Review militèr

Stasiun Radar 1L125 "Niobium-SV" ing layanan lan ing Operasi Khusus

39

Serial 1L125 radar ing posisi, 2021


Angkatan bersenjata Rusia wis nguwasani akeh wilayah udara Ukraina lan kanthi efektif ngowahi wilayah kasebut dadi zona larangan mabur. Sembarang pesawat sing katon ing wilayah kasebut bisa ditembak mudhun. Stasiun radar saka macem-macem jinis nggawe kontribusi sing penting kanggo pertahanan udara. Utamane, sistem jarak jauh 1L125 "Niobium-SV" disebarake lan digunakake ing zona Operasi Khusus.

Stasiun ing tugas


Kanggo nglindhungi kutha-kutha lan populasi Donbass, uga kanggo nutupi klompok-klompok pasukan sing wis ana, tentara kita masang sistem pertahanan udara berlapis skala penuh ing zona Operasi Khusus. Bebarengan karo cara liya, kalebu radar saka macem-macem kelas lan jinis - saka stasiun pertahanan udara dhewe nganti sistem mandiri sing lengkap.

Ing awal Mei, dikenal manawa salah sawijining jinis radar domestik paling anyar, 1L125 Niobium-SV, digunakake ing Operasi Khusus. Kamentrian Pertahanan nerbitake sawetara video babagan operasi stasiun kasebut, lan uga ngakoni wakil pers ing salah sawijining posisi. Kacarita radar iki lan sistem pertahanan udara liyane minangka bagéan saka salah sawijining formasi Distrik Militer Tengah.


Stasiun "Niobium-SV", melu Operasi Khusus

Salah sawijining video saka Kementerian Pertahanan nuduhake panggunaan radar Niobium-SV minangka bagéan saka sistem pertahanan udara sakabèhé. Stasiun kasebut dumunung ing posisi stasioner lan, kanthi muter piranti antena, nyedhiyakake ringkesan kahanan udara. Sistem rudal pertahanan udara Pantsir-S1 lan penembak anti-pesawat kanthi MANPADS sing ana ing sacedhake tanggung jawab kanggo nutupi posisi kasebut. Dheweke uga nuduhake operasi sistem S-300V, nggarap sebutan target saka locator 1L125.

Miturut Kementerian Pertahanan, sistem lan sarana kasebut dipasang ing wilayah posisi anyar. Dheweke ora ngandhani lokasi, nanging njlentrehake manawa stasiun radar lan sistem anti-pesawat ngontrol kahanan ing radius sawetara atus kilometer. Mulane, gumantung ing panggonan penyebaran, padha bisa nutupi meh kabeh Donbass, uga ngontrol bagean pinunjul saka wilayah udara Ukrainia.

Asil karya gabungan radar domestik modern lan sistem pertahanan udara dikenal. Swara sawetara sasi kepungkur, militèr Ukrainia penerbangan nandhang kerugian fatal lan ora ana ancaman tartamtu. Sembarang upaya nggunakake pesawat lan helikopter sing isih ana dideteksi kanthi pas wektune dening produk Niobium-SV lan radar liyane, lan banjur mandheg nganggo senjata anti-pesawat.


Komandan Stasiun

Pangembangan sing konsisten


Radar 1L125 "Niobium-SV" minangka asil saka pangembangan konsisten sawetara proyèk sadurungé saka teknologi padha. Nyatane, stasiun iki minangka bagéan saka kulawarga Sky locator, pangembangan sing diwiwiti ing taun eighties lan terus nganti saiki.

Radar pisanan saka kulawarga - 55ZH6 "Nebo", digawe dening Institut Riset Teknik Radio Nizhny Novgorod (saiki FNPTs NNIIRT saka Almaz-Antey Concern VKO), diadopsi dening pasukan pertahanan udara ing pertengahan eighties. Ing mangsa, stasiun tindak liwat sawetara nginggilaken jero, asil pungkasan kang produk 55ZH6UM "Sky-UM" utawa "Niobium". Ing podo karo, pangembangan stasiun simplified kanggo nimbali udhara saka pasukan lemah - 1L13 "Nebo-SV" lan modifikasi sawijining.

Wiwit pungkasan taun 1-an, FSPC NNIIRT wis ngembangake stasiun radar liyane kanggo pertahanan udara militer kanthi sebutan 125LXNUMX "Niobium-SV". Tujuan proyek kasebut yaiku ngembangake desain sing wis ana kanthi nambah karakteristik utama. Proyèk iki rampung ing awal taun sepuluh, banjur peralatan eksperimen kasil diuji.


"Pantsir-S1" mbela posisi radar

Ing 2016, Kamentrian Pertahanan nempatake pesenan pisanan kanggo radar serial Niobium-SV. Mesthine mung nampa sawetara stasiun, lan sing sepisanan samesthine sadurunge pungkasan 2017. Rencana kasebut ditindakake, banjur pasokan peralatan kanggo unit pertempuran terus. Ing taun-taun pungkasan, Kamentrian Pertahanan wis kaping pirang-pirang nglaporake babagan transfer serial 1L125 menyang bagean tartamtu saka distrik militer sing beda-beda. Ing kasunyatan, peralatan kasebut muncul ing kabeh arah strategis lan wiwit bisa digunakake kanggo kepentingan pertahanan udara.

Miturut laporan anyar, sawetara stasiun lan kru ing taun iki duwe kesempatan kanggo nyoba katrampilan sajrone operasi nyata. Radar "Niobium-SV" saka bagean Distrik Militer Tengah nyedhiyakake perlindungan kanggo Donbass lan pasukan kita. Mbokmenawa, petungan saka kabupaten liyane uga duwe kesempatan kanggo melu Operasi Khusus.

Fitur teknis


Radar 1L125 "Niobium-SV" minangka radar seluler kanggo pertahanan udara pasukan darat. Stasiun kasebut dipasang ing sasis truk KamAZ poros papat, sing bisa mindhah antarane posisi. Penyebaran dibutuhake sadurunge miwiti tugas: 10-15 min. dadi kanggo hanging mobil ing jacks, ngangkat piranti antena, ngatur komunikasi, etc. Operasi radar dikontrol kanthi petungan mung telung wong.


Piranti antena saka desain lempitan diselehake ing autochassis. Ing basis swivel lan mast angkat, array antena phased aktif utama ing area gedhe dipasang. Ing ngisor iki ana antena cilik tambahan. Ing posisi stowed, loro kothak dipasang dadi unit kompak lan ditumpuk ing sasis.

Kabeh parameter lan fitur "Niobium-SV" durung diumumake. Utamane, jarak radar iki lan prinsip operasi ora dingerteni. Mbok, ing bab iki padha karo produk 55ZH6UM "Niobium" kanggo pasukan nimbali udhara. Ing stasiun kasebut, AFAR sing luwih gedhe nindakake fungsi rangefinder meter, lan antena area sing luwih cilik yaiku altimeter decimeter.

"Niobium-SV" nduweni kinerja dhuwur. Sasaran udara kanthi RCS 1 sq.m dideteksi ing jarak paling sethithik 400 km. Dhuwur - nganti 40 km. Komplek komputer stasiun kanthi otomatis ngiringi 300 target udara bebarengan.

Kacarita produk saka garis Niobium bisa ndeteksi lan nglacak macem-macem jinis target udara. Iki bisa dadi pesawat saka macem-macem ukuran lan kelas, helikopter, kendaraan aerial tanpa awak, macem-macem misil, lsp. Panggunaan kisaran meter nyederhanakake deteksi obyek sing ora katon sing dirancang kanggo nglawan gelombang kanthi dawa sing beda.


Data babagan kahanan udara lan target sing dideteksi ditanggepi menyang pos komando utawa sistem anti-pesawat. Ketoke, radar 1L125 duwe kabeh instrumen sing dibutuhake kanggo operasi ing kontrol pertahanan udara militer modern. Amarga iki, bisa sesambungan karo kabeh sistem pertahanan udara / sistem pertahanan udara saiki - saka sistem jarak cendhak kayata "Pantsir" utawa "Tunguska" nganti S-300V jarak jauh.

Ing mburi lan ing ngarep


Mangkono, sawetara taun kepungkur, alat efektif anyar kanggo nutupi kahanan udara muncul ing pembuangan formasi pertahanan udara pasukan darat. Radar 1L125 Niobium-SV sing janjeni beda karo model sadurunge ing sawetara tambah, akeh target sing dilacak, lsp. Kajaba iku, kaluwihan digayuh ing organisasi pertahanan udara lan nggunakake senjata api.

Kanthi bantuan saka stasiun Niobium-SV, wis bisa nguatake sebagian pertahanan udara ing sawetara wilayah kritis. Kajaba iku, bubar, produk kasebut digunakake minangka bagean saka Operasi Khusus lan, bebarengan karo sistem anti-pesawat, nuduhake kemampuane.

Fitur umum saka kahanan udhara liwat Donbass lan Ukraina kondhang. Dheweke nuduhake yen pertahanan udara lan pesawat tempur Rusia ngrampungake tugas sing wis disetel lan ngenali lan ngrusak ancaman sing muncul ing wektu sing tepat. Peran utama ing proses iki tetep karo stasiun radar, kalebu. kanggo 1L125 "Niobium-SV" - lan padha konfirmasi potensial sing.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
39 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Toucan
    Toucan 16 Juni 2022 04:48
    + 10
    Akeh huruf, nanging ora spesifik. negatif
    1. kytx
      kytx 16 Juni 2022 06:16
      +6
      Iki Ryabov! dheweke ora bisa nindakake kanthi cara liya wassat
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 16 Juni 2022 07:17
        -2
        Kutipan saka kytx
        Iki Ryabov! dheweke ora bisa nindakake kanthi cara liya

        Artikel review normal, apa salah?
        1. Genry
          Genry 16 Juni 2022 09:53
          -4
          mobil jacking munggah
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 16 Juni 2022 10:16
            +1
            Kutipan saka Genry.
            mobil jacking munggah
            Yen iki minangka pratelan, mula ora bisa ditindakake:
            Ing konfigurasi standar rig pengeboran UDV-70 lan UDV-600 (4x4) wis ana papat jacks, sing nindakake fungsine, yaiku njamin stabilitas lan linuwih sajrone operasi pengeboran.

            2. Kewajiban operator (sopir) sadurunge miwiti karya crane-manipulator ....
            ...7) periksa kebolehlayanan penyangga tambahan (balok sing bisa ditarik, jacks) lan stabilisator;
            1. NIKNN
              NIKNN 16 Juni 2022 11:55
              +2
              Artikel review normal, malah njupuk menyang akun Kirill Ryabov. Aku sijine + Kanthi gati kanggo karakteristik, kang sajujure wrote sing.
              Kabeh parameter lan fitur "Niobium-SV" durung diumumake.
              Aku yen mangkono, banjur dadi.
            2. Sadok
              Sadok 16 Juni 2022 12:10
              -2
              "Candhi" iku sing diarani wong lumrah
              1. Vladimir_2U
                Vladimir_2U 16 Juni 2022 14:36
                0
                Kutipan saka sadok
                "Candhi" iku sing diarani wong lumrah

                Ya, instruksi kasebut ditulis dening schizi lan paranoid.
                Outrigger minangka dhukungan lempitan sing bisa ditarik maneh, yaiku bagean saka desain.
        2. Charik
          Charik 16 Juni 2022 22:07
          +2
          ringkesan saka apa jeneng Radar?
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 17 Juni 2022 03:35
            0
            Quote: Charik
            ringkesan saka apa jeneng Radar?

            Yen sampeyan durung ngluwihi jeneng, ya. nglirik
            1. Charik
              Charik 17 Juni 2022 13:36
              +1
              Ya, aku maca kabeh artikel, amarga aku mikir ora cukup kanggo sinau sing anyar, ing tengah artikel aku wiwit curiga - lan Kirill, nanging kanggo wong sing ora ngerti nanging kasengsem, aku ujar manawa luwih gampang. kanggo nyopir ing mesin telusur lan ngerteni luwih akeh (sapa- apa-kenapa) - RLC saka seri 1L iki
              1. Vladimir_2U
                Vladimir_2U 17 Juni 2022 13:47
                0
                Quote: Charik
                Aku ujar manawa luwih gampang nyopir ing mesin telusuran lan sampeyan bakal ngerteni luwih akeh (sapa-apa-kenapa) - RLC seri 1L iki

                Kanggo nyopir, sampeyan kudu paling ora ngerteni, saka artikel iki aku sinau manawa ana Niobium kasebut lan dudu logam.
    2. Evgenius
      Evgenius 16 Juni 2022 08:46
      -6
      Tucan:
      Akeh huruf, nanging ora spesifik.

      Vasily, apa sampeyan ora saka CIA?
      1. Toucan
        Toucan 16 Juni 2022 08:49
        +2
        Kutipan saka Evgenius
        Vasily, apa sampeyan ora saka CIA?

        Ora, saka agensi liyane. ngguyu
        Nanging, aku ora ngerti kenapa njupuk papan ing situs kanthi artikel kosong "ora ana apa-apa". Nyuwun
        1. Evgenius
          Evgenius 16 Juni 2022 11:16
          -4
          Vasily, aku kanthi sopan nerangake manawa komentar sampeyan babagan rincian piranti lan operasi peralatan militer rahasia Rusia ing situs web VO ora disambut dening kabeh wong. Sampeyan ora ngerti sapa aku. Ya, ing cara, aku ora sijine sampeyan cons.
          1. kytx
            kytx 16 Juni 2022 11:59
            +4
            Lan aku bakal nerangake marang sampeyan Eugene kanthi cara sing sopan.
            Ana 3 jinis peserta ing forum: penulis, moderator lan anggota forum biasa.
            Dadi ora masalah sapa sampeyan, kanggo kita sampeyan minangka anggota forum biasa. Lan sampeyan kudu waspada mung ing hubungane karo awake dhewe.
            Minangka kanggo kabeh liyane, wong sing dilatih khusus bakal nuduhake kewaspadaan.
            Forume mbukak. Lan takon pitakonan kaya: apa sampeyan agen (CIA, Mossad, MI6)?
            Apa sampeyan ora liberal?
            Apa sampeyan Kremlinbot?
            Mung bodho.
            Miturut agen Vasily, dheweke ngerti yen dheweke wis dibukak lan rampung mangan paket kapindho sianida.

            TK dening Gusti Allah!
            1. Charik
              Charik 16 Juni 2022 22:13
              0
              https://yandex.ru/video/preview/?text=фсбуква%20камеди%20клаб&path=yandex_search&parent-reqid=1655406689537090-13773580502057508946-sas3-0667-06b-sas-l7-balancer-8080-BAL-9708&from_type=vast&filmId=16612259530281088064
            2. Charik
              Charik 16 Juni 2022 22:33
              +2
              komentar paling apik dina iki, matur nuwun ngguyu
      2. Charik
        Charik 16 Juni 2022 22:09
        +3
        mung kanthi ngetik jeneng radar menyang mesin telusur, sampeyan bakal maca informasi luwih lengkap
    3. basa Bulgaria_5
      basa Bulgaria_5 28 Agustus 2022 16:58
      0
      Angkatan bersenjata Rusia nguwasani bagean penting saka wilayah udara Ukraina

      Ya, bl * t, dheweke ujar manawa dheweke entuk keunggulan udara lengkap, banjur dill nyerang saka helikopter lan pesawat ing wilayah Federasi Rusia!
      Cukup boltovism iki, kita kudu solusi nyata lan ukuran!
  2. bulat
    bulat 16 Juni 2022 06:21
    +3
    Polarisasi ombak iku vertikal, vibrator dumunung vertikal.
    1. KVIRTU
      KVIRTU 23 Juni 2022 22:41
      0
      Vibrator punika simetris, seprapat-gelombang.
      Multiply dawa setengah saka iku 4 - dawa gelombang operasi saka radar.
      Rahasia sing solid :)
      1. stankow
        stankow 23 Juli 2022 13:46
        +1
        Loop vibrator, setengah gelombang. Kita tikelake dawa kanthi 2, kita entuk tengah gelombang. Nanging sampeyan uga bener nglirik
        1. KVIRTU
          KVIRTU 24 Juli 2022 07:39
          +1
          Seneng rembugan karo wong pinter.
  3. www.zyablik.olga
    www.zyablik.olga 16 Juni 2022 06:35
    +6
    Koyone penulis nulis kepeksa, jebule kesel lan mboseni. Ing tangan liyane, Ryabov nduweni bakat sing ora bisa dipungkiri, kudu bisa nyebarake apa sing bisa diselehake ing telung baris kanggo kabeh artikel.
    1. Wit Cilik
      Wit Cilik 16 Juni 2022 09:28
      +3
      Sampeyan ora bakal nulis kanthi paksa saham (sanajan sampeyan bodho nyalin "karya kepungkur")
      Kabeh luwih gampang kanggo mbayar surat kasebut (utawa nomere).
      Sampeyan ora perlu akeh intelijen: luwih akeh sampeyan nyebar, luwih akeh sampeyan entuk tugrik.
      -
      Foto minangka sing paling berharga ing artikel kasebut
      Posisi sing dilengkapi kanthi apik.
      Wong lanang ora kesed lan nindakake kabeh kanthi bener. Salah siji komandan ora freeloaders.
      Muga-muga iki dudu "ngecet suket" ing ngarepe wong TV.
      1. Gvardeetz77
        Gvardeetz77 16 Juni 2022 11:02
        +2
        Kutipan saka TreeSmall
        Foto minangka sing paling berharga ing artikel kasebut
        Posisi sing dilengkapi kanthi apik.
        Wong lanang ora kesed lan nindakake kabeh kanthi bener. Salah siji komandan ora freeloaders.
        Muga-muga iki dudu "ngecet suket" ing ngarepe wong TV.

        Sepira kerepe area posisi diganti? Lan sawise pirang-pirang owah-owahan lan penyamaran "pamer" kaya ngono, kru bakal katon kaya wong tuwa sing wis mati ??
        Launcher Demonstrative kanggo macem-macem kelas padha tugasaken minggu sadurunge wiwitan lan marafetili kabeh dina sadurunge kelas piyambak, ngindhuksi kaendahan kuwi, Schaub wis ecstasy antarane pemimpin Strip, lan iki karo standar kanggo ngganti panggonan paling 2 kaping dina . .. Umumé, iku efektif sampeyan bisa nindakake iku, nanging ora bakal bisa metu apik, kaya sadurunge, "apa sampeyan pengin checkers utawa pindhah?"
        1. Wit Cilik
          Wit Cilik 16 Juni 2022 11:22
          +1
          Kang menehi kritik dening jangkah saka nyerang (aku ora ngritik, nanging njupuk kabeh saka laporan saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia), ora asring.
          55ZH6UM "NIOBIUM" RADAR TELU ORDINASI MODE SIAGA KETINGGIAN SEdheng lan Dhuwur
          malah ing WW2 (yen ana) ing 1944-1945, wilayah posisi ora asring kudu diganti.
          Iki karo standar kanggo ngganti panggonan paling 2 kaping dina.

          belay
          dirancang kanggo ndeteksi macem-macem target penerbangan - saka pluru kacepetan dhuwur menyang pesawat - lan nemtokake koordinat. Stasiun anyar bisa ngontrol wilayah udara ing radius 600 km, ndeteksi obyek ing dhuwur nganti 80 km lan nyegah serangan musuh luwih dhisik.
          ? Shift, standar minimal 2 x / dina?
          Dheweke ora bakal pindhah sajrone sasi.
          Kanthi sistem pertahanan udara beech / shell beguiled
          1. Gvardeetz77
            Gvardeetz77 16 Juni 2022 11:31
            0
            Ya, aku ora khusus ngomong babagan obyek iki, nanging babagan "kaendahan" sing nyamarake sacara sakabehe, yaiku KP-PU, yaiku unit senjata lan peralatan militer sing kudu nyenengake mripate ...
            1. Wit Cilik
              Wit Cilik 16 Juni 2022 11:46
              +2
              Inggih punika cetha.
              Ing kene, dheweke nindakake kabeh kanthi bener.
              Minangka instruksi. Dheweke ditutupi lan pertahanan ditutupi.
              Aku uga bakal narik sintetik "ing suket" ing mast 30 m ing kabeh posisi (angin samesthine nganti September)
              Banjur bayraktar ora bakal weruh satelit Amérika.
              Kabeh padha, "kaendahan @ iki bener lan perlu. Lan kaendahan curb lan suket ing salawas-lawase ijo: stupidity
    2. stankow
      stankow 23 Juli 2022 13:48
      0
      Nanging gambar - saka kabeh sudhut! Lan piranti kasebut minangka posisi jangka panjang sing nyata. Sampeyan ora bakal weruh iki ing pameran lan ing booklet.
  4. Riwas
    Riwas 16 Juni 2022 08:08
    +4
    Stasiun Radar 1L125 "Niobium-SV" ing layanan lan ing Operasi Khusus

    Nglawan F-35, jarak meter mung pas, nanging luwih elek karo drone ukuran cilik. Marang kurang mabur, sampeyan butuh radar ing boom dhuwur utawa pesawat AWACS.
    1. Wit Cilik
      Wit Cilik 16 Juni 2022 09:23
      +1
      Bar iku ora mbantu akeh.
      Iki luwih kanggo katentreman atine.

      Sanajan nglawan cr sing mabur sithik mundhak 45%


      Nanging apa 10 km? Ing 850 km / h
      1. Genry
        Genry 16 Juni 2022 10:01
        0
        Kutipan saka TreeSmall
        Bar iku ora mbantu akeh.
        Iki luwih kanggo katentreman atine.

        Nanging gambar sampeyan ngomong liya.

        Sing luwih dhuwur locator, target sing luwih murah dideteksi - luwih akeh wektu kanggo nglacak, ngenali lan nggawe keputusan kanggo numpes. Luwih akeh wektu dibutuhake kanggo ngarahake peluncur rudal utawa laras bedhil menyang target.
        Kutipan saka TreeSmall
        Nanging apa 10 km? Ing 850 km / h

        42 detik.
        ZU-23-2 prasaja kanggo 1,5-2,5 km wis digunakake.
        "Derivasi pertahanan udara" - 5 km.
        1. Wit Cilik
          Wit Cilik 16 Juni 2022 10:10
          -1
          Iki sing diomongake.
          Lan gambar @ours "lan rumus lan malah ditulis dening @us"
          Nanging apa 10 km? Ing 850 km / h

          Barbell ora ana apa-apa lan ora bakal mbantu.
          20m ora bakal ngrampungake masalah
      2. Gvardeetz77
        Gvardeetz77 16 Juni 2022 10:54
        0
        Lan yen sampeyan mundhakaken antena 5-7-10 km? Ora ing tiang mesthi :)
        1. Wit Cilik
          Wit Cilik 16 Juni 2022 11:16
          +1
          AWACS ya
          Range~4,12*sgrt (dhuwur antena)
          Lan sistem transmisi data terpadu
  5. Charik
    Charik 16 Juni 2022 22:06
    0
    sing bisa dadi
  6. Aleksandr Ivanov
    Aleksandr Ivanov 13 Juli 2022 22:23
    -1
    Mdya... Krungu swara muni, nanging dheweke ora ngerti panggonane. Dadi pervert aliran materi ... Biasa meter-range radar. Mobile. Analog saka P-12 lan P-18 ing basis unsur anyar. Pangembangan ing ekonomi antena-feeder lan hardware dijupuk saka 55ZH6 lan pembangunan mengko. Ngidini interfacing karo sistem S-500. Lan iku.
    Karya kasebut kudu disetel adhedhasar satelit mata-mata AS lan bantalan radio mungsuh. Ngadeg - ilang peralatan.