Review militèr

Publikasi Cina nyebutake pesawat Su-35 Rusia ora bisa dikalahake ing udhara amarga persenjataan karo rudal R-37M.

82

Paling anyar, rudal AIM-54 Phoenix Amerika nduweni jarak penerbangan paling dawa ing antarane rudal udara-ke-udara. Nanging saiki Rusia wis bisa maju. Miturut Sina.com edisi Cina, pesawat tempur Su-35 Angkatan Udara Rusia bersenjata rudal kanthi jarak nganti 300 kilometer.


Cara tradisional, pejuang Rusia bersenjata karo rudal sing dipandu udara-ke-udara R-73, jarak menengah R-27 lan R-77. Ora suwe, rudal R-37M mlebu layanan karo Angkatan Udara Rusia. Dheweke bersenjata karo pencegat tempur MiG-31. Iku rudal dipandu udara-ke-udara jarak adoh. Jangkoan rudal tekan 200 kilometer utawa luwih. Banjur, pejuang Su-35 padha bersenjata karo pluru kuwi.

Bubar, pejuang Su-35 saka Angkatan Udara Rusia nguji rudal anyar. Penulis Cina weruh yen roket kasebut luwih gedhe tinimbang sing sadurunge: dawane kira-kira 4,1 meter, diametere 0,38 meter, lebar sayap 0,72 meter. Roket kuwi bobote 510 kilogram. Kepala ledak roket kasebut bobote kira-kira 60 kilogram.

Roket R-37M nduweni mesin roket propelan padhet dual-mode. Sistem bimbingan digabungake. Rudal kasebut bisa digunakake kanggo numpes pesawat gedhe - radar peringatan dini (AWACS), pesawat pengintaian lan komando, pesawat tanker.

Mangkono, rudal anyar Rusia luwih unggul tinimbang rudal AIM-54 Phoenix Amerika, sing jarake 184 kilometer. Ing 2004, rudal Phoenix rampung ditarik saka layanan karo Angkatan Udara AS. Mulane, saiki pejuang Amerika bersenjata rudal AIM-120C, jarak penerbangan sing luwih cendhek - mung 100 kilometer. Minangka kanggo rudal AIM-54 Phoenix, padha tetep ing layanan mung karo Angkatan Udhara Iran.

Edisi Cina nyerat manawa babagan jarak rudal udara-ke-udara, Amerika Serikat ketinggalan ing Rusia. Mulane, bakal luwih gampang kanggo pejuang Rusia kanggo nglawan Amerika. Kahanan iki bisa kanthi radikal ngganti sifat konfrontasi ing udhara. Ing babagan iki, publikasi kasebut diarani Su-35 sing ora bisa dikalahake ing udara.

Ora ana sangsi manawa desainer Rusia bakal terus nambah karakteristik teknis R-37M. Ing versi sing dianyari, koran kasebut nandheske, rudal kasebut bakal duwe fungsi perang elektronik, sing bakal ngidini kanthi yakin terus maju ing lintasan tartamtu nganti tekan target. Interferensi elektromagnetik lan upaya dipateni dening mungsuh ing kasus iki ora bakal mbantu. Mangkono, efektifitas pertempuran pejuang Su-35 sing bersenjata karo rudal kasebut bakal saya tambah akeh.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
82 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexey-74
    Alexey-74 4 Agustus 2022 09:56
    +7
    We are pleased karo taksiran apik senjata kita. Rudal anyar, lan malah ing Su-35S, jawaban sing serius banget kanggo "siluman" F-35 lan F-22.
    1. pamburu mumbul
      pamburu mumbul 4 Agustus 2022 09:58
      +3
      Kutipan: Alexey-74
      We are pleased karo taksiran apik senjata kita

      Mesthine seneng, utamane saka China, sing memuji utawa sengit senjata kita. nglirik
      1. nnm
        nnm 4 Agustus 2022 10:05
        + 19
        Hayet banjur hayet (jelas yen dheweke kudu ngalem awake dhewe), nanging nalika nerangake, karo Pakistan, karo Taiwan, model teknologi kita sing maju.
        1. pamburu mumbul
          pamburu mumbul 4 Agustus 2022 10:07
          +4
          apik Bravo! Aku sengaja ora miwiti ngomong babagan iki ing ndhuwur, kanthi pangarep-arep yen ana sing kelingan. ombenan
        2. ramzay21
          ramzay21 4 Agustus 2022 19:16
          +2
          Hayet banjur hayet (jelas yen dheweke kudu ngalem awake dhewe), nanging nalika nerangake, karo Pakistan, karo Taiwan, model teknologi kita sing maju.

          Iki nduweni panjelasan sing prasaja. Dheweke ngirim Su-35 ing ngarep amarga karakteristik modifikasi ekspor pesawat kasebut wis umum dikenal, lan dheweke ora pengin nyorot pesawat generasi kaping lima ing ngarepe radar supaya karakteristike tetep rahasia. Amerika nindakake perkara sing padha karo F-22 lan F-35, lan ing wektu normal kita nindakake kabeh pejuang rahasia anyar.
          1. wong pinter
            wong pinter 5 Agustus 2022 09:13
            0
            Dheweke nulis yen njupuk Su-35 amarga jarak penerbangan lan diwatesi mung 24 pesawat. Dadi akeh wong Tionghoa sing dianggep cukup kanggo ngontrol wilayah pesisir ing sisih kidul. Padha ora njupuk luwih. Avionik, miturut pendapate, ing Su-35 luwih elek tinimbang modifikasi paling anyar saka pejuang J-10 lan keturunan Cina saka Su-27.
            Nanging, kunjungan Pelosi nuduhake yen 24 Su-35 ora cukup. Amerika njupuk 8 F-15E lan F-18 superhornet saka kapal induk, nyedhiyakake kaunggulan numerik bebarengan karo pejuang Taiwan.
        3. Liao
          Liao 5 Agustus 2022 10:08
          +1
          Inggih, sumangga sami ngakeni, sami ngakeni, bilih kepeksa dedagangan, kados dene panjenengan kepeksa tumbas sampah. Ing mripatmu, mung Amerika, Eropa lan Israel sing paling apik.
    2. Brodyaga19
      Brodyaga19 4 Agustus 2022 10:23
      0
      Lan apa gunane yen siluman kasebut ora bisa dideteksi ing jarak kasebut? Mung minangka backlog kanggo masa depan.
      1. freddyk
        freddyk 4 Agustus 2022 11:04
        +3
        Kapethik saka: Brodyaga19
        Lan apa gunane yen siluman kasebut ora bisa dideteksi ing jarak kasebut? Mung minangka backlog kanggo masa depan.

        Dadi wong liya kudu ngerti, lan malah padhang
        1. ramzay21
          ramzay21 4 Agustus 2022 19:05
          +3
          Dadi wong liya kudu ngerti, lan malah padhang

          Iki kudu ditindakake dening pesawat AWACS A-100. Nanging masalahe, mung salinan A-100 mung dites, lan malah siji pesawat ora bisa terus-terusan ana ing udhara lan ora bisa njamin deteksi target ing kabeh ngarep NVO, nanging Kuriles, Kamchatka. , Sakhalin, Timur Jauh, tapel wates karo Norwegia lan Finlandia, tapel wates karo Negara Baltik lan Polandia, pesisir Barents, Baltik lan Segara Ireng. Lan apa sing pengin ditemokake?
      2. Toorik
        Toorik 4 Agustus 2022 12:06
        +1
        Rudal kasebut bisa digunakake kanggo numpes pesawat gedhe - radar peringatan dini (AWACS), pesawat pengintaian lan komando, pesawat tanker.
      3. Inquisitor
        Inquisitor 4 Agustus 2022 15:15
        0
        Iki ora bisa dideteksi, ujare nenek, lan ana cara deteksi liyane kajaba radar pesawat kasebut.
      4. VOENOBOZ
        VOENOBOZ 9 Agustus 2022 14:30
        0
        Lan kok ndeteksi siluman yen roket nawakake kanggo drive tanker lan avaks. Kita bakal weruh iki.
    3. Pilot Nyata
      Pilot Nyata 4 Agustus 2022 10:26
      +3
      Tiyang Cina ngajèni sanjata kita, inggih punika sampun.
      Nanging ing taun-taun pungkasan, dheweke ngaku manawa salinan kasebut luwih unggul tinimbang asline ...

      Praktek nuduhake sebaliknya: ing ngendi linuwih lan efisiensi dibutuhake, sistem sing paling apik digunakake. Rusia maneh ...
      1. U_GOREC
        U_GOREC 4 Agustus 2022 10:30
        +1
        Kutipan saka RealPilot
        Rusia maneh ...

        Soviet!
        1. U_GOREC
          U_GOREC 4 Agustus 2022 10:58
          +3
          Kutipan saka U_GOREC
          Soviet!

          Apa sampeyan ora seneng? Prototipe T-10-1 diluncurake ing udhara tanggal 20 Mei 1977! Pangembangan wiwit ing pungkasan 60s. Dadi 100% Soviet!
          Nanging reaksi kanggo tembung Soviet, ketoke kaya neraka? ngguyu
          Utawa iku banderlogs - de-Sovietizers saka Ukraina minus? ya
          1. buntelan
            buntelan 4 Agustus 2022 12:08
            0
            Kutipan saka U_GOREC
            Apa sampeyan ora seneng? Prototipe T-10-1 diluncurake ing udhara tanggal 20 Mei 1977! Pangembangan wiwit ing pungkasan 60s. Dadi 100% Soviet!


            Aku ora seneng kasunyatan sing kasunyatan prasaja asring dilalekake:
            - wong sing saiki manggon ing Federasi Rusia makarya ing USSR
            Uga, anak lan putu.
            Sawetara bocah-bocah dhewe kerja kanggo nambah apa sing ditindakake wong tuwane.

            Iki tegese apa sing ditindakake wong tuwa (utawa awake dhewe nalika isih enom) uga ditrapake kanggo Rusia, kaya sing ditindakake ing USSR.

            Yen sampeyan melu nggawe utawa nggawe barang sing saiki digunakake ing Rusia, apa sampeyan misahake dhewe saka iki?

            Tegese, dudu USSR, utawa kosok balene, dadi dudu duweke sampeyan?

            Semono uga para perwira lan sukarelawan sing luwih tuwa sing saiki mlaku-mlaku.
            Donbass - padha uga dudu kita ??


            1. U_GOREC
              U_GOREC 4 Agustus 2022 12:21
              -3
              Kutipan saka bulvas
              Aku ora seneng kasunyatan sing kasunyatan prasaja asring dilalekake:

              Apa padha ditrapake kanggo Ukraina?

              Kutipan saka bulvas
              Semono uga para perwira lan sukarelawan sing luwih tuwa sing saiki mlaku-mlaku.
              Donbass - padha uga dudu kita ??

              Sing padha mung ing sisih liyane ... Sing sapa?
              1. Inquisitor
                Inquisitor 4 Agustus 2022 15:17
                -1
                Sing padha lan Bandera.
                1. U_GOREC
                  U_GOREC 4 Agustus 2022 15:42
                  +6
                  Kutipan saka Inquisitor
                  Sing padha lan Bandera.

                  Yaiku, ALL warga Ukraina sing tiba ing mobilisasi yaiku Bandera? OK!
                  Lan carane nelpon kepala departemen kanggo hubungan interregional lan budaya karo negara manca administrasi presiden Modest Kolerov, wakil speaker Dewan Federasi Aleksandar Torshina, Ketua Panitia Duma Negara kanggo Urusan CIS Andrey Kokoshin lan Wakil Kepala administrasi presiden Vladislav Surkov, ing undhangan kang, ing 2005, Dmitro Korchinsky "ngunjungi" Rusia (sing dadi salah siji saka pimpinan UNO-UNSO, penulis memoar carane matèni prajurit Rusia sak perang Chechen pisanan), lan ora. mung dibukak, nanging ceramah ing Seliger, gerakan muda "Nashi"?
                  1. Inquisitor
                    Inquisitor 4 Agustus 2022 20:18
                    -1
                    Ora saben wong, nanging sapa wae sing pengin, nyingkiri kanthi cara sing beda-beda, ana sing lolos, ana sing ndhelik, bagean saka wong malah luwih seneng ngladeni wektu, lan iki biasane ketat utawa Nazi.
            2. ramzay21
              ramzay21 4 Agustus 2022 19:33
              +6
              Aku ora seneng kasunyatan sing kasunyatan prasaja asring dilalekake:
              - wong sing saiki manggon ing Federasi Rusia makarya ing USSR

              Persenjataan USSR digawe ing USSR, sing kalebu, saliyane RSFSR, 14 republik liyane.
              Su-25 Soviet diprodhuksi ing Tbilisi lan Il-76 ing Tashkent, lan mulane Soso saka Tbilisi, sing ngrakit Su-25, lan Ibrahim saka Tashkent, sing kerja kanggo TAPOiCh, kaya Valery saka Komsomolsk-on-Amur, ngumpulake Soviet. pesawat lan iku ora fault sing padha pengkhianat mbuwang ing Moscow, ditutup pabrik iki lan anak-anake, tinimbang tindakake ing HBS rama, padha lunga kanggo perdagangan ing pasar.
              Menapa malih, pengkhianat ing Moskow kanthi tenang mirsani 30 taun, kados pundi anak-anak Soso lan Ibragim, ingkang ngrakit pesawat Soviet lan bangga, piyambakipun dados musuh negara kita.
              1. buntelan
                buntelan 4 Agustus 2022 21:21
                -1
                Kutipan saka: ramzay21
                Su-25 Soviet diprodhuksi ing Tbilisi lan Il-76 ing Tashkent, lan mulane Soso saka Tbilisi, sing ngrakit Su-25, lan Ibrahim saka Tashkent, sing kerja kanggo TAPOiCh, kaya Valery saka Komsomolsk-on-Amur, ngumpulake Soviet. pesawat lan iku ora fault sing padha pengkhianat mbuwang ing Moscow, ditutup pabrik iki lan anak-anake, tinimbang tindakake ing HBS rama, padha lunga kanggo perdagangan ing pasar.


                Sing. Ibragim lan Soso duwe hak kanggo marisi prestasi Soviet, nanging Valery lan aku - Vasily - ora duwe?

                Malah njupuk menyang akun sing bapakku mbangun situs test kanggo RD ing Siberia, banjur makarya ing kabeh urip, lan aku duwe kesempatan kanggo bisa, lan saiki dadi metu sing kabeh iki digawe dening USSR. lan kita ing Rusia saiki ora ana hubungane karo iki?

                1. ramzay21
                  ramzay21 4 Agustus 2022 23:04
                  +3
                  Sing. Ibragim lan Soso duwe hak kanggo marisi prestasi Soviet, nanging Valery lan aku - Vasily - ora duwe?

                  Aku ngomong babagan kasunyatan manawa warisan Soviet digawe dening kabeh warga USSR lan ora mung dening wong-wong sing manggon ing RSFSR, lan mulane Soso lan Ibrahim lan Valery nggawe apa sing ana ing USSR lan dudu Ibrahim. lan kesalahane Soso sing padha dibuwang metu saka negara , lan marang karsane, amarga padha milih ing referendum kanggo USSR.

                  Lan mbah kakung ing pungkasan 40s lan awal 50s minangka ahli geologi lan ngembangake tambang uranium ing Uzbek SSR lan Kazakh SSR. Buruh sing ngembangake dheweke, Uzbek, Kazakh, Korea, Jerman, Rusia, sawise sawetara wektu digawa menyang rumah sakit sing ora nate bali, lan mbahku tilar donya amarga leukemia ing Republik Kazakhstan. Apa sampeyan nolak dheweke lan wong Kazakh, Jerman, Rusia lan Uzbek sing mbayar nyawa kanggo misil nuklir kita nglindhungi hak warisan Soviet?
                2. U_GOREC
                  U_GOREC 4 Agustus 2022 23:23
                  +3
                  Kutipan saka bulvas
                  Sing. Ibragim lan Soso duwe hak kanggo marisi prestasi Soviet, nanging Valery lan aku - Vasily - ora duwe?

                  Iki diarani ora warisan. Iki diarani parasitizing ing mayit!

                  Kutipan saka bulvas
                  lan aku kedaden kanggo bisa ing, lan saiki dadi metu sing USSR digawe kabeh iki, lan kita ing Rusia dina iki ora ana hubungane karo iki?

                  Ya, kabeh iki digawe dening USSR! Lan ya KAMI ing Rusia, kita ora ana hubungane maneh. Uga ing Ukraina, ing Belarus, Kazakhstan lan kabeh republik liyane! Amarga Dolanan negara wis ora ana maneh! TAPI IKI negara ora dadi kagungane kita! Sing dadi kagungane, sampeyan dhewe ngerti banget! Lan kanggo kepentingane pamrentah negara-negara kasebut, sampeyan uga ngerti!
                  Lan wong-wong ing negara-negara kasebut ditinggalake pot ing endhas, balapan jaran ing Maidans kanggo nangis Kamulyan kanggo Ukraina utawa Kanggo Donya Rusia lan gething lan nistha kanggo Ibrahims, Soso, Mykols lan Vasily! Apa bakal katon ing saben liyane liwat pandelengan! Lan ora mikir kanggo katon ing cara liyane! Kanggo sing duwe pilihan saka kabeh iki! Kanggo kelas penguasa !!!
                  1. buntelan
                    buntelan 5 Agustus 2022 06:48
                    0
                    Kutipan saka U_GOREC
                    Iki diarani ora warisan. Iki diarani parasitizing ing mayit!


                    Aku mangu-mangu manawa wong sing nyukupi bakal nggunakake ekspresi kasebut babagan negarane, lan sanajan ing kahanan kaya ngono.

                    Mambu kuat saka Sobchak lan Navalny


                    Kutipan saka U_GOREC
                    Ya, kabeh iki digawe dening USSR! Lan ya, KITA ana ing Rusia, ora ana hubungane maneh karo iki. Uga ing Ukraina, ing Belarus, Kazakhstan lan kabeh republik liyane! Wiwit negara sing wis ora ana maneh! Lan negara-negara kasebut dudu duweke kita! Sing dadi kagungane, sampeyan dhewe ngerti banget! Lan kanggo kepentingane pamrentah negara-negara kasebut, sampeyan uga ngerti!
                    Lan wong-wong ing negara-negara kasebut ditinggalake pot ing endhas, balapan jaran ing Maidans kanggo nangis Kamulyan kanggo Ukraina utawa Kanggo Donya Rusia lan gething lan nistha kanggo Ibrahims, Soso, Mykols lan Vasily! Apa bakal katon ing saben liyane liwat pandelengan! Lan ora mikir kanggo katon ing cara liyane! Kanggo sing duwe pilihan saka kabeh iki! Kanggo kelas penguasa !!!



                    Soko sampeyan, sayang, uga nggawa.

                    Dheweke ora gelem, nanging kita ora.
                    Kita nggunakake lan berkembang.
                    Pitakonan liyane yaiku carane efektif, nanging ing kahanan iki saya ganti, muga-muga ora mandheg.

                    Lan nguwuh-uwuh lan nggresah babagan sing ilang - sampeyan ora butuh akeh pikiran.
                    Iku perlu kanggo njupuk menyang lurung-lurung lan perang, nanging mung wong meneng setuju.
                    1. U_GOREC
                      U_GOREC 5 Agustus 2022 10:23
                      0
                      Kutipan saka bulvas
                      Mambu kuat saka Sobchak lan Navalny

                      Eka sampeyan wis dicuci otak! Sapa wae sing ngritik sistem kasebut yaiku Navalny lan Sobchak bebarengan! Aku mung ora ngelingi sing padha bakal ngomong soko apik bab sosialisme utawa ala bab kapitalisme. Dheweke dibangun kanthi sampurna ing sistem kasebut, minangka bagean integral lan ngrampungake fungsine! Dheweke ngandhani d.u.r.a.ch.k.a.m yen kapitalisme kita ora bener! Sampeyan mung kudu sijine kabeh crooks lan maling ing kunjara, lan sijine wong jujur ​​lan bener ing panggonan sing! Banjur kita bakal urip! Logika agitasi tingkat TK! Lan ing sisih liya, ing tingkat sing padha, Ortodoks \ otokrasi \ kewarganegaraan sing dibuwang karo xenophobia bakal reinkarnasi! Lan ora ana sing gagap babagan wujud kepemilikan alat produksi! Amarga kanggo pemilih iki ana Partai Komunis kanthong Federasi Rusia, sing wis suwe dadi Menshevik oportunis sing nglayani kapentingan Ibukutha! Kaya sedulur Ukrainia Simonenko! Lan nasib sing padha nunggu dheweke - yen ora perlu, dheweke bakal dibuwang minangka k.o.n.d.o.m sing digunakake ing tong sampah sejarah ...
                      Kutipan saka bulvas
                      Dheweke ora gelem, nanging kita ora.

                      Ora bisa luwih spesifik, apa tegese? Yen mung babagan industri, banjur MotorSich kerja kanggo dheweke lan pabrik-pabrik kita ditutup lan kabeh industri dirusak ...
                      Lan yen sampeyan ngomong babagan warisan "spiritual lan moral" ... Dadi ing kene kita ora beda banget! Utawa sampeyan ora ngerti yen Solzhenitsyn kalebu ing kurikulum sekolah kita. Bocah-bocah, wiwit cilik, dipalu ing sirahe yen Stalin sing getihen lan scoop sing dikutuk iku ala, nanging Bandera lan Vlasov iku normal? Utawa mungkin sampeyan durung maca Sozhenitsyn, sing, ing teks biasa, ora mung mbenerake, nanging memuji Bandera lan Vlasovites! Dadi priksa! Aku ora sadis - ora njaluk reged karo Nusantara, rodo cendhak Denysych, kabeh padha ana, mung sedhela!
                      Utawa mungkin sampeyan ora ngerti apa jenis kartun sing ditampilake kanggo bocah-bocah ing Yeltsin Center? Google, kabeh sejarah Rusia ditampilake ing kana! Pusat Yeltsin, kanthi cara, didhukung dhuwit negara, kaya kabeh museum Gulag. Lan salah sawijining wali, kanthi cara, yaiku Menteri Pertahanan kita!
                      Banjur kita kepengin weruh - saka ngendi asale Kolya saka Urengoy? Dadi sistem dhewe nggawe wong! Utawa apa sampeyan ora weruh statement Gref babagan pendidikan umum?
                      Kutipan saka bulvas
                      Aku mangu-mangu manawa wong sing nyukupi bakal nggunakake ekspresi kasebut babagan negarane, lan sanajan ing kahanan kaya ngono.

                      Kita urip ing kapitalisme, yen sampeyan ora weruh! Lan ing kapitalisme, "svoe" iku sing dadi kagungane sampeyan! Apa sampeyan duwe kepemilikan? Kita duwe negara perusahaan, kanthi pemegang saham minoritas, dewan direksi, kelas manajemen lan eksploitasi, sing nggawe nilai keluwihan. Lan apik banget yen sampeyan nganggep duweke sampeyan - cocog karo etika perusahaan! ora perlu ndeleng sapa sing duwe apa lan kepentingane sapa kabeh kedadeyan. Ayo padha nutupi karo rwaning anjir abang karo palu lan arit kabeh inconsistencies lan ing ngisor iki, ngirim sampeyan mati kanggo kapentingan sing nduweni, matèni padha proletarians duped, mung saka sisih liyane lan ing gendéra beda!
                      Kanggo Donya Rusia! Kamenangan bakal dadi milik kita! Mungsuh bakal dikalahake! Tanah - kanggo Pemilik, pabrik - kanggo manajer sing efektif! Gusti Allah karo kita lan loro parachutes! Amin!!!
                      1. Komentar wis dibusak.
                    2. ramzay21
                      ramzay21 5 Agustus 2022 21:54
                      -2
                      Mambu kuat saka Sobchak lan Navalny

                      Tansah wanted kanggo takon wong kaya sampeyan. Lan apa bedane ideologi antarane Sobchak, Navalny lan Putin?
                      1. buntelan
                        buntelan 6 Agustus 2022 00:08
                        -1
                        Kutipan saka: ramzay21
                        Tansah wanted kanggo takon wong kaya sampeyan. Lan apa bedane ideologi antarane Sobchak, Navalny lan Putin?


                        "Perbedaan ideologis" yaiku bla bla bla.

                        Nalika indikator utama kualitas pimpinan dievaluasi kanthi frasa sing ngemot ora luwih saka "ideologis", USSR tuku gandum ing Kanada lan AS, lan adol daging pungkasan kanggo mata uang asing ing Jerman.

                        Nalika frasa kosong sing ditresnani dening mantan "master negara" ninggalake basa normal, negara kasebut dadi sing pertama ing produksi gandum ing donya, nyedhiyakake panganan dhasar, lan njupuk posisi utama ing pasar panganan.
                        Kanthi "beda-beda ideologis" iki, kita bajingan ing pungkasan taun 80-an,
                        mung matur nuwun kanggo bla bla bla
                        (Aku bakal ngomong luwih cetha, nanging wis 5 bebaya, nalika wektu menarik, aku ora pengin ninggalake VO)

                      2. ramzay21
                        ramzay21 6 Agustus 2022 01:08
                        -3
                        "Perbedaan ideologis" yaiku bla bla bla.

                        Bentenane ideologi yaiku apa sing dikarepake Putin, Sobchak lan Navalny, lan iki minangka pitakonan utama. Contone, kabeh iku kanggo sistem oligarki lan kakebalan saka oligarki lan apa padha nyolong, lan aku nglawan sistem oligarki lan rampokan saka Rusia, lan mulane aku marang Putin lan Navalny.
                        Nalika indikator utama kualitas pimpinan dievaluasi kanthi frasa sing ngemot ora luwih saka "ideologis", USSR tuku gandum ing Kanada lan AS, lan adol daging pungkasan kanggo mata uang asing ing Jerman.

                        Sampeyan nyiarake lagu-lagu sing ditulis CIA kanggo agen anti-Soviet saka Russophobes tanpa mikir.
                        USSR pancen tuku gandum, nanging uga dadi eksportir gandum paling gedhe. Contone, Kuba ora bisa tuku gandum saka AS amarga embargo saka AS, mula kita adol gandum menyang Kuba, nanging tuku saka AS dhewe. Lan kerjane karo akeh negara kaya Vietnam, Laos lan akeh negara ing Afrika
                        Kajaba iku, sebagéyan gedhé gandum kita lunga kanggo feed ternak lan unggas, lan ora didol ing luar negeri, amarga USSR ngasilake luwih akeh daging tinimbang Federasi Rusia.
                      3. buntelan
                        buntelan 6 Agustus 2022 09:00
                        0
                        Kutipan saka: ramzay21
                        Sampeyan nyiarake lagu-lagu sing ditulis CIA kanggo agen anti-Soviet saka Russophobes tanpa mikir.


                        Tenan?
                        Prangko sampeyan cocog kanggo wong sing ora nemokake wektu kasebut lan ora ndeleng kabeh kanthi mripate dhewe.


                        Kutipan saka: ramzay21
                        Kajaba iku, sebagéyan gedhé gandum kita lunga kanggo feed ternak lan unggas, lan ora didol ing luar negeri, amarga USSR ngasilake luwih akeh daging tinimbang Federasi Rusia.


                        Lan apa, banjur, apa "USSR diprodhuksi luwih akeh tinimbang Federasi Rusia" ora
                        kenek rak?

                        Apa maneh direktur peternakan negara sambat yen kepeksa nyembelih malah ternak sapi, mung kanggo nambah dodolan mata uang asing?

                        We marang kanggo Kuba lan Afrika, lan tuku kanggo itungan manca.

                        Mungkasi propaganda sampeyan.

                        Apa sampeyan nglawan Putin?
                        Negara iki perang, lan sampeyan nglawan pimpinan, sing didhukung mayoritas mutlak?

                        Dadi sampeyan metu saka urutan Navalny lan liya-liyane?
                        Lan kene sampeyan nyoba kanggo splurge karo demagoguery Panjenengan?

                        Kadhangkala aku setuju banget karo V. Solovyov:
                        - kita kudu SMERSH.
              2. Grigory Remarque
                Grigory Remarque 4 Agustus 2022 21:37
                +1
                Rooks diklumpukake ora mung ing Tbilisi. Ing Afganistan, pilot padha ora remen, kanggo sijine iku entheng, karo Déwan Georgian. Nanging, kaya pembalap saka Kalkhida, sing padha ditransplantasikan minangka paukuman.
                1. Briz
                  Briz 4 Agustus 2022 23:10
                  +1
                  .
                  Nanging, kaya pembalap saka Kalkhida, sing padha ditransplantasikan minangka paukuman.

                  Akeh pembalap umume kaget - kepiye carane bisa ngumpulake barang kasebut saka komponen ZIL-130 ... (traktor gunung umume)
                2. ramzay21
                  ramzay21 4 Agustus 2022 23:12
                  +2
                  Ora ana sing mbantah manawa ana kualitas pincang, sampeyan uga bisa ngelingi YerAZ Armenian. Nanging nyatane dheweke diprodhuksi lan negara kita butuh.
                  Lan, ora ana sing ngeluh babagan kualitas IL-76 sing diprodhuksi ing Tashkent ing TAPOiCH, lan kabeh IL-76 sing mabur karo kita, kajaba sawetara sing anyar, diprodhuksi ing Tashkent. Dheweke ora sambat babagan torpedo sing diluncurake ing AZTM ing Alma-Ata, ora sambat babagan kapal sing dibangun ing Nikolaev, rudal sing digawe ing Dnepropetrovsk, lan uga bis LAZ sing digawe ing Lvov, lan luwih-luwih RAFiki made in Riga.
                  1. Dart
                    Dart 5 Agustus 2022 20:06
                    +1
                    Bravo! lan sampeyan ora bisa mbantah ...
      2. Liao
        Liao 5 Agustus 2022 10:30
        +1
        Senjata sing luwih apik luwih unggul tinimbang asline, iki carane Israel nggunakake teknologi Amerika, ora ngrusak Amerika Serikat. Kita uga nambah Su-27, nanging apa pesawat iki isih salinan saka jaman Soviet?
    4. Zaurbek
      Zaurbek 4 Agustus 2022 14:41
      0
      Iku ora babagan pejuang ..... nglawan target gedhe lan ora bisa digerakake.. AWACS, Tanker, Bomber, lsp.
    5. Briz
      Briz 4 Agustus 2022 23:01
      0
      Rudal iki ora nglawan "siluman" lan pancen pejuang. Dheweke bener-bener nglawan "sapi" - tanker, AWACS lan liya-liyane, sing nyingkiri.
    6. Glagol1
      Glagol1 5 Agustus 2022 14:00
      0
      Miturut f22 / f35, rudal iki ora ana gunane. Pesawat iki ora bisa dideleng saka kadohan, EPR cilik banget. Lan yen sampeyan ndeleng, bakal dadi jarak tempur medium utawa malah cedhak. Rudal iki, kaya sing ditulis kanthi bener, minangka ancaman kanggo Awaks, tanker lan VKP.
  2. Romario_Argo
    Romario_Argo 4 Agustus 2022 09:57
    +4
    Su-35 diakoni ing AS - pesawat tempur kanggo nggawe ora zona akses A2 / AD
    1. buntelan
      buntelan 4 Agustus 2022 12:14
      +4
      Kutipan saka: Romario_Argo
      Su-35 diakoni ing AS - pesawat tempur kanggo nggawe ora zona akses A2 / AD



      Sampeyan uga bisa ngomong ing Rusia - kanggo entuk kaunggulan hawa


  3. skeptis jahat
    skeptis jahat 4 Agustus 2022 09:58
    +8
    Mulane, saiki pejuang Amerika bersenjata rudal AIM-120C, jarak penerbangan sing luwih cendhek - mung 100 kilometer.

    Sajrone sepuluh taun, dheweke wis mabur nganggo AIM-120D. Ing upaya kanggo nuduhake pesawat mungsuh saka sisih unsightly, topvar minger ngisor lan ngisor ing syarat-syarat obyektif presentation informasi
    1. Dauria
      Dauria 4 Agustus 2022 12:14
      +6
      Ing upaya kanggo nuduhake pesawat mungsuh saka sisih unsightly

      Ana sing kaya ngono .... Nanging ora ana sing mikir kenapa Amerika Serikat ora duwe misil kaya ngono? Kaya kapal selam diesel uga. Dheweke mutusake yen dheweke ora butuh misil kasebut. Dheweke mung mbenerake - yen ndeteksi target ing kisaran kasebut, mula iki minangka sapi sing sehat, uga kesulitan nemtokake kepemilikan, lan roket dhewe - pipa sing bisa digerakake kanthi ageng ing pungkasan tanpa cadangan energi. Ora ana gunane kanggo nindakake kanggo 150 km ekstra (mratelakake panemume) luwih gampang kanggo nyumerepi rudal liyane kanthi jarak 150 km ing interceptor - lan supaya bisa nyeret menyang jarak sing ilang.
    2. buntelan
      buntelan 4 Agustus 2022 12:18
      +3
      Quote: skeptis jahat
      Sajrone sepuluh taun, dheweke wis mabur nganggo AIM-120D. Ing upaya kanggo nuduhake pesawat mungsuh saka sisih unsightly, topvar minger ngisor lan ngisor ing syarat-syarat obyektif presentation informasi



      Kabeh padha, sawetara meh 2 kaping kurang saka RD37M, supaya iku ora Matter
      1. Glagol1
        Glagol1 5 Agustus 2022 14:05
        0
        Kanggo pejuang siluman, rudal jarak jauh ora dibutuhake, mula sing belang ora nggawe. Sampeyan ora bisa pas ing kompartemen njero, nanging ing sling njaba bakal ngunggahake EPR kaping sepuluh. Mulane, padha nggawe sawetara rata-rata, lan padha pas nang kompartemen, lan pejuang kuwi ora bisa dideteksi saka 100 km. Sampeyan mung bakal weruh roket wis mabur menyang sampeyan ing bathuk ...
  4. Vladimir Postnikov
    Vladimir Postnikov 4 Agustus 2022 09:59
    +6
    Jangkoan rudal apik. Nanging ora mung kuwi. Kepiye cara deteksi target? Sapa sing ndeleng sapa dhisik?
    1. Romario_Argo
      Romario_Argo 4 Agustus 2022 10:14
      +1
      ing Su-35 ana OLS-35 kanggo 4 saluran optik kanggo sawetara ZPS nganti 90 km, PPS nganti 35 km.
      OLS-35 ngidini, tanpa nguripake radar, kanggo ndeteksi lan nyerang tanpa diweruhi dening mungsuh
      1. Inggenegr
        Inggenegr 4 Agustus 2022 10:28
        -1
        LSO iku opo? Sawetara kewan aneh. Ora ana sing ditulis babagan iki.
        1. Romario_Argo
          Romario_Argo 4 Agustus 2022 10:33
          +2
          gunane bangsawan malah ing Suriah ing F-22,
          mung ora LSO, nanging OLS-35 (!)
      2. Vladimir Postnikov
        Vladimir Postnikov 4 Agustus 2022 10:33
        -2
        Ing tembung liyane, kanggo conto sing sampeyan menehi, jarak 300 km saka rudal sing kasebut ing artikel iki ora masalah?
        1. molyr
          molyr 4 Agustus 2022 10:39
          +3
          Su35 bisa nampa instruksi saka sumber liyane, jarak ora masalah
          1. Romario_Argo
            Romario_Argo 4 Agustus 2022 10:55
            +3
            Aku setuju, lan ing wektu sing padha, Su-35 bisa ngetokake pusat kontrol dhewe
          2. Vladimir Postnikov
            Vladimir Postnikov 4 Agustus 2022 11:05
            -1
            Kutipan saka Molyr
            Su35 bisa nampa instruksi saka sumber liyane

            temtunipun. Dadi mungsuh bisa.
            Kutipan saka Molyr
            jarak ora masalah

            Apa jarake?
        2. Romario_Argo
          Romario_Argo 4 Agustus 2022 10:40
          +1
          Vladimir, apa sampeyan bisa ngomong dhewe (?)
          "VO" minangka situs tematik
          ora Wikipedia, padha ora takon, nanging nuduhake informasi
          Foto lan video materi nyebar
          roket RSD R-37M - ana artikel menarik ing "VO" - maca
          https://topwar.ru/147529-su-57-poluchit-giperzvukovuju-raketu-vv-bd-r-37m.html
          1. Vladimir Postnikov
            Vladimir Postnikov 4 Agustus 2022 11:00
            -1
            Kutipan saka: Romario_Argo
            ora ana pitakonan ing kene

            Ya wis. Parlemen dudu papan kanggo diskusi. Ora seneng pitakonan? Dadi aja mangsuli.
            1. Komentar wis dibusak.
      3. skeptis jahat
        skeptis jahat 4 Agustus 2022 11:13
        -2
        ing Su-35 yaiku OLS-35

        Ya, iki kemajuan kanggo penerbangan kita. Sing sedhih yaiku EOTS lan IRST miwiti pawai ing saindenging jagad ing taun 90-an lan nuduhake regane, mula norma ing Kulon wiwit taun 2000-an. PIRATE kanggo Typhoon, OSF kanggo Rafal, AN / AAQ-37 kanggo F-35. Aku ora bakal ngganggu sampeyan karo ciri-cirine.
        kanggo 4 saluran optik

        belay papat? Utawa isih 4?
    2. Jerman 4223
      Jerman 4223 4 Agustus 2022 10:15
      +4
      Kanggo iki, ana lapangan radar, sing digawe dening puluhan stasiun radar saka lemah lan saka udhara. Langit katon nganti atusan kilometer.
      1. Vladimir Postnikov
        Vladimir Postnikov 4 Agustus 2022 10:44
        -1
        Kutipan: German 4223
        Kanggo iki, ana lapangan radar, sing digawe dening puluhan stasiun radar saka lemah lan saka udhara. Langit katon nganti atusan kilometer.

        Kasus spesifik sampeyan nuduhake "puluhan radar saka lemah lan udhara." A jenis katerangan umum kabeh langit, terus-terusan diuripake lan tahan kanggo pengaruh mungsuh? Utawa ana sing salah? Utawa ora babar pisan? Utawa sampeyan mung ngomong babagan kemungkinan teknis ing kahanan sing cocog?
        1. Jerman 4223
          Jerman 4223 4 Agustus 2022 15:43
          0
          Iki dudu kasus tartamtu, iki cara kerja sistem pertahanan udara. Yen ora, mung mokal kanggo ngontrol wilayah udara, lan divisi pertahanan udara ora bakal bisa nutupi saben liyane.
          1. Vladimir Postnikov
            Vladimir Postnikov 4 Agustus 2022 16:58
            -3
            Kutipan: German 4223
            Iki dudu kasus tartamtu, iki cara kerja sistem pertahanan udara. Yen ora, mung mokal kanggo ngontrol wilayah udara, lan divisi pertahanan udara ora bakal bisa nutupi saben liyane.

            Eh ora! Sampeyan menehi kasus sing spesifik banget. Ing Afrika, apa sampeyan uga ngontrol wilayah udara kanthi "divisi pertahanan udara"? Lan apes "Moscow" korban apa? Apa ora padha nutupi "saben"? Lan sing pungkasan iku kasus nyata, dudu kasus abstrak sampeyan.
            1. Jerman 4223
              Jerman 4223 5 Agustus 2022 07:48
              +2
              Kita ora duwe pasukan ing Afrika. Moskow apes ambruk amarga geni, ora ana sing ngobong. Lan dheweke ora rampung piyambak. Sawetara dina sadurunge kedadeyan ing wilayah sing padha, kapal liyane, kanthi bantuan sistem pertahanan udara, nembak bayraktar, iki ditampilake ing TV.
  5. Vladimir Nizhny Novgorod
    Vladimir Nizhny Novgorod 4 Agustus 2022 10:09
    0
    Conto menarik saka industri militer kita.
    Desainer sing apik!
    Nanging mungsuh ora mandheg, sinau Kripik kita.
    Ngawasi tumindak lan nggunakake ing Suriah lan Ukraina.
    Dadi sujud marang para pangembang, nanging isih awal banget kanggo seneng-seneng ing istirahat.
    Donya saya ganti kanthi cepet.
    Gusti Allah mberkahi kita supaya tetep karo owah-owahan.
  6. Mauritius
    Mauritius 4 Agustus 2022 10:15
    +1
    Ing 2004, rudal Phoenix rampung ditarik saka layanan karo Angkatan Udara AS.
    Kenging punapa? Artikele sepi... aran Pitakonan ora topik? Banjur ora perlu gagap ...
    1. skeptis jahat
      skeptis jahat 4 Agustus 2022 10:21
      +2
      Kenapa?

      Amerika ngilangi Tomkets saka layanan, lan saliyane wong-wong mau, ora ana sing nggunakake Phoenix
  7. Novosibirsk
    Novosibirsk 4 Agustus 2022 10:17
    +1
    Nanging babagan Cina 5th?) Nanging matur nuwun kanggo rating dhuwur. apik
  8. roh
    roh 4 Agustus 2022 10:19
    +2
    Sedhela 31, iku saenipun ing Panggonan, nanging kok kothong ing super-maneuverable 35 iku ora bisa dingerteni, Aku Amerika Serikat sengaja nilar pluru kuwi (lan ora amarga padha ora bisa nggawe analog). hi
    1. skeptis jahat
      skeptis jahat 4 Agustus 2022 10:25
      +2
      Nah, ing Amerika Serikat saiki paling ora ana rong program kanggo misil udara-ke-udara jarak jauh sing dikembangake, siji ing 2023, sing kapindho ing 2026, yen aku ora bingung apa-apa, ayo para anggota forum mriksa. aku kene. Kanthi jarak luwih saka 200 km. Nyatane, kabeh wong lali babagan kerjasama ing Angkatan Bersenjata NATO. Antarmuka F-35s karo Meteor Eropa kanthi jarak 200 km tanpa masalah.
      1. BlackMokona
        BlackMokona 4 Agustus 2022 11:13
        -2
        Amerika Serikat wis suwe nganggo senjata AIM-120D kanthi jarak 180 km, nanging wong Tionghoa ora ngerti.
        1. skeptis jahat
          skeptis jahat 4 Agustus 2022 11:34
          +1
          Nyatane, kabeh wong licik karo karakteristik sawetara - banget gumantung ing kacepetan lan dhuwur saka operator lan target, lan paramèter iki tansah delicately hushed munggah.
          1. BlackMokona
            BlackMokona 5 Agustus 2022 21:08
            0
            Quote: skeptis jahat
            Nyatane, kabeh wong licik karo karakteristik sawetara - banget gumantung ing kacepetan lan dhuwur saka operator lan target, lan paramèter iki tansah delicately hushed munggah.

            Nanging kabeh nuduhake kacepetan maksimum padha ing kahanan becik, kang ndadekake kabeh trep kanggo comparison. Lan nalika sawetara sepi, liyane nerbitake grafik, supaya kabeh bisa ditemokake. Punika kanggo AIM-120S
  9. GNM
    GNM 4 Agustus 2022 10:21
    0
    ... Ing versi sing dianyari, publikasi nandheske, rudal kasebut bakal duwe fungsi perang elektronik, sing bakal ngidini kanthi yakin terus obah ing lintasan tartamtu nganti tekan target. Interferensi elektromagnetik lan upaya dipateni dening mungsuh ing kasus iki ora bakal mbantu ...

    Iki minangka fitur sing paling relevan saiki.
    Rudal jarak jauh kanggo pertempuran udara, muga-muga ora bakal dibutuhake, ora ana sing padha karo operasi teater saiki.
    1. Cimpak
      Cimpak 4 Agustus 2022 14:37
      +2
      Rudal NATO AIM-120 wis suwe nampa tambahan. kamungkinan gangguan nargetake, i.e. yen ARGSN rudal ora bisa ngunci target amarga ana gangguan, banjur pindhah menyang sumbere.
      Dikenal saka sumber terbuka manawa rudal RVV-SD / R-77 lan RVV-BD / R-37 durung bisa nindakake iki.
  10. Pavel57
    Pavel57 4 Agustus 2022 10:37
    +1
    Penulis ora nulis manawa ana uga rudal Meteor, kanthi jarak peluncuran sing padha.
  11. Pilot Nyata
    Pilot Nyata 4 Agustus 2022 11:29
    0
    Kutipan saka U_GOREC
    Kutipan saka U_GOREC
    Soviet!

    Apa sampeyan ora seneng? Prototipe T-10-1 diluncurake ing udhara tanggal 20 Mei 1977! Pangembangan wiwit ing pungkasan 60s. Dadi 100% Soviet!
    Nanging reaksi kanggo tembung Soviet, ketoke kaya neraka? ngguyu
    Utawa iku banderlogs - de-Sovietizers saka Ukraina minus? ya

    Banderlog-de-Sovietizers cukup ing kene, kumpul kabeh. Cons dilebokake kanthi ketekunan ...

    Lan babagan pesawat Soviet, aku setuju karo sampeyan. Nanging, aku nggunakake tembung "Rusia" ing komentar asliku, sing nyakup pirang-pirang periode sejarah. Kene tembung "Rusia" wis cetha nuduhake kita "modernitas demokratis", periode sauntara reassembly saka Rusia, nanging multinasional, negara.

    Miturut cara, tembung "Russian" ndadekake akeh wong muntah ora kurang saka "Soviet". Lan ora ana gunane nyerahake sejarah lan oyod, amarga kanthi cara iki mung bisa kesasar ing dolanan politik wong liya.
  12. Carlos Hall
    Carlos Hall 4 Agustus 2022 11:55
    0
    Kanthi Su 57, dheweke bakal dadi pesawat Rusia sing paling kuat ing medan perang.
  13. andrey kuznetsov_3
    andrey kuznetsov_3 4 Agustus 2022 12:00
    0
    Barang sing nggumunake. Seneng pilot, njupuk menyang akun kakehan nalika target ilang.
  14. Juragan
    Juragan 4 Agustus 2022 14:29
    0
    Pengarang ! R-37M nduweni jangkauan nganti 400 km.
    1. skeptis jahat
      skeptis jahat 4 Agustus 2022 14:45
      +1
      Pengarang ! R-37M nduweni jangkauan nganti 400 km.

      Ing dhuwur lan kacepetan operator?
      Lan apa sisa impuls sing ditampa ing kisaran iki kanggo maneuver?
  15. Sedoy
    Sedoy 4 Agustus 2022 18:37
    +1
    Iku rudal dipandu udara-ke-udara jarak adoh. Jangkoan rudal tekan 200 kilometer utawa luwih

    sing. apa diusulake kanggo pilot mabur roket 200 km?
    kesel... :)
    rudal kudu homing - dipecat lan lali ...
  16. Sedoy
    Sedoy 4 Agustus 2022 18:42
    +1
    Mulane, bakal luwih gampang kanggo pejuang Rusia kanggo nglawan Amerika.

    kok ana kesimpulan kaya ngono, yen wis kasebut ing ndhuwur kanggo tujuan apa "dirancang" ... :)
    Rudal kasebut bisa digunakake kanggo numpes pesawat gedhe - radar peringatan dini (AWACS), pesawat pengintaian lan komando, pesawat tanker.

    salah siji dheweke mung "ora bakal weruh" pesawat kaya F-35 lan F-22, utawa dheweke "alon" lan pejuang duwe "penawar" ...
  17. Pavel57
    Pavel57 4 Agustus 2022 19:13
    0
    Kutipan saka Sedoy
    Iku rudal dipandu udara-ke-udara jarak adoh. Jangkoan rudal tekan 200 kilometer utawa luwih

    sing. apa diusulake kanggo pilot mabur roket 200 km?
    kesel... :)
    rudal kudu homing - dipecat lan lali ...

    Sampeyan kudu ngontrol roket km.120-150. Banjur GS aktif bakal weruh target.
  18. Liao
    Liao 5 Agustus 2022 10:21
    0
    Ing China, kita krungu yen Rusia adol senjata sing versi minimalis sing disederhanakake, kayata sistem pertahanan udara S-400. Sampeyan kaya HIMARS, sing diwenehake Amerika menyang Ukraina, tanpa misil jarak jauh. Kita gumunggung yen Su-35 minangka pejuang generasi 3,7 sing paling kuat. Nanging nalika Rusia ngedol marang kita, amunisi biasane dilindhungi. Kita uga krungu manawa sampeyan ora curiga babagan wong India.