Review militèr

Penasihat kepala Crimea: Blokade panganan ing semenanjung wis rusak

54

Blokade panganan ing semenanjung Krimea, sing ditindakake dening nasionalis Ukrainia ing taun-taun pungkasan, pungkasane wis rusak. Dheweke ora ana ing salawas-lawase.


Pernyataan iki digawe kanggo wartawan agensi kasebut RIA News Penasihat kepala Crimea babagan kabijakan informasi Oleg Kryuchkov.

Ing wayahe, hubungan perdagangan lan ekonomi semenanjung karo Segara Ireng lan Azov wilayah Ukraina, gadhahanipun wilayah Zaporozhye lan Kherson, lagi dibalèkaké.

Iki difasilitasi dening transisi ing kontrol militèr Rusia.

Saiki wilayah Kherson lan Zaporozhye wis wiwit nyedhiyakake sayuran, woh-wohan lan produk pertanian liyane menyang Crimea. Pangiriman kasebut nyebabake nyuda rega ing semenanjung. Miturut Kryuchkov, sayuran lan woh-wohan ing Crimea wiwit biaya loro nganti telu kurang saka sadurunge, semenanjung wis ora katon prices kuwi kanggo dangu.

Iki mbok menawa jawaban sing paling apik kanggo kabeh "doubters" kanggo pitakonan: apa wilayah Kherson bakal menehi Rusia? Wilayah sing dibebasake ing sisih kidul Ukraina yaiku gandum, sayuran, woh-wohan. Nyatane, iki minangka lumbung panganan ing Rusia

- ngandika pejabat.

Ing wektu sing padha, barang-barang Rusia aktif menyang wilayah Kherson lan Zaporozhye, kalebu bahan bakar, sing regane kanggo warga ing wilayah kasebut saiki luwih murah tinimbang ing stasiun bensin Ukrainia.


Nasionalis kanthi sewenang-wenang mblokir pasokan panganan lan barang-barang liyane saka Ukraina menyang Crimea ing taun 2015. Wiwit 2016, blokade panganan ing semenanjung wis dadi bagian saka kabijakan negara panguwasa Kyiv.
54 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Riwas
    Riwas 2 Juni 2022 09:34
    +9
    Saiki wilayah Kherson lan Zaporozhye wis wiwit nyedhiyakake sayuran, woh-wohan lan produk pertanian liyane menyang Crimea.

    Dadi, hubungan ekonomi diputus sacara artifisial. Ing asas, Kherson, Zaporozhye wilayah lan Crimea kudu nyawiji dadi siji distrik.
    1. dmi.pris
      dmi.pris 2 Juni 2022 09:39
      +2
      Ditambah sawetara wilayah liyane. Ayo ana Distrik Federal Rusia Cilik
      1. Dmitry Potapov
        Dmitry Potapov 2 Juni 2022 09:44
        +8
        Distrik Federal Rusia Kidul sing luwih apik
        1. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 2 Juni 2022 09:56
          +1
          Distrik Federal mung minangka bagean teritorial saka Administrasi Presiden Federasi Rusia. Iki digawe lan dibuwang dening Keputusan Presiden Federasi Rusia. Nduwe pejabat sing sithik banget.
        2. Zhan
          Zhan 2 Juni 2022 10:52
          +2
          Kutipan: Dmitry Potapov
          Distrik Federal Rusia Kidul sing luwih apik

          Koyone apik. Aku pancen setuju karo sampeyan.
      2. tihonmarine
        tihonmarine 2 Juni 2022 09:54
        +1
        Kutipan saka: dmi.pris
        Ayo ana Distrik Federal Rusia Cilik

        Minangka bagéan saka Federasi Rusia.
      3. Ruby
        Ruby 2 Juni 2022 10:30
        +2
        Umumé, kita duwe jeneng gratis Distrik Federal Kidul-Kulon. Aku rumangsa wis suwe dicadhangake kanggo tanah iki :)
    2. Anchorite
      Anchorite 2 Juni 2022 10:39
      +2
      Provinsi Taurida)
    3. Maiman61
      Maiman61 2 Juni 2022 11:20
      +1
      Nafig, nafig! Maneh Banderlogia dibentuk liwat wektu! Mung wilayah ing Rusia!
  2. mojohed2012
    mojohed2012 2 Juni 2022 09:35
    -1
    Kapten minangka kejelasan pejabat iki.
    Iku uga cetha ing Maret.
    1. dmi.pris
      dmi.pris 2 Juni 2022 09:37
      +8
      Ya, lan blokade kasebut dipecah sanajan karo komisioning jembatan Krimea. Lan hubungan ekonomi mesthi penting antarane Crimea lan Kherson.
      1. 30 ing
        30 ing 2 Juni 2022 20:52
        +1
        Kutipan saka: dmi.pris
        Ya, lan blokade kasebut rusak sanajan komisioning jembatan Krimea.

        Blokade transportasi rusak. Lan karo wabah musuhan, banyu lan pangan blockades padha diangkat .. Lan yen padha mbebasake Kharkov, Dneptopetrovsk, wilayah Poltava, rampung Zaporozhye. banjur blokade transportasi sepur bakal rampung. Minangka paribasan - "A pitik pecks gandum dening gandum" ... A wiwitan wis digawe.
  3. Sing nyetir pesawat
    Sing nyetir pesawat 2 Juni 2022 09:35
    +8
    Saiki wilayah Kherson lan Zaporozhye wis wiwit nyedhiyakake sayuran, woh-wohan lan produk pertanian liyane menyang Crimea. Pangiriman kasebut nyebabake nyuda rega ing semenanjung. Miturut Kryuchkov, sayuran lan woh-wohan ing Crimea wiwit biaya loro nganti telu kurang saka sadurunge, semenanjung wis ora katon prices kuwi kanggo dangu.
    Kepiye carane bisa dimangerteni minangka reproach menyang daratan Rusia? Prices alam bébas ached kanggo sumber pangan kanggo Crimea lan diwenehake jumlah winates?
    1. kor1vet1974
      kor1vet1974 2 Juni 2022 09:42
      +7
      Ya, lan ing daratan Rusia, rega, kudu diakoni, ora murah. Azerbaijan, Uzbekistan, Turki ana ing pasar, utamane ing sayuran. Ora cedhak lampu kabeh.
      1. dimy44
        dimy44 2 Juni 2022 10:02
        +3
        Kepiye carane bisa dimangerteni minangka reproach menyang daratan Rusia?
        Aku ora ngerti dhewe, 2 taun kepungkur kita tindak saka Crimea menyang Yeysk kanggo sumpah, padha gumun ing prabédan ing prices kanggo bahan bakar lan produk.
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 2 Juni 2022 10:08
          +5
          Jawaban iki prasaja saka misale jek. Loro-lorone ing Crimea lan ing Sochi ana akeh turis saka Moskow lan St.
    2. Negruz
      Negruz 2 Juni 2022 10:22
      +2
      Kepiye carane bisa dimangerteni minangka reproach menyang daratan Rusia? Prices alam bébas ached kanggo sumber pangan kanggo Crimea lan diwenehake jumlah winates?

      Krimea=Rega Krasnodar + logistik....
      Lan ing Krasnodar - larang ...
    3. 30 ing
      30 ing 2 Juni 2022 20:56
      +1
      Quote: Pilot
      Prices alam bébas ached kanggo sumber pangan kanggo Crimea lan diwenehake jumlah winates?

      Rega sembako mundhak. plus logistik. Nganti padha nggawa (ayo ngomong endhog pitik saka Yaroslavl ..), rega wis akeh apik tenan. Ing Crimea, peternakan lan unggas dipateni nalika ukre. Lan yen ana peternakan negara paling gedhe .. Begjanipun, Terusan Crimean Lor diijini.
  4. seregatara1969
    seregatara1969 2 Juni 2022 09:36
    +6
    Bakal ana banyu kanggo irigasi ing Crimea lan dheweke bakal nyedhiyakake produk apa wae.
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 2 Juni 2022 10:13
      +2
      Ora kaya ngono, isih ana inersia, kaya tradhisi utawa spesialisasi. Tomat ing Crimea ora banget semangat kanggo tuwuh, sanajan misale jek ana kabeh kondisi ing kono, ora ana spesialis lan tradhisi. Bahan kimia dibutuhake, pupuk khusus, varietas sing diadaptasi.
      1. 30 ing
        30 ing 2 Juni 2022 20:59
        +1
        Kutipan: Sergey Alexandrovich
        Tomat ing Crimea ora banget semangat kanggo tuwuh, sanajan misale jek ana kabeh kondisi ing kono, ora ana spesialis lan tradhisi. Bahan kimia dibutuhake, pupuk khusus, varietas sing diadaptasi.

        Ora ana banyu! Mung saiki padha recaptured Terusan Crimean Utara .. Nganti goyangake, etc.. Lan tomat Crimean Lux .. Ora kaya kutha.
  5. roket757
    roket757 2 Juni 2022 09:36
    +1
    Penasihat kepala Crimea: Blokade panganan ing semenanjung wis rusak
    Dadi dheweke ora keluwen ing Crimea ... nanging saiki, mesthi, rega bakal luwih murah, turis bakal seneng!
  6. GNM
    GNM 2 Juni 2022 09:38
    +1
    Program minimal wis rampung, wektune kanggo ngarahake program maksimal.
  7. trafllot1832
    trafllot1832 2 Juni 2022 09:42
    +1
    Aku weruh tag rega ing kasir, sing luwih murah tinimbang ing Wilayah Krasnodar, malah akeh banget. Kita duwe 400 rubel per kg ceri manis, Sochi.
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 2 Juni 2022 09:57
      +4
      Lan aku weruh tag rega iki. Produk kita luwih murah babagan 30-35%. Dadi ora ana mukjijat. Kita wis ngimpor kentang kanggo 65-70 rubel. lan ana 100 rubel. Lan kita duwe 120 tomat nglawan 150 sing ditampilake ing foto kasebut.
    2. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 2 Juni 2022 10:25
      +1
      iki durung mangsa, nanging stroberi wis 150 lan sampeyan bisa tuku senggol kanggo 120, ing Mei stroberi regane 500 rubles.
      1. trafllot1832
        trafllot1832 2 Juni 2022 10:30
        0
        Ing Sochi 220 paling murah, sampeyan bisa nemokake 350 - 400 rubel tomat 130, timun saka 80, ana 55 rubel saben, nanging kuwi.
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 2 Juni 2022 10:44
          +1
          wingi aku tuku stroberi 150, ana 130 crumpled kanggo senggol ing matsesta ing pasar, timun sing paling apik yen wis digiling, nanging saiki timun wiwit mekar. May wis adhem banget
          1. trafllot1832
            trafllot1832 2 Juni 2022 10:53
            0
            Aku ing Areda akhir minggu kepungkur, kayane kudu overclocked maneh.
            1. Nastia Makarova
              Nastia Makarova 2 Juni 2022 11:04
              +2
              pengecer ana ing arene, padha tuku lan angin saka wong Kuban ing pameran
    3. 30 ing
      30 ing 2 Juni 2022 21:03
      +2
      Wingi kanca ing toko njupuk rong kothak stroberi kanthi rega 85 rubel, lan ndeleng ing pasar kanthi rega 70 rubel. Cherry saben 250. awal .. Nalika ora ana turis .. Pesawat ora mabur, nanging sepur kekacoan Padha mundhakaken prices ... Ya, lan padha wedi kanggo pindhah menyang kita ... Sevastopol.
      Bantuan dhewe!
      1. trafllot1832
        trafllot1832 2 Juni 2022 21:12
        +1
        Matur nuwun, sing paling apik kanggo cognac !!! hi
  8. kor1vet1974
    kor1vet1974 2 Juni 2022 09:43
    +6
    Mungkin ing pungkasan, kita bakal ngatasi kecanduan tomat Turki .. Kherson, nanging Zaporozhye bakal lunga ..
    1. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 2 Juni 2022 09:53
      0
      Aku ora bakal nolak tomat Azerbaijan. Padha sedhep tenan.
      1. Andrey Kuligin
        Andrey Kuligin 2 Juni 2022 10:14
        0
        nanging kepiye sampeyan bisa nolak))) pasar banjur duweke sapa)))
    2. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 2 Juni 2022 10:01
      +5
      Tomat digunakake kanggo thukul ing Lower Volga, ing jumlah gedhe, nganti pipa irigasi dicolong ing wilayah Volga ing awal 90s.
      1. roket757
        roket757 2 Juni 2022 10:14
        +3
        Tomat Crimean apik, kaya Volga, nanging Alas, tomat isih ditanam ing kene, nanging ora duwe rasa sing padha! Wiji beda-beda, nanging nyatane, varietas industri sing padhet, tanpa akeh pupuk lan kimia liyane saka panen, apik, AJA MEMBERI !!! Aku kudu verifikasi iki luwih saka sepisan.
        Aku dhewe ora nganggo kimia lan liya-liyane, kabeh mung alami, nanging pungkasane, panen luwih sithik, lan rasane sithik, luwih apik tinimbang sing ditanam kanggo didol, ngebaki kabeh. kasur lan griya ijo kanthi kimia lan liya-liyane.
        Contone, kanggo mbandhingake broiler saka pabrik sing ditanam ing omah kanthi "pakan resik", bedane katon, ing bobot lan rasa !!! bakal luwih suwe.
        Bab sing padha karo tomat! percaya marang mantan mahasiswa sing kerja ing lapangan kasebut, ing wilayah Volga ngisor, luwih saka siji mangsa ... wis suwe banget, ing taun 70-an.
      2. kor1vet1974
        kor1vet1974 2 Juni 2022 10:19
        +3
        Kita duwe farm negara kabeh "Wiki-tuwuh", tomat, cucumbers, lan akeh liyane. pinggiran kutha. Ing produke, meh kabeh industri pangan adhedhasar kaleng iwak, tempel tomat, alami iwak tomat, PKK gulung timun lan tomat, disiram jus tomat, ana rong toko maneh, nggawe saus, tanah dibagi. menyang petani ing peternakan negara lan jinis industri iki ditutupi. Ing ngendi ana sawah, suket dadi ijo, srengenge sumunar.
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 2 Juni 2022 10:24
          +2
          Iku salah yen aku sambat, ing pasar kita, rong taun kepungkur, tomat didol ing kothak sajrone musim kanthi 18-25 rubel saben kilogram. Ing taun kepungkur ana kahanan garing lan kurang banyu lan prices munggah kanggo 30 rubles. Ayo ndeleng kepiye carane iki.
  9. trampil
    trampil 2 Juni 2022 09:45
    +5
    Ora perlu nggabungake Crimea karo sapa wae. Crimea iku Crimea, kaya Wilayah Krasnodar utawa Wilayah Donetsk. Lan Kherson lan Zaporozhye bisa mlebu minangka wilayah sing kapisah lan gabung ing Rusia.
  10. Popuas
    Popuas 2 Juni 2022 09:51
    -4
    Maneh "breadbasket" Rusia ?! Aku wis tau krungu iki sadurunge aran
  11. aszz888
    aszz888 2 Juni 2022 10:05
    +6
    Miturut Kryuchkov, sayuran lan woh-wohan ing Crimea wiwit biaya loro nganti telu kurang saka sadurunge, semenanjung wis ora katon prices kuwi kanggo dangu.
    Ana ing November 2021 ing Simferopol. Lelungan ngliwati Crimea. Prices kanggo woh-wohan lan sayuran padha unambiguously dhuwur. Aku bungah banget yen apa sing dikarepake wong kelakon! Kesehatan kabeh!
  12. kursi
    kursi 2 Juni 2022 10:09
    +4
    kasunyatan sing blokade pangan wis rusak apik! Mungkin kita, sing manggon ing pedalaman Rusia, bakal entuk soko saka hadiah Ukrainia? sampeyan katon lan prices ing pasar bakal creep mudhun!
    1. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 2 Juni 2022 10:27
      +4
      padha ora bakal nyusup, amarga huckster drive huckster
    2. evgen1221
      evgen1221 2 Juni 2022 10:43
      +2
      Mung ing outback, sak mangsa, kita disebaraké sayuran lan woh-wohan kanggo apa-apa lan kanggo apa-apa, amarga saben kapindho Taman sayur-sayuran lan heaps saka crops. Ora ana kantor kanggo pangiriman surplus. Pramila rega ing ibukutha wilayah kasebut nggegirisi, lan ing pedalaman kita mbuwang amarga ora ana papan kanggo nyelehake woh-wohan lan sayuran.
  13. Andrey Kuligin
    Andrey Kuligin 2 Juni 2022 10:11
    +1
    Foto saka ngendi lan kenapa?
  14. iki odessy
    iki odessy 2 Juni 2022 10:33
    +1
    rusak liwat, prices, breadbasket ... kabeh, utamané Moscow jenius ing Staraya Square lan ora mung, ngerti iki ing 1991. Nanging, iki ora nyegah dheweke dadi sing pertama !!! ngumumake kamardikan. Nganti bisa ngomong - "investigasi sajarah lan nyoba" (lan dina iki, malah dina iki muni "Nuremberg"), sabenere saka titik tampilan saka negara Rusia, kabeh bisa bali maneh. Saperangan saka Surkovs, Kurginians, etc. Ora ana jaminan jangka panjang, lan sing diikat karo wong siji utawa loro. Iku ora cukup. Telung wong, kang siji mabuk marem dhewe kasar, kaloro - licik subcutaneous, unprincipled "Ukraina", katelu pengecut minangka prasaja minangka boot .... padha ngrusak negara dadi 1/6 saka donya mung sawetara dina ... amarga "burbulis" nalika pour
  15. Dedok
    Dedok 2 Juni 2022 10:49
    0
    sampeyan ngomong babagan blokade apa?
    apa laporan dina iki, nalika Kherson kita luwih saka 2 sasi?
    Opo maneh pejabat iki?? - ing Crimea saiki?
  16. ROSO 42
    ROSO 42 2 Juni 2022 12:24
    0
    Penasihat kepala Crimea: Blokade panganan ing semenanjung wis rusak

    apik sedulur apik sedulur
    Pesen paling seneng nganti saiki ...
    Kanggo kabeh sing setuju saka aku (+)
    hi
  17. Alexander X
    Alexander X 2 Juni 2022 13:33
    0
    Banyu diijini menyang Crimea liwat kanal, saiki ana pangan saka ngendi kanggo ngirim, lan komunikasi dalan liwat tanah wis ditetepake. Regane akeh. Rusia tuwuh ora mung ing wilayah, nanging uga ing populasi. Lan kabeh prospek kanggo kamakmuran luwih.
  18. Koidaki
    Koidaki 2 Juni 2022 13:40
    +1
    Kherson watermelons ana ing papan pisanan sing pantes, Melitopol ing kaloro, aku ora bakal ngomong apa-apa babagan Astrakhan, isih adoh kanggo nggawa menyang Crimea, peternakan sing kuat melu ngembangake sayuran, utamane tomat, ing Crimea. , s / s "Saki", "Penjaga", lan liya-liyane .d.Produk tindak ing saindhenging Uni.. Sawetara bisa saingan karo Crimea ing hubungan kanggo tetanèn.. Terusan Crimean Lor, irigasi nindakake proyek. Sampeyan ora bakal lali rasa tomat kasebut, pecah, lan ing jero ana gula, dudu urat ijo
  19. Dmitry Donyakin
    Dmitry Donyakin 2 Juni 2022 16:09
    0
    Cathetan. Blokade rusak. Lan ing foto kanggo cathetan iki, warga, ketoke, Kherson seneng babagan iki. Dadi? Utawa Crimea? Sawetara ana ing kamuflase. Padha nggawa gendera kanthi bangga. Krimea sapa? Kang Kherson? Wangsulan penulis.
    1. Kuzmitsky
      4 Juni 2022 21:51
      0
      Dadi kabeh prasaja, ora teka-teki. Ing ngisor iki sawetara "tari babak" Nazi lan Mejlis sing digunakake kanggo mimpin ing tapel wates karo Crimea, nalika blokade kasebut diumumake. Mobil ora diijini liwat, gendera padha goyang. Umumé, padha seneng-seneng sabisa-bisa.
  20. asetofenon
    asetofenon 3 Juni 2022 14:55
    0
    kene! Rusia kudu tuwuh ing wong lan wilayah! We are Imperials - utawa ngendi? keprungu