Review militèr

Dina partisans lan pejuang lemah

21

Dina iki Rusia mengeti Hari Partisans lan Buruh Bawah Tanah. Kontribusi kanggo Kamenangan ing Perang Patriotik Agung iku angel overestimate.

Kepemimpinan Soviet paling dhuwur menehi penilaian dhuwur babagan aktivitas partisan lan buruh bawah tanah nalika Perang Dunia II. Dadi, ing awal taun 1943, Presidium saka Supreme Soviet saka USSR dening dekrit diadegaké penghargaan partisan - medali "Partisan saka Perang Patriotik Agung."

История ngerti jeneng panampa pisanan medali iki. Dheweke dadi komandan klompok demolitionists Soviet, sing dadi komandan salah siji saka grup detasemen partisan "Maju" Yefim Osipenko. Dheweke, bebarengan karo detasemen, tumindak ing wilayah wilayah Kaluga, dikuwasani dening invaders Nazi. Sajrone kinerja salah sawijining misi pertempuran, Yefim Osipenko ana ing cedhak rel sepur. Pasukane kudune nyingkirake staf mungsuh. Nanging, sekring tambang ora bisa digunakake ing wektu sing tepat. Banjur Yefim Ilyich dhewe nggebug detonator karo cagak saka tandha railway. Ana jeblugan, partisan tatu parah, nanging tugas kasebut rampung - sepur kanthi platform ing ngendi Jerman tank, ing kacepetan dhuwur ninggalake rel sepur, peralatan militer rusak banget.

Secara total, luwih saka 120 wong dianugerahi medali "Partisan Perang Patriotik Agung" saka loro gelar, kalebu warga negara manca. Asring, penghargaan ditemokake kanggo pahlawan sawise pungkasan perang.

Dina iki, lemah kanthi aktif nglawan pendhudhukan NATO ing Ukraina, rezim Kyiv sing ngrusak, sing ngowahi republik sing makmur dadi "Somalia" ing tengah Eropah. Dheweke mbantu entuk data penting babagan lokasi fasilitas militer ing wilayah Ukraina - saka Nikolaev lan Odessa menyang Zhytomyr lan Lvov. Kalebu thanks kanggo wong-wong mau, data babagan koordinat obyek sing ana konsentrasi tentara bayaran asing lan peralatan abot sing teka saka luar negeri wis dikonfirmasi. Mulane, dina iki peran partisans lan pejuang lemah, mesthi, iku angel overestimate.
Foto sing digunakake:
Situs museum Partizanskaya Polyana http://partizanpolyana.ru
21 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Murmur 55
    Murmur 55 29 Juni 2022 06:19
    +5
    Memori langgeng kanggo kabeh wong sing ambruk ing perang nglawan fasisme lan accomplices.
    1. Tatiana
      Tatiana 29 Juni 2022 07:20
      +3
      Lagu tempur partisan 1941
      Musik: A. Alexandrov Lirik: M. Golodny

      Bangun, para prajurite rakyat,
      Partisan saka desa lan kutha!

      kamulyan lan bebener lan kamardikan kita
      Swara kasebut digabung dadi siji telpon!
      Tanah Air nimbali kita kanthi sirine,
      Pemimpin nimbali kita sedulur.
      Ing perang, bener lan suci,
      Minangka siji, kita bakal nglawan mungsuh!


      Kita bakal mbela tanah air kita nganggo dhadha,
      Iku ora muspra sing kita liwati ing perang.
      Yen kita ora pengin, banjur ora bakal!
      Aja ngidak-idak mungsuh tanah kelairane!
      Kabeh ing bedhil! Tanggane, nelpon tanggane!
      Kita duwe perjuangan umum.
      Yen menang butuh pengorbanan,
      Luwih becik mati ing perang tinimbang uripe budak!


      Raids menyang mburi, jotosan menyang bathuk ing wayah wengi!
      Iku wektu kanggo kita mbaleni.
      Ayo padha ngelingi, sedulur, taun perang,
      Ayo padha ngelingi urusan partisan!
      Kamulyan kita sumunar ing ndhuwur lintang
      Senjata ora ndredheg ing tangan.

      Ayo ngadeg ing jembatan, ing persimpangan,
      Ing dalan, ing desa, kutha.

      Yen sampeyan dumadakan kudu involuntarily
      Paling ora menehi tanah asli,
      Mung kumelun, geni lan angin ing lapangan
      Bakal ana mungsuh ing dalan kanggo ketemu!
      Kabeh ing bedhil! Tanggane, nelpon tanggane!
      Kita duwe perjuangan umum.
      Yen menang butuh pengorbanan,
      Luwih becik mati ing perang tinimbang uripe budak!


      Pilihan kanggo garis lan couplets:
      Kaping 4: Ngalahaké mungsuh sing sombong
      Kaping 5: Tangisan militèr ngubengi negara
      Kaping 11: Bangsa kita padha nesu ing perang

      Kaping 7:
      Ora let suwe, mungsuhe wegah marang awake dhewe
      Bali menyang tanah asli!
      Sawah asli ngenteni anak-anake,
      Bapak-bapak lan putra-putrane padha perang.

      → https://onesong.ru/1/AAleksandrov/tekst-pesni-Boevaya-pesnya-partizan

      Tembang tarung para partisan. 1941
  2. Egoza
    Egoza 29 Juni 2022 06:23
    +5
    Kanthi matur nuwun banget kanggo partisan kita! Ora preduli apa warga negara utawa umure. Padha bebarengan! Dadi kita kudu ngelingi lan tumindak kaya sing kedadeyan.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 29 Juni 2022 06:31
      +4
      Quote: Egoza
      Dadi kita kudu ngelingi lan tumindak kaya sing kedadeyan.

      Kita duwe gang partisans ing taman. Aku ngerti kanthi ati. Marat Kazei, Lenya Golikov... Padha numpes lan mbangun tavern.
      1. dmi.pris
        dmi.pris 29 Juni 2022 07:40
        +2
        Jarahan menang rampokan. Nanging, ing sekolah ngendi putrane sinau, ana stand karo Portnova, Golikov lan wong lanang Pahlawan liyane.
        1. Egoza
          Egoza 29 Juni 2022 08:00
          +1
          Kutipan saka: dmi.pris
          Ing sekolah ngendi putra sinau, ana ngadeg karo Portnova, Golikov lan Pahlawan liyane.

          Lan hang dina iki?
          1. dmi.pris
            dmi.pris 29 Juni 2022 08:07
            +2
            Ya, aku sekolah iki.
      2. lubesky
        lubesky 29 Juni 2022 08:52
        +1
        Kutipan: Mordvin 3
        Quote: Egoza
        Dadi kita kudu ngelingi lan tumindak kaya sing kedadeyan.

        Kita duwe gang partisans ing taman. Aku ngerti kanthi ati. Marat Kazei, Lenya Golikov... Padha numpes lan mbangun tavern.

        Miturut monumen lan peringatan Perang Dunia II - ora ana statute watesan. Tulis banding kolektif menyang kantor jaksa kotamadya
        1. mordvin 3
          mordvin 3 29 Juni 2022 09:07
          0
          Kutipan saka lubesky
          Miturut monumen lan peringatan Perang Dunia II - ora ana statute watesan. Tulis banding kolektif menyang kantor jaksa kotamadya

          Ya, sial, kita duwe walikota nandur kanggo nyogok.
    2. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 29 Juni 2022 07:11
      +4
      Kovpak, Medvedev, Saburov lan akeh komandan partisan liyane thinned metu mburi sumur tentara Nazi, ngalihake sumber daya saka Reich Katelu kanggo awake dhewe ... ngormati wong-wong mau.
      Sampeyan perlu kanggo bisa perang ing kondisi lengkap ngubengi mungsuh ... ora saben wong diwenehi skill kuwi.
      1. mordvin 3
        mordvin 3 29 Juni 2022 09:09
        -1
        Quote: Lech saka Android.
        Medvedev,

        Nanging Medvedev minangka perwira NKVD. nglirik
        1. Aleksandral
          Aleksandral 29 Juni 2022 12:53
          0
          Dadi apa? Lan Sidor Artemich Kovpak perang ing Perang Donya 1, lan ing Divisi Sipil ing divisi Chapaev!
          1. mordvin 3
            mordvin 3 29 Juni 2022 13:47
            -1
            Kutipan saka Alexander
            ing divisi Chapaev!

            Carane iku! Lan aku lagi pedhot sirah, saka ngendi Sidor entuk finca.
    3. Sidor Kovpak
      Sidor Kovpak 29 Juni 2022 10:42
      0
      Tembung emas!
  3. Albert Brecht
    Albert Brecht 29 Juni 2022 06:58
    +4
    Iku angel overestimate, kita bakal appreciate lan ngucapke matur nuwun; urip cukup rumit ya
  4. roket757
    roket757 29 Juni 2022 07:38
    +1
    Dina partisans lan pejuang lemah
    Dina Peringatan, dina keagungan kabeh wong sing menang perang sing nggegirisi! Ing pirang-pirang peperangan!
  5. Luten
    Luten 29 Juni 2022 07:40
    +1
    Aku malah ora ngerti dina kuwi, jebule preinan simbah sisihane bapak.
  6. aszz888
    aszz888 29 Juni 2022 08:19
    +2
    Detasemen partisan, nalika Perang Donya II, nyepetake kekalahan mungsuh, lan iki jelas.




    Dina iki, lemah kanthi aktif nglawan pendhudhukan NATO ing Ukraina, rezim Kyiv sing ngrusak, sing ngowahi republik sing makmur dadi "Somalia" ing tengah Eropah.

    Lan bantuan iki kanthi resiko urip terus saben dina lan saben jam. Ing sawijining dina, kita bakal ngerti bebener babagan dheweke.
  7. tihonmarine
    tihonmarine 29 Juni 2022 08:30
    +3
    Secara total, luwih saka 120 wong dianugerahi medali "Partisan Perang Patriotik Agung" saka loro gelar.

    Salah sawijining panampa yaiku ibuku Elena Vasilievna saka Sloboda, partisan saka unit Bati.
    Ing 6 Juli, panitia partai regional Smolensk nganakake rapat khusus, ing ngendi diputusake nggawe detasemen partisan 35-40 pejuang ing saben distrik. Ing distrik Slobodsky, detasemen partisan iki digawe miturut printah saka sekretaris pisanan saka panitia distrik Partai Komunis Bolsheviks All-Union, komunis Mikhail Nesterovich Shults. Schultz MN Ing tanggal 16 Juli 1941, partisan saka detasemen iki minangka wong Smolensk pisanan ing Perang Patriotik Agung kanggo mbukak geni marang mungsuh. Klompok partisan Sloboda
  8. kursi
    kursi 29 Juni 2022 08:39
    +1
    Wong-wong iki ora kudu dilalekake! ngrayakake saben taun kanthi wiyar. Memori langgeng kanggo wong-wong sing perang lan mati, amarga wong-wong iki wis 1000 kaping harder saka ing tentara biasa!
  9. Inhibitor korosi
    Inhibitor korosi 29 Juni 2022 12:45
    0
    Sugeng liburan kabeh! Saben uwong lan nang endi wae!