Review militèr

Kendaraan lapis baja kulawarga Buran

44

Burana ing Mariupol



Pengawal Rusia njupuk bagian paling aktif ing Operasi Khusus, bersenjata karo kendaraan lapis baja dhewe. Dadi, mobil waja kulawarga Buran katon ing taman salah sawijining unit. Sadurunge, mesin kasebut bola-bali ditampilake ing pameran, nanging produksi lan pesenan ora dilaporake. Saiki dadi metu sing padha wis tekan seri, tak menyang pasukan lan digunakake ing operasi nyata.

Ing pameran lan papan latihan


Kendaraan lapis baja Buran dikembangake ing Nizhegorodskoye penerbangan masyarakat”. Ing agêng-XNUMXs, perusahaan iki mutusaké kanggo ngluwihi lapangan utama kegiatan lan melu kendaraan wojo cahya. Konsep mobil lapis baja adhedhasar platform terpadu kanthi modul kanggo macem-macem tujuan diusulake lan banjur ditindakake.

Ing awal Juli 2017, NAO nglapurake rampunge pambangunan Buran eksperimen pisanan ing modifikasi APC 6. Sawetara minggu sabanjure, mobil iki ditampilake ing forum Tentara-2017, lan banjur ing salon MAKS. Sawise acara kasebut, mobil lapis baja kasebut dites. Ing Autumn ing taun kang padha mobil nuduhake karakteristik lan Kapabilitas ing terrain warata lan ing gunung.

Kendaraan lapis baja kulawarga Buran

Base chassis "Buran CC" tanpa modul

Ing forum Tentara-2020, loro Buran kanthi modul sing beda ditampilake bebarengan. Mobil lapis baja pisanan digawe ing konfigurasi APC 6 sing wis dikenal, lan sing kapindho dibangun miturut proyek Buran BUS ing versi transportasi VIP. Nyatane, kanggo pisanan, potensial arsitektur modul lan sasis umum ditampilake kanthi jelas.

Proyek Buran dirembug, entuk nilai dhuwur lan dikritik. Iki dilaporake babagan rilis peralatan kasebut kanggo macem-macem struktur. Nanging, kontrak nyata lan produksi serial durung dilaporake. Saiki, peralatan kasebut nemokake pelanggan lan saiki mlebu layanan.

Teknik ing perang


Wiwit awal April, foto lan video sing nuduhake karya tempur saka unit Garda Nasional sajrone mbebasake kutha Mariupol wis bola-bali muncul ing sumber daya khusus. Ing sawetara bahan kasebut, kendaraan lapis baja "Buran" versi APC 6 katon, kalebu Resimen Motor Khusus 141st. Pahlawan Federasi Rusia Akhmat-Khadzhi Kadyrov.


Panggonan kerja driver

Ing wektu sing padha, nganti sawetara Buranov katon ing pigura, sing nuduhake produksi lengkap lan peralatan maneh unit. Teknik iki digunakake minangka transportasi sing dilindhungi multi-tujuan. Mobil ngangkut pejuang lan nutupi nalika metu, nyedhiyakake dhukungan, lsp.

Rincian operasi kendaraan lapis baja tetep ora dingerteni. Ketoke, "Burans" nyukupi syarat lan kabutuhan unit, lan uga ngrampungake tugas sing ditugasake. Ing wektu sing padha, Pengawal Rusia uga duwe kendaraan lapis baja liyane, lan peralatan saka macem-macem jinis bisa nglengkapi saben liyane.

Sasis Umum


Kendaraan lapis baja saka seri Buran dibangun kanthi modular. Sasis loro-poros umum karo karakteristik sing dibutuhake digunakake, kang bisa diinstal modul waja kanggo macem-macem tujuan karo macem-macem fitur. Arsitèktur iki ngidini nggunakake modul desain optimal, lan uga simplifies produksi sasis ndadekake.


"Buran APC 6" ing uji coba, 2017

Ing basis saka kulawarga punika sasis "Buran CC" (Chassic Cab - "Chassis lan kabin"). Iki kabeh-wheel drive pigura kendaraan loro-poros ing Unit saka truk komersial GAZ-3308 Sadko. Sasis dilengkapi mesin diesel YaMZ-534 kanthi daya nganti 210 hp. karo transmisi mechanical utawa otomatis - ing panjalukan saka customer. Loro jembatan dilengkapi suspensi spring. Ban bekas karo insert kanggo gerakan nalika break liwat.

Sasis "Buran CC" entuk hood waja lan kabin siji-baris. Proteksi cocog karo kelas 6a standar domestik utawa level 2 NATO STANAG 4569. Awak lan glazing nglindhungi peluru senapan lan pecahan cangkang. Uga, kru dilindhungi saka ngrusak 600 g TNT ing sangisore roda.


Modifikasi interior APC 6, ndeleng liwat lawang sisih

Kendaraan dhasar tanpa modul dawane 5,8 m kanthi jembaré 2,26 m lan dhuwuré 2,35 m Bobot curb 5,9 ton Kapasitas mawa 4 ton Bagéan utama saka daya dukung digunakake nalika nginstal. modul wojo, nanging ana wates kanggo kebangkrutan lan kargo.

Beban modular


Organisasi pangembangan nawakake pitung varian modul kanggo dipasang ing sasis dhasar. Kargo lan penumpang, uga modul gabungan wis digawe. Dheweke duwe desain sing padha lan penampilan sing padha, lan karakteristike kira-kira padha.

Kaping pisanan, ana telung pilihan kanggo modul APC ("pembawa personel lapis baja"). Modul APC 5 dirancang minangka kabin siji-baris kanthi proteksi ing tingkat Buran CC lan area kargo mburi sing gedhe banget. modul kuwi bisa nadhahi telung pasukan terjun payung, lan mobil wojo transports limang wong. A "mobil waja khusus" karo modul ASV dibangun ing cara sing padha, nanging sing terakhir mung loro kursi penumpang.


Kompartemen mburi mobil lapis baja APC 10

APC 6 nduweni kabin sing luwih dawa lan awak sing disingkat, ngidini kanggo nggawa 6 wong. Modul APC 10 ora duwe awak lan nampa kompartemen mburi lengkap karo situs landing. Minangka jeneng nuduhake, mobil wojo kuwi nggawa 10 wong, kalebu sopir. Ing awak sing padha, nanging kanthi konfigurasi lawang sing beda, modul BUS karo papat utawa enem kursi penumpang dibangun. Modifikasi VIP kanthi kenyamanan tambah uga wis digawe.

Modul van AMEV ngowahi sasis dadi ambulans lapis baja. Wis papan kanggo papat stretchers karo loading liwat buritan, uga loro kursi kanggo attendants, kalebu. kanthi akses liwat lawang sisih. Modul Cargo nduweni desain sing luwih prasaja - yaiku awak onboard kanthi pigura kanggo kere, dirancang kanggo nggawa kargo apa wae.

Gumantung saka jinis modul, kendaraan lapis baja saka seri Buran bisa nggawa nganti 10 wong. Modifikasi utama mesin duwe kapasitas mbeta nganti 1-1,5 ton, truk sing dilindhungi khusus nggawa 2,5 ton kargo. Ing wektu sing padha, bobot curb kabeh model lan modifikasi ora ngluwihi 10 ton, padha duwe dimensi padha lan ciri driving.


Tata letak saka wolung kursi "Buran BUS"

Sukses winates


Wis pirang-pirang taun, proyek Buran wis sukses. Nganti saiki, sawetara modul kanggo macem-macem tujuan wis dikembangake, loro sing wis digawe lan diuji nganggo sasis terpadu. Kajaba iku, salah siji saka modifikasi saka mobil wojo tekan ing seri, mlebu ing sumber saka Garda Nasional lan malah njupuk bagéyan ing perang.

Umumé, nampa pesenan kanggo produksi "Buran" minangka asil logis. Kulawarga kendaraan lapis baja sing diusulake duwe sawetara kaluwihan penting sing kudu narik kawigaten para pelanggan potensial. Kaping pisanan, iki minangka gampang kanggo produksi lan operasi, panggunaan unit sing kasedhiya lan karakteristik kinerja sing cukup dhuwur.


Mobil waja sanitasi

Ing wektu sing padha, sawetara kekurangan katon. Dadi, sasis Buran CC dibangun ing unit dudu mobil Sadko sing paling anyar, sing uga mandheg ing 2020. Kajaba iku, ora ana menara standar kanggo senjata, sing bisa mbatesi kemampuan tempur kendaraan kasebut.

Nanging, kekurangan kasebut ora dhasar. "Burans" dimaksudaké kanggo serangan, ngiringan prajurit nalika operasi, mbusak tatu, etc. Ing karya jarak tempuh sing dhuwur, panggunaan sasis sing wis mantep lan dikuwasani lan suku cadang sing kasedhiya minangka kauntungan sing jelas.


truk waja

Demonstrasi keuntungan


Nganti saiki, "Buran" saka modifikasi pisanan wis ngrambah produksi massal kanggo kepentingan salah sawijining bagean saka Pengawal Rusia. Mesthine, peralatan kasebut uga bisa dikirim menyang divisi liyane saka struktur iki sing duwe tugas lan kabutuhan peralatan sing padha. Kajaba iku, struktur daya liyane bisa dianggep minangka pelanggan potensial. Pejabat keamanan bisa uga nuduhake kapentingan ora mung ing Buran APC 6 sing ana, nanging uga ing peralatan kulawarga liyane.

Apa sing bakal dadi nasibe kendaraan lapis baja Buran ing istilah komersial lan operasional ora dingerteni. Ing wektu sing padha, jelas yen saiki masa depan bakal ditemtokake ora mung dening karakteristik kinerja lan kemampuan sing diumumake, nanging uga kanthi asil panggunaan ing Operasi Khusus.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Telegram / ChDambiev, "Nizhny Novgorod Aviation Society"
44 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. sen
    sen 29 april 2022 17:11
    +2
    Babagan pilihan - truk lapis baja. Sampeyan perlu kanggo nyedhiyani kanggo mobil biasa pesenan biasa replaceable saka taksi lan engine, kang bakal diinstal yen perlu.
    1. teknologi3030
      teknologi3030 29 april 2022 17:53
      0
      Iki kudu, Aku weruh apa shushpanzers kita nggawe saka apa ing tangan, Aku duwe tembung banget saru!
    2. Pak X
      Pak X 29 april 2022 21:26
      +2
      Rong as dilengkapi suspensi spring

      Aku dadi pendukung suspensi musim semi.
      Dheweke bisa klelep, nanging mobil bakal nyeret.
      Musim semi iku masalah liyane ...
    3. KabehXVahhaB
      KabehXVahhaB 1 Mei 2022 11:28
      -2
      Apa tegese truk lapis baja? Apa jenis kargo lan ing kahanan apa kudu diangkut? Aku serius - transportasi barang apa lan ing ngendi bisa mbenerake kenaikan massa, konsumsi bahan bakar ... ing cendhak, kenaikan umum biaya?
  2. Angin bebas
    Angin bebas 29 april 2022 18:14
    0
    600 gram TNT bisa tahan, ora ana apa-apa. Sapa sing narik shushpanzer iki dadi produksi. mbokmenawa worth minangka akeh minangka Boeing. Yen mung wong Afrika Kidul sinau carane nggawe MCI. Iveco, kelas sing luwih cilik saka 6 kilogram bahan peledak bisa tahan. Ya. negatif
    1. Alf
      Alf 29 april 2022 18:45
      0
      Quote: Angin bebas
      Iveco, kelas sing luwih cilik saka 6 kilogram bahan peledak bisa tahan.

      Kepiye carane dingerteni? Apa sampeyan nindakake tes? Utawa para priyayi, luwih tepate, para senior, njupuk tembung kasebut?
      1. Angin bebas
        Angin bebas 29 april 2022 18:51
        -1
        Inggih, padha dites saka kita, amarga padha arep tuku lan supaya metu saka kita, lan ana bledosan ing Afghanistan, ana gambar ing net.
        1. Alf
          Alf 29 april 2022 19:28
          0
          Quote: Angin bebas
          lan ana bledosan ing Afghanistan, ana gambar ing net.

          Ya, ana gambar bledosan, nanging ing endi sing diarani 6 kg?
          Quote: Angin bebas
          Inggih, kita ngalami

          Kasunyatane yaiku wong Italia kanthi tegas nglarang tes kanggo ngrusak.
          1. Lan kok sampeyan
            Lan kok sampeyan 1 Mei 2022 11:09
            0
            Dear, saka endi kawruh gedhe babagan kabeh topik situs kasebut. Aku seneng, kaya sampeyan sinau kabeh
            1. Alf
              Alf 1 Mei 2022 21:04
              +1
              Quote: Kowe kok
              Dear, saka ngendi kawruh gedhe babagan kabeh topik situs kasebut.

              Pracaya utawa ora, aku maca akeh lan sinau akeh.
              Quote: Kowe kok
              Aku seneng, kaya sampeyan sinau kabeh

              Lan apa masalahe? Minangka klasik ngandika, sinau, sinau lan sinau maneh.
              Miturut cara, ora ing kabeh topik. Topik perang elektronik ora narik kawigatenku, kaya topik armada modern, uga topik sejarah lawas lan senjata sing edged.
      2. CTABEP
        CTABEP 29 april 2022 20:44
        +3
        Iveco dipuji banget ing Suriah babagan perlawanan kanggo ngrusak.
        1. Alf
          Alf 29 april 2022 20:50
          -1
          Kutipan saka CTABEP
          Iveco dipuji banget ing Suriah babagan perlawanan kanggo ngrusak.

          Apa sampeyan bisa luwih spesifik, pira sing dilebokake, pira korban, karusakan apa?
          1. CTABEP
            CTABEP 29 april 2022 21:53
            +2
            Kene TM-62, ora pangkat siji
          2. CTABEP
            CTABEP 29 april 2022 21:55
            +2
            Ana siji 200 ing kene, liyane tatu, nanging ing kene ranjau darat luwih kuat tinimbang sawetara kilo.
            1. Alf
              Alf 29 april 2022 22:12
              0
              Kutipan saka CTABEP
              Ana siji 200 ing kene, liyane tatu, nanging ing kene ranjau darat luwih kuat tinimbang sawetara kilo.

              Matur nuwun kanggo foto. Nanging kolega ing ndhuwur yakin yen 6-kg kanggo Lynx ora apik ...
              1. CTABEP
                CTABEP 29 april 2022 22:23
                +1
                Umumé, mesin apik, lan yen ana komponen korupsi ing tuku (apa yen - 99,9% saka apa :)), banjur disimpen luwih saka siji urip. Lan kira-kira 6kg - mung, TM-62 tetep, nanging ora preparat krasan. Kesenian rakyat bisa ngubur 15 kg (sanajan ana kemungkinan udakara 10).
      3. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 30 april 2022 20:01
        +1
        Kutipan: Alf
        Kepiye carane dingerteni? Apa sampeyan nindakake tes? Utawa para priyayi, luwih tepate, para senior, njupuk tembung kasebut?

        Masa depan "Lynx" dites dening shelling lan undermining ing 2011 ing Jerman.


        Ing wektu saka 7 Maret nganti 12 Maret 2011, bebarengan karo spesialis saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia lan KAMAZ OJSC, tes khusus ditindakake kanggo nemtokake sifat protèktif saka mobil lapis baja nalika kena faktor ngrusak senjata modern. . Tes kasebut dirawuhi dening kepala Direktorat Armored Utama Kementerian Pertahanan Rusia, Direktur Umum OJSC KAMAZ, kepala desainer OJSC KAMAZ lan wakil liyane saka departemen pertahanan lan industri militer.
        (...)
        Banjur rong bledosan mobil IVECO ditindakake: ing sisih kiwa ngarep lan ing ngisor. 6,4 kg TNT digunakake minangka piranti mbledhos ing dina pisanan. Proses bledosan direkam saka macem-macem sudut dening sawetara kamera video, sing uga dipasang ing njero mobil. Ing kursi sopir ana manekin khusus sing bener-bener niru awak manungsa.
        Jeblugan kasebut ngrusak undercarriage ngarep, ngrusak mesin, nanging kapsul waja isih utuh. Hatch kasebut sengaja dirancang kanggo mbukak nalika bledosan lan kanthi mangkono nglindhungi kru saka overpressure. Ing njero mobil, karusakan diwatesi ing kolom setir sing terlantar (ora ana kontak karo driver) lan chip plastik saka panel ngarep.
        Pemriksaan kasebut nuduhake yen sopir goblok, sing paling cedhak karo titik bledosan, ora tatu, mung potongan panel sing mabur rada nyuwek celonone lan ngethok sikile ing ngisor dhengkul. Sensor nyathet yen watesan kakehan kanggo awak manungsa ora ngluwihi.
        Ing dina kapindho, rong bahan peledak cangkang dijeblug ing sangisore kursi penumpang ing sisih tengen kursi pengemudi lan ing sisih tengen mburi. Jeblugan numpes pangayoman anti-mine baja V-shaped dilereni soko tugas ing pamblokiran bisu, nanging ngisor kapsul wojo mung rada abuh. Ora ana breakout.
        1. Alf
          Alf 30 april 2022 20:43
          0
          Kutipan: Alexey R.A.
          Masa depan "Lynx" dites dening shelling lan undermining ing 2011 ing Jerman.

          Apa ora ing Rusia? Napa wong Italia kanthi tegas nglarang tes kanggo tahan bledosan ing 21 lembaga riset?
          Kanggo tujuan pariwara, wong Italia nuduhake foto M65, sing diduga tahan jeblugan ranjau darat enem kilogram ing Afghanistan. Foto kasebut nuduhake irung sing robek lan kapsul lapis baja sing isih urip ing ngendi kru kudu lungguh. Pakar peledak Rusia nemtokake manawa piranti sing bobote ora luwih saka siji kilogram ing setara TNT bener-bener diunekake kanthi jarak luwih saka meter saka irung kendaraan. Ing wektu sing padha, kabeh "mburi ngarep" lan kabeh undercarriage saka M65 rampung numpes, lan kapsul wojo uga pierced, kang katon cetha ing foto. Yen ana kru ing mobil, mesthine kudu mati. Lan yen tambang darat enem kilogram njeblug ing roda ngarep, kabeh Iveco mung bakal ambruk.


          Yagene kabeh laporan sing nyenengake ora teka saka Wilayah Moskow, nanging saka wakil saka pabrik perakitan, a priori, wong sing kasengsem? Lan ing endi foto "ing ngisor"? Aku luwih percaya iki.

          Iku luwih cedhak karo 6 kg.
          Nanging ana uga pitakonan bab pangayoman saka Iveco LMV M65. Fyodor Lapshin, koresponden kanggo majalah AutoReview, nuduhake rekaman video saka tes bledosan Lynx ing Jerman (saperangan alesan ora ditindakake ing Rusia) menyang sawetara ahli. Lan iki kesimpulan sing ditindakake. Ing mratelakake panemume, tes wis dileksanakake, kanggo sijine iku mildly, salah.


          Kaping pisanan, muatan bledosan enem kilogram diselehake ing ngarep setir ngarep kiwa. Nanging standar Eropah STANAG 4569 mbutuhake landmine dumunung langsung ing rodha, lan malah karo 50 persen nutup kerugian jero menyang mobil.


          Sareh, miturut ahli, sawise bledosan saka daya kuwi, sanajan awak tetep utuh, kru bakal nandhang tatu abot utawa malah mati - ora saka pecahan peluru, nanging saka aliran gelombang kejut, nalika meksa nang wojo. kapsul langsung mundhak lan kaya enggal tiba. Minangka salah sawijining ahli sing ana ing tampilan kasebut nyathet, "jelas yen bledosan mbukak lawang, lan yen awak depresi, wong bakal kena barotrauma."


          Katelu, daya sing diselehake ing pipa baja tumindak ing arah - utamané adoh saka ngisor mobil, lan ora saka ngisor munggah, menyang awak.


          Kaping papat, miturut sawetara ahli, eksperimen kasebut nyebabake keraguan. Jeblugan kanthi padhang nyala lan warna luwih ngelingi "karya" SHIRAS - pemeriksa sing niru bledosan cangkang artileri. Iku kasusun saka 75 g saka TNT lan kira-kira kilogram saka sawdust coniferous. Ora bisa, nanging luar biasa efektif.


          Atas jenenge dhewe, kita nambahake yen kendaraan lapis baja bobote 6,5 ton saka ngrusak muatan 6 kg ing sangisore kudu mabur, yen ora menyang papan sing cedhak, mula isih adoh. Mulane, tes ing Jerman, sing nyedhiyakake piring waja kanggo Iveco LMV M65, katon luwih kaya pertunjukan sing apik.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 30 april 2022 21:41
            0
            Inggih, ing cabang ana foto "Lynx" sawise jeblugan nyata ing TM-62 (7-7,5 kg bahan peledak). Ing ngarep mobil rusak, kru ora tatu - sing pas karo asil tes.

            Mulane, bagean iki saka kutipan saka artikel wartawan militèr independen Alexander Fedorovich Mozgovoy utamané seneng:
            Kutipan: Alf
            Atas jenenge dhewe, kita nambahake yen kendaraan lapis baja bobote 6,5 ton saka ngrusak muatan 6 kg ing sangisore kudu mabur, yen ora menyang papan sing cedhak, mula isih adoh. Mulane, tes ing Jerman, sing nyedhiyakake piring waja kanggo Iveco LMV M65, katon luwih kaya pertunjukan sing apik.

            Lan peti mati mung mbukak - iki artikel saka 2012, nalika wong dumadakan nemokake sing sah, kaya kang ketoke, bagean saka budget militèr tiba-tiba lelayaran menyang sawetara Italia. eseman
            1. Alf
              Alf 30 april 2022 22:23
              -1
              Kutipan: Alexey R.A.
              Lan peti mati mung mbukak - iki minangka artikel saka 2012, nalika ana wong sing tiba-tiba nemokake manawa sah, kaya sing dikira, bagean saka kue anggaran militer dumadakan mlayu menyang sawetara wong Italia.

              Mbok. Nanging pitakonan kenapa wong Italia ora ngidini tes tahan bledosan ditindakake ing Institut Riset kaping 21 tetep ora dijawab ...
      4. angkot 11
        angkot 11 1 Mei 2022 11:07
        0
        dilakokake. Padha dites banget hard. Nyatane, dheweke luwih apik tinimbang kuwi. Inggih, yen sampeyan duwe kanca sing ana ing Suriah, takon apa sing bakal numpak luwih apik lan bakal nelpon sampeyan Lynx 10 saka 10. Macan luwih ringkih babagan iki.
  3. senima56
    senima56 29 april 2022 19:12
    -1
    "Saiki ternyata wis tekan seri kasebut, mlebu ing pasukan lan digunakake ing operasi nyata." Lan matur nuwun marang Gusti Allah! apik Banjur ing pameran sing mung model ora ditampilake, nanging sampeyan ndeleng babad nyata - kajaba "Macan" ora ana sing anyar! hi
  4. Usher
    Usher 29 april 2022 21:01
    0
    Inggih, iku luwih apik saka UAZs.
    1. Pak Landak
      Pak Landak 21 Juli 2022 10:41
      0
      Mesthi!
  5. Zaurbek
    Zaurbek 29 april 2022 21:47
    -2
    Wektu kanggo mesin kasebut bakal cepet banget .... Ing wilayah sing dikuwasani, piranti kasebut dibutuhake ing sasis kendaraan sipil. Buran wis sawetara saka sudhut modul waja. Ing bab mung, misale jek kula, iku mobil 6x6 dibutuhake ing cart iki utawa langsung ing cart Ural. Lan nambah modul kargo karo senjata.
    1. Gandum
      Gandum 30 april 2022 03:25
      +1
      ing wilayah sing dikuwasani, mung mrap sing dibutuhake, lan dudu mobil lapis baja, amarga DRG bakal kerja ing mburi lan ing dalan, kalebu pertambangan. lan mesin kuwi sing nyekeli 600g TNT ora ana gunane, saiki mung nyedhaki garis ngarep, amarga pertambangan ora digunakake utamane, uga, ora ngetung tambang anti-tank sing kasebar ing wong bodho ing trotoar iki. . iku luwih marang mobil saka sipil nyoba kanggo slip liwat ing wayah wengi
      1. Zaurbek
        Zaurbek 30 april 2022 07:47
        -3
        Wes suwe Mraps milih.... Topan K karo U endi? Lan plus kabeh sanksi iki saiki ... nanging kene kabeh prasaja lan domestik. Lan sampeyan bisa miwiti kanggo massa.
  6. kursi
    kursi 29 april 2022 21:55
    +1
    mobil apa wae sing dibutuhake ing tentara, sing utama luwih gedhe lan kuwat, luwih becik nyopir mobil sing ringkih tinimbang mlaku mlaku ing dalan perang
  7. asami1567
    asami1567 29 april 2022 22:32
    -2
    Buran SS lan dumadakan dadi metu sing SS iku taksi chassic. Ugh ri. Pinten sampeyan bakal sujud sadurunge basa Inggris ala iki.
    Basa Rusia iku salah siji saka 25 basa komunikasi internasional, bebarengan karo basa Inggris sing kondhang iki. Banjur sampeyan pengin diajeni ing luar negeri. Ya, dheweke bakal ngajeni sampeyan kaya sampeyan nganggep basa sampeyan. Chukhany.
    1. griffin ireng
      griffin ireng 29 april 2022 22:58
      -1
      Amarga digawe utamane kanggo ekspor. Ing kahanan nalika sasis teka saka GAZ, pangarep-arep saka perusahaan cilik sing padha bakal bisa mindhah pesaing kuat karo sukses lan serial analog = 0.
      1. Zaurbek
        Zaurbek 30 april 2022 08:25
        -1
        Miturut cara, dheweke wis wiwit ngekspor menyang Armenia. Iki minangka analog saka mobil adhedhasar pickup F150 Amerika ... padha duwe niche dhewe.
      2. asami1567
        asami1567 1 Mei 2022 07:52
        -4
        Banjur sampeyan pengin diajeni ing luar negeri. Ya, dheweke bakal ngajeni sampeyan kaya sampeyan nganggep basa sampeyan. Chukhany.
        1. griffin ireng
          griffin ireng 1 Mei 2022 11:06
          +1
          Mobil kasebut digawe kanggo pelanggan manca, mula sebutane jelas. Ana tembung "marketing". Yen ana keraguan, deleng carane RRC nemtokake peralatan ekspor.
          Dadi ora ana sing ngganggu sampeyan kanggo nglirwakake kabeh tembung sing dipinjam saka basa Rusia. Mung iki kabeh nemen lan bodho - sawetara nelpon kabeh Anglicisms ing saurutan, nalika liyane ing kosovorotkas - kabeh ing Old Slavonic.
  8. Div Divych
    Div Divych 29 april 2022 23:05
    +1
    Sasis serial nyuda biaya produksi, nanging bakal duwe patensi off-road sing ora apik. Dheweke ora bakal bisa ngoyak mobil lapis baja Amerika ing lapangan kaya Macan.

    Nanging modul sing luwih apik tinimbang Wolf.
  9. Gunther
    Gunther 30 april 2022 01:10
    0
    Apike, "Punisher" bersinar ing "operasi khusus"?
    https://topwar.ru/13214-bronevik-karatel-chetyrehkolesnaya-zagadka.html
    1. Zaurbek
      Zaurbek 30 april 2022 08:26
      -1
      Analog murup .. Kamaz 4x4 karo mesin diesel Tutaevsky.
    2. griffin ireng
      griffin ireng 30 april 2022 16:02
      0
      Dadi proyek kasebut pancen ditutup. Mung FSB nggunakake sawetara mesin adhedhasar iku - Falcatus
  10. exo
    exo 30 april 2022 11:30
    +1
    "Sasis Buran CC dibangun ing unit mobil Sadko dudu paling anyar, sing, luwih-luwih, mandheg ing taun 2020. "Iki minangka kauntungan ing kahanan saiki. komponen kekurangan.KAMAZ padha, nyatakake iki.
    1. Div Divych
      Div Divych 30 april 2022 16:24
      +3
      Buran ora bakal nyekel kendaraan lapis baja mungsuh ing dalan, amarga ana jembatan, lan dudu suspensi roda mandiri. Nalika nyopir kanthi cepet ing dalan, Buran bakal ngayun saka sisih menyang sisih amarga kreteg kasebut, kabeh penumpang bakal mabur saka tembok menyang tembok ing njero kabin.

      Macan duwe suspensi rodha independen, mula dheweke ngidoni ing sawah kaya sing dikarepake, lan nyopir Amerika ing Suriah ing pinggir dalan kanthi kamulyan.

      Nanging modul ing Buran trep, Macan ora duwe modularitas, lan komponen domestik.
  11. Kuda Saksa
    Kuda Saksa 30 april 2022 19:38
    0
    Ing ngisor iki mobil sing dibutuhake kanthi cepet lan kanthi jumlah gedhe:

    Lan kabeh iki mobil waja cilik saka akeh LLC "xxx" urgently kedhaftar sadurunge pameran sabanjuré mung sampah.
    1. KabehXVahhaB
      KabehXVahhaB 1 Mei 2022 11:37
      0
      Kutipan saka: Saxahorse
      Ing ngisor iki mobil sing dibutuhake kanthi cepet lan kanthi jumlah gedhe:

      Sapa sing butuh? Deripaska?
      1. Kuda Saksa
        Kuda Saksa 1 Mei 2022 19:02
        0
        Kutipan saka: AllXVahhaB
        Sapa sing butuh? Deripaska?

        Deribaska wis kebak iki.. entuk cukup malah kanggo putu.
        Truk pasokan lapis baja dibutuhake banget dening tentara. Iki ketok saka perang Afghan, nanging ..
  12. Baikal57
    Baikal57 14 Juli 2022 10:44
    0
    Thanks kanggo wong Chechen, GAZ diisi kanthi Shishiga sing apik.
    Saiki UAZ lan AVTOVAZ kudu diadaptasi kanggo transportasi ATGM.
  13. Baikal57
    Baikal57 20 Juli 2022 06:51
    0
    Chemezov S.V. mesin-bangunan Hercules, pabrik mobil siap-digawe ing piring perak kanggo Komplek militèr-industri kita kanggo kabeh kabutuhan militèr saka ATGM kanggo ngumbah lan perang elektronik. Sembarang seri karo diesel.