Review militèr

Finlandia bakal masang pesawat tempur F-35A ing pangkalan udara ing Lapland

51

Angkatan Udara AS F-35



Finlandia modernisasi pangkalan udara ing Rovaniemi (Lapland) kanggo nampung pesawat tempur Amerika generasi kaping lima Lockheed Martin F-35A Lightning II. Kontrak kanggo tuku kendaraan bersayap ditandatangani ing Desember taun kepungkur. Jumlah total transaksi, kalebu 64 pesawat, senjata kanggo wong-wong mau, etc. gunggungipun 8,4 milyar euro.

F-35A sing ditampa saka AS bakal disebar ing antarane rong pangkalan udara: ing Lapland lan ing provinsi Finlandia Karjala (Karelia). Pejuang pisanan bakal teka ing Rovaniemi ing 2026, sing ana hubungane karo modernisasi sing wis diwiwiti, miturut komandan pangkalan udara, Kolonel Tuukka Karjalainen.

Miturut militèr, peralatan maneh fasilitas, sing wis digunakake wiwit taun 70-an, bakal diwiwiti ing taun iki. Pager lan bangunan tambahan bakal didegake. Infrastruktur utama bakal dibangun ing 2023.

Kanggo nggunakake mesin anyar, landasan pacu, dalan lan bangunan sing luwih modern kudu dibangun. Secara total, kira-kira 150 yuta euro bakal digunakake kanggo modernisasi fasilitas kasebut.

Miturut Karjalainen, panggantos pesawat tempur Hornet lawas karo F-35A Lightning II Amerika paling anyar, antara liya, bakal duwe pengaruh positif ing pasar tenaga kerja. Saiki, 450 wong kerja ing pangkalan ing Rovaniemi, nanging pangopènan peralatan anyar bakal mbutuhake personel sing luwih akeh.

Minangka kanggo pangkalan udara dhewe ing Lapland, iku ora dening kasempatan sing bakal pisanan nampa pesawat paling anyar. Bab kasebut yaiku obyek kasebut cedhak karo Norwegia, sing dadi anggota NATO lan wis nggunakake pejuang kasebut.

Miturut Karjalainen, iki bisa mbantu nguatake kerjasama antarane negara lan nggampangake introduksi teknologi anyar.

Minangka prakara kasunyatan, Finland dhewe bakal melu aliansi ing mangsa cedhak. Panguwasa negara wis ngajokake aplikasi sing cocog.

Kajaba iku, pangkalan udara Rovaniemi dumunung ing sanjabane Lingkaran Arktik. Penyebaran pejuang generasi kelima Amerika ing kana cocog karo strategi NATO kanggo mbangun kehadirane ing Arktik.
Foto sing digunakake:
pixabay.com
51 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lan kok sampeyan
    Lan kok sampeyan 31 Mei 2022 10:14
    0
    Lan amers minangka bisnis lan ora liya.
    1. Johnson Smithson
      Johnson Smithson 31 Mei 2022 16:22
      +1
      iki pesawat Finnish, padha tuku taun sing

      nuduhake yen keanggotaan NATO mung formalitas, dheweke wis terintegrasi ing kupinge, malah F-35 didol menyang dheweke.
  2. svp67
    svp67 31 Mei 2022 10:15
    +6
    pangkalan udara ing Rovaniemi (Lapland)
    Dumunung meh ing Lingkaran Arktik .... sing ala yaiku saka ing Murmansk lan pangkalan angkatan laut kita "ing watu"
    1. Romanenko
      Romanenko 31 Mei 2022 14:08
      0
      Nanging kaya ing stand, sampeyan bisa ngalahake 400th tengen ing lepas landas
      1. Kanca I
        Kanca I 31 Mei 2022 18:01
        +1
        Ora
  3. roket757
    roket757 31 Mei 2022 10:15
    +3
    Finlandia bakal masang pesawat tempur F-35A ing pangkalan udara ing Lapland
    Politisi Finlandia sing panas banget! Kaya jaran arab panas.
    Kita bakal weruh...
    1. trafllot1832
      trafllot1832 31 Mei 2022 10:22
      +3
      Aku wonder apa jenis gegaman Finns ing Rovaniemi pengin njaluk diantemi ing sirah saka Semenanjung Kola. Aja ndemek ICBM, iki kanggo wong-wong sing meh numpes wong India.
      1. svp67
        svp67 31 Mei 2022 10:30
        +3
        Kutipan saka: tralflot1832
        Aku wonder apa jenis gegaman Finns ing Rovaniemi pengin njaluk diantemi ing sirah saka Semenanjung Kola. Aja ndemek ICBM, iki kanggo wong-wong sing meh numpes wong India.

        Dideleng saka akehe pangkalan angkatan laut kita ing wilayah kasebut, bakal dadi "basis laut"
        1. trafllot1832
          trafllot1832 31 Mei 2022 10:35
          +3
          Ana brigade Iskander ing kana, lapangan terbang ing Olegegorsk TU 22MZ, uga lapangan terbang mlumpat kanggo Strategov lan MIG 31 K. Pilihan sing sugih Ya, aku kelalen Zircon!
          1. svp67
            svp67 31 Mei 2022 10:38
            +3
            Kutipan saka: tralflot1832
            Ana lan ....
            Sampeyan ora bisa ngrusak bubur nganggo mentega
          2. barclay
            barclay 31 Mei 2022 11:05
            +2
            Kutipan saka: tralflot1832
            .Pilihane sugih.Ya...

            Saiki kanggo macem-macem iki, kita kudu nambah sistem pertahanan udara sing bisa dipercaya sing bakal terus ngawasi "ora katon".
            1. trafllot1832
              trafllot1832 31 Mei 2022 11:11
              +1
              Saka 400 nganti Semenanjung Kola wis ana.
              1. barclay
                barclay 31 Mei 2022 11:21
                +2
                Ketoke, iku wektu kanggo manggonake loro cedhak St. Petersburg lan ing Karelia. Saiki kudu katon lengkap.
                1. trafllot1832
                  trafllot1832 31 Mei 2022 11:39
                  +2
                  Ing St. Petersburg, S 400 uga wis ana, lan ana uga brigade rudal Iskander saka 4 komposisi divisi.
                  1. barclay
                    barclay 31 Mei 2022 11:50
                    +3
                    Inggih, apik. Saiki dheweke bakal duwe tugas liyane.
      2. roket757
        roket757 31 Mei 2022 11:54
        +2
        Dadi, ana gol, nanging ana klub sing cocog.
        Saben uwong digawe, kanggo kasus apa wae, ekstrem.
    2. fruc
      fruc 31 Mei 2022 11:55
      +3
      F-35A sing ditampa saka AS bakal disebar ing antarane rong pangkalan udara: ing Lapland lan ing provinsi Finlandia Karjala (Karelia).

      Dadi a/b Rovaniemi lan a/b Kuopio. Sing terakhir iku 150 km saka tapel wates Rusia. Ing taun 80-an, dheweke kerja bareng karo Bessovets lan Gromovo a / d. 6A pertahanan udara apik
  4. Cowbra
    Cowbra 31 Mei 2022 10:21
    +4
    Aku ora kelingan, apa Santa njupuk rusa ing kana? Saiki wis jelas kenapa
  5. rotmistr60
    rotmistr60 31 Mei 2022 10:22
    +3
    Finlandia modernisasi pangkalan udara ing Rovaniemi (Lapland) kanggo nampung pesawat tempur generasi kelima Amerika Lockheed Martin F-35A Lightning II
    Apa sampeyan setuju karo Santa Claus utawa uga diprivatisasi dening Amerika? Apa dheweke bakal diwenehi eselon sing kapisah ing udara?
  6. Single
    Single 31 Mei 2022 10:24
    +3
    "... Finlandia bakal nyebarake pejuang F-35A ing pangkalan udara ing Lapland" ... Lan ing ngendi Yollupuki Finland bakal lunga?
    1. svp67
      svp67 31 Mei 2022 10:31
      +6
      Quote: Single
      Lan ing ngendi Yollupaki Finlandia bakal lunga?

      Nang endi????? Menyang kedutaan Rusia, ​​kanggo tampilan omah)))
      1. trafllot1832
        trafllot1832 31 Mei 2022 10:37
        +2
        Lan apa orientasi seksual dheweke? wassat
        1. svp67
          svp67 31 Mei 2022 10:39
          +6
          Kutipan saka: tralflot1832
          Lan apa orientasi seksual dheweke?

          Dadi dheweke kudu mlaku luwih cepet, nalika dheweke normal ... lan supaya dheweke nangkep gnomes karo kidang ...
          1. Nexcom
            Nexcom 31 Mei 2022 15:10
            +1
            dheweke ora duwe Snow Maiden. mung kidang lan gnomes - kanggo kabeh wektu bengi Lapland dawa atos. Sing curiga.... opo
            1. svp67
              svp67 31 Mei 2022 15:26
              +1
              Kutipan saka Nexcom
              dheweke ora duwe Snow Maiden. mung kidang lan gnomes - kanggo kabeh wektu bengi Lapland dawa atos. Sing curiga....

              Sapa ngerti, bisa uga wengi Jumuah sing dawa mbantu dheweke dadi padhang ...)))
              1. Nexcom
                Nexcom 31 Mei 2022 15:30
                0
                Ide kang ndudhuk Friday? Ana mung kewan lan gnomes watara.
                belay
                Dheweke nggawe wong salju kanggo awake dhewe kanthi kabeh rincian anatomi kanthi jeneng Jumuah ????

                walau hawane adem....

                Ancaman, ing kene Santa Claus kita duwe kabeh miturut aturan - lan cah wadon isih enom lan ana telung jaran lan ora ana perversions Skandinavia. ya
                1. svp67
                  svp67 31 Mei 2022 15:42
                  0
                  Kutipan saka Nexcom
                  kene Santa Claus kita wis kabeh miturut aturan - lan cah wadon enom

                  Dadine mbah buyut ... ora preduli pedofilia saiki dijahit (((
                  1. Nexcom
                    Nexcom 31 Mei 2022 15:43
                    +1
                    Dadi apa sing dakkandhakake? tegese kabeh iku cara karo Simbah. Wiwit ana putu.
                    1. svp67
                      svp67 31 Mei 2022 15:47
                      0
                      Kutipan saka Nexcom
                      tegese kabeh iku cara karo Simbah. Wiwit ana putu.

                      Lan padha saka Jumuah sing ora dingerteni)))
  7. aszz888
    aszz888 31 Mei 2022 10:26
    +1
    Secara total, udakara 150 yuta euro bakal digunakake kanggo modernisasi fasilitas kasebut.
    Lan pirang-pirang rudal sing dibutuhake kanggo ngluku lapangan udara?
    Pangkalan udara dumunung ing garis Lingkaran Arktik, 7 km saka Rovaniemi, sing dianggep minangka panggonan Santa Claus.
    pyngvyny mabur menyang penguin. ngguyu
  8. Ivan Onya
    Ivan Onya 31 Mei 2022 10:44
    0
    Presiden Slowakia saiki pancen salah babagan sapa sing bakal dadi baris sabanjure sawise Ukraina
  9. sen
    sen 31 Mei 2022 10:59
    +1
    Finlandia bakal masang pesawat tempur F-35A ing pangkalan udara ing Lapland

    Padha urip tentrem lan ayem. Ora ana setan sing meksa tuku F-35A sing larang lan gabung karo NATO.
  10. Gunther
    Gunther 31 Mei 2022 11:04
    0
    Aneh, wakil kita ing PBB ngandika luwih cetha - Rusia minangka daya nuklir lan yen Natasha ing Swedia lan Finlandia, padha bisa dadi target militèr Rusia.
    Apa wong lanang Chukhon sing panas banget ing sirah?
    1. Jarilo
      Jarilo 31 Mei 2022 11:22
      0
      Miturut skenario kasebut, NATO bakal ngalahake kita kanthi tangan Ukraina. Divisi kasebut, bakal ana ing antarane anggota NATO. Mulane, kita kudu cepet-cepet gabung karo NATO. Ana sing ora cocog karo dheweke. Sampeyan bisa uga bener dadi cara liyane.
    2. yowis
      yowis 31 Mei 2022 12:40
      +1
      Kabeh dianggep dening angin topan gedhe. Ing pungkasan Mei, pasukan serangan NATO kudu ngrebut kabeh wilayah kidul Rusia. Nanging rencana A ditutup. Miturut rencana A, dheweke kudu ditampa tanpa wektu tundha telung dina. Wong Finlandia lan Swedia mung ora dikandhani manawa ora ana rencana B. Nanging saiki Biden nampa kepala negara kasebut mung bebarengan. Iki isih apik: "pemimpin" macan Baltik dikirim menyang Washington mung telu.
  11. yowis
    yowis 31 Mei 2022 12:05
    -1
    Inggih? Ramalan kasebut kelakon. Kurang saka sasi kepungkur, dheweke menehi kula kira-kira limalas minus kanggo dheweke. Saksi netralitas Swedia-Finlandia. Apa kabeh ilang? Ora, swara batin ngandika, iki dudu pungkasan. Sampeyan perlu kanggo mbatalake pasukan saka Ukraina, nindakake "demokrasi" lan ninggalake senjata nuklir. Ya, lan mlebu kabeh. Lan supaya inspektur mlebu.
  12. APASUS
    APASUS 31 Mei 2022 12:28
    0
    Iki tegese resimen liyane karo Iskanders bakal katon ing wilayah Polar Dawns
    1. yowis
      yowis 31 Mei 2022 12:44
      +1
      Dadi apa? Padha nyoba kanggo nyelehake kita ing babagan. Iku angel. Yen diwiwiti ing Tengah (nuwun, Tengah (!)) Asia, bakal dadi luwih angel. Britain banget mbebayani amarga dheweke duwe soko kanggo ilang, lan dheweke kalah (miturut dheweke).
      1. APASUS
        APASUS 31 Mei 2022 13:20
        0
        Kutipan saka iouris
        Dadi apa?

        Lan ora ana apa-apa! Finland uga, kaya-kaya, ngerti yen dheweke ora bisa narik pertahanan tapel wates kanggo km 1000. Dadi 1/1
        1. yowis
          yowis 31 Mei 2022 13:25
          +1
          Lan babagan sawetara Finlandia? Saiki tapel wates AS.
  13. Tes
    Tes 31 Mei 2022 12:52
    +2
    "Miturut Karjalainen, panggantos pesawat tempur Hornet lawas karo F-35A Lightning II Amerika paling anyar, kalebu dampak positif ing pasar tenaga kerja. Saiki 450 wong kerja ing pangkalan Rovaniemi, nanging pangopènan peralatan anyar mbutuhake luwih akeh. personel."
    Wong-wong Finlandia panas wis nolak gas pipa totalitarian saka Rusia. Saiki bakal, sanajan luwih larang, kanggo nampa saka daya gas gedhe Estonia, liwat interkonektor sing dadi ing ngisor Segara Baltik saka Paldiski. Bener, gas kasebut teka menyang Paldiski saka kekuwatan gas gedhe ing Latvia. Yaiku, Estonia mbayar Latvia kanggo nyimpen gas totalitarian saka Rusia ing UGSF lan dipompa menyang Estonia. Finland mbayar kanggo ngompa gas Estonia saka Paldiski - lan kabeh apik, kabeh wong ora gumantung ing gas pipa totalitarian saka Rusia. Bener, Finlandia ora nolak totalitarian gas cair saka Federasi Rusia saka Vysotsk. Nanging - iki beda! Wong lanang Finlandia sing panas nolak pangiriman langsung listrik totaliter Rusia, sing diprodhuksi dening NPP Leningrad. Pangarep-arep, misale jek, kanggo Unit 3 sing pungkasan dibangun ing PLTN Olkiluoto. Ing tanggal 02 Mei 2022, perusahaan desain Finlandia Fennovoima mungkasi kontrak karo Rosatom kanggo pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir Hanhikivi-1 ing Finlandia. Pranyata, wong-wong sing mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir, sing ditinggal tanpa kerja, bakal menyang Rovaniemi, amarga ora adoh: "Pager lan bangunan tambahan bakal diadegake. Infrastruktur utama bakal dibangun ing 2023." Kajaba iku, Putin sing licik nglarang kayu bunder didorong dening ton lan kilometer ngluwihi wates Federasi Rusia. Kepiye carane wong Finlandia sing panas nggawe papan lan kertas??! Ora ana bahan mentah, ora ana energi sing cukup. Lan luwih. Wong wicaksana saka Brussels mutusake kabeh lan mutusake apa sing kudu ditindakake karo lenga totalitarian lan produk minyak saka Rusia ... Apik banget tumindak sampeyan, negara Suomi ...
    1. yowis
      yowis 31 Mei 2022 13:46
      +1
      ya wis. Ora mangu, sawetara wektu bisa entuk dhuwit kanggo persiapan perang.
  14. ruwet
    ruwet 31 Mei 2022 13:45
    +1
    Saiki, Finlandia lan Swedia uga kudu diratakake ing lemah.
  15. ngelawan28
    ngelawan28 31 Mei 2022 13:47
    +1
    Miturut Karjalainen, panggantos pesawat tempur Hornet lawas karo F-35A Lightning II Amerika paling anyar, antara liya, bakal duwe pengaruh positif ing pasar tenaga kerja. Saiki, 450 wong kerja ing pangkalan ing Rovaniemi, nanging pangopènan peralatan anyar bakal mbutuhake personel sing luwih akeh.
    Ing pesawat tempur generasi kaping lima Amerika, bolt dicopot lan dikencengake mung loro utawa telu teknisi?! opo
    1. Nexcom
      Nexcom 31 Mei 2022 15:14
      +2
      ora, ana teknologi kuwi - siji maca kertu kontrol (ing arah kanggo nguripake, karo apa gaweyan, countdown menehi - nindakaken sapisan - nguripake setengah giliran, etc.), giliran liya, lan katelu nyekel kacang ing palet khusus supaya ora ngeklik cucuk. uga ana kang papat kang nguwasani telu mau. kabeh wis dipikir. ngguyu iku kabeh disebut kontrol kru lan manajemen. ngguyu
      dadi piyambak, uga, ora ana cara - bakal ana nglanggar teknologi. lan kanthi pelanggaran, Amerika bakal ngilangi jaminan utawa liya sing bakal dipikirake. supaya wong Finns entuk lengkap.

      Ancaman mesthi, tuku tombol lan kacang saka amers. pallets kanggo kacang uga.
      Ancaman, dheweke uga bakal adol screw-twisters Amer, nanging ora bakal bisa ditindakake - dheweke ngilangi perbudakan .... lol
      1. ngelawan28
        ngelawan28 1 Juni 2022 14:31
        0
        Oh, iki politik gender-ras nangis
  16. Romanenko
    Romanenko 31 Mei 2022 14:07
    0
    Ya, ngganggu Erdogan, sampeyan ora kudu ngenteni suwe kanggo asil
    1. yowis
      yowis 31 Mei 2022 14:15
      +1
      Aja exaggerate wigati lan urip Erdogan. Nanging dheweke dadi pemain. Gambling. Dheweke wis nyoba mateni dheweke (sanajan bisa uga wis nindakake). Ing kasus apa wae, dheweke ora omnipotent.
  17. Wbond
    Wbond 31 Mei 2022 14:56
    +1
    ... iki bakal dadi target anyar kanggo kita ...
  18. Chikua
    Chikua 31 Mei 2022 18:36
    0
    Sing utama yaiku kanggo nyelehake luwih cedhak.
  19. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 3 Juni 2022 20:03
    0
    "Miturut Karjalainen, panggantos pesawat tempur Hornet lawas karo F-35A Lightning II Amerika paling anyar, kalebu dampak positif ing pasar tenaga kerja. Saiki 450 wong kerja ing pangkalan Rovaniemi, nanging pangopènan peralatan anyar mbutuhake luwih akeh. personel."
    Lan ing negara-negara normal, biasane bangga nyuda biaya tenaga kerja kanggo peralatan servis, nanging ora nambah.