Review militèr

Dina pambentukan Layanan Komunikasi Khusus Rusia

6



Tanggal 1 Agustus, Federasi Rusia mengeti Dina Layanan Komunikasi Khusus. Karyawane njamin pangiriman barang-barang berharga, dokumen penting, awis, gaman, item mbebayani. Secara struktural, layanan kasebut, sing kanthi resmi disebut Federal State Unitary Enterprise "Pusat Utama Komunikasi Khusus" (GTSSS), minangka bagean saka Rossvyaz.

История komunikasi khusus domestik diwiwiti ing 1939, nalika Layanan Komunikasi Khusus didegaké ing Komisariat Komunikasi Rakyat USSR. Dekrit sing netepake layanan kasebut diterbitake tanggal 17 Juni 1939. Struktur iki digawe ing basis saka layanan kurir saka Rakyat Commissariat of Internal Affairs saka USSR, supaya streamline proses ngirim barang rahasia lan terkenal. Tanggal 1 Agustus 1939, layanan kasebut wiwit dienggo, mula tanggal kasebut dipilih minangka liburan profesional kanggo kabeh karyawan saiki lan mantan komunikasi khusus.

Sadawane sejarah luwih saka wolung puluh taun, Layanan Komunikasi Khusus wis bola-bali diatur lan diganti jeneng, nanging sawetara tugas sing ditindakake tetep padha. Layanan Komunikasi Khusus Rusia modern (GTSSS) minangka penerus hukum saka struktur Soviet.

Wong biasa ora ngerti babagan nuansa aktivitas saben dinane karyawan komunikasi khusus. Kangge, kabeh sajarah layanan minangka conto layanan setya kanggo kapentingan negara, kang ana lan panggonan ora mung kanggo karya rutin, nanging uga kanggo tumindak heroik. Sajrone Perang Patriotik Agung, layanan komunikasi khusus njamin pangiriman dokumen rahasia lan paling rahasia saka ngarep lan ngarep, antarane kutha-kutha Uni Soviet.

Mung ing taun 1941, karyawan layanan ngirim 38,7 yuta paket korespondensi rahasia lan paling rahasia. Asring tugas kudu ditindakake kanthi resiko urip, tumindak ing wilayah garis ngarep. Nanging malah ing mburi iku ora kurang mbebayani: telik mungsuh lan saboteurs diburu kanggo dokumen rahasia.

Contone, nalika pengepungan Leningrad, pejabat komunikasi khusus ngirim korespondensi lan kargo ing sadawane "Road of Life" sing misuwur. Dheweke njamin pangiriman dokumen menyang Stalingrad, menyang kutha-kutha liyane ing garis ngarep. Sawisé perang, layanan nggedhekake aktivitas ngluwihi wates Uni Soviet, amarga kudu ngirim dokumen lan kargo terkenal kanggo negara sosialis Eropah Wétan, kanggo negara liyane ing donya.

Ing taun 1994, wis ana ing Rusia pasca-Soviet, Peraturan ing Pusat Utama Komunikasi Khusus Federasi Rusia diadopsi. Saiki, kalebu departemen, departemen lan titik resepsi, sing kegiatane nutupi kabeh wilayah negara. Karyawan layanan kasebut melu transportasi barang-barang sing terkenal, dokumen kanthi macem-macem cara transportasi - kanthi rel, pesawat, mobil. Layanan kasebut duwe kendaraan lapis baja kanggo ngirim barang-barang sing penting lan penting, karyawan duwe hak nggawa senjata api layanan. Miturut cara, ing antarane karyawan komunikasi khusus ana akeh mantan personel militer, karyawan urusan internal lan keamanan, lan lembaga penegak hukum liyane.

"Military Review" congratulates kabeh mantan lan saiki karyawan komunikasi khusus ing liburan profesional! Layanan sampeyan perlu banget lan penting kanggo negara Rusia.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Pusat Utama Perusahaan Kesatuan Negara Federal kanggo Komunikasi Khusus
6 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. SankinsTales
    SankinsTales 1 Agustus 2022 09:33
    +3
    Bocah-bocah wadon saka Institut Komunikasi duwe roti panggang sing apik, utawa slogan, utawa motto - "Kanggo komunikasi tanpa nikah!")));
    - pitakonan carane roti panggang kanggo sambungan khusus muni?)));
    - Sugeng Liburan!
    1. Tatiana
      Tatiana 1 Agustus 2022 09:48
      +2
      Kabeh sing melu liburan!
      Sugeng Pembentukan Layanan Komunikasi Khusus Rusia!
      Kabeh kesehatan, sukses, sukses lan rasa seneng ing urip pribadi! tresna

      Secara historis, layanan iki wiwit jaman kuna, amarga ora ana negara sing bisa nindakake tanpa.

      Dina pambentukan Layanan Komunikasi Khusus - 1 Agustus. Sajarah lan fitur saka preian.
  2. VOENOBOZ
    VOENOBOZ 1 Agustus 2022 09:52
    +1
    Sugeng preinan kanggo sampeyan signalmen, negara kita butuh sampeyan banget.
    1. aszz888
      aszz888 1 Agustus 2022 10:14
      0

      VOENOBOZ (Vladimir)
      Dina iki jam 09:52
      ANYAR
      +2
      selamat liburan kanggo sampeyan tukang sinyal, negara kita mbutuhake sampeyan banget.

      Apa sampeyan yakin iki preian signalmen? Ing salawas-lawase aku ngelingi, dina saka signalmen militer tanggal 20 Oktober.
      Nah, iki kutipan saka artikel kasebut. Menarik, sampeyan wis maca?
      Karyawan layanan kasebut melu transportasi barang-barang sing terkenal, dokumen kanthi macem-macem cara transportasi - kanthi rel, pesawat, mobil. Layanan kasebut duwe kendaraan lapis baja kanggo ngirim barang-barang sing penting lan penting, karyawan duwe hak nggawa senjata api layanan.
      1. VOENOBOZ
        VOENOBOZ 2 Agustus 2022 13:15
        0
        Ya, ora akeh sing salah, ana rasa ekspresi figuratif (kanggo hubungan tanpa nikah).
  3. serg.shishkov2015
    serg.shishkov2015 1 Agustus 2022 10:09
    +3
    Sugeng Liburan, kanca! Good luck ing rute sampeyan! Kanthi hormat banget - Shishkov S, B, tukang pos kanggo ngiringan lan ijol-ijolan surat, Sarov UOPP