Review militèr

Liyane nggetak politisi Barat pengecut

69

Aku weruh fitur aneh saka tentara modern. Sing luwih cilik tentara, sing luwih tegas lan agresif jenderal. Nanging, menteri pertahanan sing paling agresif yaiku sing ora ngerti babagan layanan militer lan tentara umume. Delengen batalyon wanita menteri pertahanan ing negara-negara Kulon. Padha ngomong sing bener, ora ana kewan sing luwih ala tinimbang kucing.


Punapa mawon mentri, banjur garudha. Dasi dheweke menyang pelana, menehi dheweke saber ing tangane, lan dheweke bakal nyerang langsung saka kantor dheweke, menacingly brandishing rok lan saber. Menteri Pertahanan Jerman Christina Lambrecht. Betapa menacingly dheweke waved ajiné ing rapat menteri pertahanan Kamis kepungkur. Lan wong-wong sing sepi ngrungokake ...

Ayo cepet nggawe brigade umum ing Lithuania. Sanalika Rusia ngerti yen saben cabang negara kita nganggo basa dhewe, dheweke bakal langsung ninggalake perang. Dheweke ora duwe juru basa sing cukup kanggo interogasi tahanan. Lan kabeh iki ditampilake minangka inovasi, corak pemikiran militer sing anyar.

Lan para komandan? Ana jenderal Inggris sing nggegirisi, komandhan pasukan darat, Patrick Sanders, sing nulis layang marang bawahane. Mbokmenawa nulis kanggo saben prajurit.

Lan apa, iki komandhan paling cilik ing crita Great Britain kanggo 200 taun pungkasan saka tentara. Cacahe nganti Maret taun kepungkur ana 76,5 ewu prajurit lan perwira, miturut sumber resmi Inggris. Taun iki tentara bakal luwih suda. Wis nganti 72,5 ewu wong (ing 2025). Nanging carane ominously dheweke nulis:

"Konflik ing Ukraina nyoroti tujuan utama kita kanggo nglindhungi Inggris lan kekarepan kita kanggo perang lan menang perang ing darat, lan nguatake kabutuhan kanggo nyegah agresi Rusia liwat ancaman pasukan. Donya wis owah wiwit 24 Februari, lan saiki kudu nggawe tentara sing bisa perang bebarengan karo sekutu kita lan ngalahake Rusia ing pertempuran.

"Kita minangka generasi sing kudu nyiapake tentara maneh kanggo pertempuran ing Eropa."

Eropa tumindak kaya hooligan ing dalan


Apa sampeyan wis tau nggatekake carane punk tumindak ing dalan nalika arep gelut? Perang kasebut biasane mbutuhake wektu sing cukup suwe. Yen mungsuh luwih kuwat lan ana kesempatan kanggo njaluk ing irung, punks buyar bebarengan karo njerit sing saiki bakal nemokake nerak. Lan apa sing kudu digoleki? Punika piyambakipun. Irung liyane ing sisih kiwa mbenerake.

Butuh wektu luwih akeh kanggo nyiapake para pejuang kanggo perang. Akeh wong sing wani-wani ing wong akeh, nanging biasane ora ana wong sing arep ndhisiki lan dijamin entuk sopatka. Mula padha gumedhe kaya jago ing ngarepe. Lan ing pungkasan, dheweke isih nemokake siji daredevil. Menapa malih, malih paradoks, biasane iku salah siji sing paling cilik, kang tega kanggo ngalahake, utawa paling gedhe, kang kudu diantemi sethitik luwih saka liyane kanggo njaluk iku.

Apa sing diarani Christina Lambrecht? Kanggo nggawe formasi kasebut, kekalahan sing bakal dirasakake dening sawetara negara NATO bebarengan, lan negara kasebut bakal dipeksa miwiti permusuhan. Cetha apa sing dianggep wong Eropa. Ing Rusia wedi perang donya anyar. Aneh, aku kudu ngomong, logika. Utamané ngelingi sing wis bisa ngomong sing ing Ukraina Federasi Rusia ing perang karo kabeh Eropah lan Amerika Serikat. Tanpa wedi iki.

Yen kita nganggep brigade iki kanthi rinci, kahanan kasebut rada owah. Lambrecht ngusulake kanggo nyedhiyakake unit reaksi cepet kanggo brigade, sing ing wektu khusus kudu ditransfer kanthi cepet menyang Lithuania kanggo mbantu Jerman sing wis ana. Peralatan lan gaman bakal diselehake ing gudang ing Lithuania luwih dhisik. Ing cendhak, ora ana sing anyar. Sajarah mbaleni karo Eropah Lor. Utawa batalyon ngarsane maju.

Miturut pendapatku, FRG mung ora bisa tumindak tanpa dhukungan saka sekutu. Kajaba iku, Jerman ora siyap mbela negarane dhewe tanpa dhukungan saka sekutu. Ide brigade multinasional iki ora liya mung kepinginan kanggo perang karo kabeh geng, kabeh aliansi lan ing wilayah manca. A jenis game tim, nalika siji utawa loro muter, lan liyane mung mlaku-mlaku, niru game.

Maneh, politik tinimbang nambah kemampuan pertahanan negarane dhewe. Prajurit lagi nyiapake kanggo serangan. Kajaba iku, kaya sing daktulis ing ndhuwur, sing paling cilik - Lithuania - dipilih kanggo serangan kasebut. Kanggo warga negara iki kabeh hype karo brigade anyar dirancang. Soko kaya: wong lanang, kita ora bakal ninggalake sampeyan, kita bakal dadi dodo karo sampeyan, ing kasus iki.

Banget ngungkapake babagan iki yaiku pratelan Kanselir Olaf Scholz, sing ditindakake nalika kunjungan menyang Vilnius. Umumé, Scholz minangka wong sing rada asli lan, supaya bisa ngomong, manggon ing njaba kasunyatan.

"Minangka sekutu NATO, kita setya marang saben liyane lan bakal mbela saben inci wilayah NATO yen ana serangan."

Miturut cara, ngomong bab brigade anyar, Menteri Pertahanan Jerman sakperangan alesan lali sing Unit kuwi wis ana ing negara Baltik. Ayo kula ngelingake sampeyan wiwit 2014, Jerman, Kanada lan Inggris wis mimpin "batalyon ngarep" sing cocog ing Lithuania, Latvia lan Estonia. Wong-wong Jerman sing njabat ing Lithuania saiki ora dadi bagian saka pasukan NATO. Padha dikenalaké menyang brigade Lithuania "Iron Wolf" (Iron Wolf).

Ing njaba, kabeh sing kedadeyan ing Baltik katon aneh lan ora ngematake Rusia. Proyek kasebut babagan apa sing bakal ditindakake Barat sesuk. Nanging, yen sampeyan ndeleng apa sing wis ditindakake, kesan kasebut owah. Brigade NATO udakara 5 personel. Saiki ana luwih saka 7 prajurit asing ing Baltik.

Bener, jeneng tank Unit Angkatan Darat AS, unit Prancis lan wong manca liyane ora diidini brigade. Iki minangka unit otonom tanpa prentah sakabèhé. Nanging apa sing bakal nyegah aliansi saka koordinasi tumindak nalika ana konflik? Apa sing bakal nyegah NATO ngganda jumlah prajurite, utamane amarga senjata lan peralatan wis ana ing Baltik?

Dadi apa kita mungkasi? Klompok multinasional nganti 40 ewu wong sawise penyebaran lengkap, sing bisa nyerang Kaliningrad. Ing kasus iki, doktrin militer kita bakal ditrapake, ngidini panggunaan senjata atom.

Nanging saka ngendi bakal dikirim? Lan apa bisa njamin pangiriman senjata kasebut sajrone perang aktif?

Kaliningrad minangka pushpin ing kursi pimpinan NATO


Kasunyatan sing bakal nyoba kanggo ngowahi Kaliningrad dadi titik lemah ing pertahanan Rusia wis cetha wiwit wiwitan confrontation. Semi-enclave Rusia, sing ora duwe wewatesan tanah karo wilayah utama lan mulane disedhiyakake paling akeh liwat wilayah negara Baltik, pancen katon kaya "mangsa" sing cukup gampang.

Ing wektu sing padha, langkah-langkah sing ditindakake Rusia kanggo nguatake pertahanan wilayah Kaliningrad kanthi sakabehe wis nggawe wilayah iki dadi argumentasi sing rada serius ing negosiasi karo Barat. Ndhuwur, aku takon babagan apa sing kudu ditindakake Rusia kanggo nyegah serangan ing wilayah kasebut. Jawaban, misale jek kula, kudu cukup angel. Penempatan sawetara jinis senjata nuklir. Napa iki kudu ditindakake kanthi terbuka - Aku bakal nerangake ing ngisor iki.

Serangan ing Kaliningrad wis diwiwiti. Telung dina kepungkur, tanggal 18 Juni, perusahaan transportasi sepur Lithuania LTG Cargo mandhegake transit barang sing kena sanksi. Lan iki ora luwih utawa kurang saka meh 50% kabeh kargo. Kajaba iku, barang-barang penting kayata bahan bangunan, logam lan barang-barang sing padha sing perlu kanggo urip ana ing larangan.

Minangka Anton Alikhanov, gubernur wilayah kasebut, nyathet, LTG Cargo nuduhake peraturan EU tanggal 31 Juli 2014. Nanging, transit Kaliningrad diatur dening dokumen persetujuan sing beda banget antarane EU, Lithuania lan Rusia tanggal 2003. Mulane transit ora kalebu saka dhaptar sanksi EU. Nanging kanggo Kulon, perjanjian kasebut wis suwe dadi kertas, sing digunakake minangka kabutuhan utawa mung dibuwang.

Iki nuwuhake pitakonan sapa sing dadi penulis nyata surat menyang perusahaan transportasi Lithuania. Aku sing jawaban "Washington kanggo nyalahke kanggo kabeh" ora tanggung ketok kene. Luwih kaya iki: London, Brussels lan Vilnius mutusake dadi luwih radikal tinimbang Amerika, nanging dheweke nindakake kanthi cara sing ditutupi AS. "Kuping" Amerika katon cetha banget. Iki dudu gaya Amerika, nanging gaya Inggris.

Dadi, apa sing ditindakake kanthi kemegahan kaya ngono? Yagene blokade parsial Kaliningrad ditindakake kanthi cara sing bisa nyebabake nesu ing Rusia? Iku misale jek kula sing tugas Lithuania ing kasus iki, kene maneh perlu kanggo bali menyang analogi karo punks kutha - kanggo nimbulaké sawetara tumindak boten cecek ing bagean Moscow. Mangkono, Kulon ngarep-arep kanggo sawetara weakening saka tentara Rusia ing Ukraina.

Saiki, cukup akeh wartawan sing mratelakake panemume babagan apa sing bakal kelakon sabanjure. Apa bakal ana serangan ing Kaliningrad utawa Belarus? Kepiye carane ngatasi masalah nyedhiyakake enclave lan liya-liyane? Sayange, bakal ana masalah pasokan. Cara sing diusulake kanggo ngirim barang liwat segara cukup larang lan mbutuhake sing cukup gedhe armadakang durung duwe.

Maneh, macem-macem provokasi ing segara saka Balts utawa Poles sing padha bisa uga. Iki tegese kita mung kudu ngelingi Perang Patriotik Agung lan mesthekake ngiringan kapal sipil dening kapal perang.

Nanging kanthi perang, kabeh luwih gampang. Kulon ora bakal langsung konflik karo Federasi Rusia mung amarga ing kasus iki, permusuhan kudu ditindakake ing wilayah Uni Eropa. Lan iki, ing kahanan overpopulasi ing Eropa, ngancam kerugian ekonomi lan manungsa sing gedhe banget. Eropa ora siap kanggo kurban kuwi. Nanging pesen Jenderal Sanders kaya telpon langsung perang karo Rusia.

Pranyata kahanan sing menarik. Yen ana perang global, negara-negara Eropa bakal nampa pukulan utama. Nanging pulo karo London lan negara konco puddle gedhe bakal katon ora ana hubungane karo. Aku iki salah paham saka seri: babagan jenderal sing nyiapake perang pungkasan.

Napa NATO dipeksa nggetak?


Piye wae, ora diweruhi dening akeh pedunung, pesen menarik saka Polandia liwati. Kamentrian Pertahanan Polandia ngumumake kesimpulan kontrak senilai $ 331 yuta karo perusahaan Prancis CNIM kanggo nyedhiyakake 13 taman jembatan ponton PFM. Kayane ora ana sing khusus babagan pesen iki.

PP-64 Wstega sing disalin saka PMP Soviet wis suwe wis kesel urip layanan lan wis beroperasi luwih saka 50 taun. Nanging sing paling penting, feri iki ora bisa digunakake kanggo ngangkut tank NATO. Polandia mbutuhake feri anyar.

Nanging titik kasebut ora umur PMP, nanging kapasitas mbeta. Tank Soviet, lan feri dirancang khusus kanggo kendaraan Soviet, bobote 46 ton, dene kendaraan Barat luwih saka 60 ton. Nyatane, taman jembatan panton tentara Polandia ora bisa nggarap peralatan sing ana ing layanan NATO. Tank mung bakal tenggelam ing kali sing paling cedhak.

Mangkono, samubarang akeh kali ing Belarus utawa sisih lor-kulon Rusia dadi alangan sing ora bisa diatasi kanggo tank NATO sajrone serangan kasebut. Mulane kabeh klompok tank saka aliansi ing sisih kulon negara kita katon lucu. A Urut saka mobile strongholds, nanging ora kendaraan wojo kanggo serangan.

Lan saiki sethitik sajarah. Elinga latihan NATO sing apik banget kanthi pangembangan transfer unit lan subunit kanthi cepet saka Eropa Kulon menyang sisih wétan? Banjur apa kedaden? Kendaraan lapis baja kok macet sadurunge tekan lokasi latihan?

Infrastruktur negara-negara Eropa Kulon ora diadaptasi kanggo transfer kasebut! Saka tembung ing kabeh. Peralatan militer ora bisa diangkut nganggo rel. Sembarang jembatan mandheg sepur militer. Ngrusak jembatan utawa mbongkar tank.

Sawise latihan iki, akeh sing diomongake babagan rekonstruksi jembatan ing jalur sepur. Lan asile? Null. Kahanane ora owah babar pisan. Ora ana sing nindakake rekonstruksi.

Konfrontasi antarane Rusia lan Kulon bakal terus, nanging ...


Apa asilé?

Akibaté, konfrontasi terus. Apa sing dideleng Barat ing Ukraina ndadekake militer NATO mikir babagan apa kekuwatan aliansi kasebut gedhe banget, apa sing diumumake minangka kaunggulan senjata Barat minangka kasunyatan.

Saiki, tentara Rusia wis nuduhake akeh senjata sing ora ana ing arsenal blok kasebut. Nanging iki adoh saka sing utama. Ingkang utama yaiku carane Rusia gaman nglawan Kulon. Aku wis menehi conto Javelin ATGM sing diiklanake.

Apa panggunaan kompleks APU iki nuduhake? Pranyata tokoh-tokoh sing disuarakake dening produsen iku fiksi. Komplek iki ora efektif nglawan tank sing dilengkapi sistem perlindungan. Malah sawetara rudal ora njamin karusakan saka tank lan kendaraan lapis baja liyane.

Nyeret metu konflik ing Ukraina, nyoba kanggo provoke Rusia ing teater kulon operasi - iki mung kepinginan kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan karakteristik kinerja senjata anyar saka tentara Rusia. Kepinginan kanggo entuk sawetara conto utawa paling ora pecahan senjata kasebut kanggo sinau.

Inget pukulan keris? Sawise serangan iki, militer AS nglumpukake siji lan setengah ton logam ing situs kasebut lan ngirim kargo iki menyang Amerika Serikat. Setengah ton! Lan iki mesthi kedadeyan nalika ana sing anyar katon ing garis ngarep sing ora ana ing layanan karo tentara AS utawa NATO.

Apa worth tantangan? Biaya! Nanging perlu kanggo mencet panggonan sing paling sensitif kanggo Kulon. Ing ekonomi. Ing wektu sing padha, aja lali manawa Kulon global wis suwe ora gelem tundhuk karo perjanjian, perjanjian lan dokumen internasional liyane. Nalika dheweke nolak babagan pranata dhasar saka doktrine dhewe, sing terus diulang nganti pirang-pirang taun.

Kabeh ancaman iki kanggo kita utawa sekutu kita minangka nggetak. A farce gedhe saka politisi pengecut lan wong militer. Lan dirancang kanggo mungsuh sing padha wedi. Mung donya sawise 24 Februari dadi beda. Rusia wis diganti ...
Pengarang:
69 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ARIONkrsk
    ARIONkrsk 24 Juni 2022 15:05
    +4
    Padha temenan nggunakake soko saka kang otak dries, padha saya nindakake sawetara jinis wulangan sesat.
    1. Egoza
      Egoza 24 Juni 2022 15:11
      +9
      Kutipan saka ARIONkrsk
      Padha temenan nggunakake soko saka kang otak dries, padha saya nindakake sawetara jinis wulangan sesat.

      Hubungan sing ora konvensional wis ngasilake mutan kanthi otak cilik. Iku bakal terus kaya iki lan populasi pribumi ing Eropah ora bakal tetep, ora bakal ana sing nglairake.
      1. ARIONkrsk
        ARIONkrsk 24 Juni 2022 15:23
        +9
        Pribumi Euro-Afrika lan Euro-Arab nglairake wong Eropa anyar.
      2. PSih2097
        PSih2097 27 Juni 2022 22:34
        +1
        Quote: Egoza
        . Iku bakal terus kaya iki lan ora bakal ana populasi pribumi ing Eropah, ora bakal ana sing nglairake.

        Wong pribumi wiwit pindhah menyang Siberia ... nganti saiki dadi kali, nanging ora suwe bakal dadi kali ...
    2. Svarog
      Svarog 24 Juni 2022 15:18
      +7
      Kutipan saka ARIONkrsk
      Padha temenan nggunakake soko saka kang otak dries, padha saya nindakake sawetara jinis wulangan sesat.

      Kepriye pitik jago saling ngumbar.. Mateni gas.. umume.. lan kudu ditindakake langsung lan sakwise blokade Kaliningrad.. kok ora jelas.. mbok menawa ana pilihan liyane. , nanging uga ora jelas sing arep dilebokake senjata Nuklir ing Kaliningrad.. ya wis suwe ana persediaan kanggo Iskanders.. karo bagean nuklir.. Cara sing paling gampang lan paling efektif.. mung mateni. gas, saiki lagi mung frantically nyoba kanggo ngisi panyimpenan ..
      1. LEXAKEP
        LEXAKEP 24 Juni 2022 15:25
        -5
        "... cara sing efektif .. mung mateni gas ..." - apa sing sampeyan usulake karo gas sing diprodhuksi? mungkasi produksi lan mateni sumur?

        PS ora ana papan kanggo nyimpen, saka tembung LENGKAP ...
        1. faiver
          faiver 24 Juni 2022 15:33
          +4
          Ya, kanggo mateni, yen Eropa pengin tuku gas ing mangsa ngarep - reaktivasi kanthi biaya ...
          1. LEXAKEP
            LEXAKEP 24 Juni 2022 15:38
            -9
            wisely))) lan apa propose apa karo puluhan ewu karyawan industri gas - supaya padha njagong ing ngarep lan ngenteni Eropah kanggo deign pengin? )))

            sampeyan bakal dadi ing pamaréntahan!
            1. faiver
              faiver 24 Juni 2022 16:25
              +7
              nglatih maneh karyawan, amarga "gas windfalls"
            2. stankow
              stankow 26 Juni 2022 12:17
              0
              Musim panas iku wektu kanggo renovasi ...
            3. Ilnur
              Ilnur 29 Juni 2022 15:34
              0
              apa sing sampeyan usulake

              Apa kita butuh buruh ing ngendi wae ing negara kita?
              Yen negara wis nyetel dalan kanggo substitusi impor, banjur kanggo iki perlu kanggo mbangun akeh pabrik, lan kanggo iki akeh buruh, supaya padha ora bakal ditinggal tanpa karya ... Lan banjur, ora mung Eropah nganggo gas, dadi kita bakal terus ngasilake gas..
        2. Mikhail Sidorov
          Mikhail Sidorov 24 Juni 2022 16:12
          +7
          cara sing efektif .. mung mateni gas ... " - apa sing sampeyan usulake karo gas sing diasilake? Stop produksi lan plug sumur?

          PS ora ana panggonan kanggo nyimpen, saka tembung AT ALL

          Yen kita ana konflik karo Kulon, mula kudu tumindak tegas. Sampeyan kudu mungkasi pangiriman wis "wingi". Wong-wong mau bakal padha mlayu lan sujud ing sikile.
          Nyeret konflik kasebut mung bisa nyebabake akibat liyane sing luwih serius kanggo kita lan peradaban sacara sakabehe.
          Lemah lan mumbling ora ana sing tresna lan ora nganggep.
        3. Genry
          Genry 24 Juni 2022 21:59
          +3
          Kutipan saka LEXAKEP
          ora ana papan kanggo nyimpen, saka tembung LENGKAP ...

          Gas bisa disimpen ing kothak lawas sing wis entek, kanthi dhasar fasilitas panyimpenan ing jero lemah (UGS) digawe.
          Sawise denazifikasi Ukraina, wilayah kasebut kebak fasilitas panyimpenan - sampeyan bisa ngunggah sawetara taun. Volume kasebut gedhe banget nganti saiki, ana sisa debit kanggo produksi industri sing alon, nyedhiyakake kira-kira sapratelo kebutuhan domestik Ukraina.
        4. saigon
          saigon 25 Juni 2022 11:08
          +2
          Lan kok pilihan ala kanggo sampeyan tengen ing tapel wates karo Polandia lan suku obor kanggo ignite obor gas amba lan malah kanggo music saka balalaikas.
          Lho kok ora, mung ora menarik kanggo download ing sisih wetan.
    3. boric
      boric 24 Juni 2022 15:39
      +2
      ARIONkrsk (Alexander)
      Dina iki jam 15:05
      ANYAR
      +1
      Padha temenan nggunakake soko saka kang otak dries, padha saya nindakake sawetara jinis wulangan sesat.

      Ora ana sing garing, amarga ora ana otak ing sirah.
  2. Charik
    Charik 24 Juni 2022 15:10
    +4
    Ora akeh penerjemah kanggo interogasi tawanan, kok langsung diinterogasi, nganggo lading tenggorokan lan sumur.
  3. Charik
    Charik 24 Juni 2022 15:13
    +1
    nglindhungi saben centimeter, karo saben centimeter sampeyan bakal, lan sanajan sampeyan ora liyo kanggo centimeter lol
  4. Mikhail Maslov
    Mikhail Maslov 24 Juni 2022 15:18
    +3
    Alexander, utawa bisa uga ora nulis ode lan ora nyatakake cathetan protes, nanging njupuk lan nindakaken. Contone, padha wis wrote ing situs kanggo mundhakaken pitakonan saka wilayah, oppression saka penutur Russian, desecration saka monumen, ing nyengkuyung Nazisme lan nasionalisme.Yagene kita wedi utawa ora pengin mbela kepentingane, kalebu angel.
  5. dmi.pris
    dmi.pris 24 Juni 2022 15:28
    +9
    Penulis iku tukang kupluk. Ing babagan Barat sing ora pantes, ora siyap perang. Ya wis ora kaya nalika Perang Dingin. Nanging sampeyan ora bisa ngremehake.
  6. igorra
    igorra 24 Juni 2022 15:31
    +1
    Politisi Barat, preduli saka jender apa, ora tau nampa wong, sacara fisik, sajrone urip. Sing, ing pasuryan. Dheweke ora ngrasakake. Mulane padha ora ngerti sepira lara. Ing kene padha nguwuh-uwuh maneka warna lisan. Aku iki bakal bantuan sijine wong ing dalan sing bener.
    1. Plate
      Plate 24 Juni 2022 21:21
      +2
      Apa sampeyan mikir yen dadi politisi sing apik, sampeyan kudu ditindhes paling ora sapisan ing urip sampeyan?
      1. stankow
        stankow 26 Juni 2022 12:21
        +1
        temtunipun. Lan ngerti bitterness kalah ing paling siji perang. Kanggo siji diantemi padha menehi loro unbeaten. Wong-wong ngomong.
  7. Nafanya saka sofa
    Nafanya saka sofa 24 Juni 2022 15:32
    +4
    Ideologi LGBT, "ijo", multikulturalisme ing Eropa wis nyebabake iki. bilih pemilih brainwashed milih lan ndadekke kanggo daya frank demagogues sing ora weruh saka jalaran saka tembung lan sing ora bisa nindakake apa-apa kajaba chatting. Kajaba iku, meh kabeh padha "kecanthol" (aku ora ngerti kenapa) dening Amerika Serikat lan ngupayakake kabijakan lan ekonomi sing pro-Amerika. Nganti saiki, amarga "lapisan lemak" sing diklumpukake dening wong Eropa ing pimpinan politik lan ekonomi sing luwih / kurang nyukupi, Eurodemagogues populer. Nanging sanalika iku dadi kadhemen ing omah-omahé, lan income tiba amarga mati produksi, plus akeh emigrants Afrika sing ora pengin bisa, nanging pengin "manggon ing Paris, nanging miturut hukum Sharia (utawa luwih,). miturut angger-anggeré dhéwé)", banjur akibaté bisa serem.
    Wektu kanggo nguwasani substitusi impor kanggo produksi brondong, sing ing "sadurunge" diarani luwih prasaja: "Jagung goreng".
  8. Mikhail Sidorov
    Mikhail Sidorov 24 Juni 2022 15:44
    +1
    Ing wiwitan artikel babagan senjata nuklir.
    Apa worth tantangan? Biaya! Nanging perlu kanggo mencet panggonan sing paling sensitif kanggo Kulon. Ing ekonomi.

    Ing pungkasan, kabeh padha, jotosan kanggo ekonomi. Nyuwun
  9. Mikhail Sidorov
    Mikhail Sidorov 24 Juni 2022 15:46
    +2
    Nanging saka ngendi bakal dikirim? Lan apa bisa njamin pangiriman senjata kasebut sajrone perang aktif?

    Ana informasi sawetara taun kepungkur (yen aku ora salah saka sumber Barat) yen Tiao wis disimpen ing wilayah Kaliningrad. Lan kanggo Xiao, sampeyan ora perlu ngimpor.
    1. LEXAKEP
      LEXAKEP 24 Juni 2022 15:54
      -2
      ing taun 1999, kabeh senjata nuklir taktis Armada Baltik - digawa metu saka wilayah Kaliningrad lan wiwit taun 2000 - komunikasi bebas visa karo Eropa dibukak kanggo pedunung wilayah kasebut ...
      1. Mikhail Sidorov
        Mikhail Sidorov 24 Juni 2022 16:03
        +2
        ing taun 1999, kabeh senjata nuklir taktis Armada Baltik - digawa metu saka wilayah Kaliningrad lan wiwit taun 2000 - komunikasi bebas visa karo Eropa dibukak kanggo pedunung wilayah kasebut ...

        Sampeyan ngakoni manawa ide kasebut bisa dibalekake, wiwit taun 2000, kahanan geopolitik wis owah sacara dramatis.
        Lan apa hubungane komunikasi bebas visa karo Eropa karo senjata nuklir?
        1. dedusik
          dedusik 24 Juni 2022 18:22
          +1
          Kutipan saka LEXAKEP
          ing taun 1999, kabeh senjata nuklir taktis Armada Baltik - digawa metu saka wilayah Kaliningrad lan wiwit taun 2000 - komunikasi bebas visa karo Eropa dibukak kanggo pedunung wilayah kasebut ...

          Lan ing ngendi sampeyan entuk dheweke digawa metu? FAS panemu beda
          Rusia modernisasi panyimpenan senjata nuklir ing Kaliningrad
          https://fas.org/blogs/security/2018/06/kaliningrad/

          Kutipan: Mikhail Sidorov

          Ana informasi sawetara taun kepungkur (yen aku ora salah saka sumber Barat) yen Tiao wis disimpen ing wilayah Kaliningrad. Lan kanggo Xiao, sampeyan ora perlu ngimpor.

          pancen bener
          1. LEXAKEP
            LEXAKEP 25 Juni 2022 13:26
            -1
            1. "... Lan ing ngendi sampeyan entuk ide yen dheweke diculik? ..." - kabeh iku trite - mode layanan nalika njaga senjata nuklir minangka salah sawijining peraturan, lan tanpa senjata nuklir - peraturan liyane, ing wayahe lan suwe - banjur kepiye obyek kasebut dilayani - kanthi jelas ujar (kanggo sing ngerti) yen ora ana apa-apa.

            2. "... Rusia modernisasi fasilitas panyimpenan senjata nuklir ing Kaliningrad .." - kanggo modernisasi lan nyimpen iku ora padha ing kabeh ... wiwit senjata nuklir wis dibusak - fasilitas ana ing negara semi-ditinggalake. lan bobrok banget ... bener - bener ...

            3. "... Lan apa hubungane komunikasi bebas visa karo Eropa karo senjata nuklir? ..." - syarat kanggo menehi rezim bebas visa yaiku - status bebas nuklir wilayah Kaliningrad, kondisi iki wis kawujud - regime visa-free diwenehake
        2. LEXAKEP
          LEXAKEP 25 Juni 2022 13:25
          -2
          1. "... Lan ing ngendi sampeyan entuk ide yen dheweke diculik? ..." - kabeh iku trite - mode layanan nalika njaga senjata nuklir minangka salah sawijining peraturan, lan tanpa senjata nuklir - peraturan liyane, ing wayahe lan suwe - banjur kepiye obyek kasebut dilayani - kanthi jelas ujar (kanggo sing ngerti) yen ora ana apa-apa.

          2. "... Rusia modernisasi fasilitas panyimpenan senjata nuklir ing Kaliningrad .." - kanggo modernisasi lan nyimpen iku ora padha ing kabeh ... wiwit senjata nuklir wis dibusak - fasilitas ana ing negara semi-ditinggalake. lan bobrok banget ... bener - bener ...

          3. "... Lan apa hubungane komunikasi bebas visa karo Eropa karo senjata nuklir? ..." - syarat kanggo menehi rezim bebas visa yaiku - status bebas nuklir wilayah Kaliningrad, kondisi iki wis kawujud - regime visa-free diwenehake
      2. stankow
        stankow 26 Juni 2022 12:23
        0
        Navy - ya. Lan SV, lan VKS?
        1. LEXAKEP
          LEXAKEP 27 Juni 2022 12:00
          -1
          ing wilayah Kaliningrad ora ana NE lan VKS - kabeh iku DC BF ...
    2. Bobik012
      Bobik012 27 Juni 2022 02:42
      0
      nyerang Kaliningrad.

      Ya, mesthi ... Ana (dibusak dening moderator, sanadyan, tembung iku sastra lan malah istilah medical), nanging ora kanggo ombone padha. Wilayah benteng Kaliningrad ora kaya sing dibangun Bandera ing Avdeevka. 40 ewu penyerang bakal dilebokake ing sawijining dina. Pengalaman perang kepungkur lan saiki nuduhake yen pertahanan sing disiapake ora bisa diatasi tanpa kerugian sing signifikan. Avdeevka sing padha isih ora wani nyerang, luwih akeh kerugian bakal signifikan. Iki kanthi supremasi udara lan kaunggulan ing artileri. Nalika nyerang Kaliningrad, NATO mesthi ora bakal duwe sing nomer loro lan dudu kasunyatan manawa sing pertama bakal ditarik.
      Dadi, iki NATO tanpa bom nuklir ing Kaliningrad, ora ana 40 ewu utawa yuta sing bakal mbantu. Ing babagan iki, jumlah prajurit ing Lithuania ora pati penting
      "Suket sing luwih kenthel, luwih gampang kanggo motong" (Alaric, pimpinan wis siyap)
  10. ROSO 42
    ROSO 42 24 Juni 2022 15:47
    +4
    Menteri Pertahanan Jerman Christina Lambrecht. Betapa menacingly dheweke waved ajiné ing rapat menteri pertahanan Kamis kepungkur. Lan wong-wong sing sepi ngrungokake ...

    Miturut foto lan tandha ing gulu, dheweke ditarik metu saka jerat sadurunge rapat.
    1. militèr63
      militèr63 26 Juni 2022 01:27
      +5
      Miturut foto lan tandha ing gulu, dheweke ditarik metu saka jerat sadurunge rapat.
      Lan menehi kritik saka ekspresi rai, dheweke kepengin banget ngobong balung! wassat
  11. Andrey Moskvin
    Andrey Moskvin 24 Juni 2022 15:48
    +3
    Kita minangka generasi sing kudu nyiapake tentara maneh kanggo perang ing Eropa.
    Iki minangka generasi sabanjure Anglo-Saxon, ngluncurake perang liyane ing Eropa.
  12. Nesu66
    Nesu66 24 Juni 2022 15:51
    +2
    Kanca kita Joe Biden urip kaya jamur: dheweke nyimpen dheweke ing kamar sing peteng lan menehi panganan kabeh.

    Pensiunan Kolonel Amérika Douglas McGregor
  13. nikvic46
    nikvic46 24 Juni 2022 15:53
    +7
    Nang endi wae sampeyan lunga, ana cacat ing kabijakan kita ing taun 90. Sawise kita ngerti Lithuania sing ditresnani, kita kudu nggawe rute sing bisa dipercaya menyang Kaliningrad. Iki dudu Rute Laut Lor.
    1. LEXAKEP
      LEXAKEP 24 Juni 2022 15:59
      -5
      ing taun 90-an, dheweke ora mikir babagan cara sing bisa dipercaya kanggo Kaliningrad, nanging babagan liya ... Aku malah ngelingi ana sing kaya referendum kanggo ngganti jeneng kutha, pilihan kasebut:
      - tetep jeneng ana - Kaliningrad
      - bali mantan - Koenigsberg
      - lan Kantograd

      nanging kuciwane para panguwasa nalika iku - pimpinan Jerman ora ngurmati dorongan spiritual elit pamrentah Rusia lan pitakonan kasebut dadi lalen ...
    2. Unknown
      Unknown 24 Juni 2022 19:15
      + 10
      Butkevicius, Landsbergis, Yeltsin, Khasbulatov lan Grachev, 8 September 1992. Dheweke mlebu jadwal kanggo mundur cepet limang divisi Rusia saka Lithuania supaya unit NATO teka ing panggonane. Elinga, kabeh wong, bumi kaca kanggo dheweke. Pengkhianat alam, utamane sing duwe lintang emas. Lan dheweke ora tiba ing lemah, bajingan. Perwira Soviet, apa sing bakal kosong, dheweke sumpah. Kanggo negara Baltik, wiwit wektu Ivan III, lan mungkasi Perang Donya II, Rusia menehi akeh nyawa amarga padha ora manggon ana ing wektu sing luwih apik. Mung kanggo iki, ora bisa ninggalake. Kanggo apa padha ngetokaké nyawané? Ing salawas-lawase nyumbat gapura Baltik, kanggo wong Varangian jaban rangkah. Ngamanake kabeh pinggiran Lor-Kulon. Iki dimangerteni dening para raja lan I.V. Stalin. Banjur, ngidoni ing kuburan kabeh prajurit Rusia sing wis mati, kanthi siji pukulan pena, kabeh sing wis digayuh, ora nganti pirang-pirang dekade, nanging pirang-pirang abad, mudhun ing saluran. Saiki teka babagan trinitas, lan apa sing bakal kelakon sabanjure, ora ana sing ngerti. Kasunyatan ing pasuryan - Kaliningrad dipotong. R.F dudu USSR, ora bakal bisa perang karo kabeh Eropah, kabeh persetujuan bab transit ora ana gunane, E.S. Nanging pimpinan kita manggon ing "donya poni pink", urip ora mulang apa-apa ......" Aku wis ngomong karo pemimpin manca kanggo dangu lan aku weruh carane akeh tingkat politisi Kulon wis tiba. Iki wis kedadeyan ing ngarepku sajrone rong puluh taun kepungkur. Temenan, ing Eropa ora ana jejak tokoh politik tingkat Helmut Kohl, Jacques Chirac utawa Margaret Thatcher. Mesthi wae, iki dudu babagan sing kadhangkala disebut tokoh pro-Rusia, sanajan politisi sing kuwat ora tau dadi Russophobes. Pitakonan kasebut beda banget ", - Medvedev wrote .... Inggih, apa sing bisa dakkandhakake!? Padha ora Russophobes ..... ora ana tembung, mung huruf.
    3. ROSO 42
      ROSO 42 26 Juni 2022 03:41
      +4
      Kutipan saka: nikvic46
      Carane akeh blockages liyane kanggo ditanggulangi. Kanggo kang thanks khusus kanggo Sekretaris pisanan saka Komite Regional Sverdlovsk.

      Muga-muga bisa urip kanggo ndeleng wektu nalika kabeh tumindak bangkai iki diakoni minangka kejahatan. Reged, vile, setengah dendam, kanggo pangopènan kulawarga lan pantheon sing kita - wong Rusia - mbayar ...
      Elinga apa sing ditindakake "panguwasa" iki? Iku cukup yen kuburan kutha kapenuhan monumen lan memorials kanggo maling lan bandit nyata. Dadi kita diabadi memori taun 90-an.
  14. duschman80-81
    duschman80-81 24 Juni 2022 15:59
    +1
    Dheweke ora duwe juru basa sing cukup kanggo interogasi tahanan. Lan kabeh iki ditampilake minangka inovasi, corak pemikiran militer sing anyar.
  15. parusnik
    parusnik 24 Juni 2022 16:00
    +2
    Punapa mawon mentri, banjur garudha.
    Amazons... ngguyu
    1. ROSO 42
      ROSO 42 26 Juni 2022 03:44
      +1
      Kutipan saka parusnik
      Punapa mawon mentri, banjur garudha.

      Apa wae menteri, banjur garudha kuldi.
  16. sen
    sen 24 Juni 2022 16:07
    +1
    Brigade NATO udakara 5 personel. Saiki ana luwih saka 7 prajurit asing ing Baltik.

    Sampeyan kudu ngusir kabeh warga lokal saka negara kasebut supaya ana papan kanggo nyelehake prajurit NATO.
    1. alex-sp
      alex-sp 27 Juni 2022 15:42
      0
      kok deportasi yen setengah apik saka Eropah wis mlayu ana?
  17. roket757
    roket757 24 Juni 2022 16:09
    +1
    Ayo cepet nggawe brigade umum ing Lithuania. Sanalika Rusia ngerti yen saben cabang negara kita nganggo basa dhewe, dheweke bakal langsung ninggalake perang. Dheweke ora duwe juru basa sing cukup kanggo interogasi tahanan. Lan kabeh iki ditampilake minangka inovasi, corak pemikiran militer sing anyar.
    Lan, ide kasebut mung njeblug karo inovasi ... uga, kaya menteri militer sabanjure sing nesu lan kabodhoane sing ora dingerteni!
  18. tihonmarine
    tihonmarine 24 Juni 2022 16:12
    +1
    Nanging, menteri pertahanan sing paling agresif yaiku sing ora ngerti babagan layanan militer lan tentara umume.


    Utamane "bayi" (ora bingung karo wanita). Lan ora mung menteri pertahanan, nanging kabeh menteri.
  19. tihonmarine
    tihonmarine 24 Juni 2022 16:16
    +1
    "Minangka sekutu NATO, kita setya marang saben liyane lan bakal mbela saben inci wilayah NATO yen ana serangan."


    "Kita ana ing NATO, kita sekutu, nglindhungi kita, kita kanggo sampeyan, kita bejat kaya asu (asu halaman)!"
  20. Igor Borisov_2
    Igor Borisov_2 24 Juni 2022 16:27
    +1
    Aku sepisan maneh takon dhewe - wis ora cabang digawe saka siji "Nord Stream" kanggo Kaliningrad Region? Iki bodho utawa angkara?
    1. Andrey Moskvin
      Andrey Moskvin 24 Juni 2022 17:49
      -1
      Iku foresight wong.
    2. Plate
      Plate 24 Juni 2022 21:25
      0
      Lan kenapa sampeyan butuh garis cabang saka joint venture menyang Kaliningrad ing kondisi normal, nalika ana komunikasi lemah?
      1. Gusti
        Gusti 24 Juni 2022 21:52
        0
        Ground - pipa gas kanthi diameter 0,5 m, beroperasi kanthi kapasitas penuh. Aku njaluk luwih saka 10 taun ing Kaliningrad, aku ngerti buruh gas ing kono pribadi. Utas iki ilang.
        1. Plate
          Plate 24 Juni 2022 22:16
          0
          Inggih, banjur, tenan, sawetara slobs lungguh ing kasus iki.
  21. Simbah amatir
    Simbah amatir 24 Juni 2022 16:31
    0
    Ayo dadi tokoh metu.
    Nanging pulo karo London lan negara konco puddle gedhe bakal katon ora ana hubungane karo.
    Gojag-gajeg. Konfrontasi langsung antarane Federasi Rusia lan NATO kanthi nggunakake senjata nuklir bakal meksa kita nyerang, kalebu ing pulo kasebut lan ing wilayah sing ngluwihi genangan.
    Kasunyatan sing bakal nyoba kanggo ngowahi Kaliningrad dadi titik lemah ing pertahanan Rusia wis cetha wiwit wiwitan confrontation.
    Iki cetha dawa sadurunge wiwitan NWO.
    Iki tegese kita mung kudu ngelingi Perang Patriotik Agung lan mesthekake ngiringan kapal sipil dening kapal perang.

    Penulis, kita ora duwe kapal perang sing cukup. Utawa, kaya mangkene: kita ora duwe jumlah kapal perang modern sing cukup sing bisa nanggapi ancaman lan provokasi sing bisa ditindakake. Aku ora bakal menehi conto, masalah wis dikenal, lan akeh wis ditulis bab iki ing situs iki.
    Nanging umume - artikel kasebut bener.
  22. yowis
    yowis 24 Juni 2022 16:32
    +1
    Penulis - plus kanggo posisi urip aktif lan deuce kanggo kawruh saka kahanan nyata.
    Lithuania lan Baltik mung rentan yen Federasi Rusia ngetokake ultimatum: telung dina. Banjur pasukan bakal mlebu Lithuania kanggo ngontrol sepur lan dalan gedhe lan njamin transit. Iki minangka respon nyata minimal kanggo agresi. Yen ora, dheweke bakal nutup transit menyang Transnistria lan Baltik.
    Game iki diwiwiti nalika Finlandia ngumumake kesiapan kanggo gabung karo NATO. Finlandia bisa uga ora melu saiki, nanging pasukan AS lan Inggris bakal ana ing kana. Ukraina uga "netral" (lan isih).
    Aku ora pengin nuding driji marang wong-wong sing lagi nggetak.
  23. Vladimir61
    Vladimir61 24 Juni 2022 17:01
    +1
    Punapa mawon mentri, banjur garudha. Dasi dheweke menyang pelana, menehi dheweke saber ing tangane, lan dheweke bakal nyerang langsung saka kantor dheweke, menacingly brandishing rok lan saber.
    Lho yo, nganti gludhug gludhug” Wong-wong iki, sakwise kembang api, ganti popok, banjur cekikikan banter, klelep wedi kewan.
  24. Pavel57
    Pavel57 24 Juni 2022 17:43
    0
    Aku wonder apa Amerika padha bisa ngerti bab Dagger saka lebu diklumpukake?
  25. ozon34rus
    ozon34rus 24 Juni 2022 17:54
    0
    Wong wadon ing foto kasebut lagi lara diare
  26. SaLaR
    SaLaR 24 Juni 2022 18:03
    +1
    Kutipan saka LEXAKEP
    wisely))) lan apa propose apa karo puluhan ewu karyawan industri gas - supaya padha njagong ing ngarep lan ngenteni Eropah kanggo deign pengin? )))

    sampeyan bakal dadi ing pamaréntahan!

    Ayo gas disambungake menyang omah ing Rusia, karya iku segara .. Lan sumur ora kudu dipateni
  27. vfrcbv1965-2011
    vfrcbv1965-2011 24 Juni 2022 18:06
    -1
    Bibi minangka Menteri Pertahanan, utawa Wakil Menteri Pertahanan, kaya ing negara 404 - iki umume ana apa-apa. Khokhlushka, kanthi mripat biru, ngaku yen ana sing bakal kelakon ing tanggal 26 lan dheweke ngerti babagan iki. Rave. Wong wadon elek iki nggawa barang. Lizka saka cilik-shaven, sanadyan mentri departemen liyane, vomits iki metu saka tutuk. Ursulka minangka impen Ilyich, sanajan ora dadi juru masak, nanging uga gelo karo otak (uga, aku ora ngandel yen wong wadon sing wis katon ing panci kabeh urip, lan liyane, poking watara ing tempek, dumadakan wiwit ngerti. soko ing geopolitik, ekonomi). Sapa sing nggawe keputusan ing kana? Bodho wanita wangkal lan ora ana gunane sawetara jinis jender. Endi kabeh iku tumuju? Ngimpi elek. Aku dielingake kanggo saran Lavrov, nanging sampeyan ora bisa ngomong liyane.
  28. TermiNakhTer
    TermiNakhTer 24 Juni 2022 21:03
    +1
    Mratelakake panemume, sanajan wong sing paling ora pinter ngerti yen Latvia ora ana sing bakal ngatur Perang Dunia Ketiga, kanthi transisi sing bisa dadi nuklir. Lan Balt dhewe ngerti iki paling apik.
  29. FoBoss_V
    FoBoss_V 25 Juni 2022 02:48
    +3
    Rusia, mesthi, wis nduduhake akeh senjata sing West ora duwe. Nanging luwih-luwih dheweke nduduhake senjata sing ora diduweni dhewe, lan sing ana ing ngarep banget. Drones, copters, collimator, imager termal lan bab-bab cilik liyane ing syarat-syarat paramèter strategis sing wis nyetel untu ing pinggiran, nanging saben ngijini kita kanggo nyimpen bab paling larang sing kita kabeh duwe - nyawa prajurit kita. Lan piye wae aku ora weruh pernyataan saka Kementerian Pertahanan RF lan Menteri industri sing dibayar banget lan perdagangan babagan paling ora niat kanggo mbangun pabrik anyar kanggo produksi peralatan iki.
    1. yowis
      yowis 25 Juni 2022 09:55
      0
      Kutipan saka: FoBoss_V
      soko aku ora weruh statements dening Kementerian Pertahanan RF lan mentri industri kita mbayar dhuwur lan perdagangan bab paling niat kanggo mbangun pabrik anyar kanggo produksi peralatan iki

      Kanggo apa? Siji "Kolonel Amerika" ing salah sawijining "pers Amerika" wis kaping telu nyatakake yen "Rusia menang perang" (Swear by mother!).
  30. stankow
    stankow 26 Juni 2022 12:15
    0
    Wingi, VVP janji ing televisi yen Rusia bakal ngowahi siji jinis pesawat Belarusia kanggo nggawa senjata nuklir. Lan bakal menehi Iskanderi. Iki minangka pitunjuk lan tanggapan kanggo Lithuania.

    Lan ngapura ketelitian, nanging Kaliningrad minangka semi-exclave, dudu semi-enclave. Ana luwih saka siji pepadhamu lan nduweni akses menyang segara.
  31. vvn_vl
    vvn_vl 27 Juni 2022 18:43
    0
    saiki wis modis kanggo nyelehake pertahanan sing sinau pertahanan iki saka komik
  32. Altman
    Altman 27 Juni 2022 20:18
    0
    Ora ana sing nglawan wanita, aku mung weruh ing ngendi wong wadon mrentah Kementerian Pertahanan, para prajurit ora kepenak. Sayange, ing ngendi wae unsur wadon katon, amarga saben wanita pengin mbuktekaken kompetensi. Aku ora ngerti apa iku, bangga, nyoba kanggo mbuktekaken Intelligence, nanging kita uga duwe siji mentri kene. Wanita apik lan kabeh. Dheweke bakal nindakake kaya sing dikandhakake, nanging mesthine dadi sing paling apik ing Amerika. Dheweke ora peduli apa dhuwit kita lan kemiskinan, utamane wong tuwa, wiwit katon ing negara kita. Kepiye kabeh iki bisa kedadeyan? am
  33. Komentar wis dibusak.
  34. Kawado
    Kawado 6 Juli 2022 10:22
    0
    Dheweke ora duwe juru basa sing cukup kanggo interogasi tahanan.

    Aku ora ngerti, apa dheweke nyiapake perang utawa langsung ditawan? keprungu
  35. Altman
    Altman 13 Juli 2022 16:27
    0
    Padha kudu maca liyane. Tuladhane. Madame Bovary utawa Anna Karenina> Mung klasik sastra Rusia utawa Prancis. Ing Republik Ceko ana wanita enom sing padha ora marem. Dheweke dadi menteri lan seneng ngirim tank menyang Ukraina lan gumunggung. Mungkin dheweke kudu maca liyane. Aku ora duwe apa-apa marang wanita, nanging mung ora cukup kanggo sawetara fungsi. Sayange, ora ana wong lanang sing wani ngomong, amarga demokrasi ana keseimbangan. Aku seneng wanita, nanging ing macem-macem kapasitas. am