Review militèr

Kapal asing sing diblokir ing pelabuhan Mariupol bakal bisa ninggalake pelabuhan kasebut liwat koridor kamanungsan khusus

38

Foto ilustrasi



Kapal manca sing diblokir dening nasionalis Ukraina ing pelabuhan Mariupol bakal bisa ninggalake pelabuhan kasebut lan mlebu ing Segara Ireng. Koridor kamanungsan khusus kanggo iki diatur dening Kementerian Pertahanan Rusia.

Sappers Rusia wis rampung ngrusak pesisir Segara Azov, wilayah pelabuhan Mariupol lan wilayah banyu sing cedhak karo pelabuhan. Tambang segara sing wis digawe ing awal Maret, sing nyegah kapal sipil ninggalake pelabuhan kasebut, wis dinetralake. Nanging, isih ana bebaya kesandhung ing tambang sing ngumbara. Miturut Kementerian Pertahanan, koridor kamanungsan khusus dibukak kanggo metu kanthi aman saka kapal sipil asing saka pelabuhan Mariupol.

Miturut laporan kasebut, bakal diwiwiti wiwit jam 08:00 tanggal 25 Mei, koridor kasebut dawane 115 mil laut lan ambane 2 mil. Nggunakake koridor iki, prau manca bisa mlebu ing Segara Ireng.

Miturut Kementerian Pertahanan Rusia, 70 kapal manca saka 16 negara saiki diblokir ing enem pelabuhan (Kherson, Nikolaev, Chernomorsk, Ochakov, Odessa lan Yuzhny). Wong-wong mau dicegah metu saka tambang segara sing ditindakake dening Angkatan Laut Ukrainia, uga ancaman penembakan sing ditindakake dening nasionalis Ukraina. Kaya sing wis bola-bali kacarita, kru kapal manca satemene dicekel sandera yen ana kebangkrutan amfibi, padha arep ndhelikake serangan Rusia.

Secara total, miturut FSB Rusia, Angkatan Laut Ukrainia nginstal sekitar 420 tambang laut gaya lawas ing Segara Ireng lan Azov. Ing wektu sing padha, Kyiv nglirwakake Konvensi Underwater Mines, sing kanthi jelas nyatakake yen dilarang nyelehake tambang anchor sing kanthi otomatis njeblug nalika kontak yen ora ditransfer menyang mode aman nalika break jangkar.
38 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. trafllot1832
    trafllot1832 25 Mei 2022 09:49
    -6
    Ora pilihan sing paling awon kanggo ngekspor gandum Ukrainia menyang Kulon, liyane bakal luwih elek.
    1. Perokok
      Perokok 25 Mei 2022 09:57
      +9
      Kutipan saka: tralflot1832
      Ora pilihan sing paling awon kanggo ngekspor gandum Ukrainia menyang Kulon, liyane bakal luwih elek.

      Lan kenapa njupuk metu saka wilayah mardika?
      1. trafllot1832
        trafllot1832 25 Mei 2022 10:08
        -4
        Ora saka liberated, nanging saka wilayah sing isih dikuwasani dening Nazi, supaya kabeh ora dijupuk metu nalika kita mbebasake Ukraina.
        1. nnm
          nnm 25 Mei 2022 10:17
          +7
          Saka pelabuhan Mariupol koridor
      2. Paul Siebert
        Paul Siebert 25 Mei 2022 10:54
        +3
        Lan umume aku bakal nyekel kapal sing ora duwe kekuwatan ing pelabuhan sing dibebasake.
        Ora dingerteni kepiye kekuwatan kasebut bakal ditindakake ing hubungane karo kru ing luar negeri.
        Lan - bakal ana pengungkit tekanan utawa bebaya marang tumindak ilegal.
        Lan supaya netral metu. Bon Voyage! apik
    2. APASUS
      APASUS 25 Mei 2022 10:15
      +3
      Kutipan saka: tralflot1832
      Ora pilihan sing paling awon kanggo ngekspor gandum Ukrainia menyang Kulon, liyane bakal luwih elek.

      Omonganmu opo ? Kulon ngekspor gandum, kanthi topeng mbantu jagad, nanging jagad ora nampa.
      1. trafllot1832
        trafllot1832 25 Mei 2022 10:26
        -2
        Nanging dheweke isih njaluk supaya kita mbukak blokir Nikolaev, Odessa lan Chernomorsk. Lan iki kanthi kapasitas 7-12 wulan operasi terus-terusan ing pelabuhan. Apa kita kudu mungkasi operasi khusus kanggo wektu iki? Kita bisa mandheg ing wilayah pelabuhan. Mung Dheweke kudu mungkasi pasokan senjata menyang Ukraina. Lan ing koridor saka negara NATO menyang Ukraina, pasukan terjun payung kita lan NATO kudu duwe checkpoints bebarengan. Supaya ora ana tikus siji-sijia sing mlebu. Pilihan mung sing bisa ditampa kanggo kita.
    3. lis-ik
      lis-ik 25 Mei 2022 10:49
      +3
      Kutipan saka: tralflot1832
      Ora pilihan sing paling awon kanggo ngekspor gandum Ukrainia menyang Kulon, liyane bakal luwih elek.

      Saka Mariupol, ora ana gandum.
      1. trafllot1832
        trafllot1832 25 Mei 2022 10:52
        0
        Ing sisih kulon duwe kapal kanggo rampokan, akumulator, reloader. Kita ngrampungake masalah kasebut. Gandum diangkut menyang pelabuhan saka wilayah sing isih dikuwasani dening Nazi.
        1. lis-ik
          lis-ik 25 Mei 2022 11:00
          -2
          Kutipan saka: tralflot1832
          Ing sisih kulon duwe kapal kanggo rampokan, akumulator, reloader. Kita ngrampungake masalah kasebut. Gandum diangkut menyang pelabuhan saka wilayah sing isih dikuwasani dening Nazi.

          Kanggo Mariupol?
          1. trafllot1832
            trafllot1832 25 Mei 2022 11:07
            +1
            Ya, ora kanggo Odessa lan Nikolaev! Yagene kita butuh iki? Mung ana siji pilihan karo Odessa lan Nikolaev. Kanthi mandek pasokan senjata menyang Ukraina. Kanthi kontrol bebarengan ing wates antarane NATO lan Ukraina. .Kulon, kanggo dhuwit , bakal ngedol ibune dhewe. Kanthi gas, carane ambegan, carane ambegan, nanging apa sing kedadeyan?
    4. Taimen
      Taimen 25 Mei 2022 11:10
      0
      Ayo padha ninggalake gandum kanggo wong saka LDNR. Cukup kanggo Feed setan saka mburi hilllock.
  2. samarin1969
    samarin1969 25 Mei 2022 09:50
    +9
    Kok gampang banget ninggalke? Ukraina wis nangkep pelaut sipil kita. Supaya "mitra" teka menyang persetujuan karo Ukraina karo ijol-ijolan kita kanggo "Panjenengan" (bebarengan karo prau).
  3. GNM
    GNM 25 Mei 2022 09:50
    + 11
    Kapal manca sing diblokir dening nasionalis Ukraina ing pelabuhan Mariupol bakal bisa ninggalake pelabuhan kasebut lan mlebu ing Segara Ireng.
    Muga-muga padha dipriksa manawa ana "tikus", kapal-kapal kasebut kebak pojok-pojok sing bisa ndhelik sing ora duwe hak nyerah.
    1. trafllot1832
      trafllot1832 25 Mei 2022 10:03
      +1
      Temtunipun mriksa, lan padha ora mung nggoleki militan urip, nanging kru uga mbukak kabeh gulu tank curiga (kontainer) kanggo ngarsane senjata ing kapal, mesthi, padha bisa njupuk senjata siji, nanging iku ora worth iku.
  4. asu ajag88
    asu ajag88 25 Mei 2022 09:51
    -2
    ayo padha mudhun lan mikir banget babagan iki ... nanging apa worth kanggo mlebu ing pelabuhan apa wae ing Ukraina ... sanajan ing Danube)))
  5. tihonmarine
    tihonmarine 25 Mei 2022 09:54
    +8
    Ing wektu sing padha, Kyiv ora nggatekake Konvensi babagan Peletakan Pertambangan ing jero banyu, sing jelas nyatakake yen dilarang kanggo lay anchored.

    Ukraina ora tundhuk karo Konvensi Internasional, lan masyarakat donya ora sok dong mirsani iki. Apa ora wektu kanggo nggunakake cara sing padha kanggo "kotak".
  6. Makhno2022
    Makhno2022 25 Mei 2022 09:54
    -7
    Apa kapal malah digoleki?
    Aku menehi 1000% yen wong-wong sing ana akeh tren sajrone pengepungan Azovstal saiki bakal lunga menyang dheweke .....
    1. trafllot1832
      trafllot1832 25 Mei 2022 10:11
      0
      Ora ana sing bakal lunga, kajaba ing peran kapal kasebut asline dicathet minangka anggota kru.
      1. Dikson
        Dikson 25 Mei 2022 10:24
        -5
        Dheweke nyurung "penumpang" menyang kothak tali .. ing kapal apa wae ana papan sing bisa ndhelikake wong .. ora mesthi, sanajan dheweke bisa tetep urip ..))
        1. trafllot1832
          trafllot1832 25 Mei 2022 10:33
          +1
          Nalika sinyal ditampa kanggo panguwasa inspeksi ninggalake kapal kasebut, kapal kasebut diuripake. Kobalt digoleki ing taun 90an dening taun gangster. 6 taun sabanjure aku ketemu karo pemilik kobalt kasebut. Kabeh banjur diekspor kanthi sah. liwat adat.
        2. endhog
          endhog 25 Mei 2022 10:38
          +1
          Kutipan saka Dixon
          Padha nyurung "penumpang" menyang kothak tali .. ing steamer apa wae ana panggonan sing bisa ndhelikake wong.

          Pengawal tapel wates uga ora nyebul sepatu bast, papan kasebut umume dikenal ing kapal lan pesawat lan ing sepur. Contraband bisa ditindakake mung sawise persetujuan karo inspektur utawa yen inspektur sing padha ora tanggung jawab, sing uga kanthi persetujuan ngguyu
  7. Riwas
    Riwas 25 Mei 2022 09:57
    +6
    Miturut Kementerian Pertahanan Rusia, 70 kapal manca saka 16 negara saiki diblokir ing enem pelabuhan (Kherson, Nikolaev, Chernomorsk, Ochakov, Odessa lan Yuzhny).

    Iku ora worth mbebasake saben wong ing saurutan, nanging mung pengadilan saka negara sing wis ora dileksanakake sanksi marang kita.
    1. endhog
      endhog 25 Mei 2022 10:39
      +1
      Kutipan saka riwas
      mung kapal negara-negara kasebut sing durung ngetrapake sanksi marang kita

      Ganti liyane kanggo kapal sing dicekel
  8. Mauritius
    Mauritius 25 Mei 2022 09:59
    -5
    Kapal asing sing diblokir ing pelabuhan Mariupol bakal bisa ninggalake pelabuhan kasebut liwat koridor kamanungsan khusus
    Aku mercenary lan specialists wis ninggalake Mariupol kanggo wong-wong mau. Nyuwun
  9. Makhno2022
    Makhno2022 25 Mei 2022 09:59
    -3
    Kutipan: GNM
    Kapal manca sing diblokir dening nasionalis Ukraina ing pelabuhan Mariupol bakal bisa ninggalake pelabuhan kasebut lan mlebu ing Segara Ireng.
    Muga-muga padha dipriksa manawa ana "tikus", kapal-kapal kasebut kebak pojok-pojok sing bisa ndhelik sing ora duwe hak nyerah.

    Salaman, rekan!!! (Kamulyan kanggo Angkatan Udara!)
    Apa padha arep dijupuk lan dirilis ?? Ya, iki klasik saka film aksi / blockbuster, nalika mokal bisa ditindakake kanthi licik ....
    Wong-wong Azov nyerah kanthi gampang, aku mikir yen dheweke ngenteni nalika pusat-pusat pengambilan keputusan nggoleki cara metu saka kahanan kanggo wong-wong mau, lan nalika ditemokake, prentah kasebut nyerah, minangka gangguan .... ya
    1. Pereira
      Pereira 25 Mei 2022 10:02
      -1
      Utawa kekuwatan kita sing ditawakake karo mitra Kulon ing mburi LDNR.
  10. cahya valentine
    cahya valentine 25 Mei 2022 10:03
    +5
    Rusia, minangka tansah, nuduhake bangsawan, kang sepisan maneh ora bakal ngeweruhi "budaya" Eropah.
    1. Boris55
      Boris55 25 Mei 2022 10:08
      +4
      Kutipan saka cahya valentin
      Rusia, minangka tansah, nuduhake bangsawan, kang sepisan maneh ora bakal ngeweruhi "budaya" Eropah.

      Kita nindakake iki ora kanggo wong-wong mau, nanging kanggo awake dhewe, supaya ora dadi kaya wong-wong mau.
      1. lis-ik
        lis-ik 25 Mei 2022 10:51
        0
        Kutipan: Boris55
        Kutipan saka cahya valentin
        Rusia, minangka tansah, nuduhake bangsawan, kang sepisan maneh ora bakal ngeweruhi "budaya" Eropah.

        Kita nindakake iki ora kanggo wong-wong mau, nanging kanggo awake dhewe, supaya ora dadi kaya wong-wong mau.

        Sapa sing butuh bangsawan iki? Banjur miring lan mundhut metu.
      2. cahya valentine
        cahya valentine 26 Mei 2022 09:57
        0
        Mesthi wae. Dadi iki nerangake kabeh.
        Nanging kasunyatane wong Eropa ora gelem ndeleng sing apik ing Rusia.
        Sawise kabeh, kapal manca, dudu Rusia, padha deblanked.
  11. Dikson
    Dikson 25 Mei 2022 10:13
    -6
    Dina iki, kepala Kamentrian Luar Negeri China ngomong babagan kudu mbukak "koridor ijo" saka Odessa kanggo ngekspor gandum kanggo Afrika sing keluwen, ora mlebu Odessa ..
    1. Dikson
      Dikson 25 Mei 2022 15:11
      -2
      China siap mbantu ngatasi masalah ekspor gandum Rusia lan Ukraina sanalika bisa. Iki dicritakake dening Menteri Luar Negeri China Wang Yi sajrone obrolan video karo mitra Jerman Annalena Berbock ... "Ing kahanan saiki, komunitas internasional kudu ningkatake gencatan senjata kanthi cepet supaya bisa nyedhiyakake koridor ijo kanggo ekspor gandum saka Rusia lan Ukraina, "- ngandika, nambah sing China siap kanggo kontribusi kanggo iki ing kabeh cara bisa. Source - "Argumentasi Minggu" .. Menehi kula malah luwih minus yen sampeyan keset kanggo nggoleki Internet kanggo statement iki ..)))
  12. asu jaga
    asu jaga 25 Mei 2022 10:49
    +2
    Inggih, ing kirim sabanjuré, padha macet kula karo minus kanggo apa aku wrote bab kasunyatan sing kabeh fuss karo gandum kanggo introduce klompok angkatan laut NATO menyang Segara Ireng. Lan dina iki Satanovsky nyerat babagan. Kene sampeyan sculpt cons kanggo wong. Iki, mesthi, minangka pilihan - reaksi kanggo statement saka Kamentrian Luar Negeri Cina. Ketik - "kita nindakake kabeh kanggo bagean kita." Bener. Yen kita menehi koridor, logika ngenalaken NATO VMG kanggo "nglindhungi kapal karo gandum" tiba loro. Nanging minangka acara anyar nuduhake, padha ora perlu logika. Padha palu kaya woodpecker dhewe. Golek alesan liyane. Padha duwe kabeh Mudhun loro. Lan iki minangka cara sing gampang kanggo nyoba ngganti lingkungan strategis. Aku mbaleni - wis sewulan ing kene, ing VO, omong kosong kaya ngono - ora ana sing mangsuli komentar kasebut, nanging dheweke bodho mudhun. Yen iki wong-wong sing ing sih saka NWO, apa ana titik kanggo klelep dhewe? Lan yen titushki - pitakonan kanggo administrasi sumber - bakal ana supaya kene utawa ora? prajurit Nunggu cons sabanjuré. Miturut cara, ora mung pengamatanku. Saben uwong sing aku kenal sing maca sumber warta ngerteni iki. sad .
    1. Dikson
      Dikson 25 Mei 2022 11:17
      -2
      Temenan, kanggo sawetara wong wangkal kene - minus slapping kanggo apa-apa - iku tinimbang "hello" kanggo ngomong .. Utawa Mungkin padha duwe proyek kuwi? Umumé, aku iki kabongkar kiriman ing siji topik, nalika penulis nuding metu cant ing teks .. - wong iki mbokmenawa gelo. Utawa mungkin dheweke nganggep kritik kanthi cara iki .. sampeyan ora ngerti .. Ana sing "surak-surak" bengok-bengok kanthi utawa tanpa alesan, wong "mungsuh ana ing saubengé!" , ana sing nyebar kontra nengen kiwa..- saben wong duwe gawean dewe-dewe..)))
  13. Makhno2022
    Makhno2022 25 Mei 2022 11:11
    -3
    Kutipan saka Telur
    Kutipan saka Dixon
    Padha nyurung "penumpang" menyang kothak tali .. ing steamer apa wae ana panggonan sing bisa ndhelikake wong.

    Pengawal tapel wates uga ora nyebul sepatu bast, papan kasebut umume dikenal ing kapal lan pesawat lan ing sepur. Contraband bisa ditindakake mung sawise persetujuan karo inspektur utawa yen inspektur sing padha ora tanggung jawab, sing uga kanthi persetujuan ngguyu

    Fantasi.... ngguyu
    Miturut video saka telpon sing ditemokake ing tawanan, turntable mabur menyang Azovstal sajrone 2 minggu kanthi impunity, nganti ora sengaja ditemokake dening milisi ...
    Ya, lan sasi kepungkur dheweke nuduhake sawetara bak Polandia ing pelabuhan, ing ngendi kapten ora gelem nglilani pasukan keamanan lan katon bener miturut hukum internasional ....
    Lan apa biaya layanan intelijen Barat kanggo menehi tawaran kapten sing ora bisa ditolak???
    Minusers - mateni awake dhewe ing tembok .... apik
    L - LOGIKA!
  14. yowis
    yowis 25 Mei 2022 11:22
    -2
    Kapal "diblokir dening nasionalis" diblokir dening internasionalis. Lave ngendi? Utawa iku gratis? Mungkin luwih becik supaya dheweke ngadeg?
    1. Dikson
      Dikson 25 Mei 2022 16:14
      -1
      Limang kapal manca wis mangkat, kaya sing diomongake.. Sing - ora jelas.. kemungkinan wong Turki.. prosese wis diwiwiti umume..