Review militèr

Roket dipandu kanggo MLRS "Tornado-S" ing pertempuran

73

MLRS "Tornado-S" ing papan latihan. Foto dening Kementerian Pertahanan Federasi Rusia


Artileri roket nduweni peran penting ing Operasi Khusus saiki. Sistem roket peluncuran macem-macem tanggung jawab kanggo nggayuh macem-macem jinis target wilayah ing jarak puluhan kilometer. Kanggo iki, meh kabeh roket sing kasedhiya digunakake, kalebu pangembangan paling anyar. Dadi, nalika ngrampungake sawetara tugas geni saka 9K515 Tornado-S MLRS, misil sing dipandu kanthi jarak lan akurasi sing luwih dhuwur digunakake.

Modern tegese


Miturut data sing dikenal, MLRS Rusia, kalebu. "Tornado-S", miwiti karya tempur ing jam pisanan saka Operasi Khusus. Padha digunakake kanggo numpes macem-macem target mungsuh lan nggunakake amunisi beda. Mbokmenawa, rudal sing dipandu uga ditembak, nanging konfirmasi kasebut mung sawetara dina sabanjure.

Ing awal Maret, foto penasaran ditampa saka sisih Ukrainia, dijupuk ing wilayah sementara DPR. Dheweke nyekel pecahan gedhe saka proyektil roket sing ditinggalake sawise mabur menyang target. Obyek iki nduweni awak conical karo bagean protruding, konco kang digawe dowo bengkong "buntut" saka jinis karakteristik. Ana macem-macem tandha ing kasus kasebut, kalebu. indeks 9B706.

Sabanjure, foto anyar saka obyek sing padha karo wangun padha bagean lan tandha diterbitake kaping pirang-pirang. Bahan paling anyar saka jinis iki muncul ing dina liyane.


Model rudal sing dipandu ing pameran kasebut. Foto Missilery.info

Tandha ing pecahan kasebut ngidini sampeyan nemtokake kanthi tepat produk apa sing dadi bagean. Miturut informasi sing mbukak, miturut indeks GRAU 9B706, unit sistem kontrol kanggo roket 300-mm 9M544 lan 9M549 didhelikake. Mangkono, perakitan conical saka pecahan minangka kompartemen instrumen saka roket, lan piranti elongated mbengkongaken minangka pigura saka warhead kluster.

Mangkono, kanggo numpes sawetara target cilik sing adoh, kayata kendaraan lapis baja mungsuh, artileri roket kita nggunakake amunisi paling modern. Amarga iki, akurasi lan kemungkinan solusi sukses misi pertempuran tambah, lan karusakan agunan uga suda.

upgrade utama


Swara dekade kepungkur, sawetara jinis utama MLRS wis dilayani karo tentara kita. Ing pungkasan taun 9-an, diputusake kanggo nindakake modernisasi jero saka teknik iki, ngarahake kanggo ningkatake karakteristik teknis lan entuk kesempatan anyar. Program modernisasi nampa jeneng umum "Tornado". Nganyari MLRS 58K9 "Smerch" digawe miturut kode "Tornado-S" lan nampa indeks 515KXNUMX. Pangembangan proyek iki ditindakake ing Perusahaan Riset lan Produksi Negara Splav, sing sadurunge nggawe Smerch dhasar.

Karya ing Tornado-S rampung ing tengah dekade. Sawise kabeh tes sing dibutuhake, MLRS kasebut nampa rekomendasi kanggo produksi lan dilebokake ing layanan. Ing 2015-16 modernisasi serial peralatan militer dibukak, lan rauh tentara nampa sistem pisanan saka jinis anyar. Nganti saiki, puluhan kendaraan tempur ing konfigurasi anyar wis diprodhuksi lan ditransfer menyang pasukan.


Sisa roket ing posisi mungsuh, Maret 2022. Foto dening Telegram / ImpNavigator
Proyek Tornado-S kasedhiya kanggo nganyarke kendaraan tempur Smerch kanthi ngganti kabeh peralatan utama. Alat navigasi anyar, sistem komputer lan piranti kontrol geni dienalake. Kajaba iku, ing kerangka proyek iki, proyektil 9M544 lan 9M549 kanthi kinerja sing luwih apik katon lan dilebokake ing layanan. Iki dilaporake babagan kemungkinan pangembangan amunisi liyane.

Amunisi saka generasi anyar


Produk 9M544 lan 9M549 minangka misil sing dipandu kanggo digunakake karo peluncur Tornado-S standar. Ing dimensi lan bobot, padha ora beda-beda saka amunisi saka generasi sadurungé: dawa 7,6 m, kaliber 300 mm, bobot - bab 830 kg. Ing wektu sing padha, rudal anyar duwe desain sing beda lan instrumentasi sing luwih canggih, sing nambah karakteristik utama.

Loro-lorone projectiles dibangun ing awak silinder karo fairing irung ogive lan bagean buntut tapered. Ana papat rudders lempitan ing fairing sirah, stabilizer sudhut mlengkung diselehake ing buntut, kang mbukak ing pesawat. Stabiliser nduweni desain asli: pesawat kasebut diselehake ing basis annular, sing bebas muter ngubengi awak roket. Iki nyedhiyakake stabilisasi, nanging projectile tetep stasioner ing penerbangan, sing ngidini panggunaan navigasi satelit lan nyederhanakake karya autopilot.

Ing sirah fairing produk 9M544 lan 9M549 diselehake unit kontrol terpadu - padha 9B706. Iki kalebu sistem navigasi inersia lan satelit, autopilot lan drive rudder. Uga, unit kontrol tanggung jawab kanggo operasi pas wektune saka warhead.


Kompartemen sirah kanthi tandha. Foto Telegram / ImpNavigator

Ing lumahing sisih fairing ana konektor kanggo nyambungake pemblokiran 9B706 menyang peralatan ing Papan MLRS. Sadurunge diluncurake, sistem kontrol geni ngumpulake macem-macem informasi, ngetung kabeh data sing dibutuhake lan dilebokake ing unit kontrol rudal. Ketoke, koordinat peluncur lan target dilebokake, uga sawetara data liyane.

Loro-lorone proyektil sing dipandu dilengkapi karo hulu ledak kluster. 9M544 nggawa 552 warheads fragmentasi kumulatif bobot 240 g saben unsur kuwi pierces 140 mm waja podho, lan uga nyebar pecahan ing radius sawetara meter. Warhead saka projectile 9M549 nggawa 72 submunitions fragmentasi luwih gedhe. Amarga variasi beban tempur kasebut, loro rudal bisa nyerang macem-macem jinis target wilayah - tenaga kerja, peralatan, kalebu. waja, artileri ing posisi, obyek stasioner, etc.

Bagean rudal anyar kanthi mesin propelan padat sing luwih efisien wis dikembangake kanggo cangkang. Kanthi bantuan, jarak tembak maksimal tambah nganti 120 km. Kanggo comparison, rudal Smerch awal miber mung 70 km, lan ing proyèk mengko parameter iki tambah kanggo 90 km.

Range lan akurasi


Sistem roket peluncuran kaping pirang-pirang Tornado-S kanthi proyektil modern lan macem-macem alat bantu sing tanggung jawab kanggo pengintaian, koreksi lan transmisi data minangka alat sing kuat lan efektif kanggo ngrampungake macem-macem misi pertempuran. Nganyarke bisa ngreksa kabeh kuwalitas positif saka Smerch dhasar lan nambah karo sawetara fitur anyar.


Proyektil 9M544 kanthi unsur fragmentasi kumulatif. Foto Missilery.info

Fitur utama rudal 9M544 lan 9M549 kudu dianggep minangka jarak tembak sing diraih. Iki nambah zona mateni sing bisa ditindakake lan / utawa ngidini sampeyan tetep ora bisa dikalahake mungsuh kanthi gaman sing luwih cendhek. Kabeh iki nambah efektifitas pertempuran lan safety kru.

Roket Unguided duwe masalah karo akurasi. Ing proyek Tornado-S, masalah iki entuk solusi lengkap. Dadi, peluncur duwe alat navigasi modern sing ngidini sampeyan nemtokake lokasi sampeyan dhewe kanthi akurasi meter. Akurasi dhuwur uga dipesthekake nalika ngetung data kanggo njupuk. Banjur unit kontrol roket kalebu ing karya, sing tanggung jawab kanggo mbenerake lintasan lan tekan titik target - maneh kanthi akurasi meter.

Rudal dipandu 9M544 lan 9M549 nggawa hulu ledak kluster kanthi hulu ledak fragmentasi kumulatif lan fragmentasi. Ing babagan iki, amunisi anyar padha karo 9M55K5 lan 9M55K lawas. Unit kontrol anyar ngidini sampeyan nggunakake potensial peralatan pertempuran kasebut kanthi luwih lengkap.

Sadurungé kacarita roket 300-mm liyane bisa digawe kanggo Tornado-S. Jarak penerbangan nganti 200 km bisa ditindakake, lan jinis hulu ledak liyane bisa digunakake. Ing wektu sing padha, sistem kontrol lan kapabilitas sing gegandhengan bakal dilestarekake.


Produk 9M549 kanthi kaset kanggo unsur fragmentasi. Foto Missilery.info

Perlu dicathet yen 9K515 MLRS nahan kompatibilitas lengkap karo jinis rudal lawas sing dikembangake kanggo Smerch asli. Dadi, bisa milih lan nggunakake amunisi sing paling cocog karo misi tempur tartamtu lan target sing dituju. MLRS dadi luwih fleksibel lan efisien ing kabeh babagan.

Perspektif Jet


Mangkono, modhèrnisasi Smerch asli lan pangembangan amunisi anyar bisa nggawe MLRS sing luwih apik lan luwih efisien kanthi ciri teknis lan pertempuran sing luwih apik. Serial "Tornado-S" mlebu tentara lan duweni pengaruh positif marang potensial lan kemampuan pasukan rudal lan artileri. Ing wektu sing padha, kemungkinan pangembangan MLRS kasebut ora mandheg, lan asile bakal dadi amunisi generasi sabanjure, malah luwih efektif lan jarak jauh.

Ing sawetoro wektu, sawetara roket sing kasedhiya digunakake minangka bagean saka Operasi Khusus. Gumantung ing misi geni diutus, uga-mastered lawas utawa projectile dipandu anyar saka siji jinis utawa liyane digunakake. Lan ing kabeh kasus, efektifitas tempur sing dibutuhake wis diraih, lan mungsuh ora ana obyek tartamtu.
Pengarang:
73 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Riwas
    Riwas 28 Juni 2022 05:46
    +2
    Rudal dipandu 9M544 lan 9M549 nggawa hulu ledak kluster kanthi hulu ledak fragmentasi kumulatif lan fragmentasi.

    Rudal sing dipandu kluster ora mesthi dibutuhake; rudal fragmentasi sing mbledhos dhuwur luwih cocog kanggo ngrusak benteng. Contone, 9M542 mbenerake roket kanthi fragmentasi bledosan dhuwur sing bisa dicopot utawa hulu ledak klaster kanthi jarak tembak nganti 120 km.
    1. Sipil
      Sipil 28 Juni 2022 07:13
      -8
      Ya ... dheweke nggawe nglawan NATO, kita nggunakake ing wilayah kita nglawan mantan senegara.
      1. Pilgrim_0208
        Pilgrim_0208 28 Juni 2022 11:14
        + 16
        Ya ... dheweke nggawe nglawan NATO, kita nggunakake ing wilayah kita nglawan mantan senegara.
        Ya, iki tragedi, Ukrainians nglirwakake piwulang sajarah, pracaya marang kabecikan saka Anglo-Saxon, lali bebener: "Awon saka mungsuh Anglo-Saxon, mung bisa dadi kanca saka Anglo-Saxon. Saxon", lan saiki kanca-kanca mantan kita padha perang ing sisih NATO, nglawan kita, utawa luwih, NATO nglawan kita karo tangan mantan kanca-kanca kita. Dadi panggunaan senjata, sanajan ing wilayah kita, isih nglawan NATO.
      2. qqqq
        qqqq 28 Juni 2022 11:16
        + 12
        Quote: Sipil
        Ya ... dheweke nggawe nglawan NATO, kita nggunakake ing wilayah kita nglawan mantan senegara.

        Mung kita kudu sajujure nambah sing mantan compatriots nindakake kabeh kanggo mesthekake yen cangkang iki miber ing wong-wong mau.
        1. Kumis Kok
          Kumis Kok 28 Juni 2022 13:48
          -5
          Mesthi wae. Saben Ukrainia biasa, penata rambut, salesman lan sopir mendhoan, makarya tanpa kesel karo kabeh kekuatan supaya kita bisa miwiti CBO.
          ana ora perlu kanggo mindhah masalah saka Kepemimpinan negara kanggo kabeh populasi, lan iku gampang kanggo sink kanggo Nazisme.
          1. mbuh
            mbuh 28 Juni 2022 14:30
            +1
            Inggih, padha milih ing pemilu. malih, ing Pemilu dikenali dening kulon padhang. jujur ​​lan bener.
            1. Kumis Kok
              Kumis Kok 28 Juni 2022 15:45
              +3
              Apa sampeyan yakin yen pemilihan ing kabeh negara nuduhake kapentingan nyata warga? Soko aku ora ngerti saka negara siji karo pemilu demokratis, ngendi pancasan saka Pemilu sing kebak ing baris karo kapentingan saka kabeh populasi.
            2. Letun
              Letun 28 Juni 2022 16:37
              +3
              Kutipan saka: fuffy
              malih, ing Pemilu dikenali dening kulon padhang. jujur ​​lan bener.

              Dadi kita uga ngakoni. Apa sing kudu dingerteni ing sisih kulon.
            3. olgherd
              olgherd 28 Juni 2022 16:58
              +6
              Upaminipun Kremlin ngakoni pemilihan Poroshenko lan Zelensky kanthi cara sing padha
            4. singa642
              singa642 3 September 2022 06:48
              -3
              Inggih, kita jujur ​​​​lan transparan.
          2. qqqq
            qqqq 28 Juni 2022 15:21
            +3
            Quote: Mustachioed Kok
            ora perlu ngowahi masalah kepemimpinan negara kanggo kabeh populasi

            Aku setuju karo amandemen, pisanan kabeh, dening Ukraina, Aku temenan sawijining pimpinan lan supaya disebut-elit. Aku uga setuju yen miscalculations ageng padha digawe ing bagean kita.
          3. 30 ing
            30 ing 28 Juni 2022 19:02
            +4
            ...
            Quote: Mustachioed Kok
            Mesthi wae. Saben Ukrainia biasa, penata rambut, salesman lan sopir mendhoan, makarya tanpa kesel karo kabeh kekuatan supaya kita bisa miwiti CBO.
            ana ora perlu kanggo mindhah masalah saka Kepemimpinan negara kanggo kabeh populasi, lan iku gampang kanggo sink kanggo Nazisme.

            Waca! Menarik . Iku 1992 Ya ... Ukrainians biasa hairdressers lan driver mendhoan umur, nanging ana uga wong lawas - malah sing perang nglawan Soviet Ukraina. Dheweke nganggo seragam SS, ing antarane yaiku imam lan wanita. Utawa ana beda? Apa ora ana Nazi ing Ukraina? Saiki entuk apa sing dijaluk! https://vk.com/bookmarks?from_menu=4768613&z=video-421649462_1%1992Fe1e33170175e456241151f
            1. Komentar wis dibusak.
              1. Komentar wis dibusak.
            2. Kumis Kok
              Kumis Kok 29 Juli 2022 21:21
              0
              Mung kabeh 40 yuta, utawa pira wong sing manggon ing Ukraina saiki, kabeh Bandera?

              Luwih akeh SVO, luwih akeh alasan kanggo "wavering" Ukrainians wiwit pracaya ing Nazi nyata lan miwiti ndhukung. Sayange, saperangan saka kanca cedhak kejiret medeni Donbass lan padha dipeksa pindhah saka gelut karo kulawargané. Nanging ora saben wong duwe sederek utawa kenalan ing Rusia utawa Belarus kanggo menehi papan perlindungan. Pasangan kasebut mung duwe sedulur ing Ukraina dhewe, nanging paling ora adoh saka ngarep. Dadi, sanajan sawise sengit kabeh pimpinan Ukraina lan batalyon nasional, sawise wiwitan SVO, padha maneh dadi saksi rawuh sipil, nanging wis saka Federasi Rusia. Saiki padha sengit karo pimpinan Ukraina lan Rusia. Nanging isih ana lapisan kabeh wong Ukrainia sing wis dicuci otak sajrone 8 taun ing salawas-lawase ujar manawa Rusia pengin nyerang lan ngrusak Ukraina. Lan ing kene, sawise 8 taun ngumbah kasebut, wong Ukrainia nampa SVO, sing SUKSES ngonfirmasi propaganda Ukrainia. SVO ora nyuda jumlah Nazi ing Ukraina, nambah lan terus nambah.
              1. ALMO
                ALMO 27 Agustus 2022 18:38
                0
                Jerman Hitler kebak anggota lan simpatisan NSDAP, nanging sawise kekalahan Wehrmacht, meh kabeh wong dadi anti-fasis.
          4. Okakakiev
            Okakakiev 29 Juli 2022 20:18
            -2
            Ngelingake aku sing bengok-bengok ing Muscovite ... Lan liya-liyane. Apa pamaréntah Ukraina utawa Ukrainians biasa?
          5. M_5
            M_5 21 September 2022 23:02
            0
            "Москаляку на гиляку" натовцы кричали. Верно?
      3. Sedoy
        Sedoy 28 Juni 2022 19:26
        -2
        HIMARS - ana rudal kanthi sistem kontrol inersia sing terintegrasi karo panrima GPS, bagean mburi vertikal saka lintasan lan jarak tembak nganti 300 km
        Dadi, nganti saiki, dudu pesaing ing jarak ...
        1. stankow
          stankow 2 Juli 2022 13:23
          +1
          Ayo dheweke bersaing karo Iskander ...
      4. pamburu650
        pamburu650 28 Juni 2022 23:16
        +4
        Ya ..., wiwit umur 14 taun, mantan kanca saka kabeh arena padha bengok-bengok babagan Gilyak, sing .....
      5. Resident
        Resident 29 Juni 2022 01:38
        +4
        Ya ... dheweke nggawe nglawan NATO, kita nggunakake ing wilayah kita nglawan mantan senegara.

        Ngusap eluhmu)) Digawe nglawan MUSUH. Lan aplikasi marang MUSUH. Apa kontradiksi sing sampeyan deleng ing kene?
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Komentar wis dibusak.
      6. MDSW
        MDSW 26 Agustus 2022 17:31
        0
        mantan! Long didol. Tansah kompleks. pengkhianat.
    2. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 28 Juni 2022 09:28
      0
      Kutipan saka riwas
      Contone, 9M542 mbenerake roket kanthi fragmentasi bledosan dhuwur sing bisa dicopot utawa hulu ledak klaster kanthi jarak tembak nganti 120 km.

      Ya, ora kabeh jelas babagan 9M542! Ana informasi sing bertentangan ing Internet ... "9M542" kasebut loro-lorone kanthi hulu ledak fragmentasi dhuwur sing ora bisa dipisahake; lan kanthi HE lan hulu ledak kluster sing bisa dicopot ... "pelanggan asing" lan mung banjur mlebu layanan karo Angkatan Bersenjata ... Bener, indeks sing padha "bingung" ...
      1. Volkof
        Volkof 28 Juni 2022 18:27
        -2
        Aja bingung macem-macem cangkang! Iki informasi kanggo sampeyan:
        https://pereklichka.livejournal.com/2007508.html

        http://bastion-karpenko.ru/2021/04/20/реактивные-снаряды-для-рсзо-9к515-торна/
    3. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 28 Juni 2022 09:53
      0
      Kutipan saka riwas
      Rudal dipandu kluster ora mesthi dibutuhake

      Aku setuju karo iki! Lan mulane ana sawetara kecenderungan kanggo ngembangake RS karo wong sing golek bagean terminal jalur penerbangan ... contone, TRLG-230 Turki! Bener, ing kasus iki, MLRS kaya, "ngganti" artileri laras! Nanging plus, tingkat dhuwur saka geni saka "pengganti potongan artileri"! (Sampeyan bisa dibandhingake karo bedhil kaliber gedhe otomatis ...) Miturut cara, Amerika, sing wis nggawe "Excalibur" karo GPS, ora mandheg lan nggawe "hibrida", ing ngendi dheweke nambahake pencari laser!
    4. qqqq
      qqqq 28 Juni 2022 11:20
      0
      Aku ora tau ndeleng laporan babagan panggunaan kaset SPBE. Ana ing Suriah, nanging ing Ukraina, kanthi jumlah BT, ora tau. Aku heran kenapa? Mungkin padha ora konfirmasi efektifitas?
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 28 Juni 2022 12:42
        +1
        Kutipan saka qqqq
        Aku wis tau ndeleng laporan nggunakake kaset karo SPBE

        Pitakonan menarik sing sampeyan takon! Nanging, pancen ora ana pesen! Lha saiki isih isa paham...kendharaan waja wis akeh sing kebobolan...sisane disimpen...buyar, didhelikake ing zona industri ing bengkel, ing pemukiman kutha ... digunakake siji utawa ing kelompok cilik (2-3 tank. ..kanggo nomer luwih gedhe, sampeyan kudu "ngenteni" kanggo kasus utamané pinunjul!) Nanging ana tenan ora ana alesan kanggo nggunakake ing kolom tank, ing klempakan saka tank. ing "lapangan" kanggo kabeh wektu SVO? Nyuwun
        1. Volkof
          Volkof 28 Juni 2022 18:20
          -4
          Dadi, sampeyan diwenehi informasi babagan panggunaan Krasnopol rong unit kuno kanthi algoritma pandhuan lawas, uga babagan target target saka UAV Orlan-30. Iki minangka tujuan, mung kanggo wong-wong mau ... Nanging uga ora ana informasi babagan aplikasi ing ngendi wae, luwih tepat, ora ana konfirmasi aplikasi kasebut. Dadi "dongeng" wis cukup. Lisan, kanthi iman ... Ora ana "Malachites" ing video apa wae, kanggo sebutan target saka lemah. Ajaib ing tentara maju? Waca komentar kapindho ing ngisor iki ...
      2. rata-rata
        rata-rata 28 Juni 2022 12:48
        -2
        Hubungi Kementerian Pertahanan Federasi Rusia babagan masalah iki. Ayo padha ngirim log database kanggo bagean saka Tornado-S bersenjata.
      3. d4rkmesa
        d4rkmesa 28 Juni 2022 18:30
        +1
        Ing "Murzilki" biasane padha seneng nulis sing kaset kuwi bisa ninggalake divisi ing Maret, kang temenan exaggeration.
        1. stankow
          stankow 17 Juli 2022 13:30
          0
          Divisi Twister bisa. Nanging ing ngendi divisi kasebut ing Maret menyang Ukraina? Lan baterei gampang nutupi, ana video, kita weruh.
    5. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 28 Juni 2022 13:34
      -1
      Nanging, Angkatan Bersenjata Ukraina ora ragu-ragu nggunakake Tochki-u kanthi hulu ledak kluster. Lan sampeyan "ora mesthi" malah ora kelakon kanggo wong-wong mau kanggo aplikasi.
  2. roket757
    roket757 28 Juni 2022 06:04
    +8
    Kebutuhan kanggo nggayuh target kanthi akurat saya tambah akeh ing konflik iki.
    Cukup tutup nganggo kothak ... kadhangkala sampeyan kudu, nanging sampeyan kudu mencet pointwise malah luwih kerep.
    1. VictorVR
      VictorVR 28 Juni 2022 07:08
      +3
      Tujuane beda ... Kanggo RS sing gedhe lan larang, iki ora siji howitzer saben posisi, nanging, contone, baterei. Sing. sampeyan kudu numpuk lan tightly nutupi wilayah tartamtu.
      1. roket757
        roket757 28 Juni 2022 07:46
        0
        Kabeh sistem kejut mbantu infantri nelukake medan perang, menang!
      2. Sergey Aleksandrovich
        Sergey Aleksandrovich 28 Juni 2022 13:28
        +1
        Lan aku takon sampeyan kenapa howitzer sing kapisah ing posisi ora bisa dadi target rudal kasebut?
    2. blunderbuss64
      blunderbuss64 28 Juni 2022 11:22
      +6
      ... kadhangkala sampeyan kudu, nanging sampeyan kudu mencet titik malah luwih kerep

      Lan ing kene aku mikir - apa bisa kanggo nginstal warheads dhuwur-mbledhos ing saperangan ton (utawa apa wae) TNT ing Topol ICBMs kang decommissioned lan mbukak liwat trowongan railway antarane Polandia lan Ukraina. Apa gunane sing ilang?
      Mesthine, pisanan kita kudu ngelingake "mitra" Barat luwih dhisik, ujar manawa dheweke ora bakal nabrak wayang sampeyan, nanging ing wayang sampeyan.
      1. roket757
        roket757 28 Juni 2022 12:03
        +1
        Shooting sparrows saka mriem ... kabeh fuss karo preparation lan peluncuran bakal biaya luwih saka pasangan, liyane CALIBER.
        1. blunderbuss64
          blunderbuss64 28 Juni 2022 12:31
          +6
          Kutipan saka roket757
          Shooting sparrows saka mriem ... kabeh fuss karo preparation lan peluncuran bakal biaya luwih saka pasangan, liyane CALIBER.

          Saperangan - liyane "Kaliber" lan malah "Daggers" ora duwe daya bisa nggawa mudhun sawetara ton saka bahan peledak saka papan ing obyek lemah iki. Kanggo rega - uga, aku ora ngerti ... Pira regane kanggo mbuwang rudal kasebut? Apa masalah karo peluncuran? Aku ninggalake hangar menyang titik peluncuran, ngetik data lan mabur, dear ... Kabeh fuss karo preparation, rodo, bakal karo Pabrik warheads dhuwur-mbledhos lan panggantos saka warhead ing roket. Mesthi, aku ora ahli, nanging aku mikir dhewe. eseman Isi awak standar saka warhead karo bahan peledak kanggo maksimum lan nginstal ing kursi ing ICBMs. Mbokmenawa masuk akal kanggo "bingung" --- mbuwang roket kanthi ngrusak fasilitas strategis penting?
          Aku menehi sampeyan plus kanggo pendapat sampeyan hi
          1. roket757
            roket757 28 Juni 2022 12:38
            +4
            Sampeyan kudu njupuk amarga Pegunungan Ural ... iki minangka rudal jarak jauh.
            Miturut cara, konsep "pencet peg" kanggo rudal kuwi banget kondisional, i.e. Dheweke ora kudu dhuwur! padha duwe amunisi kuwi, 100 meter, count iku minangka bull's-mripat!
            1. blunderbuss64
              blunderbuss64 28 Juni 2022 13:13
              +1
              Kutipan saka roket757
              Sampeyan kudu njupuk amarga Pegunungan Ural ... iki minangka rudal jarak jauh.

              Ya, sing dadi tanpa ngandika. Ora ketompo carane masalah.

              Kutipan saka roket757
              Miturut cara, konsep "pencet peg" kanggo rudal kuwi banget kondisional, i.e. Dheweke ora kudu dhuwur! padha duwe amunisi kuwi, 100 meter, count iku minangka bull's-mripat!

              Pancen bener. Nanging ora ana sing bakal ngomong QUO sing tepat. Nanging, aku ngakoni, ana kesempatan kanggo nyaring sistem bimbingan rudal sing wis lungse iki.
              Objek kasebut penting banget ing logistik lan kudu dirusak. Iku mbebayani kanggo ahli strategi karo superbomb mabur ana, lan CD banget kurang-powered
              1. roket757
                roket757 28 Juni 2022 13:32
                +1
                Kanggo ngrusak trowongan ora angel, kanggo mulihake banjir, masalahe luwih rumit.
                Sing. pluru layaran bakal nindakake mung nggoleki.
          2. Chemodan
            Chemodan 28 Juni 2022 19:01
            +1
            Sisa poplar iki banjur bakal dijupuk saka kuldi kanggo analisis. Aku uga ora weruh alesan nyata kanggo nggunakake.
            1. blunderbuss64
              blunderbuss64 28 Juni 2022 21:18
              0
              Kutipan saka Chemodan
              Sisa poplar iki banjur bakal dijupuk saka kuldi kanggo analisis. Aku uga ora weruh alesan nyata kanggo nggunakake.

              Lan apa sisane? Ora bakal ana sing isih ana ing hulu ledak. Saka roket, pecahan crumpled kasebar ing wilayah sing wiyar. Lan sing nemokake iku ora ana regane kanggo analisis. Saka tembung --- pancen.
      2. prorab_ak
        prorab_ak 29 Juni 2022 18:27
        -2
        Iku luwih gampang, luwih cepet lan luwih nyata ing sirah kanggo meneng kantor. Panginten babagan akibat saka "peluncuran" kasebut? Utawa kepiye sampeyan bakal ngelingake kabeh jagad yen MBR sampeyan mabur nganggo OFCH .... supaya sampeyan, utawa luwih kabeh, jawaban saka Yabch, ora teka ???
        Saka ngendi sampeyan entuk "bakat" kaya ngono? Ya, ing jumlah kasebut
        1. Resident
          Resident 30 Juni 2022 02:37
          0
          Saka ngendi sampeyan entuk "bakat" kaya ngono? Ya, ing jumlah kasebut


          Ya saka panggonan sing padha, kadal ngguyu wassat lol
        2. blunderbuss64
          blunderbuss64 30 Juni 2022 16:01
          0
          Kutipan saka: prorab_ak
          Utawa kepiye sampeyan bakal ngelingake kabeh jagad yen MBR sampeyan mabur nganggo OFCH .... supaya sampeyan, utawa luwih kabeh, jawaban saka Yabch, ora teka ???

          Halo, mandor! wassat Sampeyan ketoke ora ngerti manawa sistem peringatan MUTUAL ing antarane USSR / Rusia lan AS / NATO wis ana luwih saka rolas taun. Nanging China lan DPRK ngluncurake rudal tanpa peringatan, yen sampeyan ora ngerti, lan ora ana "jawaban saka apel" "kanggo kabeh" sing teka.
          Sing bener - kanggo ngelingake luwih dhisik nalika bakal njupuk, apa sing bakal mabur, obyek lan kapan bakal tiba. Ukraina ora duwe sistem pertahanan rudal sing bisa nembak rudal iki, saka tembung kasebut! Sawise maneh, Kulon ora bakal nate miwiti perang nuklir karo Rusia nglawan Ukraina. Njupuk cathetan lan ilang. Aja kuwatir babagan "jagad kabeh" ngguyu
          1. prorab_ak
            prorab_ak 30 Juni 2022 18:00
            0
            Apa sistem kasebut ngelingake babagan pertempuran tinimbang peluncuran tes utawa bakal ngelingake? Ya, sampeyan, kancaku, iku wong ngimpi mulya.
            1. blunderbuss64
              blunderbuss64 30 Juni 2022 20:48
              0
              Lan kepiye peluncuran tempur beda karo peluncuran tes? belay
              Pisanan, perencanaan sisih sing diluncurake ngelingake, lan mung banjur direkam dening sistem peringatan negara liya. Lan ora kosok balene. Sampeyan duwe sawetara jinis kasunyatan, kancaku nglirik
              Iki babagan sampeyan dhewe:
              Kutipan saka: prorab_ak
              Ya, sampeyan, kancaku, iku wong ngimpi mulya.
    3. Volkof
      Volkof 28 Juni 2022 17:46
      0
      Masalah ora ana ing MLRS, masalah kasebut ana ing sebutan target wektu nyata. Ora ana sebutan target wektu nyata ing Angkatan Bersenjata kanggo cangkang Tornado-S MLRS anyar, mula ora digunakake. Penulis ora malah ngelingi ing artikel sing 9K515 kalebu Orlan-10 UAV. Nanging iki ora cukup, "Tornado-S" kudu nampa sebutan target saka sistem padha ESU TK, kang ora ana ing Angkatan Bersenjata Rusia. "Tochka-U" kiwa kanggo posisi, lan "Orlan-10", utawa kendaraan pengintaian liyane, ngirim koordinat kanggo projectile akurat lan dijupuk ing wektu nyata, lan ... ora ana "Point" ... Iku kudu ngono. Nanging Gerasimov ora ngerti carane nindakake iki, dheweke ora mulang tentara, ora nyiapake carane nindakake iki, dheweke ora ngerti karo markas ... Ana senjata akurat, nanging ora ana sebutan target kanggo dheweke .. ESU TK "Constellation_M" ing endi? Ora ana, nanging dheweke ngapusi sampeyan, apa sing diduweni, lan ngrujuk ing endi wae ... Dheweke ora ngerti carane nggawe sistem iki, "para genius militer" ora duwe konsep .. .
      1. stankow
        stankow 30 Juni 2022 09:09
        0
        Kanggo Tornado-S mangan "Fort". Kabeh ana, mung ora duwe bathi kanggo sampeyan ngakoni.
    4. Volkof
      Volkof 28 Juni 2022 22:03
      +2
      Lan ing Suriah, lan ing Karabakh, lan ing DPR, wiwit umur 14 ora tambah akeh? Topik iki wis
      meh 50 taun, lan dheweke kasil gagal ing Angkatan Bersenjata Rusia. Proyektil sing dipandu kanggo MLRS dikembangake 10 taun kepungkur lan ... ora dilebokake ing layanan ... Cangkang canggih Krasnopol lan Centimeter dilalekake lan ora dimodernisasi, lan sing pungkasan dirusak !!!

      https://www.youtube.com/watch?v=oz9YJlw5yq0

      Saiki dheweke nyoba nyoba Krasnopol-M2 kanthi cepet, pitik jago ana ing kono lan diaduk, lan Krasnopol-M malah ora ditampa, sanajan didol karo pabrik menyang China lan dikirim menyang India!
  3. Evgenius
    Evgenius 28 Juni 2022 06:33
    +2
    Iki senjata elek.
    APU - nyerah!
  4. VictorVR
    VictorVR 28 Juni 2022 07:11
    +1
    apik.
    Nalika nggarap gol klompok, ngendi kabeh excaliburs. Lan babagan rasio efisiensi / biaya uga.
  5. Winnie76
    Winnie76 28 Juni 2022 07:18
    0
    Pranyata Iskander ing minimal
    1. buntelan
      buntelan 28 Juni 2022 10:06
      +2
      Kutipan: Winnie76
      Pranyata Iskander ing minimal


      Iskander - rudal balistik (yen kita ora ngomong babagan kr), kanthi sistem ngatasi pertahanan rudal
      Rudal MLRS ora duwe iki lan jalur penerbangan beda banget.

  6. penembake gunung
    penembake gunung 28 Juni 2022 07:28
    +5
    Dheweke ora ngomong babagan akurasi ... cangkang KVO iki duwe 5-10 meter. Lan kanthi jarak 120 km, iki minangka "mburu" kanggo "Points-U", lan kanggo "HIMARS-s" sing mentas dicithak ... Mung pengintaian kanthi sebutan target, lan sing paling penting, kanthi cepet menehi koordinat. saka target.
  7. Komentar wis dibusak.
  8. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 28 Juni 2022 10:08
    +2
    Ukro-pertahanan iki ngembangaken kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina URS dhewe kanggo "Smerch" ... "Alder" karo kontrol gas-dinamis! Angkatan Bersenjata Ukraina entuk, nang endi wae, satus RS iki ... (apa aku bisa nemokake ...). Miturut gosip, roket Alder digunakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina ing pertempuran karo pasukan Rusia ... malah jumlah amunisi sing digunakake diarani, nang endi wae, setengah saka apa sing diduweni Angkatan Bersenjata. (Aku ora ngerti yen Alder diprodhuksi sawise wiwitan SVO) Begjanipun, versi modern saka Alder-M karo sawetara saka salah siji 120 km, utawa nganti 200 km (Aku kelalen wis!) APU ora dituku. ...
    1. Ka-52
      Ka-52 28 Juni 2022 10:52
      0
      versi modern "Alder-M" kanthi jarak 120 km, utawa nganti 200 km (aku wis lali!) APU ora dituku ...

      120. Kabeh ing ndhuwur iku kamenangan propaganda dill. Ora ana dhuwit kanggo tuku "emki" ing alun-alun, malah kanggo introduksi upgrade menyang proses teknis.
  9. voffka
    voffka 28 Juni 2022 10:38
    +2
    Nanging iku bisa kanggo nginstal saperangan saka instalasi kuwi kanggo counter-baterei diperlokaké ing Serpentine? Dadi bakal luwih murah kanggo ngipi elek warriors ing Odessa saka kaliber
  10. Negruz
    Negruz 28 Juni 2022 10:46
    0
    Apa ing sasis BAZ?
    1. d4rkmesa
      d4rkmesa 28 Juni 2022 19:32
      +1
      Iki MAZ. BAZs saiki, misale jek sing malah S-400 ora cukup (uga asring nggunakake MAZs ana).
      1. Negruz
        Negruz 28 Juni 2022 20:32
        0
        Iki MAZ. BAZs saiki, misale jek sing malah S-400 ora cukup (uga asring nggunakake MAZs ana).
        Matur nuwun!)
  11. Daniel Dmitrienko
    Daniel Dmitrienko 28 Juni 2022 17:42
    -3
    Penulis lali utawa ora nyebutake manawa amunisi kumulatif kluster iki yaiku SPBE lan SNBE, ngarahake dhewe lan homing. A bab banget efektif marang nawakke, iku shoots karo impact inti saka dhuwur watara 40m, nalika ora ngetik wilayah jangkoan KAZ.
  12. Okakakiev
    Okakakiev 28 Juni 2022 21:15
    -2
    Sampeyan kudu ngenalake kaset kanggo howitzer, tank lan helikopter kaya nar s8s kanthi panah
  13. akurat
    akurat 29 Juni 2022 00:56
    -2
    Artikel kasebut kaya sadurunge operasi khusus sing kabeh apik banget karo amunisi sing dipandu. Banjur sampeyan ndeleng lapangan kaya ing ngisor Verdun sing akeh kawah lan mung ana siji sing kena ing benteng sing dikubengi. Utawa ing Ukrainia senapan ditarik metu saka geni.
    1. Repellent
      Repellent 29 Juni 2022 01:08
      -2
      Kutipan saka certero
      sampeyan ndeleng lapangan kaya ing ngisor verdun sing ana akeh kawah lan mung ana siji sing kena ing benteng sing dikubengi.

      Apa sampeyan mikir "titik sing kuwat"?
      - "lapangan, kaya ing Verdun" minangka gambar normal karya artileri
      - siji projectile Tornado (unguided) biaya watara 100+ ewu rakun matèni

      Sampeyan checkers, utawa lunga? (karo)
  14. Zaurbek
    Zaurbek 29 Juni 2022 08:35
    0
    Dheweke uga nuduhake peluncur kanthi 6 pandhuan, adhedhasar KamAZ 8x8 ....
    1. stankow
      stankow 30 Juni 2022 09:13
      0
      Versi kanggo wong miskin, kanggo ekspor.
      1. Zaurbek
        Zaurbek 1 Juli 2022 18:37
        +1
        Pancen ora. 6 lembar cangkang corr bakal ngatasi masalah kasebut, tinimbang 24 potongan ora didandani .... Plus jarak sing dawa. Meh 6 titik titik ing sasis siji.
  15. mbuh
    mbuh 29 Juni 2022 09:11
    0
    Quote: Letun
    Kutipan saka: fuffy
    malih, ing Pemilu dikenali dening kulon padhang. jujur ​​lan bener.

    Dadi kita uga ngakoni. Apa sing kudu dingerteni ing sisih kulon.

    dadi ora babagan apa sing kita kenal utawa ora, nanging babagan kasunyatan sing, kaya biasane, "anastozascho"
  16. AlexFly
    AlexFly 5 Juli 2022 17:24
    0
    Mesthi bakal menarik kanggo duwe cangkang kanggo Grads kanthi kepala penargetan individu ...
  17. Zaurbek
    Zaurbek 9 September 2022 21:51
    0
    Kita uga butuh roket 600mm sing padha ....
  18. Ilanatol
    Ilanatol 18 September 2022 13:47
    0
    Quote: Sipil
    Ya ... dheweke nggawe nglawan NATO, kita nggunakake ing wilayah kita nglawan mantan senegara.


    Tembung kunci yaiku "mantan".
    Saiki Angkatan Bersenjata Ukraina minangka cabang NATO.