasi. Lan sacoro prakteke kabeh industri wis diarahake maneh menyang tatanan militer lan kudu diowahi. Kanggo sing pemerintah ora duwe dhuwit. Lan yen sampeyan sijine kabeh, minangka H2 biyen, "ing masyarakat", sing, Pethel ing bolt, ing pangarep-arep sing Mungkin Gusti Allah bakal bantuan, banjur inflasi ing negara umume bakal akselerasi kanggo unprecedented Heights lan revolusi bakal miwiti. ora kanggo politik, nanging mung kanggo alasan ekonomi.
    Banjur "sekutu" bakal teka karo IOUs. Lan ing Prancis padha ora ing rubles, nanging ing GOLD.

    Sampeyan ndeleng, donya iki kanthi cepet obah maju, lan Nikolai Aleksandrovich, karo views politik ing modernitas, ing 1920 ing kepala Urut saka daya gedhe bakal katon rampung ridiculous.

    Dheweke katon ora luwih apik ing taun 1902. Panemu lan tumindake minangka ciri khas saka abad kaping 18 lan 19. Ora mung kaya ngono, ing wulan Februari, dheweke dibuwang saka tahta ora dening "Carbonari" lan "Jacobins", nanging dening jenderal "pribumi" lan para abdi dalem. Dheweke entuk kabeh wong. Dhewe lan bojone. Kanggo pasangan. Lan bali ing taun 1916.

    Lan ora ana alesan kanggo owah-owahan dhasar ing model masyarakat ing paradigma saiki saka Kakaisaran Rusia.

    Ngapa ora? Bangsawan Rusia, sing ora duwe wulu, nyelehake jumlah sing dramatis ing paprangan. Korps perwira tentara kekaisaran ngganti karakter kelas banget. Lan ana alesan kanggo owah-owahan paradigma. Loro ekonomi lan sosial. Nanging H2 ora bisa nindakake kanthi tepat. Ya, lan ora mungkin dheweke ngerti babagan dheweke.


    Apa sing bakal teka saka kabeh iki?
    mung Gusti Allah sing ngerti.
    Yaiku, resep kanggo revolusi (perang sipil) ing Rusia sing menang sawise Perang Dunia I banget prasaja: ing ngarep, petani felt kaya "non-sapi", lan elit wiwit duwe masalah serius ...
    Bisa makutha Romanov bisa kanggo ngrampungake karo kahanan iki? Iku angel banget kanggo ngomong.


    Yagene kahanan sing durung mesthi kuwi? Kene kabeh mung cetha banget. Romanov the Last ora bisa ngatasi kahanan kasebut. Aku mbaleni maneh, dheweke dicopot saka kekuwatan dening "dhewe", sing ngerti dheweke luwih apik tinimbang sejarawan modern. Dheweke diterangake kanthi jelas yen dheweke ora duwe entitas lan ora bisa ngatur negara. "Dheweke nangis...". Ing kahanan sing tanggi ora sijine sampeyan ing Penny, lan sing adoh umume nganggep sampeyan pengkhianat, sampeyan kudu syaraf baja lan pangerten cetha saka kahanan. Lan H2 tau duwe salah siji utawa liyane.
    Kajaba iku, ing pasca perang Rusia, dheweke ora duwe cara kanggo ngatur negara kasebut. piranti. Masalah ekonomi ora ditanggulangi ing kerangka sistem politik sing ana. Represi gedhe-gedhe dibutuhake kanggo wong tani, supaya bisa meksa kabeh kasangsaran ing mburine, utawa marang sing duwe tanah, supaya bisa ngrebut tanahe lan ditransfer menyang petani.


    Tentrem ing alas Compiègne.... Oktober 1918. Yen kelingan.
    Nanging nyatane, kedadeyan lucu: dikalahake, kaya Jerman, mlebu kertas ing ..... FRANCE !!!!! Ora ing Reich, nanging ing wilayah mungsuh. Entente, minangka juara, ora diijini mlebu ing wilayah Reich.
  31. Adol
    Adol 21 September 2021 08:48
    -1
    Kutipan: Kronos
    85% minangka petani, yaiku, siji-sijine negara maju ing wektu kasebut kanthi tingkat pendhudhuk kutha sing sithik, lan iki, ora bisa nggayuh terobosan industri lan pangembangan negara kanthi sakabehe.


    Iku worth dipikir ing loading galangan kapal St.. Petersburg karo kapal perang anyar sawise Tsushima. Lan iki kasunyatan! Lan armada iki nggawe akeh barang kanggo Kriegsmarine ing Baltik. Mulane, aku ora bakal mbantah manawa Republik Ingushetia mung agraris.
  32. Adol
    Adol 21 September 2021 08:50
    0
    Kutipan saka EvilLion
    Lan apa bab reparations, karo kabeh kepinginan kanggo ora nyuwek Jerman luwih saka padha duwe, lan kanggo pai iki, isih ana liyane. Ing kasunyatan, kabeh peserta ing WWI meh podho 2 Yahudi saka guyon sing ngendi padha "loro mangan g .... lan entuk apa-apa metu saka iku." Pawulangan, Nanging, ora pindhah menyang mangsa, lan sawise 20 taun, Prancis lan Inggris lungguh ing kursi padha, sawise kang kekaisaran mung crumbled.


    Arsip babagan topik iki isih wegah mbukak. Ana akeh sing ngaco.
  33. Detnix
    Detnix 21 September 2021 09:51
    +1
    Umumé, pesen kasebut bener, ora ana pilihan kanggo owah-owahan evolusi, lan titik ora bali wis liwati sanajan sadurunge pemerintahan Nicholas ...
  34. Kostadinov
    Kostadinov 21 September 2021 10:22
    +1
    Rusia, cukup aneh, ana ing sisih pemenang, lan ing Februari 1917 wis cukup ketok, nanging iki ora nylametake dheweke saka bilai lan ambruk.

    Dheweke ngalahake ing sisih pemenang, nanging ora ngalahake antarane para pemenang, mula dheweke nandhang kekalahan ekonomi, militer lan politik (ing urutan kasebut) ing wiwitan taun 1917 sadurunge kamenangan. Kamenangan kasebut dimenangake dening AS sawise kekalahan Rusia. Bab sing padha uga kedadeyan ing Pasifik nalika Perang Donya II, ing ngendi China ana ing sisih menang, nanging amarga kalah lan mundur, Amerika Serikat dianggep minangka protektorat lan nyebabake perang sipil.
    Ing negara ing ngendi Kakaisaran Rusia ana ing tengah 1917, malah luwih elek ngenteni yen revolusi Bolshevik ora ngalahake.
  35. vvnab
    vvnab 21 September 2021 12:24
    +2
    Lan sing kamenangan cedhak? omah Imperial? Sekelompok kapitalis? Yagene akeh populasi Kakaisaran Rusia kudu melu perang iki lan menang? Apa Rusia perang kanggo kamardikan, kanggo sumber daya penting, kanggo koloni anyar sing bakal nambah pinunjul ing standar urip paling sethithik bagéan saka petani? Ora! Dadi kamenangan ora bakal ngowahi apa-apa. Kekaisaran wis siyap ambruk lan bakal ambruk ora preduli saka asil perang.
    1. Olezhek
      22 September 2021 18:26
      0
      Lan sing kamenangan cedhak? omah Imperial? Sekelompok kapitalis?


      Sajrone Perang Donya II, Jerman ing Prancis ngluncurake propaganda sing padha.
  36. lengen
    lengen 21 September 2021 13:45
    +1
    Miturut cara, fasisme ing Republik Ingushetia (mesthi, ing tatanan) bisa uga bisa. Sawise Februari 1917, tanpa anané Revolusi Oktober, mesthi. Nyatane, minangka faktor stabilisasi sajarah negara, acara ing taun 1917 dadi sing paling rasional. Rega sing dibayar iku luar biasa. Sayange, idealisme langsung dadi pedhut, ngadhepi sinis "kasus khusus ing lemah" sing bisa "mewarnai maneh" palet ideologi kanthi ewonan lan mayuta-yuta stroke cilik. Nanging siji cara utawa liyane, sajarah sakteruse nuduhake bener lan ... sayangé, katergantungan saka sajarah Rusia krisis ing individu. Usaha kanggo nyimpulake tesis yen USSR Stalinis padha karo Reich Nazi ora mung ora sopan utawa salah. Iku pidana amarga nyampur "loro beda gedhe" dadi siji tumpukan lan adhedhasar "stroke" padha sing cukup nang endi wae. Nanging "petualangan" Revolusi Oktober, perasaan kaya ngono wis diitung kanthi apik.
  37. 16112014nk
    16112014nk 21 September 2021 15:00
    +1
    Nicholas II minangka panguwasa paling biasa ing Kakaisaran Rusia. Ing panguwasa saiki - sajarah wis digawe siji giliran - 20 taun mudhun saluran. Nanging ora ana sing "kekerasan" - ora kanthi ngumbah, mula panguwasa nyingkirake kanthi muter. Isih ana 5 taun rawa ing ngarep.
    1. Olezhek
      22 September 2021 18:26
      0
      Nicholas II - panguwasa paling biasa-biasa wae saka Kakaisaran Rusia


      Obrolan ora dadi luwih bab pribadine dhewe, nanging bab sistem, simbol kang Nicholas II.

      Ing sangisore panguwasa saiki


      Nuwun sewu - dheweke sapa wae nanging dudu Nicholas II.
      Kapribaden sing beda banget.
  38. sergey hukharev
    sergey hukharev 21 September 2021 16:18
    +1
    Revolusi lan owah-owahan kasar tatanan sosial ing Rusia sawisé Perang Donya I mesthi ora bisa dihindari. Tsar ora kejawab kesempatan kanggo ngganti tatanan sosial kanthi tentrem sawise revolusi pisanan taun 1905. Elang mangsa ora bisa tetep ana ing cangkang endhog feodalisme. Rusia nuntut pembangunan lan wutah ing kabeh bidang ekonomi, pendidikan, medicine, tetanèn, energi, engineering, etc., lan framework saka autokrasi banget winates lan ngempet kabeh iki. Iki dimangerteni malah dening sederek paling cedhak Nikolai Romanov, nanging ora wong. Kabeh rombongan kanthi bungah disambut Revolusi Februari 1917, nganggo busur abang, lan sampeyan nuduh Soros babagan revolusi warna, kita ngerti carane ngrampungake tanpa dheweke.
  39. bos epshtein
    bos epshtein 21 September 2021 16:34
    +1
    Perang Patriotik 1812. Sawisé kekalahan Napoleon ing Rusia, ana sawetara perang lan kamenangan pungkasan saka Sekutu, ing ngendi Rusia pancen main peran utama. Lan tentara Rusia ana ing Paris. Minangka warisan saka kamenangan iki, monarki Rusia nampa Decembrists. Nanging Decembrist adoh saka Bolsheviks, nanging bangsawan padha Cut saka wong-wong mau. Mulane, Nicholas pisanan bisa nyegah uprising karo Ing taun 1917, kahanané Nicholas II saya tambah parah. Perang Rusia-Jepang sing ilang, kalah Kuril, Port Arthur lan Sakhalin separo, telung prapat saka angkatan laut, Ya, lan Perang Donya pisanan ora nambah pujian kanggo Rusia, kajaba tumindake Jenderal Yudenich marang Turki. .
  40. sabuk-sabuk
    sabuk-sabuk 21 September 2021 17:29
    -1
    Ing kasus apa wae, ora bakal ana perang fratricidal, paceklik, karusakan, represi sing ora bisa dingerteni. Ora bakal ana "kapal filosofis", lan ing wektu sing padha "kapal ilmiah lan rekayasa", ora bakal ana aliran metu saka negara sing dibutuhake.
    Apa sing bakal kelakon?
    Intuisi: "kabeh ora luwih ala"
    1. Vadim237
      Vadim237 21 September 2021 21:46
      -3
      Sing paling penting, ora ana Hitler ing Jerman lan kaping 41 kanggo kita kanthi akibat sing nggegirisi.
      1. sabuk-sabuk
        sabuk-sabuk 21 September 2021 21:57
        0
        Aku ora yakin, nanging aku ora bisa mbantah
    2. Usher
      Usher 22 September 2021 02:36
      -1
      Kutipan saka: sash-sash
      Ing kasus apa wae, ora bakal ana perang fratricidal, paceklik, karusakan, represi sing ora bisa dingerteni. Ora bakal ana "kapal filosofis", lan ing wektu sing padha "kapal ilmiah lan rekayasa", ora bakal ana aliran metu saka negara sing dibutuhake.
      Apa sing bakal kelakon?
      Intuisi: "kabeh ora luwih ala"

      Ayo!? Apa sampeyan serius?
      1. sabuk-sabuk
        sabuk-sabuk 23 September 2021 19:42
        -1
        Bisa mbayangno?! - Serius
        1. Usher
          Usher 23 September 2021 20:36
          -1
          Kutipan saka: sash-sash
          Bisa mbayangno?! - Serius

          Nuwun sewu
  41. sing nyawang
    sing nyawang 21 September 2021 22:19
    -1
    Sampeyan ndeleng, donya iki kanthi cepet obah maju, lan Nikolai Aleksandrovich, karo views politik ing modernitas, ing 1920 ing kepala Urut saka daya gedhe bakal katon rampung ridiculous.

    Ora ana owah-owahan, kajaba jeneng panguwasa
  42. militèr63
    militèr63 22 September 2021 02:34
    0
    Ya, sing "saka bajak" ora bakal menehi apa-apa materi utawa politik.
    ing Khadynka padha bakal maneh ngumpulake wong, minangka ing 1897 padha bakal disebaraké "hadiah kraton" lan ulig lan lumpuh maneh ewu!
  43. vet
    vet 22 September 2021 11:39
    0
    Ya, kamenangan Perang Dunia I ora bakal ngilangi kontradiksi sosial, lan mbok menawa malah nambah, amarga para petani lan buruh sing bali menyang omah bakal nemokake yen sing nduweni njupuk kauntungan saka woh-wohan kasebut (maneh!)). Lan wong-wong sing bakal ditembak lan tanpa sentimental. Dadi bakal rame kaya Spanyol - bener. Masalahe yaiku Rusia ora bisa menang ing prinsip. Iku mitos yen Bolsheviks nindakake revolusi - kanggo wong-wong mau iku kaya bolt saka biru. Ana revolusi ing Petrograd, lan pimpinan Bolsheviks - sawetara ing Siberia, sawetara ing pengasingan. Borjuis Rusia wis suwe kesel karo tsar, "kaya ing Inggris" sing dikarepake, nanging ora ngerti yen Rusia dudu Inggris, sing wis umure luwih saka Cromwell. Lan ing Rusia, sajrone revolusi, dheweke mung bakal katon.
    1. Olezhek
      22 September 2021 18:24
      0
      Ya, kamenangan Perang Dunia I ora bakal ngilangake kontradiksi sosial, lan bisa uga malah nambah,


      Mergo ngono. Ora ana bukti yen Nicholas II arep menehi apa-apa marang mayuta-yuta petani sing menang.
      Ora ana sing nyebutake "tas jahe" kanggo infanteri abu-abu.
      Lan sawise njupuk Berlin, para petani Rusia bisa lunga menyang Peter ...
  44. Bogatyrev
    Bogatyrev 22 September 2021 13:07
    0
    Kutipan: Overlock
    revolusi dadi ora bisa dihindari amarga perang

    Ya, nanging perang minangka bagean integral saka proses sejarah. Iku ora bisa nyingkiri. Mung perang iku test kanggo kaslametané sistem. Ujian kasebut, supaya kabisat industri lan kabeh transformasi ing negara lan ekonomi ditindakake. Iki kabeh ditindakake kanggo kaslametane negara, lan pitakonan babagan slamet negara biasane muncul nalika perang.
    Mulane, kita ora bisa nyelehake perang saka dhaptar faktor revolusi.
    1. Olezhek
      22 September 2021 18:22
      0
      Ya, nanging perang minangka bagean integral saka proses sejarah. Iku ora bisa nyingkiri. Mung perang iku test kanggo kaslametané sistem.


      wajar.

      Ujian kasebut, kanggo nggawe lompatan industri lan kabeh transformasi ing negara lan ekonomi


      Ora mung kanggo iki.
  45. deddem
    deddem 22 September 2021 14:15
    +2
    Kutipan: Vadim237
    Sing paling penting, ora ana Hitler ing Jerman lan kaping 41 kanggo kita kanthi akibat sing nggegirisi.


    Yen ora ana Hitler, mesthi ana Strasser utawa wong liya.
    Penghinaan nasional banget banget kanggo ngusir revanchism, getihen khusus dibutuhake, sing ditindakake dening Prancis ing siji tahap sadurunge.

    "Ora bakal dadi tentrem, nanging gencatan senjata, sajrone rong puluh taun" (c) Komentar Foch babagan penolakan nampa proposal kanggo dismemberment Jerman.
    1. Vadim237
      Vadim237 22 September 2021 19:59
      0
      Paling ora, Strasser iki dudu Nazi sing padha karo Hitler - lan ora miwiti perang karo USSR.
    2. Vadim237
      Vadim237 22 September 2021 20:06
      -1
      Nanging sawise ngalahake Jerman Kaiser, Rusia bakal setuju karo Foch kanggo dibagi, lan luwih-luwih, ora ana jagad kapindho lan kaping 41 kanggo kita. Taun 1917 mung kacilakan sing ngrugekake negara kita lan puluhan yuta warga negara kita kanthi rega gedhe.
  46. andibut
    andibut 22 September 2021 16:00
    0
    Ya, ana revolusi ing Jerman uga. ing Jerman kalah. Malah sawise kekalahan nyata. Minangka reaksi kanggo kekalahan iki.


    ing kasunyatan, ing nalisir, pisanan revolusi, banjur asor. Revolusi durung ana ing Jerman sing kalah. Perang ing Jerman durung nyebar. Hitler nandheske yen revolusioner nyerang tentara sing menang ing mburi, mula kudu dirusak sadurunge.
    Senajan Jerman ora duwe kesempatan maneh, nanging kok kleru kasunyatan?
    1. Olezhek
      22 September 2021 18:21
      0
      Senajan Jerman ora duwe kesempatan maneh


      Ing kana, ngarepe Jerman alon-alon wiwit ambruk.
      Mulane muncul ide kanggo ngrampungake perdamaian sing cepet-cepet.
      1. andibut
        andibut 22 September 2021 18:51
        0
        Iku wiwit crumble, nanging titik iku donya kesusu iku donya kesusu, nanging revolusi kedaden sadurunge asor.
        Ana sawetara terobosan sing njanjeni ing Perang Dunia I sing rampung ing pertumpahan darah. Tanpa revolusi 9.11 bisa uga ora ana gencatan senjata ing 11.11, ora ngerti saiki. Lan sacara resmi revolusi dumadi ing negara sing ora kalah. Ora minangka reaksi kanggo asor ing WWI, minangka artikel ngandika
        1. Olezhek
          22 September 2021 19:06
          0
          Lan sacara resmi revolusi dumadi ing negara sing ora kalah.


          Jerman wektu iku wis keluwen luwih saka setahun.
          Mung kentekan stamina.
          Jerman tahan ... tahan ...
          Lan banjur sabar entek.
          Jerman (ora kaya Rusia) pancen keluwen nalika perang.
          Impasse posisi. Ing tiba saka 18 - asor banget abot ing ngarep.
          Lan keluwen.
          Sanajan ya, ora ana siji kilometer persegi saka Reich Kapindho sing dikuwasani dening Sekutu.

          Nanging sanajan Adolf Hitler nyebar tengen lan kiwa babagan "nyuduk ing mburi" nalika WWII
          dheweke nyoba kanggo Feed Jerman kanggo isi, ana prakara apa.
          1. andibut
            andibut 23 September 2021 10:00
            0
            Dadi aku ngomong yen revolusi duwe alasan liyane: keluwen, kesel amarga kekurangan, kerugian ing ngarep lan ing mburi. Nanging ora asor ing WWI.

            Jerman (ora kaya Rusia) pancen keluwen nalika perang.

            Ana pailan ing Rusia, ora ing ngendi wae, nanging ana. Amarga saka Kurangé populasi ing harvest, lan amarga saka puluhan yuta petani sijine ing tangan, lan amarga ambruk saka sistem transportasi ing negara, lan amarga farms wiwit terus gandum, dikarepake prices munggah. Ora muspra yen evaluasi surplus kasebut diumumake minangka pemegang mahkota. Revolusi diwiwiti minangka kerusuhan roti.
  47. Bogatyrev
    Bogatyrev 22 September 2021 19:51
    0
    Kutipan: Olezhek
    Ora mung kanggo iki.

    Ing saindenging jagad, ya. Negara ngembangake teknologi kanggo entuk manfaat anyar. Nanging ora Rusia. Yen ora ana perang lan perlu kanggo mbela negara saka penaklukan, Rusia bakal mothballed cara urip patriarki ing salawas-lawase lan ora bakal berkembang utawa njelajah apa-apa.
    Saktemene proses iki mbutuhake reformasi lan kabisat ing pembangunan sing kabeh sejarah Rusia wiwit wiwitan nganti saiki.
    Mung derajat lan ambane bejat cara urip lawas (sing disebut "jaman lawas") owah-owahan.
    Iki kalebu:
    - reformasi Peter Agung,
    - Adoption Kristen, reformasi Vladimir lan Yaroslav the Wise,
    - reformasi Ivan the Terrible,
    - reformasi pangeran Moscow wiwit saka Kalita lan Bogolyubsky,
    - reformasi Catherine Agung,
    - reformasi Alexander the Liberator,
    - industrialisasi lan USSR.
    Lan malah (ora ketompo carane alam bébas bisa muni) kanggo sawetara ombone reformasi Gorbachev (sanajan ora kasil).
    1. Vadim237
      Vadim237 22 September 2021 20:08
      -3
      "Rusia mesthi bakal mothballed cara urip patriarki ing salawas-lawase lan ora bakal berkembang utawa njelajah apa-apa." Apa sampeyan nggawe omong kosong iki dhewe?
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Galina Bazhenova
        Galina Bazhenova 24 September 2021 12:44
        -1
        Penulis artikel ora nyipta apa-apa, dheweke mung menehi alesan kanggo maca biasa kanggo mikir.
  48. Bogatyrev
    Bogatyrev 22 September 2021 20:25
    +1
    Kutipan: Vadim237
    Apa sampeyan nggawe omong kosong iki dhewe?

    Matur nuwun kanggo frankness lan intemperance ing ekspresi))
    Ing wusana, aku ora bakal tetep utang, lan aku, ing siji, bakal menehi saran kanggo nonton pidato luwih.

    Kanggo atusan taun iki persis kasus, utamané ing periode post-Mongolian - jaman klasik saka puncaké Ortodoks.
    Reformasi diwiwiti mung nalika kahanan militer negara dadi ala amarga ketinggalan teknologi militer. Contone, asor ing Perang Krimea utawa Rusia-Jepang.
  49. Kostadinov
    Kostadinov 24 September 2021 09:51
    +1
    Kutipan: Vadim237
    Sing paling penting, ora ana Hitler ing Jerman lan kaping 41 kanggo kita kanthi akibat sing nggegirisi.

    Iku luwih kamungkinan sing Hitler diantemi, nanging USSR ora diantemi karo kabeh jalaran. Kekalahan militèr lan disintegrasi Republik Ingushetia wiwit dawa sadurunge pungkasan perang, lan sekutu Amerika Serikat, Prancis lan Inggris ndeleng kanthi bungah. Ora ana sing pengin nylametake "sekutu" ora mung sajrone perang, nanging uga sawise rampung. Padha banget karo nasib China ing Perang Donya II.
    Tekane Mussolini lan banjur Hitler diijini dening para pemenang ing Perang Dunia I.
  50. Galina Bazhenova
    Galina Bazhenova 24 September 2021 12:39
    0
    Ora ana swasana subjunctive ing sajarah. Revolusi 1917 kedaden. Lan ana akeh prasyarat kanggo ngrampungake. Dheweke nuduhake marang jagad manawa bajak lan sekop bisa dadi alat kanthi teknologi canggih. Rusia pancen wis nggawe terobosan, dudu terobosan virtual, nanging nyata. Lan saiki Rusia dadi ruang virtual. Lemah wis dicopot saka ngisor sikile wong, wong urip sedina, ora ngerti apa sing bakal kelakon sesuk. Pamrentah saiki (pesen presiden) ing endi wae mabur menyang angkasa, utawa ing endi wae dheweke manggon ing koridor sing peteng. Malah karo obrolan wingi antarane perdana menteri lan oligarki. Apa iku? Yen sampeyan mbukak cangkeme, tangan sampeyan kudu ngetutake.