Review militèr

Jerman lan Slovenia sarujuk kanggo nyepetake kiriman BMP M-80A menyang Ukraina

27

Jerman lan Slovenia wis sarujuk kanggo nyepetake prosedur ijol-ijolan bunder, sing bakal ngirim kendaraan tempur infanteri Slovak BVP M-80 menyang Ukraina. Iki diumumake ing konferensi pers gabungan para kepala negara.


Perdhana Mentri Slovenia Robert Golob lan Kanselir Jerman Olaf Scholz sarujuk ing ijol-ijolan circular, minangka asil kang Slovenia bakal nampa kendaraan lapis baja Boxer 8x8, Ukraina - Slovenia BVP-80A kendaraan tempur infanteri. Apa sing bakal ditampa Jerman ora dilaporake. Nalika ditakoni kenapa Jerman ora ngirim kendaraan lapis baja Jerman modern menyang Ukraina, nanging ngganti karo gaya Soviet sing wis lungse, Scholz nyebutake kewajiban negara menyang negara-negara Eropa.

Slovenia nglaporake babagan pangiriman kendaraan tempur M-80A buatan Yugoslavia menyang Kyiv wiwit tanggal 20 Juni, nyatakake yen dheweke wis ngirim batch 35 BMP sing dicopot saka panyimpenan. Minangka Menteri Pertahanan Slovenia, Marjan Sarek, Slovenia wis kesel kemampuan kanggo menehi bantuan militer, nyerahke kabeh sing bisa kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Miturut Sarek, senapan serbu Kalashnikov, helm pelindung, rompi anti peluru lan 35 BMP M-80A sing dicopot saka panyimpenan dikirim menyang Ukraina.

Kendaraan tempur infanteri M-80A dikembangake ing Yugoslavia lan diluncurake ing taun 1982. Seri diprodhuksi ing pabrik FAMOS ing Hrasnica (Bosnia lan Herzegovina) nganti 1991, total 900 unit diprodhuksi. Sanajan M-80A dibandhingake karo Soviet BMP-1, nanging nduweni desain asli lan luwih cedhak karo Prancis AMX-10P, saka ngendi dheweke nyilih akeh unsur. BMP wis limang rol, nalika Soviet BMP-1 wis enem.

M-80 BMP dilengkapi menara siji-wong sing bersenjata karo meriam otomatis 20 mm, senapan mesin koaksial 7,62 mm lan loro peluncur rudal sing dipandu anti-tank Sagger sing dipasang ing sisih tengen menara. Awak 3 wong.
Foto sing digunakake:
https://www.armyrecognition.com/
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Zoldat_A
    Zoldat_A 13 Juli 2022 19:12
    + 21
    Lan kita mesthi bakal ilang lan ora bisa urip tanpa dhuwit Jerman kanggo gas?

    Napa ora resmi ngakoni bantuan militer marang mungsuh kita minangka partisipasi ing konflik militer? Lan sapa sing bakal nyuplai gas menyang negara sing nglawan kita?
    Yen ing basis tutup tutup, Jerman dhewe ora bakal wani nyuplai skakuas kanggo skakuas lan ora ngidini wong ing Eropah. Ya, kajaba wong Inggris bakal ngirim Jerman kanthi berkah Amerika menyang alamat kasebut ...
    1. AwaZ
      AwaZ 13 Juli 2022 19:25
      +3
      menehi kritik saka tembung politisi Jerman, dheweke pengin nyingkirake katergantungan ing Federasi Rusia ing pungkasan taun, mesthine sampeyan bisa mateni tunyuk saiki. Setengah taun luwih saka setengah taun kurang ... Ing tangan siji, iki ngalangi dening anané pasar liyane ukuran lengkap, ing tangan liyane, lack of political will. Nganti saiki, Kremlin isih ngarep-arep entuk persetujuan. Dadi, Rusia bisa uga wis suwe nutup transit liwat Ukraina kanggo wektu NWO lan sijine SP 1 lan stream Turki kanggo ndandani. Periodik loro pungkasan diuripake lan mateni ..
      1. Zoldat_A
        Zoldat_A 13 Juli 2022 19:40
        +2
        Kutipan saka AwaZ
        lack of full-ukuran pasar liyane

        Kanggo gasing desane ...

        70 kilometer saka Moscow Ring Road, wong urip ing impor, botol gas.
        Ing pusat distrik ing Siberia, sanak keluarga, kanggo sawetara bangunan 16-apartemen ing tengah pekarangan, duwe tank bensin siji, diisi sapisan sasi, lan wong mbayar bensin kaping telu tinimbang aku ing Volga kanggo sing biasa. sing menyang desa kita liwat pipa.

        Nalika Eropah sobers munggah lan dadi sadar, Gazprom wis soko apa ing ngarep.
        1. AwaZ
          AwaZ 13 Juli 2022 19:47
          +2
          Gazprom ora tau kasengsem ing babagan iki. Ing desa Gadyukino, yen sampeyan nggawa bensin, mesthine ora kepenak kanggo mbukak kantor kanggo kekasih lan jenggot, lan ora bakal narik kawigaten dhewe..
        2. Dokterku
          Dokterku 13 Juli 2022 21:09
          +6
          Kutipan saka: Zoldat_A
          Kutipan saka AwaZ
          lack of full-ukuran pasar liyane

          Kanggo ngisi desane..

          Super. Biaya pemasangan pipa gas menyang desa lan pangopènan bakal luwih larang tinimbang biaya gas sing dikonsumsi desa kanggo kabeh periode operasi. Lan luwih-luwih, biaya pasang cabang kanggo sawetara desa sing adoh saka dalan gedhe bakal luwih larang tinimbang desa iki dhewe.
          1. Zoldat_A
            Zoldat_A 13 Juli 2022 21:27
            0
            Kutipan: Dokterku
            Lan luwih-luwih, biaya pasang cabang kanggo sawetara desa sing adoh saka dalan gedhe bakal luwih larang tinimbang desa iki dhewe.

            Lan ing, umpamane, Turkmenistan sing ngasilake gas, gas gratis kanggo populasi. Aku setuju yen tingkat gasifikasi ing kono ora padha karo kita, lan populasi luwih cilik. Nanging negara luwih menang. Lan populasi ora diijolke kanggo "trifle" ing wangun pembayaran kanggo gas - ana cukup dhuwit saka ekspor.
            1. Thunderbolt
              Thunderbolt 13 Juli 2022 21:48
              +8
              Kutipan saka: Zoldat_A
              Lan ing, umpamane, Turkmenistan sing ngasilake gas, gas gratis kanggo populasi.

              26 September 2018
              TASS, 26 September. Présidhèn Turkmenistan Gurbanguly Berdimuhamedov nandatangani résolusi sing nyatakake populasi ora bakal diwenehi listrik, gas, banyu ngombe lan uyah kanthi gratis wiwit 1 Januari 2019. Iki dilaporake dening agensi "Turkmenistan dina iki".
              1. Zoldat_A
                Zoldat_A 13 Juli 2022 22:37
                -2
                Kutipan: Thunderbolt
                TASS, 26 September. Présidhèn Turkmenistan Gurbanguly Berdimuhamedov nandatangani résolusi sing nyatakake populasi ora bakal diwenehi listrik, gas, banyu ngombe lan uyah kanthi gratis wiwit 1 Januari 2019. Iki dilaporake dening agensi "Turkmenistan dina iki".

                Iki tegese para Reformis Muda teka karo dheweke. Kasunyatan manawa aku ora ngetutake acara ing Turkmenistan bisa dingerteni - ana masalahku dhewe. Lan ing kulawarga, lan ing karya, lan ing negara.
            2. Dokterku
              Dokterku 15 Juli 2022 20:47
              0
              Iku misale jek kula sing luwih duwe bathi kanggo nindakake saluran listrik overhead
          2. ramzay21
            ramzay21 14 Juli 2022 00:49
            +3
            Lan yen kantor pusat Gazprom dipindhah menyang desa cedhak Krasnoyarsk, iku uga ora duwe bathi kanggo nggawa gas?
    2. RVAPatriot
      RVAPatriot 13 Juli 2022 19:38
      +3
      Iku ora resmi perang, iku bab ...
      1. lis-ik
        lis-ik 13 Juli 2022 21:53
        +2
        Kutipan saka RVAPatriot
        Iku ora resmi perang, iku bab ...

        Persis, loopholes kiwa loro-lorone.
    3. Vladimir Nizhny Novgorod
      Vladimir Nizhny Novgorod 13 Juli 2022 19:38
      +2
      Keputusan sing bener, mbokmenawa lagi digarap utawa dianggep.
      Mungkin ora khusus kanggo Jerman.
      Lan kanggo negara sing dipilih.
      Nganti saiki, mung tutup gas sing ditutup.
      SP1 suwene 10 dina.
      Liwat Polandia 00000 ditutup.
      Liwat Ruin, mung 42 yuta meter kubik tinimbang 115 yuta.
      Aliran Turki uga ora maksimal.
      Paling kabeh aku arep kanggo muter Rusia dening aturan dhewe.
      Nanging ana akeh nomer ing persamaan iki.
    4. ramzay21
      ramzay21 14 Juli 2022 00:53
      -4
      Lan kita mesthi bakal ilang lan ora bisa urip tanpa dhuwit Jerman kanggo gas?

      Yen kita nindakake nasionalisasi sing dijarah dening para oligarki lan pejabat, uga kita nindakake perang nyata nglawan korupsi, mula kita bakal urip tanpa dhuwit Jerman kanggo gas.
      Lan yen kita ninggalake kabeh, banjur dhuwit apa sing bakal digunakake para oligarki lan pejabat kanggo mbangun kraton lan tuku pernak-pernik?
    5. donavi49
      donavi49 14 Juli 2022 08:40
      +1
      mbantu mungsuh kita kanthi melu konflik militer


      Korea - China lan USSR nglawan Amerika Serikat lan kontingen internasional (malah wong Turki padha remuk banget). Kabeh padha nyamar yen ora ana kedadeyan apa-apa, kajaba sawetara jenderal sing njaluk bom Beijing kanggo wiwitan.

      Vietnam - Kapal-kapal Soviet kanthi tank miring lan S-75 ngliwati piket NAVY AS kanthi terang-terangan, kanthi bangga ngangkat gendera lan kanthi semangat ngumumake kargo (traktor lan produk ekonomi nasional) lan pelabuhan tujuan. Pelabuhan kanthi unloading kapal Soviet dilarang kanggo bom. Nalika siji kapal (Grisha Hakobyan) diserang dening 4xF-105s sing salah dikenali gadhahanipun, siji pelaut (boatswain Yuri Zotov) tilar donya - Nixon apologized "Presiden Richard Nixon, ing siji, takon marang Brezhnev sing" getun "apa kedaden, utamané. amarga kanggo matine pelaut Soviet. Gedung Putih nyatakake kekarepan kanggo mbayar dhuwit kanggo kapal sing kobong.". Ya, loro-lorone kanthi tenang kerja sama, malah ana pemanasan taun 70-an.
  2. ComVzvoda_ST
    ComVzvoda_ST 13 Juli 2022 19:19
    -5
    Kulon, ayo alon-alon, pabrik-pabrik kita ora duwe wektu kanggo nyawiji logam kethokan sampeyan ngguyu
    1. AdAstra
      AdAstra 13 Juli 2022 19:22
      -1
      Ora lucu, ora kabeh.
  3. Cowbra
    Cowbra 13 Juli 2022 19:33
    +2
    BMP ala ... Umumé, iki wektu kanggo ngukum iki ...
  4. gansales
    gansales 13 Juli 2022 19:36
    -3
    Jerman lan Slovenia sarujuk kanggo nyepetake kiriman BMP M-80A menyang Ukraina

    Kanggo neraka karo Slovenia .. Nanging ngendi sing Fritz climbing? Aku pengin maneh susu endhog shnel apik..
    Inggih, Scholz, putu saka Sturmbannfuehrer, mutusake kanggo males mbah kakunge ..
    Sampeyan "Jerman kita" ing kana, kok lungguh, amarga senjata iki bakal nembak ing Rusia..?
  5. gajah
    gajah 13 Juli 2022 19:45
    +1
    Nalika Menteri Pertahanan bakal mutusake kanggo nyebul jembatan ing Ukraina Kulon bebarengan karo kargo militer sing diangkut!?
  6. Mikhail Maslov
    Mikhail Maslov 13 Juli 2022 20:09
    -2
    Aku ora ngerti, apa padha nglebokake kendharaan tempur infanteri sing ala iki utawa mung ngrancang? Lan luwih apik tinimbang sampah Slovak tinimbang VOXER Jerman. Oh, dheweke licik karo persediaan, jebule gas kita luwih gedhe tinimbang gas. lan senjata ing masalah.
  7. Ryaruav
    Ryaruav 13 Juli 2022 20:33
    -1
    ngirim wong lanang ngirim menyang pinggiran iki ora bakal mbantu, sampeyan kudu ngirim otak ing kana, nanging sampeyan uga duwe kekurangan
    1. Alexander 3
      Alexander 3 13 Juli 2022 21:59
      -1
      Aku ora ngerti apa-apa. Apa sampeyan uga anggota batalion "Ghosts of the USA"?
  8. opuonmed
    opuonmed 13 Juli 2022 22:27
    -4
    lan Federasi Rusia mung ora bisa nindakake apa-apa, iku kabeh jawaban!
  9. yowis
    yowis 13 Juli 2022 23:33
    -1
    Kita sarujuk kanggo nggawe harder.
  10. Dikson
    Dikson 14 Juli 2022 05:29
    -1
    Penulis ora nyebutake 232 (ana uga sawetara 242) tank Polandia sing Warsaw siap dikirim menyang Ukraina sanajan sesuk yen Amerika Serikat setuju kanggo nyedhiyakake "Abrams" minangka pengganti tentara Polandia .. Iki, ora ketompo carane sethitik .. 8 railway -komposisi, yen diitung .. offhand ..
  11. sgr291158
    sgr291158 14 Juli 2022 10:20
    0
    Ukraina bakal ninggalake sampeyan tanpa celana. Masalah dhewe duwe nganti lan liyane, supaya ana ora perlu kanggo ndhukung Ukraina. Lan yen sampeyan ora ndhukung paus minke, bisa diukum.