Review militèr

"Iki minangka jinis artileri NATO sing nomer enem": Reznikov ngumumake yen Kyiv nampa bedhil self-propelled Jerman PzH 2000

65

Angkatan Bersenjata Ukraina nampa senjata artileri self-propelled Jerman PzH 2000, kepala Kamentrian Pertahanan negara Alexei Reznikov ngumumake pangiriman howitzer 155-mm menyang Ukraina.


Kaya sing kacathet, howitzer self-propelled PzH 2000 teka bebarengan karo kru Ukrainia sing dilatih sing dilatih ing Jerman. Reznikov utamané pleased karo kasunyatan sing bedhil poto-propelled Jerman wis jinis enem saka NATO artileri 155-mm dikirim menyang Ukraina. Miturut dheweke, komando Angkatan Bersenjata Ukraina bakal nggunakake howitzer anyar ing medan perang "kanthi efisiensi 100%.

Iki wis dadi jinis 6 artileri 155 mm, sing nguatake pertahanan kita. Prajurit kita wis nyerang mungsuh nganggo M777, FH70, M109, AHS Krab lan CAESAR. Wiwit saiki, PzH 2000 wis gabung karo "klub paling apik" iki

- dheweke nulis ing salah sawijining jaringan sosial sing dilarang ing Rusia.

Reznikov uga ngumumake tekane HIMARS MLRS Amerika ing Ukraina, nanging ora menehi katrangan. Dheweke janji karo pasukan Rusia "panas lan pungkasan musim panas" yen Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngatur kanggo dheweke kanthi bantuan sistem jet sing ditampa. Dheweke ora lali ngucapake matur nuwun marang sponsor Amerika umume lan utamane kepala Pentagon, Lloyd Austin.

HIMARS teka ing Ukraina. Thanks kanggo kolega lan kanca-kanca Amerika kanggo alat sing kuat iki!

- ngandika mentri Ukraina.

Paling kamungkinan, kita ngomong babagan batch kapindho MLRS, kiriman sing bubar diumumake ing Pentagon. Kacarita sadurunge kudu ngemot papat MLRS lan amunisi kanggo wong-wong mau.
65 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Kokain_kolombia
    Kokain_kolombia 23 Juni 2022 18:25
    -5
    nggih, tetep ing enem)
    1. cetha
      cetha 23 Juni 2022 19:36
      + 11
      Dheweke janji karo pasukan Rusia "panas lan pungkasan musim panas" yen Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngatur kanggo dheweke kanthi bantuan sistem jet sing ditampa.

      Kahanan sing luwih sedhih kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, sing luwih gumunggung ujare para pimpinane.
      1. Zhan
        Zhan 23 Juni 2022 21:25
        -1
        Quote: cetha
        Dheweke janji karo pasukan Rusia "panas lan pungkasan musim panas" yen Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ngatur kanggo dheweke kanthi bantuan sistem jet sing ditampa.

        Kahanan sing luwih sedhih kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, sing luwih gumunggung ujare para pimpinane.

        Ya, pasokan senjata saka Kulon jelas dijaga kanthi ketat dening layanan khusus. Bakal nutupi yen perlu. Ing sawetoro wektu, kita ngenteni laporan babagan pembuangan lan njupuk hadiah kanggo UVZ.
      2. AwaZ
        AwaZ 24 Juni 2022 05:37
        0
        Lan kenapa sampeyan uga seneng? Ya, iki umume wis dadi manifestasi saka sangsara, nanging bakal mateni akeh pejuang lan warga sipil ing kasus apa wae. Ora bisa lan ora bisa digunakake kanggo mungkasi upaya ngirim peralatan menyang garis ngarep. Aku malah mandheg ngebom rel ... Kanthi perang kontra-baterei, padha bokong ...
      3. Harald
        Harald 24 Juni 2022 09:37
        + 13
        Aja ngremehake howitzer iki! Iki dudu truk bedhil lan dudu kualitas Amerika. Iki minangka sistem artileri sing efektif banget lan dilindhungi kanthi apik kanthi jarak sing dawa lan akurasi sing dhuwur. Sistem kasebut kudu dibubarake minangka prioritas. Yen perlu, uga karo tondo pengeling eling lan thermite rod ing blok mesin. Aku dadi perwira ing tentara Jerman suwene 23 taun.

        Diterjemahake nganggo www.DeepL.com/Translator (versi gratis)
        1. abc_alex
          abc_alex 24 Juni 2022 12:15
          +3
          Kita ora ngremehake. Nanging kita duwe mentalitas kaya ngono. Ing kahanan sing paling angel lan mbebayani, kita nyoba golek sing lucu. Iki carane kita ngadhepi bebaya.

          Wir unterschätzen es NICHT. Aber wir haben eine solche Mentalität. In den schwierigsten und gefährlichsten Situationen versuchen wir, das Lustige zu finden. Dadi erleben wir eine Gefahr.
        2. 78 ing 1973
          78 ing 1973 24 Juni 2022 13:48
          +2
          Ora ana sistem gedhe sing bakal bisa digunakake kanthi bener tanpa piranti lunak sing cocog! Aku malah ngerti ngendi sistem iki bakal pindhah, kanggo Nihan salah siji Donetsk utawa Kherson, kang ndadekake ora pangertèn militèr. Mung hadiah biasa kanggo UVZ.
          1. Mikhail Maslov
            Mikhail Maslov 25 Juni 2022 15:20
            -1
            Ya? Lan yen sistem kasebut katon ing tapel wates wilayah kita. Apa sing sampeyan pituturake marang wong? Sistem seni seluler sing dhuwur banget ing wilayah apa wae minangka masalah serius. We kudu soberly netepke kahanan, nalika kita numpes iku, banjur kita bungah saka ngisor ati kita.
  2. parusnik
    parusnik 23 Juni 2022 18:25
    + 10
    Transit menyang Uralvagonzavod? Carane wong Prancis?ngguyu
    1. Luenkov
      Luenkov 23 Juni 2022 19:48
      +1
      Prancis luwih apik. Wong loro ing lapangan iki duwe ...
  3. Pamburu 2
    Pamburu 2 23 Juni 2022 18:25
    + 23
    Rusia ora dendam, nanging padha ndeleng ala lan kita duwe memori banget!
    Langkah ing garu dhewe, pemasok pancake ...
    Muga-muga negara-negara sing nyedhiyakake senjata lan peralatan kanggo Ukrainia bakal ngrasakake pengaruhe ing kulit dhewe, wong Ukrainia wis nguwasani perdagangan sistem anti-tank lan MANPADS kanthi sampurna - ngenteni sampeyan teka.
  4. Victor_B
    Victor_B 23 Juni 2022 18:28
    +9
    Reznikov utamané pleased karo kasunyatan sing bedhil poto-propelled Jerman wis jinis enem saka NATO artileri 155-mm dikirim menyang Ukraina.
    Ana sing nesu yen ana kebon binatang tank ing Rusia.
    Ing kene "pierce wheel" minangka produk saka "industri mobil" Teutonik sing surem ing ngendi golek "pasang ban"?
    Kita kudu nggawa menyang Uralvagonzavod.
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 23 Juni 2022 18:56
      + 12
      "pierce the wheel" minangka produk saka "industri mobil" Teutonik sing surem
      Dheweke bakal ninggalake lan ngenteni sing anyar (kaya atusan javelin lan stingers sing larang). Apa sing ditampa kanggo supaya ora regane a priori.
      1. Aviator_
        Aviator_ 23 Juni 2022 19:01
        +3
        Dheweke bakal ninggalake lan ngenteni sing anyar (kaya atusan javelin lan stingers sing larang).
        Sumerians duwe loro baterei bosok, nanging sakperangan alesan iku mokal kanggo ngganti sumber daya. Ing kene padha dibuwang.
      2. Luenkov
        Luenkov 28 Juni 2022 23:51
        0
        Dadi *) kanggo iki ... Kanggo sing bakal ditinggal njupuk rap kanggo Lend-Lease, ora bakal kaya ngono.
    2. kucing Rusia
      kucing Rusia 23 Juni 2022 19:44
      +3
      Kutipan saka: Victor_B

      Ing kene "pierce wheel" minangka produk saka "industri mobil" Teutonik sing surem ing ngendi golek "pasang ban"?
      .
      ACS PZH 2000 - ing trek ...

      Ing rodha - bedhil poto-propelled "Dana" lan "Caesar".
      hi
      1. nikolas 83
        nikolas 83 23 Juni 2022 20:51
        +1
        Saora-orane rodhane, saora-orane dilacak, tan ana anjir rembase, Nganti tekane abot dhisik, Kapak telu wis ambruk saka nyandhang.
      2. Victor_B
        Victor_B 24 Juni 2022 06:11
        +3
        ACS PZH 2000 - crawler...

        Apa iki tandha yen aku ora cukup pinter kanggo ndeleng gambar?
        Dadi kanggo wong normal, aku ngutip kaya iki "." sijine, hinting sing iki tembung Playful, uga, utawa sarcasm.
        Lan aku menehi tandha yen ora ana rembase kanggo barang-barang kasebut, amarga ora bisa digatekake.
        1. volodimer
          volodimer 24 Juni 2022 09:10
          0
          Ora kabeh wong ngerti sarkasme, kuwi aku kucing, sanajan dheweke minus ... Utawa padha mangertos lan padha upset, amarga ing kahanan iki, ngarsane caterpillar chassis mung complicates operasi instalasi.
          777 bisa (sanajan dheweke ora seneng) kecanthol dening truk lan nyeret menyang posisi liyane, lan risak saka walker PZH 2000 ndadekake dheweke ukuman pati.
          Persis apa sing sampeyan tulis. hi
  5. Komentar wis dibusak.
    1. ukum70
      ukum70 23 Juni 2022 19:25
      +4
      Dheweke ora bakal pindhah menyang garis ngarep dhewe lan ora bakal digawa ing mobil penumpang. Iku banget perlu sing padha ora teka!
      1. pelaut Romawi
        pelaut Romawi 25 Juni 2022 12:04
        +1
        Transportasi ing wilayah Ukraina minangka seni sing abot. instalasi - luwih saka 55 ton, iku fraught karo masalah serius lan iku tugas banget angel kanggo ndhelikake.
  6. Leshak
    Leshak 23 Juni 2022 18:36
    + 12
    Mesthi, dheweke bakal nambah masalah kanggo pasukan kita. Lan akeh nyawa bakal dijupuk. Nanging senjata iki ora ana ing jumlah kasebut kanggo ngganti operasi kasebut. Ya, lan logistik transportasi amunisi luwih kondusif kanggo ngirit tinimbang nggunakake skala gedhe.
    1. wong pribadi
      wong pribadi 23 Juni 2022 21:21
      0
      Mesthi, dheweke bakal nambah masalah kanggo pasukan kita. Lan akeh nyawa bakal dijupuk.

      Iku kabeh titik sing bakal njupuk akèh nyawa. Saiki ing VKS, pangarep-arep utama yaiku supaya bisa ndeteksi ing dalan lan nggarap target.
    2. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 23 Juni 2022 22:38
      +3
      Iki dudu babagan jumlah amunisi. Utamane mbebayani sing dikontrol lan kaset, lan mung akeh sing ora dibutuhake. Ana wedi yen mantan "mitra" bakal ngirim mung kuwi kanggo Ukraina. Ora ketompo carane akeh video aku nonton, Aku ora weruh nggunakake amunisi kluster dening tentara Rusia, nanging Angkatan Bersenjata Ukraina, misale jek, ora isin lan ora getun. Mung wingi dheweke nuduhake amunisi kluster sing dipandu saka macem-macem sistem roket peluncuran. Lan cangkang kluster isih ora katon.
  7. RED_ICE
    RED_ICE 23 Juni 2022 18:36
    +6
    Fasis ing siji tembung!
  8. Konnick
    Konnick 23 Juni 2022 18:42
    +4
    Senapan mandhiri iki, miturut pendapatku, ngeculake telung cangkang ing 9 detik, sing tiba ing target ing wektu sing padha. Sing mbebayani...
  9. Commodore Arktik
    Commodore Arktik 23 Juni 2022 18:42
    -4
    Kita ngenteni dismantling ing UralVagonzavod!
  10. Pavel57
    Pavel57 23 Juni 2022 18:44
    +1
    Apa padha ora ngetung Dana?
  11. biasa
    biasa 23 Juni 2022 18:45
    +1
    Kabeh bener, kabeh konvergen, status negara panampa 2x3
  12. bovi
    bovi 23 Juni 2022 18:51
    + 10
    Carane U bakal mungkasi Aku ora mangu. Aku seneng percaya yen kiriman kasebut bakal disalahake ing "Kulon kolektif". Nganti saiki, katon yen EU ora bakal ngliwati garis iki, nanging iki, sing, liyane - dheweke bakal nyabrang amarga padha nganggep awake dhewe ing sisih tengen. Lan maneh, wong Rusia bakal "nuduhake pangerten lan kelembutan"?
    Saiki dheweke nyedhiyakake senjata, tujuane ora kanggo ngemot utawa mbalikke tren kasebut. Ing basis saka kasunyatan, iku kudu ditampilake sing EU wis nuduhake kapentingan ing bloodbathing konflik iki - saka tatanan ilusi ing wektu tatanan saka saloreich kanggo dina pungkasan. Dheweke kudu mangsuli kabijakan kasebut kanthi paling sethithik rubel, lan sing paling apik, kanthi ora percaya para pamilih, didorong menyang zugunder kanthi ora percaya saka Federasi Rusia.
    ... lan nganti wektu sing padhang iki wis teka, ing Federasi Rusia cukup bisa diwiwiti kanthi sensus kabeh ahli waris pro-Kulon. Lan miwiti kanggo mbusak saka feeder, kaputusan-nggawe, sinecures kanggo anggota kulawarga, etc. Nganti ora bisa nandur.
  13. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 23 Juni 2022 18:54
    -3
    Inggih, isih ana akeh papan ing Kubinka, bakal ana alesan kanggo nganyari eksposisi kanthi conto teknik donya.
  14. TerraSandera
    TerraSandera 23 Juni 2022 18:54
    + 10
    Sembarang bedhil poto-propelled mbebayani, lan malah luwih yen ana amunisi luwes. Shooting lan ninggalake posisi ing sawetara menit. Aku ora ngerti kenapa wong-wong seneng ing kene. Sampeyan uga menarik sepira cepet kru bisa latihan? Sanajan bisa diwiwiti sadurunge perang.
    1. Mikhail Maslov
      Mikhail Maslov 25 Juni 2022 15:27
      0
      Pelatihan lan pendhidhikan wis ditindakake wiwit taun 2015, lan ing macem-macem negara ing Amerika Serikat, Kanada, Jerman, pimpinan Polandia, padha mulang kabeh saka DRG lan infanteri nganti latihan maneh pilot. Dheweke wis nyiapake lan serius sajrone 8 taun lan saiki lagi nyiapake Topik sing serius banget, kasunyatan partisipasi wis dikonfirmasi lan MTR Great Britain ing wilayah Ukraina.
      1. TerraSandera
        TerraSandera 26 Juni 2022 03:13
        0
        Aku ora ngomong babagan infanteri, iki wis jelas. Aku khusus ngomong babagan akeh model teknologi Barat sing diwulangake / diwulangake kanthi cepet.
  15. ximkim
    ximkim 23 Juni 2022 18:57
    +2
    Kutipan: Hunter 2
    Rusia ora dendam, nanging padha ndeleng ala lan kita duwe memori banget!
    Langkah ing garu dhewe, pemasok pancake ...
    Muga-muga negara-negara sing nyedhiyakake senjata lan peralatan kanggo Ukrainia bakal ngrasakake pengaruhe ing kulit dhewe, wong Ukrainia wis nguwasani perdagangan sistem anti-tank lan MANPADS kanthi sampurna - ngenteni sampeyan teka.

    Kampanye, Rusia ora dendam, kedadeyan kaya ngono.
  16. cahya valentine
    cahya valentine 23 Juni 2022 19:01
    -6
    Kabeh Eropah "dadi metu kanthong" dening menehi peralatan, ing pesenan saka pemilik, kanggo Ukraina.

    Padha ora ninggalake apa-apa kanggo pangayoman dhewe.
    Lan tentara Rusia 10% saka kemampuane smashes Nazi metu.
  17. Inhibitor korosi
    Inhibitor korosi 23 Juni 2022 19:03
    -2
    Kaya "Menteri" Rezik-Prezik terus njerit! ngguyu
  18. Negruz
    Negruz 23 Juni 2022 19:05
    +3
    Iku apik yen NATO nyedhiyakake peralatan kanthi bertahap: Angkatan Bersenjata RF bisa ngembangake taktik countermeasure tanpa ngalami kerugian sing signifikan ....
    Nanging, "getih manungsa dudu banyu" lan saben kasus kasebut kudu dibales ...
    Umumé, lagi sinau, kita sinau: sisih konfrontasi katon kanthi rapet, sinau saben liyane ...
    Iki mung wiwitan ...
  19. ximkim
    ximkim 23 Juni 2022 19:07
    0
    Quote: Leshak
    Mesthi, dheweke bakal nambah masalah kanggo pasukan kita. Lan akeh nyawa bakal dijupuk. Nanging senjata iki ora ana ing jumlah kasebut kanggo ngganti operasi kasebut. Ya, lan logistik transportasi amunisi luwih kondusif kanggo ngirit tinimbang nggunakake skala gedhe.

    Perang iki dadi masalah kanggo kabeh wong. Ing seminggu, Kyiv bakal njaluk dhukungan maneh. Lan ya, dheweke adaptasi.
  20. roket757
    roket757 23 Juni 2022 19:07
    0
    "Iki minangka jinis artileri NATO sing nomer enem": Reznikov ngumumake yen Kyiv nampa bedhil self-propelled Jerman PzH 2000
    . Lan oke, rauh desainer kita kudu sinau peralatan kabeh manufaktur manca. Iku migunani ing kabeh cara.
  21. svp67
    svp67 23 Juni 2022 19:16
    +3
    Reznikov ngumumake panrimo saka Kyiv saka senjata self-propelled Jerman PzH 2000
    mung ing wektu kanggo 22 Juni ... uga, VERY simbolis
  22. Luenkov
    Luenkov 23 Juni 2022 19:35
    0
    Lan apa sing bakal dikandhakake para tukang senjata sekutu babagan iki?
  23. Arcady007
    Arcady007 23 Juni 2022 19:43
    -3
    Ayo padha ndeleng mukjijat iki. Sampeyan mung perlu nggambar salib Jerman supaya luwih trep kanggo tujuane.
  24. yowis
    yowis 23 Juni 2022 20:41
    0
    22 Juni jam 4 esuk...
  25. TermiNakhTer
    TermiNakhTer 23 Juni 2022 20:48
    +1
    Sembarang prajurit normal sing duwe otak mesthi wis nggantung awake saka perselisihan kasebut, amarga dheweke ngerti kabeh kesulitan babagan pasokan, pangopènan, ndandani, lan liya-liyane. ora asil.
    1. Mikhail Maslov
      Mikhail Maslov 25 Juni 2022 15:53
      0
      Padha ora bakal nyumerepi piyambak, amarga biasane ajur lan nganggo, Ukrainians khusus dibuwang saka (ditinggalake, diserang) peralatan lawas kanggo njaluk anyar.
      1. TermiNakhTer
        TermiNakhTer 25 Juni 2022 15:58
        0
        Sing jelas wis tuwa. Nanging ora ana sing mbatalake logistik kasebut. Spare parts kanggo 6 sasis beda lan sistem artileri. Latihan ing operasi lan ndandani, enem sistem sing beda - mateni dhewe kanthi sungu ing tembok.
  26. nik1941ryabov
    nik1941ryabov 23 Juni 2022 20:49
    -1
    Uralvagonzavod matur nuwun marang Macron kanggo pasokan senjata mandhiri Caesar menyang Ukraina
    Wong ing Urals duwe rasa humor.
  27. Mauser
    Mauser 23 Juni 2022 20:59
    0
    Ukrainians ora mung takon - padha sengaja ngetung. Aku ora ngerti carane kabeh iki bakal mungkasi - Aku kudu nelpon Gusti Allah, nanging bakal mungkasi fun ..
  28. Mauser
    Mauser 23 Juni 2022 21:01
    +1
    Kutipan: TermiNakhTer
    Sembarang prajurit normal sing duwe otak mesthi wis nggantung awake saka perselisihan kasebut, amarga dheweke ngerti kabeh kesulitan babagan pasokan, pangopènan, ndandani, lan liya-liyane. ora asil.

    Sampeyan ora numpak mobil manca sadurunge ndandani pisanan? Ora bakal ana dandan, badut kita bakal nyedhot susu Inggris luwih akeh tinimbang sadurunge, sing anyar bakal dikirim. Nanging carane akeh mobil teka nalika saka arah - Intelligence turu?
  29. tsvetahaki
    tsvetahaki 23 Juni 2022 21:27
    -4
    Iki minangka jinis enem artileri NATO

    Wiwit "garis abang" kita cenderung pindhah, mlayu saka persimpangan, aku kepengin weruh apa, ujare, jinis kaping sepuluh?
  30. disimpen
    disimpen 23 Juni 2022 22:15
    +2
    Sayange, iki bakal tekan garis ngarep maneh lan bakal dadi ala banget kanggo pasukan kita. Mung siji sing seneng yen sistem kasebut bakal ngisi maneh taman Patriot.
  31. kakvastam
    kakvastam 23 Juni 2022 23:27
    +1
    Apike yen nganti saiki mung teknologi sing digunakake, sanajan bakal nyebabake akeh piala.
    Luwih elek nalika mutusake nyambungake awake dhewe, amarga dalane gratis lan aman.
    Wektu nglawan kita.
  32. Tukang Pasang65
    Tukang Pasang65 23 Juni 2022 23:52
    -2
    Aku pengin takon "jinis militer" Ukrainia. Sampeyan kudu luwih ati-ati karo howitzer iki. Sawise kabeh, spesialis kita isih kudu sinau. Jaga wong-wong mau.
    1. Batalyon konstruksi cadangan
      Batalyon konstruksi cadangan 29 Juni 2022 13:51
      +1
      Nalika sampeyan entuk Panzer, ngurus. Wernane padha karo mayitmu ngguyu
  33. Riwas
    Riwas 24 Juni 2022 06:39
    +3
    "Iki minangka jinis artileri NATO sing nomer enem": Reznikov ngumumake yen Kyiv nampa bedhil self-propelled Jerman PzH 2000

    Akeh jinis sing ora apik. Bakal kudu diangkut menyang Kulon kanggo ndandani.
  34. Maiman61
    Maiman61 24 Juni 2022 10:28
    0
    Mung siji sing bungah iku museum ing Kubinka lan engineers kita, sing mriksa kabeh kanggo meneng!
  35. abc_alex
    abc_alex 24 Juni 2022 12:17
    +1
    Sa adoh aku ngerti, iki paling apik sing NATO duwe ing kelas senjata iki. Utawa aku salah?
  36. George Miloslavsky
    George Miloslavsky 24 Juni 2022 12:25
    0
    Dadi dheweke seneng banget, nanging kenapa? Kucing nangis cangkang, Geyropa ora bisa nggawe produksi massal cangkang kanggo ijol-ijolan kanggo wong-wong sing ninggalake gudange. Kita bakal rauh bom bedhil poto-propelled iki, nanging luwih apik kanggo dijupuk 2-3 kanggo museum.
  37. Luten
    Luten 24 Juni 2022 13:43
    0
    HIMARS kayane wis digunakake ing wayah wengi, miturut warta Israel, malah ana video, sanajan ing peteng banget ora jelas manawa dheweke yakin.
  38. meandr51
    meandr51 24 Juni 2022 16:49
    0
    Apa sampeyan bisa miwiti panik? 6 jinis kaliber padha - iku mung nggoleki.
  39. Altman
    Altman 24 Juni 2022 20:12
    -2
    Kasunyatane yaiku howitzer Jerman iki minangka sawetara sing paling apik ing pasar saiki. Nanging, teknologi Russian uga apik, lan kanggo karusakan saka howitzers iki wis sawetara cara sampurna kang bisa numpes senjata Jerman. Mesthine luwih becik nangkep lan nyinaoni artileri jinis iki. Isih apik kanggo sinau, mulang lan mulang, ujare wong gundul sing lagi wae dikirim menyang Rusia ing taun 1917. am
  40. Alexander Rasmukhambetov
    Alexander Rasmukhambetov 25 Juni 2022 10:00
    0
    Aku ora ngelak getih, nanging aku pengin ndeleng perang sipil ing Amerika lan Kulon, ndeleng carane padha miwiti matèni saben liyane, lan nyedhiyani senjata kanggo loro.
  41. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 29 Juni 2022 13:48
    0
    Wiwit saiki, PzH 2000 wis gabung karo "klub wong kuno" iki ngguyu
  42. VOENOBOZ
    VOENOBOZ 29 Juni 2022 21:23
    0
    Numpes bahan bakar, kreteg lan nyebrang, sepur lan jalur listrik, menara komunikasi. Ing tembung, ngaktifake karusakan.