Review militèr

Angkatan Bersenjata Ukraina arep nembak drone Rusia kanthi bantuan bedhil anti-drone Lithuania

32

Lithuania bakal menehi Ukraina EDM4S Skysweeper senapan anti-drone kanggo nglawan drone Rusia. Miturut informasi sing kasedhiya, kita ngomong babagan 110 unit sistem perang elektronik manual.


Lithuania mutusake kanggo mbantu Ukraina ing perang nglawan drone Rusia kanthi nglengkapi Angkatan Bersenjata Ukraina nganggo sistem perang elektronik portabel EDM4S Skysweeper buatan Lithuania. Tanggal pangiriman ora dilaporake, nanging diklaim manawa bedhil anti-drone wis dituku.

Wigati dicathet yen sistem perang elektronik iki ora anyar kanggo tentara Ukrainia, Kyiv lan Vilnius ing 2020 nandatangani kontrak kanggo nyedhiyakake kompleks sing diowahi kanggo kabutuhan Angkatan Bersenjata Ukraina, sing diarani EDM4S-UA. Gunggunge, kudune nransfer 37 komplek menyang Kyiv ing pungkasan taun 2020, nanging Lithuania ora kejawab tenggat wektu lan nyerahake bedhil anti-drone pisanan mung ing Maret 2021.

Komplek EDM4S minangka alat perang elektronik khusus sing dirancang kanggo nglawan UAV saka macem-macem kelas. Iki dibangun kanthi basis salinan senapan G36 Jerman. Desain digunakake panrima rada diowahi karo kontrol geni standar nangani, Simpenan lan mbeta nangani. Ing njero lan ing njaba kothak dipasang unit radio anyar, papat casing radio-transparan saka macem-macem wujud dipasang ing ngarep, ing njero ana antena arah, baterei dipasang ing sisih.

Karakteristik sing tepat saka Skysweeper ora dibeberke, dilapurake yen tujuan utama yaiku nyuda saluran kontrol UAV lan sinyal navigasi satelit.

Kompleks sing disedhiyakake dening Lithuania kudu, pisanan kabeh, menyang unit Angkatan Bersenjata Ukraina sing gelut ing Donbass. Ing Lithuania, dheweke ngarep-arep manawa pasukan Ukraina bakal nembak drone Rusia kanthi bantuan bedhil anti-drone.
Foto sing digunakake:
https://vk.com/welcome_sso
32 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Juragan
    Juragan 14 Juni 2022 17:52
    +4
    Sing utama yaiku ngurus baterei ... yen ora bakal bisa digunakake karo vaselines ..... lan bakal bisa ditindakake .... Lan babagan macem-macem panggunaan ... Aku ragu yen wunderwaffes iki ngalahake. kanggo sawetara km ... lan Orlan -10 dianggo ing sawetara?
    1. UAZ 452
      UAZ 452 14 Juni 2022 18:26
      +4
      Nanging kita duwe Sepur wojo "Yenisei", kang sembarang perang elektronik nganti ... lantern.
      https://tvzvezda.ru/news/20226141329-9fKPz.html
  2. Pamburu 2
    Pamburu 2 14 Juni 2022 17:52
    + 18
    Inggih, nglawan versi "sipil" produksi Cina - alat sing efektif banget. Sayange dheweke bakal katon ing antarane wong Ukrainia ... mula drone dituku kanthi biaya warga biasa kanggo pasukan operasi khusus. Miturut cara, "kanca wong Tionghoa" mundhak regane, lan kudu dituku liwat negara katelu ...
    Kita pancene butuh drone ukuran cilik sing dilindhungi domestik!
    1. Hyperion
      Hyperion 14 Juni 2022 21:48
      +7
      Ing endi, aku kepengin weruh, ana senjata ajaib anti-drone saka keprihatinan Kalashnikov? Aku ora tau ngeweruhi ing video saka baris ngarep, kajaba kanggo sawetara jinis bedhil poto-propelled saka pejuang DPR. Sepira bising...
    2. vadimtt
      vadimtt 15 Juni 2022 08:30
      +2
      Sayange, rega peralatan komunikasi aman domestik kanggo dimensi drone sipil bakal regane nganti 100+ drone sipil iki. Nyuwun
      Ya, lan peralatan komersial kanthi modulasi paten sing licik lan tuning frekuensi acak ora luwih murah, lan malah ana sanksi.
  3. Wbond
    Wbond 14 Juni 2022 17:59
    0
    Lithuania ngarep-arep

    ...ngarep-arep mati pungkasane....
  4. roket757
    roket757 14 Juni 2022 17:59
    -2
    Angkatan Bersenjata Ukraina arep nembak drone Rusia kanthi bantuan bedhil anti-drone Lithuania
    Kok dadi ... mbah, metu, nembak drone karo konservasi omah ... tahap sabanjure, mbuwang lemak babi lan panganan liyane.
    1. Pulkovo 1942
      Pulkovo 1942 14 Juni 2022 18:19
      +9
      tahap sabanjure, mbuwang lemak lan panganan liyane.

      Dear, sampeyan ngguyu muspra. Sawetara dina kepungkur aku maca kiriman saka 2 UKM saka brigade 4 saka LPR, supaya padha ilang 3 Mavik 3 ing dina sabenere amarga saka efek saka perang elektronik.
      1. roket757
        roket757 14 Juni 2022 19:22
        0
        Ora ana barang sing mutlak sing ora ana cara kanggo nglawan.
        Lan babagan mbah putri karo jar, dudu kita sing nggawe dhewe ... iki mesthi kedadeyan, kaya kasunyatan manawa helikopter tempur Amerika ditembak saka karamultuk kuno.
        Yen drone sing paling gampang nembak "microwave" manual, mula sampeyan kudu nggawe drone dhewe kanthi proteksi saka pengaruh kasebut. Iki minangka aturan kabeh perang, kompetisi ide desain saka kabeh sisi konflik.
  5. Labrador
    Labrador 14 Juni 2022 18:02
    -4
    Lithuania bakal menehi Ukraina senapan anti-drone EDM4S Skysweeper

    Rauh ing kabeh toko ing Sumeria.
  6. Negruz
    Negruz 14 Juni 2022 18:08
    +2
    Ukuran Lithuania ora cocog karo galur eksistensi ...
  7. moscowp
    moscowp 14 Juni 2022 18:22
    +3
    Iki masalah. Aku ora bakal salah yen aku ngomong yen ewu drone sipil digunakake ing loro-lorone, sing sabenere target kanggo bedhil kuwi. Aku weruh kabar sawetara taun kepungkur yen kita uga ngembangake "unparalleled" utawa "ora kalah karo model Barat sing paling apik" - kaya sing dikarepake, bedhil anti-drone. Aku wonder apa kamungkinan sing kita wis padha ing pasukan kita?
    1. Leshak
      Leshak 14 Juni 2022 19:51
      +7
      Ing LDNR, tukang "keling" ing dhengkul, miturut crita - ternyata efektif banget.
      1. moscowp
        moscowp 14 Juni 2022 19:57
        +2
        Ya, aku ndeleng video saka sasi kepungkur nang endi wae, salah sawijining wartawan perang nuduhake
    2. svoit
      svoit 14 Juni 2022 22:18
      -3
      Kutipan saka moscow
      Aku wonder apa kamungkinan sing kita wis padha ing pasukan kita?

      Lha, pasukan apa sing bisa diomongake, nalika durung kabeh kraton oligarki kita wis dipasang perlindungan anti drone?
  8. Nafanya saka sofa
    Nafanya saka sofa 14 Juni 2022 18:24
    +1
    Iki dibangun kanthi basis salinan senapan G36 Jerman.

    Umumé, antena lan elektronik bisa dicopot menyang tongkat apa wae, umpamane, menyang sapu birch. Banjur, miturut penulis, prodigy iki bisa ditegesi minangka "dibangun ing basis saka sapu birch"?
    Yen kita mbandhingake ukuran tutup antena radio-transparan karo toko Kalashnikov, banjur ana siji JAGI ing babagan 800-1200 MHz, kaloro ing 2.4 - 5.0 GHz lan broadband helical (paling kamungkinan nampa) kanggo sawetara padha. Dadi iki nglawan "Cina" kanggo tujuan domestik ing 300-500 meter.
    1. tukang ngapusi
      tukang ngapusi 14 Juni 2022 18:34
      +1
      Apa cocog kanggo ndjogo iwak lan mburu drone ndjogo?
    2. Andriuha077
      Andriuha077 14 Juni 2022 23:36
      0
      EDM4S dilengkapi 4 antena arah. Loro antena kanggo pita frekuensi 2,4 GHz lan 5,8 GHz kanthi daya 10 W saben, lan antena kanggo gangguan GPS kanggo pita 1,5 GHz kanthi daya 10 W, lan siji kanggo gangguan sistem GLONASS kanggo band 1,5 GHz karo daya saka 10 Tue
      Massa kompleks yaiku 6 kg, dimensi 250x350x900 mm.
      Jarak saka 3 nganti 5 km. Sawetara jinis tumindak.
      Dibagi kanthi sepuluh lan kabeh ditambahake.
  9. isv000
    isv000 14 Juni 2022 18:36
    +1
    Lithuania, kanthi wangkal Svidomites, munggah menyang antrian kanggo denazifikasi lan destatehood ...
  10. Mauritius
    Mauritius 14 Juni 2022 18:55
    -2
    APU niat nembak drone Rusia nganggo bedhil anti-drone Lithuania
    belay Aku yakin yen dolanan "perang elektronik" saka supermarket iki bakal kebak, nanging UAV sing luwih serius bakal ndeteksi bocah-bocah geni sing nganggo krupuk lan wis ngisi. Nyuwun
  11. Nesu66
    Nesu66 14 Juni 2022 19:03
    -1
    Angkatan Bersenjata Ukraina arep nembak drone Rusia kanthi bantuan bedhil anti-drone Lithuania

    Temokake peternakan sing nggawe dheweke ...
  12. bumerang.
    bumerang. 14 Juni 2022 19:09
    0
    Ing video iki, saka menit 6:20, drone ditembak mudhun dening macem-macem manuk - elang, elang sing dilatih khusus lan malah angsa https://www.youtube.com/watch?v=oEPTteSGiAU
    lan Carane DJI drones macet? https://www.youtube.com/watch?v=6YeFtYbIKFg&list=TLPQMTQwNjIwMjI-zkAHYaUUwg&index=4
  13. IvanGor
    IvanGor 14 Juni 2022 20:48
    -3
    Penulis nuduhake ora ngerti babagan asal usul UAV utama Rusia "orlan-10". Aku bakal ngangkat tutup rahasia: Orlan-10 dudu barang konsumen. Iki diprodhuksi ing Leningrad miturut lisensi Israel. Ing kawitan, iku umume SKD Déwan: Israel diwenehake siap-digawe kit kendaraan, lan engineers Highly qualified ing St. Petersburg ngaco perakitan buntut kanggo fuselage. Nanging, banjur mutusake yen Israel njupuk akeh banget lan mutusake kanggo ngganti Orlan-10 kanthi impor: dheweke wiwit tuku bagean ing saindenging jagad (sing luwih murah) kanthi akeh - mula isih bisa. Akibaté, jagad iki saiki lagi nggarap ciptaane. Rincian produksi China, meh kabeh Eropah lan mesthi (ing ngendi tanpa wong-wong mau) Amerika Serikat dirakit bebarengan.
    Nanging bali menyang topik artikel. Aku cepet-cepet ngandhani yen kontrak sing nandhang sangsara antarane Ukraina lan Lithuania bakal dirampungake kanthi cara sing paling ora dikarepke: Lithuania wis ngirim 110 bedhil anti-drone menyang Ukraina!
    A komentar cilik babagan efektifitas; mbokmenawa, negara sing develops drones uga versed ing karusakan (kok Lavrov nelpon Yahudi anti-Semites? Ing kabeh serius. Putin malah kudu apologize mengko. Sadurunge Netanyaho, dening telpon)
    Aku nulis kabeh iki kanggo siji wong - sampeyan, moder. Sampeyan saiki bakal mbusak komentar iki. Paling kamungkinan amarga, antarane liyane, sampeyan tulus ora kaya wong. Lan uga amarga yen, sakperangan alesan, sampeyan ora nindakake, bal sampeyan bakal dipotong. Arit kusam. Supaya luwih lara.
    Nanging mungkin wong liya ing Rusia bakal mikir: kepiye kemungkinan kamenangan negara kaya Rusia - ing pamisahan donya ing negara kaya Ukraina, sing dibantu dening kabeh jagad. Malah implisit, kaya ing kasus iki ...
  14. yowis
    yowis 14 Juni 2022 21:34
    -4
    Ngomong babagan perang elektronik. Apa sampeyan kelingan babagan "buta" "Donald Cook" lan crita babagan wafel wunder liyane sing diduga diiseni pasukan Rusia? Iku bakal perlu kanggo njupuk dipikir nyedhaki ing aktivitas saka sawetara struktur lan sawetara "tokoh". Uga wong PR.
    Kanthi wiwitan VO, kabeh pesen babagan topik iki didilat dening ilat kaya sapi. Nanging ana "warta saka lapangan", ing ngendi militer kita ngurmati banget kemampuan, karakteristik kinerja lan kompak peralatan perang elektronik mungsuh. Aku pengin maca kirim babagan topik iki. Mesthi, minangka obyektif sabisa. Coba iki tugas partai (mimpin lan nuntun, apa wae sing diarani).
  15. TatarinSSSR
    TatarinSSSR 14 Juni 2022 22:36
    -3
    Yen kita ..... Dadi aku pengin nyebat tembung sing ora adil ... Kementerian Pertahanan Federasi Rusia ora bakal nguripake otak, lan ora bakal mikir 3 langkah ing ngarep, ora bakal miwiti pesenan, tuku massal , lan nyediakke drones kanggo pasukan saka copters cilik kanggo nyerang drones lan UAVs scouts strategis - banjur losses bakal catastrophic kanggo Rusia ing perang gedhe sabanjuré karo NATO. Nduwe wilayah sing gedhe banget ing ngendi sampeyan bisa menehi tandha atusan lapangan udara cilik kanggo UAV - lan isih ngumpulake helikopter kanggo tentara kanthi bantuan sukarelawan lan warga sipil ....
  16. Mauser
    Mauser 14 Juni 2022 23:10
    +1
    Kita bakal nyoba kabeh peralatan lan piranti NATO.
  17. Toorik
    Toorik 14 Juni 2022 23:42
    0
    drone Cina cilik ora keprungu ing jarak 300 meter lan ora katon banget ...
  18. Riwas
    Riwas 15 Juni 2022 07:53
    +1
    Angkatan Bersenjata Ukraina arep nembak drone Rusia kanthi bantuan bedhil anti-drone Lithuania

    UAV militer kita dilindhungi saka gangguan, nanging barang konsumen, Cina, ya bisa.
  19. Komentar wis dibusak.
  20. Sergey74
    Sergey74 15 Juni 2022 14:51
    0
    Kerjane apik! Dheweke masak anak ajaib - dheweke adol menyang Angkatan Bersenjata Ukraina, saiki lagi nonton cara kerjane ing permusuhan nyata. Perusahaan liyane nganakake tes kanthi biaya dhewe, nanging ing kene kanggo dhuwit pelanggan)
  21. DKuznecov
    DKuznecov 15 Juni 2022 23:51
    0
    Limitroph, kaya kutu, ora bisa dipisahake karo inang.
    Sipping getih, nganalisa kualitase.
    Seneng mlumpat ing asu liyane yen
    dheweke bakal luwih sehat.

    Matur nuwun Gusti, Federasi Rusia duwe kesempatan kanggo nyuda replenishment EU,
    ing tartamtu, lan Amerika Serikat, supaya nyabut terakhir saka urip uga-panganan.

    Aku mikir dodolan energi lan panganan bakal mandheg
    "mitra" kita, minangka asil saka sing terakhir kudu goleki "pojok kaping lima".

    Ing gesang kawula, mesthi, iku ora cukup maneh, nanging ekonomi global kudu numpes lan
    bali menyang aturan WTO - pasar free lan sawijining.
  22. ROSO 42
    ROSO 42 16 Juni 2022 05:07
    0
    Ing Lithuania, dheweke ngarep-arep yen pasukan Ukraina bakal nembak drone Rusia kanthi bantuan bedhil anti-drone.

    Aku ora pengin, nanging aku kudu.
  23. Pangerten
    Pangerten 18 Juni 2022 06:38
    +1
    Kutipan: IvanGor
    carane kamungkinan iku kamenangan negara kaya Rusia - ing isolasi donya liwat negara kaya Ukraina

    Lan apa sampeyan mikir?