Review militèr

Pentagon wiwit ngembangake reaktor nuklir seluler kanggo militer

88
Pentagon wiwit ngembangake reaktor nuklir seluler kanggo militer

Diluncurake ing Amerika Serikat, program nggawe reaktor nuklir seluler kanggo militer entuk momentum. Miturut Miltary.com, karya utama bakal ditindakake ing laboratorium nuklir ing Idaho.


Karya kasebut diwiwiti kanthi nyiapake justifikasi teoretis kanggo program reaktor nuklir seluler, tahap sabanjure yaiku sinau babagan pengaruh macem-macem sistem pasokan energi ing lingkungan, tanpa ana dana sing saiki dialokasikan kanggo proyek apa wae. Saiki, ahli nuklir Pentagon wis lunga menyang laboratorium, ing ngendi dheweke bakal mirsani reaktor prototipe.

Kaya sing wis kasebut sadurunge ing Pentagon, militer butuh mikroreaktor seluler sing bisa ngasilake 1 nganti 10 megawatt. Ing 2019, syarat kasebut yaiku: "reaktor seluler kanggo tentara kudu bobote ora luwih saka 40 ton, diangkut nganggo truk, pesawat utawa kapal, beroperasi nganti 3 taun tanpa diisi ulang ing mode semi-otomatis, nalika ngasilake saka 1 nganti 10 megawatt." Bisa uga sawetara syarat kasebut wis dibusak utawa diganti kanthi nambahake liyane.

Reaktor nuklir sing aman, cilik, lan seluler bakal nyukupi kabutuhan militer AS sing akeh kanthi dadi sumber daya sing bisa dipercaya (...) sing ndhukung operasi kritis ing lingkungan sing adoh lan kasar.

- ngandika Pentagon.

Sauntara kuwi, ilmuwan nuklir Amerika njaluk supaya Angkatan Darat AS mandheg nggunakake reaktor nuklir seluler amarga ana masalah safety sing signifikan. Ing mratelakake panemume, malah karusakan cilik ing cangkang reaktor seluler bisa mimpin kanggo jalaran tragis.
88 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. trafllot1832
    trafllot1832 26 September 2021 11:41
    -1
    Dheweke bakal mbuwang sawetara dhuwit "Uler" lan sukses nutup proyek kasebut. Utawa "Peresvet" ngganggu?
    1. Jaket ing saham
      Jaket ing saham 26 September 2021 11:55
      +8
      Mungkin dheweke bakal nutup, nanging paling kamungkinan bakal entuk sawetara pangembangan sing migunani sing bakal dadi bisnis ing topik liyane, umpamane, ing pembangkit listrik laut utawa mikroelektrik kanggo pemukiman sing adoh .., nanging sampeyan ora ngerti, nalika lagi nyipta roket. , padha teka munggah karo wajan anyar.
      1. penembake gunung
        penembake gunung 26 September 2021 12:40
        +5
        Quote: Jaket ing saham
        Mungkin dheweke bakal nutup, nanging kemungkinan gedhe bakal nampa sawetara pangembangan sing migunani

        10 MW - iki persis ing kapal selam jinis Lada ... Dheweke duwe unit propulsi hibrida, lan kacepetan ing reaktor ditambah baterei 30+ knot ... sanajan ... dheweke duwe motor listrik sing mlaku mung 5 MW, misale jek.
        Lan ing basis lemah ing wilayah sing kaancam, duwe reaktor nuklir? Apa prioritas gedhe. Hit - lan dhasar bakal mati dhewe ... Staff lan warriors bakal buyar sak tetanggan, ing apa padha. Nglumpukake ing kelompok ngguyu supaya sijine baterei atom ing mobil ... Lan sawise saben kacilakan, nutup sawetara blok ... kanggo 30 taun ...
        1. Jaket ing saham
          Jaket ing saham 26 September 2021 12:47
          +1
          Quote: penembak gunung
          ing pangkalan lemah ing wilayah sing kaancam, duwe reaktor nuklir? Apa prioritas gedhe

          Makane
          Ilmuwan nuklir Amerika njaluk supaya tentara AS nolak panggunaan reaktor nuklir seluler amarga masalah keamanan sing signifikan.
          1. alex neym_2
            alex neym_2 26 September 2021 13:54
            +2
            Napa sampeyan nyerang gagasan "reaktor nuklir seluler" kanthi kuat? Ide kasebut dhewe apik, nanging, saiki, angel ditindakake ing aspek teknis. Lan sawise sawetara wektu, kabeh kritikus bakal bengok-bengok: "gampang banget"!
        2. ja-ja-vw
          ja-ja-vw 26 September 2021 13:25
          +6
          Quote: penembak gunung
          Hybrid propulsion dheweke,

          belay
          madhangi wong peteng.
          Penggerak yaiku barang sing ngowahi karya mesin (sing ana sumber energi) dadi karya obah kendaraan transportasi.
          Apa kapal selam duwe apa-apa liyane saka baling-baling karo efficiency prayoga?
          Flippers? Dayung?
          sad
          Quote: penembak gunung
          Lan ing basis lemah ing wilayah sing kaancam, duwe reaktor nuklir? Apa prioritas gedhe. Hit - lan dhasar bakal mati dhewe ...

          ing perang, iku ora Matter.
          Kapal selam nuklir tenggelam: pamit pantai California?
          Iblis ora medeni kaya sing dicet. Kesalahan sampeyan, ing conto Chernobyl. Nanging iki obyek temen beda.
          Ing taun 2016, sawijining gugus tugas Dewan Ilmu Pertahanan ngakoni tantangan energi sing saya tambah kritis sing diadhepi Departemen Pertahanan, uga kemajuan teknologi sing signifikan ing tenaga nuklir wiwit taun 1960-an. Miturut dheweke, reaktor generasi III saiki digunakake ing saindenging jagad, lan "anyar rampung aman dening alam" designs ngidini operasi otonom lan ngilangke risiko leleh bahan bakar. Pasukan Tugas kasebut nyimpulake yen Angkatan Bersenjata AS kudu terus njelajah penyebaran sistem tenaga nuklir kanggo nyukupi kabutuhane kanggo kekuwatan sing dipercaya, akeh lan tanpa gangguan. Kanggo tujuan iki, ing Maret 2020, Departemen Pertahanan AS ngumumake kompetisi rong taun kanggo desain mikroreaktor seluler kasebut.


          Desain bahan bakar TRISO saka bahan bakar iki (majelis bahan bakar) duwe lapisan njaba silikon karbida sing ngubengi inti bahan bakar uranium oxycarbide sing diperkaya, sing njaga produk fisi ing njero partikel TRISO lan nggawe tahan kanggo tuwuh, ing dene sifat granular bahan bakar nyuda dampak lingkungan lan sosial saka dampak "kinetik" sing bisa mengaruhi integritas struktur reaktor.

          Lan para prajurit ora duwe tenaga sing cukup. Ya, lan tansah ilang
          1. penembake gunung
            penembake gunung 26 September 2021 13:42
            0
            Kutipan saka ja-ja-vw
            Penggerak yaiku apa sing ngowahi karya mesin (sing ana sumber energi) dadi karya mindhah kendaraan transportasi.

            Ora ditulis persis, nanging intuisi cetha. Aja quibble babagan tembung. Sumber energi hibrida (reaktor, generator, baterei) didhukung dening motor listrik sing mlaku kanthi baling-baling ing wangun sekrup.
            Lan kanggo reaktor aman lan bahan bakar sing aman - iki ora ana ing produksi massal ... Lan ora bakal cepet, yen ora.
            1. ja-ja-vw
              ja-ja-vw 26 September 2021 16:39
              +2
              Quote: penembak gunung
              Aja quibble babagan tembung.

              mugi kula grundel paling tuwa
              Quote: penembak gunung
              Kanggo reaktor sing aman lan bahan bakar sing aman, iki ora kedadeyan ing produksi massal.

              1. wis duwe (dheweke lan kita)
              Ing taun 2023, Perusahaan Teknik Proyek Inovatif bakal ngembangake pembangkit listrik tenaga nuklir ukuran cilik kanggo digunakake ing wilayah Arktik kanggo kepentingan tentara Rusia, rong jinis tanduran bakal digawe, dirancang kanggo ngasilake energi 1 MW lan 100 kW. Sumber jinis pisanan bisa diangkut nganggo traktor. Mangkono, bakal bisa nyedhiyakake listrik kanggo obyek seluler.

              2. Apa sampeyan mikir pasokan sawetara ewu pembangkit listrik tenaga diesel seluler (saka daya 30 kW) kanthi solarium kurang aman?
              Oh nggih
              1. penembake gunung
                penembake gunung 26 September 2021 17:51
                -1
                Kutipan saka ja-ja-vw
                1. wis duwe (dheweke lan kita)
                Ing taun 2023, Perusahaan Teknik Proyek Inovatif bakal ngembangake pembangkit listrik tenaga nuklir ukuran cilik kanggo digunakake ing wilayah Arktik kanggo kepentingan tentara Rusia, rong jinis tanduran bakal digawe, dirancang kanggo ngasilake energi 1 MW lan 100 kW. Sumber jinis pisanan bisa diangkut nganggo traktor. Mangkono, bakal bisa nyedhiyakake listrik kanggo obyek seluler.

                Ya, aku komunikasi banget karo Rosatom. Reaktor ukuran cilik kanggo penerbangan ruang angkasa - ya, karya lagi ditindakake ... Lan apa sing kasebut ing artikel kasebut - ora sumunar ing ngendi wae. Sanajan tingkat kerahasiaan ing program ruang angkasa kudu luwih dhuwur!
                1. ja-ja-vw
                  ja-ja-vw 26 September 2021 22:01
                  -1
                  Quote: penembak gunung
                  Ya, aku komunikasi banget karo Rosatom.

                  Aku main catur.
                  Quote: penembak gunung
                  Reaktor ukuran cilik kanggo penerbangan ruang angkasa - ya, kerja lagi ditindakake ...

                  iki omong kosong, kaya Poseidon sing diobati sing paling dhuwur, nesu banget karo pendinginan netes.
                  Kabeh bakal trite, kaya ing USSR, lan iki minangka KAPASITAS lan EFISIENSI sing beda-beda. ora
                  Manajer cacat "efektif", gantungan mie, wis 20 taun ngganggu aku ...
                  Kovalchuk Mikhail Valentinovich seduluré Kovalchuk Yuri Valentinovich....
                  Aku ora butuh apa-apa maneh. Iki bakal gosok menyang kupinge wong sing ciyut: apa wae sing dikarepake. Lan babagan penyangga lan babagan Pechenegs lan babagan antimateri.
                  Totok lan bakal dibukak kanggo sampeyan, goleki lan sampeyan bakal nemokake, takon lan bakal diwenehi.
                  Quote: penembak gunung
                  Lan apa sing kasebut ing artikel - ora sumunar ing ngendi wae


                  1. penembake gunung
                    penembake gunung 26 September 2021 23:39
                    0
                    Kutipan saka ja-ja-vw
                    aku main catur

                    Lan aku muter. Saliyane catur, apa sumber informasi sing sampeyan duwe?
                    1. ja-ja-vw
                      ja-ja-vw 27 September 2021 00:10
                      -1
                      Quote: penembak gunung
                      Saliyane catur, apa sumber informasi sing sampeyan duwe?

                      1. utek (yen ana) dadi sumber informasi sing paling penting ... oh iya, mripat uga, sanajan bisa ditindakake kanthi kuping ...
                      2. Apa sampeyan wis tau komunikasi resmi karo struktur Rosatom?
                      hi
                      Yen ya, kenapa sampeyan takon pitakonan iki?
                      1. penembake gunung
                        penembake gunung 27 September 2021 00:14
                        +1
                        Kutipan saka ja-ja-vw
                        .Apa sampeyan tau resmi komunikasi karo struktur Rosatom?

                        Lan aku malah nindakake sawetara kontrak karo wong-wong mau ... VEI, Bochvara, ChMZ. Jeneng sing akrab?
                        Apa sing ngandhani apa sing ana ing antarane kuping?
                      2. ja-ja-vw
                        ja-ja-vw 27 September 2021 01:51
                        -4
                        Quote: penembak gunung
                        Jeneng sing akrab?

                        ora.
                        ana akeh sing.
                        Akeh kawruh - akeh kasusahan

                        Quote: penembak gunung
                        Apa sing ngandhani apa sing ana ing antarane kuping?

                        Autumn wis teka lan mangsa bakal teka rauh.
                        bengkong lan askew, nanging padha bakal ngganti sistem kontrol proses saka Framatome SAS - Siemens AG karo sawetara Utas slag saka RASU, banjur bakal spring, lan .... yen kita manggon, banjur panas.
                        Kupingku kanthi sampurna nyekel tutup, terisolasi.
                      3. penembake gunung
                        penembake gunung 27 September 2021 06:42
                        0
                        Kutipan saka ja-ja-vw
                        Autumn wis teka lan mangsa bakal teka rauh.
                        bengkong lan askew, nanging padha bakal ngganti sistem kontrol proses saka Framatome SAS - Siemens AG karo sawetara Utas slag saka RASU, banjur bakal spring, lan .... yen kita manggon, banjur panas.
                        kupingku sampurna nyekel tutup, terisolasi

                        Nah, jenis blabbed?
                        Lan aku temen maujud sing rumiyin "ora ngerti", lan sumber informasi kanggo sampeyan, kajaba Internet, ora kasedhiya. Materi abu-abu ora cukup sumber ...
                      4. ja-ja-vw
                        ja-ja-vw 27 September 2021 11:49
                        0
                        Quote: penembak gunung
                        Nah, jenis blabbed?

                        kok ngetik?
                        mung kanggo pitakonan
                        Quote: penembak gunung
                        Apa sing ngandhani apa sing ana ing antarane kuping?

                        Aku menehi wangsulan, apa sing dikandhakake dheweke
                        Quote: penembak gunung
                        Lan aku nyadari yen sampeyan "ora ngerti", lan sumber informasi kanggo sampeyan, kajaba Internet, ora kasedhiya.

                        pikiranmu jero banget nganti aku ora ngerti.
                        Aku ngerti bener:
                        -yen sumber informasi iku "Internet", lan dudu kamar udud, utawa yen aku dudu kontraktor TsGOMS, banjur njagong lan meneng ing gombal lan ora wani nyatakake pendapat sampeyan?
                        PS maturnuwun nggo "-"
                        diskusi iki menarik.
                        Iku kaya Elon Musk
                        "Ngene, yen mabur, banjur.."
                        Konanykhin kuwi chuchundrik, saiki mung meneng wae.
                        Aku kira kene uga
                        Quote: penembak gunung
                        ... Lan iku ora bakal rauh, yen mengkono.

                        bakal persis padha.
                        Sampeyan ora perlu mangan topi, aku ora ngeyel.
                      5. Eragon
                        Eragon 27 September 2021 07:22
                        +2
                        Kutipan saka ja-ja-vw

                        1. utek (yen ana) dadi sumber informasi sing paling penting ... oh iya, mripat uga, sanajan bisa ditindakake kanthi kuping ...

                        Nuwun sewu, dear, nanging yen otak minangka sumber informasi, mula sampeyan kudu langsung menyang dhokter. Iki diarani skizofrenia.
                        Kanggo wong sing sehat, otak digunakake kanggo ngolah informasi sing ditampa, nggawe keputusan adhedhasar informasi kasebut, lan ngontrol organ manungsa liyane.
                        Malah karya penulis dudu informasi, nanging hiburan kanggo otak pamaca lan produksi produk kanggo otak penulis.
                      6. ja-ja-vw
                        ja-ja-vw 27 September 2021 11:56
                        +1
                        Kutipan saka Eragon
                        Nuwun sewu, dear, nanging yen otak minangka sumber informasi, mula sampeyan kudu langsung menyang dhokter. Iki diarani skizofrenia.

                        1. Ora apa-apa - Aku wis biasa
                        2. Kula badhe dhateng dhoktêr, kula botên dhoktêr, angèl anggèn kula ngadili.
                        3. Aku ora piyambak
                        Acara paling gedhe ing donya yaiku kedadeyan ing otak manungsa.

                        /Oscar Wilde
                        Saben wong duwe teater dhewe ing sangisore topi, ing ngendi drama mbukak, asring luwih rumit tinimbang sing diwenehake ing bioskop.

                        / Thomas Carlyle
                        Kutipan saka Eragon
                        Kanggo wong sing sehat, otak digunakake kanggo ngolah informasi sing ditampa,

                        Aristoteles pitados bilih otak ana mung kanggo adhem getih lan ora melu ing proses mikir.
                        Nanging, iki mung bener kanggo sawetara wong.
        3. bar
          bar 26 September 2021 13:35
          +1
          Quote: penembak gunung
          10 MW - iki persis ing kapal selam saka jinis "Lada" ... Propulsor hibrida kanggo dheweke, lan kacepetan ing reaktor plus baterei - 30+ knots ...

          Reaktor minangka mesin hibrida minangka ide kasebut. Kanthi dheweke, prau langsung ilang properti utama - siluman. Ora kaya Stirling sing padha, reaktor ora bisa mandheg, pompa kudu terus-terusan, mulane nggawe gangguan.
          1. penembake gunung
            penembake gunung 26 September 2021 13:44
            +1
            Kutipan saka bar
            Ora kaya Stirling sing padha, reaktor ora bisa mandheg, pompa kudu terus-terusan, mulane nggawe gangguan.

            Ora perlu. Ana pangembangan reaktor sing ing daya kurang digawe adhem dening convection saka coolant, tanpa nguripake pumps circulation.
        4. Starover_Z
          Starover_Z 26 September 2021 14:10
          0
          Quote: penembak gunung
          Lan sawise saben kacilakan, nutup sawetara blok ... kanggo 30 taun ...

          Lan aku mikir ora bakal nggunakake reaktor kasebut ing omah, ing negarane.
          Request digawe kanggo nggunakake luwih ing pangkalan militer asing, - ing Eropah, Asia, Timur Tengah, nanging ora ing omah !
        5. mbayar
          mbayar 26 September 2021 23:25
          0
          Quote: penembak gunung
          10 MW persis ing kapal selam jinis Lada ..

          Ing pungkasan USSR, karya kasebut ditindakake ing Minsk - pembangkit listrik tenaga nuklir seluler. Kanggo nguwasani pos komando nalika perang, nalika sumber utama kalah. Lan uga ing Arktik, ing pulo, ing ngendi pasokan angel.
          Salah sijine kancaku banjur milih siji kanggo awake dhewe ing CP ... CP gedhe.
      2. minder
        minder 26 September 2021 15:12
        0
        Quote: Jaket ing saham
        contone, ing marine utawa pembangkit listrik mikro kanggo pemukiman sing adoh

        Iki mesthi ora ana pangerten: yen mesin utama nganggo lenga bahan bakar, kenapa nginstal pembangkit listrik sing kompleks lan nggawa spesialis sing cocog?
    2. Awu saka Claas
      Awu saka Claas 26 September 2021 12:23
      -3
      Kutipan saka: tralflot1832
      Dheweke bakal nglampahi sawetara dhuwit "Uler" lan sukses nutup proyek kasebut.

      ya, kaya tank atom) Dheweke pengin nempelake reaktor menyang M103 lan ndeleng apa sing kedadeyan, nanging dana kasebut dipotong - kabeh.
  2. Alien Saka
    Alien Saka 26 September 2021 11:42
    0
    Mesthine, luwih becik ora nggawe dolanan kanggo kasur, yen ora bakal njupuk utawa ninggalake barang kaya ing Afghanistan .......
    1. Andrey Nikolaevich
      Andrey Nikolaevich 26 September 2021 12:11
      0
      Utawa ireng bakal nggawe sampeyan ngambung sepatu lan njupuk.
  3. wong Palestina
    wong Palestina 26 September 2021 11:43
    0
    sampeyan kudu ngembangake lapisan timbal kanggo i ... c ing kit)))
    1. tahanan
      tahanan 26 September 2021 12:07
      0
      Iku luwih gampang kanggo ngganti lantai. ngguyu
    2. vostok68
      vostok68 26 September 2021 12:21
      +1
      Kanca kapal selam, kok kuku sikilmu biru? Apa sampeyan disiksa? Ora, kathok jero timbal abot asring tiba!
  4. Wanderer_GO
    Wanderer_GO 26 September 2021 11:45
    +8
    Karakteristik pabrik reaktor
    Karakteristik Pamir-630D
    Daya listrik, kW 630
    Daya termal, kW 4950
    Moderator lan bahan reflektor Zirkonium hidrida (ZrH1.9)
    Bahan bakar UO2, diperkaya ing isotop U235 nganti 45%
    Bahan batang penyerap Europium(III) oksida (Eu2O3)
    Jumlah rakitan bahan bakar, pcs:
    jinis 1
    jinis 2
    jinis 3
    Loading inti miturut U235, kg 18,7
    Jumlah batang kontrol, pcs. 12
    Dhuwur inti, mm 500
    diameteripun inti, mm 505,7
    Coolant "Nitrin" (adhedhasar N2O4)
    Konsumsi coolant, kg/s 5,68
    Suhu pembawa panas, °C:
    ing inlet reaktor 189,5
    ing stopkontak reaktor 503
    Suhu maksimum, °C:
    TVEL 700 cangkang
    retarder 570
    bahan bakar 1150
    Bobot inti, kg 5700
    Penutupan proyek
    Ing taun 1986, sawise kacilakan Chernobyl, safety nggunakake kompleks kasebut dikritik. Ing wulan Februari 1988, kanthi keputusan Dewan Menteri USSR lan Presidium Akademi Ilmu Pengetahuan BSSR, karya ing proyek Pamir-630D diakhiri. Minangka salah siji saka alasan utama kanggo mungkasi karya ing project, "ora cukup sah ngelmu pilihan saka coolant" dijenengi. Reaktor riset dipateni: loro unit kasebut dibuwang lan dibuwang ing pungkasan taun 1986; kabeh traktor karo peralatan padha dismantled.

    Salah sawijining bagéan sing isih urip - struktur logam inti reaktor - dipasang ing tlatah institut kasebut minangka bagéan saka banyu mancur hiasan. Bagian kapindho pipa stainless steel generator uap dipasang minangka hiasan ing klub wengi Reaktor ing Minsk; ing September 2013 klub iki ditutup.
    1. Cowbra
      Cowbra 26 September 2021 11:59
      +3
      Reaktor seluler minangka topik lawas. Pamirs padha ditampar amarga saka bilai Chernobyl, nanging ing umume sadurunge iku reaktor mobile rampung wuta - bali ing taun 60th ing USSR. Aku ora pindhah menyang seri amarga iku ora duwe bathi tho.

      Nanging karo kasur ana pitakonan luwih saka jawaban. Padha duwe daya nuklir ing ... Space. Lubang ireng endi, ya. Kayane dheweke nggawe reaktor kanggo kapal selam, utawa operator pesawat ... Nanging ora bisa diarani kompak. Lan kanthi atom sing tentrem - sampeyan ora bisa ngomong tanpa mat - nganggep ora ana ing AS - padha mangan turahan 40 taun kepungkur. Apa sing bakal kelakon ora dingerteni. Kaping pisanan - nifiga lan tas busur
      1. Awu saka Claas
        Awu saka Claas 26 September 2021 12:29
        -2
        Kutipan saka Cowbra.
        Padha duwe daya nuklir ing ... Space. Lubang ireng endi, ya.

        NASA arep masang reaktor ing Bulan ing taun 2027.
        1. Cowbra
          Cowbra 26 September 2021 12:33
          +1
          Wis padha Gunung Vogtl ing Georgia pisanan. Wis 10 taun kabeh wong mbangun, mbangun ... Kayane wis 5 taun kaya apa janjine bakal dibangun
      2. michael3
        michael3 26 September 2021 14:03
        0
        Kutipan saka Cowbra.
        Pamirs ditampani amarga bencana Chernobyl

        Saiki, Amerika entuk proyek kasebut saka tumpukan sing dituku ing taun 90an kanggo sawetara cookie. Padha uga bakal nelpon sawetara jenis Elbrus, padha nggawe fun iku.
    2. wong janggut
      wong janggut 26 September 2021 13:17
      0
      Kutipan saka: Strannik_GO
      Karakteristik pabrik reaktor
      Karakteristik Pamir-630D
      Daya listrik, kW 630
      Daya termal, kW 4950
      Moderator lan bahan reflektor Zirkonium hidrida (ZrH1.9)
      Bahan bakar UO2, diperkaya ing isotop U235 nganti 45%
      Bahan batang penyerap Europium(III) oksida (Eu2O3)
      Jumlah rakitan bahan bakar, pcs:
      jinis 1
      jinis 2
      jinis 3
      Loading inti miturut U235, kg 18,7
      Jumlah batang kontrol, pcs. 12
      Dhuwur inti, mm 500
      diameteripun inti, mm 505,7
      Coolant "Nitrin" (adhedhasar N2O4)
      Konsumsi coolant, kg/s 5,68
      Suhu pembawa panas, °C:
      ing inlet reaktor 189,5
      ing stopkontak reaktor 503
      Suhu maksimum, °C:
      TVEL 700 cangkang
      retarder 570
      bahan bakar 1150
      Bobot inti, kg 5700
      Penutupan proyek
      Ing taun 1986, sawise kacilakan Chernobyl, safety nggunakake kompleks kasebut dikritik. Ing wulan Februari 1988, kanthi keputusan Dewan Menteri USSR lan Presidium Akademi Ilmu Pengetahuan BSSR, karya ing proyek Pamir-630D diakhiri. Minangka salah siji saka alasan utama kanggo mungkasi karya ing project, "ora cukup sah ngelmu pilihan saka coolant" dijenengi. Reaktor riset dipateni: loro unit kasebut dibuwang lan dibuwang ing pungkasan taun 1986; kabeh traktor karo peralatan padha dismantled.

      Salah sawijining bagéan sing isih urip - struktur logam inti reaktor - dipasang ing tlatah institut kasebut minangka bagéan saka banyu mancur hiasan. Bagian kapindho pipa stainless steel generator uap dipasang minangka hiasan ing klub wengi Reaktor ing Minsk; ing September 2013 klub iki ditutup.

      Pangisi daya sing apik kanggo drone udara lan lemah, ngisi baterei lithium-ion.
  5. Popandos
    Popandos 26 September 2021 11:50
    +2
    Ilmuwan nuklir Amerika njaluk supaya tentara AS nolak panggunaan reaktor nuklir seluler

    Lan kenapa mung saka reaktor? Lan ngrusak bom nuklir utawa roket kanthi amunisi khusus ora bakal nyebabake akibat sing tragis? Lan pira korban lan karusakan sing ana sajrone bledosan bahan peledak konvensional sing konsentrasi ing sak panggonan?
    Banjur nelpon kanggo disarmament kabeh.
    1. Pandurin
      Pandurin 26 September 2021 12:49
      +1
      Kutipan: Popandos
      Ilmuwan nuklir Amerika njaluk supaya tentara AS nolak panggunaan reaktor nuklir seluler

      Lan kenapa mung saka reaktor? Lan ngrusak bom nuklir utawa roket kanthi amunisi khusus ora bakal nyebabake akibat sing tragis? Lan pira korban lan karusakan sing ana sajrone bledosan bahan peledak konvensional sing konsentrasi ing sak panggonan?
      Banjur nelpon kanggo disarmament kabeh.


      Ana prabédan antarane komponen saka hulu ledak nuklir ing negara "kadhemen". Kanggo miwiti reaksi nuklir, sampeyan kudu nyoba.

      Ing reaktor, reaksi nuklir wis diluncurake ing kana, supaya reaksi kasebut ora saya tambah utawa rusak, perlu pendinginan sing intensif banget. Yen, kaya sing ditulis Amerika, reaktor cilik kanthi daya 10 MW ...
      Mbayangno daya iki dibusak saka iku kanggo nggunakake. Banjur dumadakan kabutuhan ilang, iki kedadeyan. Mesine kalah, kabele kobong, mung mateni bebane.
      10 MW iki isih kudu digawa lunga lan dibuwang nang endi wae.

      Ing pembangkit listrik tenaga nuklir, iki ditanggulangi kanthi mbangun kolam pendinginan sing gedhe.
      Yen ana nyuda tajem ing daya, banjur kumpa banyu saka pools iki liwat sirkuit njaba.

      Apa sing diselehake ing kapal selam nuklir, kapal pemecah es, kapal induk, banjur peran blumbang banyu kanggo pendinginan ditindakake dening banyu outboard.

      Kanggo reaktor seluler adhedhasar tanah kanthi daya sing dhuwur banget, kemungkinan overheating inti katon minangka kacilakan banget. Logika Amerika kepriye arep netralake bebaya kacilakan kuwi uga cetha. Reaktor sing padha bakal digunakake kanggo tujuan ekspedisi. Ing wilayah pangkalan sementara, dheweke bakal ngubur reaktor. Yen bledosan lan lebur reaktor ana, sing utama yaiku kanthi cepet ngevakuasi pangkalan kasebut. Bakal ana polusi parah ing wilayah kasebut, polusi banyu lemah, lsp. kontaminasi kuwi bakal angel banget kanggo ngilangi. Nanging prajurit Amerika, ing asas, ora utamané kaancam dening apa. Ngilangi kacilakan iku masalah warga pribumi.
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 26 September 2021 13:23
        0
        Kutipan saka Pandiurin
        Reaktor kasebut bakal dikubur ing wilayah pangkalan sementara

        Ing USSR, ana proyek kanggo nyuplai energi menyang wilayah sing adoh banget (durung!) ... Disaranake nggunakake reaktor nuklir kapal selam (sing luwih cilik!) Utawa "kaya"! Titik paling penting saka proyek kasebut yaiku penempatan reaktor ing tambang jero lemah ... sing ana (tambang roket, tambang tambang sing ditinggalake ...) utawa "new digali"!
        1. Pandurin
          Pandurin 26 September 2021 13:47
          0
          Kutipan: Nikolaevich I
          Kutipan saka Pandiurin
          Reaktor kasebut bakal dikubur ing wilayah pangkalan sementara

          Ing USSR, ana proyek kanggo nyuplai energi menyang wilayah sing adoh banget (durung!) ... Disaranake nggunakake reaktor nuklir kapal selam (sing luwih cilik!) Utawa "kaya"! Titik paling penting saka proyek kasebut yaiku penempatan reaktor ing tambang jero lemah ... sing ana (tambang roket, tambang tambang sing ditinggalake ...) utawa "new digali"!


          Inggih, padha ora ngleksanakake.

          Ing reaktor kapal selam nuklir, bagean fungsional sing ora bisa dipisahake lan penting banget yaiku banyu sing kasedhiya kanggo pendinginan.

          Ora ana banyu ing jero lemah ing tambang kasebut.
          Aku kudu nggawe sawetara jinis crutch sing bakal complicate kabeh sistem lan meh ora nambah linuwih.
      2. Popandos
        Popandos 26 September 2021 19:49
        +1
        Warhead nuklir ana ing kahanan "dingin".

        Apa kontaminasi radiasi yen kedadeyan amunisi mbebayani? Google Palomares lan B-52 yen sampeyan durung krungu critane.
        ing reaktor, reaksi nuklir wis diluncurake ing kana, supaya reaksi kasebut ora saya tambah utawa karusakan ora kedadeyan, pendinginan sing intensif banget dibutuhake.

        Supaya ora terus nambah, ana sistem kontrol reaksi berantai, ora ana hubungane karo sistem pembuangan panas ing paling reaktor.
        Unit iki dirancang kanggo mobile, lan mulane desain reaktor kudu nyedhiyani kanggo anané panas sak transportasi, Aku sistem iki bisa digunakake kanggo ngontrol mbukak mundhak.
        1. Pandurin
          Pandurin 26 September 2021 20:25
          -1
          [quote = Popandos] [quote] hulu ledak nuklir ana ing kahanan "dingin". [/quote]
          Apa kontaminasi radiasi yen kedadeyan amunisi mbebayani? Google Palomares lan B-52 yen sampeyan durung krungu crita iki. [/ Kutipan]

          Ora, iku kontaminasi radiasi sing ora mbebayani. Yen ora ana wiwitan muatan nuklir. Uranium sing diperkaya ora radioaktif. Makarya karo dheweke ing respirator lan sarung tangan medis tipis. Pancegahan Amarga uranium, kaya timbal, minangka logam abot, mula ora diekskresi saka awak. Kajaba iku, uranium minangka karsinogen sing kuwat, ora amarga radioaktivitas, nanging minangka unsur kimia.

          [kutipan] reaktor wis miwiti reaksi nuklir, supaya reaksi kasebut ora saya tambah utawa rusak, perlu pendinginan sing intensif banget [/ kutipan]
          Supaya ora terus nambah, ana sistem kontrol reaksi berantai, ora ana hubungane karo sistem pembuangan panas ing paling reaktor.
          Unit iki dirancang kanggo seluler, lan mulane desain reaktor kudu nyedhiyakake ora ana panas nalika transportasi, aku mikir sistem iki bisa digunakake kanggo ngontrol lonjakan beban. [/ Quote]

          Reaktor ora bisa dikontrol kanthi cara sing bisa digawa menyang daya dhuwur - bubar, banjur kanthi mencet driji kanggo nyuda daya (intensitas reaksi nuklir) lan banjur bubar maneh.
          Ora bisa kaya ngono. Yen panas ora diilangi maneh saka reaktor overclocked, inti dadi panas lan leleh, leleh, bledosan termal kanthi panyebaran bahan radioaktif.

          Iki kedadeyan ing pembangkit listrik tenaga nuklir Fukushima.
          Beban dipateni, baterei kebanjiran, pompa cooling mandheg, rod deceleration darurat, mesthi ora bisa mateni reaktor, sing digawa menyang mode operasi overclocked (Ora ana cooling). Ana overheating, leleh rakitan termal, karusakan saka reaktor.
  6. svp67
    svp67 26 September 2021 11:52
    +3
    Pentagon wiwit ngembangake reaktor nuklir seluler kanggo militer
    Saiki kita uga bakal miwiti "nyebul bledug" saka proyek Soviet lawas sing padha


    1. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 26 September 2021 11:58
      0
      Kutipan saka: svp67
      Pentagon wiwit ngembangake reaktor nuklir seluler kanggo militer
      Saiki kita uga bakal miwiti "nyebul bledug" saka proyek Soviet lawas sing padha

      Pompa energi kanggo laser?
      1. svp67
        svp67 26 September 2021 12:02
        +3
        Quote: Aron Zaavi
        Pompa energi kanggo laser?

        Kita koyone nggunakake "baterei mbledhos" kanggo iki ... Nanging kabeh bisa. Lan ing sisih liya, jagad, kalebu militer, pindhah menyang "teknologi ijo", saka sawetara sumber kudu ngisi kendharaan listrik, kaya akeh konsumen listrik liyane, piranti penglihatan wengi sing padha, komputer, tablet, kamera. ...
      2. Dauria
        Dauria 26 September 2021 12:57
        +1
        Pompa energi kanggo laser?


        Nanging, ing ngendi, saliyane listrik lan panas, sampeyan butuh. Cocog kanggo Lingkaran Arktik. Alat sing ora duwe bathi, nanging ana papan sing ora ana bahan bakar minyak, utawa bahan bakar solar, utawa uga kayu bakar. Lan sampeyan disiksa kanggo nuntun wong-wong mau ana ing kana. Dadi wong Amerika kaya-kaya arep manggon ing Alaska. Hadiah Cina "Beijing-New York" bakal mabur ing papan kasebut. nglirik
      3. Alex777
        Alex777 26 September 2021 14:20
        0
        Quote: Aron Zaavi

        Pompa energi kanggo laser?

        Radar sing kuat bisa dipasang kanthi cepet ing ngendi wae.
        Ing pulo, ing pesisir mungsuh, masang pangkalan. hi
  7. Al_lexx
    Al_lexx 26 September 2021 11:53
    0
    Iki masa depan...
    1. Awu saka Claas
      Awu saka Claas 26 September 2021 12:25
      -2
      Kutipan saka Al_lexx
      Iki masa depan...

      eh .... Cadillac karo reaktor thorium? ))
      1. Al_lexx
        Al_lexx 26 September 2021 23:27
        0
        Skuter listrik..))
  8. Ratmir_Ryazan
    Ratmir_Ryazan 26 September 2021 11:53
    0
    Ing mburi pembangkit listrik mini-nuklir kasebut ana masa depan kanggo kabutuhan sipil lan militer.

    Lan keamanan kudu dikuwatake, saliyane reaktor, bisa uga nggawe lan ngeterake proteksi tambahan kanthi kapisah, dikubur ing lemah sawise nggawe kasus protèktif, lsp.

    Lenga lan gas bakal entek, lan garnisun kudu padhang lan digawe panas. Kanggo Rusia, iki penting banget.
    1. Awu saka Claas
      Awu saka Claas 26 September 2021 12:16
      0
      Quote: Ratmir_Ryazan
      dig menyang lemah sawise mbangun omah protèktif

      Bener, tembung kunci ing kene yaiku "seluler".
    2. kytx
      kytx 26 September 2021 12:17
      +3
      Microreactors, mesthi, minangka topik sing janjeni, nanging babagan pungkasan lenga lan gas, sampeyan bakal bungah banget :)
    3. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 26 September 2021 12:42
      0
      Kaping pisanan, dheweke ora bakal mungkasi. Kapindho, gegayutan karo program dekarbonisasi. Ekspor minyak lan gas EU ing kana bakal saya suwe saya suda. Umumé, tangisan "kita adol sumber daya alam, ninggalake turunane ora ana apa-apa" bakal diganti karo tangisan "kenapa ora dodol luwih akeh nalika ana permintaan." Mesthi, aku exaggerate, lenga lan gas ing kasus apa wae bakal digunakake ing industri kimia ing produksi macem-macem bahan. Nanging peran minangka sumber energi, minangka bahan bakar, bakal mudhun banget ing dekade sing bakal teka.
    4. Pandurin
      Pandurin 26 September 2021 13:10
      0
      Quote: Ratmir_Ryazan
      Ing mburi pembangkit listrik mini-nuklir kasebut ana masa depan kanggo kabutuhan sipil lan militer.

      Lan keamanan kudu dikuwatake, saliyane reaktor, bisa uga nggawe lan ngeterake proteksi tambahan kanthi kapisah, dikubur ing lemah sawise nggawe kasus protèktif, lsp.

      Lenga lan gas bakal entek, lan garnisun kudu padhang lan digawe panas. Kanggo Rusia, iki penting banget.


      Ora ana masa depan kanggo dheweke, utamane ing sektor sipil. Apa sampeyan bisa ngira umur layanan TIGA taun sing direncanakake dening Amerika. Lan ngira biaya listrik, njupuk menyang akun manufaktur, pangiriman, penyebaran, konservasi, pangiriman menyang situs pembuangan lan pembuangan dhewe.

      Sing digunakake saiki yaiku kanthi daya sing sithik, kanggo nguwasani sawetara peralatan otonom ing endi wae ing papan sing angel digayuh. Wangsulan: Bab ingkang utama punika cooling pasif lan daya relatif kurang. Biasane, sumber mini-nuklir kasebut nduweni umur layanan sing dawa, kanthi ngurangi daya sing diasilake kanthi bertahap.

      Pembangkit listrik tenaga nuklir ngambang sing dibangun Rusia minangka pembangkit listrik tenaga nuklir sing lengkap lan dudu reaktor mini.

      Apa sing dilebokake ing kapal selam lan kapal nuklir uga nduweni ciri dhewe, minangka prasyarat kanggo anané banyu outboard.
  9. kecoak
    kecoak 26 September 2021 12:03
    +2
    Minangka Rusia mbangun reaktor ngambang, supaya FUU, Cut adonan, nanging amers wis FUTURE wis kene.
    PS sarkasme
  10. Paul_Zibert
    Paul_Zibert 26 September 2021 12:06
    +2
    Dheweke ketinggalan ing Rusia nganti 50 taun nalika nggawe reaktor nuklir cilik.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 27 September 2021 11:10
      0
      Dheweke nindakake kanggo kapal selam nuklir ...... pitakonane reaktor kasebut kudu diproduksi massal lan bahan bakar uga dibutuhake ..... transportasi, pangopènan, keamanan .... lsp. akeh pitakonan. Nindakake - 59% saka masalah
  11. Mauritius
    Mauritius 26 September 2021 12:12
    +2
    Sauntara kuwi, ilmuwan nuklir Amerika njaluk supaya Angkatan Darat AS mandheg nggunakake reaktor nuklir seluler amarga ana masalah safety sing signifikan. Ing mratelakake panemume, malah karusakan cilik ing cangkang reaktor seluler bisa mimpin kanggo jalaran tragis.
    Ora ana sing bakal krungu. Godaan.... Nyuwun Super laser. senjata super...
  12. sen
    sen 26 September 2021 12:27
    +3
    Lagi nyekel munggah, kita wis rampung kanggo Poseidon dangu.
  13. sen
    sen 26 September 2021 12:40
    +1
    Wong Kanada nindakake sing padha:
    https://bukren.my1.ru/publ/ware/aviano_1/2-1-0-78
    "- reaktor nuklir ukuran cilik saka jinis Slowpoke, dikembangake dening perusahaan Kanada Energy Converter Systems, kanthi kapasitas 100-400 kW, wektu operasi tanpa ngisi 1000 dina. Reaktor digawe ing wangun modul khusus kanggo kapal selam ultra-cilik lan cilik."
    https://dereksiz.org/9-ispolezovanie-yaeu-maloj-moshnosti-na-depl.html
    1. Alex777
      Alex777 26 September 2021 14:43
      0
      Kutipan saka sen
      daya 100-400 kW,

      Ora bakal cukup. 1-10 MW - iku.
  14. Denis812
    Denis812 26 September 2021 12:40
    0
    Aku ora ngerti tenan. Yen militèr, banjur temenan idea saka nggunakake njaba wilayah, ing ngarep.
    Contone, dheweke pengin nggawa reaktor iki menyang Suriah utawa Irak. Lan sesuk bom wong saka drone ora sengaja tiba ing reaktor. Yagene iki kanggo Amerika?

    Lan ing kabeh jinis Jerman utawa Italia utawa Korea, reaktor kasebut ora bisa diidini.

    Lan luwih gampang kanggo nyelehake pembangkit listrik tenaga nuklir ing wilayah sampeyan. Yagene ana reaktor sementara sing bakal diangkut nganggo mobil ing endi wae?

    Umumé, kanggo aku gampang banget kanggo ngethok adonan.
    1. Awu saka Claas
      Awu saka Claas 26 September 2021 14:09
      0
      Kutipan saka Denis812
      Yagene ana reaktor sementara sing bakal diangkut nganggo mobil ing endi wae?

      Kanggo kolonisasi Mars lan terraforming liyane) Pandangan adoh. nglirik
      1. Denis812
        Denis812 26 September 2021 14:09
        0
        ahhh.
        Inggih, mesthi, banjur mesthi.
    2. Alex777
      Alex777 26 September 2021 14:46
      0
      Kutipan saka Denis812
      Lan sesuk bom wong saka drone ora sengaja tiba ing reaktor.

      Saka "bom saka drone" - ora bakal kelakon.
      Kajaba perang anyar karo Amerika.
      Kanggo kabeh sukses, ana sawetara sing pengin.
      1. Denis812
        Denis812 26 September 2021 15:36
        0
        Ayo. Kepiye carane iki ora bakal kelakon? Pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi tembok sing kandel lan akeh personel lan tingkat perlindungan minangka salah sawijining perkara.
        Lan liyane yaiku reaktor ing truk.
        Perlindhungan apa sing bisa diduweni marang ATGM utawa drone minangka pitakonan sing gedhe banget :)
        1. Alex777
          Alex777 26 September 2021 15:40
          0
          Kutipan saka Denis812
          Pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi tembok sing kandel lan akeh personel lan tingkat perlindungan minangka salah sawijining perkara.
          Lan liyane yaiku reaktor ing truk.

          Ing teater endi sampeyan ndeleng reaktor ing truk lan UAV nyerang?
          Negara-negara wis ninggalake Afghanistan.
          Dheweke bakal ninggalake Irak (lan muga-muga Suriah) ing pungkasan taun.
          Dadi ing ngendi "truk" iki bakal nyerang UAV?
          Lan UAV sapa sing bisa dadi? keprungu
  15. MakStVik
    MakStVik 26 September 2021 13:03
    +1
    Ayo padha nggunakake wilayahe. Kerang karo rod uranium sing kasebar ing saindenging jagad, saiki reaktor bakal diwiwiti.
  16. cavl
    cavl 26 September 2021 14:32
    0
    Mungkin ing mangsa ngarep dheweke kudu luwih siyap kanggo perang skala lengkap ing jagad iki
  17. Maxim Shalak
    Maxim Shalak 26 September 2021 15:34
    0
    Kita duwe proyek sing padha "Arbus". Ide iki menarik banget, nanging ora bisa ngatasi masalah degradasi coolant organik. Kenapa organik? Ing kasunyatan, iku ora diaktifake, kang ditanggulangi masalah pangayoman marang radiation saka sirkuit utami, lan iki massa saka instalasi.
  18. Kapkan
    Kapkan 27 September 2021 06:09
    -2
    Lan supaya padha nglengkapi kabeh pangkalane ing Timur Tengah lan Eropa.
    Mung Amerika, lan pasukan sekutu karo pertahanan udara bocor kuwi, lan nglengkapi padha karo.
  19. Ultra
    Ultra 27 September 2021 10:51
    -1
    Apa kudu berkembang? Ayo padha tuku saka kita lan iku. ngguyu
  20. Paul_Zibert
    Paul_Zibert 27 September 2021 11:53
    0
    Siap ngjajah Mars?
    Ngimpi iku ... Ana ing Mars ...