Review militèr

Serbia: kafe kosong ing wiwitan perang

30

Sawetara dina liwati sawise Serbia diwutahake warta babagan konflik liyane ing tapel wates. Sawetara dina nunggu lan kasenengan, kuwatir lan ngetutake kabar kasebut.



Ya, kita ngomong babagan Serbia. Aku cepet-cepet nggawe reservasi langsung, informasi iki ora analitis, nanging mung pikirane wong sing tuwane lan sedulure manggon ing Serbia. Dheweke dadi wong Rusia, amarga kesehatan sedulure, dheweke lunga menyang kutha resort, tuku omah lan wis manggon ing kono suwene 5 taun. Lan saiki padha periodik pirembagan bab kahanan, bab urip lan ciri saka wong, dibandhingake karo Rusia. Cedhak Kapaonik - ayu. Kosovo ora adoh saka wong-wong mau, secara harfiah sèket kilometer.



Dheweke manggon ing kutha cilik lan kabeh katon apik. Ora adoh ana lapangan terbang militer, pangkalan Kamentrian Situasi Darurat Rusia (umume obrolan sing kapisah), kabeh sepi lan tentrem. Nanging taun kepungkur ana sawetara acara sing tiba saka dalan urip sing ora cepet-cepet.

Pisanan, prajurit Rusia teka kanggo "semprotake" kutha-kutha saka covid. Ing tangan siji, wong lanang kita uga mbantu ing Italia, nanging ing Serbia padha ketoke mimpin "Mashenka" cilik ing tapel wates karo Kosovo. Lan piye wae katon aneh kanggo warga lokal ...

Aku cepet-cepet nyathet yen dheweke uga ngresiki kutha-kutha, nanging ing kene ana alas, sawah lan kali ing sadawane tapel wates ... Aneh. Wong Serbia bungah merga para sedulur Rusia wis nlusuri tapel wates karo jalur lan nyetel kamera CCTV. Akeh kamera. Banjur polisi nindakake sensus wong manca, takon babagan agama, kewarganegaraan, dinas militer, anane real estate ing luar negeri, lan liya-liyane. Wong tuwa Rusia ora ngelingi iki. Uga acara aneh. Ing tangan siji - uga, acara lan acara, nanging akeh Serbia padha alerted dening iki lan minangka asumsi - padha pengin ngerti sing manggon ing wilayah tapel wates lan, ing kasus iki, kang sisih bakal njupuk.

Lan banjur sawetara dina kepungkur - tabrakan. Saka saben wesi - Kosovo nyerang, oh ora, Serbia nyerang, utawa luwih padha nyerang bebarengan, lan liya-liyane.

Aku langsung nelpon ibu, ngomong apa? Lan ibu masak nedha bengi lan ngandika, padha ngomong kabeh kaya biasane, kaya sampeyan? Mesthi, aku nerangake, padha ngomong, sampeyan duwe perang, lan sampeyan nggawe kopi? Apa kahanane? Wis saka saben wesi meh laporan saka ngarep teka, lan sampeyan duwe kopi ???

Ya, kudu diakoni, saben dina ing enclaves ing wilayah Kosovo - minus Serbia. Kosovar dipotong alon-alon. Salah siji bocah sekolah bakal disembelih, utawa angon bakal kesapu nganti resusitasi. Lan wong Serbia bengok-bengok banter ing tapel wates sapisan sasi lan iku (Kaya China ing cahya saka acara anyar). Tradhisi kasebut wis mesthine - kumpul ing wong akeh, njupuk gaman karo sampeyan lan pindhah menyang Kosovo karo bengok-bengok lan telpon, lan ing tapel wates menyang cafe lan banjur ngarep. Iki wis suwe kedadeyan, mula saiki dheweke bakal bengok-bengok lan bubar. Kabeh apik.


Urip biasa

Inggih, aku mikir, oke, aku bakal nelpon kakangku. Ing wektu iki, adhiku ing alam, karo kanca-kanca Serbia, goreng sosis ing ngarepe bandara militer. Dheweke takon babagan wiwitan perang, dheweke ujar kepiye, kepiye kedadeyane? Aku ndeleng obahe ing lapangan terbang, nanging ora katon kaya mung rewel, dadi ... Dheweke mlaku luwih cepet tinimbang biasane. Wargane kabeh ayem, ojo ribut-ribut, kabeh mestine apik. Kene kanca lungguh kene, Nicola. Kakange mung dadi penjaga tapel wates, jarene mung srawung sing ora kena dadi perang, nanging kabeh bisa. Lan skirmish padha ngandika bodho.

Ing sawetara pos (ayo sebut wae), wong Serbia lan Kosovar ngladeni. Ing loro-lorone saka wates kondisional (iku pancene banget kondisional). Lan saiki, sawise mabuk, dheweke ngrembug babagan "topik panas" babagan ilegalitas ngenalake larangan nomer mobil lan paspor Serbia. Ing pungkasan, perang. Serb numpuk ing Kosovar, nanging njupuk bedhil mesin lan sijine loro Serbia kanggo ngaso. Kanggo nanggepi, wong Serbia ambegan ing pos pemeriksaan (Kosovo), sing diduga saka bedhil tank. Ing kono wiwit ...

Nanging ing kene tabrakan kasebut kerep banget, mula ora bakal nyebabake serius. Tembak maneh ing seminggu. Padha ngomong getih Balkan panas, kita ora bisa nindakake tanpa penembake.

Aku takon babagan barikade, nanging jarene ana barikade, wong Serbia wis wiwit mbangun, nanging sesuk bakal dibongkar. Sawise iku, aku isih menehi saran kanggo nglumpukake dokumen, dhuwit, sandhangan lan panganan lan siap-siap cepet-cepet menyang Beograd, amarga dheweke ora kadhaptar ing registrasi konsuler lan ora ana sing bakal teka yen ana kedadeyan, amarga dheweke ora ngerti yen dheweke ora ngerti. ana.

Miturut cara, ing taun 99, bus teka menyang kutha kanggo wong Rusia sing wis kadhaptar. Kakangku kandha yen bakal kesusu ngetutake wong Serb, ing alas kene ana dermaga yen perlu ndhelik.

Lan wiwit tanggal 1 nganti 3 Agustus, aku nelpon luwih saka sepisan. Lan kabeh dadi kaya sing diramalake - SILENCE. Barricades padha dibongkar, gaman disisihaké lan padha lungguh ing warung kanggo rembugan carane iku perlu kanggo nyerang lan tekan Pristina. Ngendi panggonan sing paling apik kanggo pindhah tank, lan ngendi infantri - strategi ketok, nanging ora kursi, nanging kopi. Kaya sing diomongake ibu - "Dadi saben wulan, kita wis biasa. Bosen"

Iki carane manggon ing Serbia. Ing perang.






Sore biasa ing wilayah tapel wates Serbia, nalika media ngomong babagan perang ing wilayah iki
Pengarang:
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Expert_Analyst_Forecaster
    Expert_Analyst_Forecaster 4 Agustus 2022 05:15
    -2
    Mulane Rusia ora perlu campur tangan ing kana. Ayo padha Ngurutake dhewe, lan ora ngarep-arep kanggo rake ing panas karo tangan kita.
    Serbs minangka sekutu - sing isih nembak.
    1. Paul Siebert
      Paul Siebert 4 Agustus 2022 06:35
      + 17
      Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
      Serbs minangka sekutu - sing isih nembak.

      Sampeyan iki, kanca, sing mbingungake wong Serbia karo wong Bulgaria ...
      Secara pribadi, aku ora duwe keluhan babagan Serbia, minangka sekutu!
      1. Sipil
        Sipil 4 Agustus 2022 07:34
        +2
        Banjur, sawise sawetara generasi, kabeh masalah bakal dirampungake. Motong miturut prinsip nasional lan agama iku njijiki.
      2. Expert_Analyst_Forecaster
        Expert_Analyst_Forecaster 4 Agustus 2022 12:33
        -1
        Aku setuju yen wong Bulgaria luwih elek. Nanging babagan wong Serbia, aku bakal tetep karo pendapatku.
        Marang kula carane allies kita, Serbia, dikenali Ossetia Kidul, Crimea, LDNR?
        Mungkin nang endi wae padha ngutuk shelling saka Donbass? Aku ora takon babagan bisnis. Iku cetha sing padha ora. Nanging paling ora dhukungan moral diwenehake kanggo Rusia? Apa aliansi?
        1. Paul Siebert
          Paul Siebert 4 Agustus 2022 12:39
          +4
          Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
          Marang kula carane allies kita, Serbia, dikenali Ossetia Kidul, Crimea, LDNR?

          Ora Ana
          Nanging, dheweke ora kudu disalahake amarga iki.
          Serbia minangka negara Ortodoks cilik, diubengi dening infrastruktur NATO.
          Bodho nempelake tangan ing sarang maneh lan maneh mung kanggo njaluk madu sithik ... nglirik
      3. Glagol1
        Glagol1 5 Agustus 2022 15:08
        +3
        Aku setuju. Wong Bulgaria mesthi dudu Serbia, dheweke ngedol kita. Senajan ing tingkat rumah tangga akeh sing ora marem. Kaping pirang-pirang ngaso ing kana, komunikasi ora ana alangan, basane bisa dingerteni. Nanging elit wis ngedol kita.
        Serb iku beda...
    2. Ryusei
      Ryusei 4 Agustus 2022 06:53
      -6
      Lan sampeyan saka ngendi?
    3. wulan 702
      wulan 702 10 Agustus 2022 11:26
      0
      Ana kantor kuwi ing Rusia, "Velesstroy", kang melu ing construction saka fasilitas lenga lan gas, supaya belongs kanggo Serbia-Kroasia Russian .. Maca review bab Serbia lan Kroasia saka buruh kita ana .. We ora duwe ilusi sekutu ing njaba Rusia, ora ana ing endi lan ora ana Pinten..
    4. BecmepH
      BecmepH 11 Agustus 2022 17:58
      0
      Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
      Serbs minangka sekutu - sing isih nembak.

      Nerangke?
  2. Lech saka Android.
    Lech saka Android. 4 Agustus 2022 05:20
    + 13
    Ya, kudu diakoni, saben dina ing enclaves ing wilayah Kosovo - minus Serbia. Kosovar dipotong alon-alon. Salah siji bocah sekolah bakal disembelih, utawa angon bakal kesapu nganti resusitasi.

    Dheweke bakal ngilangi kabeh wong Serbia ing kana ... cepet utawa mengko ... konflik etnis ana ing sisih Albania, KFOR lan NATO, sing ora peduli karo nasib penduduk Serbia.
    Aku matur nuwun marang penulis kanggo maca sing menarik.
    1. rotmistr60
      rotmistr60 4 Agustus 2022 07:05
      0
      Dheweke bakal ngilangi kabeh wong Serbia ing kana ... cepet utawa mengko ...
      Cut metu, ora Cut metu dina iku angel ngomong, amarga. ora kanggo kapentingan dhewe, nanging padha bakal remet metu nggunakake pasukan saka wilayah, kang, ing saran saka Amerika lan allies, padha nimbang dhewe, iku mesthi.
    2. gsev
      gsev 5 Agustus 2022 21:26
      0
      Quote: Lech saka Android.
      Dheweke bakal ngilangi kabeh wong Serbia ing kana ... cepet utawa mengko ... konflik etnis ana ing sisih KFOR lan NATO Albania.

      Dadi wong Albania bakal mateni NATO sawise mateni Serbia ora kurang aktif tinimbang wong Aljazair sing mateni Prancis ing Aljazair. Mung yen NATO nyabut bijih Serbia ing Kosovo. Dheweke bakal milih kabeh bijih polimetal lan ngandhani wong Serbia supaya ngethok wong Albania. Ing Afghanistan uga, sawise ngekspor bijih uranium, para inteligensia lokal diselehake ing kontrol penuh Taliban. Kajaba iku, dheweke nawakake Rusia menyang Iran, Tajikistan, Turki supaya cocog karo sumber daya lan pasukane menyang konflik antar-Afghanistan. Erdogan ngirim Amerika Serikat lan dheweke duwe perdamaian lan ora campur tangan karo Taliban. Lan Iran lan Tajikistan wis ngatur ngarep kanggo awake dhewe. Mugi sing nalika Bulgaria lan Macedonia miwiti gratering karo Muslim sing, padha bakal tuku senjata kanggo rega karo markup dhuwur kanggo Russophobia umur-lawas.
  3. antivirus
    antivirus 4 Agustus 2022 05:36
    0
    200 taun tindak "tumiba Roma" lan saiki tiba Eropah saka 45g kanggo ...?
    1. BlackMokona
      BlackMokona 4 Agustus 2022 07:39
      0
      Ora wiwit taun 1945, nanging wiwit taun 1918 dheweke wis ngenteni. Lan isih ora ana apa-apa.
      The Decline of Europe minangka karya filosofis dening publicist Jerman Oswald Spengler, rong volume diterbitake ing taun 1918.
  4. Cottondraton
    Cottondraton 4 Agustus 2022 05:43
    +6
    Ya, utamane ora ana sing ngomong babagan perang. Padha ngandika aggravation liyane. Iki luwih pitakonan kanggo "blokhchers". Aku ndeleng luwih akeh judhul clickbait saka wong-wong mau. Lan uga saka kabeh jinis aggregator warta lemah. Nanging sing jelas ana, ing ngendi Pugacheva mati 3-5 kaping dina lan atusan wong sugih saka macem-macem kutha ngomong babagan cara kanggo dadi sugih ing rong minggu ... Aku ora tau mbukak muntah iki.
  5. Luminman
    Luminman 4 Agustus 2022 05:53
    -1
    Kutipan: antivirus
    tiba Eropah saka 45g kanggo ...?

    Mungkin saka 60-an utawa 70-an ...
    1. Expert_Analyst_Forecaster
      Expert_Analyst_Forecaster 4 Agustus 2022 06:07
      +1
      Dipercaya yen tiba ing Kulon diwiwiti ing taun 1991. Kajaba iku, ambruk USSR minangka salah sawijining sebab utama.
      1. Luminman
        Luminman 4 Agustus 2022 06:28
        -1
        tiba ing sisih kulon wiwit taun 1991

        Wiwit taun 1991, proses iki mung nyepetake ...
        1. antivirus
          antivirus 4 Agustus 2022 07:43
          0
          Aku ngomong babagan tanggal kadaluwarsa saka kobong.
          Kulon bakal bosok suwe banget.
          Lan dollar bakal "rauh" mati ... Miturut 2100, ora sadurungé.
          Utawa sadurungé?
          1. Komentar wis dibusak.
  6. kuroneko
    kuroneko 4 Agustus 2022 06:19
    +4
    Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
    Mulane Rusia ora perlu campur tangan ing kana. Ayo padha Ngurutake dhewe, lan ora ngarep-arep kanggo rake ing panas karo tangan kita.
    Serbs minangka sekutu - sing isih nembak.

    Ya, nanging ing keadilan kudu dicathet yen iki mung siji-sijine wong Slavia sing ora tau perang karo Rusia. Kabeh "sedulur" liyane dicathet, lan luwih saka sepisan. Lan mulane saiki penting banget kanggo Kulon ngremukake Serbia. Kaya, deleng, kita bisa meksa sapa wae kanggo ngiyanati.

    Lan malah gendéra Serbia meh gendéra Rusia. Yen ana sing ora ngerti iki. Basa kasebut uga cedhak karo basa Rusia. Mung Belarusian luwih cedhak.
    1. Expert_Analyst_Forecaster
      Expert_Analyst_Forecaster 4 Agustus 2022 06:31
      +2
      Kaya mangkono iku. Nanging sampeyan uga ora bakal entuk dhukungan saka dheweke. Ossetia Kidul, Crimea diakoni? LDNR?
      Lungguh ing warung mbokmenawa dikenali. Nanging negara Serbia ora.
  7. Adagka
    Adagka 4 Agustus 2022 06:33
    -5
    Napa aliran kesadaran iki? Saka opus iki, aku meh ora ngerti ide utama - wong Rusia sing ala nindakake eksperimen rahasia, nyemprotake kabeh wilayah tapel wates karo apa wae kanggo provokasi perang, poked kamera kanggo mirsani asil eksperimen, nanging males. Serbs, malah ing bahan kimia lan senadyan kasunyatan sing padha ajeg Cut (karo Miturut penulis, Kosovars duwe rencana minimal minus siji Serbia saben dina) ora pengin perang. Inggih, OK. Apa sabanjure?
  8. parusnik
    parusnik 4 Agustus 2022 06:33
    +4
    Ayo ngenteni nganti September. Ora suwe ditinggal.
  9. litium17
    litium17 4 Agustus 2022 06:38
    +3
    Thanks kanggo penulis! Aku wis padha karo tangga-tangga ing desa, buyar sawetara lan iku. Dheweke uga kumpul dadi dewan wanita, dheweke bakal ngeses, teka ing kene akeh (ora duwe wong lanang), tetep jarak. Dadi kene, banget, ing tingkat konflik saben dinten, sing teka ing jumlah gedhe ana lan apa .. Lan Russian pancene kudu mikir ahead, iku bakal nemen kanggo everyone!
  10. kuroneko
    kuroneko 4 Agustus 2022 06:51
    +5
    Kutipan: Ahli_Analyst_Forecaster
    Kaya mangkono iku. Nanging sampeyan uga ora bakal entuk dhukungan saka dheweke. Ossetia Kidul, Crimea diakoni? LDNR?
    Lungguh ing warung mbokmenawa dikenali. Nanging negara Serbia ora.

    Dadi licik. Sampeyan wis ngerti banget kenapa Serbia ora bisa nindakake iki. Kanggo Kulon langsung njerit kaya obah ing masalah Kosovo.

    Nanging Rama, kanthi cara, main karo multi-vektorisme, uga ora ngakoni status Crimea kanggo taun. Nanging, ora nyuda nilai Belarus minangka siji-sijine sekutu Rusia sing bisa dipercaya (sawise tentara lan angkatan laut, mesthi).

    Lan Serbia minangka negara cilik lan ing dering negara NATO. Kasunyatan manawa elit politike durung nyerah ing tekanan saka Brussels lan Washington wis dadi keajaiban cilik.
    1. Expert_Analyst_Forecaster
      Expert_Analyst_Forecaster 4 Agustus 2022 12:45
      -2
      Mungkin sampeyan bakal luwih gampang, nanging aku ora nganggep Belarus minangka sekutu sing bisa dipercaya.
      Nganti saiki, tetep cedhak karo Rusia amarga kasunyatane Rusia "mbayar" luwih akeh tinimbang EU.
      Sanalika roti jahe manis katon, "pamit Rusia, saiki kita Eropa." Nganti saiki, kabeh ana ing Lukashenka - dheweke ora bisa nemokake basa sing umum karo Barat, nanging bisa karo Putin.

      Serbia ora bisa nindakake iki.


      Lan kenapa kita butuh sekutu sing ora bisa nindakake apa-apa? Kanggo nggawe ilusi yen kita duwe akeh sekutu, yen "donya kabeh karo kita"?
  11. michael3
    michael3 4 Agustus 2022 07:00
    +2
    "Ora ana bebener ing alun-alun" Amarga saksi mata ora bisa ndeleng apa-apa saka alun-alun. Sanadyan wong-wong sing ana ing barisan ngarep wong akeh padha disembelih ing kelompok, apa wong saka baris rong puluh bakal weruh? Dheweke ora bisa ndeleng apa-apa, ora ana apa-apa, kajaba sirahe wong sing ana ing ngarep ... Kaya paradoks kasebut.
    Yen sampeyan ana ing acara kasebut, paling asring sampeyan ora weruh apa-apa, lan apa sing sampeyan deleng salah tafsir. Kaputusan babagan perang, lan tumindak sing cocog, ora ditindakake ing medan perang. "Pandangan saksi mata" iki minangka akibat saka khayalan aneh sing diidak-idak ing sirah para penganut demokrasi.
    Padha ngomong "wong-wong mutusake kanggo miwiti perang." Lan, kaya, dheweke kanthi spontan kesusu perang, lan para politisi nyeret kanthi wegah banget. Iki wektu, cemoro-stick, kanggo tuwuh! Perang ana utawa ora, kita bakal ngerti. Nanging ora saka saksi mata ...
  12. kuroneko
    kuroneko 4 Agustus 2022 07:01
    +3
    Kutipan saka parusnik
    Ayo ngenteni nganti September. Ora suwe ditinggal.

    Perang Donya II, kanthi cara, uga diwiwiti persis ing pisanan September.
    Lan Pisanan - saka nembak ing Sarajevo.
  13. kor1vet1974
    kor1vet1974 4 Agustus 2022 09:34
    0
    Mungkin mung tenang sadurunge badai?
  14. tukang baja
    tukang baja 5 Agustus 2022 08:45
    +1
    Supaya ora ana perang, Rusia kudu nguatake persenjataan Serbia. Defiantly, carane NATO wis arming Ukraina. Lan Serbia kudu aktif nglindhungi wargane. Nyembeleh wong Serbia tegese nyembeleh wong Albania loro, lan ora nyatakake rasa kuwatir. Wedge, wedge knock out! Ora ana cara liya!