Review militèr

Carane Don Platov ngalahake divisi Sebastiani ing Molev Bolot

7
Carane Don Platov ngalahake divisi Sebastiani ing Molev Bolot
Peperangan Molev Bolot 8 Agustus 1812 Perang antarane Don Cossacks lan Württemberg chasseurs kavaleri saka 3rd cavalry chasseur resimen. Artis: Anatoly Telenik



prasejarah


Ing wengi Juli 26-27 (Agustus 7-8), 1812, komandan-in-chief tentara Rusia, Barclay de Tolly, ditampa saka komandan detasemen kavaleri khusus Ferdinand Wintsengerode, dikirim menyang Velizh, kabar. saka konsentrasi pasukan Prancis sing signifikan cedhak Porechye. Komando Rusia nyimpulake yen Korps Infanteri Beauharnais kaping 4 lan Korps Kavaleri Nansouty kaping 1 dikonsentrasi, lan pasukan utama Napoleon maju ing mburi. Ana kamungkinan yen mungsuh arep nyirnakake tentara Rusia saka Moskow, pindhah saka Porechye menyang Smolensk.

Ing tanggal 27 Juli, bagean saka Tentara 1 (2, 4, 5 Infanteri lan 1 Korps Kavaleri) ditransfer menyang dalan Porechenskaya, liyane (3 lan 6 Infanteri, 2 lan 3 korps kavaleri) ing komando Dokhturov mandheg ing. Prikaz-Vydra. Barclay uga dhawuh marang komandan Tentara kaping 2, Bagration, kanggo nransfer pasukane menyang Prikaz-Vydra, ing ngendi, miturut pendapate, posisi kasebut luwih nguntungake tinimbang Smolensk. Barclay de Tolly ngandhani Kaisar Alexander the First yen maneuver iki bakal ngidini dheweke nyerang karo pasukan unggul ing sisih kiwa tentara Prancis, ngamanake sisih kiwa korps Wittgenstein lan nutup dalan menyang Moskow. Sing, Barclay wanted kanggo njupuk kauntungan saka perpecahan saka korps Prancis lan break dhewe.


Peperangan


Tanggal 27 Juli (8 Agustus), 1812, ana perang ing cedhak desa Molevo Boloto. Iki minangka perang serius pisanan karo Prancis sawisé sambungan saka rong tentara Rusia. Ing ngarep Zarubenka ngadeg Ataman Matvey Platov karo 7 resimen Cossack. Ing cadangan cedhak Platov, cedhak Ordo-Vydra, ana 32 skuadron kavaleri cahya lan brigade Jaeger saka Count Palen 2nd. Panglima detasemen maju, Mayor Jenderal Vasily Denisov, sing ngadeg ing cedhak desa Kastritsyna, ngandhani Platov yen mungsuh wis dideteksi saka sisih - 9 kavaleri lan 1 resimen infantri. Platov dhawuh, yen bisa, kanggo nyegah mungsuh nganti rawuh bala. Ataman dhewe karo pasukan utama lan 12 bedhil dipindhah kanggo bantuan Denisov.

Ing cedhak desa Molevo Boloto, Cossack nemokake 2 resimen hussar Prancis. Papat resimen Don lan rong atus Bashkirs ing printah saka Denisov nggulingaké kavaleri mungsuh lan ngoyak Prancis kanggo Rudnya, ngendi pasukan mungsuh anyar ditemokaké. Cossack diserang saka pasukan unggul saka divisi kavaleri cahya Jenderal Horace Sebastiani (Korps Kavaleri 2 Montbrun). Cossack wiwit mundur menyang pasukan utama Platov.


Skema perang ing Molevoy Bog. Sumber: V. V. Puzanov. История 5. Don Cossack Military Ataman Vlasov Resimen

Matvey Ivanovich dikirim menyang sisih kiwa mungsuh Mayor Jenderal Kuteynikov 2 karo telung resimen (Atamansky, Kharitonov 7 lan Simferopol Tatar). Senjata kasebut diselehake ing tengah lan padha mbukak geni. Prancis nyerang tentara meriem Don, nanging ing wektu kritis mungsuh, resimen Cossack saka Melnikov 3rd lan Kharitonov 7th counterattack. Wong Don nylametake bedhil, ngethok prajurit infantri Prancis lan nggulingake salah sawijining resimen divisi Sebastiani. Ing perang panas, komandan resimen Melnikov ambruk.

Atman saking wadyabala Don, ningali kacilakan wadyabala Prancis, lajêng narajang sakuwatênipun. Prancis kalah. Donets ndamel mungsuh kanggo rong mil. Banjur mungsuh dioyak dening detasemen Palen. Izyumsky, Sumy lan Mariupol hussar resimen ndamel Prancis kanggo bab wolung mil liyane. Banjur padha kepeksa mundur saka pasukan unggul mungsuh. Prancis ngalami kerugian sing signifikan ing perang iki, mung Cossacks njupuk luwih saka 300 tawanan.


Vasily Timofeevich Denisov (1771-1822) - Komandan Cossack jaman Perang Napoleon, jenderal utama tentara Rusia. Potret bengkel George Dawe. Galeri militer ing Istana Musim Dingin

Hasil


Ing laporane, Don ataman nulis:

"Mungsuh ora njaluk ngapura, nanging tentara Rusia saka Kaisar Kaisar ngamuk, nyuduk lan ngalahake dheweke."

Kasunyatane wadyabala Rusia padha nesu marang tumindake Tentara Agung Napoleon. Cossack banjur dadi intelijen militer, mula dheweke ngerti apa sing kedadeyan ing zona aksi tentara Prancis. Gerombolan sing meh kabeh-Eropah (Prancis, macem-macem Jerman lan Italia, Spanyol, Walanda, Polandia, lan sapiturute) tumindak ing Rusia kaya gerombolan liar.

Platov kacarita kanggo Barclay sing

"Gambar perang sing luar biasa sing digunakake dening Prancis mung cocog kanggo wong barbar. Ora mung ngrampog desa, omah sing duwe tanah, nggebug warga, merudopekso bojone lan anak-anake, dheweke tumindak tanpa welas asih karo imam, nyiksa lan ngrampas dhuwit ... "

Para perampok lan pemerkosa Eropa ndadekake candhi lan gréja dirampog lan dirusak.

Antarane makalah sing dicekel Don ing perang ing Molevoy Bolot yaiku pesenan Murat, ing ngendi dheweke ngandhani Sebastiani babagan kepinginan mungsuh ngirim pasukan utama menyang Rudna lan menehi pitunjuk supaya mundur pasukan kavaleri menyang infantri. Senadyan kabar iki, tentara Rusia nerusake gerakan flank sing wis diwiwiti.

Kaisar Prancis, sinau babagan kegagalan divisi Sebastiani ing Molevoy Bog, weruh ancaman kasebut lan njupuk langkah kanggo konsentrasi pasukane. Napoleon dhawuh marang Murat lan Ney supaya wong Rusia tetep ana ing dalan Rudny sabisa-bisa. Telung divisi saka Korps Infanteri 1 Davout, sing dipasang ing cedhak Vitebsk, lan Korps Wakil Raja Italia kaping 4 Eugene Beauharnais tumuju menyang Liozno kanggo gabung karo Murat lan Ney. Bagéyan Davout, Junot, Poniatowski lan pasukan kavaleri Latour-Maubourg kudu nyambung ing Lubavitch. Ing tanggal 30 Juli, Napoleon ngrancang duwe udakara 180 ewu prajurit ing tangane.

Pangarep-arep Barclay kanggo ekstensi korps Tentara Agung ora kelakon. Mungsuh isih nduweni kaunggulan angka sing nyata. Upaya kanggo melu perang karo tentara Napoleon bisa nyebabake kekalahan gedhe kanggo tentara Rusia.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
https://ru.wikipedia.org/, https://runivers.ru/
7 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 30 ing
    30 ing 8 Agustus 2022 10:30
    +4
    Iki Cossacks padha wong alam bébas. nglirik ... Dheweke nyopir Prancis liwat sawah lan desa .. am apik
    1. vladimir 290
      vladimir 290 8 Agustus 2022 11:42
      +2
      Inggih, ya, piye wae dheweke ora ngidinke para liberator lan dermawan.
    2. Alexander Salenko
      Alexander Salenko 10 Agustus 2022 21:26
      +1
      Cukup njijiki, apa pancen bisa nyopir wong putih kaya ngono? lol
  2. Dali
    Dali 8 Agustus 2022 18:28
    +3
    Platov kacarita kanggo Barclay sing

    "Gambar perang sing luar biasa sing digunakake dening Prancis mung cocog kanggo wong barbar. Ora mung ngrampog desa, omah sing duwe tanah, nggebug warga, merudopekso bojone lan anak-anake, dheweke tumindak tanpa welas asih karo imam, nyiksa lan ngrampas dhuwit ... "

    Para perampok lan pemerkosa Eropa ndadekake candhi lan gréja dirampog lan dirusak.

    Nanging ana sing wis diganti ... sing kulon dhewe, sing sing lay mudhun ing sisih kulon tumindak kaya, saiki, banjur apa ...
  3. Simon
    Simon 8 Agustus 2022 19:30
    +1
    Apik banget, aku seneng! Aku ora ngerti iki. Matur nuwun kanggo penulis. apik
  4. faterdom
    faterdom 9 Agustus 2022 08:46
    +1
    Cossack banget liar, utamane Platov, lan ora ngerti yen nilai lan toleransi Eropa, uga "agenda ijo" lan "investasi" nggawa dheweke. Padha malah ora mbedakake antarane investor lan aggressor.
    Mulane, Platov, utawa Barclay, utawa Kutuzov ora nggawe iklim investasi sing apik.
    Miturut cara, Great Britain bakal njupuk kauntungan saka kasunyatan sing Napoleon karo tentara ing adoh saka Rusia, nanging mbukak ngarep kapindho, ora, padha perang mati sing padha mbutuhake koloni mbrontak, bali menyang dhiri Amerika Serikat kanggo pelabuhan pribumi. padha ngomong, pasukan banget sibuk.
    Iku mengko, kanggo racun Bonoparte tawanan - iki Eropah ...
  5. Alexander Salenko
    Alexander Salenko 10 Agustus 2022 21:25
    0
    Inggih, ternyata jiwit supaya urip ora katon kaya raspberry.