Review militèr

Kacarita babagan kemungkinan penundaan peluncuran stasiun otomatis antarplanet "Luna-25"

63

Peluncuran stasiun otomatis antarplanet Rusia "Luna-25" bisa ditundha amarga alasan teknis. Miturut sumber ing industri roket lan ruang angkasa, tes piranti kanggo kebangkrutan stasiun sing alus ing permukaan satelit bumi nuduhake yen ora nyukupi syarat sing dibutuhake.


Diterusake maneh program lunar Rusia, sing mesthine diwiwiti bebarengan karo stasiun otomatis Luna-25 ing pungkasan Agustus, paling kamungkinan ditundha kanggo taun ngarep, sanajan keputusan pungkasan babagan masalah iki durung digawe. Ing bab punika kacepetan Doppler lan sawetara meter DISD-LR, dikembangaké kanggo kebangkrutan alus saka stasiun ing Bulan, ketemu inconsistent karo syarat-syarat referensi. Kabeh peralatan liyane kanthi fungsi lan siap dikirim.

Tes piranti DISD-LR, sing ditindakake ing Mei-Juni, nuduhake manawa ora nyukupi syarat teknis babagan njamin akurasi.

- nuntun TASS tembung sumber

Disebutake yen piranti sing wis ana, kemungkinan kebangkrutan sing sukses mung 80%, dene ing syarat-syarat referensi indikator iki ditemtokake kanthi syarat sing luwih dhuwur. Kanggo mbenerake kahanan iki, ana rong pilihan - kanggo nggawe maneh piranti utawa ngganti pola landing. Lan iki lan iki mbutuhake wektu, lan mulane transfer peluncuran stasiun kasebut.

Kangge, Amerika Serikat ora nindakake kanthi apik karo program lunar, NASA ngumumake penundaan menyang 2024 kanggo ngirim rover komersial VIPER menyang Bulan. Kaping pisanan, dheweke kudu pindhah menyang satelit Bumi ing November 2023, nanging tanggal kasebut ditundha nganti Nopember 2024. Alasane yaiku kanggo nganakake tes tambahan sing dirancang kanggo nyuda risiko misi rembulan.
63 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Nelayan
    Nelayan 19 Juli 2022 10:16
    -10
    Lan ditransfer kanthi bener, mula kita butuh ruang militer! Satelit pengintaian kanthi cepet! Rembulan ora menyang ngendi wae nganti Putin ngandika :) .
    1. nPuBaTuP
      nPuBaTuP 19 Juli 2022 10:20
      +4
      Tanpa eksplorasi rembulan, ruang jero ditutup kanggo kita .....
      1. Nelayan
        Nelayan 19 Juli 2022 10:30
        -8
        ing Bumi, sampeyan kudu ngerti ... spasi jero bakal ngenteni limang taun.
        1. NIKNN
          NIKNN 19 Juli 2022 10:55
          + 13
          Kangge, Amerika Serikat ora lancar karo program lunar,
          Ingkang utama yaiku dheweke duwe masalah, sing kanthi alami mbenerake kegagalan kita ... Kaya ing taman kanak-kanak tengen. Mungkin iki wektu kanggo njupuk perkara kanthi serius. Sanajan Rogozin dicopot, bisa uga kurang perlu kanggo mbenerake kegagalane karo masalah ing Amerika Serikat.
          1. Bshkaus
            Bshkaus 19 Juli 2022 11:59
            +7
            Ingkang utama yaiku dheweke duwe masalah, sing kanthi alami mbenerake kegagalan kita ... Kaya ing taman kanak-kanak tengen. Mungkin iki wektu kanggo serius 

            Iki salah siji bobot ing timbangan, kok aku ninggalake ngelmu. Kita ora duwe masalah ing ilmu: piye wae wakil pangareping desainer nelpon aku, sing aku menehi artikel kanggo disetujoni lan kanthi pengaruh intonasi:
            Sergei Mikhailovich, sampeyan nulis "ana risiko depressurization saka pesawat ruang angkasa, lan mulane pangembangan penyakit decompression dhuwur ing kru", minangka adoh aku ngerti, kita duwe spacecraft lan spacesuits dipercaya banget.
            - ya, nanging ing kasus depressurization malah sak operasi normal saka spacesuit ing 300mm Hg. ing oksigen murni, risiko ngembangaken VDB 3% amarga intoleransi individu.
            (Kabeh nganggo intonasi sing padha)
            Ya, sampeyan wis njupuk kahanan "nolak nolak", iki kabeh ora mungkin.
            - Ngapunten, nanging telung mayit kru Soyuz-11 ora cukup kanggo sampeyan?
            (Wis karo panjaluk ing swara)
            Oalah, benerake ukara kasebut, tulisake "ana kasus ing sejarah astronautika ...
            Dadi masterfully, ing 2 menit, masalah dhasar saka dhuwur dhuwur lan fisiologi spasi wis ditanggulangi, kanthi cara, Institut Masalah Biomedis (IMBP) uga bakal diganti jeneng enggal, amarga ing ilmu domestik, sing ngerti, ora ana. masalah, mung prestasi.
            PS Seminggu sawise obrolan kasebut, sajrone tes, cuirass saka spacesuit Orlan bledosan ing lapisan, lan 2 sasi mengko Soyuz depressurized nalika landing ...
        2. Hyperion
          Hyperion 19 Juli 2022 11:13
          +2
          Kutipan saka Fisherman
          ing Bumi, sampeyan kudu ngerti ... spasi jero bakal ngenteni limang taun.

          Kosmos wis nunggu kapan wong bakal rampung ngrusak saben liyane, lan bakal ditangani kanthi bener.
          1. Nelayan
            Nelayan 19 Juli 2022 17:06
            0
            Aku uga kanggo perdamaian donya lan kanggo eksplorasi angkasa .... nanging ana perang ing Bumi lan sumber daya dibutuhake kanggo KEMENANGAN, sembarang nggunakake ora rasional saka dana lan sumber daya iku KRIME. Dadi luwih sithik dongeng lan langkah sing luwih praktis kanggo mulihake wilayah lan ekonomi RUSIA!
            1. Hyperion
              Hyperion 19 Juli 2022 23:03
              0
              Kutipan saka Fisherman
              sembarang nggunakake ora klebu nalar saka dana lan sumber daya iku KRIME.

              Eksplorasi lan eksplorasi antariksa minangka panggunaan sing rasional (yen ora ana korupsi), amarga ing tembe bakal menehi keuntungan, kalebu ing babagan perang.
      2. hohohol
        hohohol 19 Juli 2022 16:01
        +3
        Tanpa eksplorasi rembulan, ruang jero ditutup kanggo kita .....

        Ing wujud sing ana, papan bakal tansah ditutup kanggo kita, malah adoh, malah cedhak ......
      3. Warung
        Warung 20 Juli 2022 01:50
        0
        Leres, gajine pegawe negri dikurangi trus ngetokke rembulan karo duwite simpen. Sampeyan bisa miwiti karo tanduran lokomotif Novocherkassk (dheweke ora pisanan). Tank bisa mlebu ing kono luwih dhisik.
    2. Diver jero
      Diver jero 19 Juli 2022 10:23
      -4
      Apa sing nyegah dheweke ora diluncurake sadurunge?
    3. Navodlom
      Navodlom 19 Juli 2022 10:27
      +5
      Kutipan saka Fisherman
      ditransfer kanthi bener, mula kita butuh ruang militer!

      Spasi ora sipil lan ora bakal ana ing mangsa ngarep.
      Sembarang pesawat ruang angkasa sing katon sipil sejatine minangka kendaraan dual-tujuan.
      Mungkin karo sawetara pangecualian langka kayata observatorium orbital.
      Loro-lorone ruang lan industri pertahanan loro-lorone ing ngarep ilmu. Ngembangake teknologi paling maju.
      1. Nelayan
        Nelayan 19 Juli 2022 10:32
        0
        Aku setuju ... kabeh duwe sisih militèr ... nanging aku nulis bab MILITER langsung lan langsung ndhuwur Ruin karo assignment tartamtu kanggo ngawasi wilayah 24/7/365 lan online printah lan kontrol pasukan.
      2. U_GOREC
        U_GOREC 19 Juli 2022 10:48
        + 10
        Kutipan: Navodlom
        Sembarang pesawat ruang angkasa sing katon sipil sejatine minangka kendaraan dual-tujuan.

        Sing nggumunake, lan Voyagers, Pioneers, Viking, Mars, Venus lan Veg ... apa janjian kaping pindho? nglirik
        1. Horon
          Horon 19 Juli 2022 11:06
          +3
          Priksa linuwih sirkuit lan mekanisme ing kahanan radiasi dhuwur. Priksa linuwih komunikasi lan kualitas pandhu arah kanthi perspektif masa depan. nglirik
          1. U_GOREC
            U_GOREC 19 Juli 2022 11:13
            -1
            Kutipan: Horon
            Priksa linuwih komunikasi lan kualitas pandhu arah kanthi perspektif masa depan

            Navigasi ing wilayah Jupiter lan komunikasi karo? Wah, masa depan sing adoh banget ...
            1. Horon
              Horon 19 Juli 2022 12:05
              0
              Sayange, iki ora dibutuhake kanggo eksplorasi ruang jero, nanging kanggo nguji teknologi lan algoritma sing ana kanggo papan sing cedhak.
        2. Navodlom
          Navodlom 19 Juli 2022 11:29
          +1
          Kutipan saka U_GOREC
          Apike, nanging Voyagers, Pioneers, Viking, Mars, Venus lan Veg
          apa tugas kapindho?

          Padha karo caravel Christopher Columbus.
          Apa sampeyan ngelingi apa sing nyebabake pelayaran ilmiah lan pendidikan sing ora mbebayani?
          kanggo ekspansi militèr.

          Presiden AS kaping 36 Lyndon Johnson (1964):

          "Inggris nguwasani segara lan nguwasani jagad iki.
          Kita wis nguwasani udhara lan dadi pimpinan ing jagad bebas wiwit kita nggawe dominasi kasebut.
          Saiki posisi iki bakal dikuwasani dening wong sing bakal dominasi ing ruang angkasa "
      3. stankow
        stankow 19 Juli 2022 11:03
        -1
        Lan saka ngendi asale observatorium orbital? Hubble padha - reworked satelit pengintaian KN-11
        1. BlackMokona
          BlackMokona 19 Juli 2022 11:07
          +2
          Ora satelit pengintaian sing dirancang maneh, nanging mung dikabarake teknologi satelit pengintaian sing digunakake. Amarga ana rahasia gedhe lan gedhe.
          Masalah finansial nyebabake pemotongan, utamane yaiku keputusan kanggo nyuda diameter pangilon saka 3 meter dadi 2,4 meter kanggo nyuda biaya lan entuk desain sing luwih kompak. Proyek teleskop kanthi pangilon siji lan setengah meter, sing mesthine bakal diluncurake kanggo nyoba lan ngembangake sistem, uga dibatalake, lan keputusan digawe kanggo kerja sama karo Badan Angkasa Eropa. ESA setuju kanggo melu pendanaan, uga nyedhiyakake sawetara instrumen lan panel surya kanggo observatorium, minangka ijol-ijolan kanggo astronom Eropa, paling ora 15% wektu pengamatan wis dilindhungi [19]. Ing taun 1978, Kongres nyetujoni pendanaan $36 yuta, lan karya desain skala lengkap diwiwiti sanalika sawise iku. Tanggal peluncuran direncanakake kanggo taun 1983. Ing wiwitan taun 1980-an, teleskop kasebut dijenengi sawise Edwin Hubble.
          1. stankow
            stankow 26 Juli 2022 12:16
            0
            Inggih, draf revisi. suda.
      4. Bshkaus
        Bshkaus 19 Juli 2022 12:12
        -4
        Spasi ora sipil lan ora bakal ana ing mangsa ngarep.
        Sembarang pesawat ruang angkasa sing katon sipil sejatine minangka kendaraan dual-tujuan.

        salah!
        Kabeh lompatan stratosfer modern minangka replika pembangunan militer setengah abad kepungkur, sing diulang dening pedagang swasta dhewe.
        Suborbital diawaki New Shepard, iki minangka pengulangan ibukutha pribadi saka Mercury-Redston.
        Lan turis orbital Dragon karo turis amatir ing Papan?
        Temenan sampeyan ora duwe wektu kanggo ngetutake jaman lan ngrasakake owah-owahan, nanging kedadeyan kasebut nalika para reguler VO ngguyu nalika diluncurake falcon pisanan.
        1. Navodlom
          Navodlom 19 Juli 2022 12:37
          0
          Kutipan: Bshkaus
          Sampeyan jelas ora duwe wektu kanggo ngetutake jaman lan ngrasakake owah-owahan

          Matur nuwun kanggo sudut pandang sampeyan.
          Ora mangu iku uga koyone menarik kanggo wong.

          Nanging kendharaan suborbital siji, sing aku ora duwe apa-apa, ora ngganti kahanan umum ing astronautika.

          Dheweke bakal mabur ing endi sing diidini lan diidini. Ora luwih lan ora kurang.
    4. nnm
      nnm 19 Juli 2022 10:55
      +6
      Aku ndhukung!
      Ora perlu nganakake audit lan investigasi babagan alasan kenapa, kanthi segara dhuwit rakyat, efek kasebut luwih sithik! Ora perlu ngganti kabeh kanthi radikal, ngukum wong sing salah!
      Isih luwih gampang:
      Ilmu Nafig - kabeh wong ing "sharashki"!
      Nafig pendidikan - kita mung sinau pranatan!
      Analisis Nafig saka panyebab kesalahan lan paukuman sing tanggung jawab - kanggo mangerteni, ngapura lan supaya wong-wong mau mandheg kanthi tentrem!

      Ora, kolega, ilmu pengetahuan lan kompleks industri militer disambungake kanthi kuat, lan negara kasebut duwe dhuwit luwih saka cukup kanggo ngembangake loro-lorone. Mung dhuwit iki ora kena dicolong, lan para pemimpin kudu tanggung jawab kanggo tumindake.
      Ayo ninggalake ilmu teoretis tanpa pengawasan paling ora 5 taun - bakal ketinggalan ilmu terapan, kalebu kompleks industri militer kanggo kabeh 10!

      1. U_GOREC
        U_GOREC 19 Juli 2022 11:19
        -8
        Kutipan saka nnm
        karo segara khusus dhuwit rakyat

        Dhuwite ana ing sangisore USSR, saiki dadi oligarki)))
        1. minger
          minger 19 Juli 2022 11:27
          0
          Kutipan saka U_GOREC
          Dhuwite ana ing sangisore USSR, saiki dadi oligarki)))


          Ing USSR, 11 peluncuran stasiun menyang Bulan ditindakake kanggo ngirim lemah rembulan. Mung telung stasiun sing ngrampungake program kasebut kanthi lengkap. Ora ana sing ngetung persentase linuwih piranti - dheweke ngidini dheweke mlebu kanthi paling apik.

          Dhuwit kasebut, kaya sing sampeyan ujar, dhuwit rakyat. Lan wong seneng rembulan.
          1. U_GOREC
            U_GOREC 19 Juli 2022 12:08
            -2
            Kutipan saka: slipped
            Ora ana sing ngetung persentase linuwih piranti - dheweke ngidini dheweke mlebu kanthi paling apik.

            Apa bisnis saiki! Saka peluncuran apa Mace mabur?
            1. minger
              minger 19 Juli 2022 18:58
              +1
              Kutipan saka U_GOREC
              Apa bisnis saiki! Saka peluncuran apa Mace mabur?


              Gada miber pisanan wiwit karusakan lengkap. Saiki Sarmat mabur wiwit dhisik.
      2. Galleon
        Galleon 19 Juli 2022 19:27
        +1
        Kutipan saka nnm
        Nafig pendidikan - kita mung sinau pranatan!

        Ngelingake aku babagan sing aku krungu bubar:

        Sampeyan katon rada kesel.
        Lan ing mripate padhang susahmu.
        Menehi kula soko saka Piagam
        Aku bakal maca kanggo sampeyan ...
    5. minger
      minger 19 Juli 2022 11:06
      -2
      Kutipan saka Fisherman
      Lan ditransfer kanthi bener


      Nganti saiki, peluncuran kasebut direncanakake ing jendela peluncuran nganti akhir September taun iki. Pesen kasebut - nganti saiki ora ana sing mindhah apa-apa. Isi biasa saka OBS.

      Lan dina iki, Robot Fedor wis siyap kanggo ekspedisi lunar. ngguyu

      1. KELAS
        KELAS 19 Juli 2022 15:42
        +1
        Lan kang siji Fedor? ngguyu
        1. minger
          minger 19 Juli 2022 18:59
          +1
          Kutipan saka AUL
          Lan kang siji Fedor? ngguyu


          Padha siji karo loro pasuryan.
  2. kucing_militer
    kucing_militer 19 Juli 2022 10:19
    +2
    Iki ora kedadeyan ing Rogozin!

    Tes piranti DISD-LR, sing ditindakake ing Mei-Juni, nuduhake manawa ora nyukupi syarat teknis babagan njamin akurasi.

    Piranti sing diimpor. Aku elinga yen transfer sing wis ditunggu-tunggu saka "Vega" menyang NPO Lavochkin diwenehi kesenengan ing media.

  3. Navodlom
    Navodlom 19 Juli 2022 10:21
    +4
    Saben kesalahan duwe jeneng ngarep lan mburi.
    Lan alamat ngendi kanggo nggoleki wong-wong mau dikenal.
    JSC "Concern" Vega "(bagean saka Roselectronics sing nyekel Rostec, pabrikan piranti kasebut)
    1. Nelayan
      Nelayan 19 Juli 2022 10:33
      0
      supaya Chemezov entuk "kacang" ... paling kamungkinan kanggo ilang kursi ... tinimbang produksi dhewe, padha ngimpor akeh banget saka China ...
      1. nnm
        nnm 19 Juli 2022 10:46
        +8
        "Paukuman" sing pantes kanggo kanca cedhak amarga mbuwang puluhan milyar! Aku wis entuk "kanggo kacang" dadi aku entuk - dheweke ujar manawa Rostec sukses. Semono uga, upamane mateni dhuwit lan wektune rakyat ing .......
        Lan sadurunge SVO, yen sampeyan ora njupuk apa-apa - bolongan ireng ana ing endi-endi, ora ana sing jelas, kabeh pancen super?!
        The bearer saka rahasia negara - Chubais calmly dumps luar negeri, Rogozin, smeared nganti kuping ing skandal korupsi Spetsstroy, Vostochny, mung resigns, saiki iku mung Chemezov "sukses andhap asor" .... serius? Apa iki carane sampeyan bisa ngganti kahanan?
        Ya, mung nata ulang kasur ing omah karo bocah-bocah wadon sing tanggung jawab sosial kurang
        1. Nelayan
          Nelayan 19 Juli 2022 10:51
          -1
          Putin ora ngunjara kanca lawas ... mundur saka jabatan kasebut wis dadi paukuman. Kajaba iku, ing pirang-pirang industri, Chemezov ngrebut perusahaan pertahanan kita saka cengkeraman perusahaan Barat lan nggawe kerja ing kana ... sepira dhuwure dheweke wis dadi pitakonan nomer loro, keprihatinan gedhe lan akeh sing wis ditindakake, dosa ora ngakoni iki .... nanging ora cukup kanggo jinis anyar perang !
          1. nnm
            nnm 19 Juli 2022 10:58
            +6
            Lan apa, kanggo kanca-kanca, ana sawetara jinis hukum khusus ing negara, lan ora umum kanggo kabeh?
            Apa dheweke narik metu ana, bisa menehi conto tartamtu? Nah, ana 5 bagean ...
            Lan sapa, sadurunge menehi perusahaan kasebut menyang "paws perusahaan Kulon"?
            1. Nelayan
              Nelayan 19 Juli 2022 17:16
              -4
              Sawetara pitakonan naif. Babagan hukum umum kanggo kabeh wong - iki umume saka utopias sing fantastis, ing endi wae ana divisi menyang kelas lan nggunakake hak. Luwih saka 1000 perusahaan diklumpukake dening Rostec ing pimpinan Chemezov, lan kurang saka katelu tetep ing negara ing wektu kasebut lan malah luwih sithik sing kerja normal. Miturut Piece - delve menyang sajarah ngempalaken aset strategis ing Rostec saka "pemilik ceroboh" (lan, nyatane, saka Western perusahaan scam konco sing saingan kita padha ndhelikake). Ya, mesthi ora Putin utawa Chemezov sadurunge menehi aset kasebut menyang cengkeraman perusahaan Barat. Apa sampeyan ngerti jeneng Yeltsin lan Gorbachev?
              1. nnm
                nnm 19 Juli 2022 21:50
                +1
                Aku ngerti, 5 conto tartamtu, supaya aku bisa mriksa, sampeyan bakal teka?
                Carane ngerti "dheweke diklumpukake"? Apa angel banget kanggo ketegangan, nggawa perusahaan NEGARA dadi siji? Iki rampung mung kanthi ndhaptar maneh pendiri / pemegang saham.
                Cukup menehi 5 conto "narik metu saka cengkeraman perusahaan Barat." Tanpa kiriman dawa, tanpa narik manuk hantu ing globe .... 5 conto. Lan kita bakal ngrembug karo sampeyan.
        2. U_GOREC
          U_GOREC 19 Juli 2022 12:14
          -1
          Kutipan saka nnm
          Pembawa rahasia negara - Chubais kanthi tenang mbuwang ing luar negeri,

          Ayo Chubais... Kita duwe mantan Sekretaris Jenderal sing manggon ing luar negeri!
        3. Penzyak
          Penzyak 19 Juli 2022 12:16
          +1
          Chubais kanthi tenang mbuwang luar negeri, Rogozin, sing nganti gulu ing skandal korupsi Spetsstroy, Vostochny, mung mundur, saiki mung "sukses sederhana" Chemezov.

          Mula Kudrin wiwit nglumuri ski. Kabeh "manajer sing rusak" bakal dibuwang ing dalan Chubais.
          1. nnm
            nnm 19 Juli 2022 12:42
            +3
            Mung ana rong pitakonan:
            1. Sapa lan ngapa menehi wong mung kanggo "nyalahke";
            2. Sapa sing bakal ngganti? Tubais, Pogozin, lsp?
  4. Diver jero
    Diver jero 19 Juli 2022 10:22
    -2
    Iku wis samesthine
  5. AdAstra
    AdAstra 19 Juli 2022 10:26
    -5
    YA, ora nggumunake. Malah bisa uga ora nerbitake warta iki.
  6. bali
    bali 19 Juli 2022 10:36
    0
    hi Singkatipun - basis unsur ora cukup ... Nyuwun
    1. stankow
      stankow 19 Juli 2022 11:07
      0
      Ora, wektu ora cukup. Piranti wis rampung
  7. Corona tanpa virus
    Corona tanpa virus 19 Juli 2022 10:46
    0
    Bisa transfer peluncuran stasiun otomatis antarplanet "Luna-25"


    Iki wis tau kedaden sadurunge, lan maneh keprungu
  8. iki odessy
    iki odessy 19 Juli 2022 11:08
    +2
    Logika kemajuan kosmik, saiki, ing tingkat dhasar (manungsa ora duwe liyane) saya cenderung menyang pragmatisme. Mula, sing bener dudu "sapa sing luwih dhisik", nanging sing luwih pinter ngevaluasi pragmatisme misi tartamtu. Saiki, contone, kasunyatan sing bisa dipercaya yaiku bummer karo teleskop J. Web. Sawetara wong saka negara bisa ngirim piranti kanthi rega $ 10 milyar kanthi "pangilon" 6,5 meter sing dipasang ing kana menyang titik Lagrange, nanging sawetara wong bisa ngatur kanthi ora nliti titik iki kanggo bebaya meteorit kanthi cara lan satelit sing cukup murah. . "saged". Pameran, dhuwit kanggo wong-wong mau isine kabeh
  9. minger
    minger 19 Juli 2022 11:10
    +1
    Sauntara kuwi, kaendahan cahya kapindho Angara-1.2 kanggo peluncuran militer siap dikirim menyang kosmodrom Plesetsk. Peluncuran taun iki bakal ngrampungake tes penerbangan versi roket iki lan miwiti peluncuran serial taun ngarep.

  10. Sadok
    Sadok 19 Juli 2022 11:11
    -6
    ya! ora bisa!! Iki wis tau kedaden sadurunge lan kene maneh. Rogozin kudu diadili, rong puluh bakal cocog kanggo dheweke.
  11. Perse.
    Perse. 19 Juli 2022 11:15
    -3
    Kangge, Amerika Serikat ora nindakake kanthi apik karo program lunar, NASA ngumumake penundaan menyang 2024 kanggo ngirim rover komersial VIPER menyang Bulan.
    Nanging kanthi Mars, kabeh ora ana alangan sajrone pirang-pirang taun, "rovers" Martian ora wedi karo jarak, keterlambatan sinyal, pasir lan badai bledug ing atmosfer langka, utamane amarga dheweke pindhah menyang Mars nganti pirang-pirang wulan. Kajaba iku, ahli sihir Amerika saka NASA malah ora bisa nolak ngluncurake quadrocopter ing Mars saka rover, lan kapadhetan atmosfer Mars ing permukaan 160 kaping luwih murah tinimbang bumi, sing cocog karo tekanan bumi ing elevasi 35 km. Iki pancen mukjijat, amarga bayi kasebut nyuwil kabeh rekor donya pertempuran ukuran lengkap lan helikopter sipil lan pesawat sing ora tekan dhuwure 35-36 kilometer.

    Mung Yankees duwe masalah karo Bulan, sawise kamenangan kepungkur luwih saka 50 taun kepungkur, kabeh sing "dipikolehi kanthi kerja keras" ing program Apollo, kabeh wis ilang, ilang, ilang misterius, conto lemah, film asli lan film foto, linuwih mesin F-1, uga roket Saturn-5 sing paling kuat, nganti saiki, teknologi sing luar biasa kanggo mlebu ing atmosfer bumi kanthi kecepatan 2 ruang miturut skema siji-nyilem, ngatasi bumi. sabuk radiasi ing papan sing paling mbebayani ("Rute Kondratyuk"), diluncurake sajrone pirang-pirang taun kegiatan solar maksimal lan liya-liyane, kalebu misteri babagan carane popok, ing lingkungan oksigen, bisa urip ing kabin sing sempit kanggo sawetara dina.

    Mungkin iki wektu kanggo declassify kesepakatan Brezhnev karo Amerika, lan marang donya bebener bab "astrolonaut" Hollywood, utamané amarga Amerika Serikat ora ana maneh malah partners kita lan ana apa-apa kanggo ilang kene. Kanggo kabeh "saksi rembulan", aku pengin nandheske yen ing wektu saiki ora ana konfirmasi dokumenter siji-sijine saka sisih liya bukti kebangkrutan Amerika ing rembulan, mung pernyataan lan demonstrasi nuduhake diluncurake lan splashdowns sniper saka NASA. Program lunar kita uga bisa menehi katrangan babagan "penaklukan" rembulan sing ditindakake dening Amerika. Apa? Inggih, bukti punika "ing studio", digunakake isin nasional Amerika kanggo goroh lan falsification.
    1. roh
      roh 19 Juli 2022 11:33
      -1
      Bener) Ludit wis mesthi. Dheweke uga ngomong babagan jagad anyar! Nalika sawetara sing kerja (wong Spanyol) nguwasani koloni lan nambang emas, liyane mung ngobrol babagan kesia-siaan lan kabeh iki mung dongeng. hi
    2. iki odessy
      iki odessy 19 Juli 2022 12:05
      +1
      Muhinisme, minangka pseudo-historical, urip lan bakal
  12. Bshkaus
    Bshkaus 19 Juli 2022 11:27
    -5
    Sapa sing bakal mangu-mangu?
    1. minger
      minger 19 Juli 2022 11:39
      +2
      Kutipan: Bshkaus
      Sapa sing bakal mangu-mangu?


      Ing tembung saka sumber sing ora dijenengi? AMS sing wis dirakit kanthi lengkap wis lulus tes elektrovakum.



  13. Mitia68
    Mitia68 19 Juli 2022 19:30
    -1
    Ragozin, ninggalake, kaya-kaya wis narik gravitsapa.
    Lan tanpa gravitap, pepelats ora mabur adoh ...
    1. Kandel
      Kandel 19 Juli 2022 22:32
      -1
      Sapa sing peduli? Pendhudhuk planet Plyuk sing mabur ngliwati Alpha kudu diowahi dadi kaktus. The Moor wis rampung bagean, saiki supaya wong lunga ... Mungkin malah karo gravip ing kanthong wassat
  14. Dedok
    Dedok 20 Juli 2022 08:02
    0
    Ya, ora ana sing kudu dibanggakake, lan nalika wong sing ngomong dadi pimpinan nganti pirang-pirang taun, mula ora bisa ngarep-arep asil.
    1. Moneron
      Moneron 20 Juli 2022 08:45
      -2
      Lan nalika Imam Agung ngidinke omongan iki nganti pirang-pirang taun, banjur ana pitakonan babagan kompetensi imam ing pemilihan personel.
      "kader mutusake kabeh" nyiarake pimpinan manajer sing ora bisa ditandingi ing kabeh jaman lan bangsa.
      1. iki odessy
        iki odessy 20 Juli 2022 10:39
        -2
        apa tingkat kesadaran babagan urusan "metu kono" sampeyan duwe? Aku duwe? 99,9% ? wis ora, malah ora cukup kanggo bubuk kopi. Apa peran nyata saka showman Rogozin? Sampeyan mesthi bisa dadi pinter, nanging ngendi tegese, serius? Ana sing owah ana, mbok menawa wektu "pertunjukan" wis rampung, "wektu sing disebabake dening obrolan"!
  15. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 20 Juli 2022 15:13
    0
    Kutipan saka Fisherman
    Rembulan ora menyang ngendi wae

    Spinning kanggo yuta taun lan isih Spinning
  16. Kirill Valkovsky
    Kirill Valkovsky 20 Juli 2022 16:42
    0
    Aja kluruk kene.