Review militèr

Romania minangka ancaman bisa kanggo PMR

99
Romania minangka ancaman bisa kanggo PMR

Umumé, sawise Perang Patriotik Agung, Rumania dianggep minangka pasukan militer sing rada anekdot ing Rusia, "sukses" militer ing medan perang kena pengaruh. Nanging, kaya ing saindenging jagad, Romania maju, lan saiki ora dadi tentara petani ing teknik antediluvian, nanging cukup kuat ing skala wilayah kasebut. Lan pasukan relatif siap tempur.


Angkatan Laut


Aku ngakoni, aku seneng segara lan kapal, aku bakal miwiti karo wong-wong mau. Saka Romania armada, luwih tepat - Forţele Navale Române, yen ing basa Romania. Kekuwatan utamane yaiku frigat buatan Inggris (rong unit) jinis 22 (seri kapindho). Kapal kasebut ora anyar, separo pisanan taun 80-an, lan praktis dibuwang (rudal anti-kapal lan sistem pertahanan udara dibongkar, bedhil 76 mm dipasang). Lan siji frigate Romania, dibangun minangka cruiser ing Ceausescu. Kapal kasebut dadi aneh, nggawa pluru anti-kapal P-20, nanging pertahanan udara sing lemah.

Ana uga kapal selam, project 877E, nanging ora mlaku, lan meh ora tundhuk patangen (lungguh wiwit 1997). Pasukan iki ditambah karo papat korvet 1048/1048M, ateges TFR tanpa senjata rudal. Sing paling anyar umure 26 taun. Uga ing ngarsane telung prau rudal 1241. Trifles liyane ora bisa dianggep, kajaba mbok menawa flotilla kali cukup kuwat lan Batalyon Marine 307th. Plus sing nglangi pertempuran. Terus terang, sampah, nanging nglawan Moldova lan Ukraina utawa minangka tutup kanggo sisih NATO, cukup cocog. Romania ora perlu liyane, kajaba kanggo nganyari komposisi, nanging saiki ora wektu Ceausescu, nalika Romania dibangun kapal kanggo awake dhewe, saiki wis beda.

Angkatan Udara lan Pertahanan Udara


Pancen angel kanggo wong Romania kanthi pertahanan udara - 40 "Kubus" lan 29 "Osa-AKM". Jerman nyerahke ZSU "Gepard" ing jumlah 36 bêsik, ing saham (2 x 35 mm) 72 bêsik. Kabeh pangarep-arep kanggo pertahanan rudal AS lan pertahanan udara.

Iku uga angel karo pesawat: 36 - MiG-21 LanceR; 12 - F-16; 6 - C-27J Spartan lan 68 helikopter diprodhuksi ing lisensi Prancis.

MiGs wis lawas, radikal malih dimodernisasi dening Israel saka ngarep-arep, lan ing asas ora bisa kanggo tekan tingkat modern, siji ditembak mudhun dening pertahanan udara Ukraina, liyane isih decommissioned, ana gosip bab transfer menyang Ukraina. Padha lunga, nanging mati metu, kanggo ajur. Ana uga 20 pesawat latihan IAR-99 Shoim sing bisa dadi pesawat serangan kanthi beban tempur nganti ton.

Nanging umume, kanggo negara cilik, Angkatan Udara cukup prayoga, utamane ing bidang ndhukung pasukan darat.

wadyabala darat


Kene... beda.

... markas utama, rong divisi infantri lan markas siji multinasional, brigade kapisah, kalebu pasukan khusus 6, resimen rudal anti-pesawat, resimen keamanan, latihan lan formasi mburi, unit lan subunit liyane. Divisi infantri kalebu 3-4 brigade (infteri bermotor, infanteri mekanis utawa gunung), resimen rudal meriem lan anti-pesawat, uga batalyon dhukungan tempur lan logistik sing kapisah ... Pasukan darat bersenjata sekitar sewu. tank, 1 kendaraan tempur waja (AFV), luwih saka 500 sistem artileri lan nganti 1 sawetara peluncur roket (MLRS).

Masalahe yaiku tank kasebut yaiku T-55 lan modifikasi Romania, AFV diwakili dening operator personel lapis baja Soviet lan klone Romania (kalebu BTR-60).

Umumé, negara khas Pakta Warsawa - akeh peralatan sing digunakake ing kondisi sing ora bisa dingerteni, rada diencerke, nanging saka NATO, tentara kontrak kanggo 70 ewu wong lan pengalaman tempur winates - Angola, Afghanistan, Irak, ing ngendi fungsi kasebut Wong Romania luwih kaya polisi.

tugas


Yen tugas iku kanggo pindhah menyang Angkatan Bersenjata saiki battered Ukraina, iki banget dipercaya, padha bisa mlebu Odessa mung karo idin saka Kyiv, digunakake malah apa ana bakal cukup kanggo Romania tanggung. Yen sampeyan perang karo Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ... Tanpa campur tangan NATO, iki minangka bunuh diri Romania, karo, iku uga lampus, nanging donya. Yen operasi nglawan PMR ana aliansi karo Moldova (kira-kira 5 wong) ... ing teori, cukup kanggo PMR. Nanging, 000 ewu prajurit reguler cukup bisa ngalahake, duwe kaunggulan ing udhara, tentara meriem lan kendaraan lapis baja, jumlah sing padha karo cadangan. Nanging losses bakal skyrocket.

Mulane critane karo imperialisme Romania, nyebar ing media, kudu katon minangka unsur tekanan politik ing Moscow. Malah ing aliansi karo Kyiv, kabeh iki, karo mobilisasi advance saka PMR, bakal katon kaya gamble, lan ping pingan dening weakening Kyiv saka Front Kidul, kang fraught karo terobosan saka Angkatan Bersenjata RF kanggo Odessa.

Siji-sijine pilihan yaiku pimpinan Transnistria ora bakal nindakake latihan lan mobilisasi dhewe, nanging iki ora mungkin. Yen ora, tentara Romania ora liya minangka unsur NATO, lan unsur kasebut sekunder lan ora penting banget ing keseimbangan kekuwatan sakabèhé. Lan meh ora ana sing wani ngrusak personel kanggo ngulandara sing ragu-ragu.
Pengarang:
99 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lan kok sampeyan
    Lan kok sampeyan 30 april 2022 04:08
    +8
    Ancaman kudu ora tau diilangi. Mung, kanggo mobilisasi ing Polandia. Wektu kasusahan wis teka.
    1. Andrey Moskvin
      Andrey Moskvin 30 april 2022 05:50
      0
      Apa iku PNR?
      1. Lan kok sampeyan
        Lan kok sampeyan 30 april 2022 06:16
        -2
        Republik Rakyat Pridnestrovian
      2. alex26
        alex26 30 april 2022 06:32
        +7
        Kutipan: Andrey Moskvin
        Apa iku PNR?

        Bener, PMR bener. Republik Moldavia Pridnestrovia.
      3. lis-ik
        lis-ik 30 april 2022 16:06
        +2
        Kutipan: Andrey Moskvin
        Apa iku PNR?

        Republik Rakyat Polandia biyen kaya ngono.
    2. Pak X
      Pak X 30 april 2022 08:57
      +6
      Kutipan: Roman81
      C-27J Spartan lan 68 helikopter sing dilisensi Prancis

      Saliyane Spartan, ana uga 1 skuadron An-30 lan C130B Hercules.

      Helikopter
      2 skuadron saka IAR 330 Puma SOCAT (System Optronic de Cercetare lan Anti-Tanc).
      2 skuadron SA 330 Puma

      Armament Puma SOCAT (perusak tank):
      Roket:
      32x NAR S-5K utawa S-5M;
      8x Spike-ER ATGM saka Rafael;
      Meriam:
      20mm M621 mriem (GIAT / Next) dipasang ing THL 20 menara movable maju.


      Ing foto - pembunuh tank IAR 330 Puma SOCAT saka Angkatan Udara Romania


      Secara total, Romania duwe sekitar 10 ewu unit peralatan militer.
      Kaya sing diakoni dhewe - "lawas, lan tuwa banget"

      Babagan frigat lan helikopter Romania ing seri artikel VO:
      1) Saka tangan menyang tangan, utawa nasib para penghancur Romania saka jinis "Meresti"
      2) Frigate Romania ing awal abad
      3) Frigat Romania ing abad kaping 21
      4) Helikopter dek saka Angkatan Laut Romania
      https://topwar.ru/user/Mister+X/page/2/

      A dhaftar lengkap armaments Romania ing artikel Free Eropah Romania
      Penerjemah Google / Yandex kanggo mbantu
      https://romania.europalibera.org/a/dotari-armata-romana/31755873.html
  2. FRoma 1984
    FRoma 1984 30 april 2022 04:18
    +2
    Saking andharanipun Naryshkin tuwin obah-obahipun wadyabala Polandia tuwin Rumania dhatêng tapel-watesipun, prakawis-prakawis wau nuju perang ageng.
    1. vlad106
      vlad106 30 april 2022 12:17
      0
      Tinjauan Militer Tentara Dunia
      Romania minangka ancaman bisa kanggo PMR [quote =
      FRoman1984]B
      ing cahya saka statement Naryshkin lan obahe nyata saka pasukan Polandia lan Rumania menyang tapel wates, iku arep kanggo perang gedhe. [/ Quote]

      Supaya sampeyan kudu break liwat kanggo Dniester minangka cepet sabisa, paling saka kidul
  3. Negro
    Negro 30 april 2022 04:39
    -5
    Oh, geopolitik kasebut.

    serangan Romania ing Ukraina sak sawijining ngeculake saka sisih wétan, mesthi, ora kalebu (isih kudu mlebu pakta karo protokol rahasia, khe-khe). Bantuan fraternal kanggo Moldova, ing asas, bisa ing aliansi karo Ukraina lan ing persetujuan, lan paling kamungkinan karo dhukungan saka paling aviation sadulur lawas. Yen iki pancene kedadeyan, mula ora ana masalah karo PMR - cukup angel golek pahlawan ing kana sing ora pengin paspor EU nganti kaya ngono. Kajaba iku, saben wong katelu duwe paspor utawa ijin panggonan EU kanggo dangu.
    1. tihonmarine
      tihonmarine 30 april 2022 09:51
      +1
      Quote: Negro
      Bantuan fraternal kanggo Moldova, ing asas, bisa ing aliansi karo Ukraina lan ing persetujuan, lan paling kamungkinan karo dhukungan saka paling aviation sadulur lawas.

      Lan saka ngendi "sedulur gedhe" Ukraina entuk penerbangan? Ya, lan padha "sadulur-ora sadulur" kabeh wektu sawise ambruk, turu lan weruh carane njupuk Pridnestrovie kanggo awake dhewe, nanging ora menehi kanggo "enom ora sadulur" Moldova.
      1. Negro
        Negro 30 april 2022 14:05
        0
        Lan saka ngendi "sedulur gedhe" saka Ukraina entuk penerbangan?


        Ketoke, iku kurang ditulis. Maksudku, mesthi, sedulur tuwa saka sisih Romania. Ora mungkin wong Romania, sing cangkeme kebak kuwatir, malah bakal ngangkat driji tanpa njamin demiliterisasi CCF yen ana sawetara tumindak sing ora wajar. Kajaba iku, demilitarisasi cepet. Nganti saiki, mung siji simbah sing bisa menehi jaminan kaya ngono. Iblis mustachioed uga bakal bisa ngatasi, iku prasaja - nanging aliansi militer Romania-Turki nglawan PMR nganti saiki katon apik banget.
        1. tihonmarine
          tihonmarine 30 april 2022 14:13
          0
          Quote: Negro
          nanging aliansi militer Romania-Turki nglawan PMR isih katon fantastis.

          Wong Romania dhewe kudu wedi: ora ketompo carane wong Turki njupuk menyang tangane dhewe.
          1. Negro
            Negro 30 april 2022 14:29
            +2
            Sampeyan ndeleng, wong Turki ora ana ing kono. Iku tansah luwih trep kanggo duwe sekutu karo kang ora ana wates umum.
            1. tihonmarine
              tihonmarine 30 april 2022 14:55
              0
              Quote: Negro
              Sampeyan ndeleng, wong Turki ora ana ing kono. Iku tansah luwih trep kanggo duwe sekutu karo kang ora ana wates umum.

              Nearby, lan carane cedhak, lan trks wis ora lali apa Romania kaya ing sasi anyar.
              Ottoman nyerang Wallachia wiwit taun 1390-an. Konsolidasi Ottoman ing Balkan lan ing tlatah Rumania, utamane, difasilitasi dening kamenangan ing perang Nikopol ing taun 1396. Sawisé ambruk Byzantium (1453) lan Serbia (1459) ing 1462, Sultan Mehmed II mlebu menyang Wallachia. Saka giliran abad XV - XVI. Tanah-tanah Wallachia diturunake menyang Kakaisaran Ottoman.
              1. Negro
                Negro 30 april 2022 14:58
                +1
                Sampeyan ndeleng, ana wong sing duwe masalah rada beda wiwit abad kaping XNUMX-XNUMX.
  4. TerraSandera
    TerraSandera 30 april 2022 04:48
    + 16
    Ketoke, "ahli strategi" sing padha nggambarake kahanan sadurunge dhewe lan penilaian Angkatan Bersenjata Ukraina sadurunge operasi kasebut. Lan saiki ana sawetara atus poin, sanajan arsenal sing dibom sebagian. Lan MLRS cukup, luwih saka rong sasi, sanajan kanggo sawetara taun liyane padha wrote sing ana sawetara wong ing Donbass. Lan pertahanan udara dirusak ing rong dina pisanan, lan penerbangan sajrone seminggu. Inggih, operasi cedhak Kyiv, lan nyoba kanggo ngetik Kharkov ing cara sing gampang, katon kaya pranala ing chain padha, underestimation saka sawetara "ahli".
    Luwih becik overestimate lan siyap tinimbang ora nyiapake 8 taun (LDNR) lan dipeksa ngganti rencana kanthi radikal lan mbangun maneh kabeh.
    Miturut artikel? Ora percoyo. Kanggo para pembela saiki, iki minangka TVD sing nggegirisi.
    Yen kita njupuk serangan simultaneous saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan Rumania, karo / tanpa Moldova, banjur ing kasunyatan iki serangan dening kaping pirang-pirang kelompok unggul, karo senjata abot lan pesawat, marang kira-kira ngandika infantri entheng. Inggih, sampeyan ndeleng peta dhewe. Carane mbela "usus" kuwi ora jelas. Iku mung bakal Cut menyang bêsik lan foci bakal Cut ing sawetara jam. Inggih, nyerah utawa mati. Kanthi bantuan ora bisa ditemokake.
    1. Nestorych
      Nestorych 30 april 2022 05:48
      +4
      Ing wektu sing padha, siji kudu ngerti manawa pasukan PMR luwih padha, yen ora luwih elek, tinimbang tentara Romania, republik kasebut duwe sawetara sumber daya kanggo ndhukung tentara.
      1. Negro
        Negro 30 april 2022 14:37
        +2
        Kutipan: Nestorych
        Ing wektu sing padha, siji kudu ngerti manawa pasukan PMR rada padha, yen ora luwih elek, tinimbang tentara Romania.

        Uh-uh.
        Pasukan PMR lagi koyok nang pasar, gosok serius karo arek lanang sing serius. Aku ora bakal mbandhingake iki karo wong miskin, nanging tentara NATO.
    2. alex26
      alex26 30 april 2022 05:51
      0
      Kutipan saka: TerraSandera
      underestimation saka sawetara "ahli"

      Inggih, ahli iki saka ing antarane hucksters sing nguber mung kapentingan dhewe lan kapentingan Caudle sing. Saiki kahanan kayane wis owah.
      Quote: Negro
      ana pahlawan sing ora pengin passport EU kanggo ombone kuwi, iku cukup angel kanggo nggoleki

      Inggih, punika exaggerated banget. Ing taun 1992, aku uga mikir yen wong-wong mau bakal buyar, nanging padha nggunakke awake dhewe. Mesthi, kabeh telek burem menyang segara, nanging wong diatur piyambak, lan iki senadyan kasunyatan sing ora ana tentara dhewe, lan Angkatan Bersenjata Rusia maintained neutrality kanggo dangu lan sacoro prakteke ora bantuan karo apa-apa.
      Kutipan saka: TerraSandera
      Yen kita njupuk serangan simultaneous saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan Rumania, karo / tanpa Moldova, banjur ing kasunyatan iki serangan saka kaping pirang-pirang kelompok unggul, karo gaman abot lan pesawat, marang kira-kira ngandika infantri entheng.

      Persis.
      Kutipan saka: TerraSandera
      Carane mbela "usus" kuwi ora jelas

      Uga bener.
      Nanging ana nuansa. Ana unit Angkatan Bersenjata Rusia, lan iki minangka deklarasi perang dening Romania lan Moldova. Mungkin GDP ngomong babagan garis abang iki? Mungkin iki wektu kanggo nggunakake amunisi khusus taktis? Ora mungkin Rusia bakal ngilangi sawise iki. Yen ora, jackals liyane bakal langsung nyambung.
      1. ROSO 42
        ROSO 42 30 april 2022 06:16
        -3
        Kutipan saka: aleks26
        Nanging ana nuansa. Ana unit saka Angkatan Bersenjata Rusia, iki pranyatan perang saka Romania lan Moldova. Mungkin GDP ngomong babagan garis abang iki?

        Ayo padha mikir - ana wektu. Iku ing Pack saka barking sing nuduhake sawetara jenis gangguan. Kita bakal menehi tekanan marang saben wong kanthi individu tanpa preduli saka populasi sipil ...
        Aku seneng babagan amunisi khusus taktis ... Kita bakal nyedhiyakake zona sanitasi sajrone 50 taun ...
      2. Nestorych
        Nestorych 30 april 2022 06:37
        +2
        Nanging ana nuansa. Ana unit Angkatan Bersenjata Rusia, lan iki minangka deklarasi perang dening Romania lan Moldova. Mungkin GDP ngomong babagan garis abang iki? Mungkin iki wektu kanggo nggunakake amunisi khusus taktis? Ora mungkin Rusia bakal ngilangi sawise iki. Yen ora, jackals liyane bakal langsung nyambung.

        Ora ana nuansa, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngurus telung batalyon Rusia, lan dheweke wis perang karo kita.
        1. alex26
          alex26 30 april 2022 06:59
          -3
          Kutipan: Nestorych
          Ora ana nuansa, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngurus telung batalyon Rusia, lan dheweke wis perang karo kita.

          Lan sapa sing bakal ditindakake wong Romania? Lan carane sampeyan mbayangno? Lan sapa sing bakal ngerti sapa sing nindakake apa. Aja omong kosong.
          Supaya wong Rumania bisa mlebu ing Transnistria, saora-orane kudu dibubarake para penjaga perdamaian. Lan iki Rusia.
          1. Zaurbek
            Zaurbek 30 april 2022 08:09
            +4
            Minangka laku nuduhake, nyerang Federasi Rusia iku es krim lan iki ora banget fraught. Dheweke bakal nyerang, mundur pasukan saka LDNR utawa meksa dheweke maju kanthi cepet saka Kherson .... Lan iki minangka kerugian. Lan klompok ing LDNR mbutuhake pasukan, sing wis kurang
          2. Negro
            Negro 30 april 2022 14:41
            0
            Kutipan saka: aleks26
            Supaya wong Rumania bisa mlebu ing Transnistria, saora-orane kudu dibubarake para penjaga perdamaian. Lan iki Rusia.

            Dadi apa? Yen sampeyan ngrungokake TV, banjur ana baris dawa ing TNW. Ayo padha ngadhepi iku, iku ora bakal cepet tekan Romania.
          3. mann
            mann 30 april 2022 15:28
            +1
            Lan sapa sing bakal ditindakake wong Romania?
            Pranyata, saka pakulinan lawas dening warga sipil, padha ora bisa apa-apa liyane.
            Aku ngadili kanthi crita para veteran Perang Patriotik Agung
        2. tihonmarine
          tihonmarine 30 april 2022 09:54
          -3
          Kutipan: Nestorych
          Ora ana nuansa, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngurus telung batalyon Rusia, lan dheweke wis perang karo kita.

          Lan yen Angkatan Bersenjata Ukraina duwe kekuwatan kanggo nindakake apa wae ing Transnistria.
          1. Sangguinius
            Sangguinius 30 april 2022 15:03
            -1
            Dudu kuwi?
            1. tihonmarine
              tihonmarine 30 april 2022 15:36
              -1
              Quote: Sanguinus
              Dudu kuwi?

              Aku ora ngerti yen sampeyan bisa ndeleng.
              1. Komentar wis dibusak.
              2. Sangguinius
                Sangguinius 30 april 2022 21:23
                0
                marang aku? Aku ora, mung sampeyan ngomong kanthi yakin, kaya-kaya sampeyan ngerti luwih apik)
      3. TerraSandera
        TerraSandera 30 april 2022 11:23
        +5
        Amunisi khusus taktis? Apa sampeyan ngomong babagan sing duwe isi nuklir? Aku njamin sampeyan bakal digunakake sawise puluhan lan atusan amunisi sing padha ing lemah kita, nanging jelas dudu sing pertama. Kajaba, mesthi, ing wektu iku bakal ana sing bisa nggunakake.
        Babagan garis abang. Putin ngendika babagan partisipasi pasukan ing Ukraina, lan tembung kasebut ora jelas. Saiki kita ngomong babagan partisipasi Ukraina, lan Romania karo Moldova, ing wilayah sing ana ing Moldova. (Iki miturut pendapate). Mulane, Angkatan Bersenjata Ukraina bisa kanthi tenang miwiti operasi, utawa nggawe sawetara provokasi + sabotase, contone, nyelehake minks saka helikopter menyang gudang. Lan Romania, kanthi panyuwunan Moldova, kanggo mbantu "nggawa tatanan konstitusional" ing negarane. Lan apa sing isih ana kanggo kita? Nah, kepiye carane bisa mbantu.
        Kemungkinan kebangkrutan amfibi sawise mati Moskow lan pawai bisa diabaikan, yen ana. Nanging iki kajaba, mesthine, dheweke pengin nyelehake pirang-pirang atus wong kanthi gratis. Pesawat? Aku ora mikir yen dheweke bakal diidini kanthi tenang, pertahanan udara bakal ana ing kana. Lan radius pesawat, malah karo outboards, mbokmenawa ora ngidini. Serangan roket? Mbok iki mung sing bisa mbantu, nanging iki trifles, amarga bagean bisa kalah, lan ana nuansa ing aplikasi. Ana TVD cilik banget, lan yen kontak dadi sawetara kilometer, banjur ngendi kanggo njupuk? Cedhak gudang karo gaman? Utawa ing mungsuh, sing bakal banget cedhak dhewe?
        Mulane, aku mikir yen kahanan kasebut mbebayani banget, lan ana sawetara garis abang ing kene. Kajawi punika, pêpêrangipun wadya Rumania punika kados makatên. Lan ing kene uga Polandia bisa cepet-cepet menyang sisih kulon.
    3. mann
      mann 30 april 2022 15:01
      0
      Inggih, sampeyan ndeleng peta dhewe. Carane mbela "usus" kuwi ora jelas. Iku mung bakal Cut menyang bêsik lan foci bakal Cut ing sawetara jam.
      Iki uga saya kuwatir. Angkatan Bersenjata Ukraina bisa gampang ... yen ora njupuk wong Romania minangka sekutu ing sirahe.
  5. Kanca
    Kanca 30 april 2022 05:19
    +3
    Pamikire Hitler babagan tentara Rumania ora tanpa kapentingan:
    Mbok menawa wong-wong mau mung bisa mbela awake dhewe ing tutupe alangan sing kuwat (kali), malah mung ing ngendi mungsuh ora bakal nyerang.

    Nalika piyambakipun kapandeng menyang banyu, dadi metu cedhak Stalingrad.
    1. mann
      mann 30 april 2022 15:32
      +1
      Ya, prajurit garis ngarep ngandhani yen aku kudu nembus ngarep, dheweke milih papan ing ngendi wong Romania ngadeg. eseman
  6. Nafanya saka sofa
    Nafanya saka sofa 30 april 2022 06:12
    -1
    Romania maju, lan saiki dudu tentara petani kanthi teknik antediluvian, nanging cukup kuat ing skala wilayah kasebut. Lan pasukan relatif siap tempur.

    Ora babagan teknologi, nanging semangat para prajurit. Wong Romania, amarga padha pengecut "Tabaki", supaya padha tetep. Ngobong desa sing ora duwe pertahanan lan ngrampok warga, bisa. Nanging yen ngadhepi perlawanan sing bandel, dheweke bakal nyebar kaya kecoak.
    Siji tembung - Romania
    1. Negro
      Negro 30 april 2022 15:01
      +1
      Quote: Nafanya saka sofa
      nanging semangate prajurit. Rumania padha pengecut

      Roh ora cukup, padha bakal langsung buyar. Nang endi wae aku wis krungu. bubar.
    2. mann
      mann 30 april 2022 15:34
      0
      Pranyata wong-wong mau luwih dhisik tinimbang aku ing pambiji tentara Rumaniaeseman Nuwun sewu
  7. Revolver
    Revolver 30 april 2022 06:22
    +3
    Padha modernisasi sumur T-55. Senapan, mesthi, rada ringkih nglawan tank modern, nanging bakal nglawan kabeh liya. Lan yen padha duwe ATGM kanggo bedhil iki (aku maca nang endi wae sing iki dikembangaké ing USSR, pitakonan iki apa iki diwenehake kanggo wong Romania ing jaman Pakta Warsawa utawa ora), banjur bisa ngrusak waja modern. tank.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 30 april 2022 08:04
      0
      Ing 100mm ana ATGM ing USSR lan salinan ing Ukraina lan modern kanggo BMP3 lan Israel ing 105mm.
    2. Angin bebas
      Angin bebas 30 april 2022 12:38
      -1
      Iku katon kaya padha sijine bedhil 105 mm ana. miturut standar NATO. Lan mobil kasebut dadi lucu banget.
      1. Negro
        Negro 30 april 2022 15:05
        0
        L7 (luwih tepate M68 saka Patton) disetel dening wong Yahudi. Romania duwe 100 mm.
        1. Pisah
          Pisah 30 april 2022 16:44
          0
          L7 (luwih tepate M68 saka Patton) disetel dening wong Yahudi.

          Apa M68 (T254E2) apa karo L7?
          Saka L7 nganti M68 mung ejector desain eksentrik.
          Mungkasi nyebarake palsu babagan L7 lan M68.
          1. Negro
            Negro 30 april 2022 22:15
            0
            Quote: Pisah
            Mungkasi nyebarake palsu babagan L7 lan M68.

            Napa gugup banget? Aku bener kasebut sing gun iku Amérika.

            Ing ngisor iki sing Romania mung duwe milimeter 100. Iki 5 kurang saka perlu kanggo nggunakake LAHAT (ora kanggo sebutno LMS)
            1. Pisah
              Pisah 1 Mei 2022 01:40
              +1
              Sampeyan pisanan nulis babagan L7 lan sijine M68 ing kurung, kaya turunan saka L7.
    3. Aviator_
      Aviator_ 30 april 2022 12:49
      0
      pitakonan iki apa iki dikirim menyang Romania ing dina Pakta Warsawa utawa ora
      Kajaba ing Georgiou-Dezha, nganti taun 1965, ing Ceausescu, dheweke dadi mandhiri banget, mula ora dikirim maneh ing sangisore sing terakhir.
      1. Revolver
        Revolver 30 april 2022 20:15
        0
        Kutipan: Aviator_
        ing Ceausescu, padha dadi banget sawijining

        Senadyan kabeh pose independen, dheweke dilebokake ing tembok. Ing kono dheweke sayang.
        1. Aviator_
          Aviator_ 30 april 2022 20:24
          0
          Lha, wong Albania ing wektu iku uga padha mlaku dhewe-dhewe. Lan kanthi asil sing padha.
  8. Cowbra
    Cowbra 30 april 2022 07:26
    0
    Bener, dheweke nulis dhewe wingi, penulis mung lali nyepak sepedha, sing buruh IPSO mbengok ing kabeh pojok, ujar yen Romania lan VSK bakal bebarengan nglawan PMR ...
    Bakal ora. Saliyane weakening klompok Odessa, Nazi bakal grapple karo Romania enggal, plus iku luwih gampang kanggo wong Romania kanggo njupuk tanah saka dill saka kanggo menek menyang Transnistria - padha ngerti carane perang ana lan bakal mati, amarga digunakake pembantaian.
    1. Nelayan
      Nelayan 30 april 2022 17:01
      +2
      PMR duwe 15 personel +000 minimal kita ... 2 tank, pertahanan udara, lsp. - PMR wis sethitik saka kabeh. Ing 000, dheweke nganakake latihan mobilisasi, lan mung sukarela - dadi saka 200 cadangan, 2017 langsung muncul !!! Sampeyan ora bakal nemokake persatuan sing kaya ngono ing endi wae! PMR duwe siji kekurangan - kurang ambane wilayah, kabeh ditembak. Nanging ana uga kauntungan - karo agresi saka Romania, ora NATO bakal pas kanggo wong-wong mau, lan kita ora melas kanggo wong Romania utawa wilayah, supaya sampeyan bisa mencet paling biaya taktik ing pangkalan lan bandara. Motivasi kanggo mati ing tanah manca ing antarane wong Romania uga ana ing ngisor plinth. Dadi ora ana NATO sing sumunar. Nanging kanggo mlebu ing dill kaya mlebu ing Belarus, mung kanggo ngikat paling ora 80-000 ewu tentara sampeyan kanthi perang, mbabarake fronts liyane, sing kebak karo kekalahan Angkatan Bersenjata Ukraina sing luwih gedhe! Dadi dheweke meh ora nyerah / ora nyerah, lan malah menek tanggane lan narik puluhan ewu pejuang nglawan awake dhewe - idiocy!
      1. Osipov9391
        Osipov9391 30 april 2022 18:03
        -1
        Apa sampeyan nulis? Sembarang serangan ing wilayah Rumania bakal langsung mengaruhi instalasi militèr Amérika dumunung ing kono lan mimpin kanggo perang karo Amerika Serikat. Mesthi bakal mimpin.
        Padha karo Polandia.
        Negara-negara kasebut mung diisi instalasi militer Amerika, kalebu pangkalan pertahanan rudal. Lan jumlah klompok NATO ana sing signifikan.
        1. Nelayan
          Nelayan 30 april 2022 22:08
          0
          sampeyan metu saka topik ... ora sapa ... NATO Artikel 5 mung ditrapake kanggo wong-wong sing tetep ing omah lan ora protrude menyang wilayah manca. Yen dheweke dhewe sing pertama metu menyang tanggane, iki ora dadi masalah NATO maneh.
          1. Osipov9391
            Osipov9391 1 Mei 2022 00:15
            -1
            Lan apa babagan NATO? Ana pangkalan sejatine Amerika lan kapentingan sejatine Amerika ing pertahanan, amarga iki minangka bagean saka arsenal serangan strategis.
            Mbok menawa dheweke wis diisi Tomahawks utawa INF kanthi hulu ledak nuklir.
            1. Nelayan
              Nelayan 1 Mei 2022 08:38
              0
              Ana uga pangkalan AS ing Irak, nanging Yankees ngilangake awake dhewe sawise serangan Iran, amarga wilayah kasebut dadi milik wong liya, dudu Amerika Serikat.
            2. stankow
              stankow 7 Juni 2022 10:07
              0
              Ora ana senjata nuklir ing Rumania. Dadi dikenal yen.
    2. Angin bebas
      Angin bebas 30 april 2022 17:49
      -1
      sepisanan, ana ora akeh kanggo perang ana. Sareh, padha ora lali ana sing Chechens gained pengalaman pertempuran ana, malih, ing sisih Moldovans, lan jacked ana khusus .. Inggih, sing perlu Strip iki saka tanah, ora ana nichrome ana.
  9. svoit
    svoit 30 april 2022 07:28
    -3
    Kutipan saka: aleks26

    Lan sapa sing bakal ditindakake wong Romania?

    Rumania lan Moldova bakal melu ing interniran Angkatan Bersenjata Republik Moldavia Transnistrian lan Federasi Rusia, sing nyabrang tapel wates karo Moldova, bisa uga ana sawetara wong, sing ora pengin nyerah menyang Angkatan Bersenjata. Ukraina. Pasukan non-Moldova, non-Rumania ora bakal menyang PMR, nanging ora bakal ngganggu APU, sanajan para diplomat mesthi bengok-bengok
    1. alex26
      alex26 30 april 2022 08:00
      -2
      Kutipan saka svoit
      nanging APU ora bakal ngganggu mlebu

      Inggih, Angkatan Bersenjata Ukraina ora duwe pasukan gedhe ing kana. Ana gosip manawa sawetara Angkatan Bersenjata RF wis ditanam ing Transnistria. Aku ora ngerti apa bener utawa ora, nanging aku setuju banget. Mangkono uga, yen wong Ukrainia mlebu ing kana, bakal dadi spit mulya ing Rusia. Lha, wadya-bala PMR ora kena dikurangi. Mobilisasi kanggo "kumpul" wis ditindakake. Teknik kasebut ana. Segara amunisi. Ya, penerbangan Rusia bisa uga bisa digunakake. Lan ora mung penerbangan.
      1. Sangguinius
        Sangguinius 30 april 2022 12:36
        +1
        Ana gosip manawa sawetara Angkatan Bersenjata RF wis ditanam ing Transnistria.
        Mangkene carane wong-wong kita nandur apa wae ing kana, aku takon?)) Wiwit taun 2014, iki ora bisa ditindakake, sanajan dhasar babagan rotasi personel militer, lan peralatan lan sandhangan kanggo personel militer kasebut (sing kudu diluncurake. ing wilayah PMR), banjur dumadakan bam lan padha muncul! Aku ora pengin ngganggu sampeyan, nanging iki mung gosip.
  10. IVZ
    IVZ 30 april 2022 07:38
    0
    Mratelakake panemume, dheweke mung nambah ketegangan, medeni karo mbukak ngarep liyane.
    1. Zaurbek
      Zaurbek 30 april 2022 07:59
      +1
      Iki kudu ditindakake kanthi cepet ing wulan Februari lan nyerang LDNR kanthi paralel
      1. silver_roman
        silver_roman 2 Mei 2022 02:22
        0
        yen sampeyan ngomong yen perlu, mula akeh sing kudu ditindakake kanthi beda
        1. Zaurbek
          Zaurbek 4 Mei 2022 10:59
          0
          Aku ngomong saka sisih Ukraina lan NATO ....
  11. Riwas
    Riwas 30 april 2022 08:46
    -1
    Tanpa campur tangan NATO, iki minangka bunuh diri Romania; karo iku uga bunuh diri, nanging global. Yen operasi nglawan PMR ana aliansi karo Moldova (kira-kira 5 wong) ... ing teori, cukup kanggo PMR.

    Iki tanpa njupuk menyang akun Rusia, sing mesthi bakal ngirim serangan massive karo pluru lan pesawat, uga udhara lan segara landing.
  12. Listrik
    Listrik 30 april 2022 08:47
    -3
    Gay Eropa mutts! Nanging dheweke isih nggigit.
  13. svoit
    svoit 30 april 2022 08:51
    +1
    Kutipan: IVZ

    Ing mratelakake panemume, padha mung escalate tension
    ana kapentingan praktis gedhe kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, iki minangka depot amunisi, utamane amarga sekutu utamane bisa nandur mung kaliber NATO, nanging uga mbukak ngarep anyar, kita ora bisa pindhah menyang Odessa lan Nikolaev saiki, nanging kita bakal kudu mbelani PMR
  14. evgenia19781
    evgenia19781 30 april 2022 09:29
    -3
    Impen utama wong Romania, kaya wong Jerman, yaiku mbales Perang Agung lan kekalahane ....
  15. jk.bori
    jk.bori 30 april 2022 09:54
    +1
    Geopolitics bisa metu saka siasat: Angkatan Bersenjata Ukraina perlu amunisi - cutoff sauntara bisa karo. Sosis - ing tahap iki, ora ana NATO, perang karo Rusia wis ana; luwih, tataran sabanjure kapentingan wis "tentrem" Romania bisa - peacekeeping pihak katelu, lan iku ora malah kasunyatan sing ora ing panjalukan saka sawetara warga sing bisa mbantu kanggo nggawe langit "oranye", etc. , lsp.
    Kabeh iki cocog karo kasunyatan: pengintaian aerial liwat Kolbasny dening Angkatan Bersenjata Ukraina; ngrusak menara televisi - nyiapake liya teknis, lan sumber informasi; penembakan bangunan MGB - demonstrasi "oposisi internal" lan kesiapan kanggo tumindak, lsp. Umumé, wong kudu ngerti manawa ora ana perang ing kono sajrone 30 taun. Generasi liyane wis urip. Secara resmi, "ancaman" kasebut saka sisih kulon, dene sisih wétan tetep mbukak. Saka sisih wétan sampeyan bisa kanthi gampang njaluk kabeh "oranye". Pasukan lokal ora dimobilisasi, ora dikoordinasi... Pasukan Rusia ana sing diabaikan... Solusi diplomatik lan militer sing cepet dibutuhake!
  16. Panjenengan.
    Panjenengan. 30 april 2022 10:08
    +3
    Maca babagan Romania lan pasukan "bersenjata", mung tembung "branzulette" lan warga Turki sing apes O. Bender teka ing atine ...
  17. yowis
    yowis 30 april 2022 12:17
    0
    Nemokake Amerika. Mesthine wis dielingake sadurunge.
  18. Aviator_
    Aviator_ 30 april 2022 12:45
    0
    Sawise, ing awal taun XNUMX-an, aku ngobrol karo mbah kakungku, sing slamet saka pendhudhukan Crimea nalika isih cilik. Dheweke duwe Jerman, Slowakia (padha diarani Ceko) lan Romania. Dadi ora ana wong sing luwih nakal tinimbang wong Romania - dheweke ngerti babagan inferioritas lan mbales dendam marang populasi.
  19. Angin bebas
    Angin bebas 30 april 2022 12:53
    0
    Ing Transnistria, ana 400-500 ewu wong, padha dibagi dening warga negara, Moldova, Rusia, Ukrainians .. Luwih saka setengah duwe passports Romania, lan padha bisa ing EU. Rumania lan Moldova iku sejatine wong siji, sesambungane mung wektu.
    1. Vlad69
      Vlad69 30 april 2022 14:26
      +1
      Nyatane, ora akeh wong, akeh sing duwe paspor lan ijin panggonan lokal, wis suwe manggon ing Rusia minangka warga negara sing terakhir (aku, contone). Dheweke uga nyebar ing saindenging Eropa nganggo paspor Moldova.
    2. alex26
      alex26 30 april 2022 17:17
      0
      Quote: Angin bebas
      Rumania lan Moldova iku sejatine wong siji

      Ora, ora padha, kurang saka katelu.
  20. lengen
    lengen 30 april 2022 13:14
    +1
    Lan sing prédhiksi clash karo wong-wong mau? Ora ana siji (Moldova utawa Romania) duwe kepinginan utawa kekuatan kanggo ndemek PMR. Mung Angkatan Bersenjata Ukraina sing bisa cepet-cepet amarga Kovbasna, ora luwih. Nanging sanajan ing kene kekuwatane ngeculake kita. Ora ana papan kanggo entuk kekuwatan utawa sarana. Nanging bisa uga "bang" gudang kanthi cara sing salah ...
    1. Osipov9391
      Osipov9391 30 april 2022 13:33
      -1
      Dadi ing Ukraina ora ana gelombang pertama mobilisasi + tentara bayaran saka sak ndonya.
      Lan tentara Romania ing wilayah Moldova wis nganggo seragam saka angkatan bersenjata nasional.
      Dheweke pengin nindakake. Luwih tepate, kepiye carane menehi prentah saka Washington.
      1. lengen
        lengen 30 april 2022 14:07
        +1
        Romania lan Moldova ora ngerti yen Rusia bakal nglawan? Ing kursus lan sapa sing kudu ana, dheweke "bener" ngawasi apa sing kedadeyan lan nggawe kesimpulan. APU? Sanajan sawise telu utawa patang ombak, bakal ngumpulake meh kabeh cadangan. Ngelingi kerugian, iki 300-400 ewu pejuang tingkat sing ora bisa dingerteni. Paling seprapat (lan ing bagean linear nganti setengah) saka pasukan personel padha kalah. kepriye? Mbusak pasukan saka cedhak Odessa ing kahanan saka serangan ing Nikolaev? Kajaba iku, malah njupuk menyang akun "sudut" liwat Segara Ireng (supaya ora kanggo nyumerepi metu langsung liwat pertahanan udara Odessa) saka basa Crimean, nang endi wae 450 km kanggo wates lor PMR. Kanggo penerbangan, iku. NATO wis nuduhake posisine. Ing asas, yen Ukrainians pengin nyepetake entri saka PMR ing protektorat Rusia lan numpes paling ora pangarep-arep khayalan saka Chisinau kanggo bali, operasi kuwi cara paling apik. Aku yakin Romania lan Moldova bakal ndhukung))
    2. alex26
      alex26 30 april 2022 17:20
      +1
      Quote: lengan
      Ora ana siji (Moldova utawa Romania) duwe kepinginan utawa kekuatan kanggo ndemek PMR.

      Aku ora ngerti babagan Romania, nanging Moldova mesthi ora pengin. Kuwat ora pengin. Mung sing takon dheweke.
  21. Osipov9391
    Osipov9391 30 april 2022 13:29
    0
    Sampeyan kudu ngomong terus terang, yen ana kedadeyan serius ing PMR, sanajan kaya serangan Ukraina, Rusia ora bakal bisa nulungi klompoke kanthi cara apa wae. Apa mung serangan rudal ing klompok Angkatan Bersenjata Ukraina lan kabeh.
    Tumindak penerbangan lan ndharat saka udhara ora dianggep amarga ALL langit Moldova lan Transnistria dikontrol dening penerbangan NATO. AWACS tugas ing kana saben dina.
    Pejuang NATO, malah saka wilayah Romania, njupuk liwat kabeh langit liwat Moldova lan Transnistria.

    Lan ora kanggo sebutno kasunyatan sing Angkatan Bersenjata Ukraina isih duwe pasukan pertahanan udhara ing wilayah, sehat. S-300 sing disedhiyakake dening Slovakia ora dirusak nanging disebarake.
    Ora ana sing nembak pesawat transportasi Ukrainia nganggo senjata Barat, dheweke nembak drone.
    Wis wayahe para pejabat mandheg ngapusi. Wis isin.

    Sawise mati "Moscow", ora bakal ana sing bisa nyuda penerbangan Ukraina, lan luwih-luwih negara NATO liwat Pridnestrovie.
    Dadi ora sengaja kapal kasebut kecemplung. Iki minangka bagéan saka rencana sakabèhé.
    1. alex26
      alex26 30 april 2022 17:27
      0
      Kutipan: Osipov9391
      Pejuang NATO, malah saka wilayah Romania, njupuk liwat kabeh langit liwat Moldova lan Transnistria

      Lan apa, NATO bakal campur tangan kanthi terang-terangan ing konflik ing Ukraina, kanggo nembak pesawat Angkatan Bersenjata RF?
      Kutipan: Osipov9391
      Sawise mati "Moscow", ora bakal ana sing bisa nyuda penerbangan Ukraina, lan luwih-luwih negara NATO liwat Pridnestrovie.

      Apa Ukraina duwe penerbangan?
      1. Osipov9391
        Osipov9391 30 april 2022 18:06
        -1
        NATO bakal resmi mbela wilayah Rumania. Lan Ukraina uga nduweni penerbangan lan pertahanan udara sing cukup. S-300 Slovaks disebar ing cedhak Nikolaev.
    2. alex26
      alex26 30 april 2022 17:42
      +1
      Kutipan: Osipov9391
      Tumindak penerbangan lan ndharat saka udhara ora dianggep amarga ALL langit Moldova lan Transnistria dikontrol dening penerbangan NATO. AWACS tugas ing kana saben dina.

      Omong kosong. Avax weruh, dadi apa? Sapa sing bakal nyegat? kepriye? Moldova ora duwe pertahanan udara minangka kelas. Apa liwat Ukraina, liwat kidul Moldova. Lan kaya ing avenue. Wilayah Zatoka gundhul. Konco B. Dnestrovsky uga kosong. Ya, lan kanthi kebangkrutan, ora ana masalah. Yen helikopter dill mlaku-mlaku kanthi impunity ing tlatah Rusia, mula kenapa Rusia ora bisa? Inggih, avax bakal weruh, uga, dheweke bakal nglaporake sapa sing bakal nyegat. Duwe ukrov apa, ing grumbulan tengen ing S-300?
      1. Osipov9391
        Osipov9391 30 april 2022 18:09
        -1
        Kabeh data sing dikumpulake AWACS ditransfer menyang markas Ukrainia. Lan ana ing sadawane ranté.
        Isih akeh Buks lan sawetara S-300 kanthi stok rudal sing akeh.
        Nanging bebaya sing luwih penting yaiku sistem pertahanan udara militer Inggris sing ditembak nganti 6000-7000 meter. Wis akeh banget. Dheweke nembak Su-34 ing cedhak Zaporozhye lan helikopter ditembak mudhun.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. Sarboz
      Sarboz 10 Mei 2022 18:18
      +1
      Kutipan: Osipov9391
      S-300 sing disedhiyakake dening Slovakia ora dirusak nanging disebarake.
      Ora ana sing nembak pesawat transportasi Ukrainia nganggo senjata Barat, dheweke nembak drone.
      Wis wayahe para pejabat mandheg ngapusi. Wis isin.

      Nanging iki St. 207.3 saka KUHP Federasi Rusia. Apa sampeyan siap mangsuli tembung sampeyan? Utawa sampeyan ora ana ing Rusia lan sampeyan ora peduli? ngaku.
  22. Alevil
    Alevil 30 april 2022 14:18
    +2
    Apa wae bisa kedadeyan. PMR kudu nyiapake kanggo njeblug depot militer sing kasedhiya supaya para ukram ora entuk. Yen ana bebaya yen wilayah PMR bakal direbut kanthi cepet, mula sampeyan bisa miwiti njeblug saiki. Sanajan, kaya aku ngerti, ing PMR, perhatian wis dibayar kanggo pendidikan identitas nasional Rusia. Lan iki minangka motivator sing apik banget sing bakal nambah stamina pasukan. Kajaba iku, pasukan ukrov ora cukup kanggo nyerang, Moldova uga ora kuwat banget. Romania bisa ngganti imbangan. Kepiye carane kudu tumindak saiki? Lan yen diplomasi ora bisa, sampeyan kudu golek pengaruh ekonomi. Inggih, utawa ngancam nggunakake hulu ledak khusus. Aku yakin yen NATO ora bakal mundur amarga Romania.
    Aduh, sayange pemerintah kita rada herbivora. Yen wong-wong sing luwih kuat duwe kuwasa, Eropa ora bakal obah, wedi akibat sing ora bisa didandani.
    1. Osipov9391
      Osipov9391 30 april 2022 18:12
      -1
      Lha, kowe kabeh nulis opo??
      Rumania lan Polandia minangka sekutu AS sing paling penting lan utama ing Eropah Wétan.
      Negara-negara kasebut oversaturated karo fasilitas militer AS, lan sing paling penting, pangkalan pertahanan rudal.
      Sembarang serangan ing wilayah kasebut bakal nggawe instalasi Amerika ing kana lan nyebabake deklarasi perang dening Amerika Serikat marang Rusia.
      Ora ana opsi.
      Blinken lan Austin sarujuk babagan kabeh babagan PMR nalika kunjungan Kyiv.
      1. Alevil
        Alevil 30 april 2022 21:30
        +1
        Apa sampeyan mikir yen Amerika pengin njaluk tumpukan awu radioaktif ing panggonan kutha amarga Romania?
        Kanggo PMR, fasilitas militèr kita dumunung ing kono, lan serangan Romania ing fasilitas kasebut bakal ateges kita kudu nanggapi, ora nganggo serangan nuklir, nanging kita mung kudu nyerang wilayah Rumania.
        1. Osipov9391
          Osipov9391 1 Mei 2022 00:19
          -3
          Amerika ora bakal entuk apa-apa, wektu iki.
          Banjur Ukraina lan Moldova (tentara Romania utawa tentara bayaran bakal tumindak atas jenenge, kaya sing dikarepake) duwe pasukan luwih saka cukup kanggo njupuk PMR ing sedina utawa rong dina.
          Ukraina duwe artileri lan serangan UAV, sing menehi keuntungan gedhe kanggo nyerang wilayah PMR lan nyuda klompok Rusia.
          Malah Ukraina dhewe. Dipompa kanthi gaman lan tentara bayaran karo instruktur kabeh garis, dheweke bakal ngatasi iki.
          Lan ora ana wong liya sing dibutuhake.
          Rusia ora bakal nindakake apa-apa ing kene. Lan Ukraina semangat banget kanggo njupuk peacekeepers ing panangkaran kanggo ijol-ijolan karo militan.
    2. Wasiliy Kostrow
      Wasiliy Kostrow 1 Mei 2022 01:52
      0
      Putin minangka wong sing isin.
      Kabeh pratelan saka TK: coba tutul, yen ora, carane daaaam! :
    3. Revolver
      Revolver 1 Mei 2022 03:54
      -2
      Kutipan: Alevil
      Aduh, sayange pemerintah kita rada herbivora. Dadi wong sing luwih kuat

      Kanthi hormat marang Putin, sadurunge Stalin, dheweke kaya sadurunge China ing posisi sing kondhang. Nanging, sayangé, Stalin ora bisa diunggahake saka kuburan, mula Rusia kudu nindakake karo wong-wong sing kasedhiya. Inggih, paling ora Humpbacked lan ora Yeltsin tahap, lan dudu gerontokrat saka Brezhnev Politbiro, lan matur nuwun kanggo sing.
      1. silver_roman
        silver_roman 2 Mei 2022 02:10
        0
        Aku wedi yen ora mung pimpinan. Putin minangka bagean saka sistem kasebut lan dheweke mrentah ing kerangka kerja sing ditampa. Lan pigura iki apik banget. Stalin piyambak ngadeg ing setir saka nitahaken saka USSR, kang wis ing tangan kabeh sumber daya saka USSR, lan Putin malah wedi kanggo gumantung ing wong. Saiki wektu kanggo ngresiki, ngendi padha? Nanging iki kabeh kanthi syarat Putin dhewe ora pantes diresiki. Akeh pitakonan.
  23. Вл
    Вл 30 april 2022 14:54
    0
    Wong Romania duwe peralatan Jerman, sing ora mbantu. Sing utama yaiku semangat juang.
    Dhèwèké nang ngendi..? Gipsi kasebut ...
    Kocak
  24. iki odessy
    iki odessy 1 Mei 2022 11:05
    -2
    sampeyan bisa nggawe fun wong Romania, yen stupidity ora kosok. Ora kaya wong Bulgaria, Rumania dadi sekutu Rusia nalika Perang Donya I. Ora kaya "sedulur", wong Bulgaria ing Perang Donya II taun 2 maneh dadi sekutu USSR. Dheweke butuh Transnistria kaya t-shirt. Amarga Strip saka wilayah duwe gembel langgeng karo Federasi Rusia? Moldova iku prakara liyane. Minangka maksimum, mesthi ana rencana kanggo Chernivtsi. Saben wong katelu wis duwe paspor Romania. Nanging iki, aku yakin, bakal dadi subyek tawar-menawar karo Federasi Rusia yen "denazifikasi" dumadi ing sisih kulon.
    1. Resistensi
      Resistensi 1 Mei 2022 20:47
      +1
      Wong Bulgaria uga dadi sekutu USSR ing taun 1944 lan, bebarengan karo Tentara Abang, mbebasake Yugoslavia. Aku ora kelingan yen wong Romania nglawan Nazi ...
      1. iki odessy
        iki odessy 2 Mei 2022 00:24
        -2
        sial... ga inget
    2. silver_roman
      silver_roman 2 Mei 2022 02:07
      +1
      Romania perang minangka bagéan saka Reich, banjur nalika aku temen maujud sing song iki sung, aku seperated. Dadi bantahan pertahanan sampeyan marang wong Romania ora jelas. Dheweke dadi NATO, dheweke dadi mungsuh. titik. lan apa ana, iku wis lali lan ical.
      1. iki odessy
        iki odessy 2 Mei 2022 12:07
        -1
        sepisanan, iki bayangan sampeyan "babagan protèktif." Dheweke mbatesi sejarah sing objektif, yaiku, fakta ing posisi kaping pindho - kanggo kabeh wong Eropa, resistensi marang Nazi muncul lan tuwuh sawise "lagu ditembangake", dadi sampeyan ora nemokake "Amerika". Kajaba basa Inggris mesthi. Katelu, apa Bulgaria "mbebasake" ana dongeng lan kinerja, Boten kados Romania, padha "sampurna" matur nuwun marang getih saka Rusia kanggo negara sing ... melu ing 2 donya marang - uga kasunyatan.
    3. stankow
      stankow 7 Juni 2022 10:20
      -1
      Wiwit September 1944 Bulgaria uga perang ing sisih USSR nglawan Jerman. Minangka bagéan saka 3rd Front Ukraina. Sampeyan duwe kepinginan kanggo propagandise cepet luwih saka kepinginan kanggo maca sajarah.
      1. iki odessy
        iki odessy 7 Juni 2022 10:33
        0
        Sapa sing sampeyan ngapusi karo "coba" iki? dhewe? banjur gendéra ana ing tanganmu. Apa sampeyan, Bulgaria, sekutu Rusia lan banjur USSR saiki maneh Rusia, sejarah nyekseni, lan dudu teks subyektifku. Wong Serbia, sing negara sampeyan wis nyoba "nyepetake" luwih saka sepisan, kanggo kabeh kekerasan, umpamane, ora ana ing NATO, ora mlayu ing kono ilang celana. Rumania, paling ora, wis ditulis, padha menang siji perang donya ing sisih Rusia, lan apa sampeyan duwe?
  25. silver_roman
    silver_roman 2 Mei 2022 02:05
    +1
    Pitakonan: kenapa akeh wong mikir yen Romania utawa Polandia mlebu Ukraina, banjur bakal dadi perang donya? Aku kerep ndeleng sudut pandang iki. Nyatane, negara-negara kasebut bakal mlebu konflik minangka negara merdika, lan ora minangka anggota NATO. Yaiku, paragraf 5 NATO babagan pertahanan kolektif ora bisa digunakake ing kasus iki. Iki tegese pesawat kasebut dadi target sing sah. Polandia mesthi dudu kacang sing ringkih, nanging wong Romania luwih gampang. Lan pitakonan iku carane padha bakal mlebu. Zelensky "gedhe lan elek" dhewe, saka dhuwur, nyatakake yen kabeh gagasan iki ora jelas kanggo dheweke lan ora nyenengake. Umumé, bisa teka minangka penguatan APU. Sakabèhé, kita bakal ngerti kanthi cepet. Kanggo Federasi Rusia ing kasus iki, mobilisasi ora bisa dihindari. Nanging maneh, yen sampeyan ora baris Administrator sistem lan Managers efektif, saka kang ana ora akeh pangertèn, nanging mobilize sing ngerti carane, banjur apa potensial saka Federasi Rusia ing nomer ???
  26. Listrik
    Listrik 8 Juli 2022 09:09
    0
    Aku ora mikir yen sawise kabeh acara sing kedadeyan wingi, Romania bakal mutusake apa wae tumindak radikal marang Moldova! Ngrusak perkara cilik iku nasibe, lan ora liya!