Review militèr

Pers Serbia: Sistem pertahanan udara FK-3 China bakal mbela Beograd bebarengan karo sistem pertahanan udara Pantsir-S

13

Peluncur pisanan sistem rudal anti-pesawat China FK-3 (sebutan ekspor sistem pertahanan udara Hongqi 22) wis disebar ing sekitar ibukutha Serbia. Iki dilaporake dening pers Serbia. Nanging, bakal bisa kanthi lengkap baterei rudal mung sawise komponen isih teka ing negara. Iki bakal kedadeyan ing musim gugur 2022.


Sistem pertahanan udara China dikirim menyang Serbia telung wulan kepungkur. Dheweke bakal mlebu layanan karo unit rudal anti-pesawat saka angkatan bersenjata Serbia. Wis, rudal Cina kalebu ing sistem tandha pertempuran permanen saka pasukan pertahanan udara Serbia. Bebarengan karo pejuang penerbangan Angkatan Udara Serbia, tugase kanggo nutupi langit Serbia saka ancaman sing bisa ditindakake.

Beograd, miturut pernyataan departemen militer Serbia, mrentahake 4 baterei rudal saka China. Saben baterei kasusun saka 3-6 peluncur, radar, kendaraan komando. Informasi sing luwih rinci babagan sistem pertahanan udara ora dibeberke.

Miturut pers Serbia, sistem rudal anti-pesawat FK-3 China bakal nglawan target ing dhuwur nganti 27 kilometer. Para ahli militèr nyathet pentinge masangake sistem pertahanan udara jarak menengah Cina karo sistem pertahanan udara Pantsir-S Rusia, sing uga ana ing layanan karo pertahanan udara Serbia.

Kamentrian Pertahanan Serbia ora ndhelikake kepuasan sing ditampa saka China gaman. Para ahli nyebutake akuisisi sistem pertahanan udara minangka modernisasi paling gedhe saka sistem pertahanan udara negara wiwit taun 1980-an.

Tentara Serbia nampa senjata sing bisa nambah kemampuan unit pertahanan udara negara kasebut kanggo ngusir serangan mungsuh. Uga ing China, perwira dilatih kanggo langsung mrentah unit lan ngoperasikake peluncur lan radar.

Ing pungkasan taun 2022, tentara Serbia ngrancang ngrampungake baterei lan nggabungake menyang divisi rudal sing tanggung jawab kanggo keamanan wilayah udara Serbia. Bisa uga ing mangsa ngarep negara kasebut bakal tuku baterei tambahan saka sistem pertahanan udara China.

Pakar Serbia percaya yen akuisisi sistem pertahanan udara saka China minangka solusi sing nguntungake ing kahanan politik saiki. Sawise kabeh, yen Serbia nyoba tuku sistem pertahanan udara S-300 saka Rusia, kesepakatan kasebut bisa gagal amarga sanksi sing ditindakake marang Rusia.

Mangkono, Serbia, miturut pratelan saka pers lokal, minangka siji-sijine pangguna asing sistem pertahanan udara Cina, sing dikembangake khusus kanggo kabutuhan Tentara Pembebasan Rakyat China.

Elinga yen sistem pertahanan udara China "Hongqi 22" nduweni radius nganti 150-170 km lan dhuwure nganti 27 km. Versi ekspor nduweni zona mateni 5-100 km kanthi dhuwur sing padha. Telung peluncur SAM bisa ngobong 12 rudal ing 6 target bebarengan.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Wikipedia / Vojska Srbije
13 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Saboteur_Navy
    Saboteur_Navy 28 Juli 2022 11:11
    0
    Saka sapa? Serbs target EU
    Presiden Serbia akeh vektor, dheweke ora bakal bali Kosovo
    1. ian
      ian 28 Juli 2022 11:33
      +2
      Aku santai maca "Belgorod".
      Ing babagan kedadeyan, aku ora kaget. Nanging aku maca luwih tliti. Beograd. Sayange ... Belgorod luwih apik ....
  2. Nelayan
    Nelayan 28 Juli 2022 11:12
    +4
    Oh, aku kuwatir babagan langit Serbia ... pertahanan udara China durung diuji ing perang ... liyane, kalebu ing sistem "kanca utawa mungsuh" bebarengan karo sistem kita dudu pasangan sing gampang ... mesthi, iku gedhe sing nimbali udhara Serbia dadi luwih kuat, nanging asas Indian "patchwork selimut" ing persenjataan negara temenan kalah ing perang karo witjaksono.
  3. utara 2
    utara 2 28 Juli 2022 11:21
    +2
    lan durung ... Versi sing padha ora tuku saka Rusia amarga saka sanksi ora banget ngyakinake. Terus piye sistem pertahanan udara Pantsir? Sawise kabeh, wong Serbia nampa dheweke sawise Uni Eropa lan Amerika Serikat wis wiwit ngetrapake sanksi marang Rusia, lan amarga sistem pertahanan udara Pantsir sing diduweni dening Serbia, rembugan babagan aksesi Serbia menyang Uni Eropa ora kaganggu. Temenan, Serbia ngelingi kepiye geng Gorbachev-Yeltsin ngiyanati Serbia, utawa dadi anggota Uni Eropa luwih menarik tinimbang hubungan sekutu sing sejati karo Rusia.
    1. Pakdhe Lee
      Pakdhe Lee 28 Juli 2022 11:27
      0
      kesepakatan bisa tiba liwat amarga sanksi dileksanakake marang Rusia.
      Banget ora ngyakinake!
      1. Romario_Argo
        Romario_Argo 28 Juli 2022 12:19
        0
        nanging Intelligence Chinese convincingly kedhaftar ing Serbia
    2. Kosh
      Kosh 28 Juli 2022 19:59
      +1
      Kabeh luwih prasaja lan luwih prosaic, ora babagan sanksi, nanging babagan dhuwit. Padha katon ing S-400s lan Chinese FD-2000s (versi ekspor HQ-9) kanggo dangu, nanging ing pungkasan padha mung cukup dhuwit kanggo tuku budget FK-3s (versi ekspor HQ-22).
  4. Pilot Nyata
    Pilot Nyata 28 Juli 2022 11:30
    +4
    Pakar militer nyathet pentinge masangake sistem pertahanan udara jarak menengah Cina karo sistem pertahanan udara Pantsir-S Rusia.
    Iki minangka plus kanggo kita, amarga spesialis kita bakal cocog. Iki minangka deepening kerjasama militer-teknis karo China, sing, ing tahap sejarah iki, bakal entuk manfaat kanggo kita, uga wong Tionghoa. Penting kanggo ngerti tingkat teknologi canggih saka partner (lan pesaing sing bisa uga), sanajan sampeyan ora luwih elek.

    Maneh, ing kasus operasi gabungan, saben pihak (Rusia lan China) bakal bisa ndhukung liyane amarga kompatibilitas senjata, bakal ana masalah sing luwih sithik.

    Wong Tionghoa wis diwenehi S-400 lan gegaman liyane, wis kasep yen wedi. Nanging woh-wohan saka integrasi kasebut bisa dadi pengayaan teknologi bebarengan. Iku wektu kanggo sekutu kanggo mbukak kertu sethitik.
    1. Voronezh
      Voronezh 29 Juli 2022 11:43
      -1
      Aku ragu yen kita bakal lunga. Yen aku ora salah, China duwe cangkang lan dheweke bakal cukup sukses ngrampungake pasangan kasebut.
  5. YarSer88
    YarSer88 28 Juli 2022 11:44
    0
    Lan iki ana am
  6. S.Sergey
    S.Sergey 28 Juli 2022 13:08
    0
    Iku bakal logis kanggo S-400. Radius 100 km, sanajan ing Serbia cilik, sampeyan ora bisa mblokir apa-apa lan sampeyan butuh kompleks liyane - apa keuntungane? Yen ana ora cukup dhuwit, iku ora kanggo Serbia, karo pengalaman pait, kanggo Cut.
  7. Mauritius
    Mauritius 28 Juli 2022 14:18
    0
    Pers Serbia: Sistem pertahanan udara FK-3 China bakal mbela Beograd bebarengan karo sistem pertahanan udara Pantsir-S
    Nanging iki bener. Ana pengalaman pait urip ing Eropah. Percaya marang Gusti, nanging aja nganti salah. Nyuwun
  8. Andrew Smith
    Andrew Smith 29 Juli 2022 08:51
    +1
    Tionghoa kelingan sapa sing ngrusak kedutaane.