Pertempuran laser AHEL kanggo pesawat dhukungan geni AC-130J Ghostrider

18

Pesawat ndhukung geni AC-130J

Angkatan Udara AS ngrancang nguatake sistem gegaman pesawat dhukungan tembakan AC-130J Ghostrider. Kanggo nambah daya tembak sakabèhé lan entuk kapabilitas tempur anyar, Lockheed Martin mrentah pangembangan laser tempur AHEL anyar. Nganti saiki, kontraktor wis ngrampungake karya desain, uga nggawe prototipe lan nganakake tes awal. Ing mangsa ngarep, sawise sawetara langkah sing perlu, laser eksperimen bakal dipasang ing operator standar.

laser ing langit


Gagasan nggawe kompleks laser pertempuran adhedhasar pesawat transportasi C-130 muncul ing taun nineties. Maneka warna proyek dikembangake lan eksperimen ditindakake, nanging ora ana sing ngluwihi eksperimen. Laser kimia wektu iku, gadhah daya cekap, dibedakake dening ukuran gedhe, bobot, konsumsi energi lan release panas. Integrasi kuwi gaman ing C-130 dadi banget rumit lan ora ana pangertèn praktis.



Thanks kanggo tekane saka laser solid-state kinerja dhuwur modern, konsep lawas wis nampa urip kapindho. Wiwit pertengahan 2017-an, gagasan wis ditulis babagan nerusake pangembangan kompleks laser adhedhasar transporter, lan ing 130, diusulake kanggo nginstal senjata anyar ing pesawat dhukungan geni AC-XNUMX saka modifikasi sabanjure.


Laboratorium mabur kanthi laser ATL adhedhasar transporter C-130

Ora suwe, Angkatan Udara, Angkatan Laut lan Komando Operasi Khusus AS ngluncurake program gabungan Airborne High Energy Laser (AHEL), tujuane yaiku nggawe laser pertempuran kanggo platform sing beda-beda. Ing kasus Angkatan Udara, operator kasebut ing mangsa ngarep yaiku AC-130J Ghostrider. Kabeh pangripta utama senjata laser diundang kanggo melu program kasebut.

Ing Januari 2019, Angkatan Udara milih kontraktor kanggo proyek kasebut; iku Lockheed Martin diwakili dening Advanced Product Solutions. Ing taun-taun sing bakal teka, dheweke kudu ngrampungake pangembangan laser AHEL, nindakake integrasi karo operator, lan banjur nggawe lan nguji prototipe. Ing Juli 2021, pesenan sing padha saka Angkatan Laut ditindakake.

Tanggal 6 Oktober, Lockheed Martin nglaporake babagan ngrampungake bagean penting saka karya kasebut. Desain laser AHEL wis kasil rampung. Prototipe wis dibangun lan lulus tes ditampa pabrik. Saiki produk bakal dipasrahake menyang pelanggan, lan bakal digabungake karo komponen kompleks liyane. Sawise tes lemah, laser tempur lan piranti liyane bakal dipasang ing operator eksperimen kanggo tes ing udara.


Angkatan Udara lan Lockheed Martin durung ngumumake tanggal wiwitan kanggo tes penerbangan. Ing wektu sing padha, Komando Operasi Khusus sadurunge ujar manawa bisa diwiwiti wiwit FY 2022. Apa rencana kasebut bakal sukses ora dingerteni. Wektu rampung karya lan wiwitan modernisasi peralatan massa uga ora ditemtokake. Iki mbokmenawa ora bakal kelakon sadurunge tengah dasawarsa.

Fitur teknis


Pelanggan lan pangembang durung ngumumake kabeh rincian teknis proyek kasebut, nanging wis ana sawetara informasi lan kesempatan tartamtu kanggo evaluasi. Kabeh iki ngidini kita ngevaluasi potensial saka laser AHEL dhewe lan pesawat Ghostrider sing dilengkapi.

Dikenal yen AHEL minangka laser solid-state, sanajan jinis media kerja ora dijenengi. Dokumen Komando Operasi Khusus kasebut nyatakake daya emitor 60 kW, sing dianggep cukup kanggo ngrampungake macem-macem misi tempur, kalebu. karo entuk kaluwihan liwat sistem panrima biasa.

Kompartemen kargo pesawat AC-130J wis diowahi dadi kompartemen tempur lan nampung macem-macem sistem senjata, amunisi, piranti kontrol, lsp. Mulane, komponen kompleks AHEL kudu kompak lan cukup entheng supaya pas karo volume sing isih ana lan ora ngluwihi kapasitas beban.


Pitungan saka bedhil M102 ing Papan AC-130

Ngarahake sinar ing target bisa ditindakake kanthi nggunakake "bal" kanthi optik, sing umum kanggo laser modern. Wiwit AC-130J dimaksudaké kanggo operate ing lemah, bakal dipasang ing ngisor pesawat lan bisa digawe retractable. Solusi tata letak sing padha wis diuji ing proyek lawas lan wis ditampilake kanthi apik.

Guns lan pluru


Temenan, jinis laser tempur anyar bakal nggedhekake kemampuan tempur pesawat AC-130J. Nanging, sanajan ing wangun saiki, kompleks senjatane nyukupi kabeh syarat lan ngidini ngrampungake macem-macem tugas kanggo ngalahake target lemah lan menehi dhukungan.

Meriam otomatis 30 mm GAU-23/A, asline Mk 44 Bushmaster II adhedhasar tanah, dipasang ing sisih ngarep kompartemen pertempuran. Gunung kanggo bedhil 105 mm M102 wis disimpen ing buntut. Loro-lorone bedhil digawa menyang sisih port; panginstalan sing dirancang kanggo diperlokaké karo amba saka declination.

Modifikasi paling anyar saka AC-130 uga nggawa senjata rudal. Sistem Gunslinger kanthi 10 sel dipasang ing ramp buntut kanggo misil dipandu AGM-176 Griffin utawa bom GBU-44/B Viper Strike. Ing konsol swiwi ana rong beam kanggo papat rudal utawa bom. Padha dilengkapi rudal AGM-114 Hellfire lan bom GBU-39 SDB utawa GBU-53/B SDB II.


Nggarap amunisi bedhil 30mm

AC-130J uga nggawa sistem kontrol geni sing canggih. Ana peralatan ndjogo kabeh cuaca lan kabeh dina, sistem kontrol senjata digital, peralatan komunikasi, lsp. Komplek pertahanan udhara kasedhiya, kalebu decoys lan stasiun jamming saka sawetara jinis.

Kesempatan ing mangsa ngarep


Ing wangun saiki, AC-130J Ghostrider saged nyediakake support geni efektif lan melu macem-macem target lemah liwat sawetara saka sudhut kisaran. Dadi, ing sawetara kilometer, pesawat bisa èfèktif nggunakake artileri, lan pluru Hellfire mabur 10-11 km. Kanggo bom SDB lan SDB II, jarak nganti 110 km diklaim nalika digunakake ing target stasioner utawa 72 km nalika obah.

Sawise nginstal laser AHEL, pesawat bakal nampa kapabilitas anyar. Dadi, kanthi kekuwatan lengkap, laser bisa dadi tambahan sing trep utawa, ing sawetara kahanan, panggantos senjata laras. Kanthi iku, bakal bisa mateni utawa ngrusak macem-macem target lan obyek. Ing wektu sing padha, indikator ekonomi AHEL penting banget. Yen "ditembak" laser dadi luwih murah tinimbang proyektil meriam, Angkatan Udara bakal entuk keuntungan finansial lan pertempuran sing jelas.


Preparation saka roket AGM-176

Produk AHEL bisa uga digawe ing wangun "bal" sing bisa dipindhah ing ngisor. Ora kaya senjata laras, bakal bisa ngontrol kabeh hemisfer ngisor lan cepet ngarahake target sing dipilih. Ana uga kaluwihan saka roket lan bom, amarga. sinar tekan target langsung. Mulane, laser bakal nyederhanakake kekalahan target sing wis dikenal lan nyepetake respon kanggo ancaman sing tiba-tiba muncul.

Laser nduweni kemampuan "non-mati" sing dhasar anyar kanggo AC-130J. Bisa nyuda sarana optik, kanthi daya suda utawa kanthi paramèter sing padha, nanging ing jarak sing luwih dhuwur. Iki bisa digunakake kanggo nyuda pertahanan udara sadurunge mlebu wilayah efek utawa sadurunge tekan garis tembak / rudal. Skenario liyane uga bisa.

Kacathet yen laser sajrone aplikasi meh ora mbukak topeng dhewe. Tanpa alat khusus, sinar kasebut tetep ora katon, lan swara tembakan mung ora ana - sanajan ana swara mesin pesawat. Mangkono, Ghostrider karo AHEL bakal bisa nindakake serangan siluman lan mungsuh, paling ora, ora bakal langsung ngerti apa sing kedadeyan karo dheweke. Nanging, iki mung bisa ditindakake ing kahanan ing ngendi pesawat gedhe nduweni kemampuan kanggo mlebu ing wilayah operasi sing ora diweruhi dening mungsuh.

Keuntungan lan kerumitan


Ana pangarep-arep sing dhuwur kanggo proyek AHEL saiki. Angkatan Udhara lan Komando Operasi Khusus ngarepake yen bakal sukses lan bakal ngidini pesawat AC-130J sing wis ana bisa dilengkapi maneh karo sistem dhasar anyar, sing duwe sawetara fitur karakteristik sing durung kasedhiya. Angkatan Laut uga ngarep-arep sukses proyek saiki, amarga ing mangsa ngarep laser AHEL kudu dadi basis kanggo kompleks kapal tartamtu.


Operator senjata ing karya

Lockheed Martin menehi alesan kanggo pelanggan optimistis. Bagéyan saka karya ing AHEL wis kasil rampung, lan saiki fase anyar program diwiwiti. Nanging, ora ana peserta sing kudu optimis banget. Tahap kerja sabanjure utamane rumit lan penting. Saiki perlu kanggo mesthekake integrasi laser anyar karo operator tartamtu, uga kanggo njupuk kabeh technical dibutuhake, pertempuran lan karakteristik operasional.

Salah sawijining pelanggan ngaku manawa bagean saka karya iki bakal ditindakake ing mangsa ngarep, lan ing pungkasan taun 2022, AC-130J Ghostrider eksperimen karo kompleks AHEL anyar bakal miwiti tes penerbangan. Struktur militer liyane lan perusahaan pangembangan ora ndemek topik wektu, bisa uga amarga pemahaman babagan kerumitan karya sing bakal teka lan risiko sing ana gandhengane.

Apa iku bakal bisa kanggo ngrampungake kabeh tugas diutus ing wektu cukup - lan ing umum kanggo nggawe laser pertempuran cocok kanggo nggunakake praktis ing pesawat - wektu bakal ngomong. Ing wektu sing padha, jelas yen proyek AHEL, sing wis nuduhake sukses sing nyata, minangka salah sawijining sing paling menarik lan penting kanggo Angkatan Udara AS, lan mulane kabeh bisa ditindakake kanggo ngrampungake kanthi sukses.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    14 Oktober 2021 05:47
    Laser break liwat dalan, wis ing pangertèn harfiah - karo firepower.

    Aku pengin Wigati karya penulis - Kirill Ryabov, topik menarik saka artikel digabungake karo terjemahan kualitas dhuwur lan anané kesalahan bodho.
  2. -4
    14 Oktober 2021 06:08
    Kacathet yen laser sajrone aplikasi meh ora mbukak topeng dhewe. Tanpa dana khusus beam tetep ora katon,

    Apa jenis laser iki karo fisika alternatif? Utawa iku masalah terjemahan? recourse
    1. +2
      14 Oktober 2021 06:57
      Dawane gelombang ngluwihi wilayah spektrum sing katon manungsa. Lan cara khusus - detektor radiasi.
      1. -2
        14 Oktober 2021 09:15
        Dawane gelombang ngluwihi wilayah spektrum sing katon manungsa. Lan cara khusus - detektor radiasi.

        Apa infra merah utawa ultraviolet aku ngerti.
        "Testis", sing digantung ing ngisor fuselage, jelas ora dirancang kanggo jangkoan IR. Aku durung krungu bab laser UV ing 60 kW uga. Mungkin sampeyan bakal menehi pencerahan kapan lan ing ngendi bisa ditindakake? recourse
        1. 0
          14 Oktober 2021 15:34
          "Egg", sing digantung ing ngisor fuselage ...

          ora dadi cilik. S-130 sawise kabeh, lan ora sawetara jenis Cessna. Ya, lan optik kanggo IR cedhak (0,8-1,2 microns) luwih utawa kurang iso dibandhingke kanggo spektrum katon.
          1. +1
            14 Oktober 2021 15:38
            "Testis" ora bakal pass ing syarat-syarat daya (60 kW). Kanggo optik, akeh, kanggo "bisnis" - omong kosong lengkap - ora cukup.
        2. -1
          15 Oktober 2021 09:47
          Aku durung krungu bab laser UV ing 60 kW uga. Mungkin sampeyan bakal menehi pencerahan kapan lan ing ngendi bisa ditindakake?

          Kayane aku ora mlebu ing laboratorium rahasia Pentagon. Endhog ing ngisor fuselage bisa dadi piranti fokus sing tumpul, lan sinar kasebut bisa ditularake liwat sistem pangilon. Sampeyan uga bisa (lan paling kamungkinan) iku laser pulsed, ngendi iku cukup bisa kanggo berkembang 60 kW.
    2. +2
      14 Oktober 2021 07:07
      Quote: Nafanya saka sofa
      Apa jenis laser iki karo fisika alternatif?

      "gopher Apa sampeyan ndeleng laser? Lan dheweke iku." ngguyu
  3. +1
    14 Oktober 2021 11:29
    Aku ora weruh ing artikel apa laser pulsed utawa permanen. Luwih, kaloro, amarga kanggo karusakan slightest kanggo obyek, energi kudu diwenehake kanggo wektu cekap dawa. Lan laser pulsed asring duwe faktor unmasking kaya radiasi latar mburi lampu pump.
    1. 0
      1 Januari 2022 23:47
      Gunship dhewe minangka obyek unmasking gedhe
  4. +1
    14 Oktober 2021 21:29
    60 kW... Apik. Ayo efisiensi dadi 50% (ajaib! Ajaib kedaden!). Ora ana sing bakal ngandhani sepira bobote sistem pembangkit 120kW?
    1. 0
      15. november 2021 22:22
      pira bobote sistem pembangkit 120kw?

      Contone, APU (TA-6A) ing Tu-154 bobote 245kg kanthi daya 40kW suwene (8 jam) lan 60kW (5min) Eto Wiki)) Pinten bisa nimbang modern aku ora ngerti.
      1. 0
        1 Januari 2022 23:46
        Lan yen sampeyan sijine bioskop stupidly luwih kuat?
  5. 0
    24 Desember 2021 09:24
    Aku wonder yen padha bakal digunakake ing Nevada utawa Sahara?
  6. 0
    29 Desember 2021 20:22
    Nemokake pesawat gedhe lan alon ing zona pertempuran mung bisa ditindakake yen mungsuh dijamin ora duwe sistem pertahanan udara sing serius. Mulane, gegaman iki dimaksudaké khusus kanggo perang karo savages.
    1. 0
      1 Januari 2022 23:45
      Afghanistan, Republik Chechnya, Suriah……ditambah kapabilitas wengi kanthi pemandangan lan radar IR lan radar modern…
  7. 0
    1 Januari 2022 23:44
    Ana ngendi An12 kita? 2x 57mm bakal katon apik banget ing kana
  8. 0
    4 Januari 2022 13:38
    Quote: Nafanya saka sofa
    Kacathet yen laser sajrone aplikasi meh ora mbukak topeng dhewe. Tanpa dana khusus beam tetep ora katon,

    Apa jenis laser iki karo fisika alternatif? Utawa iku masalah terjemahan? recourse

    Ketoke tegese ora kasat mata ing kisaran optik spektrum, kemungkinan ultraviolet. Laser saka unit taktis sing padha AN / PEQ mung katon ing sesanti wengi

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"