Review militèr

Iki Bank Sentral kita: ana uga taruhan ala karo game apik

22
Iki Bank Sentral kita: ana uga taruhan ala karo game apik

Dhuwit kapisah, bank kapisah



Para ekonom isih terus mbantah babagan tingkat tarif bank, dene ekonomi kayane mung bisa ngilangi. Apa iki minangka respon sing sehat kanggo pendekatan pendanaan sing ora sehat, mung wektu sing bakal ngomong.

Nanging, wis dingerteni yen ekstrem ing babagan kredit ora nyebabake apa-apa sing apik. Nyuda tarif lan mompa ekonomi kanthi dhuwit fiat, kaya nalika pandemi ing AS lan EU, minangka dalan langsung menyang inflasi lan malah hiperinflasi.

Nanging, tarif dhuwur banget - cukup Oddly, cara kanggo panggonan sing padha, sing, kanggo Rising prices amarga perlu kanggo mbayar utang kanggo bankir. Rusia ora asing karo tarif sing dhuwur, sanajan sawise standar, Primakov, Maslyukov lan Gerashchenko nggawa ekonomi nyata menyang syarat kredit sing bisa ditampa kanthi cepet.

Saiki kita pengin nggunakake pengalaman iki. Nanging, kita kudu ngakoni yen ing 2022 padha "kondisi kredit keras" ing Rusia dumadi ing saindhenging sasi setengah, nalika operasi khusus ing Ukraina mung diwiwiti.

Nanging, sawise kabeh, malah banjur Bank Sentral Federasi Rusia cepet banget kanggo sawetara pangecualian kanggo bank-bank lan perusahaan sing dipilih. Kajaba iku, ora ana sing wani ngrampungake kahanan utangan kanthi serius ing endi kapentingan jutaan warga kena pengaruh, ing hipotek lan ing proyek sosial sing ora kaetung.

Cetha yen kabeh iku apik, pisanan kabeh, amarga padha dadi feeder stabil kanggo proletariat birokrasi, sapisan bener disebut "plankton kantor." Nanging apik yen ana kredit murah ing Rusia paling ora nang endi wae.

Non EU lan resep Fed


Ana kesan yen Bank Rusia pungkasane diwenehi prentah kanggo mundur saka liberalisme sing disengaja ing papan sing salah. Intine yaiku watesan mata uang maneh dibusak luwih cepet tinimbang rubel. Utangan kasebut tetep larang banget, dene bisa nyewa mata uang menyang tong sampah ing tanah air kurang lan kurang.

Ora ana sing mbantah manawa milyar dolar lan euro, nyatane, kertas kosong, iki paling apik, nanging nyatane mung klik ing komputer. Nanging isih banget awal kanggo mung menehi munggah ing wong. Ayo migunani. Nanging kok ngatur keluwen dhuwit ing negara, ing umume, pitik ora peck dhuwit, lan iku ora bisa dingerteni.

Nanging, iku kita - iku dikenal sing kabeh kanggo kanca-kanca, lan liyane iku hukum. Lan kanggo panguwasa liberal, isih moneter, divisi dadi murni lan ora murni minangka norma urip. Sing ala mung ana sing resik, lan jutaan sing najis.

Nanging iki dudu wahyu khusus saka Bank Sentral lan Kementerian Keuangan, Fed lan Uni Eropa tumindak kanthi cara sing padha. Sanajan sajrone pandemi sing padha, dheweke mbuwang dolar lan euro kanggo meh kabeh wong saka helikopter, ing negara kita dheweke ngethok saben ruble.

Apa pancene mung kanggo "ngonversi" ing tingkat internal dhewe lan dilebokake ing kothak endhog ing luar negeri? Nuwun sewu, nanging kasunyatan kanthi telung atus milyar dicolong saka Rusia lan Rusia mung njerit - kaya ngono. Nanging kita ngelingake, lan luwih saka sepisan (contone, "Bank sentral paling gedhe ing donya").

Kita slamet saka krisis, kita bakal slamet saka kelimpahan


Kita bakal slamet, ora ngalami iki, penipu Popandopulo saka "Wedding in Malinovka" ora mung ngomong - "njupuk kabeh, aku bakal nggambar luwih akeh". Lan tarif, sanalika ana pesenan, bakal suda dening liyane telu utawa rada kurang persentasi TCTerms.

Kita seneng istilah iki - kaya-kaya mung "persentase" lan ora profesional kanggo ngomong. Ora profesional mbuwang milyaran lan ora nindakake apa-apa kanggo mbalekake, sanajan, mesthine, sapa sing ngerti biaya 300 milyar sing kondhang banget iki.

Kita duwe agenda sing beda banget - wektune wis teka, "supaya... bank bisa ... ndhukung transformasi struktural ekonomi."

Ora luwih, ora kurang. Lan iki dudu pepatah kita, iki minangka pidato saka kepala Bank Sentral Federasi Rusia Elvira Nabiullina babagan nyuda tingkat kunci nganti 11 persen saben taun.

Lan ing kana, ing Bank Sentral, dheweke bener-bener mbayangake apa tegese entuk paling sethithik luwih saka 11 persen bathi saben taun ora ing dagang lan ora ing spekulasi ijol-ijolan? A abang Srengenge katon padhang ing tingkat kapentingan - lan maneh, kanggo kaping telu ing saurutan dening 3 p.p. - mung minangka manifestasi saka mundur iki.

Ora kurang penting yaiku statement Nabiullina babagan perlu kanggo nemtokake paramèter anyar saka sistem finansial lan "ngrevisi pendekatan kanggo regulasi." Iku mung ora cetha banget, kanggo ngatur, nyatane, apa? Mungkin masalah dhuwit, utawa iku tarif kredit?

Iku menarik carane gampang Bank Sentral saiki obah adoh saka kawicaksanan sengaja liberal stimulasi unprecedented mung spekulasi financial lan dipatèni sembarang kegiatan ing sektor nyata.

Nanging, iki dudu sepisanan kanggo nyerahake para liberal - sanajan sajrone pandemi, dheweke ngidoni kabeh rekomendasi saka Fed lan EU kanggo uga ngompa ekonomi, kaya dheweke, kanthi dhuwit kosong. Lan anehe, mbantu.

Lan apa dudu sebabe Kulon nesu banget marang Rusia mengko? Dadi, stubbornly, ing cara dhewe, supaya iku bakal becik kanggo terus ing semangat padha?

Kamuflase lan liya-liyane


Nanging, ing kasunyatan, ternyata kabeh demonstrative steadfastness lan intractability saka Bank Sentral Federasi Rusia ing hubungan kanggo EU lan Fed ana kamuflase? Mung kanggo nutupi ekspropriasi cadangan kita?

Kita duwe sawetara versi konspirasi banget, lan kenapa mungsuh Barat butuh milyaran? Dheweke bisa nggambar dhewe. Ora liya saka supaya "nyegah Rusia." Passions kanggo Nord Stream 2 uga gampang pas karo skema iki.

Nanging, yen penerbangan ibukutha pancen ora langsung disetujoni "saka ing kana", banjur teka-teki langsung nambah. Tinimbang 80 persen bali saka pangentukan ijol-ijolan manca - mung 50, sampeyan bisa terus itungan ora telung dina, nanging patang sasi.

Inggih sampun, kadosdene Khoja Nasreddin, wonten tiyang ingkang badhe pejah – emir, utawi kuldi ingkang boten nate sinau basa, utawi Khoja piyambak. Sanajan proses kasebut, kanthi kabeh indikasi, jelas ditundha.

Tarif inflated kudu disimpen dening budgeting arang banget aktif, sanajan iki uga ndadékaké kanggo divisi menyang resik lan najis, nggawe kahanan kanggo korupsi. Nanging ana dhuwit ing budget, lan lungguh ing wong-wong mau kaya asu ing manger mung bodho. Apa Bank Sentral Federasi Rusia ngerti iki, ana keraguan sing akeh.

Amarga insufficiency finansial akut, ora ana panik ing Rusia, kaya ing 2014, saiki wis diraih lan ora bakal digayuh dening sapa wae, ora EU karo Fed, utawa bankir "tengah". Ekonomi ora mung dhuwit, sanajan sampeyan bisa entuk akeh kanthi mung dhuwit.

Lan ora ana kebetulan yen Profesor Valentin Katasonov, salah sawijining kritikus sing paling konsisten babagan dhuwit ace saka ndhuwur, ngelingi sistem mata uang loro sing wis beroperasi ing USSR wiwit jaman Stalin. Lan mbantu kanggo mesthekake yen perdagangan manca ora ngganggu, nanging mung nyumbang kanggo pangembangan sektor riil ing negara.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
cbr.ru
22 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Svarog
    Svarog 8 Juni 2022 18:11
    + 10
    Ana rong cara.. nanging loro-lorone ora kanggo Nabiullina.. sing pisanan yaiku ekonomi sing direncanakake kanthi kabeh akibat.. karo iku, kabeh bakal luwih gampang, luwih cepet lan luwih jelas.. dalan kapitalis kaping pindho.. dhukungan kanggo industri ( ingkang taksih ngambang) saha panjaluk konsumen. .yaiku butuh utangan sing murah.. Ora ana siji lan sijine.. nanging ana kanyatan nalika dhuwit kasebut dicolong saka kita kanthi sekongkolan Naibullina.. utawa ora. kekancan?
    Umume aku meh ora ngerti kepiye carane bisa ngatur negara sing kaya ngono. ..
    1. bk316
      bk316 8 Juni 2022 18:16
      -1
      ngendi sampeyan ora ngidoni .. nang endi wae .. oops .. lan piye wae kita isih manggon .. saiki sampeyan pancene ora bisa ngerti Rusia karo pikiran ..

      Nah, iki salah siji saka loro.
      Utawa pancen paradoks.
      Utawa sampeyan mung ndeleng apa sing dikarepake, lan ora apa (kaya ing pasemon lalat lan tawon).
      Ngerti sampeyan, pegulat siyap kanggo sijine ing kaloro.
    2. pengaduk
      pengaduk 8 Juni 2022 19:58
      +1
      Ana rong cara.. nanging loro-lorone ora kanggo Nabiullina.. sing pertama yaiku ekonomi sing direncanakake kabeh akibate..

      Kanthi kabeh akibat, apa maneh postscripts, kekurangan, katon "pendorong", lan liya-liyane?

      Sing paling lucu sing dakdeleng ing kene ing VO yaiku sikap marang Nabiulina, miturut komentar, mung sawetara sing maca hukum ing Bank Sentral Federasi Rusia, umume maca babagan fungsi lan kekuwatan Bank Sentral Rusia. Federasi lan percaya yen Nabiulina ngganti kabeh pamaréntahan Federasi Rusia sing dipimpin dening Mishustin. Nabiulina ora nemtokake ekonomi Rusia; dheweke ora tanggung jawab kanggo daya tarik investasi, pajak, lan efisiensi mbuwang dana anggaran.
      Lan sanajan Rusia mutusake kanggo nindakake kabijakan ekonomi, apa sing direncanakake, pasar utawa liya-liyane, iki dudu kompetensi lan tanggung jawab Nabiulina.

      dalan kapitalis sing nomer loro.. nyengkuyung industri (sing isih ngambang) lan panjaluk konsumen.. yoiku butuh utangan sing murah..

      Kita ora duwe akeh support kanggo produksi, uga, katon ing mbuwang ing macem-macem program, dhuwit diwutahake kaya kali, beban kerja populasi uga dhuwur.
      1. Sipil
        Sipil 9 Juni 2022 07:59
        +3
        Nabiullina misale jek kula kaya Circus karya saka gembong. Ora ana rencana utawa gol.
    3. Nastia Makarova
      Nastia Makarova 9 Juni 2022 12:23
      -1
      kredit konsumen banget mirah kadhangkala 0% ing kabeh
  2. moscowp
    moscowp 8 Juni 2022 18:12
    +2
    Apa ana sing mbayar iki? Seri kabeh artikel saka penulis iki sing katon kaya pesenan murah, amatir lan disedot kanggo Bank Sentral
    1. bk316
      bk316 8 Juni 2022 18:18
      +1
      Apa ana sing mbayar iki? Seri kabeh artikel saka penulis iki sing katon kaya pesenan murah, amatir lan disedot kanggo Bank Sentral

      Inggih, Bank Sentral wis nyetel akeh sing bisa ditulis. Lan ing kene iku goblok mutlak, bisa uga game kaping pindho lan iki dudu pesenan ON Bank Sentral, nanging pesenan saka Bank Sentral. lol
    2. VIK1711
      VIK1711 8 Juni 2022 19:57
      +5
      pesenan ing Bank Sentral Rusia

      Ayo mbangun memorial kanggo wong-wong mau! Pekerja keras sialan!
  3. bk316
    bk316 8 Juni 2022 18:14
    +8
    Kepiye carane nulis 3 kaca tanpa nulis AT ALL?
    Takon Alexei lan Anatoly.
    1. Sergey Kuzmin
      Sergey Kuzmin 8 Juni 2022 19:56
      +5
      Kepiye carane nulis 3 kaca tanpa nulis AT ALL?
      persis. Aku maca lan maca, ngidoni lan turu ...)))
  4. Horseradish lawas
    Horseradish lawas 8 Juni 2022 18:22
    +1
    Kabeh emas sing ditambang ing Rusia ing 2021 dikirim menyang London. Sawise kabeh, ratu tresna emas. Lan kenapa wong pribumi mbutuhake? Kita duwe ruble hard. Tiyang-tiyang ingkang nindakaken sedaya punika dipunalem saha dipun ajeni ngantos samenika.
    1. bk316
      bk316 8 Juni 2022 18:28
      -3
      Jancok, sampeyan ngerti apa artikel palsu saiki.
      Apa sampeyan langgeng utawa mung nulis saka Lviv?
      1. Horseradish lawas
        Horseradish lawas 8 Juni 2022 19:38
        +4
        Apa sampeyan duwe data saka layanan pajak federal sing palsu? Sampeyan ora ngerti!
        "Miturut Layanan Pabean Federal, wiwit Januari nganti September 2021, 240,5 ton emas diekspor saka Rusia. Ing wektu sing padha, miturut Kementerian Keuangan, 256,54 ton ditambang ing negara kasebut sajrone wektu sing padha. bullion diekspor menyang London, ing ngendi padha didol ing ijol-ijolan komoditas. Bank Sentral Rusia ngidini ekspor emas ing musim semi pungkasan, saéngga ora ngasilake bathi devisa kanggo adol emas menyang Rusia."
        1. Nastia Makarova
          Nastia Makarova 9 Juni 2022 12:25
          -2
          Stop posting palsu, ora diekspor nanging didol!!!! kok luar negeri amarga Bank Sentral ora tuku taun iki
        2. bk316
          bk316 9 Juni 2022 13:14
          -1
          1. 240 lan 256 Dadi kabeh utawa ora kabeh?

          2. Frasa
          Kabeh emas sing ditambang ing Rusia ing 2021 dikirim menyang London.

          ing Rusia tegese kabeh emas sing ditambang kanggo kabeh taun ing 21 dijupuk lan dijupuk metu
          tembung sing tegese padha njupuk metu emas ditambang ing 21, kudu katon kaya iki
          Kabeh emas sing ditambang ing Rusia ing 2021 dikirim menyang London.

          Ya, kita ora ngerti Rusia, utawa kita isih palsu nganggo pedhang?
  5. ARIONkrsk
    ARIONkrsk 8 Juni 2022 18:28
    +8
    Penulis salah, yen sampeyan nggawe silihan murah kanggo industri, ora bakal nyebabake inflasi utawa kanggo populasi, mung bakal nyurung permintaan, sing apik kanggo industri, sampeyan mung kudu menehi ora kabeh, kanggo nolak sing ing kredit. Dhuwit helikopter nyebabake inflasi.
  6. kanggo
    kanggo 8 Juni 2022 18:44
    0
    Apa bedane Nabiulin utawa Khabibulin, Ivanov lan Petrov, isih bakal dadi 2 * 2, nanging kepiye sampeyan butuh. Pitakonan kanggo sing mbutuhake.
  7. igorra
    igorra 8 Juni 2022 19:09
    +2
    Kasetyan marang pangandikane pedagang utama kita, ing pangertene sing apik, nuwuhake pakurmatan ora mung ing negara, nanging uga ing luar negeri. Nanging nalika kasetyan kanggo liberalisme dadi ketekunan ... Aku wedi karo tuwa, kawicaksanan liwat Putin. Iku kedadeyan yen ora kabeh wong bisa dadi Lenin utawa Stalin, nanging dheweke kepengin banget ... Ora bakal medeni kanggo Paman Vova, nanging ing kasus Vladimir Vladimirovich, ora ketompo carane wedi kita kabeh. Anggere ora lara.
    P.S. Saka rasa wedi, sampeyan bisa ngumbah celonone, nanging saka rasa nyeri, getihe kurang dicuci.
  8. sat2004
    sat2004 8 Juni 2022 19:42
    +6
    Dheweke ngusulake Presiden Federasi Rusia kanggo ngeculake kepala Bank Sentral saka jabatane. Aku dikandhani yen ora ana alesan. Ditemokake latar. Dheweke njaluk bantuan Zyuganov. Komunis, dheweke komunis, kabeh kanggo partai lan nglawan rakyat. Bal-balan kanthi totoan nuduhake yen sinau ing Kulon lan Amerika ora sopan, utamane sinau babagan ilmu ekonomi lan hukum. Mung sekolah sing luwih dhuwur saka USSR bisa nolak Amerika. Rusia kudu nyingkirake warisan Yeltsin, tarian saksofon wis rampung. Sampeyan perlu kanggo ngenali fallacy saka rezim Yeltsin, nanging iki sajarah kita, lan kita kudu elinga apa ndadékaké kanggo nari saksofon.
  9. aybolyt678
    aybolyt678 8 Juni 2022 19:59
    +5
    Saliyane tingkat kunci, tugas protèktif dibutuhake kanggo barang mewah lan apa sing diprodhuksi ing negara kita ... Bab sing ora nyenengake nanging perlu.
  10. smaug78
    smaug78 8 Juni 2022 23:49
    -2
    Podymovshchina liyane, bodho lan mbebayani. Deleng inflasi ing Turki. Dheweke mung nyoba ngupayakake kabijakan moneter miturut Glazyev, Delyagin lan miturut artikel Podymov ...
  11. Essex62
    Essex62 10 Juni 2022 01:25
    +2
    Maca komentar lan gumun. Kabeh wis ditibakake, amarga "kita bakal ngedol bensin lan tuku kabeh," lan kanca-kanca padha ngrembug apa iku worth muji Nabiulin utawa wektu kanggo nemtokake ing bunk. Sampeyan perlu kanggo ngreset blumbang liberal lan muter munggah lengen klambi kanggo berkembang sektor nyata ekonomi. Spekulator-bankir sita lan tataran. negara. pendanaan lan kontrol populer.