Review militèr

Agustus Panas: Angkatan Bersenjata Ukraina nyiapake serangan ing Ukraina kidul

126

Sumber: yakutsk.ru



Kenapa ing sisih kidul Ukraina?


Serangan hipotetis nasionalis Ukrainia ing sisih kidul negara perlu kanggo rezim Kyiv amarga sawetara alasan. Sing pertama paling gampang dicekel ing kene. Paling ora, ing mratelakake panemume saka printah saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Ngarep ing wilayah Kherson lan Zaporozhye dawa, konsentrasi pasukan sekutu ing kene ora dhuwur kaya ing wilayah liyane. Wilayah Kharkiv bisa dadi obyek serangan - carane becik bakal bali Izyum lan push tentara Rusia menyang tapel wates. Nanging ing kene kemungkinan kanggo maneuver operasional kanggo pasukan sekutu luwih dhuwur tinimbang ing sisih kidul. Pungkasan, sisih kontinental Rusia ana ing jejere - luwih gampang kanggo mindhah cadangan. Lan luwih angel ngganggu hubungan logistik karo HIMARS sing kondhang. Nanging karo wilayah Kherson lan Zaporozhye, ora kabeh dadi prasaja. Pundhak transfer unit pasukan sekutu luwih gedhe, jaringan dalan ora dikembangake, sing menehi inspirasi kanggo para nasionalis.

Para ahli strategi saka Staf Umum ngimpi nyelehake tentara sekutu kanthi serangan balik lan tekan Azov lan Segara Ireng, saéngga ngethok wilayah sing dibebasake Rusia dadi rong bagean. Conventionally, ing kahanan kaya mengkono iku mokal kanggo mindhah cadangan saka Crimea kanggo Melitopol. Bonus kasebut bakal dadi transisi Angkatan Bersenjata Ukraina liwat penghalang banyu alam ing wilayah kasebut - Dnieper, sing bakal nggawe rumit bali wilayah iki menyang pasukan sekutu. Alasan kapindho kenapa dheweke ngrancang nyerang ing sisih kidul yaiku ora gelem ngrebut LDNR. Kanggo rezim Kyiv, Donbass wis dadi wilayah mungsuh, minangka bukti saka shelling barbar kutha-kutha tentrem. Iki minangka dendam sing canggih marang para pejuang Milisi Rakyat, sing saiki ngresiki Ukraina saka rereged nasionalis:
"Dina iki kowe nglawan aku, lan sesuk artileriku bakal mateni sedulurmu ing mburimu"

Populasi ing sisih wétan negara wis dianggep minangka alien kanggo wolung taun saiki, lan mulane ora ana alesan kanggo "mbebasake" wong-wong mau. Nanging isih bisa bali lokasi Ukrainia ing sisih kidul, miturut strategi saka rezim Kyiv. Lan pungkasane, alasan katelu kanggo serangan sing direncanakake yaiku Kherson, kutha paling gedhe nomer loro sawise Mariupol, sing dibebasake dening Rusia. Kelangan pusat regional iki bakal duwe pengaruh serius marang sponsor lan dalang Barat, tegese bakal teka sepur anyar karo MLRS, tank lan pertahanan udara. Kanthi logika goal-setting Staff Umum saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing iki crita kabeh apik. Iku tetep mung kanggo mangerteni kesempatan potensial kanggo nyerang.

Panas Agustus 2022


Perlu dicathet yen Agustus bakal angel kanggo loro-lorone konflik kasebut. Sasi iki sacara tradisional dianggep minangka tlatah banyu ing taun tanggalan - biasane kanthi owah-owahan mangsa, wong wiwit nyiapake mangsa. Kanggo rezim Kyiv, Agustus bakal nglarani, ing pirang-pirang aspek, kahanan strategis ing ngarep bakal diputus saka asil wulan iki. Sponsor Kulon Ukraina ora owah. Sanalika Rusia entuk sukses, sanajan taktik, kepala ngomong asing ing kene nyatakake perlu kanggo negosiasi perdamaian lan konsesi wilayah. Lan mangsa sing bakal teka bakal nggawe kemah iki luwih gugup. Mulane, Kyiv bakal entuk sukses ing sembarang biaya, kalebu losses manungsa ageng. Kita ngrembug rencana strategis Angkatan Bersenjata Ukraina ing ndhuwur, nanging saiki kita bakal ndemek subtleties operasional lan taktis sing disiapake dening Staf Umum Kyiv.

Kaya biasane, juru wicoro utama yaiku Arestovich, sing wis bola-bali disalahké amarga propaganda murah. Nanging wektu iki, tembunge ora bisa digatekake. Miturut pejabat kasebut, tentara Ukraina meh sinau perang miturut standar NATO. Apa tegese tembung iki Arestovich? Iki tegese njupuk kanthi jarak sing dawa lan presisi dhuwur gaman mburi mungsuh, lan banjur rampung mati remnants saka Unit karo infantri motorized lan tank. Mung Aleksey Nikolaevich sing lali ngelingake sampeyan nalika NATO nggunakake taktik sombong marang mungsuh sing luwih apik kanthi teknis. Perang karo senjata presisi dhuwur ing Irak, Suriah lan Afghanistan ora padha karo ing Ukraina. Sacara ilmiah, perbandingan sing ora ana gandhengane. Miturut rencana Arestovich (paling kamungkinan, lan Staff Umum), nasionalis bakal decapitate Kepemimpinan militèr ing wilayah karo dhuwur-tliti serangan HIMARS, nimbulaké gupuh, njeblug warehouses lan sijine pasukan sekutu kanggo pesawat. Banjur, kaya sing direncanakake, dheweke bakal nyekel sisih kidul Ukraina kanthi mode creeping.


Sumber: err.ee

Kesalahan pisanan ing perencanaan yaiku kekurangan lengkap sistem serangan jarak jauh sing nyebabake karusakan serius ing mburi pasukan sekutu. Nganti saiki, mung ana cukup potensial kanggo mateni jembatan Antonovsky ngliwati Dnieper lan trik kotor cilik ing stasiun tenaga hidroelektrik Kakhovskaya. Kanggo efek sing efektif, luwih akeh peralatan sing dibutuhake lan serangan kudu saben jam. Kira-kira cara operasi tentara Rusia saiki, nyedhiyakake "barrage of fire" ing ngarepe pasukan sing maju. Kita bisa menehi saran marang ahli strategi Ukrainia supaya ora ngetutake conto NATO, sing mung bisa perang karo partisan, nanging artileri saka angkatan bersenjata Rusia. Iku mung perlu kanggo mesthekake paritas ing armaments. Kekurangan nomer loro saka nasionalis saka Staf Umum yaiku sifat operasi nyerang. Kedaden yen Angkatan Bersenjata Ukraina apik ing pertahanan. Bandera cekap tambang, ngedegake bètèng-bètèng, ngrasa apik ing tumindak maneuver - mundur lan redeployment. Nanging serangan mbutuhake tingkat kompetensi militer sing beda.

Kaping pisanan, kemampuan kanggo konsentrasi akeh peralatan lan tenaga kerja. Lan sakcedhake Kherson ora nyumbang kanggo iki - wilayah mbukak, katon sampurna lan dijupuk liwat. Sembarang akumulasi tank, infantri lan peralatan liyane langsung ditutupi karo artileri Rusia. Kanthi urutan lokal MLRS lan artileri, kabeh luwih angel - target kasebut, utamane ing wayah wengi, angel dilacak kanthi cepet. Sampeyan bisa mbentuk subunit kejut mung ing mburi, ing njaba dampak geni langsung saka artileri laras lan MLRS Rusia. Yen kita nganggep yen para nasionalis bisa nggabungake brigade mekanis kanthi dhukungan saka Barat, lan bisa uga luwih saka siji, banjur apa sing kudu dilakoni karo barang kasebut? Sanadyan ngliwati serangan pertahanan tentara meriem Rusia kanthi kerugian cilik, mesthi bakal mabur menyang eselon pertama lapangan ranjau lan pertahanan anti-tank. Pasukan reguler kanthi ATGM modern lan peluncur granat ing tangane bisa mungkasi massa tank apa wae. Lan iku tanpa njupuk menyang akun karya permanen. penerbangan lan artileri nglawan unit maju. Numpes perusahaan tank sing nyuwil menyang mburi mungsuh ora masalah. Iki dudu bravado - tank butuh dhukungan udara lengkap lan tembakan artileri, sing ora bisa diwenehake para nasionalis. Ora ana sing bisa ngrusak bedhil anti-tank. Peralatan saka negara-negara Kulon, sing bisa diarani modern, arang sumunar ing garis ngarep. Kenging punapa? Nasionalis ora wani mbuwang operator personel lapis baja NATO lan MRAP liyane menyang perang, amarga bisa uga mati ing cangkang Rusia. "Fire shaft" iku, ninggalake ora kasempatan kanggo waja ekstra ing paprangan. Mulane, pertahanan mobilisasi lan teritorial ing truk pickup lan peralatan gaya Soviet dibuwang menyang "zona abu-abu".

Dadi kedaden sing tentara modern Ukraina belongs kanggo jinis sejatine sifate pertahanan. Kanggo sinau babagan cara nglawan serangan, para nasionalis kudu nindakake paling ora sawetara sing sukses. Nganti saiki, kita mung mirsani gerakan sing ora jelas ing wilayah Kharkiv, sing wis mandheg.

Agustus bakal dadi panas banget. Para nasionalis bakal nindakake sing paling apik kanggo ngowahi ombak, kanggo nggawe paling ora "ngalahake". Kanthi wiwitan musim gugur, masalah bakal diwiwiti kanggo Eropa, Ukraina dhewe kudu ngelingi mangsa, lan warga bakal nglumpukake kesel saka operasi militer. Lan serangan Ukrainia sing dibayangke, yen kedadeyan, bisa uga dadi analog saka pukulan pungkasan Reich Katelu, sing mudhun ing sajarah minangka "Spring Awakening". Sawisé iku, Nazi ora duwe kesempatan kanggo tumindak aktif. Sejarah, kaya sing sampeyan ngerteni, cenderung bola-bali.
Pengarang:
126 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Eug
    Eug 30 Juli 2022 05:12
    0
    PMSM, bakal ana rong operasi nyerang ZSU (padha karo Mars - Uranus ing Perang Patriotik Agung) - siji ing sisih lor Kharkov saka Kulon menyang Wétan saka Ud nganti Seversky Donets kanthi tembok bangunan ing tapel wates karo Federasi Rusia.
    lan giliran luwih menyang Kidul lan serangan tambahan saka wilayah Kharkov;
    kaloro - ing sisih kidul ing arah Kherson kanggo dipatèni saka koridor tanah kanggo Crimea. Dheweke bakal dibangun kanthi ngrusak logistik lan tumindak klompok seluler kanthi "artileri saku" sing kuat, kanthi pangarep-arep "massa kritis."
    injeksi nglarani, "kang tentara Rusia mung ora duwe wektu kanggo nanggapi. Mbok iki omong kosong, nanging aku nganggep iku. Saka sisih ZSU bakal ora ana brigade operasional utawa batalyon kelompok taktik, perusahaan maksimum. bakal tumindak kelompok cilik miturut rencana siji, disepakati ing panggonan lan wektu.
    1. saigon
      saigon 30 Juli 2022 07:20
      + 11
      Nyuwun pangapunten, ora mungkin koordinasi tumindak kelompok cilik sing kasebar ing lemah.
      Koordinasi ing wektu nyata 10 utawa ana luwih utawa kurang kelompok beda lan iku ora worth nyoba.
      Dviglo wau botên kenging, lajêng padhang rêmbulan, lajêng mêngsah ngatonakên waspada ing papan ingkang kapisah.
      Lan sing bakal ngatur bakal koordinasi pitakonan amba.
      1. dzvero
        dzvero 30 Juli 2022 13:08
        +2
        [quote] Nuwun sewu, ora mungkin koordinasi tumindak kelompok cilik sing dipisahake ing lemah.
        Lan sapa sing bakal ngatur bakal setuju karo pitakonan gedhe. / Kutipan]
        Ana Internet satelit saka Mask, i.e. ana hubungan sing stabil.
        Dheweke bakal koordinasi ing njaba Y (sing jelas sapa). A kasempatan gedhe kanggo nyoba metu jaringan sentris ing kahanan nyata lan olahraga operator ing beyo saka APU, kang ora tega.
        1. saigon
          saigon 30 Juli 2022 15:20
          +7
          Sampeyan nyoba kanggo koordinasi, contone, ing advancement simultaneous, rapprochement lan serangan, contone, 12 platoons saka batalyon beda ing ngarep, supaya sèket kilometer adoh, Aku pancene pengin katon ing.
          1. dzvero
            dzvero 30 Juli 2022 15:43
            +4
            Dadi aku ujar manawa para perwira Amerika bakal olahraga ing perang jaringan-sentris. Amarga APU, lungguh ing omah ing negara bagian. Komunikasi ditetepake, intelijen kasedhiya, ana daya komputasi sing cukup, kok ora muter strategi komputer ing wektu nyata? Dheweke bakal nyoba hipotesis, ngenali kekurangan, nemtokake kaluwihan ... Info flashed babagan program kasebut, saengga bisa uga pasukan Rusia kudu ngadhepi iki - platun / perusahaan / ... APU ing komando langsung saka liwat gunung liwat jaringan.
            1. saigon
              saigon 30 Juli 2022 19:00
              +4
              Inggih, mbok menawa padha arep latihan. Nanging, aku curiga yen sambungan kasebut isih ana anus.
              Lan kasunyatan manawa sambungan ing anus kasebut dibuktekake kanthi conto tembak kanthi cara dhewe lan kanthi rajin.
              Internet, komunikasi langsung kabeh iku siji, nanging wong ing garis ngarep wis beda lan masalah ditambahake dening perselisihan ing pasukan ana lan batalyon militèr lan Angkatan Bersenjata Ukraina lan nasional lan pedo bat ing tembung saben bajingan kanggo numpuk.
              Inggih, sampeyan bisa nyoba karo apa ora kanggo nyoba.
              1. dzvero
                dzvero 30 Juli 2022 19:18
                +6
                Lan kasunyatan manawa sambungan ing anus kasebut dibuktekake kanthi conto tembak kanthi cara dhewe lan kanthi rajin.

                Tentara tanpa kekacoan dudu tentara, nanging rabble (s).
                Laptop piala kanthi Internet satelit dituduhake saka Azovstal.
                Aku setuju babagan rabble.
                Sayange yen Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ora akeh nggunakake konsep iki (miturut data mbukak). EMNIP konsep banget saka perang jaringan-sentris dikembangake ing pungkasan USSR. Ing wektu iku, pembangunan ing Amerika Serikat lagged noticeably konco, nanging njupuk timbal minangka asil saka perestroika.
            2. Uprun
              Uprun 1 Agustus 2022 08:34
              +1
              Iku kaya obah kelompok cilik (unit) ing komputer liwat segara ..... Kita durung cukup muter ing strategi ....
          2. Dedok
            Dedok 1 Agustus 2022 14:56
            +1
            Quote: saigon
            Sampeyan nyoba kanggo koordinasi, contone, kemajuan simultan, rapprochement lan serangan, contone, 12 platoon.

            dadi ing 41-45 mesthi ora mungkin, nanging sawise 80 taun, kanthi anané AI lan "satelit" minangka intelijen lan komunikasi, iki wis katon kaya degradasi, utawa luwih, ujar: "... prajurit lagi turu. lan layanan terus ... "
            1. saigon
              saigon 2 Agustus 2022 04:11
              +1
              Inggih, Gusti Allah mberkahi wong, supaya padha nyoba, apa pitakonan.
              Proyek lan kalkulasi umume minangka perkara sing perlu lan kemajuan uga penting, nanging ing urip nyata ana luwih akeh masalah tinimbang ing komputer.
              Cuaca, alam, lanskap lan barang sepele liyane ora pati penting.
              Nanging waja ora bakal diwiwiti, utawa udan deres, utawa tentara, umpamane, kesel nganti mati, supaya sampeyan bisa terus nganti suwe.
        2. U_GOREC
          U_GOREC 31 Juli 2022 10:45
          +3
          Kutipan saka dzvero
          A kasempatan gedhe kanggo nyoba metu jaringan sentris ing kahanan nyata lan olahraga operator ing beyo saka APU, kang ora tega.

          Iki minangka jinis prototipe perang ing mangsa ngarep - prentah kasebut lenggah ing bunker lan ngontrol permusuhan, kaya main game strategi ing kothak, mung ing urip nyata? Lan tinimbang robot - h.o.h.l.y?
          1. dzvero
            dzvero 31 Juli 2022 13:40
            +2
            Iki kaya prototipe perang ing mangsa ngarep ...?

            Mergo kuwi. Piwulang ing papan latihan minangka salah sawijining perkara, nanging iki minangka kesempatan kanggo nglatih sampeyan dhewe ing kahanan nyata. Miturut cara, pendekatan jaringan-sentris kasebut (ing wangun sing rada disederhanakake) digunakake kanthi kuat lan utama, umpamane. ing pertahanan udara / sistem pertahanan rudal.
            Sawise. Telusuri online kanggo "Game Ender"; ana uga film. Prototipe perang jaringan-sentris.
            1. U_GOREC
              U_GOREC 31 Juli 2022 13:48
              0
              Kutipan saka dzvero
              Sawise. Telusuri online kanggo "Game Ender"; ana uga film. Prototipe perang jaringan-sentris.

              Dadi dheweke ora ngerti yen dheweke pancen gelut)))
              1. dzvero
                dzvero 31 Juli 2022 14:22
                0
                Ana sing kaya ngono, nanging buku kasebut kanggo tujuane eseman
                Kaya-kaya ing mangsa ngarep sekolah militer ora ngenalake kursus wajib ing C&C utawa CS eseman
    2. mamang
      mamang 30 Juli 2022 10:31
      +4
      Kutipan saka Eug
      Mungkin iki omong kosong, nanging aku nganggep.

      Nyuwun pangapunten, nanging aku bakal nggawa "sendok". Massive, gangguan informasi ing arah Kherson, ngandika mung siji bab - iku urgently perlu kanggo dipikir alternatif. Aku ora bakal dhaptar kabeh "inconveniences" saka serangan ing Kherson. Kulon wis nyiapake ukrozombi kanggo perang ing wilayah pedunung, lan iki ora kebetulan. Titik paling lemah ing tata letak Rusia yaiku wilayah tapel wates, saka panggonan perang menyang Belarus. Diwenehi pengalaman sugih ing nggunakake terorisme dening layanan Intelligence Western, jenuh ukrov karo teknologi terobosan, siji bisa ndeleng asil paling nyata. A terobosan massive lan njupuk nomer maksimum bisa saka "Nord-Ost" ing tlatah Rusia. Aviation, minangka argumen utama, bakal ora ana gunane. Infoboom media dumadakan diuripake, ultimatum teritorial, kontributor lan Kursk Gambit (minangka pilihan sing paling enak ing sejarah) diterusake ... Sembarang cara metu ngremehake Rusia, ing tingkat donya. Siji-sijine pilihan (nganti telat) yaiku mblokir rute tapel wates karo pasukan sing ora melu NMD. Yen alangan katon, kanthi jumlah sing cukup, operasi kasebut bakal dadi "Ora bisa dipikirake", lan garis kasebut bakal dadi "omong kosong sofa."
      Yen sawetara birokrat dicopot saka jabatane, amarga ora aktif, bencana bakal diidini, wong Rusia ora bakal gampang. Utamane sing bakal disandera dening teroris Barat.
      1. Sergei Nikiforov
        Sergei Nikiforov 30 Juli 2022 12:31
        -6
        Saben uwong ngrasa kaya ahli strategi, ndeleng perang saka sisih (Sh, Rustaveloy) sing kita lungguh ing kene.? Piyambakipun, putra, putu kanggo kontrak short-term lan maju lan karo song Yen ora, iku ora grumming tas ora mung kanggo sampeyan, nanging kanggo kabeh sing ana kene minangka "strategist saka kursi"
        1. U_GOREC
          U_GOREC 31 Juli 2022 11:03
          +2
          Kutipan: Sergey Nikiforov
          Iki ora mung kanggo sampeyan, nanging kanggo kabeh wong sing ana ing kene minangka "ahli strategi saka kursi"

          Apa sampeyan wis ana ing ngarep?
          1. Sergei Nikiforov
            Sergei Nikiforov 4 Agustus 2022 22:39
            0
            Isih cadangan miturut pangkat, nanging rada tuwa miturut umur
      2. Losyara
        Losyara 30 Juli 2022 21:23
        +1
        Lan ing kene aku mikir. Mungkin ana luwih rame babagan serangan ing Kherson? Lan apa yen padha tekan Transnistria?
      3. U_GOREC
        U_GOREC 31 Juli 2022 11:02
        0
        Quote: skeptis
        lan "Kursk Gambit"

        Lan apa iku?
        1. mamang
          mamang 31 Juli 2022 15:54
          0
          Ing catur - korban saka Piece cilik (olahraga cedhak Kherson), provoking checkmate (invasi jero ing wilayah Rusia).
    3. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 30 Juli 2022 10:36
      -4
      Sampeyan duwe imajinasi sing apik ...
      1. sagitovich
        sagitovich 30 Juli 2022 13:18
        -1
        Agustus, pungkasan mangsa panas, tansah kebak catastrophes, kacilakan, loro-digawe manungsa lan karo faktor manungsa. Lan ing kene negara iki perang ... Mungsuh iku ala, dilatih kanggo ngatur provokasi lan serangan teroris ora kaya liyane.
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 30 Juli 2022 15:42
          -5
          Kutipan saka sagitovich
          Agustus, pungkasan mangsa panas, tansah kebak kacilakan, kacilakan lan faktor manungsa lan manungsa

          Sampeyan uga bakal nyeret astrologi ing kene ...
          1. sagitovich
            sagitovich 30 Juli 2022 17:11
            +1
            Apa astrologi? Sampeyan bakal kaget yen sampeyan ngumpulake acara Agustus-September.
          2. alexy sidaikin
            alexy sidaikin 30 Juli 2022 18:44
            -2
            Invasi Kakaisaran Mongol - mangsa, Invasi Napoleon Juni. WWII Juni ... nggulingaké monarki ing Rusia mangsa ...
    4. Evilillion
      Evilillion 1 Agustus 2022 08:10
      -1
      Ojo gawe aku ngguyu.
    5. trenkkvaz
      trenkkvaz 4 Agustus 2022 00:14
      0
      Iki omong kosong lengkap. Apa sing nyegah Ukraina ngrebut kabeh Donbas ing kelompok cilik ing umur 22 taun? ))
      Pertahanan pasukan darat dumadi saka benteng-benteng sing duwe pos tempur, titik kasebut ora bisa kaget dening kelompok cilik, bakal dideteksi, buyar lan dirusak ing dalan.
  2. Adagka
    Adagka 30 Juli 2022 05:53
    +4
    Kutipan saka Eug
    PMSM, bakal ana rong operasi nyerang ZSU (padha karo Mars - Uranus ing Perang Patriotik Agung) - siji ing sisih lor Kharkov saka Kulon menyang Wétan saka Ud nganti Seversky Donets kanthi tembok bangunan ing tapel wates karo Federasi Rusia.
    lan giliran luwih menyang Kidul lan serangan tambahan saka wilayah Kharkov;
    kaloro - ing sisih kidul ing arah Kherson kanggo dipatèni saka koridor tanah kanggo Crimea. Dheweke bakal dibangun kanthi ngrusak logistik lan tumindak klompok seluler kanthi "artileri saku" sing kuat, kanthi pangarep-arep "massa kritis."
    injeksi nglarani, "kang tentara Rusia mung ora duwe wektu kanggo nanggapi. Mbok iki omong kosong, nanging aku nganggep iku. Saka sisih ZSU bakal ora ana brigade operasional utawa batalyon kelompok taktik, perusahaan maksimum. bakal tumindak kelompok cilik miturut rencana siji, disepakati ing panggonan lan wektu.

    Dill wis nyoba opsi kasebut luwih saka sepisan lan ora ya, kabeh klompok seluler cilik iki pungkasane mlayu, nganggo bloomers lengkap, uga, sing ngatur, mesthine, nanging padha ngatur "ora mung kabeh" minangka salah siji "filsuf" repulsed. ngomong. Lan konsentrasi klompok ageng sing bisa duwe kasempatan kanggo sukses kanggo ukroreich punika bodho ngluwihi kekuatan, malah yen kita nganggep idiocy kuwi sing Angkatan Bersenjata kita mung bakal katon ing konsentrasi pasukan saka ukroreykh lan ora counteract umum announced. instagram nyerang kanthi cara apa wae.
    1. Elena Lisenco
      Elena Lisenco 30 Juli 2022 15:50
      -1
      Aja ngomong, ing sisih lor Ukraina, pasukan kita nandhang kapitunan gedhe, lan banjur mundur amarga tumindak kelompok cilik. Masalah logistik ora ngidini pasukan kita nggawe "barrage of fire" kaya sing saiki ditindakake ing Donbass, amarga ana jaringan sepur sing kuat lan lengen cendhak kanggo ngangkut cangkang. Masalah sing padha muncul ing Bank Kanan Dnieper. Logistik abot amarga kreteg sing rusak ing Dnieper, uga perlu kanggo nyebarake depot amunisi ing kelompok cilik (saka Hymers) bakal netralake keuntungan Rusia ing jumlah artileri lan amunisi. Ing wektu sing padha, Angkatan Bersenjata Ukrainia bakal bisa mujudake kaunggulane ing jumlah personel, uga ing ngarsane senjata Barat kanthi tliti dhuwur. Kanggo iki, kita mung bisa nglawan mbangun personel ing bagean kita. Lan amarga ora cukup, mula kudu dicopot saka arah liyane. Mangkono, bank sing bener bakal dadi tong sampah sing bakal narik kabeh pasukan kanggo nyekel. Lan bisa uga nalika kita nyopir kabeh pasukan kita menyang bank tengen Dnieper, Ukraina ora bakal nyerang saka Zaporizhia, contone, menyang Tokmak.
      1. trenkkvaz
        trenkkvaz 4 Agustus 2022 00:23
        0
        Wong-wong mau lunga saka Lor ora amarga saka kelompok cilik saka mungsuh, nanging amarga pasukan wis digawe dowo ing garis tipis ing pawai, karo tujuan kanggo pindhah adoh saka bisa, tanpa mburi dipercaya lan flanks.
        Ing tlatah Kherson, kahanane pancen beda-beda, ing kana, pasukan kita disebar ing ngarep mungsuh, digali, lan duwe pertahanan sing jero, mburi sing dipercaya lan sisih.
        Paprangan ing Donbass nuduhake yen kubu-kubu pertahanan tahan tembakan artileri lan serangan udara kanggo wektu sing suwe banget, lan pitakonane, yen tentara kita wis angel banget ngalahake infanteri sing wis mapan kanthi daya tembak kasebut, banjur Angkatan Bersenjata. Ukraina, sing duwe daya tembak kurang, ora duwe kesempatan apa-apa kanggo nglawan wilayah sing dikubengi, utawa bakal ngirim infantri kanggo nyerang kaya ing Perang Donya I?
        1. Elena Lisenco
          Elena Lisenco 4 Agustus 2022 01:19
          0
          Inggih, sampeyan wis mbalikke sabab lan akibat. Wadyabala ninggal panggonane amarga pengaruhe mungsuh, kang angel dilawan amarga kerumitan logistik. Yen bisa njamin Kapadhetan geni sing dibutuhake ing wilayah sing dibebasake, meh ora ana sing kudu lunga saka kono. Yen logistik sing dibutuhake ora kasedhiya ing bank tengen Dnieper, masalah sing padha bakal muncul. Alami, ora ana sing ngirim infantri menyang pasukan sing nentang, nanging bisa dikalahake kanthi sistematis kanthi artileri nalika diatur saka drone, lan yen pasukan ora duwe cangkang sing cukup kanggo pertempuran kontra-baterei, bakal ana personel sing ora ana gunane.
          1. trenkkvaz
            trenkkvaz 4 Agustus 2022 22:09
            0
            Logistik gumantung marang keamanan garis operasional, ing sisih lor, garis tipis, lan ing Kherson, iki wis dadi mburi sing dilindhungi kanthi lengkap.
            Ora ana alangan kanggo nyediakake pasukan liwat alangan banyu sing kaya mangkene. Atusan taun kepungkur, dheweke sinau carane nindakake iki. Lan saiki, kanthi alat teknik modern, iki ora dadi masalah.
            Serangan ing jembatan katon kaya kampanye PR liyane, sing kudu nuduhake yen Angkatan Bersenjata Ukraina nindakake paling ora lan nyiapake serangan balik sing kondhang.
            1. Elena Lisenco
              Elena Lisenco 4 Agustus 2022 22:30
              0
              Ing kene, mesthi, petungan sing aku ora duwe kompetensi sing cukup, nanging jembatan Antonov ditutup kanggo ndandani kira-kira seminggu. Jembatan sepur uga rusak seminggu. Jembatan ing Kvkhovka uga rusak. Ing wektu sing padha, ora ana sing ngalangi mbaleni operasi sing padha kanggo numpes Angkatan Bersenjata Ukraina. Aku nganggep yen bayraktar bisa ngawasi kreteg tanpa mlebu ing zona pertahanan udara. Bener, mulane, ana laporan saben dina babagan kekalahan depot amunisi ing cedhak Novaya Kakhovka utawa Chernobaevka. Sing. conventional long-range 155 mm artileri bisa complicate logistics. Kanthi ferry ora mungkin sampeyan bisa nyedhiyakake amunisi, bahan bakar lan pranata kanggo tentara lan setengah yuta warga sipil kanthi cukup. Lan ing sisih kidul ora ana garis ngarep sing terus-terusan. Pertahanan kasebut dikonsentrasi ing sekitar benteng ing pusat komunikasi utama. Aku mikir yen bali menyang diskusi ing sasi. Praktek, kaya sing sampeyan ngerteni, minangka kritéria paling apik kanggo kabeneran sawijining teori.
  3. bandabas
    bandabas 30 Juli 2022 05:56
    +8
    Perang ora poker ! Ora bisa diumumake nalika sampeyan pengin! Perang iku... perang!
    1. srengenge sampeyan 66-67
      srengenge sampeyan 66-67 30 Juli 2022 06:26
      +3
      Pakaryan sing ora duwe panuwun kanggo nggawe ramalan! Bakal kaya iki, nanging iki kaya iki ...
      Apa penulis ana ing pinggiran Staf Umum? Utawa ing Staff Umum kita?
      Mungsuh iku dodgy, lan mung Gusti Allah sing ngerti apa sing lagi direncanakake ing kana! Nah, mungkin kecerdasan kita...
      1. Egoza
        Egoza 30 Juli 2022 07:23
        +2
        Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
        Apa penulis ana ing pinggiran Staf Umum? Utawa ing Staff Umum kita?

        Kene Lyusya Arestovich wis mlebu kanggo loro Staff Umum
        "mbatalake" counter-offensive sing diumumake sacara luas saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing arah Kherson lan nyatakake yen Rusia bakal nyerang ing 5-6 Agustus.
        Cadangan menyang wilayah Kherson kanthi "petunjuk kanggo mlayu menyang Nikolaev." Juru bicara Zelensky Arestovich njamin yen Tentara Rusia mundur saka Donbass, ninggalake pasukan DPR lan LPR ing kana kanggo nyerang posisi ing sisih kulon Donetsk.
        "Tachankas bakal mabur liwat steppe maneh, drive Cossack bakal diuripake maneh, semangat Makhno bakal bali," dheweke prédhiksi.
      2. Paul Siebert
        Paul Siebert 30 Juli 2022 12:13
        -4
        Kutipan: srengenge sampeyan 66-67
        Mungsuh iku dodgy, lan mung Gusti Allah sing ngerti apa sing lagi direncanakake ing kana! Nah, mungkin kecerdasan kita...

        Laporan intelijen kita:
        Medali anyar dicithak ing Kiev Mint.
        Order 200 ewu keping.
        Utamane kanggo para penakluk Kherson.
        Teks ing sisih ngarep disetujoni dening Zelensky ...
    2. U_GOREC
      U_GOREC 31 Juli 2022 11:09
      -4
      Kutipan saka bandabas
      Perang ora poker ! Ora bisa diumumake nalika sampeyan pengin! Perang iku... perang!

      Perang dudu catur! Ora bisa diumumake nalika sampeyan pengin! Perang iku... perang!
      Perang ora checkers! Ora bisa diumumake nalika sampeyan pengin! Perang iku... perang!
      Perang ora backgammon! Ora bisa diumumake nalika sampeyan pengin! Perang iku... perang!
      Perang dudu domino! Ora bisa diumumake nalika sampeyan pengin! Perang iku... perang!
      Perang ora th! Ora bisa diumumake nalika sampeyan pengin! Perang iku... perang!
      Perang ora mbuwang! Ora bisa diumumake nalika sampeyan pengin! Perang iku... perang!
      Perang ora ................................................. ..................................................... .................... mandheg
  4. NSV
    NSV 30 Juli 2022 06:37
    +2
    Iku bakal apik yen intelijen ngerti !!!
  5. rotmistr60
    rotmistr60 30 Juli 2022 06:59
    +1
    Angkatan Bersenjata Ukraina nyiapake serangan ing sisih kidul Ukraina
    Angkatan Bersenjata Ukraina lan elit Kyiv kanthi lisan nyiapake akeh perkara sadurunge, ngumumake lan ngandhani meh ing gambar carane bakal mbebasake Donbass ing mangsa lan bali Crimea. Pimpinan militer sing waras apa sing bakal ngelingake luwih dhisik ing ngendi dheweke bakal nyerang, kanggo tujuan apa lan pasukan lan sarana apa sing bakal digunakake? Wong waras ora bakal, nanging wong Ukrainia nganggep iki minangka masalah urip. Adhedhasar iki, sampeyan bisa nggawe kesimpulan tartamtu kanggo sampeyan dhewe.
  6. Foundling
    Foundling 30 Juli 2022 07:12
    + 21
    Kanggo wong, ukrov wis duwe cadangan. Sawetara cadangan iki saiki dilatih, kalebu ing negara-negara NATO. Titik cilik, kanggo ngisi karo senjata modern sing luwih utawa kurang, sing uga nyata. Lan iki kudu digatekake nalika nggawe ramalan, yen ora, akibate bisa sedhih banget. Durung ana panggonan kanggo bravado
    1. Komentar wis dibusak.
    2. IvanSviridov
      IvanSviridov 30 Juli 2022 15:19
      -5
      Mung ora kene, karo kita! Pitakonan kita apa kanggo nggawe Kyiv pusat regional Rusia lan carane arep nasib mangsa Lviv? ngguyu
    3. bandabas
      bandabas 30 Juli 2022 20:55
      +2
      Pawulangan wis rampung. Kanggo 8 taun (ya, ora, seprapat abad), pendidikan maneh ditindakake. 8 taun - wiwit 2014 - konsolidasi. Saiki kita dudu sedulur. mungsuh.
    4. trenkkvaz
      trenkkvaz 4 Agustus 2022 00:27
      0
      Aku yakin yen intelijen kita ngerti nganti ewu sing paling cedhak, pira pasukan Ukraina sing sejatine duwe, kualitas apa, lan sepira bisa disebarake ing mangsa ngarep. bisa nyedhiyakake.
  7. parusnik
    parusnik 30 Juli 2022 07:20
    +6
    Siji-sijine sing bisa dikandhakake yaiku Agustus bakal dadi penentu, utawa bisa uga wulan liyane.
  8. Ivan2022
    Ivan2022 30 Juli 2022 07:24
    +2
    "Kedaden yen tentara Ukraina kalebu jinis pertahanan"...

    Dhewe "dadi"? Kaya sing dicritakake: mung anak kucing sing entuk ....
    Mbokmenawa ora "tentara Ukraina belongs", nanging ternyata kanggo 8 taun Ukraina wis mbangun wilayah benteng, nunggu wiwitan NWO?
    Jerman koyone ora mbangun wilayah benteng cedhak Berlin, ngenteni tanggal 22 Juni 1941 .....

    Lan kanggo 8 taun, kaya sing kedadeyan, Rusia berjuang kanggo "implementasi Perjanjian Minsk", nunggu Ukraina mbangun kabeh iki? Dadi kabeh dadi, "dadi"?

    Nanging saka kene, sawise kabeh, sawise mikir lan "nambah loro lan loro", siji uga bisa tarik kesimpulan bab apa sing kudu kelakon ing mangsa ....... Lan iku cukup logis. Aku ora bakal kaget.
    1. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 30 Juli 2022 11:03
      -3
      Kutipan: ivan2022

      Nanging saka kene, sawise kabeh, sawise mikir lan "nambah loro lan loro", siji uga bisa tarik kesimpulan bab apa sing kudu kelakon ing mangsa ....... Lan iku cukup logis. Aku ora bakal kaget.

      Kesimpulan sing apik banget lol
    2. IvanSviridov
      IvanSviridov 30 Juli 2022 15:21
      +2
      "Lan 8 taun Rusia, kaya sing kedadeyan, wis berjuang kanggo" implementasi Perjanjian Minsk "" Miturut cara, apa sing ditindakake Rusia ditemtokake dening wong siji.
  9. Dimm400
    Dimm400 30 Juli 2022 07:37
    +9
    [/ Quote]Dadi kedaden sing tentara modern Ukraina belongs kanggo jinis sejatine sifate pertahanan. Kanggo sinau babagan cara nglawan serangan, para nasionalis kudu nindakake paling ora sawetara sing sukses. Nganti saiki, kita mung mirsani gerakan sing ora jelas ing wilayah Kharkiv, sing wis mandheg.[Kutipan]

    Hatching wis tau mimpin kanggo apik. Mungsuh wis ngalami operasi serangan sing sukses banget ing wilayah Kharkov, nalika saka Kharkov tekan meh ing tapel wates, lan tentara kita ngalami kerugian gedhe. Cadangan manungsa Ukraina durung entek. Padha duwe cadangan nomer ageng saka reservists sing tindak liwat crucible perang ing Donbass, kalebu perwira. Rusia saiki mbentuk Korps Sukarelawan. Kenging punapa ingkang panjenengan anggep mengsah punika boten sami nindakaken ingkang sami? Mbok saiki, formasi anyar, bersenjata karo teknologi NATO, nguwasani, ngalami koordinasi taktis lan nyiapake pukulan sing nemtokake. Lan aku ora bakal ngilangi kemungkinan invasi wilayah kita saka wilayah Sumy menyang Kursk kanthi giliran luwih ing sisih kidul ing mburi klompok Kharkov kita. Pilihan iki nduweni akeh kaluwihan. Kanggo pisanan wiwit wiwitan perang, sepatu bot saka prajurit Ukraina bakal mlebu ing wilayah kita, sing bakal duwe efek propaganda sing gedhe. Sponsor asing saka Ukraina bakal yakin babagan kemampuane kanggo nglawan tentara kita kanthi serius lan bakal luwih seneng nyisihake senjata kanggo nyedhiyakake menyang Angkatan Bersenjata Ukraina.
    1. TatarinSSSR
      TatarinSSSR 30 Juli 2022 09:00
      +6
      Kaping pisanan, ing arah Kharkiv, ana mung sawetara puluhan kilometer menyang "wates" karo wilayah Belgorod. Padha bisa rampung ing 2 dina yen serangan sukses. Lan sampeyan ngerti uga aku ngerti sing ukrams padha ditentang dening wong biasa mobilized, sipil, saka Donbass. Ora apik banget ing gelut. Kanthi Mosinki lan ing helm Soviet. Apa pitakonan kapisah kanggo Gen. markas Rusia lan LDNR.
      1. Mikhail Maslov
        Mikhail Maslov 30 Juli 2022 10:41
        +2
        Aku ndhukung pendapat sampeyan, arah iki saka sisih Sumy mbokmenawa link paling lemah, relief saka wilayah ngijini sampeyan kanggo diam-diam musataken pasukan, ing wektu sing padha, jaringan transportasi ekstensif padha mung nyumbang kanggo iki.
      2. Egorych811
        Egorych811 30 Juli 2022 12:24
        +1
        Aku setuju karo sampeyan! Iku ora kanggo apa-apa sing Panggenan serangan ing sisih kidul ing pangarep-arep lulling vigilance ing sisih lor ... sanajan Intelligence kita bisa ngerti soko - serangan ing Kharkov lan saubengé ora mandheg lan ora weaken!
    2. qqqq
      qqqq 30 Juli 2022 09:05
      0
      Kutipan saka Dimm400
      Hatching wis tau mimpin kanggo apik.

      Ing kene aku setuju banget. Apa iku pancene lali awal SO, nalika padha mutusaké kanggo menang karo dashing "kavaleri" swoop? Nonton carane skenario WWI bola-bali ing Ukraina, aku tormented dening mamang samar-samar sing Staff Umum kita njupuk serius ing iklan nyerang saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Lan iki fraught. Hat-mbuwang wis tau mimpin kanggo apa-apa apik, lan Ukraina, sedhih kaya, wis buktiaken sing ngerti carane perang.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. alexan1210
      alexan1210 30 Juli 2022 15:21
      -1
      Iki bakal dadi wiwitan WAR, kanthi kabeh tumindak sabanjure ing bagean Federasi Rusia - nggunakake ora komposisi winates NWO, nanging Angkatan Bersenjata RF ing volume sing luwih gedhe lan owah-owahan ing cara perang. (yen ana cukup wani ing daya), kang bakal mimpin kanggo asor cepet saka Ukraina
  10. svp67
    svp67 30 Juli 2022 07:38
    + 16
    Ayo bareng-bareng kulit beruang sawise mburu, ora sadurunge ...
  11. nikvic46
    nikvic46 30 Juli 2022 08:25
    +6
    Wis luwih jelas ing propaganda yen kita ora nglawan Ukrainianisme. Nanging nglawan nasionalisme sing agresif. Kabeh katon jelas, nanging ing platform TV sawetara swara sing ora bisa dimengerteni asring muni. Kita ora kudu ngomong karo apa sing nyawiji Ukraina. Akeh kita nglawan SVO Nanging kita kudu nggatekake manawa kita ora nganakake pelajaran demonstratif ing wilayah iki, kita bakal telik saka Kulon lan Timur.
  12. Viktor Sergeev
    Viktor Sergeev 30 Juli 2022 08:46
    +1
    Ayo dadi luwih jero menyang steppes lan numpes kabeh kanthi pesawat lan artileri. Wangsulan: Bab ingkang utama iku bakal njupuk ora luwih saka 10 persen.
  13. TatarinSSSR
    TatarinSSSR 30 Juli 2022 08:54
    + 13
    Ngerti kegagalan lan kabodhoan terus terang saka sawetara pimpinan militer kita, sadurunge NWO, lan ing awal operasi lan luwih lanjut ing tutugan sabanjure, aku ora bakal kaget yen dheweke bakal turu ing kene lan ora bakal siap. Sepisan maneh, para pejuang kita kudu berjuang kanthi heroik nganti mati. Sawise kabeh, puluhan eselon karo peralatan NATO lan BP saben dina lelungan saka tapel wates kulon Ukraina ing sisih wétan lan kidul, ewonan ukrovoyaks saiki dilatih ing Kulon lan ing Ukraina kulon ....
    1. pemotong bolt
      pemotong bolt 30 Juli 2022 09:27
      +2
      , ewu ukrovoyaks saiki sinau
      Komunikasi karo wong asli Khmelnitsk, sing ilang menyang London ing Maret. Panjenenganipun dhateng kula sing asring mobilized, dilatih lan pertempuran-siap ukrovoyen maju menyang ngarep saka dhasar ing mburi lan mati ing dalan. Dadi bapake "ilang tanpa tilas".
      1. TatarinSSSR
        TatarinSSSR 30 Juli 2022 10:04
        0
        Perang iku perang, lan "asring" wong mati ing dalan iku konsep longgar. Yen 1000 saka 30 mati ing "path", iki ora bakal dadi peran. Saiki aku ndeleng laporan saben dina babagan serangan roket lan artileri serius ing wilayah LDNR lan tapel wates Rusia, sing saya tambah frekuensi lan akurasi.
        1. pemotong bolt
          pemotong bolt 30 Juli 2022 10:10
          +4
          saka 1000 mati ing "dalan" 30
          Miturut dheweke, saka rombongan 2-3 atus wong, ora ana siji sing asring tekan ngarep. Ana sing begja tekan rumah sakit.
        2. Stepan S
          Stepan S 30 Juli 2022 16:18
          -1
          Saiki aku ndeleng laporan saben dina babagan serangan roket lan artileri serius ing wilayah LDNR lan tapel wates Rusia, sing nambah frekuensi lan akurasi.

          Sampeyan ora bisa ndeleng, amarga sampeyan ora bisa ndeleng, lan ora ana ing laporan. Saiki ing laporan ana luwih sithik serangan ing Donbass, nanging ing tlatah Rusia, ana provokasi episodik sing ora mengaruhi asil permusuhan.
          1. TatarinSSSR
            TatarinSSSR 30 Juli 2022 16:57
            -1
            Aja ngapusi. Sampeyan lan aku ketoke duwe koresponden militer beda ing kreta lan warta beda.
    2. alexy sidaikin
      alexy sidaikin 30 Juli 2022 11:10
      +2
      Kutipan: TatarinSSSR
      Sawise kabeh, puluhan eselon kanthi peralatan NATO lan BP saben dina lelungan saka wates kulon Ukraina ing sisih wétan lan kidul, ewonan ukrovoyaks saiki dilatih ing Kulon lan ing Ukraina kulon ....

      Lan ing ngendi atusan lan ewu unit peralatan NATO lan ewonan pejuang sing dilatih kanthi apik yen ana atusan eselon?
      1. TatarinSSSR
        TatarinSSSR 30 Juli 2022 11:56
        -1
        Saluran Telegram koresponden militer Rusia lan Internet kanggo mbantu sampeyan
        1. alexy sidaikin
          alexy sidaikin 30 Juli 2022 15:37
          +1
          Aku nglacak perwira militer, nanging aku ora mirsani atusan unit nganti ewonan ... maksimal puluhan. Iki sing tekan ngarep, utawa malah siji unit. Dadi ing ngendi aku takon sampeyan atusan lan ewu ... lan kompetensi koresponden militer ninggalake akeh sing dikarepake, dheweke kerep ngapusi.
          1. TatarinSSSR
            TatarinSSSR 30 Juli 2022 16:55
            -1
            Atusan lan ewu peralatan ngendi aku nulis?
            1. alexy sidaikin
              alexy sidaikin 30 Juli 2022 18:31
              +1
              Atusan eselon yaiku atusan unit peralatan militer lan ewonan prajurit, yen siji eselon paling sethithik 10 unit, 100 eselon 1000 unit, lan sampeyan duwe atusan, tegese ewonan unit ... ana ngendi?
              1. TatarinSSSR
                TatarinSSSR 30 Juli 2022 18:55
                -4
                Toko OPTICS adol kacamata kanggo sesanti, lan ophthalmologists bakal mbantu sampeyan milih. Supaya sampeyan bisa ndeleng apa sing diwaca lan ora teka karo lelucon. Saiki sampeyan wis ngerti.
                1. alexy sidaikin
                  alexy sidaikin 31 Juli 2022 10:31
                  0
                  Digabungake kanthi apik, sugeng. ngguyu ngguyu ngguyu
                  1. TatarinSSSR
                    TatarinSSSR 31 Juli 2022 14:05
                    -1
                    Semalat dhewe lan kanca-kanca minus sampeyan kanthi mripat sing kurang, amarga aku nulis babagan puluhan eselon, lan ora atusan lan ewu, amarga sampeyan ngubungake lelucon kanggo aku.
                    1. alexy sidaikin
                      alexy sidaikin 1 Agustus 2022 11:58
                      -3
                      Apa puluhan saben dina ora dadi atusan liwat wektu? Apa sampeyan nemokake matematika anyar ing ngendi 10 × 10 = 10?
                      1. TatarinSSSR
                        TatarinSSSR 1 Agustus 2022 12:03
                        -2
                        Lan pirang-pirang eselon sing wis liwati saben dina wiwit iku, wiwit 24 Februari, matématika kaya sampeyan, nemokke?
                      2. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 1 Agustus 2022 12:47
                        -2
                        Dadi aku takon sampeyan, ing ngendi atusan lan ewu unit peralatan NATO iki?
                      3. TatarinSSSR
                        TatarinSSSR 1 Agustus 2022 13:53
                        -1
                        Sampeyan kesel ... NATO ora mung Himars lan Javelins. Iki minangka teknik buatan Soviet. Lan kabeh iki wis suwe ana ing ngarep, dirusak lan perang. Yen sampeyan ora nuruti kabar, masalah sampeyan. Kabeh ana ing domain umum. Carane nggunakake Internet, utusan - hubungi nom, padha bakal mulang.
                      4. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 1 Agustus 2022 16:11
                        0
                        Ora perlu rebab. Teknologi Soviet dudu NATO. Sampeyan ngomong babagan NATO.
                      5. TatarinSSSR
                        TatarinSSSR 1 Agustus 2022 16:31
                        -2
                        T-72, BMP-1, MiG-29, Su-25 lan liya-liyane saka negara kayata Polandia, Bulgaria, Slovakia, Republik Ceko lan liya-liyane, apa sampeyan ora krungu? Nanging sapa aku takon ...
                      6. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 1 Agustus 2022 16:43
                        0
                        Wiwit nalika teknologi Soviet wiwit dianggep NATO? Mungkin cukup kanggo narik manuk hantu ing ndonya?
                      7. TatarinSSSR
                        TatarinSSSR 1 Agustus 2022 19:27
                        -1
                        Wiwit negara-negara kasebut mlebu ing blok NATO. NATO minangka aliansi militer, blok. Ora pabrik manufaktur. Lan bisa uga ana peralatan asing ing layanan. Sampeyan wis tiba ing mripatku minangka mungsuh, nganti saiki aku ngrampungake dialog karo sampeyan.
                      8. alexy sidaikin
                        alexy sidaikin 1 Agustus 2022 20:43
                        -2
                        Dheweke dhewe lungguh ing genangan lan saiki katon gelo ... kepiye mboseni lan bisa ditebak karo wong kaya sampeyan lan sampeyan uga.
              2. frog
                frog 31 Juli 2022 21:36
                -2
                Sawise kabeh, puluhan eselon kanthi peralatan NATO lan BP saben dina lelungan saka wates kulon Ukraina menyang sisih wétan lan kidul
                nglirik
                1. frog
                  frog 1 Agustus 2022 10:01
                  -1
                  Ek saka wong ... tutup diobong metu, yen kolega macet minus kanggo kutipan prasaja ngguyu
                  1. alexy sidaikin
                    alexy sidaikin 1 Agustus 2022 16:47
                    0
                    Lha ning kene kerep kedadean, wong gugup banget. ngguyu
                    1. frog
                      frog 1 Agustus 2022 17:11
                      +1
                      Nalika dheweke gugup, dheweke biasane miwiti ... emosi nggawa ... soko))) minangka kudune. Nanging nalika diobong, nanging bisu metu - banjur ya, banjur bakal dikurangi. Ora ana sing kudu diomongke nglirik
  14. Sergei Obraztsov
    Sergei Obraztsov 30 Juli 2022 09:13
    0
    Utawa Mungkin kita ngenteni iki? Potong pasukan Angkatan Bersenjata Ukraina ing serangan kasebut, sing luwih gampang ditindakake nalika lungguh ing pertahanan. Agustus bakal rampung lan September bakal teka. Ing sasi September, referendum bakal dianakake kanggo diakoni wilayah menyang Federasi Rusia, lan wilayah Federasi Rusia ing ngendi, miturut hukum Federasi Rusia, pasukan reguler (kalebu wajib militer) bisa dikirim tanpa ngumumake perang marang Ukraina. .
    1. Ivan2022
      Ivan2022 30 Juli 2022 09:23
      +3
      Yen warga negara ora ngerti "apa sing kita tunggu", lan iki padha "kita" - sing biasane duwe basa sing ora luwih elek tinimbang turbin, sakperangan alesan ora bisa nerangake apa-apa kanggo wong-wong mau, iki bisa mungkasi. ala banget.
      1. Plate
        Plate 30 Juli 2022 15:41
        0
        Lan kenapa manajemen kudu nerangake kanthi umum babagan rencana nyata? Kanggo mungsuh njupuk cathetan?
        1. Dedok
          Dedok 1 Agustus 2022 15:11
          +1
          Quote: piring
          Lan kenapa manajemen kudu nerangake kanthi umum babagan rencana nyata?


          hmm, endi rencanane? - sing utama yaiku kepercayaan, sing wis ilang sebagian
    2. TatarinSSSR
      TatarinSSSR 30 Juli 2022 10:08
      +8
      Ya, sing jelas dheweke ngenteni iki. Nanging dheweke wis "ngenteni" 8 taun sadurunge, lan SVO wiwit miturut rencana entri parade lan ngenteni penerbitan kunci menyang kutha-kutha Ukraina dening para walikota sing wis belot lan ngenteni jam X, miturut bledosan Kaliber lan pesawat Zelensky. Ora kasil, jebule.
  15. vvn_vl
    vvn_vl 30 Juli 2022 09:29
    +3
    nyoba maca analisis iki. koyo sing lawas, buruh politik armchair wrote
  16. rostok
    rostok 30 Juli 2022 10:52
    +1
    Udakara sasi kepungkur dheweke nulis yen Rusia mbangun meh telung garis pertahanan ing wilayah Kherson lan Zaporozhye?
    1. wuh wuh
      wuh wuh 2 Agustus 2022 23:39
      +1
      Iki minangka pertahanan fokus ing desa, ing persimpangan.
      Ora ana pertahanan sing kuwat.
      Lan, miturut data pecahan, grup infantri perusahaan Angkatan Bersenjata Ukraina wis ngliwati baris pisanan. Gelut ditindakake kanggo baris kapindho.
      Pasukan terjun payung Rusia saiki ditugasake kanthi cepet ing kana
      saka ngarep liyane kanggo mungkasi "penetrasi creeping saka Angkatan Bersenjata Ukraina."
  17. alexy sidaikin
    alexy sidaikin 30 Juli 2022 11:06
    0
    Kutipan saka Dimm400
    Lan aku ora bakal ngilangi kemungkinan invasi wilayah kita saka wilayah Sumy menyang Kursk kanthi giliran luwih ing sisih kidul ing mburi klompok Kharkov kita. Pilihan iki nduweni akeh kaluwihan. Kanggo pisanan wiwit wiwitan perang, sepatu bot saka prajurit Ukraina bakal mlebu ing wilayah kita, sing bakal duwe efek propaganda sing gedhe.

    Karya fantasi sing apik ...
    1. dzvero
      dzvero 30 Juli 2022 11:50
      +3
      Yen Angkatan Bersenjata Ukraina duwe telung tentara lengkap, ajiné tank kejut lan dhukungan udara, mula dadi pilihan. Ya, Rusia mung duwe sawetara batalion mabuk sing nuduhake jamban, mesin cuci piring lan ngumbah muffin. eseman Wow carane padha mbukak ...
  18. RussianPatriot
    RussianPatriot 30 Juli 2022 11:12
    +3
    Wangsulan: Bab ingkang utama kanggo nindakake tanpa "gestures of good will."
  19. Hindu
    Hindu 30 Juli 2022 11:21
    +1
    Kita bisa menehi saran marang ahli strategi Ukrainia supaya njupuk conto ora saka NATO, sing mung bisa nglawan partisan, nanging saka artileri saka angkatan bersenjata Rusia ...

    Yagene padha nyaranake iki? Supaya dheweke luwih apik lan luwih akurat nyingkiri sampeyan? Penasehat, sialan...
  20. Ivan2022
    Ivan2022 30 Juli 2022 12:04
    +1
    Perang minangka bisnis sing nguntungake.
    Lan kita teka ing iki sesuai karo ajaran klasik Marxisme babagan inti imperialisme. Nalika nerangake kapitalisme, terus mlaku kaya jam.
  21. yowis
    yowis 30 Juli 2022 12:21
    0
    Bisa banget, sanajan ora mungkin.
    Paling kamungkinan serangan bakal ing sisih lor-wétan. Paling ora ana alas.
  22. maksbazhin
    maksbazhin 30 Juli 2022 13:31
    -2
    Dheweke lali babagan Transnistria. Ukrainians bisa miwiti ana, kita bakal rush kanggo ngluwari lan nampa serangan flank.
    1. Adagka
      Adagka 30 Juli 2022 14:16
      -2
      Kutipan saka maksbazhin
      Dheweke lali babagan Transnistria. Ukrainians bisa miwiti ana, kita bakal rush kanggo ngluwari lan nampa serangan flank.

      Hmm, muga-muga para ahli strategi sing padha lungguh ing Saloreikha ing Staf Umum. Ora ana gunane malah menehi komentar babagan iki, supaya dill bisa munggah ing kana, sampeyan kudu ngumpulake klompok sing cukup saka awal utawa mbusak pasukan saka ngarep sing wis aktif. Yen kita uga njupuk akun sing ana kurang lan kurang wong sing pengin daging-Processing dill lan sampeyan kudu mbukak sawise saben siji kanggo njaluk agenda, banjur skenario iki mung minangka nyata minangka rawuh saka wakil saka peradaban liyane. ing sasi ngarep ing Bumi.
      1. maksbazhin
        maksbazhin 31 Juli 2022 09:22
        +1
        Sampeyan ora duwe gagasan babagan kasunyatan. Ora ketompo carane Ukrainians disebut marang utawa pasukan lan ngendi Ukrainians, katon ing cilik Y. Podolyak. Pira sing dibutuhake kanggo nggayuh 10 wong ing Polandia, dheweke ora bakal nemokake apa sing dibutuhake kanggo mbantu Transnistria: nembus ngarep lan mlaku pirang-pirang atus kilometer, nanging omong kosong, kita nindakake iki saben esuk.
        Aku ora nandheske pilihan iki, nanging uga ora worth nolak. Ing kene opsi sing jelas wis dibahas sajrone sasi lan isih percaya marang wong bodho saka Ukrainia.
  23. Grigori F
    Grigori F 30 Juli 2022 14:24
    +2
    Iki minangka dina kaping satus "ambruk" Ukraina ...
    1. IvanSviridov
      IvanSviridov 30 Juli 2022 15:26
      +1
      Oke, oke sampeyan! Kita durung miwiti ngenteni ambruk Ukraina! ngguyu
      1. singa642
        singa642 30 Juli 2022 20:36
        -1
        Kita bakal ngenteni suwe
  24. swarga
    swarga 30 Juli 2022 16:00
    +1
    Lan Rusia ora bakal nyerang ing wulan Agustus, apa? Mung wong Ukraina? Sadurunge slush Autumn, nalika dadi angel kanggo advance, ora supaya dawa ditinggalake. Banjur, nganti April, ngarep ora bakal obah akeh.
  25. Cooper
    Cooper 30 Juli 2022 16:38
    -3
    Lan ing kene ana pitakonan logis kanggo Supreme / Presiden Rusia lan Menteri Pertahanan / Staf Umum Angkatan Bersenjata RF. Apa elit politik lan militer Ukronazi ora dirusak, sing diarani. pusat kaputusan, nalika - ing Kyiv? Napa pasokan senjata Barat menyang Ukraina ora mandheg lan mandheg banget?
    1. singa642
      singa642 30 Juli 2022 20:35
      0
      Amarga usus tipis. Utawa bakal padha kabeh enggal didol?
  26. iki odessy
    iki odessy 30 Juli 2022 17:07
    -5
    Kursk Bulge, ibumu. Saben uwong ngerti bakal ana ing kene, nanging ora ngerti ngendi! Babagan "Heralds" - sing pisanan yaiku "potret degenerate", kepala GUR. Bocah lanang sing munggah - kanthi jelas lan banter - kita bakal pindhah ing wulan Agustus. Lan tes sampeyan saka seri - aku ngerti kabeh. Ora ana sing kaya ngono. bab sing "ilmuwan politik" utawa "hodarenok" bakal ngomong soko patut. Alasane ora stupidity, nanging perversion informasi kasedhiya kanggo everyone ing "kanggo keuntungan dhewe "
  27. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 30 Juli 2022 19:09
    -1

    Umumé, expanses steppe saka ndhuwur digawe kanggo tumindak kelompok gedhe lan terobosan jero. Sanadyan ing jaman Khazars, sanajan ing Perang Donya II.
  28. Mantan prajurit
    Mantan prajurit 30 Juli 2022 19:13
    -2
    Kutipan saka iouris
    Bisa banget, sanajan ora mungkin.
    Paling kamungkinan serangan bakal ing sisih lor-wétan. Paling ora ana alas.

    Serangan utama ing alas kasebut minangka usaha sing diragukan. Pengalaman saka Perang Donya II nuduhake. Kabeh diputusake ing sisih kidul, ing steppes.
  29. Santa Fe
    Santa Fe 30 Juli 2022 19:18
    -9
    Ana sentimen pro-Ukraina sing kuwat ing Kherson

    Kanggo nyegah sabotase, para pejuang kita kudu mateni kabeh populasi Kherson ing Ukraina
    1. Engineer
      Engineer 30 Juli 2022 20:35
      +5
      Aku duwe perasaan yen sajrone setengah taun kepungkur sampeyan wis ngimbangi antarane negara "kedatangan" lan "keluar"
      1. Foundling
        Foundling 30 Juli 2022 22:45
        +3
        Lan sing paling penting, provokator, amarga langsung nelpon kanggo tumindak ilegal lan discredits tentara kita
  30. iki
    iki 30 Juli 2022 23:31
    +2
    Aku maca lan tiba ing endhepan. Sadurunge, layanan intelijen para pihak wis ngupayakake kabeh babagan rencana mungsuh, lan dina iki wis pirang-pirang minggu saben wong lan macem-macem wis ngrembug, saka pimpinan Ukraina nganti para ahli kursi, kapan lan kepiye serangan kontra Angkatan Bersenjata. Pasukan Ukraina ing Kherson bakal diwiwiti. opo iki? Serangan liyane saka idiocy Ukrainia, utawa rencana licik kanggo misinformasi? Aku mikir intelijen kita bakal ngatasi masalah iki. Senajan Pan Zelensky Nanging menehi printah kanggo nyerang, kabeh bakal sedhih banget kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Maju ing lapangan kosong tanpa dhukungan udara minangka angka sing mateni. Nanging miturut kabisan mental, dheweke bisa menehi pesenan.
  31. Fanat_alkmara
    Fanat_alkmara 31 Juli 2022 02:33
    -2
    Yen sampeyan nyelehake dhewe ing sisih liya, Angkatan Bersenjata Ukraina kudu duwe kekuatan sing cukup kanggo rong operasi: demonstrasi cedhak Kherson lan serangan ing Belgorod utawa wilayah Kursk, lan pilihan kapindho luwih disenengi amarga kondisi terrain. Efek media saka sukses mlebu ing wilayah kita bakal dadi kosmik. Sabanjure, sanalika operasi kasebut diwiwiti, kanggo kita pilihan sing paling apik yaiku pendekatan maneh menyang Kyiv utawa ngubengi Kharkov.
  32. Eugene Zaboy
    Eugene Zaboy 31 Juli 2022 04:28
    0
    Apa worth iku kanggo tenang? Saka Posad-Pokrovsky, ing ngendi garis ngarep mlaku, menyang jembatan Antonovsky kira-kira 30 km, lan malah kurang ing pinggiran Kherson. Kabeh sing dibutuhake APU yaiku grup waja kamikaze, cuaca udan lan wengi sing peteng. Yen padha mutusake, dheweke bakal tekan bank Dnieper liwat Kherson sajrone maksimal jam (seni meriem lan penerbangan kita ora ana gunane ing kutha, utamane ing wayah wengi), nanging bakal artileri kita duwe wektu kanggo nanggepi lan wektu sing dibutuhake. kanggo penerbangan wiwit kerja - iki minangka pitakonan sing ana gandhengane karo nomer lan cuaca. Dheweke cedhak banget karo Kherson, supaya ora nyoba nggawe terobosan ing ndhuwur, liyane babagan teknologi. Ya, Nazi ora bisa njupuk Stalingrad lan Leningrad, muga-muga Nazi uga ora bisa nyerang Kherson, mung amarga ora pengin mati lan ora nggunakake artileri saka pembangunan kutha Ochakov lan pemukiman pesisir liyane. senajan kasunyatan ngomong liya.
    1. Evilillion
      Evilillion 1 Agustus 2022 08:39
      +1
      Kolom siji brigade dawane sawetara kilometer. Ing Maret, iki maksimal 40 kilometer per jam, sawetara kanggo koleksi, sing bakal kita ngerteni kanthi cepet. Meh kabeh perlawanan minangka penyebaran ing tatanan perang. Ing mangsa perang, dalan tansah diblokir, lan ing dalan sing bisa nyimpang, yen ana, ana alangan lan ranjau.

      Serangan karo pasukan cilik, uga, dheweke bakal ngalahake dheweke, banjur apa? Saiki ana perang, ing Kherson dhewe, kaya, ana uga garnisun, lan siji BTG ing 1000 snouts ora bakal wedi wong.
  33. Evilillion
    Evilillion 1 Agustus 2022 08:31
    -1
    Wangsulan: Bab ingkang sapisanan mangertos ing kene yaiku yen kabeh dadi kaya, banjur ing Autumn Donbass bakal rampung lan bakal ana serangan ing Kharkov, utawa ing Nikolaev karo Odessa, lan ing kasus iki, pasukan perantauan wis wiwiti. kelangan wilayah saka ngendi iku isih bisa kanggo drive wong kanggo rojo pati. Kanthi kemungkinan gedhe bakal ana massal nyerah sanajan sadurunge perang. Lan massa dudu peleton / perusahaan, nanging tingkat batalyon. Ya, lan saham senjata bakal rampung, Kulon ora duwe kesempatan kanggo nyedhiyakake, nanging howitzer ing pungkasan taun 2023, sing bakal kasengsem. Yaiku, dalan normal DB nganggep kekalahan sing ora bisa dihindari saka pasukan perantauan.

    Sareh, kontak antarane pedunung wilayah liberated lan isih dikuwasani terus, lan kabeh dadi titik ing sawetara Zhytomyr padha bisa miwiti meri sederek saka Kherson lan malah Mariupol, ngendi iku bakal dadi anget ing mangsa, omah lan layanan komunal tariffs. kurang, lan umume kabeh luwih apik. Sing, ing mangsa, tentara Rusia wis bisa samesthine karo kembang. Ukrovstvo dhewe nyumbang kanggo iki. Sadurunge, dheweke mung disengiti, lan ing kahanan kadhemen lan keluwen, nyingkirake dheweke bisa dadi kunci kanggo kaslametan fisik.

    Miturut cara, iku ora perlu kanggo break Internet kanggo alesan iki piyambak. Dill ora bisa mblokir kabeh saluran komunikasi kanthi fisik, nanging sambungan kasebut ora bisa digunakake.

    Usaha kanggo push bali menyang kidul lan ngganggu kabeh, wis menang kamenangan kanggo pasukan tiyang kathah, mung kasempatan . Nanging ing kene implementasine praktis, aku pengin ndeleng, carane, ing kondisi pengintaian terus-terusan, kolom peralatan kilometer-dawa bakal pindhah saka Nikolaev kanggo Kherson. Rusia bisa nyedhiyakake iki kanthi konsentrasi penerbangan, supaya unit lemah ing sangisore tutupe bisa nyedhaki Nikolaev, lan artileri saka kutha ora bakal bisa ngganggu. Nanging dill ora duwe kesempatan kasebut. Utawa masang ing tatanan perang tengen ing Nikolaev lan pindhah kaya iki liwat steppe? Aku ora ngomong babagan mlebu kutha, malah 1 brigade bakal meksa dheweke perang ing dalan, lan wis ana bala bantuan saka Crimea lan penerbangan ...

    Cetha yen serangan gagal, kabeh disederhanakake kanggo tentara Rusia, nanging dill ora duwe kesempatan liyane, malah teoritis, lan ora bakal duwe maneh.
  34. Uprun
    Uprun 1 Agustus 2022 08:47
    +1
    Aku maca kanthi ati-ati kabeh komentar, kampanye ing Staf Umum Departemen Pertahanan Federasi Rusia wis mateng kanggo nggawe dewan strategi kursi, ora luwih. Dheweke duwe intelijen anyar lan informasi babagan konsentrasi pasukan mungsuh, gaman lan peralatan, rencana lan strategi Nata ing teater operasi.
  35. RED_ICE
    RED_ICE 1 Agustus 2022 08:57
    -2
    Pers ora nguwuh babagan serangan kasebut. Paling kamungkinan, yen mengkono, iku bakal ing arah liyane.
    1. Evilillion
      Evilillion 1 Agustus 2022 09:12
      0
      Ing kahanan modern, ora realistis kanggo ndhelikake konsentrasi pasukan.
      1. RED_ICE
        RED_ICE 1 Agustus 2022 09:22
        -2
        Konsentrasi pasukan bisa ditindakake kanthi meneng lan kanggo pertahanan.
  36. Sergey39
    Sergey39 1 Agustus 2022 10:21
    0
    Serangan apa iki sing dipromosikan ing media, minggu sing! (((
    1. yowis
      yowis 1 Agustus 2022 15:43
      -1
      Sing munggah pangkat, jebul gagal. Saiki lagi ngomong bab anyar, malah luwih elek. Nanging ana masalah: "senjata ora bakal cukup." Mesthine kanggo nglengkapi saben "zahitnik" karo "Hymars" supaya bisa ngalahake orc saka jarak jauh, lan sing paling penting, kanggo numpes jembatan Krimea. "Amerika karo kita!" Nanging ora cukup Hymars kanggo kabeh wong.
      "Offensive" uga masalah politik. Yen gagal, junta militèr sing bakal teka bakal "dikompromi" (iki aku kanthi syarat).
      Kajaba iku, "patriot" kaya Chapyga kepengin banget karo siji gagasan: kanggo nyerang jembatan Krimea. Diduga, iki mesthi bakal nyebabake intervensi NATO ing permusuhan.
      Tanpa Ukraina, sing dadi politisi sing luar biasa, dheweke ora bisa ndeleng masa depan jagad iki. Menehi bom A - padha bakal nggunakake tanpa mangu-mangu.
      Rencana kasebut kendel banget (nanging mbebayani banget).
  37. Panzerjager
    Panzerjager 4 Agustus 2022 19:10
    0
    Pitakonan kabeh yaiku apa komando Angkatan Bersenjata RF bakal mutusake kerugian ing kekuatan tempur penerbangan supaya bisa "mateni" Wehrmacht sing metu. Ora dadi rahasia manawa penerbangan saiki ora duwe risiko luwih jero ing mburi garis ngarep amarga siji alasan sing gampang - sistem pertahanan udara saka Wehrmacht sing metu isih ora rampung lan ana akeh sing ana ing layanan.
    Yen ana karya ing mode siji pesawat saka pasangan saben jam, malah cepet sijine bebarengan klompok Wehrmacht bakal duwe pangarep-arep saka sukses. Nanging karya intensif penerbangan, 300-400 sorties saben dina, mesthi bakal diiringi kerugian. Sawise kabeh, Wehrmacht ora bakal ngaktifake sistem pertahanan udara "turu" kanggo sepasang pesawat serangan, kanthi hormat marang pilot kita, nanging 2 Su-25 ora bisa nyebabake karusakan kritis marang mungsuh. Nanging nalika sistem NATO AWACS menehi sebutan target kanggo sawetara rolas pesawat ing wektu sing padha, sistem pertahanan udhara saka Wehrmacht kang metu bisa synchronously "tangi" lan miwiti shelling pesawat kita. Dadi, amarga jumlah pesawat serangan tingkat modern - Su-34, Su-35, Su-30 - ora ngluwihi atusan saben jinis (miturut sumber terbuka) ing ALL Rusia saka Kaliningrad nganti Kuriles, bakal printah saka pasukan kita wani resiko ilang sawetara nomer pesawat saka saben jinis saka sistem pertahanan udara? Iki senadyan kasunyatan sing saben jinis iki, IMHO, ora luwih saka setengah saka populasi ing zona NWO. Akibate, mundhut malah 5-6 pesawat wis cukup kritis. Lan mulane ing bidang informasi ana reaksi sing rada gemeter babagan "pengumuman" saka serangan kontra Wehrmacht.
    Alesane prasaja. Sanajan Wehrmacht bisa nglumpukake 2-3 brigade mekanis kanggo counteroffensive, serangan malah loro brigade ing ngarep 5-6 km bakal mateni kanggo klompok taktis batalyon kondhang, sing saiki wis digawe dowo ing ngarep. Sepasang brigade mekanis paling sethithik 8 batalyon infanteri bermotor, sepasang tank, 2-3 batalyon artileri lan 2-3 batalyon MLRS. Yen brigade iki diwenehi liyane 5-6 batalyon meriem meriem lan 2-3 batalyon MLRS, banjur padha bakal nampa unggul angka lan geni akeh banget.
    Apa maneh steppes mbebayani. Sampeyan bisa pindhah menyang ngendi wae. Lan yen rong brigade serangan karo artileri sing dipasang saka area konsentrasi wiwit maju menyang wilayah penyebaran, mula wilayah sing diusulake bisa jarak puluhan kilometer saka siji liyane. Lan meh mokal kanggo nanggepi maneuver kuwi, gadhah chain lancip BTGs lan kahanan sing durung mesthi lengkap situs nyerang bener.
    Elingi "burung hantu nistha". Operasi Topan lan Operasi Biru. Rampung kahanan sing durung mesthi ing ngendi Jerman bisa nyerang. Asil - Jerman ing loro kasus break liwat pertahanan. Sanajan sawetara dina sadurunge 28 Juni 1942, komando Soviet ngerti rencana serangan saka Korps Panzer Wehrmacht kaping 40. Iku wis mokal kanggo ngganti soko - ora ana wektu kanggo mindhah pasukan, kanggo nglengkapi posisi ing dalan nyerang korps.
    Saiki ayo elinga carane Jerman netralake terobosan saka Pengawal 11 lan Tentara Tank 4 ing Juli 1943 ing Orel. Massa penerbangan ageng dibuwang ing perang, Jerman ora nganggep kerugian Luftwaffe. Nanging ora bisa dianggep - sekolah penerbangan ajeg mbuwang pilot anyar menyang skuadron latihan saka Luftwaffe, pabrik pesawat diprodhuksi atusan pesawat saben sasi.
    Dadi ora kasunyatan sing BTGs digawe dowo menyang thread bakal tahan jotosan kuat. Kajaba aviation dibuwang menyang perang, preduli saka losses. Mung ana siji pitakonan: apa losses bakal dianggep luwih ditrima - ing aviation, utawa pasukan darat karo mundur total sakteruse lan mundhut saka wilayah.
    Lan kanthi cara kasebut, nalika "Spring Awakening" dipateni, mung pesawat serangan Angkatan Udara Soviet ing cedhak Lake Balaton nggawe 800-900 sorties saben dina, sanajan cuaca ala.