Review militèr

Trendsetter anyar: salah siji cruiser utawa karusakan saka project 055

106

Simbol militer Cina anyar armada muga-muga nganti pirang-pirang taun dadi pathokan sing bakal dideleng kabeh tukang kapal ing donya, amarga kapal iki pancen apik. Dina iki, perusak Project 055 minangka kapal paling modern lan siap tempur Angkatan Laut PLA, lan bisa uga kapal paling apik ing kelas iki ing donya.


John Trevithick, dikenal kanggo views sober ing kapal, lan aku bakal nyoba kanggo katon ing cruiser pangrusak Chinese anyar saka titik tampilan saka saingan Amérika.

Bener, kelas apa sing kudu diarani "Nanchan" ora gampang banget. Ya, wong Tionghoa nelpon 055 pangrusak, nanging ing babagan pamindahan lan persenjataan, iki minangka kapal sing ora mung bisa nolak, nanging mesthi dadi sirah lan pundhak ing ndhuwur proyek lawas kayata Ticonderoga Amerika lan Atlanta Soviet.


Ana apa-apa. Kapal pangrusak kanthi pamindahan 13 ton bakal nggawa senjata luwih akeh tinimbang kapal penjelajah Soviet (pamindahan 000 ton) utawa kapal penjelajah Amerika (pamindahan 11 ton). Yen sampeyan ndeleng tokoh kasebut, Ticonderoga katon kaya penghancur ing latar mburi 500, lan Atlant Rusia ora kalah, nanging ...

Pitakonan kabeh ana ing "isi". Cetha, Ticonderoga, sing paling anyar sing bakal ngrayakake ulang tahun sing kaping telung puluh, malah nganggep upgrade, ora dadi saingan kanggo kapal Cina, sing anyar. Kita mung meneng babagan loro kapal penjelajah Project 1164 sing isih ana ing pembuangan Angkatan Laut Rusia. История karo "Moscow" dheweke sampurna nuduhake everyone apa Nilai pertempuran saka mantan kapal Soviet, dibiayai kabeh urip miturut asas ampas.

Nanging kita ngomong babagan kapal Cina, sing pimpinan armada Cina dianggep serius ing mangsa ngarep. Lan kasunyatan manawa ana masa depan, ora perlu dicritakake ing kene, kita kabeh ngerti banget. Lan kita ngerti sebabe loro kapal Project 055 paling anyar saiki lagi latihan tempur ing cedhak Taiwan.

Bubar, akeh gambar sing muncul ing Web, luwih tepat, gambar saka siaran televisi Cina sing darmabakti kanggo ulang taun sabanjure pembentukan angkatan bersenjata RRC, sing blogger seneng disebarake liwat jaringan Weibo. Kaki ing kabeh gambar kasebut kalebu nomer "1927" lan "2022", sing nuduhake manawa iki pancen siaran wiwit tanggal 1 Agustus, sing ing China kaya kita tanggal 23 Februari.

PLA nglacak sejarahe bali menyang pemberontakan sing kedadeyan ing 1 Agustus 1927 ing Nanchang. Kutha sing dijenengi kapal timbal saka seri 055.

Saiki, Angkatan Laut PLA wis nampa enem kapal kasebut. Loro liyane ana ing banyu sajrone proses rampung, lan kira-kira sepuluh ana ing tahap konstruksi sing beda-beda.


Akibaté, miturut program gawé kapal, China kudu nampa 16 kapal perusak.

Ya, 16 saka pangrusak iki ora cant saka Amérika Arleigh Burks, nanging pasukan prayoga. Lan, amarga kita ngomong babagan Arleigh Burke, banjur pengulangan katelu saka kapal kasebut bakal duwe pamindahan udakara 10 ton lan dimensi sing luwih cilik tinimbang Nanchang. Apa ing mripat saka Amerika elevates project 800 kanggo kategori cruisers.

Nanging kapal ora sugih ing ukuran piyambak. Ing babagan persenjataan, 112 sel sistem peluncuran vertikal Nanchang luwih akeh tinimbang ing penghancur kelas Arleigh Burke (96 sel), sanajan rada kurang tinimbang ing cruiser kelas Ticonderoga (122 sel). Iki uga luwih dhuwur ing penghancur kelas Zamwalt (80 sel), sing umume luwih gedhe tinimbang 055 Cina.

Trendsetter anyar: salah siji cruiser utawa karusakan saka project 055

Desain sel sing digunakake ing Tipe 055, sing uga digunakake ing penghancur Tipe 052D, beda banget karo sistem Mk.41 lan Mk.57 sing digunakake ing kapal perang Angkatan Laut AS generasi saiki.

Sèl sing digunakake ing sistem universal Cina luwih gedhe tinimbang mitra AS, produk sampingan saka kemampuan kanggo ngluncurake misil sing diluncurake panas lan adhem. Roket sing diluncurake panas ditondoi amarga mesin roket utama diluncurake ing njero peluncur, dene roket sing diluncurake adhem diluncurake kanthi nggunakake propelan utawa generator gas bertekanan liyane sadurunge mesin utama diwiwiti.

Ora sakabehe jelas kepiye wiwitan panas, nanging katon cangkang tahan panas dimuat menyang sel peluncuran. Iki bisa ngilangi kebutuhan kanggo saluran khusus kanggo nyingkirake geni saka mesin roket. Iki ora katon ing gambar, tegese sel kasebut pancen universal lan ngidini sampeyan miwiti misil saka rong jinis kasebut. Ya, sampeyan kudu mbayar ukuran kasebut, lan yen wong Tionghoa mung nggunakake rudal wiwitan dingin ing kapal, mula jumlah sel ing UVP bisa luwih gedhe tinimbang Ticonderoga.

Gambar nuduhake yen pancen ora ana saluran stopkontak kanggo nyala.


Geni katon njeblug saka saluran ing tengah sistem VLS Mk.41 ing penghancur kelas Arleigh Burke USS John Paul Jones nalika rudal SM-6 panas.


Foto kapindho nuduhake peluncuran rudal ing penghancur Farragut saka kulawarga sing padha. Gambar kasebut kanthi jelas nuduhake chute stopkontak.

Sanajan bisa uga saluran ventilasi lan penahan api mung ora katon ing gambar. Lan wong Tionghoa sing ati-ati ora cepet-cepet nerbitake video rinci babagan peluncuran rudal.

Ing kasus apa wae, sistem CWP penghancur jinis 055 dirancang kanthi cara sing bisa diisi karo macem-macem jinis rudal. Sistem kasebut dilaporake bisa nembak rudal saka kulawarga rudal jelajah YJ-18 lan CJ-10 berbasis darat lan anti-kapal, rudal jelajah anti-kapal YJ-83, rudal permukaan-ke-udara HQ-16 lan HQ-9. , lan torpedo roket anti-kapal selam. Yu-8. torpedo Yu-8.

Rudal permukaan-ke-udara DK-10, sing dikembangake kanggo ekspor lan durung diadopsi dening PLA, uga bisa diluncurake saka sel kasebut. Petugas intelijen Amerika duwe informasi yen China lagi nggarap nggawe rudal balistik ing sangisore sistem pertahanan udara Nanchane.

Kajaba iku, ing atap hangar helikopter dipasang peluncur kanggo 24 HQ-10 misil pertahanan udara jarak cendhak.


Iki minangka mesin fotokopi sing sukses banget saka RIM-116 Rolling Airframe Missile (RAM) Amerika, sing ana ing layanan karo Angkatan Darat lan Angkatan Laut AS. HQ-10 uga dirancang kanggo nglawan rudal jelajah anti-kapal.


Saliyane ngluncurake sel, Nanchan duwe bedhil 130mm H / PJ-38 ing menara irung, uga Sistem Pertempuran Cepet 11-laras 30mm H / PJ-11 (CIWS) ing ngarep superstruktur utama.

Penerbangan persenjataan kasusun saka rong helikopter Harbin Z-9, sing hangar dirancang, nanging dek penerbangan Nanchang ukurane kanggo nampung Z-20FS sing luwih gedhe.

Z-20 katon minangka tiron lengkap saka Helikopter Sikorsky UH-60 "Black Hawk" Amerika, kanthi visual sing beda-beda utamane ing rotor utama limang lading.


Ora nggumunake, amarga ing taun 80-an, China tuku 24 helikopter Sikorsky S-70C-2, versi ekspor-komersial saka helikopter UH-60, sing isih ana ing penerbangan tentara PLA.

Persenjataan pertahanan Nanchang kasusun saka papat peluncur pertahanan Tipe 726, sing dipasang ing loro-lorone ing sisih mburi bangunan kapal.


Peluncur 24-sel iki bisa diisi karo flare, kartrid jamming, decoys lan decoys, jammers RF, pluru anti-kapal selam lan biaya ambane cilik.

Bagéyan saka sarana pertahanan dirancang kanggo nglawan utamane nglawan rudal anti-kapal, lan misil lan bom anti-kapal selam - kanggo pertahanan nglawan kapal selam lan penyelam pertempuran.


Instalasi dijupuk Tipe 726 ing karusakan saka project sadurungé 052D

Fitur sing menarik banget sing durung dingerteni wong Amerika yaiku antena alun-alun sing dipasang ing pinggir sisih ndhuwur jembatan Nanchang.


Fitur desain saka perusak Project 055 iki durung diidentifikasi kanthi jelas, lan macem-macem sumber nuduhake manawa bisa dadi bagean penting saka sistem perang elektronik kapal.


Pancen, paling kamungkinan, cara iku, Uploaded antena persegi dowo iki dipasang ing ndhuwur jembatan Nanchang, karakteristik kabeh karusakan saka jinis 055, dipasang ing kono kanggo alesan. Nanging wong Tionghoa ngerti carane njaga rahasia, mula para ahli mung bisa nganggep manawa iki minangka bagean saka kompleks kanggo nyuda radar sing golek rudal anti-kapal.

Mesthine, kapal kayata Tipe 055 duwe sistem perang elektronik (EW) lan dhukungan elektronik (ESM). Tegese, penghancur bisa ndeteksi, nglacak lan ngelasake radar sing duweni potensi musuhan lan sumber sinyal liyane, lan macet.

Sistem EW / ESM minangka susunan antena tetep sing dipasang ing sisih ngisor pinggir superstruktur busur utama lan ing loro-lorone hangar.

Sing "katon" kapal kasebut yaiku jinis radar dual-band (C / S) 346B "Dragon Eye" kanthi papat susunan antena fase aktif, ditambah karo sistem X-band, dipasang ing mast. Radar kontrol geni X-band karo papat AFAR dipasang ing mast. Kapal kasebut uga dilengkapi radar navigasi lan radar kontrol lalu lintas udhara (TACAN, UHF lan VHF), uga ana ing mast.

Umumé, ahli Amérika nyathet kahanan jenuh sing signifikan saka kapal kanthi elektronik radio.

Nanging, ana siji minus dibandhingake karo analog donya. Gambar kasebut ora duwe kubah antena jarak jauh sing ditemokake ing kapal perang. Gambar kasebut nuduhake antena komunikasi satelit cilik, sing nuduhake manawa kapal China ora direncanakake nindakake operasi ing jarak sing signifikan saka komunikasi, ing ngendi komunikasi jarak jauh dibutuhake. Iki mesthi ora dadi masalah sing penting nalika operasi ing tingkat regional, nanging amarga China duwe ambisi global kanggo angkatan laut, lan utamane jinis 055, mula kudu dipikirake.

Akibaté, destroyers 055 minangka kapal modern lan dilengkapi kanthi apik, ing ngendi komando angkatan laut Cina gumantung ing implementasine rencana kasebut. Kacepetan wong Tionghoa nggawe kapal kasebut minangka bukti industri gawe kapal sing nyengsemake sing bisa dibangun negara kanggo ndhukung tujuan modernisasi angkatan laut.


Pungkasan taun, Nanchan dadi penghancur pertama proyek kasebut kanggo kampanye minangka pengawal kanggo kapal induk Angkatan Laut PLA. Iki samesthine dadi peran utama kanggo kabeh kelas, utamane amarga armada operator China mundhak (lan ora ana sing ragu). Tegese, penghancur pr.055 bakal dadi basis kanggo nggawe AUG Cina kanggo nindakake misi tempur ing wilayah Asia-Pasifik. Ing wektu sing padha, bakal dadi komponen penting saka klompok kapal permukaan liyane sing ditugasake operasi adoh saka pesisir China, lan uga bisa nindakake operasi mandiri.

Amarga kabeh iki, ora nggumunake manawa rencana modernisasi Angkatan Laut PLA nyedhiyakake pambangunan sawetara kapal kasebut lan operasi kanggo kepentingan RRC. Contone, demonstrasi kekuwatan ing wilayah Taiwan.

Yen sampeyan ndeleng apa sing ditulis ing koran Huanqiu Ribao (yaiku Global Times), yaiku bagean struktural saka koran People's Daily, organ Partai Komunis China, banjur padha ngomong babagan kelanjutan latihan ing Wilayah Taiwan, kalebu , kanthi peluncuran roket.


Mesthi wae, kudu dicathet yen Tipe 055 durung nuduhake kemampuan sing diklaim ing pertempuran nyata apa wae. Sampeyan uga ora jelas standar apa sing dibangun para penghancur iki lan macem-macem subsistem. Ing Juni Italia warta situs warta nimbali Geopolitica.info nerbitaké artikel ngandika sing angkatan laut Pakistan ngalami masalah pinunjul karo Cina-digawe Zulfiqar-kelas frigates, karo masalah mengaruhi macem-macem sistem tombol, kalebu mesin sing, sistem gegaman lan sensor.

Desain Zulfiqar minangka turunan sing luwih apik saka 053H3, dirancang khusus kanggo Pakistan. Bener, wong Italia ora menehi bukti apa wae, mula percaya utawa ora, kabeh wong sing maca. Mesthi, kapal sing ora dingerteni lan durung diuji ing perang bisa nggawa macem-macem

Laporan iki tetep durung dikonfirmasi, nanging minangka pangeling-eling manawa ana akeh sing ora dingerteni babagan kepiye kapal perang anyar China sejatine, sanajan katon apik banget utawa data sing ana ing kertas.

Nanging, bisa uga dadi sebaliknya: sanajan kabeh pangarepan lan ramalan ing Kulon, perusak Project 055 bisa uga ora mung kapal perang, nanging kapal perang sing apik. Lan ana kasempatan sing bisa njupuk Panggonan sing paling apik ing kelas. Senajan, umume, ora akeh wakil ing kelas.

Sing luwih penting, ambisi RRC didhukung dening kapal sing cukup modern saka konstruksi anyar. Iki serius, utamané considering kasunyatan sing construction saka kapal iki ora prakara terisolasi, nanging cukup construction serial. Enem kapal kanggo patang taun ing layanan - sawetara negara (sayangé, Rusia) ora bisa gumunggung kuwi jangkah saka construction ing asas. Sawise kabeh, pambangunan perusak minangka masalah sing luwih rumit tinimbang pambangunan korvet lan kapal misil cilik.

Wiwit taun pitung puluh ing abad pungkasan, kapal (kajaba operator pesawat) saya suda ukurane. Lan awal kabeh wis glethakaken sawise mburi Perang Donya II, nalika re-evaluasi kelas kapal wiwit. Bisa uga, pangrusak Cina bakal wiwit maju munggah, amarga kapal sing bisa mlaku ing jarak sing adoh saka pangkalane kudu bisa nindakake luwih saka sing sadurunge.


Amerika ngawasi kanthi teliti perkembangan Angkatan Laut PLA, amarga padha nganggep armada iki minangka ancaman pisanan ing segara. Mesthi, dheweke bakal kasengsem nampa data sing luwih rinci babagan kemampuan tempur kapal kasebut, lan kanthi rong alasan sekaligus.

Kaping pisanan yaiku ngerti apa sing bakal dikarepake saka kapal kasebut, amarga bisa uga kudu diadhepi. Nang endi wae ing perairan teritorial Taiwan.

Kapindho yaiku sawise gagal program karo Zamvolts, ana sing kudu ditindakake babagan ngganti Arly Burkov, sing pisanan wis njabat wiwit taun 1991, lan sing pungkasan wiwit taun 2012. Sing, cepet utawa mengko padha kudu ngganti. Ing wektu iku, mesthi bakal dadi cetha carane pangrusak Cina apik.

Pungkasane, dheweke nggunakake sistem pertahanan udara Iron Dome Israel dadi layanan ing Angkatan Darat AS. Apa ora katon ing kapal Cina? Kajaba iku, proyek 055 minangka kapal sing menarik lan janjeni.

Sapa sing ngerti kepiye kabeh bakal rampung, nanging saiki China nuduhake pangembangan kompleks industri militer, mula ora bakal kaget yen salah siji perusak utawa kapal penjelajah Angkatan Laut PLA dadi conto.
Pengarang:
106 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mauritius
    Mauritius 9 Agustus 2022 05:28
    0
    muga-muga pirang-pirang taun dadi pathokan sing bakal dideleng kabeh tukang kapal ing jagad, amarga kapal iki pancen apik, ...... kapal penjelajah utawa kapal perusak proyek 055.
    Sapa ngerti, kita bakal weruh. Nyuwun Model peran muncul - kapal penjelajah tambang, lan ana pimpinan. aran
    1. Pimpinan saka Redskins
      Pimpinan saka Redskins 9 Agustus 2022 06:32
      +1
      Aku setuju karo sampeyan.
      Apa bakal count trendsetter, iku perlu sing imitators padha model katon.
      Lan kanggo saiki wiwitan .
      Ing mirip saka bolo saka 60s - commonality kuwi katon nanging kanggo sawetara wektu. Lan masyarakat liyane nganggo busana lan tumindak kaya biasane.
      1. Santa Fe
        Santa Fe 9 Agustus 2022 08:00
        + 12
        Ora legislator, nanging repeater

        China "copy-paste" conto asing sing paling misuwur (utawa pas wektune). Maskapai pesawat "Type 002" - pengulangan saka "Varyag". Transports amfibi karo kamar docking "Tipe 071" - idea iki "peeped" jaban rangkah (LPD saka jinis "San Antonio"). Minangka standar kanggo nggawe pangrusak dipilih, sing bakal mangu, "Arleigh Burke".

        Ing tembung liyane, 10 ton "cruiser saka mangsa" digawe ing gambar lan mirip saka 000 ton pangrusak lair ing pungkasan Perang Dingin.

        Tata letak "Berkov" didikte dening kabutuhan. 4 antena radar tetep, sing diametere kira-kira 4 meter. Lampu gedhe kuwi mbutuhake dhasar sing kuwat lan kaku. Struktur mast sing entheng ora bisa nahan antena kasebut.

        Pamindahan sing winates uga nyegah pambangunan menara ing ndhuwur struktur. Siji-sijine cara metu yaiku masang antena ing tembok superstruktur, 10 meter ing ndhuwur banyu.

        Wong Tionghoa mindhah solusi menyang proyeke!

        Lan sateruse. Penampilan, tata letak, panggonan antena lan gaman. Sing ora ngerti rincian ora bakal mbedakake cruiser Cina saka Atago Jepang model 2005 (dilisensi Burke karo superstructure luwih)

        1. Liao
          Liao 9 Agustus 2022 08:11
          -4
          Aku menehi saran supaya sampeyan mbandhingake kabeh jet lan roket karo produk Jerman ing Perang Donya II

          Bandhingake kabeh prau, karo kano India, padha ora dhasar beda.

          Ora ana sing ngluwihi hukum fisika sing ana.
          1. Santa Fe
            Santa Fe 9 Agustus 2022 08:36
            +8
            Ora ana sing ngluwihi hukum fisika sing ana.

            Iku ora babagan fisika. Iku babagan tata letak.

            Conto tata letak sing beda yaiku kapal Eropa Type45, Horizon, FREMM, F124 Jerman. Kanthi alokasi dana sing luwih optimal, lan ora ana kekurangan proyek Burke sing umure 40 taun.

            Tionghoa duwe 10 pamindahan ing cadangan, nanging ora bisa nglairake apa-apa sing janjeni

            Aku saranake sampeyan mbandhingake kabeh jet lan roket karo produk Jerman ing Perang Donya II.

            Dadi ya, saiki ora ana sing nggunakake skema ing pejuang kanthi penempatan mesin ing nacelles mesin ing sangisore swiwi. Skema kasebut dadi suboptimal lan meh kabeh wong nilar.
            1. Liao
              Liao 9 Agustus 2022 08:47
              -7
              Iku babagan tata letak.


              Apa alesan apik tenan!

              Inggih, pujangga. Saben birch unik bisa ditemokake ing alas

              Nanging mung birch Cina sing padha karo birch iki utawa sing siji.
            2. Liao
              Liao 9 Agustus 2022 09:33
              -1
              Conto tata letak sing beda yaiku kapal Eropa Type45, Horizon, FREMM, F124 Jerman. Kanthi alokasi dana sing luwih optimal, lan ora ana kekurangan proyek Burke sing umure 40 taun.


              Iki amarga radar array bertahap sing cilik lan cukup entheng kanggo diselehake ing ndhuwur. Mulane, radar-radar kasebut ora apik kaya Arleigh Burke lan radar Cina babagan jarak deteksi lan pelacakan multi-target amarga aperture radar sing ditemtokake dening fisika.

              Aku saranake sampeyan njupuk wektu kanggo sinau dhasar fisika sekolah menengah, kayata jarak deteksi radar, lan ngerteni aperture antena radar saka rumus, bobot.

              Inggih, Sugeng, sampeyan wis sinau babagan macem-macem opsi tata letak. Dadi, muga-muga sapa sing niru sapa saka kapal perang sing sampeyan menehi conto?

              Aku isin banget karo tingkat budaya sampeyan.
              1. Santa Fe
                Santa Fe 9 Agustus 2022 10:11
                +4
                Iki amarga radar array bertahap sing cilik lan cukup entheng kanggo diselehake ing ndhuwur. Mulane, radar kasebut ora apik kaya radar Arleigh Burke lan radar Cina,

                Wong Eropa duwe 2 radar khusus - siji ing ndhuwur banget (target mabur murah), sing nomer loro ing buritan (visi jarak jauh, nyedhiyakake fungsi pertahanan rudal - wong Eropa siap masang interceptor transatmosfer SM-3) - ing Panggonan ngendi Arly Burke wis nguripake buritan kanggo 60 UVP. Kanthi pamindahan winates, sampeyan kudu milih - radar utawa gaman sing berkualitas

                Wong Tionghoa wis kaping pindho pamindahan, ing pungkasan ora ana iwak utawa daging

                Babagan kinerja dhewe. Radar Cina luwih cendhek tinimbang mitra Kulon, katon katon lan dipotret nalika pambangunan cruiser. Iku mung externally radar siji-Piece, ing casing iku pesawat saka telung susunan APM. Wong Tionghoa ora kasil nggawe radar multifungsi lengkap, ana solusi ing tingkat radar kompleks Patriot.
                1. Liao
                  Liao 9 Agustus 2022 10:21
                  -1
                  China kasil nggawe zona identifikasi pertahanan udara lan nembak pejuang Jepang. Wis pirang-pirang dekade, dheweke main game perang elektronik karo Amerika saben dina, nyerang kapal Amerika ing Segara China Kidul.

                  Apa iki bisa ditindakake kanthi radar sing wis lawas? Yen sampeyan ora duwe kawruh, sampeyan kudu mriksa kok radar Amerika lan Cina mung diselehake ing bangunan lan ora dipasang ing payon. Ngerti sifat fisike, yaiku, amarga teknologi sing diarani 30 taun? Tinimbang ngomong sedina muput kaya wong buta huruf.
                2. Liao
                  Liao 9 Agustus 2022 10:27
                  -2
                  Deleng wae generasi penghancur AS, DDG(X), sing dijadwalake ing taun 2028, meh padha karo 055.

                  Apa sampeyan bakal nggunakake salinan kanggo ngomong Amerika utawa sampeyan ngomong Amerika terus nggunakake teknologi 30 taun? Ora apik kaya ing Eropa
                  1. Santa Fe
                    Santa Fe 9 Agustus 2022 10:40
                    +4
                    carane padha karo 055.

                    Padha ora katon padha

                    Sampeyan ora bisa ndeleng sing padha ngganti tata letak, sudo jembatan navigasi kanggo tingkat ngisor, sijine radar luwih. Dheweke isih duwe siji, tinimbang SPY-1, SPY-6 sing luwih abot. Lan pamindahan isih diwatesi - DDG (X) 2-3 ewu ton kurang saka Cina, miturut macem-macem sumber

                    Ing wektu sing padha, Yankees ora bakal nyerah senjata sing kuat, paling ora 100 UVP - feed sibuk, skema Eropa ora cocog karo dheweke.
              2. Santa Fe
                Santa Fe 9 Agustus 2022 10:28
                +3
                sapa sing niru sapa saka kapal perang sing sampeyan sebutake minangka conto?

                Ora ana sing nyalin, kabeh lair ing wektu sing padha. Rong varian utama yaiku Inggris / Prancis (SAMPSON + S1850) lan Nordic (APAR + S1850). Loro-lorone skema nggunakake stasiun jarak sing padha. Marang sedheng - utawa SAMPSON - sepasang susunan AFAR kanthi rotasi mekanik, utawa APAR kanthi papat antena tetep

                Kompleks sing apik banget: sawetara sing dipilih kanthi bener, resolusi dhuwur, susunan bertahap aktif, dhuwur instalasi antena dhuwur. APAR bisa madhangi puluhan target kanggo misil anti-pesawat. SAMSON ora butuh iki - dheweke kerja bareng karo rudal Aster, sing duwe pandhuan aktif

                Wong-wong India milih dhewe rencana karo APAR (destroyer Calcutta, Type 015A), sanajan radar long-range cukup lawas, ana ora cukup dhuwit kanggo tuku S1850. Nanging luwih penting tinimbang radar nglawan rudal sing mabur kurang. Lan iki dudu salinan-tempel, dheweke langsung ngrancang supaya radar ing Jerman - supaya bisa kerja bareng karo sistem pertahanan udara Barak-8 Israel.
                1. Liao
                  Liao 9 Agustus 2022 12:58
                  -6
                  Aja nyalin buzzwords iki, iki ora cocog karo topik.

                  Sampeyan ora ngerti manawa antena kasebut minangka kothak kanthi ukuran 10m * 2,5m * 2,6m lan bobote 10 ton, ana 4 antena kasebut, etung dhewe yen sampeyan bisa nyelehake barang gedhe iki ing dhuwur. mast.

                  Mesthine, sampeyan bakal ujar manawa antena digawe China lan Amerika gedhe banget amarga teknologi mundur telung puluh taun.
                  1. mbayar
                    mbayar 10 Agustus 2022 18:39
                    0
                    Kutipan: Liao
                    kothak kanthi ukuran 10m * 2,5m * 2,6m lan bobote 10 ton, ana 4 antena kasebut, ngitung dhewe apa sampeyan bisa nyelehake barang gedhe iki ing mast dhuwur.

                    Delengen kanthi cetha ing sketsa penghancur Amerika sing janjeni sing sampeyan sebutake - mung ngrampungake masalah nempatake kanvas sing abot sabisa-bisa - kanggo nambah jangkauan deteksi rudal anti-kapal ing papan sing dhuwur banget. Ing Burks, iki masalah. Sawise kabeh, pejabat pertahanan udara bakal ngonfirmasi manawa rudal anti-kapal sadurunge dideteksi ing Perang Dunia I, luwih akeh wektu awak anti-pesawat kudu bereaksi. Lan iki mung ditanggulangi kanthi elevasi maksimal radar ing ndhuwur permukaan. Ing penghancur AS anyar, iki digayuh kanthi ngedhunake jembatan ing menara conning lan nginstal lembaran radar ing ndhuwur. Solusi sing harmonis banget.
                    Lan kanggo sapa sing disalin saka sapa, banjur ing urusan militer, nyilih keputusan sing paling sukses wis mesthi. 055 katon kaya kapal sing harmonis ing babagan tata letak, sanajan sawetara unsur bisa dieksekusi kanthi beda. Pamindahan sing cukup kanggo nampung kabeh sistem senjata sing dibutuhake lan amunisi sing cukup. Kajaba iku, sajrone pambangunan seri kasebut, owah-owahan lan dandan proyek kasebut bisa uga, uga owah-owahan ing proses upgrade sing bakal teka.
                    Kita ora duwe data lengkap babagan kemampuan tempur lan karakteristik sistem senjatane, nanging minangka platform tempur kanggo sistem kasebut, katon cukup ngyakinake.
                    Aku iki Luwih kaget dening transmisi listrik ing 055, amarga senadyan penak ketok lan kurang gangguan, iku dadi banget uneconomic - konversi torsi pindho ndadékaké kanggo mundhut daya gedhe. Mulane turbin gas sing kuat iki dipasang ing 055 (yen memori ora diganti - 4 x 35 l / s). Sanajan kanthi transmisi mekanik KM, kapal kasebut bakal duwe papat turbin gas kanthi kapasitas 000 - 25 l / s.
                    Aku ora ngerti apa iku salah siji "rega ora Matter", utawa ... masalah karo nggawe pindah mlaku saka kelas iki. Lan yen sing terakhir, transmisi listrik cukup metu, lan kanthi sawetara pilihan sing nyenengake - gangguan sing kurang, keluwihan email. energi ing kapal lan ... manunggalaken. Sawise kabeh, turbin gas lan propulsi listrik sing padha ditindakake ing operator pesawat lan saben jinis. 052D. Lan yen konsumsi bahan bakar ora mencet ing biaya expenses, banjur ... iki solusi menarik banget.
          2. Eroma
            Eroma 9 Agustus 2022 09:28
            +6
            Kaya sing dakelingake, kapal-kapal inovatif ing kabeh wektu dirancang kanggo senjata tartamtu, sawetara jinis mekanisme licik (menara bedhil kanthi bedhil ageng, mesin uap, utawa radar gedhe kaya Berks) lan, kanthi mangkono, tampilan kapal sing bisa dingerteni. muncul, sing banjur ditiru dening tukang kapal ing donya. Ticonderoga minangka panutan, lan 055 minangka interpretasi, amarga dheweke ora duwe apa-apa sing inovatif, Ticonderoga ora kalah karo dheweke, mung dadi rada larang, mula Orlik muncul. Kanggo Angkatan Laut China, iki minangka prestasi nyata, nanging dudu obyek sing kudu ditindakake.
            1. Santa Fe
              Santa Fe 9 Agustus 2022 09:47
              +5
              Arleigh Burke - carane pas ing 6600 standar V / I - siji radar ndjogo lan 90 UVP. Ing kasus iki, rencana dheweke yaiku pilihan sing paling apik, para pangripta nyingkiri lan nemokake solusi kompromi.

              European Saxony / Daring / Horizon - carane pas loro radar multifunctional menyang 5000-6000 ewu ton bebarengan, manggonke siji saka wong-wong mau ing dhuwur 30 meter. Lan nyimpen kamar kanggo 40 UVP

              Tipe Tionghoa 055 - 10 ton digunakake kanggo sapa sing ngerti. Kanthi dimensi kasebut - kenapa dheweke butuh skema kompromi Burke. Kosok baline, superstruktur sing gedhe banget "nguntal" cadangan beban sing migunani, lan ora bisa tuwuh maneh kaya wong Eropa. Ing kapal Eropa, superstruktur utama jongkok - lan ing ndhuwur ana struktur kaya menara kanthi kiriman antena

              PS / padha ing ukuran kanggo Burke Ticonderoga wis loro radar ndjogo lan 120 UVP - jalaran saka ngarsane saka superstructure aluminium (Burke wis baja). Kompromi, kompromi ...

              PPS / Cina mesthi - digawe ing pengaruh lengkap Burke. Zero gagasan seger, plus eksekusi pincang. Radar kasebut mung katon kaya Burke, ing njero ngemot solusi antediluvian, contone bisa dideleng ing radar pertahanan udara Patriot kanthi campuran teknologi 2020.
              1. Liao
                Liao 10 Agustus 2022 04:29
                -1
                Stop retorika bodhomu

                Iki minangka versi sing disederhanakake saka kapal pertahanan udara khusus kanggo ngirit dhuwit. Lan iku ora simbol soko ultramodern.

                Hukum dhasar fisika ujar manawa produk aperture lan kekuwatan minangka dhasar lan luwih becik dadi gedhe tinimbang cilik.

                Armada sugih ora bakal nggunakake Aegis versi Eropah miskin. Iku ora China ora duwe desain padha, nanging kita ora supaya primitif kanggo nggunakake versi castrated saka Tipe 45.

                Kapal cilik 20 ton kita bisa dipasang antena miniatur XNUMX arah


        2. griffin ireng
          griffin ireng 9 Agustus 2022 20:11
          +4
          Kutipan saka Santa Fe
          Ora legislator, nanging repeater

          China "copy-paste" conto asing sing paling misuwur (utawa pas wektune).

          Kita kudu nyalin-tempel kaya ngono, yen ora ana "analog", nanging minangka SVO, kita nemokake nyamuk kanggo sekutu lan perang karo batalyon 350 bayonet kanthi D-30.
        3. mbayar
          mbayar 10 Agustus 2022 17:53
          +1
          Kutipan saka Santa Fe
          Minangka standar kanggo nggawe pangrusak dipilih, sing bakal mangu, "Arleigh Burke".

          Kutipan saka Santa Fe
          Sing ora ngerti rincian ora bakal mbedakake cruiser Cina saka Atago Jepang model 2005 (dilisensi Burke karo superstructure luwih)

          Lan kontur ramalan katon kaya "Gorshkov".
          Iki minangka kompilasi solusi sing sukses kanggo kabutuhan sampeyan.
          Kanggo njupuk conto utawa, luwih-luwih, kanggo nimbang 055 minangka trendsetter, iki beda-beda. Kabeh kapal kelas iki lan generasi iki padha karo saben liyane.
          Yen kita nate mbangun kapal (lan ora ngomong babagan rencana lan fantasi), banjur munggah ing pamindahan lan kelas, kita ndeleng urutan ing ngisor iki:
          - fregat - 22350\22350.1,
          - penghancur fregat (pancen - penghancur klasik ing kabeh) - 22350M. 64 sel ing UKKS kaping 8 ing tank, sel UVP ZUR SAM "Redut" ing tank lan pinggul. GEM - gas-turbo pasangan ing M70FRU (marching 14 l / s) lan M000FR (afterburning 90 l / s) - kapal utama DM lan OZ;
          - perusak / cruiser ing pembangkit listrik 4 turbin gas M90FR (27 l / s x 500 \u4d 110 l / s), pangembangan arsitektur sing padha karo 000M, nanging ing VI 22350 - 12 ton. Ing tank ana 000 sel ing UKKS kaping 15 kanggo senjata serangan lan blok UVP saka sistem pertahanan udara Redut, meriam. Ing pinggul ana 000 sel ing 80 UKKS kanggo rudal abot (jarak dawa) ("Fort-10" S-64, radar - 8 kanvas AFAR adhedhasar MFRLS saka sistem pertahanan udara S-2), lan PLUR. SAM BD "Pansir-M" 400 pcs. (skema penempatan - siji ing ramalan lan loro sisih ing pinggul). Torpedo "Paket-NK" ing 4 bandar 500 x 3 ing Papan. Luwih apik ing TA normal kanthi kemampuan kanggo ngisi maneh kanthi cepet, utawa kanthi cepet ngisi maneh kanthi blok (4 TPK saben). Loro helikopter, kaya ing 2M.
          Lan jinis iki bakal luwih saka cukup kanggo DM lan OZ, minangka kapal perang nyata. Lan kabeh ing komponen lan sistem eksklusif domestik lan kasedhiya.
          Cukup aplikasi karsa, pikiran lan KARYA.
          Nanging karo iki - telung komponen pungkasan, kita duwe Nyuwun kebak ... banget kebak wulu-prewangan kewan saka kulawarga fox.
          Lan yen misale jek wong sing ngrusak / cruiser VI 12 000 - 15 000 ton ngajokaken dening kula meh podho 055 Cina, banjur aku bakal reassure - Aku ngandika metu kanggo kapal arsitektur kuwi lan VI kuwi 8 - 10 taun kepungkur, nalika masalah pembangunan proyek padha rembugan. 22350, lan ditawakake minangka alternatif sing luwih murah lan harmonis kanggo "Pemimpin" atom (ora kasebut ing wayah wengi).
          Masalah mung kanggo pambangunan Armada ing kahanan saiki yaiku pembangkit listrik. Utawa, gearbox kanggo wong-wong mau, amarga turbin dhewe wis bisa nindakake. Iki ngendi sampeyan kudu fokus manungsa waé.
          Lan yen Nikolaev Zarya-Mashproekt ana ing pembuangan kita, mula UMUM kita ora bakal duwe alangan kanggo pambangunan Armada lengkap, amarga Zarya minangka salah sawijining kapal penggedhe bangunan mesin laut militer ing donya!
          Lan aja ngomong babagan dhuwit - dhuwit ing negara - isi. Utamane sawise penghapusan "Aturan Anggaran" enslaving, lan sawise keputusan kanggo pre-monetize ekonomi Rusia kanggo ... nganti saiki 70% lan kasedhiya 40% (ing tingkat 100% saka PDB). Monetisasi tambahan iki bisa diluncurake sebagian mung liwat program pembangunan kapal militer domestik - kanthi cara iki dhuwit bakal cepet gabung karo ekonomi lan nyegerake maneh.

          Nanging kanggo kabeh iki perlu kanggo duwe WILL.
          Lan Strategic State Goal Setting.
          Luwih saka daya Nyuwun sayange, ora.
          MESAKAKÉ .
      2. Mikhail Drabkin
        Mikhail Drabkin 9 Agustus 2022 22:34
        +2
        Pimpinan Redskins:

        - Kanthi kabeh hormat, bolo padha ing donya fashion lan standar Western kamardikan - legislator. Sawise dheweke ora bali menyang norma lawas.

        - Rusia bakal duwe masalah kaya non-optimal saka 055th.

        - Meri iku luwih apik ing meneng.
        1. Pimpinan saka Redskins
          Pimpinan saka Redskins 9 Agustus 2022 22:54
          0
          Ora ana gerakan "wong lanang" ing sisih kulon nalika iku. Ana sawetara conto saka bisnis pertunjukan.
  2. Vladimir_2U
    Vladimir_2U 9 Agustus 2022 05:29
    +7
    Iku angel nyana saka wong sing lumps bebarengan kelas, jinis lan "kulawarga" kapal saka materi kualitas dhuwur ing topik angkatan laut. Dadi aku ora ngenteni.
    1. Mauritius
      Mauritius 9 Agustus 2022 05:33
      +8
      Aku lan John Trevithick, sing dikenal kanthi pandangan sing apik babagan kapal,
      Shpakovsky asin?
      1. Vladimir_2U
        Vladimir_2U 9 Agustus 2022 05:36
        +2
        Kutipan saka Mauritius
        Shpakovsky asin?

        Vyacheslav ora pindhah menyang analytics, mesthi menyang segara.
        1. Mauritius
          Mauritius 9 Agustus 2022 05:47
          +8
          Kutipan: Vladimir_2U
          Vyacheslav ora pindhah menyang analytics, mesthi menyang segara.

          Lan sing ngandika climbs? Mung Shpakovsky gumunggung kanthi antusias babagan hubungane karo sejarawan Inggris ... Nyuwun
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 9 Agustus 2022 06:41
            +7
            Kutipan saka Mauritius
            Mung Shpakovsky gumunggung kanthi antusias babagan hubungane karo sejarawan Inggris ...

            Lan, sampeyan ngomong bab iki .. Aku malah bakal ngomong sing aku puffed munggah.
        2. mordvin 3
          mordvin 3 9 Agustus 2022 05:49
          +2
          Kutipan: Vladimir_2U
          Vyacheslav ora pindhah menyang analytics, mesthi menyang segara.

          Oh, apa sih ... Salah sawijining artikel pisanan Shpakovsky yaiku babagan kapal, yen sclerosis ora mbingungake aku.
          1. Vladimir_2U
            Vladimir_2U 9 Agustus 2022 06:41
            0
            Kutipan: Mordvin 3
            Oh, apa sih ... Salah sawijining artikel pisanan Shpakovsky yaiku babagan kapal, yen sclerosis ora mbingungake aku.
            Amarga umur Shpakovsky, komentar sampeyan ora relevan. ngguyu
    2. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 9 Agustus 2022 05:40
      +7
      Apamaneh, Angkatan Laut Cina berkembang kanthi cepet, lan yen ora ana kejutan, bisa uga ninggalake Amerika Serikat adoh saka segi jumlah lan kualitas para pelaut.
      1. Liao
        Liao 9 Agustus 2022 06:12
        +5
        Ya, mulane China kudu nindakake latihan militer liyane ing wektu tentrem yen latihan kasebut ngganggu tanggane. Banjur ngiringan aktif menyang Teluk Aden, sing tansah kita gunakake kanggo mriksa kualitas kapal perang lan nglatih prajurit kita.
      2. mbayar
        mbayar 10 Agustus 2022 21:14
        +1
        Quote: Lech saka Android.
        Apamaneh, Angkatan Laut China berkembang kanthi cepet

        ya Iki bener. Ing taun, iku di bangun ing total pamindahan 4 kaping luwih saka Amerika Serikat.
        Quote: Lech saka Android.
        bisa uga ninggalake AS adoh

        Iki mung bisa ditindakake kanthi cepet. Lan ing kene ora cukup mung total tonase armada utawa jumlah panji, kualitas panji kasebut, kualitas senjata, latihan tempur lan gabungan l / s lan komandan angkatan laut sing berpengalaman.
        Lan ing kabeh iki, China bakal ngoyak Amerika Serikat sajrone 15 taun maneh.
        Nanging Amerika Serikat lan sekutu kebak, sing uga duwe armada.
        Quote: Lech saka Android.
        lan yen ora ana surprises

        lol Nanging saiki bakal ana BANYAK kabecikan iki. Lan kejutan iki bakal beda banget. Anglo-Saxon tradisional nganggep negara apa wae sing mbangun armada laut minangka tantangan lan alasan kanggo tumindak.
        Ing pungkasan abad 19-20. RI miwiti mbangun armada gedhe lan ngaku hak kanggo Timur Jauh ... Ana Big Game ... Lan carane tantangan iki rampung?
        Dheweke ora duwe wektu kanggo mbangun / ngrampungake armada, kanggo Republik Ingushetia ing Timur Jauh wis disiapake duel, sing ing wektu iku bisa ... ngalahake armada kita. Lan nyebabake kekalahan iki! Loro-lorone ing segara lan ing darat - nyekel Korea, Semenanjung Liaodong lan bagean Manchuria ... Sawise perang kasebut, Republik Ingushetia ora duwe armada.
        Jerman ngumumake ambisi maritim (lan jaban rangkah) sabanjure. Lan dheweke uga wiwit mbangun armada gedhe ... Lan dheweke meh mbangun ... Nanging WWI, sing diwiwiti kanggo iki, sijine kabeh ing panggonan, lan Peperangan Jutland nuduhake armada kang kuwat.
        Armada Jerman apik, apik kanggo kabeh ... nanging ora cukup.
        Jerman ora duwe tingkat armada maneh. Lan WWII minangka conto iki.
        Ing WWII, Jepang wis nantang segara ... lan kalah, lan banjur Amerika Serikat njupuk tongkat konfrontasi saka Anglo-Saxon.
        USSR ing periode pasca perang uga mbangun armada gedhe ... nanging alasan kanggo ninggalake ambisi ora maneh saka kekalahan militer, nanging saka nyerah lan ngiyanati "elit".
        Saiki tantangan teka saka China.
        Apa sampeyan mikir yen ora bakal ana "kejutan"? lol
        Dheweke wis diwiwiti ya lan penerbangan penyihir lawas menyang Formosa (Taiwan), sing diarani "Ride of the Valkyrie" menehi countdown kanggo kejutan kasebut.
        China isih duwe 6 kapal kasebut (055) ing layanan lan 10 ing macem-macem tingkat konstruksi / rampung.
        TOTAL !
        Ya, ana uga jinis penghancur. 052D, sing 24 dibangun. - padha dadi prolog kanggo jinis. 055, jenis "Burke ing upah minimum", test pen sadurunge soko gedhe.
        Lan mekaten. Nyuwun Saka penghancur jinis modern, mung 30 potongan kasebut. (6 + 24). Lan Amerika Serikat duwe luwih saka satus kapal kelas cruiser / destroyer.
        Lan kualitas / kemampuan pertempuran kapal Amerika luwih dhuwur.
        Lan operator pesawat ... liyane.
        Lan iki ora ngetung armada kapal selam, ing ngendi keuntungan AS akeh banget.
        Lan yen katon bebarengan karo allies?

        China minangka raksasa ekonomi.
        Nanging ora militer.
        Sugeng dalu .
        Lan utamané ora ing segara.
        Lan perang karo dheweke (malah ekonomi) bakal persis ing segara - kanggo wilayah banyu lan komunikasi segara, akses menyang pasar lan bahan baku.
        Lan ing segara, China ora bakal bisa nantang koalisi AS kanggo wektu sing cukup suwe (10-15 taun). Nanging, Amerika Serikat dhewe. Amarga yen sampeyan ndeleng hubungan karo koalisi, mula China butuh 20-25 taun balapan kaya ngono.
        Yen ora ana utawa ora ana sing ngalang-alangi.
        Lan dheweke bakal ngganggu.
        wis .
        Apa sampeyan mikir penyihir mabur menyang Formosa?
        Ngremehake China?
        Nuduhake tokoh?
        Utawa kanggo nggawe dheweke tumindak PERSIS kaya saiki?
        Kanggo apa?
        KARYA.
        1. Liao
          Liao 11 Agustus 2022 04:28
          -1
          Kita ora pengin saingan karo Amerika ing segara. Sawise diremehake ing taun 1996, tujuane saiki yaiku supaya Angkatan Laut AS ora bisa ana ing jarak 2000 mil laut saka China. Pejabat Taiwan wis nemokake obrolan pribadi karo wong Amerika sing ujar: "Sampeyan pengin operator pesawat kita nulungi sampeyan, nanging sampeyan ngerti yen kapal induk pesawat dicemplungake dening China kanthi luwih saka 5 tentara AS, bakal dadi Pearl Harbor + 000. / 9 "lan ora ana politisi sing bisa njupuk risiko kasebut."
          1. mbayar
            mbayar 11 Agustus 2022 14:55
            +1
            Kutipan: Liao
            Sawise diremehake ing taun 1996, tujuane saiki yaiku supaya Angkatan Laut AS ora bisa ana ing jarak 2000 mil laut saka China.

            Lan iki minangka piwulang sing sejati, amarga siji langkah-langkah menyang tujuan sing gedhe / luhur. Lan sampeyan isih kudu pindhah cara iki.
            Lan bener yen AS saiki ora ngupaya eskalasi langsung karo China.
            Nanging .
            Kenapa Penyihir Tua mabur menyang Formosa?
            Nggawe perang?
            Ora.
            Amarga dheweke dhewe wis ujar manawa Amerika Serikat ndhukung ide babagan China sing bersatu, yen China minangka "demokrasi sing kuat" lan demokrasi iki sing dikuatake ing kono. lol
            Nanging apa tujuan sejatine jungkir balik kuwi?
            Nggawe China ACT - ing kene lan saiki, nanggapi tantangan kasebut.
            Lan China wiwit tumindak. prajurit duka Lan piwulang kasebut mboko sithik dadi tanpa wates ...
            Saiki ayo kang katon ing "tangan".
            Ing mburi tangan Joe Biden (lan sapa maneh sing mimpin tangan?).
            Lan Biden ujar manawa wiwit wiwitan latihan tanpa wates China lan ancaman ngrebut Taiwan, dheweke mrentah ... (drumroll) ... kanggo mindhah produksi chip lan komponen radio liyane menyang WILAYAH AS.
            Sawise kabeh, sadurunge produser ora pengin nindakake iki kanthi cara apa wae. Lan sing kepengin, yen sampeyan duwe produksi mapan, prakteke monopoli global, pasar dodolan trep lan kerjasama industri, personel dilatih ... Nanging Witch miber lan ... kabeh tindak minangka ngirim. opo
            Carane AS ngirim. keprungu
            Nanging mesthi, prakara ora winates ing Kripik piyambak. Saiki, perusahaan Amerika lan Eropa wis mbatalake produksi saka China utawa golek papan sing trep kanggo iki (Vietnam, India, negara-negara Asia Tenggara, utawa mung ing AS - kaya chip).
            Lan kanggo China, ora mung mundur saka perusahaan manca, nanging uga mundhut pasar.
            Lan omong-omongan manawa China ngrebut Taiwan, kabeh fasilitas produksi lan peralatan kanggo produksi Kripik bakal dirusak lan ditambang kanggo iki, saya suwe saya nekad.
            Lan luwih aktif China nindakake latihan lan nduduhake kesiapan kanggo bali menyang Taiwan menyang Pelabuhan Ngarep, luwih apik bakal nggawe kahanan kanggo ekspor spesialis sing mumpuni, dokumentasi teknis lan proses teknis, lan bisa uga peralatan, menyang situs produksi anyar.
            Sing dadi penyihir Lawas mabur menyang Formosa - kanggo miwiti kabeh proses kasebut.
            Lan nalika China bali menyang pulo kasebut, medeni universal bakal saya tambah akeh ... lan mesthi sanksi bakal ditumpuk - kaya Iran utawa Rusia.
            Lan dheweke bakal miwiti maneh ekonomi.
            Apa sampeyan butuh tenaga kerja murah lan kompetisi tenaga kerja kanggo miwiti maneh ekonomi? eseman
            Lan kenapa krisis ekonomi lan finansial saiki mundhak? nglirik Kanggo iki. ya
            Supaya Amerika siap maneh "kanggo panganan".
            Lan sing padha perang kanggo hak iki.
            ... Ing kasus apa wae , kaya sing dikarepake .
            Nanging dheweke ora pengin wong Tionghoa njupuk Formosa saiki. Dheweke kudu narik kucing kanthi buntut, nalika kabeh wis scrambled.
    3. antivirus
      antivirus 9 Agustus 2022 06:27
      +2
      China nduweni hak Formosa amarga pendudukan Jepang ing Taiwan, 130 taun.
      Yapis dhewe bisa nemtokake taun apa "100 taun isin" kasebut bakal ditindakake
  3. wilayah 28
    wilayah 28 9 Agustus 2022 05:38
    +5
    Napa kita kabeh ndeleng China, Irak, AS ... apa simbol armada modern kita? Kapal kelas kali-segara, lan iku sendok teh sepuluh taun.
    1. Lech saka Android.
      Lech saka Android. 9 Agustus 2022 05:56
      +2
      Sedhih, mesthi ... nanging Rusia sacara tradisional ngatasi tugas utama ing operasi teater darat, lan ora ing segara ... iki minangka kasunyatan.
      Mulane, luwih akeh sumber daya negara ora bakal dadi pelaut.
      1. wilayah 28
        wilayah 28 9 Agustus 2022 06:01
        +2
        Kaneshna kanesh ing segara, kita ora ana apa-apa, amarga kabeh diputusake utamane ing teater darat, tank, kendaraan tempur infanteri, kendaraan tempur infanteri ora perlu sing lawas, akeh sing mung modernisasi, ora modernisasi amarga ngapa mbuwang dhuwit kanggo sampah, kenapa kita ngeculake Su-57 karo sing bakal kita perang, lan liya-liyane. Lan sing paling penting, ora ana dhuwit.
        Kesel karo penjelasan iki.
        1. Lech saka Android.
          Lech saka Android. 9 Agustus 2022 06:35
          -1
          aku simpati... hi
          tulisen ing layangmu marang PDB...
          babagan dhuwit, sampah, SU-57, panjelasan sing ngganggu ... mungkin dheweke bakal sabar ngrungokake sampeyan lan nindakake apa sing dikarepake.
          1. Roman_VH
            Roman_VH 9 Agustus 2022 14:36
            -2
            Lan kenapa wong-wong ora seneng karo komentar sampeyan, apa sing dikurangi? Chel, komentar ing ndhuwur, mbuwang tantrum metu saka bisnis lan metu saka panggonan IMHO, nanging dheweke lagi ditambah. Aku ora ngerti. Kabeh jenderal admiral kuwi, aku ora ngerti menyang ngendi.
          2. wilayah 28
            wilayah 28 11 Agustus 2022 07:52
            +1
            Apa sampeyan dadi pembantu, panjelasan kenapa iki ora rampung?
        2. Omah 25 Sq. 380
          Omah 25 Sq. 380 9 Agustus 2022 11:14
          -1
          Lan sing paling penting, ora ana dhuwit.

          Ya, akeh dhuwit!

          Yen kita njupuk mung setengah saka dana pensiun, kita bakal bisa nyedhiakke 4,5 triliun saben taun kanggo pembangunan tentara lan utamané angkatan laut!...
          1. wilayah 28
            wilayah 28 11 Agustus 2022 07:56
            0
            Kanggo miwiti kanggo pangembangan industri. Yagene dheweke ora nggawe kapal gedhe? Where kanggo mbangun wong-wong mau? Wis pirang-pirang taun nyoba modernisasi Kuzya, dheweke bakal rot ing cedhak tembok. Ora ana dermaga, dheweke nindakake, sanajan gerbang kasebut lan pompa isih ora bisa ditindakake utawa dikirim.
  4. Liao
    Liao 9 Agustus 2022 05:39
    +6
    Bener, wong Italia ora menehi bukti apa wae, mula njupuk iman utawa ora gumantung marang saben wong sing maca.


    Nanging pejabat Pakistan ngaku ngelawan apa sing diklaim wartawan iki, ujar manawa fregat F-22P sing digawe China minangka tulang punggung angkatan laut Pakistan, lan banjur mrentahake fregat 054AP sing luwih modern saka China.

    Nanging, ana siji minus dibandhingake karo analog donya. Foto-foto kasebut ora duwe kubah antena jarak jauh sing ana ing kapal perang. Gambar kasebut nuduhake antena komunikasi satelit cilik, sing nuduhake manawa kapal China ora direncanakake kanggo nindakake operasi ing jarak sing signifikan saka komunikasi, ing ngendi komunikasi jarak jauh dibutuhake.


    Fitur paling penting saka 055 yaiku integrasi macem-macem jinis antena radar lan detektor ing tiang utama terpadu, kayata sistem JIDS, sistem transmisi data terpadu, lan sistem transmisi data kecepatan tinggi broadband. Kapabilitas komunikasi kasebut kuat banget nganti ora ana sing bakal nggawe kapal paling gedhe lan banjur mabur misi ing banyu omah.
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 9 Agustus 2022 08:39
      +1
      integrasi macem-macem jinis antena radar lan detektor ing tiang utama terpadu, kayata sistem JIDS, sistem transmisi data terpadu lan sistem transmisi data kacepetan dhuwur broadband.

      iki ora ana hubungane karo antena jarak adoh. Kepiye carane nyedhiyakake komunikasi radio kanggo sawetara ewu kilometer? Antena khusus dibutuhake, nanging diklaim ora ana ing kapal. Ana komunikasi satelit, nanging ora ana saluran komunikasi serep.
      1. Liao
        Liao 9 Agustus 2022 12:34
        +2
        Ing sisih ndhuwur mast yaiku integrasi antena komunikasi lan anti-komunikasi


        Fitur sing menarik banget sing durung dingerteni wong Amerika yaiku antena alun-alun sing dipasang ing pinggir sisih ndhuwur jembatan Nanchang.


        Radar array bertahap S-band sing digunakake ing 055 diarani Tipe 346B dening pers asing lan nyathet manawa luwih gedhe tinimbang radar Tipe 346A ing 052D (panah ijo), tegese jarak operasional wis tambah, mulane. , miturut IFF sawetara identifikasi mungsuh uga wis tambah, supaya antena dawa (panah abang) ndhuwur papat kothak uga dadi luwih gedhe.

      2. Liao
        Liao 9 Agustus 2022 13:05
        0
        Integrasi antena komunikasi lan anti-komunikasi (1 ing diagram)

          Contone, antena komunikasi lan antena meter komunikasi, loro-lorone duwe broadband lan syarat kerja omnidirectional, lan gain antena padha, lan loro bakal ing negara nampa kanggo dangu, pisanan ngrungokake, kaloro ing ngisor iki Intelligence. , yen peralatan komunikasi kudu ngirim layang, meter peralatan kudu kanthi otomatis mandheg kerja miturut kahanan, supaya ora saling campur tangan, yen peralatan meter ndeteksi ancaman lan kudu nanggapi, sistem printah kudu mungkasi komunikasi miturut kahanan, utawa kanthi otomatis ngatur cara komunikasi liyane. Yen countermeasure ndeteksi ancaman lan kudu nanggapi, sistem printah kudu mateni komunikasi miturut kahanan utawa kanthi otomatis ngatur cara komunikasi liyane.

          Mulane, integrasi kudu adhedhasar otomatisasi sistem komando sing dhuwur, amarga kacepetan reaksi luwih dhuwur tinimbang watesan manungsa, lan ing wektu sing padha, kabeh jinis informasi sensori saka kapal kudu diklumpukake ing sak panggonan. gabung, saéngga mbentuk gambar situasional lengkap sing adhedhasar otomatisasi.
  5. Revolver
    Revolver 9 Agustus 2022 05:41
    -9
    Yen kualitas manufaktur kapal dhewe lan isine isih kualitas Cina padha kamulyane ing saindhenging donya, iku luwih apik ora kanggo njupuk minangka panutan.
    1. Liao
      Liao 9 Agustus 2022 06:18
      +3
      Aku sampeyan ora duwe proyek, utawa sampeyan nglampahi gaji kanggo vodka.

      Wong Amerika ora ngira, delokna kepriye anggone arep ngrusak perusahaan-perusahaan Cina, malah padha sandera.

      Kita bangga banget yen Amerika dadi jengkel amarga kita ngerti yen Amerika ora bakal menehi sanksi amarga sepatu kulit Cina sing nuduhake driji sikilmu.
      1. mordvin 3
        mordvin 3 9 Agustus 2022 06:46
        +1
        Kutipan: Liao
        Aku sampeyan ora duwe proyek, utawa sampeyan nglampahi gaji kanggo vodka.

        Wong Amerika ora ngira, delokna kepriye anggone arep ngrusak perusahaan-perusahaan Cina, malah padha sandera.

        Nagan, sejatine, iku wong Amerika.
        1. amatir
          amatir 9 Agustus 2022 07:05
          +5
          Nagan, sejatine, iku wong Amerika.

          Sedulur Emil lan Henri-Leon Nagant sejatine wong Belgia.
          1. mordvin 3
            mordvin 3 9 Agustus 2022 07:14
            +1
            Aku ngomong babagan anggota forum kanthi julukan "Nagan".
        2. Liao
          Liao 9 Agustus 2022 07:20
          -5
          Ngerti, dheweke bakal nylametake kerjane minangka programmer amatir. facebook downsizing, lan kabeh programer amatir kuwatir bab mangsa internet impending. Luwih saka sadurunge, dheweke butuh kaos kaki buatan Cina lan wit Natal plastik sing murah.
          1. mordvin 3
            mordvin 3 9 Agustus 2022 11:55
            +2
            Kutipan: Liao
            Luwih saka sadurunge, dheweke butuh kaos kaki buatan Cina lan wit Natal plastik sing murah.

            Aku wedi yen karo revolver ing bantal lan lampu ing pojok, Nagan urip luwih apik tinimbang akeh Rusia karo income rata-rata 17 ewu.
  6. Kanca
    Kanca 9 Agustus 2022 05:44
    + 24
    Kita karo John Trevithick, dikenal kanggo views sober ing kapal, bakal nyoba kanggo katon ing pangrusak Cina anyar saka sudut pandang saingan Amérika.

    Teks iki minangka terjemahan mesin castrated saka artikel kasebut Deleng Paling Detil Kita Ing Tipe 055 Super Destroyer China (pengarang Yusuf Trevitik), sing jenenge Skomorokhov kanggo sawetara alasan John.

    Romawi, sampeyan bakal menehi dhewe alangan kanggo "nyisir" teks sing dipikolehi minangka asil saka mesin terjemahan paling sethithik, yen ora, iku nyengsarakke mripat. Para maos kudu diajeni, lan ora nerusake saka kasunyatan sing wis "rebut".
    1. kig
      kig 9 Agustus 2022 07:39
      +1
      Quote: Kanca
      mesin castrated terjemahan artikel
      - iku cetha sing artikel iki paling viewed. Jumlah foto wis suda, lan kualitas luwih elek ... maneh dijupuk saka layar, utawa apa? A antena boxy - ing terjemahan, iku, mesthi, kothak, nanging ora ing wangun.
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 9 Agustus 2022 15:31
      +5
      Quote: Kanca
      Tèks iki minangka terjemahan mesin castrated saka artikel Our Most Detailed Look Yet At China's Type 055 Super Destroyer (penulis Joseph Trevithick), sing Skomorokhov kanggo sawetara alasan dijenengi John.

      Ya... mung penampilan jembatan ing ngrusak menehi metu terjemahan mesin karo sirah. eseman
      Fitur sing menarik banget sing durung dingerteni wong Amerika yaiku antena alun-alun sing dipasang ing pinggir sisih ndhuwur jembatan Nanchang.
  7. Luminman
    Luminman 9 Agustus 2022 06:00
    +1
    salah siji cruiser utawa pangrusak

    Miturut panemuku, kanthi perkembangan teknologi, konsep "destroyer" lan "cruiser" wis rada ilang. Piye wae, perlu jeneng kapal modern, nanging jeneng lawas tetep ... Mungkin para pelaut bakal mbenerake aku?
    1. kytx
      kytx 9 Agustus 2022 07:25
      +1
      Aku ora khusus. Nanging sampeyan pancen bener. Konsep ing ngendi pangrusak ends lan cruiser diwiwiti wis dibusak. Kabeh iku salahe wong Jepang.
      1. faiver
        faiver 9 Agustus 2022 09:43
        +1
        wong Jepang iku bajingan, ora ngajeni klasifikasi babar pisan.... keprungu
      2. ada
        ada 9 Agustus 2022 15:58
        +2
        Iki macem-macem cara klasifikasi. The destroyer (destroyer) - ing armament utama (torpedo (torpedo - self-propelled mine)) lan cara nggunakake, mbangun tatanan perang kapal, cruiser - ing cara kanggo nglawan kapal mungsuh lan kapal ing isolasi saka pasukan utama sing (cruising - nyebrang rute, search , yaw ing kursus variabel, saka tembung salib ing basa manca), utamané ing komunikasi transportasi.
    2. Yorgven
      Yorgven 9 Agustus 2022 09:24
      -3
      Destroyer kita luwih ringkih lan luwih cilik tinimbang Cruiser. Lan ing pikirane Destroyer yaiku Destroyer lan luwih kuat tinimbang Cruiser. Aneh kaya sing katon, saga Star Wars, ing ngendi Star Destroyers minangka kapal sing paling kuat, wis dadi owah-owahan asosiasi saka penghancur dadi penghancur.
      1. Luminman
        Luminman 9 Agustus 2022 10:50
        +1
        Kutipan saka Yorgven
        Destroyer kita luwih ringkih lan luwih cilik tinimbang Cruiser. Lan ing pikirane Destroyer yaiku Destroyer lan luwih kuat tinimbang Cruiser

        Ing sawayah-wayah, lan ing kita uga, pangrusak ing kabeh armada donya ing "tabel rangking" tansah ngadeg ing sangisore cruiser. Lan aku bakal nerjemahake Destroyer minangka Pejuang - iki luwih cocog karo tujuane (padha karo pejuang ing Angkatan Udara)
  8. Eug
    Eug 9 Agustus 2022 06:19
    +1
    Sa adoh aku ngerti, ing Rusia emergence saka "multi-sel" peluncur dihalangi dening requirement customer kanggo nyedhiyani akses kanggo saben sel ora mung liwat tutup. Lan nerangake, please, kok nggawe "panas" rudal adhedhasar kapal? Aku ngerti Pasukan Rudal Strategis BR, ing ngendi ora ana watesan kritis babagan ukuran peluncur, nanging ing kapal ...
    nganggo cold start...
    1. Luminman
      Luminman 9 Agustus 2022 06:31
      -1
      Kutipan saka Eug
      Lan nerangake, please, kok nggawe "panas" ngluncurake rudal basis kapal?

      Aku bisa nganggep manawa "wiwitan panas" ditindakake kanggo nyegah roket tiba ing kapal yen ana kegagalan mesin utama.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. STD
        STD 9 Agustus 2022 08:33
        +1
        Kanggo nyegah rudal tiba ing dek nalika wiwitan kadhemen, ana sawetara langkah sing bakal miwiti mesin roket kanthi kemungkinan sing dhuwur banget, lan sanajan ora diwiwiti, roket kasebut bakal mandheg. Paling kamungkinan, masalah iku massa roket, kang complicates wiwitan kadhemen.
      3. kamulyan1974
        kamulyan1974 9 Agustus 2022 08:37
        +5
        wiwitan panas" rampung kanggo nyegah roket tiba ing kapal yen mesin utama gagal

        dudu kasunyatan. Yen ana kedadeyan sajrone "wiwitan panas", bisa njeblug ing jero peluncur. Ora dingerteni sing luwih elek: bledosan ing njero utawa roket sing tiba ing njaba.
        1. Luminman
          Luminman 9 Agustus 2022 09:08
          -1
          Kutipan saka std
          sawetara langkah sing bakal miwiti mesin roket, lan sanajan ora, roket bakal gagal ing segara.

          1. Lan yen iki padha "seri ngukur" ora bisa?
          2. Lan yen ana kapal liyane konco iki banget "papan"?

          Kutipan: kamulyan1974
          Yen ana kedadeyan sajrone "wiwitan panas", bisa njeblug ing peluncur

          Yah, siji kudu nganggep manawa tambang mini kapal kasebut kudu dilindhungi ...
  9. buv59
    buv59 9 Agustus 2022 06:26
    + 11
    Negara kanthi armada gedhe lan kuwat bisa menehi kemewahan kanggo nyebut kapal penjelajah minangka penghancur. Negara-negara sing pengin duwe armada kasebut, nanging ora duwe kesempatan, duwe tren sing ngelawan: frigate diarani penghancur, korvet diarani frigate. Sembarang prau sing diluncurake dirayakake kanthi kemegahan lan uga diarani kanthi jeneng dhewe, tinimbang diwenehi nomer biasa.
    1. arkadiyssk
      arkadiyssk 11 Agustus 2022 08:18
      +1
      Ya, jinis - Frigate saka peringkat pisanan, cangkang wis 4.5k vee. Sapa sing bakal ngira yen istilah kasebut bakal katon ing armada kita - nanging kabeh perwira angkatan laut pengin pangkat lan dawa layanan, ora ana sing pribadi ...
  10. kytx
    kytx 9 Agustus 2022 07:22
    -2
    Skomorokhov pungkasanipun nglairaké artikel normal.
    Matur nuwun iku menarik.
  11. Solomon
    Solomon 9 Agustus 2022 07:24
    +2
    "Atlant" minangka kapal khusus kanthi kemampuan winates ... Sampeyan bisa ngomong - "siji-wektu" ...
  12. Sancho_SP
    Sancho_SP 9 Agustus 2022 07:59
    -1
    Inggih, apa prabédan dhasar saka Burks?
    1. donavi49
      donavi49 9 Agustus 2022 09:37
      +2
      Sembarang pesawat modern minangka platform kanggo ASP.
      Helikopter modern minangka platform kanggo ASP.
      A destroyer-cruiser modern minangka platform kanggo PCB.

      Burke nduweni KSP - sumbu, standar lan Standar ABM.
      055 duwe kaliber Cina, hypersound YJ-21 bubar diluncurake, macem-macem misil pertahanan udara / rudal pertahanan sing njupuk DNA saka Standard lan S-300F / PMU / S400 bebarengan.

      Sampeyan bisa malah njupuk Sizhon (pangrusak paling akeh bersenjata ing donya) menyang tumpukan - kaliber kapak Korea, standar, rudal anti-kapal kanthi bagean pungkasan 2M.
  13. Vladimir Michaelovich
    Vladimir Michaelovich 9 Agustus 2022 08:11
    0
    Quote: Amatir
    Nagan, sejatine, iku wong Amerika.

    Sedulur Emil lan Henri-Leon Nagant sejatine wong Belgia.

    Asline Walloons :)
  14. OLEG CZIGANOV
    OLEG CZIGANOV 9 Agustus 2022 09:31
    -4
    Ing wektu ambruk serikat, armada kita kasil saingan karo Amerika lan ora Samsaya Awon saka peralatan lan modernitas. Nalika Amerika padha kamenangan, lan kita padha squandering negara, China wiwit munggah kanthi cepet ing kabeh babagan loro ing ekonomi lan ing lapangan keamanan, lan padha isih lagging konco Amerika Serikat, nanging nganti saiki, nanging ing akeh kasus. padha kejiret munggah karo kita lan ing sawetara kasus wis ngluwihi kita. Aku mikir ing sepuluh taun, dheweke bakal luwih maju tinimbang Amerika Serikat ing babagan ekonomi, lan ing bidang militer bakal padha utawa malah ngluwihi Amerika Serikat. Kanggo kita, tinimbang angkatan laut utawa pesawat sing padha, pimpinan kita seneng ndandani kosmetik lan modernisasi, tinimbang mbangun jinis senjata modern anyar, lan ngirim sumber daya negara kanggo pengayaan pribadi lan tuku yacht modern. Etung pira oligarki lan kanca pimpinan kita, saben wong duwe yacht lan luwih saka siji, kanthi biaya sing padha karo biaya kapal perang.
    1. Omah 25 Sq. 380
      Omah 25 Sq. 380 9 Agustus 2022 11:16
      -6
      tinimbang mbangun jinis senjata modern anyar, sumber daya negara dikirim kanggo pengayaan pribadi lan tuku yacht modern. Etung pira oligarki lan kanca pimpinan kita, saben wong duwe yacht lan luwih saka siji, kanthi biaya sing padha karo biaya kapal perang.

      Iku apik kanggo racun crita ...
      Jujur - aku kesel karo "nakidon" bocah-bocah iki ...
      keprungu
      1. PukanPain
        PukanPain 9 Agustus 2022 14:20
        +3
        Sing, iki pit, yacht Alisher Usmanov?
        Kelangan.
        1. Omah 25 Sq. 380
          Omah 25 Sq. 380 9 Agustus 2022 14:23
          0
          Sing, iki pit, yacht Alisher Usmanov?
          Ora...
  15. faiver
    faiver 9 Agustus 2022 10:00
    0
    wong Tionghoa nggawe kapal uap biasa, nanging sing diarani kapal perusak utawa kapal penjelajah wis rincian, nyatane kapal serang utawa kapal perusak ...
  16. Sergey39
    Sergey39 9 Agustus 2022 11:30
    +1
    Iki minangka perbandingan sing ora ana gunane karo Arleigh Burks lan Atlantean Kita.
    Tionghoa sing apik, kanthi program kanggo pambangunan lan kacepetan pangiriman kapal, luwih dhisik!
    Kanggo mbandhingake karo 22350M kita, isih kudu dibangun. Kabeh iku samar, mung boathouse, padha rencana kanggo komisi proyek iki ing 2024, ora ana kepastian yen tanggal ora bakal ditundha. Boathouse kanggo rong bangunan. Kita duwe pamindahan 8000, nanging miturut proyek kasebut, persenjataan luwih apik. Amerika beku ing Arleigh Burke, kanthi modernisasi sing terus-terusan, lan proyek fregat anyar ora ditarik karo kapal kasebut.
    1. Santa Fe
      Santa Fe 9 Agustus 2022 12:09
      +7
      Tionghoa sing apik, kanthi program kanggo pambangunan lan kacepetan pangiriman kapal, luwih dhisik!

      Sampeyan salah, ing babagan nggawe kapal, Amerika Serikat luwih dhisik tinimbang China

      Ing dasawarsa sabanjure, China ngrancang mung mbangun 16 kapal penjelajah kasebut, anggota staf - 20 Arly Berkov, nganti 70+ sing wis ana, ora ngetung penghancur DDG (X) sing janjeni, sing dijadwalake ing pungkasan taun 2020x.

      Lan iki ora mung rencana ing kertas, contone, saka 20 Berks sing direncanakake, dheweke wis bisa nggawe 7, liyane 1 ing uji coba laut.
  17. ermak124.0
    ermak124.0 9 Agustus 2022 12:09
    +1
    Tuku sing wicaksana saka wong-wong mau, amarga jelas yen USC minangka impoten sing ora duwe pengarep-arep
  18. Kumis Kok
    Kumis Kok 9 Agustus 2022 12:15
    +1
    Ing kene, ing komentar, siji wong ngelingi siji bebener penting - inovasi kapal tansah teka saka nggawe kapal watara sawetara jinis mekanisme anyar / sistem / gegaman. Lan iki, ing siji, mengaruhi tata letak lan, miturut, katon saka prau. Interpretasi paling anyar saka arah saiki ing armada yaiku perusak lan frigat Amerika Serikat, ing ngendi radar kapal teka ing ngarep. Iki nyebabake tata letak kapal modern minangka kapal tanpa waja (kanggo misil, anané sabuk waja ora penting banget, wis akeh bahan peledak sing sabuk waja ora bakal mbantu akeh), kanthi mast dhuwur sing akeh omah. antena lan pamindahan cilik disebabake kasunyatan sing peralatan radar senajan njupuk munggah akèh papan ing kapal, bobot luwih kurang saka tentara meriem lan waja kapal saka generasi sadurungé.

    Saiki kahanan wis diganti, prioritas ing peralatan radio tetep. Nanging ing wektu sing padha, ing wektu sing padha, kebutuhan kanggo nggunakake macem-macem sistem kanggo macem-macem tujuan ilang, saiki kabeh wong ngalih menyang kompleks tunggal. Nalika mung ana 1 ing kapal, maksimal 2 jinis antena sing nindakake tugas apa wae. Kajaba iku, kabeh sistem digabungake ora mung ing antarane awake dhewe, nanging uga ing antarane kapal / pesawat / satelit flotilla liyane. Amarga iki, apa sing dideleng siji kapal, sawetara detik sawise deteksi, wis katon dening kabeh kapal / pesawat / satelit liyane sing disambungake menyang sistem kasebut. Kajaba iku, jumlah negara kanthi armada sing duwe kapal kanthi macem-macem sistem deteksi saya tambah akeh. Amarga iki, masalah masking radio kapal saya tambah akeh. Uga, suwene wektu, otomatisasi sistem sing saya tambah nyebabake nyuda kru ing kapal. Lan ana akeh beda ing kahanan modern sing mbedakake jaman saiki saka 80s lan 90s abad rong puloh - sampeyan ora bisa dhaptar kabeh.

    Lan ing kahanan kasebut, cepet utawa mengko, salah sawijining negara bakal nggawe kapal generasi anyar, sing bakal beda-beda kanthi visual saka kapal generasi sadurunge. yaiku:
    Kapal kasebut bakal dadi maksimal "dipencet" menyang permukaan banyu, amarga kapal sing luwih murah, mengko bakal katon ing radar mungsuh.
    Lambung kapal bakal dadi "luwih resik" tinimbang awak kapal modern. Kabeh gaman lan peralatan khusus bakal digabungake kanthi maksimal menyang awak pengadilan utawa didhelikake dening tameng kamuflase radio. Nggoleki papan kasebut saka sisih, bakal katon kaya gunung es sing rata.
    Mung siji struktur sing bakal munggah ing kapal - menara kanthi antena kompleks radar. Ing wektu sing padha, menara kasebut bisa uga mundhak rada dhuwur. Uga ing kapal utamané gedhe, dheweke bakal bali menyang tata letak loro menara jarak, loro kanggo duplikat sistem penting, lan kanggo nambah akurasi sebutan target lan triangulasi.
    Adhedhasar tujuan nggawe profil kapal minangka kurang lan resik sabisa, dheweke ora bakal nggunakake jembatan kontrol kapal kanthi jendela panorama. Kabeh kontrol bakal pindhah menyang TCTerms kontrol wojo ditutup nang kapal. Ing njaba, mung ana kamar kontrol cilik sing dibutuhake kanggo ngarahake kapal nalika mlebu pelabuhan utawa yen kamar kontrol utama dipateni. Wektu liyane, ora ana wong ing kokpit njaba lan jendhela ditutupi panel reflektif radio kanggo nambah masking radio kapal.
    Ing wektu sing padha, rancangan kapal bisa nambah rada. Wiwit kapal ing mangsa cedhak kudu njaga profil kurang, nanging masalah nampung nomer akeh pluru lan peralatan nalika njaga stabilitas ing ngarsane mast dhuwur karo radars (utawa malah loro masts) ora ilang. Mulane, salah siji kapal ing mangsa cedhak bakal nambah ambane utawa ambane. Lan padha bakal luwih kamungkinan nambah ing ambane, amarga Tambah ing jembaré prau bakal duwe efek kuwat ing seaworthiness kapal saka konsep. Kajaba iku, kanthi jembaré tambah, kita nambah EPR kapal ing profil.
    1. ada
      ada 9 Agustus 2022 21:41
      +1
      Umumé, aku ndhukung. nanging prospek kuwi katon 40 taun ago, lan padha kudu mbangun miturut arsitektur tradisional. Saiki, mokal kanggo mbangun NK watara model senjata utawa kombinasi saka wong-wong mau, iku perlu kanggo ndeleng prospek lan sijine menyang project, lan yen ora dingerteni, sijine menyang cadangan modernisasi kanggo panggantos. saka peralatan lan gaman, malih, cepet lan ing volume gedhe. Iki asale saka modularitas arsitektur bangunan lan isine, sing ndadekake bisa ngumpulake obyek dadi siji lan nggunakake jaringan perusahaan sing ekstensif kanggo iki, kalebu sing adoh saka pesisir, nggunakake saluran banyu ing daratan. transportasi unsur, lan nambah stabilitas produksi ing mangsa perang. Kajaba iku, modularitas ndadekake iku bisa kanggo duwe fasilitas lemah remot kanggo kru latihan lan spesialis individu, njaga kru panggantos lan duwe cadangan unsur lambung lan peralatan kanggo ndandani dijadwal tanpa downtime dawa kapal lan pemugaran saka kapal rusak sak operasi pertempuran.
      Miturut tampilan lan dimensi, konsep lan pamindahan. Yen kita nampa yen minangka akibat saka konflik nuklir utama ora bakal ana geocatastrophe kanthi owah-owahan ing sumbu, kutub, orbit, kecepatan rotasi lan wektu planet, mula kita kudu nyana kahanan iklim lan hidrologi sing padha karo saiki, lan mulane paramèter akumulasi kanggo kapal kasebut bakal tetep padha, nanging kontur pangembangan lan, nalika sampeyan nemtokake kanthi bener babagan kebersihan lan mirip gunung es, keputusan ing permukaan kudu "nggumunake imajinasi." Tambah ing konsep karo rasio apik saka pusat pasukan tansah ndadékaké kanggo Tambah ing stabilitas lan kabebasan mesthi relatif kanggo gelombang. Tambah ing unsur transversal saka awak lan dhuwur saka Komplek antena-mast relatif kanggo dimensi longitudinal lan konsep ora bisa ing kabeh cekungan lan teknis angel. Paling kamungkinan, kita kudu nyana komplèks pesawat kanggo pengintaian, relaying, etc., utawa piranti anyar sing ndeteksi gangguan ing media liyane saka interaksi karo target. Mudhunake sebagian besar lambung permukaan utawa setengah nyemplungake menyang "parit banyu" yaiku ngilangi wates apung - ora bisa dicelupake lan kemampuan kanggo lurus. Iki cocok kanggo kapal selam lan prau cilik karo prinsip liyane kanggo ngatur pamindahan lan mesthekake unsinkability. Saiki, yen sampeyan ngetrapake bagean saka konstruksi iki kanggo nambah kaslametan, mula ya. Lan, ing umum - ing solidaritas, kita kudu mikir kanggo masa depan.
  19. koralevviktor
    koralevviktor 9 Agustus 2022 12:17
    -2
    Aku weruh parade karo 2 penghancur kuwi ing Baltik, supaya padha meh ngungkuli kabeh armada kita ing daya tempur, yen ana wong bisa menehi wiwitan sirah, iku kapal selam kita lan Komplek pesisir.
  20. ada
    ada 9 Agustus 2022 15:35
    -1
    ... ora ketompo carane nyengsemaken padha bisa katon utawa apa data sing ing kertas. ...

    Ora, kapal iki ora katon "nyengsemaken", iku isih arsitektur padha sing wis kesel potensial, nggunakake bahan lambung tradisional lan rencana tata letak, pembangkit listrik, baling-baling, etc., uga cara construction lan ndandani, panentu, ... .
    Masa depan NC ora jelas ing mburi jinis arsitektur liyane, sing ngidini ing mangsa ngarep bisa nggabungake lan nyambungake obyek utawa klompok obyek (sing paling cocok kanggo konsep modern jelajah) sakumpulan prestasi ing konstruksi lan operasi. fasilitas militer saka macem-macem wilayah lan lingkungan, kalebu operasi ing personel.
    Perlu kanggo ngetrapake pendekatan kanggo tampilan lan kemampuan sing bakal ditindakake adhedhasar strategi perang jangka panjang lan pangarepan kanggo pangembangan metode lan metode perang, owah-owahan iklim lan kahanan hidrologi, potensial ilmiah, pendidikan lan ekonomi negara, sekutu. lan mungsuh. Ing babagan arsitektur sing janjeni, aku ndeleng kemungkinan pangembangane kanthi ngetrapake pangembangan NK, kapal selam lan senjata, kapal penyelamat, kendaraan loro lan multi-media (kalebu sing ora ana pedunung), robot lan otomatisasi, penerbangan, pesawat ruang angkasa. lan sistem dhukungan urip, obyek waja seluler lan artileri, sistem armor terpadu lan bahan bangunan komposit modern, pungkasane, l / s kudu entuk seragam lan peralatan kanthi proteksi (kalebu proteksi waja) lan kaslametan, bantuan mandiri. , ngidini wong-wong mau bisa digunakake ing perang yen ana kekalahan lan kacilakan, kompleks medis rumah sakit, katering lan kabugaran fisik kanthi basis ilmiah nyedhiyakake wektu sing suwe ing segara, evakuasi lan fasilitas nylametake (kalebu sing digunakake ing kapal selam) ing kahanan sing angel.
    Hulls kudu nampa kontur dikembangaké, malah njupuk menyang akun nggunakake proporsi gedhe saka bahan tradisional kanggo Pabrik lan Tambah ing tlatah wetting lan mundhut saka kacepetan ing sawetara mode lalu lintas, complicating construction, nanging mesthekake nggunakake senjata ing ala. kahanan cuaca lan seaworthiness dhuwur, stabilitas pertempuran karo karusakan pinunjul. Temenan, ing kasus iki, dimensi utama lan tonase bakal padha karo pahlawan artikel, nanging tradisional, ora chines irung, utawa buritan flattened (helikopter) ends, ambane, ambruk saka sisih lan simplification. saka kontur, ora bisa nyedhiyani iki. Perlu kanggo ngetrapake penyempitan ing ngarep lan mburi kanthi minimalake geladhak ndhuwur sing dieksploitasi, kanggo nyuda fraksi bobote, ambane bagean pamindahan lan penolakan bohlam busur kanthi skema yacht karakteristik sing wis diucapake. mbalikke (negatif) lereng lan bevels saka "pisau segara", nyediakake stabilitas apik ing Course lan sawetara suda saka pitching karo ombak wujud lan nyuda ing efek saka banjir lan slamming, maneuverability apik nalika ngowahi, kalebu hawa anyep lan ing ombak. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngorbanake konsep lan nambah area bagean jero banyu kanthi 2/3 - 3/4 saka dawane bagean awak sing langsung "perang" karo pamindahan saka kapal. bagean utama banyu lan lapisan narik lan gangguan lingkungan liyane, nyedhiyakake stabilitas lateral. Geladhak kerja ing ekstremitas kudu ana ing pangayoman saka geladhak ndhuwur, sing wis ngembangake lereng lan lereng sing mbalikke. Kanggo nyederhanakake konstruksi, ing kene sampeyan bisa nggunakake "faceting" kontur, utamane bagean permukaan.
    Sampeyan bakal perlu kanggo gabungke karo "motong", "mast" lan "superstructure", nyediakake tikungan diwilang lan pamindahan variabel saka unsur lambung karo gabungan konstruktif lan "benteng" armoring saka sistem kontrol paling penting, senjata, pembangkit listrik lan komponen liyane. lan mekanisme khusus diklompokaké kanggo iki, nggunakake piranti ngangkat. Keperluan kanggo waja jelas lan wis ana akeh bahan lan piranti kanggo iki, wiwit saka waja baja lan waja dinamis - engsel, laminasi nganti beton polimer lan plastik sing dikuatake kanthi dhuwur, keramik lan kain kanthi karakteristik bobot volumetrik sing bisa ditampa lan tahan kanggo lingkungan operasi khas. .
    1. ada
      ada 9 Agustus 2022 15:38
      0
      Kanggo ngindhari komplikasi multi-kompartemen lan konstruktif lan bobot awak, sing ora nyedhiyakake tingkat perlindungan sing tepat, bisa nggunakake kompartemen modular pos tempur ing benteng kanthi minimalake volume miturut jinis kompartemen pertempuran. kendaraan lapis baja lan kapal selam, kendharaan lan peralatan nylametake miturut tingkat papan kerja kendaraan penerbangan lan ruang angkasa lan peralatan individu. Umumé, minimalake volume kerja kiriman sing dienggoni lan sementara (dioperasikake) lan klompok-klompok kasebut kudu dadi dhasar kanggo desaine, lan njamin panggantos modular kudu dadi prioritas.
      Unsur senjata sing mbebayani kanggo kelangsungan hidup NK, sing duwe amunisi sing akeh (PU KR, rudal pertahanan udara jarak jauh), kudu diwenehi jarak lan digawa menyang papan sing paling aman kanggo awak lan peralatan liyane, sampeyan bisa nyelehake. baterei onboard lan bakal cocog karo iki lan nggampangake transfer saham menyang segara lan ing tembok nggunakake peralatan NDT. Umumé, aku nganggep kapasitas muatan lan muat kapal lan koridor transportasi awak dadi prioritas kanggo kapal penjelajah.
      Peran senjata artileri laras bakal nambah, uga kaliber lan jumlah bedhil sing dipasang ing tingkat geni sing optimal. Temenan, kaliber 130-150 mm janjeni kanggo UAS, lan uga bisa ngalih menyang sistem bore lancar lan nyimpen tong sing bisa diganti ing kompleks kasebut kanthi siklus lengkap pangopènan unit artileri. Reservasi unsur-unsur utama AK lan pamisahan ruang bawah tanah nggunakake amunisi sing paling aman - sistem panyimpenan, aku nganggep wajib. Mesthi, iki ndadékaké kanggo nambah ing ukuran lan pamindahan, nanging "timah karo mercon" nang bisa mung ora duwe wektu kanggo ngrampungake tugas.
      Senjata rudal ditondoi kanthi owah-owahan tipis ing bobot lan karakteristik ukuran lan bisa diitung ing jangka panjang. Sampeyan bisa uga kudu nggunakake senjata kapal selam kanggo ngluncurake rudal "saka banyu" lan ngeculake amunisi kanggo nggunakake khusus, kalebu ing cuaca sing ala, kahanan. Aku ngira yen persenjataan kasebut njanjeni ing kompleks "kapal utama - kapal satelit (baterei, mesin telusur, lan liya-liyane) - kendaraan multi-media - robot kanthi operator utawa adhedhasar kapal utama."
      Ing babagan sistem kontrol lan komunikasi, pengintaian lan navigasi, rumah tangga, medis, nylametake, pembangkit listrik, mesin, propulsi lan mekanisme penting liyane, minimalake lan modularitas, keamanan dhuwur, nambah jumlah total, keseragaman, redundansi bebarengan uga penting. , supaya bisa cepet ngganti karo repair siap-digawe lan specialized ing perusahaan industri, kang nambah survivability, stabilitas pertempuran NK ing cilik saka Gagal bagean saka peralatan. Unsur sing kapisah kudu dikawinake kanthi docking, contone, peluncur, VRK, instalasi jet banyu lan peralatan liyane sing bisa ditarik, ngedhunake utawa ditarik, kalebu docking menyang sisih, dek.
      Volume utama awak kudu mesthekake penempatan kompartemen lan modul sing kapisah lan antarmuka, tahan banjir sing signifikan lan njaga integritas struktural sakabèhé ing kasus karusakan sing diwilang (karusakan sing dikarepake) saka senjata mungsuh supaya bisa nerusake tugas utama lan kamungkinan ndandani sakteruse utawa disassembly donor. Kemungkinan area ngisor dobel bakal suda lan ditinggalake. Kamar docking cilik lan dek penerbangan kanggo helikopter lan robot bisa uga dibutuhake. Bener, aku ora weruh helikopter mabur saka operator relatif cilik ing cuaca ala ing udhara. Wilayah operasi mungsuh bisa uga duwe kahanan cuaca sing cocog kanggo panggunaan senjatane.
      Iki murni pendapatku, saka titik perih.
  21. Liao
    Liao 9 Agustus 2022 16:04
    -5
    Rusia mung duwe rong alasan kanggo ngremehake China - amarga ras utawa meri
    1. ada
      ada 9 Agustus 2022 22:21
      +2
      Ayo, umume, ing antarane wong-wong kita ora ana sing ngremehake China, lan bedane ras lan budaya tansah nuwuhake kontradiksi sing akeh banget, kita kudu luwih sabar. Sampeyan ora kudu gelut karo kita, iku ora apik.
      Kapal sampeyan menarik lan katon minangka bayangan saka ciri-ciri tradhisi China (miturut pendapatku), sawetara pawujudan saka orisinalitas rekayasa ing struktur sing katon lan utamane ing rasio ukuran lan konfigurasi.
      Nganti saiki, kapal kasebut minangka jalur sing biasa, langkah gedhe ing masa depan mung bisa ditindakake ing arah sing ora dingerteni. Lan sampeyan mung bisa meri ketekunan ing dalan lan prestasi kerja.
      1. Albert Brecht
        Albert Brecht 10 Agustus 2022 00:45
        0
        Proporsi kapal kasebut pancen angel, ana sing pribadi, ing tingkat intuisi. Dalan bakal dikuwasani dening sing mlaku. Tampilake "wedhus" setaun sepisan, iku bisnis! Bisa uga luwih menarik nglirik
  22. Hog
    Hog 9 Agustus 2022 16:30
    +1
    Wiwit taun pitung puluh ing abad pungkasan, kapal (kajaba operator pesawat) saya suda ukurane.

    Inggih, misale jek kaya ngelawan, padha thukul lan thukul.
  23. silver_roman
    silver_roman 10 Agustus 2022 00:05
    +1
    ora prau ala, nanging iki prau karo pamindahan sengsara (16 prau * 13500 ton). Armada gabungan saka oligarki Rusia ora bakal sok dong mirsani mukjijat Cina iki. Aku umume meneng babagan biaya ... uga babagan Angkatan Laut Rusia.
  24. Petrik66
    Petrik66 10 Agustus 2022 11:58
    -1
    mamang samar. China bisa nggebug kapal akeh, nganggo tangan, rekrut kru. Nanging, China pancen ora duwe pengalaman nggunakake pertempuran, kabeh informasi ditutup, apa sing ana utawa karakteristik apa sing diumumake - iki mung tembung. Kabeh wong weruh tank Cina ing biathlon tank. Aku ngerti sing perlu kanggo ngomong sing iki jendhela klamben, nanging perlu kanggo mbandhingaké. Padha nyuwil, nanging T72 ora. Mangkono uga VV SVO, sanalika nggunakake sistem Western wiwit, banjur dumadakan kabeh dadi salah. Salah siji javelins duwe baterei mentahan, utawa Ukrainians skew-handed (karo teknologi Soviet padha ora skew-handed, nanging kene iku kaya kabeh bebarengan ?!), cangkang ora mabur adoh, rudal iku piye wae saka salah sistem. Mesthine, senjata Barat wis mbantu lan mbantu Angkatan Bersenjata, 155mm uga 155mm ing Afrika, nanging akeh banget iklan lan ora cocog karo kasunyatan karo tembung sing wis kasebut sadurunge.
    Nalika wong Tionghoa pancen nggunakake pesawat, misil, tank.?! Banjur kapal, lan malah cruiser. Lan carane kualitas mesin, senjata? Kepiye carane ngatur kabeh kapal kasebut? Ora ana sing ngerti. Kita kuwat, kita kuwat banget. Nanging, nyatane, nalika perlu kanggo nuduhake endhog, kanca-kanca "wicaksana" padha ngilangke dhewe, lan saiki lagi macet iwak watara Taiwan.
    Aku mikir yen wong sing duwe kawruh babagan sifat-sifat sing luar biasa saka mukjizat Cina iki bakal nyritakake kahanan sing nyata. Inggih, mugi.
    1. Liao
      Liao 10 Agustus 2022 15:12
      0
      China ora duwe pengalaman karo pesawat utawa rudal, nanging kualitas senjata kita bisa diuji kanthi cara liya.

      Conto sing paling jelas yaiku perang drone Cina, nalika wong Irak kanthi antusias ngunggah video kanthi nggunakake drone online. Arab Saudi tuku drone kita lan pungkasane entuk jalur produksi drone kita.

      Uga, aku krungu manawa pasukan sing nggunakake drone China wis nglawan drone nggunakake Bayraktar TB2 ing medan perang ing Libya.
      1. Petrik66
        Petrik66 10 Agustus 2022 15:19
        -1
        matur nuwun kanthi sanget, nanging, loro Irak lan Saudis karo Libyans nggunakake peralatan ing perjuangan counter-gerilya. karo mungsuh sing kurang dilatih lan bersenjata lemah. AS dudu macan kertas.
        1. Liao
          Liao 10 Agustus 2022 15:31
          -1
          我们 之所以 选择选择 神盾 系统, 因为 我们 仔细 研究 了 的 优点 的. 我们 真正 的 对手对手, 在在 不满 的 一切一切, 最终 是 美国人 的 虎虎 以 波罗 的 虎 为 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛 立陶宛.

          如果 欧洲 体系 真的 优于 美国 那么 我们 会 毫不犹豫 地 打压 会 体系 但是 我们 发现我们 发现 个 发现 绝育, 不 完整 的 并 不 的是 技术技术 不 不 不 不 不 不 不 不 不

          事实上, 我们 的 小型 相 相 于 于 相 重要 重要 重要 重要 或 出口 的 的 的 的 低 的 低 的 船只 在 等 的 的 在 巴基斯坦 的 的 的 的 骨干 的 的 的 的 的 的 的 骨干 桅杆 在 在 在 在 在 在 顶部 在 在 在 在 在 在 在 在 顶部 在 在 在 在 在 在 在 在 顶部 在 在 在 顶部 在 在 在 在 在 在 在 在 顶部 在 在 在 顶部 在 在 在 在 在 在 在 在 顶部 在出口船舶配备小型相控阵。
          1. Petrik66
            Petrik66 10 Agustus 2022 15:38
            -1
            那 我 就 冷静 了. 希望 通过 我们 的 努力, 把 边境 附近 的 事情 搞定 的 人 敢 我们 的 发展发展和 祝 你 ..... 成功 成功 成功 hi
        2. Liao
          Liao 10 Agustus 2022 15:37
          -1
          Dianggep peran drone kanggo nglawan mungsuh sing ora duwe kemampuan pertahanan udara, lan Iran wis sukses ngatasi drone Amerika.

          Sawetara drone mung sawetara model pesawat, lan ora ana sing peduli.

          Nanging, kaya sing kita ngerti, nalika kuantitas dadi kualitas, ana wektu nalika saben wong lara.
  25. flying_shark
    flying_shark 10 Agustus 2022 12:08
    0
    Kayane sawetara pangguna Internet ing China percaya yen angka 055 wis ana ing mburi tuntutan jaman. Dheweke percaya yen saiki 055 minangka bentuk paling anyar, kanthi total 8 kapal. Versi sabanjure bisa dadi 055A (model modifikasi) utawa cruiser 20 ton.
  26. Komentar wis dibusak.
  27. Panzerjager
    Panzerjager 10 Agustus 2022 21:46
    0
    112 sel UVP - iki serius banget.
    Mesthine, para kritikus wis mlaku, ana wong sing lara yen "Burks" Amerika kanthi gugup ngrokok ing pinggir, ana sing nesu banget yen korvet lan frigat kita ora cedhak karo senjata, amarga kayane aku. hypersound sing bakal kadhaptar ing 055- x, supaya kita corvettes lan frigates karo 16 utawa 24 sel UVP dibandhingake karo 055s minangka baby talk.
  28. Panzerjager
    Panzerjager 10 Agustus 2022 21:54
    +1
    Ayo ngitung maneh 112 sel kanggo sistem senjata kita:
    - 12 sel diwenehake miturut sistem pertahanan udara Poliment-Redut kanthi misil 9M100E jarak cendhak (4 misil saben sel) - 48 misil;
    - 48 sel diwenehake ing sistem pertahanan udara Poliment-Redut kanthi misil 9M96E2 / E2-1 jarak jauh - 48 misil;
    - Kita menehi 40 sel kanggo sistem rudal anti-kapal 3K55 Onyx, sistem rudal jelajah Kaliber 9K14T lan sistem rudal hipersonik Zirkon 3K22, contone, ing rasio 20-16-4 - 40 rudal anti-kapal / KR / GZR .
    - 12 sel diwenehi ing sistem rudal anti-kapal selam Otvet karo PLUR 91-R "Kaliber-NK" utawa "Medvedka-2" - 12 PLUR.
    Secara total, ing 112 sel UVP, kita duwe 148 misil. Set sing apik, ta? Aku malah wonder kang corvettes kita utawa frigates creeps cedhak iki "aneka"? Ora ana sing dipikir.
    1. ada
      ada 11 Agustus 2022 12:27
      -1
      Quote: Panzeryager
      ... Ora set ala, iku ora? ...

      Temtu, "pesawat" ora ala, nanging kapal iku salah siji saka unsur sistem, nanging aku kaya kanggo ngerti potensial lengkap kanggo nggunakake lan nggunakake senjata operator iki, carane digunakake lan carane, dening apa tegese lan pasukan iki dijamin, taktik tumindak ing macem-macem bioskop .
      Seaworthiness uga menarik. Ing tampilan, kapal kasebut nduweni kontur sing cukup lengkap, dek lebar lan superstruktur voluminous ("chubby"), sawetara deadrise lan iga saka bagean pamindahan, iga freeboard kanthi slope mbalikke, metu alus menyang valance buritan lan rada submerged low- draft transom karo strut tipis, buritan "gantung" (mbokmenawa ora overloaded karo peralatan) karo konsep prayoga lan pamindahan karakteristik. Unsur-unsur senjata sing katon jelas ora "overfed" uga struktur dhuwur kanthi postingan antena. Perhatian khusus bisa dibayar kanggo damper gulung pasif lan aktif - keels sisih longitudinal lan 4 wulu dinamis, sing jelas ditindakake kanggo njamin panggunaan senjata. Bisa dianggep (dinilai saka macem-macem foto kanthi kapal ing banyu sing obah lan gangguan karakteristik banyu ing sadawane awak) yen ing kacepetan medium lan gelombang cahya stabil banget kanggo peluncuran rudal. Kanggo kacepetan kurang saka 30 utawa luwih, uga ing cuaca badai, mobil lan pembangkit listrik liyane kudu ngaso, utamane ing gelombang gedhe sing cetha kanthi wektu sing cendhak (miturut perasaanku). Iku bakal menarik kanggo ndeleng carane metacenter "mlaku" ing pamindahan lengkap lan karo "unloaded" SM. Ing tampilan, iku kudu cukup stabil karo wates apik unsinkability.
      Umumé, misale jek proyek kasebut diluncurake ing wangun "ora lengkap" supaya bisa nyepetake wektu kanggo nggawe klompok pasukan ing segara lan ing mangsa ngarep bakal dimodernisasi, lan ing pangembangan proyek kasebut. - modifikasi luwih jenuh sing duwe kesempatan luwih akeh kanggo integrasi menyang sistem Angkatan Laut lan liya-liyane.
      1. Panzerjager
        Panzerjager 11 Agustus 2022 14:19
        0
        Kapal perang modern, utamane, platform senjata ngambang. Yen sampeyan duwe seaworthiness banget, nanging saka gaman - siji 76-mm kentut lan sepasang pluru saka MANPADS, kabeh seaworthiness bakal ilang muspra.
        Wong Tionghoa ora mung tuku kapal perusak Project 956 lan kapal patroli Project 1135 saka kita, lan sawetara kapal frigat kelas Maestrale saka Italia, sing dibuwang. Kabeh kapal iki dibedakake kanthi seaworthiness sing apik banget.
        Kajaba iku, sadurunge proyek 055, wong Tionghoa mbangun paling ora 24 penghancur proyek 052D, sing uga nduweni kinerja sing apik banget.
        Dadi RRC terus-terusan ngetutake dalan kanggo nambah kapasitas Angkatan Laut kanthi kapal sing luwih dhuwur.
        1. ada
          ada 12 Agustus 2022 01:56
          0
          Mesthi, aku setuju karo sampeyan.
          "Sarych" aku isih seneng.
          Nanging, perlu kanggo adaptasi karo pengaruh lingkungan "habitat", ing kene kedadeyan kasebut. Ditempelake kanggo kita "Perry", scurries watara warrant, helikopter ngangkat lan mabur watara kita saka kabeh pinggiran. Lan kabeh bakal apik, lan cuaca apik, srengenge wis sumunar, nalika tiba-tiba angin seger luwih dhisik miturut ramalan lan mlebu angin. Helikopter arep menyang kapal, nanging ora bakal bisa kanggo nampa, lan iku bakal nindakake mung, nanging ora. Banjur lungguh lan ora njupuk off maneh, Aku ora ngelingi apa persis komandhan kapal, apa tambah kacepetan utawa liyane, nanging "manuk" ndharat, utawa bisa uga ora ndharat. Iku misale jek dadi senjata sing bisa digunakake, kru wis dilatih, lan cuaca sing ora ala banget ora ngidini kita ngerteni potensi kita.
  29. Usher
    Usher 14 Agustus 2022 07:53
    +1
    Kita mung meneng babagan rong kapal penjelajah Project 1164 sing isih ana ing pembuangan Angkatan Laut Rusia. Crita karo "Moscow" sampurna nuduhake everyone apa Nilai pertempuran saka mantan kapal Soviet, dibiayai kabeh urip miturut asas ampas.
    Dadi meneng wae, lan aja nulis omong kosong. Apa sing dituduhake sejarah? Apa sampeyan bisa spesifik? Lan ora kaya liberal riff-raff kanggo nyedhot metu "crita".
    Iki ora katon ing gambar, tegese sel kasebut pancen universal lan ngidini sampeyan miwiti misil saka rong jinis kasebut. Ya, sampeyan kudu mbayar
    Lan babagan ukuran? Kepiye hubungane karo jinis peluncuran? Sampeyan bisa nindakake wiwitan panas kanggo roket 1 meter lan wiwitan kadhemen kanggo 1 meter, sampeyan bisa nindakake kanggo 8 meter? Sawetara jinis "banyu" ing artikel miturut omongane uwong iki. Aku nulis kanggo wong bodho, sayangé ora ana diz.
  30. VasyaRules
    VasyaRules 27 September 2022 09:39
    0
    Sapa sing ngerti kepiye kabeh bakal rampung, nanging saiki China nuduhake pangembangan kompleks industri militer, mula ora bakal kaget yen salah siji perusak utawa kapal penjelajah Angkatan Laut PLA dadi conto.
    А может и не станет. Все же никто не видел их в бою. На бумаге же много чего можно придумать, но китайцы их нигде не применяли.