Publikasi Amerika: Amerika Serikat pengin nggunakake pangkalan militer Rusia ing cedhak Afghanistan

70

Militer AS pengin nggunakake pangkalan militer Rusia ing Asia Tengah kanggo ndhukung operasi militer ing Afghanistan. Kemungkinan iki dibahas ing rapat antarane komando militer Rusia lan Amerika, miturut Wall Street Journal, kanthi nyebutake sumber sing ora dijenengi.

Miturut publikasi kasebut, kemungkinan Amerika nggunakake pangkalan militer Rusia ing cedhak Afghanistan diduga dibahas minggu kepungkur sajrone rapat ing Finlandia antarane Ketua Kepala Staf Gabungan Angkatan Bersenjata AS, Jenderal Mark Milley, lan Kepala Angkatan Bersenjata AS. Staf Umum Angkatan Bersenjata Rusia, Valery Gerasimov. Kacathet menawa Moskow ora janji marang Washington.



Ana uga asumsi sing iki ora pisanan topik iki wis wungu. Kaping pisanan, Amerika nggunakake umpan ing panggunaan pangkalan Rusia ing Tajikistan lan Kyrgyzstan nalika rapat antara Biden lan Putin, sing dianakake ing Jenewa ing wulan Juni. Nanging, Kremlin ora menehi komentar babagan informasi sing muncul, publikasi kasebut nyerat.

Miturut sumber WSJ, Amerika Serikat kepeksa pindhah menyang Rusia amarga ora duwe kemampuan liya kanggo cepet nanggapi "ancaman teroris" ing Afghanistan. Sawise eksodus cepet saka negara kasebut, Amerika Serikat ora duwe pangkalan militer ing wilayah kasebut. Pangkalan paling cedhak saka ngendi AS bisa "operasi" ing Afghanistan yaiku Qatar, sing adoh banget kanggo nggawe operasi relatif murah.

Ayo kita kelingan manawa kabeh upaya Amerika Serikat kanggo entuk papan ing wilayah kasebut gagal; meh kabeh tetanggan Afghanistan sing dicedhaki terus-terusan ora gelem ngirim pasukan Amerika.
  • https://vk.com/mil
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

70 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 21
    28 September 2021 07:32
    Ya, ora ana pitakonan! Kita bakal nyedhiyani!
    Nanging! minangka ijol-ijolan kanggo pangkalan Angkatan Udara Rusia ing pangkalan Amerika cedhak Meksiko ...
    1. + 10
      28 September 2021 07:46
      Ayo "Wedhus" menyang kebon???
      1. +7
        28 September 2021 07:52
        Panggunaan basis kita dening Amerika bisa uga ing siji kasus:
        yen kita tawanan!
        1. +7
          28 September 2021 08:02
          Apa sampeyan bakal nyekel wong-wong mau ing pangkalan? Padha menyang Siberia kanggo muter "potlot", ngembangaken celengan anyar kanggo industri lan nindakake karya liyane migunani kanggo Federasi Rusia.
          1. 0
            28 September 2021 11:02
            Ya, nalika ngembangake celengan anyar, Gusti Allah ora nyolong kabeh sing dipikolehi kanthi kerja keras. ngguyu
            1. 0
              28 September 2021 11:06
              ngguyu ... lan bakal didol kanthi cara sing ora sopan. ngguyu
              1. 0
                28 September 2021 11:15
                Ora mung ngombe, ngobrol, nanging uga kalah, banjur golek angin ing lapangan
                1. -1
                  28 September 2021 11:58
                  Babagan "kerjasama ing perang nglawan terorisme" dheweke nulis ing kabeh siaran pers saka kabeh jinis rapat, puncak, negosiasi, lsp. Yagene kabeh padha kaget? Apa ora ana sing percaya yen dheweke ngrembug babagan iki ing kana?
        2. +3
          28 September 2021 08:16
          Kutipan: Ilya-spb
          yen kita tawanan!

          Apa gunane parasit iki ... ora
          Dheweke ora bisa nindakake apa-apa
          Jerman paling ora mbangun soko kanggo kita
          1. 0
            28 September 2021 08:24
            Dheweke wis sinau dadi ora sopan, remet lan nuduhake kanthi apik.
            Sayange, iki minangka katrampilan sing ora ana gunane nalika njelajah Siberia.
            1. -2
              28 September 2021 08:28
              Kutipan saka Nexcom
              Dheweke wis sinau dadi ora sopan, remet lan nuduhake kanthi apik.

              Elinga sapa sing miwiti ngisi?
              Sayange, iki minangka katrampilan sing ora ana gunane nalika njelajah Siberia.

              Nanging misale jek kula ora perlu kanggo sampah Siberia
              1. +6
                28 September 2021 08:32
                Elinga sapa sing miwiti ngisi?


                sing, sing ... biasane bandit, pedagang lan tokoh liyane sing ora bisa nemokake proyek ing Donya Lawas. Saka jumlah kasebut, mung sawetara petani nyata utawa peternak sapi. Ing wektu sing padha, sing sepisanan ditindakake yaiku ngrebut tanah saka populasi pribumi lan nyirnakake. Padha tuku Manhattan fraudulently (padha ngapusi ing rega). Dheweke ngembangake perbudakan supaya ora kerja keras. Dheweke njupuk Texas saka Meksiko. Bangsa sing para pedagang parasit, ora sopan lan rampog.

                kabeh film sing permeated karo siji bluest idea Amérika - kanggo njupuk akèh bebarengan (golek bandha, ngrampok bank, nyang-nyangan ing kahanan angel karo MediaWiki 500%, remet liwat pengadilan ing guise saka latar legal, mbatalake liwat ganti rugi immeasurable pengadilan kanggo nglanggar hak siji, "mbebasake" negara liyane lan njupuk bagéyan ing nglereni saka nilai-nilai demokratis, melu banditry kanggo klempakan utami saka ibukutha lan banjur dadi putih lan alus, .....) - i.e. sing utama ORA KERJO.

                PS Iku ora kanggo apa-apa sing padha disebut Wild West.
      2. -2
        28 September 2021 08:14
        Kutipan saka knn54
        Ayo "Wedhus" menyang kebon???

        Banjur sampeyan ora bakal diusir apa-apa
      3. +4
        28 September 2021 10:28
        Kutipan saka knn54
        Ayo "Wedhus" menyang kebon???

        Kirim wedhus ................ menyang Turki.
        Ayo saben wong nambani Turki miturut standar NATO.
    2. -1
      28 September 2021 08:17
      Bisa uga ing Odessa
    3. +3
      28 September 2021 09:03
      Kutipan saka akarfoxhound
      Ya, ora ana pitakonan! Kita bakal nyedhiyani!
      Nanging! minangka ijol-ijolan kanggo pangkalan Angkatan Udara Rusia ing pangkalan Amerika cedhak Meksiko ...

      Ayo padha menehi pangkalan ing Guantanamo, "kanggo nyewa," suwene 100 taun. Banjur bakal bisa nglilani dheweke menyang Tajikistan nganti pirang-pirang wulan!
      1. +8
        28 September 2021 11:30
        utawa ora ngidini ... aran
    4. +3
      28 September 2021 17:49
      AS pengin nggunakake pangkalan militer Rusia ing cedhak Afghanistan

      Apa ana apa-apa utawa sapa wae ing donya sing ora pengin digunakake dening Amerika Serikat? ora
  2. +7
    28 September 2021 07:32
    dheweke pengin diidini mlebu ing pangkalan militer kita?????
    Inggih, ora sopan, ora ana tembung.
    Apa wong-wong kita bakal nimbang masalah iki kanthi serius?

    PS Aku ora ngerti carane padha takon KILLER nggunakake basa ....
    utawa ora peduli babagan kabeh - sing utama yaiku asil kanthi biaya apa wae?
    1. +8
      28 September 2021 07:42
      Kutipan saka Nexcom
      Inggih, ora sopan, ora ana tembung.

      Dibusak saka ilat! Padha sepi planning kanggo dumunung ing Tajikistan lan Kyrgyzstan ing "pretext masuk akal", lan ngendi padha ngirim "tim non-teroris"? Qatar adoh kanggo wong-wong mau, operasi bakal larang banget! Ora apa-apa, USA negara sugih, sampeyan dhewe bengok-bengok kaya ngono ing kabeh sudhut, supaya mbayar, sampeyan ora bakal mlarat.
      1. +3
        28 September 2021 07:43
        Napa larang kanggo nindakake operasi saka Qatar? Apa sampeyan melas kanggo dhuwit? Dadi bakal padha nyithak luwih akeh - utawa wis ana kekurangan kertas?
        1. 0
          28 September 2021 09:07
          Ya, operasi apa sing ana? Yen padha tansah njagong ing bunker konco FSKs, lan wedi menyang ngendi wae tanpa operasi khusus. Tujuan utama Yankees yaiku adol senjata lan perdagangan (tuku ing Afghanistan) obat-obatan. Kanggo iki sampeyan butuh lapangan udara sing cedhak. Saiki lagi gatel. Qatar ora duwe papan ing kene.
      2. 0
        28 September 2021 08:18
        Quote: Egoza
        Qatar adoh kanggo wong-wong mau, operasi bakal larang banget!

        Inggih, supaya padha mbangun basis ing Bulan
        Padha koyone wis staked metu panggonan ana, lan iku bakal luwih murah
    2. 0
      28 September 2021 08:18
      Lha ya asile.....lan padha mbayar dhuwit.
      1. +1
        28 September 2021 08:35
        Ya, kanthi cara, dheweke bisa menehi sewa. Sing utama yaiku kita ora ngedol kertas sing reged.
        1. 0
          28 September 2021 10:26
          Masalah utama yaiku pangkalan AS sing cedhak dibutuhake kanggo tumindak murky ing Afghanistan ..... lan, kaya biasane, ing Asia Tengah dhewe ..... Kenapa Federasi Rusia mbutuhake iki? Dheweke butuh Chaos lan banyu muddy.
  3. +5
    28 September 2021 07:34
    Publikasi Amerika: Amerika Serikat pengin nggunakake pangkalan militer Rusia ing cedhak Afghanistan
    Iki minangka RAKE sing wis akeh diidak-idak luwih saka sepisan.
    Punapa mawon cara sampeyan ndeleng iku, ana ing paling sawetara keuntungan kanggo iku? Aku ora weruh, mung masalah, utawa malah luwih elek.
    1. -2
      28 September 2021 08:20
      Kutipan saka roket757
      apa-apa nanging alangan, utawa malah Samsaya Awon.

      Ya, iku kabeh pain ing bokong
      Dheweke kudu terus dipantau
      1. +2
        28 September 2021 08:35
        Kita ora perlu pain ing bokong, pancen lan NATE maneh!
        1. -1
          28 September 2021 08:41
          Kutipan saka roket757
          Kita ora perlu pain ing bokong, pancen lan NATE maneh!

          Iki ora ngelu maneh, nanging wasir
  4. 0
    28 September 2021 07:35
    Supaya padha nggunakake basis iki kanggo numpes kulawarga Afghan liyane? Yen pamaréntah kita wis rampung edan, mesthi bakal ngidini ...
  5. +2
    28 September 2021 07:36
    Miturut sumber WSJ, Amerika Serikat kepeksa pindhah menyang Rusia amarga ora duwe kemampuan liya kanggo cepet nanggapi "ancaman teroris" ing Afghanistan.
    Apa sing wis ditindakake ing kana sajrone 20 taun ?? Oh ya, padha kaya ngomong yen bakal ngalahake kabeh wong ing kono !!! sepisan maneh....
    1. -1
      28 September 2021 08:21
      Kutipan saka roket757
      Apa sing wis ditindakake ing kana sajrone 20 taun ??

      Pengedar narkoba sing dilindhungi
      1. +2
        28 September 2021 08:37
        Sing bener ... padha tuwuh akeh "putih" ing kono!
        Sayange, iki masalah kita uga, thanks kanggo tanggi kidul kita, "mitra"!
        1. -1
          28 September 2021 08:43
          Kutipan saka roket757
          Sayange, iki masalah kita uga, thanks kanggo tanggi kidul kita, "mitra"!

          Ya, iki masalah amarga belang kanggo kabeh donya
  6. +6
    28 September 2021 07:36
    Sombong apa, Amerika duwe duplikat sing berkembang ing tingkat genetis!!!!!Nanging kepiye omongane Biden yen Putin minangka pembunuh, lan Rusia dadi ancaman utama kanggo Amerika Serikat? Ora, sayangku wis mati, mula padha mati. Rusia tau nindakake iki ing Yeltsin, ngarep-arep kanggo kesopanan Amerika.
    1. +1
      28 September 2021 08:21
      Ora ana tembung "sopan" ing Amerika Serikat.
      kanggo Britain uga. Sing ana mung kepentingane. Kabeh liyane ora dijupuk menyang akun.
  7. +4
    28 September 2021 07:41
    Sampeyan bisa, mesthi, nglilani wedhus menyang kebon, kaya ing lelucon babagan haji Nasreddin, supaya ngerti yen kabeh ora dadi ala nalika metu, nanging sampeyan ora bisa nggodho dheweke metu karo muter. nglirik
    1. +1
      28 September 2021 07:44
      Kutipan: parathyron
      Sampeyan bisa, mesthi, nglilani wedhus menyang kebon, kaya ing guyon babagan haji Nasreddin, supaya ngerti yen kabeh ora dadi ala nalika metu, nanging sampeyan ora bisa ngusir dheweke metu karo muter mengko.

      Kanthi pecut! Dheweke kudu diusir nganggo pecut, kaya para penjaga tapel wates Amer ing tapel wates karo Meksiko
    2. -3
      28 September 2021 08:22
      Kutipan: parathyron
      , nanging sampeyan ora bakal bisa kanggo nggodho wong metu karo muter

      Lan sampeyan ora bakal nundhung aku
  8. +2
    28 September 2021 07:48
    MOSCOW, 28 September - RIA Novosti. Anggota parlemen senior Republik sing ngawasi kabijakan luar negeri AS njaluk panjelasan saka pamrentahan Presiden Joe Biden babagan rencana nggunakake pangkalan militer Rusia ing Asia Tengah, miturut layanan pers salah sawijining penulis surat kasebut, Senator Jim Inhofe.

    Kajaba iku, penulis banding kasebut nyatakake yen kerjasama militer antarane Amerika Serikat lan Rusia dilarang dening hukum Amerika.
    1. +1
      28 September 2021 07:59
      Ya, padha mbantah dhewe. belay
      1. 0
        28 September 2021 08:09
        Demensia iku bab sing ala. Aku lali apa sing dakkandhakake sadurunge)
        1. +1
          28 September 2021 08:12
          oh ya, ana masalah umur kanggo Lurah.... pisanan bakal ngina kabeh jagad - banjur njaluk menyang pangkalan. Pisanan dheweke bakal nglarang kerjasama militer, banjur dheweke njaluk interaksi iki karo penyediaan infrastruktur. Sing mesthi - demensia ing kabeh kamulyan....

          Iki minangka paradoks: ternyata dheweke wis duwe PLAN kanggo nggunakake basis kita - kepiye carane. Ora, impudence ora bisa luwih.
      2. -2
        28 September 2021 08:23
        Kutipan saka Nexcom
        Ya, padha mbantah dhewe.

        Intine kebijakane
        Bener, iki diarani kebijakan standar ganda
  9. Eug
    +3
    28 September 2021 07:49
    Aku elinga wis suwe ana masalah karo pangkalan ing Kyrgyzstan
    kasur. Kanggo kula, pitakonan apa Amerika bakal nemokake alternatif ing wilayah kasebut. Tujuane jelas - ana hubungane karo kemungkinan pamblokiran pangiriman produk minyak bumi saka Teluk Persia menyang China (ing pangembangan tartamtu) liwat Selat Malaka, kanggo ngalangi rute darat kasebut. Durung ana (rute darat), nanging dakkira bakal dadi ....
  10. +2
    28 September 2021 08:03
    Apa, supaya rubah menyang omah pitik? Nyuwun Impudence sing belang iku tanpa wates.
    1. -2
      28 September 2021 08:25
      Kutipan: Ros 56
      Impudence sing belang iku tanpa wates.

      Iki minangka dhasar kabijakan luar negeri
      1. 0
        28 September 2021 12:37
        Aku kelalen nambah, kita ora ngawula ing Selasa, uga ing dina liyane ing minggu. Ayo padha dandan konco genangan. lol
        1. -3
          28 September 2021 12:39
          Kutipan: Ros 56
          Aku kelalen nambah, kita ora ngawula ing Selasa, uga ing dina liyane ing minggu.

          Ayo padha njaluk saka satelit kaya Urka.ina lan Georgia
  11. +3
    28 September 2021 08:06

    Ayo kita elinga yen kabeh upaya Amerika Serikat kanggo entuk papan ing wilayah kasebut rampung gagal; kabeh negara ing saubengé Afghanistan sing dicedhaki terus-terusan ora gelem ngirim pasukan Amerika.

    Dheweke mbuwang "sing luar biasa" kanthi apik.
    1. -3
      28 September 2021 08:26
      Kutipan saka: askort154
      Dheweke mbuwang "sing luar biasa" kanthi apik.

      Kita wis cukup kabeh wong
    2. 0
      28 September 2021 10:41
      Kabeh negara ing saubengé Afghanistan terus-terusan ora gelem dadi tuan rumah tentara Amerika.


      Lan padha nindakake perkara sing bener kanthi nolak. Yen sampeyan ngidini wong-wong mau, sampeyan ora bakal bisa ngrokok karo apa-apa.
  12. nnm
    +1
    28 September 2021 08:08
    Aku mangu-mangu manawa pangkalan kasebut ora bakal digunakake kanggo pengintaian marang awake dhewe. Amerika Serikat bisa nggunakake pangkalan ing Qatar. Yen dheweke pengin, aku mikir Pakistan uga ora bakal nolak.
  13. +3
    28 September 2021 08:16
    Aku ora ngerti, apa sing kita rembugan ing kene? Apa ana asumsi saka sawetara wartawan? Sawise kabeh, RESMI ora ana sing ngomong apa-apa.
  14. +1
    28 September 2021 08:30
    Amerika duwe pangkalan ing Afghanistan dhewe lan kepiye carane mbantu dheweke? Saiki sampeyan pengin njupuk telek amarga mburi wong liya? Yagene kita butuh? Kanggo ngrusak hubungan karo panguwasa anyar Afghanistan?
  15. +1
    28 September 2021 08:32
    Omong kosong. Apa Amerika ora njaluk basis China? Malah sekutu menehi dhasar kanggo saben liyane kanthi angel banget. Banjur - saka Qatar larang, nanging saka pangkalan Rusia gratis?
    1. 0
      28 September 2021 22:19
      China ditembak amarga pengkhianat. Ora ana sing wani tumindak ala kaya ngono))
  16. -1
    28 September 2021 09:11
    Padha uga tau kurban kanggo Stalin. Nanging dina iki apa wae bisa kedadeyan.
  17. +1
    28 September 2021 09:12
    opo Apa lambemu bakal retak? Padha duwe kepinginan ora kurang saka sawetara saka mantan sederek kita.
  18. 0
    28 September 2021 09:24
    Yen padha nggawa dhuwit ing koper, padha setuju.
  19. +2
    28 September 2021 09:29
    Ayo kasur sniff tokoh strategis telung driji, padha nyebataken anjir. ya
  20. 0
    28 September 2021 10:50
    Lan Pakistan wis ora kanca maneh, utawa wis rampung ing China ...
  21. +7
    28 September 2021 11:31
    Ora tenan. Dheweke mati, dheweke mati.
  22. 0
    28 September 2021 13:15
    Cukup impudence, utamané sawise demarches Segara Ireng! Ayo padha rembugan karo Pakistan.
    1. 0
      28 September 2021 20:20
      Quote: Sokol IBA
      Cukup impudence, utamané sawise demarches Segara Ireng! Ayo padha rembugan karo Pakistan.

      Ternyata Pakistan duwe endhog sing luwih adhem ... nglirik
    2. 0
      28 September 2021 22:26
      Apa kita kudu entuk persetujuan karo Taliban Pakistan? Kanggo menehi teknologi sing luwih modern))
  23. 0
    28 September 2021 16:22
    Mbah, ora usah mburu rega sing murah! Padha ndeleng iku luwih murah saka kita, sampeyan wong sugih bisa mabur saka Australia!
  24. 0
    28 September 2021 20:17
    AS pengin nggunakake pangkalan militer Rusia ing cedhak Afghanistan

    Yen dheweke isih duwe masalah sing durung rampung ing Afghanistan, banjur apa sing ngalangi dheweke tetep ana lan ngrampungake apa sing diwiwiti?! Tulung! Menehi kula dhasar! Kita tulus! Kesederhanaan luwih elek tinimbang maling... wong bodho
  25. 0
    28 September 2021 20:56
    Yagene Rusia ora pengin nggunakake pangkalan Amerika ing Jepang, Australia, Eropa, Afrika utawa Amerika Serikat? Sadurunge, Amerika duwe iki gampang lan ora ana apa-apa. Lan plutonium murah. Nanging apa sing wis owah? Rega pitakonan iki kabeh ))

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"