Review militèr

US press: Sudan bener-bener nolak Rusia nggawe pusat logistik ing Segara Abang

53

Angkatan Laut Rusia ora bakal nampa pangkalan angkatan laut ing Segara Abang, Sudan dinuga ora gelem Rusia ngedegake pusat logistik ing wilayahe. Iki dilaporake dening majalah Amerika Foreign Policy, nyebutake sumber ing intelijen Amerika.


Miturut publikasi kasebut, Sudan sengaja nundha keputusan pungkasan lan, nyatane, wis nolak Rusia nggawe pusat logistik, sing mesthine ana ing Port Sudan. Iki dikandhakake dening rong pejabat intelijen AS kanthi syarat anonim. Ing wektu sing padha, ora ana rincian sing diwenehake, kajaba iki minangka keputusan politikus lokal sing dadi kudeta minangka akibat saka kudeta musim gugur kepungkur.

Dheweke ora gelem menehi akses menyang port iki. Dheweke terus nyoba kanggo nundha lan nggunakake taktik tundha (...) Kita yakin ora mungkin kesepakatan ing Port Sudan bakal ditindakake kapan wae lan Rusia bisa uga golek pilihan liyane yen Port Sudan ora bisa ditindakake.

- ngutip publikasi tembung saka wakil intelijen Amerika.

Wigati dicathet yen ora ana laporan resmi babagan mungkasi perjanjian babagan nggawe pusat logistik ing Sudan, ora saka sisih Rusia, utawa saka sisih Sudan. Pernyataan resmi paling anyar babagan topik iki digawe ing September kepungkur dening Chargé d'Affaires ad interim Sudan ing Rusia Onur Ahmad Onur. Banjur mbantah desas-desus babagan nuntut bantuan materi saka Rusia minangka ijol-ijolan kanggo nyedhiyakake wilayah kanggo pangkalan Rusia. Ing wektu sing padha, dilaporake manawa sawetara owah-owahan bakal ditindakake ing kontrak kasebut.

Kanggo pisanan, penandatanganan perjanjian karo Sudan babagan panyiapan pusat logistik ing Port Sudan dilaporake ing taun 2020. Direncanakake yen armada Rusia bakal masang pangkalan cilik ing Segara Abang. Miturut proyek kasebut, jumlah kontingen Rusia ing titik MTO anyar ora bakal ngluwihi 300 wong, lan jumlah kapal sing dumunung ing titik kasebut ora ngluwihi papat.
53 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 17 Juli 2022 09:37
    + 24
    Amerika Serikat dadi mungsuh kita ... lan pejabat intelijen Amerika kanthi sengaja bisa mbuwang pernyataan kasebut menyang media ... ayo ngenteni laporan resmi saka pemerintah Sudan lan Rusia.
    Kanggo pracaya Anglo-Saxon ing tembung sing ora ngormati piyambak.
    1. penasehat level 2
      penasehat level 2 17 Juli 2022 09:47
      +6
      nalika transaksi njupuk Panggonan, padha ngumumake .. lan nalika ora, banjur ora .. apa nyana banjur? ngenteni pengumuman? Sudan mbledhos ing paus minke lan kabeh iku .. Nanging, samesthine kanggo aku ..
      1. Mythos
        Mythos 17 Juli 2022 09:52
        -3
        Pamrentah Sudan bisa uga lali babagan politik independen. Bakal ana pamarentahan wayang lan ora ana kamardikan. Kanggo wong biasa, dandan urip ora bisa ngenteni. Ketoke pangkalan militer kita ing kana ora dibutuhake ...
        1. penasehat level 2
          penasehat level 2 17 Juli 2022 09:54
          + 11
          lan ana negara merdika sing ringkih ing donya iki? padha tansah ing ngisor wong
          1. Syurik70
            Syurik70 17 Juli 2022 09:58
            +6
            Cukup njupuk minangka aksioma: Inggris lan Amerika Media tansah ngapusi.
            Kajaba yen ngapusi ora entuk manfaat.
            1. Чёрный
              Чёрный 17 Juli 2022 10:09
              + 21
              Dasare apik ... mung kangelan yaiku ing Sudan, lan pancen ing negara-negara Afrika, ditampa manawa sapa sing nembak kabeh wong ing istana lokal ing wayah esuk iku Presiden sing sah. duka ....
            2. Taimen
              Taimen 17 Juli 2022 10:36
              +5
              Artikel aneh. Diduga, misale jek, artikel kasebut ora ana apa-apa.
          2. Santa Fe
            Santa Fe 17 Juli 2022 10:35
            -6
            Apa ana negara merdika sing ringkih ing donya iki?

            Umumé, kita ngomong babagan keuntungan lan kapentingan kanggo negara kita

            Sing utama kanggo kita yaiku wong pribumi mbengkongake ing ngisor kita, lan ora ana ing mungsuh kita. Dheweke ora peduli karo pribumi dhewe, dheweke bakal ngganggu - kita bakal mateni kabeh wong nganti nol
            1. penasehat level 2
              penasehat level 2 17 Juli 2022 11:01
              +5
              ya .. NWO saiki ing Sudan tau nolak titik MTO .. ​​Apa sampeyan dhewe? ayo mung bang lan kabeh donya ing bledug? lan uga ing Sudan.
              1. landasan pacu-1
                landasan pacu-1 17 Juli 2022 20:43
                +2
                Iku misale jek sing campuran explosive saka gagasan chauvinism lan neo-kolonialisme wis kawangun ing atine sawetara kita (lan ora kita) warga?! nglirik
        2. cetha
          cetha 17 Juli 2022 09:57
          +4
          Kutipan saka Mitos
          Ketoke pangkalan militer kita ing kana ora dibutuhake ...

          Temenan, faktor SVO wiwit dianggep, sing nyebabake kasunyatan kasebut
          sawetara owah-owahan bakal digawe kanggo kontrak.
      2. Romario_Argo
        Romario_Argo 17 Juli 2022 09:55
        0
        banjur ngenteni apa?

        ketoke sampeyan kudu lay ngrusak frigate - saperangan pr.22350M
        uga, utawa frigates pr.22350 lan tanker segara
    2. Starover_Z
      Starover_Z 17 Juli 2022 10:19
      +8
      Quote: Lech saka Android.
      Amerika Serikat dadi mungsuh kita ... lan pejabat intelijen Amerika kanthi sengaja bisa mbuwang pernyataan kasebut menyang media ... ayo ngenteni laporan resmi saka pemerintah Sudan lan Rusia.
      Kanggo pracaya Anglo-Saxon ing tembung sing ora ngormati piyambak.

      Ora perlu gumunggung, ngumumake ing saindenging jagad sadurunge, sadurunge ditandatangani kontrak!
      1. Tusv
        Tusv 17 Juli 2022 11:50
        -3
        Kutipan saka: Starover_Z
        Ora perlu gumunggung, ngumumake ing saindenging jagad sadurunge, sadurunge kontrak ditandatangani

        Utawa Mungkin, ing nalisir, gumunggung bab rolas dhasar kuwi. Sampeyan katon, lanang saka Langley bakal disambi saka NWO lan nglampahi sawetara rolas lard kanggo apa-apa.
    3. Aviator_
      Aviator_ 17 Juli 2022 10:29
      +3
      Kanggo pisanan, penandatanganan perjanjian karo Sudan babagan panyiapan pusat logistik ing Port Sudan dilaporake ing taun 2020.
      Mesthi, iku ora worth dipercaya stuffing sing, nanging yen ireng wis nyeret sikile kanggo 2 taun, apa ora wektu kanggo ngganti pamaréntahan kanggo luwih accommodating?
    4. Irit
      Irit 17 Juli 2022 10:47
      +1
      Lan kepiye pangkalan militer kita ing Suriah?Sapa sing mandheg ing kana nggawe pusat logistik sing gedhe kanggo kabutuhan armada kita?
      1. rata-rata
        rata-rata 17 Juli 2022 12:50
        +2
        Mungkin ngganggu kasunyatan manawa segara beda?
    5. Sergei Averchenkov
      Sergei Averchenkov 17 Juli 2022 11:13
      +1
      "AS iku mungsuh kita..." Liyane ora penting. Apa sampeyan ngerti kabeh ...
    6. g1v2
      g1v2 17 Juli 2022 12:14
      +4
      Sudan wiwitane dadi penumpang sing ragu-ragu. Dheweke diikat banget karo wong Saudi sing padha, lan dheweke aktif dagang ing posisi lan tentara bayarane. Liyane bab iku banget trep kanggo kita minangka titik transit ing cara kanggo Republik Afrika Tengah. Cukup dalan logistik cendhak. Lan mung siji negara transit. Kita kudu ndeleng kanthi luwih rinci - apa ana kolonel sing wicaksana sing ora nentang mimpin negara? nglirik
  2. Bronik
    Bronik 17 Juli 2022 09:39
    + 11
    Pangkalan paling gedhe ing Asia Tenggara (Cam Ranh) isih ana. Pusat interception radio paling gedhe ing Kuba - banget. Lan saiki dheweke pengin titik pasokan cilik ing Segara Abang. kepinginan aneh.
    1. mitroha
      mitroha 17 Juli 2022 10:06
      +6
      Quote: Bronik
      Pangkalan paling gedhe ing Asia Tenggara (Cam Ranh) isih ana. Pusat interception radio paling gedhe ing Kuba - banget. Lan saiki dheweke pengin titik pasokan cilik ing Segara Abang. kepinginan aneh.

      Bandhinganmu aneh. Pira taun kepungkur antarane acara kasebut? Aja mikir sing akeh owah-owahan liwat wektu
      Sanajan apa sing ditinggalake titik penyebaran kasebut, mesthine, sayang
      1. PukanPain
        PukanPain 17 Juli 2022 12:00
        +4
        Apa sing wis owah drastis?
        Ukuran Angkatan Laut wis suda, kru penerbangan Angkatan Laut uga. Konfrontasi karo armada NATO mung bisa ditindakake kanthi referensi menyang garis pantai. Sadurunge ngomong babagan pangkalan ing Segara Abang, kudu ana pangerten sing jelas: kepiye lan apa kanggo njamin pasokan lan keamanan pangkalan iki
    2. Aviator_
      Aviator_ 17 Juli 2022 10:30
      +2
      Pangkalan paling gedhe ing Asia Tenggara (Cam Ranh) isih ana. Pusat interception radio paling gedhe ing Kuba - banget. Lan saiki dheweke pengin titik pasokan cilik ing Segara Abang. kepinginan aneh.
      Jaman ganti, kepinginan uga.
  3. Mauritius
    Mauritius 17 Juli 2022 09:39
    -1
    Kita pracaya iku ora kamungkinan sing menehi hasil ing Port Sudan bakal rampung ing mangsa cedhak, lan sing Rusia duweni potensi bisa golek liyane opsi yen Port Sudan ora bakal bisat- quotes publikasi saka tembung saka wakil saka Intelligence Amérika.
    Kita ora ngerti, nanging kita pracaya. wong bodho
  4. Galleon
    Galleon 17 Juli 2022 09:41
    +2
    Sudan pancen ora gelem Rusia nggawe pusat logistik ing Segara Abang

    Inggih, leres. Mungkin iku luwih apik kanggo nglengkapi soko ing Rusia? Nang endi wae ing Timur Jauh, utawa ing papan liya ...
    1. Modya
      Modya 17 Juli 2022 11:01
      0
      Siji ora ngganggu liyane, nanging mbantu. Njamin anané Armada kita ing DMZ mbantu ngatasi masalah geopolitik, nalika konstruksi ing Timur Jauh mbantu ngatasi masalah internal. Ora ana masalah kanggo mbangun soko ing Timur Jauh. Ana masalah kanggo mbangun soko sing bakal menehi dorongan gedhe kanggo pangembangan wilayah. Contone, kompleks petrokimia ing Amur. Nanging konstruksi kasebut mbutuhake teknologi sing ora ana. Supaya investor manca teka lan menehi kita teknologi iki, siji kudu salah siji bend kanggo pamilik teknologi, utawa duwe bobot geopolitik lan kemampuan kanggo ngatasi masalah adoh saka wates dhewe. Lan kanggo iki, kita butuh pangkalan militer lan pusat logistik ing saben bawana.
      1. Galleon
        Galleon 17 Juli 2022 18:22
        0
        Komentar sampeyan nuduhake ora ngerti. Sawetara taun kepungkur, Duma nesu nolak proposal China kanggo mbangun pabrik kimia ing wilayah kita ing Amur kanthi 100% dodolan produk ing China.
        1. Modya
          Modya 17 Juli 2022 20:31
          +1
          Tanduran iki dibangun kanthi kuat lan utama dening Sibur ing Svobodny. Tanggal rampung sing direncanakake yaiku 2024. Informasi iki kasedhiya online. Nanging kasunyatan manawa ana masalah karo teknologi amarga sanksi ora dingerteni kabeh wong.
  5. Knell Wardenheart
    Knell Wardenheart 17 Juli 2022 09:48
    -4
    Yen dheweke pancen nolak "de facto", mula iki kabar apik banget. Ayo nyebar kurang. Saiki kita ora nganti tekan pesisir sing adoh lan saiki ora bakal duwe armada "ekstra".
  6. Luenkov
    Luenkov 17 Juli 2022 09:50
    -7
    Apa sing bakal dipangan wong Sudan? Bajingan dhewe?
    1. PukanPain
      PukanPain 17 Juli 2022 12:01
      +4
      Apa prakara apa padha mangan? Sadurunge, padha mangan soko, tuku tank saka Ukraina. Dadi padha duwe dhuwit.
      1. Luenkov
        Luenkov 17 Juli 2022 20:18
        0
        Tank T-72 uga dijupuk ing Rusia. Lenga bubar ditemokake, sampeyan ndeleng, banjur nutup mripate.
        1. PukanPain
          PukanPain 18 Juli 2022 10:34
          0
          Inggih, aku ngomong babagan sing padha, ana dhuwit, amarga sawise peralatan perang sipil isih dituku.
  7. Valio
    Valio 17 Juli 2022 09:54
    +3
    Carane akeh sumber daya Rusia wis boroske ing sub-negara Afrika iki nalika ora nyedhiyani tentara dhewe karo kabeh sing perlu kanggo kamenangan cepet lan nemtokake kanggo nglindhungi wong Rusia!
    1. Santa Fe
      Santa Fe 17 Juli 2022 11:12
      -5
      Carane akeh sumber daya Rusia wis boroske ing sub-negara Afrika iki

      Apa tegese "buwang"?

      Apa sampeyan pancene mikir yen wong-wong sing mutusake arep menehi utangan marang Afrika luwih dumber tinimbang sampeyan?

      Ing 23-24 Oktober, ing forum Rusia-Afrika ing Sochi, diumumake yen ngilangi 20 milyar dolar utang negara-negara Afrika.
      (warta 2019)


      Lan secara harfiah langsung

      Minangka bagéan saka forum Rusia-Afrika, kang njupuk Panggonan dina iki ing Sochi, perusahaan Rusia lan sawetara negara ing bawana mlebu persetujuan NEW babagan ngetokake silihan kanthi jumlah limang milyar dolar.
      (Laporan TASS, Oktober 2019)


      Ing bank komersial, crita kasebut bakal dadi subyek penyelidikan. Sing bakal mbukak tumindak ilegal saka manajemen departemen kredit. Skema kasebut gampang kaya dina. Dadi ing collusion karo "nyilih", Managers nemtokake dana ditanggepi ing wangun "kickback". Vagabonds, kanggo paspor sing ditanggepi silihan liyane, nampa persentase sing disepakati (minimal). Lan bank, bola-bali, kepeksa nyopot utang amarga edane para "utang".
      ——/
      Kajaba iku, ora ana sing menehi panganan Afrika, apa maneh, dheweke ora nyerah marang sapa wae. Utangan kanggo wong edan minangka salah sawijining cara sing efektif kanggo narik dana menyang akun pribadi sampeyan. Wong galak lan pribumi ora bakal weruh dhuwit, bakal entuk dhuwit kanggo mabuk, lan kabeh dhuwit wis suwe ana ing akun ing Eropa.
  8. roket757
    roket757 17 Juli 2022 09:56
    +3
    US press: Sudan bener-bener nolak Rusia nggawe pusat logistik ing Segara Abang
    . Ora iki utawa sing, ora ana sing dirembug babar pisan.
  9. rotmistr60
    rotmistr60 17 Juli 2022 09:57
    +3
    Iki dikandhakake dening rong pejabat intelijen AS kanthi syarat anonim.
    Aku kaget karo pejabat intelijen saiki sing komunikasi karo media lan bocor informasi. Mbokmenawa bocor sing disengaja kanggo misinformasi masyarakat lan maneh ngandhani babagan kegagalan Rusia. Sanajan sejarah ana muddy lan Amerika ngolah kepemimpinan Sudan kanthi paling apik.
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 17 Juli 2022 10:13
      0
      Kutipan: rotmistr60
      Aku kaget karo pejabat intelijen saiki sing komunikasi karo media lan bocor informasi.

      Kanthi cara iki, manajemen langsung pijet coccyx ing karpet ... Aku uga rada kaget karo omongane sing akeh banget ing ngarepe wartawan.
  10. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 17 Juli 2022 09:58
    0
    Quote: penasehat level 2
    nalika transaksi njupuk Panggonan, padha ngumumake .. lan nalika ora, banjur ora .. apa nyana banjur? ngenteni pengumuman? Sudan mbledhos ing paus minke lan kabeh iku .. Nanging, samesthine kanggo aku ..

    Mungkin dheweke caved ing ... nanging yen sampeyan pracaya carane sawetara kedhaftar forum kene ngandika kanggo saben OBS, iku gampang diapusi. eseman
    Aku luwih seneng ngandelake fakta konkrit saka publikasi sing wis diverifikasi, lan dudu pernyataan saka sumber intelijen Amerika sing ora dingerteni saka saluran media Anglo-Saxon. hi
    1. landasan pacu-1
      landasan pacu-1 17 Juli 2022 20:47
      0
      Gunakake media domestik - padha ora bakal ngapusi! lol
  11. gansales
    gansales 17 Juli 2022 09:59
    +1
    US press: Sudan bener nolak Rusia

    Percaya karo pers Amerika, aja ngajeni awake dhewe.. Yaiku "ujare mbah siji"..
    Mbok ana "graters" ing meksa saka Departemen Negara, nanging kita bakal weruh sing bakal njupuk.
  12. KrolikZanuda
    KrolikZanuda 17 Juli 2022 10:12
    +2
    Banget! Sampeyan kudu nglengkapi garis pantai lan pangkalan.
  13. km-21
    km-21 17 Juli 2022 10:12
    +1
    Ora ana sing nggumunake ing crita iki. Ketoke Amerika tuku Sudan. Utawa medeni. Kanggo ningkatake proyèk-proyèk sing gedhéné iki, Rusia kudu bisa nyurung kepentingané liwat oposisi Amerika Serikat, bisa nduduhake kekuwatan. Yen paling ora Kharkov lan Odessa dijupuk dina iki, banjur ora ana kangelan karo Sudan.
    1. ASAD
      ASAD 17 Juli 2022 18:54
      +1
      Ing Sudan, wong Turki, bebarengan karo Amerika Serikat, sing tanggung jawab.
  14. Vladimir Vladimirovich Vorontsov
    +1
    Sudan bener nolak Rusia

    ***
    "Tuntut Sudan ing pengadilan!"
    ***
  15. trafllot1832
    trafllot1832 17 Juli 2022 10:13
    +1
    Saiki, ora ana apa-apa, aku maca artikel iki ing majalah, lan kabeh artikel ing majalah iki babagan Rusia, apik banget. Dheweke dhewe nggawe kabar lan mulai percaya lan menehi komentar.
  16. Gunther
    Gunther 17 Juli 2022 10:14
    +1
    Ana telung pemain kunci ing semi-Sudan iki - Saudis, Cina lan kasur.
    Kita ora ana, nanging dhuwit, lan luwih dhisik, para gopnik sing ngrebut kekuwatan bakal njupuk kanthi seneng lan tanpa jaminan.
    Dadi apik yen dheweke "nolak".
    Luwih apik supaya wong Tionghoa bash - kanthi asil sing padha karo ing Sri Lankangguyu
  17. yowis
    yowis 17 Juli 2022 10:35
    0
    Apa ana sing nganggo? Wong mlarat....
  18. FoBoss_V
    FoBoss_V 17 Juli 2022 10:44
    +3
    Lan kenapa kita butuh pangkalan iki ana ing kabeh? Apa sing bakal menehi kita persis ing Sudan? Setengah taun sabanjure, kudeta getih liyane ing kana lan pangkalan kita diobong nganggo nyala biru bebarengan karo dhuwit sing diinvestasi.
    1. Semyon Zagainov
      Semyon Zagainov 17 Juli 2022 11:47
      -1
      Contone: pangkalan armada militer kita ing Crimea! Kanthi kudeta umum ing Ukraina, Crimea tetep dadi milik kita! Mangkono uga ing Sudan: yen pangkalan kita ana, mula kudeta, utamane nganggo senjata, ora mungkin. Kita ora bakal. Lan nalika sampeyan duwe 4 kapal perang manca ing sisih sampeyan ing negara sampeyan, diiseni karo gaman jarak jauh lan tliti dhuwur lan militer (paratroopers lan marinir lan ora mung angkatan laut) sing ndhukung pamaréntahan, ora lara yen sampeyan pengin. kanggo goyangake prau nganggo tumbak lan Kalash ...
  19. nordscout
    nordscout 17 Juli 2022 14:05
    +2
    Kita kudu ngenteni pernyataan resmi saka Kementerian Pertahanan Rusia babagan masalah iki .. Kasunyatan yen Amerika Serikat, Prancis lan NATO liyane meksa Sudan bisa dingerteni, nanging pimpinan Sudan dhewe dagang "kanthi lengkap" .. Lan pracaya majalah "Foreign Policy", lan malah lan saka intelijen amerskoy anonim - luwih larang ... Ing urip iki, ing Bumi iki, kabeh bakal gumantung ing asil saka SVO ing Ukraina. Donya, saiki, "beku" kanggo nunggu asil. Lan kabeh negara (gedhe lan cilik) saiki ana ing "kulit" kethek sing lungguh ing wit lan nonton gelut macan loro ing lembah ... Antarane pengamat yaiku Sudan ... Ayo ngenteni ....
  20. Al Manah
    Al Manah 17 Juli 2022 14:36
    -2
    Kirimi Wagnerites ana lan ngganti regime kanggo siji manut kita.
    1. ASAD
      ASAD 17 Juli 2022 18:57
      +2
      Ora ana cukup Wagnerites ing Ukraina, Aku ora ngerti apa padha ngapusi utawa ora sing ana papan reklame karo iklan ing Yekaterinburg.