Review militèr

Polandia njaluk saka Jerman pasokan tank Leopard 2A4 kanggo nglengkapi siji batalion tank

88

Polandia njaluk pasokan saka Jerman tank Leopard 2A4 kanggo nglengkapi siji batalion tank. Tank Jerman bakal dadi bagian saka ganti rugi kanggo tank T-72M1 sing dipasrahake menyang Ukraina. Iki dilaporake dening Army Recognition kanthi referensi menyang statement Kementerian Pertahanan Republik.


Polandia nyedhiyakake Ukraina babagan 240 tank tempur utama T-72M1 saka tentara dhewe, kanthi syarat ganti rugi karo kendaraan lapis baja Kulon. Kaping pisanan, iki mesthine minangka tank Leopard 2A4 Jerman, nanging Berlin durung siap kanggo nyedhiyakake tank kasebut. Ing Warsawa, dheweke mutusake kanggo tuku 116 tank Amerika M1A1 Abrams saka ngarsane tentara Amerika supaya bisa ngimbangi kerugian kasebut.

Nanging Polandia uga ora ketinggalan ing Jerman, nuntut transfer 44 tank Leopard 2A4 kanggo nglengkapi batalyon tank siji, nanging Jerman siyap ngirim mung 20 tank. Ing wektu sing padha, Polandia ngaku yen Jerman duwe 78 tank Leopard 2A4 sing disimpen ing gudang sing bisa ditransfer menyang Polandia.

Miturut sumber terbuka, ing taun 2021 Polandia duwe 808 tank tempur utama, kalebu 137 Leopard 2A4, 105 Leopard 2A5, 5 Leopard 2PL, 232 PT-91 Twardy lan 329 T-72A / T-72M1. Udakara 240 tank T-72M1 dikenal kanthi yakin babagan transfer menyang Kyiv, bisa uga sawetara tank Soviet liyane uga ditransfer. Minangka imbalan, Warsaw nandatangani kontrak kanggo tuku 250 tank saka modifikasi paling anyar M1A2 Abrams SEPV3 saka Amerika Serikat kanggo rearmament saka divisi mekanis kaping 18. Direncanakake yen M1A2 SEPv3 "Polandia" pisanan bakal dirakit ing pungkasan taun 2024, lan pangiriman menyang Polandia bakal diwiwiti ing wiwitan taun 2025. Kajaba iku, tentara Polandia bakal nampa 116 tank M1A1 Abrams saka Angkatan Darat AS. Kajaba iku, direncanakake kanggo mlebu kontrak karo Korea Selatan kanggo pasokan udakara 180 tank K2 ing telung klompok ing versi K2NO sing dikembangake kanggo Norwegia.
88 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Hoarfrost
    Hoarfrost 24 Juli 2022 17:23
    + 22
    Jerman nyipta goyim Polandia dadi tank. Minangka ganti rugi kanggo pangiriman dening Polandia meh 300 tank T-72M menyang Ukraina ing rong sasi, pamaréntah Jerman nawarake kanggo mindhah menyang Polandia mung 20 tank Leopard 2A4 saka panyimpenan karo jadwal pangiriman: saka April 2023 - siji tank saben sasi, saka Oktober 2023 - telung tank saben wulan.
    vparili Leopard-2A4 kuna saka panyimpenan. Lan banjur Jerman bakal ngedol paket upgrade larang kanggo tingkat Leopard-2PL, supaya 2A4s kuna katon 2A4s sethitik kurang kuna ing rega meh 2A7s anyar.
    1. neworange88
      neworange88 24 Juli 2022 17:31
      + 22
      Yen sampeyan nepaki kabeh kepinginan saka Polandia lan Ukrainia beda, sampeyan bisa tetep tanpa celonone dhewe.
      1. Irit
        Irit 24 Juli 2022 18:36
        +3
        Saka kabeh sing dijaluk kanggo tuku, kita paling kasengsem ing K2 Black Panther, saka Korea Selatan. Sanalika lapangan entuk pasangan, sampeyan kudu setuju babagan rega supaya sing nomer telu mesthi kanggo "anatomi" ing lembaga riset kita. lol aran
      2. 4 ikit
        4 ikit 24 Juli 2022 20:13
        0
        Polandia nuntut saka Jerman pasokan tank ......

        neworange88
        ........., banjur bisa tetep tanpa celonone.

        Lan nalika Jerman nepaki Wishlist sadurungé saka ukrov lan lisping, contone, ngendi dhuwit kanggo pendhudhukan?
        1. Revolver
          Revolver 24 Juli 2022 21:39
          +3
          Kutipan saka 4ekist
          contone, ngendi dhuwit kanggo disualekno?

          Kira-kira ing panggonan sing padha karo reparasi saka Mongolia kanggo nyekel, njarah, lan ngobong Kuev dening Batu Khan.
          1. Essex62
            Essex62 24 Juli 2022 22:41
            -1
            Ora bakal kobong. Mongolia ora melu ing tumindak iki.
            1. Revolver
              Revolver 24 Juli 2022 23:57
              -1
              Kutipan: Essex62
              Mongolia ora melu ing tumindak iki.

              Iki kaya apa? Saka maca buku pisanan "Sajarah USSR" - iki kelas katelu, utawa papat? - Aku elinga yen Tatar-Mongol mlayu menyang Rusia, ngrampok, ngobong, nyolong sapa sing dikarepake dadi budak, lan nggawe kuk. Banjur padha diurutake kanthi luwih rinci ing endi wae ing kelas 7 utawa 8.
              Mesthine, buku-buku sejarah Soviet kanthi modestly hushed munggah sawetara kanyatan lan flaunted liyane, nanging kanggo ngapusi insolently, padha ora ngapusi.
              1. Essex62
                Essex62 25 Juli 2022 00:08
                -6
                Padha diobong lan ngrampok, iku. Nanging sing manggon luwih cedhak. Ora ana hubungane karo Mongol.
                Ora ana alesan kanggo peternak sapi, sing ora ngerti status negara, sing urip primitif lan umume seneng, diukur lan dingerteni, kanggo pindhah menyang akeh, akeh ewu mil, kanggo sawetara wong edan. Dheweke nglumpukake barang-barang sing prasaja lan bocah-bocah karo yurt-anak lan golek angin ing steppe. Apa kanggo dheweke Kuev utawa Wina karo Krakow? Palsu paling gedhe yaiku kuk. Bandit-pangeran asal kita mbengkongaken tetanggan. jinis santo
                Alexander Yaroslavich. Inggih, mbok menawi wonten malih. Nanging cedhak.
                1. Revolver
                  Revolver 25 Juli 2022 00:17
                  -1
                  Kutipan: Essex62
                  kanggo scurry kanggo akeh akeh ewu mil, kanggo sawetara jenis edan, ora ana alesan

                  Wiwit wong gila iki Genghis Khan gedhe, lan sawise pati ora kurang gedhe (amarga dheweke urip kene, lan ora karo roh ing Khan Tengri) Batu Khan, banjur padha lunga. Lan sapa sing ora gelem, nukers saka Great Khan nyuwil mburi, miturut hukum saka Agung Yasa saka Genghis Khan.
                  1. Essex62
                    Essex62 25 Juli 2022 00:48
                    -1
                    Dheweke, sing hebat iki, kanggo ngrekrut nuker, kudu ngoyak saben peternak sapi sing ora kenal khan ing saindhenging steppe sing jembar. Malah ora ana feodalisme ing wilayah kasebut. Omong kosong yaiku kuk Tatar-Mongolia. Liyane ngipat-ipati, lan kabeh asu digantung ing Mongol apes.
                    1. Revolver
                      Revolver 25 Juli 2022 02:51
                      0
                      Ngomong, lan Genghis ora? Lan putune Batu?
                      1. Essex62
                        Essex62 25 Juli 2022 04:56
                        0
                        Ana siji lan liyane.. Nanging ... sapa lan suku apa ora bisa dijawab kanthi yakin. Aku mung nyoba kanggo ngirim idea sing ana mamang amba bab aspirasi pastoralists sing ora ngerti negara, ing asas, kanggo lumaku 5000 mil kanggo ngrampok Kuev lan Ryazan. Yen padha dadi kelangan telung abad sing padha mbengkongaken setengah donya wektu iku, kok padha dadi ora kecut banjur? Kuwi ora kelakon.
                        Malah yen kita nganggep yen Mongol (?) Chagoniz ngatur kanggo nyekel peternak sapi, sijine bebarengan geng mau ... Carane sugih, sijine ing shoes, nglengkapi karo kualitas dhuwur yen ora Kerajinan utawa kutha? Umumé, ora ana apa-apa, mung steppe lan yurts, ing jarak sing adoh saka saben liyane. Mongol ora manggon ing komunitas. Saben kulawarga iku dhewe. Saiki padha ora ana ing kutha-kutha.
                      2. Alexander Salenko
                        Alexander Salenko 25 Juli 2022 07:58
                        +2
                        Iku ora kelakon mung ing bayangan edan wong, njupuk Makedonia kuna contone, dadi asem banget cepet. Carthage dianakaké sethitik maneh, Achaemenids, kanggo 70 taun, supaya mungkasi smacking omong kosong lan menek menyang ilmu sajarah karo kawruh sekolah.
                2. Alexander Salenko
                  Alexander Salenko 25 Juli 2022 07:55
                  +1
                  Nah, sampeyan loro-lorone salah kene, Naganu mangsuli, nanging kanggo neraka karo iku, amarga padha isih fizzing, teh ora dienggoni lan taman ora terus lan steppe mbentang saka Hongaria kanggo Mongolia lan kabeh iki zona nomad. kerusuhan.
                  Ing ngendi, contone, Nogais manggon? Ing wilayah Volga ngisor, nanging Kalmyks nyuwil menyang wong-wong mau lan padha pindhah menyang wilayah sing saiki kidul Ukraina. Lan carane wong-wong Bulgars, sing manggon ing wilayah Segara Ireng Lor, dumadakan teka ing Bulgaria, lan sisih liyane ngendi saiki Republik Tatarstan?
                  1. Essex62
                    Essex62 25 Juli 2022 12:50
                    0
                    Ing kene pitakonane dudu yen dheweke ngumbara, pitakonane yaiku kepiye tentara super-pejuang kuwi digabungake lan nyingkirake wong-wong sing wis mapan karo negara lan ngembangake pakaryan lan diperbudak 300 taun. Amarga apa?
                    Apa logika ora dadi ciri khas ilmu sejarah? Persis. Iku dudu ilmu. Apa sing ora bisa dibuktekake kanthi eksperimen, mung konjektur oportunistik. Miturut cara, Makedonia kuna yaiku Yunani. Cukup peradaban.
                    1. Alexander Salenko
                      Alexander Salenko 25 Juli 2022 19:31
                      0
                      Amarga saka dodolan lan tuku, wong nomaden tansah duwe soko kanggo kurban, yen ora ngerti, wong sedentary praktis ora ngerti daging.
                      Dene para ahli sejarah. Pikirake urusanmu dhewe, bab wong nomad sing cilaka, pikirane nggumunake aku, aha, dheweke ora gelem nganggo sutra.
                      Ora ngelmu, wah, nggawe dhewe lan aja muni lan ora sumunar, durung ana sing sukses.
                      1. Essex62
                        Essex62 27 Juli 2022 08:33
                        0
                        Apa sampeyan pengin dadi ora sopan? Sha, Pak "sejarawan".
              2. Alexander Salenko
                Alexander Salenko 25 Juli 2022 07:51
                +1
                Carane aku bisa ngomong sampeyan. Contone, ana perang ing lapangan Catalonia karo Attila, wong Romawi perang karo Hun. Wong Romawi diwakili dening Aetius. Nanging nyatane, sawetara wong Jerman ngalahake wong liya.
    2. Irit
      Irit 24 Juli 2022 17:47
      +5
      Hoarfrost, lan apa modernisasi iki menehi ing syarat-syarat nambah pangayoman waja saka tank? Adhedhasar kasunyatan manawa sensor bakal ndeteksi mungsuh luwih cepet, sampeyan bakal njupuk dhisik lan menang. Mung, bisa digunakake ing kondisi cuaca sing becik, lan, ing dhataran. Ing gunung, versi Leo apa wae bakal dibakar kanthi guyon sajrone kilometer ...
    3. alexmach
      alexmach 24 Juli 2022 17:55
      +5
      Jerman nyipta goyim Polandia dadi tank

      Inggih, ing pangertèn padha pegatan iku? Apa Jerman mlebu kanggo nglengkapi tentara Ukrainia kanthi biaya dhewe?
      Iku sabab umum, saben wong nandur modal minangka akeh sing bisa utawa wanted, Polandia nuduhake semangat khusus, lan saiki padha njaluk ganti rugi.
      1. Hoarfrost
        Hoarfrost 24 Juli 2022 18:39
        +8
        Kutipan saka alexmach
        Inggih, ing pangertèn padha pegatan iku?

        Ing 2002-2003, Polandia nampa 128 tank Leopard 2A4 saka Jerman saka ngarsane Bundeswehr meh gratis. Banjur Jerman adol paket upgrade sing larang menyang level Leopard-2PL. Tabel kanggo 2021 nuduhake kemajuan nganyarke Polandia 142 Leopards 2A4 dadi level 2PL. Proyek kasebut ora cepet, ing pungkasan taun 2021 dheweke bisa nganyarke 18 tank. 7 liyane ana ing karya (kacarita ing 2022 liyane 24 bakal ditransfer miturut rencana). Menapa malih, Polandia ora duwe cukup zlotys kanggo mriem L55 anyar lan instalasi bedhil mesin anti-pesawat remot. Ora ana omongan babagan perlindungan sisih, KAZ. Minangka padha ora Master njabut saka ngarsane gunner kanggo gendheng (kaya A5 / 6/7). Ing podo karo, ing taun 2021, 230 T-72M saka Polandia didandani lan ditingkatake menyang tingkat upgrade T-72M1R Polandia. Ing taun 2021, 63 T-72M diupgrade. Lan taun iki, Polandia nyerahake 200+ T-72Ms menyang Ukraina. Ing Polandia, padha ngira yen Jerman bakal menehi tank tinimbang T-72M. Jerman mbatesi janji bakal nyumbang 20 unit Leopard-2A4 nganti 2024.
        1. Lara Croft
          Lara Croft 24 Juli 2022 22:12
          0
          Kutipan: Hoarfrost
          Menapa malih, Polandia ora duwe cukup zlotys kanggo mriem L55 anyar lan instalasi bedhil mesin anti-pesawat remot. Ora ana omongan babagan perlindungan sisih, KAZ. Minangka padha ora Master njabut saka ngarsane gunner kanggo gendheng (kaya A5 / 6/7).

          Dheweke ora nguwasani, nanging ora perlu ... "Leopards" sing dituku saka FRG lan ngalami modernisasi bakal dadi eselon pisanan nglawan tank T-72 / T-80 Rusia lan Belarusia lawas sing ana ing Rusia. KOR lan ing tlatah Republik Belarus ...
          Ing podo karo, ing taun 2021, 230 T-72M saka Polandia didandani lan ditingkatake menyang tingkat upgrade T-72M1R Polandia. Lan taun iki, Polandia nyerahake 200+ T-72Ms menyang Ukraina.
          Ya, nimbang dhuwit kanggo modernisasi T-72 Polandia kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina, ketoke versi "Kroasia" saka solusi kanggo masalah Donbass direncanakake kanggo 2022 iki.
          "Abrams" anyar Amerika bakal digunakake ing eselon kapindho bebarengan karo brigade mekanik lan tank Amerika, Jerman lan Inggris .... nglawan Federasi Rusia lan Republik Belarus ...
          Minangka ganti rugi kanggo tank sing dipasrahake menyang Angkatan Bersenjata Ukraina, Polandia kudu nuntut saka FRG nggunakake kapal selam diesel-listrik lan nggunakake pejuang taktis "Tornado" (pembawa senjata nuklir taktis) ...
          Polandia ora bakal duwe wektu kanggo njaluk F-35 Amerika .... kaya kabeh volume Abrams sing dituku saka AS, NATO butuh Polandia, kaya Ukraina, kaya pelana kanggo sapi ...
      2. LIONnvrsk
        LIONnvrsk 24 Juli 2022 18:54
        +2
        Kutipan saka alexmach
        lan saiki padha njaluk ganti rugi.

        Panjaluk! ya
      3. Alex777
        Alex777 24 Juli 2022 21:18
        +2
        Kutipan saka alexmach
        Polandia nuduhake zeal khusus ing iki, lan saiki padha takon

        Kasunyatan bilih Polandia wis setuju kanggo A4 tinimbang A7 tegese
        sing Psheks ngumpul kanggo perang lan urgently gegaman. hi
    4. isv000
      isv000 24 Juli 2022 18:56
      +4
      Kutipan: Hoarfrost
      Jerman nyipta goyim Polandia dadi tank.

      Efek domino - Yankees mimpin para pinituwa ngubengi barak, sing banjur ngrampok wong enom. Akibate, barak kabeh kudu belang ...
    5. Maz
      Maz 24 Juli 2022 19:30
      +3
      Secara historis, Jerman duwe Polandia lan mbuwang dinamo maneh ing sajarah Eropa. Kanggo kita, Rusia, main ing tangan kita. Respect kanggo Teutons, Boches lan Jerman kanggo eurokidalovo iki
      1. Zoldat_A
        Zoldat_A 24 Juli 2022 20:38
        +4
        Kutipan: Maz
        Secara historis, Jerman duwe Polandia lan mbuwang dinamo maneh ing sajarah Eropa.

        Aku elinga yen Polandia padha bungah ing invasi Napoleon. Bal-balan dianakaké kanggo ngurmati Prancis.

        Aku elinga manawa bagean tartamtu saka Polandia, saka wong akeh lan saka pemerintah, seneng-seneng ing pendhudhukan Jerman - nganti Jerman wiwit ngobong ing oven. Padha ngarep-arep sing, ing guise saka perang antarane Jerman lan USSR, padha bakal njupuk Piece apik saka Ukraina kanggo awake dhewe. lol

        Saiki dheweke seneng ngapusi Amerika - dheweke mikir yen dheweke pancen "sekutu lan mitra" kanggo Amerika, lan dudu produk karet sing bisa digunakake.
        Ayo ndeleng carane orgasme saka katresnan kanggo Amerika ends.
        Kutub ana ing bebaya - wilayah kasebut ora adesif. Bagian sabanjure bisa uga ora bisa urip.
      2. Alexander Salenko
        Alexander Salenko 25 Juli 2022 08:01
        +1
        Secara historis, ora, apa sing bisa ditindakake dening Jerman marang Polandia ing abad kaping 17? Babagan Jerman minangka mitos sing padha karo super-Swedia, sing asring ditindakake dening wong Polandia.
    6. Andrey Bragin
      Andrey Bragin 25 Juli 2022 00:05
      0
      Kowe kok kuwatir banget? Apa sampeyan pengin ngomong babagan iki?
  2. trafllot1832
    trafllot1832 24 Juli 2022 17:25
    + 16
    Scholz slamet, wong Ukrainia njaluk, psheks njaluk, mungkin kita bisa njaluk soko!
    1. neworange88
      neworange88 24 Juli 2022 17:29
      + 14
      Kutub lan Ukrainia isih ora bakal ngerti yen Uni Eropa dudu Pakta Warsawa lan ora bakal ana hadiah gratis kaya Uni Eropa.
      1. alexmach
        alexmach 24 Juli 2022 17:57
        +7
        Inggih, wong sing, nanging Polandia isih entuk freebies hoo akeh.
        1. Alex777
          Alex777 24 Juli 2022 19:14
          +3
          Wong Polandia ora nggatekake pernyataan Scholz sing
          tentara paling kuat ing Eropah bakal ing Jerman.
          Mulane, ora preduli carane Negara-negara ngganggu Polandia,
          nanging Jerman mbutuhake tank kasebut kanggo tentara Jerman. hi
          1. neworange88
            neworange88 24 Juli 2022 19:25
            +3
            Aku weruh ing kene ana kompetisi sosialis umum Eropa direncanakake kanggo ngenali ing laku tentara paling kuat ing Eropah, kanca-kanca saka Jerman lan Polandia ing ngarep, lan kaya sing sampeyan ngerti, yen bedhil bobote, mesthi bakal ditembak.
            1. Alex777
              Alex777 24 Juli 2022 19:34
              +1
              Sugeng ketemu maneh! nglirik
              Ayo padha gelut. Kita luwih tenang.
      2. Dimachrus
        Dimachrus 24 Juli 2022 21:52
        -1
        Iku ora pakulinan
        Nanging, ana ing tingkat gen - takon lan njaluk gratis gratis)
    2. Kot Alexandrovich
      Kot Alexandrovich 24 Juli 2022 17:31
      +4
      Ayo dheweke turu! ngguyu
    3. Pilot Nyata
      Pilot Nyata 24 Juli 2022 17:49
      +5
      Wong Kutub Njaluk! Lan padha entuk ... Kaya biasane, yen sampeyan ngrusak Rusia lan Jerman bebarengan.

      Cathetan sajarah muter ing bunder anyar. Nanging dudu kasunyatan manawa bakal ana Stalin sing apik maneh ...
    4. urs
      urs 24 Juli 2022 23:25
      0
      Dadi, sampeyan kudu ngenteni sawetara, proyek kebangkitan GDR dadi relevan maneh.
      Ora, kaya apa swarane? ombenan DNR_LNR_GDR. Lan maneh, kabeh uga bakal "miturut akeh panjaluk warga lokal" uga, dheweke ora pengin bali menyang kompor, kompor weteng lan briket kompor. Luwih gampang lan luwih murah lan luwih nyenengake kanggo dadi GDR lan entuk gasifikasi ya
  3. PPD
    PPD 24 Juli 2022 17:27
    +4
    Polandia ora ketinggalan, nuntut transfer saka

    Minangka ana ing guyon, lan aku takon sampeyan njupuk menyang akun modesty ngédap sandi. ngguyu
    Nanging dheweke bisa menehi ultimatum.
    Lan uga karo pembayaran menyang Polandia, ya, kok dadi andhap asor ... wassat
    1. BedMax
      BedMax 24 Juli 2022 17:31
      +3
      Apa ana ing getih sing njaluk?
      Bender teka ngethok kutub..
      1. PPD
        PPD 24 Juli 2022 17:50
        +4
        Aku ora ngerti ing getih utawa ora, nanging katon bodho.
        Sampeyan bisa njaluk saka ing ngisor iki. Ing gumantung.
        Jerman bakal luwih dhuwur.
        Nanging .. - bodho, dheweke dadi ... wassat
        1. urs
          urs 24 Juli 2022 23:29
          +1
          Lha, berkat pimpinane FRG saiki, sing belang-belang wis dadi "bojo muda" biyen, lan wong Kutub, jare sing pinunjul, diparingi status bojo sing luwih tuwa.
      2. isv000
        isv000 24 Juli 2022 19:01
        +1
        Kutipan: BedMax
        Apa ana ing getih sing njaluk?
        Bender teka ngethok kutub..

        Bandera ora duwe wektu, dheweke ngowahi format anyar dadi prajurit peteng ...
  4. K-50
    K-50 24 Juli 2022 17:35
    +2
    Psheks malah mbutuhake? belay
    Kampanye felt banget ngédap! lol
  5. Nexcom
    Nexcom 24 Juli 2022 17:37
    +3
    Aja nutupi salib - salib bakal menyang esensi sampeyan!
  6. Leshak
    Leshak 24 Juli 2022 17:37
    +8
    Dill dikarepake, psheki dikarepake. Apa, liverwurst, nggawa Jerman. aran
  7. kuroneko
    kuroneko 24 Juli 2022 17:38
    +4
    Saben sayuran duwe wektu.
    Ing mangsa panas - uga, supaya padha squabble liwat tank. Ing mangsa padha bakal mbayar kanggo gas.
    Sing utama ya wis padha rebutan.
  8. P_Petrovich
    P_Petrovich 24 Juli 2022 17:41
    +5
    Podlyaks ngganti 300 tank saiki kanggo 20 mengko, lan bisa uga.
  9. shapkin ushankin
    shapkin ushankin 24 Juli 2022 17:42
    +3
    - Ayo, meneng, getih kecoak! Aku ngomong bakal menehi ... Setengah ... Banjur ... (c)
  10. Irit
    Irit 24 Juli 2022 17:43
    +2
    Apa padha kudu versi Leopard 2 A4 nalika padha duwe A5 luwih majeng, Kajaba iku, Leopards 2 versi A4, yen memori sandi ngawula tengen, kagungane Turki, lan padha gampang diobong dening Kurd. Malah versi luwih maju saka A7 ora panacea, nanging mung padha Leopard 2, karo kabeh shortcomings sawijining.
  11. Lt. angkatan udara cadangan
    Lt. angkatan udara cadangan 24 Juli 2022 17:43
    +1
    Apa bedane yen Jerman ora nyedhiyakake Leopards-2, AS bakal nyedhiyakake Abrams.
  12. Vladimir Nizhny Novgorod
    Vladimir Nizhny Novgorod 24 Juli 2022 17:46
    +4
    Dheweke njaluk ganti rugi saka Jerman.
    Tank bisa uga ora ing wektu kanggo denazification sabanjuré.
    Lan ing Kulon, Reruntuhan, yen Nazi ora tiba ing sangisore, dheweke bakal entuk cokotan.
    Lan yen wong-wong Bandera nyenyet rencanane lan pracaya marang psheks, banjur sawise psheks bakal dibuwang ing memori saka ontran-ontran Volyn.
  13. YarSer88
    YarSer88 24 Juli 2022 17:51
    +1
    Kutub bisa dadi pasukan penting ing Eropah. Kaping pisanan, ora kaya negara liya, dheweke ora ninggalake energi batubara, lan duwe batubara dhewe. Yaiku, nalika ketegangan energi mundhak ing Jerman, ibukutha bisa menyang Polandia. Kapindho, Polandia duwe salah sawijining tentara paling kuat ing Eropa saiki. Dados angkuhipun sami kaleresan.
    1. Omah 25 Sq. 380
      Omah 25 Sq. 380 24 Juli 2022 17:59
      +1
      Kapindho, Polandia duwe salah sawijining tentara paling kuat ing Eropa saiki. Dadi angkuh padha dibenerake.

      Wis ana rolas calon kanggo prestasi iki: dudu Eropa - nanging pekarangan ...
      1. Irit
        Irit 24 Juli 2022 18:45
        +3
        Dom25 kv380 - sampeyan pengin nulis ora Eropa nanging halaman silit wassat ???
        1. Omah 25 Sq. 380
          Omah 25 Sq. 380 24 Juli 2022 23:38
          0
          Sampeyan bisa ngomong sing ....
          hi
    2. Navodlom
      Navodlom 24 Juli 2022 18:03
      +2
      Kutipan saka YarSer88
      Polandia nduwèni salah siji tentara paling kuat ing Eropah saiki

      antarane tentara negara EU, limang ndhuwur iku dipercaya kanggo kalebu
      Angkatan Laut meh ora ana.
      pertahanan udara kuna
      1. YarSer88
        YarSer88 24 Juli 2022 18:13
        +2
        Mung Jerman lan Prancis sing luwih kuwat, nanging saiki, NATO lagi ngompa karo peralatan, kaya Balts, mung Balts ora duwe tentara kaya mengkono, lan Polandia saiki mbangun pasukane. Ing mangsa ngarep, dheweke bisa dadi level Jerman sing padha babagan kesiapan tempur. Cetha yen dheweke ora bakal slamet ing perang sing dawa, nanging bakal nglumpukake tinju sing kuat kanggo nyerang.
        1. Navodlom
          Navodlom 24 Juli 2022 18:29
          +3
          Persis. Inggris uga ora ngitung.
          Aku salah ngitung.
          Jerman. Prancis. Italia.
          Dadi wong Kutub sing nomer papat.
          Nanging ora ing Eropah, nanging ing EU.
          1. YarSer88
            YarSer88 24 Juli 2022 19:09
            +1
            Bener, aku lali pasta. wassat
            Ya, ing EU, aku salah nulis babagan Eropa.
    3. isv000
      isv000 24 Juli 2022 19:05
      +6
      Kutipan saka YarSer88
      Kutub bisa dadi pasukan penting ing Eropah. Kaping pisanan, ora kaya negara liya, dheweke ora ninggalake energi batubara, lan duwe batubara dhewe. Yaiku, nalika ketegangan energi mundhak ing Jerman, ibukutha bisa menyang Polandia. Kapindho, Polandia duwe salah sawijining tentara paling kuat ing Eropa saiki. Dados angkuhipun sami kaleresan.

      Batu bara kasebut ala, coklat. Tentara iku wong bodho kardus. Pertahanan udara - militer Soviet lan S-125 cilik lan, sing paling penting, ora ana wong liya sing bakal menehi urip pramuka kanggo nylametake Krakow!
    4. Alex777
      Alex777 24 Juli 2022 19:41
      +2
      Kutipan saka YarSer88
      Kutub bisa dadi pasukan penting ing Eropah.

      Ya. Jerman 36 lard € bantuan saka EU kanggo wong-wong mau
      ngaco lan nguripake ora nguntungke Polandia pinunjul. hi
  14. svp67
    svp67 24 Juli 2022 17:55
    +1
    Polandia njaluk supaya Jerman nyuplai tank Leopard 2A4 kanggo nglengkapi siji batalion tank.
    DITUNTUT ... Lan "sosis ati" kudu setuju ... batalyon tank kudu kasebut ... "Sosis ati"
    1. Hoarfrost
      Hoarfrost 24 Juli 2022 19:43
      +3
      Kutipan saka: svp67
      batalyon tank kudu kasebut ... "Sosis ati"

      Luwih, "Leibstandarde Mikhail Gorbachev." Dheweke ngajokake voting wingi, ujar manawa CVO ngrusak karya salawas-lawase.
  15. tukang ngapusi
    tukang ngapusi 24 Juli 2022 17:56
    0
    Dheweke uga ujar ing basa Jerman - ora perlu titanium Rusia!
  16. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 24 Juli 2022 18:05
    +4
    Gee ... Jerman dhewe duwe 130 tank lan setengah rusak, ora ana apa-apa kanggo nutupi Berlin
    Lan karo angkatan udara lan pertahanan udara ing umum masalah
  17. Arcady007
    Arcady007 24 Juli 2022 18:08
    +5
    Polandia minangka Ukraina nomer loro.
    Two gilts bakal squeal kanggo pungkasan yen ana kesempatan kanggo njaluk soko free.
    1. isv000
      isv000 24 Juli 2022 19:07
      +1
      Kutipan: Arkady007
      Polandia minangka Ukraina nomer loro.
      Two gilts bakal squeal kanggo pungkasan yen ana kesempatan kanggo njaluk soko free.

      Inggih, gratis ing kene sampeyan mung bisa ngethok tenggorokan, kanggo lemak babi ...
  18. roket757
    roket757 24 Juli 2022 18:15
    +1
    Polandia njaluk saka Jerman pasokan tank Leopard 2A4 kanggo nglengkapi siji batalion tank
    . Dadi urusane, lan yen ora mambu ing kabeh arah, semprotan fetid ora bakal mabur, ora bakal dadi masalah.
  19. Komentar wis dibusak.
  20. Sedoy
    Sedoy 24 Juli 2022 19:00
    +2
    Leopard 2A4, Leopard 2A5, Leopard 2PL, PT-91 Twardy, T-72A / T-72M1, M1A2 Abrams SEPV3, M1A1 Abrams, K2 versi K2NO...

    kaya kebun binatang...
  21. albert1907
    albert1907 24 Juli 2022 19:13
    +1
    Lan kenapa Jerman kudu nyerahake? Enggal-enggal padha teka.
  22. Denis812
    Denis812 24 Juli 2022 19:43
    +3
    Yankees ngasilake wong Jerman, wong Jerman - wong Polandia, wong Polandia - wong Ukrainia.
    Lan amarga wong Ukrainia ana ing dhasar rantai panganan, mula ora ana sing bisa dikembangake. Sampeyan kudu mati kanggo kepentingan makhluk urip ing ndhuwur rantai :)
  23. BASIOR
    BASIOR 24 Juli 2022 19:59
    -2
    [Dheweke duwe batu bara coklat sing ala. Tentara iku wong bodho kardus. Pertahanan udara - militer Soviet lan S-125 cilik lan, sing paling penting, ora ana wong liya sing bakal menehi nyawa perwira intelijen kanggo nylametake Krakow! [/ Kutipan]

    Buddy, sampeyan nuduhake arrogance utawa kabodhoan amarga saka kapercayan uncritical ing propaganda sing ana mung apel ing Polandia. Lan kita mangan kanggo sarapan, nedha awan lan nedha bengi amarga Rusia ora tuku.
    Tentara ing Polandia lagi dimodernisasi lan dimodernisasi dening para pimpinan militèr generasi mudha. Ana batu bara ing Polandia, nanging investasi ing produksi diblokir dening eko-gila Eurocrats saka Brussels lan kompetisi saka Berlin. Iki bisa uga owah. Pertahanan udara ana ing negara revolusi lan ing sawetara taun bakal digabung dadi sistem IT tunggal sing ngatur kabeh sistem proteksi sing kasedhiya lan efektor jarak cendhak, medium lan dawa. Polandia dudu Ceko, kita ora wedi perang lan bakal perang anggere sampeyan meksa nindakake.
    1. Navodlom
      Navodlom 24 Juli 2022 21:02
      +6
      Kutipan saka BASIOR
      Polandia dudu Ceko, kita ora wedi perang lan bakal perang anggere sampeyan meksa nindakake.

      Apa Rusia meksa sampeyan perang?
      Karo sapa utawa karo apa?
      Kajaba karo Madness Russophobic dhewe.

      Kutipan saka BASIOR
      Pertahanan udara ana ing negara revolusi lan ing sawetara taun bakal digabung dadi sistem IT tunggal sing ngatur kabeh sistem proteksi sing kasedhiya lan efektor jarak cendhak, medium lan dawa.

      Apa revolusioner babagan Patriot Amerika?
    2. Klone
      Klone 24 Juli 2022 22:22
      0
      Kutipan saka BASIOR
      lan kita bakal perang anggere sampeyan meksa aku.

      Inggih, ing kene ... "perang menyang Ukrainia pungkasan" sing diprovokasi dening Amerika durung rampung, amarga apologists kanggo "perang menyang Kutub pungkasan" katon. Nanging, bisa dingerteni - loro-lorone duwe pangarep-arep delusional khusus kanggo pamane ing jaban rangkah sing mung kudu menehi "wunderwaffle" gedhe kanggo kamenangan "demokrasi nyata". Kaping pirang-pirang dheweke dibagi Polandia sadurunge dipenggal? Ndaaa ... Sejarah ora mulang apa-apa ... Klyuchevsky bener, oh bener.
    3. pemotong bolt
      pemotong bolt 24 Juli 2022 23:25
      +1
      Kutub dudu wong Ceko
      Wong Ceko ora kerja ing saindenging Eropa lan ora entuk subsidi - dheweke entuk dhuwit dhewe ya , dadi ya.
    4. bukak
      bukak 25 Juli 2022 02:25
      +2
      Dadi aku ora ngerti, apa sampeyan dadi Prancis nomer loro (uga, kepiye sampeyan ngimpi ing Ukraina) utawa ora? nglirik Lan kanggo gelut, ora ana sangsi yen ing negara psikosis anti-Rusia saiki saka populasi Polandia, sampeyan siap perang, pitakonan liyane yaiku kepiye sampeyan bakal mungkasi? Secara pribadi, aku mikir yen ing acara kasebut ( Gusti Allah ngalang-alangi) perang kasebut, masalah Polandia, uga Baltik, bakal mutusake kanthi radikal tanpa sentimental, nanging sampeyan mikir persis ngelawan, ngarep-arep kabeh peternakan kolektif Eropa lan patron manca. Apa sing bisa dakkandhakake, pangarep-arep saka nom-noman dipangan.
  24. Revolver
    Revolver 24 Juli 2022 20:27
    +1
    Lan dheweke pengin gratis. Lan dheweke uga pengin ngumumake ing musim gugur pirang-pirang triliun euro sing pengin ditampa saka Jerman kanthi biaya reparasi lan restitusi liyane. Bener, Scholz wis ngomong yen masalah reparasi ditutup ing abad pungkasan, lan ora ana pembayaran anyar, nanging kutub isih itching, padha bisa uga ngarep-arep sing ora kabeh Wishlist bakal mbayar, nanging kita bisa paling gypsy. benang.
  25. Alexander_D
    Alexander_D 24 Juli 2022 20:35
    0
    Iyazhko padha bakal karo panentu saka pasukan tank variegated saka latihan kru kanggo njaga Simpenan perlu saka spare parts.
  26. Alexander_D
    Alexander_D 24 Juli 2022 20:35
    0
    [Kutipan = Alexander_D] Iku bakal hard kanggo wong-wong mau kanggo nyedhiyani pasukan tank variegated kuwi saka kru latihan kanggo njaga Simpenan perlu saka spare parts.
  27. Alexander_D
    Alexander_D 24 Juli 2022 20:36
    0
    Iku bakal hard kanggo wong-wong mau kanggo nyedhiyani kuwi pasukan tank variegated saka latihan kru kanggo njaga Simpenan perlu saka spare parts.
  28. Muradis
    Muradis 24 Juli 2022 21:01
    0
    Donya sing apik iki sampeyan bisa njaluk tank gratis.
  29. cahya valentine
    cahya valentine 24 Juli 2022 21:07
    +1
    Oh ya, Polandia bisa njaluk saka Jerman. Bener, padha bingung, salah siji indemnity kanggo Pendhudhukan, utawa kanggo katresnan murni kanggo Russophobia. :))

    Lan ora ana apa-apa kanggo menehi tank pungkasan kanggo Banderlogs, sing ing taun 1943 luwih saka 200 ewu wanita lan bocah-bocah Polandia dipotong nganggo sabit lan kapak.
  30. usr01
    usr01 24 Juli 2022 21:21
    +4
    Polandia njaluk ...

    uga .. dituntut - bakal nampa ...

    [tengah]
    https://ru.wikipedia.org/wiki/VK_16.02_%C2%ABLeopard%C2%BB
  31. BASIOR
    BASIOR 24 Juli 2022 21:55
    -1
    Kutipan: Navodlom
    Kutipan saka BASIOR
    Polandia dudu Ceko, kita ora wedi perang lan bakal perang anggere sampeyan meksa Rusia nglakoni.

    kudu berjuang?
    Karo sapa utawa karo apa?
    Kajaba karo Madness Russophobic dhewe.

    Buddy, kanthi "sampeyan meksa" tegese yen sampeyan nyerang kita. Kita ora nggoleki perang, nanging kita, kaya sampeyan, duwe kepentingan nasional dhewe. Yen beda-beda, iki ora ateges sing disebabake dening Russophobia utawa Polonophobia. Kajaba iku, ing sampeyan lan ing negara kita, media, sing dikontrol dening "Eskimo" saka Palestina, muter spiral gething.

    Kutipan saka BASIOR
    Pertahanan udara ana ing negara revolusi lan ing sawetara taun bakal digabung dadi sistem IT tunggal sing ngatur kabeh sistem proteksi sing kasedhiya lan efektor jarak cendhak, medium lan dawa.

    Apa revolusioner babagan Patriot Amerika?


    Revolusioner yaiku sistem kontrol jaringan-sentris IBCS (IAMD Battle Command System), dudu peluncur Patriot.
    https://defence24.pl/sily-zbrojne/polska-konfiguracja-systemu-patriot-z-ibcs-analiza
  32. Klone
    Klone 24 Juli 2022 22:08
    0
    "Tuntutan Polandia ..." Iku mung minangka Polandia warmed munggah mantan duta Ukrainia kanggo Jerman. belay
  33. BASIOR
    BASIOR 24 Juli 2022 22:10
    0
    [quote = usr01] [quote] Polandia nuntut ... [/ quote]
    Polandia ora nuntut apa-apa. Iku Jerman dhewe sing wis tanpo pekso setya dhewe kanggo nransfer peralatan panggantos kanggo Amerika, kang bakal nyedhiyani Ukraina karo peralatan adhedhasar teknologi Soviet, kang Ukraina ngerti lan njaga. . Wong-wong mau wis dadi bahan ngguyu, lan ora ana sing percaya maneh. Polandia ora arep ngandelake teknologi kasebut. Kita wis suwe ngerti kepiye "dibantu" kanggo nganyarke "Leopards" menyang standar 2PL. Kita bakal ngasilake tank bebarengan karo Korea Selatan. Ing pungkasan, mung Abrams lan K2 PL bakal tetep, bebarengan karo Korea.
  34. BASIOR
    BASIOR 24 Juli 2022 23:51
    0
    Quote: pemotong baut
    Kutub dudu wong Ceko
    Wong Ceko ora kerja ing saindenging Eropa lan ora entuk subsidi - dheweke entuk dhuwit dhewe ya , dadi ya.

    Subsidi diwenehake menyang negara-negara Uni Eropa sing anyar ora amarga "ati sing apik" saka Jerman utawa Prancis, nanging amarga padha karo finansial kanggo njamin kasedhiyan pasar ekonomi, contone, ing Polandia, yen ora ana bea cukai. lan ora seimbang ekonomi saka EU anyar lan lawas. Perusahaan Jerman entuk dhuwit akeh ing Polandia (luwih akeh perdagangan tinimbang Rusia karo Jerman) lan Polandia nduweni hak kanggo dhuwit iki miturut hukum EU. Tanpa sih-rahmat. Jerman, njupuk kauntungan saka posisi kuwat dheweke, nyumbang kanggo ambruk industri Polandia utawa tuku kanggo setengah ragad. Sampeyan uga ngerti iki ing Rusia.
    Akeh wong Polandia sing kerja ing luar negeri kanthi tepat amarga aksesi sadurunge menyang EU ing posisi ekonomi sing ora padha nyebabake ambruk ekonomi Polandia. Dina iki, nalika owah-owahan lan ekonomi Polandia berkembang, Jerman ora seneng. Inggih, ya, nanging babagan Polandia, tulisen kok tambah akeh wong Rusia sing kerja utawa golek kerja ing Polandia? Bakal menarik..