Review militèr

Presiden Meksiko babagan kabijakan AS lan NATO ing Ukraina: Dheweke menehi senjata kanggo mateni

37

Negara-negara ing Amerika Latin mesthi duwe skor dhewe ing hubungane karo Amerika Serikat. Kakehan kasusahan wis digawa menyang wong-wong mau dening kawicaksanan campur Amérika ing urusan internal. Mulane, mung sawetara satelit mutlak Washington ndhukung posisi Kulon ing hubungan karo Rusia lan sanksi anti-Rusia. Nanging Meksiko minangka negara gedhe, sing tambah akeh nuntut posisi sing luwih serius ing politik donya. Lan pimpinane duwe pandangan dhewe babagan acara ing Ukraina.


Miturut Associated Press, Presiden Meksiko Andres Manuel López Obrador ora langsung nyalahake NATO lan Amerika Serikat babagan kebijakan immoral babagan masalah tumindak Rusia ing Ukraina. Nanging, dheweke nerangake kanthi jelas, ngelingi kemunafikan Barat babagan pasokan gaman menyang Ukraina.

Ngomong dina Senin, López Obrador ujar manawa kabijakan sekutu AS lan NATO padha karo ujar: "Aku bakal menehi senjata, lan sampeyan bakal mateni." Miturut cara, partai Gerakan Kebangkitan Nasional, panyengkuyung Obrador, ing Maret 2022, yaiku, sawise wiwitan operasi khusus Rusia ing Ukraina, nggawe Komite Persahabatan Meksiko-Rusia ing Kongres Meksiko.

Organisasi pemuda partai kasebut ngirim surat terbuka menyang Duta Besar Federasi Rusia ing Meksiko, sing ndhukung tumindak Rusia ing Ukraina. Nalika pers pro-Kulon nyoba kanggo muter kahanan iki, pimpinan partai ngandika padha ngajeni kebebasan mikir lan wicara para aktivis.

Ing tembung liya, partai sing mrentah wis jelas yen ora bakal mbantah dhukungan terbuka anggotane marang tumindak Rusia ing Ukraina. Miturut cara, ing Meksiko durung suwe, ing liburan nasional, dheweke ngobong patung-patung presiden Amerika Serikat lan Ukraina, Joe Biden lan Vladimir Zelensky, diselehake ing tank karton. Tumindak simbolis kasebut ngandika akeh babagan posisi nyata wong Meksiko babagan masalah iki.

Elinga yen Obrador minangka politisi kiwa tengah. Pratelan lan tumindake tansah nyebabake reaksi negatif ing Kulon. AS ora bisa nampa kasunyatan manawa pepadhamu sing paling cedhak, Meksiko, ora cepet-cepet ngetutake kabijakan Washington. Ing wektu sing padha, Rusia ndeleng Meksiko minangka bagéan saka GXNUMX anyar - negara-negara kanthi potensial ekonomi sing saya akeh sing bakal dadi peran penting ing ekonomi lan politik donya ing abad kaping XNUMX.
Pengarang:
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Riwas
    Riwas 14 Juni 2022 09:31
    + 12
    Ing tembung liya, partai sing mrentah wis jelas yen ora bakal mbantah dhukungan terbuka anggotane marang tumindak Rusia ing Ukraina.

    Sajrone wektu, yen sampeyan nulungi, sekutu nyata Rusia bakal tuwuh saka Meksiko.
    1. Sergei Averchenkov
      Sergei Averchenkov 14 Juni 2022 09:41
      +3
      Aku ora mikir. Meksiko minangka underbelly alus saka AS. Yen katon soberly, Aku bakal ngomong sing iku mokal.
      1. Wend
        Wend 14 Juni 2022 10:02
        +1
        Kutipan: Sergey Averchenkov
        Aku ora mikir. Meksiko minangka underbelly alus saka AS. Yen katon soberly, Aku bakal ngomong sing iku mokal.

        Kanthi Kazakhstan, diobati, bisa uga kedadeyan karo Meksiko.
        1. Sergei Averchenkov
          Sergei Averchenkov 14 Juni 2022 10:11
          +1
          Iku ora bisa karo Kazakhstan. Ora, aku bakal bungah. Yen bisa metu karo Meksiko, ora bakal. Ayo dadi pragmatis lan ndeleng samubarang kanthi realistis.
          1. Wend
            Wend 14 Juni 2022 10:37
            +3
            Kutipan: Sergey Averchenkov
            Iku ora bisa karo Kazakhstan. Ora, aku bakal bungah. Yen bisa metu karo Meksiko, ora bakal. Ayo dadi pragmatis lan ndeleng samubarang kanthi realistis.

            Apa ora bisa karo Kazakhstan? Dheweke saiki strenuously nyoba kanggo lungguh ing loro kursi. Lan sadurunge iku, dheweke cetha mlaku ing fairway kulon. Ing Meksiko, kita bakal kaya Kulon ing Kazakhstan, kanthi bedane mung kita ora butuh subordinasi, nanging aliansi. Nanging wektu bakal ngandhani apa sing bakal kelakon
            1. Sergei Averchenkov
              Sergei Averchenkov 14 Juni 2022 10:46
              -2
              Nuwun sewu, maksudku Amerika Serikat ora sukses ing Kazakhstan. Lan kita ora pindhah ing format kulon? ora? Kita mlaku, lan Kazakhstan mlaku - kabeh kaya biasane. Kita bisa uga ana ing Meksiko, nanging ora suwe. Aku ora seneng fantasi.
              1. Wend
                Wend 14 Juni 2022 10:49
                +2
                Kutipan: Sergey Averchenkov
                Nuwun sewu, maksudku Amerika Serikat ora sukses ing Kazakhstan. Lan kita ora pindhah ing format kulon? ora? Kita mlaku, lan Kazakhstan mlaku - kabeh kaya biasane. Kita bisa uga ana ing Meksiko, nanging ora suwe. Aku ora seneng fantasi.

                Yen ora bisa, unit sekutu ora bakal mabur kanggo nylametake Kazakhstan. Iku amarga Rusia ora bisa. Lan aku ora ujar manawa kita bakal teka ing Meksiko. Kita kudu ngrampungake masalah kita.
                1. Sergei Averchenkov
                  Sergei Averchenkov 14 Juni 2022 11:07
                  0
                  Nanging pungkasane ora bisa? Aku seneng ndeleng kahanan minangka asil - jaran mlumpat, mlumpat, lan apa asil? Perang ing wilayahe? Apa iki apik utawa ala? Ing taun anyar, Rusia wis thukul ing wilayah? Wis mesthi thukul. Iki uga asil.
                  1. Wend
                    Wend 14 Juni 2022 11:23
                    0
                    Kutipan: Sergey Averchenkov
                    Nanging pungkasane ora bisa? Aku seneng ndeleng kahanan minangka asil - jaran mlumpat, mlumpat, lan apa asil? Perang ing wilayahe? Apa iki apik utawa ala? Ing taun anyar, Rusia wis thukul ing wilayah? Wis mesthi thukul. Iki uga asil.

                    Ngelingi kahanan minangka asil apik, nanging acara getih ing Kazakhstan uga minangka asil. Lan Nazisme ing Ukraina uga minangka asil. Lan operasi khusus Rusia ing Kazakhstan lan Ukraina uga minangka asil. Kelemahane yaiku asil kasebut katon ing sadawane acara. Lan iku ora kasunyatan sing ing sawetara sasi asil menang saka kawicaksanan Western ing Kazakhstan ora bakal katon. Sawise kabeh, ana laboratorium biologi. Dadi ora gampang kanggo ndeleng asil. Wis thukul, Rusia, mesthi, bakal terus berkembang.
                    1. Sergei Averchenkov
                      Sergei Averchenkov 14 Juni 2022 11:44
                      -1
                      Ya, sampeyan bener babagan Nazisme ing Ukraina lan babagan kabeh - sampeyan kudu mikir sadurunge ... Aku ngerti. Nanging ing tangan liyane, kita bakal teka ing lair saka Kristus, yen ora sadurungé - yen ora ana Kristen, banjur bakal ora ana perang salib. Aku kasengsem karo pendapat sampeyan - apa perang salib apik utawa ala?
                      1. Wend
                        Wend 14 Juni 2022 12:25
                        0
                        Kutipan: Sergey Averchenkov
                        Ya, sampeyan bener babagan Nazisme ing Ukraina lan babagan kabeh - sampeyan kudu mikir sadurunge ... Aku ngerti. Nanging ing tangan liyane, kita bakal teka ing lair saka Kristus, yen ora sadurungé - yen ora ana Kristen, banjur bakal ora ana perang salib. Aku kasengsem karo pendapat sampeyan - apa perang salib apik utawa ala?

                        Inggih, ayo digress))) Iku gumantung ing sapa. Iku apik kanggo Eropah ing wektu Perang Salib wiwit, massa gedhe saka militèr ninggalake Eropah, mangkono ngurangi tingkat tension, nanging banjur dadi ngipi elek kanggo Eropah, pesenan digawe nggawa akeh alangan lan masalah, lan ora mung ing Eropah, nanging uga ing Rusia, Kanggo Timur uga ora ana sing apik, akeh getih, matine warga sipil, nanging penyatuan Timur kanggo nglawan wong Kristen mesthi +, Dadi ing kene, kaya ing acara liyane, ana. iku apik lan ala. Aku elinga Paus mratobat mung ing pungkasan 20th utawa ing awal abad 21st kanggo Perang Salib)
                      2. Sergei Averchenkov
                        Sergei Averchenkov 14 Juni 2022 14:19
                        0
                        Aku bungah sampeyan digress. Jujur. Lan saiki babagan tentara salib ... Apa paus ora nglawan pesenan kasebut, sing digawe dhewe? Iki kedadeyan ... Bener, aku ora ngerti apa sisih Rusia ing kene, nanging aku siap ngrungokake pendapat sampeyan.
                      3. Wend
                        Wend 14 Juni 2022 15:00
                        0
                        Kutipan: Sergey Averchenkov
                        Aku bungah sampeyan digress. Jujur. Lan saiki babagan tentara salib ... Apa paus ora nglawan pesenan kasebut, sing digawe dhewe? Iki kedadeyan ... Bener, aku ora ngerti apa sisih Rusia ing kene, nanging aku siap ngrungokake pendapat sampeyan.

                        Lan ora mung papacy, nanging raja Eropah perang. Kepiye Rusia sisih endi? Rusia Lor wis bola-bali rusak dening Ordo ksatria. Dadi akeh alangan sing dikirim supaya ora katon cukup. Alexander Nevsky ngalahake wong-wong mau, bapakne Yaroslav uga, lan banjur padha perang dadi luwih karo pesenan iki.
                      4. Sergei Averchenkov
                        Sergei Averchenkov 14 Juni 2022 18:53
                        0
                        Lan ... sampeyan babagan. Dadi aku ngerti lan aku setuju. Pitakonan cilik ... Apa agama ala?
                      5. Wend
                        Wend 15 Juni 2022 10:46
                        0
                        Kutipan: Sergey Averchenkov
                        Lan ... sampeyan babagan. Dadi aku ngerti lan aku setuju. Pitakonan cilik ... Apa agama ala?

                        Iku gumantung carane lan sing nggunakake agama) Iki padha karo atom, bom atom iku ala, nanging pembangkit listrik tenaga nuklir apik)
      2. Egoza
        Egoza 14 Juni 2022 10:29
        +2
        Kutipan: Sergey Averchenkov
        Aku ora mikir. Meksiko minangka underbelly alus saka AS. Yen katon soberly, Aku bakal ngomong sing iku mokal.

        Mbok! Mung yen sampeyan ora ngiyanati minangka Kuba. Lha, kok pangkalane durung dibalekake? Utawa liyane kanggo kekancan Kuba-Rusia?
        1. Sergei Averchenkov
          Sergei Averchenkov 14 Juni 2022 10:50
          +3
          Hmm... Ora kelakon apik karo Kuba... Aku isin karo negaraku babagan iki. Saiki sawetara jinis Chubais bakal kuwasa ing negara kita lan maneh bakal ngiyanati wong liya ... Che? Apa iki ora bisa?
        2. Reptiloid
          Reptiloid 14 Juni 2022 11:42
          +1
          Quote: Egoza
          ..... dasare durung dibalekno nang kono? Utawa liyane kanggo kekancan Kuba-Rusia?

          Aku uga ngimpi babagan! Babagan mulihake basis kita! Kanggo Meksiko, iki.
          Mexicans ngerti bab Revolusi Oktober 1917, padha kasengsem, lan ing 20 Diego Rivera teka kanggo ndeleng kamenangan buruh. Aku pengin ndeleng negara pisanan ing donya buruh lan tani!
          Ing Meksiko, ana tradisi revolusioner sing dawa lan perjuangan nglawan Amerika Serikat. Muralis revolusioner sing luar biasa, misuwur ing saindenging jagad: Diego Rivera, Siqueiros, Orozco, lan liya-liyane.
          Diego Rivera uga dadi Sekretaris Jenderal Partai Komunis Meksiko.
          1. volodimer
            volodimer 14 Juni 2022 13:56
            +1
            Sadurunge ambruk Uni, staf institute (oceanologists) biasane kerja ing Meksiko kanthi kontrak karo pamrentahane. Supaya negara dadi kanca sampeyan, dhasar ora dibutuhake. Yen padha ndeleng pas, padha bisa.
            Ing Nikaragua, yen kita ora kekacoan (maksudku, kita ora bakal ngiyanati, kita ora bakal nilar), banjur negara-negara liyane ing wilayah kasebut bakal ngetutake. Ora langsung, mesthi. Biyen, ciyut ideologi campur tangan, saiki wis ilang.
            1. Reptiloid
              Reptiloid 14 Juni 2022 14:08
              0
              Aku duwe kanca sing kerja ing situs konstruksi. Sajrone kavid, wong manca dijaluk lunga kanthi cepet. Aku ora ngerti saiki, aku nulis sawetara kanggo obrolan pungkasan kita. Aku pengin sampeyan ndeleng (yen aku durung weruh--- Nyuwun ndeleng liyane)
    2. gansales
      gansales 14 Juni 2022 09:59
      +2
      Kutipan saka riwas
      Sajrone wektu, yen sampeyan nulungi, sekutu nyata Rusia bakal tuwuh saka Meksiko

      Kabeh bisa! Ing bawana iki, Amerika Serikat wis khusus medeni lan ngremuk kabeh negara lan ngrampok kanthi tenang.. Inggih, kajaba Kuba lan Venezuela..
      Dadi sampeyan bener lan pakaryan lagi ditindakake ing arah iki ..
      Thanks Meksiko! Native Americans wiwit "tangi"
  2. asu ajag88
    asu ajag88 14 Juni 2022 09:32
    +2
    ora ana sing mbatalake kewarasan biasa ...
    masalah karo wong Kulon yaiku ... sing saka wektu tartamtu, politisi diganti dening manajer kanthi nyuda risiko jangka menengah (diwaca jangka pendek), diterusake kanthi budhal lan ora tanggung jawab lengkap kanggo asil ... terus-terusan lan, minangka asil, owah-owahan ing pembangunan strategis menyang tingkat kelompok lan asosiasi, asring non-pemerintah lan organisasi liyane ... nimbang dheweke njabat 4 taun ... entuk utang / kabodhoan / mungsuh lan mbuwang dheweke kerja ing paling akeh sing diarani "demokrasi"
  3. Pavel73
    Pavel73 14 Juni 2022 09:34
    +1
    ya wis. AS ora peduli sapa sing menang. Wangsulan: Bab ingkang utama iku ora ana sing menang anggere bisa.
  4. Pujangga watara sudhut
    Pujangga watara sudhut 14 Juni 2022 09:35
    +2
    Malah wong-wong Meksiko sing "jinak" mung ngirim mbah Biden mlaku menyang Sonora ...
    Lan luwih becik yen kita duwe pangkalan militer ing Tijuana.
  5. detractor lawas
    detractor lawas 14 Juni 2022 09:37
    +2
    Miturut cara, ing Meksiko durung suwe, ing liburan nasional, dheweke ngobong patung-patung presiden Amerika Serikat lan Ukraina, Joe Biden lan Vladimir Zelensky, diselehake ing tank karton. Tumindak simbolis kasebut ngandika akeh babagan posisi nyata wong Meksiko babagan masalah iki.

    Tumindak simbolis sing kaya mangkene akeh banget, pisanane, tumindak nyata ora dikarepake suwe. Nanging iki wiwitan, kabeh ana ing ngarep. Kita ora duwe cukup media
    1. Reptiloid
      Reptiloid 14 Juni 2022 12:07
      0
      sedulur Tumindak iki cocog karo India kuna apik tradhisi
  6. Nelayan
    Nelayan 14 Juni 2022 09:50
    +2
    Umumé, kuwat banget kanggo ngomong babagan iki marang pimpinan Meksiko, nalika ing negarane Yankees nindakake operasi militer tanpa preduli marang wong-wong Meksiko lan, kanthi bantuan kartel narkoba, padha ngipi elek utawa langsung mrentah kabeh provinsi! Pimpinan sing wani ing antarane wong-wong Meksiko!
  7. Inhibitor korosi
    Inhibitor korosi 14 Juni 2022 11:13
    +1
    Malah ing Meksiko padha ngerti apa sing ditindakake AS ing Ukraina. Lan ing CSTO braked kita padha ora ngerti apa-apa. Iku misale jek sing iki dudu kerjasama antarane negara, nanging pasuryan free / tanpa kanggo pemimpin mundur saka negara mundur. Putin lan Lukashenka menehi ceramah ing kana ... banjur latihan praktis nuduhake yen materi kasebut meh rampung diserep eseman
    Nanging ana liyane lan liyane Kazakhs lan Armenians ing Moscow, bebarengan karo Kyrgyzstan. Wis ora ana crowding ing Moskow. Aku ngomong babagan urip ing umum. Ing liyane saka Rusia, mesthi, iku luwih elek. Nanging, urip paling isin saiki, mesthi, ing Moscow. Yaiku, amarga kemunafikan para panguwasa ing pitakonan nasional uga. Iki ora bakal bisa digunakake - lan aja ngarep-arep, wong Rusia sing dikasihi!
    Universal "kesetaraan" karo Rusia ing sisih ngarep kanggo kapentingan ekonomi Yahudi lan Armenian nang - Aku wis tau ndeleng apa luwih ngrusak kanggo wong Rusia lan kabeh Rusia.
    Sawetara jinis Khazar Kaganate ing miniatur, dudu ibukutha Rusia. Maca, kanthi cara, apa jenis "negara" iku, kanggo wong-wong sing kasengsem - sampeyan bakal kaget banget carane cocog babad kuna saiki.
  8. pyagomail.com
    pyagomail.com 14 Juni 2022 11:19
    +1
    Kutipan saka riwas
    Sajrone wektu, yen sampeyan nulungi, sekutu nyata Rusia bakal tuwuh saka Meksiko.

    meh ora. Perlu katon luwih wiyar: ora kudu rong negara, kanca utawa mungsuh. Muga-muga ana negara sing netral sing benevolent marang Rusia. Kanggo, ing tangan siji, Rusia ora tau nindakake apa-apa ala kanggo Meksiko (ora kaya Amerika Serikat), ing tangan liyane, Amerika Serikat kanggo akeh Mexicans minangka impen kanggo urip (uga kanggo Ukrainians ing Eropah).
  9. roket757
    roket757 14 Juni 2022 11:22
    +1
    Presiden Meksiko babagan kabijakan AS lan NATO ing Ukraina: Dheweke menehi senjata kanggo mateni
    Kabeh negara bakal ngenteni lan ndeleng sapa sing bakal menang lan kepiye !!!
    Nalika iku obrolan nyata, negosiasi, lan mungkin aliansi bakal diwiwiti!
    1. Reptiloid
      Reptiloid 14 Juni 2022 12:26
      +1
      Kutipan saka roket757
      .... obrolan nyata, rembugan, lan Mungkin aliansi bakal miwiti!

      Ing Amerika Latin tansah ana gerakan revolusioner. Ana partai komunis, ing situs web VO ana artikel sing apik banget dening Ilya Polonsky babagan negara-negara kasebut lan perjuangan.
      Sadurunge, USSR duwe beda karo akeh Amerika Latin
      Partai Komunis babagan teori. Ing sawetara wong, Peru, Bolivia, Ekuador, teori komunis digabungake karo mitologi India. Apa kita ngutuk. Ana keterlibatan karo Katulik, sawetara partai kita dituduh Trotskyisme lan Maoisme. Lan carane kudu padha? Yen dheweke rumangsa kekirangan lan ngimpi dhukungan, sing dijaluk marang Dewa.
      1. roket757
        roket757 14 Juni 2022 12:53
        +1
        Dogma sing mapan bisa ngganggu bisnis apa wae.
        Ya, CPSU gedhe lan kuwat, nanging narcissism, lack of kepinginan kanggo owah-owahan, poto-dandan lan nyoba kanggo nemtokke aturan dhewe marang wong liya, ora ndadekke wong kanggo apik.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 14 Juni 2022 12:58
          +1
          Iki aku ora ngerti. Nganti karusakan banget, CPSU nyedhiyakake bantuan materi kanggo Partai Komunis Britania Raya lan uga, aku lali saka negara kapitalis sing berkembang. ????
          1. roket757
            roket757 14 Juni 2022 13:02
            +1
            Dadi menehi babosiki tanpa entuk imbalan apa-apa ... ora mung kita sing kesandhung.
  10. yowis
    yowis 14 Juni 2022 11:40
    0
    Dheweke dhewe ngaku yen "nyenengake, keren, biasa" kanggo mateni. Bener, "ideolog" sakperangan alesan isih mateni nang endi wae ing mburi (dadi adoh).
  11. Carlos Hall
    Carlos Hall 14 Juni 2022 16:57
    0
    Sepira gedhene Meksiko nalika merdika saka Spanyol, lan sepira gedhene saiki? Njupuk adoh saka Amerika Serikat kabeh wilayah sing dicolong supaya Meksiko bakal teka maneh ing Alaska lan Florida
  12. DienBienPhu
    DienBienPhu 14 Juni 2022 20:20
    0
    Ekonomi Meksiko ana hubungane karo AS, kanthi akeh wong Meksiko sing urip saka kiriman dhuwit saka sedulure ing AS. Opo maneh politisi, Marinir, kartel... kabeh ana ing kanthong Amerika.