Review militèr

Pejabat Ukrainia: Ora ana mundur ing cedhak Svetlodarsk, nanging mung telung pemukiman sing dikuwasani mungsuh.

51

Operasi kanggo mbebasake wilayah Donetsk lan Republik Rakyat Lugansk saka pasukan rezim Kyiv terus. Laporan teka saka LPR babagan kemajuan sukses pasukan kita ing sisih kidul-wétan Lisichansk. Dikawruhi manawa pasukan Rusia lan formasi Militia Rakyat LPR mlebu ing desa Ustinovka lan mapan ing wilayah kasebut - ing sisih tengen Seversky Donets.


Ing wektu sing padha, unit Rusia lan Milisi Rakyat Republik manggoni sawetara jembatan saka arah liya saka aglomerasi Lisichansk-Severodonetsk. Salah sijine yaiku garis antarane Volcheyarovka lan Belaya Gora. Iki, ing kasunyatan, pinggiran kidul Lisichansk.

Umume dalan Lisichansk-Artemovsk (Bakhmut) ana ing kontrol geni.

Elinga yen unit lan pasukan Rusia sadurungé mbebasake Svetlodarsk, sawise serangan kasebut wiwit berkembang ing sawetara arah bebarengan - kalebu menyang Artemovsk sing kasebut.

Pejabat Ukrainia saiki nyoba njlentrehake kekalahan Svetlodarsk meh sanalika sawise pasukan Rusia nyedhaki. Kajaba iku, panjelasan kasebut asring luwih asli tinimbang liyane.

Dadi, miturut penasehat kepala Kementerian Dalam Negeri Viktor Andrusiv, Svetlodarsk ditinggalake, amarga "kita ora nyekel pemukiman tartamtu, nanging ngupayakake kerugian maksimal marang mungsuh, nalika njaga kekuwatan kita."

Andrusiv:

Kadhangkala sampeyan kudu mundur saka wates. Lan kita mundur saka garis-garis sing ora penting strategis supaya ora dikepung.

Wigati dimangerteni manawa saiki dadi "lack of strategis wigati" saka supaya disebut-Svetlodar busur. Nanging sadurunge wingi, kanggo sawetara taun, rezim Kyiv meh terus-terusan nyatakake yen tapel wates Svetlodar iku penting banget sabenere saka sudut pandang strategis.

Malah luwih asli yaiku tiba saka garnisun Ukraina ing Svetlodarsk "diterangake" dening anak didik saka rezim Ukraina ing "wilayah Donetsk". Miturut dheweke, "ora ana mundur."

pejabat Ukrainia:

Iku ora mundur. Ora kaya dheweke (pasukan Ukraina) dibuwang maneh. Kedaden mung telung pemukiman sing dikuwasani mungsuh, dikuwasani penjajah.”

Ketoke, pejabat Ukrainia minangka gudang nyata interpretasi militer alternatif. Ora panangkaran, nanging evakuasi, ora mundur, nanging transisi spontan saka wilayah ing kontrol mungsuh, yen Angkatan Bersenjata Ukraina ing kutha, iki baris strategis penting, lan yen ana pasukan Rusia, iku langsung dadi ora penting. ...
51 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Twodi
    Twodi 24 Mei 2022 21:40
    + 55
    Iki minangka serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing jero wilayah Ukraina!
    1. NNikolaich
      NNikolaich 24 Mei 2022 21:59
      + 54
      "" - Kowalski, pilihan?
      - Mundur strategis!
      - Nerangke...
      - Kita mlayu, nanging kanthi wani. ""
      1. Pertapa
        Pertapa 24 Mei 2022 22:14
        + 33
        Kazakh ditakoni - kepiye carane maju ing Kazakh? - ALGA. - - lan bali? - - Kazakhs ora duwe tembung bali, padha bali lan ALGA!
      2. Sebastian Aristarkhovich Pereira
        +7
        Terjemahan liyane saka Ukrainia:
        Yen, arep nyerang, kita ndeleng unit mburi, banjur kita mundur!
      3. Nyrobsky
        Nyrobsky 24 Mei 2022 23:01
        +8
        Kutipan: NNikolaich
        "" - Kowalski, pilihan?
        - Mundur strategis!
        - Nerangke...
        - Kita mlayu, nanging kanthi wani. ""

        Lan ana. Mbokmenawa amarga dheweke duwe instruktur Amerika. Bubar, kasur padha wani draped saka Afghanistan.
    2. Syurik70
      Syurik70 24 Mei 2022 22:01
      + 17
      Hitler luwih pinter tinimbang Andrusiv - dheweke mrentah ing koran kanggo ngganti tembung "mundur" karo "leveling ngarep."
    3. Anchorite
      Anchorite 25 Mei 2022 01:18
      +3
      Старый анекдот из серии «… мы не отступаем, мы маневрируем...»)))
    4. wilayah 28
      wilayah 28 25 Mei 2022 03:13
      +3
      Saka seri, kita bakal menehi wong luwih yen padha kejiret munggah karo kita.
    5. Paul Siebert
      Paul Siebert 25 Mei 2022 14:03
      0
      Kutipan saka twodi
      Iki minangka serangan saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing jero wilayah Ukraina!

      Kita ora mundur!
      Kita maju ing arah ngelawan! (karo)
  2. salawat
    salawat 24 Mei 2022 21:42
    + 30
    Aku ngomong.
    1. Tentara Ukraina ora nandhang kerugian, nanging ngevakuasi personel menyang jagad sabanjure.
    2. Ora kelangan peralatan, nanging dibuwang miturut rencana.
    3. Ora kelangan pamukiman, nanging mung dadi kekuwasane mungsuh.
    4. Aja mundur nanging kanthi taktik kumpul maneh
    5. Ora Nazi, nanging penyayang simbol solar lan reenactors sajarah.
    1. Zhan
      Zhan 24 Mei 2022 22:09
      +1
      Kutipan saka salavat
      Aku ngomong.
      1. Tentara Ukraina ora nandhang kerugian, nanging ngevakuasi personel menyang jagad sabanjure.
      2. Ora kelangan peralatan, nanging dibuwang miturut rencana.
      3. Ora kelangan pamukiman, nanging mung dadi kekuwasane mungsuh.
      4. Aja mundur nanging kanthi taktik kumpul maneh
      5. Ora Nazi, nanging penyayang simbol solar lan reenactors sajarah.

      Aku tau krungu saka siji Kazakh sing padha ora duwe tembung "bali" .. eseman
      Nanging padha duwe tembung "Alga" - go ahead .. eseman
      Dadi padha karo politisi Ukrovermacht. Kita nguripake lan Alga!... eseman
    2. Inquisitor
      Inquisitor 24 Mei 2022 22:38
      +4
      Lan "Azov" ora duwe bathi lan disubsidi!
  3. faterdom
    faterdom 24 Mei 2022 21:42
    +8
    Iku mung kedadeyan

    sarwa. Panjelasan iki bakal cukup kanggo dangu lan kanggo kabeh liyane sing bakal kelakon.
    1. Nelayan
      Nelayan 24 Mei 2022 21:50
      +4
      Dipinjam saka briefing Departemen Luar Negeri AS. Ana, siji kanggo siji, tembung sing padha dadi saka interjections minangka jawaban kanggo pitakonan ora nyenengake.
  4. asu ajag88
    asu ajag88 24 Mei 2022 21:42
    0
    uga, sampeyan kudu mbenerake mundur)))) contone, straightening ngarep kanggo konsentrasi pasukan)))) ... lan ana akeh alasan liyane ... contone, nimbali Kyiv luwih penting) ... langsung njupuk kabeh ana ... wah, mesthi, sing bisa amarga rute mundur wis ing gunpoint ...
    sedulur kerja
    1. NNikolaich
      NNikolaich 24 Mei 2022 22:02
      +1
      Sawetara langkah mundur - bisa dadi mlayu sadurunge mlumpat.
      .. nanging misale jek ora ing kasus iki, yen Ukrainians nggawe mlumpat, banjur mung kuwalik saka Cliff.
  5. yowis
    yowis 24 Mei 2022 21:43
    +1
    Nanging yen bisa, kenapa ora? Kesadaran Ukrainia bisa diformat lan diformat maneh sing dikarepake.
  6. Murmur 55
    Murmur 55 24 Mei 2022 21:51
    +2
    Semesta paralel ing tumindak, hukum sing ditampa umum ora ditrapake ing wilayah Ukraina.
  7. Alexander
    Alexander 24 Mei 2022 21:53
    + 16
    "Mungsuh maju kanthi pengecut, prajurit kita sing wani mlayu kanthi heroik." (c) Klasik...
  8. Murat
    Murat 24 Mei 2022 21:56
    -4
    Mesthi, ala yen kita ngeculake bajingan metu saka kawah. Kaya ing pendapat sofa, perlu kanggo ngubengi kutha, mblokir metu saka wong-wong mau, lan pindhah menyang tatanan ing mburi jero mungsuh. Tanpa pasokan, pertahanane bakal ambruk dhewe.
    1. Leshak
      Leshak 24 Mei 2022 22:11
      +2
      Iki dudu cara kita. recourse Ana warga sipil ing kutha-kutha, mula VFU kudu dipeksa metu.
      1. Murat
        Murat 25 Mei 2022 10:08
        -2
        Dheweke ora perlu dibuwang. Sampeyan kudu ninggalake dalan kanggo wong-wong mau ing ngendi wae, nanging ora ing sisih kulon: supaya bisa dikalahake kanthi dalan sing tambah kanggo mundur. Lan luwih ora perlu kanggo nyerang kutha-kutha: kita ora duwe akeh infantri kanggo iki. Lan ora ana gunane kanggo nylametake sawetara kutha, Kharkov sing padha, umpamane: supaya padha mangan saben liyane.
  9. trafllot1832
    trafllot1832 24 Mei 2022 21:56
    +7
    Sadurunge mlebu ing pemukiman sabanjure, aku bakal menehi saran supaya sampeyan mbukak telegram pemukiman iki, nanging wis dadi milik kita. Kaya ing Lisichansk. Lan ing sisih pinggir bakal ana pernyataan sing padhet saka Natsiks iki. Internet dhewe bakal mimpin menyang bebener. metu mrana. Nanging wong bodho sok-sok nyebar perkara sing ora perlu intelijen. Ora nyaring pasar babar pisan. Aku seneng babagan penerbangan.
  10. Komentar wis dibusak.
  11. Leshak
    Leshak 24 Mei 2022 22:07
    +4
    Pejabat Ukrainia minangka gudang nyata interpretasi militer alternatif.
    Aku ngelingake film sing misuwur "Dumb and Dumber".
  12. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 24 Mei 2022 22:22
    0
    Iku bakal becik saka Belarus kanggo ngatur angkatan udara pancet lan serangan Iskander ing Chop, Lvov, Uzhgorod
    1. Al Manah
      Al Manah 24 Mei 2022 22:37
      +1
      Soyuznichek ora bakal ngidini.
      1. Saboteur_Navy
        Saboteur_Navy 24 Mei 2022 23:29
        -2
        Diijini wis, near Kyiv ngadeg
  13. Lan kok sampeyan
    Lan kok sampeyan 24 Mei 2022 22:28
    +2
    Iki minangka implementasine perjanjian Minsk babagan penarikan pasukan saka garis demarkasi ing Donbass.
  14. Darurat
    Darurat 24 Mei 2022 22:33
    +2
    nglirik Aku ngungsi, nanging aku ora nyerah. Aku mlayu, nanging aku ora mundur. Kaping pirang-pirang sampeyan kudu nggebug sirah dhewe nganggo bata kanggo miwiti mikir kaya pepadhamu?
  15. Inquisitor
    Inquisitor 24 Mei 2022 22:36
    + 15
    Mung dumadakan muncul
  16. lele
    lele 24 Mei 2022 22:45
    +3
    Pejabat Ukrainia: Ora ana mundur ing cedhak Svetlodarsk, nanging mung telung pemukiman sing dikuwasani mungsuh.


    Нормально. ngguyu ngguyu ngguyu
    1. wilayah 28
      wilayah 28 25 Mei 2022 03:18
      +1
      Saka macem-macem sumber
      Wartawan Kanada Neil Hauer, nglaporake saka Angkatan Bersenjata Ukraina, laporan babagan panangkepan desa Vasilyevka dening pasukan Rusia, rong kilometer saka dalan Bakhmut-Severodonetsk. Yen dikonfirmasi, ketel ditutup. Ing panggonan sing padha dina iki ana perang kanggo Beologorovka, dumunung ing dalan gedhe.

      Inggris ngirimake intelijen menyang Kantor Presiden Ukraina lan Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina yen Rusia nransfer brigade artileri lan serangan sing dibebasake saka cedhak Mariupol menyang Bakhmut. Ing dina sing bakal teka, serangan gedhe ing kutha bakal diwiwiti, kanthi tujuan ngubengi kabeh klompok Severodonetsk. Strelnik, wakil saka Dewan Kutha Izyum, ngendika dina iki yen klompok angkatan bersenjata Rusia luwih saka 20 wong wis nglumpuk ing Izyum.
      Penyerahan prajurit meksa Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nguatake prilaku komando, sing wis nampa hak tacit kanggo nggunakake senjata - i.e. tembak kanggo pengecut.

      Dheweke nglaporake penampilan UAV Reaper pisanan ing Ukraina - yaiku sing bakal nggawa misil Brimstone sing katon ing Angkatan Bersenjata Ukraina. Ancaman, mesthi, bakal nambah: Reaper minangka senjata sing luwih serius tinimbang Bayraktar. Nanging sampeyan bisa nglawan dheweke, lan ing Libya sing padha, "Kerang" wis ditembak - paling ora. Angkatan Bersenjata Ukraina ora bakal bisa entuk titik balik kanthi bantuan drone: kanggo skala pertempuran iki, atusan wong sing dibutuhake ing kombinasi karo cara liya. Dianggep manawa Reaper bakal digunakake kanggo nyekel Pulau Snake.
  17. Krasnodar
    Krasnodar 24 Mei 2022 23:04
    0
    Padha ora sijine kula ing. Mung loro mabur menyang sirah, siji menyang ati. Inggih, angel ambegan.
  18. Negruz
    Negruz 24 Mei 2022 23:15
    +1
    Andrusiv lungguh ing kene kanthi julukan Liam?
  19. Fedorovich
    Fedorovich 24 Mei 2022 23:40
    +8
    Lan kenapa aku kelingan Samuil Yakovlevich? ..

    Mripat si bajingan rusak,
    Lan ing bathuk lantern,
    Nanging dheweke muni, ngancam:
    - Nah, kenek maneh!
    Sawise adus panas Volga ngandika: - Inggih,
    Kita bakal manggon ing Kuban
    Utawa Don!
    Sawise Don lan Kuban, Dheweke ngancam luwih saka sepisan:
    - Aku bakal mbengkongake sampeyan dadi sungu wedhus lanang -
    Sunshine-ka ing Donbass!
    Mundur saka Donbass,
    Dheweke kandha: "Wah!
    Aku ora pengin luwih. Nguripake sirah menyang Dnieper!..
    Nemokake awake ing mburi Danube, dheweke bengok-bengok: - Ya, ya!
    Iki ngarep sing kita potong.
    Pindhah kene!
    "Singkat-
    Aja bali!" —
    Tukang jahit ngomong.
    Miturut Berlin
    Telu arsin
    Bakal ana ngarep sing dawa!
  20. Revolver
    Revolver 24 Mei 2022 23:41
    +2
    Sialan Moscow padha nyurung sikile menyang wilayah, lan wilayah kasebut dhewe dikuwasani mungsuh.lol
  21. Boikot
    Boikot 24 Mei 2022 23:48
    +1
    Lan ana istilah apik liyane - regrouping. Lan pungkasane, kaya sing dikandhakake nalika isih cilik - omong kosong iku perang, sing utama yaiku maneuvers!
  22. Sidor Kovpak
    Sidor Kovpak 25 Mei 2022 00:39
    0
    ... Aku arep dhewe, kaya iki, aku arep, dumadakan dalan munggah lan aku diare ....
    Muni bab padha.
  23. Cooper
    Cooper 25 Mei 2022 01:37
    0
    ".. Lan liyane, Marquise ayu, kabeh apik, kabeh apik .."
  24. Agasfer696
    Agasfer696 25 Mei 2022 03:32
    +1
    ⭐⭐⭐Kazakhstan saiki lagi diproses miturut conto Ukraina!
    YouTube kebak sejarawan palsu kaya klub! Dheweke nyritakake babagan asal-usul lan keagungan bangsa ing sejarah, lan kabeh sejarah Rusia dadi kaluwihan wong Kazakh, lan Rusia, kabeh maling lan tukang ngapusi, nyolong kabeh. saka wong-wong mau lan sajarah lan kaluhurané!
    Lan ora apa-apa! kanggo dangu ram iki nggodhok ing tutup lan saiki splashed metu, nanging kita konco sandiworo wesi "ing isolasi" lan saiki iki posisi paling apik kanggo kita, lan padha bakal drown piyambak ana ing ram dhewe!! !! rauh bakal padha miwiti mangan saben liyane saka keluwen!
  25. Nexcom
    Nexcom 25 Mei 2022 03:51
    +2
    ".. Pasukan Wehrmacht sing gagah prakosa, sawise perang abot lan menang ing cedhak Birkenau, taktik leveled ngarep kanggo counteroffensive sakteruse, ninggalake Birkenau lan pamukiman liyane. Führer bangsa pribadi congratulated komandan ngarep ing tugas kasil rampung . ... "(c)

    saka laporan komando Jerman-Hitler.

    Kepiye kabeh katon ...
  26. aszz888
    aszz888 25 Mei 2022 04:35
    +2
    Ketoke, pejabat Ukrainia minangka gudang nyata interpretasi militer alternatif. Ora panangkaran, nanging evakuasi, ora mundur, nanging transisi spontan saka wilayah ing kontrol mungsuh, yen Angkatan Bersenjata Ukraina ing kutha, iki baris strategis penting, lan yen ana pasukan Rusia, iku langsung dadi ora penting. ...
    gebуls, ing neraka, nervously smokes aside. ngguyu
    1. Nexcom
      Nexcom 25 Mei 2022 04:40
      +3
      dheweke iri yen pandherekipun ngluwihi dheweke ing tryndoballstvom. ngguyu
  27. kaa
    kaa 25 Mei 2022 06:20
    +2
    "Pak Naga mbebasake salah sawijining kepala saka dinas militer amarga lara, kanthi enrollment ing cadangan tahap pisanan" ©
  28. NAIL77DM
    NAIL77DM 25 Mei 2022 07:23
    0
    gedhe lan kuwasa iku basa ngendi tembung "mundur" iku sinonim kanggo tembung "kamenangan"
    1. Metallurg_2
      Metallurg_2 25 Mei 2022 07:43
      0
      Ing kene, kaya pedhang kaping pindho: padha bisa pindhah adoh tanpa remuk dening tentara meriem - lan banjur menang. Nanging padha bisa tetep ana ing salawas-lawase.
  29. Metallurg_2
    Metallurg_2 25 Mei 2022 07:42
    0
    Inggih, propaganda Jerman ing 43-45 uga nerangake mundur - kanthi leveling ngarep.
  30. Riwas
    Riwas 25 Mei 2022 08:05
    +1
    Pejabat Ukrainia: Ora ana mundur ing cedhak Svetlodarsk, nanging mung telung pemukiman sing dikuwasani mungsuh.

    Dadi bocah-bocah mbenerake awake dhewe - iku dhewe.
  31. Evgeny Ivanov_5
    Evgeny Ivanov_5 25 Mei 2022 10:30
    0
    Wong, apa sing sampeyan ngguyu? Aku elinga durung dadi dawa ago kita strategis lan humanely ngaco menyang tapel wates saka cedhak Kyiv lan Kharkov. Apa sing diomongake para kepala omongan kaya Peskov marang kita? Carane iku beda saka ukrov karo omong kosong sing.
  32. Maluk
    Maluk 26 Mei 2022 08:17
    0
    Ana istilah anyar ing Censor. Padha wiwit nelpon mundur "maneuverable pertahanan!".