World Space Week diwiwiti

36

Tanggal 4 Oktober, World Space Week (WSC) diwiwiti ing puluhan negara. Tanggal wiwitan minggu tematik iki ana hubungane langsung karo peluncuran satelit Bumi buatan pisanan dening Uni Soviet. Ing 2020, Minggu Angkasa Sedunia diarani "Satelit nggawe urip luwih apik", utamane babagan wilayah kegiatan manungsa sing saiki ora bisa dibayangake tanpa nggunakake satelit lan teknologi satelit. Taun iki, minggu tema dikhususake kanggo wanita ing ruang angkasa.

Penyelenggara World Space Week nyathet yen luwih saka 4 negara ing donya kalebu ing puluhan acara saka 10 nganti 90 Oktober, ngrayakake kontribusi wanita kanggo pangembangan ilmu antariksa, kanggo astronautika kaya ngono.



Wong wadon pisanan sing nelukake papan yaiku warga USSR Valentina Tereshkova. Ing wektu sing padha, ing akun resmi VNK, sing utamané fokus ing Amerika Serikat lan negara-negara Kulon liyane, padha mutusaké ora kanggo sebutno iki sepisan maneh, nerbitaké materi utamané bab wanita Amérika sing wis tau mabur menyang angkasa. Sebutan pungkasan babagan wanita pisanan ing ruang angkasa ing VNK Twitter tanggal 16 Juni.



World Space Week 2021 dirawuhi ora mung dening agensi aerospace nasional saka sak ndonya, nanging uga perusahaan gedhe. Peserta liyane saka forum perwakilan donya kalebu Institut SETI, museum sains lan planetarium ing sawetara negara, Kantor PBB Urusan Luar Angkasa, klub astronomi, perusahaan Amerika, Asia lan Eropa sing ngasilake peralatan lan sistem piranti lunak angkasa.

Minggu Angkasa Dunia pisanan diproklamasiake dening PBB ing taun 1999.

Logo minggu 2021:



Ing Rusia, acara ing kerangka minggu tematik bakal dianakake ing Universitas Persahabatan Rakyat (PFUR), ing Observatorium Puncak Terskol (Republik Kabardino-Balkarian), ing planetarium Bryansk lan Irkutsk lan ing situs liyane.

Minggu Angkasa Sedunia dirancang kanggo nyritakake babagan eksplorasi ruang angkasa, babagan para penakluk, babagan prospek, uga babagan carane rapuh jagad iki nglawan latar mburi ruang angkasa sing wiyar - jagad sing kudu dilestarekake kanthi bebarengan. efforts .
  • Planetarium Moskow, Twitter/Minggu Angkasa Dunia
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

36 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -1
    4 Oktober 2021 09:09
    rogzin-miwiti saka trampolin!
    1. +8
      4 Oktober 2021 09:21
      Quote: Simbah kaya wong tuwa
      saka trampolin!

      Aku elinga jubilation liwat Bukak saka Sputnik ing USSR!
      1. Komentar wis dibusak.
      2. -1
        4 Oktober 2021 09:51
        Kutipan saka Pakdhe Lee
        Aku elinga jubilation liwat Bukak saka Sputnik ing USSR!

        Sampeyan lagi ing umur serius.
        1. +2
          4 Oktober 2021 11:05
          Quote: Sling cutter
          umur serius.

          Ing kelas siji, aku sinau ...
          1. 0
            4 Oktober 2021 11:17
            Kutipan saka Pakdhe Lee
            Ing kelas siji, aku sinau ...

            Kula salam! hi
            1. +2
              4 Oktober 2021 12:29
              Aku malah kelingan yen wingi iku ulang tahune S.A. Yesenin....
      3. +2
        4 Oktober 2021 10:28
        "Tereshkova ora mlebu angkasa ... yaiku, menyang Duma?" - uga, wong wadon wis tuwa, dheweke wis ilang akal. recourse Nanging, Tereshkova, ora mung kosmonot wanita pisanan, nanging uga siji-sijine wanita ing sajarah astronautika donya sing nggawe pesawat ruang angkasa solo. Ayo ngormati paling ora kaluwihan lan umur! tresna hi
        1. +3
          4 Oktober 2021 11:07
          Kutipan: Proxima
          Nanging, Tereshkova, ora mung kosmonot wanita pisanan, nanging uga siji-sijine wanita ing sajarah astronautika donya sing nggawe pesawat ruang angkasa solo.

          Dheweke uga dadi astronot wanita pisanan sing milih reformasi pensiun.

          Kutipan: Proxima
          Ayo ngormati paling ora kaluwihan lan umur!

          Reputasi wis entuk liwat taun, lan ambruk ing dina. Kabeh kaluwihan dheweke, kanggo aku lan ora mung, direset menyang nol bebarengan karo syarat Putin.
    2. -1
      4 Oktober 2021 10:32
      wow ... akeh pendukung zhunalizda! ngguyu
  2. -2
    4 Oktober 2021 09:17
    Wong wadon karo kreta, kuda luwih gampang.
    1. -1
      4 Oktober 2021 09:31
      Tereshkova ora pindhah menyang angkasa .. sing, menyang pikirane?
      1. +2
        4 Oktober 2021 09:39
        Dheweke ngliwati dhaptar (. Pancen, sawise proposal kanggo ngreset menyang nol, dheweke ora bakal diseret ...
      2. +1
        4 Oktober 2021 09:45
        Saka wilayah Yaroslavl, 2 komunis, 2 sayap tengen Rusia lan siji anggota Edrosov mlebu Duma. Lan iki dudu Tereshkova. Mungkin padha bakal sijine iku ing sawetara dhaftar?
        Piye wae ora cepet-cepet menyang Baba Valya. Salah siji jembatan bakal mbukak, sing bakal ambruk ing taun saka angin, utawa bakal digawe pion kanggo kabeh negara karo reset iki. Sawise kabeh, dheweke ngomong babagan rencana mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir utawa pabrik pulp lan kertas ing Cherepovets. Dheweke bakal ngrusak kabeh reservoir lan Volga. Sawise pidato Tereshkova babagan zeroing, Volodin ujar manawa rencana konstruksi kasebut ora apik. Kesepakatan? Mbok. Nanging inisiatif kanggo mbantah konstitusi ditutupi dening pahlawan lawas Uni Soviet. Sorry, off topic.
        1. 0
          4 Oktober 2021 09:48
          Kutipan: Galleon
          Saka wilayah Yaroslavl, 2 komunis, 2 sayap tengen Rusia lan siji anggota Edrosov mlebu Duma. Lan iki dudu Tereshkova. Mungkin padha bakal sijine iku ing sawetara dhaftar?

          Dheweke bakal dikirim menyang Dewan Federasi kanggo pensiun lan pesenan kanggo layanan bakal diwenehake kanthi keputusan sing dhuwur.
  3. +3
    4 Oktober 2021 09:43
    Wong wadon pisanan sing nelukake papan yaiku warga USSR Valentina Tereshkova. Ing wektu sing padha, ing akun resmi VNK, sing utamane fokus ing Amerika Serikat lan negara-negara Barat liyane, dheweke mutusake ora bakal kasebut maneh, nerbitake materi utamane babagan wanita Amerika,
    Sejatine, propaganda kasebut mung bisa diremehake kanthi kemampuan kanggo ndhelikake kekalahan negarane saka rakyate lan ngarahake perhatian warga marang suksese ilmu pengetahuan lan teknologi dhewe.
    Miturut Daily News, nalika polling wong Amerika biasa ing dalan, mung enem (!) Saka satus wong liwat sing mangsuli manawa wong pisanan ing antariksa yaiku Yuri Gagarin Rusia. Lan iki cukup dingerteni, amarga ing sekolah Amerika ora ngomong babagan wong pisanan ing angkasa.

    Lan, saka sudut pandang pendidikan patriotisme, dheweke nindakake kabeh kanthi bener. Wong kudu bangga karo negarane, lan ora mratobat kanthi utawa tanpa alesan.
    1. +1
      4 Oktober 2021 09:54
      Ora ana apa-apa, dheweke duwe kabeh ing ngarep.
    2. -1
      4 Oktober 2021 10:16
      Kutipan: Lesovik
      Lan, saka sudut pandang pendidikan patriotisme, dheweke nindakake kabeh kanthi bener. Wong kudu bangga karo negarane, lan ora mratobat kanthi utawa tanpa alesan.

      Inggih, inggih. Padha duwe soko. Lan "kita duwe kabeh" (c)
    3. 0
      4 Oktober 2021 10:28
      Kutipan: Lesovik
      Sejatine, propaganda kasebut mung bisa diremehake kanthi kemampuan kanggo ndhelikake kekalahan negarane saka rakyate lan ngarahake perhatian warga marang suksese ilmu pengetahuan lan teknologi dhewe.

      Tereshkova sawetara jam luwih dhisik tinimbang Amerika, lan dheweke ora gelem mabur amarga dheweke pengin dadi sing pertama
      Mula, para petugas sing teka ing kana didhawuhi ngladèni sakwisé sekolah
  4. -1
    4 Oktober 2021 10:02
    Gagasan kasebut ora ala, yen mung wong Kulon ora ngowahi dadi lelucon liyane.
  5. -1
    4 Oktober 2021 10:17
    Topeng - kaping pindho infèksi. Dheweke ora malah ngurmati Rogozin kanthi kunjungan, lan kanthi cepet nyetel akeh rekaman kanthi partisipasi wanita ing penerbangan orbit: sing paling enom saka wong ing orbit, setengah saka kru yaiku wanita, uga, sing padha. isih enom minangka sing pisanan nganggo prosthesis (sawetara jinis balung wis diganti ing prosthesis nalika rehabilitasi kanker).
    Cetha yen oyod-oyod para leluhur ngethok Topeng, sing turunane sing ora disiram ing jaban rangkah nuduhake kecenderungan sing tetep kanggo nuduhake prestasi kanggo preian. hi
  6. +1
    4 Oktober 2021 10:24
    Ya, yen kapal angkasa kita wiwit "ora apik" saiki ... mula tanggalan "minggu ruang" diwiwiti, paling ora! Hore, kanca! sedulur
    1. +3
      4 Oktober 2021 13:41
      Kutipan: Nikolaevich I
      Ya, yen kapal angkasa saiki wis diwiwiti "ora banget" ...


      Apa tegese "ora banget"? Kita duwe 66 peluncuran sukses berturut-turut wiwit taun 2018.

      Lan kapal wiwit ajeg, kaya clockwork. Besok iku Bukak sabanjuré saka pesawat ruang angkasa Soyuz MS-19, lan kru kapal kalebu loro kosmonot profesional Anton Shkaplerov, sing bakal tetep ing ISS kanggo setengah taun minangka bagéan saka kru stasiun, lan peserta pesawat ruang angkasa, i.e. penumpang - kru film dumadi saka direktur Klim Shipenko lan aktris Yulia Peresild, sing liwati pilihan angel kanggo pesawat ing program latihan digawe cepet kanggo spesialis kru ruang sipil mangsa.



      Kajaba iku, pesawat ruang angkasa sabanjure, kargo lan diawaki, lagi nyiapake kanggo diluncurake ing Baikonur taun iki:



      Nganti pungkasan taun, kita duwe luwih saka 10 diluncurake. Iki kalebu modul anyar kanggo ISS, komunikasi lan pesawat ruang angkasa navigasi, uji coba roket ruang angkasa anyar.
      1. 0
        4 Oktober 2021 13:52
        Kutipan saka: slipped
        Kita duwe 66 peluncuran sukses berturut-turut wiwit taun 2018

        Nah, telpon! aran Kesalahan cilik! Nyuwun
  7. +2
    4 Oktober 2021 13:30
    tinimbang tembung. Lan iki mung 12.5 taun sawise perang!
    1. +4
      4 Oktober 2021 14:05
      Lan iki video kanggo ngelingake sampeyan:

  8. +2
    4 Oktober 2021 23:36
    Keldysh lan Tikhonravov, bebarengan karo Korolev, nalika satelit pisanan diluncurake, ora bisa mbayangake manawa milyaran bisa dicolong saka eksplorasi ruang angkasa ing Vostochny. Rogozin ora ana hubungane, dheweke ora ngerti. Lan rombongane ora nampa suap. Wong jujur. Lan milyar rubles - mungsuh nyolong
    1. 0
      5 Oktober 2021 18:56
      Obama nyolong ing wayah wengi - iku wong ireng, ora katon ing wayah wengi. Nyuwun recourse
      1. +1
        5 Oktober 2021 22:39
        Valery, sampeyan wong sing ora salaman. Obama, dudu Negro, wong Afrika-Amerika ing Kenya. Sampeyan ora toleran. Iki ala ... Dunia Barat sing progresif bakal ngukum sampeyan, bisa uga bakal ngetrapake sanksi marang sampeyan
        1. -2
          6 Oktober 2021 03:49
          Kutipan saka st2st
          mbok menawa malah nindakaké sanksi marang kowé

          Mungkin - aku dudu Abramovich. Apa ora menehi sanksi marang aku?
          Obama, Nanging, ora bakal mandheg dadi Negro saka iki, lan milyaran "ilang" ing Timur ora bakal bali menyang budget Russian. Lan malah "pasuryan" Rogozin ora bakal dadi sempit saka sanksi marang aku.
          1. 0
            6 Oktober 2021 20:40
            Valery, uga, apa sing sampeyan ngapusi ... Ora ana sing dicolong ing Vostochny. Kabeh dhuwit ekstra menyang budget. Komarov, wong utama sing terlibat ing kasus pidana, ujar "kita ora nyolong dhuwit, kabeh dadi amal"
            1. 0
              6 Oktober 2021 20:52
              Kutipan saka st2st
              Ora ana sing dicolong ing Vostochny.

              Bocah lanang sing ulang tahun sesuk mikir rada beda babagan iki:
              _______________________________________
              Topik nyolong nalika pambangunan kosmodrom Vostochny Senin kepungkur diangkat dening Presiden Rusia Vladimir Putin. Ing rapat karo anggota pamaréntah, dheweke nuntut supaya pejabat ora ngidini nyimpang saka dana nalika tuku mesin lan peralatan kanggo implementasine proyek nasional, kaya sing kedadeyan nalika pambangunan kosmodrom.
              ________________________________________
              Saka kene (dudu agen asing utawa struktur "ragu" liyane:
              https://aif.ru/society/law/kosmicheskie_hishcheniya_na_vostochnom_ukraden_kazhdyy_10_rubl
              1. 0
                6 Oktober 2021 21:01
                Aku bakal sambat karo sampeyan ing SBU Ukraina, ing FBI Amerika, ing Siguranzu Romania, ing MI 5 ing Inggris Raya, yen sampeyan provokator lan dudu wong kita. Lungguh ing Guantanamo suwene 20 taun, mungkin sampeyan bakal sadar
                1. 0
                  6 Oktober 2021 22:03
                  Kutipan saka st2st
                  Lungguh ing Guantanamo, 20 taun

                  Aku wis suwe ngimpi ngunjungi Kuba.
                  Lan kene uga ing beyo saka negara - mung omong kosong. ya
                  1. 0
                    6 Oktober 2021 23:21
                    Banjur dheweke metu saka kahanan kasebut. Dakkandhani, Valery, apa sampeyan wong Yahudi? Kaya ngono, mung wong Yahudi sing bisa ngowahi ancaman dadi keuntungan. Miturut cara, aku entuk telpon saka Departemen Luar Negeri (Psaki), dheweke bisa nampa sampeyan, minangka pengungsi saka Afrika, mung siji syarat - aja njupuk penguin saka Arktik karo sampeyan. Jane Psaki kuwatir banget. Sampeyan bakal mbukak ngarep perang nglawan Rusia sing insidious yen sampeyan njupuk pinguin saka Australia
                    1. 0
                      7 Oktober 2021 05:28
                      Kutipan saka st2st
                      Kaya ngono, mung wong Yahudi sing bisa ngowahi ancaman dadi keuntungan.

                      Jerman luwih efisien babagan iki. Padha ngatur kanggo nguripake ancaman kanggo mbabarake pembuangan saka sawetara atus ewu badan lancip ing Auschwitz menyang tambah panenan saka kothak lingkungan lan malah ngetung nomer iki.
                      Kutipan saka st2st
                      Dakkandhani, Valery, apa sampeyan wong Yahudi?

                      Ora. Ora ono. Kaping pisanan, aku wong Uralian, banjur wong Rusia kanthi campuran getih Mansi. Lan wong Yahudi ... Aku malah ora pracaya ing versi siji saka allah Yahudi - iku apik banget yen teks dhasar, sing Prajanjian Anyar "detektif", sing cathetan saka pangandikane pedagang buta huruf Mahmud.
                      1. 0
                        7 Oktober 2021 08:43
                        Aku, muga-muga sampeyan Valery, aja nganggep serius kirimanku. Iku kabeh banter. Ya, aku seneng seneng-seneng karo wong sing cukup.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"