Review militèr

Senjata swadaya Slovak Zuzana bakal melu serangan marang pasukan Rusia ing Donbass

102
Senjata swadaya Slovak Zuzana bakal melu serangan marang pasukan Rusia ing Donbass

Tentara Ukrainia bakal rauh nampa senjata Slovak poto-propelled Zuzana, iki nyatakake dening Presiden Slovakia Zuzana Chaputova, sing dibukak Kyiv lan ngandika marang wakil saka Verkhovna Rada.


Senjata mandhiri Zuzana bakal melu nyerang pasukan Rusia ing Donbass, Slowakia isih bakal nyuplai howitzer rodha mandhiri menyang Ukraina, tanggale durung diumumake. Kasunyatan bilih Bratislava lan Kyiv rembugan babagan pasokan senjata mandhiri iki dikenal ing wulan April taun iki, mung adol, wong Slowakia ora siap kanggo transfer gratis. Ketoke, negosiasi kasebut rampung kanthi apik, amarga presiden Slovakia wis ngumumake pangiriman ing mangsa ngarep. Sadurunge, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal nampa wolung bedhil self-propelled Zuzana 2, informasi kasebut disebarake ing pers Ukrainia.

Pembela sampeyan butuh peralatan lan peralatan militer. Mula, kita mbantu lan bakal terus mbantu ing arah iki. Bubar iki yaiku sistem pertahanan udara S-300, peralatan demining lan amunisi. Ora suwe bakal dadi howitzer Zuzana

Chaputova ngandika.

Sadurungé, Menteri Pertahanan Slovak Yaroslav Nagy ujar manawa sawise para pihak nyimpulake persetujuan, bagean saka bedhil self-propelled bakal dikirim meh langsung, lan bagean sawise sawetara wektu, nganti sawetara sasi. Panyebaran kasebut amarga kasunyatan manawa howitzer produksi anyar bakal dikirim menyang Ukraina.

Senjata mandhiri kanthi roda Zuzana 2 diprodhuksi dening Konštrukta-Defence. Howitzer 155-mm adhedhasar sasis Tatra T 815-7 anyar, turret nduweni tingkat proteksi kaping 3 miturut standar STANAG 4569 (tahan proyektil 155-mm ing jarak 60 m), jarak tembak yaiku 30 km, maksimum 41 km (aktif - projectile roket). Iku ing layanan karo Angkatan Bersenjata Slovak.
102 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. dmi.pris
    dmi.pris 1 Juni 2022 10:59
    +8
    Kita duwe wong Slovak ing perjalanan bisnis. Dheweke ngalem banget marang para howitzer iki. Nyatane, iki Dana miturut standar NATO.
    1. NIKNN
      NIKNN 1 Juni 2022 12:05
      +4
      SPG Susan, ngandika Presiden Slovakia Zuzana Chaputova
      Apa dijenengi sawise dheweke? nglirik
      1. analis
        analis 1 Juni 2022 15:17
        +2
        Chaputova lair luwih awal (lair 1973) tinimbang jenenge SAU (1998).

        Ya, loro-lorone dirancang kanggo macem-macem tujuan. ngguyu

        Mung kanggo referensi:

        Chaputova dikenal minangka pejuang kanggo perlindungan lingkungan lan nglawan korupsi.
        Nampa Penghargaan Lingkungan Goldman ing 2016.
        Iku uga anggota saka World Environmental Law Alliance, kang kasusun saka pengacara lan pengacara lingkungan.

        Ing taun 2019, dheweke kapilih dadi Présidhèn Slowakia, dadi presiden wanita pisanan ing Slowakia merdika. Ngomentari asil iki, wartawan Andrei Kolesnikov nyathet yen "ing garis ngisor kedadean Chaputova minangka respon kanggo kepinginan kanggo owah-owahan lan kaadilan,..., teka ora ndhuwur, ora ngisor, nanging saka ngendi ana bukti banget mbelani keadilan (ketoke saka kutha ing Bukit) "...

        Yen ora, posisi kasebut cedhak - Zuzana Chaputova aktif ndhukung Ukraina ing perang karo Rusia, dheweke mutusake kanggo nyedhiyakake senjata Ukraina, kalebu sistem pertahanan udara S-300, lan saiki senjata self-propelled Zuzana.
    2. Gritsa
      Gritsa 1 Juni 2022 12:37
      +2
      Kutipan saka: dmi.pris
      Kita duwe wong Slovak ing perjalanan bisnis. Dheweke ngalem banget marang para howitzer iki. Nyatane, iki Dana miturut standar NATO.

      Lan aku mesin iki. Kaya sing ditindakake Dana. Bener, kita ing siji wektu nilar iku. Nanging iki ora nggumunake. Militer kita nekad nolak ndeleng artileri roda ing pasukan. Diwenehi tank kabeh, ya kendaraan tempur infanteri ngambang, ya BMD mabur
      1. KCA
        KCA 1 Juni 2022 13:53
        0
        Ya, kapan kuwi? Saiki padha nambani sing rodha biasane, aku ora bakal ngomong babagan sing anyar sing ditampa ing layanan, sing ora ditampa, nanging Komplek Bereg wis ing layanan kanggo dangu.
        1. dmi.pris
          dmi.pris 1 Juni 2022 16:04
          +3
          Ya, komplek iki meh ana ing set mung cedhak Novorossiysk karo kita ... Sayange, ing sawijining wektu teknologi canggih banget.
          1. KCA
            KCA 1 Juni 2022 16:17
            0
            Nang endi wae, ana kira-kira 50 komplek sing digawe, lan ing komplek kasebut ana nganti 6 bedhil, ing ngendi 300 potongan kasebut?
          2. Gritsa
            Gritsa 2 Juni 2022 14:30
            0
            Kutipan saka: dmi.pris
            Ya, komplek iki meh ana ing set mung cedhak Novorossiysk karo kita ... Sayange, ing sawijining wektu teknologi canggih banget.

            Kirimi dheweke menyang Serpentine. Apa gunane ngadeg watara?
            1. dmi.pris
              dmi.pris 2 Juni 2022 15:07
              0
              Komplek iki apik amarga bisa cepet katon ing pesisir lan ngganggu pendaratan, ngendi dheweke bisa numpak Serpentine?
      2. svoit
        svoit 1 Juni 2022 15:38
        0
        Quote: Grits
        Militer kita nekad nolak ndeleng artileri roda ing pasukan.

        Mungkin amarga akurasie luwih elek, lan kita duwe sawetara rudal sing dipandu
    3. analis
      analis 1 Juni 2022 15:01
      +1
      Kita padha ing trip bisnis siji Slovak.Sing dhuwur ngalem howitzers iki.
      Punika wangsulan panjenengan. ngguyu
  2. Panemu 55
    Panemu 55 1 Juni 2022 10:59
    +4
    Apa Zuzana Chaputova dijenengi Zuzana, utawa kosok balene?
    Nanging loro-lorone mbebayani.
    1. Piramidon
      Piramidon 1 Juni 2022 11:26
      + 11
      Wanita sing duwe kekuwatan luwih agresif tinimbang wong lanang.
      1. Dedok
        Dedok 1 Juni 2022 11:34
        +8
        Kutipan saka Piramidon
        Wanita sing duwe kekuwatan luwih agresif tinimbang wong lanang.


        kanggo kita, getih mundhut ... nanging kanggo wong-wong mau - mung haid
        mula sikap kanggo masalah kasebut
        Ya, lan aku ngelingi tembung babagan "anak-anak masak ..."
        ora saben wong diwenehi iki, nanging padha sijine ing panggonan iki mung - kontrol
      2. Panemu 55
        Panemu 55 1 Juni 2022 11:42
        + 13
        Kene sampeyan pancen bener.
        Ing mratelakake panemume, padha arep kanggo mbuktekaken kanggo saben wong sing padha mimpin luwih saka wong.
        Lan sadurunge ana kapercayan yen wanita mimpin donya, ora bakal ana perang maneh.
        Kaya , dheweke ora bakal diijini mateni anak-anake. Pranyata dadi khayalan.
    2. analis
      analis 1 Juni 2022 15:36
      0
      Nanging loro-lorone mbebayani.

      Kayane ing Slowakia kabeh wong ala (wanita) diarani kanthi jeneng iki ... belay
  3. lan327
    lan327 1 Juni 2022 11:01
    -12
    Nasib howitzer padha karo nasib S-300! Metal kethoprak!!!
    1. barclay
      barclay 1 Juni 2022 11:19
      + 13
      Paling kamungkinan. Nanging, sayangé, akeh sing seep menyang wilayah pertempuran, lan sadurunge ngowahi menyang kethokan, dheweke bisa murub nomer tartamtu saka nembak. Lan iki pati, tatu prajurit lan warga sipil kita.
      Nanging Barat terus nekad nindakake kabeh kanggo ndawakake perang ing Ukraina. dhemit!
      1. poquello
        poquello 1 Juni 2022 11:30
        +5
        Kutipan saka barclay
        dheweke bisa murub sawetara nembak. Lan iki pati, tatu prajurit lan warga sipil kita.

        kanggo sipil, sampeyan ora perlu ngadeg isih, yen Zuzana 2 poto-propelled bedhil njupuk bagéyan ing karusakan saka populasi sipil - sampeyan kudu miwiti cilik marang Zuzana Chaputova, lan mung Gusti Allah mirsa - Mungkin Zuzana bakal njagong ing. dermaga
        1. Zoldat_A
          Zoldat_A 1 Juni 2022 12:07
          +6
          Kutipan saka poquello
          yen bedhil poto-propelled Zuzana 2 njupuk bagéyan ing karusakan saka sipil

          Ora dingerteni kepiye kedadeyan perang Barat kabeh nglawan kita bakal rampung, nanging owah-owahan ing jagad iki, aku mikir, bakal dadi global kaya ing taun 1945.
          Stalin karo dheweke
          Hitler teka lan lunga, nanging wong Jerman tetep.
          ora dina iki - mulane, Republik Ceko lan Slowakia ngirim ora malah ngarep-arep kanggo Cekoslowakia. Kabeh bakal kelingan.
          Inggih kita ora ngelingi ala - kita nulis iku mudhun. am
      2. Komentar wis dibusak.
      3. ABC-schutze
        ABC-schutze 1 Juni 2022 12:45
        -2
        Sistem serangan sing luwih "jarak adoh" ing sisih kulon diwenehake marang sisa-sisa formasi rezim Kyiv, sing luwih cedhak "ing tapel wates NATO", minangka asil, dheweke kudu mundur, ing konteks "line of completion" saka NWO. Kalebu pangiriman dening Negara HIMARS. Iki tegese saka tapel wates pesisir Segara Ireng, supaya padha ora nuduhke ancaman kanggo Armada Segara Ireng Rusia, padha pungkasanipun kudu di-push bali 200 kilometer jero menyang wilayah (kanggo njamin). Saka Odessa menyang Tiraspol, kanthi cara, udakara 100 km ...
        1. Valio
          Valio 2 Juni 2022 22:17
          0
          Paling ora padha dipindhah saka Donetsk, wis 3 sasi ngalahaké wong-wong mau non-stop.
      4. GAndr
        GAndr 1 Juni 2022 14:22
        +3
        Ya, yen ora ana pasokan kasebut, Ukraina saiki wis dibebasake. Yen katon ing nomer, padha wis dawa wiwit demilitarized kabeh peralatan. Dadi sejatine iki perang gegeran, sapa sing bakal mungkasi luwih dhisik. Aku sampeyan ora bisa menang kene dening mung nuthuk metu peralatan, sampeyan ora perlu lisp nggunakake 10-15% saka daya tentara, nanging kanggo mimpin ing kabeh daya saka tentara.
    2. Mythos
      Mythos 1 Juni 2022 11:22
      +6
      Kethokan logam iki njupuk nyawa warga sipil ing hawa adhem. Pamrentah Slovak minangka accomplice saka pembunuhan iki.
      1. ABC-schutze
        ABC-schutze 1 Juni 2022 12:47
        0
        Kajaba iku, - biasane tentrem ...
    3. Murmur 55
      Murmur 55 1 Juni 2022 11:24
      +6
      lan327 hi, aja ngomong, Caesars Prancis isih ngetokake getih tanpa paukuman, mula sampeyan muspra.
      1. Petrik66
        Petrik66 1 Juni 2022 12:30
        0
        sampeyan duwe data babagan seni Ukrainia?
    4. Gritsa
      Gritsa 1 Juni 2022 12:40
      +7
      Kutipan saka andr327
      Nasib howitzer padha karo nasib S-300! Metal kethoprak!!!

      Sinau babagan nasibe T-72 Polandia. Padha uga ngandika bab wong-wong mau ora bakal ngliwati tapel wates, sing bakal numpes sak transportasi lan unloading. Mung dheweke wis ana ing Bakhmut. Kaya M-777, dheweke wis ana ing Donbass lan ora ana sing mandheg ing tapel wates. Kabeh peralatan iki bakal mateni prajurit kita lan warga Donbass sadurunge dadi kethokan (Nanging, iku durung dikenal nalika).
  4. Arcady007
    Arcady007 1 Juni 2022 11:03
    +5
    Inggih, wong Slovak narik awake dhewe.
    Skenario 80 taun kepungkur bola-bali.
    Kabeh iki ndadékaké penyebaran Perang Donya 3 skala lengkap.
    Sampeyan kudu siap kanggo iki. Kita ora duwe pilihan liyane.
    1. Murmur 55
      Murmur 55 1 Juni 2022 11:25
      +2
      Arkady 007 hipadha ana wiwit wiwitan.
    2. Olkhovsky
      Olkhovsky 1 Juni 2022 12:43
      0
      Yunani uga nransfer senjata Soviet menyang Ukraina. Scholz bubar nyatakake iki, minangka gantine Jerman bakal nyedhiyakake peralatan kasebut.
  5. Negruz
    Negruz 1 Juni 2022 11:03
    +9
    Wektu iki, "kabeh" kudu dieling-eling, lan ora "ngapura", kaya "petualangan" korps Slovakia ing Perang Dunia II ....
    1. ViktorX
      ViktorX 1 Juni 2022 11:23
      +8
      Aku setuju banget! Umumé, perlu kanggo ngumumake kabeh Eropah yen padha duwe gerakan "mbebasake" (contone, Barcelona bakal ngiwa, Corsica bakal mbrontak, lan sapiturute, nganti Arab Spring), banjur " pemberontak wani" bakal nampa saka kita pesawat lengkap senjata, nganti abot . Aku uga bakal ngumumake langkah-langkah "Anti-Slovakia" kanthi saben pengumuman kasebut (nolak ngimpor ing ngendi bisa ditindakake tanpa gawe piala kanggo kita). Sampeyan bisa uga, contone, kanggo nggayuh pariwisata luwih: ngumumake yen kanggo 10-20 taun sabanjure saben warga Rusia sing ngunjungi Slowakia kudu duwe asuransi amarga permusuhan saka populasi (mesthi, asuransi kudu larang banget).
      1. Negruz
        Negruz 1 Juni 2022 11:41
        +7
        Ya, ide apik ...
        Sawise kabeh, nom-noman ireng sing padha wani saka pinggiran Paris sing ngethok tangan kerjane ing jendela toko lan ngobong awake dhewe nganggo koktail Molotov sajrone protes demokratis sing tentrem nglawan rasisme lan penindasan sosial saka elit borjuis oligarki bisa entuk, contone, RPG kanggo perjuangane sing adil lan meksa rezim korup sing mrentah kudu mbayar "rega sing dhuwur" yen ana polisi penindasan pidato massa umum ....
        1. Mythos
          Mythos 1 Juni 2022 13:47
          +1
          Ing kana, blok militer ora kudu diwenehi panganan. Kutha bakal mbrontak lan bakal ngrusak kutha. Negara campur tangan, elinga Yugoslavia. Mung serangan Italia lan sabotase ing pabrik senjata sing bisa ditindakake.
          1. Negruz
            Negruz 1 Juni 2022 14:07
            0
            Paris diobong saben taun - ayo numpes ....
      2. Valio
        Valio 2 Juni 2022 22:22
        0
        Ayo menehi hasil karo Ukraina pisanan, yen ora ing 2 sasi padha njupuk mung sawetara desa. Kita ora duwe senjata cukup kanggo awake dhewe, sekutu ing helm wesi perang, kita wis narik tank T 62. Kepiye Barcelona?
      3. Roman1970_1
        Roman1970_1 4 Juni 2022 08:49
        -1
        Lan kepiye para pemberontak bakal entuk apa-apa?
        Apa tapel wates anyar antarane Rusia lan Spanyol katon?
  6. karo bom
    karo bom 1 Juni 2022 11:05
    -3
    misale jek sing iki perang padha - extermination
  7. roket757
    roket757 1 Juni 2022 11:07
    +6
    Senjata swadaya Slovak Zuzana bakal melu serangan marang pasukan Rusia ing Donbass
    Sampeyan kudu nyirnakake pertahanan udara Kukuev, mula bisa nggunakake Angkatan Udara kanthi lengkap lan efeke ora bakal suwe!
    1. Ka-52
      Ka-52 1 Juni 2022 11:11
      +5
      Sampeyan perlu kanggo numpes pertahanan udara Kukuev

      iku meh tugas mokal. Iku mung bisa nggawe luwih angel kanggo nindakake pakaryane. Nggawe aplikasi angel lan mbebayani kanggo mungsuh. Nanging iki isih bakal nggawe risiko kerugian kanggo VKS sing ora akeh
      1. roket757
        roket757 1 Juni 2022 11:23
        +6
        Tansah ana risiko, nanging aja nyoba ngatasi masalah kasebut, amarga ora cukup kekuwatan, katrampilan, kesempatan ... ora pantes, amarga masalah sing ora mandheg cenderung tuwuh dadi kritis.
        Kepiye, apa, kenapa ... kita ora bisa ndeleng saka kursi, nanging tren umum katon saka kursi.
        1. Ka-52
          Ka-52 1 Juni 2022 11:39
          0
          nanging padha ora nyoba kanggo ngatasi masalah, amarga padha ora duwe cukup kekuatan, skills, kesempatan ... iku ora worth iku,

          yen masalah ora bisa ditanggulangi kanthi cara siji, mula kudu golek cara liyane, lan ora gouge menyang tembok. Aku bubar ngrembug karo wong kerumitan kahanan karo pertahanan udara lan penerbangan ing Ukraina.
          1. roket757
            roket757 1 Juni 2022 12:01
            -1
            Aku nyatakake apa sing dakkarepake dhewe, nanging ana informasi sing sithik, mulane ....
            umume jerapah gedhe, dheweke luwih ngerti.
          2. Gritsa
            Gritsa 1 Juni 2022 13:19
            0
            Kutipan: Ka-52
            yen masalah ora bisa ditanggulangi kanthi cara siji, mula kudu golek cara liyane, lan ora gouge menyang tembok. Aku bubar rembugan karo wong kerumitan kahanan karo pertahanan udara lan penerbangan ing Ukraina

            Azerbaijan, ing sisih liya, nemokake cara asli - ngirim atusan petani jagung lawas ing versi tanpa awak kanggo mbukak pertahanan udara. Banjur "traktor" ...
            1. Ka-52
              Ka-52 2 Juni 2022 06:27
              0
              Azerbaijan, ing sisih liya, nemokake cara asli - ngirim atusan petani jagung lawas ing versi tanpa awak kanggo mbukak pertahanan udara. Banjur "traktor" ...

              ora pisanan, ora "atus". Secara total, udakara 30 unit digunakake ing kana kanggo tujuan kasebut.
              kapindho, ora ana sing ngomong yen pertahanan udara ora bisa dibukak kanthi cara iki. Cukup aja bingung Karabakh lan lokasi sing padha. Wilayah Karabakh yaiku 2 ewu kilometer persegi, lan Ukraina - 600 ewu kilometer persegi. Apa NKR wis ing layanan? Biasane Wasps, Cubas lan sampah liyane kanthi deteksi lan target akuisisi jarak 20 km lan tembak nganti 10 km? Lan 9S18 malah Bukovs basi saka modifikasi pisanan saka Ukraina wis bisa ngenali lan ngiringi target wis ing kadohan saka 120 km lan geni ing kadohan saka 30 km kanggo 70 km (gumantung ing rudal). Lan iki mung Buki, sistem pertahanan udara garis ngarep. Ora kanggo sebutno S-300 saka telenging negara, ngendi ora buruh jagung bisa tekan lan mbukak apa-apa ing kono. Chubaty yen ora wong gemblung (lan padha adoh saka wong bodho kaya sing dituduhake), mula dheweke bakal nggunakake praktik biasa ing kasus kaya ngono. Probing kudu ditindakake kanthi ngoper jangka pendek ing stasiun 36D6. Sampeyan bisa ndeteksi radar ndjogo iki, nanging kenek karo apa? Nglampahi Kaliber utawa Iskander ing? Ya, dheweke mobile lan gampang ngganti posisi. Iku tetep kanggo nyekel iku mung ing owah-owahan lokasi, lan iki dudu prakara gampang 300 km saka baris pesenan kita. Sampeyan ora bisa ngirim UAV ing kana. Apa iku satelit utawa A-50.
              Dadi ora bener kanggo mbandhingake Karabakh karo Ukraina.
      2. Gritsa
        Gritsa 1 Juni 2022 13:17
        +1
        Kutipan: Ka-52
        Nanging iki isih bakal nggawe risiko kerugian kanggo VKS sing ora akeh

        Dadi kudu VSK akeh. contone, anggota NATO uga weruh pentinge aviation. Mulane, dheweke duwe prioritas lan ora kekurangan.
        1. Ka-52
          Ka-52 2 Juni 2022 06:31
          -1
          Dadi kudu VSK akeh. contone, anggota NATO uga weruh pentinge aviation. Mulane, dheweke duwe prioritas lan ora kekurangan.

          Aku uga nyadari kauntungan manggon ing pondhok 5-lantai ing pesisir segara panas. Aku mung ora nggawe dhuwit saka iku. Mangkono uga Rusia - durung entuk dhuwit sing cukup kanggo bisa nggunakake klompok sing padha karo sing digunakake dening Amerika, contone, ing Yugoslavia. Mulane, sampeyan bisa stomp lan twist sikil paling sethithik, nanging iki ora bakal teka saka iku. Koalisi ing Irak ilang 10% saka armada Angkatan Udara lan slamet. Kita bakal kelangan - bakal banget nglarani. Kajaba iku, Angkatan Udara kita uga kudu nglindhungi negara ing sadawane tapel wates Nyuwun
    2. Piramidon
      Piramidon 1 Juni 2022 11:36
      +2
      Kutipan saka roket757
      Sampeyan perlu kanggo numpes pertahanan udara Kukuev

      Gampang ngomong lan gelut nalika lungguh adoh saka zona database lan ndeleng monitor komputer, ing ngendi kabeh wilayah Ukraina pas karo layar 24-inch. Kabeh wong bisa remuk nganggo tangan siji.
      1. roket757
        roket757 1 Juni 2022 12:03
        -1
        Gampang, utamane nalika lungguh ing kursi.
        Apa ana sing ngalang-alangi sampeyan mratelakake panemune?
        1. Piramidon
          Piramidon 1 Juni 2022 12:06
          +1
          Kutipan saka roket757
          Apa ana sing ngalang-alangi sampeyan mratelakake panemune?

          Ora ana sing nglarang sampeyan uga. Nanging ora ana sing bisa nglarang aku menehi komentar babagan panemu kasebut.
          1. roket757
            roket757 1 Juni 2022 12:09
            0
            Ora pitakonan ... mung mangsuli, kaya aku tansah nindakake, nalika kabeh decorous, miturut aturan.
    3. KELAS
      KELAS 1 Juni 2022 12:52
      +1
      Kutipan saka roket757
      Sampeyan kudu nyirnakake pertahanan udara Kukuev, mula bisa nggunakake Angkatan Udara kanthi lengkap lan efeke ora bakal suwe!

      Pikiran sing jero sing pantes dadi marshal!
      1. roket757
        roket757 1 Juni 2022 13:02
        0
        Rumus dhewe, pantes pangkatmu...
        1. KELAS
          KELAS 1 Juni 2022 13:23
          +3
          Sadurunge, aku ora nulis kosong kanggo "lintang". Lan saiki ora gelem nulis ing antarane massa clackers. Ya, lan aku maca komentar luwih metu saka pakulinan saka kanggo informasi. Ya ampun, situsnya rusak...
          1. roket757
            roket757 1 Juni 2022 13:54
            +1
            "situs iki degenerating" ... supaya padha wiwit nulis dawa ago.
            Pitakonan, kenapa padha kumpul lan nulis ing kene?
            Omong-omongan biasa, diskusi babagan topik sing paling serius ora lengkap tanpa apa sing ana ing situs kasebut.
            1. KELAS
              KELAS 1 Juni 2022 15:44
              +4
              IMHO, situs kasebut wiwit degenerasi udakara 4 taun kepungkur. Dheweke wiwit nindakake jinis pewarnaan Solovyov-Kiselev. Lan akeh komentator clacker dibentuk ing wektu sing padha. Lan banjur komentar serius wiwit ilang, ninggalake biasane histeris-orgasmic setya.
              Pitakonan, kenapa padha kumpul lan nulis ing kene?
              Lan carane, pambentukan opini publik penting banget! ngguyu
              1. roket757
                roket757 1 Juni 2022 15:58
                0
                Kutipan saka AUL
                Lan carane, pambentukan opini publik penting banget!

                Lingkaran sempit peserta lan pengunjung ... ora akeh sing anyar.
                Aturan sing cukup ketat.
                Uga, iku bisa nyatet yen break mudhun dening kelompok kapentingan ... saperangan saka telung kelompok stabil, lan liyane iku kabeh padha, kadhangkala saiki.
                Umumé, iki minangka pembicara biasa, kanthi bias menyang topik militer.
                Biasane, oke, ora ana sing istimewa.
              2. Ka-52
                Ka-52 2 Juni 2022 07:05
                0
                Lan akeh komentator clacker wis dibentuk

                malih, paling komentator iki ora utamané keganggu karo alesan "ing topik." Carane padha ora keganggu kanggo mbangun ing paling sawetara jenis argumentation. Lan kok, blurted metu soko urya-patriotik utawa kabeh-propal lan voila - ana cukup nyetujoni pats ing Pundhak lan seneng. Sadurunge, paling ora ing topik "Persenjata", padha ora graze, nanging saiki ana akeh. Inggih, kajaba bagean "Sejarah" durung rampung mired.
  8. Alexander 3
    Alexander 3 1 Juni 2022 11:08
    +2
    Kepiye Rusia ngganggu Slovakia amarga mutusake kanggo mateni prajurit kita nganggo tangan Ukrofasis?
    1. Navodlom
      Navodlom 1 Juni 2022 11:12
      +3
      Kutipan: Alexander 3
      Kepiye Rusia ngganggu Slovenia amarga mutusake kanggo mateni prajurit kita kanthi tangan Ukrofasis?

      Slovenia ing Balkan.
      Slovakia ing Transcarpathia.
      1. Gritsa
        Gritsa 1 Juni 2022 13:21
        0
        Kutipan: Navodlom
        Slovenia ing Balkan.
        Slovakia ing Transcarpathia.

        Apa bedane. Loro-lorone iku lan sing Slavs. Nanging Slav iki ana ing NATO lan dheweke pancen ora seneng karo Rusia.
    2. wulan 702
      wulan 702 1 Juni 2022 11:49
      -1
      Cekoslowakia ngirim 30% senjata Wehrmacht, ndandani peralatan Nazi ing pabrik-pabrik ing kono mandheg tanggal 5 Mei 1945, lan kabeh iki tanpa sabotase siji! Malah ing Jerman, ana kasus sabotase, nanging ora ing Cekoslowakia! Dadi tetep dadi tradhisi!
    3. Chronos
      Chronos 1 Juni 2022 12:29
      +2
      Kutipan: Alexander 3
      Kepiye Rusia ngganggu Slovakia amarga mutusake kanggo mateni prajurit kita nganggo tangan Ukrofasis?

      Sajarah lawas. Miturut cara, Hitler resmi dikuwasani ora kabeh Cekoslowakia, nanging mung Republik Ceko, nggawe protektorat Bohemia. Lan Slowakia malah dadi junior, nanging sekutu Jerman, duwe rezim Nazi dhewe. Lan Legiun Slovak perang cukup apik ing Front Wétan.
  9. rotmistr60
    rotmistr60 1 Juni 2022 11:12
    -2
    Senjata swadaya Slovak Zuzana bakal melu serangan marang pasukan Rusia ing Donbass
    Utawa bakal isih nandhang sangsara nasib S-300s dikirim sadurungé dening Slovaks? Apa ora Slowakia banget nyebar menyang Rusia? Apa pecahan Cekoslowakia sing cilik nanging "bangga" iki tumindak kanthi agresif? Dheweke takon EU kanggo wektu tundha 3 taun kanggo ngilangi lenga Rusia, supaya bisa mateni tunyuk dina iki?
    1. Murmur 55
      Murmur 55 1 Juni 2022 11:27
      +1
      rotmistr60 hi, Aku Komite Regional Washington menehi dhawuh, iki nyoba, nanging padha kudu sing Ukraina dadi luwih.
  10. Egoza
    Egoza 1 Juni 2022 11:13
    0
    Zuzana... mesthi ora ana gunane, amarga wis ana layang larang loro. Nolak kanggo njupuk ing dhewe.
    1. Mythos
      Mythos 1 Juni 2022 11:26
      +1
      Lelucon karo guyon, nanging peluru iku bodho.
  11. Zaurbek
    Zaurbek 1 Juni 2022 11:13
    +3
    Aku mikir yen pimpinan kita kudu nerangake marang negara-negara progresif yen militere ana ing negara katelu kanthi misi militer, kita bakal ngupayakake nyuplai senjata mateni kanggo ngalahake prajurite..........

    Sampeyan bisa nggali sejarah: Irak, Afghanistan, Suriah ... mung ana kontingen internasional. Tambang, BMPLA-kamikaze, data pengintaian ..... Pejuang bakal wiwit mati, lolongan bakal munggah.
    1. Mythos
      Mythos 1 Juni 2022 11:25
      0
      Ora ana cara liya kanggo nindakake.
    2. RED_ICE
      RED_ICE 1 Juni 2022 12:28
      0
      Kita ora cukup
  12. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    +2
    Slovak bedhil self-propelled Zuzana bakal melu ing serangan marang pasukan Rusia

    ***
    "... Miturut kapercayan batinku, sing paling lengkap lan ora bisa ditolak, Rusia ora bakal duwe, lan ora nate duwe, sengit, wong meri, fitnah lan malah mungsuh sing jelas, kaya kabeh suku Slavia iki, sanalika Rusia mbebasake dheweke. , lan Eropah setuju kanggo ngakoni minangka mardika!
    ---
    Sawise mardika, dheweke bakal miwiti urip anyar, aku mbaleni, kanthi ngemis kanggo awake dhewe saka Eropa, saka Inggris lan Jerman, umpamane, jaminan lan patronase kebebasan, lan sanajan Rusia bakal ana ing konser kekuwatan Eropa. , dheweke pancen proteksi saka Rusia lan bakal ditindakake ... "
    ---
    F.M. Dostoevsky
    ***
  13. yowis
    yowis 1 Juni 2022 11:17
    -4
    Iku wektu kanggo ngirim siji "Kaliber" kanggo Slovakia (dadi adoh free). Ayo "sengaja" mabur liwat Bratislava lan tekan sawetara bukit sing cedhak, supaya bisa katon luwih apik saka kutha.
  14. Komentar wis dibusak.
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 1 Juni 2022 11:31
      -2
      iki donya saiki
    2. Murmur 55
      Murmur 55 1 Juni 2022 11:31
      0
      Dave36 hi, yen padha ora sijine iku dangu, padha bakal mbusak negara R.F saka peta lan iki mung confrontation antarane Moscow lan Washington, iku mung Amerika narik munggah enem, lan sing ora duwe. pilihan, mulane padha babakan.
      1. Dave36
        Dave36 1 Juni 2022 11:38
        -2
        Ya, dheweke bakal mbusak .. tanpa mikir ... nanging senjata nuklir alon ... nanging mateni kita kanthi seneng banget ..
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 1 Juni 2022 11:50
          0
          nanging kita uga matèni wong-wong mau
          1. Dave36
            Dave36 1 Juni 2022 11:58
            -1
            Sapa padha? wong Slav? wong Ukraina?
            1. Nastia Makarova
              Nastia Makarova 1 Juni 2022 12:22
              -1
              nanging padha mateni kita kanthi seneng banget..
              sapa sing mbok omong
              1. Dave36
                Dave36 1 Juni 2022 12:43
                -2
                Prawan - njupuk alangan kanggo dadi luwih spesifik ... utawa ora mlebu menyang diskusi
                1. Nastia Makarova
                  Nastia Makarova 1 Juni 2022 12:49
                  0
                  sampeyan wrote sing padha matèni kita
                  lan aku wrote sing kita uga matèni wong-wong mau
                  1. Dave36
                    Dave36 1 Juni 2022 13:03
                    -2
                    Nek kandha Ukraina mung dadi medan perang...intine nglawan kincir angin...Sesok wong liya dadi negara Nazi..
                    1. Nastia Makarova
                      Nastia Makarova 1 Juni 2022 13:43
                      +1
                      mesthine bakal dadi, nanging ukrov kudu diremuk, liyane bakal dadi conto, mula akeh sing bakal mikir kaping pirang-pirang apa sing bakal dadi Nazi.
            2. Kayala
              Kayala 1 Juni 2022 12:59
              +3
              Apa sampeyan ora kesel nyanyi lagu babagan "sedulur" saka Slav? Dene kula, manawi wontên tiyang Nazi, punika kêdah dipun uculakên, saha sapa ta, Ukrainia, Yahudi, Slovakia, Kutub, Ceko, Jerman, utawi rusia. Nazi ora duwe kewarganegaraan. Dadi ora ana apa-apa sing kudu dirungokake yen Rusia lagi perang karo Rusia. Vlasovites uga umume Rusia, dadi apa? Ngerti lan ngapura?
              njijiki...
              1. kucing Rusia
                kucing Rusia 1 Juni 2022 20:23
                -1
                Quote: Kayala
                Apa sampeyan ora kesel nyanyi lagu babagan "sedulur" saka Slav? ...
                Kain kuwi seduluré Abil
                Ana kasunyatan hubungan (Y-DNA R1a1 - mutasi M458 lan Z250) - uga kasunyatan "kompleks Kain" sing ana hubungane karo RUSIA.
                sad
    3. yowis
      yowis 1 Juni 2022 12:04
      0
      Pranyata sampeyan bisa.
    4. kucing Rusia
      kucing Rusia 1 Juni 2022 20:11
      0
      Kutipan saka Dave36
      Ora ana sing sijine kita ing X ... th maneh .. saka kene kabeh wong ngirim peralatan frenzied kanggo matèni prajurit kita ... lan kita duwe NVO, dening cara ... Sampeyan ora bisa perang karo tangan siji ... lan karo liyane .....
      Amarga Kita (Rusia) mbaleni nang endi wae lan tansah - "We are supplier conscientious ... Kita tansah nepaki kontrak ..."
      NWO wiwit 24 Februari 2022 - pasokan senjata saka EU diwiwiti - mateni gas lan lenga "kran banyu ing EU" - tutup (blok ...) kabeh wong akeh (ing EU "collective friendly") - aja ngenteni EU nyiapake
      "Kanggo ngalahake EU ing" endhog energi "wingi" - Ing rubles, EU bakal mbayar "cathetan telung ruble Yanukovych" kanggo Ukraina.
      hi
  15. Prajurit V.
    Prajurit V. 1 Juni 2022 11:30
    0
    Iki Slowakia, kita bakal terus nyedhiyakake lenga? Sapa sing nutupi gapura nganggo tar? Rosneft utawa Surgutneftegaz? Utawa sapa maneh?
    1. Murmur 55
      Murmur 55 1 Juni 2022 11:36
      +2
      Prajurit V. hising padha duwe tar ing gapura, padha ora duwe isin, ora kalbu, tinimbang nyawa padha duwe euro lan duwit.
  16. mojohed2012
    mojohed2012 1 Juni 2022 11:47
    -1
    Carane gabung lan nyopot.
    Pira iki wis ana lan pira bakal. Pira punggawa lan punggawa batre TNI lan PMC sing durung ana ing lemah, lan wis ana .... Ora kaetung.
  17. APASUS
    APASUS 1 Juni 2022 11:49
    -1
    Ya, ana setengah saka Angkatan Bersenjata Ukraina kudu njagong ing Polandia, ing kursus kanggo latihan nggunakake mesin lan peralatan. Pira teknisi sing dibutuhake?
  18. sen
    sen 1 Juni 2022 11:51
    -1
    Senjata swadaya Slovak Zuzana bakal melu serangan marang pasukan Rusia ing Donbass

    Rusia bakal nyoba kabeh teknologi NATO kanggo untu, ngembangake antidote lan nggawe anti-iklan.
  19. cahya valentine
    cahya valentine 1 Juni 2022 11:58
    0
    Zuzana ora pengin ngerti manawa wong-wong Slovakia nyedhiyakake interpretasi Ukrainia anyar kanggo fasis anyar.
    Ora ana heroik utawa demokratis ing kana, mung demonic.
    Lan instalasi seni dhewe minangka tujuan gedhe, lan ana sing luwih sithik wong sing pengin nglawan "Anti-Rusia" (Ukraina) ing antarane wong-wong Ukrainia wétan.
  20. Prizr
    Prizr 1 Juni 2022 12:20
    -1
    Sampeyan kudu nyerang ing pangkalan pasokan utawa nyepak dill kanthi kuat supaya ora ngganggu.
    1. Chronos
      Chronos 1 Juni 2022 12:32
      0
      Mung ana siji sing positif ing warta - artileri Ukraina bisa uga ora cepet kaya sing dikarepake, nanging kanthi yakin kalah. Lan pasokan kasebut dirancang kanggo ngimbangi kerugian kasebut.
  21. Komentar wis dibusak.
  22. Gandum
    Gandum 1 Juni 2022 12:31
    0
    Kados pundi malih kita, punapa boten wonten ajining dhiri, ing kasus ingkang kados makaten punika kedah dipun èngetaken dhateng duta lan nyuwun dhateng dutanipun supados nilar nagari kita.
  23. Ivan Ivanov
    Ivan Ivanov 1 Juni 2022 12:55
    +1
    Mung wingi Medvedev, kanggo nanggepi penolakan Biden kanggo nyuplai Hymars, nyatakake yen Amerika Serikat nggawe keputusan sing bener, yen ora, kita bisa, uga, kepiye carane ... Tampilake yen kita "mangga". Yen ora, ancaman kosong saka Putin, Medvedev, Konashenkov mung nyengkuyung mungsuh.
    1. Valio
      Valio 2 Juni 2022 23:03
      0
      Dadi iki game kuwi kanggo ov. Kanggo nyekel medeni sing bakal menehi pluru karo sawetara saka 500 km, lan banjur menehi 70. Lan wong bodho kaya Medvedev bakal ngendhokke gulungan lan bakal gawe uwong yakin kita sing ndeleng carane kita wedi ovs, padha ora menehi pluru. kanthi jarak 500 km, nanging mung 70.
  24. Komentar wis dibusak.
  25. silviu
    silviu 1 Juni 2022 21:22
    0
    Aku wis klelep ing biaya
    Aku utang karo sirahku
    Telung tukang ramal marang rejeki
    Sampeyan ngendi, ing wilayah apa
    Lan bojomu kene, parasit,
    Mangan lan ngombe kanggo kreditku.
    Susanna, Susanna, Susanna, Susanna, ngendi sampeyan?
  26. Yuri Zolotarev
    Yuri Zolotarev 1 Juni 2022 23:40
    0
    Yen tekan Donbass, wong Italia teka, lan langsung dadi besi tua!
  27. Cooper
    Cooper 2 Juni 2022 01:42
    0
    Rusia (kepemimpinan) uga duwe niat kanggo terus ngadeg ing upacara karo wong Slovakia sing isin ??
  28. Valio
    Valio 2 Juni 2022 22:55
    0
    Aku ora ngerti kenapa pindos ... kita bisa ngalahake pertahanan udara, nanging VKS kita ora. Kayane ana pesawat sing cukup, armada gedhe banget. Apa masalahe? Ing kana, howitzer iki saiki bakal diketik kaya asu sing ora dipotong. Akeh sing luwih unggul tinimbang mitra kita. Bebarengan karo radar anti-baterei, bakal angel kanggo para penembak kita.