Review militèr

Ing nimbali saka PMR: tentara dhewe lan peacekeepers Russian

55

Penjaga perdamaian Rusia, 2020



Republik Moldavia Pridnestrovia sing ora diakoni maneh nemoni kahanan sing angel. Sawise sawetara serangan lan serangan teroris, risiko serangan mbukak saka negara katelu saya tambah. TMR bakal bisa nanggapi ancaman militer sing muncul karo angkatan bersenjata. Kajaba iku, Republik bisa ngandelake para penjaga perdamaian saka Grup Operasional Pasukan Rusia.

Pangembangan Pertahanan


Pambangunan angkatan bersenjata PMR sing ora diakoni diwiwiti ing September 1991 kanthi latar mburi kahanan sing saya rusak ing wilayah kasebut. Langkah pisanan ing arah iki yaiku pembentukan Pengawal Republik. Wis ing pungkasan taun 1991, tatanan iki kudu pisanan melu perang karo tentara Moldova. Ing musim semi taun sabanjuré, sawise wiwitan perang skala lengkap, Pengawal ditambah karo Milisi Rakyat. Loro-lorone struktur melu perang nganti pungkasan konflik.

Sawisé pungkasan perang ing taun 1992, rencana iki digambar munggah kanggo pangembangan luwih saka angkatan bersenjata. Iku kasedhiya kanggo nggawe Departemen Pertahanan karo kabeh struktur perlu, dandan saka struktur organisasi lan sistem armaments tentara, etc. Ing Maret 1993, personel saka angkatan bersenjata mentas digawe sumpah.


Unit udara saka tentara PMR

Ing sasi kepungkur, Angkatan Bersenjata Gabungan Pengawal kaping 14 saka Angkatan Bersenjata USSR njabat ing wilayah SSR Moldavia. Kanthi ambruk USSR, dheweke nemokake dheweke ing posisi sing angel, nanging ing pungkasan dheweke tetep dadi bagian saka tentara Rusia. Ing taun 1991-92. Pengawal 14 OA tetep netral, lan uga ngrampungake tugas njaga perdamaian. Kanthi partisipasi langsung dheweke bisa mungkasi konflik mbukak lan miwiti rembugan.

Salajengipun, tentara wis suda. Subdivisi lan unit dibubarake, properti kasebut diekspor menyang Rusia. Ing April 1995, 14th Guards OA dibubarake. Ing basis saka unit lan formasi sing isih ana, struktur anyar digawe - Grup Operasional Pasukan Rusia ing wilayah Transnistrian Republik Moldova (OGRV PRRM). Iki dipasang ing wilayah PMR lan ngrampungake tugas-tugas perdamaian.

Ing mangsa ngarep, tentara Pridnestrovian lan OGRF saka PRRM dikembangake kanthi kemampuan sing paling apik, amarga kemampuan tempur dijaga utawa ditingkatake. Ing wektu sing padha, pembangunan ngadhepi kesulitan obyektif, lan ora ana inovasi dhasar. Ing tartamtu, loro tatanan isih dipeksa kanggo nggunakake peralatan lawas-gaya lan gaman, amarga. transfer produk modern ing sawetara kasus iku mokal.


pasukan dhewe


Miturut macem-macem sumber, angkatan bersenjata TMR saka 7,5 nganti 15 ewu wong. Mbokmenawa, panyebaran nomer kasebut digandhengake karo macem-macem cara ngetang, njupuk utawa ora nggatekake struktur sing beda. Rekrutmen kanggo tentara ditindakake kanthi wajib (umur layanan 1 taun) lan kanthi kontrak. Ing mangsa perang, cadangan nganti 80 ewu wong bisa digunakake.

Basis tentara yaiku papat brigade bedhil motor, kalebu. siji njaga. Brigade kasebut kalebu telung batalyon bedhil motor saka patang perusahaan. Uga kalebu baterei mortir, platoon teknik lan unit liyane. Saliyane brigade bedhil motorized, pasukan darat duwe papat batalyon khusus lan macem-macem unit dhukungan.

Unit lemah duwe akeh kendaraan lapis baja, nanging kita mung ngomong babagan jinis kendaraan lawas. Cocog kanggo operasi nganti 15-20 dhasar tank lan bab 100-200 operator personel wojo. Unit artileri ngoperasikake puluhan bedhil sing ditarik lan digerakake dhewe, akeh mortir lan nganti 30-40 BM-21 sawetara peluncur roket. Infanteri bersenjata karo peluncur granat sing digerakake roket lan sistem anti-tank. Senjata anti-pesawat diwakili dening instalasi ZSU-23-4 lan MANPADS lawas.


Pertunjukan demonstrasi pasukan khusus Transnistrian, 2015

Ing jaman biyen, PMR bisa mbentuk angkatan udara cilik. Dheweke duwe pesawat An-2, An-26 lan Yak-18. Ana uga helikopter multi-tujuan Mi-2 lan Mi-8. Jumlah total peralatan - ora luwih saka 25-30 unit. Kahanan mesin kasebut lan nomer sing siap digunakake ora dingerteni.

gugus tugas


Klompok operasional pasukan Rusia wiwit katon wis nindakake fungsi kontingen perdamaian. Anane njamin stabilitas ing wilayah kasebut lan ora kalebu konflik maneh. Kajaba iku, personel militer Rusia tanggung jawab kanggo njaga depot amunisi ing desa kasebut. sosis.

Kabeh tugas iki ditanggulangi dening nomer winates saka personel nggunakake armada cilik saka materi. Miturut macem-macem data, jumlah OGRF PRRM ora ngluwihi 2,5-3 ewu wong. Ora ana cadangan kaya ngono, nanging yen perlu, tentara Rusia bakal nulungi Grup kanthi kabeh pasukan lan sarana sing dibutuhake.


Perjalanan lapangan para senapan bermotor Rusia, 2020

OGRV PRRM kalebu rong batalyon bedhil bermotor pengawal sing kapisah - 82 lan 113. Iki kalebu papat perusahaan bedhil bermotor, peleton peluncur granat, peleton kontrol, lan unit pendukung. Batalyon bedhil bermotor interaksi karo batalyon kontrol kapisah 540th. Iki kalebu markas, unit komunikasi lan struktur tambahan liyane.

Senapan bermotor saka OGRV PRRM duwe macem-macem senjata infantri domestik modern, mortir, sistem rudal, lsp. Dheweke uga duwe operator personel lapis baja lan kendaraan liyane sing padha, lan sawetara kudu diowahi saka peralatan liyane dhewe. Tank, artileri kaliber gedhe, lsp. ilang. Ing jaman biyen, dheweke digawa metu saka wilayah PMR minangka bagean saka implementasine perjanjian internasional. Pangiriman kendaraan lan senjata anyar dadi mokal amarga lokasi geografis Transnistria lan penolakan negara-negara tanggane ing transit.

potensial winates


Umumé, angkatan bersenjata PMR nyukupi syarat lan ngrampungake tugas kanggo njaga keamanan negara. Nanging, padha ngadhepi sawetara kangelan karakteristik sing mbatesi efektifitas pertempuran lan potensial sakabèhé. Mangkono, jumlah pasukan sing relatif cilik, kekurangan senjata lan peralatan modern, ora bisa njaga Angkatan Udara, lan liya-liyane bisa dianggep minangka faktor negatif.


Tanks saka tentara PMR, 2015

Ing wektu sing padha, jumlah lan peralatan sing ana, uga ana cadangan gedhe, ngidini PMR njaga kesetaraan karo mungsuh potensial ing ngadhepi Moldova. Tentara sing terakhir rada gedhe, nanging ora duwe kaluwihan ing persenjataan lan peralatan. Mulane, kahanan tentara Transnistrian saiki cukup kanggo nyegah lan keamanan.

Kahanan kasebut padha karo Pasukan Tugas Rusia. Wis nomer cilik lan winates ing syarat-syarat senjata lan peralatan. Nanging, ing mburi iku kabeh angkatan bersenjata Rusia kanthi potensial paling dhuwur. Anane "mburi" kasebut duweni pengaruh positif marang aktivitas peacekeeping PRRM OGRF lan, kanthi mangkono, ing kahanan ing wilayah kasebut.

donya rapuh


Sawise kedadeyan awal taun nineties, perdamaian sing rapuh wis dilestarekake ing Transnistria. Senadyan perselisihan lan retorika agresif, konflik mbukak anyar wis nyingkiri. Cetha yen struktur tentara lan kekuwatan PMR, uga penjaga perdamaian Rusia, nggawe kontribusi sing penting kanggo njaga perdamaian. Kasunyatan banget saka ngarsane lan potensial sing ana nyegah agresor potensial.

Nanging, kahanan ing wilayah kasebut saya rusak. Fasilitas PMR diserang, lan ancaman militer lengkap muncul. Untunge, Republik sing ora diakoni duwe kesempatan kanggo mangsuli, lan uga bisa ngetung dhukungan Rusia. Mulane, mungsuh potensial kudu soberly netepke pasukan - lan ora ngatur petualangan militèr.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, Pamrentah PMR
55 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 27 april 2022 04:43
    +6
    PMR tansah nduweni pangarep-arep utama kanggo Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Sayange ora ana cara kanggo nyedhiyakake pertahanan udara modern, aku ngarep-arep nganti saiki.
    1. vladcub
      vladcub 27 april 2022 05:55
      +1
      Iku ora bisa dipungkiri
      1. Jahat 55
        Jahat 55 28 april 2022 02:35
        +1
        Ngirim Darts lan Stingers sing ditawan menyang PMR, aku percaya, minangka tugas sing tanggung jawab kanggo intelijen Rusia, sing mbutuhake eksekusi paling cepet .. Ya, kemungkinan besar wis rampung. hi
    2. Navodlom
      Navodlom 27 april 2022 06:03
      -2
      Kutipan: Vladimir_2U
      Sayange ora ana cara kanggo nyedhiyakake pertahanan udara modern, aku ngarep-arep nganti saiki.

      Pertahanan udara keluwih-luwih yen ora ana penerbangan saka mungsuh hipotetis.
      Pridnestrovie kurang provokasi karo pesawat sing mudhun.
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 27 april 2022 06:13
        +1
        Kutipan: Navodlom
        Pertahanan udara keluwih-luwih yen ora ana penerbangan saka mungsuh hipotetis.

        Apa wong Romania mung duwe slingshot, ora ana MLRS, utawa malah UAV?
        1. Navodlom
          Navodlom 27 april 2022 06:16
          +5
          Kutipan: Vladimir_2U
          Romania mung duwe slingshots, ora MLRS, malah UAV

          Angkatan Bersenjata PMR digawe kanggo nglawan Angkatan Bersenjata Moldova.
          Padha ora bakal bisa kanggo kurban resistance langgeng kanggo Romania. Pilihan iki malah ora dianggep.
          Yen ana konflik karo negara NATO, mung ana pangarep-arep kanggo Rusia.
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 27 april 2022 06:21
            0
            Kutipan: Navodlom
            Yen ana konflik karo negara NATO, mung ana pangarep-arep kanggo Rusia.

            iya ta? Sapa sing ngira.
            Kutipan: Vladimir_2U
            pangarep-arep utama kanggo Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Sayange ora ana cara kanggo nyedhiyakake pertahanan udara modern, aku ngarep-arep nganti saiki.
            1. Navodlom
              Navodlom 27 april 2022 06:23
              -1
              Kutipan: Vladimir_2U
              pangarep-arep utama kanggo Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Sayange ora ana cara kanggo nyedhiyakake pertahanan udara modern, aku ngarep-arep nganti saiki.

              bali menyang ngendi kita miwiti

              Kutipan: Navodlom
              Pertahanan udara keluwih-luwih yen ora ana penerbangan saka mungsuh hipotetis.
              Pridnestrovie kurang provokasi karo pesawat sing mudhun.


              NATO dudu mungsuh hipotetis Transnistria.
              1. Vladimir_2U
                Vladimir_2U 27 april 2022 06:32
                +3
                Kutipan: Navodlom
                bali menyang ngendi kita miwiti
                Kepiye babagan pernyataan sing rada bodho iki? =Navodlom]NATO dudu mungsuh hipotetis Transnistria
                Moldova ora ana ing NATO, nanging pasukan Romania saiki ana ing kana. Nanging PMR dudu bagéan saka Rusia, lan ora diakoni Rusia minangka negara.
                1. Navodlom
                  Navodlom 27 april 2022 06:42
                  +2
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Kepiye babagan pernyataan sing rada bodho iki?

                  1.
                  iki "statement" ora ing wiwitan. iku teka ing pungkasan. supaya sampeyan ora bisa bali menyang.
                  2.
                  yen sampeyan ngempet saka paukuman evaluative ing wangun iki, banjur aku, kanggo bagean, bakal nyoba kanggo nyisakke Vanity Panjenengan.
                  3.
                  Transnistria ora bisa nglawan NATO kanthi fisik. Ora duwe sumber daya utawa kemampuan teknis kanggo nindakake.
                  Apa kesimpulan saka iki?
                  Sing NATO dudu mungsuh hipotetis kanggo PMR ing pangertèn sing wis umum kanggo nyelehake ing tembung iki.
                  Kutipan: Vladimir_2U
                  Moldova ora ana ing NATO, nanging pasukan Romania saiki ana ing kana

                  durung dikonfirmasi informasi
                  nanging sanajan ana sawetara unit Rumania ing tlatah Moldova, mesthi ora kanggo mlebu konfrontasi militer langsung karo kontingen Rusia.
                  1. Vladimir_2U
                    Vladimir_2U 27 april 2022 06:49
                    0
                    Apa verbiage.
                    Kutipan: Navodlom
                    iki "statement" ora ing wiwitan. iku teka ing pungkasan. supaya sampeyan ora bisa bali menyang.
                    2.
                    Yen sampeyan nindakake tanpa pangadilan, aku, ing sisihku, bakal nyoba kanggo nyisihake kesombonganmu.
                    3.
                    Transnistria ora bisa nglawan NATO kanthi fisik. Ora duwe sumber daya utawa kemampuan teknis kanggo nindakake.
                    Apa kesimpulan saka iki?
                    Sing NATO dudu mungsuh hipotetis kanggo PMR ing pangertèn sing wis umum kanggo nyelehake ing tembung iki.


                    Ana mungsuh potensial lan mungsuh kemungkinan. Dadi, Moldova, kanthi dhukungan langsung saka Rumania, dadi mungsuh PMR. Apa wae sing sampeyan bayangake ana.
                    1. Navodlom
                      Navodlom 27 april 2022 06:54
                      -4
                      Kutipan: Vladimir_2U
                      Apa verbiage.

                      Sampeyan ora krungu aku.
                      Inggih, pamit, bodho.
                      1. Vladimir_2U
                        Vladimir_2U 27 april 2022 08:13
                        +1
                        Kutipan: Navodlom
                        Inggih, pamit, bodho.

                        Omonganmu sing bodho keprungu lan dibongkar.
                        Jawab ka, ora kosong:
                        Ukraina uga minangka "musuh hipotetis" sing ora bisa nyerang kontingen Rusia lan ora duwe penerbangan, utawa dispenser bahan bakar, utawa UAV, ta?
              2. pak abang
                pak abang 11 Juli 2022 13:05
                0
                NATO dudu mungsuh hipotetis Transnistria.

                Sampeyan salah banget. Aku pitutur marang kowe iki minangka penduduk Chisinau karo werna Transnistrian. Tentara Moldova wis dijanjekake bakal tikel kaping pindho anggaran militer. Nanging ana sawetara kemungkinan nglawan PMR. Yen ana sing diwiwiti, banjur tentara Romania bakal langsung dikirim menyang Dniester.
                1. Navodlom
                  Navodlom 11 Juli 2022 13:23
                  +1
                  Kutipan saka mister-red
                  Sampeyan salah banget. Aku pitutur marang kowe iki minangka penduduk Chisinau karo werna Transnistrian.

                  Kancaku, aku wis manggon ing Chisinau meh kabeh uripku.
                  Aku ngerti apa sing daktulis.
                  Mungsuh NATO ing Transnistria yaiku Rusia.
  2. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    Vladimir Vladimirovich Vorontsov 27 april 2022 04:47
    +4
    ***

    Apa sampeyan seneng utawa ora, sampeyan kudu nggawe "koridor tanah" liwat Odessa saka Kherson ...

    ***
    1. Egoza
      Egoza 27 april 2022 05:59
      +4
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Apa sampeyan seneng utawa ora, sampeyan kudu nggawe "koridor tanah" liwat Odessa saka Kherson ...

      Lan ing mangsa cedhak banget! Banjur sampeyan ora ngerti apa lan karo sapa "Madame Presiden" bakal setuju. Nganti saiki, Romania lan SBU bisa menehi "bantuan sing ramah" kanggo dheweke.
    2. ROSO 42
      ROSO 42 27 april 2022 06:05
      0
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      Seneng opo ora, tapi"koridor tanah"Sampeyan kudu ngliwati Odessa saka Kherson ...

      Quote: Egoza
      Lan ing mangsa cedhak banget!

      Intine cilik - kanggo nggawe keputusan ing Kremlin ...
      Ing kana, "Koridor Suwalki" njaluk definisi eksistensi ...
      Iku bodho kanggo ngisolasi dhewe (ndhelikake lan ndhelikake) saka kabeh donya ... Ayo padha ndhelikake luwih apik ...
      hi
  3. Oleg133
    Oleg133 27 april 2022 04:48
    -9
    Perlindhungan sing paling penting dudu rompi anti peluru lan helikopter, nanging topeng.
    Kita setya marang prentah NWO lan WHO
  4. Lan kok sampeyan
    Lan kok sampeyan 27 april 2022 06:14
    +8
    Ana uga penjaga perdamaian ing Tskhinvali ing taun 2008. Nanging bantuan isih dibutuhake.
  5. Vasily Subbotin
    Vasily Subbotin 27 april 2022 06:36
    0
    Apa ana sing ngerti kenapa komando LDNR lan Kremlin nglarang nggunakake gendera Novorossia ??? (Gendéra ora mung dilarang dipamerake, saiki lagi nyoba mundur) Wedi karo ideologi dhewe utawa terus groveling sadurunge "mitra sing dihormati"?
    1. Lesovik
      Lesovik 27 april 2022 08:22
      +1
      Kutipan: Vasily Subbotin
      komando LDNR lan Kremlin nglarang panggunaan gendéra Novorossiya

      Infa saka ngendi?
      Kutipan: Vasily Subbotin
      terus groveling sadurunge "mitra terhormat"

      Bandingake gendera Novorossiya lan Negara Konfederasi Negara-negara Kidul nalika Perang Sipil Amerika. Budhak, kanthi cara.
      Kutipan: Vasily Subbotin
      gendéra Novorossiya

      LNR iku. DNR ana. Rusia - temenan. Rusia anyar?
      Lan gendéra USSR, kanthi cara, ora dilarang, lan uga nyumbang. Dadi kepiye
      Kutipan: Vasily Subbotin
      Wedi ideologi dhewe
      ?
    2. Nestorych
      Nestorych 27 april 2022 10:55
      -1
      Mesthine, sadurunge ideologi musim semi Rusia, dheweke ngerteni kepiye pasukan Rusia saiki narik beban utama perang iki, lan sapa sing ana ing baris pertama agenda media?!
    3. Piramidon
      Piramidon 4 Mei 2022 10:07
      0
      Kutipan: Vasily Subbotin
      Apa ana sing ngerti kenapa komando LDNR lan Kremlin nglarang nggunakake gendera Novorossia ???

      Ngendi negara sing kaya ngono? Lan kenapa gendera negara sing ora ana kudu dikibarake? Nganti saiki mung DPR lan LPR, ora ana sing nglarang gendera.
  6. Roso 56
    Roso 56 27 april 2022 06:37
    +1
    Ngomong adoh, paraphrasing utawa luwih nglebokake makna sing rada beda ing tembung motto Pasukan Rudal Strategis - Pasukan Roket, tujuan apa wae wis cedhak, sampeyan bisa kelangan semangat saka Banderostan lan non-comrades Romania.
  7. vladcub
    vladcub 27 april 2022 07:18
    -2
    15 tentara reguler + 000 kita luwih saka cukup kanggo Moldova njagong kanthi tenang ..
    Yen pihak katelu, aku ora nuduhake driji, hang piyambak.
    Mbutuhake 2-3 dina kanggo mobilisasi .. Iku angel tanpa sistem pertahanan udara modern, nanging 2-3 pesawat bomber lan "hello to parents" (c)
  8. Juragan
    Juragan 27 april 2022 07:59
    +2
    Ukronazis wis glethakaken mata ing gudang artileri paling gedhé ing PMR .. kang dumunung 2 km saka tapel wates karo Ukroreich. Dadi aku yakin saben dina ukroreich bakal cepet-cepet ngenggoni gudhang kasebut kanthi bodho.
  9. Listrik
    Listrik 27 april 2022 08:21
    -1
    Miturut laporan sing durung dikonfirmasi ing Moldova ing lapangan udara Marculesti, peralatan lan tenaga kerja NATO diamati.
    1. Lara Croft
      Lara Croft 27 april 2022 20:54
      0
      Kutipan saka Electric
      Miturut laporan sing durung dikonfirmasi ing Moldova ing lapangan udara Marculesti, peralatan lan tenaga kerja NATO diamati.

      Kepiye sampeyan bisa konfirmasi ...
      1. Listrik
        Listrik 27 april 2022 23:16
        -3
        Lan kok ana uga akeh kolom kalima? Sapa sing kudu mbuktekake? Umumé, wong lanang percaya karo tembung kasebut, nanging wanita, ya, iki masalah liyane!
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
            1. Komentar wis dibusak.
        2. Listrik
          Listrik 4 Mei 2022 20:49
          0
          Apa, ora lanang? Sawetara downvoters sing silencers!
  10. paul3390
    paul3390 27 april 2022 08:44
    +2
    Kutipan: Navodlom
    banjur mesthi ora kanggo mlebu menyang konfrontasi militèr langsung karo kontingen Rusia

    Lan kanggo apa? Kulon kanthi resmi percaya yen Transnistria iku Moldova. Lan wong Romania duwe persetujuan babagan bantuan militer karo dheweke, yen ana. Dadi - sapa sing bakal nyegah dheweke nyerang PMR kanthi tujuan mulihake tatanan konstitusional? Apa wis mbatalake idin awal saka Moldovans kanggo rawuh saka peacekeepers kita?
    1. Negro
      Negro 27 april 2022 11:51
      +3
      Apa wis mbatalake idin awal saka Moldovans kanggo rawuh saka peacekeepers kita?


      Wis suwe ora ana persetujuan kaya ngono. Ana yuta kertas babagan penarikan pasukan kasebut saka Moldova, kalebu resolusi Majelis Umum PBB. Kanggo mbusak saka ing kono, ora ana formalitas sing dibutuhake.

      Ana pitakonan sing luwih menarik. Lan ing sisih sapa, nyatane, PMR bakal dadi campuran kaya ngono? Bener, dudu kasunyatan manawa Comrade Krasnoselsky minangka penggemar jagad Rusia.
      1. dnestr74
        dnestr74 27 april 2022 21:18
        0
        Sampeyan ketoke ora ngerti apa lan carane karo PMR. Lan kanthi idin apa ana wong dadi kuwasa.
        1. Negro
          Negro 27 april 2022 22:10
          +2
          Sapa sing tanggung jawab ing kana, ing republik rakyat iki, ora rahasia kanggo sapa wae. Nanging, siji kudu ngerti sepira kabeh iki ing tenggorokan ing Transnistria dhewe. Ora mung urip ora gula, kanggo sijine iku mildly, nanging ana uga tawaran kanggo mati ing operasi militèr khusus wong liya.

          Dadi yen pilihan nyata wis digambar munggah karo donya Rusia piye wae ngomong pamit, iku ora kasunyatan sing Comrade Krasnoselsky bakal mbantah dadi luwih.
  11. Riwas
    Riwas 27 april 2022 09:27
    0
    Sawise sawetara serangan lan serangan teroris, risiko serangan mbukak saka negara katelu saya tambah

    Nganti saiki, Rusia nduweni kemampuan kanggo nyerang karo Kaliber lan Iskander, nanging kabeh bakal owah sawise pungkasan operasi ing Donbass lan ngeculake pasukan kanggo mbangun koridor ing Transnistria.
    1. Ampere
      Ampere 27 april 2022 17:04
      -3
      Lan Donbass, kang menehi kritik dening jangkah, ora bakal ngankat saka ukrov banget rauh. Sampeyan ora bisa ninggalake dheweke, sadurunge nyeret goodwill wis rampung. Ana kesempatan kanggo ilang PMR lan wong lanang. Persenjataan ana rada ringkih, nimbali udhara mung Panah saka panyimpenan? Iku kabeh jenis sedih.
      1. Lara Croft
        Lara Croft 27 april 2022 20:51
        0
        Kutipan saka Amp.
        Persenjataan ana rada ringkih, nimbali udhara mung Panah saka panyimpenan?

        Napa saka panyimpenan, miturut negara ing UKM apa wae, ana MANPADS ...
        1. Ampere
          Ampere 28 april 2022 21:51
          -1
          Yagene dheweke ora nglamar? Padha ngunyah padha cedhak Belgorod, Bryansk, Kursk ... Iku bakal ringkih marang Point ...
          1. Lara Croft
            Lara Croft 28 april 2022 22:43
            0
            Kutipan saka Amp.
            Bakal lemah nglawan Point ...

            Miturut karakteristik kinerja MANPADS, ya ...
  12. bandabas
    bandabas 27 april 2022 09:27
    +1
    Mulane, kita kudu koridor liwat Nikolaev lan Odessa.
  13. bali
    bali 27 april 2022 09:37
    0
    Romania isih wong! Padha bisa gampang goyangake kahanan.
  14. akurat
    akurat 27 april 2022 14:04
    0
    Kutipan: Vladimir_2U
    Kutipan: Navodlom
    bali menyang ngendi kita miwiti
    Kepiye babagan pernyataan sing rada bodho iki? =Navodlom]NATO dudu mungsuh hipotetis Transnistria
    Moldova ora ana ing NATO, nanging pasukan Romania saiki ana ing kana. Nanging PMR dudu bagéan saka Rusia, lan ora diakoni Rusia minangka negara.

    ngantos dumugi sapunika botên wontên ingkang nyawisakên sathithik-têthukipun bab wontênipun wadyabala Romania ing Moldova. Saiki, nalika ponsel, saben sing pisanan mesthi duwe rekaman video
  15. Alexander X
    Alexander X 27 april 2022 14:09
    -1
    Saiki, tanpa persetujuan karo Ukraina, aku bisa pindhah menyang Republik Transnistrian. Mesthi, 404 bakal nyegah iki. Nanging ora gampang kanggo dheweke bisa ing 2 ngarep. Lan wis nyelehake peralatan abot ing PPR, sampeyan ora perlu kuwatir babagan amunisi - ora ana sing diukur! Lan klompok Rusia dibentuk ing mburi 404th ... Dadi muspra nevmerliki wiwit Nihan Pridnestrovie ... IMHO ...
  16. Glagol1
    Glagol1 27 april 2022 17:45
    0
    Yen dill menek, sampeyan kudu ndharat ana. Plus pukulan ing flank. Penggiling daging...
  17. 73 mboh
    73 mboh 27 april 2022 19:41
    0
    Ing kasus aggravation, aviation Russian bisa operate saka Crimea utawa saka Kherson!
    1. Lara Croft
      Lara Croft 27 april 2022 20:47
      +1
      Kutipan: 73bor
      Ing kasus aggravation, aviation Russian bisa operate saka Crimea utawa saka Kherson!

      Ing tlatah wilayah Odessa ana klompok gedhe saka RTV lan ZRV saka Angkatan Bersenjata Ukraina, kang wis ora nandhang sangsara ing sembarang cara wiwit awal NWO ....
      1. 73 mboh
        73 mboh 27 april 2022 22:20
        0
        Babagan kasunyatan sing ora nandhang sangsara ing sembarang cara, ngandika banget, wis numpes saka awal operasi! Kalebu stasiun komunikasi angkasa cedhak Odessa.
  18. Lara Croft
    Lara Croft 27 april 2022 20:45
    +2
    Kajaba iku, personel militer Rusia tanggung jawab kanggo njaga depot amunisi ing desa kasebut. sosis.

    Telu batalyon tentara Rusia ing PMR disebarake ing Tiraspol, ing dalan sing padha. Kanggo njamin keamanan gudang kanthi gaman artileri (setengahe ora bisa diangkut) minangka bagéan saka divisi 540th. Batalyon keamanan lan kontrol duwe perusahaan keamanan (4 platoon) lan brigade pemadam kebakaran paramiliter, kabeh sing njamin keamanan kompleks fasilitas panyimpenan, ing wilayah sing ora diukur, lan perusahaan kasebut mung kudu waspada yen ana krisis. kahanan, ing wektu normal ora ana liyane platoon keamanan ....
    Perimeter njaba dijaga dening unit militer PMR, ing papan sing padha ing sisih lor PMR salah sawijining brigade bermotor kaping 4 Angkatan Bersenjata PMR dikerahkan ...
    Yen ana serangan dening Angkatan Bersenjata Ukraina, sing terakhir bakal dipotong ing sisih lor PMR ....
    Papat MSBR minangka bagian saka Angkatan Bersenjata PMR, iki banter ngandika, tinimbang PBR lan LpBR ...
    Loro UKM saka Angkatan Bersenjata RF sing ditugasake ing PMR bersenjata karo kendaraan lapis baja lapis baja ringan (pembawa personel lapis baja, brdm) umume ...
    ... minangka bagéan saka penerbangan militer PMR, paling ora ana sawetara Mi-24 lan Mi-8, padha ditransfer saka grup udara OGRF PRRM sing dibubarake ....
    1. Aist_M
      Aist_M 27 april 2022 21:33
      +4
      Paling ora ana sing wani ngomong sing bener. Kulawargaku njabat ing Transnistria nganti 2014. Yen ana serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina, para pengawal bakal dadi sing pertama njupuk saka ing kono. Amarga ana apa-apa kanggo defend ana, apa-apa lan smacks saka Madness. Malah peralatan sing bisa dilayani kanthi kondisional, tanpa bahan bakar sajrone setahun. Warehouse ing negara sing ora becik, tugas jaga ....
      Kabeh Pridnestrovians duwe passports Moldavian, saiki iku ora soko kanggo mobilize wong, sampeyan ora bisa nggodho menyang Pridnestrovie karo hominy. Populasi lanang sing sehat kabeh kerja ing situs konstruksi ing Eropa lan Odessa. Lan iki dudu Buryat, dheweke duwe Internet. Ing mratelakake panemume, padha ora allies kita, lan padha ora nunggu kita ana.
  19. Andrey A
    Andrey A 28 april 2022 12:46
    0
    Ing 2007, tentara Republik Rakyat Pridnestrovia bersenjata karo - 70 tank, 150 armor personel operator lan infantri kendaraan tempur, 122 bedhil, ana uga anti-pesawat meriem resimen dhewe, etc - pasukan adoh saka cilik, Kajaba iku, Pridnestrovie marisi warehouses ekstensif karo peralatan , supaya iku bisa kanggo mobilize lan nglengkapi pasukan karo kabeh perlu ... Perkiraan saka nomer Angkatan Bersenjata Transnistria fluctuate nemen, nanging kudu dianggep ing beyo saka pasukan internal, kang salah siji dijupuk menyang akun utawa ora, iku pitados bilih ing maksimum nomer saka Angkatan Bersenjata Polandia 15 ewu wong lan iki tanpa njupuk menyang akun reservists .... Ancaman militer kanggo Pridnestrovie saka Moldova meh ora bisa dianggep serius: ing Moldova saiki - 3,5 ewu pasukan darat - iki ora ana apa-apa .... Romania duwe 8 brigade ing rong divisi, nanging ora mungkin NATO, tanpa campur tangan ing konflik ing Ukraina, bakal menek perang. ing Pridnestrovie ... Mengko, Rusia bakal bisa kanthi efektif ndhukung Pridnestrovie kanthi pesawat ... "Miturut para ahli, jumlah total angkatan bersenjata saka Pr sing ora diakoni. Republik Moldavia Transnistrian saiki bisa tekan 5 nganti 7,5 ewu wong. Tentara bersenjata nganti 70 tank saka macem-macem modifikasi (T-55, T-64 lan T-72), 150 operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri, 122 sistem artileri (kalebu udakara 40 instalasi Grad, 30 howitzer lan meriam, instalasi artileri self-propelled, mortir). Penerbangan militer Transnistria diwakili dening 29 pesawat: Mi-8, Mi-24, Mi-2 helikopter, An-2, An-26 lan Yak-18 pesawat. .km.ru/magazin/view.asp
    1. Negro
      Negro 28 april 2022 20:14
      +3
      Lan apa ide sampeyan? Sing Sandu ora bakal digawa dening tatanan konstitusional Moldova ana? Ora bakal mimpin, ora ana sing mbantah, diwiwiti saka Sandu dhewe. Kanthi sup kubis kaya ngono, ana wong sing bakal perang karo Ukraina, utawa Romania, utawa NATO, utawa kabeh mau bebarengan? Iku ora mungkin. Yen ana keputusan saka mitra kanggo mungkasi PMR, mula kanthi kemungkinan 90 persen perang kabeh bakal kalebu sawetara telpon - utamane yen mitra ora menehi isyarat lan ngidini evakuasi kabeh sing dipindhah ing kana.
    2. Ampere
      Ampere 29 april 2022 22:00
      0
      maneh. Romania (ndeleng NATO), tentarane bakal ngeculake konflik kasebut, wis ana ing Moldova. Dill bakal ndhukung saka sisih. Operasi kanggo mbusak wilayah hukum Moldova saka pendhudhukan kanthi panyuwunan bantuan saka Moldova. Minangka pilihan, mbok menawa sawetara jenis persetujuan karo Kremlin ing nyerah PMR. Dill, mesthi, pengin ontran-ontran.
      1. Andrey A
        Andrey A 4 Mei 2022 12:46
        0
        Iku bakal kanggo sampeyan: ing Transnistria (utamané sawise mobilisasi) ana cukup pasukan kanggo repulse loro brigade Ukraina sing dumunung ing cedhak, nalika sampeyan uga bisa pindhah ing counteroffensive ... Romania ora bakal nglawan kontingen Rusia: padha. ora duwe apa-apa kanggo pasukan utawa senjata iki ....
  20. Afire Space
    Afire Space 8 Juni 2022 02:24
    0
    sampeyan ora menehi resep akeh, aku wis ana 6 taun, lan yen Jendral Lebed wis smash Transnistria, dheweke, nalisir saka pesenan, nglawan, kita nglindhungi Rusia saka Gageuz nanging aku ora bakal lali nalika Moldova. dianakake loro lan 8 wong siji-sijine njoged ing mburi ing kelas telu, aku ora bakal lali aku sengit wong