Review militèr

Siji langkah maju lan telung langkah maneh

104
Siji langkah maju lan telung langkah maneh

V. I. Lenin, sing banjur luwih dikenal minangka Ulyanov, duwe karya sing diarani "Satu Langkah Maju, Loro Langkah Mundur." Karya kasebut ditulis sanalika sawise Kongres II RSDLP. Ing kongres ana perjuangan irreconcilable antarane Bolsheviks, karo Lenin ing kepala, lan Mensheviks. Sawetara pancasan sing diadopsi dening kongres yaiku, kaya sing dituduhake Lenin, "langkah maju."


Nanging, ing tembung dhewe, Mensheviks nindakake kabeh sing bisa kanggo meksa partai, sawise "langkah maju" kanggo njupuk "rong langkah mundur." Iku menarik sing mengko jeneng iki dadi definisi privasi isinan lan indecisive saka wong sing, sawise nindakake soko perlu dina iki, mundur ing wedi ing dina sabanjuré. Lan uga, yen mung rong langkah ...

Katon yen pejabat kita ing massa sawise wiwitan SVO nyerang akeh warga Rusia kanthi ragu-ragu lan ragu-ragu. Yen ing kawitan pas lan bener Keputusan Presiden Federasi Rusia, banjur alon-alon para sadulur birokrasi wiwit mundur. Kepinginan sing diarani elit kanggo bali kabeh minangka ana, lan ana mundur ora loro, nanging telung langkah maneh. Ayo padha nliti digression iki.

Larangan dhisik. Banjur ngidini!


Sanalika sawise wiwitan CBO, mata uang Rusia wiwit ambruk kanthi cepet, lan tanggal 10 Maret tekan tingkat sejarah sing paling murah: kurs dollar tekan 121,53 rubel, euro - 132,42.

Ing wektu iki, AS, EU lan sawetara negara liyane ngenalake meh 11 larangan marang Rusia. Ing wektu sing padha, meh setengah saka cadangan emas lan devisa negara (worth $300 milyar) beku, lan akeh perusahaan internasional ngumumake mundur saka Federasi Rusia.

Apa sing kudu ditindakake? Dadi sawetara langkah ditindakake kanggo nyetabilake. Mangkono, panguwasa wajib eksportir adol 80% saka penghasilan devisa. Bebarengan karo iki, Bank Sentral wis mbatesi penarikan modal ing luar negeri.

Vladimir Putin nandatangani dekrit sing nglarang warga saka akeh transaksi ijol-ijolan manca: Rusia dilarang njupuk luwih saka $ 10 ing awis metu saka negara lan nransfer luwih saka $ 5000. Banjur padha bisa tuku awis ing bank lan mbatalake luwih saka 10 greenbacks saka mata uang asing. akun nganti 9 September 2022.

Langkah-langkah kontrol sing ketat iki, bebarengan karo transfer pembayaran gas menyang rubel, nindakake tugas: wiwit pertengahan Maret, ruble wiwit nguatake lan ing awal Juni wis tuwuh nganti kisaran 55-60 rubel saben dolar.

Lan wiwit iku, bagean penting saka langkah-langkah mbatesi wis saya lemah utawa dibatalake. Contone, watesan transfer mata uang ing luar negeri diunggahake ing sawetara langkah dadi $150 saben wulan. Lan eksportir wiwitane diijini nyimpen 50% saka penghasilan ijol-ijolan manca, nanging mengko diputusake kanggo mbatalake syarat kanggo ngedol penghasilan ijol-ijolan manca kabeh.

Komisi pamaréntah, dipimpin déning Menteri Keuangan Anton Siluanov, wis ngidini investor kanggo kredit mata uang saka Advertisement saka securities manca menyang akun manca, Ketua Bank Central Elvira Nabiullina ngandika ing sesi saka St. Individu uga diijini nransfer dhuwit saka adol sekuritas menyang akun manca.

Apa sampeyan mikir langkah-langkah mundur iki ditindakake? Lan pitakonan revolves: "Apa ora supaya dhuwit iki ing akun Western bakal beku maneh?". Banjur, negara-negara Uni Eropa mbuwang akeh dhuwit kanggo mbantu Ukraina. Sapa sing bakal nulungi dheweke yen ora Rusia nganggo dhuwit dhewe? Nganti saiki, mung siji larangan sing tetep ora bisa diganggu - larangan adol mata uang awis kanggo individu.

Lan apa maneh sing narik kawigaten: aliran metu ibukutha saka Rusia ing Januari-Maret 2022 tambah 3,6 kaping (266 persen) dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur lan gunggunge $ 64,2 milyar. Iki nyatakake ing layanan pers Bank Rusia.

Kepiye carane kedadeyan kasebut? Apa ana "pinokio sugih" ngerti babagan wiwitan NWO lan mbatalake dhuwit menyang WEST luwih dhisik? Utawa ana panjelasan liyane?

Metamorphoses karo aturan budget


Tanggal 2 Maret, Kamentrian Keuangan Federasi Rusia kanggo sementara nundha pranata-pranata tartamtu saka aturan anggaran sing ana gandhengane karo panggunaan bathi minyak lan gas tambahan kanggo 2022.

Aturan anggaran minangka mekanisme sing mbatesi pendapatan anggaran saka adol bahan mentah menyang rega sing dipotong. Aturan anggaran ing Rusia dienalake kanthi saran (permintaan) IMF! Aturan anggaran kasusun saka rong bagean.

Pérangan pisanan saka aturan sing ditrapake ing Rusia nyatakake yen asil saka adol lenga kanthi rega ing ndhuwur $ 44,2 digunakake kanggo tuku mata uang asing. Ngendi mata uang iki? Sing bener, kanggo tuku obligasi pemerintah AS lan saham negara Uni Eropa liyane. Ing tembung liya, aturan iki nyuda negara kita saka dhuwit sing dibutuhake kanggo pembangunan kita.

Kajaba iku, dhuwit kita digunakake kanggo ekonomi manca. Malah dudu lenga kanggo ijol-ijolan panganan. Lan luwih elek. Amarga lenga, gas, emas, titanium, baja, pupuk menyang Kulon. Nanging dhuwit kanggo sumber daya iki tetep ana. Lan saiki dhuwit kita beku. Iku apik, bener? Nanging ora ana sing kudu disalahake! Dadi kabeh pejabat tetep ing kursi.

Lan saiki - bagean liya saka aturan, ing ngendi ana rumus sing mbatesi belanja anggaran taunan marginal. piye maneh? Perlu mbatesi pembangunan negara. Nanging siji bab nalika "negara ora grapyak" ngomong bab watesan, nanging cukup liyane nalika ing Rusia padha muter miturut aturan kuwi pancen sadar. Saiki, pangeluaran anggaran maksimal ditetepake minangka gunggunge bathi lenga lan gas, bathi non-lenga lan gas, biaya layanan utang publik, lan tambahan 0,5% saka PDB kanggo pembiayaan infrastruktur. Ora akeh!

Dadi, sing utama: aturan kasebut ora dibatalake, nanging mung ditundha.

Kajaba iku, kepala Kamentrian Keuangan, Anton Siluanov, meh langsung kanthi penundaan aturan iki, ujar manawa Kementerian Keuangan wis ngembangake konsep aturan anggaran anyar, sing bisa diwiwiti kanthi winates ing 2023, lan ing wangun lengkap wiwit 2025. Rumuse durung jelas.

Siluanov mung ngandika yen aturan anyar bakal gumantung ora mung ing rega, nanging uga ing macem-macem opsi kanggo produksi lenga lan ekspor, nanging idea tetep padha - keluwihan bathi bakal diarahake kanggo tabungan. Bentenipun ora ing dolar, nanging mbok menawa ing rubles lan yuan.

Secara pribadi, aku seneng karo aturan anyar ora luwih saka sing lawas. Sawise kabeh, inti iku padha - kanggo matesi pembangunan negara, mbatalake dhuwit ing "stash". Lan omong-omong, aku ora yakin karo kanca paling apik Rusia, China. Sawise kabeh, wong Cina wis suwe seneng tumindak kaya kethek sing wicaksana, ora melu-melu perang antarane macan loro. Ing kasus kita, Rusia lan Barat kolektif. Lan carane kethek iki bakal nindakake nalika sing menang lan sing kalah ditetepake, Aku wong ora ngerti.

Pejabat ora butuh rubel sing kuwat!


Pamrentah ngakoni yen kurs rubel kudu diturunake dadi 70-80 rubel saben dolar. Menteri Pembangunan Ekonomi Rusia Maxim Reshetnikov ujar manawa ruble wis ngormati banget lan iki nggawe masalah kanggo eksportir lan importir, ujare. Apike, salah sawijining alasan kanggo nguatake ruble yaiku kurang dikarepake. Lan panjaluk sing sithik nyebabake perusahaan rusak, pengangguran mundhak lan permintaan mudhun.


Lan saiki pitakonan kanggo Pak Reshetnikov: "Napa permintaan kurang ing Rusia? Apa amarga regane mundhak pirang-pirang wulan, lan wong ora duwe dhuwit kanggo tuku barang mewah, nanging uga sembako? Lan apa sing ditindakake departemen Reshetnikov lan kabeh Kabinet Menteri kanggo ngganti kahanan kasebut? Mundhakaken upah minimum lan pensiun iku apik. Nanging kenaikan kasebut ora nyukupi, lan ora ana pirembagan babagan langkah-langkah liyane lan ora bakal ditindakake.

Menteri Keuangan Anton Siluanov, sing tanggung jawab kanggo anggaran, uga ora seneng karo ruble sing larang. Dheweke ujar manawa penguatan rubel bisa nyebabake ekonomi Rusia menyang kahanan sing mlebu mata uang asing amarga ekspor bahan mentah nyebabake penurunan ekonomi nasional.

Aku wonder kok, ing kahanan nalika West pumping munggah Ukraina gaman, Rusia terus nyedhiyakake "negara sing ora ramah" karo bahan mentah. Ya, sawetara perusahaan ora gelem mbayar gas ing rubel, lan ekspor gas ana mandheg. Nanging kenapa Rusia, umpamane, meh tikel kaping pindho ekspor minyak menyang AS ing wulan Maret?

Utawa kok Pemerintah nambah sementara kuota ekspor pupuk mineral meh 700 ton. Kuota ekspor pupuk nitrogen ditambah 231 ton, kanggo pupuk kompleks 466 ton. Langkah-langkah kasebut, miturut pejabat, perlu kanggo ndhukung produsen pupuk sing ngadhepi risiko downtime amarga kurang dikarepake ing pasar domestik. Panjaluk wis mudhun amarga rega mundhak. Nanging, kaya sing kita deleng, luwih becik njupuk, nampa dhuwit lan dilebokake ing bank Kulon tinimbang ngedol murah menyang petani domestik.

Lan siji liyane: Rusia durung ngetrapake larangan ekspor uranium sing diperkaya. Sanajan Wakil Perdana Menteri Federasi Rusia Alexander Novak ujar ing Duma Negara tanggal 21 Maret yen, ujare, Pamrentah nyinaoni kemungkinan nolak ekspor uranium menyang Amerika Serikat minangka respon kanggo larangan pasokan sumber energi Rusia. . Dadi apa? Nanging boten!

Amerika Serikat ngirim sistem rudal HIMARS menyang wilayah Kharkiv. Sistem iki bisa nggunakake rudal kanthi jarak nganti 300 km. Sing, obyek ing wilayah Rusia nganti Kursk bisa kenek. Padha ngomong yen Amerika miturut omongane uwong sing padha piyambak bakal nggunakake senjata iki, amarga iku banget angel kanggo mulang Ukrainians kanggo nggunakake ing wektu cendhak.

Lan apa sing kita nanggepi? Ora ana serangan sing dijanjekake ing markas. Kita ora malah ngebom ril sepur. Mulane para pamimpin negara-negara Uni Eropa lan Perdana Menteri Inggris kerep numpak sepur sing nyaman menyang Kyiv. Dheweke lunga menyang awake dhewe lan ora wedi karo jawaban apa wae. Lan amarga padha ngerti, pejabat kita mung lemes kanggo njupuk lan mangsuli.

Lan senjata kanggo Ukraina calmly tekan. Lan mateni warga sipil ing Donbass lan wilayah kita sing cedhak karo Ukraina. Nanging, ketoke, kanggo pejabat Rusia, sipil ing Kyiv siji bab, lan sipil ing wilayah Donbass, Belgorod lan Kursk temen beda. Donbass minangka separatis, lan Rusia minangka penjajah, ketoke, dheweke mikir ora mung ing Kyiv, nanging uga ing Moskow.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
kxan36news.com, caa-network.org
104 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Navodlom
    Navodlom 4 Juli 2022 16:07
    +3
    Langkah-langkah kasebut, miturut pejabat, perlu kanggo ndhukung produsen pupuk sing ngadhepi risiko downtime amarga kurang dikarepake ing pasar domestik. Panjaluk wis mudhun amarga rega mundhak. Nanging, kaya sing kita deleng, luwih becik njupuk, nampa dhuwit lan dilebokake ing bank Kulon tinimbang ngedol murah menyang petani domestik.


    Dear Anna,
    Apa repatriasi penghasilan ijol-ijolan manca lan syarat kanggo adol wajib ora bisa ditindakake ing Rusia?
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 4 Juli 2022 16:36
      +6
      Kutipan: Navodlom
      Apa repatriasi penghasilan ijol-ijolan manca lan syarat kanggo adol wajib ora bisa ditindakake ing Rusia?

      Kayane syarat-syarat ing titik-titik kasebut wis lemes. hi
      1. Navodlom
        Navodlom 4 Juli 2022 16:43
        +6
        Kutipan: Ingvar 72
        Iku misale jek kaya padha softened syarat ing TCTerms iki

        Mungkin aku ora ngetutake thread.
        Nanging aku mikir yen ing kahanan saiki "kanggo nampa dhuwit lan sijine ing bank Western" iku prospek banget beboyo kanggo bisnis Russian.
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 4 Juli 2022 16:49
          + 20
          Kutipan: Navodlom
          kanggo nampa dhuwit lan simpenan ing bank Western" iku prospek banget beboyo kanggo bisnis Russian

          Inggih, nandur modal mata uang manca ing bank-bank kita isih beboyo - meh kabeh mau ing sanksi. Nyuwun Umumé, kahanan kasebut aneh - kita adol sumber daya menyang negara sing wis ngetrapake sanksi, nanging kita ora bisa tuku apa wae saka negara kasebut kanthi dhuwit iki. dagang aneh.
          1. Navodlom
            Navodlom 4 Juli 2022 16:58
            +4
            Kutipan: Ingvar 72
            Inggih, nandur modal mata uang ing bank-bank kita isih ana risiko

            Modal kudu bali, lan ora ngapusi ing tong sampah bank.
            Iki minangka kunci pertumbuhan ekonomi.
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 7 Juli 2022 16:43
              0
              Kutipan: Navodlom
              Modal kudu bali, lan ora ngapusi ing tong sampah bank.

              Aku setuju. Nanging modal kerja kudu duwe likuiditas, lan saiki ora. We diwatesi dening sanksi ing tuku.
          2. 6erJIblu
            6erJIblu 4 Juli 2022 17:02
            0
            Lan apa jenis mata uang?
          3. Terenin
            Terenin 4 Juli 2022 18:22
            +6
            Aku ora ngerti babagan Lenin lan Mensheviks, nanging Peter Agung, sanajan karo eksekusi, ora bisa ngilangi sabotase saka boyars Moscow ing pembangunan Rusia, nganti dheweke lunga menyang rawa karo tim saka wong-wong sing padha-minded. mbangun kutha ing kono lan nindakake reformasi sing dibutuhake. Sadurunge dheweke, Ivan the Terrible padha, karo boyars ... nganti dheweke lunga karo guardsmen kanggo Alexandrov.
  2. Svarog
    Svarog 4 Juli 2022 16:10
    + 36
    Kanggo dangu ora ana artikel sing bener. Pancen, kanthi kabijakan ekonomi sing kaya ngono, kita bakal entuk akibat sing ala. Lan umume, kaya ing rawa .. paling ora padha ngumumake apa sing bakal ditindakake sabanjure .. tetep ngarep-arep yen sawise Ukraina bakal ngatasi ekonomi lan personel. Senajan kok bakal?
    1. Eug
      Eug 4 Juli 2022 16:18
      + 13
      Kaya apa? Rembugan ... sawise kabeh, sadurunge janji lisan diwenehake marang Gorbachev lan Yeltsin, lan saiki wis resmi resmi lan .... (sampeyan ngerti sapa).
    2. IBRShB
      IBRShB 4 Juli 2022 18:45
      +9
      Ya, artikel apik.
    3. kapten92
      kapten92 4 Juli 2022 21:49
      + 14
      Kutipan saka Svarog
      Kanggo dangu ora ana artikel sing bener. Pancen, kanthi kabijakan ekonomi sing kaya ngono, kita bakal entuk akibat sing ala. Lan umume, kaya ing rawa .. paling ora padha ngumumake apa sing bakal ditindakake sabanjure .. tetep ngarep-arep yen sawise Ukraina bakal ngatasi ekonomi lan personel. Senajan kok bakal?

      hi
      Yen omah bordil ora duwe bathi, dudu kasur sing dipindhah, nanging ...... karyawan diganti!
      Penjamin kita wis obah kasur limang taun!
      Artikel kasebut menarik, matur nuwun.
      1. Komentar wis dibusak.
  3. bk316
    bk316 4 Juli 2022 16:13
    + 25
    Dheweke ujar manawa penguatan rubel bisa nyebabake ekonomi Rusia menyang kahanan sing mlebu mata uang asing amarga ekspor bahan mentah nyebabake penurunan ekonomi nasional.

    Aku heran kenapa Siluanov pura-pura dadi bodho.
    Yen panyerepan mata uang liwat ekspor komoditas dadi masalah - MUNG NYURANGE EKSPOR.
    1. Ingvar 72
      Ingvar 72 4 Juli 2022 16:38
      + 24
      Kutipan saka: bk316
      kok Siluanov ethok-ethok dadi bodho

      Apa sampeyan ndeleng akeh wong normal ing pamrentah?
      Ngomong-ngomong, aku setuju babagan ekspor - kenapa negara butuh akeh mata uang sing meh ora bisa tuku apa-apa amarga sanksi?
      1. Navodlom
        Navodlom 4 Juli 2022 16:56
        -4
        Kutipan: Ingvar 72
        Ngomong-ngomong, aku setuju babagan ekspor - kenapa negara butuh akeh mata uang sing meh ora bisa tuku apa-apa amarga sanksi?

        Ana sing kudu dipikirake ing kene.
        Wutah ekspor tegese investasi lan ekspansi produksi, tambah akeh lapangan kerja lan dikarepake kanggo spesialis.

        Iki minangka wutah daya beli saka populasi, nguatake hubungan ekonomi manca.

        Liyane bab iku perlu kanggo mbayar manungsa waé liyane kanggo pasar domestik lan regulasi rega ing.
        Item ekspor saka penghasilan kudu menehi ganti rugi kanggo keuntungan sing ilang ing pasar domestik supaya bisa ningkatake standar urip warga lan nggawe kahanan sing nyaman kanggo produser sing berorientasi ing pasar domestik.
        1. IS-80_RVGK2
          IS-80_RVGK2 4 Juli 2022 17:32
          +9
          Kutipan: Navodlom
          ana sing kudu dipikirake.
          Wutah ekspor tegese investasi lan ekspansi produksi, tambah akeh lapangan kerja lan dikarepake kanggo spesialis.

          Humor iki ora lucu.
          1. Navodlom
            Navodlom 4 Juli 2022 17:37
            -2
            Kutipan: IS-80_RVGK2
            Humor iki ora lucu.

            Sampeyan ora weruh sambungan langsung antarane wutah saka ekspor barang lan wutah saka produksi?
            1. Kanca I
              Kanca I 4 Juli 2022 17:43
              +7
              Ana sambungan.
              Ora ana wutah. Ing Rusia.
              1. Navodlom
                Navodlom 4 Juli 2022 17:46
                -14
                Quote: Kanca I
                Ana sambungan.
                Ora ana wutah. Ing Rusia.

                Apa ekspor Rusia ora tundhuk karo hukum ekonomi universal?
                Ing proyek sampeyan, nambah tingkat revenue reged lan bathi kui ora mengaruhi income karyawan, nomer proyek lan expansion saka bisnis?
                1. Kanca I
                  Kanca I 4 Juli 2022 17:51
                  + 13
                  Apa sampeyan guyon aku?
                  Kita duwe potongan.
                  Kita ngadeg ing 2/3x utawa kanthi biaya dhewe. Kita ngarep-arep duwe paling sawetara pesenan ing tiba.
                  Padha lali bab bonus taunan. Lan bakal ana liyane.
                  1. Navodlom
                    Navodlom 4 Juli 2022 17:57
                    -10
                    Quote: Kanca I
                    Apa sampeyan guyon aku?
                    Kita duwe potongan.

                    Sing, ana hubungan langsung.
                    Mudhun volume - Mudhun revenue - abang.
                    Apa sing ora jelas ing kene?
            2. bk316
              bk316 4 Juli 2022 18:26
              +2
              Sampeyan ora weruh sambungan langsung antarane wutah saka ekspor barang lan wutah saka produksi?

              Siluanov nulis yen mata uang saka ekspor kudu dilebokake ing endi wae, dheweke ora ngerti ngendi lan iki dadi masalah.
              Tegese kenaikan produksi iki mung kanggo kepentingan produksi. Napa kita kudu mbuwang sumber daya yen iki masalah.
              1. Navodlom
                Navodlom 4 Juli 2022 18:35
                0
                Kutipan saka: bk316
                Siluanov nulis yen mata uang saka ekspor kudu dilebokake ing endi wae, dheweke ora ngerti ngendi lan iki dadi masalah.

                Adol ing mata uang nasional.
                Akeh sing wis diomongake lan dibahas babagan iki.
                Tuku negara Cina lan India. ikatan yen cutlet Burns kanthong.

                Kutipan saka: bk316
                Tegese kenaikan produksi iki mung kanggo kepentingan produksi.

                replenishment saka negara anggaran
                investasi ing pertahanan, lingkungan sosial, infrastruktur transportasi
                lan aja lali babagan anggaran kulawarga
                1. penasehat level 2
                  penasehat level 2 4 Juli 2022 21:01
                  0
                  logikane apik lan bener.. lan sapa sing dodolan kaya ngono? jenenge wae .. eling-eling trus ojo ditawari..
              2. prahara
                prahara 4 Juli 2022 23:05
                + 13
                Yen dhuwit kudu nandur modhal ing pembangunan infrastruktur ing Rusia:
                1. lay mudhun sepuluh unit daya anyar kanggo nggawa bagean saka generasi ing pembangkit listrik tenaga nuklir kanggo 50%;
                Biaya kira-kira 100 milyar dolar.
                2. mbangun sepuluh kilang minyak anyar kanthi pangolahan lenga jero nganti 95-98% kanggo ngilangi kekurangan polimer, cat, lenga, lan bahan kimia liyane sing sadurunge diekspor saka Kulon.
                Kira-kira 100 milyar dolar.
                Lan sabanjure yaiku industri elektronik, bangunan alat mesin, produksi traktor lan mesin pertanian, kebangkitan industri ringan ....
                Yen Kabinet Menteri ora duwe pangertèn sing cukup ing ngendi Rusia bisa nandur modal hasil saka ekspor hidrokarbon, aku siap kanggo nuduhake gagasan.
        2. bk316
          bk316 4 Juli 2022 18:32
          + 18
          Ana sing kudu dipikirake ing kene.

          Apa sing kudu dipikirake?
          Banjur ngandika, lan "mulane, perlu kanggo nyelehake ruble ing sembarang pasar utawa cara non-pasar." Yaiku, kanggo mudhun standar urip, SIMPLE amarga akeh Dhuwit.

          Sampeyan aran logika - tingkat saka mata uang cilik mundak akeh dhewe, kita bakal meksa nyelehake tingkat akeh mata uang.

          Iki diarani inflasi impor. Mung saka buku teks.
          1. Navodlom
            Navodlom 4 Juli 2022 18:40
            +2
            Kutipan saka: bk316
            Banjur ngandika, lan "mulane, perlu kanggo nyelehake ruble ing sembarang pasar utawa cara non-pasar." Yaiku, kanggo nyuda taraf urip,

            Aku ora ngrembug retorika Siluanov
            mangertosi tembung kula kados ingkang kaserat
            lan ora liya

            Aku ora bakal mbela profesionalisme blok finansial pamrentah Rusia.
            Iku bakal dadi latihan tanpa guna.
            Aku nulis yen ekspor barang minangka kunci pangembangan ekonomi negara.
            Mesthi, kanthi manajemen sing tepat.
            1. aiguillette
              aiguillette 4 Juli 2022 19:49
              +6
              "Aku nulis yen ekspor barang minangka kunci kanggo pangembangan ekonomi negara."
              barang utawa bahan mentah? karo barang, carane ora nguntungke kita, kajaba kanggo militèr, lan Advertisement unbridled bahan mentahan ngrusak ekonomi.
              1. Navodlom
                Navodlom 4 Juli 2022 19:54
                +2
                Kutipan: aiguillette
                barang utawa bahan mentah? karo barang carane kecut kita

                setuju, ora ala

                Kutipan: aiguillette
                adol bahan mentah sing akeh banget ngrusak ekonomi

                kudu dikendhaleni lan diarahake menyang arah sing konstruktif
                ala ora ekspor, nanging pembuangan inept saka income ditampa
                1. aiguillette
                  aiguillette 4 Juli 2022 20:45
                  +2
                  "Aja dudu ekspor, nanging mbuwang penghasilan sing ditampa"
                  bener, nanging ekspor industri bahan mentah ora berkembang akeh
                  1. Navodlom
                    Navodlom 4 Juli 2022 21:57
                    +3
                    Kutipan: aiguillette
                    bener, nanging ekspor industri bahan mentah ora berkembang akeh

                    kowe bener
                    kanthi gampang, produksi kalebu bahan mentah lan teknologi
                    Rusia duwe bahan mentah
                    carane teknologi kepincut dituduhake dening industrialisasi Soviet lan Cina

                    lan ing kene ekspor bahan mentah bisa mbantu banget
                    sing penting ora tanpa syarat
                    supaya Rusia ngedol bahan mentah kanthi syarat sing apik
                    lan pisanan kabeh iku teknologi
                    1. prahara
                      prahara 4 Juli 2022 23:16
                      +8
                      supaya Rusia ngedol bahan mentah kanthi syarat sing apik
                      lan pisanan kabeh iku teknologi

                      Lan yen akses menyang teknologi Barat diwatesi kanggo kita kanthi sanksi, kita kudu nandur modal ing wilayah ekonomi sing duwe teknologi dhewe, bahan mentah lan pasar konsumen dhewe:
                      - daya nuklir;
                      - panyulingan lenga lan industri kimia;
                      - industri elektronik;
                      - teknik mekanik;
                      - tetanèn lan industri pangan;
                      - industri ringan lan tekstil;
                      - pertambangan lan pangolahan bahan tanah jarang ...
                      1. Navodlom
                        Navodlom 4 Juli 2022 23:23
                        +5
                        Quote: nyerang
                        yen akses menyang teknologi Barat diwatesi kanggo kita kanthi sanksi, kita kudu nandur modal ing wilayah ekonomi sing duwe teknologi dhewe, bahan mentah lan pasar konsumsi dhewe.

                        Sampeyan bener, nanging ing wektu sing padha aja lali yen Rusia bakal bisa urip lan ngreksa identitas mung yen mandhiri lan merdika (alignment karo USSR).
                        Mulane perlu kanggo nindakake kabeh bisa lan mokal kanggo entuk goal iki.

                        Menehi prioritas (ing iki sampeyan bener) kanggo wilayah sing kompetensi durung ilang.
                      2. aiguillette
                        aiguillette 5 Juli 2022 08:02
                        -1
                        "Kita kudu nandur modal ing wilayah ekonomi sing duwe teknologi dhewe, bahan mentah dhewe"
                        kabeh ing ndhuwur, TCTerms pisanan lan pungkasan cocok kanggo kita. kabeh liyane ilang akeh
            2. bk316
              bk316 5 Juli 2022 12:15
              +3
              Aku ora ngrembug retorika Siluanov

              Lan aku Siluanova.
              Inggih, utawa luwih wiyar - pamaréntah.
              Wis seminggu dheweke ngeluh yen KELEBIHAN DUIT MERASA EKONOMI.

              Saiki kanthi ati-ati. Mangga mungkasi nulis frase umum ing kabeh cabang lan khusus mangsuli apa sing ditulis ing capslock.

              Wigati dimangerteni manawa Siluanov nolak sebagian besar pernyataan sampeyan.
              Contone, babagan ngisi anggaran, dheweke ngusulake kanthi artifisial ngedhunake kurs ruble supaya bisa kurang isi budget (Muga-muga sampeyan ngerti mekanisme).
              Dheweke ngaku yen volume mata uang kasebut nyuda produksi nganti mandheg.
              1. Navodlom
                Navodlom 5 Juli 2022 12:31
                0
                Kutipan saka: bk316
                Mangga mandheg ngirim frasa umum ing kabeh utas

                - Aja ngomong apa lan kanggo sapa kanggo nulis.
                - Apa persis tembungku lan apa "kabeh cabang" sampeyan siap nantang?
                - Apa sampeyan nganggep komentarku "frasa umum"?
                - Saka endi kapercayan sampeyan yen komentar sampeyan ora umum kanggo maca liyane?
                - Stop imposing ing kula topik sing ora pengin rembugan.
                Mung amarga rasa ora puas umum karo kabijakan ekonomi pamaréntah Rusia banget ketok.
                Aku ora pangecualian.
                1. bk316
                  bk316 5 Juli 2022 12:46
                  0
                  Aja ngomong apa sing kudu ditulis lan kanggo sapa

                  Apa sampeyan ala karo Rusia? Tembung "mangga" tegese aku ora nemtokake, nanging takon.

                  Napa sampeyan nganggep komentarku "frasa umum"?

                  Iki ora mung frasa umum, nanging salinan-tempel saka platitudes.
                  Sampeyan ora weruh sambungan langsung antarane wutah saka ekspor barang lan wutah saka produksi?
                  Aku nulis yen ekspor barang minangka kunci pangembangan ekonomi negara.
                  Wutah ekspor tegese investasi lan ekspansi produksi, tambah akeh lapangan kerja lan dikarepake kanggo spesialis.
                  Liyane bab iku perlu kanggo mbayar manungsa waé liyane kanggo pasar domestik lan regulasi rega ing.


                  Saka endi kapercayan sampeyan yen komentar sampeyan ora umum kanggo maca liyane?

                  Saka tali bahu. ngguyu




                  NYATANE. Aku mbaleni.
                  Wigati dimangerteni manawa Siluanov nolak sebagian besar pernyataan sampeyan.
                  Contone, babagan ngisi anggaran, dheweke ngusulake kanthi artifisial nurunake kurs rubel supaya bisa ngisi anggaran kurang (mugi sampeyan ngerti mekanisme kasebut).
                  Dheweke ujar manawa volume mata uang kasebut nyuda produksi, nganti lan kalebu mandheg.
                  1. Navodlom
                    Navodlom 5 Juli 2022 12:55
                    0
                    Kutipan saka: bk316
                    Apa sampeyan ala karo Rusia? Tembung "mangga" tegese aku ora nemtokake, nanging takon.


                    Kamus basa Rusia: Ing 4 volume / RAS, Institut Linguistik. riset; Ed. A. P. Evgenieva. - ed 4.

                    SAIKI

                    Digunakake minangka wangun alamat sopan nalika takon, pesen, ngidini

                    Iki digunakake sadurunge tembung-tembung sing dibedakake kanthi logis, digaris ngisor

                    program pendidikan wis rampung
                    kabeh sing paling apik
                    1. bk316
                      bk316 5 Juli 2022 13:13
                      0
                      Ya, nyatane, dheweke ora mangsuli babagan Siluanov, dheweke gabung.
                      Kabeh sing paling apik.
                      1. Navodlom
                        Navodlom 5 Juli 2022 13:16
                        0
                        Kutipan saka: bk316
                        Ya, nyatane, dheweke ora mangsuli babagan Siluanov, dheweke gabung

                        Aku ora ngerti kenapa aku kudu mangsuli pitakon sampeyan babagan Siluanov.
                        Pitakonan saka wong sing ora nganggo basa pribumi, nanging njupuk kamardikan kanggo mulang wong liya.
                        Ngelingi dheweke duwe hak kanggo jumlah seneng sing diklumpukake iki.
                      2. bk316
                        bk316 5 Juli 2022 13:34
                        0
                        Aku ora ngerti kenapa aku kudu mangsuli pitakon sampeyan babagan Siluanov.

                        Tenang, sampeyan ora duwe utang apa-apa marang sapa wae.
                        Bakal logis kanggo ngrembug babagan iki, amarga Siluanov lan pamrentah wis bola-bali kasebut ing artikel kasebut.
    2. angkot 11
      angkot 11 4 Juli 2022 20:05
      -1
      Lan sijine produk iki ing ngendi? Sapa sing bakal ngonsumsi?
  4. Valio
    Valio 4 Juli 2022 16:16
    + 25
    Sudagar lan hucksters dikuwasani daya. Kasejahteraan kroni-kroninipun, para oligarki, ngluwihi kepentingan ibu pertiwi.
    1. Taimen
      Taimen 5 Juli 2022 20:35
      0
      Senajan kadhangkala sawetara padu karo Madame Irina kene, nanging dheweke ana ing siji bab, wong-wong iki ing 91 numpes USSR ora kanggo manggon ing pensiun saka 12 ewu, gaji saka 20-25 lan ing Apartemen saka 24 sq / m. Saiki bocah-bocah wiwit mrentah, padha ngetutake jejak bapak-bapak. Lan dheweke uga pengin mabur ing Courchevel karo bocah-bocah wadon ing helikopter lan ngombe cognac kanggo 20000 ewu dolar. kanca ing ndhuwur nulis. Sampeyan bisa nambah mungsuh wong. Ora ana pangertèn saka kabeh pidato ing kene, lan Vaska ngrungokake lan mangan.
  5. AML
    AML 4 Juli 2022 16:22
    -26

    Apa sampeyan mikir langkah-langkah mundur iki ditindakake? Lan pitakonan revolves: "Apa ora supaya dhuwit iki ing akun Western bakal beku maneh?"


    Kita mikir yen Anna kudu ngenteni nganti 1 September lan bali menyang sekolah. Yen dheweke ora skip pasangan, banjur bisa uga pikirane bab ngumbah metu modal bakal teka menyang unclouded kawruh sirah.
  6. Arcady007
    Arcady007 4 Juli 2022 16:24
    + 16
    Kita kudu mbangun ekonomi kita tanpa ndeleng maneh ing kabeh wong, kanggo nindakake apa sing kita butuhake.
    Iku perlu kanggo sijine ing Panggonan pisanan wutah saka standar urip saka kelas menengah.
    Sampeyan perlu kanggo gawé modal, lan sijine iku ing jar.
    Perlu kanggo ngenalake kontrol negara sing ketat babagan pemenuhan tugas sing ditugasake.
    Sampeyan perlu kanggo mbusak pemimpin sing durung ngrampungake karo tugas, lan ora kanggo muter saka panggonan kanggo panggonan.
    Sampeyan kudu milih wong sing bisa nggawe keputusan lan tanggung jawab kanggo tumindak.
    Tanpa kabeh iki, kita ora bakal entuk solusi saka tugas NWO - iki minimal. We are nunggu ambruk lengkap negara - minangka maksimum.
    1. Navodlom
      Navodlom 4 Juli 2022 16:40
      + 11
      Kutipan: Arkady007
      Iku perlu kanggo sijine ing Panggonan pisanan wutah saka standar urip kelas menengah.

      Sing paling ora ana konsep kapitalis.
      Kelas sing wis wiwit tipis ing Kulon.
      Konsep buatan ora ngerti babagan sapa.

      Bisa lan perlu kanggo ngomong babagan kelas pekerja. Kaping pisanan, ing sektor riil ekonomi.
      1. Arcady007
        Arcady007 4 Juli 2022 17:01
        +2
        Apa konsep kapitalisme?
        Mundhakaken ekonomi saka negara Kulon lan ndeleng carane akeh wong sing duwe income rata-rata (lan apa jenis kasugihan) lan mbandhingaké karo negara kita. Pira akeh wong sugih sing diduweni lan pira saben ewu wong lan pira modal sing diduweni ing hubungane karo PDB.
        1. Navodlom
          Navodlom 4 Juli 2022 17:05
          +1
          Kutipan: Arkady007
          Apa konsep kapitalisme?

          Yen ora ana ing USSR, mesthine iku kapitalis.

          Kutipan: Arkady007
          Ngedongkrak ekonomi negara kulon

          Ayo nggedhekake ekonomi kita.
          1. Arcady007
            Arcady007 4 Juli 2022 19:16
            -5
            Raise sing ora menehi sampeyan?
    2. parusnik
      parusnik 4 Juli 2022 16:49
      + 14
      Iku perlu kanggo sijine ing Panggonan pisanan wutah saka standar urip saka kelas menengah.
      Iki kelas sing gajine 17 tyr? ngguyu
      1. Arcady007
        Arcady007 4 Juli 2022 17:02
        +5
        Ora ana liyane lan ora dikarepake. Kita duwe apa sing kita duwe, amarga kepemimpinan negara.
      2. kula 1970
        kula 1970 4 Juli 2022 18:02
        -2
        Kutipan saka parusnik
        Iku perlu kanggo sijine ing Panggonan pisanan wutah saka standar urip saka kelas menengah.
        Iki kelas sing gajine 17 tyr? ngguyu

        5 wong manggon ing dalanku LEGAL kulawarga miskin - wong lanang nganggur, wong wadon entuk gaji sen, entuk subsidi lan tunjangan ...

        Ing 2021-22, dheweke ngentekake udakara udakara 1,5 yuta rubel kanggo bahan bangunan (bata, kayu, lembaran profil, pemanas, semen) ... lan iki ana ing 1 toko bahan bangunan (kancaku minangka pemilik sing apik) - lan kita duwe 4 toko iki ...
        Watches, Moscow / St. Petersburg, etc - kabeh iku prasaja.
        Mulane, pangerten mlarat kudu dianggep, kanggo sijine iku entheng, banget tliti.
        Anekdot - nanging Mara Baghdasaryan nambani kita LEGAL к menyang omah miskin - dheweke ora duwe apa-apa - ora proyek, ora omah, ora transportasi
      3. Taimen
        Taimen 5 Juli 2022 20:38
        -1
        Bravo, ora ing alis, nanging ing mripat.
    3. mongolia9999
      mongolia9999 4 Juli 2022 17:50
      0
      Kang saka kakuwasan sing perlu iki? ;-)
  7. Diesel 200
    Diesel 200 4 Juli 2022 16:27
    + 12
    Apa wektu kanggo ngenalake konsep "mungsuh rakyat" kanthi langkah sing cocog?
    1. AdAstra
      AdAstra 4 Juli 2022 16:38
      +1
      Iku wektu, nanging "kita ora duwe 37th" ©.
    2. Ingvar 72
      Ingvar 72 4 Juli 2022 16:45
      + 18
      Mungsuh wong ora bakal ngenalake konsep kasebut marang awake dhewe! ngguyu
      1. kula 1970
        kula 1970 4 Juli 2022 18:08
        +5
        Kutipan: Ingvar 72
        Mungsuh wong ora bakal ngenalake konsep kasebut marang awake dhewe! ngguyu

        Inggih, kanggo wiwitan, ing taun 1937 padha njupuk meh kabeh Lenin Guard.
        Aku ora pinter nggambar paralel....
      2. Navodlom
        Navodlom 4 Juli 2022 19:46
        +5
        Kutipan: Ingvar 72
        Mungsuh wong ora bakal ngenalake konsep kasebut marang awake dhewe! ngguyu

        Lha kok langsung ngelawan awakmu?
        Pisanan, sampeyan bisa ngumumake mungsuh saka wong-wong sing nyebar kebingungan ing forum wassat
        1. 30 ing
          30 ing 4 Juli 2022 22:32
          +2
          Kutipan: Navodlom
          Kutipan: Ingvar 72
          Mungsuh wong ora bakal ngenalake konsep kasebut marang awake dhewe! ngguyu

          Lha kok langsung ngelawan awakmu?
          Pisanan, sampeyan bisa ngumumake mungsuh saka wong-wong sing nyebar kebingungan ing forum wassat

          Iku sampeyan, nyekel ... Lan sing bakal sijine minuses? Kabeh wong sing gawe masalah saka situs kasebut bakal dikunjara lan dipeksa mbangun kutha-kutha ing Siberia kanthi jutaan wong. Iku ora kanggo apa-apa sing Shoigu miwiti lagu iki babagan yuta-plus kutha ...... Dadi negara siap-siap kanca-kanca! Ngumpulake koper sing ngganggu lan krupuk garing ...
  8. Corona tanpa virus
    Corona tanpa virus 4 Juli 2022 16:33
    + 10
    Kutipan: Arkady007
    Perlu...

    Aku bakal mangsuli kanthi kutipan saka anekdot sing misuwur: "... Dheweke bakal mangan apa sing bakal dipangan, nanging sapa sing bakal menehi ?!" ngguyu
    "Kudu" sampeyan yaiku ngowahi format meh kabeh ing Federasi Rusia, nanging sampeyan revolusioner, kancaku! nglirik wassat
  9. antivirus
    antivirus 4 Juli 2022 16:37
    +7
    Pitakonan naif.
    Jawaban naif.
    bathi..
    Lan ora ana pitakonan liyane. bathi pribadi
  10. parusnik
    parusnik 4 Juli 2022 16:45
    + 12
    Kita malah ora ngebom ril sepur.
    Yen sampeyan pengin ngebom, banjur kepiye carane bisa njupuk uranium sing padha? Ora kanggo sebutno liyane ...
  11. ROSO 42
    ROSO 42 4 Juli 2022 16:55
    + 13
    Lan amarga padha ngerti, pejabat kita mung lemes kanggo njupuk lan mangsuli.

    aku seneng... apik
    Aku malah wiwit mangu-mangu yen iki pejabat kita, lan dudu sawetara "wong manca". Kakehan lan ora suwe, sukses sing sithik diselingi karo kacilakan lan kegagalan sing luwih penting.
  12. fif21
    fif21 4 Juli 2022 16:59
    +9
    Ana kapentingan ekonomi Rusia, lan ana kapentingan ekonomi saka sawetara werewolves. Ing kapentingan sing Siluanov lan Co. A surplus budget lan nyuda ing daya tuku saka populasi, bahan mentahan padha didol kanggo dolar lan euro, lan lagi didol (lan iku angel kanggo nglampahi itungan manca ing barang Western). Tegese, bahan mentah diwenehi GRATIS? Dhuwit sing nandur modal ing ekonomi bisa digunakake, dhuwit sing dilebokake ing polong nyenengake mripat lan kuping saka ndhuwur rezim. hi
    1. parusnik
      parusnik 4 Juli 2022 17:09
      + 10
      Ana kapentingan ekonomi Rusia, lan ana kapentingan ekonomi saka sawetara werewolves. Ing kapentingan sing Siluanov lan Co.
      "Miskin, miskin, Pavel" (c) 20 taun, ing antarane werewolves, ana jinis roh jahat sing ngirim dheweke .... eseman
      1. fif21
        fif21 4 Juli 2022 18:39
        +5
        Kutipan saka parusnik
        20 taun, antarane werewolves

        Wis 1985 taun wiwit taun 32! Carane akeh wong sing digigit werewolf Gorbachev? wassat Lan malah saiki mayoritas, utawa mantan CPSU, utawa Komsomol. Lan yen dicelup dadi borjuis, banjur werewolf! ngguyu
        1. parusnik
          parusnik 4 Juli 2022 18:46
          +7
          Carane akeh wong sing digigit werewolf Gorbachev?
          lan awake dhewe? Dheweke dhewe nyelehake kembang ing Katyn lan mbangun monumen ing Solzhenitsyn, Ilyin, maca, lan mbangun Pusat Yeltsin ... eseman
    2. Vlad1097
      Vlad1097 4 Juli 2022 17:17
      -10
      Nilai ijol-ijolan wis ora lunga ing ngendi wae kanggo pangiriman ekspor, dheweke nampa mata uang, dheweke ngowahi dadi rubel, sing bisa digunakake ing ekonomi uga karo mata uang liyane ing operasi perdagangan bebarengan, apa wae sing bisa dikandhakake, kita duwe ekonomi pasar sing mbukak lan anggaran. diisi maneh saka dhuwit iki kanggo nyetak kaya ngono kanggo pembangunan tanpa ngasilake apa-apa sing ora bakal entuk keuntungan saka perdagangan manca lan domestik.
    3. sanak
      sanak 4 Juli 2022 19:34
      -2
      Saking andharan ing nginggil saged dipunpendhet dudutan bilih para dalang menika non lokal, manca. Lan Siluanov, utawa wong liya, minangka pion.
  13. Tes
    Tes 4 Juli 2022 17:02
    +5
    Arkady007 (Arkady), sayang, sampeyan mung kudu ngetutake Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 07 Mei 2012:
    No 596 "Ing kabijakan ekonomi negara jangka panjang" (28 pesenan);
    No. 597 "Ing langkah-langkah kanggo implementasine kabijakan sosial negara" (34 instruksi
    No. 598 "Ing nambah kabijakan negara ing bidang kesehatan" (14 instruksi)
    No. 599 "Ing langkah-langkah kanggo ngetrapake kabijakan negara ing bidang pendidikan lan ilmu pengetahuan" (24 instruksi)
    No. 600 "Ing langkah-langkah kanggo nyedhiyakake warga Federasi Rusia kanthi omah sing terjangkau lan nyaman lan ningkatake kualitas omah lan layanan komunal" (20 pesenan)
    No. 601 "Ing arah utama kanggo ningkatake sistem administrasi umum" (56 instruksi)
    No. 602 "Njamin Kesepakatan Antar Etnis" (6 pesenan)
    No. 603 "Ing implementasine rencana (program) kanggo pambangunan lan pangembangan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, pasukan liyane, formasi lan badan militer lan modernisasi kompleks militer-industri" (15 instruksi):
    No. 604 "Ing perbaikan layanan militer ing Federasi Rusia" (12 instruksi):
    No. 605 "Ing langkah-langkah kanggo ngetrapake kabijakan luar negeri Federasi Rusia" (1 urutan):
    No 606 "Ing langkah-langkah kanggo ngetrapake kabijakan demografi ing Federasi Rusia" (8 pesenan).
    Utawa njawab rong pitakonan Rusia lawas: "Sapa sing kudu disalahake?" lan "Apa sing kudu ditindakake?"
    1. parusnik
      parusnik 4 Juli 2022 17:12
      +5
      Utawa njawab rong pitakonan Rusia lawas: "Sapa sing kudu disalahake?" lan "Apa sing kudu ditindakake?"
      “Rus, kowe kesusu nang endi? Wangsulana, ora wangsulan.” (c)
    2. Iblis13
      Iblis13 4 Juli 2022 17:19
      +5
      Sing dibutuhake ing kene dudu jawaban minangka tumindak sing ana gandhengane karo jawaban kasebut.
      Tanduran kancaku, tanduran!
      Anggere ora ana owah-owahan ing panguwasa, lan maling ora ana ing pakunjaran, ora bakal owah.
      Oh ya, aku seneng banget yen kanggo ruble sing kuwat bisa ngedol sumber daya sing padha kanthi luwih larang (ing euro lan dolar, luwih akeh dibutuhake) .... Nanging ora cetha banget, kita isih ngedol ing rubles , adhedhasar rega kontrak recalculated ing rubles, utawa ing dolar lan mung oblige kanggo tuku rubles ing kurs saiki ing bank miturut jumlah sing padha ing dolar sing Originally?

      Minangka populasi, aku butuh dolar ing 35 luwih akeh tinimbang ing 75.
      Malah nganti umur 14 taun, dheweke ora ngganggu sapa wae sing kaya ngono.
      Nanging 1 nganti 1 umume bakal dadi ndhuwur, lan standar urip bakal langsung menarik ing panggung donya, lan 17 ewu rubel kanggo kelas menengah ora bakal padha karo wong sing ora duwe omah ....
      Saiki, sapa sing bakal takon marang rakyat, lan sapa sing bakal ngedhunake rega barang?
    3. mongolia9999
      mongolia9999 4 Juli 2022 17:58
      +7
      Pandhuan babagan kabijakan demografi utamane lucu. Ing... Eling-eling... Ing taun 2003, Pemkab N-th diparingi tugas kanggo ningkatake kahanan demografi ing kabupaten. Bener. Tugas ing siji frase. Wakil kepala mirsani meja kanthi sedih sing ana 7 kepala departemen lan departemen wanita lan 2 wong lanang lan ngomong "... Wah, aku isih enom, aku bakal njupuk alih kutha ... Kanggo kabupatèn (ndeleng wong loro sing isih ana) marang sampeyan ... "Anggere pribadi luwih penting tinimbang umum kanggo kanca-kanca Samudra, ora bakal ana ketertiban.
    4. KELAS
      KELAS 5 Juli 2022 09:32
      +1
      Quote: Tes
      Utawa njawab rong pitakonan Rusia lawas: "Sapa sing kudu disalahake?" lan "Apa sing kudu ditindakake?"

      1 pitakon. Kanggo saben item, wong sing tanggung jawab kanggo implementasine wis ditugasake. Lan yen barang kasebut ora kawujud, dheweke lan / utawa sing menehi tanggung jawab bakal disalahake.
      2. Drive ing gulu tanggung jawab (lan / utawa ...) saka kabeh kiriman saka layanan sipil, lan yen corpus delicti ditemokaké ing karya - menyang bunk karo confiscation lengkap saka kabeh sederek. IMHO, bakal dingerteni!
    5. Taimen
      Taimen 5 Juli 2022 20:46
      0
      Peskov mesthi mangsuli: "Wis suwe lan kabeh wong wis lali."
  14. disimpen
    disimpen 4 Juli 2022 17:07
    +5
    Mesthi, aku ora kuwat ing ekonomi, nanging yen siji ruble padha karo siji dollar, banjur apa iku ala. Yagene pamarentah kudu mikir yen Rusia minangka latar mburi donya, kok, ing kahanan kita saiki, nalika kabeh wis katon, lan kita bisa ndhikte kahanan, kita ngganti bokong. Panjenengan. ibu.
    1. fif21
      fif21 4 Juli 2022 17:26
      + 11
      Quote: disimpen
      nanging yen siji ruble padha karo siji dollar, banjur apa iku ala.

      Adol kabeh ing sisih kulon kanthi murah - iku slogan saka werewolves! Iki tegese mata uang negara kudu ringkih, lan tenaga kerja murah! Kapitalisme Nanging! Lan daya pendoronge yaiku eksploitasi manungsa, dening manungsa. Kita malah ngeksploitasi pensiunan wassat wassat
  15. lokasi
    lokasi 4 Juli 2022 17:12
    + 11
    Taun ngarep wis 340 taun wiwit lair H. Munnich.

    Swara telung puluh taun kepungkur, bab sing padha karo sing kasebut ing artikel kasebut wis diulang ewonan kaping ing ewonan artikel lan ngandika kanthi banter ing ewonan rapat. Nanging pemilihan sabanjure teka lan kabeh iki pecah kaya gelombang nglawan granit - babagan tesis politik utama lan landasan masyarakat: "Lan kanggo sapa maneh? ......
    U-r-r-r-a-a-a!"
    "Rusia dikontrol langsung dening Gusti Allah. Yen ora, ora bisa mbayangno kepiye negara iki isih ana."/ Christopher Munnich, Field Marshal General, associate of Peter the 1st, 1683-1767 / Ya ... s ... supaya ora wedi manggon ing Rusia, siji kudu pracaya marang Gusti Allah.
    1. Dauria
      Dauria 4 Juli 2022 19:52
      +4
      supaya ora wedi manggon ing Rusia, siji kudu pracaya marang Gusti Allah.

      Ora, ora kaya ngono. Mangkene carane -
      "- Yen wong Yahudi wis sangsoro saka iman ing Gusti Allah, lan Rusia - iman ing raja apik, padha dadi saged Gusti Allah ngerti apa ..."
  16. NSV
    NSV 4 Juli 2022 17:24
    +6
    Kabeh wis dituduhake kanthi bener, nanging ora ana sing bakal owah, mula kita bakal njagong ing rawa lan goyangake hawa ...
  17. Adagka
    Adagka 4 Juli 2022 17:28
    +6
    Saiki
    Kutipan: Ingvar 72
    Kutipan: Navodlom
    kanggo nampa dhuwit lan simpenan ing bank Western" iku prospek banget beboyo kanggo bisnis Russian

    Inggih, nandur modal mata uang manca ing bank-bank kita isih beboyo - meh kabeh mau ing sanksi. Nyuwun Umumé, kahanan kasebut aneh - kita adol sumber daya menyang negara sing wis ngetrapake sanksi, nanging kita ora bisa tuku apa wae saka negara kasebut kanthi dhuwit iki. dagang aneh.

    kok aneh yen kabeh kolom kaping lima ing Pemerintah lungguh. Saiki, saka saben wesi, propaganda squealing babagan bensin sing larang ing antarane wong-wong Amerika, sepira alane kabeh, nanging dheweke mung meneng wae yen ing babagan dolar lan liter, biaya bensin tambah utawa kurang padha karo ing Amerika Serikat. , lan yen, contone, recalculate ing tingkat pinten mobil anyar biaya ing kabin dina, iku dadi metu sing Korean siji-wektu shirpodreb biaya kaya kelas premium. Ananging pamong praja meneng wae bab iki, nanging apa maneh "Wong, kaya sing diomongake, hawala." Mayoritas pemilih ing wektu sing padha mbandhingake ing pikirane kurs dollar, rega saben liter bensin ing negara kita lan galon ing Amerika Serikat, ing umum, iku tugas mokal. Mangkene carane kita urip ...
    1. DmSol
      DmSol 5 Juli 2022 13:53
      0
      72 rubles saben liter, kita ora perlu bensin, aja la la
  18. Metlik
    Metlik 4 Juli 2022 17:31
    +6
    Hama ing ndhuwur.
  19. DenVB
    DenVB 4 Juli 2022 17:38
    +3
    Contone, watesan transfer mata uang ing luar negeri diunggahake ing sawetara langkah dadi $150 saben wulan.

    Wis yuta. Saka 1 Juli.
  20. DenVB
    DenVB 4 Juli 2022 17:41
    +5
    Artikel iki kudu dituduhake menyang Panglima Tertinggi. Dheweke mung ora ngerti.

    Boyars saka tsar, minangka tansah, ngapusi.
  21. yuta
    yuta 4 Juli 2022 17:42
    +3
    Pranyata pejabat nglawan Putin lan Rusia???
  22. Dmitry Karabanov
    Dmitry Karabanov 4 Juli 2022 17:42
    + 12
    Wis suwe ora ngomong utawa nulis ing ngendi wae - kita duwe "mungsuh ing njero", kabeh Nabiullins-Siluanovs iki. Nanging, ketoke, kanggo Putin, dheweke "dhewe", sing kudu "bisa ngapura" ...
  23. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 4 Juli 2022 17:47
    +7
    Katon yen pejabat kita ing massa sawise wiwitan SVO nyerang akeh warga Rusia kanthi ragu-ragu lan ragu-ragu. Yen ing kawitan pas lan bener Keputusan Presiden Federasi Rusia, banjur alon-alon para sadulur birokrasi wiwit mundur.


    Sing lawas "raja apik, boyars ala" ing bungkus anyar?)

    Vladimir Putin nandatangani dekrit sing nglarang warga saka umume transaksi ijol-ijolan manca: Rusia dilarang njupuk dhuwit luwih saka $ 10 saka negara kasebut lan nransfer luwih saka $ 5000.

    Bubar, Yandex seneng karo kabar yen sawise bar iki diunggahake dadi $ 50 saben sasi (transfer menyang luar negeri), diunggahake maneh - dadi $ 000 yuta saben sasi.
    Dadi dekrit kasebut mesthi kuat, nanging suwe-suwe kabeh cenderung nyusup menyang papan kaya plastisin ing srengenge. Kanthi analogi, wiwit artikel kasebut diwiwiti kanthi kutipan, sampeyan bisa ngomong "sampeyan ora bisa mbuwang kabeh wong, ora bakal cukup pena."
    1. KELAS
      KELAS 5 Juli 2022 10:39
      +2
      Kutipan saka Knell Wardenheart
      Bubar, Yandex seneng karo kabar yen sawise bar iki diunggahake dadi $ 50 saben sasi (transfer menyang luar negeri), diunggahake maneh - dadi $ 000 yuta saben sasi.

      Ketoke, ana wong sing ora duwe wektu kanggo nransferake apa sing dipikolehi saka overwork sadurunge mbuwang ing kana. Dadi padha nuduhake pangerten ing Departemen Keuangan, tindak menyang panjalukan saka buruh!
      1. Knell Wardenheart
        Knell Wardenheart 5 Juli 2022 10:55
        -2
        Aku ora bisa nerangake liyane, sanajan, mesthi, bisa uga instruments iki digunakake kanggo diangkah mbayar maneh utang ing itungan manca (contone, kanggo wong-wong sing ora pengin mbayar maneh ing rubles). Ora khusus saiki - nanging iki sing bisa KANGGO nerangake kepinginan umume mbusak ambang kanggo transfer saben wulan (sing diumumake bubar).
        Senajan, mbok menawa, kene optimist ngandika ing kula keprungu
  24. Yuri Stepanov
    Yuri Stepanov 4 Juli 2022 17:51
    +5
    Iki cheapskates "sing ana ing trip bisnis ing Rusia" kudu mimpin metu utawa ngenteni nganti kabeh sumber daya kita, kang ora bisa dianyari, dening cara, entek. Banjur padha tiba. Umumé, dheweke pengin kapitalisme - entuk, kita bakal mati, lan kita de facto sponsor. Kabeh kaya ing Perang Dunia I, asile wis dingerteni kabeh. Sejauh kemunafikan iki ...
    1. AdAstra
      AdAstra 5 Juli 2022 12:44
      -1
      Apa sampeyan milih kanggo amandemen? Lan ing pemilihan pungkasan, sanajan voting ora mutusake apa-apa, nanging isih, kanggo sapa?
  25. Griffith
    Griffith 4 Juli 2022 18:16
    +1
    Kabeh wis jelas kanggo aku. Anglo-Saxon kanthi cetha ujar manawa ora ana wong Rusia. Kanggo referensi: ing abad kaping 18, penutur basa Inggris lan Rusia utawa sing ngerti basa kasebut meh padha. Dina iki, angka kasebut kaya mangkene: 1.8 milyar penutur basa Inggris nglawan 300 yuta penutur Rusia. Sadurunge Februari, Putin diwenehi gambaran sing jelas babagan masa depan Rusia. Kaya sing sampeyan ngerteni, ing pungkasan abad kaping 20 kahanan kasebut padha. Krisis ing AS lan Eropa ngancam ambruk NATO. Banjur padha disimpen dening ngiyanati elit partai lan rampokan saka USSR. Ing taun 2008, pencernaan rampokan rampung. Lan saiki tahap jenuh wis rampung lan tahap keluwen bakal teka. Lan sing paling lemah mung Rusia. Ing wektu sing padha, uga paling sugih ing babagan sumber daya. Kenapa Rusia ditakoni? Kaping pisanan, wiwit taun 90-an, sawise ambruk USSR, kolaborator Nazi, macem-macem sekte, agen saka macem-macem layanan khusus, buku teks lan program pendidikan wis akeh kumpul ing Rusia, 180 saka Soviet. Sadurunge kudeta ing 2014, 4 milyar dolar digunakake ing Ukraina. lan iku mung apa kita marang. Lan ing Rusia populasi 3 kaping luwih gedhe. Pira wong ing Rusia sing wis nguwasani dhuwit iki lan posisi apa sing dicekel? Kapindho: Ing Kulon, nalika ing Ukraina lagi nggunakake puluhan ewu (utawa mungkin atusan ewu wis?) Rusia (ing sisih Ukraina, wong-wong Rusia-speaking padha ing Rusia) wis nyiapake, yen perlu, ngarep kapindho. saka Polandia, Latvia, Lithuania, Estonia, Finlandia. Kenapa wong-wong mau? Dadi ana akeh simpatisan saka penutur Rusia lan Rusia. Padha, banget, yen perlu, bisa diobong ing sawetara SVO. Katelu, senjata modern NATO wis rapi lan ana ing gudang, nalika Rusia mbuwang. Lan kudu mungkasi sawetara wektu karo sanksi sing dileksanakake ing Rusia. Apa Rusia bisa ngimpor komponen sing dibutuhake kanggo produksi? Kaping papat: sawise panangkepan wilayah Donetsk, yen Putin menyang negosiasi, iki minangka jaminan 100% yen sajian "Rusia" wis ana ing tataran nglangi. Iki dibuktekake kanthi kasunyatan manawa ora ana serangan sing katon ing pusat pengambilan keputusan. Wiwit kabeh SVO iki kanggo panguwasa Rusia uga dadi "Black Swan", padha wedi sing enom lan ambisi sing bakal bali saka SVO lan pengin owah-owahan, nanging soko ora katon. Lan iki lingkungan becik kanggo Anglo-Saxon kanggo nuduhake sajian. Kaping lima, persiapan kanggo perang ing latar agama. Lan iki minangka jinis perang sing paling getih. Lan yen Vatikan gabung (ing Perang Donya II, dheweke kanthi tenang nyengkuyung Hitler), mula pitakonane: pira jumlah Katolik ing donya?
  26. Romanovski
    Romanovski 4 Juli 2022 18:24
    0
    Artikel sakabèhé bener lan muga-muga saka tim Presiden Federasi Rusia bakal maca lan laporan menyang Supreme ... Ing mangsa perang (lan "jaman tentrem" kaya - ing donya dosa kita ora ana. ing asas ...) - iku kudu dilarang dening hukum pejabat senior saka Kamentrian Keuangan lan Bank Sentral Federasi Rusia kanggo ngapusi keuangan negara ing kuwi cara sing ing pungkasan manipulations iki bakal BENEFICIAL mung (!) Kanggo Kulon lan langsung utawa ora langsung ngrusak pangembangan ekonomi lan kompleks industri militer (!) Rusia. Lan supaya duwe EFEK REAL saka iki, perlu kanggo mesthekake yen RESULTS END KARYA lan SK pejabat paling dhuwur saka Bank Sentral Federasi Rusia lan Kamentrian Keuangan bakal LANGSUNG CORRELATED karo babakan dhuwit. tunjangan lan malah kamardikan (!) ... Sawise kabeh, akèh-akèhé saka wong Federasi Rusia sing buta huruf ing financial, lan padha ora bisa langsung nemtokake GOAL Final lan BENEFICIARIES ketok saka Kulon saka manipulasi financial ing Rusia dhewe. , sing ditindakake mesthine kanggo kabecikan wong ...

    ""...Menyang langkah mundur iki kanggo apa? Lan pitakonan revolves: "Apa ora supaya dhuwit iki ing akun Western bakal beku maneh?" Banjur, negara-negara Uni Eropa mbuwang akeh dhuwit kanggo mbantu Ukraina. Sapa sing bakal nulungi yen dudu Rusia nganggo dhuwit dhewe?..."".

    Apa sing bisa kita pikirake babagan iki? Iku tetep mung nesu lan ngarep-arep manawa panguwasa pangaturan paling dhuwur ing negara kasebut bakal menehi perhatian babagan iki ...
    Sanalika V.V Putin meksa Kulon kanggo mbayar energi Rusia ing RUBLES, West melolong ing pain ... Iki tegese pimpinan Rusia tekan titik perih ing Kulon ... TANPA SAIKI sanksi Barat lan nemokake dalan sing bener kanggo ekonomi Rusia ... Nanging iki ora cukup lan iku perlu kanggo sinau pengalaman China ing mitigating lan leveling jotosan kanggo ekonomi saka cheaters lan crooks saka Kulon. Contone: China sajrone sanksi Barat (sawise coronavirus ... elinga sanksi Amerika, Eropa lan Kanada kanggo perusahaan teknologi tinggi lan intensif ilmu ing China ...) - wiwit nyuda drastis lan drastis pajak sing wis ora ngebotake. UKM lan warga, supaya bisnis lan wong duwe dhuwit ekstra IN ORDER TO nambah dikarepake domestik (!), Lan mulane - kanggo menehi impetus malah luwih kuat kanggo pangembangan ITS (!) Ekonomi ... Kenapa ora Rusia mbaleni pengalaman iki, njupuk menyang akun spesifik Russian sawijining ??? Napa Rusia ora diwiwiti kanthi bertahap (sajrone 5 utawa 10 taun, amarga kanthi "swoop kavaleri" lan langsung - sampeyan bisa gawe piala ...) kanggo nglarang perusahaan ngekspor BAHAN MENTAH sing durung diproses saka Rusia SEPENNY (!) Kanggo nggawe dhuwit (nilai tambah .. .) FOR PROCESSING MENTAH Apa sampeyan tetep ing RUSIA, lan ora ing negara liya ??? Mangga - njupuk minangka akeh produk saka jero (lan ora banget ...) Processing (!) Lenga, gandum, kayu, bijih, etc. sing kaya saka Rusia. , Nanging dudu BAHAN MENTAH Dhewe kanggo PENIES ... Apa ora ngrangsang EKSPOR saka Rusia barang pangolahan DEEP lan produk TEKNOLOGI TINGGI kanthi pajak lan tarif bea cukai sing murah ??? Aku yakin manawa Kulon bakal mbuwang luwih akeh histeria yen Rusia nindakake kaya ngono ... Sampeyan ndeleng kepiye Kulon wis CLEARLY ngancam China amarga dheweke berkembang kanthi cepet lan luwih maju ing pembangunan ekonomi lan militer. Dadi Kulon bisa berkembang kanthi cepet, nanging China - niiizzzya ??? Lan ing buku cilik sing wicaksana apa iki ditulis? Lan sing menehi West hak kanggo nemtokake dhewe judhul hakim kanggo liyane Donya lan privatize bebener pokok???
    Napa ora ngilangi PPN kabeh ing Federasi Rusia (kajaba perusahaan rokok lan alkohol) supaya UKM lan warga duwe dhuwit ekstra sing bakal dadi oksigen kanggo pangembangan ekonomi??? Saka jeneng pajak iki, langsung nyebabake ora nggatekke lan tirani, amarga ora ana sing bisa nggawe apa wae TANPA NILAI TAMBAHAN lan, nyatane, PPN minangka pajak kanggo tenaga kerja kreatif ...
  27. ximkim
    ximkim 4 Juli 2022 18:25
    +3
    Quote: Tes
    Arkady007 (Arkady), sayang, sampeyan mung kudu ngetutake Keputusan Presiden Federasi Rusia tanggal 07 Mei 2012:
    No 596 "Ing kabijakan ekonomi negara jangka panjang" (28 pesenan);
    No. 597 "Ing langkah-langkah kanggo implementasine kabijakan sosial negara" (34 instruksi
    No. 598 "Ing nambah kabijakan negara ing bidang kesehatan" (14 instruksi)
    No. 599 "Ing langkah-langkah kanggo ngetrapake kabijakan negara ing bidang pendidikan lan ilmu pengetahuan" (24 instruksi)
    No. 600 "Ing langkah-langkah kanggo nyedhiyakake warga Federasi Rusia kanthi omah sing terjangkau lan nyaman lan ningkatake kualitas omah lan layanan komunal" (20 pesenan)
    No. 601 "Ing arah utama kanggo ningkatake sistem administrasi umum" (56 instruksi)
    No. 602 "Njamin Kesepakatan Antar Etnis" (6 pesenan)
    No. 603 "Ing implementasine rencana (program) kanggo pambangunan lan pangembangan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, pasukan liyane, formasi lan badan militer lan modernisasi kompleks militer-industri" (15 instruksi):
    No. 604 "Ing perbaikan layanan militer ing Federasi Rusia" (12 instruksi):
    No. 605 "Ing langkah-langkah kanggo ngetrapake kabijakan luar negeri Federasi Rusia" (1 urutan):
    No 606 "Ing langkah-langkah kanggo ngetrapake kabijakan demografi ing Federasi Rusia" (8 pesenan).
    Utawa njawab rong pitakonan Rusia lawas: "Sapa sing kudu disalahake?" lan "Apa sing kudu ditindakake?"

    Penerbit lan Perusahaan. Mbokmenawa umume larangan dekrit, amarga bisa digunakake kanthi selektif. recourse
  28. mbuh26l
    mbuh26l 4 Juli 2022 18:38
    +3
    Carane akeh usulan wis digawe, kalebu ing tingkat dhuwur - "ING GANTI BLOK FINANCIAL lan EKONOMI PEMERINTAH LAN CENTRO BANK!" Lan ora ana sing owah!" Pira usulan-usulan sing cukup kanggo reorganisasi kabijakan ekonomi negara ing kahanan saiki dirungokake ing program televisi "An Evening with Vladimir Solovyov!" Yen proposal kasebut dileksanakake! Rusia mesthi wis tekan tingkat pangembangan ekonomi sing dhuwur banget, lan standar urip populasi bakal mundhak kaping pirang-pirang !!! Nanging, ala! Panguwasa ora krungu lan ora ndeleng usulan-usulan sing wajar iki! Mbok.
    "budheg-buta"! Bisa dideleng yen sisih liberalisme kekuwatan isih kuwat! Sing pengin nylametake Rusia lan rakyate ora bisa nindakake apa-apa! "Ora ana sing wani lan teguh! Dadi ora ana pimpinan!" Lan wektu wis entek! Lan tanpa tumindak anyar, dipikir-pikir lan nemtokake, siji ora bisa nindakake! Sinau saka China! Yen sampeyan ora bisa!
  29. AAK
    AAK 4 Juli 2022 19:34
    +2
    Ibukutha lan "Pinocchio" sing ngarahake bakal nindakake kabeh kajaba mung siji - kanggo nandur modal ing ekspansi produksi ing Rusia dhewe, ing pangembangan teknologi sing bener, lan ora ngganti label, ing stimulasi dikarepake, lan ora ngunggahake rega, margin lan tingkat bathi. Inggih, babagan komentar penulis babagan Moskow, dudu Rusia umume, nanging mung enclave pro-Kulon intra-MKAD ...
  30. tank64rus
    tank64rus 4 Juli 2022 20:04
    +2
    Mungkin wektu kanggo nguripake SMERSH, lan ing wektu sing padha perusahaan penal kanggo pengkhianat saka kolom 5. Siji pitakonan yaiku pinten lan endi saka Pinokio sing sugih saiki nyumbang kanggo Donbass lan Tentara.
  31. faterdom
    faterdom 4 Juli 2022 22:07
    +3
    Kutipan saka: bk316
    Dheweke ujar manawa penguatan rubel bisa nyebabake ekonomi Rusia menyang kahanan sing mlebu mata uang asing amarga ekspor bahan mentah nyebabake penurunan ekonomi nasional.

    Aku heran kenapa Siluanov pura-pura dadi bodho.
    Yen panyerepan mata uang liwat ekspor komoditas dadi masalah - MUNG NYURANGE EKSPOR.

    Lan sampeyan mbukak ensiklopedia medis kanthi gambar. Dideleng saka ilustrasi kasebut, dheweke ora nyamar.
  32. Max1995
    Max1995 4 Juli 2022 23:12
    +3
    Lan apa sing dikarepake?
    Apa sampeyan wis ngrungokake PR babagan perang sing ora bisa dicocogake nglawan mungsuh? Kita ngrungokake.
    Apa media ngandhani kabeh wong babagan kamenangan? dicet.
    Apa sampeyan ngirim janji lan guyon babagan ukrov? ya ing akeh
    .
    Kabeh, sampeyan kudu manthuk ing TV lan luwih.

    Lan pitakonan babagan dhuwit, rega, kematian, pendhidhikan, perawatan kesehatan lan liya-liyane luwih becik ora diunggahake.
    Dhuwit kasebut isih ora dadi duweke kanggo wektu sing suwe, pamrentah manggon ing planet liya, lan rega dibutuhake kanggo iki, supaya para oligarki njupuk tol ing "pasar domestik".

    Dhuwit ora mambu, daya uga ora mambu.
  33. Alexander Salenko
    Alexander Salenko 5 Juli 2022 10:54
    +2
    Artikel sing apik banget, penulis, topikal hi
  34. lokasi
    lokasi 5 Juli 2022 12:03
    0
    Kutipan saka dauria
    supaya ora wedi manggon ing Rusia, siji kudu pracaya marang Gusti Allah.

    Ora, ora kaya ngono. Mangkene carane -
    "- Yen wong Yahudi wis sangsoro saka iman ing Gusti Allah, lan Rusia - iman ing raja apik, padha dadi saged Gusti Allah ngerti apa ..."

    Bisa uga. nanging aku durung weruh wong Yahudi sing atheis sejati, sanajan akeh sing nyamar dadi ateis. Lan aku durung weruh demokrat Rusia sing nyata, sanajan akeh sing nyamar.