Review militèr

Prototipe pesawat tempur multi-peran Korea Selatan KF-21 Boramae nggawe penerbangan pisanan

19

Prototipe pesawat tempur multi-peran Korea Selatan KF-21 Boramae, sing diarani analog lan pesaing pesawat tempur Su-75 Checkmate Rusia, nggawe penerbangan pertama. Iki dilaporake dening Kementerian Pertahanan Republik.


Pesawat kasebut diuji ing lapangan terbang pabrik Korean Aircraft Corporation KAI (Korean Aerospace Industries) Sacheon ing kutha Jinju, prototipe ing kontrol Mayor An Jung Hyun saka Skuadron Tes lan Evaluasi kaping 52 saka Angkatan Udara Korea Selatan sing digunakake. 33 menit ing udhara, njupuk mati ing 15:40 lan landing ing 16:13. Pengujian ditindakake kanthi model rudal udara-ke-udara Meteor sing digantung.

Miturut pangembang, pejuang Korea Selatan kalebu generasi 4++, yaiku. ora tekan generasi 5. Kanthi bobot lepas landas maksimal 25 kg, bisa nggawa muatan 600 kg ing 7700 hardpoints. Dikandhakake yen pejuang bakal nampa radar karo AFAR lan bakal diprodhuksi ing versi siji lan kaping pindho. Ing versi pisanan - Blok 10 - ora ana kompartemen internal, pesawat iki bakal diprodhuksi nganti 1. Versi Blok 2028 bakal diproduksi wiwit taun 2. Disebutake yen versi kapindho ora bakal duwe watesan ing sawetara senjata.

Pangrembakane pejuang kasebut ditindakake bebarengan karo Indonesia. Senadyan dikandhakake yen karya kasebut diwiwiti ing taun 2016, nanging pisanan diumumake ing taun 2001, lan Indonesia melu program kasebut ing taun 2010. Direncanakake yen ing wiwitan taun 2030-an, Angkatan Udara Republik Korea bakal nampa sekitar 120 KF. -21 pejuang Boramae. Pejuang anyar bakal ngganti F-4 Phantom II lan F-5 Freedom Fighter/Tiger II sing wis lawas.

Kanggo pisanan, pesawat tempur KF-21 Boramae diwenehi kanggo masyarakat umum taun kepungkur ing pameran senjata SITDEF 2021 sing dianakake ing ibukutha Peru, Lima. Pesawat anyar kasebut langsung diarani analog saka Su-75 Checkmate single- mesin tempur cahya dikembangaké ing Rusia lan bakal dianggep saingan utama ing pasar senjata global.

Foto sing digunakake:
https://vk.com/military_avia
19 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 20 Juli 2022 08:49
    -4
    Prototipe pesawat tempur multi-peran Korea Selatan KF-21 Boramae nggawe penerbangan pisanan
    Ya wis adoh, saiki bisa mabur. Nalika Jepang ngangkat watesan, pesawat ROC bakal migunani banget. Nyuwun Bener, ora bakal suwe.
  2. penembake gunung
    penembake gunung 20 Juli 2022 08:57
    +2
    Mesin kembar. TTX ora ditulis. Yu.K. bakal nggunakake pasangan karo Indonesia. Jepang duwe rencana dhewe, lan pembangunan dhewe ...
    1. Navodlom
      Navodlom 20 Juli 2022 08:59
      0
      Quote: penembak gunung
      Yu.K. karo Indonesia kanggo saperangan bakal nggunakake

      Korea Kidul bisa mbayar.
      Nanging Indonesia bakal narik?
      Teknologi Korea ora murah.
      1. penembake gunung
        penembake gunung 20 Juli 2022 09:07
        0
        Kutipan: Navodlom
        Nanging Indonesia bakal narik?

        Dheweke bakal mbayar nganggo minyak sawit ... lan batu bara.
      2. neworange88
        neworange88 20 Juli 2022 09:46
        +2
        Kutipan: Navodlom
        Quote: penembak gunung
        Yu.K. karo Indonesia kanggo saperangan bakal nggunakake

        Korea Kidul bisa mbayar.
        Nanging Indonesia bakal narik?
        Teknologi Korea ora murah.


        Proyek gabungan Korea Selatan lan Indonesia. Indonesia wis nandur modal 20% saka total anggaran kanggo pangembangan pesawat tempur generasi 4++ KF-21.
        . KF-21 tetep ana ing langit suwene 30 menit, wiwit saka pangkalan angkatan udara ing Sacheon, provinsi Gyeongsangnam-do, kidul ibukutha negara. Sadurunge produksi massal, sing dijadwalake kanggo 2026, pesawat kasebut kudu ngalami tes tambahan lan nggawe udakara rong ewu liyane.

        Biaya proyek meh $ 6,7 milyar, Jakarta nandur modal 20 persen, nanging ana masalah karo wektu pembayaran. Kajaba iku, wektu pangembangan ditundha amarga ora gelem nuduhake paten teknologi.

        https://naked-science.ru/article/tech/kf-21-polet
      3. donavi49
        donavi49 20 Juli 2022 09:54
        0
        Bakal narik. Indonesia lan Korea wis kerja sama raket ing bidang kerjasama militer-teknis. Sampeyan bisa kelingan Makassar sing padha, sing didol kaya kue panas, dibangun ing PT PAL, kanthi cara, siji liyane bubar didol menyang Arab kanthi opsi 5:
        Tanggal 1 Juli 2022, Presiden Joko Widodo nandatangani Perjanjian Kemitraan Ekonomi Komprehensif antara Indonesia lan Uni Emirat Arab (IUAE-CEPA) karo Presiden UAE Sheikh Mohamed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan nalika kunjungan menyang Uni Emirat Arab. Bebarengan, ing kerangka persetujuan komprehensif iki, sawetara perjanjian lan kontrak ditandatangani dening presiden loro negara, kalebu kontrak konstruksi dening asosiasi galangan kapal negara Indonesia PT PAL Indonesia (Persero) ing Surabaya kanggo Angkatan Laut UAE kapal dermaga helikopter landing.

        Parameter saka kontrak ora kacarita, nanging, miturut sawetara publikasi, iku kalebu pilihan kanggo limang liyane (!) kapal kuwi.

        Miturut media Indonesia, kontrak kasebut kanggo konstruksi kanggo UAE versi sing luwih gedhe (kanthi dawa 163 meter lan ambane 24 meter) sing dibangun dening PT PAL kanthi lisensi Korea Selatan kanggo Angkatan Laut Indonesia lan kanggo ekspor. saka kapal dermaga helikopter landing sing misuwur (DVKD) saka jinis Makassar.

        Dheweke uga mbangun kapal selam Korea - DSME1400


        Lan aja kuwatir babagan dhuwit, dheweke duwe PDB 1,2 triliun dolar. Ora ketompo carane padha Recruit pejuang, diwenehi kasunyatan sing padha dhawuh 36 Rafales secara harfiah ing dhengkul saka Gagal Su-35.
        1. Navodlom
          Navodlom 20 Juli 2022 11:45
          +1
          Kutipan saka donavi49
          Aja kuwatir babagan dhuwit, dheweke duwe PDB 1,2 triliun dolar

          PPP per kapita kira-kira padha karo Sri Lanka (rada ngisor).
  3. SovAr238A
    SovAr238A 20 Juli 2022 09:03
    + 10
    Pesawat anyar kasebut langsung diarani analog saka pesawat tempur ringan Su-75 Checkmate mesin tunggal sing dikembangake ing Rusia lan bakal luwih dianggep minangka pesaing utama ing pasar senjata global.


    Kepiye panulis warta ngowahi makna.
    Program Korea diwiwiti 20 taun kepungkur.
    A pesawat nyata njupuk mati, sanajan padha nyebut prototipe.

    Lan ternyata "diarani analog" ..
    Kepiye carane "pisanan" bisa dadi analog karo barang sing ora ana lan ora ana sadurunge?
    Lan saingan apa?
    Pesawat mabur, analog saka tata letak kayu lapis?
    Nalika informasi babagan Su-75 katon ing kana?

    Babagan ekspor Su-75, ora jelas.
    Ing kahanan kasebut, anggaran Kementerian Pertahanan banget "pindhah" menyang arah sing sampeyan ngerti. Sisih larang banget. Mulane, paling program janji bakal shelved.
    Lan ora dingerteni nalika prototipe nyata Su-75 bakal njupuk. Yen njupuk mati kabeh.
    Orientasi ekspor nalika ngadhepi sanksi, sing ora bakal dicabut ing 20 taun sabanjure, saiki kaya fiksi.
    1. uav80
      uav80 20 Juli 2022 09:15
      +5
      Aku setuju, dibandhingake karo Su-75, iki pesawat saka kelas beda, salinan F-22 mung karo mesin saka F / A-18, malah metu padha.
      1. gajah
        gajah 20 Juli 2022 09:51
        +1
        Pesawat apik lan janjeni. Nanging sakperangan alesan, wong utawa soko tansah ngalangi Rusia saka nyalin lan nggawe mitra manca. Cabang intelijen umume ora aktif utawa mung ora pengin kerja ing sektor swasta lan oligarki snickering, akeh sing jelas minangka wakil saka kolom kaping lima.
      2. Paladin
        Paladin 20 Juli 2022 09:51
        -1
        Detektif plagiat))))))
      3. Shurshun
        Shurshun 20 Juli 2022 21:26
        0
        Kutipan saka: uav80
        Aku setuju, dibandhingake karo Su-75, iki pesawat saka kelas beda, salinan F-22 mung karo mesin saka F / A-18, malah metu padha.


        Lan kelas liyane apa?
  4. VictorVR
    VictorVR 20 Juli 2022 09:10
    +3
    Wong Korea sing apik.

    Iku ketoke kanggo kula (saka sofa) sing njupuk mati banget, kanggo pisanan.
    Mungkin iki penerbangan pisanan resmi, nanging nyatane kaping lima utawa enem?
  5. Liao
    Liao 20 Juli 2022 09:17
    +1
    Yen pesawat iki Cina, Rusia bakal ngomong yen Cina nyalin kabeh, spionase industri, mesin mundur .... :)
  6. Nexcom
    Nexcom 20 Juli 2022 09:31
    +3
    Inggih, lan ana wong ing kene sing ujar manawa wong Korea Kidul bakal ngubengi pesawat kasebut suwene 5 utawa 7 taun.
    Prototipe wis mabur. SETAHUN sawise demo ing pameran awujud tata lapis. Oh, kita pengin kecepatan kaya ngono ...
  7. Lading3
    Lading3 20 Juli 2022 09:44
    -3
    Mobil iki mung minangka pratondo yen wangun aerodinamis lan EPR dudu tandha saka generasi kaping 5. Korea dhewe ngakoni iki.
    1. wuh wuh
      wuh wuh 20 Juli 2022 11:01
      -3
      Korea ora duwe kompartemen internal.
      Suspensi eksternal kanthi dramatis nambah RCS.
      Wangun njaba kanthi senjata lan instrumen ing njero fuselage - ya, fitur utama generasi kaping lima.
  8. Alien Saka
    Alien Saka 20 Juli 2022 10:48
    0
    Wong Korea iku adoh saka digawe karo driji, lan padha duwe neraka akèh dhuwit. Ditambah dukungan penuh saka Barat. Nanging, Comrade Eun tetep kabeh ing tension, kene dheweke, nggantheng! apik
  9. DienBienPhu
    DienBienPhu 20 Juli 2022 20:10
    0
    Nganti saiki, karo mesin Amerika, yen sampeyan pengin ngekspor menyang wong, sampeyan kudu njaluk ijin :))