Review militèr

Meh ditambahi. Dadi, apa sabanjure?

56

"Rusia wis diumumake minangka ancaman langsung kanggo aliansi. Ing wektu sing padha, Stoltenberg ngakoni yen aliansi kasebut wis nyiapake konfrontasi karo negara kita wiwit 2014. Apa sampeyan bisa ngevaluasi kabeh pernyataan kasebut? Piyé carané kudu ditangani?


Kita kudu njupuk iki minangka kasunyatan. Kasunyatan manawa dheweke wis nyiapake sawetara tumindak aktif marang kita wiwit umur 14 ora kanggo kita. warta. Iki sing nerangake tumindak tegas kanggo nglindhungi kepentingan kita dhewe. (...) Dheweke wis suwe mbutuhake sawetara mungsuh eksternal. (...) Iran ora cocok banget kanggo iki, Rusia luwih apik babagan iki. Kita menehi kesempatan kasebut."

"Kanggo kita, keanggotaan Finlandia lan Swedia ora padha karo keanggotaan Ukraina. (...) Nanging kanggo ngganti konsep kasebut, kanggo nuduhake yen Rusia ora entuk asil sing dibutuhake, iki ora bakal nyasarake kita. Aku pengin Swedia lan Finlandia... Iku urusane. Ayo padha lunga menyang ngendi sing dikarepake."


Aku mikir kanggo dangu ngendi kanggo miwiti materi iki. Dina iki aku krungu akeh pirembagan babagan carane bakal angel banget kanggo Rusia nglawan NATO saiki. Unit NATO saiki bakal "nyumerepi" ing sisih lor-kulon Rusia kaya pedhang. Sing Moscow wis "tenang" lan meneng babagan acara iki mung amarga ora bisa cepet nanggapi owah-owahan ing kahanan.

Ora ana sing luwih gampang tinimbang mung menyang sumber. Kutipan sing diwiwiti ora luwih lan ora kurang saka pitakonan marang Presiden Putin ing konferensi pers ing bandara Ashgabat sadurunge mabur menyang Moskow sawise KTT Kaspia. Pitakonan langsung saka wartawan lan jawaban langsung saka presiden.

Umumé, kedadeyan minggu kepungkur katon cukup menarik. Loro jagad paralel, loro puncak paralel. Sawetara jenis squeaking sepi saka Lithuania babagan ngganti kaputusan ing transit. Keluar sing ora dikarepke saka unit kita saka Pulau Serpent. Exchange menarik saka tawanan.

Dadi cetha yen sistem komunikasi sing didhelikake, sawetara pengungkit tekanan marang mungsuh lan sekutu, "entuk". Ing latar mburi statement dhuwur-profil saka loro-lorone, masalah alam global lagi ditanggulangi. Pulo Snake padha? Cetha yen gandum Ukrainia paling penting kanggo Kulon. Luwih gampang. Menehi kanggo menehi. Gandum kanggo sampeyan, transit kanggo kita ...

NATO wis ngembangake ...


Aku bakal miwiti karo surprise kondhang. Blok NATO durung nggedhekake! Nganti saiki, aliansi kasebut kanthi apik nanggapi panjaluk Finland lan Swedia supaya bisa ngilangi kedaulatan lan nglilani negarane menyang kandhang pan-Eropa. Pejabat NATO "mbukak tangane" lan ngundang anggota anyar ... mangsa kanggo gabung karo kulawarga seneng warga Eropa ing papan iki.

Saiki sampeyan, sing dihormati saiki, sadurunge mlebu resmi menyang aliansi, wong Eropa lor, bakal dilindhungi kanthi aman saka serangan kabeh jinis dinosaurus lan agresor liyane. Lan ora ana apa-apa sing wis suwe mati. Miturut cara, iki uga patut saka NATO, mbokmenawa. Sing paling penting, saiki sampeyan bakal rumangsa kaya kulawarga. Lan sampeyan bakal dipotong kanthi cara sing padha karo liyane.

Indikatif banget babagan iki yaiku pernyataan Sekretaris Jenderal NATO Jens Stoltenberg manawa masalah gabung karo aliansi kasebut ora tau dirampungake kanthi cepet. Pitakonan muncul kenapa? Wangsulan sing paling logis sing ana ing permukaan yaiku aliansi kasebut mbutuhake infrastruktur Swedia lan Finlandia. Nanging ... Iki Eropah lor, lan infrastruktur cukup ngrugekke.

"Dina iki angel mbayangno proses sing luwih cepet. Lan iki apik, amarga kahanan keamanan ing Eropah kritis ing akeh babagan. Iki uga ngirim sinyal sing jelas marang Presiden Putin yen lawang NATO mbukak.

Kanggo sapa wae sing luwih ngerti babagan geografi, jelas yen iki kedadeyan. Siji hit penerbangan utawa rudal, lan dalan iku praktis ora bisa diliwati. Padha bakal kelakon karo bandar lan pangkalan angkatan laut. Rusia wis siyap kanggo dina iki. Sampeyan bisa retarget rudal ing target anyar cukup cepet.

Retorika sing dina iki muni ing sela-sela NATO smacks dadi akeh saka kuna sing muncul pitakonan: apa jenis perang aliansi nyiapake kanggo? Miturut Perang Donya I utawa II?.. Presiden Rusia bener. Ayo padha mlebu ing paling endi lan paling ora menyang apa wae. Rusia bakal nanggepi entri apa wae.

pratelan Stoltenberg banget nyenengake. Aku mung ora bisa nggawa kanthi lengkap. Aku kepengin weruh kenapa NATO ora ana ing "bagean jagad iki" saiki? Utawa ing "Eropah minangka kabèh"?

"Sawise kabeh, yen sampeyan mung ndeleng peta, dadi jelas yen iki bakal ngganti kabeh kahanan keamanan ing wilayah Baltik. Keanggotaan NATO ing Finlandia lan Swedia, dumunung ing jejere negara-negara Baltik - Estonia, Lithuania lan Latvia, bakal ngiyataken ngarsane kita ing bagean donya iki lan ing Eropah kabeh.

Mutual curtsy, scraping karo sikil, busur lan kawicaksanan manca tinsel liyane wis rampung. Kabeh entuk duweke. NATO loro negara anyar. Finns lan Swedia entuk sirah anyar lan pajak "aliansi" anyar. Militer Rusia entuk proyek anyar kanggo target maneh produke. Apa sabanjure?

Banjur ora ana acara sing kurang menarik. Aku bubar nulis manawa akeh kontradiksi wis diwasa ing blok kasebut. Kanthi kesatuan eksternal, kontradiksi kasebut cukup katon. Lan ing kene masalah diwiwiti. Kaputusan babagan mlebu anggota anyar blok kasebut kudu disetujoni dening parlemen 30 negara. Lan dudu kasunyatan manawa keputusan kasebut bakal ditindakake tanpa masalah.

Apa Turki ndhukung utawa nglawan?


Aku mutusake kanggo ngomong khusus babagan masalah Turki ing NATO. Kerep banget aku krungu pitakonan saka sing Turki kanggo kita? Kanca utawa mungsuh? Iku misale jek kula sing ana jawaban ing karya Vladimir Vysotsky. "Ora kanca, ora mungsuh, nanging ...". Aku wis nulis kaping pirang-pirang yen presiden Turki ngupayakake kabijakan sing cukup dingerteni. "Njupuk kabeh sing migunani kanggo Turki, preduli saka persetujuan lan persetujuan."

Ing masalah aksesi Finland lan Swedia menyang NATO, loro struktur sing dianggep Turki minangka teroris - Partai Pekerja Kurdistan (PKK) lan sekte pengkhotbah Islam Fethullah Gülen (FETÖ) - wis dadi sandhungan. Organisasi kasebut didhukung dening wong Finlandia lan Swedia.

Aku bakal mbaleni apa sing wis daktulis. Apa Presiden Erdogan bisa ngilangi kesempatan iki? Alamiah, ora. Swedia utawa Finlandia ora bakal bisa mbela sudut pandang ing kahanan kaya ngono. Dheweke dadi sandera saka statement dhewe. Lan iki minangka asil, memorandum antarane telung negara:

"Minangka sekutu NATO ing mangsa ngarep, Finland lan Swedia ndhukung kanthi lengkap Turki ing perang nglawan ancaman keamanan nasional. Ing babagan iki, Finlandia lan Swedia ora bakal ndhukung YPG Kurdi / Uni Democratic Syria lan organisasi sing diarani FETÖ ing Turki.

Tanggepan Turki uga kacathet ing memorandum:

"Turki negesake maneh dhukungan sing wis suwe kanggo kabijakan lawang terbuka NATO lan setuju kanggo ndhukung ing KTT Madrid 2022 undhangan Finlandia lan Swedia dadi anggota NATO."

Aku ora yakin sing akeh wong ngeweruhi rinci paling penting ing Kutipan pungkasan. Rincian sing menehi ciri presiden Turki minangka negosiator sing apik lan politisi sing cerdas. Swedia lan Finlandia, miturut memorandum, janji ora ndhukung mungsuh Turki, ora mung dina iki, nanging uga ing mangsa ngarep. Lan Turki wis ngrampungake kewajiban ... kanthi lengkap!

Ora ana omongan babagan apa sing bakal ditindakake wong Turki sabanjure, ora! Iki minangka jawaban kanggo pitakonan kanca utawa mungsuh. Iku kabeh gumantung ing kahanan sing ana ing donya ing wektu tartamtu. Ankara bisa dadi kanca lan mungsuh. Gumantung apa sing migunani kanggo wong Turki ing wektu tartamtu iki. Umumé, kita kudu ninggalake konsep "persahabatan kanggo abad." Minangka nuduhake sejarahOra ana sing langgeng ing donya iki.

Emosi ora duwe papan ing politik global


Apa asile? Yagene akeh rame lan ribut karo entri anggota anyar menyang aliansi? keamanan Eropa? Entri Swedia lan Finlandia ora nambah keamanan iki. Kekarepan Finlandia lan Swedia gabung karo NATO? Kita kanthi jelas ndeleng protes marang keputusan iki ing Stockholm lan Helsinki. Dadi apa?

Pembaca sing ati-ati bisa uga wis ngerteni manawa aku meh ora nyebutake Washington lan AS ing umum. Sauntara kuwi, blok NATO ora dipimpin dening wong Eropa, ora ketompo carane Jens Stoltenberg, nanging dening Amerika. Iku misale jek kula sing kabeh pomposity iki karo entri saka anggota anyar mung bagéan saka karya Washington kanggo counter Moscow.

Ayo kula bali menyang apa sing wis daktulis. Amerika Serikat ngerti yen mbebayani kanggo nglawan Rusia kanthi terang-terangan. Yen sampeyan ndeleng distribusi wilayah pengaruh ing wates Rusia, dadi jelas yen Baltik saiki dadi wilayah pengaruh Inggris. Sing disebut "British Corps" pengaruh. Polandia, Baltik, negara-negara Eropah Lor meh dikuwasani London. Amerika kanthi jelas nyalahake pundhak Inggris yen ana sing salah.

Erdogan, kaya sing dakcritakake ing ndhuwur, mangertos kanthi sampurna yen ing kahanan saiki dheweke bakal "dipencet" lan dipeksa gabung karo aliansi liyane. Nanging sanajan ing kahanan kaya mengkono, dheweke bisa nawar kanggo entuk manfaat kanggo negarane. Nanging game kasebut durung rampung. Ana pilihan liyane kanggo nambah jumlah kamenangan dhewe ing voting ing parlemen negara. Dagang kanggo wong Turki durung rampung.

Rusia? Kabeh wis jelas ing kene. Apa wae sing kedadeyan sabanjure, Moskow bakal tumindak. Kajaba iku, tanggepan militer mung minangka bagean cilik saka "fu" sakabèhé saka Kremlin. Cetha manawa pesisir Baltik bakal dikuwatake kanthi jinis senjata anyar. Jumlah kapal uga bakal saya tambah. Nanging sing paling penting, misale jek, kita kudu ngarepake keputusan serius ing bidang diplomatik lan ekonomi.

Ora ana papan kanggo emosi ing game gedhe. Sober, pitungan kadhemen lan kamungkinan kompromi. Taruhan kasebut dhuwur banget ...
Pengarang:
56 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 6 Juli 2022 04:29
    + 13
    Penulis manis pil ... nyatane, NATO minangka organisasi sing agresif ... ora bisa ana tanpa perang ... serangan ing Yugoslavia, Libya, Irak, Afghanistan minangka conto iki.
    Saiki giliran negara kita.
    Kolom kaping lima ing Rusia diluncurake kanthi kapasitas lengkap, bagean sing ninggalake Rusia, bagean kasebut ora ana ing Rusia.
    NATO bakal nyoba ngalahake negara kita saka njero kanthi nyurung agen pengaruh menyang posisi kepemimpinan lan nempatake wong-wong mau ing sistem administrasi negara.
    Titik kunci wis ditandhani ... Kaukasus, Tatarstan, wilayah Sverdlovsk, St. Petersburg ... yen bisa, Moskow ... etc.
    Russophobia bakal dibudidayakake ing tapel wates Rusia kanthi cara apa wae ... minangka basis kanggo sukses operasi rahasia marang Rusia ... sawise iku dheweke bakal nggawa wayang dadi kuwasa kanthi konsekuensi sing wis dingerteni.
    Umumé, kertu-kertu saka Anglo-Saxon wis dicethakaké lan jelas kepriye lan apa sing bakal dilawan karo wong-wong kita ing sisih kulon.
    1. kucing_militer
      kucing_militer 6 Juli 2022 07:18
      +7
      Aku pengin Swedia lan Finlandia... Iku urusane. Ayo padha lunga menyang ngendi wae.

      Iki minangka pratelan yen dheweke ora peduli babagan "blok NATO agresif" kanthi cara apa wae, lan kabeh omongan babagan NATO pancen ora ana gunane lan ditindakake kanthi ketat ing umum.
      1. Kronos
        Kronos 6 Juli 2022 11:08
        +3
        Nyatane, tesis artikel iki bener, ing ngendi dheweke kudu mutusake dhewe, panemu Rusia ora kudu main ing kene.
        1. Jahat 55
          Jahat 55 6 Juli 2022 13:30
          -5
          Expanded, calmed mudhun, ambegan roto-roto .. ngenteni introduksi saka tabung rectal. hi
        2. kesalahan digital
          kesalahan digital 6 Juli 2022 21:47
          -1
          Elinga tesis babagan "Ukraina dijenengi sawise Vladimir Ilyich Lenin"? Lan sing jenenge kamardikan Finlandia? Iki minangka jawaban kanggo pitakonan "kenapa?" ...
    2. ROSO 42
      ROSO 42 6 Juli 2022 08:03
      +5
      Quote: Lech saka Android.
      Umumé, kertu-kertu saka Anglo-Saxon wis dicethakaké lan jelas kepriye lan apa sing bakal dilawan karo wong-wong kita ing sisih kulon.

      Ora jelas kepiye pamrentah Rusia bakal nglawan Anglo-Saxon: ngandelake wong Rusia utawa ngandelake kantong dhuwit lan ngupayakake kepentingane?
      1. Santa Fe
        Santa Fe 6 Juli 2022 08:55
        -1
        Dheweke bakal njaluk Biden nggawa Marinir kanggo nglindhungi lan mulihake tatanan ing dalan-dalan ing Moskow
      2. Boris55
        Boris55 6 Juli 2022 09:02
        -10
        Kutipan saka: ROSS 42
        gumantung ing wong Rusia utawa

        Adhedhasar wong. Sampeyan ora mikir sing moneybags seneng karo tumindak presiden, thanks kanggo kang ngipi elek ing West ing ireng?

        ps
        Pemilu pungkasan - piyambak, tanpa "moneybags".
        76,69% ​​suara rakyat diparingake kanggo dheweke.
        1. Boris55
          Boris55 6 Juli 2022 10:08
          -7
          Kajawi tiyang ingkang mboten mangertos kados pundi, lumantar kawicaksanan manca, kawicaksanan ing negri ngatur (kabijakan manca punika hak prerogatif presiden).


      3. Yuri Stepanov
        Yuri Stepanov 6 Juli 2022 21:05
        +1
        Ngandelake wong. Pitakonan mung bakal dheweke lunga? Iki dudu 1941 kanggo sampeyan, ora ana sing bakal tahan yen turunane sugih dibuwang, yen ora dikirim menyang gunung, lan sing menang diutus ing ngarep. Perpecahan sosial lan finansial ing masyarakat saya kuwat banget
        1. YarSer88
          YarSer88 6 Juli 2022 23:06
          +3
          Secara pribadi, aku ora peduli karo putra sugih, pitakonan liyane yaiku sapa sing bakal luwih apik yen diolesi: awake dhewe, wong tuwa, utawa tentara. Wong-wong iku pejuang sing ora ana gunane, nanging, Gusti Allah ngalang-alangi, dheweke bakal dicekel lan apa sing bakal dicelupake, luwih becik langsung ngalahake. Aku bakal mbela omahku, dudu Putin, para oligarki utawa sapa wae. Omahku neng kene, sing penting aku. Lan apa sing kedadeyan saiki nggawe kita percaya yen kapentingan lan kapentingan "ndhuwur" diarahake bebarengan, yen ora, dheweke bakal nggabungake NWO kanthi tenang lan nggawe perdamaian karo Kulon kaya ing 91.
      4. Akuzenka
        Akuzenka 10 Juli 2022 22:45
        -2
        Ora jelas kepiye pamrentah Rusia bakal nglawan Anglo-Saxon: ngandelake wong Rusia utawa ngandelake kantong dhuwit lan ngupayakake kepentingane?
        Ing mratelakake panemume, mung kene kabeh transparan. Dheweke ora bakal gelut babar pisan. Dompet sampeyan luwih cedhak karo awak. Lan bocah-bocah sing wis jenuh karo Russophobia ing kana lan mbayangno awake dhewe minangka pemilik tanah ing Federasi Rusia. Padha siyap kanggo nyerah menyang Federasi Rusia, mung padha ora sarujuk ing rega. Kulon banjur bakal ngapusi (iku wis mesthi wis rampung) lan liquidate wong-wong mau, nanging padha pracaya iku, amarga digawa munggah.
    3. Jager
      Jager 6 Juli 2022 12:17
      +3
      Nanging apa "wayang" iki ora kuwasa? Sing utama lan jelas, kaya Chubais, mlayu. Nanging liyane ora menyang ngendi wae.
  2. nikvic46
    nikvic46 6 Juli 2022 05:19
    +1
    Mung ing statement lisan sing manunggal NATO ditekanake. Nanging sanalika tidbit katon, kesatuan iki rampung. Yunani lan Turki ana ing konflik Siprus. Ya, lan ing Suriah, Amerika Serikat lan Turki ora duwe tujuan sing padha. Ing sisih kita, perlu kanggo njaga faktor perdamaian sajrone bisa. Lan wektu bakal nyelehake kabeh panggonane.
  3. Irit
    Irit 6 Juli 2022 05:45
    +6
    Alexander, pitakonan ora apa sabanjuré, nanging apa saiki, dina iki kita bener bisa nentang aliansi, karo kang kita wis bisa nanggapi dina iki kanggo emergence saka pangkalan militer AS anyar cedhak tapel wates karo Finns kita! kita butuh fasilitas militer anyar saka sisih kita, pisanan kabeh, iki minangka sistem pertahanan udara lan pertahanan rudal terpadu.
  4. Unknown
    Unknown 6 Juli 2022 06:21
    + 14
    Rusia? Kabeh wis jelas ing kene. Apa wae sing kedadeyan sabanjure, Moskow bakal tumindak. Kajaba iku, tanggepan militer mung minangka bagean cilik saka "fu" sakabèhé saka Kremlin. Cetha manawa pesisir Baltik bakal dikuwatake kanthi jinis senjata anyar. Jumlah kapal uga bakal saya tambah. Nanging sing paling penting, misale jek, kita kudu ngarepake keputusan serius ing bidang diplomatik lan ekonomi.
    Mangkono uga nuduhake optimisme. bakal pancasan serius .Kok ketoke piye to? Persis taun 2004...
    Moscow reacted rodo atos kanggo entri menyang NATO saka negara Baltik - Estonia, Latvia lan Lithuania.

    Jenderal Yury Baluyevsky saka Staf Umum Kementrian Pertahanan kanthi tegas manawa "tindakan sing nyukupi" bakal ditindakake. Juru bicara Kementerian Luar Negeri Rusia Alexander Yakovenko ujar manawa masalah njupuk langkah-langkah nglawan lapangan udara NATO ing Baltik dianggep. Titik pungkasan ing voli propaganda iki nglawan pendekatan NATO menyang tapel wates Rusia digawe dening Menteri Pertahanan Sergei Ivanov. Dheweke nyatakake yen "komponen nuklir" saka doktrin militer Rusia bakal direvisi.
    ........
    Penasihat Presiden Sergei Yastrzhembsky dikonfirmasi manawa Kremlin tegese "posisi anti-Rusia" utamane pangkalan NATO ing Negara Baltik, "Kita bisa ngerti anane NATO ing Bulgaria utawa ing Romania supaya bisa nglawan teror. Nanging pancen ora ana alesan. kanggo ngarsane kaya ing negara Baltik".
    Wektu wis liwati, ora ana sing ngelingi Yastrzhembsky, mesthine wis dibuwang saka negara kasebut, saiki Kremlin minangka mouthpiece anyar ...
    Juru bicara kepresidenan Dmitry Peskov ujar manawa Kementerian Pertahanan Rusia duwe rencana kanggo ngukur keamanan negara kasebut sajrone peluncuran proses Finlandia lan Swedia gabung karo NATO.
    Wiwit 2004, kita wis njupuk langkah-langkah, asil katon.
    Nah saiki tambah
    Lan piye wae dadi ora nyaman, asil saka kabeh kabijakan pasca-Soviet Federasi Rusia, sing wis samesthine. Nanging sing utama yaiku njaga swasana ati sing nyenengake, "roket sepisan ... dalan wis ilang" .. lan dheweke ora bakal bisa nglawan. Menarik, wong Swedia tetep netral sajrone taun-taun 200. Dheweke pengin nyopot irung menyang WWI, nanging ati-ati menang. Ing taun 41, mungsuh ngadeg ing gapura Moskow, Leningrad ana ing blokade, kertu siji-siji, kaya saiki ...
    kabeh donya wis mutusaké, krants saka USSR, Swedia lan Jerman Kiss gums, nanging padha ora njupuk risiko, mbatalake neutrality, nanging sampeyan ora ngerti apa? Banjur padha umume meneng ing rag, lan babagan pesawat sing mudhun, lan babagan perang udara Angkatan Udara Soviet karo pesawat intruder ing papan negarane. NATO, ora ana sing mikir. Dadi apa sing kedadeyan, kenapa dheweke cepet-cepet mlebu aliansi? Apa kita ora ngerti babagan negara kita, apa sing padha ngerti? Miturut cara, ing endi wakil perdana kita, sing ngawasi industri pertahanan - Klebanov? Arkady Dvorkovich, Alexander Khloponin, mantan penasihat presiden Andrey Illarionov, mantan Wakil Menteri Keuangan Andrey Vavilov, lan mesthi Chubais. Mungkin "asu dikubur" ing kene?
    1. ROSO 42
      ROSO 42 6 Juli 2022 07:58
      +3
      Iku wajib kanggo appreciate pesen capacious kuwi.
      Kutipan saka sing ora dingerteni
      Miturut cara, ing endi wakil perdana kita, sing ngawasi industri pertahanan - Klebanov? Arkady Dvorkovich, Alexander Khloponin, mantan penasihat presiden Andrey Illarionov, mantan Wakil Menteri Keuangan Andrey Vavilov, lan mesthi Chubais. Mungkin "asu dikubur" ing kene?

      Dobel-dealing yaiku prilaku wong sing metu saka siji klompok, menyang arah siji, nanging tumindak ing sisih liyane, musuhan; kepinginan kanggo tumindak bebarengan kanggo please loro pihak ngelawan dening ngapusi saben wong, nanging karo keuntungan kanggo awake dhewe. Penjual ganda yaiku "wong sing tumindak kaya ngono, wakil saka prilaku kasebut."

      Utawa mungkin kita kudu nyekel lan ngubur asu iki? aran
      1. aiguillette
        aiguillette 6 Juli 2022 08:06
        +5
        "Mungkin kita kudu nyekel lan ngubur asu iki?"
        nanging wis kasep, sadurunge iku perlu kanggo nindakake kabeh, limang taun kepungkur
  5. anclevalico
    anclevalico 6 Juli 2022 07:42
    +7
    Ing meh saben pidato, keprihatinan diungkapake babagan ekspansi arah wétan NATO. Malah salah sawijining tujuan NWO yaiku iki. Lan ing kene, ing kene, ternyata ora kabeh medeni, nanging ing sawetara panggonan, malah migunani? Apa aku ngerti kanthi bener?
    1. BlackMokona
      BlackMokona 6 Juli 2022 08:38
      + 14
      Kutipan saka Anclevalico
      Ing meh saben pidato, keprihatinan diungkapake babagan ekspansi arah wétan NATO. Malah salah sawijining tujuan NWO yaiku iki. Lan ing kene, ing kene, ternyata ora kabeh medeni, nanging ing sawetara panggonan, malah migunani? Apa aku ngerti kanthi bener?

      Inggih, kita istimewa tangi saka dhengkul lan pindhah menyang mangsa seneng saka kamenangan kanggo kamenangan. Mulane, kegagalan diplomasi catastrophic liyane, nalika loro netral dadi mungsuh, ora cocog karo gambar rosy. Lan tegese ora gagal, nanging sukses liyane. Yen Peskov metu sesuk lan nyatakake yen kabeh NWO lagi dikurangi, Donbass lan Crimea bakal ditampa ing Ukraina. Saben uwong bakal langsung cepet-cepet nyepelekake pengkhianat Peskov ing komentar, lan penulis bakal saling bersaing ing media kanggo nyritakake kenapa iki sukses lan akeh gerakan. wassat
    2. Santa Fe
      Santa Fe 6 Juli 2022 08:59
      -9
      Ing meh saben pidato, keprihatinan diungkapake babagan ekspansi arah wétan NATO. Malah salah sawijining tujuan NWO yaiku iki. Lan ing kene, ing kene, ternyata ora kabeh medeni, nanging ing sawetara panggonan, malah migunani?

      Dikandhakake menyang Timur

      Lan Swedia lan Finlandia ana ing sisih lor
    3. tsvetahaki
      tsvetahaki 6 Juli 2022 20:33
      -1
      ... kuwatir babagan ekspansi NATO ing sisih wétan.

      Dadi cetha ngandika - kanggo Wétan!
      Ora ana sing kasengsem ing sisih lor (uga nyatakake kanthi jelas).
  6. ROSO 42
    ROSO 42 6 Juli 2022 07:54
    +3
    Nanging sing paling penting, aku mikir nyana pancasan gedhe ing bidang diplomatik lan ekonomi.

    Ngenteni jawaban... Ngenteni jawaban...
    Kaputusan serius ing bidang diplomatik kudu muncul sanajan sawise penahanan properti diplomatik ing Amerika Serikat (ora kanggo sebutno demarche Bulgaria). Minangka kanggo bal ekonomi, kang menehi kritik dening matèni warga sipil ing tlatah Rusia saka senjata saka negara-negara ora grapyak kanggo terus sumber gas Russian, pancasan iki ngluwihi kompetensi saka GDP, kang njamin:
    Artikel 20
    1. Saben uwong nduweni hak kanggo urip.

    lan aku ora ngerti sebabe warga Rusia dilebokake ing status sing luwih murah tinimbang para pembunuh lan bajingan liyane, sing urip disimpen ing hubungane karo introduksi moratorium paukuman pati dening Federasi Rusia.
    1. Yuret
      Yuret 6 Juli 2022 08:27
      +3
      Carane akeh Chikatils ditembak sadurunge sing asli kejiret?
      Kanthi sistem hukum kita, paukuman mati ora bisa dibalekake, kabeh wong bakal udan.
      1. Santa Fe
        Santa Fe 6 Juli 2022 09:02
        -7
        kabeh wong bakal udan.

        Paling resik negara sethitik. Rusia kebak pengkhianat lan kolom kaping lima
  7. sagitovich
    sagitovich 6 Juli 2022 07:56
    -2
    Lithuania, minangka anggota NATO, kudu ditekan. Satus persen, NATO ora bakal ngganggu, nanging ilmu bakal beda.
    1. donavi49
      donavi49 6 Juli 2022 09:15
      +7
      Iki saka seri Kyiv ing 2 dina?

      Lithuania duwe perjanjian khusus karo negara Baltik liyane, lan sing paling penting karo Polandia. Padha bakal pas kanggo saben liyane luwih cepet saka iku bakal metu kanggo tangi Eyang kakung lan rapat ing Brussels.

      wektu iki. Loro, saiki ana pasukan internasional NATO sacara fisik ing Lithuania, lan dheweke bakal dipeksa perang mung amarga pertahanan diri, sanajan tanpa konsultasi karo Scholz. Pilihan bakal gampang kanggo nyerah utawa melu perang.


      Mulane, kepala Kaliningrad wis ngungkapake inti saka langkah-langkah sing elek banget - embargo dhewe. Yaiku, larangan kanggo nggunakake dalan gedhe.

      Alikhanov uga nyathet yen "yen Rusia ngetrapake anti-sanksi marang barang-barang sing menyang negara-negara Baltik lan saka iku," banjur "kompleks transportasi negara-negara Baltik, ing prinsip, bisa dirusak."
  8. nikvic46
    nikvic46 6 Juli 2022 08:10
    +5
    Topik cilik kanggo regejegan. Russophobia ora kedadeyan saka awal. Russophobia banjur cenderung nol nalika penasaran kanggo negara kita tangi ing luar negeri. Munculé wakil saka budaya dhuwur, ilmuwan, saben dinten gesang - kabeh iki narik kawigaten wong manca kanggo nuduhake penasaran marang Rusia. Ing pungkasan abad sadurunge pungkasan, iki wis kedadeyan wiwit taun 1917. Yen negara kita beda banget karo negara liya, ora mung turis, nanging uga selebriti mesthi bakal kepincut. apa sing bisa dideleng ing omah.
    1. landasan pacu-1
      landasan pacu-1 6 Juli 2022 20:37
      -1
      Lan kanggo ndeleng apa sing bisa dideleng ing omah mung ora menarik.
      Kajaba iku, dheweke bisa ndeleng sing luwih menarik tinimbang sosial lan ekonomi kita.
  9. penasehat level 2
    penasehat level 2 6 Juli 2022 08:27
    +2
    piye wae penulis ora ngerti bab Turki - misale jek sing lagi ora grapyak .. nanging padha wis diwenehake Bayraktars kanggo brigade udhara lan bagéan saka iku free, nanging ora kaya, contone, ora grapyak Slovaks karo sawetara helikopter kuna. Apa ana sing khusus babagan chtoli iki?
    1. BlackMokona
      BlackMokona 6 Juli 2022 08:43
      -1
      Quote: penasehat level 2
      piye wae penulis ora ngerti bab Turki - misale jek sing lagi ora grapyak .. nanging padha wis diwenehake Bayraktars kanggo brigade udhara lan bagéan saka iku free, nanging ora kaya, contone, ora grapyak Slovaks karo sawetara helikopter kuna. Apa ana sing khusus babagan chtoli iki?

      Sultan nduweni status apik tenan ing umum, kang shoves lading ing mburi. Salah siji duta bakal demonstratively matèni, banjur pesawat kita bakal ditembak mudhun lan pilot bakal matèni, ing Suriah padha perang nglawan kita, bantuan Ukraina ing saben cara. Lan isih tansah grapyak. Apa dheweke duwe bukti kompromi babagan pejabat paling dhuwur ing negara kasebut? nglirik
  10. kor1vet1974
    kor1vet1974 6 Juli 2022 08:31
    0
    NATO, dening lan gedhe, padha digawe kanggo awake dhewe, supaya dadi ora padu karo saben liyane utamané .. Nanging kudu ana soko kanggo nyawiji? Kanggo iki, ancaman "Soviet" diciptakake. Swedia lan Finlandia diseret menyang pertandhingan intra-NATO. Nanging sampeyan ora bisa ngomong kanthi banter, mula ana alesan liyane, ujare Federasi Rusia ngancam kabeh Eropa.
  11. Vsevolod Z
    Vsevolod Z 6 Juli 2022 08:39
    +9
    Banget optimistis, siji roket lan iku. Penulis perang mangsa 39 ora pengin ngelingi? Apa babagan owah-owahan kahanan ing Baltik? Topi, uga, nalika sampeyan lagi lungguh anget ing kursi.
    1. BlackMokona
      BlackMokona 6 Juli 2022 08:47
      +2
      Kutipan: Vsevolod Z
      Banget optimistis, siji roket lan iku. Penulis perang mangsa 39 ora pengin ngelingi? Apa babagan owah-owahan kahanan ing Baltik? Topi, uga, nalika sampeyan lagi lungguh anget ing kursi.

      Miturut penulis, dalan-dalan ing umume negara umume ora bisa diliwati tank. Sawise kabeh, sampeyan ndeleng ngadu iki lan potholes liyane lan kaliber meri nglirik
  12. akurat
    akurat 6 Juli 2022 08:43
    + 12
    Akeh tembung. Kasunyatane luwih gampang - NWO wis nyebabake kerusakan keamanan Rusia. Watesan karo NATO wis tambah ewonan kilometer, lan Segara Baltik saiki dadi NATO.
    1. landasan pacu-1
      landasan pacu-1 6 Juli 2022 20:38
      -1
      Sayange, kabeh wis obah ing arah kasebut ...
  13. Cowbra
    Cowbra 6 Juli 2022 08:52
    +2
    Penulis ora kejawab siji aspek. Lan dheweke, kanthi cara, misale jek dadi alesan kanggo kabeh gerakan kasebut. Ing ngendi negara-negara saiki paling akeh munggah? Lan ing Rute Segara Lor, nganti pernyataan yen Rusia mung kudu mbukak saluran banyu kanggo kabeh wong - ora?
    Ayo wong Swedia karo tanggal ora menyang kana, nanging kanggo peralatan penerbangan utawa pengawasan - Norwegia luwih trep
  14. Max1995
    Max1995 6 Juli 2022 09:13
    +6
    Panjelasan saben dina liyane babagan kenapa iki, lan ora kaya sing dikira sadurunge ...
    Akeh Penulis, IMHO, ora ngerti manawa akibat utama bakal ana ing taun-taun sing bakal teka, nganti flywheel balapan senjata ora mandheg ...
  15. donavi49
    donavi49 6 Juli 2022 09:29
    + 12
    Maneh, artikel +/- babagan topik - mung dadi luwih apik!

    Swedia minangka basis banget kanggo lumahing lan jero banyu, lan saiki tanpa persetujuan. Uga minangka basis kanggo pramuka, UAV lan Poseidon. Ayo kula ngelingake sampeyan manawa Pusat Pembuatan Kapal Baltik minangka sing paling utama ing Rusia. Kabeh kapal anyar lan kapal selam diesel dibangun ing kene. Iki saka wiwitan gudang informasi, kemampuan kanggo brazenly probe 24/7. Inggih, Swedia ora tau freeloader, padha duwe tentara modern, ndhuwur rata-rata NATO, lan padha finance iku uga.

    Finlandia umume berlian. Pusat sisih lor NSNF dadi rentan saka arah sing ora ditemokake, sanajan ana senjata serangan sing kasedhiya lan diuji. Ing Gadzhievo, Severomorsk, pertahanan kabeh lapisan kudu digawe. Sadurunge, sektor Norwegia sing sempit lan segara ditutupi, nanging saiki prisma / atakams kondisional bakal teka saka mburi, saka Monchegorsk. Given negara deplorable Vilyuchinsk, ngendi 1 ICAPL lan meh ora urip 1124 IPCs ora bakal nggawe sembarang baris pertahanan, Amerika Serikat duwe kesempatan menginake kanggo bang loro pusat NSNF bebarengan minangka bagéan saka serangan disarming dadakan. Lan iki kudu ditanggulangi - yaiku, mbuwang dhuwit kanggo pertahanan ing Karelia pancen prayoga. Kanggo fasilitas pertahanan utama uga dibongkar saka Finlandia - Severodvinsk, VOMZ, Plesetsk.
    1. andelc
      andelc 6 Juli 2022 16:05
      0
      Kene, manggoni wilayah lor, wrote ngisor
  16. Alex2048
    Alex2048 6 Juli 2022 12:37
    +3
    Cetha yen gandum Ukrainia paling penting kanggo Kulon. Luwih gampang. Menehi kanggo menehi. Gandum kanggo sampeyan, transit kanggo kita ...

    Nanging ing kene ijol-ijolan kasebut jelas ora padha lan ora milih Federasi Rusia. Aku bakal nyoba kanggo nerangake persamaan. Dadi ing wiwitan Federasi Rusia wis ukum transit kanggo Kaliningrad lan Piala gandum sing sawetara wong Rusia mbayar kesehatan lan urip lan bisa dadi subyek tawar-menawar ing posisi sing padha karo wong Eropa. Salajengipun, West ilegal squeezes metu transit kita kanggo Kaliningrad, mangkono, dening cara, sijine integritas wilayah Federasi Rusia menyang pitakonan. Lan sawise iku, Federasi Rusia ditawakake kesepakatan, sing mesthine kabeh wong dagang ing posisi sing padha. Iku misale jek kula piyambak sing nang endi wae wong duwe wong?
  17. Ivan2022
    Ivan2022 6 Juli 2022 13:43
    -1
    Yen padha wis ngembangaken kanggo 30 taun, padha mbokmenawa ngatur kanggo mikir bab apa.
    Kita mung ora duwe wektu kanggo nerangake.

    Umumé, Barat tansah dibedakake kanthi kemampuan kanggo mikir dhisik lan tumindak mengko.
    Mbokmenawa langkah sabanjure kudu dadi perang kaping 3 ing Eropa. Wiwit NATO utamane dudu Eropa, nanging AS
  18. andelc
    andelc 6 Juli 2022 15:19
    -4
    Mungkin ide kasebut kaya-kaya, nanging mesthi asimetris lan ora dikarepke: kanggo manggoni wilayah lor Finlandia lan Swedia. Populasi cilik, dalan lan kutha mung sithik. Miturut pasukan saka saperangan divisi udhara? Kita uga nerusake pertahanan, kaya kita ora butuh negara sampeyan minangka bagéan saka Federasi Rusia, nanging mung demilitarisasi sukarela lan status netral. Kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake, kayata kita bakal ninggalake mung kanthi status netral, nanging, bisa uga, kita bakal ninggalake dhasar kasebut. Maneh, akses menyang Teluk Bothnia ... Apa sampeyan ngomong, comrades?
    1. landasan pacu-1
      landasan pacu-1 6 Juli 2022 20:41
      +2
      Apa salah sampeyan warga? Apa pengalaman CBO saiki ora cukup kanggo sampeyan?! nglirik
      1. igorbrsv
        igorbrsv 6 Juli 2022 23:07
        -2
        Apa sing salah karo sampeyan? Lan Swedia pancen ora perlu. Lan padha pengin ngresiki Finlandia mung minangka wilayah strategis. Minangka Afghanistan. Wewatesan tanah iki suda ing siji kasus. Ing liyane, iku luwih gampang kanggo defend ing gunung. Nafig kita wilayahe. Dadi bakal luwih gampang kanggo njaga pertahanan. Kita ora duwe wong sing ngenggoni tanah kita. Lan kanthi iki kita uga bisa nindakake pemanasan pusat mengko? Jancok wong. Nanging saiki Finns dadi korban potensial. Lan padha takon dhewe am
  19. Mikhail Maslov
    Mikhail Maslov 6 Juli 2022 18:37
    +6
    Wah, wayahe nyanyi lagu "Iki kabeh awal kanggo kita." Utawa mungkin kita bakal nguripake logika. Mungkin dheweke durung nggawe pangkalan, nanging prasarana bakal disiapake. Pintu mlebu negara lor nggawe Ancaman langsung. Paling ora ing babagan lokasi geografis. Dheweke mesthi bakal nggunakake. Minangka kanggo sawetara rudal kanggo ngrusak infrastruktur. Pira sing dirusak ing Ukraina? Lan babagan potensial industri lan militer, lan nambah jumlah angkatan bersenjata. Anadyr? Secara pribadi, aku mung duwe pitakon lan wangsulane Putin katon kaya nggetak sing ora dianggep, luwih becik nggawe kesalahan.
    1. gsev
      gsev 6 Juli 2022 21:27
      -1
      Kutipan: Mikhail Maslov
      Wangsulane Putin kayane dudu nggetak sing disengaja, luwih becik yen salah.

      Ukraina isih bakal nyerang DPR lan LPR kanthi gaya operasi Kroasia "Storm" sajrone nem sasi. Putin mateni potensial kejut Ukraina. Yen Stalin mutusake kanggo miwiti serangan preemptive marang Hitler ing tanggal 20 Juni 1941, perang bakal dadi beda banget. Donbass terus metu, blokade banyu Crimea wis rusak, Ukraina wis ditinggal tanpa baja waja Mariupol, lan industri penerbangan Ukrainia wis rusak banget. Kajaba iku, para mitra weruh kanthi mripate dhewe kemungkinan bakal tiba ing serangan pencegahan. Sawise kabeh, Rusia, kanggo pisanan wiwit 1812, mutusaké lan bisa kanggo ngirim serangan preemptive marang mungsuh siap. Kajaba iku, Chubais saka Rusia wis ngluwihi kabeh akibat negatif saka perang sanksi sawise Februari 2022.
      1. Mikhail Maslov
        Mikhail Maslov 7 Juli 2022 00:54
        0
        Bener, aku nulis babagan Finlandia lan Swedia, Ukraina minangka conto.
        1. gsev
          gsev 7 Juli 2022 01:24
          0
          Kutipan: Mikhail Maslov
          Aku nulis babagan Finlandia lan Swedia.

          Swedia ing abad kaping 20 ora nglawan Rusia lan USSR. Nalika bebaya gedhe kanggo eksistensi Rusia, contone, Bulgaria, sing bisa melu ing rong perang sing diwiwiti kanthi tujuan ngusir Rusia ing sisih wétan Volga. marang Rusia.
          1. Mikhail Maslov
            Mikhail Maslov 7 Juli 2022 08:05
            +1
            Russophobia lan ditarik menyang NATO bakal nindakake tugase. Lan liwat wektu, malah Finlandia bisa diformat maneh. Mulane, aku nulis kanggo ndeleng masa depan.
  20. landasan pacu-1
    landasan pacu-1 6 Juli 2022 20:30
    +2
    Miturut teks artikel kasebut, dheweke kanthi akurat ngenali penulis. Mesthine dheweke lali yen NATO kudu mundur, utawa paling ora nggedhekake. Akibaté, kita ndeleng gambar sing beda, nanging kaya sing dikarepake, artikel kasebut nyatakake yen iki minangka perkara cilik saben dina.
    Ya, mesthi bakal apik:
    Ora ana papan kanggo emosi ing game gedhe. Sober, pitungan kadhemen lan kamungkinan kompromi. Taruhan kasebut dhuwur banget ...
    Nanging nyatane beda banget - asil saka bangkrut Gorbachev lan politik pasca-Soviet ...
    1. domokl
      8 Juli 2022 09:01
      0
      Kutipan: WFP-1
      Nanging nyatane dadi luwih beda - asil saka bangkrut Gorbachev lan politik pasca-Soviet.

      Lan apa sabanjure? Sampeyan ngusulake nggawe mesin wektu lan bali menyang wektu kasebut? Sepira sampeyan bisa ngelingi kesalahan sing kepungkur? Aku setuju kanggo njupuk pelajaran saka wong-wong mau, nanging aku nuwun kanggo ngelingi lan nyuwek rambutku ing sirah lan panggonan liyane. Iki menarik kanggo para sejarawan. Kita kudu ngrampungake masalah sing ana lan muncul ing kene lan saiki. Supaya mengko anak-anak kita ora nyuwek rambute ... Jujur, kita wis kesel dolan menyang sejarah lan tuduhan ora ana sing ngerti ... Kita dhewe ngidini lan kudu ngresiki. Ora kanggo Putin utawa wong liya, nanging kanggo kita. Amarga nalika perlu kanggo tangi, padha lungguh kanthi tentrem ing sofas lan nonton TV ... Lan saiki kita ngomong "Kita padha diapusi!". We wanted kanggo diapusi. Iku trep kanggo kita ngapusi awake dhewe: - Apa bisa aku dhewe ...
      1. landasan pacu-1
        landasan pacu-1 8 Juli 2022 19:59
        -1
        Sampeyan bisa uga ngerti manawa keputusan sing ora bakal ditindakake ora digawe dening "kita" kanthi pribadi, manawa kabijakan pasca-Soviet isih ditindakake lan ora ana pitungan sing adhem, sober, lan strategi sing kurang.
  21. igorbrsv
    igorbrsv 6 Juli 2022 22:57
    0
    Ora maca kabeh artikel. Maca babagan Ashgabat. Lan kepiye babagan dheweke? Dheweke saiki dadi koridor transit kita ing DPRK. Dheweke wis diangkut menyang kana.
    Aku ora pengin ndeleng Finns ing NATO, nanging Swedia wis ora perlu
  22. akurat
    akurat 7 Juli 2022 13:12
    -1
    Kutipan saka gsev
    Ukraina isih bakal nyerang DPR lan LPR kanthi gaya operasi Kroasia "Storm" sajrone nem sasi.

    Banjur padha njupuk lan mangsuli.
    Banjur padha njupuk lan ngubengi.
    Ora ana bukti yen Ukraina nyiapake operasi sing padha karo Kroasia sajrone nem wulan. Ya, pasukan kasebut ditarik, nanging ora ana sing ngerti apa iki persiapan utawa mung ngobong.
    Pengakuan kamardikan saka republik iki 100% bakal nyegah Ukraina saka serangan
    1. domokl
      8 Juli 2022 09:05
      -1
      Bukak situs web Kementerian Pertahanan Federasi Rusia lan waca dokumen sing dicekel ing markas Angkatan Bersenjata Ukraina. Dheweke ana ing domain umum