Review militèr

Tambang anti-tank anti-roof PTKM-1R

50
Tambang anti-tank anti-roof PTKM-1R

Mina PTKM-1R ing posisi kanggo transportasi


Tentara Rusia bersenjata karo tambang anti-tank basis lemah saka sawetara jinis. Bubar, arsenal iki wis diisi maneh karo produk anyar - PTKM-1R. Tambang iki dikembangake sawetara taun kepungkur, banjur ngliwati kabeh tes sing dibutuhake lan dilebokake ing layanan. Tambang anyar saiki dilaporake digunakake ing Operasi Militer Khusus. Tugase yaiku ngalahake kendaraan lapis baja mungsuh lan mbatesi maneuvere.

Pangembangan janjeni


Tambang anti-tank anti-atap (atap) PTKM-1R sing janjeni dikembangake ing pertengahan 2018-an kanthi prentah saka Kementerian Pertahanan. Pelaksana karya kasebut yaiku Pabrik Nizhny Novgorod. G.I. Petrovsky. Tahap pisanan proyek kasebut ditindakake kanthi rahasia sing dibutuhake, lan orane mung dicritakake ing awal XNUMX. Ing wektu iki, tes tambang eksperimen wis diwiwiti, lan proyek kasebut dhewe wis kasil nyedhak rampung.

Banjur dicethakaké fitur utama desain amunisi anyar, prinsip operasi lan bagéan saka karakteristik kinerja. Ing wektu sing padha, tenggat wektu kanggo ngrampungake kabeh karya sing dibutuhake lan PTKM-1R kanggo mlebu layanan karo tentara Rusia ora ditemtokake.


posisi tempur

Mengko, tata letak tambang anyar wiwit ditampilake ing pameran militer-teknis, pisanan ing domestik. Demonstrasi pisanan ing acara manca dumadi ing Nopember-Desember taun kepungkur - minangka bagéan saka pameran Mesir EDEX 2021. Produk PTKM-1R, kaya sing dikarepake, narik perhatian para spesialis asing lan pelanggan potensial. Nanging, pesenan ekspor durung dilaporake.

Ing wektu iki, industri Rusia wis bisa miwiti produksi tambang anyar. Mbalik ing Juli 2020, pers domestik, ngrujuk marang sumber, nulis babagan peluncuran produksi massal. Pangiriman saka kuwi gaman digawa metu ing kelompok cilik.

Ing pungkasan April, dikenal yen tambang PTKM-1R saiki digunakake ora mung ing TPA. Senjata iki digunakake dening pasukan teknik sajrone Operasi Khusus saiki. Produk paling anyar ngrampungake macem-macem tugas ranjau darat tradisional: dheweke nyerang kendaraan lapis baja mungsuh, lan uga ngganggu gerakan lan maneuver sing bebas. Sayange, rincian panggunaan tambang anyar iki durung kasedhiya, lan ora bisa dievaluasi efektifitase.


Prinsip anyar


PTKM-1R minangka tambang anti-tank adhedhasar lemah sing dirancang kanggo nglawan kendaraan lapis baja musuh. Proyèk iki nggunakake sawetara solusi menarik sing ngidini sampeyan posisi tambang minangka intelektual. Sajrone operasi, bisa ndeteksi lan ngenali target, uga kanthi selektif nyerang obyek sing dibutuhake. Ing kasus iki, target kena ing radius sawetara puluhan meter saka situs instalasi. Kabeh fitur lan kapabilitas kasebut nambah potensial tambang lan nyederhanakake organisasi alangan kanthi efisiensi sing dibutuhake.

Ing njaba, PTKM-1R padha karo sawetara tambang domestik liyane. Unsur utama diselehake ing unit tengah, ing sisih ngisor wolung petal sing diisi musim semi dipasang. Kanthi bantuan sing terakhir, tambang diselehake ing posisi lan manggoni posisi vertikal sing bisa digunakake. Sensor target seismik diselehake ing sepasang kelopak.

Unit tengah tambang dipérang dadi wadhah transportasi lan peluncuran lan unsur pertempuran. Lempitan sensor target akustik dumunung ing lumahing njaba, lan komponen elektronik perlu, drive, etc.


Ing njero unsur pertempuran

Ing pangkalan sing bisa dipindhah ana unsur tempur sing tanggung jawab kanggo nggayuh target. Iki digawe ing awak silinder kanthi sawetara casing njaba. Produk kasebut dilengkapi karo hulu ledak kumulatif lan nggawa rong sensor target - radar aktif lan inframerah. Mbokmenawa, awak utama saka unsur pertempuran diwènèhaké marang warhead, lan casing sisih ngemot sensor target.

Tambang PTKM-1R ing posisi transportasi lan pertempuran nduweni dhuwur 510 mm. Dhiameter awak lan unsur tempur yaiku 220 mm, ora kalebu bagean protruding. Massa produk kurang saka 20 kg, sing 2,8 kg tiba ing hulu ledak. penetrasi Warhead - 70 mm waja homogen. Tambang kasebut dilengkapi karo self-liquidator kanthi umur nganti 10 dina.

Prinsip operasi


Tambang anti-tank anti-roof disetel ing posisi kanthi manual. Senadyan diameteripun 220 mm, produk karo bagean protruding meh ora kompatibel karo ISDM "Pertanian". Posisi kanggo tambang dipilih kanthi njupuk rute gerakan kendaraan lapis baja mungsuh lan kudu ana ing jarak 5-50 m.


Nalika ditransfer menyang posisi pertempuran, tambang mbukak kelopak dhukungan lan dadi vertikal. Ing kasus iki, sensor seismik saka target dumunung ing lemah, lan sensor akustik wis glethakaken metu. Sajrone operasi, produk PTKM-1R ngawasi getaran lemah lan "ngrungokake" swara ing saubengé. Miturut paramèter osilasi, nemtokake kelas obyek lan jarak kasebut. Sumber geter gedhe saka jinis "tank" dideteksi ing jarak paling sethithik 200 m.

Sawise nemokake target, tambang nguripake lan miringake TPK menyang arahe. Sawise nyedhaki target kanthi jarak kurang saka 50 m, unsur tempur dipecat. Unsur kasebut mabur ing sadawane lintasan balistik lan mindai terrain nggunakake peralatan standar. Nalika loro sensor target sing micu, ing warhead wis detonated karo tatanan kang disebut. inti kejut. Kekalahan obyek waja ditindakake ing proyeksi ndhuwur sing paling ora dilindhungi.

Kanthi keuntungan sing jelas


Tambang anti-tank PTKM-1R misuwur amarga kerumitan tartamtu, nanging iki nyedhiyakake kemampuan tempur khusus lan kaluwihan serius tinimbang senjata liyane. Bisa dianggep manawa produk iki minangka salah sawijining tambang anti-tank domestik sing paling efektif.


Prinsip operasi

Kauntungan utama PTKM-1R yaiku kemampuan kanggo ngontrol wilayah sing akeh ing terrain. Siji tambang nutupi bunder kanthi diameter 100 m, lan kanthi bantuan sawetara amunisi, area sing luwih gedhe saka konfigurasi sing dibutuhake bisa diblokir. Ing kasus iki, kemungkinan dhuwur kanggo mencet kabeh utawa meh kabeh obyek waja maju bakal mesthekake.

Fitur penting saka tambang anyar yaiku anané sarana gabungan deteksi lan identifikasi target, uga elektronik "cerdas" sing canggih. Amarga sarana kasebut, kemungkinan kesalahan sajrone panelusuran lan serangan suda, lan efisiensi sakabèhé uga tambah.

PTKM-1R dibedakake kanthi cara tartamtu kanggo nggayuh target, nanging wis dibenerake. Peralatan modern dilengkapi macem-macem proteksi tambahan, sing nyuda ancaman saka tambang sing kenek undercarriage, ngisor utawa sisih. Ing wektu sing padha, serangan saka hemisfer ndhuwur isih ngidini sampeyan entuk asil sing apik.


Pengujian tambang. Unsur tempur mabur katon

Kanthi kabeh iki, tambang anti-tank anyar duwe watesan lan kekurangan. Kaping pisanan, iki minangka cara instalasi manual. Ketoke, PTKM-1R ora kompatibel karo peralatan pertambangan jarak jauh. Iki, ing ombone tartamtu, complicates preparation saka alangan. Kajaba iku, produk kasebut misuwur amarga ukurane sing cukup gedhe, saengga angel digunakake ing wilayah sing mbukak.

Tentara kita nampa tambang PTKM-1R anyar, nanging ketinggalan mungsuh potensial ing arah iki. Dadi, amunisi sing padha disebut M93 Hornet diadopsi dening Angkatan Darat AS ing pertengahan nineties. Nanging, produk M93 bisa dadi lungse wiwit saiki, lan tambang Rusia minangka pangembangan anyar lan relevan.

pangembangan tambang


Ing taun-taun pungkasan, sawetara ranjau darat anyar kanggo macem-macem tujuan wis dikembangake kanggo tentara Rusia. Kajaba iku, sarana pertambangan sing njanjeni digawe lan dilebokake ing layanan, kalebu. sistem remot karo kinerja dhuwur. Amarga iki, kemampuan pasukan teknik kanggo ngatur alangan mbledhos ranjau tambah akeh.

Ing bidang tambang anti-tank, pangembangan paling anyar lan paling njanjeni saiki yaiku produk PTKM-1R. Kasil ngliwati kabeh tes, mlebu seri, lan saiki digunakake ing praktik. Asil saka nggunakake ing Special Operation durung diumumake, nanging bisa samesthine sing produk serial konfirmasi ciri diwilang lan bantuan numpes kendaraan wojo mungsuh.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
"Rosoboronexport"
50 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Aerodrome
    Aerodrome 6 Mei 2022 04:15
    +9
    ana sing ngelingake ..a..ya, iki INI:
    tambang anti-tank pinter Panzerabwehrrichtmine desain Jerman.
    Prinsip operasi pancen beda karo tambang aksi tekanan. Nyatane, iki minangka granat kumulatif 128 mm kanthi sekring akustik lan infra merah. Ing foto pisanan, piranti kasebut ana ing posisi sing dipasang, ing pertempuran ana ing tripod, granat diuripake sejajar karo lemah lan diarahake menyang arah sing kudu dilewati kendaraan lapis baja mungsuh.
    Nalika peralatan abot liwat, sekring akustik diaktifake, sensor infra merah diuripake, lan nalika "anget" titik tank, contone, tekan sawijining "ngarsane", geni Panzerabwehrrichtmine.
    Bisa dianggo kanthi efektif saka jarak nganti 100 meter. Sumber daya nyedhiyakake 40 dina ing mode siyaga, sawise tambang kasebut dipateni.

    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 6 Mei 2022 06:56
      +9
      Aku maca babagan kaya "Deutsche Minen" (DM-12) ing pungkasan abad pungkasan ... Nyatane, iki minangka analog Deutsche saka tambang anti-pesawat anti-tank Soviet / Rusia TM-83 ...

      Mung TM-83 tekan tank ing kapal kanthi "inti kejut", lan DM-12 kanthi granat kumulatif ...
      Miturut cara, amarga sensor akustik lan inframerah kasebut, iki ditrapake kanggo modifikasi paling anyar ... DM-12 ARES! Ing model pisanan, kanggo nggawa Deutsche Minen menyang tumindak, "potongan" kabel serat optik digunakake minangka sensor target ...
      1. Sipil
        Sipil 6 Mei 2022 07:56
        +7
        Dheweke uga bakal nggawe tambang kanthi otomatis, otomatis, lan uga minangka bagean saka lapangan ranjau!
        1. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 6 Mei 2022 08:06
          +7
          Quote: Sipil
          Dheweke uga bakal nggawe tambang kanthi otomatis, otomatis, lan uga minangka bagean saka lapangan ranjau!

          Banjur sampeyan kene! sedulur
          1. depressant
            depressant 6 Mei 2022 13:42
            +1
            Banjur sampeyan kene!

            Nikolaevich, matur nuwun!
            nyengsemaken banget! wassat )))
            1. Nikolaevich I
              Nikolaevich I 6 Mei 2022 18:01
              +1
              Matur nuwun kanggo rating! nglirik
          2. kula 1970
            kula 1970 6 Mei 2022 16:15
            0
            Ngomong kanthi entheng - ora kepenak ...
          3. Bobik012
            Bobik012 31 Mei 2022 12:23
            0
            Aku kelingan Lucas tartamtu jenenge George. Lan kebangkrutan tentara droid. Lan uga pungkasan inglorious acara
        2. Zaurbek
          Zaurbek 6 Mei 2022 10:08
          +2
          Wis ana amunisi sing mabur ...
          1. brr1
            brr1 6 Mei 2022 21:44
            0
            Jinis-jinis sing beda-beda miturut cara aplikasi, dadi akeh potongan sing beda-beda marang tank
      2. brr1
        brr1 6 Mei 2022 21:40
        0
        Utawa sampeyan isih bisa: TM-
        [tengah]
    2. Komentar wis dibusak.
  2. Swasta SA
    Swasta SA 6 Mei 2022 04:51
    +5
    Iku bakal menarik kanggo ndeleng carane tambang PTKM-1R ing "Abrams" bakal bisa.
    1. Jahat 55
      Jahat 55 6 Mei 2022 05:03
      +1
      Model sing menarik .. Aku pengin ngerti luwih lengkap babagan asil panggunaan pertempuran, ana akeh pitakonan babagan dimensi massa lan karakteristik tempur produk .. hi
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 6 Mei 2022 09:27
        +2
        Kutipan: Evil 55
        Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan asil panggunaan pertempuran, ana akeh pitakonan babagan dimensi massa lan karakteristik tempur produk ..

        Inggih, aku ora bakal ngomong apa-apa bab nggunakake pertempuran ... bener, iku banget awal kanggo sing! Nanging miturut karakteristik "dimensi massa lan pertempuran", sampeyan bisa nemokake info ing internet! Deleng ... aku, contone, ketemu ...
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 6 Mei 2022 13:06
      0
      Dadi ora ana masalah yen ana tambang kaya ngono. Kutub wis duwe Abrams, lan kaya sing dikandhakake, tapel wates antarane Polandia lan Ukraina wis dadi transparan.
    4. APASUS
      APASUS 7 Mei 2022 18:28
      +1
      Kutipan: Swasta SA
      Iku bakal menarik kanggo ndeleng carane tambang PTKM-1R ing "Abrams" bakal bisa.

      Aku iku bakal bisa uga. Video nuduhake yen waja saka menara saka ndhuwur iku ora ana guna
  3. tlahuicol
    tlahuicol 6 Mei 2022 05:10
    -5
    Tambang kanggo lapangan sing mbukak, sing bisa didhelikake ing FIG. Alas, grumbulan, pager, kabel, omah, lan liya-liyane kudu ora ana ing papan instalasi. Sithik ditrapake
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 6 Mei 2022 06:36
      +2
      Kutipan: tlauicol
      Tambang kanggo lapangan terbuka,

      Napa grumbulan sing sithik, utawa malah dhuwur, cedhak dalan dadi alangan kanggo dheweke, kanthi wiwitan vertikal? 50 m radius oh bakal nutup akeh
      1. tlahuicol
        tlahuicol 6 Mei 2022 08:14
        0
        Kutipan: Vladimir_2U
        Kutipan: tlauicol
        Tambang kanggo lapangan terbuka,

        Napa grumbulan sing sithik, utawa malah dhuwur, cedhak dalan dadi alangan kanggo dheweke, kanthi wiwitan vertikal? 50 m radius oh bakal nutup akeh

        Sadurunge diluncurake, peluncur condong menyang target. Sembarang grumbulan, pager negara, akeh salju, apa maneh bangunan, kabel dadi penghalang kanggo dheweke.
        1. Vladimir_2U
          Vladimir_2U 6 Mei 2022 09:16
          +1
          Kutipan: tlauicol
          Sadurunge diluncurake, peluncur condong menyang target.

          Aku ora mikir iku kuwat, Aku iku iso dibandhingke karo mortir. Dadi grumbulan ora dadi alangan, lan luwih akeh dadi salju.
          Lan bangunan, mesthi, paling ora amarga sensor.
          1. tlahuicol
            tlahuicol 6 Mei 2022 09:39
            -3
            Ana akeh watesan ing angin, udan, kumelun, lan liya-liyane. Rega jaran, kemungkinan kalah, kemungkinan kurang nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa.
            Watesan: alangan sing dhuwuré meter ora kudu ana ing radius 3m. Luwih dhuwur, mungguh, malah luwih. Aja dilebokake ing jugangan, selokan, corong. Ing cendhak, pimple ing lapangan mbukak. Iku luwih gampang kanggo nutupi wilayah kuwi karo manuk. Lan malah banjur, iku ora kamungkinan sing tank bakal nempel ing meja bilyar
            1. Vladimir_2U
              Vladimir_2U 6 Mei 2022 10:00
              +1
              Kutipan: tlauicol
              Watesan: alangan sing dhuwuré meter ora kudu ana ing radius 3m.

              Saka ngendi sampeyan entuk? Ah, aku ngerti. Nanging banjur kok padha ora nerusake?

              Item lokal kudu ora luwih cedhak:
              nganti dhuwur 1 m - ora luwih saka 3 meter saka tambang;
              nganti 2,5 m - ora luwih cedhak saka 5 meter saka tambang;
              nganti 6,5 m - ora luwih cedhak saka 15 meter saka tambang;
              nganti 25 m - ora luwih cedhak saka 25 meter saka tambang.

              Ayayay! ngguyu 2,5 meter minangka semak sing apik. Ya, ora ana sing Amerika umur 25 taun?
              1. tlahuicol
                tlahuicol 6 Mei 2022 10:19
                -2
                Kepiye prinsip operasi ptkm beda karo Hornet? Kanthi cara sing padha, condong menyang sisih sadurunge diluncurake. Ing cara sing padha tancep metu ing lapangan mbukak. Lan wis kurang seng nembus lan sawetara.
              2. skeptis jahat
                skeptis jahat 6 Mei 2022 10:34
                0
                Lan apa, disorot dening sampeyan, piye wae mbantah apa sing ditulis Ivan?
                1. Vladimir_2U
                  Vladimir_2U 6 Mei 2022 10:42
                  +1
                  Quote: skeptis jahat
                  Lan apa, disorot dening sampeyan, piye wae mbantah apa sing ditulis Ivan?

                  Cukup. Amarga kanthi radius tambang 50 m, grumbulan sing dhuwuré 2,5 m kanthi jarak 5 m minangka penyamaran sing apik banget, sanajan ana ing mburi tambang, apa ora?
                  Ing wektu sing padha, watesan kasebut ora nuduhake manawa ana ing mburi tambang utawa ing ngarep.
                  1. skeptis jahat
                    skeptis jahat 6 Mei 2022 11:06
                    0
                    Cukup.

                    Yen wis "rampung", banjur syarat iki ora bakal kawujud.
                    Kutipan: tlauicol
                    Luwih dhuwur, mungguh, malah luwih.

                    Apa ora dieksekusi ing teks sing dipilih?
                    nganti 2,5 m - ora luwih cedhak saka 5 meter saka tambang;
                    nganti 6,5 m - ora luwih cedhak saka 15 meter saka tambang;
                    nganti 25 m - ora luwih cedhak saka 25 meter saka tambang.

                    Apa, sing luwih dhuwur, luwih cedhak?
                    1. Vladimir_2U
                      Vladimir_2U 6 Mei 2022 11:49
                      0
                      Quote: skeptis jahat
                      Yen wis "rampung", banjur syarat iki ora bakal kawujud.
                      Kutipan: tlauicol
                      Luwih dhuwur, mungguh, malah luwih.

                      Sampeyan ora nemokake keluhanku ing kana.

                      Sing pratelan iku bab.
                      Kutipan: tlauicol
                      Sembarang grumbulan, pager negara, akeh salju, apa maneh bangunan, kabel dadi penghalang kanggo dheweke.
                      Kutipan: tlauicol
                      Tambang kanggo lapangan sing mbukak, sing bisa didhelikake ing FIG.


                      Lan data ing dhuwur 2,5 meter saka penghalang / topeng mbantah tembung babagan tambang kanggo "lapangan terbuka".

                      Lan sampeyan, kanthi hormat hi , kenek casuistry.
                      1. skeptis jahat
                        skeptis jahat 6 Mei 2022 12:01
                        +1
                        Lan sampeyan, kanthi ngormati kabeh, kenek casuistry.

                        Inggih, mung apa sing sampeyan sorot ing kutipan kasebut ditampa minangka bahan diskusi hi
            2. skeptis jahat
              skeptis jahat 6 Mei 2022 11:27
              0
              Ana akeh watesan babagan angin, udan, kumelun

              Kenapa?
              rega jaran

              Miturut kritéria apa sampeyan nemtokake lan mbandhingake?
              kemungkinan kurang saka bundhas

              Kenapa?
              kemungkinan kurang nyebabake karusakan sing ora bisa ditampa

              Pancen bener
              Aja dilebokake ing jugangan, selokan, corong

              Kenapa?
              1. tlahuicol
                tlahuicol 6 Mei 2022 11:42
                +1
                Amerika nindakake seri tes karo Hornet, beyo dhuwur, ana sethitik pangertèn. Ing wektu sing padha, iku luwih kuat tinimbang kita. Cuaca ala, bledug, asap mengaruhi sensor IR. Angin uga ora ditampani. Lumahing kudu rata, sadurunge ngetokake tambang lean menyang target. Rintangan, wit ora-ora.. Prinsip kita padha, kurang daya
                1. skeptis jahat
                  skeptis jahat 6 Mei 2022 11:53
                  0
                  Cuaca ala, bledug, asap mengaruhi sensor IR.

                  Apa babagan radar?
                  Angin uga ora ditampani.

                  Kanggo kothong silinder 10 + -kg, pengaruh angin dibesar-besarkan, lan luwih akeh kanggo inti impact. Kita ora manggon ing Jupiter.
                  Lumahing kudu rata, sadurunge ngetokake tambang lean menyang target.

                  Ora. Iku mung kudu pas karo profil mbuwang, supaya instalasi ing jugangan, selokan, corong bisa.
                  Rintangan, wit ora-ora.

                  Maneh, ing profil mbuwang.
                  1. tlahuicol
                    tlahuicol 6 Mei 2022 12:17
                    0
                    Udan, salju, sabuk alas ing sadawane dalan uga bakal mengaruhi sensor radio. Amerika ora seneng karo angin, ambane bolongan, kemiringan medan uga watesan.
                    Mbuwang profil? Inggih, punika wit-witan utawa kabel listrik ing sadawane dalan .. Sampeyan ora bisa sijine ing cedhak. Ing sawetara maksimum, ana masalah karo deteksi IR lan sensor radar (lan karo asor yen tambang miwiti inti saka sawetara maksimum, bebarengan wit, menara). Ing tengah, bakal njupuk mati, miwiti mindhai, lan .. njagong ing kabel utawa cabang
                    1. skeptis jahat
                      skeptis jahat 6 Mei 2022 13:18
                      0
                      Udan, salju, sabuk alas ing sadawane dalan uga bakal mengaruhi sensor radio.

                      Nyabrang sabuk alas ing diskusi babagan pengaruh fenomena cuaca.
                      Supaya udan lan salju bisa mengaruhi apa wae, mesthine ora dadi kondisi terrestrial. Apa sampeyan ngomong ing ponsel nalika udan lan salju? Watesan gelombang radio ora diganggu, ta?
                      Amerika ora seneng angin.

                      Aku ora bisa ngomong apa-apa, Aku ora ngerti kahanan test. Sampeyan ngomong kaya ngerti. Yen sampeyan nuduhake sumber informasi, aku bakal matur nuwun.
                      Ambane pit, slope terrain uga watesan.

                      Sembarang min. Nanging watesan kasebut ora
                      Kutipan: tlauicol
                      Aja dilebokake ing jugangan, selokan, corong.

                      Aku bakal nggambar sampeyan akeh profil ing ngisor tingkat lemah, sing bakal ngliwati watesan 60 derajat
                      Inggih, punika wit-witan utawa kabel listrik ing sadawane dalan .. Sampeyan ora bisa sijine ing cedhak

                      Apa tegese cedhak? Ing meter, loro, telu? Dadi aja taruhan. Sijine ing 20-30.
                      Ing sawetara maksimum, masalah karo deteksi IR lan sensor radar

                      Sampeyan ora nyoba, ta? Utawa aku salah? Where, banjur, peremptoryness kuwi.
                      (lan kanthi kekalahan yen tambang ngluncurake inti saka jarak maksimal, ing sadawane wit, menara)

                      Undermining lan pambentukan inti dumadi ing ndhuwur target. Lan ora menyang sisih, saka ngendi dheweke kudu "ngubengi" liwat "wit, menara." Utamane ngelingi yen ing perkebunan alas USSR ing sadawane dalan ditanam poplar piramida, amarga dheweke dadi juara ing antarane wit-witan ing panyerepan karbon dioksida. Mahkota kasebut ora mbentuk kubah sing terus-terusan ing dalan.
                      Ing tengah, bakal njupuk mati, miwiti mindhai, lan .. njagong ing kabel utawa cabang

                      Yen kita nerusake saka kasunyatan sing sijine amunisi ing basis kanggo mbuktekaken unsuitability kanggo nggunakake, banjur temtunipun.
                      1. tlahuicol
                        tlahuicol 6 Mei 2022 15:20
                        0
                        Kenapa ❓ kahanan lan asil tes ing domain umum. Uga ora bisa dipasang ing bolongan sing luwih jero tinimbang 20 cm lan ing lereng. Kita kerjane ing prinsip sing padha karo daya kurang lan dimensi luwih gedhe.
                        IR ngganggu asap bledug udan kabut. wit RL.
                        Jeblugan ora kedadeyan ing ndhuwur target, nanging saka sisih. Yen ora, ora bisa nggayuh rong target lan goleki. Tambang miring nalika mabur (angin ora dikarepake). Mulane, ing dhuwur maksimal, dheweke mung ndeleng bunder kanthi radius maksimal. Yen target ana ing njero, tambang kudu mudhun kanggo ndeleng. Wit, menara transmisi daya, kabel - kirdyk. Yen dheweke ndeleng ing jarak maksimal, dheweke bakal miwiti inti ing sadawane garis wit. Ing kondisi cuaca lan visibilitas sing apik, tingkat lemah lan ora ana alangan ing situs instalasi
            3. Bobik012
              Bobik012 31 Mei 2022 12:27
              0
              Piye... kabar saka 31.05.2022/XNUMX/XNUMX
              Gagal serangan kontra saka Angkatan Bersenjata Ukraina cedhak Kherson diterangake
              Urip diarani tambang mlumpat Angkatan Bersenjata Rusia minangka alasan kegagalan serangan balik saka Angkatan Bersenjata Ukraina cedhak Kherson

              Foto: John Moore / Getty Images

              Serangan balik saka Angkatan Bersenjata Ukraina (AFU) ing cedhak Kherson, sing wis siyap sawetara minggu, gagal rampung. Miturut para pejuang sing isih urip, militer Rusia nggunakake senjata sing ora dingerteni. Kacarita dening Life.

              Sawetara pejabat Ukraina wis nyatakake yen rong upaya dening Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nembus arah Kherson dadi gagal. Miturut Kirill Stremousov, wakil kepala Administrasi Negara Daerah Kherson, ora ana sing apik saka serangan kasebut - wong mung dikirim kanggo mateni.

              Wong-wong sing slamet saka serangan kontra Angkatan Bersenjata Ukraina sing ora kasil ujar manawa upaya terobosan bakal gagal, amarga tentara Rusia nggunakake sawetara "senjata rahasia". Pejuang Ukrainia nyatakake yen dheweke ana ing serangan dadakan lan bledosan, sing ora diiringi gemuruh pesawat lan swara artileri. Miturut sumber saka antarane ahli militer, "senjata Rusia sing ora dingerteni" dadi tambang PTKM-1R, diprodhuksi wiwit taun 2020 - uga disebut "mlumpat".

              Paling kamungkinan, kendaraan wojo tentara Ukrainia padha mimpin menyang wilayah ngendi tambang iki diinstal. PTKM-1R bisa nabrak kendaraan lapis baja mungsuh kanthi jarak nganti 50 meter. Tambang kasebut dilengkapi sensor khusus sing ndeteksi obahe kendaraan lapis baja, kendaraan utawa wong kanthi jarak nganti 250 meter. Nalika nyedhaki kendaraan lapis baja, "tambang mlumpat" nyerang wilayah target sing paling rawan.
              1. tlahuicol
                tlahuicol 2 Juni 2022 04:43
                0
                Ya, tambang pktm ngluncurake serangan artileri ing klompok infantri lan peralatan, njeblug markas karo jenderal, ngrusak jembatan, ngilangi klompok kasebut, ngrusak bedhil sing bisa digerakake dhewe lan narik artileri ing posisi, ngluncurake bom lan serangan lan ngganggu. sing nyerang
                1. Bobik012
                  Bobik012 2 Juni 2022 06:41
                  0
                  Wartawan kaya artis. Dheweke ndeleng kaya ngono
    2. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 6 Mei 2022 09:31
      +1
      Kutipan: tlauicol
      Mine kanggo lapangan mbukak, sing bisa ndhelikake ing FIG

      Ana pesen sing sappers ABRI wis "nangkep" paling siji PTKM-1R tambang ... Aku ora bisa ngomong carane bener pesen iki!
  4. surok1
    surok1 6 Mei 2022 05:45
    -1
    Iki luwih larang tinimbang Krasnopol!
  5. Popuas
    Popuas 6 Mei 2022 05:51
    +5
    Kaya-kaya boots mabur apik
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 6 Mei 2022 06:37
      +3
      Kutipan: Popuas
      Kaya-kaya boots mabur

      Valenok ing remot kontrol! Joke klasik! ngguyu
  6. Who Why
    Who Why 6 Mei 2022 07:37
    -2
    Dadi, amunisi sing padha disebut M93 Hornet diadopsi dening Angkatan Darat AS ing pertengahan nineties. Nanging, produk M93 bisa dadi lungse wiwit saiki, lan tambang Rusia minangka pangembangan anyar lan relevan.

    Ngelingi yen ing electronics kita 40 taun konco Amerika Serikat (lan bisa uga luwih), banjur iki "pangembangan anyar lan cocog", paling kamungkinan, isih ora tekan M93 ing akeh babagan ....
  7. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 6 Mei 2022 09:46
    +1
    Gegayutan karo katon laporan babagan tambang PTKM-1R lan tambang anti-pesawat DM-12 Jerman, kudu dicathet yen ing "donya" akeh jinis tambang anti-pesawat wis dikembangake lan dilayani! Ana produk "pabrik" lan "digawe dhewe" ... Tambang kasebut durung nampa panggunaan "massal", amarga "spesifik" aplikasi lan watesan sing ana gandhengane. Angkatan Bersenjata Ukraina uga duwe tambang kaya ngono. Kajaba iku, aku maca siji artikel ing ngendi penulis nyebutake "massa" kanggo nyengkuyung DRG karo tambang kasebut supaya bisa ngganggu logistik pasukan Rusia ... Dadi, sampeyan kudu awas! (Sapa sing wis dielingake yaiku sebagian bersenjata!)
  8. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 6 Mei 2022 09:56
    +2
    Ana "ngomong-ngomong" babagan tambang anti-tank anti-atap ... nang endi wae, wiwit pungkasan taun 80-90-an (sing mesthi!)! "Produk" kasebut diarani "Temp-30" (kadhangkala "swara" "Obah" ...) Mesthi, amunisi iki beda karo PTKM-1R! SPBE-K sing wis siap digunakake minangka "pengisi" lan dibuwang munggah dening mesin S-57 5-mm ...
  9. Riwas
    Riwas 6 Mei 2022 10:12
    0
    Tambang anti-tank anti-roof PTKM-1R

    A tambahan apik kanggo DRGs kita. Sampeyan uga perlu kanggo ngembangake versi fragmentasi dhuwur-mbledhos kanggo numpes lokomotif sepur.
  10. kimdmitri
    kimdmitri 6 Mei 2022 11:11
    -1
    Tambang kasebut mbokmenawa luwih cocok kanggo pertahanan lan mundur. Umumé, luwih becik nginstal ing sasis robot supaya bisa nyopir lan nginstal))
  11. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 6 Mei 2022 12:50
    0
    Aku isih ora ngerti, kenapa iki perlu? Ana potongan wesi sing bisa dideleng nganti kilometer, apa sing bisa ditindakake? Paling maksimal yaiku nahan mungsuh ing wilayah tartamtu nalika dheweke bakal seneng-seneng njupuk tambang kasebut. Luwih gampang nembak Tornado nganggo amunisi anti-tank.
    1. kucing Rusia
      kucing Rusia 6 Mei 2022 21:00
      0
      Kutipan: Viktor Sergeev
      Aku isih ora ngerti, kenapa iki perlu? Ana potongan wesi sing bisa dideleng nganti kilometer, apa sing bisa ditindakake? Paling maksimal yaiku nahan mungsuh ing wilayah tartamtu nalika dheweke seneng-seneng nembak tambang kasebut.
      Kanggo iki, padha nyetel - kanggo nundha serangan saka tank, kanggo jam utawa setengah jam, nanging kanggo wektu tundha.
      Mungsuh bakal nggoleki tambang, mbuwang wektu, liwat wektu, sampeyan bisa malah mbabarake dummies tambang bebarengan karo sing nyata - mungsuh isih kudu nggarap kabeh tambang.
      Mungsuh bakal dipeksa kanggo lay ing lapangan ranjau peranganing sempit, tinimbang obah ing ngarep amba.
      Langkah sabanjure kanggo min PTKM-1R nyetel tambang ing bolongan, utawa malah ngebur dhewe nganti dhuwur tambang - mung sensor saka ndhuwur - coba ndeteksi "mol" kasebut saka sisih ...
      prajurit
      1. Sergey Aleksandrovich
        Sergey Aleksandrovich 6 Mei 2022 21:56
        0
        Ora kaya idea ala sing dening ngubur tambang. Mesthine ana pilihan gulung. Sampeyan uga bisa njupuk bor auger lempitan karo sampeyan lan deepen obyek kanggo nyamarake.
  12. MISTI1973
    MISTI1973 24 Oktober 2022 22:11
    0
    Спасибо автору за подробное описание.Но,судя по тому,что" данных об эффективности их применения нет", нашим парням в зоне спецоперации их особо не выдают.Если вообще выдают.Как работают немецкие DM-12 видел на видео в телеге.Работают хорошо!