Review militèr

Gosip utawa rencana. Rudal Exocet Prancis kanggo Ukraina

43

Kerja karo penerbangan misil AM39


Rezim Kyiv terus nyuwun mitra asing kanggo senjata rudal saka macem-macem kelas, lan sawetara malah setuju kanggo nyedhiyakake. Dadi, ing awal Juni, ana laporan babagan kemungkinan pengiriman misil anti-kapal Exocet saka Prancis. Nanging, isih durung ana informasi resmi babagan perkara iki, lan saliyane, warta ora entuk sekuel. Kanthi kabeh iki, pasokan rudal anti-kapal kasebut katon ragu - amarga alasan teknis lan politik.

Kabar tanpa tutugan


Babagan transfer senjata tartamtu menyang Ukraina ing sasi anyar dadi saka pejabat utawa saka publikasi pers manca. saiki sejarah karo rudal anti-kapal Prancis katon beda. Informasi babagan kemungkinan pangiriman "Exocets" tanggal 3 Juni dicethakaké ing microblog dening wartawan L'Opinion edisi Prancis, Jean-Dominique Merche.

Tanpa nemtokake sumber informasi sing ditampa, dheweke nulis yen Prancis bisa ngirim misil Exocet menyang Ukraina. Dheweke uga ngelingi apa gaman bisa digunakake minangka bagéan saka sistem rudal pesisir. Ing wektu sing padha, pangiriman durung diwiwiti amarga ora ana ijin sing dibutuhake. Rincian liyane, kayata modifikasi lan jumlah rudal, wektu pangiriman, lsp. padha ora ditemtokake.


Rudal AM39 ing pesawat tempur Rafale

J.-D. Mersche mangsuli sawetara pitakonan saka pelanggan - lan ora bali menyang topik transfer rudal anti-kapal Prancis ing microblog. Sawetara publikasi Prancis lan manca narik kawigaten marang pesen babagan roket, nanging ora bisa nambah rincian anyar.

A minggu lan setengah wis liwati wiwit katon pesen pisanan, nanging kahanan sakabèhé ora diganti. Kajaba saka pernyataan karyawan L'Opinion, durung ana informasi babagan "Exocets" kanggo Ukraina. Kok ora dingerteni. Mbok informasi iki ora bener saka awal banget, lan J.-D. Mersche mung disepelekake dening sumber-sumber kasebut. Kajaba iku, ora bisa ditolak yen Prancis pancen nyiapake kanggo ngirim rudal, nanging saiki ora bisa ngomong babagan iki.

Nanging, kahanan bisa dadi luwih cetha ing mangsa ngarep. Prancis aktif ngewangi Ukraina karo senjata lan peralatan, lan bisa uga yen pangiriman sabanjuré bakal kalebu rudal.

A produk karo sajarah


Produk Exocet minangka salah sawijining rudal anti-kapal paling tuwa sing saiki digunakake ing macem-macem negara. Pangembangan roket iki diwiwiti ing taun 1967 lan ditindakake dening perusahaan Prancis Nord Aviation. Sawetara taun sabanjure, proyek kasebut ditransfer menyang perusahaan gabungan Aérospatiale, sing ngrampungake karya kasebut lan nggawa roket kasebut kanggo diadopsi. Dheweke nindakake pangembangan proyek kasebut kanthi nggawe modifikasi roket anyar nganti awal taun XNUMX-an. Banjur proyek kasebut ditransfer menyang cabang Prancis MBDA internasional.


Peluncuran rudal dening pesawat patroli Atlantique 2

Pisanan ing taun 1975 dadi produksi lan mlebu layanan kanthi modifikasi MM38, dirancang kanggo kapal permukaan. Iku penasaran sing mengko loro negara bebarengan bisa nransfer produk iki menyang launcher lemah. Ing dekade sabanjure, sawetara versi roket anyar kanggo macem-macem tujuan digawe kanthi sukses. Dadi, rudal AM38 lan AM39 digawe kanggo penerbangan angkatan laut, nanging mung sing terakhir mlebu ing seri kasebut. Kanggo kapal selam, versi SM39 dimaksudake.

Paling anyar ing kulawarga yaiku rudal MM40 kanggo kapal permukaan. Dheweke sukses liwat sawetara upgrade, lan ing 2010-12. produksi versi paling anyar miturut sebutan Blok 3. Pangembangan kulawarga Exocet mandheg ana amarga pangembangan potensial modernisasi lan amarga muncule proyek modern sing luwih maju.

Rudal ing layanan


Pelanggan pisanan saka kabeh modifikasi Exocet yaiku angkatan bersenjata Prancis. Saiki lagi bersenjata karo kabeh modifikasi utama rudal anti-kapal kuwi digunakake ing operator beda. Nanging, langkah-langkah wis ditindakake kanggo ngganti kanthi bertahap karo model sing luwih anyar.

Wiwit pungkasan taun tujuh puluhan, misil anti-kapal Exocet wis aktif diekspor. Gumantung marang kabutuhan, pelanggan manca tuku loro rudal modifikasi tartamtu lan kabeh set sing kasedhiya. Kanggo kabeh wektu, industri Prancis bisa nemokake luwih saka 30 pelanggan manca. Saka jumlah kasebut, meh sapratelon ing jaman kepungkur uga entuk modifikasi paling anyar saka misil anti-kapal MM30 Block 3.


Roket MM40 Block 3 diluncurake saka kapal

Ora kaya pirang-pirang rudal anti-kapal modern, produk Exocet wis digunakake ing konflik nyata kaping pirang-pirang. Dadi, ing taun 1982, nalika perang kanggo Falklands, misil Prancis digunakake dening Argentina. Dadi, pesawat Super Étendard kanthi misil AM39 bisa nglelebke kapal perusak Inggris HMS Sheffield lan kapal kontainer Atlantic Conveyor. Kajaba iku, tentara Argentina wis nggawe sistem rudal pesisir improvisasi kanggo misil anti-kapal kapal MM38. Panjenenganipun ngatur kanggo akeh ngrusak karusakan mungsuh HMS Glamorgan, nanging sawise ndandani bali menyang layanan.

Rudal Exocet aktif digunakake dening Irak nalika perang karo Iran. Miturut data sing dikenal, sajrone taun wolung puluhan, penerbangan Irak nggunakake kira-kira. 600 AM39 item, kang kira-kira. 250 tekan target. Ing wektu sing padha, kurang saka setengah saka kapal mungsuh padha klelep.

Nanging, sing paling misuwur yaiku episode liyane babagan panggunaan rudal anti-kapal Irak. Ing wulan Mei 1987, pesawat tempur Mirage F1 nembak sepasang produk AM39 ing fregat Amerika USS Stark. Loro rudal kasebut nyerang target lan ngrusak. Nanging, kapal kasebut bisa didandani lan enggal bisa bali menyang layanan.

Fitur teknis


Exocet minangka misil anti-kapal subsonik sing dirancang kanggo ngrusak target permukaan pamindahan medium. Amarga modifikasi desain minimal, RCC sing digabung bisa digunakake dening platform sing beda. Ing wektu sing padha, macem-macem versi produk beda-beda ing ciri taktik lan teknis.


Versi pesisir saka kompleks Exocet - nganti saiki mung ing wangun proyek

Kabeh versi Exocet dibangun ing awak silinder kanthi diameter 340 mm lan dawane 4,7 m, ora kalebu mesin wiwitan. Ana rong set swiwi trapezoid lan rudders kanthi rentang nganti 1,35 m. Modifikasi awal nduweni bobot wiwitan ing kisaran 650-670 kg. Ing mangsa ngarep, tuwuh lan tekan 780 kg. Saka jumlah kasebut, 165 kg tiba ing hulu ledak semi-armor-piercing kanthi detonasi non-kontak utawa telat.

Modifikasi awal roket kasebut dilengkapi mesin propelan sing padhet. Proyek MM40 nggunakake mesin roket propelan padhet wiwitan lan mesin turbojet mid-flight. Ing kabeh kasus, kacepetan penerbangan subsonik dhuwur digayuh, nanging sawetara beda-beda. Dadi, awal MM38 kanggo kapal mabur mung 40 km, lan AM39 aviation nuduhake sawetara 70 km nalika diluncurake ing dhuwur. Versi paling anyar saka MM40 Block 3 mabur 180 km amarga mesin turbojet.

Kabeh Exocets dilengkapi autopilot kanthi sistem navigasi inersia lan sirah homing radar aktif. Ing wektu sing padha, komposisi pas piranti wis bola-bali diganti kanggo nambah kinerja. Autopilot lan INS njupuk produk menyang wilayah sing wis ditemtokake, sawise ARGSN nggoleki target lan njamin kekalahane. Sikil pungkasan pesawat kasebut ditindakake ing ketinggian minimal kanggo nembus pertahanan udara / pertahanan rudal kapal target.


Rudal SM39 ing kapal selam kelas Scorpène

Operator "Exocets" bisa dadi kapal lan kapal selam saka macem-macem jinis konstruksi manca. Dadi, ing kapal, peluncur adhedhasar TPK digunakake. Pesawat sing kompatibel karo standar NATO nggawa misil ing sling eksternal. MBDA uga nawakake sistem rudal adhedhasar lemah, nanging nganti saiki mung ana minangka proyek.

Masalah disetel


Durung jelas apa Prancis pancen arep ngirim misil Exocet menyang Ukraina. Nanging, wis jelas manawa pangiriman kasebut - kaya transfer senjata liyane - ora duwe prospek nyata. Mupangat mung sing bisa ditindakake yaiku mbebasake gudang Prancis kanggo misil anyar.

Kamungkinan nyedhiyakake sistem rudal pesisir wis kasebut, nanging nganti saiki mung ana ing kertas. Apa MBDA bakal nyepetake proyek kasebut kanggo Ukraina minangka pitakonan gedhe. Panggunaan rudal anti-kapal ing media liyane mung ora mungkin. Rezim Kyiv ilang permukaan lan jero banyu armada, lan penerbangan taktis sing ana mung ora bisa nggawa misil Prancis / NATO.

Karakteristik kinerja rudal Exocet dhewe ora nyukupi syarat modern. Jangkoan maksimum produk kulawarga mung 180 km, sing mbatesi kemampuan operasional. ARGSN jinis lawas bisa ditindhes dening perang elektronik modern. Mbokmenawa mengko kepala uga duwe watesan.


Peluncuran ing jero banyu "Exocet"

Kacepetan subsonik ndadekake misil Exocet ora dadi target sing paling angel kanggo pertahanan udara / pertahanan rudal kapal modern. Ing kasus iki, malah terobosan sukses pertahanan bakal duwe efek winates. Warhead penetrating 165 kg nduweni potensi winates lan ora cukup kanggo ngatasi kapal gedhe saka kelas utama.

Pungkasan, kudu dieling-eling manawa senjata asing sing mlebu ing Ukraina bakal ngadhepi nasib sing ora nyenengake. Ing tahap transportasi menyang zona pertempuran utawa ing posisi tembak, dirusak dening tentara Rusia. Temenan, misil anti-kapal asing, sing nyebabake bebaya kanggo armada militer lan pedagang, bakal dadi target prioritas kanggo serangan.

kanthi asil sing bisa ditebak


Mangkono, wis ana kahanan sing akrab karo asil sing bisa ditebak. Ukraina bisa diwenehake karo senjata lungse karo karakteristik winates lan potensial. Ing wektu sing padha, dheweke ora bakal bisa nuduhake awake dhewe ing perang lan, paling kamungkinan, bakal cepet dirusak.

Nanging, asil kasebut mung bisa ditindakake ing kasus transfer misil. Nanging, amarga kahanan saiki, bisa dianggep manawa informasi babagan Exocets mung gosip sing durung dikonfirmasi. Nanging nyatane, Prancis ora bakal menehi misil anti-kapal sing wis lungse.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Sistem Rudal MBDA
43 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kanca
    Kanca 15 Juni 2022 04:22
    +5
    J.-D. Mersche mangsuli sawetara pitakonan saka pelanggan - lan ora bali menyang topik transfer rudal anti-kapal Prancis ing microblog.

    Nyatane, dheweke ora mangsuli pitakon, ana diskusi nalika Jean-Dominique dhewe takon mung siji.

    Tingkat komentator ing warta bisa dideleng saka salah sawijining anggota forum kasebut, sing ngandika ing pangertèn sing kanggo nyelehake misil iki ing gisik, tentara Ukraina isih kudu njaluk menyang pesisir iki. Yaiku, dheweke mikir yen rudal mung bisa diluncurake saka pesisir lan pesisir Segara Ireng wis dikuwasani dening tentara Rusia.
    Liyane ngandika yen rudal Prancis dipasrahake menyang Ukraina, dheweke kudu terus-terusan dijaga saka warga Ukraina sing nganggo basa Rusia, sing, miturut konteks komentar kasebut, bakal nyoba numpes utawa ngrusak.
    Katelu nulis yen dheweke ora pengin mbayar rong jinis pajak supaya pamrentah tuku rudal nganggo dhuwit lan dikirim menyang negara sing bisa ngluncurake serangan nuklir minangka pembalasan.
    Kaping papat nuduhake yen Prancis main geni.
    Sing kaping lima nulis manawa Prancis bisa nyepetake perang gedhe.

    Saliyane kabeh iki lan akeh komentar liyane ing basa Prancis, ana loro ing basa Inggris. Agresi lan tekanan ing teks kasebut nyenyet mripat, rasane yaiku pejabat SBU sing menehi komentar utawa ukrobloger sing dibayar, kaya iki, contone.

    "Prancis kudune ngirim rudal Exocet menyang Ukraina biyen.
    Putin dadi luwih jero lan luwih jero menyang khayalan psikopat. Saiki wis wayahe tumindak."

    Ana minimal komentar agresif kuwi.
    1. Sipil
      Sipil 15 Juni 2022 07:08
      +3
      1. Mungsuh wis nampa rudal anti-kapal "Harpoon" saka Denmark.
      2. Ora ana gunane nransfer misil anti-kapal Exoset tanpa sarana aplikasi.
    2. Paladin
      Paladin 15 Juni 2022 14:12
      0
      Kanca
      ... ing acara transfer rudal Prancis menyang Ukraina, dheweke kudu terus-terusan dijaga saka warga Ukraina sing nganggo basa Rusia, sing, miturut konteks komentar kasebut, bakal nyoba numpes utawa ngrusak.

      Nanging dheweke bener, nanging ora rampung. Kahanan paradoks lan ora duwe pengarep-arep muncul. Wong-wong sing nganggo basa Rusia bakal nyoba nyirnakake lan nyirnakake, wong-wong sing nganggo basa Ukrainia ora bakal bisa ngluncurake, malah menyang segara mbuwang saka ketapel. Nanging ing museum Zrado-Peremoga, mesthine bakal katon apik ngguyu
    3. Wit Cilik
      Wit Cilik 16 Juni 2022 01:12
      +1
      Sampeyan kudu nulis artikel iki. More pangertèn lan informasi.
      Informasi babagan kemungkinan pangiriman "Exocets" tanggal 3 Juni dicethakaké ing microblog dening wartawan L'Opinion edisi Prancis, Jean-Dominique Merche.

      Jean Dominica narik kawigaten ing Art. 207.3 saka KUHP "Penyebaran umum informasi palsu babagan panggunaan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia" belay
      Kacepetan subsonik ndadekake misil Exocet ora dadi target sing paling angel kanggo pertahanan udara / pertahanan rudal kapal modern. Ing kasus iki, malah terobosan sukses pertahanan bakal duwe efek winates.

      Minangka wong ing kene nulis: "metu sampeyan yaiku Ryabov Kiril, sing sabanjure."
      Kene dheweke metu
  2. andrewkor
    andrewkor 15 Juni 2022 04:36
    0
    Aku ora peduli babagan kemungkinan hipotetis kanggo ngirim senjata menyang Ukraina ing mangsa ngarep. Nanging kenapa Angkatan Bersenjata Ukraina isih nyerang Donetsk !!!??? Prajurit Angkatan Bersenjata Ukraina ora bisa ngunggahake sirahe amarga posisine njeblug, nangis, ilang efektifitas tempur (miturut VO)! Ayo kula ngelingake sampeyan yen Panglima Tertinggi nyetel minangka tujuan utama NMD PERLINDUNGAN populasi Republik. Yagene artileri Angkatan Bersenjata Ukraina durung ditindhes ing arah sing penting banget iki? Aku ngerti yen pasukan kanggo nutupi kabeh lan kabeh wong, malah wilayah. Rusia, ora bisa. Aku mung mesakake wong!
    1. Riwas
      Riwas 15 Juni 2022 04:56
      +4
      Dadi bagéan saka unit artileri NM DPR dicopot saka perang kontra-baterei saka Donetsk kanggo mbebasake wilayah DPR. Kajaba iku, ing wektu iku Angkatan Bersenjata Ukraina ora duwe Western long-range artileri. Mulane, Pushilin njaluk bantuan menyang Rusia. Sampeyan perlu kanggo ngenalake tentara meriem Rusia menyang DPR kanggo numpes daya tembak saka Avdiivka dangu, nanging petani Rusia kuwat ing mburi (pungkasan).
    2. Evilillion
      Evilillion 15 Juni 2022 08:07
      -4
      Amarga saka kono sing paling angel kanggo ngalahake. Lan aja mikir yen dheweke ora bakal nindakake yen ana kesempatan kasebut.
  3. ramzay21
    ramzay21 15 Juni 2022 04:36
    -3
    Penulis ketoke lali yen RRC Moscow tilar donya saka RCC Neptunus, kang uga digawe seneng-seneng kene lan ketoke ora bisa nggawe paling sawetara kesimpulan. Lan yen sampeyan ngelingi manawa ing umume kapal Armada Segara Ireng, siji-sijine sistem pertahanan udara yaiku pelaut kanthi MANPADS ing dek, dadi jelas manawa misil anti-kapal sing paling konyol lan lawas bisa klelep setengah saka armada kita. .
    1. Vladimir_2U
      Vladimir_2U 15 Juni 2022 05:34
      -6
      Kutipan saka: ramzay21
      Penulis ketoke lali yen RRC Moscow tilar donya saka RCC Neptunus, kang uga digawe seneng-seneng kene lan ketoke ora bisa nggawe paling sawetara kesimpulan.

      Saksi Neptunus-dewa sampeyan?
    2. Evilillion
      Evilillion 15 Juni 2022 08:06
      -2
      Apa sampeyan njupuk dhewe kanggo konfirmasi?
    3. TermiNakhTer
      TermiNakhTer 15 Juni 2022 08:48
      +1
      Saka apa RKR "Moskva" seda, ora ana sing ngerti manawa.
      1. ramzay21
        ramzay21 15 Juni 2022 20:21
        -1
        Saka apa RKR "Moskva" seda, ora ana sing ngerti manawa.

        Padha ngerti ing ndhuwur, nanging padha wedi ngomong lan ora ngerti iki beda.
        Ing abad kita, saben wong sing pengin ngerti wis ngerti sing loro roket kenek wong, siji kang ora njeblug. Wong-wong sing ora pengin ngerti ngomong yen ora ana sing ngerti, utawa dheweke langsung murub.
        1. TermiNakhTer
          TermiNakhTer 15 Juni 2022 20:35
          -1
          Apa sampeyan duwe data kontrol objektif? Aku makarya kanggo akèh taun ing polisi lan kuwat sinau bab prasaja - sampeyan mung bisa pracaya apa sing ndeleng utawa ndemek karo tangan. Kabeh liyane minangka informasi sing kudu diverifikasi. Malah panemune ahli ora dadi jaminan kanggoku, amarga ahli uga wong lan akeh cara kanggo nggawe dheweke nulis sing ora ana utawa kosok balene.
      2. Charik
        Charik 16 Juni 2022 15:28
        0
        Ramsay ngandika mangkono iku
    4. wulan 702
      wulan 702 15 Juni 2022 11:35
      0
      Kaya biasane, dheweke ngapusi babagan commies .. Apa ana kasunyatan utawa kaya biasane?
    5. Charik
      Charik 16 Juni 2022 15:27
      0
      Apa sampeyan nggawe dhewe?
  4. Riwas
    Riwas 15 Juni 2022 04:45
    +2
    Kajaba iku, ora bisa ditolak yen Prancis pancen nyiapake kanggo ngirim rudal, nanging saiki ora bisa ngomong babagan iki.

    Iku katon kaya iku. Kanggo nutupi pasokan senjata Barat menyang Ukraina, laporan pangiriman asring katon mung sawise pangiriman.
  5. roket757
    roket757 15 Juni 2022 06:18
    0
    Kanthi kabeh iki, pasokan rudal anti-kapal kasebut katon ragu - amarga alasan teknis lan politik.
    . Napa dheweke butuh apa-apa, anti-kapal?
    Acara utama ditindakake ing darat ...
    Senajan, kanggo ngrangsang skakuas, njupuk lan nglelebke, apa wae, ya, iku bakal bantuan kanggo miwiti maneh geter saka skakuas.
    1. gangsal
      gangsal 15 Juni 2022 07:09
      +3
      Kanggo nyebarake tongkang ing tengah wengi menyang arah pantai Odessa lan mbukak pertahanan, kita bakal weruh yen ana harpoons-exocets-Neptunus ing kana utawa ora. Lan yen padha ora klelep, iku kamenangan kita! Iku bakal bisa kanggo Ngartekno troll
      1. roket757
        roket757 15 Juni 2022 07:56
        0
        Spesialis NATO tanggung jawab kanggo intelijen ing kana ... tongkang kasebut ora dadi kapentingan kanggo dheweke.
  6. Dedok
    Dedok 15 Juni 2022 07:58
    0
    "Mangkono, wis ana kahanan sing akrab karo asil sing bisa ditebak. Ukraina bisa diwenehake karo senjata lungse karo karakteristik winates lan potensial. Ing wektu sing padha, dheweke ora bakal bisa nuduhake awake dhewe ing perang lan, paling kamungkinan, bakal cepet dirusak."

    ya gampang ngomong iki saka kursi
    "Moscow" ora bakal dibusak saka memori kanggo dangu ...
  7. Dedok
    Dedok 15 Juni 2022 08:01
    -2
    nanging ing umum aku elinga majalah "Foreign Military Review" mbokmenawa kanggo 1983, ngendi 6 rudal digunakake dening Argentina padha glethakaken metu ing rak-rak lan iku dadi apik, banget kelangan (iki senadyan kasunyatan sing sawetara saka wong-wong mau ora njeblug. )
  8. Evilillion
    Evilillion 15 Juni 2022 08:05
    -1
    Lan padha ora duwe "Neptunus" dhewe?
    1. Wit Cilik
      Wit Cilik 16 Juni 2022 01:15
      0
      Masalah Argsn lan RV saiki ngasilake
  9. TermiNakhTer
    TermiNakhTer 15 Juni 2022 08:46
    -1
    Apa wae bisa, utamane yen wong Prancis kudu mbebasake gudang saka sampah, kanthi biaya Banderland.
    1. Chronos
      Chronos 15 Juni 2022 21:24
      0
      Pitakonan utama yaiku apa ana instalasi lemah kanggo misil iki. Yen ora bener, ora ana gunane nyedhiyakake misil.
      Babagan "Moscow" lan Neptunus. Nganti saiki ana bukti sing sithik. Neptunus ora diadopsi lan ora mlebu ing seri kasebut. Amarga kalibrasi pabrik, mesthine ora ana rudal maneh.
      Lan ana versi sing padha ngguyu ing Neptunes ora muspra, nanging ing "Moscow" lan frigates (ing cara, ing frigates ora kasil), padha dijupuk sabenere karo harpoons. Sing saiki diwenehake mung ing kertas, nyatane wis suwe ing teater.
      1. TermiNakhTer
        TermiNakhTer 15 Juni 2022 22:16
        0
        Argentos, nalika Perang Falklands, diadaptasi kanggo diluncurake saka lemah lan malah nyerang Glemorgan. Lan apa ora masalah yen "harpoons" Denmark ing versi lemah wis dikirim.
        1. Chronos
          Chronos 15 Juni 2022 22:28
          0
          Kutipan: TermiNakhTer
          Argentos, nalika Perang Falklands, diadaptasi kanggo diluncurake saka lemah lan malah nyerang Glemorgan. Lan apa ora masalah yen "harpoons" Denmark ing versi lemah wis dikirim.

          Harpoons Denmark dikirim 1-2 instalasi. Ing kasus apa wae, sing kurang dilebokake, luwih apik.
          1. TermiNakhTer
            TermiNakhTer 15 Juni 2022 22:44
            0
            Inggih, sak ngertiku, Prancis uga ora duwe instalasi lemah. Utawa sawetara jenis owah-owahan, utawa padha bakal tuku ajur saka wong, iku ora dingerteni ing kahanan apa.
        2. Wit Cilik
          Wit Cilik 16 Juni 2022 01:28
          0
          Aku ora nemokake ing ngendi wae yen Denmark duwe BPK.
          Ana UVP Mk56 ing Absalon.
          Dheweke nyedhiyakake Kongsberg NSM menyang Polandia.
          Padha Komplek digawe saka g..lan teken saka decommissioned Peder Skram. Peluncur kapal papat kontainer kanggo misil Harpoon Block 1C dicopot lan dipasang ing sasis. Nanging kayane wis mbuwang 2000m
          1. Chronos
            Chronos 16 Juni 2022 08:32
            0
            Kutipan saka TreeSmall
            Aku ora nemokake ing ngendi wae yen Denmark duwe BPK.
            Ana UVP Mk56 ing Absalon.
            Dheweke nyedhiyakake Kongsberg NSM menyang Polandia.
            Padha Komplek digawe saka g..lan teken saka decommissioned Peder Skram. Peluncur kapal papat kontainer kanggo misil Harpoon Block 1C dicopot lan dipasang ing sasis. Nanging kayane wis mbuwang 2000m

            Sijine menyang panyimpenan. Saiki, kanthi biaya pendanaan AS, dheweke dicopot saka panyimpenan lan ditransfer menyang dill. Utawa wis ditransfer, nanging saiki wis legalisasi.
            1. Wit Cilik
              Wit Cilik 16 Juni 2022 09:01
              0
              Peder Skram-kelas frigate -2 dibangun. Reserved 1 (Herluf Trolle (F353))
              F352 dadi museum.
              Saben duwe 8 × Harpoon SSM lan 4 peluncur
              Ing peluncur BRK 4.
              Pira Ukraina bisa ditransfer?
              Harpoon Block 1C Roket lawas banget. Suwe wiwit decommissioned ing AS.
              Denmark ngandika ora.
              Aku ketemu wong

              Ing sekretaris Amerika padha ditliti ing taun sing adoh. Lan padha ora seneng.

              sasis mobil komersial "Scania" 113M/320 karo susunan wheel 8×6.
              recourse
              Aku mikir kita lagi nyuwek
  10. Charik
    Charik 16 Juni 2022 15:21
    0
    Aku sinau saka paragraf kapindho, Lan aku ngerti gendhakan
  11. asetofenon
    asetofenon 16 Juni 2022 18:19
    0
    Kutipan: TermiNakhTer
    Apa sampeyan duwe data kontrol objektif? Aku makarya kanggo akèh taun ing polisi lan kuwat sinau bab prasaja - sampeyan mung bisa pracaya apa sing ndeleng utawa ndemek karo tangan. Kabeh liyane minangka informasi sing kudu diverifikasi. Malah panemune ahli ora dadi jaminan kanggoku, amarga ahli uga wong lan akeh cara kanggo nggawe dheweke nulis sing ora ana utawa kosok balene.

    Apa sampeyan yakin ora salah situs? Ing kene, ora mung kabeh wong sing ndemek Exoset, Gapun, Neptunus, lan liya-liyane nganggo tangane - sawetara sing weruh ing alam.
  12. DKuznecov
    DKuznecov 17 Juni 2022 01:37
    0
    Artikel kuwat.
    Proofreading mandheg ing kene:
    Ing transfer caket senjata tartamtu kanggo Ukraina

    sing diarani wartawan: salah siji "sing" utawa "liyane".
    Iki ABC jurnalisme - aja nggawe doublethink ..
  13. 3danimal
    3danimal 6 Juli 2022 17:43
    0
    Mbokmenawa mengko kepala uga duwe watesan.

    Serius? Penulis percaya iki, aku ngira? ora
    Kacepetan subsonik ndadekake misil Exocet ora dadi target sing paling angel kanggo pertahanan udara / pertahanan rudal kapal modern.

    Lan ditambah karo profil penerbangan ultra-rendah ing puncak ombak - tujuane bakal luwih gampang. negatif
    Ing kasus iki, malah terobosan sukses pertahanan bakal duwe efek winates. Warhead penetrating 165 kg nduweni potensi winates lan ora cukup kanggo ngatasi kapal gedhe saka kelas utama.

    Lan yen ana sawetara hits, medeni ngomong? Carane nanggepi 2 warheads ing 165 kg saka Moscow GRKR karo pamindahan saka 11600 ton?
    Kapal perang duwe amunisi sing bisa njeblug.
    1. kim
      kim 27 Juli 2022 05:59
      0
      apa roket nyerang Moskow?
      1. 3danimal
        3danimal 30 Juli 2022 18:20
        0
        Temenan ya. Ana rudal anti-kapal, sistem pertahanan udara cruiser wis ketinggalan jaman lan kru ora siap nyegat NLC, lan SM njeblug. Kemungkinan kebetulan cenderung nul.
        1. kim
          kim 22 Agustus 2022 11:59
          0
          рекомендую канал (ТГ и Дзен) "Как на самом-то деле". Проф разбор
          По польскому Ту-154 читать было изумительно вкусно.
          --------------
          В общем, не ракета.
          1. 3danimal
            3danimal 23 Agustus 2022 14:39
            0
            По польскому Ту-154 читать было изумительно вкусно.
            --------------
            В общем, не ракета.

            Это истина в последней инстанции?
            Повторю: существовали все слагаемые в пользу версии, что это была противокорабельных ракета
            Плюс ещё самолеты разведчики США летали в том районе на удалении. (Которые могут отслеживать крейсер с 500 км).
            А российский флот после того (и ещё нескольких) эпизода стал держаться на удалении от украинского берега. (С чего бы это, видимо есть ракетная угроза)
            Ещё один фрагмент пазла в пользу моей версии.
            1. kim
              kim 24 Agustus 2022 03:26
              0
              истина в МО РФ
              сочтут нужным - расскажут
              1. 3danimal
                3danimal 24 Agustus 2022 03:35
                0
                Мне не интересно что «сочли нужным», интересно реальное положение дел.
                Анализ событий даёт различные варианты со своей степенью вероятности.
                Думать интересно Nyuwun
                1. kim
                  kim 24 Agustus 2022 05:17
                  0
                  анализ событий неспециалистом по неполной (либо ложной) информации ?
                  каждый развлекается, как может :)