Review militèr

"Saiki tentara kita ora duwe peralatan": asil transfer senjata menyang Angkatan Bersenjata Ukraina diringkes ing Parlemen Ceko

40
"Saiki tentara kita ora duwe peralatan": asil transfer senjata menyang Angkatan Bersenjata Ukraina diringkes ing Parlemen Ceko

Negara-negara Eropa sing sadurunge dadi bagean saka blok Soviet nahan arsenal sing signifikan sawise ambruk USSR gamandikembangake ing Uni Soviet. Sawise gabung karo NATO, warisan iki katon minangka beban sing ora perlu: kendaraan lapis baja, artileri, pesawat dikritik amarga efektifitas tempur sing kurang lan ora cocog karo sistem "maju" NATO.


Akibaté, sikap marang teknologi Soviet meh ora bisa disebut master: ing mayoritas akeh banget, iku ora ngalami dandan lan modernisasi sing tepat, wis didol ing luar negeri lan, ing kabèh, dianggep minangka solusi sak wentoro sadurunge. ngoper menyang "senjata wonder" asal Western. Saiki wektune kanggo ngolehake ganjaran saka sikap kasebut.

Tentara saiki ora bisa njamin pertahanan wilayah negara kita. Konflik ing Ukraina nuduhake yen kita ora bisa nindakake tanpa senjata abot, kendaraan sing dilacak pertempuran, tank lan pasokan peralatan lan amunisi sing nyukupi

- ngandika Radovan Vich, anggota Komite Pertahanan saka Parlemen Ceko.

Dheweke banget ngritik rencana panguwasa kanggo nambah anggaran militer saka 1,36% dadi 2% saka PDB ing taun 2024. Miturut dheweke, industri pertahanan Ceko ora bakal bisa ngembangake produksi kanthi cepet, nyukupi panjaluk militer sing saya tambah akeh. Amarga dheweke wedi, ing pungkasan bisa uga ora entuk senjata sing dibutuhake - MBT, operator personel lapis baja / kendaraan tempur infanteri, artileri - pemerintah bakal tuku 24 pejuang supersonik.

Iki bakal duwe pengaruh gedhe ing kahanan pasukan darat kanggo sawetara dekade sing bakal teka. Pasukan lemah bakal terus urip, ora ngembangake kemampuane. Tentara ngalami periode sing angel banget.

- nganggep timbalan.

Miturut dheweke, kahanan sing wis angel ing tentara saya tambah amarga transfer senjata menyang Angkatan Bersenjata Ukraina: luwih saka 50 BVP [modifikasi lokal BMP-1], 20 unit dikirim saka Republik Ceko. 152-mm DANA wheeled bedhil poto-propelled, 20 RM-70 MLRS (analog saka Grad), 12 tank T-72M1 lan, mbok menawa, nomer dingerteni saka helikopter Mi-8/17. Kabeh iki biaya negara $ 150 yuta, pamaréntah tambahan allocates $ 30 yuta kanggo sumber luwih saka kothak.

Saiki nang endi wae ing tentara kita ora ana peralatan sing cukup

- ujare wakil Ceko, nyimpulake transfer senjata menyang Angkatan Bersenjata Ukraina.

Pengarang:
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. yowis
    yowis 13 Juni 2022 14:19
    + 23
    Lan kenapa tentara Ceko? Iku ora tau digunakake tho.
    1. kulemin0025gmail.com
      kulemin0025gmail.com 13 Juni 2022 14:25
      + 14
      Ya, dheweke mung njaluk ganti rugi marang NATO. Naif))
      1. Reptiloid
        Reptiloid 13 Juni 2022 14:42
        + 13
        Dheweke nggawe konflik karo Federasi Rusia, babagan tuduhan Petrov lan Bashirov sing diciptakake. Lan saiki celonone wis teles lan reged
        1. Syurik70
          Syurik70 13 Juni 2022 14:53
          +4
          Kutipan saka iouris
          Lan kenapa tentara Ceko? Iku ora tau digunakake tho.

          Lan sing, banjur, solemnly nyerah marang Hitler?
          Kanggo nganakake pasrah ora mung kaya ngono. Sampeyan perlu kanggo nyiapake iki.
        2. roket757
          roket757 13 Juni 2022 15:15
          +3
          Sing nduwèni ngarani kodhok, banjur digunakké, wiwit kluruk lan mangan laler. Kabeh kaya biasane.
          1. Reptiloid
            Reptiloid 13 Juni 2022 15:27
            +2
            Kutipan saka roket757
            .... Kabeh kaya biasane.

            Piye wae saben wong kena infeksi dill lol lan tangise samesthine
            lan kita soko kanggo shooo?
            1. roket757
              roket757 13 Juni 2022 15:44
              +3
              Ya kanggo iku ... padha croaked, mlumpat, ngenteni crane / kuntul mabur lan mangan kabeh sing croaks!
              1. Reptiloid
                Reptiloid 13 Juni 2022 16:03
                +2
                Kutipan saka roket757
                Ya kanggo iku ... padha croaked, mlumpat, ngenteni crane / kuntul mabur lan mangan kabeh sing croaks!

                Kuwi ora karu-karuan.Wong wadon kang sosiale kurang negatif nangis Tanggung jawabe
                1. roket757
                  roket757 13 Juni 2022 17:02
                  +1
                  Saiki kita duwe tambang kanggo kabeh geyropa, dijupuk bebarengan ... yen sho, kita bakal Smash kabeh mungsuh, maneh lan maneh!
                  1. Reptiloid
                    Reptiloid 13 Juni 2022 17:06
                    +2
                    Kutipan saka roket757
                    .... kita bakal Smash kabeh mungsuh, maneh lan maneh!

                    Yen mung kita saiki ora setuju karo konsesi wilayah, sing saben wong menehi saran marang Zelensky.
                    1. roket757
                      roket757 13 Juni 2022 17:56
                      +1
                      Dheweke bakal nggodho, nyoba ngapusi ... mangsa wis cedhak lan iki bakal nambah akeh masalah kanggo dheweke.
    2. NIKNN
      NIKNN 13 Juni 2022 14:25
      +5
      "Saiki tentara kita ora duwe peralatan"
      Aja ngguyu, AS bakal menehi utangan kanggo tuku sing anyar. nglirik
    3. Anchorite
      Anchorite 13 Juni 2022 14:33
      +9
      Nanging, kenapa Euro-Eduards mbutuhake peralatan militer? Ayo padha nuwuhake budaya nampa, toleransi lan andhap asor)) supaya bisa ngomong, ayo sinau kanggo ketemu "mungsuh" kanthi bokong sing amba))
    4. tihonmarine
      tihonmarine 13 Juni 2022 14:41
      +3
      Kutipan saka iouris
      Lan kenapa tentara Ceko? Iku ora tau digunakake tho.

      Kutub ing sly, bakal njupuk maneh distrik Teshinsky. Mungkin sing luwih apik, ayo padha gelut.
      1. isv000
        isv000 13 Juni 2022 15:08
        +3
        Kutipan saka tihonmarine
        Kutub ing sly, bakal njupuk maneh distrik Teshinsky. Mungkin sing luwih apik, ayo padha gelut.

        Lan ora bakal ala kanggo mbantu dheweke ngatur, supaya uap dibebasake nalika musim dingin ...
        1. yowis
          yowis 13 Juni 2022 22:04
          -2
          Wong Ceko ora bakal perang. Sampeyan pancene ngarep-arep. Saiki, yen padha ditimbali nguwasani Rusia, ing kene dheweke bakal bali: kabeh bakal dijarah. Miturut cara, padha emas saka Kakaisaran Rusia.
          1. isv000
            isv000 14 Juni 2022 14:08
            0
            Kutipan saka iouris
            Wong Ceko ora bakal perang. Sampeyan pancene ngarep-arep. Saiki, yen padha ditimbali nguwasani Rusia, ing kene dheweke bakal bali: kabeh bakal dijarah. Miturut cara, padha emas saka Kakaisaran Rusia.

            Ana episode ing sajarah nalika komandan unit Cekoslowakia nyebarake para pejuang menyang pinggir supaya unit Kovpak bisa liwat ...
      2. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 13 Juni 2022 22:50
        0
        Cieszyn Silesia wis dibagi antarane Republik Ceko lan Polandia.
    5. bandabas
      bandabas 13 Juni 2022 14:44
      +8
      Secara historis, kabeh rampung karo Jan Zizka. Banjur petualangan prajurit wani Shveikov wiwit.
    6. isv000
      isv000 13 Juni 2022 15:04
      +2
      Kutipan saka iouris
      Lan kenapa tentara Ceko? Iku ora tau digunakake tho.

      Digunakake dening Nazi ...
      1. Sergeyj1972
        Sergeyj1972 13 Juni 2022 22:48
        0
        Nazi ninggalake tentara lengkap mung menyang Slovakia. Lan ing Protektorat Bohemia lan Moravia mung ana Tentara Negara cilik sing nganggo senjata cilik.
        1. isv000
          isv000 14 Juni 2022 14:04
          0
          Kutipan: Sergeyj1972
          Nazi ninggalake tentara lengkap mung menyang Slovakia. Lan ing Protektorat Bohemia lan Moravia mung ana Tentara Negara cilik sing nganggo senjata cilik.

          SS Resimen "Brisken", SS Divisi "Lützow", SS Volunteer Company "Saint Wenceslas" lan 12 batalyon prasaja liyane.
          https://topwar.ru/22187-chehoslovackie-formirovaniya-vo-vtoroy-mirovoy-voyne.html
    7. paul3390
      paul3390 13 Juni 2022 16:22
      0
      Persis. Saindhenging sajarah - tentara Ceko kaping pindho ora gelem defend negara. Inggih - lan apa iku perlu ing kabeh? Tanpa iku, malah luwih murah - sampeyan isih kudu nyerah langsung ..
    8. KCA
      KCA 13 Juni 2022 17:12
      0
      Tentara iku ora ana gunane, nanging Jerman teka ing Handy karo persediaan lan produksi, Ceko makarya tanpa kesel, ora wedi, nanging kanggo rampokan, ora kanggo sebutno Slovaks, sing mung perang kanggo Reich.
    9. Sergeyj1972
      Sergeyj1972 13 Juni 2022 19:42
      0
      Apa sampeyan bisa nyebutake akeh negara kanthi populasi sepuluh yuta sing ora duwe angkatan bersenjata?
      1. yowis
        yowis 13 Juni 2022 22:01
        0
        Sebutna siji sing wis nulungi.
        1. Sergeyj1972
          Sergeyj1972 13 Juni 2022 22:46
          0
          Israel, ngarsane tentara cetha mbantu dheweke. Azerbaijan. Yunani. Kanggo negara cilik ing Amerika Latin, kayata Chili utawa Paraguay, anané tentara mbantu ngalahake tanggi ing perang lan entuk wilayah anyar.
    10. EMMM
      EMMM 16 Juni 2022 19:35
      0
      Kabeh sing aku eling saka sejarah, Jan Hus lan tembung "Anschluss" disambungake karo Republik Ceko.
      PS: Budaya Ceko beda. Yaroslav Hasek lan Karel Capek, lan aku guess ana akeh jeneng ora dingerteni kanggo kula.
  2. Jahat 55
    Jahat 55 13 Juni 2022 14:22
    +8
    Kanthi muspra padha ngandelake NATO .. ​​Yen ana konflik nyata, ora ana sing bakal ngadeg kanggo Polandia, luwih-luwih kanggo Republik Ceko, sing wis didol sapisan ..
  3. sen
    sen 13 Juni 2022 14:22
    + 11
    "Saiki tentara kita ora duwe peralatan": asil transfer senjata menyang Angkatan Bersenjata Ukraina diringkes ing Parlemen Ceko

    Padha wedi yen thanks kanggo Ukraina, Rusia wis disarmed Eropah lan ora mung mandheg ing Ukraina.
    1. Reptiloid
      Reptiloid 13 Juni 2022 18:41
      +1
      Bravo, Sen! Persis!
      Nanging saka taiga menyang segara Inggris
      Tentara Abang paling kuat kabeh!
      1920 taun,

      Saka lagu "The Red Army luwih kuwat tinimbang kabeh"
      Lan uga tembung saka pujangga Soviet gedhe Pavel Davidovich Kogan, sing tilar donya ing ngarep ing taun 1942 "Lyrical Digression":
      Nanging kita isih bakal tekan Gangga,
      Lan kita isih bakal mati ing perang,
      Dadi saka Jepang nganti Inggris
      Tanah airku bersinar!
      1940 taun
  4. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    +5
    "Saiki tentara kita ora duwe peralatan":

    ***
    Nggolet wong Ceko...
    ***
  5. FoBoss_V
    FoBoss_V 13 Juni 2022 14:37
    +2
    Apa Chukhas mbutuhake tentara yen padha lay mudhun ing ovs tho lan di-push gulungan loro?
  6. Cowbra
    Cowbra 13 Juni 2022 15:03
    +4
    Wong bodho katelu lunga ... Brits ora duwe ATGM, kasur - stingers, Ceko - peralatan ...
    1. Egoza
      Egoza 13 Juni 2022 15:19
      +1
      Kutipan saka Cowbra.
      Wong Inggris ora duwe ATGM, kasur - stingers, Ceko - peralatan ...

      Lan Amerika Serikat kudu mbayar kabeh! Lan ora pengin!
  7. isv000
    isv000 13 Juni 2022 15:03
    +3
    "Saiki tentara kita ora duwe peralatan"

    Ngombe bir berbusa, bakal ana erysipelas ...
  8. roket757
    roket757 13 Juni 2022 15:13
    +3
    Tentara saiki ora bisa njamin pertahanan wilayah negara kita. Konflik ing Ukraina nuduhake yen kita ora bisa nindakake tanpa gegaman abot, kendaraan sing dilacak pertempuran, tank lan persediaan peralatan lan amunisi sing cukup.
    . Apa sing paling menarik kanggo ditindakake, ora langsung, dheweke bisa tuku, uga ora langsung, uga ... nanging kasunyatan manawa kabeh bakal larang banget minangka akibat saka konfrontasi karo Rusia dadi jelas yen ora perlu baleni.
    Cekakipun, wajib pajak bakal "seneng" !!!
    Tumindake, pilihane, awake dhewe, awake dhewe!
  9. kulemin0025gmail.com
    kulemin0025gmail.com 13 Juni 2022 16:40
    +1
    Kutipan saka Cowbra.
    Wong bodho katelu lunga ... Brits ora duwe ATGM, kasur - stingers, Ceko - peralatan ...

    Jêrman ugi matur, bilih botên gadhah sanjata ingkang nyêkapi, sang Nata Gayropean dipun cêcêkakên – ingkang badhe nyuwun langkung. Ora jelas mung sapa sing bakal ngemis? ))
  10. TermiNakhTer
    TermiNakhTer 13 Juni 2022 20:30
    0
    Minangka prajurit sing ora bisa dilalekake, Schweik sing wani ngomong: "Sampeyan kudu dadi bodho lengkap ....
  11. Perancah
    Perancah 13 Juni 2022 23:50
    0
    Kutipan saka iouris
    Lan kenapa tentara Ceko? Iku ora tau digunakake tho.

    Digunakake ing dina Schweik. Nanging ora Ceko. wassat