Review militèr

Stasiun komunikasi satelit saka kulawarga R-441 "Rain".

26

Stasiun "Rain" ing posisi


Tentara Rusia duwe macem-macem sarana komunikasi lan kontrol kanggo digunakake ing tingkat sing beda. Dadi, ing tingkat strategis lan operasional, stasiun komunikasi satelit saka kulawarga R-441 "Rain" aktif digunakake. Peralatan saka baris iki wis aktif digunakake wiwit nineties pungkasan, lan luwih anyar wis dikonfirmasi potensial ing framework saka operasi militèr nyata.

kulawarga Komunikasi


Pangembangan conto pisanan saka kulawarga Rain mangsa diwiwiti ing 1988. Tujuan proyek kasebut yaiku nggawe sistem komunikasi satelit anyar kanggo ngganti produk kulawarga R-440 Kristall sing wis ana. Kanthi kabeh kaluwihan, sing terakhir ing mangsa ngarep kudu dadi lungse lan ilang potensial.

Pangembangan produk anyar saka baris R-441 "Rain" digawa metu karo partisipasi saka Krasnoyarsk NPP "Radiosvyaz" lan perusahaan domestik liyane. Karya pembangunan ing stasiun pisanan saka kulawarga wis rampung ing 1992, nanging ing wektu sing masalah kondhang wis muncul. Amarga iki, produk R-441 anyar mung bisa diwenehake menyang tentara Rusia ing taun 1997.

Stasiun komunikasi satelit saka kulawarga R-441 "Rain".

Nanging, karya ora mandheg. Meh sanalika sawise completion saka aktivitas ing basis "Shower", desain modifikasi wiwit karo beda lan kaluwihan tartamtu. Dadi, ing taun 2002, Departemen Pertahanan nampa stasiun anyar R-441L "Rain-L". Ing mangsa ngarep, produk anyar digawe lan digawa menyang seri.

Sampel pungkasan kulawarga muncul ing unit tempur ing tengah dekade pungkasan. Ing taun 2014, kiriman serial saka stasiun linear Liven-LM sing dianyari diwiwiti, lan setaun sabanjure, tentara nampa stasiun nodal Liven-UV sing luwih apik. Mbok pangembangan kulawarga stasiun terus, lan ing mangsa foreseeable bakal katon opsi anyar lan modifikasi.

Nalika produksi massal maju, stasiun Liven modern mboko sithik ngganti Kristalls lawas. Proses panggantos kasebut wis suwe ditindakake kanthi sukses. Ing podo karo, komunikasi satelit liyane dikenalaké. Akibaté, komunikasi satelit ing tingkat operasional lan strategis saiki mung adhedhasar model modern.


Operator ing karya

Stasiun ing tentara


Miturut data sing dikawruhi, stasiun kulawarga Liven wis aktif wiwit nampa pasokan. Kanthi bantuan kasebut, komunikasi terus-terusan lan transfer data ing antarane markas tingkat dhuwur dijaluk. Kajaba iku, ing dekade anyar "Livni" saka macem-macem modifikasi wis bola-bali melu ing macem-macem latihan militèr. Kanthi bantuan kasebut, komando kasebut bisa ngawasi kemajuan perang latihan lan ngirim pesenan utawa pambuka.

Sawetara dina kepungkur, informasi muncul ing media domestik babagan panggunaan stasiun R-441 minangka bagéan saka Operasi Militer Khusus saiki. Sawetara stasiun ana ing zona operasi lan nyedhiyakake komunikasi antarane markas ing macem-macem tingkat lan komando sing luwih dhuwur.

Rincian panggunaan "Pancuran" ing Operasi Khusus, amarga alasan sing jelas, durung kasedhiya. Ing wektu sing padha, dilaporake manawa kabeh fitur lan fitur karakteristik stasiun kasebut nyumbang kanggo operasi sing efisien. Teknik lan petungan ngrampungake tugas sing ditugasake, sanajan kabeh faktor negatif.


Produk "Shower-LM"

Fitur lan Kesempatan


Produk saka kulawarga R-441 "Rain" minangka stasiun komunikasi satelit seluler sing digunakake ing lapangan. Iki minangka bagéan saka Sistem Komunikasi Satelit Bersatu tahap kapindho (ESSS-2) lan dimaksudaké kanggo ngatur komunikasi telpon, telegraf lan fototelegraf rong arah liwat pesawat ruang angkasa.

Kulawarga kalebu stasiun kanggo macem-macem tujuan. Iki sing diarani. produk nodal ("Rain-U"), terminal ("Rain-O") lan linear ("Rain-L"). Kabeh mau maximally manunggal ing syarat-syarat peralatan, nanging beda ing sawetara piranti, fungsi lan peran ing sistem komunikasi. Mangkono, stasiun persimpangan digunakake ing tingkat markas distrik militer lan nyedhiyakake komunikasi karo produk terminal ing markas formasi.

Kabeh modifikasi "Shower" nduweni arsitektur sing padha. Padha kalebu siji utawa loro kamar transceiver seluler lan siji hardware ngoper lan interfacing. Piranti kasebut ditindakake ing kungs standar lan diselehake ing sasis Ural-4320. Ana uga trailer van karo pembangkit listrik.


Stasiun komunikasi iku seluler lan bisa pindhah ing antarane posisi. Butuh udakara 15-20 menit kanggo nyebarake lan nyiapake kerja, gumantung saka modifikasi kasebut. Pakaryan stasiun kasebut dikontrol kanthi petungan 16 wong. kanthi kamungkinan nyuda dadi 11 wong. Sistem "Shower" dirancang kanggo bisa tanpa gangguan kanggo sawetara dina.

Minangka bagéan saka ESSS-2, stasiun R-441 beroperasi karo satelit militer Globus-1 ing orbit geostasioner lan satelit Meridian ing orbit elips dhuwur. Sampeyan uga bisa ngirim data liwat pesawat ruang angkasa sipil.

Kanggo komunikasi karo satelit, kamar peralatan transceiver duwe stasiun radio sing cocog lan meja putar kanthi antena parabola. Antena ngarahake menyang satelit sing dipilih ditindakake kanthi otomatis; ana mode nelusuri aparat ing orbit.


Stasiun Nodal "Liven-UV"

Modifikasi sing beda saka "Shower" nduweni karakteristik kinerja sing beda. Ing wektu sing padha, kabeh padha nampa lan ngirim ing frekuensi saka 3,4 kanggo 8,4 GHz lan nggunakake kothak frekuensi karo langkah saka 10 kHz. Tingkat transfer data kanggo modifikasi mengko tekan 19,2 kbps. Nganti wolung saluran bisa digunakake bebarengan. Enkripsi sinyal sing dikirim diwenehake, lan kekebalan gangguan sing dhuwur uga bisa ditindakake. Kacarita babagan proteksi lan stabilitas sakabèhé, Livni ngluwihi Kristall kanthi kaping 10.

Gumantung saka kabutuhan pasukan, saluran komunikasi satelit bisa digunakake ing macem-macem mode. Dadi, stasiun saka kulawarga R-441 duwe sing disebut dhewe. peralatan terminal lan bisa nindakake telpon utawa komunikasi liyane kanthi mandiri. Kajaba iku, sampeyan bisa nyambungake liya saka komunikasi lan sirkuit - ing kasus iki, "Downpour" dianggo minangka transponder satelit.

sambungan strategis


Stasiun komunikasi satelit R-441 Liven ditondoi kanthi ciri teknis sing dhuwur lan kemampuan operasional sing wiyar. Kanthi bantuan, tentara bisa kanthi cepet nggawe lan njaga saluran komunikasi swara utawa data sing stabil lan aman. Ing wektu sing padha, nggunakake satelit repeater ndadekake iku bisa kanggo nyambungake pelanggan ing kadohan saka atusan kilometer saka saben liyane, ngluwihi kemampuan saka liya saka komunikasi.

Sampel pisanan saka kulawarga "Downpour" mlebu pasokan ing pungkasan taun nineties, lan mengko modifikasi anyar dikembangake lan diadopsi. Ing jaman biyen, kabeh stasiun kasebut wis bola-bali nuduhake kemampuan lan potensial sajrone pirang-pirang latihan lan latihan. Saiki signalmen lan peralatan sing melu ing operasi nyata. Kaya sing dilaporake, dheweke ngrampungake tugase, lan tentara entuk kabeh fitur lan keuntungan sing dikarepake.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia, Bastion-karpenko.ru
26 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ramzay21
    ramzay21 12 Mei 2022 06:00
    +9
    Tingkat transfer data kanggo modifikasi mengko tekan 19,2 kbps.

    Iki kacepetan apik tenan ing donya saiki!
    1. Yngvar
      Yngvar 12 Mei 2022 06:29
      0
      Aku setuju! Mesthi wae, ora bakal cukup ... Nanging ZAS cukup kanggo nyedhiyakake telpon lan telegraf!
      Aku seneng yen sawetara "stasiun kulawarga R-441 duwe peralatan terminal dhewe lan bisa nindakake telpon utawa komunikasi liyane kanthi mandiri." Iki ora kedadeyan ing taun 440-an, mung bisa digunakake minangka saluran. Lan iku uga perlu kanggo nyeret terminal salah siji telpon 240 (244), utawa telegraf 241 (238) lan "bunch" kabel ...
    2. Chikua
      Chikua 12 Mei 2022 08:01
      +1
      Industri elektronik wis matèni, kita ora bisa gawé Kripik modern ... Conto: Microassemblies tinimbang Kripik. Satelit Rusia ngalih menyang komponen domestik kanggo ngrusak bobot lan dimensi.
      1. Chikua
        Chikua 12 Mei 2022 08:03
        +2
        Kepala ISS Reshetnev: Satelit Rusia anyar bakal ngimpor chip tinimbang ... satelit Rusia sing bakal diluncurake sajrone rong taun sabanjure bakal ngemot chip sing diimpor, kepala ISS Reshetnev marang Telesputnik ...

        https://telesputnik.ru/materials/tech/news/glava-iss-reshetneva-v-novykh-rossiyskikh-sputnikakh-vmesto-importnykh-chipov-budut-ispolzovatsya-ot/

        P.S. Sing nggawe keputusan ora ndhukung industri elektronik isih kuwasa. Nanging Amerika Serikat ndhukung industri kasebut "Amerika Serikat ngliwati tagihan sing nyedhiyakake alokasi $ 300 milyar kanggo pangembangan produksi semikonduktor"
        https://www.ixbt.com/news/2022/02/06/v-ssha-prinjat-zakonoproekt-predusmatrivajushij-vydelenie-300-mlrd-dollarov-na-razvitie-poluprovodnikovogo-proizvodstva-.html
        Lan kaya sing diarani "Undhang-undhang Kompetisi Amerika 2022", wong Amerika sing apik ...
        1. Chikua
          Chikua 12 Mei 2022 08:14
          -2
          Sampeyan maca carane HEAD Reshetova mangsuli - "Kita nemokake basis unsur domestik [kanggo satelit anyar]. Iku mung ora ana ing CADing piranti apa sing dirancang. "Apa dheweke duwe otak? Omong kosong kaya ngono.
        2. nick7
          nick7 25 Juli 2022 07:26
          0
          Amerika Serikat ngliwati tagihan sing nyedhiyakake alokasi $ 300 milyar kanggo pangembangan produksi semikonduktor.


          The chipmaker global Taiwan, AS uga kuwat ing teknologi nanging padha wis fokus liyane ing pangembangan arsitektur, nanging ing taun anyar negara wis aktif mbangun pabrik, ketoke kanggo rampung nransfer produksi Kripik saka Taiwan kanggo awake dhewe.
      2. filibuster
        filibuster 5 Agustus 2022 11:49
        0
        Iku ora mung babagan microelectronics, ing basis komponen domestik modern cukup bisa kanggo nggawe komunikasi karo kacepetan paling sethithik urutan gedhene luwih, nanging nyoba kanggo pindhah liwat kabeh kedadean, kabeh koordinasi, antarmuka, kabeh zoo saka sistem beda.
    3. qqqq
      qqqq 12 Mei 2022 21:18
      -1
      Kutipan saka: ramzay21
      Iki kacepetan apik tenan ing donya saiki!

      Komunikasi bakal numpes Tentara Abang. Ora ana owah-owahan ing pirang-pirang taun. Aku wonder yen isih ana negara ngendi, ngandika, wong ora banget kompeten dadi kepala tentara?
  2. litium17
    litium17 12 Mei 2022 06:30
    +1
    sistem asli! Sanajan R-440 uga plowed, senadyan umure, lan miturut data peraturan, kudu turu. Lan R-441 digawe kanthi cara sing rumit lan cerdas!
  3. MrFYGY
    MrFYGY 12 Mei 2022 08:29
    +8
    Delengen gambar sing ayu dhisik.
    Banjur sampeyan ngumpulake dhuwit kanggo wong lanang kita kanggo walkie-talkie Cina.
  4. Pashhenko Nikolay
    Pashhenko Nikolay 12 Mei 2022 09:07
    +3
    19,2 kbps? Lan 8 saluran? Frank squalor babagan sing luwih apik kanggo meneng tinimbang ngiklanake lan ngremehake.
    1. Gvardeetz77
      Gvardeetz77 12 Mei 2022 10:12
      +1
      Kutipan: Pashhenko Nikolay
      19,2 kbps? Lan 8 saluran? Frank squalor babagan sing luwih apik kanggo meneng tinimbang ngiklanake lan ngremehake.

      Kanthi kacepetan kaya ngono, kemungkinan komunikasi fototelegraf kena :)
      Distribusi sumber satelit kanggo masterpieces saka desain iki durung diumumake, sing sadurunge (aku malah saiki) wis disebarake ing GUS, lan padha scratched turnips ana sak tenane, carane kanggo conditionally Feed sepuluh kasangsaran karo 5 apples. ....
  5. Gvardeetz77
    Gvardeetz77 12 Mei 2022 10:13
    +3
    Ing foto pisanan, "Downpour" ora ana ing posisi, nanging ditampilake.
    Umumé, ing endi wae ing samodra, Elon Musk wiwit gugup lan kuwatir ...
  6. kamulyan1974
    kamulyan1974 12 Mei 2022 10:34
    +8
    Teknik apik kanggo 80s abad pungkasan. Ing pungkasan taun 90-an, aku ngobrol karo buruh pabrik sing teka ing divisi kanggo ndandani peralatan komunikasi. Padha ngeluh amarga ora menehi dhuwit kanggo pembangunan. Yen padha menehi dhuwit, kita bakal nggawe sampeyan padha, nanging ukuran koper. Kayane durung oleh dhuwit.
    Ing Chechnya, padha nggunakake satelit impor, ukuran diplomat, isin kanggo sambungan kita, tank katon luwih utawa kurang, nanging komunikasi .........
  7. akurat
    akurat 12 Mei 2022 12:31
    +2
    Mbokmenawa amarga kemajuan komunikasi satelit, sukarelawan ngumpulake dhuwit kanggo tuku stasiun radio kanggo prajurit. Siji-sijine perkara sing apik sing dakrungu yaiku babagan produk "teknologi anyar".
  8. kursi
    kursi 12 Mei 2022 14:14
    +1
    Aku ora ngerti sebabe, nanging kutukan Rusia yaiku bangunan mesin lan komunikasi! wiwit Perang Donya II, kita ora bisa nindakake apa-apa, kita tansah ketinggalan lan ora bisa nyekel. Aku elinga surprise indescribable saka D. Medvedev kita (saiki presiden) nalika teka ing Ossetia nalika konflik Georgia lan ketemu. sing sambungan antarane kelompok perang! ditindakake ing ponsel! Iku pancene mokal kanggo teka munggah karo soko kanggo supaya akeh wektu? (Yen ora cukup dhuwit kanggo iki, adol mung siji yacht Abromovich (sampeyan bisa melu!)
    1. ramzay21
      ramzay21 12 Mei 2022 17:27
      0
      Aku ora ngerti sebabe, nanging kutukan Rusia yaiku bangunan mesin lan komunikasi! wiwit Perang Donya II kita ora bisa nindakake apa-apa

      Mesin sing dianyarke saka T-34 dipasang ing T-90, mula apa sing bisa ditindakake karo pimpinan sing kanca karo sirahe lan mikir babagan negarane.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 12 Mei 2022 19:08
      +1
      Kutipan saka sofa
      Aku elinga surprise unspeakable kita D. Medvedev (banjur presiden) nalika teka ing Ossetia sak konflik Georgia lan ketemu metu sing sambungan antarane kelompok perang! ditindakake ing ponsel!

      Lan tukang sinyal uga kaget karo iki. Ing konferensi ing asil 08.08.08 ing Akademi Komunikasi. Budyonny muni kaya mangkene: "Panglima wis kabeh komunikasi disebarake, lan dheweke terus ngomong ing ponsel". Mengko ternyata ing latihan pra-perang saka formasi, komunikasi disebarake kanthi kondisional, lan urip - mung ing latihan pasukan sinyal dhewe. Mulane, para komandan wis digunakake kanggo komunikasi liwat ponsel. .
      Kutipan saka sofa
      Iku pancene mokal kanggo teka munggah karo soko kanggo supaya akeh wektu? (Yen ora cukup dhuwit kanggo iki, adol mung siji yacht Abromovich (sampeyan bisa pindhah karo wong!)

      Nanging ora bakal mbantu. Teknologi mbutuhake wong sing ngerti lan sing bisa meksa wong liya nggunakake.
      Aku sok-sok ngrungokake crita saka arah liyane saka kenalan - carane lan karo apa padha perang ing kono, lan aku isin ing carane siap kita kene kanggo perang. Kanggo akeh militer ing Republik lan malah kanggo Rusia, kekurangan komunikasi seluler, umpamane, minangka bencana nyata. "Lungguh" "Phoenix" ing DPR utawa "Lugak" karo kita - iku, ora bakal ana perang. Wiwit tanggal 24, akeh sukarelawan militèr lan militèr wis mlaku-mlaku ing bunderan bolak-balik nggoleki kertu pos "Baofeng", paling ora stasiun radio analog sing paling murah lan paling gampang saka sambungan sing ora dienkripsi, amarga jaringan seluler wis mudhun - lan pungkasane ora ana sambungan.

      Apa sing ditindakake kepala komunikasi kita ing kahanan nalika kita duwe sambungan seluler ing kene? Dheweke kandha, "Iku apik. Kurang blur ing obrolan." Lan kanggo nyoba ing batalyon nggunakake "kertu pos" supaya coveted ing batalyon liyane, pimpinan komunikasi kita malah bisa nyabrang prajurit ing mburi, yen dheweke weruh. Kenging punapa? Ora mung amarga kabeh taun iki, KCPN wis nyeret materiel menyang "Ghost" kanggo komunikasi tertutup. Lan, utamané, amarga kabeh taun iki pangareping komunikasi plowed saka esuk nganti sore, gadhah telung ninggalake sasi bebarengan karo prajurit kang. Lan, saliyane kanggo peralatan sing digawa dening KCPN, aku nandur modal akeh dhuwit saka gaji kanggo duwe kabeh sing perlu lan supaya bisa. Lan yen ora bisa, didandani.

      Sampeyan bisa nyoba ngomong yen "iki kabeh amarga sampeyan nyolong akeh sumber daya menyang sak panggonan." Ora ateges! Sumber daya ditawakake kanggo macem-macem unit, saka Novoazovsk nganti Lugansk. Lan ing sawetara panggonan asil padha lan. Komunikasi radio tertutup sing padha kasil dilebokake ing brigade 4, adhedhasar personel sing teka saka Hantu, dheweke wiwit nyebarake menyang wilayah tanggung jawab brigade 7, ing DPR wiwit nyebarake DMR. jaringan radio ing sak panggonan, nanging ... Umume wong mung ora butuh. Lan sing paling ora perlu kanggo wong-wong mau ora malah walkie-talkie utawa optik, utawa quadrocopters, nanging sing paling ora perlu kanggo wong-wong mau yaiku kudu kerja keras kanggo njamin asil saka aplikasi iki..

      Yen ora...
      ... mangsa panas kepungkur, nalika "Hantu" mangkat kerja ing lapangan latihan bebarengan karo peralatan, bos gedhe nuntut ... BALIK KOMUNIKASI REGULAR. ya wis. Sanajan kasunyatane batalyon kasebut dikontrol kanthi lengkap liwat saluran digital sing ditutup, sanajan kasunyatane ing tingkat brigade ora ana masalah karo manajemen batalyon lan peralatan, Motorol KCPN nggawa akeh ing taun-taun kepungkur, dheweke njaluk supaya tabung bali R-123s kanggo peralatan.

      Sabotase?
      Ya, ing wangun sing paling murni.
      Apa ana wong sing tanggung jawab?
      Mesthi ora.

      Spesialis-peminat sumber daya pribadi sing nindakake apa sing ditindakake ing Angkatan Bersenjata Ukraina ing tingkat negara, dipeksa kanggo mbongkar kabeh sing wis ditindakake. Soko sing wis tenan makarya ing perang ing Bakhmutka kanggo sawetara taun.
      © Murz
    3. qqqq
      qqqq 12 Mei 2022 21:20
      0
      Kutipan saka sofa
      Iku pancene mokal kanggo teka munggah karo soko kanggo supaya akeh wektu?

      Lha kok ora. Telu, yen memori serves, sawise Serdyukov wangun diganti.
  9. DenVB
    DenVB 12 Mei 2022 15:47
    -2
    Mangkono, stasiun persimpangan digunakake ing tingkat markas distrik militer lan nyedhiyakake komunikasi karo produk terminal ing markas formasi.

    Kanggo nindakake iki, gunakake garis serat optik. Lan komunikasi satelit ing abad rong puluh siji kudu digunakake kanggo komunikasi karo unit seluler. Kaping pisanan - kanggo ngontrol drone, komunikasi karo pesawat, ngirim target target menyang rudal.
  10. Vic111
    Vic111 12 Mei 2022 16:22
    +5
    Iku tansah menarik, sing komentator - signalmen militer utawa mung metu kanggo mate? Apa ana sing nemoni manajemen pesenan? Utawa Mungkin ana wong saka industri kurang ajar kita?
    Utawa profesional khusus sing wis dadi manajer supaya ora reged karo pendidikan teknik?
    Apa sing ditindakake bapakmu, kita kerjaake ...
    Persenjataan pasukan komunikasi tansah rumit. Sacoro prakteke mokal kanggo ngganti unit senjata karo siji Ultra-modern, amarga sawetara mesin liyane bakal dibutuhake kanggo antarmuka lan koordinasi peralatan. Peralatan kasebut beda-beda ing babagan nutrisi ing armada, ing SV lan VKS. wektu iki!
    Lan loro minangka strategi kanggo nglengkapi maneh pasukan sinyal Angkatan Darat, Angkatan Laut lan Angkatan Udara. Ya, ora, loro pamikiran teknik lan gerakan keuangan menyang wilayah iki. Lan ora babagan semikonduktor lan chip, nanging babagan wong sing wedi nggawe keputusan lan nindakake. Inggih, ora ana Psurtsevs lan Leonovs, mung Arslanovs tetep ...
  11. Vic111
    Vic111 12 Mei 2022 16:24
    +1
    Kutipan saka DVB
    Kanggo nindakake iki, gunakake garis serat optik

    Inggih, nggih, seret serat nalika database. Luwih apik, lunga lan ndandani nalika serangan udara ...
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 12 Mei 2022 19:09
      +3
      Kutipan saka Vic111
      Luwih apik, lunga lan ndandani nalika serangan udara ...

      ya wis... njepit untune ing rong ujung kabel serat optik sing rusak.
    2. stankow
      stankow 23 Juli 2022 14:12
      0
      Ya, sanajan sawise serangan udara. Ing lapangan :)
  12. Havoc
    Havoc 13 Mei 2022 17:13
    0
    Ing perang modern, nalika kabeh satelit numpes, nalika kabeh frekuensi clogged karo perang elektronik, kabeh "pesona" nggunakake senjata nuklir bakal ing pasuryan, kabeh bakal bali menyang normal, telpon lapangan lawas apik.
  13. realis
    realis 8 Agustus 2022 15:48
    -1
    19 kilo wae....
    Punika kacepetan.
    dadi kaget
    800 megabits punika minimal dijamin saluran komunikasi satelit ing pamindhahan, ing tentara AS, instalasi dipasang ing sasis hammam. Ing papan parkir, saluran kasebut amba.
    Luwih becik ora nyetak isin iki, isin.