Review militèr

Menteri Luar Negeri India menyang Eropa: Sampeyan dhewe tuku minyak lan gas saka Rusia, nanging nyalahake kita

36

Kepala Kementerian Luar Negeri India, Subramanyam Jaishankar, nyoba bingung karo "masalah panas" babagan ndhukung Rusia. Kita ngomong babagan sing diarani diskusi panel sajrone forum internasional Globsec 2022 ing Bratislava.


Menteri India ditakoni kepiye India "ngidini dhewe ndhukung perang Rusia nglawan Ukraina kanthi tuku minyak Rusia?" Pitakonan iki samesthine bakal ngisin-isini kepala Kantor Luar Negeri India, nanging sing nyiapake pitakonan kasebut kanthi jelas salah ngitung.
Subramanyam Jaishankar kanthi tenang mangsuli:

Sawise logika iki, perang uga aktif didhukung dening Eropah. Sawise kabeh, Eropa uga tuku lenga Rusia. Lan dheweke uga tuku gas Rusia. Mula ayo padha nyingkirake standar ganda iki.

Miturut Jaishankar, Eropa umume nuduhake prilaku aneh:

Dheweke percaya yen apa sing kedadeyan ing Eropa ana ing saindenging jagad, lan apa sing kedadeyan ing jagad iki ora ana gandhengane karo Eropa.

Kepala Kamentrian Luar Negeri India nerangake manawa saben wilayah ing jagad iki duwe kepentingan dhewe, lan, mesthine, New Delhi uga duwe.

Subramanyam Jaishankar:

Pengusaha kita tuku lenga saka Rusia kanthi alesan sing nguntungake. Apa bisnis kudu ditindakake miturut sawetara hukum liyane?

Ing media India, menehi komentar babagan masalah Menteri Luar Negeri ing Bratislava, dheweke nyathet yen Eropa wis nuduhake kemunafikan sing jelas: nuduh India "nyengkuyung perang", wong Eropa dhewe nindakake kabeh kanggo njaga permusuhan, njupuk luwih akeh lan urip liyane - nyediakke Ukraina gaman.
36 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. boric
    boric 4 Juni 2022 07:06
    + 31
    Wong India sing apik, sijine gayropeians duplicitous brazen ing panggonane.
    1. Sevastiec
      Sevastiec 4 Juni 2022 07:09
      + 13
      Apa ana ing paling siji kasempatan sing Eropah bakal ngrungokake lan ngerti soko? Nyuwun
      1. dmi.pris
        dmi.pris 4 Juni 2022 07:14
        +9
        Padha ngrungokake mung kanggo meksa, tembung apik ora cukup ing kene.
        1. ukum70
          ukum70 4 Juni 2022 08:35
          +1
          Kepiye carane ora bisa ngeling-eling ukara sing tembung apik lan bedhil bisa entuk luwih saka tembung sing apik.
          1. Syurik70
            Syurik70 4 Juni 2022 13:19
            -2
            Kutipan saka: hukum70
            Kepiye carane ora bisa ngeling-eling ukara sing tembung apik lan bedhil bisa entuk luwih saka tembung sing apik.

            Nanging khusus kanggo wong Eropa, luwih becik nyiyapake tembung-tembung ala.
            Eropah nanggapi apik karo ala.
            Nanging kanggo ala - apik. Nalika Amerika ngebom kutha-kutha Jerman dadi reruntuhan, dheweke dadi kanca paling apik kanggo FRG. Lan kanggo dangu
      2. alex neym_2
        alex neym_2 4 Juni 2022 07:22
        +7
        Pitakonan sing nggumunake! Geyropa mung ndeleng apa sing disenengi kanggo dheweke! Kanggo liyane, dheweke budheg lan wuta. Pendekatan standar ganda kanggo masalah apa wae ora dadi masalah kanggo dheweke.
      3. tihonmarine
        tihonmarine 4 Juni 2022 09:08
        +2
        Kutipan saka Sevastiec
        Apa ana ing paling siji kasempatan sing Eropah bakal ngrungokake lan ngerti soko?

        Sing perlu krungu - ora krungu, lan liyane ora ngrungokake. Eropah mung ngrungokake dhewe.
    2. ARIONkrsk
      ARIONkrsk 4 Juni 2022 07:15
      +8
      Jawaban iki ora bakal ditampilake ing endi wae, amarga kepala Kementerian Luar Negeri India ora mangsuli kaya sing direncanakake.
      1. 72jora72
        72jora72 4 Juni 2022 12:36
        0
        sawise kabeh, kepala Kamentrian Luar Negeri India ora njawab minangka ngrancang.
        Wong India eling banget carane Eropa nandur "demokrasi" ing dheweke ........
    3. Stas157
      Stas157 4 Juni 2022 07:21
      +2
      Kutipan saka Boris
      Apik banget wong India

      Apa wong apik pengin ndhukung Rusia, utawa mung duwe bathi kanggo wong apik tuku lenga kanthi diskon gedhe?

      Kita pengin tuku produk ing Pyaterochka kanthi diskon 30-40% saka sing saiki!

      Pengusaha kita tuku lenga saka Rusia kanthi alesan sing nguntungake.
      1. Volodin
        Volodin 4 Juni 2022 07:25
        + 15
        Kutipan: Stas157
        Apa wong apik pengin ndhukung Rusia, utawa mung duwe bathi kanggo wong apik tuku lenga kanthi diskon gedhe?

        Ing donya saiki iku ora penting. Kasunyatan manawa para diplomat terkemuka ing negara-negara paling gedhe ing donya wis nyusup "pasuryan" menyang jugangan sampah ngomongake babagan wong Eropa. Apa India ndhukung Rusia iku pitakonan, nanging mesthi India ora siap kanggo ndhukung game Eropah, suicidal ing Panggonan pisanan kanggo Eropah dhewe - iki kasunyatan.
        Nganti 24 Februari, Rusia bener-bener ngedol lenga kanggo $ 50 (kanggo anggaran dhewe) - liyane pindhah menyang cadangan dolar, sing dicekel "demokrat" Barat. Apa ora "diskon"?
        1. BrTurin
          BrTurin 4 Juni 2022 11:53
          0
          Pitakonan ing kene yaiku kepiye diskon iki - nomer? pitakone endi sing luwih apik...
      2. sniperino
        sniperino 4 Juni 2022 08:47
        0
        Kutipan: Stas157
        Apa wong apik pengin ndhukung Rusia, utawa mung duwe bathi kanggo wong apik tuku lenga kanthi diskon gedhe?
        А dibenturi watu"ora apik" pengin mbuwang feces menyang India amarga ora ndhukung perang Kulon nglawan Rusia, utawa mung nindakake karya reged kanggo dhuwit?
        1. Stas157
          Stas157 4 Juni 2022 09:57
          -1
          Kutipan saka sniperino
          Lan wangkal "ora apik rampung" pengin mbuwang feces

          Uryaklam ing sembarang kritik feces koyone.
          1. sniperino
            sniperino 4 Juni 2022 11:44
            +1
            Kutipan: Stas157
            Kutipan saka sniperino
            Lan wangkal "ora apik rampung" pengin mbuwang feces
            Uryaklam ing sembarang kritik feces koyone.
            India wis ndhukung Rusia kanthi ora gabung karo wong-wong sing ngukum lan nemtokke sanksi marang kita, sanajan iki, mesthi, dadi ancaman kanggo kapentingan ekonomi. Sampeyan langsung ngukum wong-wong mau amarga dheweke ora nolak diskon lan tuku lenga kanggo rubel. Kanggo Departemen Luar Negeri, iki mesthi bener, kanggo sampeyan uga, nanging kanggo kula, iki omong kosong.
  2. mouse
    mouse 4 Juni 2022 07:12
    +8
    Ing basa Rusia, muni prasaja ....
    Sampeyan bakal weruh bintik ing mripate wong liya, nanging sampeyan ora bakal weruh log ing mripatmu dhewe ... nglirik
  3. Maksimum196723
    Maksimum196723 4 Juni 2022 07:13
    +7
    Sawise logika iki, perang uga aktif didhukung dening Eropah. Sawise kabeh, Eropa uga tuku lenga Rusia. Lan dheweke uga tuku gas Rusia. Mula ayo padha nyingkirake standar ganda iki.


    Kaya sing bakal dikarepake sanksi Eropa marang Rusia, iki tegese nol, amarga India lan China tuku kabeh sing ora dituku ing Eropa, lan apa Eropa lan Amerika larang regane kaya ngono? Lan banjur bakal ana kahanan sing padha karo gandum, nanging ing musim gugur, luwih cedhak karo mangsa, ayo ndeleng Eropa sing kadhemen lan luwe, sing mutusake kanggo ndhukung Nazi ing Ukraina.
  4. Pujangga watara sudhut
    Pujangga watara sudhut 4 Juni 2022 07:21
    +7
    "Aku nyolong dhewe lan dibuwang menyang sopir taksi, lobak!" - film "Gentlemen of Fortune".
    palu Hindu. Banget dijawab.
  5. Zagrebun
    Zagrebun 4 Juni 2022 07:33
    -1
    Lan tutup kapten bukti ditransfer menyang India panas sing adoh.
  6. K-50
    K-50 4 Juni 2022 07:35
    +4
    Menteri Luar Negeri India menyang Eropa: Sampeyan dhewe tuku minyak lan gas saka Rusia, nanging nyalahake kita

    Inggih, paling ora ana sing ngomong sing bener, ora wedi! sedulur Jeneng pin dos liyane kudu nyopot irung! sedulur
  7. rotmistr60
    rotmistr60 4 Juni 2022 07:57
    +1
    Kepala Kementerian Luar Negeri India, Subramanyam Jaishankar, nyoba mbingungake ...
    Iki ora bisa supaya wartawan Barat ora metu karo pitakonan saka Rusia. Lan kepala Kementerian Luar Negeri kanthi cepet nerangake xy saka xy, sing bisa ditambahake manawa iki minangka informasi kanggo sampeyan mikir.
  8. Alexander X
    Alexander X 4 Juni 2022 08:05
    +2
    Minyak ing Eropa mundhak regane kira-kira 30% (tokoh iki minangka conto, bisa uga luwih akeh) amarga wong Eropa homo nyoba ninggalake minyak kita. Nanging yen dheweke ora ngatur lompatan kanthi sanksi, mula Rusia bakal nyopir minyak 30% luwih murah, yaiku. ing rega donya berlaku. Lan kabeh wong bakal ujar manawa gedhene dagang minyak. Saiki Rusia adol lenga marang wong India sing padha, sanajan 30% luwih murah tinimbang rega Eropa saiki. Sing. ing rega "wektu tanpa sanksi". Nanging sakperangan alesan, akeh sing terus-terusan whining sing Rusia adol mirah. Nanging nyatane, Rusia ana ing tambah gedhe saka adol lenga, nanging wong-wong Eropa homo sing padha ngalami kerugian gedhe amarga dheweke tuku lenga kanthi regane dhewe lan overpriced kanggo awake dhewe ...
  9. pandhu arah777
    pandhu arah777 4 Juni 2022 08:06
    +2
    Lan kenapa wong-wong India kudu prihatin babagan nasibe sawetara rolas Nazi utawa masalah Eropa, wong India kudu diwenehake kabeh sing perlu kanggo 1 milyar. wong, Eropah ora bakal padha sumelang ing bab wong-wong mau.
    Eropah nesu, amarga ora ketompo carane akeh pluru saka sanksi, iku mung kenek, nanging ora bakal mungkasi aliran dhuwit kanggo Rusia, padha wanted kanggo strangle ekonomi, nanging ora bisa.
  10. Kaufmann
    Kaufmann 4 Juni 2022 08:06
    +2
    Dadi AS tuku lenga Rusia! Sing mesthi standar pindho
    1. ukum70
      ukum70 4 Juni 2022 08:33
      +1
      Padha bisa. Eropa ora bisa. Lan Eropah nesu amarga kasunyatan sing tuku lenga ... India.
  11. setan
    setan 4 Juni 2022 08:10
    +1
    Inggih, India iki sijine pacifier ing panggonan.
  12. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    +1
    Sampeyan dhewe tuku lenga lan gas saka Rusia, lan nyalahke kita

    ***
     "Apa sing diidini kanggo Jupiter ora diidini kanggo banteng"? ...
    (Quod licet Iovi (Jovi), non licet bovi)
    ***
    1. Vasyan1971
      Vasyan1971 4 Juni 2022 08:46
      0
      Kutipan: Vladimir Vladimirovich Vorontsov
      "Apa sing diidini kanggo Jupiter ora diidini kanggo banteng"? ...
      (Quod licet Iovi (Jovi), non licet bovi)

      ya wis. Kabeh kewan padha, nanging ana sing luwih padha.
      ("Kabeh kewan padha, nanging sawetara kewan luwih padha tinimbang liyane". ©)
  13. trafllot1832
    trafllot1832 4 Juni 2022 08:28
    +2
    Kanthi kamulyane, Kepala Kementrian Luar Negeri India, dheweke nyelehake politisi Eropa ing titik kaping lima. Saiki dheweke bakal nyuda kabutuhan alami ing jamban kanthi elektrolit. Lan kita ujar manawa wong India mung bisa: Jimmy, Jimmy, acha acha. Lan nari. !!!! lol
  14. Vasyan1971
    Vasyan1971 4 Juni 2022 08:43
    0
    Mula ayo padha nyingkirake standar ganda iki.

    Saiki! Eurocivilization lan standar pindho minangka inti saka synonyy. ya
  15. rotfuks
    rotfuks 4 Juni 2022 08:54
    +1
    Salah sawijining pimpinan Uni Eropa, Ursula von der Leyn, ing wawancara lawas, ngonfirmasi kabijakan para pengusaha India sing bener. Ursula ujar manawa Eropa ora tuku minyak saka Rusia, mula lenga iki bakal didol ing pasar liyane kanthi bathi luwih akeh. Ketoke, ing pimpinan Ursula, Eropa bakal miwiti tuku vodka lan salju taun kepungkur ing Rusia supaya Rusia ora ngedol vodka lan salju ing pasar liyane lan entuk bathi super.
  16. Riwas
    Riwas 4 Juni 2022 09:06
    +2
    Menteri Luar Negeri India menyang Eropa: Sampeyan dhewe tuku minyak lan gas saka Rusia, nanging nyalahake kita

    Inggih rampung dikirim wong-wong mau lunga. Miturut cara, Amerika Serikat nambah impor minyak saka Rusia meh tikel kaping pindho sajrone NWO.
  17. O. Bender
    O. Bender 4 Juni 2022 09:36
    0
    Eropah. tuku sumber energi Rusia supaya Rusia ora nampa bathi super, Frau Ursula ngandika mangkono, lan liyane tuku lenga lan gas saka Rusia kanggo njaga NWO. Iki cetha kanggo everyone ngguyu ngguyu
    1. Rusticolus
      Rusticolus 4 Juni 2022 10:13
      +1
      Ora sakabehe akurat.
      Eropah. tuku operator energi Rusia supaya wong liya ora tuku kanggo njaga NWO. Logika pitik Klitschko. Miturut cara, dheweke entuk saka dheweke.
  18. yowis
    yowis 4 Juni 2022 12:35
    0
    Wis wektune kanggo ngetrapake sanksi marang wong non-Eropa lan mungkasi pangiriman.
    Apa dheweke entuk? Utawa apa?
  19. analis
    analis 4 Juni 2022 13:52
    0
    Ana, alesan sing ndasari yaiku ujar manawa India kudu mutusake sapa sing dikarepake - karo Kulon utawa karo Rusia lan China? Nanging menteri ora kleru lan dadi wong sing apik.
    Miturut Jaishankar, Eropa umume nuduhake prilaku aneh:

    Dheweke percaya yen apa sing kedadeyan ing Eropa ana ing saindenging jagad, lan apa sing kedadeyan ing jagad iki ora ana gandhengane karo Eropa.

    Eropa, kaya plug kanggo saben tong minyak, ora bakal ngidini sikap ora sopan marang awake dhewe lan ora bakal ngidinke kritik sing ana hubungane karo masalah internal.

    Ing kene, salah sijine menteri kasebut ora akurat, utawa dheweke nerjemahake makna apa sing diomongake ing njero ...