Review militèr

Prajurit Spanyol ing abad kaping XNUMX

141
Prajurit Spanyol ing abad kaping XNUMX

Kapten Landsknecht ing ukiran dening master sing ora dingerteni kanthi inisial HD, 1545


Ing artikel "Adipati Besi" Alba. Awal dalan perang" kita ngomong sing grandee Spanyol iki ora prejudice marang wong asal andhap asor, kuwi akeh komandhan tentarané. Salah sijine yaiku Julian Romero de Ibarrola, sing miwiti layanan minangka prajurit prasaja, nampa gelar ksatria saka raja-raja Spanyol lan Inggris, pangkat militèr saka maestre de campo lan dadi komandan terce Sisilia.

Ing omah, dheweke minangka personifikasi saka "pahlawan prasaja" sing wis ngabdi marang tanah air ing kabeh urip - kanthi jujur ​​​​lan tanpa pathos. Kadhangkala dheweke diarani "prajurit paling apik ing Spanyol", lan kadhangkala - "penjaga" Adipati Alba. Dheweke ngomong kanthi bungah babagan kepahlawanan sing ditampilake ing pirang-pirang peperangan, lan kanthi medeni babagan "ngamuk Spanyol" ing Antwerp, sing dijarah dening bawahan Julian. Dheweke dadi prajurit ing jamane, lan ora ana pangertèn kanggo ngadili dheweke saka sudut pandang kita sing relatif "vegetarian", nanging ing wektu sing padha banget sinis lan munafik. Dina iki kita bakal ngomong sethithik babagan wong iki.

Asal saka pahlawan


Julián Romero asalé saka kulawarga La Mancha sing miskin, nanging ngaku asalé saka bangsawan. Ing Spanyol, wiwit Reconquista, ana sawetara bangsawan sing ora proporsional, sing leluhure tau nampa gelar hidalgo kanggo merit militèr - nanging kabeh iki: ora ana tanah utawa dhuwit sing digandhengake karo gelar kasebut.

Kajaba iku, ing sisih lor-kulon Spanyol ana sajarah wilayah Asturias sing ora ditelukake dening Moor. Akeh pedunung duwe kulit entheng (urat katon ing lengen - "getih biru") sing kondhang lan mata abu-abu utawa biru. Lan mulane kabeh Asturians, preduli saka pendhudhukan, dianggep minangka bangsawan. Ing novel misuwur dening Cervantes "The Cunning Hidalgo Don Quixote of La Mancha" bisa maca:

"Sawijining cah wadon saka Asturias ana ing layanan para pamilik ... Sopir lan Maritornes sarujuk luwih dhisik kanggo seneng-seneng ing wayah wengi, lan dheweke ngandhani yen para tamu tenang lan para pemilik turu, dheweke bakal teka ing kene. kanggo ngilangake karep lan nepaki kabeh sing ora dikarepake saka dheweke. Lan bab cah wadon mulya iki, dheweke tetep janji-janji kasebut sanajan ing kasus-kasus kasebut nalika dheweke diwenehi ing alas sing padhet, lan luwih-luwih tanpa saksi, amarga bocah wadon kasebut bangga banget karo asal-usule sing mulia, sing miturut pendapate. , ora bisa ngremehake layanan ing warung, amarga owah-owahan saka nasib lan misfortunes sing wis befallen dheweke wis nggawa dheweke kanggo titik iki.

Prawan iki gumunggung asal-usul bangsawan mung amarga dheweke saka Asturias.

Miturut cara, kaya sing bisa dideleng saka peta, karajan Asturias uga kalebu provinsi modern Cantabria lan Negara Basque.


Karajan Asturias ing peta


Peta administratif Spanyol

Kahanan ekonomi Spanyol ing abad kaping XNUMX


Julián Romero de Ibarrola lair ing kutha cilik Huelamo cedhak Cuenco (Kastila-La Mancha modern) ing taun 1518. Ing wektu iku, cabang utama tetanèn ing Spanyol yaiku breeding wedhus. Wedhus-wedhus sing akeh banget (total sawetara yuta ekor) diusir kaping pindho saben taun ing kabeh semenanjung: ing musim semi saka kidul nganti lor, ing musim gugur saka lor nganti kidul. Ing dalan, padha kerep numpes crops ing kothak petani lokal.

Asosiasi pengaruh saka peternak wedhus bangsawan gedhe Honrado Concejo de la Mesta (saka basa Latin "animalia mixta" - campuran sapi), digawe ing taun 1273 kanthi dekrit Raja Alfonso X, diwenehi hak kanggo nyopir tanpa alangan ing saindhenging negara. . Ing wektu sing padha, wong tani dilarang ngubengi kebon, kebon lan kebon anggur ing papan sing dituruti, lan warga kutha ora duwe hak ngalangi dalan. Ing Madrid padha, sapi padha mimpin kanggo akèh taun liwat pusat kutha.


Rute transportasi komplotan utama

Kasunyatane wool Spanyol akeh dikarepake ing Flanders, Prancis lan negara-negara Eropa liyane, sing didol ing luar negeri nggawa akeh penghasilan, saka pajak dibayar menyang perbendaharaan. Para raja, kasengsem nampa potongan pajak sing paling gedhe, nyengkuyung Mesta kanggo ngrugekake para petani. Dadi, ing taun 1489, dekrit ditanggepi, miturut Mesta duwe hak nggunakake pangonan komunal ing papan sing diterusake, lan wiwit taun 1501, anggota Mesta bisa nyimpulake perjanjian sewa permanen kanggo papan apa wae. kewan-kewane angonan saora-orane.

Asring, tanah sing wis diluku diwènèhaké marang pangonan, lan ing taun 1528 Cortes nyathet kanthi weker kasunyatan kemiskinan sing cetha saka para petani: dicathet menawa akeh sing "cedhak karo karusakan lengkap." Society of the Place, kanthi cara, mung dibuwang ing taun 1836. Ing abad kaping XNUMX, cukup sawetara petani, ilang tanah, dadi buruh tani - peonies, lan dipeksa kanggo papan perlindungan lan pangan. Wong liya padha metu saka desa, dadi rampog, gelandangan utawa pengemis.

Saliyane wool, anggur, lenga zaitun, woh-wohan, kulit lan logam diekspor saka Spanyol. Nanging komoditas ekspor utama isih wol, sing diekspor saka negara kanggo ngrusak pabrik lokal. Amarga ekspor wol saya akeh, nggawe kain ing Spanyol ora berkembang, lan pabrik lokal wiwit mudhun kabeh, ora bisa nandhingi produk pesaing Walanda, Inggris lan Prancis. Bangsawan lan sudagar sugih seneng produk impor, produsen kain Spanyol ngasilake kain sing murah lan kasar kanggo penduduk lokal sing mlarat.

Setaun sadurunge lair saka pahlawan artikel kita (ing 1517), raja anyar teka ing Spanyol saka Walanda - Charles I (wiwit 1519 - Kaisar Romawi Suci Charles V). Dheweke lair ing Ghent lan nalika iku ora ngerti basa Spanyol. Akeh penasehat Flemish teka karo dheweke, sing rampung ing kiriman paling penting (kalebu ing pasamuwan). Akibaté, Cortes ing wiwitan ora pengin ngakoni Charles minangka raja, lan ing taun 1519 ing Toledo padha ngusulake kahanan sing didhukung dening kutha-kutha liyane ing Castile: raja kudu ora ninggalake Spanyol, janji ora bakal nyetujoni wong manca ing posisi pamaréntahan. , janji bakal nglarang ekspor emas lan jaran ing luar negeri.

Nanging Karl, sing kapilih dadi Kaisar Kakaisaran Romawi ing taun 1519 sing padha, ora netepi janjine, lan ing Mei 1520 dheweke lunga menyang Jerman, ninggalake Kardinal Adrian saka Utrecht minangka gubernur. Iki nyebabake pemberontakan ing sawetara kutha ing Castile, uga ing Valencia lan Mallorca. Karl, sing sibuk karo urusan Eropa, ora nuduhake kapentingan tartamtu ing kerajaane.

Miturut tarif pabean sing disetujoni ing 1546, dadi luwih nguntungake kanggo ngeterake sutra mentah saka Granada menyang Genoa tinimbang menyang Castile. Saudagar manca sing ngekspor bahan mentah ing luar negeri entuk bathi nganti Spanyol wiwit diarani "India kanggo wong manca." Akibaté, tren mudhun terus-terusan ing produksi dibentuk, sing terus ing penerus Charles, Philip II, sanajan dheweke nyoba (sia-sia) nglarang impor kain manca menyang negara kasebut.

Ing paruh kapindho abad kaping XNUMX, akeh bengkel tenun wol lan sutra ditutup ing Toledo. Produksi sutra ing Granada lan kain ing Zaragoza meh mandheg. Produksi kain suda (uga kualitase) ing Segovia lan Cuenca. Kanggo luwih cilik, tenunan kain lan sutra ing Seville nandhang sangsara, nanging produk saka bengkel kasebut utamane diekspor menyang koloni. Produksi kain tipis sing larang wis meh mandheg, saiki diimpor saka luar negeri.

Ing Cordoba lan kutha-kutha Andalusia, pabrik-pabrik kulit ambruk. Emas lan perak sing digawa saka koloni ora tekan bagean utama populasi. Kajaba iku, panyebaran kasebut nyebabake kenaikan rega barang-barang dhasar, lan bagean penting saka logam mulia Amerika mili ing luar negeri, nambahake borjuis Walanda, Prancis lan Inggris, uga bankir Jerman lan Genoa.

Lan Philip II, terus-terusan nampa emas lan salaka saka Amerika, iki dipeksa kaping pirang-pirang kanggo wara-wara piyambak lan negara bangkrut. Prekara-prekara kasebut wis ana ing wiwitan abad kaping XNUMX ing Spanyol dhewe, dhuwit recehan emas lan salaka meh ilang saka sirkulasi, lan dhuwit tembaga suda banget. Padha ngomong yen ing wektu iku bobot saka dhuwit recehan tembaga diwenehi kanggo lilin punika kaping telu bobot saka lilin iki.

Wilayah Castile-La Mancha - papan kelairan pahlawan, ing Spanyol diarani negara kastil, kincir angin, lan uga - "Tanah tanpa banyu". Kaya sing sampeyan ngerteni, ora ana wilayah sing sugih lan sugih kanthi jeneng kaya ing Abad Pertengahan. Saka wong miskin La Mancha hidalgos sing digambarake dening Don Quixote, Cervantes nulis ing wiwitan novel yen telung perempat saka penghasilane menyang panganan.

Ora nggumunake yen Hualing Romero kepeksa mlebu tentara minangka prajurit prasaja nalika umure 15 taun.

Wiwitané dinas militèr Hualin Romero de Ibarrola


Hualing miwiti layanan militer ing Flanders, pisanan minangka drummer, banjur dadi pikeman. Kalih taun salajengipun, unitipun kalebet ing antawisipun wadyabala ingkang nindakaken kampanye dhateng Tunisia, dipuncepeng ing taun 1534 déning laksamana Ottoman Khair ad-Din Barbarossa.


Sortie saka pasukan Barbarossa ing La Goleta, pecahan permadani adhedhasar gambar dening Vermeyen, 1555

Kampanye iki sukses: Barbarossa banjur mlayu saka Tunisia, nanging ora nyegah dheweke dadi master kabeh Segara Mediterania. Saka Tunisia, Julian Romero ditransfer menyang Italia, ing ngendi pahlawan Spanyol sing bakal teka wis "narik tali" sajrone 9 taun lan ora ana sing katon apik kanggo dheweke.

Iki minangka "Prosesi Landsknechts" diwakili ing ukiran dening Niklas Stoer (setengah pisanan abad kaping XNUMX).


Nanging ana uga gambar romanticized, Contone, engraving dening Lucas Cranach Sepuh, kang St.


Ing taun 1542, Perang Italia kaping sanga (saka sepuluh) diwiwiti (perang kasebut dumadi ing taun 1494–1559), nalika ing mangsa panas taun 1544 tentara Spanyol ngepung kutha Saint-Dizier, dumunung ing sisih lor-wétan. Prancis (iki banjur perang Italia). Ing tanggal 17 Agustus, kutha kasebut dipasrahake, lan Julian, sing ana ing kene karo wadyabala Spanyol, budhal saka Walanda liwat omah segara.

Sawetara percaya yen Julian ana ing antarane prajurit sing didemobilisasi saka tentara Spanyol amarga ora ana sing mbutuhake layanan. Ing dalan, kapal karo prajurit iki mlebu ing Dover, ngendi kepala Hualin, Don Pedro de Gamboa, nampa tawaran saka Henry VIII kanggo pindhah menyang layanan Inggris. Spanyol lan Inggris ing wektu iku sekutu, tawaran ketoke kabeh mupangati, lan detasemen Italo-Spanyol saka 300 riflemen kavaleri dadi bagéan saka tentara Inggris.

Padha regane utamané amarga padha fasih ing cara anyar progresif perang, kang disebut caracol (caracol, diterjemahaké saka Spanyol minangka snail). Saka rolas nganti nembelas pangkat riflemen ing jaran meh ing gallop ndamel munggah menyang tatanan mungsuh ing kadohan saka tembakan, prajurit saka pangkat pisanan murub gantian saka rong pistol lan nguripake watara, nyopir menyang mburi. Banjur panah saka baris sabanjuré mlebu perang. Nalika prajurit jaranan ing pangkat pungkasan ngetokake tembakan, sing pisanan wis bisa ngunggahake pistol maneh. Teknik gelut iki cepet banget populer ing Eropa lan marshal Prancis Gaspard de Tavannes nulis ing memoar:

"Wiwit pistol diciptakake ing Charles V, bangsawan Jerman, sing sadurunge njabat ing jajaran landsknechts, jaran dipasang lan mbentuk skuadron iki 15 utawa 16 jero. Skuadron iki terus nyerang, nanging ora nggawe terobosan. Baris kapisan malik ing sisih kiwa, mbukak dalan sing kapindho, sing banjur murub, lan liya-liyane, mbentuk "keong" kanggo ngisi maneh pistole.


Ilustrasi saka buku seni militer dening Johan Jakob Wahlhausen, 1616

Duel ing Montreuil-sur-Mer


Ing tanggal 7 Juni 1546, perdamaian ditandatangani antarane Inggris lan Prancis, lan banjur salah siji saka duels paling misuwur ing sajarah donya. Julián Romero de Ibarrola nglawan kancané, Kapten de Mora. Kasunyatane yaiku salah sawijining detasemen Spanyol, sing diprentahake dening bangsawan Spanyol - Kapten de Mora (jenenge yaiku Antonio, utawa Cristobal), mlebu layanan Francis I. Kahanan iki nemen nesu Julian, sing nyatakake tuntutane marang de Mora. : jare opo kowe... wong ala lawan pertiwi lan kanca-kancane padha gelut.

Mora minangka bangsawan sing misuwur lan nesu banget ing "tabrakan" dening sawetara pengemis hidalgo. Dheweke mangsuli yen dheweke perang ing sisih Katolik sing jujur, nanging Julian Romero ana ing tentara bidat lan mungsuh gereja - Protestan.

Umumé, wong Spanyol panas ngenyek saben liyane sing ora cocog karo urip (paling ora urip sepi). Dheweke mutusake kanggo perang tandhing, ora mung kanggo awake dhewe, nanging uga kanggo para ratu: Julian makili Henry VIII, More - Francis I.

Gagasan tandhing kasebut nyebabake kabeh wong seneng banget, lan ing Montreuil-sur-Mer, lapangan turnamen klasik (kaya ing novel-novel ksatria) diatur kanthi stands, ing ngendi Francis lan ahli warise, wakil resmi Henry VIII lan akeh. khusus teka aristokrat saka negara liyane. Kadhangkala sampeyan kudu maca sing tandhing njupuk Panggonan ing Fontainebleau, kang misale jek dipercaya.

Rombongan kasebut cocok - karo heralds lan wanita ayu, jas saka rong mahkota, kostum mewah saka penonton. Para peserta tandhing kasebut nganggo waja nganggo helm sing ditutup, nganggo pedhang Gotik, utawa rapier kanthi wilah sing padha, estoks (ditujukake kanggo injeksi menyang papan waja sing lemah) lan dagas (keris kanggo tangan kiwa, digunakake ing pager. ).


Rapier, digawe ing Toledo watara 1590. Minangka aturan, rapiers duwe pengawal Komplek karo sistem parrying puteran lan dering lan busur protèktif kanggo sikat, padha bisa duwe dering utawa penjaga cangkir.


Macem-macem jinis rapier ing ilustrasi buku Stone GC A Glossary of the Construction, Decoration and Use of Arms and Armor: in All Countries and in All Times


Pedhang Gotik - jeneng konvensional, miturut klasifikasi Oakeshott, pedhang kasebut kalebu jinis XV-XXII, duwe lading faceted lan dirancang kanggo jotosan tindikan sing akurat, padha ngganti pedhang saka "jinis Romawi".


Spanyol daga, watara 1600


Estoc, pungkasan abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX, Museum Tentara, Paris (pedhang kasebut uga disebut panzerstekers utawa konchars)

Miturut pangeling-eling saka saksi mata, aristokrat de Mora banjur nduduhake kaluhurane kanthi sakabehe kekuwatane, lan mantan landsknecht biasa Julian Romero nuduhake kepinginan sing ora bisa ditindakake kanggo menang. Wiwit Mora minangka prajurit kavaleri, lan Julian minangka prajurit infantri sing mung mentas nunggang jaran kanggo "caraculate" ing kono, kabeh wong percaya yen kamenangan bakal ana ing sisih Prancis. Lan, pancen, de Mora menangake bagean pertama saka perang kasebut. Kaping pisanan, dheweke nuthuk rapier saka tangane mungsuh, nanging banjur mbuwang dhewe - mungsuh mbukak escots. Banjur Mora, kanggo keplok saka umum, karo lunge deft matèni jaran mungsuh kang.

Nanging, Julian, sing mlumpat saka jaran tiba ing wektu, sakperangan alesan ora nganggep dheweke kalah. Beda karo telpon Mor ngakoni kekalahan lan mungkasi perang, dheweke mung mlayu ngubengi bangkai jarane, ngindhari pukulan. Miturut sawetara sumber, Mora bengok-bengok yen dheweke ora pengin cilaka Julian, miturut wong liya, dheweke njamin yen dheweke ora pengin mateni.

Kanggo sawetara alesan, Mora ora mudhun saka jaran: uga pracaya yen mungsuh bakal kuwat ing perang mlaku, utawa ngenteni sinyal saka steward kanggo mungkasi perang kanggo kauntungan cetha. Iki parodi saka joust terus kanggo sawetara wektu, lan Mora supaya njaga mudhun.

Pungkasane, milih wayahe, Julian ing uncalan landhep, mlumpat liwat mayit jaran, bisa nabrak jaran mungsuh karo pangiring. Ing wayahe Mora lagi dismounting, nuthuk wong menyang lemah, Cut tali helem karo keris lan sijine keris menyang tenggorokan. Maura kudu nyerah.

Akeh bangsawan Prancis sing mulya ora seneng karo asil tandhing kasebut, nanging para penonton sing ngucapke matur nuwun, kalebu raja ing sisih sing kalah, ngepuk pahlawan kasebut. Julian Romero nampa chain emas saka Francis I, lan Henry VIII, sing dipindhah dening kabar "kang" kamenangan, diwenehi tandhing kang ksatria karo annuity urip. Bener, iki dibatalake ing Elizabeth I. Nanging, miturut sumber liyane, Julian nampa gelar ksatria banneret (nglayani gusti miturut panji dhewe) ing taun 1547 sawise Peperangan Pinky Cloud.

Ing artikel sabanjure, kita bakal nerusake crita Julián Romero de Ibarrol.
Pengarang:
141 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 8 Juli 2022 06:02
    + 10
    Sawise nyingkirake "kuk Arab", dheweke cepet nggawa negara kasebut mudhun. Para penakluk, wong Arab, wiwit ulat sutra, irigasi, perpustakaan (gratis), universitas.. Symbiosis, sawise Reconquista ora bisa.. Malah wong edan. emas lan perak Amerika ora nggawa kamakmuran. "Rakus, Billy, rusak" (c)
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 Juli 2022 07:14
      +8
      edan emas lan perak amerika
      Kaya ngono, ngrusak.
      1. Engineer
        Engineer 8 Juli 2022 08:59
        +4
        Aku entuk kesan yen kemunduran Spanyol isih dadi akibat saka kekaisaran. Dadi, negara pisanan sing rusak dening kekaisarane dhewe.
        1. vet
          vet 8 Juli 2022 10:29
          +6
          Charles I (V) duwe analogi langsung karo sekretaris jenderal Soviet: sumber daya saka wilayah pembentuk sistem (Spanyol lan Rusia) lan keuntungan super sing ditampa (ing Rusia - saka sumber daya alam - ora mung minyak lan gas Siberia), (ing Spanyol - saka wool lan diimpor menyang Spanyol Amérika emas-perak) digunakake kanggo pangembangan negara liya, kang banjur ngirim Rusia lan Spanyol dadi telung huruf ceria lan nyatakake conquerors, oppressors, "orcs getih" lan ing.
          1. Engineer
            Engineer 8 Juli 2022 11:06
            +3
            Ora, ora bisa dilacak
            Spanyol miskin ing sumber daya.
            Basis sumber daya Kakaisaran Spanyol mung Amerika. Nanging kewajiban kekaisaran tansaya luwih cepet tinimbang bathi, sing uga ora biasa.
            Spanyol dudu analog saka Moskow. Iki minangka "proyek global" kanthi wujud sing paling murni.
            1. parusnik
              parusnik 8 Juli 2022 11:51
              +4
              Ana alesan liyane internal, siji saka wong-wong mau nyuda populasi, wong Yahudi lan dibaptis Morisco Arab diusir, perang, pailan, epidemi lan emigrasi bagean saka populasi, kene sing menyang ngendi, sing bali menyang Afrika, sing menyang Walanda, sing menyang Amerika. Saka kene, ngolah tanah ora ana wong, kurang pangan, plus pajak dhuwur ing kabeh sing padha gawé ing ngarep, iku ora duwe bathi kanggo gawé, kajaba kanggo pasar domestik, sampeyan gawé kurang tax, lan regane barang impor luwih murah, wiwit ambruk amarga kawicaksanan ekonomi sing ora masuk akal, koloni Eropa, Walanda, ngrasa dhewe, lan mung Amerika, yen katon rada kepenak, ya, lan ing abad 19. , Spanyol goyang ing revolusi lan perang dinasti, uga ing 20, revolusi, perang sipil. Sajrone WWII, wungu ing perdagangan tungsten kanggo loro-lorone. Nanging ing pungkasan, padha dadi resort ing Eropah.
              1. VlR
                8 Juli 2022 12:03
                +3
                Ya, ana negara sing "ngunggahake" kanthi apik ing Perang Dunia II. Swedia mbangun "sosialisme" ing rong perang donya. Portugal nambah cadangan emas saka $63 yuta ing taun 1938 dadi $438 yuta ing taun 1946. Ing tanggal 8-9 Mei 1945, wong Swiss mesthi netesake luh pait. Ya, lan Amerika metu saka Depresi Agung mung kanthi prentah militer. Yen ora kanggo Perang Donya II, Negara-negara bakal, mbok menawa saiki, Brasil kaloro.
                1. parusnik
                  parusnik 8 Juli 2022 12:36
                  +3
                  "Tungsten Rush" ing Spanyol akeh sing padha karo "Emas" ing Alaska. Franko, isih ana kumbang, kanggo Alozievich, dheweke ngedol tungsten kanthi awis lan ora murah.
                  1. astra wild2
                    astra wild2 8 Juli 2022 15:08
                    +1
                    "Ora mirah," dheweke mbokmenawa ngandika marang Adalf: "Senior Adolf, gagasan fasisme mesthi apik, nanging gagasan kasebut kudu didhukung kanthi finansial. Yen ora, aku bakal ngedol marang wong liya "
                    1. parusnik
                      parusnik 8 Juli 2022 16:45
                      +3
                      Franco, uga sukses ngedol tungsten menyang Inggris.
                      1. astra wild2
                        astra wild2 8 Juli 2022 16:49
                        +1
                        Dheweke mbokmenawa ngandhani wong-wong mau kaya iki, nanging tanpa gagasan fasisme
                2. Luminman
                  Luminman 8 Juli 2022 16:28
                  +4
                  Kutipan: VLR
                  bakal dadi Negara, mbok menawa saiki, Brasil kaloro

                  Ing Amerika Serikat, ora kaya ing Eropa liyane, ana industri metalurgi sing dikembangake, kimia, teknik listrik, kapal otomatis lan bangunan alat mesin. Sajrone taun rencana limang taun pisanan, dheweke nyedhiyakake kabeh pabrik kanthi basis turnkey. Sumber daya Amerika ora ana watesan. Aku mikir yen mbandhingake karo "Brazil kapindho", sing isih ora duwe kabeh iki, ora cocog ...
                3. Popov Artyom
                  Popov Artyom 19 September 2022 22:32
                  -3
                  Какие глупости. Швейцарцы были вынуждены продавать Рейху то же золото за немецкие марки (не принимаемые никем больше в мире). Экспорт Швейцарии рухнул, как и импорт, ей срочно пришлось в 3 раза (!) увеличивать площадь сельхоз земель. Помимо этого, Швейцария много лет содержала огромное количество (более 100 тыс) интернированных самых разных национальностей, должна была кормить, одевать, обогревать их. Невероятно выгодное дело!
              2. astra wild2
                astra wild2 8 Juli 2022 15:12
                +1
                Alexey, sampeyan uga kudu mbayar kanggo Resor. Padha ora duwe budget banget kanggo resorts.
        2. Mihaylov
          Mihaylov 8 Juli 2022 10:40
          +3
          Kutipan saka Engineer
          bilih kemunduran Spanyol isih jalaran saka kekaisaran. Dadi, negara pisanan sing rusak dening kekaisarane dhewe.

          Sugeng sonten, apa sampeyan bisa ngembangake skripsi kanthi luwih rinci? hi
          1. Engineer
            Engineer 8 Juli 2022 11:28
            + 10
            Good afternoon,
            Ana buku sing apik banget sing dadi dhasar kesimpulanku.
            https://www.ozon.ru/product/ispaniya-doroga-k-imperii-3901431/?sh=HKGZKcij2Q
            Spanyol wiwit mbangun kekaisaran minangka negara sing ora bersatu, ora mung bangsa, nanging uga wong. Asturians, Basques, Galicians, Catalans, etc. Lan saben wong sengit "Muscovites" kondisional - Castilian.
            Kewajiban Imperial saiki tiba ing tatanan sing durung dewasa iki.
            Akibaté, ana ewah-ewahan bentuk monstrous - industri kita dhewe ora berkembang amarga konsep globalis ing ekonomi. Spanyol ora duwe apa-apa kanggo menehi kekaisaran kajaba kekuwatane para prajurite. Wong Italia nguwasani keuangan, armada kasebut direkrut saka Portugis, Basque, Fleming. Perdagangan pancen ora nyukupi lan Wakil Raja Amerika dadi wuta kanggo perdagangan karo mungsuh.
            Spaniards katon kuciwo ing project kekaisaran dhewe kang padha salah siji saka akeh, lan kasugihan ajeg mili adoh amarga kasunyatan sing kewajiban ngluwihi income.
            Kontemporer nyathet kanthi pait yen gula Brasil sajrone pamrentahan Spanyol ing Portugal kaping telu luwih murah ing Bursa Saham London tinimbang ing Lisbon. Iki senadyan kasunyatan sing perdagangan karo Inggris liwat koloni dilarang.
            Spaniards dhewe ngakoni kelemahane ing perdagangan lan pandhu arah, sing tegese, nyatane, transfer dana saka Spanyol kanggo wong-wong sing ngerti carane nindakake loro - Inggris, Holland, Prancis.
            Konstruksi sing luar biasa ala digawe. Generasi India ing Meksiko lan Peru tilar donya dening puluhan ewu ing tambang, salaka mili menyang Walanda kasebut lan liya-liyane sing ngatur perdagangan smuggling karo "India", sing Spanyol, ing asas, ora bisa nyedhiyani. Lan liyane rampung ing bank-bank Italia sing mbiayai kekaisaran, sing manggon ing longkangan awis pancet. Pompa paling kuat ngetokake dhuwit, lan wong-wong Spanyol mung dadi impeller.
            Investasi ing ekonomi Spanyol paling sethithik. proyek Imperial minangka iku

            Lan nalika, sawise perang Suksesi Spanyol, kabeh kaluhuran ambruk, Spaniards maneh ketemu piyambak ing negara miskin disatukan, nanging tanpa infantri Spanyol kamulyane, kang dadi omong kosong lengkap. Negara kasebut bubar.

            Lan iki tanpa "legenda ireng" babagan "wong Spanyol sing kejam lan obscurantist"
            1. Mihaylov
              Mihaylov 8 Juli 2022 11:39
              +3
              Spanyol wiwit mbangun kekaisaran minangka negara sing ora bersatu, ora mung bangsa, nanging uga wong.

              Apa aku ngerti kanthi bener yen amarga kahanan kasebut, Spanyol dadi kekaisaran sadurunge dadi negara normal? lan sesuai karo iki, "basis kekaisaran", yaiku, Spanyol dhewe, kanggo alasan iki, mung ora bisa "narik" beban kasebut?
              1. Engineer
                Engineer 8 Juli 2022 11:45
                +2
                Persis.
                1. Mihaylov
                  Mihaylov 8 Juli 2022 11:49
                  +2
                  Kutipan saka Engineer
                  Persis.

                  Matur nuwun, aku kudu tuku buku. hi
                  1. Engineer
                    Engineer 8 Juli 2022 11:52
                    +3
                    Highly nyaranake. Selektif dibandhingake karo asline. Terjemahan 10 saka 10. Fantasi
                    PS Penulis manggon ing Spanyol lan nikah karo wong Spanyol. Mulane, iku rampung free saka Anglocentrism sajarah
                    1. Mihaylov
                      Mihaylov 8 Juli 2022 11:58
                      +2
                      Kutipan saka Engineer
                      Terjemahan 10 saka 10. Fantasi

                      Ya, aku setuju, terjemahan sing paling penting. Bubar aku mutusake kanggo kenal karo buku anyar "Against the Grain": terjemahan sing nggegirisi, kayane terjemahan Google sing ora diproses, ora bisa diwaca. hi
                      1. Engineer
                        Engineer 8 Juli 2022 12:07
                        +1
                        Mungkin iku padha ing asli?
                        Aku ngormati Jared Daymond banget, (Gumilyov minangka wong sing sehat ngguyu ) nanging basa kramane. Stringy, kanthi repetisi dhewe.
                        Uskup, kanggo comparison, nyerat bab sejatine sifate technical, fokus panah, nanging concisely, succinctly, voluminously lan banget informatif.
                        Namba van kanggo kula antarane antiquities.
                      2. Mihaylov
                        Mihaylov 8 Juli 2022 12:12
                        +2
                        Kutipan saka Engineer
                        Mungkin iku padha ing asli?

                        Mbokmenawa basa Inggrisku wis level "explain at the hotel", dadi aku ora bisa ngomong apa-apa.
                        Lan Diamond misale jek maca biasane ing basa Rusia, nanging bisa uga iki manfaat saka penerjemah.
                    2. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 8 Juli 2022 16:29
                      +2
                      Anglocentrism sajarah
                      Apa definisi apik tenan!
                      Bravo, Denis!
                      1. Engineer
                        Engineer 8 Juli 2022 16:52
                        +1
                        Aku bisa nganggep yen sampeyan ora milih ilmuwan Inggris)
                      2. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 8 Juli 2022 17:02
                        +2
                        Saka apa, aku njaluk ngapura. Nanging kaya sing wis dingerteni, ing conto Daimod, ana akeh "banyu" ing karyane, yaiku, "bla bla bla lan fakta saka sisih". Sekolah sejarah Prancis luwih cedhak karo aku.
                      3. Engineer
                        Engineer 8 Juli 2022 17:42
                        +2
                        ing contone Daimod

                        "Dadi dheweke wong Bulgaria" (c)
                        Amerika)
                      4. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 8 Juli 2022 17:49
                        +2
                        ya wis. Nanging naluri sing dilebokake dening "sekolah" ora bisa diombe.
              2. Popov Artyom
                Popov Artyom 19 September 2022 22:38
                -3
                Только в 1469 году через династический брак (а потом - выморочное наследство) формально "обьединились" Кастилия и Арагорн. А ведь были и другие испанские государства. Они настолько успели кастомизироваться, что Каталония до сих пор считает себя отдельной нацией.
            2. parusnik
              parusnik 8 Juli 2022 12:31
              +2
              Asturians, Basques, Galicians, Catalans
              Saiki, ing wilayahe padha nganggo basa lokal, sastra Spanyol, kanggo komunikasi antaretnis.
              1. Engineer
                Engineer 8 Juli 2022 12:37
                +1
                Iki minangka salah sawijining tesis. We muter kekaisaran, nanging kita dhewe ora wong siji saka tembung ing umum. Aku malah ora gagap babagan bangsa. Lan kewarganegaraan "titular" - Castilian disengiti sacara universal.
                Nang endi wae aku wis weruh ngguyu
                1. parusnik
                  parusnik 8 Juli 2022 12:46
                  +3
                  Nanging bakal katon, ya? Dadi akeh wektu wis liwati, carane akeh abad padha manggon ing gendheng padha lan ora ing Federal, nanging ing negara kesatuan. Liyane duwe pamindhahan, nanging ora kaya ngono. Lan padha ora kabeh tetep bebarengan.
                  1. Mihaylov
                    Mihaylov 8 Juli 2022 14:18
                    +1
                    Kutipan saka parusnik
                    Liyane duwe pamindhahan, nanging ora kaya ngono. Lan padha ora kabeh tetep bebarengan.

                    Nah, bisa uga gosip babagan separatisme dheweke rada kegedhen?
                    1. parusnik
                      parusnik 8 Juli 2022 16:42
                      +2
                      Lan aku ora exaggerating sing ana, sing, nanging obahe ora massive, padha ora utamané semangat kanggo ninggalake Spanyol, lan padha ora pengin, supaya .. mulang basa lokal, liyane hak kanggo wilayah. ..
                      1. VlR
                        8 Juli 2022 20:13
                        +2
                        Nalika aku ana ing Catalonia - lan iki sakcepete sadurunge referendum kamardikan, dheweke nuduhake stiker iki - ing mobil, ing lawang, lan liya-liyane:


                        Lan padha ngandika: iki kuldi Catalan, tandha patriot lokal (utawa - nasionalis, saka sisih ngendi sampeyan katon) sing bakal milih kanggo metu saka Spanyol - ora kaya banteng Spanyol. Kaya, bantheng iku kekuatan, agresi, lan kuldi iku rajin lan tekun.
            3. Luminman
              Luminman 8 Juli 2022 16:39
              +1

              Spanyol wiwit mbangun kekaisaran minangka negara sing ora bersatu, ora mung minangka bangsa, nanging uga minangka bangsa. Asturians, Basques, Galicians, Catalans, etc. Lan saben wong sengit "Muscovites" kondisional - Castilian

              Kaya mangkono iku!
              1. Engineer
                Engineer 8 Juli 2022 16:53
                +3
                Apik, kirimanku wis dipilih)
      2. Mihaylov
        Mihaylov 8 Juli 2022 10:34
        +2
        Kutipan saka: 3x3zsave
        edan emas lan perak amerika
        Kaya ngono, ngrusak.

        Metal sialan!!! ngguyu
  2. Korsar4
    Korsar4 8 Juli 2022 06:39
    +4
    Ora mung Don Quixote pengin jousting. Ngelak kanggo tontonan. Lan mesthi ana saran
  3. 3x3z simpen
    3x3z simpen 8 Juli 2022 07:00
    +5
    Estoc, pungkasan abad kaping XNUMX - awal abad kaping XNUMX, Museum Tentara, Paris (pedhang kasebut uga disebut panzerstekers utawa konchars)
    Aku bakal nambah saka dhewe sing karo tujuan umum siji, lading iki isih beda-beda saka saben liyane. Konchar duwe gagang saber lan njaga. Panzerbrecher dibedakake karo penjaga berbentuk S horisontal, karakteristik sekolah senjata Jerman.
    Matur nuwun, Valery!
    1. Pane Kohanku
      Pane Kohanku 8 Juli 2022 09:15
      +6
      Panzerbrecher dibedakake karo penjaga berbentuk S horisontal, karakteristik sekolah senjata Jerman.

      Gatekna foto judhul artikel! Ing taun 1545, esponton wis cukup umum. Pancen, nganti wiwitan abad kaping 18, sawetara tentara nggunakake protazan, sawetara nggunakake esponton. Abad kaping 18 (sawise Peter I) - wis esponton kanggo kabeh wong.
      1. Mihaylov
        Mihaylov 8 Juli 2022 10:42
        +5
        Quote: Pane Kohanku
        Pancen, nganti wiwitan abad kaping 18, sawetara tentara nggunakake protazan, sawetara nggunakake esponton. Abad kaping 18 (sawise Peter I) - wis esponton kanggo kabeh wong.

        Esponton wis menang! Aku ngerti! ngguyu
        1. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 8 Juli 2022 15:22
          +4
          Esponton wis menang! Aku ngerti!

          Ngomong-ngomong, aku heran kenapa ... Apa luwih gampang nggawe lading? utawa...
          1. Mihaylov
            Mihaylov 8 Juli 2022 15:24
            +4
            Quote: Pane Kohanku
            utawa...

            mungkin teori konspirasi? wassat
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 8 Juli 2022 15:33
              +4
              Mung espontons saka tembung "pameran".
              Nanging ora sing segara, nanging sing luwih larang tinimbang dhuwit.
              1. Mihaylov
                Mihaylov 8 Juli 2022 15:43
                +5
                Kutipan saka: 3x3zsave
                Mung espontons saka tembung "pameran".

                Aku setuju, militer ing sawetara abad kaping 18 ora bisa nindakake tanpa iku - padha bakal ngguyu!
                Sampeyan metu ing paprangan supaya bespontovy, lan tinimbang njupuk, padha ngempet ngguyu
          2. Phil77
            Phil77 8 Juli 2022 19:09
            +1
            Quote: Pane Kohanku
            utawa.

            Nikolay! ngguyu
            Ora malah ngancam, nanging mbukak.
            -Njelasake!Utawa??? ngguyu
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 8 Juli 2022 19:52
              0
              Nikolay!

              Serge, ana aturan. Apa didilat iku sampeyan!

              1. Phil77
                Phil77 8 Juli 2022 20:49
                +1
                Quote: Pane Kohanku
                . Sing didilat iku milikmu

                Sampeyan menehi kula!!!
      2. lele
        lele 8 Juli 2022 18:20
        +1
        Lan ing kene wong umume duwe macem-macem macem-macem.



        Hi Nikolay! hi
        1. Pane Kohanku
          Pane Kohanku 8 Juli 2022 19:08
          +2
          Hi Nikolay!

          Halo Pakdhe Kostya! Baris pungkasan ing sisih kiwa paling menarik. Halberd wis dadi gaman infanteri serbaguna wiwit abad kaping 14. Iku bisa kanggo mbagekke cuffs menehi urip kanggo ksatria, lan nglawan kanca infantri. Nanging halberd abad 17-18 wis padha status gegaman infanteri non-komisi perwira. Lan gunners duwe palnik. Tumbak cendhak kanthi lading sing ora cetha banget, nanging ana soket kanggo nempelake sekring sing surem. Perwira artileri non-commissioned ngobong sekring karo wong-wong mau, lan dheweke mbela awake dhewe saka mungsuh sing galak.
          1. lele
            lele 8 Juli 2022 19:12
            +2
            Nanging halberd abad 17-18 wis padha status gegaman infanteri non-komisi perwira.

            Lan ing perang, apa sing ditindakake, dibuwang (utamane ing abad kaping 18)? Ana senjata lan luwih serius. nglirik
            1. Pane Kohanku
              Pane Kohanku 8 Juli 2022 19:58
              +1
              Lan ing perang, apa sing ditindakake, dibuwang (utamane ing abad kaping 18)? Ana senjata lan luwih serius.

              Arang dibuwang. Miturut sawetara sumber, perwira kita ngobong batang esponton ing api unggun ing bivouac nalika nyebrang Saint Gotthard. Ing kampanye Suvorov kamulyane pungkasan! prajurit
              Senjata sing ora ditampilake ing film Soviet. Lan iku. Lan, ing umum, kadhangkala perlu. opo Sampeyan ora bakal entuk akeh nglawan penunggang utawa infantri karo bayonet - tusuk sate ... Yen sampeyan ngelingi, Cossacks nggunakake pikes nalika Perang Donya I lan nalika Sipil. Kanggo cepet break liwat formasi infantri bristling karo bayonet. Nyuwun
              1. lele
                lele 8 Juli 2022 20:13
                +1
                Senjata sing ora ditampilake ing film Soviet.


                Lan ing ngendi sampeyan entuk senjata iki? Kanggo "Perang lan Damai", Tiga-panguwasa padha reworked sabisa, supaya padha ing paling piye wae padha perang banjur, nanging tangan ora tekan espontons maneh. eseman
  4. Kandel
    Kandel 8 Juli 2022 07:46
    +6
    hi Matur nuwun, Valery. Aku maca kanthi seneng banget. Artikel kasebut dadi menarik banget. Ilustrasi gedhe.
    Halo rekan kerja.
    1. Phil77
      Phil77 8 Juli 2022 19:24
      0
      Quote: Tebal
      Halo rekan kerja.

      Hi Borisych!
      Ing komentar kepungkur babagan pitakonan Svyatoslav, ketoke aku ora "masuk topik." Aku nulis babagan wong-wong sing, dadi Pahlawan Uni Soviet, ditawan nalika Perang Patriotik Agung. Svyatoslav kasengsem ing wektu tartamtu. hi
      1. Kandel
        Kandel 8 Juli 2022 19:41
        0
        hi Seryozha! Aku ngerti. Ayo ninggalake sawetara poin saka mripat umum, utamane amarga ora ana sing ngalangi sampeyan langsung menyang Svyatoslav. Kabeh wis suwe diitung, ing ngendi, sapa lan kanggo apa. Lan diterbitake.
        Aja gelo, Sergey ... Ya, kita, ing cendhak, wis nerangake dhéwé lan meh kabeh wis diarsipaké, kasedhiya ing jaringan ...
  5. kor1vet1974
    kor1vet1974 8 Juli 2022 08:02
    +4
    1547 sawise Peperangan Pinky Cloud.
    Dadi-dadi perang, tandhing antarane Skotlandia lan Inggris.Skotlandia kanggo bledug.. Unorganized lan undisciplined (saben komandan, direktur dhewe), weakened, sanajan tentara gedhe saka Skotlandia, ditentang dening ora gedhe. , nanging uga-diatur tentara Inggris, kang nuduhake interaksi banget antarane macem-macem cabang militèr: infanteri, kavaleri, artileri, angkatan laut.
  6. Stirbjorn
    Stirbjorn 8 Juli 2022 08:15
    +3
    Matur nuwun kanggo artikel! Apik banget! apik
  7. Alexander Salenko
    Alexander Salenko 8 Juli 2022 08:19
    +5
    Dheweke dadi prajurit ing jamane, lan ora ana pangertèn kanggo ngadili dheweke saka sudut pandang kita sing relatif "vegetarian", nanging ing wektu sing padha banget sinis lan munafik.

    Golden tembung, carane kadhangkala wong bosen, climbing karo moralitas ing wektu sing padha ora apik minangka dicet ing novel, urip hard, lan konsep saka papan pribadi rampung absen. Nanging sing luwih jujur, senajan mesthi wae ana sing ngapusi. Saiki pahlawan artikel ora bakal dimangerteni: sampeyan mercenary, apa bedane sing sampeyan ngawula?
  8. faterdom
    faterdom 8 Juli 2022 10:05
    0
    Ora tau krungu saka Irolla.
    Kita luwih dikenal karo Ibarruri - Dolores lan Ruben.
    Mungkin keturunan? Tran
    jeneng surname sawise 4 abad cukup bisa.
  9. suwi
    suwi 8 Juli 2022 11:06
    +2
    St George Durer cetha ora landsknecht a. Yen mung amarga sing terakhir ora tau nganggo waja lengkap karo legging lan sabaton. Coba mlaku-mlaku ing kene sajrone sawetara jam.
    Maksimum - telung seprapat, kaya ing engraving ndhuwur. Ya, lan bocah iku nyekel helm armet ing cedhak, spur ana ing cedhak. Ora, ora landsknecht
    1. VlR
      8 Juli 2022 11:14
      +5
      Inggih, paling ora engraving dening Cranach (ora Dürer) mlebu minangka St George - landsknecht. Mungkin artis ora kuwat ing perkara kasebut, nanging bisa uga - "Aku weruh kaya ngono." Panjenenganipun pitados bilih iku sabenere waja lan gegaman kuwi sing kudune wong suci gumantung, apa iku paling landknecht, malah praetorian Romawi. Lan nyoba nglarang dheweke "ndeleng" kaya ngono.
      1. lele
        lele 8 Juli 2022 18:18
        0
        engraving dening Cranach (ora Dürer) mlebu minangka St George - landsknecht.


        Saint George mercenary? eseman

  10. parusnik
    parusnik 8 Juli 2022 12:17
    +4

    Iki minangka potret dening El Greco, sing nggambarake "Julian Romero lan santo pangreksane"
    1. VlR
      8 Juli 2022 12:29
      +4
      Ya, babagan potret iki lan malah sethithik babagan wong suci - ing artikel sabanjure.
      1. parusnik
        parusnik 8 Juli 2022 12:40
        +2
        Pahlawan artikel, sampeyan kudu ngerti kanthi pribadi ngguyu
    2. lele
      lele 8 Juli 2022 17:24
      +1
      Lan sapa sing sapa? Carane padha kembar.

      Hi Aleksey! eseman
      1. VlR
        8 Juli 2022 17:34
        +2
        Ing artikel sabanjure eseman
        Khusus ketemu sapa sing, lan apa jenis wong suci
        1. lele
          lele 8 Juli 2022 17:43
          0
          Khusus ngerteni sapa sing


          Pasuryan El Greco ing kabeh lukisan elongated lan meh padha, kabeh amarga peculiarities saka sesanti. eseman
          1. Kandel
            Kandel 8 Juli 2022 18:17
            +2
            hi Sugeng Konstantin. Inggih, yen ora "Aku ora ngerti lukisan Impresionis" .... Nanging ing peculiarities tampilan Hoffmaler Velasquez. ya.
            Potret Infanta Margarita, mbok menawa sampeyan bakal kaget. Nanging, prawan sing rada bunder
            1. lele
              lele 8 Juli 2022 18:25
              +1
              Utawa mungkin raine dhewe wis deformed ing proyeksi beda. ngguyu (guyonan).
              Yen sheet gedhe dumunung sacara horisontal, banjur kabeh gambar deformed, supaya asring wilayah kanggo karya dipérang dadi kothak, iku luwih gampang kanggo njaga proporsi.
              1. Kandel
                Kandel 8 Juli 2022 19:00
                +1
                Saben wong nduweni kekhasan sesanti, umpamane, Serov weruh meh 500 warna ijo ... Sawetara wanita ndeleng awake dhewe ing pangilon minangka lemak lan ilang bobot nganti mati. Kabeh bakal "normal", nanging kaping pindho "set balung sparingly ditutupi karo kulit garing" Aku bisa ndeleng ... Fitur sesanti? ya. Aku mung duwe pitakon siji ing sirahku. Dheweke duwe pacar, aku weruh. Kepriye bocah wadon kuwi bisa urip bebrayan.
                PS. Aku ora bisa ngerteni akeh babagan kontrol bobot. Kanthi dhuwur 187, aku ora nate bisa nambah luwih saka 100 kg. ngguyu
                1. lele
                  lele 8 Juli 2022 19:18
                  +1
                  "balung balung sing ditutupi kulit garing"


                  Inggih, punika ngipi elek lengkap! Aku ngerti siji kuwi - julukan "Lena - ratuning balung", wong-wong mau nglewati dheweke, banjur dumadakan ketemu amatir lan nikah, raos manungsa iku inscrutable, utawa Mungkin dheweke wis sawetara kamulyan liyane, aku ora ngerti. , lan ora pengin ngerti. Nyuwun
                  1. Kandel
                    Kandel 8 Juli 2022 20:17
                    +1
                    Ya, tenan.. Nang endi wae kaya ngono ...

                    Becik kaendahan ... Keira Knightley
                    1. lele
                      lele 8 Juli 2022 20:27
                      +1
                      Becik kaendahan ... Keira Knightley


                      Ngimpi elek!!! wassat Lan ora mung ing wayah wengi.
                      1. VlR
                        8 Juli 2022 20:55
                        +3
                        Lan iki Leslie Lawson, sing luwih dikenal minangka Twiggy (Reed) - supermodel pisanan, ing taun 60-an, kabeh wong katon tipis banget:


                        Dhuwur 166 cm, bobot 40 kg.
                        Ikon gaya taun 60-an. Dame Panglima Kakaisaran Inggris. Loro Golden Globe Awards.
                        Setuju, dheweke tipis katon luwih alami lan atraktif tinimbang Knightley sing padha lan akeh model modern liyane. Amarga - "doe", lan ora "sapi tipis".
                      2. lele
                        lele 8 Juli 2022 21:24
                        +1
                        Amarga - "doe", lan ora "sapi tipis".


                        Pancen bener. Dheweke lan ing umur uga dhewe lan banget malah. eseman

                2. Phil77
                  Phil77 8 Juli 2022 23:29
                  0
                  Quote: Tebal
                  100

                  Ya jaran irengku....
              2. Kandel
                Kandel 8 Juli 2022 22:35
                +1
                Aja flatter dhewe karo "proyeksi" Duwe bir! wassat (guyonan)
                Apa sampeyan ndeleng potret Cavaignan ing jaran? Iku "bokong"!
                Jendral lungguh ing greyhound sing akeh banget!
                .....
                Lha ... endhas kuda luwih gedhe tinimbang tengkorak pejuang
                1. lele
                  lele 8 Juli 2022 23:23
                  +1
                  "Ngombe bir berbusa - moncong bakal gedhe" (c)

                  Iklan ing pub ing Pechatnikov Lane ing Moskow.

                  1. Kandel
                    Kandel 8 Juli 2022 23:58
                    +1
                    ya wis. Kabeh "norma" Yen ora kanggo njupuk menyang akun sing sirah kuda ngluwihi ukuran sirah penunggang rata-rata ... sethitik ... wassat
      2. parusnik
        parusnik 8 Juli 2022 18:40
        +3
        Lan iki minangka intrik, aku ora bakal mbukak "rahasia kunci emas", penulis bakal mbukak ing bagean kapindho, tindakake pariwara.
        1. lele
          lele 8 Juli 2022 18:44
          +2
          Ora apa-apa, ayo ngenteni. eseman

  11. astra wild2
    astra wild2 8 Juli 2022 14:43
    0
    Kolega, Valery, sugeng siang.
    Wong sing penasaran iki Julian. Diwiwiti minangka prajurit prasaja, lan dadi komandan katelu. Miturut cara, apa iku? Tercio - telu. Nanging aku ragu yen dheweke mrentah troika
    1. VlR
      8 Juli 2022 15:05
      +4
      Tertia minangka unit militer independen, uga formasi tempur. Katelu Spanyol paling gedhe yaiku Flemish (nganti 8 ewu wong) lan mung Sisilia - nganti 6 lan setengah ewu. Lan supaya - kira-kira telung ewu, ing Spanyol - kurang saka sewu setengah. Kapérang saka pikemen, swordsmen lan penembake.
      1. astra wild2
        astra wild2 8 Juli 2022 16:55
        +1
        Matur nuwun kanggo jawaban
    2. 3x3z simpen
      3x3z simpen 8 Juli 2022 15:14
      +3
      https://topwar.ru/120797-ispanskie-tercii.html
      Artikel sing apik babagan telung Spanyol.
  12. 3x3z simpen
    3x3z simpen 8 Juli 2022 16:05
    +1
    Kapten Landsknecht ing ukiran dening master sing ora dingerteni kanthi inisial HD, 1545
    Hieronymus Deckinger sing misuwur banget. Kajaba iku, ana panemu yen engraving ora nggambarake kapten landsknecht, minangka bukti saka teken, nanging ksatria tartamtu. Lan aku bakal mimpin kanggo versi iki, gumantung ing waja telung kwartal karakter, nanging aku bingung karo ngarsane kazbalger a.
  13. 3x3z simpen
    3x3z simpen 8 Juli 2022 16:12
    +2
    Mora minangka bangsawan sing misuwur lan nesu banget ing "tabrakan" dening sawetara pengemis hidalgo. Dheweke mangsuli yen dheweke perang ing sisih Katolik sing jujur, nanging Julian Romero ana ing tentara bidat lan mungsuh gereja - Protestan.
    "Romero ora nemoni sapa-sapa. Antonio Mora nantang Pedro de Gamboa kanggo tandhing, lan Romero nawakake sing terakhir kanggo perang kanggo dheweke minangka komandan." ©
    1. VlR
      8 Juli 2022 16:46
      +3
      Ketoke versi beda. Aku maca ing sawetara sumber iku Romero sing ngirim tantangan ngina, lan ora khusus Mora, nanging regu - njupuk sapa sing pengin. Mora, minangka komandan, mutusake kanggo mbela pakurmatan para bawahan lan nglawan awake dhewe.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 8 Juli 2022 16:54
        +4
        Tentrem rahayu!
        Ing kasus iki, aku mung ngalih.
        1. astra wild2
          astra wild2 8 Juli 2022 16:58
          +1
          Pujanggaku, bravo.
          1. 3x3z simpen
            3x3z simpen 8 Juli 2022 17:03
            +2
            Apa kanggo kula?
            1. lele
              lele 8 Juli 2022 17:25
              +2
              Mbok menawa wae. nglirik
              1. 3x3z simpen
                3x3z simpen 8 Juli 2022 17:30
                +2
                Eh, ora, pakdhe, "bravo" saka My Beautiful Stranger regane akeh.
                1. lele
                  lele 8 Juli 2022 17:39
                  +3
                  "Aku ing kene, Inezilla,
                  Aku neng ngisor jendela.
                  Seville ngrangkul
                  Lan peteng lan turu.

                  Kebak wani
                  dibungkus nganggo jubah,
                  Kanthi gitar lan pedhang
                  Aku neng ngisor jendela.” (c)

                  1. Korsar4
                    Korsar4 8 Juli 2022 19:49
                    +2
                    "Sepira ora seneng kita, para putri,
                    Kita dilarang dening hukum kanggo tresna,
                    Ing kulawarga kraton kaya tatanan kuno -
                    Miturut petungan, sampeyan kudu nikah ”(c).
                    1. lele
                      lele 8 Juli 2022 20:15
                      +3
                      "Sepira ora seneng kita, para putri,


                      Ya, lan para raja uga ora manis. sad

                      1. Korsar4
                        Korsar4 8 Juli 2022 21:48
                        +3
                        "Aku duwe kue gunung,
                        Lan mangan apa sing kudu dipangan, lan mangan apa sing kudu diombe,
                        Nanging aku nglukis, nglukis pager,
                        Supaya ora pass kanggo parasit! (Kanthi).
                      2. lele
                        lele 8 Juli 2022 22:03
                        +2
                        "Parasit, parasit
                        Kabeh saka tumit nganti alis
                        Mung toadstools lokal
                        Broadway homegrown "(c)
                        Satemene aku kelingan kutipan saka Buaya jaman semana.)))

                      3. Korsar4
                        Korsar4 8 Juli 2022 23:13
                        +2
                        "- Aku, sedulurku, ora seneng karo wanita sing nganggo topi. Yen wong wadon nganggo topi, yen kaose sikil fildecos, utawa pug ing tangane, utawa untu emas, mula aristokrat kuwi dudu wanita kanggo aku, nanging papan sing mulus "(c).
                      4. lele
                        lele 8 Juli 2022 23:27
                        +3
                        "Lha, ngomong, apa gunane sampeyan ing urip? Ora ana, kajaba kanggo cilaka!" (C)

                      5. Korsar4
                        Korsar4 8 Juli 2022 23:49
                        +2
                        "Nanging ora ana pangerten ing dheweke, kaya susu wedhus,
                        Nanging ora ana gawe piala, nanging uga ”(c).
                      6. lele
                        lele 9 Juli 2022 00:17
                        +2
                        Ya bener. ngguyu

                  2. Kandel
                    Kandel 8 Juli 2022 20:27
                    +3
                    Kabeh padha, lan liyane:
                    Marshmallow wengi...
                    Eter mili.
                    rame
                    mlaku
                    Guadalquivir.
                    Punika rawuh rembulan emas
                    Hush ... choo ... gitar muni ...
                    Kene wong Spanyol enom
                    Leaned ing loteng.
                    Marshmallow wengi
                    Eter mili.
                    rame
                    mlaku
                    Guadalquivir.
                    Mbuwang mantilla, malaikat sing dikasihi,
                    Lan katon kaya dina sing padhang!
                    Liwat pager wesi
                    Aja kantun sikil sing apik banget!
                    Marshmallow wengi
                    Eter mili.
                    rame
                    mlaku
                    Guadalquivir. (Saka)

                    Nanging:
                    lan kebak wani
                    dibungkus nganggo jubah,
                    Kanthi gitar lan pedhang .... (c)
                    Apik banget! ngguyu ombenan
                2. Phil77
                  Phil77 8 Juli 2022 22:28
                  +3
                  Kutipan saka: 3x3zsave
                  Stranger sing ayu regane akeh.

                  Ehhhh, nanging ana Cossack kaya Cossack! keprungu
                  Oh, sing... wong liyo.
  14. bubalik
    bubalik 8 Juli 2022 20:33
    +3
    Mora minangka bangsawan lan nesu banget ing "tabrakan" dening sawetara pengemis hidalgo
    , nanging ora, ing wektu iku, bangsawan ora bisa nimbang tandhing karo Nedvoryanin, ngisor kamulyan? ,, lan bisa nolak tandhing?
    1. VlR
      8 Juli 2022 20:43
      +4
      Romero asale saka kulawarga "bangsawan pedhang" miskin. Leluhur diwenehi gelar hidalgo kanggo mbedakake militèr lan ngandika - iku, sampeyan wong bangsawan, pindhah angon wedhus siji-sijine lan ora nolak dhewe apa-apa. Ana akeh bangsawan kaya ing Spanyol - sing, kajaba pedhang lan ambisi kulawarga, ora duwe apa-apa liyane. Nanging Romero duwe hak nantang tandhing. Kajaba iku, dheweke nyinggung pakurmatan kabeh detasemen Mora. Lan "dheweke ngetung panah miturut konsep" (wektu iku). Kapten Mora kudu nyelidiki.
      1. bubalik
        bubalik 8 Juli 2022 21:05
        +2
        Mora minangka bangsawan lan nesu banget ing "tabrakan" dening sawetara pengemis hidalgo

        [/ Quote]
        [quote] Nanging Romero duwe hak nantang tandhing. Kajaba iku, dheweke nyinggung pakurmatan kabeh detasemen Mora. Lan "dheweke ngetung panah miturut konsep" (sing
        ,,,mangertos,matur nuwun apik hi
    2. Kandel
      Kandel 8 Juli 2022 21:49
      +2
      hi Aku ora bisa, Sergey. "Hidalgo", sing duwe sepasang wedhus lan kebon 2 hektar, minangka bangsawan, utamane amarga pahlawan kita ngadeg kanggo ngurmati unite ....

    3. lele
      lele 8 Juli 2022 22:05
      +2
      Soko ambisi priyayi saka jendhela. ngguyu
      1. Kandel
        Kandel 8 Juli 2022 23:29
        +2
        korupsi! Ora gumun yen nyebul, Adem, jendelane bisa ditutup... Nyamuk mabur.... ombenan
        1. lele
          lele 9 Juli 2022 00:13
          +2
          Fig ana! Panas, leleh kabeh.
          1. Kandel
            Kandel 9 Juli 2022 00:20
            +2
            Kabeh leyeh-leyeh, lemut-lemut dipangan .... lan galleon njeblug ing pedhut .... Asmara! ngguyu ....
            1. lele
              lele 9 Juli 2022 00:34
              +1
              Muga-muga ora ana nyamuk ing kana. ombenan

              1. Kandel
                Kandel 9 Juli 2022 16:58
                +1
                Konstantin... Monster iki kanggo kula
                ... saben waos. Apa ing kargo? Rum, gula? wassat
                1. lele
                  lele 9 Juli 2022 20:01
                  0
                  "A kapal Spanyol telung tiang, Siap kanggo ndharat ing Holland: Ana telung atus scoundrels ing, loro kethek, tong minyak, Ya, kargo sugih coklat, Ya, penyakit modern: iku bubar diwenehi kanggo sampeyan. "(c)
      2. Phil77
        Phil77 9 Juli 2022 04:46
        +2
        Kutipan: Kucing Laut
        Soko ambisi priyayi saka jendhela.

        Terus piye kabare? Ambune? Sombong? keprungu
        1. lele
          lele 9 Juli 2022 05:01
          +2
          Lan setan ngerti. Akhire kita udan. Kaya preian! apik sedulur
          1. Phil77
            Phil77 9 Juli 2022 05:05
            +2
            Kutipan: Kucing Laut
            Kaya preian!

            Udan ing Moskow rong dina berturut-turut.
            Salam kenal, mbak!!! hi
            1. lele
              lele 9 Juli 2022 05:30
              +2
              Salam, effendi! ombenan
              1. Phil77
                Phil77 9 Juli 2022 06:19
                +1
                Kutipan: Kucing Laut
                Salam, effendi

                Uuuuu! Inggih, sampeyan nandhani.
                Frasa Vybegailo nyaranake:
                "Sampeyan uncalan menyang kula!". ngguyu
              2. 3x3z simpen
                3x3z simpen 9 Juli 2022 06:24
                +2
                Shalom, Ortodoks!
                Eco wis nggawa sampeyan kabeh adoh saka siji epithet sing aku endowed Vera karo.
                1. lele
                  lele 9 Juli 2022 06:37
                  +1
                  "Madam, sampeyan lagi ngapa ing kene? Apa sampeyan tresna karo setan!" (C) ngguyu

                  Kita wis suwe lali sapa sing ngomong "Meow" dhisik. Nyuwun
                  1. 3x3z simpen
                    3x3z simpen 9 Juli 2022 06:47
                    +1
                    Sis transit gloria mundi
                    1. lele
                      lele 9 Juli 2022 06:56
                      +1
                      "Gloria" - ing basa Rusia - tegese "Kamulyan", -
                      Sampeyan bakal gampang ngelingi." (c)
                      1. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 9 Juli 2022 07:00
                        +1
                        "Teratai kuwi kembang,
                        Lan ora ngumbah bubuk "(C)
                      2. lele
                        lele 9 Juli 2022 07:12
                        +1
                        "Teratai kuwi kembang,


                        Ing kasus apa wae, deterjen umbah-umbah luwih migunani ing kluwarga. ngguyu
                      3. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 9 Juli 2022 07:20
                        +1
                        Apa iki ora ilustrasi kanggo "Lysistratus" kanggo jam?
                      4. lele
                        lele 9 Juli 2022 07:27
                        +1
                        Ora, kanggo "Odyssey" - negara lalen. Lan saka "Kings and Cabbage" aku ora nemokake kutipan sing dibutuhake, bab ana "Lotus lan botol." eseman
                      5. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 9 Juli 2022 07:39
                        +1
                        "Aku ora ngerti ngendi aku,
                        apa sing ana ing ngarepku. Sawetara pulo reged
                        grumbulan, bangunan, babi grunting,
                        taman sing ditumbuhi, sawetara jinis ratu,
                        suket lan watu ... "(C)
                      6. lele
                        lele 9 Juli 2022 07:50
                        +1
                        "Ana pulo nasib ala ing samodra,
                        Kabeh ditutupi ijo, pancen kabeh ... "(c)
  15. Luminman
    Luminman 9 Juli 2022 19:47
    0
    Kutipan saka Engineer
    Ana buku sing apik banget sing dadi dhasar kesimpulanku.

    Buku kasebut pancen apik tenan! Diundhuh. Aku maca kanggo dina kapindho lan aku ora bisa nyelehake! Matur nuwun!
  16. Carlos Hall
    Carlos Hall 9 Juli 2022 23:52
    +2
    Minangka wong Asturian, aku seneng banget karo artikel kasebut, sing aku matur nuwun banget marang Pak Ryzhov. Asturias wiwit jamane para ratu kang paling tuwa, wiwit jamane raja-raja Asturias ora ana, awit ing kono asale saka karajan, wiwit saka Adipati Froilan, adhine Alfonso I, ipe-ipe Don Pelayo, sing menang. Moors ing perang Covadonga sing misuwur menehi wong Asturia hak istimewa hidalgia, malah pewaris tahta nampa gelar Pangeran Asturias. Kasunyatan iku kabeh Asturians adhedhasar bangsawan utawa kemurnian getih diwènèhaké ing buku.
    1. Ionmoral
      Ionmoral 10 Juli 2022 09:09
      -1
      Pancen aneh yen ing wilayah Castile-La Mancha luwih akeh wong sing rambute pirang lan mata entheng tinimbang ing Asturias utawa Cantabria ...
      1. Carlos Hall
        Carlos Hall 10 Juli 2022 11:59
        +2
        Aku ora ngerti wong apa sing sampeyan weruh ing Asturias, iki mbah kakungku
      2. Carlos Hall
        Carlos Hall 10 Juli 2022 12:06
        +2
        Peta iki nuduhake populasi bangsawan lan populasi budak. La Mancha tansah dadi wilayah sing didunungi dening unsur budak.
        1. Ionmoral
          Ionmoral 11 Juli 2022 08:51
          +3
          Asturias siempre en el corazón..... junto con Cantabria.
          Ando mucho por allí, sobretodo por las aldeas de acceso a los Picos de Europa, muchas aventuras en picó Uriellu, .... también pasó largas temporadas en valle quiros y teberga. En Cantabria conozco más la Cantabria oculta , un paraíso para la espeologia.....
          1. Ionmoral
            Ionmoral 11 Juli 2022 09:22
            +2
            Tampoco me voy fijando en los rasgos.... nanging las gente con las que he tratado casi todos aldeanos son gente trabajada .... piel blanca, pelo y ojos oscuros.
            En Cantabria por poner un ejemplo Revilla sería un referente...media estatura, pelo oscuro y ojos oscuros ....y piel oscura
            1. Ionmoral
              Ionmoral 11 Juli 2022 10:05
              +3
              Si puedo asegurar que en el llamado campo de calatrava, los habitantes son de piel clara, pelo y ojos claros.... el motivo que no tengo claro; Puede ser en la independencia y la repoblación de la zona .... con gentes del norte (navarros...)las órdenes religiosas - militares en la zona jugaron un gran papel en fijar asentamiento , siendo estas punta de lanza contra los moros. ...