Review militèr

China: wis perang

91

Mesthi wae aku ora bakal salah yen ujar manawa akeh sing nyoba ngerti apa sing ditindakake China saiki. Lan iki angel banget, amarga lampahing politik negara iki kaya kali gunung sing liku-liku.


Sisih paling agresif saka pamilih kita martakaké tesis sing Cina mung kudu ing trench padha karo kita, yen padha mung bakal remuk. Bagian konservatif percaya yen China bakal lungguh lan ngenteni nganti mandheg, lan iku dudu sekutu kita.

Kasunyatane ana ing tengah-tengah, nyatane, China wis melu perang karo Kulon kanthi kekuwatan lan utama, lan pimpinan RRC ora nganggep kita minangka sekutu.

Mulane, aku bakal ngidini dhewe kanggo menehi kene sawetara petungan sing aku wis digambar saka loro kita lan sumber Cina. Dadi, njaluk bantuan majalah China (media politik sing bener), Daily People's Newspaper (minangka People's Daily diterjemahake) lan minangka platform sing meh independen (sajatine rada) partai - CNTV, sing banget ngaku obyektivitas.

Apa kang bisa dimangerteni saka materi media kasebut? Kasunyatan sing dina iki ing RRC meh kabeh kegiatan saka alam militèr-politik wis prakteke froze ing nunggu Kongres saka Partai Komunis China menowo kanggo kuping mantan residents Soviet.


Taiwan ora bakal digandhengake karo pembukaan Kongres, mesthine.

Dene liyane, ing acara iki, sing bakal dianakake ing wulan September utawa Oktober taun iki, bakal ditemtokake menyang ngendi lan kepriye tindake RRC.

Umumé, ana sawetara kebingungan ing China utawa liya-liyane. Wong Tionghoa kanthi jelas ora ngarep-arep yen wong lanang ing luar negeri saka Amerika Serikat bakal nyerang dheweke kanthi agresif. Sawise kabeh, aggravation saka hubungan antarane AS lan China utamané fraught karo losses ageng kanggo loro negara, amarga AS iku dhuwit lan teknologi, lan RRC minangka buruh lan bangunan produksi.

Nanging, tim Biden nuduhake karya kanthi gaya "ngobong lumbung - ngobong lan gubug," sing utamane dibayangake ing interaksi ekonomi antarane negara. Nanging ora ana apa-apa sing kudu ditindakake, organisme kasebut saiki mrentah ing Amerika Serikat. Siji mung bisa simpati.

Saiki, Amerika Serikat kanthi tekun ngubengi China kanthi blok-blok sing sifate militer lan politik, nyeret kabeh wong ing kana sing ora pengin peran utama China ing wilayah Asia-Pasifik.

Blok "asosiasi Indo-Pasifik" QUAD, sing kalebu AS, India, Jepang lan Australia, sing pisanan digawe. Blok kasebut kayane wis digawe kanggo njaga perdamaian lan stabilitas ing wilayah kasebut, nanging Kamentrian Luar Negeri China nyebat prototipe NATO Asia.


AUKUS militèr sing terus terang dadi blok kaping pindho, sing, saliyane AS lan Australia sing wis dijenengi, kalebu Inggris Raya, Kanada, Selandia Baru lan Jepang, India lan Korea Kidul. Blok kasebut minangka militer, pakaryane ditujokake kanggo ngadhepi China, utamane yen ana serangan China marang Taiwan lan ngontrol rute perdagangan menyang Asia Tenggara.

Ya, siji ora bisa ngelingi ANZUS, utawa "Pakta Keamanan Pasifik" - aliansi militer Australia, Selandia Baru lan Amerika Serikat. Petugas polisi ing sisih kidul wilayah Asia-Pasifik.

Yen sampeyan ndeleng dhaptar negara sing ditarik menyang blok kasebut, sampeyan bisa nemokake Mongolia ing kana. Tegese, Cina pancen diubengi, kaya bruwang ing lurung. Utawa macan ing guwa.

Saiki ana akeh sandhungan ing wilayah kasebut, saben-saben sampeyan bisa ngobong geni, sing setengah jagad bakal murub. Lan kanggo kasus iki, Amerika Serikat ngrekrut sukarelawan sing bakal nyoba kanggo nyegah China. Lan bakal dadi pasukan sing apik banget, Jepang lan Korea Kidul duwe apik banget armada, India uga makarya ing arah iki, lan sanajan tanpa Amerika Serikat, armada negara kasebut bakal bisa, yen ora bisa ngontrol segara ing wilayah kasebut, banjur nyoba nglakoni. Ing kasus apa wae, bakal angel banget kanggo China.

Pancen angel dicritakake kenapa kabeh wong kepincut karo peran polisi daerah. Nanging atraktif. Cetha ing kene yen Amerika Serikat bakal "tutup saka mburi" kabeh peserta ing blok lan konfrontasi, dadi cadangan. Iki dibenerake, amarga perang kanggo supremasi ing wilayah kasebut dudu bisnis Amerika Serikat, sing utama kanggo Amerika yaiku entuk manfaat maksimal saka iki.

Lan ana akeh "titik ngrusak" ing wilayah Asia-Pasifik.

Sing utama yaiku Taiwan, ing saubengé kahanan kasebut saya tambah dening maneuvers PLA lan pernyataan para pamimpin politik. Umumé, pulo kasebut minangka cara sing paling apik kanggo ngluncurake perang regional.

Kapuloan Diaoyu utawa Senkaku, sing ora adoh saka kapuloan Okinawa. Ora adoh banget saka Taiwan. Ananging ing ngriku kajawi tiyang Jêpan tuwin Tionghoa, tiyang Pilipina ugi wontên ing bab punika, ingkang ugi pêrlu ngracak pulo punika piyambak-piyambak. Umumé, kepulauan sing ora didunungi nduweni kahanan sing angel banget, lan yen kita ngomong babagan kontrol wilayah banyu tartamtu, mula Senkaku cukup cocok kanggo iki. Lan Filipina ora mung mlebu swara iki, kontrol total ing wilayah kasebut dening RRC lan Jepang dadi kuwatir.


Kapuloan Spratly. Apa ana lenga lan gas ing rak utawa ora, iku pitakonan kaping papat. Lan sing pertama yaiku kabeh sing luwih misuwur ing saindenging pulo kasebut, wilayah pulo kasebut (sing ana luwih saka satus) dibantah dening enem negara: Vietnam, China, Taiwan, Malaysia, Filipina lan Brunei, nanging Brunei ngaku mung bagean saka zona fishing. Lan Vietnam, mbok menawa, malah ahead saka kabeh negara liyane ing pembangunan pulo karo ngarsane militèr ing kono.

Kira-kira 45 pulo (meh setengah) dikuwasani dening kontingen militèr cilik saka Vietnam, China, Malaysia, Filipina lan Taiwan. Liyane isih kosong, nanging mesthi, mung kanggo saiki.

Kahanan kasebut aneh: arang-arang dadi murub, lan konflik apa wae, sanajan karo Brunei kanggo mancing, bakal dadi kaleng bensin sing disiram ing areng kasebut. Yaiku: blok militer lan politik sing digawe khusus kanggo ngemot China bakal miwiti njupuk langkah-langkah kanggo ngalangi RRC, preduli saka kedadeyan kasebut.

Mulane China kepeksa tetep, ora tundhuk provokasi.


Lan rezim iki bakal tetep nganti kongres partai. Umumé, kongres iki janji bakal angel banget kanggo BPK. Ora bakal gampang kanggo Comrade Xi Jinping, amarga dheweke kudu nutupi akeh topik sing kobong lan menehi arah kanggo pangembangan negara ing kahanan saiki. Lan kahanan kasebut angel banget, saka posisi ing Rusia lan Ukraina nganti kerugian ing pasar Eropa. Kajaba iku, ora bakal gampang nglaporake, yen ora gagal konsep One Belt, One Road, mula program kasebut pancen mandheg. Lan akèh dhuwit nandur modhal ing.

Kene sampeyan kudu ngendhokke dicokot. Ing media ing pirang-pirang negara, kadhangkala bisa maca sawetara refleksi yen ing China kabeh ora gampang banget, ana akeh partai lan gerakan ing kana, lan partai kasebut bisa gampang goyangake prau ...

Ora temenan. ora bisa. Kajaba iku, ing dhewe, goyang prau Cina misale jek akeh sing mung unrealistic. Aja ndeleng "ahli" saluran pertama, dheweke ora bakal ngandhani sampeyan.

Ing RRC, pancen ora kabeh dadi prasaja, nanging, senadyan dominasi eksternal saka PKC ing gaya CPSU, kabeh kerjane meh padha karo negara kita ing jaman Soviet.

Yaiku, pluralisme panemu, demokrasi (relatif lan disesuaikan kanggo kasunyatan Cina), dialog, diskusi lan perselisihan - kabeh iki ana. Ora kanthi cara sing padha, mesthi, kaya ing Ukraina, ing ngendi scuffles ing Verkhovna Rada wis umum, nanging ora kaya kita, nalika United Russia milih "kanggo" proyeke.

Wong Cina ngerti carane ngrembug lan latihan. Diskusi ditindakake ing tingkat paling dhuwur, iku kasunyatan. Nanging nganti ana keputusan. Nalika keputusan babagan masalah kasebut digawe, ora ana obrolan lan diskusi. Ora ana banding kanggo wong boikot lan sabotase. Ing China, ing umum, iki prasaja, sabotase padha karo pengkhianatan dhuwur karo kabeh jalaran. RRC ngerti carane ngukum pengkhianat lan mungsuh lan ora wedi.

Lan bakal ana sing bakal dibahas ing Kongres CPC sing bakal teka. Luwih cethane, ing dina iki wis ana rembug, kanggo nyiapake kongres. Pitakonan utama yaiku apa kudu dadi konflik langsung karo Amerika Serikat. Kaya biyasane, wong Cina ora kesusu njaluk repot, amarga padha duwe kredo: ngenteni lan nyoba ngowahi wayahe. Umume elit Tionghoa ora pengin miwiti konflik karo AS, mula sudut pandang sing luwih ati-ati isih ana. Akeh ing China mung nganggep manawa Amerika Serikat ora pengin perang ekonomi nganti rusak.

Total. Akèh-akèhé kanca-kanca sing nemtokake lakuné China ora gelem mèlu konflik langsung karo Amerika Serikat. Nanging dheweke uga ora pengin ngrusak hubungan karo manuk-troika Rusia sing wis digigit. Akeh sing ngerti yen yen persetujuan ora bisa digayuh karo Amerika Serikat, dheweke kudu nyiapake hubungan sing tambah parah, nyimpulake perjanjian sekutu karo Rusia, lan, kaya sing dikandhakake, "ora."

Ing sawetoro wektu, garis ngisor iku RRC, ing gaya biasanipun, nduduhake kanggo kabeh donya kawicaksanan nunggu mayit mungsuh, ngambang ing sadawane kali.

Tegese, ing tangan siji, sanksi katon disetujoni lan didhukung, perusahaan "ninggalake" Rusia, toko-toko ditutup, ing sisih liya, jumlah barang Cina ing aula pengecer Rusia ora suda. Ya, "Honor", "Xiaomi" lan merek liyane ora tekan toko kanthi cara sing langsung, nanging, nyuwun pangapunten, apa perlu China resmi ngerti babagan iki?

Nanging, padha ngerti. Pangiriman ing volume kasebut dudu inisiatif pribadi saka grosir Cina sing ora sopan, iki minangka bagean saka kabijakan negara China: kita nyetujoni sanksi sampeyan, nanging yen entuk penghasilan, mula sanksi sampeyan dadi bisnis sampeyan.

Lan ternyata ing tangan siji, impor saka China mudhun 30%, lan ing tangan liyane, perdagangan tambah 47%. Kanthi biaya Kyrgyzstan lan Uzbekistan, sing ora teliti ing masalah transit kaya saiki Kazakhstan.

Lan ing wektu sing padha, volume ekspor hidrokarbon saka Rusia saya akeh. Kajaba iku, ing taun iki, pabrikan Rusia bakal mlebu pasar petrokimia Cina kanthi produk sing sepisanan. Lan China uga bakal tuku panganan saka kita, sing meh ora nate kedadeyan.

Umumé, ing hubungan antarane negara loro, akeh wis dipindhah saka lemah. Nalika aku ngerti, nalika ing Rusia mandheg, kaya biasane, ngukur Cina miturut standar Rusia.

Asring slip ing kabeh tingkat: China kudu nglakoni! Lan kabeh wong bakal apik!

Lan China ora bakal nindakake iki, amarga wong Tionghoa duwe pendekatan sing beda karo kabeh, filosofi dhewe, yen sampeyan seneng. Aturan bisnis dhewe, sing dadi landasan model. Kajaba iku, model kasebut dikembangake kanthi teliti, biaya-efektif lan, sing paling penting, tahan lama.

Ing Internet, aku maca pikiran iki: China ora bakal ngrampungake masalah sampeyan, nanging ora bakal ngganggu yen sampeyan ngrampungake dhewe. Yen sampeyan ora ngerti carane, takon lan menehi dhewe. Nanging aja ngarep-arep China bakal nindakake kabeh kanggo sampeyan.

Iku kaya karo "Power of Siberia" kedaden. Conto paling apik saka pendekatan Cina. Rusia pengin adol gas? Oh, kita seneng tuku! Dhuwit? Konstruksi? Ora, ora ana dhuwit. Ana gas, nanging ora ana pipa. Ora babar pisan.

Akibaté, Rusia mbangun pipa gas kanthi biaya dhewe, China nampa gas lan mbayar. Rega ing pitungan minangka obrolan sing kapisah, nanging ing ngisor iki minangka conto pendekatan Cina: Rusia nindakake kabeh kanggo dheweke. Ya, ora ana sing ngganggu, kanthi teoritis mbantu ngrampungake kabeh masalah. Lan ing pungkasan, kita entuk apa sing kita goleki tanpa mbuwang siji yuan.

Lan iki pancen normal kanggo China. Mung pendekatan sing beda. Kaya ngono, sampeyan ngerti, kepiye wong Tionghoa bisa kerja bareng, nanging kanthi investasi lan tenaga kerja sing padha, wong Tionghoa kudu entuk bathi luwih akeh. Kaya ngono, yen ora, dheweke ora main.

Cetha yen ora kabeh wong ing donya seneng karo pendekatan iki. Utamane ing Kulon, lan ing Rusia, uga ora cocog karo rasa sampeyan. Nanging mbok menawa iki minangka titik: China kanggo wong Tionghoa, lan ing saindenging jagad ...

Dadi wong liya ing donya wiwit mbayar kanthi "tresna lan pangerten."

Lan nalika Rusia miwiti NWO ing Ukraina, ing kene ana "test kutu" tartamtu, sing, kanthi cara, China tahan "banget".

Menapa malih, yen sampeyan maca pers Cina, malah publikasi "bener", sampeyan bakal kaget ing nesu sing maca Cina (lan asring wartawan) nuduhake menyang Kulon.

Serangan pasukan kavaleri Amerika Serikat sing nuntut mungkasi kabeh hubungan dagang karo Rusia ngalami penolakan sing sengit, sing bisa dingerteni, sanajan wong Tionghoa sing nyuwil. Ya, dheweke ora nyetujoni kahanan saiki ireng-biru-pelangi, dheweke duwe filosofi dhewe, nanging ing kene sampeyan pancene mulai mikir lan ngerti manawa wong Tionghoa lungguh ing parit informasi tetanggan, tarring "Panda" ( macem-macem rokok Cina sing digawe karo rokok ) lan uga, kaya kita, pengin Barat "kabeh sing paling apik."

Lan yen sampeyan maca pers Cina ing materi ing ngendi politik donya dibahas ... Sawise iku, sampeyan pengin nggantung potret kanca Mao lan Xi ing tembok, ing jejere Stalin lan Alexander III Romanov.

Bakal muni aneh, nanging China wis suwe perang karo Kulon, lan ora luwih ala tinimbang kita. Mung ing cara dhewe, uga, banget kuwat ing cara dhewe. Lan ora ana sing kudu ditindakake ing kene.

Nanging kita pancene bisa nindakake! Rusia lan Cina ing siji trench. Nanging bakal luwih saka setahun, amarga masalah utama yaiku masalah pemahaman lan komunikasi. Nanging, kita beda banget.

Nanging kita duwe soko sing ndadekke kita bebarengan: "tresna" kanggo Kulon. Wong Tionghoa, umume banget males dendam. Kanggo wong-wong mau, perang candu lan ontran-ontran Nanjing kaya wingi. Lan apik banget yen ing sawijining wektu kita dadi wong sing bersenjata China lan ndhukung kanthi cara apa wae.

Dina iki ana perang informasi. Kartun ing Twitter lan artikel duka ing media. Apa sing bakal kelakon sesuk yaiku pitakonan. Kajaba iku, masalah kasebut topikal banget, amarga sampeyan dhewe ngerti, yen partai pesen ...

Ing kabeh media Cina, topik pesenan partai lan Taiwan lagi dibahas kanthi animasi. Justru amarga mayoritas utama ngenteni Partai supaya mrentah.

Kaget, yen kita mbandhingake hubungan Rusia-Ukraina sadurunge 24 Februari, kabeh beda antarane China lan Taiwan. Ing sisih Cina terus terang getun Taiwan, nanging ora ing istilah "miskin sampeyan, haplyk bakal teka menyang sampeyan." Kosok baline, akeh media sing ngomong kanthi gaya ujar manawa ora ana sing pengin perang ing daratan lan tentara ndharat ing pesisir Taiwan sing apik banget. Lan yen penyatuan kudu ditindakake kanthi alon-alon lan bertahap, proses kasebut kudu nganti pirang-pirang taun lan ngarahake kemakmuran bebarengan kabeh pihak.

Umumé - "Sapa sing ana ing kita karo Vasya."

Bener, ngomong babagan wortel, yaiku, kamenangan gabungan China lan Taiwan, nalika para pemenang muncul saka perang karo krisis global lan jaman kamakmuran lan pengayaan sing sabanjure, media Cina nuduhake manawa tongkat kasebut uga lengkap. dhawuh.

Mesthi, Angkatan Laut Republik China (iki jeneng sing bener kanggo Taiwan) ora ala, nanging Angkatan Laut PLA bakal gampang njupuk kanthi jumlah. Lan mulane, blokade pulo sing disuarakake dening media minangka skenario sing bisa ditindakake kanthi akibat sing bisa ditindakake.


Loro-lorone diskusi babagan medan perang elektronik ing Internet kanthi aktif mbuwang conto liyane saka Libya, Suriah, Afghanistan, Ukraina lan Georgia. Wong Tionghoa kanthi aktif nyoba mbuktekake manawa inti saka kabeh kabijakan AS yaiku provokasi sing ditujokake kanggo muter negara-negara sing beda-beda supaya bisa ngremehake.

Nanging umume, kaya Rusia karo Ukrainia. A game saka relatif gerah rada, kang whims kudu sijine munggah karo. Umume, ing China, sedulur ing Taiwan sing wis kekancan karo Amerika Serikat pancen diomongake kanthi getun. Nanging yen perlu kanggo nambani ora therapeutically, nanging surgically, saiki, sawise Rusia wis wiwit marasake awakmu, Ukraina, ketoke, ora ana siji ing RRC bakal wedi iki. Utamane yen ana indikasi partai.


Napa China mbutuhake kabeh iki?

Kabeh iku prasaja banget: teknologi, produksi, pasar.


Ana fasilitas produksi ing China. Ora ana teknologi sing dhuwur banget sing diduweni wong liya. Lan ana sing kudu ditindakake, amarga sampeyan ora bakal merdika minangka siji-sijine.

Dina iki, kabeh wong ing China mangertos yen negara kasebut dadi gumantung ing Amerika Serikat lan mitra Barat, amarga perdagangan utamane karo negara kasebut. Lan pasokan komponen berteknologi tinggi teka saka kono. Lan ora nindakake apa-apa.

Minangka conto - optik kanggo peralatan fotografi. China wis suwe nguwasani nyalin lensa Canon sing padha, nanging ing abad kaping 21 iki minangka lensa manual kanthi target manual, utawa paling apik dilengkapi micromotors antediluvian. Ora ana pirembagan babagan motor ultrasonik, lan mulane - optik dina sadurunge wingi kanggo para panuku banget.

Mangkono uga ing pirang-pirang industri, saka mikromotor nganti bilah turbin.

Mulane, pisanan, China butuh teknologi modern. Sing uga ana ing Taiwan. Inggih, microcircuits, kanthi bantuan sing apik banget kanggo njupuk donya Kulon ing tenggorokan. Lembut, nanging ora bisa dihindari.

Lan pasar. Wangsulan: Bab ingkang utama, mesthi, ngendi kanggo ngedol kabeh diprodhuksi.

Ngelingi yen ing taun 2025 China bakal nyingkiri Kulon, miwiti mbatalake aset finansial saka AS lan Uni Eropa, wiwit nambah kapitalisasi produksi (lan ora dhewe, nanging ing wilayahe), pasar dadi dibutuhake.

Sampeyan bakal kaget, nanging dina iki sampeyan bisa nglampahi akeh wektu flipping liwat kaca elektronik saka sumber daya Cina lan ora teka tengen pirembagan bab "Timur Cina" utawa "Siberia Cina". Sampeyan bisa applaud, nanging ing Course saka reformis nasionalis, padha salah siji dibuwang metu saka papan informasi Cina, utawa dijupuk metu kanggo ROOT, kaya kelas. Ing China, sing pisanan lan kaloro bisa.

Wong Tionghoa entuk manfaat saka Rusia sing kuwat lan sugih. Mung amarga iku pasar sing bisa ngimbangi sebagian kerugian pasar AS. Sayange, Rusia ora cukup sugih (tegese daya beli Rusia) kanggo ngganti AS, Kanada lan Eropa kanggo manufaktur Cina. Maksimum - 10%, ora luwih.

Alas, iki bener: Rusia ora dadi pengganti kanggo Amerika, sing sejatine kepengin banget karo materialisme lan konsumsi.

Kajaba iku, saiki Rusia menehi pukulan nyata marang ekonomi China karo Ukraina. Ora mung pasar Ukrainia wis metu saka pesenan tuku, nanging malah dina iki investasi Cina ing Ukraina kobong ing pangertèn harfiah.

Sapa sing ora ngerti: RRC kanthi aktif ngembangake tanah subur ing wilayah Dnipro, Kherson lan Nikolaev, perusahaan negara RRC mbangun perusahaan pangolahan ing wilayah Ukraina, pelabuhan Mariupol, sing direncanakake ekspor produk pertanian, duweke investor Cina meh katelu. Plus pangembangan perusahaan industri kayata "Motor Sich".

Umumé, saiki Rusia, tanpa disengaja, nyerang tong sampah asing Cina. Lan ora ana sing bisa ditindakake, nanging kudu dielingake yen kerugian ing RRC kasebut dianggep kanthi tenang kanthi tenang. Ketoke, ing mburi kita ana sing durung ngerti.

Posisi China saiki angel banget. Amerika Serikat terus terang-terangan ing konflik politik, nyoba ngowahi kahanan kasebut, nanging pungkasane dadi perang ing rong arah: karo China, sing mutusake kanggo ngganti vektor, lan Rusia, sing menehi kekuwatan sing kuat. goyang-up kanggo kabeh sistem keuangan Eropah.

Lan mangsa ana ing dalan. Lan bakal ana krisis energi ing Eropah, kang bodho (yen ora Samsaya Awon) wis slipping menyang resesi. Panguwasa bakal menehi wong Eropa ing jatah keluwen lan ora bakal ana apa-apa kanggo warga Eropa. Carane miwiti nyimpen.

Nyuwun sewu, nanging sampeyan ora bisa ngelas iPhone. Lan sampeyan ora bisa dadi anget karo prosesor pangan. Lan sateruse. Nanging pasar Eropa kanggo China bakal terus ilang daya tarik amarga krisis energi berkembang, lan ora ana sing bisa ditindakake sajrone panguwasa negara-negara Eropa terus ngetrapake kebijakan kasebut.

Nanging menarik yen ing China, ora ana sing nyalahake Rusia kanggo masalah sing bakal teka! Iki nggawe aku seneng. Menapa malih kathah tembung pangestu tumrap lampahing nagari kita ingkang adu-adu kaliyan Kulon.

Nanging mung setengah jeruk.

Kapindho yaiku sawetara wulan kepungkur, media resmi China ngluncurake kampanye kanggo ningkatake gagasan kerjasama sing luwih cedhak karo Rusia. Ora mung perdagangan, nanging proyek bareng, produksi bareng. Ora "Moskvich", nalika pabrik Prancis sing dipilih bakal ngumpulake mobil Cina saka kit Cina ing label Rusia, nanging produksi nyata barang-barang nyata.

Nanging ing kene perlu dimangerteni. Sinau kanggo mangerteni.

Akeh kita, nuduh China kabeh dosa mortal, ngandika "pengkhianatan", ora ngerti inti saka wong iki. Nanging sampeyan kudu. Perlu banget sinau kanggo mangerteni donya batine wong-wong sing sesuk bakal dadi penekanan utama ing kemitraan. China, India, Pakistan, Iran. Iki kabeh bangsa pedagang Asia Wetan. Padha duwe donya werna, ora kaya kita, ireng lan putih, ing kono ana kita lan ora kita. Kabeh luwih rumit lan multifaceted. Lan mentalitas wong Cina sing padha kudu dimangerteni lan dikuwasani, yen ora, kita bakal ngliwati wong barbar nganti pungkasan Perang Dunia Ketiga.

Kita kudu ngerti sistem sing manggon ing China. Dheweke ora lair wingi, Mao sinau karo Stalin, lan dadi mung mahasiswa incomparable, nggawe negara karo potensial gedhe. Nanging sampeyan kudu sinau kanggo mangerteni.

Nyatane, kabeh ora dadi angel. Lan umume, wong Tionghoa dhewe nerbitake akeh babagan topik iki, pitakonan liyane yaiku ora umume kita maca media kasebut, nanging duweke kita.

Nanging yen sampeyan ngerti sistem sing manggon lan kerja China, mula ana lapangan kerja kaya ngono ...

Ya, perusahaan milik negara mbukak bisnis gedhe ing China. Gas lenga, gaman, papan, ilmu pengetahuan, teknologi dhuwur - kabeh iki dumunung ing pundhak perusahaan negara. Lan wong Tionghoa asring nyatakake yen ing negara kita negara, ninggalake industri penting kasebut ing sih-rahmat bisnis pribadi, kanthi mangkono mung ilang rasa hormat ing mata mitra Cina. Pancen angel banget kanggo pas karo otak Cina kayata kerjasama karo keprihatinan negara karo LLC, sing duwe modal resmi 10 rubel. Perusahaan publik kudu kerja sama mung karo kanca-kanca. Iki minangka hukum bisnis Cina sing ora bisa diganti.

Nanging dhasar, sampeyan mung kudu ngerti struktur masyarakat Tionghoa lan sinau ngobrol karo para pedagang sing licik ing basane.

Wong Tionghoa, sanajan ora bisa dingerteni mentalitas kita, uga bakal sinau lan sinau. Kayane ora ana wong akeh sing pengin dadi sekutu ing cedhak gedung Kementerian Luar Negeri ing Beijing. Kosok baline, dalan sing ditindakake China ndadekake akeh wong ing saindenging jagad lan ing wilayah kasebut pengin ngethok swiwine naga. Lan ing kene sekutu kaya Rusia, yaiku sekutu, lan dudu mitra dagang, bakal migunani banget.

Lan banjur gambar sing menarik banget ing donya bisa katon, kanggo China lan Rusia. Ingkang utama yaiku sinau kanggo mangerteni tujuan lan aspirasi saben liyane, yen ora, sampeyan bisa nggambar macan kaya asu. Iki paribasan Cina.

China lan Rusia perang karo donya Kulon. Saben-saben kanthi cara dhewe-dhewe, nanging kita duwe akeh persamaan. Ora bisa digunakake kanggo kabecikan umum.
Pengarang:
91 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. paul3390
    paul3390 14 Juli 2022 07:25
    + 71
    Bener - kenapa China kudu dadi sekutu Rusia ing kahanan kasebut, yen kita dhewe minangka sekutu sing ragu-ragu? Kanggo misale jek kaya, ing tangan siji, ana perang karo Kulon, lan ing tangan liyane, kita lagi meksa lan kita ora nanggapi. Iku penting banget kanggo ngresiki munggah kolom kalima - lan kabeh liberal lan alligators, lagi lungguh ing kiriman lan omong kosong, padha njagong lan omong kosong .. Lan - ing pancen kabeh!
    Apa gunane melu-melu karo negara aneh kuwi?
    1. Hoarfrost
      Hoarfrost 14 Juli 2022 07:28
      -25
      Kutipan saka paul3390
      Kita ora bisa dagang - lan kita terus nyedhiyakake bahan mentah kanggo bungkus permen ..

      Dikirim kanggo rubles ing bursa saham ing Rusia.
      1. paul3390
        paul3390 14 Juli 2022 07:35
        + 46
        Ora. Dheweke - mung ngganti bungkus permen kanggo rubel ing bursa saham. Iki fiksi. Kanggo rubel - padha ora kudu tuku kanggo euro, nanging entuk dhuwit kanthi ngedol barang-barange kanggo wong-wong mau .. Amarga ing kahanan saiki - kenapa kita butuh mata uang, yen sampeyan ora bisa tuku apa wae sing sampeyan butuhake? We kudu nishtyaki nyata, ora omong kosong iki .. Ing kasunyatan, iku coercion kanggo perdagangan. Lan dheweke ora.
        1. monster_lemak
          monster_lemak 14 Juli 2022 08:01
          + 32
          Sing paling penting, wong Tionghoa minangka nasionalis sing paling ala. Kanggo wong-wong mau, donya iki dipérang dadi: wong-wong mau lan liyane. Padha ngremehake pancen kabeh wong. Lan sing paling akeh, kaya sing ditulis penulis kanthi bener, prinsip utama sing diakoni yaiku kabeh kanggo China, kabeh kanggo bathi lan ora peduli karo kepentingan sapa wae. Lan kanthi cara iki, China luwih saka menehi ganti rugi kanggo kerugian ing Ukraina ing Rusia, sing, kanthi kapisah, dipeksa kanggo diskon rega ing kabeh, setuju karo kabeh kahanan China. Ora ana wonder yen dheweke nulis yen mung sing entuk manfaat saka operasi khusus ing Ukraina yaiku Amerika Serikat lan China.
          1. Syurik70
            Syurik70 15 Juli 2022 07:05
            +2
            lakune politik negara iki kaya kali gunung sing liku-liku

            Dalan China iku lurus lan bisa ditebak, kaya dalan gedhe.
            Dheweke ora ngganggu pembongkaran wong liya lan nanggepi provokasi kanthi agresif.
            Iku kabeh titik saka kawicaksanan manca.
            Lan ya, dheweke nganggep Taiwan lan Laut China minangka wilayahe.
            1. Ryusei
              Ryusei 17 Juli 2022 22:51
              0
              Aku ora peduli apa sing dipikirake, ayo padha njupuk ... lan nalika aku njupuk, kita bakal weruh.
          2. shen
            shen 19 Juli 2022 01:10
            +2
            Nyuwun pangapunten amarga nggunakake penerjemah kanggo mbales komentar sampeyan. Aku saka China. Kaping pisanan, China minangka negara multi-etnis kaya Rusia. Saliyane warga Han, sing nduweni populasi paling akeh, ana akeh etnis liyane kanthi populasi luwih saka 10 yuta. Kita digunakake kanggo manggon karo wong saka macem-macem bangsa. Contoné, kanca-kanca sing saya gedhé dhéwé ya iku wong Mongol, Manchu, lan Hui. Senadyan nasionalisme ora bisa dibasmi babar pisan ing masyarakat sing dipimpin Partai Komunis, nanging mesthi ora dadi ide utama.
            Kajawi punika, pêrlu dipunandharaken bilih masarakat Tionghoa ingkang sapunika dudu masarakat komunis. Nanging iki amarga ora setuju antarane China lan Uni Soviet babagan rute kasebut. Pandangan kita babagan komunisme kasebut kanthi jelas ing kabeh buku teks sekolah menengah Cina. Ing wektu, wong bakal nyadari masyarakat komunis sugih ing materi lan roh. Nanging, nalika China didegaké ing 1949, pasukan produktif sosial kita banget mundur. Kita kudu ngrampungake pembangunan masyarakat sosialis sadurunge mbangun masyarakat komunis. 1978 Mulihake ekonomi pasar lan ngidini kegiatan ekonomi kapitalis. Iki meksa kita lan Uni Soviet pindhah menyang arah sing beda. Saiki lan suwe-suwe, bisa nganti atusan taun, masyarakat kita isih ana ing tahap awal komunisme, yaiku sosialisme. Banjur ing konstruksi sosial saiki, kita dagang lan nandur modal ing saindenging jagad, entuk bathi utawa rugi, kaya kerugian total investasi ing Ukraina lan Sri Lanka. Kita nglawan hegemoni amarga ngrusak kapentingan kita, lan kita ora ndhukung perang amarga bisnis sing kita nandur modal utawa klien bisa bangkrut. Konflik ing donya bisa mengaruhi pembangunan kita. Kita duwe sikap sing padha karo masalah pulo Taiwan. Yen bisa, perang ora bakal dadi pilihan pisanan, nanging pilihan kasebut ora bakal ditinggalake, mung ana ing mburi kabeh pilihan.
        2. Sipil
          Sipil 14 Juli 2022 08:19
          + 25
          Mulane China kepeksa tetep, ora tundhuk provokasi.

          Komunis Tiongkok mbangun negarane dhewe lan berkembang kanthi apik. Dheweke ora dipeksa nindakake apa-apa. Hegemon komunis wetan enom ngrampungake 5 taun lan tetep karo rencana sing luwih dhuwur. Dikirim dening Partai Komunis China.
          Wong Tionghoa entuk manfaat saka Rusia sing kuwat lan sugih.

          Dheweke ora preduli sapa sing bakal nglawan Kulon babagan ngembangake hegemoni. Sanadyan Rusia sanadyan Burikina Faso.
          Nanging kita pancene bisa nindakake! Rusia lan Cina ing siji trench.

          ora bisa:
          1. Ana sosialisme sing dikembangake lan tuwuh kamakmuran negara nyedhaki jagad 1. Tetangga kapitalis lor ngremehake lan, ing pirang-pirang aspek, wis dadi negara ing donya 3rd.
          2. Mitra dagang utama China yaiku Amerika Serikat.
          Nanging dhasar, sampeyan mung kudu ngerti struktur masyarakat Tionghoa lan sinau ngobrol karo para pedagang sing licik ing basane.

          Mungkin luwih becik sinau saka RRC kanggo mbangun negara kanggo wong? Mbok menawa "kanca licik" tulus ora ngerti apa sebabe dheweke nganggep kaya ngono. Carane nambani ing siji negara lor, kang biyen dikembangaké lan sosialis.
          1. Keong N9
            Keong N9 14 Juli 2022 09:27
            + 12
            China nganggep awake dhewe minangka negara komunis kanthi spesifik (hubungan kapitalis), diduga amarga kabeh kerja "kanggo dana umum", saka ngendi distribusi warga miturut posisi ing masyarakat lan "rating sosial". Nanging, nyatane, China minangka negara kapitalis kanthi hierarki bangunan masyarakat adhedhasar kasta lan sistem pemerintahan gaya kekaisaran. Iku curious sing China malah ora ndhelikake ambisi kekaisaran sawijining, cukup kabuka ngandika bab "sinoization" donya - bangunan statehood miturut model Cina, liwat expansion, lagi pracaya, prinsip Cina hirarki kasta, trep. kanggo kabeh negara, adhedhasar sistem kontrol total lan "rating sosial". ".
            1. Sipil
              Sipil 14 Juli 2022 12:15
              +7
              Nanging, nyatane, China minangka negara kapitalis kanthi hierarki kasta kanggo mbangun masyarakat lan sistem manajemen gaya kekaisaran.

              Oh tenan? Apa dikuwasani dening partai United China, sing ndhukung oligarki, sing manggon ing Kulon? China uga, kepiye Amerika Serikat nyerang kabeh negara sing cocog? Apa pensiun, kesehatan gratis, pendidikan gratis uga dibatalake?
              1. Reklastik
                Reklastik 14 Juli 2022 14:22
                +8
                Ummm... Lan pinten lan pesta apa sing ana ing China? Lan apa dheweke pancen duwe obat lan pendidikan sing berkualitas lan gratis kanggo kabeh wong? Apa RRC, minangka negara, ora ndhukung ora oligarki, nanging pimpinan ndhuwur Huawei, yen ana konflik karo Kanada, sanajan dheweke ora manggon ing negara "donya bebas"?
              2. Evilillion
                Evilillion 14 Juli 2022 18:08
                0
                China minangka negara sing paling akeh miliarder. Nanging sampeyan tetep ngimpi.

                Kanggo pensiun, aku bakal ngandhani sampeyan rahasia, nanging singing njupuk adoh saka wong-wong sing saiki kerja ing sih sing ora bisa maneh, utawa ora bisa. Perawatan kesehatan gratis dibayar nganggo pajak.
              3. UAZ 452
                UAZ 452 14 Juli 2022 19:00
                +5
                Kanggo mbatalake obat gratis, sampeyan kudu duwe, lan ing China ora. Dadi sampeyan bener - kanca Cina ora mbatalake obat gratis.
            2. shen
              shen 19 Juli 2022 14:30
              0
              Kutipan: Keong N9
              China nganggep awake dhewe minangka negara komunis kanthi spesifik (hubungan kapitalis), diduga amarga kabeh kerja "kanggo dana umum", saka ngendi distribusi warga miturut posisi ing masyarakat lan "rating sosial" asale.

              Nyuwun pangapunten yen nggunakake penerjemah. Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti kawruh dhasar. China minangka ekonomi pasar. Ana sistem ekonomi negara, sistem ekonomi kolektif, sistem ekonomi swasta, lan sistem ekonomi kepemilikan campuran. Ekonomi swasta aktif banget ing bidang kegiatan produksi non-inti, uga nggawe akeh perusahaan non-negara Cina sing sukses, iki minangka sisih kapitalis masyarakat Cina. Ing sisih liya, transportasi, energi, kesehatan, pendhidhikan lan bidang sing padha karo hak-hak dhasar lan kapentingan warga utamane dumadi saka ekonomi negara, yaiku sisih sosialis masyarakat Tionghoa. Ing njaba pasar, China butuh dana gedhe kanggo transfer pembayaran menyang wilayah miskin. Tahap redistribusi iki isih njaga efisiensi CPRF sing dhuwur. Yen sampeyan kepengin weruh, sampeyan bisa nemokake informasi ing media non-Barat, utamane informasi tangan pertama ing basa Cina. . Akeh proyek konstruksi diwiwiti lan rampung saben taun.
              China nganggep awake dhewe minangka negara komunis kanthi spesifik (hubungan kapitalis), mesthine amarga, nanging nyatane, China minangka negara kapitalis kanthi hirarki kasta mbangun masyarakat lan sistem pemerintahan gaya kekaisaran.

              Pratelanmu katon anyar banget kanggoku. China dudu kekaisaran lan ora duwe sistem kasta. Ana wektu ing sajarah Tionghoa sing padha karo sistem kasta, nalika hierarki sosial dipérang miturut sistem feodal, nanging iki arang banget ora efisien. Pancen angel kanggo ngetrapake tatanan sosial sing sampeyan bayangake ing China, amarga alat produksi utama, kayata tanah, ora bisa diduweni pribadi. Pancen angel kanggo masyarakat Tionghoa golek kulawarga sing duwe sumber daya akeh ing wilayah tartamtu kanggo wektu sing suwe. Dadi, sawetara wong duwe pitakonan, kepiye carane nggedhekake kapentingan ing masyarakat? Nalika ekonomi pasar mung muncul ing China, wong bisa monopoli wilayah pasar tartamtu, utawa dadi pejabat sing korup lan nyewakake kekuwatane marang pengusaha kanggo ijol-ijolan bathi. Kabeh iki kedadeyan ing pungkasan abad pungkasan ing China lan ing Rusia sawisé runtuh USSR kanthi cara sing padha. Nanging, iku ora langgeng. ing tangan siji, hukum antitrust wis diganti maneh lan maneh. Saben-saben kawicaksanan diketat, akeh kapitalis sing nyoba ngungsi saka China. Bubar, China bakal ngganti maneh hukum sing relevan. Kosok baline, jaman biyen para pejabat korupsi wis rampung, cek anti korupsi wis pirang-pirang taun. Saben taun, akeh pejabat ing kabeh tingkat, apa mung pejabat rendah utawa gubernur provinsi, kecemplung kaya tikus. Nanging kanggo warga proletar biasa kaya aku lan wong-wong ing saubengku, kahanan saya tambah apik, infrastruktur saya apik, perawatan kesehatan saya tambah akeh, sekolah anyar dibangun, lan akeh wilayah dhasar liyane sing uga saya apik. Kanggo kulawarga kelas menengah, sawetara wong ora owah akeh, lan sawetara wong ora kaya sadurunge perang dagang China-AS, nanging urip isih tetep. Kanggo kapitalis, sawetara wong ora owah utawa malah dadi luwih apik. Usahane ngisi kekosongan ing pasar. Nanging sawetara bisa uga duwe masalah sing kudu dipikirake kanthi serius: sesuk bakal dikunjara utawa mlayu saka China. Ing Cina, yen sampeyan pengin dadi kasta sing luwih dhuwur, kaya ing India, lan sampeyan pengin ngobong sirahe wong, luwih becik didhelikake kanthi becik, aja ngumumke pikirane lan ora ditemokake dening wong. Nganti saiki, asile wong utawa organisasi sing wis nyoba iki ora apik banget.
              Iku curious sing China malah ora ndhelikake ambisi kekaisaran sawijining, cukup kabuka ngandika bab "sinoization" donya - bangunan statehood miturut model Cina, liwat expansion, lagi pracaya, prinsip Cina hirarki kasta, trep. kanggo kabeh negara, adhedhasar sistem kontrol total lan "rating sosial". ".

              Sampeyan mbutuhake kawruh dhasar. Lima Prinsip Coexistence Damai wis dadi sikap utama kita wiwit taun 1950-an. Iki minangka salah sawijining alesan kanggo beda antarane China lan Uni Soviet.
              1. Saling ngurmati kedaulatan lan integritas teritorial
              2. Non-agresi
              3. Non-interferensi ing urusan internal saben liyane互不干涉内政
              4. Kesetaraan dan keuntungan bersama 平等互利
              5. Urip rukun 和平共处
              Mesthi, iki minangka salah sawijining sebab kenapa kita duwe hubungan sing ala karo Amerika.
              Adhedhasar iki, tumindak China marang negara liya wis bisa ningkatake hubungan ekonomi lan njaga hubungan politik dhasar, lan hubungan militer wis ngendhaleni.
              Pungkasan, babagan rating sosial, padha karo sistem Schufa ing Jerman, nyatane, uga minangka rating kredibilitas kegiatan ekonomi warga, apa Rusia duwe sistem rating sosial sing cocog?
              1. IlgizL
                IlgizL 24 Juli 2022 23:33
                0
                Dear, sifat kasta ing masyarakat sampeyan wis dikenal lan dikonfirmasi dening kabeh pimpinan bisnis sampeyan. Elit lawas wis numpes, nanging sing anyar muncul, banjur, minangka bagéan saka wong-wong mau numpes ing USSR, sing anyar muncul, bebarengan, padha nimbulake kelas kemitraan gabungan sing padha ing pungkasan USSR saka 70-80s. , sampeyan mung sethitik konco ing pembangunan. Nanging ana proses sing meh padha karo masyarakat kita, mung spesifik sampeyan beda sethithik, luwih disiplin, lan jelas. Sajarah komunisme kita wiwit sadurungé lan rampung minangka asil saka kepinginan para elit kanggo akses luwih akeh kanggo keuntungan saka Kulon lan permissiveness saka elit. Lan kita ora duwe sistem peringkat sosial kaya semut.
          2. ROSO 42
            ROSO 42 14 Juli 2022 12:59
            +6
            Quote: Sipil
            Mungkin mulang luwih apik.ЬXia saka China arep mbangun NEGERI RAKYAT? Mbok menawa "kanca licik" tulus ora ngerti apa sing kudu disambungakeЬXia kanggo wong-wong mau, lagi nambani ing salah siji negara lor FAMOUS, biyèn disebut USSR lan mantan dikembangaké, POWER sosialis.

            Ngendi lan saka sapa sampeyan kudu sinau supaya bisa sinau INFINITIF sapisan lan kanggo kabeh lan ora nuduhake buta huruf ing situs kasebut?
            1. Sipil
              Sipil 14 Juli 2022 13:17
              +6
              Kutipan saka: ROSS 42
              Ngendi lan saka sapa sampeyan kudu sinau supaya bisa sinau INFINITIF sapisan lan kanggo kabeh lan ora nuduhake buta huruf ing situs kasebut?

              Ditampa. Dikirim saka telpon, ora mriksa. Koreksi uga bener.
              1. AdAstra
                AdAstra 14 Juli 2022 15:32
                +1
                Apa sampeyan nggawe alesan? Iku uga salah gedhe kanggo kula. Dhuwur saka dhuwur kabeh negara ngomong iki lan apa-apa. Amandemen babagan pangayoman basa kasebut diadopsi, nanging ora ana anglicisms sing luwih sithik. Lan sampeyan nggawe alesan kanggo ora sijine tandha alus.
                1. Sipil
                  Sipil 15 Juli 2022 07:03
                  +5
                  Kutipan saka AdAstra
                  Apa sampeyan nggawe alesan? Iku uga salah gedhe kanggo kula. Dhuwur saka dhuwur kabeh negara ngomong iki lan apa-apa. Amandemen babagan pangayoman basa kasebut diadopsi, nanging ora ana anglicisms sing luwih sithik. Lan sampeyan nggawe alesan kanggo ora sijine tandha alus.

                  Aku, sing lulus saka sekolah lan institute Soviet, aku isin ing ngarepe kanca-kanca amarga cepet-cepet buta huruf. Lan purun - kabeh padha.
        3. wong janggut
          wong janggut 14 Juli 2022 09:07
          + 15
          Kutipan saka paul3390
          Ora. Dheweke - mung ngganti bungkus permen kanggo rubel ing bursa saham. Iki fiksi. Kanggo rubel - padha ora kudu tuku kanggo euro, nanging entuk dhuwit kanthi ngedol barang-barange kanggo wong-wong mau .. Amarga ing kahanan saiki - kenapa kita butuh mata uang, yen sampeyan ora bisa tuku apa wae sing sampeyan butuhake? We kudu nishtyaki nyata, ora omong kosong iki .. Ing kasunyatan, iku coercion kanggo perdagangan. Lan dheweke ora.

          Setuju banget karo sampeyan. Sawise nyolong cadangan emas kita, Kulon sejatine nyatakake standar ing kewajiban utange, ngowahi dhuwit dhewe dadi bungkus permen, sing durung didhukung apa-apa sadurunge. Kajaba iku, 97 persen dhuwit Kulon mung ana ing wangun elektronik. Padha ora malah print makalah, nanging mung nomer ing monitor komputer, sing kita menehi sumber daya nyata. Sawisé révolusi, Rusia Soviet uga ora netepi kewajiban utang tsarist, lan Kulon banjur ngedol barang lan roti mung kanggo emas lan seni. Kita kudu sinau saka Kulon. Yen Eropa pengin gas panas omah-omahé ing mangsa, banjur bisa ngganti karo kita kanggo emas, inten, pameran museum.
      2. bsk_una
        bsk_una 15 Juli 2022 08:30
        0
        Bungkus permen sing padha kanggo barang kasebut
    2. Svarog
      Svarog 14 Juli 2022 12:05
      + 14
      Iku utomo kanggo ngresiki munggah kolom kalima - lan kabeh liberal lan alligators, lagi lungguh ing kiriman lan omong kosong, padha njagong lan omong kosong .. Lan - ing pancen kabeh!
      Apa gunane melu-melu karo negara aneh kuwi?

      Ya.. aku mesthi tumindak kaya wong Tionghoa.. amarga ora jelas apa sing dikarepake ... kepiye sejatine warga Rusia ora jelas apa sing bakal dikarepake sabanjure.. saka pimpinan negara ...
    3. Maiman61
      Maiman61 14 Juli 2022 15:02
      +9
      Aku setuju karo sampeyan! Awake dhewe ora ngerti apa-apa, apa sing dikarepake Kremlin, kenapa dheweke ora nindakake perkara sing bisa dingerteni, lan yen nindakake, mula luwih becik yen ora nindakake! Kita mbokmenawa kudu nulis tembung ing lambang - "We wanted sing paling apik, nanging ternyata tansah"! Lan wong Tionghoa pancen ora bisa dingerteni!
    4. Evilillion
      Evilillion 14 Juli 2022 18:14
      -2
      Sapa sing kudu dibangun maneh, ing ngendi mbangun maneh, apa yuta tank kudu ditindakake? Senajan kluruk tanpa mangerteni apa, nanging kelangan lan produktif.
    5. Carlos Hall
      Carlos Hall 15 Juli 2022 12:41
      +1
      Yen China wis ora dadi luwih aktif melu ing Ukraina, iku kanggo loro alasan: ing tangan siji, ngerti tentacles lan seng nembus saka kolom 5th menyang Rusia, lan ing tangan liyane, mentality punika Ultra-defensif. Ing kertas, dheweke duwe Tentara kaping 3 ing donya, nanging ora ana pengalaman militer wiwit 1970.
    6. Diesel 200
      Diesel 200 16 Juli 2022 13:47
      0
      Sing nggumunake, nalika China nindakake kabijakan kanthi gaya iki, dudu negara sing aneh, nanging ngremehake dhewe kaya rong driji ing aspal.
    7. ramzay21
      ramzay21 18 Juli 2022 03:07
      +1
      China dadi model kepriye carane, yaiku negara sing dipimpin para patriot sing cerdas lan pragmatis sing ngutamakake kepentingan negarane lan dudu kepentingane dhewe lan kanca-kancane, duwe tujuan jangka panjang lan duwe rencana kepiye carane entuk wong-wong mau, iki negara kang kriminal , saboteurs lan embezzlers sijine marang tembok, tanpa snot liberal sembarang.
      Rusia minangka conto apa sing ora kudu ditindakake. Negara kita dipimpin dening wong sing bodho, ora sopan lan srakah kaya walang, ora duwe tujuan jangka panjang lan ora ana rencana, urip sedina lan kepinginan sedhela. Mula, kita ngurmati wong-wong sing dideleng wong Cina ing tembok, lan negara kita ora butuh wong sing ngatur ekonomi lan negara.
  2. Paul Siebert
    Paul Siebert 14 Juli 2022 07:32
    +8
    Wingi aku nonton episode pungkasan "Masyanya" Kuvaev.
    Russophobe Kuvaev, ing Israel, teka munggah karo kasunyatan paralel kang China nyerang Federasi Rusia lan ironed St Petersburg karo rudal layaran saka kapal saka Segara Putih.
    Masyanya nylametake kulawargane, ngungsi karo dheweke ing metro St. slamet.
    Lan wong Tionghoa nyerang Isakiy, Kunstkamera, nurunake kolom rastral, Pilar Alexandria ...
    Kuvaev sing nggambar paralel kasebut - mesthine wong Rusia kudu ngrasakake medeni perang ing kulite dhewe.
    Aku lara tenan iki...
    Malah gambar padhang Tanya Savicheva ora ragu-ragu kanggo nggunakake, Yudas ...
    Kamangka yen dipikir-pikir, Masyanya mesthi kaya mangkono. Russophobic. Liberal. Banderovka. Katresnan karo Kulon
  3. Egoza
    Egoza 14 Juli 2022 07:34
    0
    Ulasan apik, Roman! Aku yen China nemu perang, iku bakal ngelingi USA EVERYTHING! Lan uga coronovirus.
    1. Geo73
      Geo73 14 Juli 2022 09:34
      +4

      Quote: Egoza
      Aku yen China nemu perang, iku bakal ngelingi USA EVERYTHING! Lan uga coronovirus.



      Nalika lan yen kedadeyan kasebut, Pakdhe Kou Lombo Tzu bakal ndharat ing Amerika kanthi ndharat sejuta wong, umume imigran, lan bakal ditemoni wong pribumi sing ceria ing loincloths lan bakal menehi udud)))
    2. nikel
      nikel 15 Juli 2022 01:50
      0
      Luwih becik China aja nganti gelut. Siji bab kanggo dagang, liyane kanggo perang.
  4. Stirbjorn
    Stirbjorn 14 Juli 2022 07:55
    + 13
    Sayange, Rusia ora cukup sugih (tegese daya beli Rusia) kanggo ngganti AS, Kanada lan Eropa kanggo manufaktur Cina. Maksimum - 10%, ora luwih.
    10% mung yen populasi dibandhingake, lan yen daya tuku ditambahake, banjur sawetara persen maksimum. Mulane, pasar kita kanggo China dadi, wates kesalahan. Ya, ora ana sing ngetrapake sanksi marang China, mula ora ana perang, mung Rusia!
    1. Geo73
      Geo73 14 Juli 2022 09:31
      +2
      China, politik, bye, cedhak
    2. flurry
      flurry 14 Juli 2022 12:46
      -1
      Ora, dudu kesalahan. Deleng ing turnover perdagangan ing 21 US-China lan RF-China. 755 lan 146 milyar. Ing kasus iki, sing pisanan bakal tiba, lan sing kapindho bakal munggah amarga alasan sing jelas.
      1. Stirbjorn
        Stirbjorn 14 Juli 2022 13:30
        +8
        Kutipan saka Rafale
        755 lan 146 milyar.

        lan total 6,051 triliun, yaiku bagean Rusia, sanajan sadurunge perang mung 2.4%!
        Kutipan saka Rafale
        Ing kasus iki, sing pisanan bakal tiba, lan sing kapindho bakal munggah amarga alasan sing jelas.
        Apa iki menarik? siji isih bisa setuju ing Amerika Serikat, nanging kok kudu tuwuh karo Rusia? Perusahaan-perusahaan Cina ora pengin kena sanksi, amarga omset perdagangan sing ora bisa ditindakake
        1. flurry
          flurry 14 Juli 2022 14:06
          0
          Lan apa umume? Kita ngomong babagan Amerika Serikat, sing mlebu kanggo nglindhungi Taiwan. Cetha yen perdagangan langsung ing antarane dheweke bakal mudhun banget yen ana konflik. Nanging ora kabeh kasunyatan sing Eropah bakal ndhukung Amerika Serikat ing prakara iki (kajaba Tribalts lan Polandia), lan mesthi ora ndhukung liyane donya (kajaba Jepang). Eropah wis deindustrialized kanggo ombone gedhe liwat 30 taun pungkasan, lan malah apa diprodhuksi ing Eropah bener digawe ing China ing Eropah lan pabrik liyane, lan maksimum wis nglumpuk ing Eropah. Dheweke bodho ora duwe apa-apa kanggo ngganti barang Cina.
          1. nikel
            nikel 15 Juli 2022 01:53
            0
            Eropa mung bakal ndhukung kanthi bulat. Asia Tenggara uga. Nyatane, China disengiti dening akeh negara. Lan yen padha ngatur kanggo ngisolasi China saka Rusia, iku bakal pinasthi.
  5. bombong
    bombong 14 Juli 2022 08:04
    +4
    Kesimpulan saka artikel kanggo pimpinan kita EP.
    Yen kowe kikir, nyuwek-nyuwek buruhmu, ngapusi rakyat, sing "diapusi" dhewe, banjur sampeyan wong Cina. Wong liya mung kudu ngerti lan nampa)
  6. nikvic46
    nikvic46 14 Juli 2022 08:15
    +6
    Wingi aku maca rong artikel babagan China ing koran Zavtra. Pisanan ngomong babagan skandal ing antarane politisi Uni Eropa, dheweke ngerti manawa teknologi dhuwur ninggalake Eropa menyang tentara China. Artikel kapindho yaiku babagan ekonomi China, babagan bagean negara. Perusahaan ing China, bagean perusahaan lan perusahaan swasta mundhak saka 79,4% dadi 92,1%. Lan saben perusahaan duwe kabijakan dhewe, karo sapa sing kudu dagang lan cara dagang.
    1. Gorygor
      Gorygor 18 Juli 2022 00:25
      -1
      Kapitalisme totalitarian kaya Hitler
  7. Curt
    Curt 14 Juli 2022 08:20
    +8
    Aku maca karo kapentingan. Ing asas, ora ana owah-owahan wiwit abad kaping 20 (kajaba konflik karo China liwat pulo sing diwènèhaké ing 90s) Kita perang, padha nonton.
  8. bandabas
    bandabas 14 Juli 2022 08:27
    +5
    Ya, kabeh wis jelas karo Biden. Siji sikil ing kuburan, nanging isih ana. Iku mati rasa kanggo tukang batu Yahudi.
  9. kor1vet1974
    kor1vet1974 14 Juli 2022 08:30
    + 10
    babagan "Timur Cina" utawa "Siberia Cina"
    Babagan China Timur lan Siberia, dheweke luwih seneng ngobrol lan nyithak peta ing Taiwan, iki dudu negara pulo sing tentrem.
  10. tukang baja
    tukang baja 14 Juli 2022 08:34
    0
    Tanpa Rusia, China bakal dirusak. Muga-muga wong Tionghoa ngerti babagan iki lan ora bakal nggunakake potensial militer marang Rusia.
    1. Plate
      Plate 14 Juli 2022 12:11
      +3
      Lan kenapa China butuh Rusia? Inggih, sampeyan bisa dadi kanca nglawan Kulon. Nanging yen sampeyan nggawe kanca ora "kanggo", nanging "nglawan", banjur kekancan bakal dadi short-urip. Lan aku luwih seneng kekancan karo AS nglawan China tinimbang nglawan AS karo China. Mung kanggo alasan sing diterangake dening penulis. Mentalitas Asia, sanajan globalisasi, tetep asing banget. Nanging saka Amerika tansah cetha apa sing bakal dikarepake - ngiyanati. Mulane, sampeyan bisa nyiyapake lan nyoba ngiyanati dheweke dhisik. Lan apa sing kudu ditindakake karo China yen dumadakan Barat pancen nggegirisi?
    2. Hantu Teran
      Hantu Teran 14 Juli 2022 18:29
      +1
      Muga-muga wong Cina ngerti iki.

      Apa sejatine wong Tionghoa kudu "ngerti"? Kapentingan utama lan utama China ing Rusia yaiku China entuk sumber daya alam kanthi rega sing paling murah. Mbok menawa ora "disposisi" sing paling nyenengake, nanging ora ana liyane ing alam.
      1. nikel
        nikel 15 Juli 2022 01:55
        -1
        Kapentingan utama Rusia ing China yaiku nggayuh Manchuria lan pelabuhan ing Segara Kuning. Amerika bakal njupuk Shanghai lan Kidul.
  11. maksimal 1987
    maksimal 1987 14 Juli 2022 08:44
    +4
    China bakal seneng (aku mikir) mlebu aliansi karo Republik Sosialis Federasi Rusia (RFSR), nanging ora weruh titik karo RFiya semi-sale, amarga ora ngerti ngendi pimpinan Federasi Rusia. bakal nguripake sawise Putin
  12. Paladin
    Paladin 14 Juli 2022 09:18
    +2
    ing kasunyatan, China wis ing ayunan lengkap ing perang karo Kulon, lan pimpinan RRC ora mutlak nganggep kita minangka sekutu.

    Aku maca artikel kasebut kanthi teliti lan ora ndeleng argumentasi sing ngonfirmasi kesimpulan iki. Senadyan akeh perkara liyane sing bisa dideleng kanthi mripat langsung.
  13. roket757
    roket757 14 Juli 2022 09:21
    +1
    China lan Rusia perang karo donya Kulon. Saben-saben kanthi cara dhewe-dhewe, nanging kita duwe akeh persamaan. Ora bisa digunakake kanggo kabecikan umum.
    Sampeyan ora bisa ngerteni tanpa botol! Nanging, amarga ombenan kita beda, ora bakal ana konsensus, pendapat siji!
  14. Geo73
    Geo73 14 Juli 2022 09:23
    + 10
    Artikel sing menarik. Siji aspek ora digatekake:
    China bisa uga luwih percaya marang Rusia, nanging ndeleng sinyal sing jelas saka kolom elit kaping 5 negara / vassal kanggo dilat titik kaping 5 saka penguasa belang lintang, ndeleng sabotase mbukak saka wong pisanan dening wakil saka 5th. kolom, Manturov, Nabiulina, Gref, Kudrin lan liya-liyane - nomer legiun , ndeleng mundhut saka 300 milyar ing anané saka guillotine saka guilty ... Yen sampeyan dadi pejabat Cina ... Apa sampeyan banget Count ing pilihan iki?

    Lan siji nuansa liyane. China kebak lulusan program pendidikan Barat lan panyengkuyung saka Kulon, padha kanggo sabar, smoothing metu konflik, amarga China durung njupuk kabeh saka Kulon, lan karo kahanan kang ora tetep ketok, iku katon kaya bakal tiba ing barbarism lan pindhah menyang ngisor puddle reged karo operator pesawat Amérika, negara tanpa sajarah , negara upstart, amarga bakal narik allies bebarengan karo, lan Great China bakal tetep kaya. Kanggo sewu taun. siji
    1. Hantu Teran
      Hantu Teran 14 Juli 2022 18:27
      +5
      Siji aspek - rampung digatèkaké

      Utama. China nguber, lan tansah nguber, kabijakan utamane kanggo kepentingan China dhewe. Kanggo ambisi "geopolitik" wong liya (gandhengan karo China dhewe), Republik Rakyat China meh ora bakal tumindak ngrugekake dhewe.
    2. Dinggo
      Dinggo 15 Juli 2022 08:41
      +5
      Georgy, aku uga takon dhewe pitakonan iki ...

      Sanajan aku wis 20 taun ora nonton berita ing TV ... Lan umume, aku jarang nonton ...
  15. Petrik66
    Petrik66 14 Juli 2022 09:50
    +2
    menehi kritik dening komentar, pendekatan wétan lan psikologi wong Tionghoa ora kanggo komentator.
    1. monster_lemak
      monster_lemak 14 Juli 2022 10:28
      + 11
      Apa iku: "ora ngerti" pendekatan Timur "? Iki nalika sampeyan nguripake menyang wong" Asia Wétan ", apa sampeyan mikir babagan tawaran sing saling migunani lan ora ngerti yen wong iki percaya yen wiwit sampeyan nguripake dheweke. , banjur sampeyan butuh gelar luwih akeh tinimbang dheweke, tegese dheweke kudu entuk manfaat sing luwih gedhe, ora preduli saka apa sing sampeyan tawakake lan pira sing wis sampeyan gunakake kanggo ngleksanakake proyek gabungan iki. yen dheweke kudu duwe bathi sing luwih gedhe. nyatane penulis nulis. Nanging kita ora ngerti kabeh iki. Luwih tepate, dheweke ora ngerti nganti saiki, saiki kahanan wis ora ana pengarep-arep lan mula kudu secara harfiah lan figuratively "tiba ing" Cina.
      1. Okolotochny
        Okolotochny 14 Juli 2022 13:23
        -2
        Wai wai, "isolasi, stalemate" - presidene (sing wis pikun tuwa lan dadi pecandu narkoba lengkap) sing dangling ing saindenging jagad kanthi tangan ulur kanggo nyuda rega minyak? Panjenengan utawa kita? Dadi sapa sing diisolasi? Wong Arab terus terang ngirim dheweke liwat telpon .... menyang putrane ing rumah sakit))) Insulator.
  16. Luminman
    Luminman 14 Juli 2022 11:19
    -1
    Kabeh wis diantrekake! Artikel kasebut apik banget!
  17. ROSO 42
    ROSO 42 14 Juli 2022 12:43
    0
    China lan Rusia banjur perang karo donya Kulon. Saben ing cara dhewe nanging kita duwe akeh sing padha. Ora bisa digunakake kanggo kabecikan umum.

    Wangsulan: Bab ingkang umum utama sing nyawiji Rusia lan China - kepinginan kanggo manggon lan berkembang ing donya multipolar, respecting kapentingan ora mung Anglo-Saxon lan antek-antek, nanging uga negara liyane karo sajarah luwih kuna lan hak padha tentrem. urip bebarengan.
    Aku nganggep penting kanggo Rusia nggunakake pilihan apa wae sing muncul saka kahanan ing donya. Cukup pangarep-arep kasebut kanggo pangerten lan simpati. Kita wis nuduhake toleransi kanggo wektu sing suwe, nutupi kelemahane lan ora gelem nambah masalah lan konflik sing penting. Iku luwih cetha tinimbang sing cetha yen dheweke kepengin ngecor saka negara kita (saka sisa-sisa kekaisaran sing biyen gedhe) Barat, bosok kabeh. Sampeyan ora bisa nerusake babagan jinis katelu utawa pederasts.
    Sing nggawe Rusia khusus yaiku ketaatan marang nilai tradisional (ing Rusia).
    Ora mung ing China, cahya converged kaya wedge. Dina iki penting ora kanggo terus, nanging kanggo mungkasi hubungan karo politik dobel-dealer lan miwiti rembugan karo partners nyata sing wis mbuktekaken piyambak ing alangan, ing kahanan angel.
    Nonton babagan perasaan Washington lan Brussels babagan iki ora dianjurake - dheweke ora ana ing kategori bobot supaya Rusia nari nganggo saksofon sing teyeng.
    Hubungan multilateral bakal ngidini Rusia nemokake dalan pembangunan ekonomi dhewe, tanpa perlu flirting karo "kuwat donya iki", tanpa fawning ing nunggu nampa keuntungan lan dhukungan.
    Negara kita dhewe wis mantep lan maju, sanajan kanthi cepet. Mulane penjamin WAJIB mutusake pungkasane apa sing kudu ditindakake lan sapa sing kudu diandelake. Ora ana tembung, pilihan ora gampang lan dalan ora cendhak. Kakehan wis ilang, kiwa kanggo kasempatan, ing sih saka "wong bisnis karo kalbu pimply."
    Apa maneh sampeyan bisa mbujuk sedulur iki ("sedulur") kanggo ngencengi sabuk lan nyerahake upaya kanggo nggayuh iklim ekonomi lan perdagangan sing apik ... (Ngapunten, nanging kanggo ndeleng kepiye rega barang sing diprodhuksi ing Rusia mundhak. ora ana alesan sing jelas: sabun, serbet sekali pakai, kertas jamban, produk susu, lsp. - njijiki. Kahanan sing ala.)
    Lan ing kabeh cabang pamrentahan, dheweke ngerti kenapa kedadeyan kasebut lan ora njupuk langkah sing drastis. Nganti saiki, "wong-wong sing nyatakake awake dhewe minangka panguwasa sumber daya Rusia" ora manggon ing Rusia. Saka gunung apa, persis?
    Mungkasi ndeleng maneh pendapat Barat - dheweke ora pengin manggon karo Rusia kanthi hak sing padha. Kanggo neraka karo wong-wong mau. Ayo padha mlumpat lan nari...
    *****
    Siji kudu ora mung lali yen sumber daya China wis mobilized. Pramila dheweke nggawe korvet lan operator pesawat, ora ana barang elektronik, otomotif lan barang konsumen liyane.
    Dina iki, Rusia wis cap pejabat, politikus, ekonomi, sing manggon ing donya dhewe lan metu menyang umum (ing media) mung kanggo njupuk sawetara jackpot. Kenging menapa negara mbutuhake akeh omongan lan parasit?
  18. Wbond
    Wbond 14 Juli 2022 12:52
    -2
    ... misale jek China mbengkongaken .... dheweke ora duwe ambisi kekaisaran ...
    1. Hantu Teran
      Hantu Teran 14 Juli 2022 18:17
      +2
      China bengkok ... ora duwe ambisi kekaisaran ...

      Lan pancen bener kanggo kepentingan China dhewe yen ora duwe "ambisi kekaisaran" ... ing babagan abad 17-18-19, nalika tegese penaklukan wilayah.
      Jaman "kekaisaran sing bersatu lan ora bisa dipisahake", sing dicekel mung utawa utamane dening pasukan militer, wis rampung.
      Ambisi China (lan ing wektu sing padha, penyebab "Perang Dingin 2.0" antarane China lan Amerika Serikat) dumunung ing wilayah ekonomi globalisasi modern. Subyek "Perang Dingin 2.0" yaiku apa sing bakal dadi struktur ekonomi paling global lan komposisi "pusat kontrol". Wiwit wiwitan taun 1980-an, volume lan kerumitan ekonomi Republik Rakyat China saya tambah akeh nganti kuantitas wis dadi kualitas - China wis muncul banget (kanthi 18,6 persen saka produk domestik bruto ing donya nglawan 18,9). persen kanggo blok ekonomi lan politik NAFTA ( USA - Mexico - Canada) ambisi kanggo njupuk Panggonan ing "commanding Heights" saka ekonomi pasar globalized donya.
  19. flurry
    flurry 14 Juli 2022 14:10
    0
    Kutipan: Stirbjorn
    Apa iki menarik? siji isih bisa setuju ing Amerika Serikat, nanging kok kudu tuwuh karo Rusia? Perusahaan-perusahaan Cina ora pengin kena sanksi, amarga omset perdagangan sing ora bisa ditindakake

    Amarga ana risiko sing jelas kanggo ngalangi pasokan bahan mentah lan energi menyang China liwat segara. Lan Rusia mung bakal nambah pangiriman kasebut. Lan barang-barang Cina bakal teka liwat ekspor maneh Uzbekistan, Kyrgyzstan, lsp.
  20. akurat
    akurat 14 Juli 2022 14:29
    0
    Eksistensi bebas saka Kulon Rusia lan China banget migunani. Mung amarga sajrone Rusia ana, ora mungkin nutup China. lan yen Rusia ora, banjur Kulon China cukup bisa ngatur blokade laut
  21. Kostadinov
    Kostadinov 14 Juli 2022 14:32
    +1
    Wong Tionghoa, umume banget males dendam. Kanggo wong-wong mau, perang candu lan ontran-ontran Nanjing kaya wingi.

    1. Dheweke ora dendam, nanging sinau saka sejarah.
    2. Ontran-ontran ing Nanjing ora ana hubungane karo Amerika Serikat.
    3. Rusia lan USSR ora tau perang karo Amerika Serikat, lan China wis perang, lan sukses, ing Korea. Amerika Serikat wis ngancam wong Tionghoa nganggo senjata nuklir.
    Mulane, pisanan, China butuh teknologi modern. Sing uga ana ing Taiwan.

    1. Taiwan ora duwe teknologi. Dheweke duwe kabeh peralatan lan bahan mentah kanggo produksi microcircuits sing diimpor.
    2. China wis teknologi luwih modern saka Amerika Serikat, lan apa isih ora duwe, padha bisa nindakake dhewe. Kulon perlu kanggo China mung minangka pasar.
    1. nikel
      nikel 15 Juli 2022 01:58
      -2
      Dheweke mung bisa nyolong teknologi. Yen dheweke bisa luwih akeh, mesthine wis suwe mabur menyang Mars.
    2. Essex62
      Essex62 15 Juli 2022 10:33
      0
      Kepiye USSR ora nglawan AS? Mung ing Korea, lan sawise ing Vietnam, dheweke perang banget aktif. Perang ora diumumake? Dadi China, p lan nd babagan sy, ora resmi ngumumake perang.
  22. lubesky
    lubesky 14 Juli 2022 15:22
    +1
    Kaping pirang-pirang aku nulis ing kene - China tetep dadi China lan kabeh gerakane mung ditujokake kanggo kepentingan China
    1. Hantu Teran
      Hantu Teran 14 Juli 2022 18:08
      +1
      China bakal tetep dadi China lan kabeh gerakane mung ditujokake kanggo kepentingan China.

      Apa sing salah karo pendekatan China?
      1. lubesky
        lubesky 14 Juli 2022 19:17
        +1
        Kutipan saka Terran Ghost
        China bakal tetep dadi China lan kabeh gerakane mung ditujokake kanggo kepentingan China.

        Apa sing salah karo pendekatan China?

        Kanggo kula pribadi, kabeh wis mesthi. Kita uga pengin
  23. Alexander Ra
    Alexander Ra 14 Juli 2022 15:32
    +1
    China mbokmenawa cacad eksternal utama Rusia. Ing China, kabeh ana ing kapentingan nasional dhewe, nanging ing negara kita, kapentingan nasional ... ditindhes dening negara. tingkat. Ngeling-eling yen bangsa, rakyat duwe jeneng.
    Bentenane penting: China minangka organisme lengkap. phenomenally manifesting kemampuan kanggo assimilate migunani saka njaba. Federasi Rusia minangka hibrida, chimera kanthi awak manungsa lan otak saka inteligensia cinta-kulon. China mundhak, lan Rusia mudhun - yen diukur karo vitalitas wong.
  24. Evilillion
    Evilillion 14 Juli 2022 18:12
    -1
    Nyatane, mung amarga Rusia lan China duwe sawetara titik kontak, loro positif lan negatif, lan kanggo China dhewe perang gedhe, lan utamané perang gedhe lan dawa, ora ana gunane, amarga banjur kabeh ekonomi ketel listrik kudu dikirim. kanggo mbucal sampah, mung ana amarga kapal kargo kanthi tenang pindhah saka China menyang EU lan AS. Pertandhingan antarane China lan Amerika Serikat minangka pertandhingan babagan distribusi adonan, apa China bakal nampa luwih utawa kurang. Loro-lorone dadi sandera.
  25. Romanovski
    Romanovski 14 Juli 2022 20:09
    -3
    ""... lan pimpinan RRC ora mutlak nganggep kita minangka sekutu ...""
    ""... Dina iki ing China everyone mangerténi sing negara wis dadi jenis katergantungan ing Amerika Serikat lan partners Western, amarga perdagangan utamané karo negara iki. Lan pasokan komponen berteknologi tinggi teka saka kono. Lan ora nindakake apa-apa ... "
    "....amarga AS iku dhuwit lan teknologi, lan RRC minangka buruh lan bangunan produksi ....""
    -----------------
    Informasi sing wis lawas ...
    1. Essex62
      Essex62 15 Juli 2022 10:38
      -1
      Ing endi skripsi iki ora docking? Suarane. Apa wong Tionghoa wis nguwasani lan ngetrapake teknologi terobosan mandiri?
      1. Romanovski
        Romanovski 15 Juli 2022 16:12
        0
        Aku ngerti manawa ana sumber daya iki sing pancene ora seneng karo hubungan antarane China lan Rusia, nanging bodho yen tenggelam nganti tingkat ngisor lan ngaku yen China ora duwe teknologi terobosan dhewe ing macem-macem industri. lan ing kompleks industri-militer ... Sampeyan ora duwe pengarep-arep telat, tuan-tuan .... Lan kekancan antarane Federasi Rusia lan China bakal terus saya kuwat lan ora nyoba munggah neraka sadurunge bapak-bapak ...
        1. Essex62
          Essex62 15 Juli 2022 17:27
          -1
          "Aku ora seneng rapprochement karo China" iki, kanca, ora babagan aku. Suka banget. Iku ora nyata, tenan.
          Nanging kasunyatan manawa siji setengah wong ngusir pamane, nggunakake perkembangan lan teknologi wong liya, minangka kasunyatan medis.
  26. Konstantin Shevchenko
    Konstantin Shevchenko 15 Juli 2022 07:38
    -1
    Penulis, ing AS, ora ana wong bodho "lumbung kobong, kobong lan gubug." Teknologi bakal tansah golek panggonan. AS nuduhake panggonan budak ing rong negara. Kabeh sing ditindakake AS yaiku nyuda napsu kanggo urip mewah. Kaya sadurunge, wong Tionghoa kudu duwe sega sepiring kanggo nyambut gawe. Pemimpin Rusia lan China ngerti iki. Lan dheweke ngerti manawa Amerika Serikat nindakake kabeh supaya bisa ngluwihi kabeh.
  27. moscowp
    moscowp 15 Juli 2022 07:45
    +1
    Ing cendhak, iki ringkesan artikel:
    1. Kasus nalika penulis kaping pirang-pirang ing artikel nyatakake yen wong Tionghoa ora kudu dievaluasi saka menara lonceng dhewe, lan siji kudu ngerti fitur lan mentalitas, nanging dheweke dhewe ora ngerti.
    2. Kasus nalika aku pancene kaya China mbukak ngarep kapindho, nanging sampeyan ora bisa nglirwakake kasunyatan sing durung dibukak lan ing sawetara panggonan muter marang sampeyan. Dadi, kanthi kabeh iki, perlu kanggo narik manuk hantu ing jagad lan menehi pangarep-arep, ujar manawa China duwe akeh alasan (ora) kanggo mbukak ngarep kapindho lan bakal mbukak ing sawijining dina, utawa bisa uga wis mbukak, nanging kanthi cara dhewe! Kita mung ora ngerti amarga mentalitas! ngguyu
  28. anclevalico
    anclevalico 15 Juli 2022 07:50
    -1
    Dadi, LLC karo ibukutha sah 10 rubles dibutuhake kanggo mbatalake adonan ing sisih kiwa, lan ora kanggo karya. Mulané wong Tionghoa nganggep kita kaya ngono. Kaya tetangga maling...
  29. SARANCHA1976
    SARANCHA1976 15 Juli 2022 08:40
    +1
    Sawise iku, aku pengin nggantung potret kanca Mao lan Xi ing tembok, ing jejere Stalin lan Alexander III Romanov. Apa penulis metu saka pikirane?
    Lan bab vindictiveness .. supaya kita ditindhes boxing uprising karo Eropah
  30. Kostadinov
    Kostadinov 15 Juli 2022 11:07
    0
    Kutipan: Essex62
    Kepiye USSR ora nglawan AS? Mung ing Korea, lan sawise ing Vietnam, dheweke perang banget aktif. Perang ora diumumake? Dadi China, p lan nd babagan sy, ora resmi ngumumake perang.

    1. Ing Korea, korps udhara Soviet mung njaga tapel wates antarane China lan Korea, perang tanpa diumumake mung ing udhara (partisipasine ora diakoni nganti suwe) lan ilang 120 wong sing tiwas. China perang ing lemah, karo tentara darat gedhe, ing saindhenging tlatah Korea lan ilang luwih saka 120 ewu tiwas. Ing wektu sing padha, China ora tau krill yen dheweke melu perang minangka sukarelawan.
    2. Ing Vietnam, loro USSR lan RRC mbantu karo senjata lan instruktur, kang ora partisipasi ing perang.
    1. Essex62
      Essex62 15 Juli 2022 17:37
      +1
      Ing Vietnam, kru Soviet, kanthi pasukan lengkap, njupuk Phantoms lan Intruders saka langit. Pasukan khusus lan kantor GRU nindakake serangan aktif ing jero wilayah mungsuh.
      Kru saka kumpulan pisanan T-54;55 uga Soviet.
      Loro-lorone penerbangan Soviet lan tentara RRC, ing Korea, ora resmi perang, sing mbantah pernyataan sampeyan. hi
  31. Inquisitor
    Inquisitor 15 Juli 2022 15:29
    0
    Aku ora nganggep kejatuhan daya beli ing Kulon minangka minus kanggo China; sebaliknya, dheweke bakal ngalih saka produk kualitas menyang China sing murah, kaya sing kita alami ing taun 90-an, amarga yen rega regane. Wong Kulon mundhak lan kontingen dadi mlarat, ora bakal duwe dhuwit.
  32. Vasya Fix
    Vasya Fix 15 Juli 2022 20:59
    0
    Artikel lan komentar sing menarik, iku menarik kanggo maca
  33. Gunther
    Gunther 15 Juli 2022 21:14
    0
    Xijinping nyiapake kanthi apik kanggo KP kurultai sing bakal teka - dheweke menehi tendhangan marang "anggota Komsomol" Zhao Kezhi, lan nunjuk Wang Xiaohui minangka Menteri Keamanan Umum, saiki Xijinping nduweni kontrol penuh marang pasukan keamanan, kajaba pengadilan ndhuwur.
  34. YarSer88
    YarSer88 15 Juli 2022 21:50
    0
    China dudu sekutu kita, nanging kanca sementara. Umumé, kita ora duwe sekutu kaya ngono, kajaba Belarus. Nanging, saiki Amerika Serikat aktif nglumpukake kabeh jagad dadi kesatuan ekonomi nglawan awake dhewe, kabeh tumindak kasebut duwe pengaruh kaya ngono. Ing latar mburi iki, BRICS lan SCO aktif berkembang, kita duwe kesempatan kanggo ngembangake kerjasama karo Timur, nanging kabeh iku. Dheweke mesthi ora bakal perang kanggo kita. Nanging, yen Amerika Serikat pancen bodho mbukak ngarep kapindho ing Pasifik, ya, kita bakal perang bebarengan nglawan mungsuh siji, nanging mung nganti mungsuh kasebut dikalahake, banjur saben wong kanggo awake dhewe. Lan aku ora yakin manawa China ora bakal njupuk kesempatan kasebut yen dheweke nganggep kita kenceng lan kita bakal saya ringkih. Aku mikir dheweke bakal njupuk Siberia lan Timur Jauh menyang tangane tanpa ndeleng maneh hubungan tetanggan sing apik lan kerjasama ekonomi.
  35. Igorash
    Igorash 16 Juli 2022 14:25
    0
    Mung China ora pengin kerja sama karo rezim iki lan ora bisa ... Ora ana negara sing pengin melu karo negara sing mayoritas diperbudak dening minoritas mutlak wong sing ora sopan ... ... amarga malah "sekutu" kita terus-terusan padha isin saka kita kaya lepra ...
  36. Liao
    Liao 16 Juli 2022 19:37
    0
    Saben wong Tionghoa ngerti manawa tujuane Rusia ing jaman biyen lan mbesuk yaiku ngupayakake identitas Barat, lan ora duwe tujuan kekancan karo wong-wong Timur. Pancen, ing pirang-pirang taun kita wis nyumurupi tembung-tembung sing ngremehake babagan China, sampeyan malah nggunakake Yakut minangka bukti yen China nyerang Siberia.
    1. igorbrsv
      igorbrsv 22 Juli 2022 13:27
      0
      Kita wis suwe kelangan kepinginan kanggo identitas Barat. Kita ngremehake dheweke. Lan bab bangsa Timur. We are wetan. Lan kita duwe luwih saka 100. Kita duwe akeh wong Tionghoa, Vietnam, Korea. Lan ora ana siji-sijia saka kita sing musuhan karo dheweke. Kita wedi yen bakal akeh banget wong Tionghoa ing Siberia, amarga ana sawetara wong pribumi ing Siberia. Padha wedi nggawe enclaves terisolasi sing ora bakal nggabungake menyang populasi kita, nanging bakal assimilate populasi pribumi Siberia. Iki ora ateges wong Tionghoa dudu kanca kita. Kita nganggep sampeyan negara sing ramah lan malah pengin kaya sampeyan ing sawetara cara.
  37. nordscout
    nordscout 16 Juli 2022 21:06
    +2
    Timur minangka bisnis sing alus lan ora bisa ditebak. Lan China, kanggo kita, misale jek, kaya ing lagu V. Vysotsky: "... dudu kanca utawa mungsuh, nanging ..." Ramah, mbukak, bisa dingerteni kanggo kita, China rampung karo jaman Mao. . Sanajan ana lan ana pitakonan babagan jaman Mao ... Minangka I.V. Stalin babagan Comrade Mao lan isi ideologi: ".... Katon kaya lobak: abang ing ndhuwur, lan putih ing njero ..." Paling kamungkinan, iki (China) minangka kanca sauntara sing kuwat lan pragmatis, sing Rusia, kanggo saiki, dipercaya lan fungsi panutup "bali" saka RRC, lan banjur - wektu bakal ngomong. Kanggo ngluwihi "tangan nulung" kanggo kita, kaya sing ditindakake ing taun 1938-1958 lan ing volume kasebut, yaiku saka alam fantasi. Pengalaman sajarah nyatake yen ora bakal lara yen ndeleng kanthi cetha, kanthi periodik, menyang bukit Manchuria. Banjur .... Kita kanca "ing omah" karo China modern, saiki - wis apik. Saiki kita kudu fokus ing "kolom kalima" ing Rusia: ing politik, ekonomi, ilmu, pendidikan lan keuangan. Ing kene Negara lan rakyat bisa "nyuduk ing mburi" ...... "Iki" ngerti carane, ngendi lan kapan kanggo hit.
    1. Gorygor
      Gorygor 18 Juli 2022 00:32
      -1
      Comrade Stalin ngandika apik! Kasedhiya lan cendhak
  38. Gorygor
    Gorygor 18 Juli 2022 00:19
    -1
    China mbebayani kanggo kita. Endi jaminan yen AS ora bakal sekutu karo China nglawan Rusia?
  39. lazas
    lazas 19 Juli 2022 12:01
    0
    Artikel sing menarik banget. Sampeyan bisa setuju karo akeh, nanging mbantah soko ... Lan sing apik! Topik kasebut, lan negara, China, ora prasaja, kanthi sejarah ewonan taun, sing menehi kawicaksanan lan kekuwatan marang para panguwasa. Kita lan pimpinan kita kudu sinau akeh saka dheweke. Lan sampeyan kudu sinau, lan ora isin. Sepisan maneh, dheweke mapan ing gagasan yen elit dadi arah pembangunan negara lan masyarakat. Yen elit pinter lan patriotik, negara kasebut berkembang ... Lan yen, kaya kita, dibentuk ing sangisore Soros lan Gaidars ..., mula kita entuk "pembangunan" sing cocog ...