Rusia ing segara

154

Iki Nice. Pemandangan saka segara. Iku ayu saka adoh. Nanging kabeh pantai iku kerikil gedhe, sing ora bisa dilewati, lan ombak sing kuwat nyebabake sikilmu nganggo watu. Dadi ... "kabeh sing glitters ora emas!"
Liburan ing mangsa panas, apa luck!
Apa luck? Kita durung ngerti ...
Mungkin iku kanggo ngapusi karo weteng munggah,
Lan mbangun kraton saka wedhi.

"Kenangan mangsa panas sabanjuré", Arvacheva Lyubov

Rusia kaya saiki. Sampeyan bakal perlu, mbok menawa, kanggo miwiti maneh karo kenangan.

Aku pisanan teka ing Anapa ing taun 1968. Banjur ana akeh wong (maksudku wong sing liburan), nanging sakperangan alesan ora cukup apartemen kanggo nyewa, lan aku lan ibuku nginep ing wayah wengi ing stasiun bis.



Ora kaya saiki: wong ora kurang, yen ora luwih. Banyu ing Anapa, miturutku, utamane ing pantai kutha, setengah teles, nanging ... Ana iklan ing sekitar: sewa, sewa, sewa.

25 km saka Anapa


Ya, 25 km saka Anapa, ing saben pojok ana prasasti sing padha. Lan kahanan sing ora ing kabeh padha ing 68 ... Ora gubuk karo fasilitas ing werna, nanging kamar hotel karo TV lan air conditioning.


Nanging iki minangka papan liburan kita ing Rusia. Asli, ta? Ana segara lan pantai wedhi karo dunes kanggo 25 km. Ana rong muara, lan ing mburine ana sing katelu, ageng, nalika wong manggon ing isthmus ing antarane. Sampeyan katon ing garis Surf lan wedhi saka ndhuwur lan mesthi elinga film "The Last Inch". Foto dening penulis, kaya wong liya ...


Pantai "Kita" ana 25 kilometer saka Anapa...

Senajan kenangan kepungkur urip nganti saiki! Ya, ya, lan kita ketemu dheweke ing lokasi kemah sing wis dipilih.

Kaya sing sampeyan ngerteni, masalah sing paling elek kanggo manungsa modern yaiku masalah pilihan. Ing babagan iki, wong primitif luwih seneng tinimbang kita. Dheweke ora duwe pilihan, lan tumindak "kaya wong liya," kaya sing kudune. Kita duwe. Ing kasus iki, dheweke nyatakake yen ana telung "lurung" ing situs kemah iki: loro tetep saka jaman Soviet, lan siji anyar. Ing gang anyar, ing rong baris, ana omah eko sing digawe saka kayu pinus, kanthi banyu panas lan adhem, kulkas, TV lan AC, sing arang banget diuripake, dadi adhem banget ing njero ruangan. panas.


Adat kulawarga kita ora bakal ngaso tanpa saben liyane! Lan 47 taun!

Ing dalan tengah, kamar duwe AC lan kulkas, nanging, supaya bisa ngomong, konstruksi lawas. Nanging luwih adoh ana kamar khas jaman Soviet: ora ana AC, sistem lorong kanthi pancuran lan jamban ing mburi. Ana uga kamar tamu kanggo sing teka lan budhal, supaya padha bisa nyelehake barang-barang ing kono lan ngenteni transfer menyang stasiun utawa bandara.


“Srengenge kesel pamit menyang segara...”

Pranyata yen "USSR isih urip sebagian."

Kamar wis rusak Furnitur karo nomer dicet ing Paint ireng, lan ora ana kulkas utawa air conditioning. Ing kamar sabanjure, dudu kamar tamu, nanging omah, mula lawange mbukak amba, ditutupi kain, lan ana game kertu. Malah kaya ngono! Wong ora pindhah menyang segara, kang secara harfiah uncalan watu adoh, nanging lungguh ing panas lan muter. Inggih, apa kita peduli?

Kita lempitan barang lan metu kanggo ngenteni mobil, nanging ana wong sing manggon ing kono?

Utamane, bocah-bocah wadon saka staf layanan.

- Apa ana panas?

- Panas, nanging paling ora ana ing segara!

Nanging, kita, ngelingi masa muda lan bojoku lan bojoku lelungan pisanan menyang kidul ing taun 1978, mesthine uga bakal seneng. Mergo aku kaget. Akeh wong teka ing kene kanggo ngendhokke ing mobil sing larang banget, nanging manggon ing kamar sing murah lan panas. Nanging ... nanging ing mobil larang.


Wis sore. Nanging wong-wong isih ngrasa melas kanggo pisah karo segara!

Minangka kanggo eco-omah, siji mung pengin manggon lan manggon ing.

"Kita," ujare administrator wanita, "bakal nambah jumlah, nanging kita bakal ngrusak kabeh kekirangan iki."

Lan bener! Wong kudu manggon lan ngendhokke ing omah, ora gubug.

Daya.

Maneh, pleasantly kaget. Kantin Soviet khas panitia regional CPSU. Kabeh iku sedhep lan dietary. Solyanka iku solyanka, ana akeh zaitun. Goulash iku goulash, lan cutlets digawe saka daging, dudu roti. Teh - apa wae sing dikarepake: ireng, ijo, panas, adhem ... Yaiku, sampeyan bisa nyiyapake sanajan ing ruang makan lan prasaja lan enak. Pawon jinis iki utamané trep kanggo bocah-bocah. Yen padha mangan ing kene, pancen ora bakal kelakon.

Nanging, sampeyan bisa nyewa kamar tanpa pangan, murah banget, lan pindhah menyang kamar panedhaan ngelawan kanggo nedha awan.

Lan ing sadawane dalan sing mlaku ing sadawane segara lan ing sadawane kabeh papan kemah lan pondokan, ana macem-macem restoran, toko lan kafe. Dadi sampeyan mesthi ora bakal keluwen!

Ana uga akeh toko anggur - ing kene sampeyan bisa nemokake anggur lokal saka Abrau-Durso, chacha, lan cognac ... Nanging, kita ora weruh wong "mati nganti mati", lan iki nyenengake banget.

Ancaman kanggo kemampuan pertahanan



Iki dudu kita. Iki minangka wong Jerman ing Berlin. Lan ora perlu niru tuladhane. Oh, padha lara! Dadi akeh lara?


Kabeh wanita kabotan minangka kasir saka toko Pyaterochka. Iki sing ditulis salah siji pembaca VO marang aku... Kasir akeh?

Nanging aku ora seneng karo pemandangan liyane.

Gunung-gunung daging heaving! Limang taun kepungkur uga akeh wong lanang lan wadon ing kene, nanging saiki jumlahe wis tambah akeh. Umumé, jelas: sawise kabeh, wilayah Krasnodar, wong-wong, supaya bisa ngomong, cenderung.

Nanging ana uga mobil karo plat nomer Novosibirsk ... Lan wong-wong padha lungguh ing wong, volume kang cetha metu saka ukuran. Dadi, yen ing ngendi wae, ana wong ing negara kita, kaya sing diklaim sawetara ing kene ing VO, kaliren, mula jelas ora ana ing kene.

Wanita sing nganggo tangan kaya sikilku, wong lanang sing organ copulatory rampung didhelikake ing weteng sing overhanging ... Oh, sampeyan ora bakal pengin ing mungsuh ala.

Menapa malih, oke, wanita lawas sing ora peduli maneh lan sing wis suwe wiwit overeat nalika nedha bengi. Ora! Wong enom kanthi bobot ekstra - ing kemajuan sing terus saya tambah. Apa sing bakal kelakon ing umur tuwa?

Lan pungkasanipun, bab paling awon - anak. Bocah-bocah sing dadi lemu amarga usahane wong tuwa.

"Oh, sampeyan ham kula! - siji mbah kabotan nangisi putu piggy lan langsung thrusted pie ing wong. "Mangan, pie iki enak."


Khachapuri gaya Adjarian dipanggang dening wong Adjarian dhewe ora adoh saka papan kemah. Enak! Nanging sampeyan ora perlu mangan asring!


Lan sampeyan uga ora bisa menyang kamar panedhaan, nanging pesen sajian saka restoran lokal kanthi pangiriman ... Ya, kadhangkala sampeyan bisa nambani dhewe ...

Nanging masalah bobot keluwihan langsung mengaruhi kemampuan pertahanan negara.

Pira panganan tambahan sing dipangan? Pira dhuwit ekstra kanggo nambani wong kaya ngono? Pira keluwihan bahan bakar sing diobong sajrone transportasi lemak telanjang?

Pira dhuwit sing digunakake kanggo cuti sakit amarga penyakit sing muncul amarga keluwihan bobot?

Covid sing padha luwih gampang mengaruhi wong lemu ...

Lan kabeh ana! Ana situs web khusus kanggo mangan sehat, ana buku, lan ana ahli nutrisi. Pungkasan, ana akeh panganan sing sehat kanggo dipangan. Oh, apa dheweke sayang? Inggih, durung ana sing mbatalake oatmeal sing padha, uga segelas kefir ing wayah wengi. Yaiku, kanthi tembung, kita ngukum wong Amerika sing padha - "oh, dheweke ala," nanging ing hubungane karo panganan (lan ora mung panganan) kita mung njupuk wong-wong mau minangka conto lan njupuk kaya-kaya kita melu kompetisi: saka kita luwih lemu sakabèhé.


Sajrone limang taun kepungkur, akeh pondokan lan pusat wisata wis dibangun ing kene kanggo cocog karo saben rasa!


Arsitektur paling aneh!


Lan liyane mung pretentious! Lan malah karo angsa ...

Elinga yen ana situs kemah "sepi" (maca review ing Internet), lan ana uga sing musik banter - boo-boo-boo - muni saka esuk nganti pungkasan ing wayah wengi. Aku wis mesthi kaget ing wong tanpa syaraf (utawa otak) sing bisa tahan cahya gangguan kuwi ing vacation, nanging apa iku, padha ana.


Wong-wong inisiatif muncul ing desa lokal ...


Lan iki sing ditindakake karo anak-anake!

Kaya biasane, kutha, utawa luwih desa, pantai dadi papan sing penasaran. Ana akeh wong, wong sing padha lungguh ing ndhuwur saben liyane lan panggilingan watara ing banyu kaya massa urip. Anak-anak njerit lan njerit, ibu-ibu nggebug, bapak-bapak kanthi tenang "ngaso" karo weteng ing udhara. Gambar kasebut akrab karo kita kabeh, ta?


Sayange, akeh wong duwe kilogram ekstra! Senajan ora akeh sing ana ing foto iki. Nanging ... iku bisnis sing duwe bathi!

Iki uga diulang ing kene.

Nanging sing paling nggumunake, yen sampeyan pindhah mung rong atus meter saka panggonan iki, ora ana apa-apa maneh, lan sampeyan ketemu wong watara seket meter saka saben liyane.

Nah, supaya ora lulus, ta? Ngilangke keluwihan lemak?

Nanging ora - Aku plopped mudhun ing wedhi lan... "Bir, rib, churchkhela, baklava!" - wanita bakul teka lan menehi kabeh kabecikan iki. Lan ing kana ana kios karo permen kapas, es krim alus saka sepuluh varieties, pasties, shish kebab biasanipun ... Phew! Sampeyan mung gumun karo kemiskinan sing nggegirisi sing dialami rakyat kita sawise taun 1991 ...


Aku weruh monumen kanggo Lenin ing taman. Pungkasan, dheweke dadi wong sing kudune, lan dudu "Arnold microcephalic" sing digawe kanggo Penza kanthi "Vuchetich dhewe"!


Prasasti ing tugu

Nanging ana uga kesan sing nyenengake.

Babagan bab sing nyenengake


Akeh nom-noman sing manggon ing situs kemah kita mlebu olahraga ing wayah esuk. Bocah-bocah saka kamp olahraga bocah-bocah digawa menyang pantai, lan akeh. Ing wektu sing padha, padha dilatih ing cara ireng, lan mung cara, ing mratelakake panemume, iku perlu.

Kita metu menyang segara ing jam enem esuk: wong wadon karo asu - Spitz nengsemake - ketemu kita. Asu kasebut nggawe "ah-ah" ing pasir - ing kene, kaya ing Brighton, ana wedhi lan dunes ing endi wae. Lan aku ora bakal ngomong apa-apa yen dheweke wis nutupi kabeh "iki" karo wedhi lan nerusake. Ing wayah awan dadi panas banget nganti dadi steril. Nanging dheweke njupuk kabeh "iki" nganggo tangan sarung tangan, dilebokake ing tas lan menyang tong sampah.

"Saka ngendi sampeyan, aku takon, - sadurunge iki aku mung weruh iki ing Girona ing Spanyol."

Lan dheweke kandha marang aku: "Nanging ing St. Petersburg kabeh wong nindakake kaya ngono!"

kene! Aku tansah ngandika sing St.


Ana papan sing menarik banget ing kene. Ing kene, contone, manuk sing ditemokake ing dhataran banjir lokal. Iki ibis Mesir!

Miber ing pesawat cilik penerbangan", Kajaba iku, panitia penerbangan ngandhani yen ing mangsa panas dheweke lan kanca-kancane (lan ing antarane ana akeh juara Rusia!) entuk dhuwit kanthi cara iki, nanging ing mangsa padha mulang bocah-bocah mabur, lan gratis! Sawise nemokake publikasi online sing diwakili, aku ngandhani yen ana akeh kesulitan ing dalan kanggo nyebarake penerbangan mesin ringan ing Federasi Rusia (saperangan alesan ora ana sing angel kanggo kita), nanging dheweke bisa ngatasi. lan nyoba ora mung kanggo kula, nanging lan kanggo masa depan.


Ing ngisor muara, diowahi dadi lapangan terbang!

Lan iki salah siji saka pesawat ana karo penulis ing Papan. Amarga nduweni kontrol dual, aku dijaluk nyelipake sikilku, ora ndemek pedal lan ora nyekel gagang ing antarane sikilku. Dheweke uga njaluk supaya ora njupuk gambar sadurunge pesawat, nanging mung sawise! Dadi ing kene aku sawise bali menyang bumi.

Aku seneng banget mabur pesawat iki!


Desain modern banget, ta?

Iku menarik sing padha mbangun lapangan udara ing ngisor muara garing.


Pesawat-pesawat kasebut padhang, modern banget, kanthi roda irung, lan mabur menyang langit kanthi curam, meh ora bisa mlaku, yaiku, meh ora bisa mlaku nganti 50 meter.

Sepisan maneh aku mikir babagan tujuan militer pesawat kasebut, babagan siap-digawe, nyatane, pertempuran drone lan "taksi udara".

Kajaba iku, aku ngerti manawa dheweke diprodhuksi ing Taganrog. 4,5 yuta rubel kanggo piranti anyar, 2,5 yuta rubel kanggo sing digunakake, nanging mung wong sing berpengalaman sing bisa tuku, amarga kudu dibongkar lan diuripake, yen sampeyan tuku lan langsung mabur menyang langit. , iku mbebayani! Nanging motor kanggo wong-wong mau isih diimpor.


Pemandangan udara saka pantai kutha. Sawetara langkah menyang sisih lan, kaya sing sampeyan ngerteni, ana wong sing luwih sithik!

Ing tembung, luwih saka rong minggu ing Juli-Agustus miber dening banget cepet.

Lan iki minangka liburan sing apik, sanajan ora kaya sing dakkarepake ing musim panas sadurunge, nanging sepi lan tenang, sing sampeyan kudu ngatur dhewe saka wektu kanggo wektu.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

154 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 11
    10 Oktober 2021 15:09
    Matur nuwun kanggo crita lan foto, nanging ... segara ngendi ... Aku panginten aku bakal katon ing sunrise, sunset ...
    Sawise kabeh, ing langit mung ngomong babagan segara lan srengenge.
    Ing kana, dheweke ngomong babagan carane nonton bola geni sing gedhe banget nalika lebur ing ombak.
    Lan cahya sing meh ora katon, kaya-kaya saka lilin, kobong ing endi wae ing jerone.
    1. +5
      10 Oktober 2021 15:12
      Quote: Gagak
      ngendi segara ... Aku panginten aku bakal katon ing sunrise, sunset ...

      Foto loro. Ing endi liyane?
      1. Komentar wis dibusak.
      2. +6
        10 Oktober 2021 16:51
        VO, kanthi kasempatan dudu desa Blagoveshchenskaya?
        1. +8
          10 Oktober 2021 17:11
          VO, kanthi kasempatan dudu desa Blagoveshchenskaya?

          dheweke. Ana panggonan liyane sing padha - Belyaus Spit ing Crimea. Uga papan patemon kanggo penyayang rekreasi alam bébas.
          1. +5
            10 Oktober 2021 17:50
            Kutipan saka Arzt
            Belyaus ngidoni ing Crimea. Uga papan patemon kanggo penyayang rekreasi alam bébas.

            cukup alam bébas, Aku setuju
          2. +3
            10 Oktober 2021 17:56
            Ana panggonan liyane sing padha - Belyaus Spit ing Crimea. Uga papan patemon kanggo penyayang rekreasi alam bébas.

            Nanging wedhi ing kana putih
          3. 0
            10 Oktober 2021 21:30
            Aku durung menyang Crimea. Lan aku ana ing Blagoveshchenskaya ing 2007. Aku ora seneng banjur, jellyfish, ganggang cedhak pantai lan lanskap. Aku edan karo Betta, desa buntu, ora lelungan, kabeh cedhak, ramah budaya lan resik.
            1. +1
              10 Oktober 2021 21:48
              Aku durung menyang Crimea. Lan aku ana ing Blagoveshchenskaya ing 2007. Aku ora seneng banjur, jellyfish, ganggang cedhak pantai lan lanskap. Aku edan karo Betta, desa buntu, ora lelungan, kabeh cedhak, ramah budaya lan resik.

              watu. desa. Kanggo sing seneng meneng.
      3. +4
        10 Oktober 2021 16:58
        Kabeh wanita kabotan minangka kasir saka toko Pyaterochka. Iki sing ditulis salah sijine pembaca VO kanggo aku ...

        Ora kaya ngono.
        Kutipan: Hyperion
        Kutipan saka kaliber
        Lan sakperangan alesan wanita lemu ing saben wektu.

        Amarga padha kerja ing limang. Kerja sedentary, panganan sing ora apik, stres.

        Yaiku, pitakonan sampeyan bisa diinterpretasikake minangka "kenapa jumlah wanita sing kabotan mundhak?"
        Aku nyambung iki karo karya ing Pyaterochka. Kanthi cara ironis, nanging kanthi dosis realisme. Lan carane sampeyan ngowahi pikiranku.
    2. +5
      10 Oktober 2021 15:22
      “Aku arep menyang kutha Anapa
      Aku bakal nganggo topi putih
      Aku bakal lungguh ing wedhi putih
      Ing melankolisku sing ora bisa dingerteni ...
      Mangkene NOSTALGIA - EDI 10 KOTAK COPY PLUS GELAS BIR FOAMY???
      1. +6
        10 Oktober 2021 15:26
        Minangka bocah, dheweke kerep ngajak aku menyang ... Anapa, Sochi ... iki taun 1967 ... 9 taun, wong tuwaku minangka buruh sing prasaja, aku ora ana maneh. urip wis rampung, slamet wis diwiwiti.
        1. + 17
          10 Oktober 2021 15:51
          Kanggo 33 rubel aku ngirim wong telu ing vacation kanggo rong (ROW) MINGGU - alas pinus, omah kapisah, 4 jajanan dina ... lan buruh serikat pekerja meksa aku kanggo njupuk! 1984 ... Juli ... mung kabeh: turner saka kategori 6 (ora pesenan, ora dadi anggota CPSU)
        2. +8
          10 Oktober 2021 16:44
          Ing kanak-kanak, kabeh wong mbokmenawa digawa menyang Anapa. Nang endi wae ing album, aku duwe foto warna sing luntur saka bapakku sing ndhukung aku, lungguh ing dolphin wesi, berlabuh ing ombak.
          Aku elinga dolphin dadi panas ing srengenge lan iku ora nyaman kanggo njagong ing.
        3. +7
          10 Oktober 2021 16:59
          Lan aku elinga 1971, panas. Tuaps. Lan musik sing dikubur tegese kosmonot kita mati. Nah, saiki aku manggon ing kono dhewe. Pesisir lagi dikembangake, Anapa lan desa-desa cedhak dibangun kanthi intensif.
        4. +7
          10 Oktober 2021 17:24
          Quote: Dedkastary
          urip wis rampung, slamet wis diwiwiti.

          maneh kanggo dhewe
          Apa sing bakal dikandhakake para leluhur kita nalika ndeleng "kaslametan" kita?
          iki urip, mbah.
      2. +5
        10 Oktober 2021 15:29
        Kutipan saka: aleks neym_2
        “Aku arep menyang kutha Anapa
        Aku bakal nganggo topi putih
        Aku bakal lungguh ing wedhi putih
        Ing melankolisku sing ora bisa dingerteni ...
        Mangkene NOSTALGIA - EDI 10 KOTAK COPY PLUS GELAS BIR FOAMY???

        Aku kelingan lagu: "Wong sing apik banget nggawa aku menyang Gelendzhik!" ombenan
      3. +5
        10 Oktober 2021 18:59
        Topi iku BLACK!!!
      4. +2
        10 Oktober 2021 21:29
        Aku bakal nganggo topi ireng
        Aku arep menyang kutha Anapa,
        - Lan ing kana aku bakal ngapusi kabeh uripku
        Ing salty, kaya vobla, pantai.
        Aku lying ing pantai lan aku seneng
        Aku ora getun uripku
        Lan pesisir umpluk
        Kanthi rasa kangen sing ora karuan.
        hi
    3. + 10
      10 Oktober 2021 15:42
      Ing mratelakake panemume, artikel iki wis smacks saka edan, ora kanggo penulis, nanging kanggo Military Review mesthi.
      1. +5
        10 Oktober 2021 16:22
        Apa artikel babagan Hyperborea ing wilayah Omsk pancen nyenengake sampeyan? ora ana apa-apa! Kabeh liwat. Iki uga bakal liwati. Minggu ngarep bakal ana akeh materi babagan pistol.
    4. +8
      10 Oktober 2021 16:26
      Quote: Gagak
      Matur nuwun kanggo crita lan foto, nanging ... segara ngendi ... Aku panginten aku bakal katon ing sunrise, sunset ...
      Segara cilik saka Sevastopol.
      1. +3
        11 Oktober 2021 15:51
        Kutipan: 30 vis
        Segara cilik saka Sevastopol.
        Desa Dagomys (Sochi)
        Pebble beach (ndeleng menyang Sochi) sore
        Muara Kali Dagomys
        1. +3
          11 Oktober 2021 16:19
          Sochi. Kardyvach (saka Krasnaya Polyana menyang gunung) Juli.
          1. +1
            11 Oktober 2021 16:48
            Sochi (kali Psakho)
        2. 0
          11 Oktober 2021 19:21
          [quote=Bad_gr][quote=30 vis]Segara cilik saka Sevastopol.[/quote]
          " SEVASTOPOL Kutha putih, teluk biru, Ana lampu ing mast dhuwur ... Ora, aku bakal tetep seneng, Senadyan akeh gagal. Sanadyan mundhut, utawa melankolis, utawa sungkowo, ora bakal misahake aku saka tanah manis, Ing ngendi segara gumeter. Painstakingly karya, grumming, Endi manuk garudha lan glider mabur, Ing ngendi wae kerikil bisa sumunar, Endi ora ana apa-apa, ora ana sing ilang Lan ora bali maneh. ---------------- OLGA BERGGOLTZ "1932."
          [tengah][/ center]
      2. +2
        11 Oktober 2021 19:42


        Lan iki Gurzuf seminggu kepungkur.
        1. +1
          11 Oktober 2021 20:36
          Lan iki Gurzuf seminggu kepungkur.

          Ya, cuacane ora apik banget... nanging cuaca apa wae duwe daya tarik dhewe. Ing pungkasan Oktober 2019, aku ndeleng jejak Golitsyn, ing Donya Anyar, sepisan aku ana ing kono dhewekan, ora musim. Esuk-esuk ana pedhut, langite abu-abu kaya mburine lumba-lumba. wangun camouflaged, ketemu piyambak ing tengah sekolah iwak. Sayange sampeyan ora bisa ngirim video, gedhe banget

          1. +2
            12 Oktober 2021 00:57
            Saben cuaca duwe pesona dhewe.

            Ora ana cuaca sing ala…

            Lan lumba-lumba sampeyan pancen apik tenan!
            Apa aku bisa ngirim paling ora link menyang video? (Layanan awan apa wae bisa nindakake iki)

            Lan siji liyane babagan cuaca: ing wayahe, sing dijupuk ing foto Gurzuf, angin adhem tenan dumadakan bisa nyeret mega surem liwat gunung. Lan ternyata apik banget - udhara ana 19 derajat, lan banyu ing segara ana 24!

            Matur nuwun kanggo emosi anget!
            Sincerely,
            Mikhail
    5. +4
      10 Oktober 2021 18:17
      Kita mung santai, numpak mobil lan drive menyang kutha sing wis dipilih, lan nalika rawuh, kita nyewa apartemen utawa hotel kanthi nggunakake pesenan. Perm, Tyumen, Kazan ... kok sampeyan butuh segara, aku ora ngerti ... ing Tyumen kita seneng ngendhokke ing taman banyu Musim Panas, sarapan hotel bintang 4, kompleks spa lan adus uap individu, pijet, scrub ))
  2. +6
    10 Oktober 2021 15:22
    sepi lan ayem
    Iki mung cara, yen ora, sampeyan ora bakal ngaso ....
    1. +6
      10 Oktober 2021 15:51
      Yen sampeyan ngaso ing dalan, sampeyan ora bakal duwe kesehatan sing cukup ombenan Film "C" Fitur nelayan nasional. Thanks kanggo penulis, aku nerbitake telung artikel sajrone rong dina hi
      1. +9
        10 Oktober 2021 18:06
        Hm.. Lha, sakjane aku kudu ngubengi wilayah Krasnodar karo pesta geologi lan kudu kenal karo fitur-fiture sing ora diiklanake supaya ora wedi wong. Inggih, pisanan, kabeh wilayah wis burik karo kuburan sapi karo zoonoses - anthrax, glanders, penyakit sikil lan tutuk, brucellosis. Ya, ya, persis karo "penyakit sikil lan tutuk" sing ana ing "Tawanan Kaukasus". Saka wektu kanggo wektu, kasus anthrax isih diamati ing desa-desa ing Wilayah Krasnodar, biasane ora ditulis utawa dilapurake liwat, kayata kasus ing Raevskaya. Kajaba iku, ing jaman Soviet, sawetara kutha ditutup kanthi periodik kanggo karantina amarga ... kolera, typhus lan enterovirus. Infeksi enterovirus, sayangé, saiki mung dadi scourge kanggo bocah-bocah, lan malah wong diwasa ing resort ing wilayah kasebut. Kajaba iku, sawetara wong sing ngerti, nanging ing dataran banjir Temryuk lan Anapa ana fokus malaria lan demam hemorrhagic Crimean, demam sing gejala lan penyakite padha karo demam Ebola. Lan saiki ana musibah anyar - nyamuk Nil sing bisa nyebarake demam berdarah. Sabanjure ana kutu ixodid. Ana akeh banget. Saliyane encephalitis lan penyakit Lyme, uga nyebar penyakit rickettsial sing ditularake kutu. Saiki babagan masalah lingkungan: contone, Kali Anapka. Sawetara wong ngerti yen kali iki nduweni ciri khas: ing musim semi lan musim panas mili saka segara menyang dataran banjir, lan ing musim gugur lan mangsa menyang segara. Warga lokal sing "Enterprising" njupuk kauntungan saka fitur iki lan wis nguwasani pengeboran horisontal kanggo mbuwang banyu limbah saka akeh omah kost pribadi lan bangunan pribadi menyang. Ing mangsa panas, limbah mili menyang dhataran banjir, lan ing mangsa adhem menyang segara menyang teluk, ing ngendi ana ing ngisor lan nyampur karo apa sing ana ing ngisor. Lan ing mangsa panas iku kabeh diaduk munggah dening kaki vacationers lan ... hello enterovirus. Supaya adil, kudu dikandhakake yen administrasi wis berjuang karo iki, nanging sampeyan ngerti, ora kabeh bisa ditemokake, lan iki Rusia ... mbokmenawa kita bisa "setuju" ... Ora, aku ora pengin. nyingkirake wong-wong sing pengin lunga menyang resort ing Wilayah Krasnodar, utamane amarga resort manca kebak barang-barang sing ora becik, contone, moluska subkutan ing pesisir Thailand, lan liya-liyane. ya
        1. +7
          10 Oktober 2021 18:14
          Matur nuwun, aku ora ngerti akeh hi simbahku, nalika lelungan bisnis ing India, nylametake awake dhewe saka infeksi lokal mung nganggo alkohol sing kuwat) iki sing disaranake kedutaan. ombenan
        2. +4
          10 Oktober 2021 21:34
          Iki komentar apik banget. matur nuwun. Sampeyan bener babagan penyakit kewan, ora, lan padha njupuk.
      2. +4
        10 Oktober 2021 20:58
        "Peculiarities saka goleki nasional" isih anak pisanan. eseman ombenan
  3. +7
    10 Oktober 2021 15:22
    Ya, ing umum topik dawa, lan aku bakal ngomong, sedih banget. Industri rekreasi kita nyusut banget ing taun 90-an nganti meh ilang. Sanajan ora ana alesan kanggo iki. Kene penulis ngandika banget venomously bab "mlarat" vacationers Russian. Aku uga bakal menehi 5 kopecks. Aku duwe dacha ora adoh saka Moskow, ing Kali Oka. Ing USSR, kabeh wilayah iki minangka sanatorium-resort, 4 pusat rekreasi, 2 pusat wisata, 2 kamp perintis ... Ana rong omah istirahat sing ditinggal, setengah mati. Nanging udakara 5 taun kepungkur, siji cedar muncul. Pisanan, aku nandur modhal ing saperangan saka omah, plus aku nyewa bangunan lawas saka pusat rekreasi kanggo bar-restoran-diskotik, uga, senadyan kasunyatan sing prices luwih larang tinimbang ing Turki, lan ora ana panggonan, ing Januari - wis ing Mei padha cadangan panggonan kanggo iku, karo kasunyatan sing wis ngembangaken tanpa mandeg - nanging ana isih ora cukup panggonan!
    Pitakonan iku - ana loro dikarepake lan dhuwit saka wong. Ana situs kemah sing padha ditinggal. Aku ora ngerti, ora ana sing butuh dhuwit?
    1. 0
      10 Oktober 2021 22:17
      Kutipan saka Cowbra.
      Pitakonan iku - ana loro dikarepake lan dhuwit saka wong. Ana situs kemah sing padha ditinggal. Aku ora ngerti, ora ana sing butuh dhuwit?

      Iku prasaja - ana sawetara wong sing pengin pindhah menyang situs kemah "kanthi adus ing mburi koridor lan jamban ing dalan." Ing jaman Soviet, kanthi pengecualian langka, kabeh padha kaya ngono. Banjur wong-wong padha seneng. karo kabeh amarga iku free utawa kanggo pittance - saiki iki ora bisa.
      Sing, sampeyan kudu nandur modal akeh dhuwit ing infrastruktur - nanging ora kasunyatan sing wong bakal pindhah tanpa fitur (segara, gunung, grojogan, Chupacabra, pungkasanipun, paling soko ..).
      Mula ora ana sing kesusu nandur modal ing pusat wisata kaya ngono...
    2. 0
      10 Oktober 2021 23:01
      Kutipan saka Cowbra.
      Pitakonan iku - ana loro dikarepake lan dhuwit saka wong.


      Ya, siji wong Muscovite sing efisien teka ing kutha kene. Dheweke banget kuciwa amarga toko ora bisa ngedol limang kilogram kaviar abang. Dadi, santai wae kanggo akhir minggu.
  4. +5
    10 Oktober 2021 15:23
    - Liburan - ing mangsa panas, apa luck!
    "Boss nelpon bawahan: - Apa sampeyan seneng bir anget? - Mesthi ora! - Lan wanita sweaty? - Brrr, ora, mesthi. "- Dadi sampeyan lagi arep ing vacation ing Desember. Dheweke metu lan ngandhani kang kolega babagan kabeh. Sing nomer loro teka: - Apa sampeyan seneng vodka anget? - Ya! - Apa sampeyan seneng karo wanita sing kringet? - Ya! - Oke, sampeyan bakal pindhah menyang panen kentang ing musim gugur!
    Matur nuwun kanggo penulis ... amarga ora ngirim foto Pantai Healing.
    Aku ana ing kono dangu, isih (dudu warga Federasi Rusia) ing jaman Soviet. Cetha yen ora Sochi lan mulane tanpa kulawarga (aku ora ngerti saiki) mung mboseni.
    Uga, sawetara pesisir duwe banyu cethek, kaya Segara Azov.
    Lan pitakonan kanggo penulis: ana pemukiman Yunani kuna ing cedhak, kepiye saiki?


    1. +3
      10 Oktober 2021 16:15
      Kutipan saka knn54
      Lan pitakonan kanggo penulis: ana pemukiman Yunani kuna ing cedhak, kepiye saiki?

      Salah sijine digali ing jejere dalan anyar menyang bandara Anapa ... Nanging aku ora weruh apa-apa, jelas.
      1. +6
        10 Oktober 2021 19:38
        Vyacheslav, sugeng sonten. hi
        Aku tau ngunjungi Anapa, ing awal eighties. Resor anak, ana rong toko omben-omben ing saindenging kutha, nanging ora apa-apa, pesisir katon elek - kabeh reged. Nyatane, kita ana ing ekspedisi arkeologi lan nyabrang pantai kanthi ora sengaja, njupuk trabasan, nanging kesan kasebut cukup. Ana rong ekspedisi ing kana: siji ing kutha dhewe, sing nomer loro ing wilayah tertutup bekas latihan tank (aku ora ngelingi jeneng desa tetanggan), mula kita nginep ing papan latihan, lan muter-muter karo awak tartan Turki, sing dikumbah ing pasir kira-kira sepuluh meter saka pantai. Saka ing kono kita mlayu menyang Crimea menyang Belyaus, banjur menyang Sevastopol sing ditresnani.

        Bungah sampeyan wis istirahat apik! eseman ombenan
  5. +1
    10 Oktober 2021 15:38
    Umumé, ana sawetara wektu sing apik, nanging umume ana rasa nesu lan kehancuran. Sedhih kabeh. Utamane kesadaran yen kabeh wilayah ora duwe sumber daya liyane kajaba turis sing liwat. Lan kabeh wong - saka manajemen sanatorium kanthi perabotan lan sistem koridor sing rusak nganti nenek sing nyewa gubuk kanthi fasilitas ing dalan - ngarep-arep mung siji: entuk cukup ing mangsa panas nganti pungkasan mangsa, sing sengit, wektu luwe. Iki uga kalebu pedagang apes karo barang-barang sing melas-melas. Sumber daya sing padha dibutuhake kanggo ngilangi kutha saka segara. Amarga tujuan utama yaiku kamar sing adhem, jamban gratis, kulkas lengkap lan pantai tanpa hucksters. Umumé, kaya ing negara-negara beradab. Ing wilayah wisata Florida, contone, sampeyan ora bakal nemokake layanan intrusive njijiki iki.
    1. +7
      10 Oktober 2021 16:48
      Nanging aku manggon ing kene, ing wilayah "sing dadi swarga". We are vacationing in Vityazevo, Sukko, Utrish (sampeyan ora bisa tenan mampir saiki. Aku ora ngerti ngendi Shpakovsky ketemu rusak Furnitur Soviet.
      1. +5
        10 Oktober 2021 17:12
        Yen sampeyan ndeleng, sampeyan bisa nemokake karusakan lan mlarat ing ngendi wae, yen sampeyan pengin. :)
        Nalika aku manggon ing Rusia, aku ngunjungi Vityazevo, Sukko, Anapa dhewe, Adler, Sochi sing luwih gedhe, lan Gelendzhik luwih saka sepisan.
        Mesthi, yen sampeyan metu menyang pantai tengah Anapa - wah, ya, segara disedot, wah, aku setuju karo penulis, yen sampeyan ora seneng - aja nglangi, pindhah 10 km menyang sisih lan nglangi nganti sampeyan biru ing pasuryan.
        Sapa sing meksa?

        Lan kanggo Nice, penulis - mung ana 12 pesisir sing aku ngerti.
        Aku dhewe ora tau nglangi ing krikil. Wis kaping pindho menyang Nice + 1 wektu liwat.
        Ana pantai pasir sing apik banget ing kana. Banjur ... ora apik banget kanggo mbandhingake Anapa sanajan karo Turki. Lan malah luwih karo Nice.
        Dadi, kanthi kabeh patriotisme, sampeyan bisa santai ing Piala Dunia Rusia, nanging luwih murah lan luwih apik - ing papan liya.
        Aku wis ora kanggo Sevas wiwit 2014, Aku ora bisa ngomong, nanging ing Ukrainians iku neraka, mesthi.
        1. +6
          10 Oktober 2021 17:30
          Inggih, iku penting kanggo Shpakovsky kanggo ngelingake nonton carane ala ing Uni lan carane apik iku saiki. Iki minangka quirk. Lan babagan pesisir. Ya, aku uga ora seneng karo kerikil, mula biasane menyang Vityazevo.
          1. +7
            10 Oktober 2021 17:44
            Yen kita mbandhingake standar urip, aku ora bisa ngomong kanggo kabeh serikat, nanging uripku normal.
            Bapak makarya ing tambang ing Vorkuta, narik batu bara ing pasuryan.
            Gaji kasebut 2200. Iki nalika setengah negara kerja keras kanggo 120 rubel. Dadi aku ora apa-apa. Dhèwèké mangan kanthi lara, turu sing enak, lan dolan menyang segara.
            Nanging iki mung karya neraka brutal bapakku. Gusti mberkahi dheweke.

            Lan saiki urip uga normal. Negara asalku nyumbang nganti 37 grand kanggo pensiunku, amarga umurku ing sisih lor lan pengalaman dawa dadi polisi.
            Kajaba iku, ana dhuwit sing dipikolehi ing EU ing kantor IT, supaya urip umume apik.
  6. + 11
    10 Oktober 2021 15:48
    Apa iku?
    Sawetara omong kosong babagan liburan ing segara ing proyek Military Review ...
    Yagene artikel kasebut diterbitake, apa sing dadi "militer"?
    Mbok aku ora weruh, lan iki sawetara penulis khusus, kang diijini
    kene kanggo ngelem bab apa teka ing atine? Lan crita, jujur,
    kualitase kurang apik...
    1. + 11
      10 Oktober 2021 16:00
      Nah, iki VOSH, dheweke bisa nindakake apa wae ing VO. Semalat yen dheweke ora nulis babagan isi jamban. Dheweke duwe bakat golek telek sanajan ora ana.
      1. -4
        10 Oktober 2021 16:20
        Quote: Kayala
        dheweke ora nulis babagan isi WC.

        Aku getun yen aku ora motret jamban umum ing Penza ing sawijining wektu. Aku pengin ... nanging aku ora duwe piranti sing apik. Ora ana rega kanggo foto iki saiki! Monumen kanggo kabeh jaman.
        1. +7
          10 Oktober 2021 17:30
          Sampeyan duwe gagasan aneh babagan monumen.
          1. -1
            10 Oktober 2021 17:46
            Kutipan: Andrey Moskvin
            Sampeyan duwe gagasan aneh babagan monumen.

            Coprolites dinosaurus minangka monumen paleontologi sing terkenal!
        2. +3
          10 Oktober 2021 18:03
          Ora ana rega kanggo foto iki saiki! Monumen kanggo kabeh jaman

          Apa sampeyan bakal tuku?
          1. -1
            10 Oktober 2021 18:26
            Wow, Viktor Nikolaevich, foto pas jamban ing pawon pabrik kita, ngelawan sekolah 6. Nalika aku ana ing kamp sekolah ana, kita dipakani ana lan ana persis iki ... Nanging aku temenan dalan, digawe saka Papan, whitewashed karo huruf M lan F lan dicet karo gambar sing cocog. Ana akeh wong ing Penza, malah ing plataran dalan utama Moskvovskaya!
            1. +1
              10 Oktober 2021 18:49
              Nanging sing dakkarepake yaiku dalan, digawe saka papan, dicet nganggo huruf M lan F


              Prasasti lan gambar bisa nyebabake larangan. Kanggo interior uga.
              1. +1
                10 Oktober 2021 20:19
                Aku weruh sing sawetara wong ora kaya foto outhouse lan downvote iku. Aku bisa mbayangno apa sing bakal kelakon yen sampeyan sijine foto "interior". Nanging sampeyan ora bisa mbusak tembung saka lagu.
                1. -1
                  10 Oktober 2021 21:37
                  Aesthetes mbokmenawa ora seneng banget))
                2. 0
                  12 Oktober 2021 06:57
                  Ya, Viktor Nikolaevich! Nelangsa. Inggih, aku menehi sampeyan +. Lan - ya, foto ing njero, lan malah ing mangsa - sing bakal dadi SOMETHING. Aku elinga ... carane iku. Nanging, memori iki migunani kanggo aku! Ing novel "Telu saka Ensk", pahlawan mbuwang Mauser menyang jamban mangsa lan mikir yen ing musim semi, nalika kabeh thaws, dheweke bakal klelep! Lan iki penting banget. Urip digawe saka perkara cilik.
                  1. +2
                    12 Oktober 2021 07:06
                    Aku elinga ... carane iku ... Ing novel "Telung saka Ensk" pahlawan mbuwang Mauser menyang jamban mangsa lan mikir yen ing musim semi, nalika kabeh thaws, dheweke bakal drown!

                    Ing novel sampeyan, lan ing uripku. Aku elinga pasuryan saka Jerman sing mutusaké kanggo relief piyambak ing jamban pinggir dalan mangsa. Kabutuhan kasebut ditindakake kanthi serius, nanging Jerman ora bisa ngerti carane ngatasi kahanan kasebut lan wis mulai panik. Banjur penerjemah macet, isin nerjemahake instruksiku lan sopir.
                    Aku mikir plot bakal nambah novel apa wae.
                    1. +1
                      12 Oktober 2021 07:09
                      Kutipan saka Undecim
                      Aku mikir plot bakal nambah novel apa wae.

                      Nuwun sewu, kula mboten ngertos rumiyin. Aku bakal nerangake ... Nanging, ora kabeh ilang. Saiki aku nggarap novel "Liburan ing Vaku-Vaku" - aku bakal nyoba nglebokake ing kana. Aku bakal mikir maneh, supaya bisa ngomong, apa sing dikirim lan - ana!
            2. +3
              12 Oktober 2021 01:24
              foto pas jamban ing pabrik-pawon kita, ngelawan sekolah 6 sandi. Nalika aku ana ing kemah sekolah ing kana, aku mangan ing kana


              Sampeyan duwe masa kanak-kanak sing angel, Vyacheslav Olegovich ...
              Lan ing kamp perintis kita diwenehi panganan ing kantin. Lan panganan banget sedhep!

              Saiki ruang makan iki katon kaya iki:



              Ing USSR, kamp perintis dikelola dening perusahaan gedhe lan serikat pekerja. Nalika kekuwatan Soviet rampung, uga iki.
              1. 0
                12 Oktober 2021 06:50
                Kutipan saka Old Michael
                Lan ing kamp perintis kita diwenehi panganan ing kantin. Lan panganan banget sedhep!

                Kita uga dipakani enak ing kana. Tapi wc kaya kiye... Banjur pawon pabrik ditutup lan pemandangane padha karo fotomu sing nomer loro. Saiki dheweke wis mbukak maneh pabrik produksi gula-gula ing kana. Luwih becik ora mlaku-mlaku, aroma kaya ngono!
      2. +3
        10 Oktober 2021 16:27
        Quote: Kayala
        iki VOSH, dheweke bisa nindakake apa wae ing VO

        Sapa iki "VOSH"? Yagene dheweke bisa nindakake apa wae ing VO?
        Carane menarik kang disebut omong kosong bab vacation ing sawetara bolongan
        - "RUSSIA ing segara". Apa dheweke duwe khayalan keagungan?
        1. + 10
          10 Oktober 2021 17:57
          VOSH minangka wong Vyaeslav Olegovich Shpakovsky, sing nganggep awake dhewe minangka "sejarawan gedhe", nanging nyatane dheweke minangka propagandis kuwalik, sing ing jaman kepungkur Soviet mulang babagan sejarah CPSU, lan ing Federasi Rusia modern tumindak minangka cangkem kapitalisme lan anti-Soviet sing semangat. Umumé padha negatif kaya Chubais lan mantan anggota Komsomol liyane. Kajaba iku, dheweke duwe angkuh sing dhuwur banget, nanging sampeyan ngerti yen luwih jero sampeyan nggodhog ing feces, luwih dhuwur ego sampeyan.
          1. +3
            10 Oktober 2021 18:02
            Quote: Kayala
            VOSH yaiku wong Vyaeslav Olegovich Shpakovsky, sing nganggep awake dhewe minangka "sejarawan gedhe", nanging nyatane dheweke minangka propagandis terbalik.

            Vononoche...
            Lan sing, miturut contone, saiki sapa wae
            Apa sampeyan bisa ngomong babagan liburan sampeyan? Aku neng kene
            Aku bisa kelingan carane angel iku kanggo kita ing sasi
            kaping, Aku kanggo pindhah ing vacation, nanging kita kabeh
            ngatasi alangan lan nggawe ing vacation
            kabeh jinis nistha. Tatu ing alis padha
            babagan salah sawijining ...
            1. +9
              10 Oktober 2021 18:06
              Apa sing cocok kanggo Jupiter ora cocok kanggo banteng. Coba kirim materi sampeyan, utamane yen konten sing padha, kemungkinan ora bakal diterusake, lan VOSH luwih mirip karo VO saiki. Dadi dheweke ora mung bisa, nanging uga kudu ngomong babagan feces. Internet, kaya kertas, ngidinke VOSH kaya iki.
              1. +2
                10 Oktober 2021 18:15
                Quote: Kayala
                paling kamungkinan padha ora bakal kantun

                Ora ..., aku ora bakal nyoba, aku langsung ketat
                sumber militèr, ora situs kenangan.
                Lan ana sing kudu dieling-eling, siji perjalanan liburan
                Apa regane sepur Moscow-Grozny...
              2. -8
                10 Oktober 2021 18:32
                Quote: Kayala
                Apa sing cocok kanggo Jupiter ora cocok kanggo banteng.

                Iku apik yen sampeyan ngerti iki, Alexey!
              3. +4
                10 Oktober 2021 19:09
                iki rodo pasuryan saka VO dina.

                Pasuryane VO saiki rada beda.
                1. +6
                  10 Oktober 2021 20:50
                  Aku ora setuju, fauna ing VO macem-macem banget.
                  1. +1
                    10 Oktober 2021 20:52
                    Maksudku populasi paling gedhe.
                    1. +1
                      10 Oktober 2021 20:53
                      Kanthi getun gedhe aku kudu ngakoni yen sampeyan bener. Alah. Nyuwun
                    2. +5
                      10 Oktober 2021 21:28
                      populasi paling gedhé
                      .
                      Punika potret rata-rata warga VO ngguyu
    2. -3
      10 Oktober 2021 16:17
      Apa sampeyan ora maca komentar wong liya? Mratelakake panemume paling ... "asring ditemoni", ayo ngomong. Sampeyan kudu nggatekake apa sing disenengi wong liya. Sapa sing ora luwih ala tinimbang sampeyan lan ngajeni pendapate.
    3. +7
      10 Oktober 2021 17:01
      Kutipan: Bez 310
      Lan crita, jujur,
      kualitase kurang apik...

      banget ad-libbing lan ngina, lan babagan asu lan wanita sing ngresiki (sawise kabeh, mung Peter sing ngresiki - ketoke penulis saka peternakan kolektif) lan babagan bobot keluwihan lan kemampuan pertahanan, amarga " iki” penulis nunjukake kudu dianggep karo dhuwit anggaran!!!??? ? iku banget ora nyenengake kanggo maca omong kosong
    4. +6
      10 Oktober 2021 17:15
      Sampeyan ora ngerti. Iki anti-propaganda.
      Ukrainians terus-terusan ngomong yen kita bakal ngrebut Kuban lan wilayah Krasnodar.
      Dadi mbah posting ing Internet, padha ngomong, deleng bestialitas ing kono, aja njupuk alih, apa sampeyan kudu kekacoan lan kekacoan? :)
    5. AAG
      +7
      11 Oktober 2021 06:37
      "...Napa artikel kasebut diterbitake, apa sing dadi "militer" babagan?...”
      Sampeyan ora nggatekake, - Penulis nyebutake ancaman kanggo kemampuan pertahanan saka obesitas ...)))) hi
  7. Komentar wis dibusak.
  8. +9
    10 Oktober 2021 15:53
    Segara, segara iku jagad tanpa dhasar,
    Buih rustle saka ombak pesisir.
    Padha munggah ing ndhuwur sampeyan kaya esuke,
    Padha munggah ing ndhuwur sampeyan kaya esuke,
    Pangarep-arep kanggo pemuda kita!
    (C) Yuri Antonov
    1. + 15
      10 Oktober 2021 15:59
      - Sampeyan ngadeg ing pesisir lan ngrasakake mambu asin saka angin sing nyebul saka segara. Lan sampeyan yakin yen sampeyan bebas lan urip wis diwiwiti. Lan Kiss direndhem ing nangis Burns lambene kancane.
      - Aku durung menyang segara.
      - Oke, aja banjir, sampeyan ora tau menyang segara?!
      - Aku ora duwe kesempatan, aku ora ...
      - Kita wis nuthuk ing swarga, ngompa dhéwé karo tequila, secara harfiah weruh dhéwé ing lelampahan pungkasan, nanging sampeyan durung menyang segara?!
      - Aku ora duwe wektu, iku ora bisa metu.
      - Aku ora ngerti yen ora ana ing swarga tanpa iki? Ngerti, ing swarga mung ngomong babagan segara: ayu banget tanpa wates, srengenge srengenge sing katon, srengenge nyemplung ing ombak, dadi abang kaya getih lan rumangsa yen segara wis nyerep energi. padhang ing awake dhewe lan srengenge wis tamed, lan geni wis murub ing telenging. Lan sampeyan, apa sing bakal sampeyan critakake, amarga sampeyan ora tau menyang segara!?
      1. + 10
        10 Oktober 2021 16:22
        film apik!
      2. +5
        10 Oktober 2021 22:35
        Film iki klasik, nanging angel banget.
        T. Schweiger duwe sawetara film apik - iki paling apik......
  9. +4
    10 Oktober 2021 15:56
    Liburan ing sawetara minggu, kita wiwit milih menyang ngendi. Aku pancene ora pengin pindhah menyang resorts kanggo liburan pantai utawa Feed hucksters lokal. Kita manggon ing Mesir, sanajan luwih larang, nanging layanan lan layanan Mesir lan Turki ora bisa dibandhingake. Lan taun ngarep kita mikir babagan Altai utawa Kamchatka
    1. +4
      10 Oktober 2021 18:03
      Liburan ing sawetara minggu, kita wiwit milih menyang ngendi. Aku pancene ora pengin pindhah menyang resorts kanggo liburan pantai utawa Feed hucksters lokal. Kita manggon ing Mesir, sanajan luwih larang, nanging layanan lan layanan Mesir lan Turki ora bisa dibandhingake. Lan taun ngarep kita mikir babagan Altai utawa Kamchatka


      Lan ing Crimea sampeyan bisa ngendhokke tanpa liburan pantai. Oktober bisa nggawa cuaca apik lan .... fishing.
      1. +1
        10 Oktober 2021 18:43
        Crimea uga ana ing rencana, nanging ing format perjalanan hiking nganggo tas ransel)
    2. +2
      10 Oktober 2021 18:24
      Kutipan saka: BISMARCK94
      Liburan ing sawetara minggu, kita wiwit milih menyang ngendi. Aku pancene ora pengin pindhah menyang resorts kanggo liburan pantai utawa Feed hucksters lokal.

      Aku isin takon ... ngendi aku bisa nemokake liburan pantai ing Rusia ing pungkasan Oktober?
      1. +2
        10 Oktober 2021 18:45
        Taun kepungkur aku nglangi ing Gelendzhik ing pertengahan Oktober. Dadi, sampeyan bisa nglangi ing wilayah kasebut ing wulan Januari. Thermal springs-Mostovskoy, Labinsk, distrik Otradnensky
        1. 0
          10 Oktober 2021 18:57
          Kutipan: 210 okv
          Taun kepungkur aku nglangi ing Gelendzhik ing pertengahan Oktober

          Lha, ana sing malah nglangi ing Siyuiri ing wulan Januari ... nanging angel diarani liburan pantai
          1. +2
            10 Oktober 2021 19:29
            Apa sampeyan kaget? Banjur banyu 20 Celsius. Dadi akeh ing dalan. Taun iki, musim gugur mesthi nguciwani kita. Minggu ngarep mung janji udakara rong puluh. Nanging banyu katon adhem.
            1. +2
              10 Oktober 2021 20:29
              Banjur banyu 20 Celsius. Dadi akeh ing dalan. Taun iki, musim gugur mesthi nguciwani kita. Minggu ngarep mung janji udakara rong puluh. Nanging banyu katon adhem.

              Gambar saka Oktober 2019, aja katon ing 12 derajat, iku ing wayah wengi. Lan ing quarry Inkerman banyu 20 derajat.
      2. +1
        10 Oktober 2021 18:45
        Katon kaya musim beludru sing padha ing Crimea. Nanging aku pengin ngomong yen wisata pantai kita ora cocog karo wisata manca, sayangé
        1. -2
          10 Oktober 2021 18:54
          Kutipan saka: BISMARCK94
          Katon kaya musim beludru sing padha ing Crimea.

      3. +3
        10 Oktober 2021 18:51
        Aku isin takon ... ngendi aku bisa nemokake liburan pantai ing Rusia ing pungkasan Oktober?

        Iki pantai desa Partenit, mantan Frunzenskoye, cedhak Bear Mountain. 20 Oktober 2019


        Banyu 20 derajat, udhara 24. Iki ora kedadeyan saben taun, nanging yen sampeyan bejo, sampeyan bakal begja.
        1. +2
          10 Oktober 2021 20:44
          Iki troll Romania saka Italia, aja mbuwang wektu.
    3. +4
      10 Oktober 2021 19:29
      Deleng, Alexander. Kenalan kulawarga saka desa kita lunga menyang Turki setaun kepungkur lan wong loro kasebut lara Covid nalika teka; nanging wanita kasebut ora kena infeksi kasebut. Inggih, sapisan ing nalika iku ora kelakon, nanging banjur setan ngerti.
      1. +1
        10 Oktober 2021 20:24
        wong loro padha mudhun karo Covid nalika teka

        Kayane ora ngombe ombenan Kita ngaso salah. ngguyu
        1. +2
          10 Oktober 2021 20:43

          Kayane sampeyan ora ngombe

          Ya, aku ora bakal ngomong, aku ora ngerti babagan sing luwih enom, nanging aku lan bapakku lungguh bebarengan. eseman ombenan
          1. 0
            10 Oktober 2021 20:46
            nanging karo bapak kita lungguh tightly

            Mungkin aku wis mandheg hi
            1. +2
              10 Oktober 2021 20:52
              Inggih, inggih! ngguyu Mesthi wae, dheweke bakal ngikat sapa wae yen dheweke ngajak dheweke - pesta landing sekolah lawas. ombenan
              1. 0
                10 Oktober 2021 21:02
                pasukan landing sekolah lawas

                Ing am , ing negara NATO, paratrooper kita kudu waspada, ora ngombe mandheg
                1. +4
                  10 Oktober 2021 21:24
                  Apa sing bisa kita lakoni, kita uga dadi abdi saka tradisi kita. eseman ombenan
  10. Ham
    +9
    10 Oktober 2021 16:00
    Lan kita, warga Kuban, bakal seneng santai ing musim panas ing endi wae ing taiga, adhem ... lan sepi ...
    1. +3
      10 Oktober 2021 16:34
      Kutipan saka HAM
      Aku seneng santai nang endi wae ing taiga, adhem ... lan sepi ...

      teka Zyuratkul. https://zuratkul.ru/
      Lan ora adoh .. lan kabeh kaya sing dikarepake. Lan bruwang lan rusa lan rusa. Lan taiga lan kasepen. lan kabeh liyane.
    2. +3
      10 Oktober 2021 16:50
      Mekaten. Aku arep menyang Baikal, Issyk Kul ing Kyrgyzstan ... Nanging rega ... Aku kudu miwiti mobil ing wayah wengi, lan esuk ... Anapa..
    3. AAG
      +1
      11 Oktober 2021 12:38
      Kutipan saka HAM
      Lan kita, warga Kuban, bakal seneng santai ing musim panas ing endi wae ing taiga, adhem ... lan sepi ...

      ...Sampeyan duwe risiko gedhe kena panas sing ora bisa ditahan. Ing wayah awan ... Kajaba iku, tanpa kesempatan kanggo nglangi - kali asring ora duwe wektu kanggo anget ... Nanging segara! Kanggo saben rasa: ticks, horseflies, nyamuk, midges ), - gumantung ing mangsa, cuaca!))))
  11. +2
    10 Oktober 2021 16:33
    Srengenge wis sumunar lan panas, Pompolit arep preian, adhem adhem ing njaba, sampah ambu ora enak arep liburan. Iki musim beludru ing Sochi. Senadyan warga Sochi saiki gelo, Adler lan Sirius wis narik wong sing liburan. cuaca apik, isih ana ewu vacationers. Ana utamané akeh kulawargané karo anak-atlit saka kabeh Rusia. Ing mobil saka Bentley kanggo Lada Granta. Kabeh parking kebak. Umur saka 4 taun kanggo wong diwasa. Arah olahraga: Hockey, figure skating, curling, gymnastics, catur, anggar, saka lompat ski musim dingin iki .Formula minangka masalah sing kapisah. Tanggul bakal digawe maneh, kompetisi internasional wis diumumake. Pemenang, biro arsitektur, bakal entuk hadiah lan kontrak. Kegiatan ilmiah lan pendhidhikan ora dilalekake. Sajrone pirang-pirang taun, 38 ewu bocah wis dilatih. Kanggo pemain ski saka kabeh garis, ana Krasnaya Polyana. Supaya kita urip ing mangsa, rega umume ora masuk akal.
    1. -1
      10 Oktober 2021 20:21
      .
      Tanggul bakal diowahi maneh, kompetisi internasional wis diumumake, sing menang biro arsitektur bakal entuk hadiah lan kontrak.

      Lha, wis mandeg ngoyak-ngoyak dhuwit, kowe dhewe ngerti wis ping pinten.
  12. +3
    10 Oktober 2021 16:44
    Apa iki VO utawa Yandex.Zen?
    1. +6
      10 Oktober 2021 18:46
      Ora. Hemingway.. "The Old Man and the Sea"
  13. Komentar wis dibusak.
  14. +1
    10 Oktober 2021 17:07
    sing. Apa nomer tartamtu saka "bangkai kabotan" ing panggonan ngendi vacationers klumpukne (lan mbokmenawa saka kabeh negara) tandha yen kabeh negara wis overfed? Sing nang endi wae ing pedalaman kabeh wong dadi lemu lan masalah utama ing urip yaiku bobote?
    1. +1
      10 Oktober 2021 17:43
      Udakara 60% wong Rusia kabotan, kira-kira 20-25% wong Rusia lemu. Iki diumumake dening kepala Pusat Riset Federal kanggo Nutrisi, Bioteknologi lan Keamanan Pangan, Akademisi Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia Viktor Tutelyan.
      Udakara 40% pedunung Rusia sing umur 19 nganti 60 taun kabotan amarga nutrisi sing berlebihan. Data kasebut diumumake dening kepala Rosstat, Alexander Surinov.
      1. +6
        10 Oktober 2021 18:28
        Kutipan saka kaliber
        Udakara 40% pedunung Rusia sing umur 19 nganti 60 taun kabotan amarga nutrisi sing berlebihan.

        Keluwihan bobot utamane amarga nutrisi sing ora seimbang lan ora amarga kakehan
        1. +1
          10 Oktober 2021 19:02
          Kutipan saka Liam
          diet sing ora seimbang

          Ing kasus apa wae, genetika duwe pengaruh minimal ing kene, sanajan, ya, pancen. Ana liyane sing luwih pengaruh.
      2. +2
        11 Oktober 2021 07:19
        amarga overnutrition
        Lha ya... mulane ana antrian jajanan cepet. Nanging ing mburi daging normal ana sing ora apik banget. Aneh.
      3. +2
        11 Oktober 2021 07:28
        Kutipan saka kaliber
        Udakara 40% pedunung Rusia sing umur 19 nganti 60 taun kabotan amarga nutrisi sing berlebihan. Data kasebut diumumake dening kepala Rosstat, Alexander Surinov.

        Iki ora nuduhake nutrisi sing berlebihan, nanging dhasar diet yaiku karbohidrat: roti lan pasta, kentang, sereal. "Pasta tansah biaya padha."
  15. +4
    10 Oktober 2021 17:27
    Inggih, iku mung idyll.
    Apa urip apik?
  16. +4
    10 Oktober 2021 17:58
    Dadi, ing bagean "Pendapat" sampeyan bisa nulis babagan apa wae?
    1. +4
      10 Oktober 2021 18:21
      Punapa mawon - nanging ing aturan saka situs. Apa kowe durung teka mrene? Ana akeh sing ora ditulis ing kene.
      1. +2
        10 Oktober 2021 18:29
        Kutipan saka Undecim
        Apa kowe durung teka mrene? Ana akeh sing ora ditulis ing kene.

        Jujur, aku mbokmenawa durung tau tekan kene,
        Umumé, iki pisanan aku maca omong kosong kaya ngono.
        Apa aturan khusus, kajaba sumpah?
        sumpah? Ing endi aturan kasebut? Aku kudu maca
        Yen ora, aku wis duwe sawetara "warning".
        1. +1
          10 Oktober 2021 18:57
          Bukak kaca utama, ana gambar ing ngisor iki.

          Bukak "Aturan" lan maca.
          Lan sampeyan bisa uga kudu nulis babagan, sawise telung puluh taun ing penerbangan. Menapa malih, yen pangeling-eling saya bener, latihan sastra ora asing kanggo sampeyan.
          1. +1
            10 Oktober 2021 19:50
            Kutipan saka Undecim
            Bukak "Aturan" lan maca.
            Lan sampeyan bisa uga kudu nulis babagan, sawise telung puluh taun ing penerbangan.

            Спасибо.
            Ya, aku wis suwe ora ngomong babagan layanan,
            Ora ana sing butuh iki, nanging aku bakal kelingan babagan liburan,
            Iki minangka operasi militer kabeh.
            1. +3
              10 Oktober 2021 19:59
              Ya, aku wis suwe ora ngandhani apa-apa babagan layanan kasebut, ora ana sing butuh,

              Iku titik moot. Yen ditulis kanthi apik, aku mikir bakal mlaku. Iki minangka topik langka sing cedhak karo akeh wong. Meh kabeh wong ngladeni. Sawetara liyane, sawetara kurang, sawetara "nglayani minangka juru tulis ing markas," nanging ing kasus apa wae, saben wong kudu ngelingi.
              Tilas bosku, contone, njabat ing penerbangan angkatan laut Armada Pasifik ing taun-taun pasca perang. Dadi, miturut critane, ternyata tugas utamane yaiku kanggo numpes saham cognac ing kabeh perusahaan ngombé ing Timur Jauh.
              1. -1
                10 Oktober 2021 20:02
                Kutipan saka Undecim
                njabat ing penerbangan angkatan laut Armada Pasifik ing taun-taun pasca perang.

                Aku uga njabat ing taun-taun pasca perang ing penerbangan angkatan laut Armada Pasifik,
                lan ing asas, Aku setuju karo boss sampeyan, ana vodka ing garnisun
                ora didol, lan aku kudu ngombe cognac. Aku kelingan piye wae
                Aku malah nang kothak cognac ing kanca.
                1. +3
                  10 Oktober 2021 20:14
                  lan kudu ngombe cognac.

                  3. Disiplin militèr wajib saben prajurit:
                  ...
                  - kanggo nahan kabeh kasangsaran lan kasangsaran militer
                  PIAGAM DISIPLIN ANGkatan bersenjata USSR
                  1. +1
                    10 Oktober 2021 20:22
                    Kutipan saka Undecim
                    kanggo nandhang sangsara lan kasangsaran militer

                    Lan dadi!
                    Lan ing Kamchatka, ing Lenino, kita dianiaya sacara eksklusif dening "Pliskaya", nanging kita kabeh ora nyerah lan kanthi wani nandhang kasangsaran kasebut.
                    1. +4
                      10 Oktober 2021 20:33
                      Lan ing Kamchatka, ing Lenino


                      Lan sampeyan ujar "ora ana sing butuh." Tulis yen sampeyan pengin.
                2. 0
                  10 Oktober 2021 20:47
                  Sampeyan ngerti, aku seneng maca babagan penerbangan. "Behind the Clouds is the Sun", ana artikel babagan Zen. Nanging ing kana asring mlebu ing sawetara crita sayap kiwa sing wewatesan karo anekdot.
                  1. -1
                    10 Oktober 2021 21:06
                    Kutipan: 210 okv
                    ing kono asring mlebu ing sawetara jinis crita sayap kiwa sing wewatesan karo anekdot.

                    Layanan kasebut dadi ...
                    Yen aku pitutur marang kowe carane padha mabur menyang goal, carane
                    ndeteksi target, njupuk kanggo "capture",
                    lan uncouple roket, banjur ora ana sing bakal
                    disenengi. Sawise kabeh, ora kabeh wong seneng maca
                    babagan carane turner nggawe bagean. Kabeh
                    Iki minangka kerajinan, lan mung menarik kanggo spesialis.
                    Mulane, dheweke ora ngelingi urip saben dinane abu-abu, nanging crita,
                    ing ngendi wani militer diwujudake ing latar mburi ngombe.
                    Kabeh iki akrab lan dingerteni kanggo aku ...
                    1. 0
                      10 Oktober 2021 21:53
                      Mulane, dheweke ora ngelingi urip saben dinane abu-abu, nanging crita,
                      ing ngendi wani militer diwujudake ing latar mburi ngombe.

                      Utawa resourcefulness lan kapinteran Fantastic kanggo ngatur booze iki.
                      1. +1
                        10 Oktober 2021 21:53
                        Kutipan saka Undecim
                        Utawa resourcefulness lan kapinteran Fantastic kanggo ngatur booze iki.

                        piye maneh?
                      2. +1
                        10 Oktober 2021 21:58
                        Mulane, aku saranake sampeyan mikir babagan seri artikel, ayo ngomong - "Ing swarga, ing bumi lan ing segara."
                      3. 0
                        10 Oktober 2021 22:07
                        Kutipan saka Undecim
                        "Ing langit, ing bumi lan ing segara."

                        Ana koleksi sing padha saka "Pokrovsky lan Brothers",
                        loro iku isine critaku. Kerjasama
                        Aku mandheg karo dheweke amarga ora duwe prospek.
                      4. +1
                        10 Oktober 2021 22:10
                        Kajaba iku, sampeyan wis duwe materi sing wis siap sing sampeyan mung kudu adaptasi karo format situs.
                      5. 0
                        10 Oktober 2021 22:14
                        Kutipan saka Undecim
                        mung adaptasi menyang format situs

                        Aku mung nyoba kanggo ngirim crita
                        babagan nyiapake liburan (sawise iki
                        opus), nanging ora ana sing sukses, critane ora
                        ditampa amarga alasan teknis, kayata
                        "ora kabeh formulir wis kapenuhan metu", lan iku ora bisa kanggo mriksa karo
                        sing, Instruksi wis outdated... Umumé, sing iku,
                        kaya biasane, nanging ora ana kepinginan kanggo perang.
                      6. +2
                        10 Oktober 2021 22:16
                        Aku bakal mangsuli sampeyan ing pesen pribadi.
                      7. +2
                        11 Oktober 2021 10:57
                        hi
                        Apa sing kedadeyan karo koleksi kasebut?
                        Aku piye wae bisa tuku kabeh, nanging sakperangan alesan koleksi kasebut ora diterbitake maneh lan Pokrovsky dhewe wis suwe ora nulis ...
                      8. +1
                        11 Oktober 2021 10:58
                        Kutipan saka wildcat
                        Apa sing kedadeyan karo koleksi kasebut?

                        Aku ora ngerti, aku ora peduli.
                3. +3
                  10 Oktober 2021 21:26
                  vodka ing garnisun
                  ora didol

                  Bapakku njabat ing Garovka lan Vozzhaevka wiwit pungkasan taun 40-an nganti separo pisanan taun 50-an, navigator skuadron Li-2, lan tanggung jawab kanggo konsumsi cairan anti-icing (tangki 40 liter alkohol mili menyang jendela kokpit). Resimen kasebut ora ngombe cognac utawa vodka. Dheweke ngandhani carane jenderal lemu teka mriksa wong-wong mau, pesawat kasebut rusak, lan dheweke mabur ing LI-2 bocor bapake nang endi wae ing mangsa. Umume lemu, ora ana sepatu bot sing ukurane. Nalika dheweke beku, dheweke nyelehake log konsumsi cairan, lan dheweke langsung ngobahake dheweke.
              2. +1
                11 Oktober 2021 10:15
                Iku mung carane memori manungsa bisa: kanggo nutup kabeh ala lan angel, yen ora, sampeyan bisa dadi edan. Dadi ternyata ing layanan kabeh wong mung duwe wanita, perwira diwulang urip lan ngombe vodka. Yen tentara kaya ngono, mesthi ana barisan wong sing arep menyang mrana.
        2. +5
          10 Oktober 2021 19:25
          Yen ora, aku wis duwe sawetara "warning".

          Kabeh iki omong kosong, aku duwe wolung, aku isih duwe loro, ketoke padha ditulis mati "kanggo dawa layanan." Lan saiki wis dadi luwih demokratis tinimbang telung taun kepungkur. eseman
  17. +5
    10 Oktober 2021 17:59
    Iki ibis Mesir!

    Ya, sampeyan dudu ahli ornitologi. Iki dudu ibis Mesir, nanging relatif sing diarani ibis, Plegadis falcinellus.
  18. 0
    10 Oktober 2021 23:03
    "Iki Nice. Pemandangan saka segara. Iku ayu saka kadohan. Nanging kabeh pantai kerikil gedhe, kang mung mokal kanggo lumaku ing, lan Surf kuwat nempuh sikilmu karo cobblestones. Dadi ... "kabeh sing glitters dudu emas!"

    Aku maca - aku mikir - uga, penulis Shpakovsky, mesthi. Aku tak menyang penulis - sing mesthi.
  19. +2
    11 Oktober 2021 01:34
    Goulash iku goulash, lan cutlets digawe saka daging, dudu roti.

    Saben wong kanggo rasa dhewe. Ing nalisir, aku ora seneng cutlets digawe saka mung daging cincang, utamané yen
    daging cincang mung. ya
    Nanging ana uga mobil karo plat nomer Novosibirsk ... Lan wong-wong padha lungguh ing wong, volume kang cetha metu saka ukuran. Dadi, yen ing ngendi wae, ana wong ing negara kita, kaya sing diklaim sawetara ing kene ing VO, kaliren, mula jelas ora ana ing kene.

    ngguyu Ketoke kabeh wong "lemak" saka Novosibirsk lunga menyang Kuban lan Rostov. Aku mung bali saka Pagunungan Altai, lan ing nalisir, ana kurus, atletik "turis" nyopir ing mobil karo Novosibirsk lisènsi piring. Saiki, contone, mobil karo Crimean, Moscow utawa Primorsky ing wilayah Novosibirsk ora nuduhake yen pemilik saka njaba kutha.
    1. +5
      11 Oktober 2021 07:26
      Saiki, contone, mobil karo piring lisensi Crimean, Moskow utawa Primorsky ing wilayah Novosibirsk ora nuduhake manawa pemilik saka njaba kutha.
      lan uga ing St Petersburg karo piring lisensi Belarusia)) Sampeyan mikir - wong manca, nanging ora. Pemilik punika Petersburger native ngguyu
      Ngomong wong lemu. Ing sawijining wektu aku lagi ngumbara (minangka pelaut) ngubengi wilayah Asia-Pasifik. Utamane Jepang, Korea, China, Vietnam. Dadi aku weruh gambar iki. Ing ngendi ana rantai panganan cepet (ing Jepang, umpamane, KFC ing meh saben pojok), mula pancen. Jumlah warga sing kabotan (utamane bocah-bocah) cukup signifikan. Aku wis ora weruh akeh iki ing Korea Selatan. Ing China uga. Ana tradhisi panganan sing kuat ing kana. Ing Vietnam (3 sasi manggon ing Saigon), jujur, aku ora weruh lokal kabotan siji. Mung wong manca putih. Ora kabeh, nanging jumlah sing padha. Lan ing cara, Aku wis ora weruh stopkontak fast food siji ing Saigon utawa Haiphong. Nah, iku taun 2003. Mungkin kita wis tekan kono. ora ngerti.
      Sabanjure - Aku wis manggon ing St. Petersburg pitung taun saiki (sadurunge Nakhodka-Vladivostok). Dadi ing kene iki "McDucks", "Subways", "Kolonel" dikutuk ing meh saben langkah. Utamane ing tengah.
      wassat Lan wong-wong padha edan kabeh iki. Ibu-ibu bocah ngladeni hamburger lan malah mahkota karton sing bodho iki kanthi prasasti burgerKing pasang lan lumaku kanthi bangga wong bodho Aku mung arep munggah menyang ibu (bapak) kaya ngono lan nuthuk sirahe - “Kowe ngapa karo bocah-bocah???!!!”
      1. +1
        11 Oktober 2021 09:39
        Aku setuju, ing Korea Kidul ana sawetara McDucks, kaya ing Shanghai lan Guangzhou, utamane ana rantai lokal kanthi panganan lokal lan kanggo wong Eropa sing mangan ana MASALAH BESAR - sampeyan mung ora ngerti, apa iku? Kajaba iku, nonton apa sing dipangan wong lokal pancen ora dadi pilihan.Kaping pindho aku mbuwang panganan 25 dolar amarga beda lan ora cocog karo kebiasaan. Ing Vietnam (Danang) lan Thailand (Phuket), meh ora ana warga lokal sing lemu - nanging aku mikir amarga mlarat, dheweke mangan sithik, amarga ... ing Thailand, warga manggon ing jejere sampeyan, sampeyan bisa ndeleng kulawargané ing nedha bengi. Wong lima mangan kaya terwelu sing sehat lan bojone.
        1. +1
          11 Oktober 2021 09:45
          Wong lima mangan kaya terwelu sing sehat lan bojone.
          supaya padha bakal rada cilik ing ukuran ngguyu Minangka kanggo malnutrisi, iki bisa uga ditrapake kanggo Korea Lor. Padha ora keluwen, mesthi, nanging uga ora overeat. Lan padha katon bagean. YN ora diitung))
          1. +1
            11 Oktober 2021 10:10
            Aku ana ing Kaukasus Kidul kaping pindho kanggo telung minggu lan aku ora sok dong mirsani wong malnourished ana, Aku ora nulis bab iku. Panganan ora enak - saka sudut pandang kita, nanging wong kebak lan mendem. Aku lunga menyang Festival vodka lokal (moonshine), iku nyenengake, nanging appetizer ... nalika sampeyan ngombe omong kosong saka ladle ing 60 derajat lan cemilan ing banget peppery Gobis utawa daikon, koyo indescribable. Ing DPRK ing taun 1985 - ing tentara. kita nggawa peralatan ing kana lan diwenehi "nedha awan patriotik" - ana beras ing kothak karton lan gendéra DPRK sing digawe saka bit lan wortel sing digodhog. -))))))) ing jatah kuwi, sampeyan mesthi ora bakal metu.
  20. +1
    11 Oktober 2021 09:33
    Kanthi pakurmatan, wong-wong sing wis lelungan menyang Turki, Thailand, Yunani, lan sapiturute, ora ngimpi seneng liburan ing Anapa.
    1. Segara - ing Turki sampeyan bisa nglangi kanthi becik ing wulan Juni, Juli, Agustus, September, Oktober (1st half). Ing Thailand - kabeh taun (nanging ana nuansa nalika musim udan). Ing Segara Ireng - taun iki, miturut review saka karyawan vacationers ing Gelendzhik lan Yalta, ing awal Juli, kadhemen ing banyu "bengkong joints." Tinimbang lengkap 4.5 sasi, mung 2,5 tetep. Layanan - luwih becik ora ngomong babagan iki. Rega - !!!!!!!!!!! Ing Turki, nalika aku pesen siji hotel liwat Booking kanggo taun katelu saurutan, aku nampa diskon 25% saka hotel!!!!, sampeyan diselehake ing kamar paling apik lan dibukak ing 2 minggu, manager hotel. teka kaping telu lan takon - Apa sampeyan seneng karo kabeh? Pak..... Aku wis weruh kedadean ing Anapa iki. Sing paling menarik yaiku wong, amarga kebiasaan, menyang Crimea (mutiara) lan Sochi lan mbayar luwih akeh kanggo liburan ing kahanan sing luwih apik tinimbang ing Kemer utawa Belek. Hakku kanggo milih liburan sing paling optimal kanggo dhuwitku. Yen ing 30 taun kita ora keganggu ngembangake sistem rekreasi sing kompeten, mula dadi masalah kita. Negara ora pengin kita nglampahi dhuwit kita ing luar negeri, nanging ora nindakake apa-apa kanggo ngganti kahanan. Sanalika Turki dibukak ing wulan Juli, luwih saka 1 turis saka Federasi Rusia langsung mlayu menyang kana. Anapa ora ngrayu sapa-sapa.
    1. 0
      11 Oktober 2021 14:39
      Sampeyan ora bakal pracaya, nanging aku arep menyang Anapa maneh.
      Senajan aku arang banget manja minangka penduduk EU lan minangka wong sing wis dibukak setengah donya.
      Lan aku bakal lunga ing kana taun kepungkur utawa taun iki, nanging COVID meksa aku tetep ing omah.
      Apa sampeyan ngerti kenapa?
      "Aku kangen nostalgia" :)

      Lan ya, aku setuju karo sampeyan.
      Mbandingake Turki, utawa malah luwih Yunani, karo Anapa rampung metu saka pitakonan.
      Kanggo dhuwit sing padha, mung layanan sing beda.
      Lan kanggo dhuwit Sochi, nyuwun pangapunten, luwih becik mabur menyang Thailand sajrone sasi utawa nyewa bungalow ing Italia sajrone sawetara minggu ing Ostia, umpamane.
      Ayo padha keselak karo regane, jujur.
      Aku ora ngerti kenapa ing Swiss utawa Austria utawa ing Tatras aku mbayar loro utawa telu luwih MURAH kanggo bir saka ing Krasnaya Polyana.
      Nah, sing luwih apik ing kono?
      1. 0
        11 Oktober 2021 15:54
        Kanca, wis suwe ora menyang tanah air....
        Nostalgia yaiku rasa kangen marang tanah air utawa masa lalu. Ing psikiatri, wangun negara reaktif
        Kangen nostalgia iku lenga.
        Dene liyane, sampeyan kudu menyang Anapa mung yen sampeyan bangga banget. Lan banjur padha miwiti kene, sampeyan ngerti: pesenan, lintang ing hotel, prasmanan..... padha kudu lobster lan lobster, nanging brine karo wedhi, lan kanggo rega lobster..... Ing panggonan kita padha bakal cepet lan nerangake kanthi jelas marang sampeyan sapa sampeyan ing urip? Ayo Mrene. Sampeyan ndeleng, kita whitewashed gudang, direnovasi jamban lan Hung chain, nanging sampeyan isih ora bisa please wong. Lan ing telung sasi kita kudu entuk dhuwit saka turis sialan iki kanggo kabeh taun.
        1. 0
          11 Oktober 2021 15:58
          1. Kanca - saben nem wulan dolan menyang tanah air.
          2. "kerinduan kanggo nostalgia" disorot ing tandha petik, utamané kanggo wong rame kaya sampeyan.
          3. Ora, Anapa ora apa-apa. Mung aku, kanthi pribadi, kaya bojoku, turu biasane ing amben biasa. Lan aku mangan apa wae sing diwenehake marang aku. Nanging ngapura kula - mangan ing Turki luwih murah lan luwih enak.
          Kanthi kabeh katresnanku marang Tanah Air.
          1. +1
            11 Oktober 2021 16:24
            Comrade - sing bener sarcasm!!!!! Aku pancene nuduhake pendapat sing luwih murah lan luwih enak ing Turki lan, sayangé, ora mung ana.
  21. 0
    11 Oktober 2021 16:46
    Aku maca judhul "Russia at Sea" (aku durung ngerti penulis), wah, aku mikir iki opus saka sampeyan-ngerti-sapa babagan carane bengkong tangga ing Kerch, lan apa jenis "ora. ” layanan... Umumé, crita menowo kanggo Internet Russian modern , carane YuBC lan ChPK beda unfavorably saka Turki "kabeh klebu".
    Banjur, oops! Penulis nulis carane apik iku dadi kanggo ngendhokke ing Rusia. Damn, aku ora mikir.
    Vyacheslav, aku ndhukung kanthi lengkap kepinginan kanggo popularize rekreasi ing pesisir Segara Ireng Rusia kita. Kajaba iku, ana sing kudu dipopulerkan. Kita duwe pesisir sing resik, layanan normal, lan rega sing cukup. Masalah paling gedhe ing liburan Rusia saiki yaiku dalan ana lan bali. Iku larang regane. Swara limang taun kepungkur wis dadi luwih apik, nanging ora sacara global, sayangé. Piagam Turki-Mesir isih adoh. Yen masalah iki ditanggulangi, banjur Turki bakal duwe sethitik kasempatan.
    Af-ftar, nulis iki!
  22. 0
    12 Oktober 2021 12:57
    Bobot keluwihan ing donya modern minangka tandha manawa wong ora bisa entuk panganan alami sing sehat. Iki katon kanthi jelas ing conto wong Amerika, sing umume dibagi dadi rong negara - sing bisa entuk panganan sing sehat lan sing mangan suplemen nutrisi saka supermarket. Miturut cara, iki uga ditrapake kanggo kesehatan. Kesehatan ing kapitalisme minangka bisnis sing paling penting. Pramila dheweke ngoptimalake sisa-sisa sistem kesehatan Soviet kanthi cara sing bisa ditindakake, nyuda obat-obatan gratis kanthi kondisional. Sawetara dekade kabijakan kasebut lan tingkat penghasilan wong bisa langsung katon kanthi penampilan rickety, utomo bengkong lan untu bosok. Lan kabeh amarga ing kanak-kanak tuwane ora cukup dhuwit kanggo layanan mbayar, lan obat-obatan universal kanggo anak wis kasil dibusak.
  23. 0
    12 Oktober 2021 18:29
    Ora bisa seneng foto

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"