Review militèr

Unit-unit Angkatan Bersenjata Ukraina dibuwang saka wilayah pemukiman Severodonetsk, serangan kasebut saka telung arah.

34

Laporan sing muncul ing wayah wengi sadurunge Severodonetsk wis dijupuk ora sakabehe akurat, perang terus ing kutha. Nanging, ing advance saka pasukan Rusia ing kutha cukup aktif, Unit saka pasukan khusus Chechen lan NM saka LPR dikuwasani wilayah omah kutha lan tindak menyang zona industri.


Ing wayah sore, 28 Mei, kepala Republik Chechnya, Ramzan Kadyrov, ngumumake ing saluran TG dheweke yen wilayah pemukiman Severodonetsk dikuwasani dening pasukan Rusia, lan omah-omah diresiki saka ndhelikake nasionalis Ukrainia. Ing wektu sing padha, zona industri kutha ana ing kontrol Angkatan Bersenjata Ukraina, wis dibandhingake karo Azovstal kaloro. Yen komando klompok Ukrainia ora mutusake mundur saka kutha, mula ana pertempuran abot ing zona industri.

Wartawan militer uga ngonfirmasi informasi saka lapangan, ujar manawa durung wayahe ngomong babagan njupuk Severodonetsk ing kontrol penuh, nanging sukses pasukan kita ora diragukan. Miturut informasi sing kasedhiya ing dina Sabtu sore, para pejuang detasemen Akhmat lan NM saka LPR dikuwasani ing sisih lor kutha, unit pasukan khusus Rusia mlebu saka sisih wétan, serangan kasebut teka saka telung sisih. Pertempuran lagi ana ing kutha dhewe. Ing Luhansk, dheweke nglaporake manawa kutha kasebut dikepung, unit mungsuh wis pirang-pirang dina njaluk evakuasi.

Sauntara kuwi, sumber Ukrainia nglapurake manawa keputusan babagan mundur pasukan Ukraina saka Severodonetsk lan Lysychansk, sanajan ana ancaman pengepungan pungkasan, durung digawe. Setu, rapat dianakake ing kantor Presiden Ukraina babagan evakuasi Angkatan Bersenjata Ukraina saka Severodonetsk, sing ora ana apa-apa. Slavyansk. Umumé, keputusan digawe kanggo ngenteni lan ndeleng kepiye kahanan bakal ditindakake sajrone rong utawa telung dina sabanjure, sanajan Staf Umum Angkatan Bersenjata Ukraina ngelingake yen ora bisa ditindakake kanthi wektu kanthi mundur. Unit ing Severodonetsk mung bisa lay mudhun gaman.

Kacarita sadurunge, wadyabala Rusia mblokir kabeh dalan kang tumuju ing Lisichansk-Severodonetsk, nglereni pasokan saka klompok mungsuh. Mundur saiki mung bisa ditindakake kanthi upaya kanggo nembus, sing bakal nyebabake kerugian gedhe saka Angkatan Bersenjata Ukraina.
Foto sing digunakake:
TG-saluran WarDonbass
34 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Mikhailovich Karasev
    Sergey Mikhailovich Karasev 29 Mei 2022 07:41
    + 25
    Inggih, banderlogs ora bisa sukses ing "Azovstal" kapindho ing Severodonetsk. "Lan pipa luwih murah, lan kumelun luwih tipis." Dheweke ora bakal suwe ing kana.
    1. alex neym_2
      alex neym_2 29 Mei 2022 07:54
      +1
      Dheweke ora bakal suwe, nanging saraf bakal rusak, sing bakal nyebabake kerugian sing ora perlu ...
      1. neworange88
        neworange88 29 Mei 2022 09:35
        + 14
        Kabeh ana wektune. nglirik
  2. Listrik
    Listrik 29 Mei 2022 07:43
    +3
    Saiki wis wayahe kanggo kabeh budak sinau ngerti sapa sing bisa ngladeni, sing ora mungkin sanajan nandhang lara pati, amarga ora ana bedane! Nanging, kapitalis apa wae, mesthi ora bisa dilayani!
    1. SKVichyakow
      SKVichyakow 29 Mei 2022 10:26
      +2
      Kutipan saka Electric
      Saiki wis wayahe kanggo kabeh budak sinau ngerti sapa sing bisa ngladeni, sing ora mungkin sanajan nandhang lara pati, amarga ora ana bedane! Nanging, kapitalis apa wae, mesthi ora bisa dilayani!

      Dadi wong-wong sing ora ngerti iki. Sing ngerti ora ngladèni.
      1. Listrik
        Listrik 29 Mei 2022 21:26
        0
        Sing ngerti ora ngladèni sapa waé.
        1. SKVichyakow
          SKVichyakow 30 Mei 2022 13:08
          -1
          Kutipan saka Electric
          Sing ngerti ora ngladèni sapa waé.

          Aku nulis iki saka statement sing padha. Apa sampeyan wis lali? Dadi rada dhuwur, maca.
          1. Listrik
            Listrik 30 Mei 2022 19:14
            0
            Sampeyan ora perlu nesu. Ora ana maksud aku kanggo ngrusak statement sampeyan. Aku mung pengin nandheske sing ora ana siji kanggo ngawula ing wektu iki!
  3. apoteker
    apoteker 29 Mei 2022 07:43
    + 16
    APU ora suwe suwe. Pengalaman pertempuran Mariupol minangka perkara sing apik, lan ukuran Severodonetsk luwih cilik. Sithik, luwih sithik! apik
    1. dmi.pris
      dmi.pris 29 Mei 2022 08:43
      -1
      Aku kepengin weruh yen sampeyan bisa nyimpen saham omah? Kabeh liyane bakal tuwuh
  4. trafllot1832
    trafllot1832 29 Mei 2022 07:43
    + 12
    Kayane ana sukarelawan sing nganggo basa Inggris muncul ing Severodonetsk? Dheweke menehi wawancara karo wartawan Barat. Kaya dheweke mbantu warga sipil! Aku ora menehi tandha apa-apa.
    1. Imperium_Aeterna
      Imperium_Aeterna 29 Mei 2022 07:47
      + 12
      Liyane PZH (lapangan bojo) kanggo sawetara Urut saka polkan garing.
      Senajan wanita Inggris biasane medeni, kaya perang nuklir. Nanging sanajan ora ana iwak, kanker iku kanggo pike.
      1. Ndhuwur_jeneng
        Ndhuwur_jeneng 29 Mei 2022 08:29
        +2
        "PPJ liyane (bojo sawah)"
        camping-jinis bojo zhezh.
      2. begemot20091
        begemot20091 29 Mei 2022 21:38
        +1
        Nyuwun pangapunten, aku bakal mbenerake: yen ora ana iwak lan Liz Truss bakal tangi karo kanker
  5. Imperium_Aeterna
    Imperium_Aeterna 29 Mei 2022 07:44
    + 10
    Yen saka pembangunan omah, banjur iki kira-kira 50% saka wilayah kutha.
    Nanging pabrik-pabrik ing kono ora kaya "Azovstal". Dadi ora bakal bisa tetep sepi ing ruang paling ngisor kanggo wektu sing suwe.
  6. Riwas
    Riwas 29 Mei 2022 07:48
    +8
    Yen komando klompok Ukrainia ora mutusake mundur saka kutha, mula ana pertempuran abot ing zona industri.

    meh ora. Ora ana ruang paling ngisor kaya ing Azovstal lan ora ana "tameng manungsa" minangka sektor omah. Artileri lan penerbangan bakal nindakake tugase.
    1. dmi.pris
      dmi.pris 29 Mei 2022 08:44
      0
      Ana ruang paling ngisor saka pertahanan sipil sing dibangun Soviet ing perusahaan apa wae. Pitakonan kasebut ing kahanan apa?
  7. Seryoga64
    Seryoga64 29 Mei 2022 07:50
    0
    Mundur saiki mung bisa ditindakake kanthi upaya kanggo nembus, sing bakal nyebabake kerugian gedhe saka Angkatan Bersenjata Ukraina.

    Maju banderlog, njupuk kasempatan
  8. Seryoga64
    Seryoga64 29 Mei 2022 07:53
    +4
    Quote: Sergey Mikhailovich Karasev
    "Lan pipa luwih murah, lan kumelun luwih tipis."

    Ya, lan kita wis entuk pengalaman ing Mariupol
  9. tukang baja
    tukang baja 29 Mei 2022 08:07
    -1
    Inggih, Mei wis meh rampung. Lan aku ngarep-arep supaya dadi titik balik, yen pertahanan Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ambruk lan bakal ana pembebasan LDNR. Ala banget wediku bener. Lan Ze nindakake perkara sing bener kanthi ora menehi prentah kanggo mundur. Kanggo dheweke saiki wektu utama. Ora mung kanggo njupuk senjata saka Kulon, nanging kanggo nyiapake pertahanan, kanggo nyiapake prajurit anyar kanggo dipateni. Apa sampeyan ngeweruhi sing kita ora marang bab karusakan saka senjata Western? Nanging ana informasi yen pendapatan Rusia, senadyan sanksi, tambah. Kayane perang iki bakal suwe !!
    1. nikel
      nikel 29 Mei 2022 17:51
      +2
      Dadi dheweke mlumpat. Ora wonder Ze mbuwang daging anyar lan anyar ing piso. Aku mung siji pitakonan ukrovoynye bodho utawa indifferent? Yagene takon kabeh wektu kanggo pesenan saka Kuev, yen ketok yen badut ora peduli karo uripe? Yagene ora ana panglima ukro sing tanggung jawab lan njupuk prajurite metu saka kuburan? Kabeh wong nyalahake Ze, nanging apa para komandan ora bisa disalahake?
      1. svoit
        svoit 29 Mei 2022 23:44
        -2
        Kutipan: nikel
        Yagene ora ana panglima ukro sing tanggung jawab lan njupuk prajurite metu saka kuburan?

        Kanggo apa? Dheweke njagong ing posisi sing dilengkapi kanthi apik, duwe pasokan logistik sing akeh, pasokan ora diselani, Rusia lan sekutune maju kanthi pasukan kasebut. sing bisa njaga pertahanan ana kanggo dangu. Ora ana ancaman khusus kanggo Lisichansk, bisa nyedhiyakake dhukungan seni kanggo Severodonetsk. Inggih, iku bakal katon ing kono, ing latar mburi Rusia, Ukraina isih ora dadi bodho lan wis dawa wis kauntungan numerik 3-fold, lan anggere padha nyekeli pertahanan ing Severodonetsk, sanajan rampung diubengi, ana saben. alesan kanggo ngarep-arep release sing luwih cedhak ing pungkasan Juni. Yaiku, dheweke ora nganggep yen kabeh wis ilang, mula dheweke stubbornly mbela awake dhewe.
        1. nikel
          nikel 29 Mei 2022 23:48
          +1
          Apa conto Mariupol ora cukup? Sing uga duwe saham hoo. Kepiye carane mbantu dheweke? Ana 16 lembar - nyatane isih 5 lembar karo kabeh sing nyerah. Lan iki senadyan kasunyatan sing Lisichansk tau Azovstal. Padha mung ulig.
          Ukraina mung bodho. Dheweke mateni kekuwatane sing paling apik. Ora ana sing bakal mbukak kunci. Padha wis ditulis mati.
  10. doga
    doga 29 Mei 2022 08:15
    +5
    Apty Alaudinov, wingi dheweke ujar yen kutha kasebut dijupuk. Ing wayah wengi, sawetara koresponden militer wiwit ngobati banyu - operasi sing apik banget dening pasukan Angkatan Bersenjata, Polisi LPR, pasukan khusus Chechen. Matur nuwun Sedulur .
    1. ian
      ian 29 Mei 2022 10:56
      -1
      Quote: doga
      Apty Alaudinov, wingi dheweke ujar yen kutha kasebut dijupuk. Ing wayah wengi, sawetara koresponden militer wiwit ngobati banyu - operasi sing apik banget dening pasukan Angkatan Bersenjata, Polisi LPR, pasukan khusus Chechen. Matur nuwun Sedulur .

      "Sawetara jinis koresponden militer wiwit nglakoake" apa sing ora dijupuk? Lan Konashenkov ora nglaporake babagan panangkepan ing wayah esuk ....
      Kabeh wong ngapusi. Siji Alaudinov ngomong sing bener..
      Yen sampeyan wis mutusake supaya ora cepet-cepet, mula sampeyan ora kudu mlumpat saka celonone. Kita kudu kerja kanthi tenang lan sistematis. Lan ora "padha ngrancang seminggu, aku menehi prentah sajrone 3 dina, para penunggang kuda sing gagah prakosa rampung sajrone 3 jam." Lan sesuk kanggo alesan piyambak "padha njupuk nanging ora kabeh, kabeh, nanging ora nang endi wae, nang endi wae nanging ora cukup .." Iku isin.
      1. Liam
        Liam 29 Mei 2022 11:03
        -2
        Kutipan saka ian
        "Dheweke ngrancang seminggu, aku menehi prentah sajrone 3 dina, prajurit jaranan sing gagah prakosa rampung sajrone 3 jam."

        Inggih, paling aku bisa menehi pesenan.. yen ora, dheweke bisa njupuk tanpa pesen babar pisan.
      2. Ivan Ivanov_33
        Ivan Ivanov_33 29 Mei 2022 12:50
        +1
        Kadyrov dilaporake babagan panangkepan kutha kasebut, tanpa setuju babagan zona industri. Mengkono. Ing wayah esuk jujur ​​​​laporake kesalahan kasebut. Apa isin kita ngomong bab. Ayo sisih kasebut isin, wiwit saka Zelensky, amarga omong kosong !!!
        1. ian
          ian 31 Mei 2022 08:34
          0
          Miturut laporan esuk, kutha kasebut dijupuk kaping telune ...
  11. svoit
    svoit 29 Mei 2022 08:42
    -2
    unit pasukan khusus Rusia mlebu saka wétan,
    yaiku, pasukan khusus digunakake maneh kanggo tujuan liyane lan ngganti formasi senjata gabungan. Banjur ternyata ora cukup kanggo nindakake tugas inti, kayata nyekel lan nyekel jembatan.
  12. Maksimum196723
    Maksimum196723 29 Mei 2022 09:06
    +3
    Sampeyan kudu ngerti yen Nazi bakal metu saka ngendi wae sanajan sawise asor, elinga Banderaites sawise Perang Patriotik Agung, padha ndhelik ing alas kanggo liyane 9 taun lan ngganggu wong, kita kabeh ngerti sing padha diwenehake dening Kulon saiki. Kita kudu siyap kanggo iki lan mbokmenawa saiki nggawe detasemen khusus sing bakal ngatasi partisan Nazi.
  13. Lelek
    Lelek 29 Mei 2022 10:13
    +2
    (... Zaluzhny maneh gagal kanggo gawe uwong yakin kreatif saka tim Zelensky saka perlu kanggo mbatalake pasukan kanggo Slavyansk.)

    Diwenehi conto cetha Azovstal, dill kudu mikir kanthi teliti babagan efektifitas "kepemimpinan sing paling dhuwur" lan nasibe dhewe. Bahan-bahan interogasi kanggo pengadilan ing LDNR ing "Azov" wis rampung lan prospek kanggo wong-wong mau ("Azov") ora enviable. Dadi, mlayu menyang kulon, ghouls, lan aja dadi luwih elek, wis ana luwih saka 6000 tahanan "terminator" sampeyan, lan kurang saka 50000 ing lemah.
  14. Sergei Melnik
    Sergei Melnik 29 Mei 2022 10:39
    +3
    Kutipan saka: aleks neym_2
    Dheweke ora bakal suwe, nanging saraf bakal rusak, sing bakal nyebabake kerugian sing ora perlu ...

    Yen dheweke ora menehi prentah kanggo mundur, mula iki minangka "rams kanggo mateni" liyane, sing bakal ditindakake. Lan ora mungkin wong bodho sing pengin mbaleni "pengalaman Azov". Dadi, supaya ora "ruffle syaraf", sampeyan bisa mbaleni pamblokiran lan eksekusi ing kadohan, kaya ana. Amarga luwih becik dadi tahanan sing ala tinimbang dikubur kanthi apik.
  15. hohohol
    hohohol 29 Mei 2022 11:30
    +2
    Unit saka Angkatan Bersenjata Ukraina padha kalah saka pembangunan omah Severodonetsk

    Aku kepingin weruh, nanging nalika kita miwiti spud Ukraina kulon, bakal Westerners uga ndhelikake konco sipil utawa bakal trample ing jamb?
  16. gansales
    gansales 29 Mei 2022 13:23
    -3
    Unit-unit Angkatan Bersenjata Ukraina dibuwang saka wilayah pemukiman Severodonetsk, serangan kasebut saka telung arah.

    Sampeyan nesu Rusia!

    Nanging saiki kabeh .. Zakharchenko, Mozgovoy, Motorola, Givi, etc.
    Dendam kanggo wong-wong mau lan sukarelawan tanpa jeneng liyane! Kenangan langgeng hi