Review militèr

Tambang PTKM-1R perang karo mungsuh

41
Tambang PTKM-1R perang karo mungsuh

Mina PTKM-1R ing posisi transportasi



Mbalik ing musim semi, dikenal manawa pasukan teknik Rusia nggunakake tambang anti-tank anti-roof / roof PTKM-1R sajrone Operasi Khusus. Saiki muncul warta babagan sukses iki gaman lan kenek target nyata. Amunisi kasebut dilaporake mbantu mungkasi Ukrainia tank lan ngalang-alangi upaya serangan ing wilayah Kherson.

Tambang ing sawah


Laporan pisanan babagan panggunaan produk PTKM-1R ing kerangka Operasi Khusus muncul ing pungkasan April. Tambang jinis iki katon ing tlatah Donbass, ing wektu iku dikuwasani dening formasi Ukrainia. Ing pungkasan Mei, pihak Ukrainia ngomong babagan anané tambang kasebut ing cedhak Kyiv. Ing wektu sing padha, operasi tambang lan kekalahan kendaraan lapis baja ora dilaporake. Bisa uga kasus kasebut kedadeyan, nanging militer Ukrainia ora ngiklanake amarga alasan sing jelas.

Informasi jinis iki muncul ing pungkasan Mei. Banjur publikasi Life nulis babagan panggunaan tambang "pinter" dening tentara kita kanggo nglindhungi wilayah sing dikontrol ing wilayah Kherson. Ing wektu kasebut, tambang wis nggarap target nyata, ngonfirmasi kemampuane, lan uga mbantu ngusir serangan mungsuh. Referring menyang administrasi militèr-sipil wilayah Kherson, kacarita ing dina anyar, pasukan Ukrainia wis loro nyoba kanggo nyerang ing wilayah karo. Davidov Brod. Loro-lorone serangan gagal, lan pihak Ukrainia ilang peralatan lan personel.


Mina ing posisi kerja

Wong-wong sing slamet lan wong Ukraina sing ditawan laporan yen ing wiwitan serangan, dheweke ora nemoni tank Rusia, artileri utawa penerbangan. Nanging, dheweke dumadakan ngalami pukulan sing ora dingerteni. Dheweke sing dadi salah sawijining faktor kunci kekalahan grup sing maju lan gagal serangan kasebut.

Kabar kasebut nuduhake yen pukulan iki ditindakake kanthi tepat dening tambang anti tank PTKM-1R. Serangan Ukrainia ngliwati alangan adhedhasar amunisi kasebut, lan padha nggarap target sing katon. Banjur pasukan lan sarana liyane ngrampungake kekalahan unit sing maju. Pira tambang sing digunakake lan pirang-pirang kendaraan lapis baja sing bisa ditabrak ora dilaporake. Nanging, asil karyane wis dingerteni.

Saka desain kanggo aplikasi


Anane tambang atap anti-tank anyar PTKM-1R dikenal ing taun 2018. Ing wektu iki, Pabrik Nizhny Novgorod dijenengi. G.I. Petrovsky lan Kementerian Pertahanan bisa ngrampungake karya desain lan wiwit nyoba prototipe. Ing wektu sing padha, fitur utama lan kemampuan umum tambang dadi dikenal. Ora suwe, model produk wiwit ditampilake ing pameran domestik lan manca.

Rong taun kepungkur, ing Juli 2020, laporan muncul ing pers domestik babagan peluncuran produksi massal tambang anyar. Saka sumber ing industri dadi dikenal sing produk kuwi diprodhuksi ing kelompok cilik lan dikirim menyang pasukan engineering. Saka iki, PTKM-1R lagi dikuwasani dening sappers lan bisa digunakake ing latihan.


Tata letak pamisah

Pungkasan, ing wulan April taun iki, kabar pisanan babagan panggunaan tambang anti-atap ing pertempuran muncul. Bebarengan karo barang anyar liyane saka produksi Rusia, lagi diuji kanthi praktik ing kerangka Operasi Khusus. Kaya sing saiki dingerteni, tambang diselehake ing posisi lan nindakake bisnis utama. Dheweke nyerang kendaraan lapis baja mungsuh, ngalangi maneuver kendaraan lapis baja sing isih ana lan nyederhanakake karya tempur pasukan lan sarana liyane.

Amunisi pinter


Produk PTKM-1R minangka ranjau darat sing dirancang kanggo numpes kendaraan lapis baja mungsuh. Iki ngetrapake sawetara ide anyar sing menarik, sing njamin telusuran lan karusakan mung target sing ditemtokake, lan uga entuk kinerja pertempuran sing dhuwur.

Tambang kasebut sacara struktural dipérang dadi rong bagéan: wadhah transportasi lan peluncuran lan unsur pertempuran. Wadhah kasebut minangka piranti silinder kanthi wolung petal dhukungan sing diisi musim semi ing dhasar. Ing sisih ndhuwur ana sensor target lempitan. Ing antarane sensor ana unsur tempur silinder. Tambang sing dirakit nduweni dhuwur 510 mm kanthi diameter sekitar 220-230 mm. Bobot - 19,9 kg, kalebu. 2,8 kg warhead.

Tambang TPK dilengkapi sensor target seismik ngisor lan papat mikrofon sensor akustik ing sisih ndhuwur. Uga ngemot sumber daya lan elektronik kontrol. Sisih ndhuwur TPK kasebut bisa dipindhah lan nduweni drive kanggo panuntun ing rong pesawat.


Prinsip operasi

Sasaran kasebut kena kanthi bantuan sing diarani. unsur tempur. Iki minangka pangisian daya ing kasus sing kapisah, dilengkapi karo elektronik dhewe. Unsur kasebut nduweni sensor target inframerah lan radar, uga sistem kontrol. Daya seng nembus - ora kurang saka 70 mm waja homogen.

Tambang atap PTKM-1R dipasang kanthi manual ing lemah; panggunaan remot pertambangan ora kasedhiya. Nalika ditransfer menyang posisi tempur, tambang mbukak kelopak lan munggah vertikal, lan uga nyedhiyakake sensor target. Sawise nyetel ing platoon, dheweke siyap kerja. Ing kasus iki, sapper kudu nyetel wektu self-liquidation saka 1 kanggo 10 dina.

Sajrone "tugas pertempuran" tambang ngawasi gelombang swara ing udhara lan lemah. Miturut frekuensi lan amplitudo osilasi, elektronik ndeteksi obyek sing nyedhaki lan ngenali. Nalika kendaraan lapis baja dideteksi, uga ngetung jarak kira-kira. Nalika target nyedhaki 50 m utawa luwih cedhak, tambang nguripake lan miringake TPK, sawise iku njupuk unsur pertempuran. Sing terakhir mabur ing sadawane lintasan balistik lan nglacak obyek ing ngisor. Loro sensor target menehi prentah kanggo njeblug, lan target kasebut kena jet kumulatif.

Potensi pinter


Tambang anti-tank "pinter" PTKM-1R luwih rumit lan luwih larang tinimbang amunisi tradisional, nanging bisa ngrampungake tugas sing luwih rumit lan duwe sawetara fitur penting liyane. Kabeh iki ndadekake alat sing efektif kanggo ngganggu obahe mungsuh lan / utawa ngrusak kendaraan tempur.


Ngluncurake unsur pertempuran

Kauntungan utama PTKM-1R yaiku macem-macem gedhe. Siji produk kasebut bisa ngontrol bagean kanthi diameter 100 m, lan sawetara tambang bisa mblokir area sing luwih gedhe, ing ngarep lan ing jero. Saben tambang sing dipasang mung bakal kena siji target, nanging iki bakal cukup kanggo menehi pengaruh sing dibutuhake kanggo tank mungsuh.

Tambang kasebut dilengkapi karo kabeh sensor target lan elektronik canggih, amarga bisa ndeteksi lan mung target saka jinis sing dipilih. Iki ngidini sampeyan ngalahake unit tempur sing paling larang lan ora mbuwang amunisi sing larang ing obyek liyane. Kajaba iku, kekalahan obyek manca, kayata transportasi sipil, ora kalebu.

PTKM-1R dibedakake kanthi potensial tempur sing luwih apik. Dadi, unsur tempur sing dipecat duwe sensor target dhewe, sing nambah kemungkinan lan akurasi kekalahan. Ing kasus iki, amunisi kumulatif nyerang target saka hemisfer ndhuwur - menyang proyeksi sing paling ora dilindhungi.

Verifikasi kanthi laku


Produk PTKM-1R minangka salah sawijining pangembangan domestik sing paling menarik lan sukses ing bidang pertambangan darat. Kanthi bantuan, sampeyan bisa nambah potensial ranjau lan nyederhanakake solusi sawetara pertempuran lan tugas liyane. Ing wektu sing padha, kerumitan lan biaya dhuwur saka tambang anyar diimbangi dening efek sing diraih.

Saiki, senjata kasebut digunakake nglawan formasi bersenjata Ukrainia, lan informasi pisanan babagan suksese bakal teka. Bisa dianggep manawa tambang PTKM-1R anyar ing wilayah Kherson dudu sing sepisanan. Dheweke uga ora bakal dadi sing pungkasan. Tambang cerdas bakal terus nambah skor tempur, ngonfirmasi potensial lan mbantu nggayuh tujuan Operasi Khusus.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
"Rosoboronexport"
41 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 25 Juli 2022 16:32
    + 10
    Siji produk kasebut bisa ngontrol bagean kanthi diameter 100 m, lan sawetara tambang bisa mblokir area sing luwih gedhe, ing ngarep lan ing jero.
    belay apa sing enak. aran
    1. boric
      boric 25 Juli 2022 16:47
      +5
      Barang sing menarik lan mbebayani.
      1. buntelan
        buntelan 25 Juli 2022 18:30
        +2
        Kutipan saka Mauritius
        apa sing enak.


        lan apa surprise karu kanggo pengemis "West wis super senjata", lan West dhewe

        Iki ora digunakake jamban kanggo rub ngguyu
  2. v1tz
    v1tz 25 Juli 2022 16:44
    +2
    Ekstensi interval "tugas pertempuran" tambang bisa ditindakake kanthi jarak jauh ...
    1. Eroma
      Eroma 25 Juli 2022 17:05
      +2
      Iku pitakonan utawa statement?
      Aku uga duwe pitakonan kaya ngono, potongan-potongan kasebut bisa digunakake, lan ing wektu sing padha ora murah, amarga padha pinter, lan sampeyan ora bisa ngira istilah kasebut.
      1. v1tz
        v1tz 25 Juli 2022 17:14
        0
        Ora dikandhakake babagan perpanjangan tugas, aku pengin mikir yen ana pilihan kasebut, lan ora gampang - 20kg ..
    2. BoriZ.K
      BoriZ.K 25 Juli 2022 23:24
      +2
      Iki wis suwe ditindakake, uga pemantauan
      Sinyal ing udhara katon kaya gangguan, nyatane, iki ditindakake ing saluran sing rame
  3. kecoak
    kecoak 25 Juli 2022 16:56
    +5
    Sadurunge "perang" ana artikel babagan tambang kasebut, lan sanalika "ahli" lokal ora nyalahake lan grumbulan ngganggu lan bolongan, nanging KARYA.
  4. Sergey Kuzmin
    Sergey Kuzmin 25 Juli 2022 16:57
    +2
    Kauntungan utama PTKM-1R yaiku macem-macem gedhe. Siji produk kasebut bisa ngontrol bagean kanthi diameter 100 m, lan sawetara tambang bisa mblokir area sing luwih gedhe, ing ngarep lan ing jero. Saben tambang sing dipasang mung bakal kena siji target, nanging iki bakal cukup kanggo menehi pengaruh sing dibutuhake kanggo tank mungsuh.
    Sepuluh tambang dilebokake lan kilometer ngarep ditutup. Ora ala. Sampeyan mung kudu mesthekake yen sappers mungsuh ora nemokake dheweke luwih dhisik ... Iki tegese lapangan ranjau kasebut kudu ditutupi penembak jitu ...
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 25 Juli 2022 17:25
      +6
      Utawa tutup karo tambang anti-personil tambahan.
  5. Sergey Aleksandrovich
    Sergey Aleksandrovich 25 Juli 2022 16:57
    +3
    Cukup abot ing 19,9 kg, iku ora bakal gampang kanggo nggawa siji saka mburi garis mungsuh. Luwih cocog kanggo instalasi cedhak garis ngarep ing wilayah sing dikontrol.
    1. Fluoride11
      Fluoride11 26 Juli 2022 15:22
      0
      Ya, iku bakal apik kanggo teka munggah karo pangiriman kaya petals kanggo tambang iki, milih lapangan, ngirim tambang karo bantuan saka MLRS kanggo kothak dikarepake, lan nglacak apa ana lan carane. Umumé, ora ana sing keganggu njupuk sawetara ing mobil lan nyelehake ing cedhak dalan ing mburi, mung iki wis luwih mbebayani.
      1. Sergey Aleksandrovich
        Sergey Aleksandrovich 26 Juli 2022 20:11
        0
        Bakal angel uncalan gizmos abot, rapuh lan sakabèhé liwat MLRS. Lan kanggo nggawa buggy menyang mburi mungsuh, iki kudu katon ing tartamtu, yen goal mbecikake njupuk resiko, banjur apa ora, utamané ing ngendi wilayah wis wooded.
  6. Andrey VOV
    Andrey VOV 25 Juli 2022 17:00
    -1
    Apa sing bisa dakkandhakake, barang apik !!
    Mungkin ana wong sing bakal ngandhani, kaya jaman biyen, Italia, yen ing Tula, dheweke uga ngembangake tuduhan sing dipandu marang tank, sing dirilis dening operator Hurricane, kaya kaset, lan dheweke dhewe milih target ing medan perang lan kenek. iku ... Mungkin, sing ngerti, apa rampung? Aku ora weruh ngendi wae sing padha diadopsi
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 25 Juli 2022 17:13
      0
      Ketoke, ngisi kasusun saka unsur ngrusak sing padha karo hulu ledak tambang iki. Aku bubar mirsani video kanthi irah-irahan "Shots saka karusakan saka bedhil poto-propelled Norwegia", kang menehi kritik dening meh bebarengan lan kaping break, soko padha digunakake ana.
      1. Panemu 55
        Panemu 55 25 Juli 2022 18:38
        +2
        Saben uwong ngerti yen bal ndhuwur kurang dilindhungi.
        Lan carane amunisi bakal digunakake nalika tukang masang layar kisi utawa panzer bolong saka amben saka ndhuwur?
        Sawise kabeh, wis ana conto.
        1. Sergey Aleksandrovich
          Sergey Aleksandrovich 25 Juli 2022 19:25
          0
          Iku durung dingerteni apa kisi bakal nyimpen. Lan bisa nambah ukuran unsur ngrusak kumulatif.
    2. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 25 Juli 2022 17:36
      +2
      Kutipan: Andrey VOV
      ing Tula, padha uga dikembangaké biaya dipandu marang nawakke, kang murub dening operator Hurricane, uga, kaya kaset, lan padha dhewe milih target liwat paprangan lan kenek ... Mungkin wong ngerti apa kedaden ing pungkasan.

      Iki ora kasedhiya kanggo MLRS Uragan, nanging kasedhiya kanggo MLRS Smerch ...
      1. Pak X
        Pak X 25 Juli 2022 21:00
        -1
        Kutipan: Nikolaevich I
        Iki ora kasedhiya kanggo MLRS "Hurricane"

        Salah, cangkang kasebut diarani Incubator lan Nebula

        1. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 25 Juli 2022 21:23
          +1
          Kutipan saka Pak X
          Salah, cangkang kasebut diarani Incubator lan Nebula

          Aja bingung "garpu karo botol"! Sampeyan nelpon RS nganggo hulu ledak kluster kanggo pertambangan remot! Maksudku RS dilengkapi SPBE! Aku nemokake iki luwih cocog kanggo makna pitakonan Andrei VOV! Waca kanthi teliti pitakonan Andrei VOV!
          1. Pak X
            Pak X 25 Juli 2022 22:07
            +1
            Kutipan: Nikolaevich I
            Maksudku RS dilengkapi SPBE

            hi
            Matur nuwun kanggo koreksi)
            Pay manungsa waé menyang Komplek 9K512 "Hurricane-1M"
            Sistem bicaliber, cangkang 220-mm saka Uragan lan cangkang 300-mm saka peluncur roket Smerch cocok.
            Submunisi ngarahake dhewe, uga tambang anti-tank PTM-3 "disebar" ing wilayah kasebut, bisa digunakake ing konfigurasi proyektil kluster.
    3. Viktor Tsenin
      Viktor Tsenin 25 Juli 2022 20:02
      +1
      Unsur tempur sing ngarahake awake dhewe digunakake kanthi tepat saka Tornado, saiki.
    4. Pak X
      Pak X 25 Juli 2022 20:50
      0
      Kutipan: Andrey VOV
      biaya sing dirilis dening operator Hurricane

      Projectile 9M27K2 "Incubator" karo
      tambang anti-tank PTM-1.
      Ana artikel babagan VO
      Roket pertambangan kanggo MLRS "Uragan"
  7. Andrey Moskvin
    Andrey Moskvin 25 Juli 2022 17:15
    -2
    Aku ora ngerti carane biaya tekan target. Iku mabur, trek, banjur tank lunga. Kaya mortir, ora ana kontrol.
    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 25 Juli 2022 17:57
      0
      Kutipan: Andrey Moskvin
      Aku ora ngerti carane biaya tekan target

      Waca babagan SPBE-D / K / "Motive-3M" ...
  8. Guron
    Guron 25 Juli 2022 17:21
    -1
    Kamungkinan remot nyetel tambang kasebut saka mortir kaya 2B25 "Gall" bakal migunani banget. PS Muni kaya: "tambang mortir" Gee-gee!
    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 25 Juli 2022 18:15
      +1
      Kutipan saka Guron
      Muni kaya: "tambang mortir" Gee-gee!

      Ngguyu tanpa alesan iku tandha ... kurang kesadaran! Kanggo sawetara alasan, ora ana sing kaget nalika maca "tambang mortir" (iku ana, "kabeh wektu"!), Sanajan bener: "tambang artileri"! Usul kanggo nggawe tambang teknik adhedhasar artileri (mortir) nglirik ) ana tambang, nanging ora laku; militèr nganggep cara iki ora cocog!
  9. Vyacheslav Dokuchaev
    Vyacheslav Dokuchaev 25 Juli 2022 19:41
    0
    lan yen padha nemokake siji, bakal padha bisa netralake?
  10. fima
    fima 25 Juli 2022 20:22
    +3
    Koreksi kanggo artikel. Amunisi jenis iki mengaruhi penghalang ora kanthi jet kumulatif, nanging kanthi "inti kejut". Iki kira-kira, carane mbandhingake, penetrasi BOPS (undhang-undhang hidrodinamika ing kontak langsung) lan dampak sledgehammer (osilasi lokal frekuensi dhuwur saka alangan, sing diarani "entri menyang resonansi lokal"). Lan sarana kanggo ngirim menyang "wilayah" iku ngluwihi kemampuanku. PS Klarifikasi kanggo VO maca
    1. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 25 Juli 2022 21:36
      +2
      (((Amandemen artikel))) Umumé, bener ... nanging kudu dipikirake yen "inti dampak" (SPS, EFP) dianggep minangka jinis muatan berbentuk (efek kumulatif) ing umum! Mesthine, "wong" ora nemokake kesalahan karo mode iki, nuduhake pangerten ... ya
  11. Ryaruav
    Ryaruav 25 Juli 2022 20:44
    -1
    item gedhe nanging larang
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 26 Juli 2022 08:48
      0
      Dibandhingake karo biaya kendaraan lapis baja sing kena pengaruh, ora larang banget.
  12. tima_ga
    tima_ga 25 Juli 2022 20:54
    0
    Aku nganggep manawa para sappers wis dijuluki dheweke boot lan felt boots kanggo jinis karakteristik muatan kosong.
  13. Fluoride11
    Fluoride11 26 Juli 2022 15:23
    0
    Iku bakal apik yen tambang iki, contone, bisa ndeteksi mobil. Dheweke mbuwang wong-wong mau ing mburi mungsuh, tank supaya liwat, nanging MLRS, contone, ngrusak Himars. Cukup carane ngirim menyang mburi.
  14. TANKISTONE
    TANKISTONE 26 Juli 2022 18:33
    -1
    Ryabov Kirill Produk PTKM-1R minangka salah sawijining pangembangan domestik sing paling menarik lan sukses ing bidang pertambangan darat.
    Mangga ngumumake kabeh dhaptar (malah sing kurang sukses).
    1. Sergey Aleksandrovich
      Sergey Aleksandrovich 26 Juli 2022 20:15
      0
      POM-2 lan POM-3 minangka masterpieces nyata, lan Internet kanggo bantuan.
  15. fima
    fima 26 Juli 2022 21:27
    0
    Umumé, ya! Nanging sistem diffuser kanggo ngrampungake masalah beda-beda ing babagan formulasi lan metode solusi.
  16. Zaurbek
    Zaurbek 27 Juli 2022 12:20
    0
    Dheweke nulis yen ana proyek kasebut sadurunge ing Kulon .... nanging ora ditindakake.
  17. Alexander Mining
    Alexander Mining 27 Juli 2022 13:18
    0
    Barang sing menarik, durung tau krungu babagan iki. Matur nuwun kanggo artikel!
  18. AlOrg
    AlOrg 27 Juli 2022 16:17
    -2
    Carane akeh gaweyan pembangunan. Iku bakal luwih apik yen padha ngembangaken analog saka javelin
  19. Dost
    Dost 31 Juli 2022 21:04
    0
    Tambang kasebut lan ing mburi kanthi bantuan DRG. Ing kono bakal migunani.