Review militèr

Putin: Iku ora duwe bathi kanggo Rusia kanggo nambah transit gas liwat Ukraina

155

Ora ana bathi kanggo Rusia nambah transit gas menyang Eropa liwat sistem transportasi gas Ukrainia, amarga pompa liwat pipa anyar luwih murah. Iki nyatakake Presiden Rusia Vladimir Putin ing rapat babagan pembangunan energi.


Presiden narik kawigaten marang akeh spekulasi ing sekitar GTS Ukrainia kanthi syarat kanggo nambah transit gas. Miturut pimpinan Rusia, Gazprom ngrampungake kabeh kewajiban ing kontrak sing dirampungake karo Ukraina kanggo pasokan gas menyang Eropa liwat wilayahe. Putin nyathet yen ing sangang wulan perusahaan Rusia ngluwihi norma kanthi 8%. Lan ekonomi ora duwe bathi kanggo nambah pompa liwat Ukraina, amarga larang banget. Dene mompa liwat pipa anyar luwih murah nganti 3 milyar dolar.

Putin uga narik kawigatosan manawa ngompa gas liwat pipa anyar nyuda emisi gas omah kaca menyang atmosfer kanthi meh kaping enem amarga peralatan anyar.

Sauntara iku, rega gas ing Eropah terus mecah rekor, tekan dina Rebo, 6 Oktober, tandha $ 1900 saben XNUMX meter kubik. Miturut para ahli, dudu Rusia, sing nindakake kabeh kewajiban kontrak, sing kudu disalahake kanggo krisis gas, nanging Uni Eropa dhewe, sing ing siji wektu ora gelem nyimpulake kontrak pasokan gas jangka panjang, ngalih menyang jangka pendek. siji. Ing Eropa, dheweke ngandelake kompetisi ing pasar gas, nanging nyatane rampung karo fasilitas panyimpenan setengah kosong ing wayah wengi nalika cuaca dingin. Wedi pembekuan sing ndadekake para panuku mundhakake rega gas.
Foto sing digunakake:
http://kremlin.ru/
155 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Wend
    Wend 6 Oktober 2021 16:28
    + 45
    Inggih punika putusan ngguyu
    1. Irit
      Irit 6 Oktober 2021 16:41
      -70
      Mung, iki minangka pedhang kaping pindho - rega gas sing dhuwur bakal nyebabake tumbas amarga kebangkrutan gedhe, lan saiki dadi sebaliknya, rega bakal mudhun banget, bathi bakal minimal, utawa malah kita bakal. njaluk
      kapitunan!
      1. Kayala
        Kayala 6 Oktober 2021 16:45
        + 49
        Kenging punapa? Ora ana cadangan gas, transit liwat SP-2 dicegah dening wong Eropa dhewe. Apa prasyarat kanggo penurunan rega ing wayah wengi musim panas?!
        1. Lara Croft
          Lara Croft 6 Oktober 2021 21:03
          + 18
          Quote: Kayala
          Apa prasyarat kanggo penurunan rega ing wayah wengi musim panas?!

          College financial kang ditutup, supaya nyerat omong kosong lan nulis ... kanggo apa-apa sing gene. l-t...
      2. Nafanya saka sofa
        Nafanya saka sofa 6 Oktober 2021 16:49
        + 56
        - rega gas sing dhuwur bakal nyebabake mundhut tumbas amarga bangkrut gedhe,

        Gas dudu saham Tesla utawa saham Lehman Brothers.
        Iku tansah perlu kanggo industri lan kanggo wong.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 6 Oktober 2021 17:02
          + 26
          Quote: Nafanya saka sofa
          - rega gas sing dhuwur bakal nyebabake mundhut tumbas amarga bangkrut gedhe,

          Gas dudu saham Tesla utawa saham Lehman Brothers.
          Iku tansah perlu kanggo industri lan kanggo wong.

          Lan ora "ijo kabeh-ngganti energi".
      3. BrTurin
        BrTurin 6 Oktober 2021 17:04
        +9
        Quote: Irit
        MediaWiki bakal minimal, lan malah kita bakal entuk losses!

        lan pemasok LNG piye wae bakal seneng karo iki ... rega sing murah yaiku "jaran"
        bangkrut ... ana sing lunga, nanging ana sing teka ... listrik / energi, pemanas, pupuk, lsp ... tanpa iki, durung ana cara ...
        1. trafllot1832
          trafllot1832 6 Oktober 2021 19:43
          + 18
          Katon kaya asil pidato Putin, Novak nyimpulake: Cepet, ayo maju kanggo operasi SP2 lan kanggo gas, sugeng rawuh ing ijol-ijolan gas elektronik ing St.
          1. BrTurin
            BrTurin 6 Oktober 2021 21:05
            +7
            Kutipan saka: tralflot1832
            welcome to exchange gas elektronik ing St.

            Wis sawetara dina saiki
            Miturut jadwal sing diterbitake, Gazprom Export ngirim proposal kanggo pasokan gas menyang Eropa ing kuartal kaping telu 4, uga ing 8 kanthi wutuh, ing sesi saka 2022 nganti 2023 Oktober. Titik pasokan yaiku hub Jerman Trading Hub Europe (THE), uga VTP Austria Austria. https://1prime.ru/energy/20211004/834875165.html
            pitakonan mung nalika ("ing waktu katelu saka 2022", kang temenan ora bakal bantuan mangsa panas iki) lan ngendi (Jerman lan Austria ..),. lan yen kita kelingan taun kepungkur, "Ing sasi kapisan musim panas, Gazprom Export ngedol babagan 3,6 milyar meter kubik gas ing platform dagang elektronik (ETP) ... Pembelian paling gedhe, jelas, digawe dening pedagang Eropa kanggo Ukraina. Kanggo titik virtual ing Slovakia lan ing tapel wates Ukraina lan Hongaria, padha tuku 1,75 milyar meter kubik - 48% kabeh dodolan.
            https://eadaily.com/ru/news/2020/07/01/dlya-ukrainy-skupili-polovinu-gaza-na-iyunskih-aukcionah-gazproma
            Mungkin saiki, sawise statement iki, padha bakal ngganti sing ... nanging yen ora ana dodolan ing Slovakia, banjur ana pitakonan karo mbalikke, lan sakbenere iku mung bisa karo Polandia (nanging ana mung 2 milyar meter kubik saben. taun) lan karo Slowakia (lan iki nganti saiki wis nyathet watesan, kenapa wong Hungaria dadi pemasok utama), wis ana mbalikke fisik, lan iki ....
            Ya, lan Sechin maneh babagan 10 milyar meter kubik. ngilingake
      4. Irit
        Irit 6 Oktober 2021 17:19
        -41
        Udara, minusoid, rega gas langsung mudhun $600 ing Eropa! Game spikulatif bakal nyebabake kerugian finansial kanggo wong !!!
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 6 Oktober 2021 18:14
          + 19
          sapa sing bakal metu? duwe bathi kanggo Gazprom kanggo adol 200 ing kontrak jangka panjang, lan konsumsi gas bakal tuwuh amarga energi ijo
          1. Andrey Nikolaevich
            Andrey Nikolaevich 6 Oktober 2021 19:37
            +1
            Aku kudu langsung ngomong yen aku ora ana hubungane karo topik gas lan aku ora ahli. Nanging sanajan aku, jelas manawa politisi kita jelas main karo Ukraina lan pipa. Padha nyuwun lan nyuwun. Ing kene kita main. Mesthi, ing politik ora bisa dadi boor, nanging spinelessness uga banget mbebayani lan ngremehake.
            1. Hagen
              Hagen 6 Oktober 2021 20:09
              + 19
              Kutipan: Andrey Nikolaevich
              karo Ukraina lan pipa sawijining, politisi kita cetha muter

              Kanggo nggawe sampeyan jelas, aku bakal nerangake manawa nalika nggawe persetujuan karo Ukraina babagan transit ing 2019-24, kita ora duwe kesempatan kanggo nindakake kontrak "dawa" karo perusahaan Eropa sing wis rampung sadurunge. Gagal kanggo tundhuk karo wong-wong mau bakal ngancam Gazprom karo biaya serius, loro reputasi lan paukuman gedhe. Ing kene, akeh sing nganggep awake dhewe "sing paling sregep" kanggo negara kasebut, lan Gazprom minangka sekumpulan pengkhianat. Aku kaya kanggo nuduhake yen iki ora cilik.
              1. Andrey Nikolaevich
                Andrey Nikolaevich 6 Oktober 2021 20:26
                -11
                Mangga aja mbengkongaken. Aku ora nganggep pengkhianat "Gazprom". Nanging ing kasus apa wae, amarga ora bisa diprediksi Ukraina minangka mitra lan negara transit, SP-2 kudu dibangun, kira-kira 15 taun kepungkur, lan dudu kejuaraan Olimpiade lan bal-balan. Aku sing dhuwit saka pipa anyar bakal luwih saka mbayar kanggo acara utama lan bakal menehi kertu trump politik ing mangsa. Akibaté, ana apa - ana sing nyamar nyolong gas, ana sing (naftagaz) nyamar ora nyolong, nanging mung transit.
                1. Hagen
                  Hagen 6 Oktober 2021 20:33
                  + 15
                  Kutipan: Andrey Nikolaevich
                  Aku ora nganggep pengkhianat "Gazprom".

                  Aku ora ateges sampeyan. Dadi aku nulis ".... ing kene akeh sing mikir ... ".
                  Kutipan: Andrey Nikolaevich
                  SP-2 kudu dibangun, udakara 15 taun kepungkur, lan dudu juara Olimpiade lan bal-balan

                  Mbok menawa sampeyan bener .... Nanging dina iki kita bisa ngomong kanthi yakin. Apa sampeyan siap ngomong kepiye keputusan sing ditindakake saiki bakal "hiccup" kita, ing 10-20 taun? Saben uwong kuwat ing mburi ... Apa sampeyan bisa mbayangno ing taun 2000 yen bakal ana Bandera Street ing Kyiv? Aja ngomong yen iki kudu dianggep 15 taun kepungkur ... ngguyu Aku bakal ngomong babagan Olimpiade, negara butuh olahraga massa. Nanging profesional - serves mung minangka show, kang non-atlit entuk akèh dhuwit. "Big" olahraga dina iki sabuk conveyor enom invalid populer. Apa sing ditindakake kanggo Gerakan Olimpiade saiki mung bisa diarani nesu sing kudu ditinggal. Dina iki, ing Olimpiade, wong-wong saingan, entuk dhuwit lan ngasah kimia sing ngrusak lan kampanye pharmaceutical.
                  1. Andrey Nikolaevich
                    Andrey Nikolaevich 6 Oktober 2021 20:46
                    +6
                    Sorry, aku mung salah maca.
                    Babagan taun 2000 lan Bandera Street, aku bisa mangsuli sampeyan karo pitakonan, pitakonan. Sanajan, aku setuju karo kesimpulan sampeyan.
                    Aku ngerti manawa ing Lviv, saben taun (aku nandheske, saben) ing 9 Mei - skirmish antarane nasionalis lan sore Perang Donya II.
                    Elinga warta kita ing media babagan iki. Ya, kaya biasane - "kementrian luar negeri prihatin" lan kabeh ...
                    Buku teks sejarah ing Ukraina wiwit ditulis maneh ing taun 1995. Apa reaksi Kamentrian Luar Negeri lan Kremlin? Aku bakal mangsuli maneh - "" kita nyatakake keprihatinan ". Lan iku kabeh ...
                    Paling ora sepisan, duta besar "negara" iki ditimbali menyang Kementerian Luar Negeri? Apa dheweke nyopot raine menyang buku pelajaran? Apa dheweke nyopot raine menyang rekaman video berita saka Lvov? Aku bakal mangsuli: ora.
                    Lan kasunyatan manawa ing Kiev saiki ana dalan scum Bandera lan liya-liyane (uga ing kutha-kutha liyane) minangka pola. Ana tembung kuwi - "backbonelessness" Dadi kita reaping woh-wohan saka privasi kita menyang Ukraina. Dadi, pipa lan duta ing karpet, "kudu ditindakake 20 taun kepungkur.
                    1. Hagen
                      Hagen 6 Oktober 2021 21:01
                      + 17
                      Kutipan: Andrey Nikolaevich
                      Paling ora sepisan, apa Kementerian Luar Negeri nimbali duta "negara" iki?

                      Ayo! Nelpon duta minangka kahanan tradisional sing ora nyebabake apa-apa, kaya "nuduhake prihatin." Iki kabeh minangka tarian ritual. Mung wae, angel banget kanggo nolak daya tarik Eropa kanggo mantan sekutu. Kuwi sajarah, wis Eurocentric kanggo akeh, akeh abad. Mulane, raja-raja saka negara "enom" katon ing EU kaya terwelu ing boa constrictor, nanging ing stupor lengkap, lan manut saben kepinginan. Ing nggarap negara-negara kasebut, kita (kepemimpinan kita) gumantung marang rakyat, Eropa mung tuku LOM (pemimpin opini publik) lan tokoh kunci. Ing kasus perlu, utamané wangkal lan intractable fisik ngilangi. Para politisi Eropa minangka sekumpulan sampah, kita ora nggunakake cara kasebut, nganggep ora mungkin kanggo awake dhewe. Amerika ing Eropa (EU) nindakake perkara sing padha ... tuku eksekutif kunci sing mbukak kebijakan sing nguntungake AS nglawan kabutuhan konstituen. Iku luwih murah lan luwih efisien kanthi cara kasebut. Lan kerjane... Nyuwun
                      1. Andrey Nikolaevich
                        Andrey Nikolaevich 6 Oktober 2021 21:10
                        -1
                        Inggih, sampeyan ndeleng! Sampeyan dhewe wis mangsuli pitakonan sampeyan dhewe. Yen sampeyan lan aku ngerti kahanan iki, kenapa pimpinan negara lan Gazprom ora bisa ngerti babagan iki?
                        Mesti wae sing ditimbali duta kuwi joged karo rebana.. nanging pemerintah kita uga ora bisa. Ya, paling ora dheweke ora kejawab lan menehi panganan marang politisi Ukrainia, nanging dheweke ora nindakake. Ana sejarawan sing cerdas banget ing Ukraina. Academician Tolochko (Aku ora ngelingi IO kang) Ing kesempatan iki, ngandika "nalika Amerika lan EU padha nemtokke kawicaksanan ing Ukraina, Kepemimpinan Rusian nyawang liwat driji lan naively pracaya" kita loro bangsa fraternal lan ora ana sing nggegirisi bakal kelakon." Nanging ana kedadeyan sing nggegirisi.
                      2. Hagen
                        Hagen 7 Oktober 2021 06:21
                        +8
                        Kutipan: Andrey Nikolaevich
                        Yen sampeyan lan aku ngerti kahanan iki, kenapa pimpinan negara lan Gazprom ora bisa ngerti babagan iki?

                        Sampeyan lagi naif. Kanthi kabeh kepinginan, sampeyan lan aku malah ora ngerti satus apa sing kedadeyan sanajan ing hubungan Rusia karo Ukraina. Kabeh kawruh kita bab iki diwatesi kanggo rolas pagelaran Zakharova lan Lavrov ing TV lan soko ing Internet. Nanging ana akeh karya sing ditindakake ing lingkungan non-publik. Mulane, aku ora bakal kesusu kanggo ngetungake kepemimpinan kita. Politik minangka seni sing bisa ditindakake. Kita ora mung ana ing bidang hubungan internasional iki. Lan mokal ora kanggo njupuk menyang akun faktor pengaruh pemain liyane. Lan kita ngerti sethithik banget babagan faktor kasebut (beda karo pimpinan sing ana hubungane langsung karo karya iki). Ya, lan akademisi, utamane Ukrainia, ora nyebabake rasa kagum ing aku, utamane nalika ngomong babagan masalah sing ora kalebu spesialisasi. Mesthi, dheweke bisa lan paling ngerti luwih akeh tinimbang aku, nanging asring ana sawetara jinis populis sing keprungu saka wong-wong mau, kayata calon wakil presiden sajrone periode pemilihan. ngguyu
                      3. Andrey Nikolaevich
                        Andrey Nikolaevich 7 Oktober 2021 07:21
                        +1
                        Hello! Aku malah ora mikir kanggo mbalang watu ing pamaréntahan kita, luwih-luwih amarga kita dhewe sing milih pamaréntahan iki. Aku mung pengin ana tape abang kurang lan statements kosong.
                        Aku duwe sikap sing padha karo "akademisi" Ukrainia kaya sampeyan - kanthi rada disdain. Nanging Tolochko mung siji sing mratelakake panemume aku ngrungokake. Nanging, A.I. bener. Denikin ngandika bab "kamardikan Ukraina". Lan kedaden.
                      4. Hagen
                        Hagen 7 Oktober 2021 07:40
                        +6
                        Kutipan: Andrey Nikolaevich
                        Nanging Tolochko mung siji sing mratelakake panemume aku ngrungokake.

                        Dheweke minangka sejarawan lan arkeolog. Cetha yen dheweke duwe kontak sing luwih akeh tinimbang, contone, tambang, kalebu ing lingkungan diplomatik. Nanging aku ora bakal wani njupuk paukuman marang kualitas karya diplomat kita ing Ukraina minangka basis. Padha dhewe milih Russophobes-presiden saindhenging sajarah sawijining Ukraina. Lan nalika dheweke tekan Nazi Bandera, para panguwasa dumadakan kaget lan nyanyi lagu-lagu sing nyerang - yen wong Rusia sing ora nulungi, utawa luwih, dheweke ora nindakake pakaryan kanggo dheweke. Sawise kabeh, malah Amerika ora teka ing wilayahe, nanging mung tuku kasetyan lan ketaatan !!! Lan akèh-akèhé saka Ukrainians adol piyambak kanggo wong-wong mau. Apa padha, kaya kuda nil saka rawa, ditarik metu kanthi paksa? Senadyan kasunyatan manawa massa sing nandhang sangsara saiki, yen kedadeyan nyata, kita bakal ngidoni (lan njupuk) ing mburi (kanthi alesan aku yakin 100%). Mungkin, mesthi, Putin, kanggo bagean, ana sing bener nalika ngomong babagan "wong siji", aku mung ngelingi (saka sajarah) yen bagean saka populasi iki (utamane kepemimpinan aktif) wiwit jaman Zaporizhzhya Sich " kabeh cara" nyoba kanggo njagong apa sing ana ing loro, telung kursi, ngulungake wong-wong sing padha sumpah setya lan saka kang padha duwe pangayoman nyata. Padha tansah dangled "kembang ing bolongan" antarane Timur lan Kulon, ngalahake ngalahaken lan disepelekake dening wong Eropah lan malah Turki, nanging ora ana sing mulang.
                      5. Andrey Nikolaevich
                        Andrey Nikolaevich 7 Oktober 2021 08:11
                        +4
                        Aku ora bisa ngomong apa-apa marang kowe. Kowe bener. Aku wis nulis ing komentar sing ora ketompo carane aku kasengsem ing sajarah Zaporizhzhya Cossacks, aku ora bisa ngerti sing padha ngawula. Banjur bebener teka kanggo kula. Dheweke ngladeni kabeh wong lan ngiyanati kabeh wong. Ketoke, iki nasib wilayah penyangga Ukraina - bakal diantemi saka sisih - salah siji saka autocrats Kabeh-Russian, utawa Eropah.
                      6. Hagen
                        Hagen 7 Oktober 2021 08:45
                        +4
                        Kutipan: Andrey Nikolaevich
                        Ketoke, iki nasib wilayah penyangga Ukraina - bakal diantemi saka sisih - salah siji saka autocrats Kabeh-Russian, utawa Eropah.

                        Kadhangkala aku mikir yen iki virus Polandia "tresna kebebasan tanpa rasa proporsi lan pikiran sing apik." Padha tresna banget marang kamardikan nganti ilang rasa setya marang tembung sing wis diwenehake.
                      7. Stena
                        Stena 7 Oktober 2021 11:45
                        +2
                        Kutipan saka Hagen

                        Kadhangkala aku mikir yen iki virus Polandia "tresna kebebasan tanpa rasa proporsi lan pikiran sing apik." Padha tresna banget marang kamardikan nganti ilang rasa setya marang tembung sing wis diwenehake.

                        Iki permissiveness ing sawijining paling awon. Kebebasan, sacara paradoks, yaiku ora ana katergantungan, sing tegese ana watesan sing signifikan. Contone, babagan udud. Wong ora ngrokok, ora duwe kepinginan kanggo ngrokok amarga sawetara larangan sing ora ditemtokake dening dheweke (contone, iman marang Gusti Allah) lan ora duwe tradhisi udud (ora ngrokok). Iki tegese dheweke pancen bebas saka udud - yaiku, dheweke pancen bebas saka iku.
                      8. Komentar wis dibusak.
                      9. Komentar wis dibusak.
                  2. Komentar wis dibusak.
        2. Wend
          Wend 7 Oktober 2021 10:20
          +1
          Quote: Irit
          Udara, minusoid, rega gas langsung mudhun $600 ing Eropa! Game spikulatif bakal nyebabake kerugian finansial kanggo wong !!!


          Lan apa maneh, mung bakal dadi wakil saka Kulon, bisa uga Timur. Rusia lan Gazprom ora bakal kena pengaruh.
      5. Seryoga64
        Seryoga64 6 Oktober 2021 18:01
        +5
        Quote: Irit
        kapitunan!

        NATE
        Sacoro prakteke ora ana gas ing Eropah, cadangan wis entek, padha ora ana kanggo pindhah
        Bakal tuku minangka cute
      6. mediumpro
        mediumpro 7 Oktober 2021 09:51
        +1
        Ora ana kontrak jangka panjang, lan Federasi Rusia modern ora bakal ngedol kanthi rugi (iki minangka salah sawijining kaluwihan, yen ora mung Federasi Rusia modern - pragmatisme)
      7. Wend
        Wend 7 Oktober 2021 10:16
        +1
        Quote: Irit
        Mung, iki minangka pedhang kaping pindho - rega gas sing dhuwur bakal nyebabake tumbas amarga kebangkrutan gedhe, lan saiki dadi sebaliknya, rega bakal mudhun banget, bathi bakal minimal, utawa malah kita bakal. njaluk
        kapitunan!

        Aja ngarep-arep ngguyu GAZPROM mesthi bisa adol kontrak jangka panjang kanthi rega 300 utawa malah 500 dolar ngguyu Sing luwih dhuwur rega gas, luwih akeh ruang kanggo maneuver kanggo Gazprom ngguyu
      8. Riwas
        Riwas 8 Oktober 2021 08:17
        +2
        Utawa kita bakal mungkasi munggah karo losses!

        Sampeyan kudu maca analis minyak lan gas Mikhail Krutikhin. Aja maca apa-apa.
        https://novayagazeta.ru/articles/2021/10/07/gazprom-idet-na-shantazh
    2. kn54
      kn54 6 Oktober 2021 17:37
      +4
      -Nalika ngompa liwat pipa anyar luwih murah nganti 3 milyar dolar.
      Pranyata luwih murah (ing rega saiki) kanggo mungkasi transit lan mbayar denda.
      1. Michael m
        Michael m 6 Oktober 2021 17:58
        +6
        Ora luwih murah. Malah karo nul transit, sampeyan kudu mbayar pumping miturut kondisi download utawa mbayar. Iku optimal kanggo ngompa volume sing ditemtokake ing kontrak, lan miwiti liyane ing rute anyar.
    3. gajah
      gajah 6 Oktober 2021 18:23
      +2
      Lan kok Federasi Rusia wis tambah kanggo 9 sasi. kanggo 8 persen pumping gas liwat pipe Ukrainia musuhan? Ing wektu sing padha, VV nyatakake yen babagan dhuwit pancen nguntungake kanggo kita!
      1. asu ajag steppe
        asu ajag steppe 6 Oktober 2021 19:22
        +2
        Iki supaya kabeh wong ing Ukraina ora mati keluwen, kita tambah kanggo ngrugekake kita dhewe. Amarga kita manungsa banget
        1. Andrey Nikolaevich
          Andrey Nikolaevich 6 Oktober 2021 19:39
          -2
          Iki dGuGoe. Sampeyan ora ngerti. "dheweke sedulur"
      2. gohomeyanki
        gohomeyanki 7 Oktober 2021 23:12
        +1
        Quote: Gajah
        Lan kok Federasi Rusia wis tambah kanggo 9 sasi. kanggo 8 persen pumping gas liwat pipe Ukrainia musuhan? Ing wektu sing padha, VV nyatakake yen babagan dhuwit pancen nguntungake kanggo kita!


        Wacan kanthi ati-ati. Tambah maneh ora ana gunane.
        Ana guyon ing kontrak, yen sampeyan ngluwihi jumlah tartamtu, sampeyan miwiti mbayar luwih kanggo transit.

        Upamane sampeyan duwe truk dhewe, mbayar transportasi, (iki kontrak), sanajan sampeyan lunga, sampeyan bakal dibayar. Nanging, yen sampeyan dimuat luwih saka sing ditemtokake dening kontrak, dhuwit tambahan dibayar. Mulane, iku bakal nambah dening 8% saka norma, kanggo nambah liyane wis pembayaran tambahan.
    4. Nggolek
      Nggolek 7 Oktober 2021 16:52
      0
      Nanging babagan "... nanging aku njaluk sampeyan ora nindakake iki"
  2. Umum saka Sandpits
    Umum saka Sandpits 6 Oktober 2021 16:29
    + 20
    Uni Eropa dhewe, sing ing siji wektu ora gelem nyimpulake kontrak jangka panjang kanggo pasokan gas, ngalih menyang jangka pendek. Ing Eropa, dheweke ngandelake kompetisi ing pasar gas, nanging nyatane rampung karo fasilitas panyimpenan setengah kosong ing wayah wengi nalika cuaca adhem.


    Kanggo sing perang kanggo iku lan mlayu.
    Kaya biasane, Pakdhe Vova ngalahake kabeh tukang tipu))
    1. Ryazanets87
      Ryazanets87 6 Oktober 2021 16:42
      -28
      Uh-huh, "Aku ngapusi kabeh wong lan ora lali aku."
    2. A009
      A009 6 Oktober 2021 16:44
      + 40
      Apa hubungane Pakdhe Vova? Apa dheweke ngaco munggah rega?
      Dheweke mung tumindak kanthi bener. Lan dheweke ora nesu marang sapa wae. Lan partners ngukum piyambak cukup sukses. Dheweke ora butuh bantuan. Mangkono uga karo gas.
      1. tihonmarine
        tihonmarine 6 Oktober 2021 17:04
        + 16
        Kutipan: A009
        Lan partners ngukum piyambak cukup sukses. Dheweke ora butuh bantuan. Mangkono uga karo gas.

        Mitra iki kabeh kanca nalika njupuk gambar, lan nalika nerangake, angga ing bank.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 6 Oktober 2021 19:46
          +1
          Kutipan saka tihonmarine
          ..... Mitra iki kabeh kanca nalika njupuk gambar, nanging nalika nerangake iku, angga ing bank.

          Ana tembung saka pengamat sing luwih duwe bathi kanggo break kontrak lan mbayar denda. Padha bakal cepet recapture karo MediaWiki.
      2. Alex777
        Alex777 6 Oktober 2021 17:05
        + 13
        Kutipan: A009
        Lan partners ngukum piyambak cukup sukses. Dheweke ora butuh bantuan.

        Sing utama kanggo wong-wong mau ora ngganggu. Ing kene kita ora ngganggu. keprungu
      3. mitroha
        mitroha 6 Oktober 2021 17:13
        +8
        Kutipan: A009
        Lan partners ngukum piyambak cukup sukses. Dheweke ora butuh bantuan. Mangkono uga karo gas.

        Lan dheweke uga seneng troll, ora kebeneran regane arah liya luwih larang TELU milyar. Kang diperes metu / squeezed ing wektu sing tepat dening tanggi-Eropah ngguyu
        1. A009
          A009 6 Oktober 2021 17:15
          0
          Cukup bisa. Bener, aku ora ngerti trolling iki. Nanging aku ora bakal ngomong ora bisa
    3. lis-ik
      lis-ik 6 Oktober 2021 20:12
      -9
      Quote: Sandpit General
      Kaya biasane, Pakdhe Vova ngalahake kabeh tukang tipu))

      Lan sing paling penting ing negarane dhewe. digawe panas. dadi digawe panas, bakal ana liyane roofing felts.
      1. El Chuvachino
        El Chuvachino 6 Oktober 2021 22:08
        +5
        + 15 keping
  3. figwam
    figwam 6 Oktober 2021 16:29
    + 12
    Ora ana bathi kanggo Rusia nambah transit gas menyang Eropa liwat sistem transportasi gas Ukrainia
    Iwak kanggo transit ora njupuk dhuwit.
    1. Syurik70
      Syurik70 6 Oktober 2021 16:38
      +6
      Quote: figwam
      Iwak kanggo transit ora njupuk dhuwit.

      Nyatane, pipa kasebut ngliwati perairan teritorial sawetara negara.
      Iku mung sing padha kabeh bebarengan njupuk kurang saka siji Ukraina
      1. Keong N9
        Keong N9 6 Oktober 2021 17:20
        -24
        Nanging, Kroasia wis nyuda konsumsi gas Rusia kanthi faktor telung, ngganti karo LNG Amerika. Kepiye carane dheweke bisa nindakake iki nalika ujar ing endi wae yen ora ana gas Amerika lan "LNG Amerika" minangka nggetak?
        1. Kot Alexandrovich
          Kot Alexandrovich 6 Oktober 2021 17:47
          + 10
          Aku ora ngerti jawaban sing bener, nanging aku bisa guess. Kanthi konsumsi sithik, malah siji operator gas - wow!
          1. Syurik70
            Syurik70 6 Oktober 2021 21:29
            +2
            Kutipan: Cat Alexandrovich
            Aku ora ngerti jawaban sing bener, nanging aku bisa guess. Kanthi konsumsi sithik, malah siji operator gas - wow!

            Lan kanthi rega gas sing dhuwur, para pedagang AS lan negarane bakal ditinggal tanpa gas, dheweke bakal nggawa apa sing dibutuhake
        2. BrTurin
          BrTurin 6 Oktober 2021 17:58
          +6
          Kutipan: Keong N9
          Kroasia wis nyuda konsumsi gas Rusia kanthi faktor telung, ngganti karo LNG Amerika.

          Ora persis Amerika ...
          Taun iki, terminal LNG diluncurake ing pulo Krk Kroasia. Ing awal Oktober, 13 tanker teka ing kana, ngirim 1,19 milyar meter kubik gas. Miturut RonhEnergy, volume LNG AS ana 790 yuta meter kubik. Lan siji kargo liyane dikirim sawise ngisi maneh ing Eropa nganggo Yamal LNG.

          lan malah banjur, piye wae, meh kabeh tetep ing Kroasia ... Lithuanians uga mbukak terminal, lan tanggi piye wae ora nindakake padha ...
          Mung Hongaria, sing dadi pelanggan paling gedhe ing terminal kasebut, diwenehake 18 yuta meter kubik.

          Kutipan: Keong N9
          American LNG" iku nggetak

          nggetak, dudu nggetak ... nanging apa sing kudu ditindakake wong Eropa yen "gertak" wis kepungkur, nanging wis kepungkur.
          Miturut GIE, sajrone 9 wulan pisanan taun iki, impor LNG menyang negara-negara Uni Eropa mudhun 18,8 milyar meter kubik dadi 57,9 milyar meter kubik.

          Kutipan: Keong N9
          Kroasia kaping telu

          yen saka Januari nganti Oktober 2020 Gazprom nyedhiyakake 1,5 milyar meter kubik menyang negara liwat Hongaria lan Slovenia, banjur ing 2021 - luwih saka 500 yuta meter kubik. https://eadaily.com/ru/news/2021/10/05/spg-oboshel-gazprom-v-croatii

          ing wektu iku, mesthi, nanging ... ya, lan kontrak iku kontrak ... njaluk lan mlebu, lan ing wektu sing liyane ... karo Gazprom
          ekspor menyang negara non-CIS tambah dening 19,3% (dening 15,3 milyar m3) lan gunggungipun 145,8,9 milyar m 3 milyar m2), pasokan gas kanggo Turki (dening 9%), Jerman (dening 2018%), Italia (dening 149,2%). %), Romania (dening 3%), Serbia (dening 138,3%), Poland (dening 33,2%), Bulgaria (dening 14,2%), Yunani (dening 305,6%), Finland (dening 125,2%). https://neftegaz.ru/news/transport-and-storage/11,2-gazprom-za-52,5-mesyatsev-10,8-g-uvelichil-eksport-gaza-v-dalnee-zarubezhe-na-17,5-699360/
        3. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 6 Oktober 2021 18:17
          + 14
          iki gas Rusia saka Yamal))) mung dikirim dening perusahaan Amerika
          1. analis
            analis 6 Oktober 2021 19:16
            + 13
            Luwih tepate, dituku dening perusahaan Amerika lan didol maneh menyang sing butuh kanthi markup kanggo pangiriman.
      2. Egoza
        Egoza 6 Oktober 2021 18:00
        +3
        Quote: Shurik70
        Iku mung sing padha kabeh bebarengan njupuk kurang saka siji Ukraina

        Lan kasunyatan iki bakal tekan Eropah cukup lan luwih cepet! Keuntungan ekonomi! Bisnis lan ora politik! Mungkin dheweke bakal meksa komisi kasebut, amarga dudu PDB sing nemtokake rega kasebut. Ayo ana, ing "Europah", gasp ing rapat umum.
  4. Cowbra
    Cowbra 6 Oktober 2021 16:31
    + 26
    Lan saiki Cherry ing jajan) Miturut persetujuan transit, Gazprom bisa uga ora pump gas liwat Ukraina ing kabeh - mbayar - nanging ora pump. Lan ora ana gas mbalikke fisik menyang pinggiran. Tegese, ora ana panggonan kanggo njupuk bensin - malah kanggo dhuwit - bodho
    1. Klingon
      Klingon 6 Oktober 2021 16:37
      + 16
      Lan kaya "mbayar utawa ngundhuh" ngguyu nggih, leres. Sampeyan bisa deleng kondisi technical elek saka Skakuasia GTS. Iku kabeh, kaya kita ora bisa ngundhuh maneh amarga alasan teknis. Kaya ing banderillas padha sawed pipa menyang sampah. Mung wassat
      1. sifgame
        sifgame 6 Oktober 2021 16:55
        + 10
        ya, sampeyan ora bisa ngrujuk apa-apa, mung mbayar lan ora ngundhuh, padha bakal drown kompor weteng karo duwit.
    2. Ryazanets87
      Ryazanets87 6 Oktober 2021 16:43
      -11
      Ya, mbayar negara musuhan kanggo nggunakake infrastruktur sing ora sampeyan gunakake ora cherry, nanging pesawat kanggo compote prasaja.
      1. Alex777
        Alex777 6 Oktober 2021 17:08
        +9
        Iki minangka langkah pungkasan sadurunge denazifikasi.
        Lan disiapake kanthi apik saka kabeh pihak.
      2. sifgame
        sifgame 7 Oktober 2021 06:53
        +2
        ana apa-apa kanggo nganakke persetujuan banjur, nanging rampung tindakake.
        1. Ryazanets87
          Ryazanets87 7 Oktober 2021 11:53
          -1
          Aku weruh sing "turbopatriots" kita ora nyaman karo statement saka kasunyatan pembayaran reguler menyang "negara" Ukrainia saka budget Russian kanggo fragmen sing ora digunakake saka GTS Soviet nganti 2024 klebu.
          Iki, ternyata, minangka langkah kuat kanggo denazifikasi.
          "...Miturut presiden, miturut kontrak, Gazprom bakal ngompa 40 milyar meter kubik gas liwat sistem transmisi gas menyang Ukraina lan overfulfilled norma 8 persen ing sangang sasi. "Kita bisa ngomong kanthi yakin yen kita bakal ngluwihi kewajiban kita kanggo pasokan gas liwat Ukraina, "ujare Putin. (TAS)
          Sing dudu sedulur-sedulur wis arep beku lan bangkrut. Lan denatsified metu saka chagrin.
    3. tihonmarine
      tihonmarine 6 Oktober 2021 17:06
      +9
      Kutipan saka Cowbra.
      Lan ora ana gas mbalikke fisik menyang pinggiran. Tegese, ora ana panggonan kanggo njupuk bensin - malah kanggo dhuwit - bodho

      Inggih, minangka ora ono, nanging mbalikke saka Eropah kanggo 1900 dolar?
      1. Cowbra
        Cowbra 6 Oktober 2021 17:13
        +5
        Dadi amarga ing taun 1900 lagi diangkut ing silinder ing kuldi)))
      2. abrakadabre
        abrakadabre 6 Oktober 2021 18:24
        0
        Inggih, minangka ora ono, nanging mbalikke saka Eropah kanggo 1900 dolar?
        Iku mung bisa dibalèkaké miturut dokumen. Kepiye sampeyan mbayangno pompa liwat siji pipa bebarengan ing loro arah?
    4. Pandurin
      Pandurin 6 Oktober 2021 17:43
      +4
      Kutipan saka Cowbra.
      Lan saiki Cherry ing jajan) Miturut persetujuan transit, Gazprom bisa uga ora pump gas liwat Ukraina ing kabeh - mbayar - nanging ora pump. Lan ora ana gas mbalikke fisik menyang pinggiran. Tegese, ora ana panggonan kanggo njupuk bensin - malah kanggo dhuwit - bodho


      Secara teoritis, ana kesempatan kasebut, kanggo mbayar dhuwit, nanging ora kanggo ngompa gas.

      Nanging paling kamungkinan ana kontrak karo konsumen Eropah ngendi pangiriman dituduhake liwat Ukraina.

      Ya, ora ana sing bakal ngatur ambruk energi buatan ing Ukraina. Yagene sampeyan pengin wong njagong ana ing mangsa tanpa panas?
      Ukraina saiki mbayar luwih saka 1000 kanggo gas "virtual mbalikke".

      Peskov umume pindhah menyang Ukraina yen dheweke kudu nggawe persetujuan babagan pasokan gas langsung saka Rusia.
      Paling kamungkinan amarga game karo reversers bakal mimpin kanggo kasunyatan sing bakal tetep tanpa gas ing mangsa lan bakal ana bencana kamanungsan lengkap. Ora kasunyatan sing Ukraina bakal tenan pindhah iku.
      Inggih, paling ora saka sisih kita diusulake kanggo nyedhiyakake gas langsung.
      1. zenion
        zenion 6 Oktober 2021 17:58
        +1
        Pancen, kok bandeur kudu nembak dhewe? Lan mugi kula ngerti!
      2. blunderbuss64
        blunderbuss64 6 Oktober 2021 18:09
        +6
        Ing Ukraina, 14-15 milyar meter kubik diprodhuksi saben taun. gas. Iki cukup kanggo panas kabeh Ukraina. Nanging trik kasebut yaiku perusahaan Ukrainia ngedol gas ing wilayah Ukraina kanthi rega Eropa, sing nyebabake gelombang nesu ing negara iki. Industri lan populasi ora narik rega kasebut. Dadi "energi buatan ambruk" ing Ukraina utamane diatur dening perusahaan energi dhewe. Ukraina ora gelem tuku gas saka Rusia. Nah, apa hubungane karo Gazprom?
        1. Komentar wis dibusak.
      3. VictorVR
        VictorVR 7 Oktober 2021 04:27
        +2
        Sawetara yuta liyane pengungsi, kanggo sapa kabeh wong duwe utang lan utang? Kanthi unsur pidana? Kanthi kewajiban kanggo perusahaan supaya bisa kerja?
        Nafig-nafig. Ayo padha lungguh ing kono. Mbayar lan mratobat, mbayar lan mratobat.
    5. Svetovit
      Svetovit 6 Oktober 2021 18:57
      0
      Inggih, sayangipun dereng. Nalika aku krungu, Putin: dina iki aku apikan banget, lan mulane saiki kita ora bakal ngilangi transit dill, sanajan kabeh gawe piala kanggo ekologi donya) Dadi, nganti umur 24 taun, dheweke isih bisa nandhang lara.
      1. Cowbra
        Cowbra 6 Oktober 2021 19:26
        +1
        "Keris iku apik kanggo sing duwe, lan ala kanggo wong sing ora duwe. Ing wektu sing tepat."
        Lan kesempatan kanggo jiwit ... Hm ... Swara supaya kabeh wong sings ing falsetto - banget buzzing)
    6. analis
      analis 6 Oktober 2021 19:26
      0
      Ukrainians ora bodho, nanging pinter. Mantan duta besar Ceko nuduhake pengamatan saka karyane ing Moskow lan Kiev. Dheweke menehi siji perbandingan sing nggambarake sifat ukrov kanthi akurat. Bangunan Kedutaan Besar Republik Ceko, kanthi tembung-tembunge, minangka sing paling apik ing antarane kabeh misi diplomatik (yen ora ana ing donya, mesthine ing Eropa), lan ing Kiev wong Ukrainia menehi bangunan bekas Kedutaan Besar Cekoslowakia kanggo Slovaks, lan nyerahke sawetara jenis wrecked kanggo Ceko. Sing, padha wis banjur licik wiwit guess bab soko lan ngrancang ing advance mbalikke saka Slovaks?!
      1. Cowbra
        Cowbra 6 Oktober 2021 19:29
        +3
        Kutipan saka alystan
        Ukrainians ora bodho, nanging pinter.


        Nah, dheweke pancen tuku pemecah es
  5. Maximilian37
    Maximilian37 6 Oktober 2021 16:34
    -5
    Yen Putin ngandika, iku tegese bebener murni. Nyuwun
  6. Alloh
    Alloh 6 Oktober 2021 16:35
    +8
    Pecah kentut ing / ing, bisa mbantu ngisi panyimpenan))
  7. cniza
    cniza 6 Oktober 2021 16:35
    + 12
    Putin uga narik kawigatosan manawa ngompa gas liwat pipa anyar nyuda emisi gas omah kaca menyang atmosfer kanthi meh kaping enem amarga peralatan anyar.


    Kene, ayo sayuran ijo bungah ...
    1. tihonmarine
      tihonmarine 6 Oktober 2021 17:08
      +4
      Kutipan saka cniza
      Kene, ayo sayuran ijo bungah ...

      Lan "ireng kuning".
      1. Cowbra
        Cowbra 6 Oktober 2021 17:14
        +4
        Loro-lorone bakal dadi biru nalika musim dingin - adhem banget)
      2. cniza
        cniza 6 Oktober 2021 17:40
        +1
        Ya, dheweke wis "seneng-seneng", mula kabeh wong wis entuk ...
  8. Irit
    Irit 6 Oktober 2021 16:36
    +1
    "Kurang bisa, luwih akeh ora mungkin"! negatif Telung taun sabanjure, dheweke kudu ngompa gas Mercury liwat pipa, lol utawa malah langsung saka Jupiter lol
  9. Irek
    Irek 6 Oktober 2021 16:37
    + 10
    Lan yen sampeyan njupuk menyang akun losses sak pumping lan nyolong, banjur iku luwih murah kanggo pungkasanipun nutup transit.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 6 Oktober 2021 17:11
      +6
      Quote: Irek
      Lan yen sampeyan nganggep kerugian nalika ngompa lan nyolong,

      Dheweke ora nyolong kabeh urip, nanging ing kene dheweke pengin nglarang nyolong, ora toleran lan ora demokratis.
  10. fruc
    fruc 6 Oktober 2021 16:37
    -12
    Ing Eropa, dheweke ngandelake kompetisi ing pasar gas, nanging nyatane rampung karo fasilitas panyimpenan setengah kosong ing wayah wengi nalika cuaca adhem. Iku wedi beku ...

    Yen dikarepake, aja beku. Mangsa ing Eropah cendhak lan anget. Kajaba iku, ing Polandia, Ukraina lan Negara Baltik ana akeh alas, cukup kanggo kabeh wong. Ing wayah sore mangsa sing sepi, dheweke bakal anget dhewe ing perapian kanthi segelas wiski.
    1. Kayala
      Kayala 6 Oktober 2021 16:50
      + 12
      Alas saka ngendi? Ya, sanajan ing jumlah kasebut? Apa jenis ramuan sing sampeyan gunakake?
      1. fruc
        fruc 6 Oktober 2021 16:55
        -11
        Kayala

        Alas saka ngendi?

        Belovezhskaya Pushcha minangka komplèks alas sing jembar sing dumunung ing tapel wates antarane Polandia lan Belarus (bagean Polandia, ing Provinsi Podlasie, mung 42 persen saka total wilayah).
        Aku ora ngomong bab negara Baltik lan Ukraina ing kabeh, padha durung bisa kanggo Cut mudhun ana.
        1. Kayala
          Kayala 6 Oktober 2021 16:58
          +8
          Lan pinten sampeyan bakal panas karo alas sing? Apa sampeyan ora ngerti manawa perapian lan kamar ketel minangka barang sing beda-beda?
          1. fruc
            fruc 6 Oktober 2021 17:09
            -5
            Iki minangka masalah, ing Ukraina padha ditawani kanggo anget karo kotoran. Yen padha bisa kanggo ndudhuk segara, banjur padha bisa ngatasi lack saka bahan bakar ing Pundhak.
            1. Kayala
              Kayala 6 Oktober 2021 17:39
              +2
              Sampeyan dhewe ora karo dill kanggo jam? Apa otak sampeyan beku?
              1. fruc
                fruc 6 Oktober 2021 18:06
                -5
                Nі ora saka Ukraina, mіzki nglirik ora beku.
      2. Pimpinan saka Redskins
        Pimpinan saka Redskins 6 Oktober 2021 16:55
        -8
        Lha piye carane... Alas thukul! Kajaba iku, saka dill padha aktif diekspor menyang Eropah. Apa sing diombe Carpathians isih ana, lan yen sampeyan ndeleng peta, banjur, saliyane Carpathians, ana alas sing cukup kanggo dill. Kaya ing Polandia.
        1. Xlor
          Xlor 6 Oktober 2021 17:23
          +5
          saliyane Carpathians, ana cukup alas kanggo dill

          Ora, kabeh wis dirusak lan ditebang nganti suwe ...
          1. zenion
            zenion 6 Oktober 2021 18:00
            +3
            Lan dinosaurus, ora kabeh mati, ana sing ndhelik ing alas.
        2. Egoza
          Egoza 6 Oktober 2021 17:55
          +2
          Quote: Pemimpin Redskins
          lan yen sampeyan ndeleng peta, banjur, saliyane Carpathians, ana cukup alas kanggo dill. Kaya ing Polandia.

          Lan sampeyan ora ndeleng ing peta, nanging ing malang nyata! Mungkin kanthi mikroskop sampeyan bakal nemokake alas. Wong wis lumrah, wit-witan sing woh-wohan ing kebon ditegor!!!
      3. Pimpinan saka Redskins
        Pimpinan saka Redskins 6 Oktober 2021 18:44
        -2
        Pira kayu Ukrainia sing diekspor menyang EU?

        Miturut organisasi non-pemerintah Inggris Earthsight, kayu ilegal luwih akeh diimpor saka Ukraina menyang negara Uni Eropa tinimbang saka negara liya ing donya, lan luwih akeh tinimbang gabungan saka Amerika Latin, Afrika lan Asia Tenggara.


        Saka ngendi sampeyan mikir iki? Apa uga dicolong saka kita utawa "re-ekspor" saka Hongaria?
        sumber - biz.nv.ua
    2. MIG00001
      MIG00001 6 Oktober 2021 16:51
      +7
      Lan apa sing manggon ing apartemen, supaya kompor potbelly sijine pipe ing jendhela
      1. Pimpinan saka Redskins
        Pimpinan saka Redskins 6 Oktober 2021 16:57
        -12
        Pracaya utawa ora, ana akeh pemanasan individu. Aku dhewe dadi saksi. Rega gas wis akeh luwih saka setahun, mula kira-kira sepuluh taun kepungkur dheweke wiwit aktif nginstal boiler lan regulator individu ing radiator pemanasan.
        1. Kayala
          Kayala 6 Oktober 2021 17:03
          +9
          Apa boiler mlaku? Ora gas? Carane akeh alas bakal cukup kanggo panas Eropah? Kanggo setahun, loro? Lan perusahaan uga bakal ngalih menyang alas?
          1. abrakadabre
            abrakadabre 6 Oktober 2021 18:28
            +4
            Apa boiler mlaku? Ora gas? Carane akeh alas bakal cukup kanggo panas Eropah? Kanggo setahun, loro? Lan perusahaan uga bakal ngalih menyang alas?
            Aku uga kasengsem karo logistik ngirim kayu bakar mentah, sing anyar dipotong menyang kutha-kutha kanthi populasi 200-500 ewu utawa luwih. Kajaba iku, ora kanggo pembangkit listrik termal gedhe, nanging kanggo eceran, kanggo konsumen individu.
          2. Pimpinan saka Redskins
            Pimpinan saka Redskins 6 Oktober 2021 18:52
            -2
            Aku weruh ... Apa sampeyan isih manggon ing "Khrushchev"?
            Aku nerangake - boiler gas ing apartemen. Nanging pemanasan individu ngidini mateni utawa ngalih menyang minimal, nalika ora ana warga (ing karya utawa menyang sederek kanggo akhir minggu).
            Kang, ing siji, menehi sawetara tabungan ing konsumsi gas loro dening pangguna lan dening negara / wilayah.
            Ing omah individu padha asring sijine universal, multi-bahan bakar boiler sing bisa digunakake ing gas lan ing kayu / pelet. Tembung pungkasan, muga-muga sampeyan ngerti paling ora saka koran?
            1. asu ajag steppe
              asu ajag steppe 6 Oktober 2021 20:03
              -1
              Wong tuwaku duwe telung boiler sing dipasang ing omah pribadi ing Crimea ing Ukraina. Siji boiler, isih asli Soviet, kanggo batu bara / kayu bakar, banjur dipasang pemanasan saka listrik, banjur gas digawa menyang omah. Ing sawijining wektu, ana bathi kanggo panas saka listrik, banjur (lan saiki) saka gas luwih murah. Yen rega gas lan listrik ing Rusia diunggahake nganti dhuwur (lan kabeh dadi iki), aku bakal nginstal panel surya ing atap, lan wong tuwaku bakal panas maneh karo listrik. Aku wis suwe mikir babagan iki
            2. VictorVR
              VictorVR 7 Oktober 2021 04:38
              +1
              Kanthi wektu sing cendhak (ing karya), meh ora ana tabungan, amarga omah wis inersia, wis digawe adhem, banjur kudu digawe panas maneh. Mungkin ing -5C ora katon banget, ing -20C katon banget.

              Ing MKD, umume menarik - sampeyan kudu ngisolasi dhewe saka tangga-tanggane supaya ora dadi panas ing tembok. tembok lan njaba sing kurang - padha prakteke mblokir pemanasan, padha panas dhewe kanthi biaya tetanggan, tanggi duwe +25...27C, padha duwe +20...22C lan meh ora mbayar kanggo pemanasan.
          3. sifgame
            sifgame 7 Oktober 2021 12:17
            +2
            Iku bakal tenan 100% energi ijo)))
        2. loki565
          loki565 6 Oktober 2021 17:14
          +6
          Lan carane ngowahi boiler gas dadi kayu bakar? nanging bakal lucu, ing bangunan dhuwur kompor potbelly smokes saka saben jendhela)))
          1. VictorVR
            VictorVR 7 Oktober 2021 04:40
            +3
            Pasang generator gas sing diobong kayu menyang boiler gas :)

            Umumé, ora ana sing lucu, ing sawetara panggonan FSU, iki kedadeyan.
    3. Roma-1977
      Roma-1977 6 Oktober 2021 17:12
      +4
      "siji India ing wigwam bakal beku. Lan loro - ora tau!" (karo)
    4. tihonmarine
      tihonmarine 6 Oktober 2021 17:13
      +3
      Kutipan saka fruc
      Yen dikarepake, aja beku. Mangsa ing Eropah cendhak lan anget. Kajaba iku, ing Polandia, Ukraina lan Negara Baltik ana akeh alas, cukup kanggo kabeh wong.

      Padha ngandika ing negara Baltik sing padha marang kabeh pistol PM lan bedhil serbu AKM, nanging kita ora bakal menehi kayu bakar kanggo ragulites.
      1. mecut
        mecut 6 Oktober 2021 17:52
        +1
        Kutipan saka tihonmarine
        lan kita ora bakal menehi kayu bakar kanggo anak ragulyat.

        Sing mesthi wae, Balts mung ndhukung Maidans lan padha, kaya Kulon, ora butuh pinggiran sing kuwat .. Nanging, kaya Rusia saiki, kita wis nandhang sangsara khusus.
        Kabeh perusahaan industri wis ambruk, ayo padha nindakake tetanèn, uga, iki kanggo masa depan, nalika Ukraina ora ana maneh, lan uga distrik militer Kyiv)))
        1. Andrey Nikolaevich
          Andrey Nikolaevich 6 Oktober 2021 19:50
          +2
          Apa kita kudu iki "Distrik Kiev"? Setengah saka populasi ing kono ora duwe sumber penghasilan permanen. Proyek ora. Ekonomi ora. Obat ora. Pajak ora. Sapa sing bakal menehi panganan kanggo forelocks sing luwe iki?
  11. Cowbra
    Cowbra 6 Oktober 2021 16:40
    + 16
    Miturut cara, Moldova uga mrentahake transit gas liwat Rumania, ing sadawane Aliran Turki ... Ora ana papan sing ditinggalake kanggo piso ing mburi - dheweke tetep mudhun. aran
    1. Sebastian Aristarkhovich Pereira
      Sebastian Aristarkhovich Pereira 6 Oktober 2021 16:57
      +7
      Ya ... Umume akeh pitakonan. Apa piso bener? Neng mburi?! Sandu mesthi ora pirang!
    2. Kot Alexandrovich
      Kot Alexandrovich 6 Oktober 2021 17:53
      +1
      Kelet ing ngisor. Lan ing tengah!
      1. abrakadabre
        abrakadabre 6 Oktober 2021 18:30
        +3
        Kelet ing ngisor. Lan ing tengah!
        Lan iku dudu piso. Lan ora mung Sherkhans sing macet, nanging malah Tembakau
  12. trafllot1832
    trafllot1832 6 Oktober 2021 16:52
    +4
    Pitakonan liyane gnaws ing kula, sing duwe insider ing bursa saham ing Eropah.Rega gas patang puluh menit sadurunge statement Putin crash dening $600. wassat
    1. tihonmarine
      tihonmarine 6 Oktober 2021 17:17
      +3
      Kutipan saka: tralflot1832
      Pitakonan liyane gnaws ing kula, sing duwe insider ing bursa saham ing Eropah.Rega gas patang puluh menit sadurunge statement Putin crash dening $600.

      Inggih, Amos Hofstein minangka pimpinan ing Ukraina, nanging ing Eropa isih ora dingerteni.
      1. trafllot1832
        trafllot1832 6 Oktober 2021 17:21
        +2
        Ing rapat ing Slovenia, Eropa mutusake nggawe cadangan gas pan-Eropa. Lan sapa sing bisa mbantu nggawe cadangan kasebut? Kita ngenteni duta besar kanthi hadiah.
        1. abrakadabre
          abrakadabre 6 Oktober 2021 18:32
          +1
          Ing rapat ing Slovenia, Eropa mutusake nggawe cadangan gas pan-Eropa. Lan sapa sing bisa mbantu nggawe cadangan kasebut? Kita ngenteni duta besar kanthi hadiah.
          Lan ing endi saham pan-Eropah iki bakal ana sacara fisik ...
          1. trafllot1832
            trafllot1832 6 Oktober 2021 18:42
            +1
            Padha durung mutusaké ngendi gas bakal dijupuk lan ing ngendi bakal disimpen, aku bisa kurban Siberia.
            1. asu ajag steppe
              asu ajag steppe 6 Oktober 2021 20:23
              -1
              Eropa duwe 129 fasilitas panyimpenan gas lemah kanthi kapasitas total 88 bcm
              Saka wong-wong mau:
              Ukraina (13 fasilitas panyimpenan kanthi total kapasitas 35 bcm)
              Jerman (46 kanthi total kapasitas 20 bcm)
              Italia (12 kanthi total kapasitas 13 bcm)
              Prancis (15 kanthi total kapasitas 12 bcm)
              Polandia (9 kanthi total kapasitas 5 bcm)
              Norwegia (4 kanthi total kapasitas 5 bcm)
              UK (6 kanthi total kapasitas 5 bcm)
              Austria (7 kanthi total kapasitas 4 bcm)
              Hongaria (6 kanthi total kapasitas 4 bcm)
              Lan luwih ing bab cilik
              1. trafllot1832
                trafllot1832 6 Oktober 2021 20:28
                +2
                Dadi saiki saben negara wis duwe dhewe, nanging kudu dibagi kabeh.
                1. asu ajag steppe
                  asu ajag steppe 6 Oktober 2021 20:39
                  0
                  Iki kapitalisme - sapa sing mbayar luwih entuk gas ing panyimpenan lemah
        2. asu ajag steppe
          asu ajag steppe 6 Oktober 2021 21:13
          -1
          Iki tegese wis mutusake kanggo taun-taun sabanjure lan sabanjure kanggo ngrangsang ngisi fasilitas panyimpenan gas lemah Eropa menyang eyeballs.
          1. trafllot1832
            trafllot1832 6 Oktober 2021 21:24
            0
            Pitakonan iku gas sapa?
            1. asu ajag steppe
              asu ajag steppe 6 Oktober 2021 21:29
              +3
              Rusian lan Norwegia, mesthi. Gas cair ora bisa dipompa menyang fasilitas panyimpenan gas ing lemah.
      2. VORON538
        VORON538 8 Oktober 2021 14:32
        0
        Dadi Amos kaya politisi Amerika sing asale saka Yahudi. hi
    2. Alex777
      Alex777 6 Oktober 2021 17:24
      +3
      Kutipan saka: tralflot1832
      Rega gas patang puluh menit sadurunge pengumuman Putin ambruk $600.

      Lan supaya EU ora ngomong yen Rusia ora nulungi. keprungu
      1. fruc
        fruc 6 Oktober 2021 17:37
        +1
        Lan supaya EU ora ngomong yen Rusia ora nulungi.

        Lan apa sing kudu dibantu dening Federasi Rusia, kanthi matur nuwun kanggo sanksi utawa apa? Ayo padha slamet, ing jaban rangkah bakal ditulung.
        1. Alex777
          Alex777 6 Oktober 2021 17:39
          +4
          Kanggo ndhukung "mitra" sampeyan bisa nggawe statement sapisan ..
          Awake dhewe ora gela lan ora susah, nanging padha seneng lan migunani. ngguyu
  13. Sebastian Aristarkhovich Pereira
    Sebastian Aristarkhovich Pereira 6 Oktober 2021 16:56
    + 10
    Nah, apa, Vovka .... apa Polandia sampeyan mbantu sampeyan ??? Lan iki mung wiwitan, amarga ana apa-apa kanggo gas, kanggo nyenengi ing tutup lan kanggo ngalahake ing Stockholm !!!
  14. SKVichyakow
    SKVichyakow 6 Oktober 2021 17:01
    +3
    1900 greenery, warta nyengsemaken. Saka apa padha arep ninggalake, padha teka lengkap. Pranyata padha obah ing arah salah. Nanging durung tekan kono. Ukraina misale jek wis dadi infèksi karo bodho.
    1. Alex777
      Alex777 6 Oktober 2021 17:27
      +1
      Njupuk luwih dhuwur: saka Amerika Serikat. Iku sing paling bodho ana.
      1. abrakadabre
        abrakadabre 6 Oktober 2021 18:37
        +2
        saka negara. Iku sing paling bodho ana.
        Dadi pemasok paling apik yaiku: Afghanistan (kabeh taun anyar), Kolombia ...
        1. Alex777
          Alex777 6 Oktober 2021 18:50
          +1
          Lan ana supplier, lan omong kosong kita dhewe ing pangertèn truest tembung: toleransi, BLM, ets. keprungu
  15. svoit
    svoit 6 Oktober 2021 17:03
    +3
    EU nindakake kabeh kanthi bener, saiki kabeh wong ngerti yen Rusia wis ngremehake rega gas sajrone pirang-pirang dekade, pasar wis nuduhake rega sing bener, lan rega ing kontrak lawas kudu diunggahake kanthi cepet paling ora loro utawa kaping telu.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. Ham
    Ham 6 Oktober 2021 17:05
    +5
    Opo maneh wong "sedulur" nyesel ..... senajan menurutku iki sing diendelake wong kuning Blakyt ... wong rusia sing welas asih, utamane marang wong mlarat ...
    1. Alex777
      Alex777 6 Oktober 2021 21:01
      +2
      Wong-wong kudu ditresnani lan ditresnani.
      Cepet kita miwiti iki, luwih apik. IMHO.
  18. Roma-1977
    Roma-1977 6 Oktober 2021 17:05
    +5
    Aku utamané disenengi curtsy menyang Greta Kukumberg, bab friendliness lingkungan SP-2 dibandhingake aliran dill. Fig dig in.
  19. Kumis Georgia
    Kumis Georgia 6 Oktober 2021 17:08
    +7
    Slamet, para panuku mundhakake rega.
  20. ROSO 42
    ROSO 42 6 Oktober 2021 17:17
    +9
    Putin: Iku ora duwe bathi kanggo Rusia kanggo nambah transit gas liwat Ukraina

    Mung siji sing nggumunake: kenapa, sawise ngomong "A", ora ngomong "B"? Yaiku, ngapa bubar Eropa nggawe telat karo pambangunan NS-2, lan dina iki nggoleki wong sing kudu disalahake kanggo nasibe? Apa ora pitunjuk iki, sing digawe dening neraka ngerti pirang-pirang taun kepungkur, ora transparan?
  21. cahya valentine
    cahya valentine 6 Oktober 2021 17:43
    +2
    Inggih, kaputusan wis rampung.
    Lan kanggo "hamster alus" Eropa bakal cukup ngyakinake - "... liwat pipa anyar nyuda jumlah emisi omah kaca menyang atmosfer .."
    Yen Greta Thunberg nerangake ...
  22. zenion
    zenion 6 Oktober 2021 17:55
    +2
    Siji bisa ngomong yen gas Rusia ora gelem mili liwat negara musuhan. Sawetara persuasi, wortel lan kelet, macem-macem janji bisa ditindakake, liyane. Aku ngelingi wektu nalika, kanggo ngrugekake Rusia, padha di-push gas menyang Ukraina ing kubus kuwi stasiun mili lan bledosan, nanging iku ing urutan. Alesane yaiku komunis Ukraina ora peduli babagan nganyari peralatan. Ayo gas Rusia didandani dening won. Ana insinyur gas kuwi Ivan, sing ngandika kabeh kanggo panggantos cedhak saben stasiun bensin. Sampeyan kudu ngelingake sing utama lan mateni gas nganti pirang-pirang jam kanggo ngganti, lan ibu ora kuwatir. Wong-wong mau padha mangsuli - tseke dhuwit kita lan ora diidini.
  23. Skworen
    Skworen 6 Oktober 2021 18:01
    +2
    Mesthine, ora duwe bathi, ditulis ing kontrak yen nambah volume luwih saka sing ditemtokake ing kontrak, koefisien tambah kanggo tingkat transit wiwit beroperasi, banjur biaya transit dadi emas banget : )
  24. roket757
    roket757 6 Oktober 2021 18:05
    +1
    Putin: Iku ora duwe bathi kanggo Rusia kanggo nambah transit gas liwat Ukraina
    Apa masalahe? Kaputusan digawe, rute bypass wis siyap, lan kabeh liyane sing dituju ... menyang alas sing adoh.
  25. Tagan
    Tagan 6 Oktober 2021 18:05
    +3
    Kutipan: Keong N9
    Nanging, Kroasia wis nyuda konsumsi gas Rusia kanthi faktor telung, ngganti karo LNG Amerika. Kepiye carane dheweke bisa nindakake iki nalika ujar ing endi wae yen ora ana gas Amerika lan "LNG Amerika" minangka nggetak?

    Lan akeh LNG Amérika iki? Apa Kroasia dadi konsumen utama gas Rusia? Nanging liyane wiwit nampa liyane. Ora?))
  26. yowis
    yowis 6 Oktober 2021 18:06
    -4
    Duc, iki dudu "Rusia", nanging "Gazprom".
  27. Kucing
    Kucing 6 Oktober 2021 18:07
    +2
    Uni Eropa, sing ing siji wektu ora gelem nyimpulake kontrak jangka panjang kanggo pasokan gas, ngalih menyang jangka pendek.

    Sak ngertiku, transisi menyang kontrak jangka pendek amarga pangarep-arep kanggo gas sing luwih murah liwat SP-2. Pranyata yen wektu tundha diluncurake dening EU minangka tembakan sing elegan ing sikil, sing tetep ngucapake salam marang "mitra" lol
  28. Eug
    Eug 6 Oktober 2021 18:39
    +4
    Ing sawijining wektu, salah sawijining negara transit Ukrainia bangga amarga bisa nyakup klausa ing kontrak kasebut miturut pambayaran gas sing ngluwihi volume tartamtu dibayar kanthi tingkat tambah. Aku wonder apa padha bangga item iki saiki utawa ora?
  29. asu ajag steppe
    asu ajag steppe 6 Oktober 2021 19:35
    -2
    Kutipan saka Cowbra.
    Lan saiki Cherry ing jajan) Miturut persetujuan transit, Gazprom bisa uga ora pump gas liwat Ukraina ing kabeh - mbayar - nanging ora pump. Lan ora ana gas mbalikke fisik menyang pinggiran. Tegese, ora ana panggonan kanggo njupuk bensin - malah kanggo dhuwit - bodho


    ya wis! Mbayar, nanging ora ngundhuh, supaya padha beku kabeh ana lan nyusup ing dhengkul. Apa sebabe kita butuh 1900 dolar saben ewu meter kubik
    1. agoran
      agoran 6 Oktober 2021 21:55
      0
      Ana topik liyane. Gazprom nolak pangiriman tambahan liwat GTS 404.
      Apa mbayar pumping liwat Sumerians, nalika iku luwih murah liwat stream Turki.
      Sumerians, mbayar lan nangis, kanggo neh.
      1. asu ajag steppe
        asu ajag steppe 6 Oktober 2021 22:06
        0
        Gazprom nolak pasokan tambahan liwat aliran apa wae - adol gas mung ing kontrak jangka panjang, ora gelem adol ing pasar titik
  30. yfast
    yfast 7 Oktober 2021 09:31
    0
    Kutipan saka Cowbra.
    Lan saiki Cherry ing jajan) Miturut persetujuan transit, Gazprom bisa uga ora pump gas liwat Ukraina ing kabeh - mbayar - nanging ora pump.

    Ternyata, lan iki uga minangka upeti kanggo mbayar?
  31. xomaNN
    xomaNN 7 Oktober 2021 15:38
    -1
    Piye wae, keruwetan PDB kanggo Gazprom mamangku keprungu

    Sawise kabeh, yen iki bisnis, lan transit gas liwat SP-2 luwih duwe bathi dening 3 milyar tank (!) Malah njupuk menyang akun dendo saka uk..r. setuju karo sembarang Wishlist Ukraina), banjur kok iku perlu kanggo bisa miturut pilihan mundhut-nggawe?
  32. Dr_Chimer
    Dr_Chimer 7 Oktober 2021 18:20
    +2
    Kabeh sing diomongake Putin bener. Ukrainians piyambak mundhakaken rega ing kontrak kanggo pumping volume tambahan saka gas liwat GTS menyang "swarga". Ayo padha ngenteni saka "swarga" iki kanggo "manna saka swarga".
  33. NSV
    NSV 7 Oktober 2021 23:30
    -1
    Ngerti!!!! Pira dhuwit sing dibuwang menyang lepen-lepen iki .... Lan maneh, liwat GTS negara 404, ana sing diangkut!: (((
  34. Riwas
    Riwas 8 Oktober 2021 07:58
    +2
    Gazprom Export wis ngilangi kabeh kontrak kanggo 2022 saka jadwal dagang ing Platform Dagang Elektronik (ETP), Interfax nyerat.
    Ing sesi dagang wiwit 27 September nganti 1 Oktober, perusahaan kasebut ngusulake proposal kanggo pasokan gas menyang Eropa mung ing 2023.
    Fisik wis ora ana bensin maneh, kabeh wis entek.
  35. Borisych
    Borisych 8 Oktober 2021 15:15
    0
    Sepur kayu Ukraina - Eropah Kulon. Ing Polandia, ora mandheg. Yen Polandia wiwit nyolong kayu bakar, dheweke bakal njotosi sampeyan.